Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ferrero

Pracowałeś w firmie Ferrero i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-10-27 10:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktos wie jak się pracuje w firmie FERRERO .
Jakie warunki finansowe, atmosfera, płatne nadgodziny...itp????.
Dzieki.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-28 12:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla inżyniera na początek to płaca w granicach 4500 - 6000 brutto, ale raczej
tej dolnej stawki. Ogólnie w całym ferrero to atmosfera jest wprost fatalna. Ale
dział techniczny (tam pracują inżynierowie) wydaje się być wyjątkiem - po prostu
mają szefa, który o nich dba.
Jeśli chodzi o nadgodziny to jest z tym bardzo dobrze bo za wszystko bez
problemu płacą
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-02 15:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najwazniejsze ze wszystkie czekoladki sa pyszne:D
zdjecie uzytkownika
błee.. - 2009-05-20 20:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma (w polsce) jest już bardziej kilku 'rodzinną' -czytaj: klany cwniaków! a pozostali to parobki od czarnej pracy.. bo ktoś robić na nich musi..
zdjecie uzytkownika
Kinder - 2009-12-05 15:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zarobić to się w tej firmie nie da za wiele. Dział personalny nie szanuje pracowników. Pozorowane działania socjalne. Ludzie pracują bez żadnych podwyżek po parę lat. Jak podskakują to się zaraz na nich znajduje jakieś haki i papa. Generalnie jedyne w tej firmie co jest dobre to produkty. Nie polecam pracy w Ferrero. Lepiej poszukać dłużej a coś lepszego.
zdjecie uzytkownika
chcacy pracowac - 2010-02-18 22:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy moze ktos mi powiedziec czy z ferrero raczej teraz zwalniaja czy sa jakies przyjecia do pracy? jak duza jest to firma? czy jest szansa rozwoju czy raczej wysysaja tylko pracownika? prosze o powazne opinie.
zdjecie uzytkownika
nick - 2010-02-27 09:21:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daj Pan sobie spokój..
zdjecie uzytkownika
kiler - 2010-05-26 18:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to nieporozumienie,klany cwaniaków i mundralinskich a nie ma nikogo do roboty, najlepsza jest pani czarna od rekrutacji zadaje pytania typu ile to 5+2 albo w ktorym roku byla bitwa pod grunwaldem,to chyba tylko swiadczy o nierozgarnieciu tej pani,natomiast zero pytan z branzy i tematu pracy....
zdjecie uzytkownika
aldek - 2010-07-06 22:49:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Ferrero jak masz plecy to przeżyjesz a jak nie to cię zniszczą. To praca dla cwaniaków i (usunięte przez administratora). Nie radzę w to wchodzić.
zdjecie uzytkownika
byly - 2010-10-15 05:42:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ktorym roku pracowales
zdjecie uzytkownika
byly - 2010-10-15 05:43:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aldek - 2010-07-06 22:49:01

W Ferrero jak masz plecy to przeżyjesz a jak nie to cię zniszczą. To praca dla cwaniaków i (usunięte przez administratora). Nie radzę w to wchodzić.

cos w tym jest
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-10-15 05:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aldek - 2010-07-06 22:49:01

W Ferrero jak masz plecy to przeżyjesz a jak nie to cię zniszczą. To praca dla cwaniaków i (usunięte przez administratora). Nie radzę w to wchodzić.

pamietam to pania nawet niezla byla,ale te pytania to musiala dostac od szefa,pana (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
silva - 2010-11-14 22:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAŁ W DZIALE MARKETINGU FERRERO? JAKIE WARUNKI PRACY? JAKA ATMOSFERA? JAKIE PODEJŚCIE DO LUDZI? POLECACIE APLIKOWANIE?
zdjecie uzytkownika
silva - 2010-11-23 19:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy piszesz o pracy w fabryce czy w biurze w warszawie ????
zdjecie uzytkownika
ms - 2010-12-14 20:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cos nie tak mi wyszło - nie wazne.

slyszalam ze ferrero szuka do dzialu finansowego ludzi - ktos cos wie?
oczywiscie mowa o warszawie.

p.s jakos trudno mi uwierzyc ze jest takaz tak zle - pewnie o kazdej firmie by sie kiepskie opinie znalazly...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-03 22:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ms i jak skąłdałeś/aś do Ferrero do działu finansowego? To może odpowiesz na moje pytania, jak wygląda rekrutacja jakoś weryfikują wiedze, o coś konkretnego pytają? Skończyłem w tym roku studia i myslalam o pracy tam, poleca ktoś ogólnie?
zdjecie uzytkownika
kosa - 2014-03-14 23:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie niestety nie mogę znaleźć nigdzie informacji o nowych przyjęciach do pracy w Ferrero. Ani słychu o ofertach
zdjecie uzytkownika
ginter - 2014-04-02 23:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może masz kogoś znajomego kto tam pracuję? zawsze to łatwiej i szybciej dostać się do pracy z polecenia
zdjecie uzytkownika
lendo - 2014-04-22 13:02:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro nikogo nie szukają to chyba nawet najlepsze znajomości nie pomogą. Po za tym czy kasowo rzeczywiście tak się opłaca?
zdjecie uzytkownika
Gnoj - 2014-04-30 03:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To chyba logiczne, że bardziej się opłaca na stałe, ale od czegoś zawsze trzeba zacząć. Nawet jeśli miałoby to być dodatkowe to zawsze warto.
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-08-12 15:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wiadomo o wynagrodzeniach w laboratorium lub biurze. Napiszcie czy są przyjęcia.
zdjecie uzytkownika
Matka - 2014-10-01 01:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
proponowałbym skontaktować się z sekretariatem, a w razie czego na pewno telefon zostanie przekierowany do działu kadr. Żadnej oferty pracy od ferrero nie widziałem, co sugeruje, że nie będzie tak prosto się tam do nich dostać, tym bardziej, że potrzebuję podpis nadawdcy danego dokumentu. W razie potrzeby można donieść na firmę, chociaż warto byłoby to potraktować jako ostateczność.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-11-30 18:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mało tutaj informacji na temat Ferrero, spodziewałem się jednak, że bedzie ich nieco więcej, w koncu firma w branży jest dość znana. Czy tutaj da się obecnie znaleźc dobra prace, czy jednak nie ma co na takie rzeczy liczyć? Chociaz z drugiej strony brak narzekania jest w miare dobra informacją. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-02-04 14:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no mało, mało, ale jednak dobrze, z enie ma tyle hejtów co w innych firmach, moim zdaniem im firma jest większa tym więcej wychodzi jakieś niedociągnięc czy plotek już nawet. A ta firma zajmuje się słodyczami i to też dobrej klasy, więc chyba jeśli coś miałoby być nie do końca dobrze to tylko na produkcji.
zdjecie uzytkownika
Pfe - 2015-04-11 04:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest to duża firma więc i dużo ludzi jest zatrudnianych. Ja pracowałem dwa lata temu w Ferrero i jakoś nigdy nie narzekałem. Jak to wygląda obecnie to sam nie wiem.
zdjecie uzytkownika
student - 2015-04-28 17:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może ktoś odbywał kiedyś tutaj staż, dokładnie chodzi mi o oferte stażu w dziale finansów. Czy ten staz jest płatny i istnieje realna szansa na późniejsze zatrudnienie?
zdjecie uzytkownika
paaaula - 2015-06-24 23:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [student - 2015-04-28 17:57:30]:
Ponawiam pytanie o staże w Ferrero czy ktoś był? Jak to wygląda?
zdjecie uzytkownika
adek - 2015-06-25 02:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie dużo zalezy od działu, ale sporo możesz się dowiedzieć z ich ogłoszeń, dla przykładu w dziale supply chain http://www.pracuj.pl/praca/staz-w-dziale-supply-chain-warszawa,oferta,3953945 szukają studentów ostatnich lat, oferują płatny 6 miesięczny staż, także chyba sa nastawieni na ewentualne zatrudnienie.
zdjecie uzytkownika
paaaula - 2015-06-25 22:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adek - 2015-06-25 02:56:35]:
a czy ktoś się orientuje ile płacą za taki staż?
zdjecie uzytkownika
Iza - 2015-08-07 00:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety nie mam pojęcia jak to wygląda @paaaula, ale sama jestem ciekawa czy staż jest płatny i jakie pieniądze wchodzą w grę. Podejrzewam, że kokosy to nie są, bo to jednak staż, ale pewnie płacą. Firma Ferrero cieszy się raczej dobrymi opiniami wśród ludzi, więc chociażby poprzez przyjmowanie stażystów muszą dalej plusować.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-11-06 15:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
czy możecie mi powiedzieć na jaką podstawę, jakie premie i jaki samochód może liczyć przedstawiciel ds sieci w FERRERO?
bardzo proszę o info i z góry dziękuję
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2015-11-16 23:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przedstawiciele jeżdżą Fiatami Doblo, reszta to niewiadoma. W kwestii pieniędzy to nikt takich informacji nie udziela, raczej nigdzie przynajmniej się z takimi nie spotkałem.
zdjecie uzytkownika
keno - 2015-11-18 01:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o samochód to mogę to potwierdzić, no ale nie są to przecież złe samochody, przede wszystkim są one praktyczne i na to zwracają tutaj uwagę, a jednak jest nadal możliwość pracy na tym stanowisku w Bełchatowie, plusem jest że nie ograniczają się oni tylko do samych mężczyzn, kobiety także mogą aplikować.
zdjecie uzytkownika
marko - 2015-11-20 04:47:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze to świadczy o firmie, że przyjmują kobiety, równowaga w przyrodzie musi być :) a w dziale marketingu to często kobiety wpadają na najlepsze pomysły
zdjecie uzytkownika
axd - 2015-11-21 11:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o samochód to może być co najwyżej użyteczny, wygodny itd. Doblo są użyteczne jak wiele innych np. Partner, Caddy, Berlingo, oraz większość kombi. Jednak z wszystkimi przegrywa pod kątem praktyczności, komfortu, jakości. Proszę zrobić tym autem 100 000 i dopiero polecam je oceniać. Do tego firma dość mocno okleja swoje samochody ale to inna kwestia.
Praktyczne może być myślenie, a cała reszta w pracy powinna pozwalać na maksymalizacji efektów.
zdjecie uzytkownika
egon - 2015-11-22 23:44:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież te samochody sa uzywane głównie do pracy, to i dlatego sa jakie są. Pytanie w ogóle, czy mozna z nich korzystac do celów prywatnych?
zdjecie uzytkownika
Axd - 2015-11-23 08:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście że aut można używać do celów prywatnych.
Jak niżej napisano nie są to być może limuzyny jak w innych firmach ale są zdecydowanie użyteczne, mały minusik za te naklejki wszechobecne na tym aucie ;)
Dla Wszystkich zastanawiających się nad pracą w Ferrero, najważniejsze w mojej ocenie jest to iż, pracuje się z najbardziej rozpoznawalnymi markami. Z tymi produktami można działać cuda, to jest najwieksza wartość pracy w tej firmie, reszta jest zmienna.
Flota samochodowa, telefony itd. dzisiaj są takie, za chwile mogą być inne, ale produkty będące liderami swoich kategorii pozostaną.
zdjecie uzytkownika
Studentka - 2015-11-23 14:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odnosnie praktyk, dostalam oferte w Luksemburgu,tez 6 miesiecy, wynagrodzenie min czyli 1500 euro, plus pakiet socjalny
zdjecie uzytkownika
saplo - 2015-11-25 03:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja bym się w ogóle w te staże nie bawił - szkoda życia, a nie masz potem pewnośći, że akurat ci przedłużą umowę.
zdjecie uzytkownika
samplik - 2016-01-18 21:39:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@saplo ale jak jesteś na studiach i dostaniesz taką ofertę stażu to warto skorzystać, nie dość że dobre zarobki to i dobry wpis w cv masz. Mnie interesuje praca jako PH, ale może być ciężko bo wymagają co najmniej 1 rok doświadczenia na podobnym stanowisku w dużej, międzynarodowej firmie
zdjecie uzytkownika
ala - 2016-02-20 11:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to bardzo dobre warunki @Studentka, i to za same praktyki tyle dostajesz, wiec nie wspomne ile moża zarobic u nich bedąc zatrudnionym na umowie o pracę, poki co widziałam,ze szukją kogos do Polski nie zagranicę.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-02-29 13:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej! za granicę to nie widziałem od nich oferty, ale do Gdańska i Krakowa to tak, jako Przedstawiciel Handlowy Ds. Klientów Kluczowych, tylko wymagają doświdczenia.
zdjecie uzytkownika
bohater - 2016-03-03 21:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posiadanie odpowiedniego doświadczenia przy zatrudnieniu na przedstawiciela handlowego ds. klientów kluczowych nie jest niczym zadziwiającym. Trzeba pamiętać o dobrych prowizjach przy zarobkach.
zdjecie uzytkownika
jaiaooak - 2016-03-12 20:46:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wam powiem, ze jako Przedstawiciel Handlowy Ds. Klientów Kluczowych to jet dobra praca, bo ma się wysokie premie za to i to jest na pewno na plus no i szkolenia za free.
zdjecie uzytkownika
234 - 2016-03-14 20:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wydaje mi sie ze tutaj zarobiki uzaleznipone sa od tego ilu bedziesz miec klientow @jaiaooak i pewnie do tego sa teraz na przyklad jakies premie wtedy
zdjecie uzytkownika
mm - 2016-03-18 21:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki? tragedia! premia wypłacana co 4 miesiące -grosze. PRacy bardzo duzo
zdjecie uzytkownika
ila - 2016-04-13 20:57:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego zarobki, piszesz, że masakra, napisz proszę o jakiej mówisz stawce i wynagrodzeniu i jaką oferuja umowe. Podejrzewałam,że na produkcji u nich można troche zarobić tym bardziej,że praca na taśmie ciężka nie jest i do tego wśród smakołyków i to nie byle jakich!
zdjecie uzytkownika
PH KK - 2016-04-17 00:32:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakie szkolenia
Zarobki i premie ???
Czy ten komentarz pisał ktoś z biura.
Premia za 4 mc to żenada jakieś 500 PLN jak wyrobisz a zadań tyle ze można pracować po 16h
Jeśli chodź o prace w tej firmie to nie jesteś PH tylko mobilnym merchandiserem, wozisz makulaturę w ambulansie i wystawiasz POS do tego na zawołanie masz robić wszystko co w danym momencie wymyśli sobie osoba z biura.
Warto turaj zaznaczyć ze każdy dział czuje sie ważniejszy.
F to typowe korpo gdzie układu i układziki robiłą swoje, jeśli myślisz ze w nie wejdziesz to powodzenia, oczywiście firma (ludzie) obiecują perspektywy awansów rozwoju itd. Zapomnij, masz coś w główie jesteś zagrożeniem dla układu. Najważniejsza zasada w tej firmie gasić świeczkę nim wybuchnie pożar (chodzi o ludzi), fererro potrzebuje wręcz cyborgów bez rozumu lub małolatów bez doświadczenia. Jeśli masz wiedzę, aspiracje, dumę i honor zapomnij o pracy w tej firmie gdyż duma zostanie zdeptana, aspiracje zgaszone, a honor cóż jeśli pozwolisz to cię go pozbawia.
Odradzam prace w tej firmie chyba ze chce sie zbudować CV i doświadczenia.
W innym przypadku masz do czynienia z ludźmi którzy w rynku mogą Ci czyścić buty, ale będąc w układzie to właśnie in podlegasz.
Zero pojęcia o rynku, realiach i sprzedaży.
Pozdrawiam Gsm
zdjecie uzytkownika
bueno - 2016-05-01 09:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
A ja jako były pracownik żałuję, że odszedłem. Nie ma firmy idealnej, ale było to najlepsze corpo w jakim pracowałem. Można narzekać na zarobki, ale social mieli najlepszy czyli pakiet medyczny, sportowy, dodatkowe ubezpieczenie, karta na jedzenie, darmowy angielski i włoski, dopłata do podręczników dla dzieci, duza dopłata do kolonii, finansowanie prezentów gwizdkowych do dzieci, zloty łańcuszek jak się dziecko urodzi, imprezy dla dzieciaków, bilety do kina i traktują cie tu jako część rodziny. Zacząłem jako pracownik agencji po 3 miesiącach mialem stalą umowę. Stażyści też często zostają - jesteś dobry masz pracę. Jest to firma gdzie ludzie długo pracują - czarna pani z hr jak odchodziłem miała 14 lat stażu w Ferrero, niektórzy PH powyżej 10. Chyba to coś znaczy, jeśli ktoś zmienia pracę to przeważnie idzie na wyższe stanowisko.Oczywiście firma ma swoje wady typu małe możliwości awansu, ale generalnie polecam.
zdjecie uzytkownika
takon - 2016-05-10 22:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bueno, myślę, że niektóre rzeczy w firmie można poprawić trzeba tylko chcieć. Być może niektóre z nich nie był na tyle istotne. Mnie bardziej zastanawia jakie wynagrodzenie na start można otrzymać.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Ferrero!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ferrero
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert