brak logo

Ferrero

Warszawa

Opinie o Ferrero

anonim 2008-10-27 10:05:59
Witam, czy ktos wie jak się pracuje w firmie FERRERO .
Jakie warunki finansowe, atmosfera, płatne nadgodziny...itp????.
Dzieki.
1
anonim 2009-01-28 12:34:29
Dla inżyniera na początek to płaca w granicach 4500 - 6000 brutto, ale raczej
tej dolnej stawki. Ogólnie w całym ferrero to atmosfera jest wprost fatalna. Ale
dział techniczny (tam pracują inżynierowie) wydaje się być wyjątkiem - po prostu
mają szefa, który o nich dba.
Jeśli chodzi o nadgodziny to jest z tym bardzo dobrze bo za wszystko bez
problemu płacą
anonim 2009-02-02 15:46:11
najwazniejsze ze wszystkie czekoladki sa pyszne:D
błee.. 2009-05-20 20:50:38
Firma (w polsce) jest już bardziej kilku 'rodzinną' -czytaj: klany cwniaków! a pozostali to parobki od czarnej pracy.. bo ktoś robić na nich musi..
2
Kinder 2009-12-05 15:26:34
Zarobić to się w tej firmie nie da za wiele. Dział personalny nie szanuje pracowników. Pozorowane działania socjalne. Ludzie pracują bez żadnych podwyżek po parę lat. Jak podskakują to się zaraz na nich znajduje jakieś haki i papa. Generalnie jedyne w tej firmie co jest dobre to produkty. Nie polecam pracy w Ferrero. Lepiej poszukać dłużej a coś lepszego.
1
chcacy pracowac 2010-02-18 22:43:59
Czy moze ktos mi powiedziec czy z ferrero raczej teraz zwalniaja czy sa jakies przyjecia do pracy? jak duza jest to firma? czy jest szansa rozwoju czy raczej wysysaja tylko pracownika? prosze o powazne opinie.
nick 2010-02-27 09:21:01
daj Pan sobie spokój..
kiler 2010-05-26 18:35:12
ta firma to nieporozumienie,klany cwaniaków i mundralinskich a nie ma nikogo do roboty, najlepsza jest pani czarna od rekrutacji zadaje pytania typu ile to 5+2 albo w ktorym roku byla bitwa pod grunwaldem,to chyba tylko swiadczy o nierozgarnieciu tej pani,natomiast zero pytan z branzy i tematu pracy....
aldek 2010-07-06 22:49:01
W Ferrero jak masz plecy to przeżyjesz a jak nie to cię zniszczą. To praca dla cwaniaków i (usunięte przez administratora). Nie radzę w to wchodzić.
byly 2010-10-15 05:42:24
w ktorym roku pracowales
byly 2010-10-15 05:43:36
aldek - 2010-07-06 22:49:01

W Ferrero jak masz plecy to przeżyjesz a jak nie to cię zniszczą. To praca dla cwaniaków i (usunięte przez administratora). Nie radzę w to wchodzić.

cos w tym jest
anonim 2010-10-15 05:46:53
aldek - 2010-07-06 22:49:01

W Ferrero jak masz plecy to przeżyjesz a jak nie to cię zniszczą. To praca dla cwaniaków i (usunięte przez administratora). Nie radzę w to wchodzić.

pamietam to pania nawet niezla byla,ale te pytania to musiala dostac od szefa,pana (usunięte przez administratora)
silva 2010-11-14 22:38:45
A CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAŁ W DZIALE MARKETINGU FERRERO? JAKIE WARUNKI PRACY? JAKA ATMOSFERA? JAKIE PODEJŚCIE DO LUDZI? POLECACIE APLIKOWANIE?
silva 2010-11-23 19:51:50
Czy piszesz o pracy w fabryce czy w biurze w warszawie ????
ms 2010-12-14 20:02:46
cos nie tak mi wyszło - nie wazne.

slyszalam ze ferrero szuka do dzialu finansowego ludzi - ktos cos wie?
oczywiscie mowa o warszawie.

p.s jakos trudno mi uwierzyc ze jest takaz tak zle - pewnie o kazdej firmie by sie kiepskie opinie znalazly...
ginter 2014-04-02 23:30:15
może masz kogoś znajomego kto tam pracuję? zawsze to łatwiej i szybciej dostać się do pracy z polecenia
lendo 2014-04-22 13:02:09
skoro nikogo nie szukają to chyba nawet najlepsze znajomości nie pomogą. Po za tym czy kasowo rzeczywiście tak się opłaca?
Gnoj 2014-04-30 03:11:56
To chyba logiczne, że bardziej się opłaca na stałe, ale od czegoś zawsze trzeba zacząć. Nawet jeśli miałoby to być dodatkowe to zawsze warto.
1
ania 2014-08-12 15:51:36
Czy wiadomo o wynagrodzeniach w laboratorium lub biurze. Napiszcie czy są przyjęcia.
tomek 2015-02-04 14:21:12
no mało, mało, ale jednak dobrze, z enie ma tyle hejtów co w innych firmach, moim zdaniem im firma jest większa tym więcej wychodzi jakieś niedociągnięc czy plotek już nawet. A ta firma zajmuje się słodyczami i to też dobrej klasy, więc chyba jeśli coś miałoby być nie do końca dobrze to tylko na produkcji.
paaaula 2015-06-24 23:25:49
Ponawiam pytanie o staże w Ferrero czy ktoś był? Jak to wygląda?
paaaula 2015-06-25 22:41:13
a czy ktoś się orientuje ile płacą za taki staż?
ciekawy 2015-11-06 15:06:29
witam,
czy możecie mi powiedzieć na jaką podstawę, jakie premie i jaki samochód może liczyć przedstawiciel ds sieci w FERRERO?
bardzo proszę o info i z góry dziękuję
3
Zainteresowany 2015-11-16 23:10:14
Przedstawiciele jeżdżą Fiatami Doblo, reszta to niewiadoma. W kwestii pieniędzy to nikt takich informacji nie udziela, raczej nigdzie przynajmniej się z takimi nie spotkałem.
axd 2015-11-21 11:18:58
Jeśli chodzi o samochód to może być co najwyżej użyteczny, wygodny itd. Doblo są użyteczne jak wiele innych np. Partner, Caddy, Berlingo, oraz większość kombi. Jednak z wszystkimi przegrywa pod kątem praktyczności, komfortu, jakości. Proszę zrobić tym autem 100 000 i dopiero polecam je oceniać. Do tego firma dość mocno okleja swoje samochody ale to inna kwestia.
Praktyczne może być myślenie, a cała reszta w pracy powinna pozwalać na maksymalizacji efektów.
1
Axd 2015-11-23 08:22:22
Oczywiście że aut można używać do celów prywatnych.
Jak niżej napisano nie są to być może limuzyny jak w innych firmach ale są zdecydowanie użyteczne, mały minusik za te naklejki wszechobecne na tym aucie ;)
Dla Wszystkich zastanawiających się nad pracą w Ferrero, najważniejsze w mojej ocenie jest to iż, pracuje się z najbardziej rozpoznawalnymi markami. Z tymi produktami można działać cuda, to jest najwieksza wartość pracy w tej firmie, reszta jest zmienna.
Flota samochodowa, telefony itd. dzisiaj są takie, za chwile mogą być inne, ale produkty będące liderami swoich kategorii pozostaną.
Studentka 2015-11-23 14:57:38
Odnosnie praktyk, dostalam oferte w Luksemburgu,tez 6 miesiecy, wynagrodzenie min czyli 1500 euro, plus pakiet socjalny
mm 2016-03-18 21:36:23
zarobki? tragedia! premia wypłacana co 4 miesiące -grosze. PRacy bardzo duzo
PH KK 2016-04-17 00:32:09
Jakie szkolenia
Zarobki i premie ???
Czy ten komentarz pisał ktoś z biura.
Premia za 4 mc to żenada jakieś 500 PLN jak wyrobisz a zadań tyle ze można pracować po 16h
Jeśli chodź o prace w tej firmie to nie jesteś PH tylko mobilnym merchandiserem, wozisz makulaturę w ambulansie i wystawiasz POS do tego na zawołanie masz robić wszystko co w danym momencie wymyśli sobie osoba z biura.
Warto turaj zaznaczyć ze każdy dział czuje sie ważniejszy.
F to typowe korpo gdzie układu i układziki robiłą swoje, jeśli myślisz ze w nie wejdziesz to powodzenia, oczywiście firma (ludzie) obiecują perspektywy awansów rozwoju itd. Zapomnij, masz coś w główie jesteś zagrożeniem dla układu. Najważniejsza zasada w tej firmie gasić świeczkę nim wybuchnie pożar (chodzi o ludzi), fererro potrzebuje wręcz cyborgów bez rozumu lub małolatów bez doświadczenia. Jeśli masz wiedzę, aspiracje, dumę i honor zapomnij o pracy w tej firmie gdyż duma zostanie zdeptana, aspiracje zgaszone, a honor cóż jeśli pozwolisz to cię go pozbawia.
Odradzam prace w tej firmie chyba ze chce sie zbudować CV i doświadczenia.
W innym przypadku masz do czynienia z ludźmi którzy w rynku mogą Ci czyścić buty, ale będąc w układzie to właśnie in podlegasz.
Zero pojęcia o rynku, realiach i sprzedaży.
Pozdrawiam Gsm
3
bueno 2016-05-01 09:41:42
Witam,
A ja jako były pracownik żałuję, że odszedłem. Nie ma firmy idealnej, ale było to najlepsze corpo w jakim pracowałem. Można narzekać na zarobki, ale social mieli najlepszy czyli pakiet medyczny, sportowy, dodatkowe ubezpieczenie, karta na jedzenie, darmowy angielski i włoski, dopłata do podręczników dla dzieci, duza dopłata do kolonii, finansowanie prezentów gwizdkowych do dzieci, zloty łańcuszek jak się dziecko urodzi, imprezy dla dzieciaków, bilety do kina i traktują cie tu jako część rodziny. Zacząłem jako pracownik agencji po 3 miesiącach mialem stalą umowę. Stażyści też często zostają - jesteś dobry masz pracę. Jest to firma gdzie ludzie długo pracują - czarna pani z hr jak odchodziłem miała 14 lat stażu w Ferrero, niektórzy PH powyżej 10. Chyba to coś znaczy, jeśli ktoś zmienia pracę to przeważnie idzie na wyższe stanowisko.Oczywiście firma ma swoje wady typu małe możliwości awansu, ale generalnie polecam.
rolo 2016-06-15 17:44:35
Pytanie mam
Jaką podstawę brutto na start można otrzymać na stanowisku P.H. ds. Kluczowych Klientów?
6
*L 2016-07-24 21:11:36
szkolenia za free ?? jakie szkolenia ??
Inter 2016-09-18 21:00:24
tak czytam i czytam narzekania na firmę. A w jakiej firmie jest idealnie? hortex, maspex, kopernik, bakalland? Ferrero to lider rynkowy.firma poukładana z bardzo dobrym socjalem.PH KK ty jesteś nadal pracownikiem czy byłym pracownikiem? zatrudnij sie do w/w firm i wtedy oceń.
pay 2016-10-17 22:29:17
no jednak w dużej mierze pewnie handlowcy siła marki rozpoznawalnością spontaniczną budują sobie kapitał i dlatego zastanawiam się czy nie podjąć się u was takiego zatrudnienie - co o tym sądzicie? pozdro
O 2016-11-02 19:02:20
Hej, zastanawiam się nad złożeniem CV jako przedstawiciel handlowy. Ile można mniej więcej na tym stanowisku zarobić?
Gall Anonim 2016-11-08 22:36:18
Witam, pracowałem w Ferrero. Dostaniesz 2500 na rękę i nie licz na premie, którą Ci obiecują. Premia płatna jest raz na 4 miesiące i na rękę może wyciągniesz 1000 (250 na m-c)ale ile przy tym trzeba się nagimnastykować to gra nie warta świeczki. Ogólnie - obóz pracy. Przełożenie ilości pracy do wynagrodzenia - WYZYSK !!! A począwszy od kierownika wzwyż to już są wypłaty w tysiącach. Ty, tak naprawdę pracujesz na klan nierobów, którzy przytulają co miesiąc ładnych parę tysięcy a co 4 m-ce kolejne tysiące a słyszałem nawet o premiach pięciocyfrowych. SZCZERZE - nie polecam, chyba, że na chwilę.
Seweryn 2016-11-15 23:23:49
Witam, jestem załamany poziomem procesu rekrutacji. Błagam, od firmy o takiej renomie i nie tylko od takiej, oczekiwał bym trochę więcej niż spotkanie w sieciówce z hamburgerami. Dodatkowo zabiegi typu umawianie się pod jednym adresem, nie stawienie się, nie odbieranie telefonu, potem oddzwania Pan i wmawia Wam, że byliśmy umówieni pod innym adresem, żałosne!!! Chyba że to standardowa praktyka?
Na koniec, niezależnie od wyniku rekrutacji, to oddzwania się do kandydatów i ich się o tym informuje.
To była najmniej profesjonalna rekrutacja na jakiej byłem, tragedia!!!
Nie polecam
ph ktory jeszcze pracuje ale jeszcze nie długo ... 2016-11-24 00:06:09
A oto cała prawda:
- jedyna w swoim rodzaju firma, która uważa się za lidera rynku:
* a nie szanuje swoich pracowników
* wyzyskuje ich (premie 1000zł raz na 4 miesiące), zakłamane raporty, zawyżone targety nie do zrealizowania, malowanie terenu pod wizytacje po godzinach pracy
* nie docenia swoich pracowników w terenie (wszystkie zasługi przypisuje sobie gÓra)
* PH ma limit kilometrów roczny (który może wyjeździć w miesiąc), a żeby pojechać autem za granice musi prosić firmę o pozwolenie
* lider który jeździ Fiatem Doblo oklejonym jak bilboard (dodam, że "nie liderzy" mają z tego niezłą polewkę jak widzą 40sto paroletniego PH w takim aucie, "nie liderzy" jeżdżą gorszymi Astrami, PAssatami, Skodami ;) )
* lider, który nie ma budżetów i gratisów na działania na sklepach, ale za to są miliony na reklamy w tv
* lider u którego jest wieczne zastraszanie
* lider który ma niekompetentną kadrę zarządzającą
* lider u którego nie usłyszysz że zrobiłeś dobrą robotę, że jest ok, że jest super
* lider u którego zarabiasz 2500
* lider u którego jest mega kolesiostwo
* lider u którego to PH targają tony standów na sklepy, że aż pot płynie po dupie gdzie inne firmy mają merchendaiserów
* lider u którego na urlop możesz pójść tylko w lipcu bo przez resztę miesięcy musisz zapierdalać
* lider gdzie dostaniesz iphona do raportowania miliona ankiet, robienia biliona zdjęć, odbierania tysięcy e-maili a na tablet nie licz jak u "nie liderów" to tylko urządzenie dla wybrańców - kierowników żeby mogli pykać w gierki

długo można by było pisać ale szkoda czasu lepiej szukać innej pracy bo to co jest w ferrero to robota nie praca ...
P.S. ze względów grzecznościowych nie używałem słów na k, ch itd.
Zostaw swoją opinię o Ferrero - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ferrero