brak logo

Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)

Kraków

Opinie o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)

oliwier 2014-10-28 22:03:47
zeby zatrzymac sie na dluzej trzeba sie wykazac na pewno checia i sumiennoscia, doceniaja dobrych pracownikow
ignacy 2014-10-29 21:53:19
u nas jest calkiem niezle, kierownictwo spoko, maja ludzkie podejcie , co jest bardzo wazne rowniez w pracy
Ryszard2k3 2014-10-30 18:32:32
Kolego, z tego wynika ,że pracujemy w dwóch różnych IMPELach. U nas w Oświęcimiu jest mnóstwo "układów"i układzików.Nikt nie dba o czas na odpoczynek między służbami.Ludzie z tych układów pracują na dużo lepszych posterunkach, nie dają nam "kwitków" z zarobkiem, oszukują na nadgodzinach. Ja jako osoba niepełnosprawna muszę pracować co najmniej 228godzin.Przykład: mieciąc ma 160 godzin roboczych, czyli mam68 godzin nadliczbowych. Wiesz ile ja dostanę za te nadgodziny??? Policz 1godzina / 1 złoty. Dopiero powyżej 228 godzin mam liczone 1godzina/5złotych. Czy tak powinno być??? Moim zdaniem jest to czyste złodziejstwo.
pardo 2014-10-30 23:44:31
układy mogą być wszędzie, ale ja do pracy chodzę żeby pracować a nie się spoufalać z ludźmi. na warunki człowiek się godzi albo nie, mi te w impelu pasują ale nie odpowiadam za to jakie decyzje podejmują inni. w każdym razie planuję kontynuować pracę dla nich.
pola 2014-10-31 17:20:44
A czy ktokolwiek upomina się o te nadgodziny? Jaką macie umowę? Tam powinno być konkretnie napisane ile płaca za nadgodziny. Bo jak umowa jest ok a z wypata dają ciała to przeciez juz masz podstawe do ubiegania ise o swoje. A nazbiera sie takich przypadkow w firmie na pewno sporo wiec wszystkich nie zwolnia bo chca odebrac co ich
heniek 2014-11-01 12:37:08
z tego co slyszalem od kolegi nadgodziny placa, ale ile nie wiem, bo sie nie pytalem konkretnie, sam sie zastanawiam czy do nich nie udezyc, bo w obecnej pracy robi sie meksyk i mi sie to powoli nie podoba
Ryszard 2014-11-01 13:42:40
Mam umowę o pracę na czas określony do 2016 roku. Mataczenie z tymi nadgodzinami zaczęło się po tym jak PFRON obniżył dotacje dla niepełnosprawnych. Sam jestem niepełnosprawnym stopień umiarkowany ( na stałe).I wtedy nasze kierownictwo wymyśliło taki sposób rozliczania nadgodzin. Dali nam możliwość wyboru: 1)przejść na umowę zlecenie Z zastrzeżeniem ,że cyt. "nie wiadomo ile będzie mi dane przepracować godzin", albo pozostać na umowie o pracę i zgodzić się na wyżej opisane warunki. Nadgodziny płacone są jak z umowy zlecenia, netto 5zł
Ryszard 2014-11-01 14:58:08
Kolego, nie miałem takiego zamiaru, żeby próbować zmienić Twoje zdanie o IMPELu. Napisałem tylko jakie "cuda" wyprawiają w Oświęcimiu. Pozdrawiam
Ryszard 2014-11-01 15:04:09
Ostatnie zdanie ma brzmieć: Nadgodziny POWINNY być płacone jak na umowę zlecenie, czyli 5zł netto/godz.
marcin 2014-11-03 21:43:36
nadgodziny placone sa zawsze ruglarnie i jest to fajny bonus do pensji
pawel 2014-11-04 21:57:56
wiadomo ze czasami wiecej pracy jest probleme, ale zalezy kto co chce, czy siedziec w domu czy lepiej zarabiac
Gosia 2014-11-07 21:01:50
Pensja na czas, pieniądze za każde nadgodziny no i premie. W końcu udało się mi znaleźć właściwą pracę. Polecam
Hela 2014-11-07 21:41:05
W firmie mamy katering od Impel i jestem pod wielkim wrażeniem poziomu. Dania są pyszne i urozmaicone. To firma z którą warto współpracować
rak 2014-11-11 13:04:10
firma daje rade, bo jako jedyna poki co w mojej karierze zawowdowej nie dala jeszcze plamy, tzn wszystko na czas i bez problemow
Damian 2014-11-12 09:11:26
Mi w impelu odpowiada praca tymczasowa, jest w czym wybierać i każdy znajdzie coś dla siebie, dorywczo na kilka miesięcy w roku szczególnie zimą bo później wyjeżdżam za granicę sezonowo pracować.
pendragon 2014-11-12 21:31:00
To ta firma, która łapie na kombinacie w Krakowie kierowców za niezatrzymanie się na STOP przed jakimiś zardzewiałymi od ćwierćwiecza nieczynnymi torami, co skutkuje nałożeniem przez namiestników Ciapatego rocznego zakazu wjazdu furą? No gratuluję, żeście sobie klienta znaleźli, niech was szlag :-/
Aneta 2014-11-15 15:49:52
Mi w Impelu pracowało się jak najgorzej. Penie kierowniczki wcześniej sprzątały a teraz wyżywają się na innych pracownikach. Zero wolnego,marne zarobki, składki do ZUS'u odprowadzane minimalnie. Złe traktowanie pracownika. Moja opinia dotyczy Impelu w Krakowie.
onka 2014-11-16 00:19:25
serio tak źle jest? moja kumpela pracuje i jest zadowolona, więc jestem zaskoczona tym co czytam. mówiła,że impel to duża, porządna firma, gdzie zawsze płacą na czas i są dobre warunki pracy, czyli atmosfera i przełożeni.
ewa 2014-11-16 10:24:21
to wszystko zależy od miejsca pracy iod kierowniczek
basia 2014-11-17 21:30:57
kierowniczke mam naprawde spoko, jest wyrozumiala w roznych sytuacjach, wymagajaca, ale ludzka
iro 2014-11-18 21:02:04
MPK Krakow rozwiazalo umowe z Impel kiedys pracowalem mialem umowe o prace ale to byl rok 2005
lado 2014-11-24 14:44:03
zgadzam się z tym co piszecie o kierowniczkach. W wielu miejscach praca w impelu naprawdę ... może ciężko w to uwierzyć, ale jest, nawet nie boje się tego słowa - przyjemna. Ale spowodowane jest to przede wszystkim podejściem kierowniczek do pracownika. Niestety są też miejsca o zgoła odmiennej renomie...
greg 2014-11-24 15:26:12
Impel to ciekawa firma, ale niestety na solidną podstawę jako PH nie można liczyc- handlowcy glownie bazuja na prowizji
Beata 2014-11-25 13:39:50
U mnie nie mam co narzekać świetnie mi się z szefową pracuje, szacunek i zrozumienie, wiadomo szef zawsze wymaga lecz to jego praca. Jestem zadowolona z pracy w Impelu.
Irek 2014-12-01 11:23:37
Praca spokojna szczególnie w ochronie, mi odpowiada taki tryb pracy z przełożonymi zero problemów idzie się dogadać, co do pieniędzy to zawsze na czas.
czarek 2014-12-02 21:36:15
w ochronie spokojnie? zalezy na jakami obiekcie, kiedys pracowalem w sklepie i bywalo roznie
Tobiasz 2014-12-05 20:37:41
Firmę tworzą ludzie więc może masz rację, że to dwie różne firmy. Ja pracuję w Poznaniu i wszystko jest tu bardzo profesonalne. Z przełożonymi można bez problemu się dogadać, kasa na czas i zżyty zespół.
Mati 2014-12-08 14:59:53
Też nie mam żadnych problemów, a praca w zgranym zespole mi odpowiada, impel to firma ze światowymi standardami.
marcin 2014-12-09 21:41:48
jak na standardy w polskiej ochronie wysoka wypadaja w porownaniu z innymi, wiec moim zdaniem warto tutaj pracowac jak sie ma ku temu okazje
arek 2014-12-11 21:10:57
okazje mam, troche sie wahalem ale mysle ze jednak sie zdecyduje, wlasciwie co mi szkodzi sprobowac
Tiger 2014-12-15 19:40:45
To nawet nie masz się co zastanawiać, mi kolega polecił kilka lat temu i nie żałuję. Praca spokojna a zarobki rynkowe. Rozliczają się ze wszystkiego.
kamil 2014-12-16 21:50:38
to ze sie rozliczaja to jedno, drugim plusem jest terminowosc, czym inne firmy nie grzesza niestety
Julek 2014-12-17 13:59:56
Tu nie ma darmowych nadgodzin. Każda przepracowana chwila jest rozliczna, a pensja daje radę. To dobra robota i uczciwie wynagradzana
igi 2014-12-17 21:50:43
tez mi sie nie zdarzylo zeby nadgodziny byly nierozliczone, czesto dluzej pracujemy przed swietami, ale to przeklada sie na finanse
bruna 2014-12-22 23:44:40
nie wyobrażam sobie pracy za free, nie wiem skąd taki pomysł ;) w impelu są jasne zasady dotyczące zatrudnienia i się ich przestrzega. zwłaszcza jeśli chodzi o finanse. więc pod tym względem nie ma się o co martwić.
witek 2014-12-23 22:34:44
jak sie pracuje za free, to mozna miesiac czy dwa, ale dluzej nie widze sensu, tutaj jest ok, moze o tym swiadczyc to ze tutaj pracuje swa lata
Cymes 2014-12-28 13:32:58
Pracuję mam umowę i kasę na koncie. Praca bez pieniędzy to porażka, szczególnie w okresie świąteczno noworocznym gdzie każda złotówka jest ważna.
kawik 2014-12-29 11:17:18
no mni eokres swiateczny splukal na maxa, ale cale szczescie tutaj wyplata jest zawsze na czas na koncie, wiec niedlugo sie odbije
1
kamil 2014-12-31 12:00:12
jak wiekszosc z nas, ale wyplata juz niedlugo wiec jakos damy rade, a dzis swietujemy
miro 2015-01-04 13:53:10
nowy rok, nowe mozliwosci, nowa praca, wiec ja sie ciesze z 2015, zaczynam jutro
Robert 2015-01-04 17:51:13
Nowy rok nowe postanowienie tylko praca w impelu ta sama. Na dniach wypłata i tylko cieszyć się ze świętowania.
michal 2015-01-05 14:49:07
po co zmieniać coś co się sprawdza, więc ja już swój 4 rok zaczynam razem z impelem
tadek 2015-01-07 21:29:01
w dzisiejszych czasach, gdzie ludzie często zmieniają pracę , jak tak długo są w jednej, to znaczy , że warto
jarek 2015-01-12 19:27:59
no dokladnie, jak sie komus nie podoba to zmienia, jak sie podoba, to zostaje, ja akurat tutaj mam dobrze, wiec nie szukam nigdzie indziej
kawior 2015-07-07 22:45:28
w impelu pracuję już jakiś czas, wszystko jest ok. i wypłaty w odpowiednim momencie i atmosfera w porządku, a do tego spoko warunki pracy, są regulaminy, zasady, więc praca jest pod tym względem łatwa i klarowna.
tomek 2015-07-10 15:16:57
no i całe szczęście, że tak jest @kawior, wydaje mi się, ze te negatywne opinie pisza ludzie, którzy po prostu zostali zwolnieni, bo się obijali. Zarobki sa do 2 tys maksymalnie, ale za to jest wypłata na czas no i nie trzeba się prosic o dzień wolny, urlop, swiadczenia też wszystkie pracodawca opłaca.
2w3e4 2016-04-08 19:46:18
no i prawdopodobnie tak moze byc @tomek bo czesto cala firme wlasnie obwiniaja osoby ktore zostlay zwolnione na przyklad za niewywiazwyanie sie z obowiazkow lub po prostu same odeszly bo znalazly inne/ lepsza prace a o porzedniej zle sie wypowiadaja..
Moniek 2016-05-13 13:59:21
Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.) rozwija się coraz lepiej, coraz sensowniej i normalnie nie można powiedzieć niczego złego z tego co mi wiadomo, bardzo fajna sprawa, rozwijająca, pięknie się prezentująca, i muszę powiedzieć, że bardzo polecam ich.
adidas 2016-09-23 06:33:20
jest to dobra firma, ale nie jest az tak kolorowo jak piszesz. Wszystko zalezy od ludzi, miejsca, oddzialu, przelozonych itp. pracuja tu specyficzne osoby (tu sie albo dostosujesz albo zginiesz), kierownicy stroja tzw. fochy jak powie im sie co mysli, z wyplatami roznie, bywaja nieregularnie, brak akceptacji pewnych zachowan i osob jest norma jak wszedzie. Nie akceptuja, sa zbyt ciekawscy, mieszaja sie, wzbudzaja niepokoj - olac, robic swoje albo sie zwolnic. Do plusow - w moim przypadku, elastyczny grafik, staly obiekt, zgrani ludzie, pelen socjal, mozliwosci porozumienia sie, stawka. Nie raz narzekam, ale duzo zawdzieczam firmie.
dtui 2016-09-24 17:29:03
@ adidas - tak naprawde punkt widzenia zalezy od puktu siedzenia. I taka jest prawda. Wiec ile ludzi tyle opinii
Zostaw swoją opinię o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.) - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)