brak logo

Wojcik Fashion

Sosnowiec

Opinie o Wojcik Fashion

Matrix 2017-02-28 22:39
Ale za to motylki, samolociki, bibelociki, liofilizowane (tak - trudne słowo) pomarańcze i inne cytrusy, kwiatuszki w koszyczkach - w błyszczącym, lśniącym nowym show-room'ie wiszą. Na takie bzdety pieniądze są . Największa frajdę maja chyba tylko Ci, którzy ją urządzają. Coś tam przykleją, coś ta przykręcą, pomalują, zaszpachlują i i wystawią fakturę kosztową (usługową) za zrealizowane roboczo-godziny czy tam od metra 2...czy od metra bieżącego czy innej jednostki miary... co za różnica. Przynajmniej chłopaki z brygady porządnie to robią. Tylko może trzeba się będzie ustawić w kolejce do wypłaty chłopcy... :-(
5
ALEXIS LUKA 2017-03-01 19:31
Nie chcę powtarzać się do znudzenia...ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że może to komuś umknęło...więc powtórzę jeszcze raz :
Drogi czytelniku - krótko : jeśli szanujesz własne zdrowie i masz odrobinę szacunku do samego/samej siebie - omiń tę firmę szerokim łukiem i nawet nie próbuj aplikować.
Bo stracisz zdrowie a Twoją godność sponiewierają. I jeszcze Ci zdejmą spodnie przez głowę.
I dodam coś jeszcze : pamiętajcie - ryba ZAWSZE ale to ZAWSZE psuje się od głowy.
Pozdrawiam. ALEXIS LUKA.
7
Analityk 2017-03-07 13:49
Od jakiegoś czasu przyglądam się opisom na tym portalu, tym absurdom w obszarze zarządzania i mam taką oto epikryzę dotyczącą tej firmy (wybaczcie - na zasadzie porównania) :
- wyobraźcie sobie rolnika, który w miesiącu sierpniu wychodzi na pole z sierpem w dłoni licząc na owocne żniwa...patrzy...a tu nic nie ma...i nagle pojawia się w jego głowie olśnienie : " O kur..a ! Zapomniałem zasiać!"
5
Była pracownica 2017-03-08 09:51
Tytułem uzupełnienia - popalając papieroski w tamach zakazu palenia, który sami ustanowili ....ale to osobne kuriozum...
4
Nowy himen 2017-03-10 19:04
Czy w firmie Wójcik coś się poprawiło?
BB 2017-03-11 09:19
Jakiej marki?
Braciszek Tuck 2017-03-11 15:44
A co...chce Pan / Pani aplikować ... ? :-)
Kiepska prowokacja...oj kiepska...
2
Dość tej farsy 2017-03-13 18:13
Generalnie to co dzieje się w tej firmie to już jakieś jaja są. Sorry, ale nie chce mi się wierzyć, że w Bielsku nie ma porządnych i doświadczonych menadżerów, którzy kończyli studia ekonomiczne i znają się na zarządzaniu, produkcji i sprzedaży. Może niech w końcu Kraków zostanie w Krakowie a Bielsko w Bielsku. Czy w tym kraju tylko Kraków jest na mapie ? Co to jest za model zarządzania, aby łapać 16 srok za jeden ogon jednocześnie? Etat tu, pół tam, świadczenie usług jeszcze gdzie indziej., dwa dni tu, trzy tam, jeden jeszcze gdzieś. Panowie z Funduszu : czy Pendolino z Warszawy jeździ tylko do Krakowa i posiada w swojej bazie danych tylko dwa nazwiska ?????

11
Dość tej farsy 2017-03-13 18:41
P.S. A najlepszym rozwiązaniem jest wysłanie byłego Pana Prezesa do kancelarii komorniczych lub banków lub innych wierzycieli, którzy wzywają szarych pracowników do zapłaty niespłaconego kredytu lub bieżących rachunków, bo w rezultacie radosnej twórczości byłego zarządu firma nie wypłaciła należnego wynagrodzenia. Niech sam idzie i spali się ze wstydu w rozmowie z urzędnikiem/egzekutorem za efekty swojego "profesjonalnego zarządzania". Jezu, kto takich wybiera na stanowiska zarządcze - Stevie Wonder ???
15
Wszystko na ten temat 2017-03-17 00:04
Żałosne. ..każdy kto miał styczność z firmą Wójcik wie ze nie jest to miejsce godne polecenia
8
bolek 2017-03-20 18:38
marki na "D..."?
Jola 2017-03-30 17:55
Cóź, chyba firma staje na nogi bo wszyscy pracownicy juz mają na kontach wynagrodzenia za marzec
2
21 2017-03-30 18:10
Wystarczy zadać sobie pytanie: Co było takiego wartościowego w spółce Wójcik, żeby ktoś zdecydował się w nią zainwestować?
Ci, którzy w porę przemyśleli odpowiedź, odeszli już z pracy.
Reszta, która została, udawała że nic nie widzi i korzystała sądząc, że manna z nieba będzie padać wiecznie. Teraz, wiesza psy na byłym prezesie (który za wiedzą i zgodą właścicieli wykonał swoją robotę) i liczy na to, że ci sami właściciele nagle zmienią swoje podejście i będą inwestować i rozwijać Spółkę.

No to czekajcie dalej.
7
Wiedźmin 2017-03-30 21:10
Kluczowi pracownicy, którzy tam pracowali i zostali wypie...... na bruk, patrzą na ten upadek z politowaniem a także z żalem że tak łatwa ręką można było to wszystko oddać . Ci którzy zostali to " uprzejmie donosze " lub " jak pan/ pani prezes dziś pięknie wygląda " Cóż nadzieja umiera ostatnia niech liczą na cud. Fachowców tam już nie ma, pozostały zgliszcza, stazysci i kadrowe, które zawsze stały murem za pracodawcą obojętnie kto nim nie był.
TO JUŻ JEST KONIEC NIE MA JUŻ NIC
3
22 2017-03-30 21:40
Myślę, że już nie ma komu donosić choć skrzynka pocztowa "Wnioski do Zarządu" wciąż wisi :) Myślę, że ktoś tutaj nie do końca zrozumiał to co chciał przekazać "No może nie tak hop-siup". Nie jestem adwokatem diabła ale w tym przypadku osądzanie tych, co zostali, jest trochę nie na miejscu. Jakieś fatum wisi nad tą Spółką od lat ale należę do tych co uważają, że całość odpowiedzialności za jej obecny stan ponosi były prezes + kilka dodatkowych osób, którym włączył się "syndrom konia" - przytakiwanie na byle głupotę i rozwiązanie, które z porządnym i opłacalnym biznesem w branży odzieży dziecięcej nie ma nic wspólnego. Więc drodzy "lajkowicze" histerycznych i propagandowych wypowiedzi oraz "hejtowcy" ciut mądrzejszych z ekonomicznego punktu widzenia wypowiedzi - dajcie już spokój. Obrywają teraz Ci, którzy zostali, bo według Was są słabi i donoszą.. Błagam..Czy jest jakaś granica Waszego absurdalnego myślenia ? To gdzie byliście ze swoimi mądrościami w bezpośredniej konfrontacji z tym, dzięki któremu już w tej firmie nie pracujecie ? Pytam : gdzie? Gdzie była Wasza "siła" i "mądrość" i recepta na wszystko, z którą człowiek nie wiedział, co zrobić ? Oczywiście, że szumowiny niektóre pozostały. Ale w tak jak w matematyce - może warto szumowiny ująć w jeden wspólny nawias a tych, którzy reprezentują wartość wyciągnąć przed ten nawias. W każdej firmie na tym bożym świecie znajdzie się ktoś, kto psuje całościowy wizerunek: w jednej portier, co dłubie w nosie; w drugiej upierdliwa sekretarka; w jeszcze innej nadgorliwy "pseudo prezes", braki kompetencyjne którego doprowadzają/doprowadziły do upadku firmy. Dajcie już spokój z tym podziałem na tych co odeszli i co zostali. Nie macie większych problemów w życiu ?
5
Wiedźmin 2017-03-30 22:24
O ironio, prawda jest taka że nigdy się głową muru nie przebiło. Daremny trud konfrontacji, później niestety niemy krzyk. I oczywiście jest racja w tym co piszesz. Odpowiedzialność za to wszystko co piszesz ponosi stary zarząd. Przykro mi, bo patrzę na to każdego dnia, zostało parę osób którzy trzymają się kurczowo stolkow ale są też osoby które oddały serce tej firmie, te jednak siedzą cichutko, bo mają różne sytuacje rodzinne. Nie generalizuje ale prawda jest taka ! Kto przyniósł informację to miał spokój.
2
Szczesciarz 2017-03-31 20:12
Oczywiście, że są problemy i to większe, bo sporo firm, działających na zlecenie firmy Wojcik ma teraz problemy finansowe przez niezapłacone faktury, by Ci co siedza, nic nie robia i kurczowo trzymaja sie stanowisk mieli na wynagrodzenia... a ci co zapracowali na gotowy produkt Firmy, martwia sie, czy pracodawca ich nie zwolni.. o to cala ironia losu..
2
44 2017-03-31 21:43
dla pracowników były pieniądze na wypłaty a podwykonawcy którzy robili 90% produkcji zostali z obietnicą łaskawej spłaty długu w odległym terminie na raty - Żenujące
3
Zebra - 44 2017-04-01 14:51
To trzeba było być bardziej asertywnym i nie brać zleceń od tej firmy, skoro fe i be. Teraz płaczecie i korzystacie ze swoich pięciu minut ? Co ? Kalkulacja kosztu się nie zgadza ? Za darmo robiliście ? Oczywiście, że jak jest dług do spłacenia to nie ma dyskusji. Ten, który zamawia, winien się bezspornie rozliczyć. Ale mam takie nieprzeparte wrażenie, że nie ten budynek okupujecie. Z pretensjami do kogo ? Recepcjonistki, magazyniera lub ochroniarza ? No ludzie, czy dziecko ponosi odpowiedzialność za to, że rodzice go źle wychowują ?
1
Kooperant 2017-04-01 14:54
Bo nie tą prasę czytasz i nie tego radia słuchasz. Bądź czujny. I uważny. Oliwa zawsze sprawiedliwa. Cierpliwości.
1
wiosna 2017-04-02 23:18
Dodajmy jeszcze jedną informację. Oprócz często wspominanego zarządu, jest jeszcze rada nadzorcza i właściciele. Główny właściciel to fundusz inwestycyjny 21 Partners (80%, szczegóły w Internecie).
Trudno uwierzyć, by fundusz zawodowo zajmujący się inwestowaniem w firmy nie potrafił sprawować właściwego nadzoru nad wybranym zarządem i nie miał przemyślanego planu na spółkę. Może wkrótce się dowiemy jaki był prawdziwy cel tej inwestycji.
11
Bezpośrednio z Bielsko-Biała 2017-04-05 20:11
Nie ma kasy ani klasy za to wiele pracy. Wszystko co można teraz powiedzieć o firmie że płatność względem koperantow maja głęboko w d...e
Faktury VAT zaległości a co ich to obchodzi zróbcie im coś to nie zapłacą będzie wiele gadania mało działania proszę być cierpliwym bla bla bla nie ma kto decydować będzie dobrze cierpliwości, a wy ludzie martwcie się jak zapłacić pracownikow za pracę by mieli na życie na opłaty mieszkanie prąd i kredyty itd. Idąc tym myśleniem firmy Wójcik nie płacimy nikomu niech czeka ciekawe ile czasu wytrzyma pracownik. POZDRAWIAM I ŻYCZĘ MIŁEGO ROZWIĄZANIA KWESTII ZALEGŁYCH

13
Naiwny 2017-04-18 17:46
Ależ my jesteśmy naiwni. Rzucono nam na pożarcie prezesa i się na nim wyżywamy. A tymczasem umykają nam istotne pytania:
1. Skoro wskazano zarząd jako winnych, to czy rozpoczęto formalne postępowanie aby go ukarać (np. art. 296 k.k.)? - Jeżeli nie rozpoczęto takiej procedury, to znaczy że....
2. Gdzie są pieniądze za 2016 rok? - Kto stracił, a kto nie stracił na tej sytuacji?
3. Czy możliwe jest aby w najbliższym czasie firma zarobiła na spłatę długów i jeszcze dała zarobić właścicielom? Jeżeli nie, to ogłoszenie upadłości jest korzystniejsze dla właścicieli.
4. Co musiałoby się zmienić, aby uratować firmę od upadłości?
3
Optymista 2017-04-18 22:16
ad1. - że sprawa cichnie a smród pozostał,
ad2. - to już wiedzą tylko Ci, którzy mają dostęp do oficjalnych wyników finansowych,
ad3. - pytanie o ramy czasowe : miesiąc/kwartał - nie; rok/dwa - może/brzmi bardziej realnie,
ad4. - zatrudnienie kompetentnej (powtarzam: kompetentnej) kadry menadżerskiej, która w ramach posiadanych przez siebie kompetencji (każdy członek Zarządu w osobnym obszarze) odpowiadać będzie za: a) restrukturyzację i optymalizację finansów, b) projektowanie kolekcji, c) sprzedaż - ze szczególnym uwzględnieniem i wsparciem kanałów, które generują najmniejsze koszty uzyskania przychodu.
Przy odrobinie zaangażowania i konsekwencji w działaniu ta Spółka ma szansę wrócić na prawidłową trajektorię lotu. Likwidacje tego co nierentowne, rozwój tego, co przynosi zysk. Minimalny, ale zysk. Ziarnko do ziarnka uzbiera się miarka. Już prościej chyba nie można.. A jak nie to rozważmy takie pojęcia jak elastyczność cenowa popytu i najprostsza teorię w ekonomii, że wielkość popytu nie zawsze odzwierciedla rzeczywista wielkość zapotrzebowania.
Strategia. Profesjonalne budżetowanie , konsekwencja realizacji obu elementów i żelazna dyscyplina. Ot recepta. I trochę więcej orientacji na klienta i jego potrzeby - słowem analiza poziomu jego satysfakcji (a nie satysfakcji i opinii wyłącznie pracowników).
4
anonimus 2017-04-26 20:50
spółka weszla w przyśpieszone postępowanie ukladowe, dzisiaj jest ogłoszenie w monitorze sądowym i gospodarczym.. franczyzobiorcy i pracownicy za Kononowiczem już niedługo powtórzycie jego słowa
1
Kaptur z futrem sztucznym 2017-04-27 22:13
Ja bardzo przepraszam... w KRS obejmującym byłą konfigurację zarządu wpisane były...dwa nazwiska.. Pamiętacie utwór : "To nie ja byłam Ewą, to nie ja skradłam drzewo" ? Analogie nasuwają się same czy nie bardzo ? Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w wykonaniu byłych członków zarządu (w pełnym tego słowa znaczeniu) ???! Czy ktoś na tym forum nie rozumie różnicy pomiędzy liczbą pojedynczą a mnogą ?
2
Gość z Olkusza 2017-04-28 09:49
Historia "pewnego pana" na podstawie danych z KRS:
1. Sunset Suits (22.11.2007-28.04.2008: w likwidacji),
2. Mix Electronics (08.04.2013-05.09.2013: upadłość układowa),
3. Emalia Olkusz (19.12.2013-08.10.2014: upadłość likwidacyjna),
4. Wójcik Fashion (24.12.2015-30.03.2017: postępowanie restrukturyzacyjne/naprawcze)

Pytanie do Was - Fashion Wójcik - po co był Wam "pewien pan", biorąc pod uwagę historię z pkt. 1-3?
11
funduszem być i z ludzi sobie kpić 2017-04-28 19:08
Jak widzisz wszystko zaplanowane. Fundusz dokładnie wiedział, kogo zatrudnił i właśnie po to go zatrudnił. Najlepszym dowodem jest brak formalnych zarzutów dla zarządu ze strony właściciela. I sprawdźcie sobie czy prezes, na którego utyskujecie nie jest nadal na liście płac.
3
Gość z Olkusza 2017-05-04 13:56
Psy szczekają, a karawana jedzie dalej...
3
Gość z Olkusza 2017-05-12 13:10
Widać, że chyba PR firmy dba o to, żeby niektóre wpisy były usuwane...
4
bye 2017-05-29 19:45
Ten sam fundusz inwestycyjny, który jest właścicielem Wójcika ma też TXM. Tymczasem "Od debiutu na GPW akcje TXM tracą systematycznie na wartości (...) we wtorek TXM informował o problemach związanych z zatowarowaniem sklepów związanych z wdrożeniem systemu SAP. W marcu przychody grupy spadły rok do roku o 10 proc., po trzech miesiącach były 1 proc. wyższe niż przed rokiem, mimo rozwoju powierzchni handlowej. W ostatnich tygodniach spółka ogłosiła, że wycofuje się z Czech oraz, że w tym roku nie wypłaci jednak dywidendy."
Nie wieżę, że oni potrafią uratować Wójcika :-(
1
Pretorius 2017-05-31 15:23
Pragnę zaznaczyć że fundusz ten nie ma TXM... ma zaledwie 16.27% głosów na walnym zgromadzeniu więc nawet nie jest tam decyzyjny.
Od Madzi co na układy nie poradzi 2017-06-05 23:49
Najwyraźniej jednak czas leczy rany... Tylko może operator niniejszego portalu mało zadowolony - bo ruch i komentarzy coraz mniej. I taka to jest smutna prawda o życiu : dwaj panowie udupili firmę, bo nie potrafili współpracować a teraz jeden i drugi wychodzi z tej sytuacji prawie jak bohater i bez żadnej konsekwencji. Smutne, żałosne. Pracownicy, kooperanci - LUDZIE - potopieni finansowo na amen a jeden i drugi żyją ponad stan i maja wszystko w d....e. Proszę wybaczyć, ale ta firma jest świadectwem tego, że granic przyzwoitości nie ma. Ani honoru. Takie brnięcie w zaparte - złapany przy kradzieży krzyczy "To nie moja ręka !". Pozostaje wspomnieć jeszcze o obu Paniach (spoza Bielska), które skutecznie przyczyniły się do obecnego stanu rzeczy. "Wylansowane", pozbawione podstawowej wiedzy, doświadczenia i wyczucia (jakiegokolwiek). Na miłość boską...jak można było dopuścić do zarządzania taką "kadrę menadżerów".
Bye...Bye... Wójcik. Na układy nie ma rady. Mówiły jaskółki, że nie dobre są spółki.
3
Gość z Olkusza 2017-06-15 23:32
Bawią mnie jego "osiągnięcia", którymi się chwali na LinkedIn...
Tak jak pisałem wcześniej: psy szczekają, a karawana jedzie dalej. Możemy off-topować, wylewać tutaj swoje żale, hejty, ale co to zmieni...? Emalii Olkusz już nic nie uratuje. Mam nadzieję, że chociaż Wójcik Fashion przetrwa tę nawałnicę... Powodzenia!
3
bb 2017-06-17 22:08
Witam. Czy firma w chwili obecnej prowadzi nabór pracowników i jak wygląda regulowania wynagrodzeń obecnie zatrudnionym?
Czy restrukturyzacja faktycznie funkcjonuje? Może ktoś z pracujących lub dobrze zorientowanych wpisze się na tym forum?
1
PRACOWNIK DOBRZE ZORIENTOWANY. 2017-06-19 20:54
Jest dobrze.
Proszę rekrutować.
bb 2017-06-20 19:47
Sarkazm proszę zastąpić kilkoma zdaniami, które przekonają mnie, że wiesz o czym piszesz
koniec 2017-06-21 00:58
Mija pięć miesięcy. Są długi. Nie ma pomysłu na rozwój, wizji, planu, ani kompletnej kadry. Czyli bez zmian.
Tylko, że nie ma poprzedniego prezesa, na którego można było zrzucać winę.

Aha, jest jeszcze cwany plan, aby roczne długi spłacać frajerom bez odsetek przez 4 lata.
2
bb 2017-06-21 08:52
dziękuję za odpowiedź
Bayo 2017-06-21 23:44
Niestety dopóki w zarządzie będzie dalej osoba z poprzedniego układu nic się nie zmieni !!! Swoją drogą ciekawe jest to ze jedna osoba z poprzedniego zarządu nadal (po krótkiej przerwie) pracuje i jest członkiem zarządu !!! To jest zagadka ...
1
Pytający 2017-06-22 10:58
Dokładnie rodzi się pytanie dlaczego pan Piotr Beltrani naotwierał mnóstwo salonów a teraz te które otworzył kilka miesięcy temu zaczyna zamykać?
3
Pitagoras 2017-06-24 22:58
Odpowiadam : ponieważ są w życiu TALENTY, które bez uzasadnienia opierającego się na prawach ekonomii oraz podstaw finansów i tak Ci udowodnią, że 2+2 = 12. Mając w duecie kogoś takiego, jak Pani, która nie skończyła żadnych studiów ale uważa, że jest "the best" w zarządzaniu sklepami w Polsce i z całego zespołu WF zrobiła sobie grupę asystentów p.t. "przynieś, podaj, pozamiataj" - to na miłość boską - jaki może być rezultat takiej "strategii" ?
To jest strategia byłego tzw. prezesa : ile się da, ciągniemy, a potem jakoś będzie.
Pytam nieco przewrotnie - używając porównania dla prostoty sprawy: jeśli ktoś sprzedawał wyłącznie karpie ze stawów hodowlanych, z automatu jest ekspertem od rynku rybnego? Jakie kompetencje powinna posiadać osoba, która winna odpowiadać całym swoim stanowiskiem za decyzje związane z otwarciem sklepów (estymacją ich obrotów vs. realia rynkowe, działania konkurencji) - sklepów, które jedyne co maja do zaoferowania to upusty cenowe; sklepów, które nadają się do zamknięcia bo są nierentowne ? Jak głupi musi być klient końcowy aby na początku sezonu pójść do salonu i kupić cokolwiek z nowej kolekcji, skoro doskonale wie i jest do tego przyzwyczajony, że za jakiś czas kupi to samo po przecenie 50-70%? Proszę o wpis Rodziców, którzy przy 30oC upale w sierpniu kupują kurtki zimowe za niebotyczną cenę. A kiedy naprawdę robi się chłodno/zimno w październiku/listopadzie to mogą tę samą kurtkę kupić z 50-70%rabatem - co więcej : dostaną parę rajstop w gratisie !!
Hallloooo...to było dobre 20 lat temu, gdy otwierały się pierwsze galerie...ale przez tych 20 lat konsumenci coś bardzo dobrze zrozumieli...mechanizmy...kombinacje...strategie cenowe 9,99 (ale zawsze przy wydaniu paragonu pada pytanie "mogę być grosik dłużny/dłużna"?) Takie bla, bla, bla...i za to bla, bla, bla ktoś :-) zgarnia niebotyczną (niczym nie uzasadnioną) pensję...
Podsumowując : trzeba się po prostu znaleźć w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie; dobrze się sprzedać i mieć tupet. Trochę zamącić, zasiać ziarno niepokoju, pogłaskać podwładnych, udać bohatera, odpowiednio dać pozory bycia po uszy zapracowanym w stylu "gdyby nie ja!" a potem dobrze podsumować "sukces" w oczach tych, co płacą. I tak co miesiąc.. A w razie czego..."to nie ja, to nie tak, kiedyś to wytłumaczę, ależ nie, źle zrozumieliście, oj oj oj, jestem dla Was, gdyby nie wy, zawsze będę pamiętał, doceniał, możecie na mnie liczyć... Nie wiem k....a, czy to bardziej śmieszne, czy tragiczne. Na Boga - w przypadku tej ciekawej, będącej doskonałą inspiracją do niejednej pracy doktorskiej w obszarze ekonomii, finansów i psychologii firmy...wszystko jest możliwe. Porównując stopień wiedzy oraz poziom kompetencji niektórych osób w Zarządzie przypomina mi się opowieść o mrówce, która wraz ze słoniem idzie po drewnianym moście i która w pewnym momencie mówi do słonia : "Ale tupiemy, nie ?"
Wyrozumiałości wszystkim życzę. I pamiętajcie...co się odwlecze to....
5
Wierzyciel 2017-06-24 23:37
Dwóch członków tzw. byłego zarządu narobiło smrodu.
Wrócił jeden z nich, który twierdzi, że zamiast brzydkich bąków nauczył się nagle "purkać" kolorowym pudrem...
Co za bohaterstwo...
Jakaś refleksja dalece spóźniona ?
A pieniądze kiedy zobaczymy ?


3
AMARGEDON 2017-06-25 21:34
Kot ma opinię cwanego zwierzęcia...i takiego, co zawsze spada na 4 łapy...
Strategia PB godna podziwu...nie znam przypadku, kiedy jeden z członków zarządu robi sobie z zarządzania spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością zasłaniając się brakiem możliwości wpłynięcia na drugiego członka a potem wraca jako bohater. To taka strategia PB w stylu "Oni wszyscy potrzebują nasz produkt, nawet jeśli jeszcze o tym nie wiedzą - mówiłem o tym od lat, lecz nikt nie słuchał". I tak od wypłaty do wypłaty, trochę "mądrych" teorii, fałszywego uśmiechu, amnezji, chwilowej pomroczności i lansu p.t. - "gdyby nie ja ... I wynik 5-cio cyfrowy w fakturze na koniec miesiąca...NA BOGA - ZA CO ??? ZA CO ???? Za doradztwo, które nie ma przełożenia na realne wyniki finansowe ? Za super sprzedaną bajkę "pewnego dnia będziemy..."?
Czy pan PB ma naprawdę poczucie, że ma do czynienia wyłącznie z debilami, którzy o niczym nie wiedzą, do których nie trafiają takie czy inne informacje i którzy uwierzą w każda bajkę ? Gratuluj e naiwności i/lub tupetu.

5
Otwieracz 2017-06-26 12:35
Poniewaz się na tym nie zna.
3
Zosia 2017-06-26 21:09
Oj jak pięknie administrator usuwa komentarze...
A tak pojechaliśmy po Warneckim....
1
ciekawski 2017-06-26 23:57
Nie widziałem na tym forum żadnego dobrego słowa o Waszych prezesach i zarządach. Powiedzcie mi proszę skąd Ich bierzecie.
Przy okazji zastanówcie się jakie szanse ma, w tym kontekście, powodzenie Waszego układu z wierzycielami.
3
Wierzyciel 2017-06-27 18:56
Myślę, że powodzenie układu z wierzycielami winno się raczej opierać na konkretach finansowych a nie opiniach, które swobodnie wyrażać może każdy - pracownik, były, obecny, wierzyciel - kooperant albo taki, co lubi zamącić, choć w gruncie rzeczy nie zna istoty sprawy. Od jakiegoś czasu słyszę o fali hejtu wobec firmy Wójcik więc postanowiłem poczytać przytoczone tu wypowiedzi. I tak sobie myślę, że górę biorą emocje - jak najbardziej zrozumiane. W końcu chodzi o pieniądze. Mnie jednak bardziej zastanawia, dlaczego nie ma tutaj ani jednego dobrego słowa o ludziach-pracownikach, którzy robią wszystko, aby układ się powiódł a wszystkie pytania dotyczące byłego zarządu są kierowane do szarych pracowników. Nie należy chyba tłumaczyć nikomu, że są to osoby, od których w żadnym stopniu nie zależy, kto ma być w zarządzie. Myślę, że istotniejszą sprawą jest to, co mają ze sobą zrobić ludzie, którzy są na kilka lat przed emeryturą (i wśród pracowników Wojcika i kooperacji) a którym realnie grozi utrata pracy. Zarządzanie firmą, finansami, podległym personelem, relacjami z klientami, kooperacją - to nie są za przeproszeniem jaja. Wobec powyższego nie bardzo rozumiem, kto i nad czym winien się zastanawiać zgodnie z przedmówcą.
2
Wierzyciel 2017-06-27 22:38
P.S. Dla wszelkich zainteresowanych pytaniami o obecną i przewidywaną kondycję finansową tej Spółki przypominam adres Wyzwolenia 93 w Bielsku-Białej...a gdyby ktoś miał wciąż wątpliwości do kogo kierować pytania w w/w sprawie odsyłam do reprezentacji Spółki zgodnie z KRS. Przypominam, że zgodnie z obowiązującym prawem w naszym kraju członkowie zarządu odpowiadają przed wszystkimi organami za okres, w którym sprawowali stanowiska zarządcze. Mówiąc najogólniej i używając delikatnej przenośni - nawet jeśli komuś się wydaje, że jak opuścił piaskownicę i nie musi się rozliczyć z zabawek - to jest w błędzie.
Odpuśćmy szeregowym pracownikom - bo są Bogu ducha winni. Lektura w postaci wypisu z KRS za cały 2016 roku winna być swego rodzaju przewodnikiem, do kogo składać reklamacje, że "zupa była za słona". Apeluję o rozsadek. Mądre głowy pracuję teraz nad tym, jak wyjść z dołka i zadośćuczynić tym, którzy ucierpieli. I nie są to osoby z KRS według stanu z 2016 roku. Cierpliwości.
1
ŻZKTZM – żeby zareagować konkretnie trzeba zmobili 2017-06-27 22:51
Wtajemniczeni wiedzą...jak prawidłowo rozszyfrować :-)
1
Zostaw swoją opinię o Wojcik Fashion - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojcik Fashion