Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Domax Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Domax Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
John - 2013-12-18 22:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukają pracownika do działu eksportu. Jak tam jest w eksporcie?
To nowe stanowisko czy wywalili kogoś?
zdjecie uzytkownika
alojnyz - 2013-12-19 20:11:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [John - 2013-12-18 22:20:34]:
Ja tez bylam ale na stanowisko ale w innym dziale, proszę o informacje, czy warto tam isc, nie na produkcje ale do biura??
zdjecie uzytkownika
zero - 2014-02-12 22:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podejrzewam, że najzwyczajniej domax sie rozwija stad zatrudniają na kilka stanowisk, negatywnych komentarzy tutaj w sumie mało.
zdjecie uzytkownika
fabian - 2014-03-11 10:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie warto tam pracowac. Szefostwo chce abys najwiecej pracował za najmniej. Atmosfera jest spoko, chociaż zdarzaja się ludzie , którzy chyba podstawówki nie skończyli
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2014-04-22 16:00:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Romek - 2013-07-14 13:55:37]:
3-4 tys brutto z nadgodzinami.
zdjecie uzytkownika
Garry - 2014-04-29 23:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rafał - 2014-04-22 16:00:22]:
Zwolnienia po stratach na eksporcie ???
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-05-04 18:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Garry - 2014-04-29 23:25:52]:
szykują się jakieś zwolnienia? możesz to rozwinąć?
zdjecie uzytkownika
Garry - 2014-05-05 20:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2014-05-04 18:27:14]:
Nie wiem. Zastanawiam się ....
Mała zwała sie przecież zrobiła ....
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-07 22:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Garry - 2014-05-05 20:30:16]:
jakieś konkrety? drastycznie spadła ilość zamówień?
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-05-26 16:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Garry, o jaka "zwała" się zrobiła? W Domax jest teraz lepiej, gorzej? Niech ktoś da znać, bo mysle o rekrutowaniu do nich.
zdjecie uzytkownika
Alfons - 2014-06-07 11:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma jest stabilna i wciąż się rozwija.Każda firma ma czasami trend spadkowy co nie oznacza że upada :)Co do pracy.... Jak ktoś NIE CHCE pracować, niech tu nie aplikuje.Jest to firma która ceni sobie ludzi z jajami i nie ważne czy ma tylko podstawówkę ważne by miał równo pod sufitem,był dobrym fachowcem i jednocześnie był pracowity.Tak na koniec jak nie lubisz pracować,nie chcesz się rozwijać zawodowo, masz kompleksy czy inne problemy uniemożliwiające ci normalną pracę NIE PRZYCHODZ DO NAS , NIE WYPISUJ BZDUR O NAS PRACOWNIKACH FIRMY DOMAX.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-06-23 16:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) wiadomo ze kazda gazeta czy portal pisze tak żeby kasa sie zgadzala ale wiecie, w kazdej plotce jest jakies ziarenko prawdy. To co pisza plus to co, wyczytalem na forum daje do myslenia.
zdjecie uzytkownika
nicklodeon - 2014-08-13 09:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
byłem na rozmowie kwalifiakcyjnej w tej firmie. ( na informatyka ). Brak profesjonalizmu przy przyjeciu kandydatów do pracy, Przesłuchiwała mnie jedna osoba ( dyrektor ) skojarzycie kto. W tym czasie w pokoju był pracownik i robił co innego, - osoba postronna. dyrektorek w pewnym momencie zapytał o kwotę zarobków. i tu sie pytam . po co osoba postronna ma wiedzieć co potencjalny przyszły pracownik chce. A teraz najlepsze. (usunięte przez administratora) Nawet jakby mi zaproponowali pracę w tej firmie to po takim potraktowaniu podziekował bym natychmniast.
zdjecie uzytkownika
Analityk - 2014-08-18 11:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dane masz z kosomosu, bo poziom sprzedaży na Maxima m a sie dobrze i jest wyzszy naz 2012.Jeszcze jakies pytania wujek?
zdjecie uzytkownika
malwina - 2014-08-18 14:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nicklodeon - 2014-08-13 09:38:51]:
@nicklodeon: troche dziwny ten komentarz - nie obraź sie. mozliwe, ze szef zerkajac na Twoje CV zażartował w jakiś sposób o tych siwych włosach, a Ty nie zrozumiałeś przekazu i afera gotowa :). Jak dla mnie to był raczej żart. A co do pytania o zarobki to zgoda, ale wystarczyło powiedzieć dyrektorowi, że chętnie powiesz o oczekiwaniach finansowych, ale jak pracownik nieuczestniczący w rozmowie wyjdzie z pokoju, bo to są wrażliwe informacje. Nie dawaj się tak! Nie załamuj się po jednej rozmowie. Napisz jak poza tym ona wyglądała. Bo ja tez jestem zainteresowana pracą właśnie na tym konkretnym stanowisku na informatyka bo widzę że pojawiła się w necie bardzo ciekawa oferta pracy. O co pytali Ciebie poza tymi rzeczami, które napisałeś? Jak ogólnie przedstawia się atmosfera w firmie? Pozdrawiam, Malwa
zdjecie uzytkownika
Krzych - 2014-08-21 23:26:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A za co kopnęli kierownika marketingu?
zdjecie uzytkownika
ergo - 2014-08-22 19:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nicklodeon - 2014-08-13 09:38:51]:
Nie zgadzam się z tobą. Też byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie na to samo stanowisko, rozmowa z Dyrektorem była ok, na luzie i konkretnie;
zdjecie uzytkownika
Prowadzący rozmowę z @nicklodeon - 2014-08-25 11:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [nicklodeon - 2014-08-13 09:38:51]:
Szanowny Panie, jest to mój pierwszy wpis na tym forum, wcześniej starałem się na nim nie udzielać, ze względu na jego mało merytoryczny, a niekiedy nawet szkalujący charakter. Ponieważ wystawił Pan jednak opinię do rozmowy która faktycznie miała miejsce, postanowiłem umieścić swoją odpowiedź, której treść mam nadzieję przyda się wszystkim osobom chcącym kandydować na pracowników naszej firmy.
Po mimo przeprowadzenia już szeregu rozmów kwalifikacyjnych na różne stanowiska, są one nadal równie stresujące dla mnie jak i dla kandydatek(ów), dlatego zawsze na samym początku staram się rozluźnić trochę atmosferę i nawiązać bardziej bezpośredni kontakt. Zamieścił Pan w swoim CV nieaktualne zdjęcie, stąd to niefortunne sformułowanie wtedy, jeżeli teraz czuje się Pan nim urażony to serdecznie Pana za to przepraszam.
Skoro jednak wywołał mnie Pan niejako do tablicy, to pozwolę sobie też na krótki komentarz z przeprowadzonej z Panem w tym dniu rozmowy. Zazwyczaj w przypadku tego stanowiska staram się wybrać wstępnie kandydatki(ów) na podstawie najciekawszych CV, a następnie zaprosić ich na test kompetencyjny. Na podstawie wyników z tego testu wskazuję osoby na rozmowę. W przypadku tego konkretnego procesu rekrutacyjnego postanowiłem przyjąć bardziej klasyczną/szybszą formę i zaprosiłem Pana od razu na rozmowę. Ze względu na zawirowania z salką konferencyjną w tym dniu, rozmowa odbyła się w moim pokoju. Uczestniczył w niej też inny menadżer, którego przedstawiłem Panu na wstępie z imienia, nazwiska i stanowiska. Po krótkiej rozmowie, przystąpiłem do zadawania Panu konkretnych pytań z zagadnień dotyczących administracji serwerami Linux, Windows i bazami danych. Dla przykładu, na pytanie o czynności krok po kroku jakie trzeba przeprowadzić na kontrolerze AD aby udostępnić wybranym końcówkom nową drukarkę działającą po LAN, odpowiedział Pan, że wystarczy ją zainstalować... próbowałem dopytywać, gdzie, jak, co dalej... skwitował Pan, że będzie potrzebny skrypt, ok. Chwalił się też Pan dużym doświadczeniem w zarządzaniu bazą Oracle, ale nie umiał odpowiedzieć na pytanie jak przy pomocy dowolnego klienta tej bazy sprawdzić, który sid jest odpowiedzialny za zaistniałe locki, gdy takowe wystąpią. Wyraźnie widać było, że takie pytania są Panu nie na "rękę". Przyjmował Pan też z każdym kolejnym pytaniem postawę coraz bardziej zamkniętą, a na mnie osobiście wywarł Pan wrażenie osoby nieodpowiedniej na to stanowisko w naszej firmie. Trzymając się elementarnych zasad kultury, nie zakończyłem z Panem w tym momencie rozmowy, a poprowadziłem ją w bardziej ogólne i swobodne zagadnienia, pytając co Pana interesuje w IT, co Pan robi hobbistycznie, itd. Rozmawialiśmy też pokrótce o Pańskim doświadczeniu administracyjnym u poprzednich pracodawców, a także opowiedziałem Panu czym miałby się Pan zajmować w naszej firmie. Zadał Pan kilka pytań, ja zapytałem Pana o swoje oczekiwania względem nas. Podziękowałem Panu za rozmowę i przybycie, pożegnaliśmy się. Wnioskuję dziś, że odczekał Pan chwilę czasu, upewnił się, że nie zostanie jednak zatrudniony i dodał obraźliwy wpis.
Podsumowując, nie tylko ze względu na niski poziom zaprezentowanej przez Pana wtedy wiedzy, ale też po kulturze Pana wpisu teraz ,cieszę się, że jednak Pana nie zatrudniliśmy.
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-08-31 20:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Analityk - 2014-08-18 11:28:49]:
To dlatego zatrudniliśmy własnego przedstawiciela na Rosję? : )
Przecież Maksim miał wyłączność.
zdjecie uzytkownika
Analityk - 2014-09-04 17:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ktoś - 2014-08-31 20:24:10]:
Smieszna jestes z tymi informacjami. Moze masz jeszcze jakies newsy bo chetne sie posmieje :-)
Na niemcy tez mamy przedstawiciela a kto tam ma wyłączność?
zdjecie uzytkownika
Magia - 2014-09-06 08:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nicklodeon - 2014-08-13 09:38:51]:
Post skasowali więc piszę jeszcze raz
Trafiłeś dokładnie z opisem, gratuluje wyczucia.
Tych żartów nikt nie rozumie. Pracowałam z nim więc wiem co mówię.
Zresztą po referacie jaki odpisał widać że zabolało.
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-09-06 18:47:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
CIEKAWE KIEDY PODNIESIECIE STAWKI DLA PRACOWNIKÓW PROGRESU CIESZYCIE SIE WYNIKIMAI STAWIACIE NOWĄ HALĘ A ZAPOMINACIE O TZW.STUDENTACH
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2014-09-08 08:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamiast rzucac hasla lepiej zainteresuj sie jak funkcjonuje praca tymczasowa i jaki jest jej cel.
Stawki sugeruje firma Progress na podstawie sredniej na rynku pracy tymczasowej.
W domaxie dodatkowo jest mozliwosc otrzymania premii, warunkiem jest dobra praca i 100% obecnosci.
Jezeli Agnieszko nie udało ci się takiej premi uzyskac to należy się tym zainteresować.
Bo na forum raczej podwyzki nie dostaniesz.
zdjecie uzytkownika
grosikRTS - 2014-09-09 12:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie właśnie interesuje tam postawa informatyka albo coś podopbnego bo takie studia mam.wiecie jak się tam dostać na takie stanowisko i ewentualnie macie jakieś namiary na kogoś kto się zajmuje naborem do takiej pracy u nich?w necie znalazłem info że przydałby się im dodatkowy informatyk albo jeden dobry zamiast obecnego w domax ale nie wiem czy to prawda i wolę już u nich zapoytać
zdjecie uzytkownika
fasolka - 2014-09-13 13:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grosikRTS - 2014-09-09 12:32:03]:
Pisz na praca@domax.com.pl
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Domax Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x