Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)

Pracowałeś w firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
greg - 2014-10-22 14:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda,ze sa juz ogromna korporacja i warto sie u nich zahaczyc
zdjecie uzytkownika
pawel - 2014-10-27 21:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca w korporacji ma swoje plusy i minusy, plusem na pewno jest stabilnosc, tutaj jest ona wyczuwalna i w pracy i w placach
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-10-28 16:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Impel to duża firma, na swiatowym poziomie, daje duże możliwości rozwoju, pracuje tutaj od niedawna, ale mam nadzieję, ze zatrzymam się dłuzej
zdjecie uzytkownika
oliwier - 2014-10-28 22:03:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zeby zatrzymac sie na dluzej trzeba sie wykazac na pewno checia i sumiennoscia, doceniaja dobrych pracownikow
zdjecie uzytkownika
ignacy - 2014-10-29 21:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u nas jest calkiem niezle, kierownictwo spoko, maja ludzkie podejcie , co jest bardzo wazne rowniez w pracy
zdjecie uzytkownika
Ryszard2k3 - 2014-10-30 18:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2014-09-30 15:15:19]:
Kolego, z tego wynika ,że pracujemy w dwóch różnych IMPELach. U nas w Oświęcimiu jest mnóstwo "układów"i układzików.Nikt nie dba o czas na odpoczynek między służbami.Ludzie z tych układów pracują na dużo lepszych posterunkach, nie dają nam "kwitków" z zarobkiem, oszukują na nadgodzinach. Ja jako osoba niepełnosprawna muszę pracować co najmniej 228godzin.Przykład: mieciąc ma 160 godzin roboczych, czyli mam68 godzin nadliczbowych. Wiesz ile ja dostanę za te nadgodziny??? Policz 1godzina / 1 złoty. Dopiero powyżej 228 godzin mam liczone 1godzina/5złotych. Czy tak powinno być??? Moim zdaniem jest to czyste złodziejstwo.
zdjecie uzytkownika
pardo - 2014-10-30 23:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
układy mogą być wszędzie, ale ja do pracy chodzę żeby pracować a nie się spoufalać z ludźmi. na warunki człowiek się godzi albo nie, mi te w impelu pasują ale nie odpowiadam za to jakie decyzje podejmują inni. w każdym razie planuję kontynuować pracę dla nich.
zdjecie uzytkownika
pola - 2014-10-31 17:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ryszard2k3 - 2014-10-30 18:32:32]:
A czy ktokolwiek upomina się o te nadgodziny? Jaką macie umowę? Tam powinno być konkretnie napisane ile płaca za nadgodziny. Bo jak umowa jest ok a z wypata dają ciała to przeciez juz masz podstawe do ubiegania ise o swoje. A nazbiera sie takich przypadkow w firmie na pewno sporo wiec wszystkich nie zwolnia bo chca odebrac co ich
zdjecie uzytkownika
heniek - 2014-11-01 12:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co slyszalem od kolegi nadgodziny placa, ale ile nie wiem, bo sie nie pytalem konkretnie, sam sie zastanawiam czy do nich nie udezyc, bo w obecnej pracy robi sie meksyk i mi sie to powoli nie podoba
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2014-11-01 13:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heniek - 2014-11-01 12:37:08]:
Mam umowę o pracę na czas określony do 2016 roku. Mataczenie z tymi nadgodzinami zaczęło się po tym jak PFRON obniżył dotacje dla niepełnosprawnych. Sam jestem niepełnosprawnym stopień umiarkowany ( na stałe).I wtedy nasze kierownictwo wymyśliło taki sposób rozliczania nadgodzin. Dali nam możliwość wyboru: 1)przejść na umowę zlecenie Z zastrzeżeniem ,że cyt. "nie wiadomo ile będzie mi dane przepracować godzin", albo pozostać na umowie o pracę i zgodzić się na wyżej opisane warunki. Nadgodziny płacone są jak z umowy zlecenia, netto 5zł
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2014-11-01 14:58:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pola - 2014-10-31 17:20:44]:
Kolego, nie miałem takiego zamiaru, żeby próbować zmienić Twoje zdanie o IMPELu. Napisałem tylko jakie "cuda" wyprawiają w Oświęcimiu. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2014-11-01 15:04:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ryszard - 2014-11-01 14:58:08]:
Ostatnie zdanie ma brzmieć: Nadgodziny POWINNY być płacone jak na umowę zlecenie, czyli 5zł netto/godz.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-11-03 21:43:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nadgodziny placone sa zawsze ruglarnie i jest to fajny bonus do pensji
zdjecie uzytkownika
pawel - 2014-11-04 21:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomo ze czasami wiecej pracy jest probleme, ale zalezy kto co chce, czy siedziec w domu czy lepiej zarabiac
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2014-11-07 21:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [irek - 2014-10-06 21:17:01]:
Pensja na czas, pieniądze za każde nadgodziny no i premie. W końcu udało się mi znaleźć właściwą pracę. Polecam
zdjecie uzytkownika
Hela - 2014-11-07 21:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmie mamy katering od Impel i jestem pod wielkim wrażeniem poziomu. Dania są pyszne i urozmaicone. To firma z którą warto współpracować
zdjecie uzytkownika
rak - 2014-11-11 13:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma daje rade, bo jako jedyna poki co w mojej karierze zawowdowej nie dala jeszcze plamy, tzn wszystko na czas i bez problemow
zdjecie uzytkownika
Damian - 2014-11-12 09:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi w impelu odpowiada praca tymczasowa, jest w czym wybierać i każdy znajdzie coś dla siebie, dorywczo na kilka miesięcy w roku szczególnie zimą bo później wyjeżdżam za granicę sezonowo pracować.
zdjecie uzytkownika
pendragon - 2014-11-12 21:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ta firma, która łapie na kombinacie w Krakowie kierowców za niezatrzymanie się na STOP przed jakimiś zardzewiałymi od ćwierćwiecza nieczynnymi torami, co skutkuje nałożeniem przez namiestników Ciapatego rocznego zakazu wjazdu furą? No gratuluję, żeście sobie klienta znaleźli, niech was szlag :-/
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2014-11-15 15:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi w Impelu pracowało się jak najgorzej. Penie kierowniczki wcześniej sprzątały a teraz wyżywają się na innych pracownikach. Zero wolnego,marne zarobki, składki do ZUS'u odprowadzane minimalnie. Złe traktowanie pracownika. Moja opinia dotyczy Impelu w Krakowie.
zdjecie uzytkownika
onka - 2014-11-16 00:19:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
serio tak źle jest? moja kumpela pracuje i jest zadowolona, więc jestem zaskoczona tym co czytam. mówiła,że impel to duża, porządna firma, gdzie zawsze płacą na czas i są dobre warunki pracy, czyli atmosfera i przełożeni.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-11-16 10:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wszystko zależy od miejsca pracy iod kierowniczek
zdjecie uzytkownika
basia - 2014-11-17 21:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierowniczke mam naprawde spoko, jest wyrozumiala w roznych sytuacjach, wymagajaca, ale ludzka
zdjecie uzytkownika
iro - 2014-11-18 21:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MPK Krakow rozwiazalo umowe z Impel kiedys pracowalem mialem umowe o prace ale to byl rok 2005
zdjecie uzytkownika
lado - 2014-11-24 14:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z tym co piszecie o kierowniczkach. W wielu miejscach praca w impelu naprawdę ... może ciężko w to uwierzyć, ale jest, nawet nie boje się tego słowa - przyjemna. Ale spowodowane jest to przede wszystkim podejściem kierowniczek do pracownika. Niestety są też miejsca o zgoła odmiennej renomie...
zdjecie uzytkownika
greg - 2014-11-24 15:26:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Impel to ciekawa firma, ale niestety na solidną podstawę jako PH nie można liczyc- handlowcy glownie bazuja na prowizji
zdjecie uzytkownika
Beata - 2014-11-25 13:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U mnie nie mam co narzekać świetnie mi się z szefową pracuje, szacunek i zrozumienie, wiadomo szef zawsze wymaga lecz to jego praca. Jestem zadowolona z pracy w Impelu.
zdjecie uzytkownika
Irek - 2014-12-01 11:23:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca spokojna szczególnie w ochronie, mi odpowiada taki tryb pracy z przełożonymi zero problemów idzie się dogadać, co do pieniędzy to zawsze na czas.
zdjecie uzytkownika
czarek - 2014-12-02 21:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ochronie spokojnie? zalezy na jakami obiekcie, kiedys pracowalem w sklepie i bywalo roznie
zdjecie uzytkownika
Tobiasz - 2014-12-05 20:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pardo - 2014-10-30 23:44:31]:
Firmę tworzą ludzie więc może masz rację, że to dwie różne firmy. Ja pracuję w Poznaniu i wszystko jest tu bardzo profesonalne. Z przełożonymi można bez problemu się dogadać, kasa na czas i zżyty zespół.
zdjecie uzytkownika
Mati - 2014-12-08 14:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tobiasz - 2014-12-05 20:37:41]:
Też nie mam żadnych problemów, a praca w zgranym zespole mi odpowiada, impel to firma ze światowymi standardami.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-12-09 21:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak na standardy w polskiej ochronie wysoka wypadaja w porownaniu z innymi, wiec moim zdaniem warto tutaj pracowac jak sie ma ku temu okazje
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-12-11 21:10:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
okazje mam, troche sie wahalem ale mysle ze jednak sie zdecyduje, wlasciwie co mi szkodzi sprobowac
zdjecie uzytkownika
Tiger - 2014-12-15 19:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arek - 2014-12-11 21:10:57]:
To nawet nie masz się co zastanawiać, mi kolega polecił kilka lat temu i nie żałuję. Praca spokojna a zarobki rynkowe. Rozliczają się ze wszystkiego.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-12-16 21:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ze sie rozliczaja to jedno, drugim plusem jest terminowosc, czym inne firmy nie grzesza niestety
zdjecie uzytkownika
Julek - 2014-12-17 13:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu nie ma darmowych nadgodzin. Każda przepracowana chwila jest rozliczna, a pensja daje radę. To dobra robota i uczciwie wynagradzana
zdjecie uzytkownika
igi - 2014-12-17 21:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez mi sie nie zdarzylo zeby nadgodziny byly nierozliczone, czesto dluzej pracujemy przed swietami, ale to przeklada sie na finanse
zdjecie uzytkownika
bruna - 2014-12-22 23:44:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wyobrażam sobie pracy za free, nie wiem skąd taki pomysł ;) w impelu są jasne zasady dotyczące zatrudnienia i się ich przestrzega. zwłaszcza jeśli chodzi o finanse. więc pod tym względem nie ma się o co martwić.
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-12-23 22:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak sie pracuje za free, to mozna miesiac czy dwa, ale dluzej nie widze sensu, tutaj jest ok, moze o tym swiadczyc to ze tutaj pracuje swa lata
zdjecie uzytkownika
Cymes - 2014-12-28 13:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję mam umowę i kasę na koncie. Praca bez pieniędzy to porażka, szczególnie w okresie świąteczno noworocznym gdzie każda złotówka jest ważna.
zdjecie uzytkownika
kawik - 2014-12-29 11:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no mni eokres swiateczny splukal na maxa, ale cale szczescie tutaj wyplata jest zawsze na czas na koncie, wiec niedlugo sie odbije
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-12-31 12:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wiekszosc z nas, ale wyplata juz niedlugo wiec jakos damy rade, a dzis swietujemy
zdjecie uzytkownika
miro - 2015-01-04 13:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy rok, nowe mozliwosci, nowa praca, wiec ja sie ciesze z 2015, zaczynam jutro
zdjecie uzytkownika
Robert - 2015-01-04 17:51:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy rok nowe postanowienie tylko praca w impelu ta sama. Na dniach wypłata i tylko cieszyć się ze świętowania.
zdjecie uzytkownika
michal - 2015-01-05 14:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po co zmieniać coś co się sprawdza, więc ja już swój 4 rok zaczynam razem z impelem
zdjecie uzytkownika
tadek - 2015-01-07 21:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w dzisiejszych czasach, gdzie ludzie często zmieniają pracę , jak tak długo są w jednej, to znaczy , że warto
zdjecie uzytkownika
jarek - 2015-01-12 19:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dokladnie, jak sie komus nie podoba to zmienia, jak sie podoba, to zostaje, ja akurat tutaj mam dobrze, wiec nie szukam nigdzie indziej
zdjecie uzytkownika
kawior - 2015-07-07 22:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w impelu pracuję już jakiś czas, wszystko jest ok. i wypłaty w odpowiednim momencie i atmosfera w porządku, a do tego spoko warunki pracy, są regulaminy, zasady, więc praca jest pod tym względem łatwa i klarowna.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-07-10 15:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i całe szczęście, że tak jest @kawior, wydaje mi się, ze te negatywne opinie pisza ludzie, którzy po prostu zostali zwolnieni, bo się obijali. Zarobki sa do 2 tys maksymalnie, ale za to jest wypłata na czas no i nie trzeba się prosic o dzień wolny, urlop, swiadczenia też wszystkie pracodawca opłaca.
zdjecie uzytkownika
2w3e4 - 2016-04-08 19:46:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i prawdopodobnie tak moze byc @tomek bo czesto cala firme wlasnie obwiniaja osoby ktore zostlay zwolnione na przyklad za niewywiazwyanie sie z obowiazkow lub po prostu same odeszly bo znalazly inne/ lepsza prace a o porzedniej zle sie wypowiadaja..

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert