brak logo

aryton

Chmielno

Opinie o aryton

anonim 2011-02-22 20:43:14
Jakie porównanie? Kobieto chyba masz coś z głową nie tak.
gall 2011-02-22 21:13:37
Ja tam pracuje od kilku lat i nie mogę potwierdzic powyższych opinii. Jestem bardzo zadowlona. Szef jest wymagający ale sprawiedliwy. Jak sie prowadzi taka firme i zatrudnia tyle ludzi to trzeba podziwiać. Ja, szanuje swoja prace i polecam ta fimę każdej myslącej osobie.
patrycja 2011-02-23 14:17:02
nie można godzić się na warunki pracy jakie oferuje pracodawca tylko dlatego, że w kolejce czeka wielu bezrobotnych, taka postawa świadczy, że nie cenisz siebie; a pracodawca, który tak traktuje pracowników zapomniał chyba, że czasy opisane w filmie [usunięte przez moderatora] - Ziemia obiecana należą do przeszłości.
zaneta 2011-02-26 17:27:55
"kobieto co ty piszesz " każdej myślącej osobie" czyli wg Ciebie osoby którym źle się pracuje bądź pracowało są niemyślące sa idiotami?Zastan ów się poważnie nad sobą, bo nie powinnaś tak oceniać osób które mają odmienne zdanie od twojego!
zaneta 2011-02-26 17:31:28
to co wyżej odnosi się do GALL
anonim 2011-03-02 16:31:35
Każdy kto myśli wie że odnosiłaś się do GAL a nie do sufitu :-) .. Myśląca to taka osoba która świdomie podejmuje decyzje i kieruje swoim życiem tak jak chce. Jak Ci się praca w Arytonie nie podoba to po prostu zmień. I z głowy. Żenujące są te opisy i narzekanie na prcodowcę a szczególnie osób które w dalszym ciągu pracują w firmie i nie mają wplywu na swój los. Każdy jest kowalem własnego losu , Czyż nie ?
STAŁA KLIENTKA 2011-04-08 17:51:30
To wszystko nie świadczy dobrze o firmie co tu czytam, aż śmiać mi się chce z niektórych wypowiedzi złotoustych podlizywaczy. Tak każdy jest kowalem swojego losu ale nie każdego stać w dobie bezrobocia na przeciwstawienie się i na odejście. Dlatego niektórzy tkwią w takim bluszczu którym otacza ich firma spijająca z nich wypociny za psie marne pieniądze. Ciekawa jestem co ta firma zrobi za dwa lata kiedy to mają być zrównane nasze pensje z pensjami w UE. Znając życie znajdą jakieś obejście, zmniejszenie etatów,podmiana umów itp.LUDZIE WALCIE O SWOJE NIE DAJCIE SIĘ POMIATAĆ!
mary 2011-07-18 18:12:08
Nie jestem ani klientką Arytonu ani pracownicą działam w tej branzy i dlatego piszę , pensje nie biorą sie z nikąd - ze sprzedaży i zysków z niej , wszyscy jesteśmy odpowiedzialni za niskie pensje a wiecie dlaczego? bo uparcie kupujecie chińszczyznę i nie dajecie pracy polakom w wielu branżach nie tylko odziezowej. Na każdej ulicy jest pełno lumpeksów kupujecie ten syf i cieszycie sie że tanio , skąd więc nacie miec wysokie zarobki?
do mary 2011-07-25 22:19:14
Nie zgadzam się z Tobą co do lumpów, czasami można tam kupić cudne perełki znanych markowych firm za psie pieniądze, a nie każdego stać na drogie rzeczy takich firm jak Aryton. A to że dużo ludzi ubiera się w lumpeksach świadczy tylko o zubożeniu społeczeństwa, bo gdyby najniższe wynagrodzenie było wielkości średniej krajowej takie firmy jak Aryton, Simple itp. firmy miałyby większy zysk.
1
100% 2012-05-10 20:11:30
Zgadzam się w 100%!!!!!!!!!!
świadomość konsumencka w tym kraju jest znikoma...
Niby młodzi ludzi tacy wykształceni, po studiach, magisterki, dwa fakultety, a w głowie- wiocha!
LUDZIE UŚWIADOMCIE SOBIE W KOŃCU,ZE KUPUJĄC POLSKI PRODUKT WSPIERASZ NASZA GOSPODARKĘ! A KUPUJAC W TANICH SIECIÓWKACH KOPIEMY DLA POLAKÓW DÓŁ!
CZY TO TAKIE SKOMPLIKOWANE???
1
Nic dodać 2012-05-18 00:14:11
Potwierdzam. Jeśli kupujemy polskie produkty to sobie pomagamy.

Niestety też fakt jest taki, że ludzie po studiach oczekują wiele, mimo - że poza dyplomem - nie mają dużo do zaoferowania. Rozleniwieni konsumpcją, a nie nauczeni pracy.

Oby to się zmieniło. Póki co wspierajmy to co Polskie (mimo, że droższe niż chińskie) i dajmy z siebie więcej.
Ellena 2012-07-02 18:49:57
mary - 2011-07-18 18:12:08

Nie jestem ani klientką Arytonu ani pracownicą działam w tej branzy i dlatego piszę , pensje nie biorą sie z nikąd - ze sprzedaży i zysków z niej , wszyscy jesteśmy odpowiedzialni za niskie pensje a wiecie dlaczego? bo uparcie kupujecie chińszczyznę i nie dajecie pracy polakom w wielu branżach nie tylko odziezowej. Na każdej ulicy jest pełno lumpeksów kupujecie ten syf i cieszycie sie że tanio , skąd więc nacie miec wysokie zarobki?
Jak już jestes taką patriotką to pisz \"Polak\" (z wielkiej litery, a nie z małej).
Ceny w tych wszystkich polskich sklepach sa zawyzone, bo te sklepy predysponuja by byc ekstra ekskluzywnymi butikami. So sorry, ale naprawdę nie da sie uszyć zwykłej trykotowej bluzki i sprzedać za mniej niz 150zl? Nie wierzę! Caterina ma plaszcze za nawet 2000zl, Simple ma sukienki po 500zl i więcej, Solar jest tu chyba najtańszy... Dopóki Polacy będa zdzierac pieniądze z innych Polaków, to niestety Polacy nadal będa wybierać chińszczyznę.
A co do \"syfu\"- jak to okresliłaś- jak załozysz jakąś rzecz jeden raz, to ta rzecz jest juz używana. Czy taka rzecz tez jest, więc syfem? Od razu ją wyrzucasz?
Przykro mi, że interes ci nie idzie, ale jest wolny rynek.
Ellena 2012-07-02 18:56:02
100% - 2012-05-10 20:11:30

Zgadzam się w 100%!!!!!!!!!!

świadomość konsumencka w tym kraju jest znikoma...

Niby młodzi ludzi tacy wykształceni, po studiach, magisterki, dwa fakultety, a w głowie- wiocha!

LUDZIE UŚWIADOMCIE SOBIE W KOŃCU,ZE KUPUJĄC POLSKI PRODUKT WSPIERASZ NASZA GOSPODARKĘ! A KUPUJAC W TANICH SIECIÓWKACH KOPIEMY DLA POLAKÓW DÓŁ!

CZY TO TAKIE SKOMPLIKOWANE???
To kupuj rzeczy raz na 3-4 miesiące za ciężko oszczędzone pieniądze w takich Arytonach i innych Simplach. Wspieraj polską przedsiębiorczość!
Zgadazm się, że jeśli kupujemy polskie produkty, to wspieramy polski rynek pracy, ale ja stosuje się do tego, gdy np. kupuje wode gazowaną, a nie tak drogą odżież!
Myslisz, że w tych sklepach to nie ma produktów z Chin??? Obejrzyj DOKLADNIE metki na ubraniach...
A co do wykształcenia- zazdrościsz?
1
ememenm 2012-08-07 09:41:10
Jakie zaproponowano Ci warunki finansowe?
daisy45 2012-11-05 19:28:49
Szkoda tylko, że nie dodałaś do swojej historii wiadomości, ze na rozmowie kwalifikacyjnej słowem sie nie odezwalas ze masz wykupione wakacje i nie mozesz zaczac od razu. byloaby inna rozmowa... a przychodzac do kierowniczki i dopiero wtedy ja o tym informujac zachowalas sie nie fair. szukana byla osoba na \"mus\", bo kierowniczka zostala sama podczas kiedy ja akurat nie moglam wrocic do pracy bo mialam wlasne wesele.... tym samym ta\"zla pani kierownik\" pracowala kilka dni z rzedu po 12godzin bo wlasnie dla ciebie wazniejsze byly wakacje... wiec oszczedz sobie tego jadu... dzieki bogu ze nie musze z toba pracowac...
sylwia 2012-11-20 12:04:54
Ja Panią rozumiem, też zostałam potraktowana nieuczciwie, i ja nie odpuściłam ale walczę o swoje i nawet jeżeli będzie trzeba pójdę do sądu. To nie czasy aby firmie Aryton robić prezenty. Szanowałam tą firmę, jednak dzisiaj uważam zupełnie inaczej. Proszę walczyć o te pieniądze ja to robię. Jeżeli mi uczciwie nie wypłacą składam pismo do sądu.
AGA 2012-11-20 12:09:19
daisy45 - 2012-11-05 19:28:49

Szkoda tylko, że nie dodałaś do swojej historii wiadomości, ze na rozmowie kwalifikacyjnej słowem sie nie odezwalas ze masz wykupione wakacje i nie mozesz zaczac od razu. byloaby inna rozmowa... a przychodzac do kierowniczki i dopiero wtedy ja o tym informujac zachowalas sie nie fair. szukana byla osoba na \"mus\", bo kierowniczka zostala sama podczas kiedy ja akurat nie moglam wrocic do pracy bo mialam wlasne wesele.... tym samym ta\"zla pani kierownik\" pracowala kilka dni z rzedu po 12godzin bo wlasnie dla ciebie wazniejsze byly wakacje... wiec oszczedz sobie tego jadu... dzieki bogu ze nie musze z toba pracowac...
No właśnie wkopałaś zakład pracy i powiadomiłaś PIP o naruszeniu kodeksu pracy kilka dni z rzędu po 12 godzin, dziękuje za informacje.
Magda 2012-11-20 17:32:48
ja myślę że wszyscy którzy reklamują tą firmę powinni usłyszeć prawdę, ciekawe co byłoby czy nadal tak by reklamowali tą markę.
Projekty są super ale dlaczego firma tak źle traktuje uczciwych ludzi:(
Szok.
1
Sylwia Kruczkowska-Chwarścianek 2012-11-21 19:34:44
Mam wrażenie iż ktoś nieodpowiedzialny wpisał tutaj sytuację która mnie spotkała i podpisuję się moim imieniem. Otóż oświadczam że Firma Aryton była jest i mam nadzieję będzie dla mnie autorytetem w świecie mody. Szanuję Firmę Aryton za to co robi w świecie mody. Sytuacja która spotkała moją osobę była spowodowana pracownikiem Arytonu, która została wyjaśniona. Spekulacje jak i intrygi są niestosowne jak i uwłaczające. Jeżeli ktoś z konkurencji robi takie rzeczy jestem zdziwiona ponieważ jest to niegodne i nieestetyczne.
Z wyrazami szacunku do Firmy Aryton.
menager 2012-11-21 22:12:46
Witam, miałam podobną sytuację, jestem menagerm firmy która stoi mocno na nogach. Jednak nie zawsze tak było w modzie często jest konkurencja taka a nie inna:(. Ja osobiście śledzę kroki konkurencji sprawdzam kierowników salonów czy są na bieżąco a już nacisk kładę na regionalnych. Potrzebne były lata aż dopracujemy wszystko tak jak powinno działać. Prezesowie czasami za bardzo ufają i pokładają nadzieję w kierownikach a oni psują wszystko, od klienta do personelu.Nie sprawdzają nie oczekują tylko pokładają nadzieję. To błąd i ja się przekonałam. Wchodzę również na takie portale codziennie aby spojrzeć w czym ulepszyć firmę. Czy ktoś z kierowników tak robił nie bo po co?, błąd bo konkurencja wyprzedza o krok i dlaczego?. Teraz technologia rządzi światem każdy klient może sobie wejść zobaczyć u kogo robi zakupy a kontrahenci :), również. Kierownicy mają to w nosie. Pensja i do domu. Zmieniłam to i jest dobrze. Podpowiadam może ale jestem w tej branży 20 lat i płakać się chcę kiedy Polska Firma z ogromnym potencjałem ma takie historie i przez kogo własnego pracownika. Np. Pani która rozżalona miała opłacone wczasy czy też inna coś tam. Fakt kobiety rozżalone na Firmę ale nie słusznie, bo żal powinien być do pracowników którzy stwarzają te problemy. Kupiłam w tej Firmie chociaż konkurencja sukienkę dla siostry wykonana pierwsza klasa materiał rewelacyjny, obsługa taka sobie. Efekt końcowy bardzo dobry. Więc pozwolę sobie na radę:, nie szukajcie winy w tych osobach rozżalonych a we własnym środowisku. Przyszłam kupiłam u konkurencji to jest sygnał że u was warto. Czasami warto zmienić coś lub też kogoś by było lepiej. Powodzenia.
1
daisy45 2013-01-23 14:25:32
AGA - 2012-11-20 12:09:19

daisy45 - 2012-11-05 19:28:49

Szkoda tylko, że nie dodałaś do swojej historii wiadomości, ze na rozmowie kwalifikacyjnej słowem sie nie odezwalas ze masz wykupione wakacje i nie mozesz zaczac od razu. byloaby inna rozmowa... a przychodzac do kierowniczki i dopiero wtedy ja o tym informujac zachowalas sie nie fair. szukana byla osoba na \"mus\", bo kierowniczka zostala sama podczas kiedy ja akurat nie moglam wrocic do pracy bo mialam wlasne wesele.... tym samym ta\"zla pani kierownik\" pracowala kilka dni z rzedu po 12godzin bo wlasnie dla ciebie wazniejsze byly wakacje... wiec oszczedz sobie tego jadu... dzieki bogu ze nie musze z toba pracowac...
No właśnie wkopałaś zakład pracy i powiadomiłaś PIP o naruszeniu kodeksu pracy kilka dni z rzędu po 12 godzin, dziękuje za informacje.

Dziewczyno wez sie nie osmieszaj i skoncz. Jestes sama sobie winna tej sytuacji a straszenie kogokolwiek jakimis skargami jest po prostu smieszne. Gdyby nie ty, to nikt nie musialby pracowac kilka dni po 12h. Wiec po prostu dobrze ci radzę, ZAMILKNIJ! I ciesz sie w takim razie, ze nie musisz z nami pracowac. Bo cieszysz sie, prawda???
1
GOŚĆ 2013-03-03 22:12:43
Co za komentarz szok takie bzdury pisze albo [usunięte przez moderatora] pod dziwnymi pseudonimami albo ktoś z głównej kadry, żal
jola 2013-07-05 11:19:38
Hej, wczoraj aryton wystawił oferte na stanowisko Sprzedawca w salonie odzieżowym w klifie w Gdyni, pracował ktoś? Nie ma problemów z kierownictwem? Na jaką stawkę moge liczyć?
1
anonim 2013-08-21 14:28:39
To nie macie obecnie żadnych umów w aryton? Co z pensjami, są stałe, wypłacają nadgodziny, premie? Ludzie się nie buntują?
1
lala 2013-08-25 17:37:13
Jeżeli masz jeszcze inne oferty pracy, to lepiej skorzystaj z tamtych. Nie pakuj się do Arytonu. Ja na początku byłam zachwycona pracą tutaj do momentu gdy nie zobaczyłam, jak traktuje się tu pracowników. (usunięte przez administratora)Wolą zatrudnić kogoś z zewnątrz, kto nie ma w ogóle doświadczenia w byciu kierownikiem i jeszcze go do tego sowicie wynagrodzić. Dla mnie firma totalna porażka i kupa straconego czasu. Nigdy o tej firmie nie powiem nic dobrego, bo nic dobrego tu mnie nie spotkało i cieszę się, że już tu nie pracuje.
1
anonim 2013-08-27 14:50:21
lala, a ten odbiór nadgodzin w formie wolnego jest kiedy się chce, czy narzucają z aryton z góry, no i czy to w stosunku 1:1,5 jak mówi kodeks pracy?
lala 2013-08-28 20:12:41
Odbiór nadgodzin...to zależy od kierownika sklepu. Jeżeli jest w porządku, to Ty możesz wybrać sobie dzień odbioru. Jeżeli nie jest to narzuca sam kiedy.
1
anonim 2013-08-28 21:29:21
a to nie można nadgodziny w formie pieniążków dodatkowych czy to tak że np dostaje 3 dni wolnego? bo to też całkiem fajna opcja ;d
aaaa 2013-08-29 18:36:18
Tak na prawdę to aż tylu nadgodzin by miec trzy dni wolnego nie ma. To jest kwestia 1 godz do 2 godz. Pracujesz systemem ,,dzien na dzień" i nie ma kiedy zrobić nadgodzin ;)
anonim 2013-08-29 18:48:19
aaa to tak wygląda ;) aaaa dzieki za info a powiedz mi kwestia wolnego w wigilię to jakiś większy problem?
ania 2013-10-09 18:35:59
Aniu, to już nie pisz takich głupot tylko zajmij się pracą ,dobrze ?
anonimka 2013-11-22 15:50:06
Staram się do pracy w firmie Aryton,i swoim zwyczajem zapoznaję się z opiniami o firmie. Ale po tym co tu przeczytałam, stwierdzam że chyba zrezygnuję. Większość wypowiedzi świadczy tylko o tym jak niewykwalifikowaną i prostą kadrę zatrudnia firma. Oczywiście są tu również pozytywne opinie, ale niestety te złe przesłaniają te dobre. Pisanie o kierownikach,że są tacy lub tacy o koleżankach z pracy, wzajemne przepychanki słowne i używanie imion jest to bardzo nieprofesjonalne. Nie odpowiada Ci kierownik, koleżanka z pracy to się zwolnij. Będzie miejsce dla osób, które bardziej potrzebują pracy:)
1
Paweł 2013-11-25 18:01:49
anonimka, no i co? Zrezygnowałaś, czy poszłaś na rozmowę? Ktoś wie o co orientacyjnie teraz pytają? Ile jest etapów rekrutacji w aryton?
Z Trójmiasta 2014-10-29 22:57:24
Witam. ODRADZAM pracę w ARYTON !!! Ja bylam na rozmowie i szok.. placą tylko 1200 NETTO..!!! Niepoważni !!! Sami niech za tyle robią i niech spróbują za taka sume żyć.!!!
karol 2014-11-18 00:35:52
nie wiem już co sądzić o tych wszystkich firmach które przeglądam strukturę, bo zawszę jest coś nie tak. rozumiem że zawsze się ktoś znajdzie się niezadowolony że ktoś obok pracuję za większe pieniądze, bądź został potraktowany niezbyt miło przez pracodawce i teraz wylewa swoje żale anonimowo. ale moje pytanie jak rozpoznać właśnie te osoby od prawdziwych negatywów które są obiektywna ?
kusza misia 2015-01-05 17:40:02
ale to wszystkim równo 1200 netto płacą? no dla mnie byłby to problem bo w branży już siedzę kilkanaście lat i nie ukrywam że myśląc o aryton jako o pracodawcy liczyłam na możliwość wynegocjowania indywidualnych lepszych warunków umowy. czy istnieje u nich taka możliwość i kogo teraz szukają do pracy?
miś 2015-01-24 00:30:43
Powinno być tak, że jeżeli ktoś wyróżnia się ponadprzeciętnymi umiejętnościami i zdolnościami to firma powinna SAMA mu zaproponować lepsze warunki, bo dla pracownika taka forma doceniania jest zawsze miła i chętnie takie rzeczy się słyszy. Ale jeżeli naprawdę każdemu dają tylko po 1200 to nie wiem czy jest tam aż tylu chętnych?
margaret 2015-03-27 12:45:03
no jeżeli piszecie że 1200 na rękę to jednak trzeba przyznać, że szału nie ma. natomiast kluczowa spraw,czy te 1220 zł to jest na początek i już na amen czy zaledwie na jakiś testowy próbny okres po którym zarabia się więcej. po prostu może akutar straszycie niskimi zarobkami w firmie trochę na wyrost
Pokero 2015-04-11 02:04:28
1200 na rękę to naprawdę jest bardzo mało pieniędzy. I ciężko za to żyć bo trzeba liczyć każdy grosz. Nie polecam więc ambitnym osobom. A w szczegolności na dłuższą metę.
obserwator 2015-04-12 00:50:26
praca w firmie Aryton to praca nic innego jak w zakładzie u chińczyka za miskę ryżu.. 1200 na rękę marny grosz wypłacany z opóźnieniem i tłumaczenie supervisiora trudno klika dni to pani może poczekać na pensje "miskę ryżu"... zero poszanowania pracownika... odradzam i nie polecam...
mefiu 2015-04-26 22:23:18
w firmie tej zatrudnic sie mozna chyba tylko w ostatecznosci, gdyz tak jak byla mowa te 1200zl za miesiac pracy to pensja niegodna zyciu na dobrym poziomie
mefiu 2016-02-05 21:52:56
za 1200 złotych nie chciałoby mi się z domu nawet wychodzić. Zresztą w Artyton już chyba drugi tydzień prowadzi rekrutacje do pracy jako sprzedawca w ich salonie
gazeta 2016-02-11 21:13:40
No przecież zawsze można się postarać o jakąś podwyżkę czy premię @mefiu. Wydaje mi się, że zarobki są u nich zdecydowanie wyższe, ale zawsze najlepiej dowiedzieć się bezpośrednio w firmie.
juhu 2016-03-04 20:40:55
jasne, tym bardziej, że firma się nie kryje.. można zajrzeć na stronę, zdobyć numer i bezpośrednio uzyskać informację. Szkoda, że nie prowadzą teraz rekrutacji
boldon 2016-03-07 18:30:17
juhu, mimo wszystko myślę, że możesz swoje CV im wysłać. Czasami firma nie poszukuje nikogo a mimo wszystko zapraszają na rozmowę i w trakcie okazuje się że chcą nawiązać współpracę.
ert 2016-03-09 20:23:52
no zawsze mozna wyslac CV i sprobowac przeciez jak tylko beda wolne jakies stanowsika to moze wlasnie wtedy przejza Twoje Cv wiec smialo mozesz probowac
kaja 2016-03-11 21:14:06
masz rację ert CV zawsze warto wysłać. Jestem w desperacji i wysyłam naprawdę dużo CV. Liczę że w końcu ktoś się odezwie. Może właśnie od Aryton sp. z o.o. dostanę zaproszenie na spotkanie
pawełek 2016-05-08 17:57:33
hej! a jak można u nich zarobić jako Sprzedawca w salonie odzieżowym? Bo jest oferta do Warszawy, ale wydaje mi się, że u nich można się tez dogadac jeśli chodzi o godziny na pewno, wiec to na plus jest.
Zostaw swoją opinię o aryton - Chmielno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie aryton