Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o aryton

Pracowałeś w firmie aryton i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nic dodać - 2012-05-18 00:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam. Jeśli kupujemy polskie produkty to sobie pomagamy.

Niestety też fakt jest taki, że ludzie po studiach oczekują wiele, mimo - że poza dyplomem - nie mają dużo do zaoferowania. Rozleniwieni konsumpcją, a nie nauczeni pracy.

Oby to się zmieniło. Póki co wspierajmy to co Polskie (mimo, że droższe niż chińskie) i dajmy z siebie więcej.
zdjecie uzytkownika
Ellena - 2012-07-02 18:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mary - 2011-07-18 18:12:08

Nie jestem ani klientką Arytonu ani pracownicą działam w tej branzy i dlatego piszę , pensje nie biorą sie z nikąd - ze sprzedaży i zysków z niej , wszyscy jesteśmy odpowiedzialni za niskie pensje a wiecie dlaczego? bo uparcie kupujecie chińszczyznę i nie dajecie pracy polakom w wielu branżach nie tylko odziezowej. Na każdej ulicy jest pełno lumpeksów kupujecie ten syf i cieszycie sie że tanio , skąd więc nacie miec wysokie zarobki?
Jak już jestes taką patriotką to pisz \"Polak\" (z wielkiej litery, a nie z małej).
Ceny w tych wszystkich polskich sklepach sa zawyzone, bo te sklepy predysponuja by byc ekstra ekskluzywnymi butikami. So sorry, ale naprawdę nie da sie uszyć zwykłej trykotowej bluzki i sprzedać za mniej niz 150zl? Nie wierzę! Caterina ma plaszcze za nawet 2000zl, Simple ma sukienki po 500zl i więcej, Solar jest tu chyba najtańszy... Dopóki Polacy będa zdzierac pieniądze z innych Polaków, to niestety Polacy nadal będa wybierać chińszczyznę.
A co do \"syfu\"- jak to okresliłaś- jak załozysz jakąś rzecz jeden raz, to ta rzecz jest juz używana. Czy taka rzecz tez jest, więc syfem? Od razu ją wyrzucasz?
Przykro mi, że interes ci nie idzie, ale jest wolny rynek.
zdjecie uzytkownika
Ellena - 2012-07-02 18:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
100% - 2012-05-10 20:11:30

Zgadzam się w 100%!!!!!!!!!!

świadomość konsumencka w tym kraju jest znikoma...

Niby młodzi ludzi tacy wykształceni, po studiach, magisterki, dwa fakultety, a w głowie- wiocha!

LUDZIE UŚWIADOMCIE SOBIE W KOŃCU,ZE KUPUJĄC POLSKI PRODUKT WSPIERASZ NASZA GOSPODARKĘ! A KUPUJAC W TANICH SIECIÓWKACH KOPIEMY DLA POLAKÓW DÓŁ!

CZY TO TAKIE SKOMPLIKOWANE???
To kupuj rzeczy raz na 3-4 miesiące za ciężko oszczędzone pieniądze w takich Arytonach i innych Simplach. Wspieraj polską przedsiębiorczość!
Zgadazm się, że jeśli kupujemy polskie produkty, to wspieramy polski rynek pracy, ale ja stosuje się do tego, gdy np. kupuje wode gazowaną, a nie tak drogą odżież!
Myslisz, że w tych sklepach to nie ma produktów z Chin??? Obejrzyj DOKLADNIE metki na ubraniach...
A co do wykształcenia- zazdrościsz?
zdjecie uzytkownika
ememenm - 2012-08-07 09:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie zaproponowano Ci warunki finansowe?
zdjecie uzytkownika
daisy45 - 2012-11-05 19:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda tylko, że nie dodałaś do swojej historii wiadomości, ze na rozmowie kwalifikacyjnej słowem sie nie odezwalas ze masz wykupione wakacje i nie mozesz zaczac od razu. byloaby inna rozmowa... a przychodzac do kierowniczki i dopiero wtedy ja o tym informujac zachowalas sie nie fair. szukana byla osoba na \"mus\", bo kierowniczka zostala sama podczas kiedy ja akurat nie moglam wrocic do pracy bo mialam wlasne wesele.... tym samym ta\"zla pani kierownik\" pracowala kilka dni z rzedu po 12godzin bo wlasnie dla ciebie wazniejsze byly wakacje... wiec oszczedz sobie tego jadu... dzieki bogu ze nie musze z toba pracowac...
zdjecie uzytkownika
sylwia - 2012-11-20 12:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja Panią rozumiem, też zostałam potraktowana nieuczciwie, i ja nie odpuściłam ale walczę o swoje i nawet jeżeli będzie trzeba pójdę do sądu. To nie czasy aby firmie Aryton robić prezenty. Szanowałam tą firmę, jednak dzisiaj uważam zupełnie inaczej. Proszę walczyć o te pieniądze ja to robię. Jeżeli mi uczciwie nie wypłacą składam pismo do sądu.
zdjecie uzytkownika
AGA - 2012-11-20 12:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daisy45 - 2012-11-05 19:28:49

Szkoda tylko, że nie dodałaś do swojej historii wiadomości, ze na rozmowie kwalifikacyjnej słowem sie nie odezwalas ze masz wykupione wakacje i nie mozesz zaczac od razu. byloaby inna rozmowa... a przychodzac do kierowniczki i dopiero wtedy ja o tym informujac zachowalas sie nie fair. szukana byla osoba na \"mus\", bo kierowniczka zostala sama podczas kiedy ja akurat nie moglam wrocic do pracy bo mialam wlasne wesele.... tym samym ta\"zla pani kierownik\" pracowala kilka dni z rzedu po 12godzin bo wlasnie dla ciebie wazniejsze byly wakacje... wiec oszczedz sobie tego jadu... dzieki bogu ze nie musze z toba pracowac...
No właśnie wkopałaś zakład pracy i powiadomiłaś PIP o naruszeniu kodeksu pracy kilka dni z rzędu po 12 godzin, dziękuje za informacje.
zdjecie uzytkownika
Magda - 2012-11-20 17:32:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja myślę że wszyscy którzy reklamują tą firmę powinni usłyszeć prawdę, ciekawe co byłoby czy nadal tak by reklamowali tą markę.
Projekty są super ale dlaczego firma tak źle traktuje uczciwych ludzi:(
Szok.
zdjecie uzytkownika
Sylwia Kruczkowska-Chwarścianek - 2012-11-21 19:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wrażenie iż ktoś nieodpowiedzialny wpisał tutaj sytuację która mnie spotkała i podpisuję się moim imieniem. Otóż oświadczam że Firma Aryton była jest i mam nadzieję będzie dla mnie autorytetem w świecie mody. Szanuję Firmę Aryton za to co robi w świecie mody. Sytuacja która spotkała moją osobę była spowodowana pracownikiem Arytonu, która została wyjaśniona. Spekulacje jak i intrygi są niestosowne jak i uwłaczające. Jeżeli ktoś z konkurencji robi takie rzeczy jestem zdziwiona ponieważ jest to niegodne i nieestetyczne.
Z wyrazami szacunku do Firmy Aryton.
zdjecie uzytkownika
menager - 2012-11-21 22:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, miałam podobną sytuację, jestem menagerm firmy która stoi mocno na nogach. Jednak nie zawsze tak było w modzie często jest konkurencja taka a nie inna:(. Ja osobiście śledzę kroki konkurencji sprawdzam kierowników salonów czy są na bieżąco a już nacisk kładę na regionalnych. Potrzebne były lata aż dopracujemy wszystko tak jak powinno działać. Prezesowie czasami za bardzo ufają i pokładają nadzieję w kierownikach a oni psują wszystko, od klienta do personelu.Nie sprawdzają nie oczekują tylko pokładają nadzieję. To błąd i ja się przekonałam. Wchodzę również na takie portale codziennie aby spojrzeć w czym ulepszyć firmę. Czy ktoś z kierowników tak robił nie bo po co?, błąd bo konkurencja wyprzedza o krok i dlaczego?. Teraz technologia rządzi światem każdy klient może sobie wejść zobaczyć u kogo robi zakupy a kontrahenci :), również. Kierownicy mają to w nosie. Pensja i do domu. Zmieniłam to i jest dobrze. Podpowiadam może ale jestem w tej branży 20 lat i płakać się chcę kiedy Polska Firma z ogromnym potencjałem ma takie historie i przez kogo własnego pracownika. Np. Pani która rozżalona miała opłacone wczasy czy też inna coś tam. Fakt kobiety rozżalone na Firmę ale nie słusznie, bo żal powinien być do pracowników którzy stwarzają te problemy. Kupiłam w tej Firmie chociaż konkurencja sukienkę dla siostry wykonana pierwsza klasa materiał rewelacyjny, obsługa taka sobie. Efekt końcowy bardzo dobry. Więc pozwolę sobie na radę:, nie szukajcie winy w tych osobach rozżalonych a we własnym środowisku. Przyszłam kupiłam u konkurencji to jest sygnał że u was warto. Czasami warto zmienić coś lub też kogoś by było lepiej. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
daisy45 - 2013-01-23 14:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AGA - 2012-11-20 12:09:19

daisy45 - 2012-11-05 19:28:49

Szkoda tylko, że nie dodałaś do swojej historii wiadomości, ze na rozmowie kwalifikacyjnej słowem sie nie odezwalas ze masz wykupione wakacje i nie mozesz zaczac od razu. byloaby inna rozmowa... a przychodzac do kierowniczki i dopiero wtedy ja o tym informujac zachowalas sie nie fair. szukana byla osoba na \"mus\", bo kierowniczka zostala sama podczas kiedy ja akurat nie moglam wrocic do pracy bo mialam wlasne wesele.... tym samym ta\"zla pani kierownik\" pracowala kilka dni z rzedu po 12godzin bo wlasnie dla ciebie wazniejsze byly wakacje... wiec oszczedz sobie tego jadu... dzieki bogu ze nie musze z toba pracowac...
No właśnie wkopałaś zakład pracy i powiadomiłaś PIP o naruszeniu kodeksu pracy kilka dni z rzędu po 12 godzin, dziękuje za informacje.

Dziewczyno wez sie nie osmieszaj i skoncz. Jestes sama sobie winna tej sytuacji a straszenie kogokolwiek jakimis skargami jest po prostu smieszne. Gdyby nie ty, to nikt nie musialby pracowac kilka dni po 12h. Wiec po prostu dobrze ci radzę, ZAMILKNIJ! I ciesz sie w takim razie, ze nie musisz z nami pracowac. Bo cieszysz sie, prawda???
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ - 2013-03-03 22:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za komentarz szok takie bzdury pisze albo [usunięte przez moderatora] pod dziwnymi pseudonimami albo ktoś z głównej kadry, żal
zdjecie uzytkownika
jola - 2013-07-05 11:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, wczoraj aryton wystawił oferte na stanowisko Sprzedawca w salonie odzieżowym w klifie w Gdyni, pracował ktoś? Nie ma problemów z kierownictwem? Na jaką stawkę moge liczyć?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-21 14:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To nie macie obecnie żadnych umów w aryton? Co z pensjami, są stałe, wypłacają nadgodziny, premie? Ludzie się nie buntują?
zdjecie uzytkownika
lala - 2013-08-25 17:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli masz jeszcze inne oferty pracy, to lepiej skorzystaj z tamtych. Nie pakuj się do Arytonu. Ja na początku byłam zachwycona pracą tutaj do momentu gdy nie zobaczyłam, jak traktuje się tu pracowników. (usunięte przez administratora)Wolą zatrudnić kogoś z zewnątrz, kto nie ma w ogóle doświadczenia w byciu kierownikiem i jeszcze go do tego sowicie wynagrodzić. Dla mnie firma totalna porażka i kupa straconego czasu. Nigdy o tej firmie nie powiem nic dobrego, bo nic dobrego tu mnie nie spotkało i cieszę się, że już tu nie pracuje.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 14:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lala, a ten odbiór nadgodzin w formie wolnego jest kiedy się chce, czy narzucają z aryton z góry, no i czy to w stosunku 1:1,5 jak mówi kodeks pracy?
zdjecie uzytkownika
lala - 2013-08-28 20:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odbiór nadgodzin...to zależy od kierownika sklepu. Jeżeli jest w porządku, to Ty możesz wybrać sobie dzień odbioru. Jeżeli nie jest to narzuca sam kiedy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-28 21:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to nie można nadgodziny w formie pieniążków dodatkowych czy to tak że np dostaje 3 dni wolnego? bo to też całkiem fajna opcja ;d
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2013-08-29 18:36:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak na prawdę to aż tylu nadgodzin by miec trzy dni wolnego nie ma. To jest kwestia 1 godz do 2 godz. Pracujesz systemem ,,dzien na dzień" i nie ma kiedy zrobić nadgodzin ;)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-29 18:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aaa to tak wygląda ;) aaaa dzieki za info a powiedz mi kwestia wolnego w wigilię to jakiś większy problem?
zdjecie uzytkownika
ania - 2013-10-09 18:35:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aniu, to już nie pisz takich głupot tylko zajmij się pracą ,dobrze ?
zdjecie uzytkownika
anonimka - 2013-11-22 15:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Staram się do pracy w firmie Aryton,i swoim zwyczajem zapoznaję się z opiniami o firmie. Ale po tym co tu przeczytałam, stwierdzam że chyba zrezygnuję. Większość wypowiedzi świadczy tylko o tym jak niewykwalifikowaną i prostą kadrę zatrudnia firma. Oczywiście są tu również pozytywne opinie, ale niestety te złe przesłaniają te dobre. Pisanie o kierownikach,że są tacy lub tacy o koleżankach z pracy, wzajemne przepychanki słowne i używanie imion jest to bardzo nieprofesjonalne. Nie odpowiada Ci kierownik, koleżanka z pracy to się zwolnij. Będzie miejsce dla osób, które bardziej potrzebują pracy:)
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2013-11-25 18:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonimka, no i co? Zrezygnowałaś, czy poszłaś na rozmowę? Ktoś wie o co orientacyjnie teraz pytają? Ile jest etapów rekrutacji w aryton?
zdjecie uzytkownika
Z Trójmiasta - 2014-10-29 22:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-08-21 14:28:39]:
Witam. ODRADZAM pracę w ARYTON !!! Ja bylam na rozmowie i szok.. placą tylko 1200 NETTO..!!! Niepoważni !!! Sami niech za tyle robią i niech spróbują za taka sume żyć.!!!
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-11-18 00:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem już co sądzić o tych wszystkich firmach które przeglądam strukturę, bo zawszę jest coś nie tak. rozumiem że zawsze się ktoś znajdzie się niezadowolony że ktoś obok pracuję za większe pieniądze, bądź został potraktowany niezbyt miło przez pracodawce i teraz wylewa swoje żale anonimowo. ale moje pytanie jak rozpoznać właśnie te osoby od prawdziwych negatywów które są obiektywna ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie aryton
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy aryton?
Zadaj pytanie
x