brak logo

Domax Sp. z o.o.

Łężyce

Opinie o Domax Sp. z o.o.

Garry 2014-05-05 20:30:16
Nie wiem. Zastanawiam się ....
Mała zwała sie przecież zrobiła ....
ja 2014-05-07 22:02:59
jakieś konkrety? drastycznie spadła ilość zamówień?
szukam pracy 2014-05-26 16:51:36
@Garry, o jaka "zwała" się zrobiła? W Domax jest teraz lepiej, gorzej? Niech ktoś da znać, bo mysle o rekrutowaniu do nich.
Alfons 2014-06-07 11:04:37
Firma jest stabilna i wciąż się rozwija.Każda firma ma czasami trend spadkowy co nie oznacza że upada :)Co do pracy.... Jak ktoś NIE CHCE pracować, niech tu nie aplikuje.Jest to firma która ceni sobie ludzi z jajami i nie ważne czy ma tylko podstawówkę ważne by miał równo pod sufitem,był dobrym fachowcem i jednocześnie był pracowity.Tak na koniec jak nie lubisz pracować,nie chcesz się rozwijać zawodowo, masz kompleksy czy inne problemy uniemożliwiające ci normalną pracę NIE PRZYCHODZ DO NAS , NIE WYPISUJ BZDUR O NAS PRACOWNIKACH FIRMY DOMAX.
1
szukam pracy 2014-06-23 16:25:10
(usunięte przez administratora) wiadomo ze kazda gazeta czy portal pisze tak żeby kasa sie zgadzala ale wiecie, w kazdej plotce jest jakies ziarenko prawdy. To co pisza plus to co, wyczytalem na forum daje do myslenia.
1
nicklodeon 2014-08-13 09:38:51
byłem na rozmowie kwalifiakcyjnej w tej firmie. ( na informatyka ). Brak profesjonalizmu przy przyjeciu kandydatów do pracy, Przesłuchiwała mnie jedna osoba ( dyrektor ) skojarzycie kto. W tym czasie w pokoju był pracownik i robił co innego, - osoba postronna. dyrektorek w pewnym momencie zapytał o kwotę zarobków. i tu sie pytam . po co osoba postronna ma wiedzieć co potencjalny przyszły pracownik chce. A teraz najlepsze. (usunięte przez administratora) Nawet jakby mi zaproponowali pracę w tej firmie to po takim potraktowaniu podziekował bym natychmniast.
1
Analityk 2014-08-18 11:28:49
Dane masz z kosomosu, bo poziom sprzedaży na Maxima m a sie dobrze i jest wyzszy naz 2012.Jeszcze jakies pytania wujek?
malwina 2014-08-18 14:01:58
@nicklodeon: troche dziwny ten komentarz - nie obraź sie. mozliwe, ze szef zerkajac na Twoje CV zażartował w jakiś sposób o tych siwych włosach, a Ty nie zrozumiałeś przekazu i afera gotowa :). Jak dla mnie to był raczej żart. A co do pytania o zarobki to zgoda, ale wystarczyło powiedzieć dyrektorowi, że chętnie powiesz o oczekiwaniach finansowych, ale jak pracownik nieuczestniczący w rozmowie wyjdzie z pokoju, bo to są wrażliwe informacje. Nie dawaj się tak! Nie załamuj się po jednej rozmowie. Napisz jak poza tym ona wyglądała. Bo ja tez jestem zainteresowana pracą właśnie na tym konkretnym stanowisku na informatyka bo widzę że pojawiła się w necie bardzo ciekawa oferta pracy. O co pytali Ciebie poza tymi rzeczami, które napisałeś? Jak ogólnie przedstawia się atmosfera w firmie? Pozdrawiam, Malwa
Krzych 2014-08-21 23:26:17
A za co kopnęli kierownika marketingu?
ergo 2014-08-22 19:25:18
Nie zgadzam się z tobą. Też byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie na to samo stanowisko, rozmowa z Dyrektorem była ok, na luzie i konkretnie;
1
Prowadzący rozmowę z @nicklodeon 2014-08-25 11:32:44
Szanowny Panie, jest to mój pierwszy wpis na tym forum, wcześniej starałem się na nim nie udzielać, ze względu na jego mało merytoryczny, a niekiedy nawet szkalujący charakter. Ponieważ wystawił Pan jednak opinię do rozmowy która faktycznie miała miejsce, postanowiłem umieścić swoją odpowiedź, której treść mam nadzieję przyda się wszystkim osobom chcącym kandydować na pracowników naszej firmy.
Po mimo przeprowadzenia już szeregu rozmów kwalifikacyjnych na różne stanowiska, są one nadal równie stresujące dla mnie jak i dla kandydatek(ów), dlatego zawsze na samym początku staram się rozluźnić trochę atmosferę i nawiązać bardziej bezpośredni kontakt. Zamieścił Pan w swoim CV nieaktualne zdjęcie, stąd to niefortunne sformułowanie wtedy, jeżeli teraz czuje się Pan nim urażony to serdecznie Pana za to przepraszam.
Skoro jednak wywołał mnie Pan niejako do tablicy, to pozwolę sobie też na krótki komentarz z przeprowadzonej z Panem w tym dniu rozmowy. Zazwyczaj w przypadku tego stanowiska staram się wybrać wstępnie kandydatki(ów) na podstawie najciekawszych CV, a następnie zaprosić ich na test kompetencyjny. Na podstawie wyników z tego testu wskazuję osoby na rozmowę. W przypadku tego konkretnego procesu rekrutacyjnego postanowiłem przyjąć bardziej klasyczną/szybszą formę i zaprosiłem Pana od razu na rozmowę. Ze względu na zawirowania z salką konferencyjną w tym dniu, rozmowa odbyła się w moim pokoju. Uczestniczył w niej też inny menadżer, którego przedstawiłem Panu na wstępie z imienia, nazwiska i stanowiska. Po krótkiej rozmowie, przystąpiłem do zadawania Panu konkretnych pytań z zagadnień dotyczących administracji serwerami Linux, Windows i bazami danych. Dla przykładu, na pytanie o czynności krok po kroku jakie trzeba przeprowadzić na kontrolerze AD aby udostępnić wybranym końcówkom nową drukarkę działającą po LAN, odpowiedział Pan, że wystarczy ją zainstalować... próbowałem dopytywać, gdzie, jak, co dalej... skwitował Pan, że będzie potrzebny skrypt, ok. Chwalił się też Pan dużym doświadczeniem w zarządzaniu bazą Oracle, ale nie umiał odpowiedzieć na pytanie jak przy pomocy dowolnego klienta tej bazy sprawdzić, który sid jest odpowiedzialny za zaistniałe locki, gdy takowe wystąpią. Wyraźnie widać było, że takie pytania są Panu nie na "rękę". Przyjmował Pan też z każdym kolejnym pytaniem postawę coraz bardziej zamkniętą, a na mnie osobiście wywarł Pan wrażenie osoby nieodpowiedniej na to stanowisko w naszej firmie. Trzymając się elementarnych zasad kultury, nie zakończyłem z Panem w tym momencie rozmowy, a poprowadziłem ją w bardziej ogólne i swobodne zagadnienia, pytając co Pana interesuje w IT, co Pan robi hobbistycznie, itd. Rozmawialiśmy też pokrótce o Pańskim doświadczeniu administracyjnym u poprzednich pracodawców, a także opowiedziałem Panu czym miałby się Pan zajmować w naszej firmie. Zadał Pan kilka pytań, ja zapytałem Pana o swoje oczekiwania względem nas. Podziękowałem Panu za rozmowę i przybycie, pożegnaliśmy się. Wnioskuję dziś, że odczekał Pan chwilę czasu, upewnił się, że nie zostanie jednak zatrudniony i dodał obraźliwy wpis.
Podsumowując, nie tylko ze względu na niski poziom zaprezentowanej przez Pana wtedy wiedzy, ale też po kulturze Pana wpisu teraz ,cieszę się, że jednak Pana nie zatrudniliśmy.
9
Ktoś 2014-08-31 20:24:10
To dlatego zatrudniliśmy własnego przedstawiciela na Rosję? : )
Przecież Maksim miał wyłączność.
Analityk 2014-09-04 17:29:59
Smieszna jestes z tymi informacjami. Moze masz jeszcze jakies newsy bo chetne sie posmieje :-)
Na niemcy tez mamy przedstawiciela a kto tam ma wyłączność?
Magia 2014-09-06 08:05:41
Post skasowali więc piszę jeszcze raz
Trafiłeś dokładnie z opisem, gratuluje wyczucia.
Tych żartów nikt nie rozumie. Pracowałam z nim więc wiem co mówię.
Zresztą po referacie jaki odpisał widać że zabolało.
aga 2014-09-06 18:47:01
CIEKAWE KIEDY PODNIESIECIE STAWKI DLA PRACOWNIKÓW PROGRESU CIESZYCIE SIE WYNIKIMAI STAWIACIE NOWĄ HALĘ A ZAPOMINACIE O TZW.STUDENTACH
2
Łukasz 2014-09-08 08:51:22
Zamiast rzucac hasla lepiej zainteresuj sie jak funkcjonuje praca tymczasowa i jaki jest jej cel.
Stawki sugeruje firma Progress na podstawie sredniej na rynku pracy tymczasowej.
W domaxie dodatkowo jest mozliwosc otrzymania premii, warunkiem jest dobra praca i 100% obecnosci.
Jezeli Agnieszko nie udało ci się takiej premi uzyskac to należy się tym zainteresować.
Bo na forum raczej podwyzki nie dostaniesz.
1
grosikRTS 2014-09-09 12:32:03
mnie właśnie interesuje tam postawa informatyka albo coś podopbnego bo takie studia mam.wiecie jak się tam dostać na takie stanowisko i ewentualnie macie jakieś namiary na kogoś kto się zajmuje naborem do takiej pracy u nich?w necie znalazłem info że przydałby się im dodatkowy informatyk albo jeden dobry zamiast obecnego w domax ale nie wiem czy to prawda i wolę już u nich zapoytać
fasolka 2014-09-13 13:47:04
Pisz na praca@domax.com.pl
aga 2014-09-26 19:40:11
Drogi Panie z tego co wiem z informacji udzielonych przez pośrednika firmy progres powiedział że płacą tyle ile im daje im firma domax nawet jak by chcieli wiecej to nie mogą ponieważ maja związane ręce.Wiem na czym polega praca tymczasowa ale jak nawet ktos chce dłużej zwiazac sie z firma domax to dlaczego nie zaoferujecie bezpośrednio umowy z pominięciem pośrednika.Podejrzewam że kombinujecie coś na podatkach.
Aga 2014-10-02 14:05:05
Zmien prace, proponuje urząd skarbowy.
Zerknij na sugerowana i tymczasowa
a odpowiesz sobie na pytana bez teorii spisku.
Więcej tłumaczyć chyba nie trzeba, idzie zima
więc praca tymczasowa będzie wygaszana.
Tomek 2014-10-02 17:00:17
to niby Progreshr nie ma zysku?, zarabia na każdej twojej godzinie prowizje- wiec spławili cię dla świętego spokoju. niech dadzą ci 50% prowizji od razu pensja ci wzrośnie a może im ręce się rozwiążą.
A zamiast narzekać poszukaj stałej pracy, ale nie w domax bo z taką żółcią wylewana z twoich postów nikt cię tu nie chce!
szola 2014-10-26 02:46:38
mój Boże, podejrzewać to sobie możesz każdą firmę o wszystko i co z tego? podejrzewasz ich bo za mało Ci płacą? przecież wiesz na jakie stanowisko do tej firmy się wybierałaś i wiadomo było chyba też po podpisaniu umowy jakie pieniądze będzie mogła za swoją pracę uzyskać. Teraz nagle po fakcie zrobiło się za mało?
magda 2014-12-26 12:20:04
pracownicy domaxu poniżaja progresem ,ktory pracuje na zlecenie pracowałam tam około roku .
Fanig 2015-06-19 14:38:10
No to szału nie ma, bo zlecenie zwykle nikomu nic nie daje. Nie wiem jakie są szanse na rozwój tej sytuacji czyt. umowy o pracę bądź jakieś kontrakty. Jakbyście mi mogli podpowiedzieć jeszcze jak pracownicy są traktowani przez szefostwo i dodatkowo jakie relacje panują w firmie między samymi pracownikami - mam nadzieję że atmosfera jest dobra ...
2
anonim 2015-10-01 01:08:14
Ja pracowalam w domaxie rok na pakowalni ,raz gorzej raz lepiej .Praca nie jest lekka ale duzo zalezy jak kto sie zaklimatyzuje ,bo my progress jestesmy raczej duzo nizej niz pracownicy .ja mimo wszystko wspominam te prace bardzo milo ,srednio na miesiac z progresu wyciaga sie ok 1200zl a ja jednego miesiaca mialam nawet 1500zl ale jakim kosztem .Wiec w tej firmie trzeba byc bardzo wytrzymalym i duzo kumac ze tak powiem .
Beata 2015-10-01 12:49:15
Skoro firma oferuje takie zarobki, jak te rzędu 1200-1500 złotych, to chyba szaleństwa nie ma. @anonim piszesz, że firma jednak czegoś wymaga, pracy trzeba się poświęcić. Pytanie, czy gra jest warta świeczki, za takie pieniądze. A jak wygląda kwestia umowy, można na niż liczyć czy nie bardzo jednak..
Adam 2015-10-26 13:31:22
Od 6 miesięcy testowana jest druga agencja pracy. Praca tymczasowa na umowy o prace 2000 brutto plus ekwiwalent urlopowy.
co miesiąć weryfikacja zaangażowania i ilosci błędów. Dla najlepszych możliwość zatrudnienia po min 3 mc
1
567 2015-11-01 21:00:11
no wiecie ja uważam że takie zarobki nie są najgorsze poważnie znam osoby które zarabiają o wiele wiele mniej i są zadowolone z tego że mają pracę, a to chyba dobrze że czegoś wymagają od pracowników to raczej normalne, nikt Ci nic za darmo nie da, trzeba sie postarać i wysilić żeby zarobić jakieś pieniadze
Gosc69 2015-11-11 19:03:32
Adamie P. z tego co wiem testujecie nowa agencje juz niby 6 miesiac ale obecnie pracuje 1 osoba z agencji wyg i ma lepsze warunki finansowe niz agencja progres wiec zdecydujcie sie ktora agencje bierzecie
Adam 2015-11-23 12:19:51
Jeżeli jest Pani/Pan zaiteresowana dodatkową informacją zapraszam osbiście, nie na forum.
Pozdrawiam
3
bvcx 2015-12-02 00:03:48
no wiecie co jeśli chodzi o zarobki to wiaodmo że każdy ma inne wymagania, ponieważ zależy to od tego jakie ktoś ma oczekiwania co do zarobonych pieniezy
marta 2016-01-20 13:28:02
A z jakiej okazji firma domax ma dawać podwyżkę komuś kto jest zatrudniony przez progres. Mój mąż tez tam pracuje przez progres i nie narzeka mimo ze spodziewamy się dziecka a tylko mąż pracuje. Jestesmy zadowoleni ale mąż wie ze by cos osiągną trzeba sie postarać.
spec 2016-02-05 21:17:37
Powinni dawać podwyżki wszystkim, bo docelowo każdy pracuje w firmie Domax, a nie w Progres. Może to błąd z dogadaniem się tych dwóch firm, ale to pewnie kwestia do rozwiązania.
1
as 2016-02-07 20:51:13
HA HA CHYBA 2000BRUTTO PRZEZ POSREDNIKA PROGRES
1
max 2016-02-07 20:55:49
predzej rydzyk zostanie ...ubogim mnichem niz damax i progres podniosa stawki za godz i soboty pracujace beda dobrowolne
1
Nadel 2016-04-07 12:52:50
Podniosą stawki, przynajmniej mi się tak wydaje, że może tak być, nie wiem o co chodzi, plotki o stawkach sa przeciez pewne, więc Domax to dobra firma jest
Gerek 2016-04-16 21:41:50
za stawkę 11,62 zł brutto to tylko debile mogą pracowac, moja córka za 10 zł NETTO prcuje jako sprzedawca w sklepie z ciuchami a co tu jako jakis pakowacz czy magazynier. Na tą firme powinno nagonic się PiS niech zobaczą jak niewolnicy w Polsce pracują.
1
Cub 2016-04-16 21:51:03
przecież mon płaca to 1850 zł czyli prawie 1400 zł na rękę więc jakim cudem płacili ci 1200 zł? do sądu chamów i bez pierdzielenia albo PiS nasłać zrobią z nimi porządek
1
blondyna 2016-04-21 12:02:21
bleer
1
blondyna 2016-04-21 12:03:26
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk z ludzi
blondyna 2016-04-21 12:04:59
brak warunkow do pracy..wszedzie brud
blondyna 2016-04-22 12:19:39
wstyd ze cos takiego istnienie. zloze elektroniczna skarge do pip w gdansku... hahahah
Blondyna 2016-04-29 17:49:08
No i znów sie zaczyna. Grupa ludzi przychodzi z maksymalnie 3 miesięcznym doświadczeniem w jednej pracy, naprawia świat i wie co zrobić najlepiej. A po miesiącu znowu zmiana pracy i tak bez końca. No i oczywiście 500+
Pozdrowienia dla was od pracownika z 16 letnim starzem
Nik 2016-04-29 18:15:32
A kto ten brud robi?
Gdzie jest aż tak brudno ?
Pit 2016-04-29 18:18:03
Liczyć nie potrafią a ty ich pytasz o mon? Nie wiedza co brutto a co netto i jak to połączyć
Nie ma co sie obawiać nikt nie ma poniżej minimalnej
Gerry 2016-04-29 18:20:21
Każdy wie za ile przychodzi do pracy, a potem narzeka. Jakie to PiS owe
Sklep? co drugi narzekający po miesiącu pracy wyleci z tego sklepu za manko.
3333 2016-05-10 11:25:05
a to są jakieś minusy jeśli chodzi o finanse? zaskoczenie bo na złączach konstrukcyjnych to sądziłam, że opni jednak spory majątek biją i żadne manko im nie grozi - a wiecie jakie zmiany są tutaj w pracy? chodzi mi konkretnie czy także weekendy są pracujące
jaCośWiem 2016-05-23 12:00:07
Przez 10 lat pracowałem w pewnej firmie. Jej nowa siedziba powstala niedaleko Domaxu. Zarabiałem na rękę min 2700-2800 zł max 4000zł wszystko zależało od ilości nadgodzin i wyrobionego akordu. Atmosfera była taka, że w wieku trzydziestu paru lat osiwiałem jak gołąbek. Stres niszczył nie tylko mnie ale i życie rodzinne. Jeśli były ng np po 12 h to nikt z szefostwa nie pytał czy ktoś jest chętny tylko padał "rozkaz" od jutra MUSICIE robić ng i tak się tyrało 6 m-cy po 12 h z wolnym tylko jednym dniem. 10 lat na jednym stanowisku, brak możliwości awansu itp. no i nie wytrzymałem i zwolniłem się za porozumieniem stron. 2 m-ce pracowałem za granicą, a po powrocie... jestem załamany tym co widze. Ludzie przez 10 lat byłem "robotem" teraz nie mam żadnej konkretnej nabytej umiejętności. W sumie jestem teraz nikim. Firmy w trójmieście oferują po 1800-2200 zl na reke. To ja już chyba wybiorę opcję B stryczek tylko rodziny szkoda... Co to za czasy!! Co mam robić zaczynać wszystko od nowa za stawki za jakie zaczynałem 10 lat temu a może błagać dawnego pracodawcę o wybaczenie i dalej robić jako robot-niewolnik-popychadło ale za dobre pieniądze. Polska to piękny kraj ale chore państwo... a co do Domaxu właśnie myślałem żeby zatrudnić się tam na produkcje ale jak się dowiedziałem ile tam chłopaki zarabiają... co za czasy...
6
Sondexomierz 2016-05-28 14:54:30
Wszędzie lepiej gdzie nas nie ma
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,361054
2
567 2016-08-15 16:08:04
hej w każdej firmie sa przecież plusy i minusy nigdy nie ma tak ze wszystko wszystkim pasuje prawda? nie ma się co dziwic takie jest zycie przciez :P
Zostaw swoją opinię o Domax Sp. z o.o. - Łężyce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Domax Sp. z o.o.