brak logo

Wojcik Fashion

Sosnowiec

Opinie o Wojcik Fashion

anonim 2010-06-12 23:43:20
Regionalny kierowik w [usunięte przez moderatora] ma 3300 brutto + ewentualne 500 brutto uznaniówki. Samochód 2-osobowy Toyota Yaris. Region Å�lÄ�ski to Górny Å�lÄ�sk, caÅ�e Podkarpackie, caÅ�e maÅ�opolskie, czÄ�Å�Ä� lubelskiego, czÄ�Å�c Å�wiÄ�tokrzyskiego. Ogólnie wynagrodzenie i narzÄ�dzia sÅ�abe biorÄ�c pod uwagÄ� tak rozlegÅ�y rejon i zakres obowiÄ�zków.
była 2010-12-03 09:22:24
Firma syf. Niby takie dobre wrażenie robia na Klientacha ma drogie ciuchy średniej jakości szyte w CHINACH.
[usunięte przez moderatora]Do Klientów trzeba bękę wazeliny wywalać bo inaczej Cię zwolnią. Możesz dać im całe swoje serce poświęcić cały swój wolny czas, stać na rzęsach a i tak jak Cię [usunięte przez moderatora] wyrzuca na śmieci.
Aaaaaaaaa i czego oni nie obiecują:
duża premia- do osiągniągnięcia NIGDY-chyba że w dużych miastach
szkolenia-jak sam się nie nauczysz to nie bedziesz wiedział
[usunięte przez moderatora] A nie daj Boże jak jesteś trochę madrzejszy od innych,
najlepiej sprawdzają się milczące pierdoły
wójcik 2010-12-12 21:58:24
I nie ma to jak dobry koordynator,gdzie nie umie zrobić grafika dla x osób tylko muszą robić go osoby trzecie nie powiązane z firmą.Do tego dochodzą jeszcze inne rzeczy... ciekawe dlaczego nie pytają się innych pracowników , jak się pracuje z danym koordynatorem na sklepie.Pewnie każdy by odpowiedział ,że ok bo by się bał że straci posadkę ,ale jak by chcieli to by mogli posprawdzać ich umiejętności:)
anonim 2010-12-18 14:03:17
Zgadzam si� ca�kowicie!!! A co najważniejsze to mimo pró�b i sk�adania zamówie� zbyt ma�a ilo�� towaru chodliwego (kombinezony, kurtki, spodnie ocieplane, ortalionowe r�kawiczki itp) a zamiast tego w grudniu już kolekcje wiosenno-letnie no i oczywi�cie przez to spadaj� obroty i pracownicy s� zwalniani - m.in ja!!!!! Personel jest traktowany jak nieroby!!!!!
1
Basia 2011-04-19 15:47:35
Dostałam propozycje pracy w Wojciku. Jak tam sie pracuje? Np grafikom, projektatntom?
anonim 2011-07-23 11:49:29
Tak zgadzam się w 100%.Syf jakich mało, zero kultury wobec pracowników, mam na myśli kadry...ogólnie nie szanuje się pracownika; pracuj po 12 godzin kilka dni z rzędu i trzymaj język za zębami, dodatkowo jak podskoczysz-ogłoszenie o naborze na postrach[usunięte przez moderatora]
Prawda jest taka,jeśli się szanujesz odpuść sobie tą WIELKĄ POLSKĄ MARKĘ z chinskimi szmatami, lubią głupich siedzących cicho pracowników z zerowym poczuciem godności.!!!nie polecam !!!!
halyna 2011-10-02 20:13:31
Moim zdaniem kierownicy regionalni są niepotrzebni. Nie robią nic!!!Przyjeżdżają ,gadają przez telefon, robią zdjęcia sklepu, nie umieją odpowiedzieć na nurtujące pracowników pytania. Jednym słowem darmozjady. I za to dostają 330? O wiele za dużo!!!
A co do pracowników w sklepie to fakt, że są wogóle niedoceniani. Premie nie do wyrobienia. A zresztą jeśli nawet, co to za premia :D.
Hyjacynta 2011-12-30 23:06:29
Problem jest znacznie głębszy niż tutaj opisujecie.

1.Prezes firmy otoczyła się samymi fałszywymi ludźmi. To są największe darmozjady, które wyciągają pieniądze z firmy a w zasadzie nie robią nic konkretnego.

2.Pracownicy sklepów są traktowani jako zło konieczne a w zasadzie to od pracowników zależy czy sklepy będą robiły obroty na poziomie choćby pokrywającym koszty stałe.

3.Rotacja w firmie jest nieprawdopodobna. Nie ma miesiąca aby ktoś nie odszedł bądź został zwolniony.

4.Zarobki w stosunku do ilości przepracowanego czasu są ŻENUJĄCE. Być może pseudo dyrektorzy zarabiają kokosy ale co z tego jak w ciągu kilku ostatnich lat było ich wielu. To oznacza, że nie szanuje się ludzi.

5.Ktoś kto w firmie odpowiada za zatowarowanie sklepów powinien stracić posadę. Pani kierownik działu sprzedaży jest nie do ruszenia więc zazwyczaj ludzie na sklepach dostają po głowie za wszelkie błędy firmy. Mam na myśli błędnie dopasowane potrzeby sklepów a to co znajduje się w ofercie sprzedażowej. Warto napomknąć,że pojęcie o poziomie zatowarowania jest na niskim poziomie. Jeśli pracownik centrali dzwoni na sklep dowiedzieć się co się sprzedaje a co zalega to coś tu chyba jest nie tak, że tak duża firma nie była w stanie przygotować podglądu na bieżącą sprzedaż.
W normalnej firmie takie osoby są zwalniane ale nie w tej.

6. Jest jeszcze mnóstwo rzeczy do opowiedzenia. W każdym razie niezadowolony pracownik jest w stanie pociągnąć na dno firmę a takich pracowników jest dużo z tego co widzę i tendencja myślę,że będzie wzrostowa. Zastraszać to można sobie ludzi co mają po 55lat i boja się,że nie dojadą do wieku emerytalnego. Ludzie młodzi poradzą sobie i zostawią kawał swojego serca dla firmy tego wartej. Dla Wójcik Fashion nie warto sie poświęcać.
OBIEKTYWNY 2012-01-25 19:50:55
Hektolitry pomyj wylane na firmę Wójcik są co najmniej mocno przesadzone, oprócz opisywanych wcześniej pracowników tzw. niekompetentnych istnieją ( moim zdaniem są oni w większości) fachowcy znający się na swojej pracy. Praca jest wprawdzie mocno absorbująca ale potrafi przynieść zadowolenie. Pracownicy tej firmy jak zresztą w każdej innej również dzielą się na tych, którym zależy na pracy jak i na tych, którzy chcą osiągnąć jak najwięcej jak najmniejszym nakładem sił. Ci drudzy właśnie najbardziej narzekają nie mogąc zrozumieć, że komuna skończyła się już dawno temu w zeszłym wieku.Czytając poprzednie opinie można bez trudu wysnuć wniosek, że autorami tych rewelacji są sfrustrowani ludzie, których jedynym sposobem na poprawienie sobie humoru ( w związku z ich nieudolnościami) jest wypisywanie tekstów mocno przesadzonych i często krzywdzących innych . SZKODA , ŻE NA TEMAT FIRMY WÓJCIK WYPOWIADAJĄ SIĘ WYŁĄCZNIE NIEZADOWOLENI PRACOWNICY, KTÓRYCH POPULACJA JAK WCZEŚNIEJ ZOSTAŁO TO DOWIEDZIONE, JEST W ZNACZNEJ MNIEJSZOŚCI !!!!
1
OBIEKTYWNY 2012-02-03 19:58:03
Drogi "Prawdziwie obiektywny" myślę, że nazwa Twojego nicku jest delikatnie rzecz ujmując mocno przesadzona, co nie przeszkadza mi serdecznie Cię pozdrowić i wierzyć, że i Ty będziesz mógł popatrzeć na świat przez różowe okulary.... Szkoda, że już nie pracujesz w firmie . OBIEKTYWNY.
fantazja4444 2012-02-27 23:08:20
Dokladnie firma ta uwielbia cichych bez godności pracowników!
Nawet nie wiedzie jak krawcowe pracuja?
Przekraczają 8 godzin ,bez przerwy na śniadanie,aby wyrobić norme!

Za 1500zl za 200 godzin roboczych!Paranoja!!!!!!!
ANONIM 2012-04-05 01:16:59
Syf i bałagan. NIE POLECAM. (usunięte przez administratora) OMIJAJCIE, NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2012-06-01 16:43:08
Karty oceny pracownika każą podpisywać in blanco.(przecież sprzedawca ma prawo się obronić !!!!!!!!!!!Kto Ocenia koordynatora ? jak oni sprawdzają jego pracę ? godziny(faktycznie przepracowane) ,urlopów(wypisanych wniosków urlopowych)?etc...
2
free 2012-06-10 22:44:44
Trzeba przyznać rację.Pani Prezes nie ma pojęcia co się dzieje w salonach.Ktoś jest od tego żeby podsunąć ładne i ugrzecznione wykresy.Pracuję w firmie 5 lat i miałam okazję obserwować przeobrażenie prężnej,rodzinnej firmy w bezdusznego molocha pożerającego własny ogon.Zamyka się kolejno salony firmowe otwierając wyłącznie franczyzy.Rotacja jest niesamowita.Pracownicy są straszeni kolejnymi sankcjami.A niekompetencja RKS\'ów to już legenda.Zostawiłam w salonie kawał serca.Nadal lubię pracę,którą niedługo stracę.Szkoda mi firmy.Ponad 20 lat budowania sobie marki po to,by teraz wszystko stracić.Klienci są rozżaleni fatalnym stanem zatowarowania.Odchodzą do konkurencji.Ciekawi mnie ilu z nich powróci po kolekcje JZ 2012/13...
2
kolano 2012-06-26 17:57:54
Firma pełna dyrektorów nie mających pojęcia o swojej pracy .... każdy przerzuca obowiązki na innych i w zasadzie na palcach jednej ręki można policzyć osoby rzetelnie pracujące i wypełniające powierzone obowiązki... reszta byle jak najmniej się napracować i ponarzekać na innych i donosić o potknięciach kolegów żeby nabić sobie punktów .... ogólnie pracodawca niegodny polecenia ... chaos brak jakiejkolwiek organizacji wszystko na żywioł .... na koniec dodam, że zarobki nie adekwatne do powierzonych obowiązków, na szczęście moja przygoda z tą firmą już się zakończyła
2
Aga 2012-07-17 09:53:08
Witam,

Jesteście beznadziejni, piszecie takie bzdury, że głowa boli. Wszyscy, którzy tak narzekają powinni trochę pomyśleć i rozejrzeć się jak wygląda rynek pracy może wtedy docenili by i prace i zarobki jakie są proponowane w innych firmach.

Firma Wójcik jest kompetentną firmą i bardzo żałuję, że akurat złożyło się tak że już nie mam okazji pracować z nimi. Gdybym miała tylko okazję wrócić w ogóle bym się nie zastanawiała.
2
uhaha 2012-07-31 12:11:19
święta prawda!!!!!!w życiu nie wyrobiłam tylu godzin co w tej firmie-oranie twarzą ze zmęczenia to norma!
2
timoon89 2013-06-03 20:59:15
TA FIRMA TONIE(usunięte przez administratora)
**** 2013-06-20 19:52:00
Firma w której nie liczy się człowiek ani jego praca ...miejsce mają tu tylko osoby które siedzą cicho albo donoszą w szczególności do "przemiłej" Pani z kadr bo nawet RKS nie ma tam nic do powiedzenia . Nie masz prawa zachorować a już nie wspomnę o L4- zaraz dostajesz motywującego @ z kadr...(usunięte przez administratora) na każdym kroku!!!
1
**** 2013-06-21 21:40:23
oczywiście że możesz chorować byleby tylko nie chodzić na L4 bo zaraz się nasłuchasz że nikogo nie szanujesz w firmie, że nie chce ci się pracować,a na koniec żebyś zastanowił się czy chcesz mieć przedłużoną umowę- w rezultacie i tak zostaniesz zwolniony bo to jest najważniejsze kryterium brane pod uwagę przy wszelkich rotacjach
tu nie liczą się kompetencje pracownika tylko donosicielstwo a koordynatorzy są w tym mistrzami i to za marne pieniądze
Wynagrodzenie- najniższa krajowa, o premii można zapomnieć bo raczej jest nie do wyrobienia a nawet jak już się uda to jest w granicach 20-50 zł śmiech na sali
anka 2013-06-23 21:58:48
obsługa w sklepach fatalna bynajmniej w kielcach (tam robię zakupy najczęściej) od chwili gdy przenieśli sklep to nie ma tam kompetentnego pracownika- w szczególności jedna z pracownic chyba jest tam kierownikiem non stop wisi na telefonie albo udaje że coś robi przy komputerze obsługuje tylko jeżeli o coś poproszę
oczywiście we wcześniejszym lokalu pracowały bardzo miłe i kompetentne pracownice w szczególności jedna z pań zawsze uśmiechnięta chętna do pomocy i przede wszystkim dobrze znająca asortyment zawsze gdy mnie obsługiwała to wychodziłam zadowolona i z zakupem w rekach ale podobno została zwolniona
NIE DZIWIE SIĘ ZE TA FIRMA MA TAK KIEPSKIE OPINIE SKORO ZWALNIA TAKICH PRACOWNIKÓW A ZOSTAWIAJĄ DZIEWCZYNY KTÓRE NIE ZA WIELE POTRAFIA
szukająca 2013-07-08 19:57:17
Nie orientujecie się czy prowadzona jest jakaś rekrutacja do centrali w Bielsku? Ewentualnie gdzie publikowane są ogłoszenia o prace w tej firmie? pozdrawiam
1
klientka 2013-08-01 13:29:33
dark - 2013-07-08 20:02:12

Ja to uważam tak samo jak arek że ta premia o której było pisane wyżej to jest strasznie słaba. Jest szansa na większe?
Witam,

Ja mam tylko żal,że nie ma już sklepu Wójcik w C.H. Tulipan w Łodzi.
Panie, które tam obsługiwały podchodziły do klienta naprawdę profesjonalnie a niestety od kiedy jest tylko sklep w Pasażu Łódzkim to naprawdę żenada.

Ostatnio robiłam tam dwa podejścia, w sklepie nie było klientów oprócz mnie a pani która tam pracuje była bardziej zajęta patrzeniem w komputer niż obsługą. To naprawdę przykre a firma tylko wyrabia sobie złą renomę przez takich pracowników.

Moje dzieci zawsze ubierałam w Wójciku pomimo wysokich cen teraz niestety aż nie chce się wchodzić do sklepu.

2013-09-13 10:51:49
Drodzy Klienci- narzekacie na obsługę w sklepach ,a popatrzcie na siebie-jak wy zachowujecie się ogólnie w różnych sklepach,robicie sprzedawcom ,awantury w sklepie na temat zwrotów,wymian,cen itp.
Oni tam pracują i wypełniają swoje obowiązki według regulaminu.A jeżeli chodzi o Wójcika to ja od kilku lat ubieram moje córki w Wójciku i kupuję w różnych miastach i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się ,abym została źle obsłużona w sklepie Wójcik.Podejrzewam,że większość opinii wystawionych jest tu przez rozżalonych byłych pracowników Wójcika z czystej "zemsty".
2013-09-17 13:02:54
Tak- dostajesz umowę o pracę.Pierwsza umowa na okres próbny 3 miesiące,a następna na czas określony.
2013-09-17 13:05:39
Tak było dawniej,ale teraz mogło się zmienić-tak jak wszędzie.
Pabellitto 2014-03-02 10:22:33
hehe kobieto wracaj do tego Auschwitz za moich czasów kiedy pracowałem ludzie zapier... minęło 5 lat od mojego zwolnienia i co raz gorzej się tam dzieję Teraz pracuję w wielkiej korporacji i powiem ze odżywam są awanse szkolenia co się należy to otrzymuję :D a z tego co słyszę od ludzi co się dzieję w Firmię Wójcik-Meble na mazowieckiej hehe śmiech mnie ogarnia powtarzam Auschwitz jak można ludzi numerować :D chore niech zrobi 3 zmianówkę albo 4 brygadówkę skoro mają 3 tyg opuznienia a nie baran na ludzi wchodzi ze w psychiatrykach się znajdują trzymam kciuki za żonę tego chłopaka oby miała dużo sił na walkę bo jak wiadomo pan W jest wpływową osobą w Elblągu i oby Pan wójcik w końcu przemyślał i wziął się za to bo Piotruś rady chyba nie daje burak jeden dostał firmę od tatuśka i zaczyna rządzić miałem okazję rozmawiać z nim i powiem tak kiedy człowiek w potrzebie to ten jeszcze przygasi poniży a pan RĘKAS niech uspokoi się bo raz już oberwał :P a ludzie są mściwi i nie zdziwił bym się jak kiedyś ktoś nie wytrzyma i poprawi z drugiej strony ... co boli najbardziej Dyrektor bardzo wporządku człowiek ale wydaje się być naciskany przez osoby 3 miałem kilka rozmów i naprawdę przesympatyczna osoba oby więcej takich w tej firmie powodzenia życzę i wytrwałości wszystkim którzy pracują tam
Klientka(ki) 2014-08-05 13:07:15
Aniu-chyba zwolnili Cię z tego sklepu i taką opinię wystawiłaś,bo co najwyżej mogę się zgodzić,że fatalna to Ty jesteś kłamiąc,że jesteś klientką tego salonu,bo salon Wójcik w Kielcach nie tak dawno otrzymał jako jedyny sklep z całej sieci sklepów Wójcik gratulacje za profesjonalną obsługę klienta i jest to oczywiście udokumentowane,a pełne informacje otrzymasz w centrali firmy.Jestem kielczanką i stałą klientką Wójcik od wielu lat jak również moje koleżanki,dlatego nie zgadzamy się z tymi bzdurami co napisałaś o Kielcach.
1
do_llll 2014-09-10 05:04:30
Jestem byłym pracownikiem Firmy wójcik fashion. Bardzo lubiłam tą pracę, niestety sklep w którym pracowałam został zamknięty. Pieniadze zawsze otrzymywałam na czas komunikacja z firmą była bardzo dobra.Myślę za jak na prace w handlu to płacą nieźle, chodz można się przyczepić co do wysokości premii, bo jej wysokość zawsze mnie śmieszyła. Plusem jest także to, że daja umowę o pracę. Bez wahania poszła bym tam do pracy jeszcze raz.
Niunia 2014-09-12 10:20:31
Ja też jestem byłym pracownikiem Firmy Wójcik Fashion i również nie pracuję już tam z tego samego powodu co Ty /zamknięcie sklepu/.Zgadzam się w 100% z Twoją opinią i również bez wahania wróciłabym to tej firmy-Bardzo Tęsknię za tą pracą-czułam się tam świetnie.

Niunia 2014-10-01 08:40:40
W moim przypadku sklep był rentowny,ale firma prowadzi dziwną politykę,gdyż są wielki braki w zatowarowaniu,wiec jak zrobić duży utarg nie majac towaru?Notorycznie zgłaszasz to firmie,a oni maja gdzieś ten fakt oraz klientów,którzy muszą wręcz się prosić o dane kolekcje.Tym sposobem popadaja w długi za czynsze w lokalach i z dnia na dzień dostajesz wypowiedzenie i sklep jest zamykany.
2
Ka. 2014-10-14 22:29:48
Nie polecam, polityka firmy fatalna. Płacą najniższą krajową a premii nie jest się w stanie wyrobić. Żadnych profitów się nie ma.
anna 2014-10-15 10:30:31
Nie zgadzam sie z tą opinią, gdyż najniższa krajowa jest tylko przez miesiąc. A po miesiącu już coraz lepiej zwłaszcza jak jest premia. Wystarczy torchę pracy, zainteresowanie klientem i jest ok. Pracuję w Sklepie do nadal i nie wyobrażam sobie innej pracy. Dziewczyny więcej zaangażowania, a mniej narzekania.
Niunia 2014-10-24 14:48:48
Oj nie prawda,że tylko przez miesiąc,bo przez 3 miesiące/okres próbny/ i w tej firmie nikt nie docenia pracownika ,nie mówiąc już o klientach.Ja też sobie nie wyobrażałam innej pracy,z dnia na dzień sklep został zamknięty i do końca nic tego nie zapowiadało tym bardziej ze sklep był rentowny-cały czas w firmie jakieś tajemnice,ale juz nie jest tajemnicą,ze od lipca firma jest w likwidacji-działa ale pod inna nazwą,sklepy nadal są zamykane i napewno jest w tym jakis cel,ale niestety kosztem pracowników i klientów.Aktualnie sa zaległości w wynagrodzeniach,odprawach itd. i widzę,że chyba jeszcze nie otrzymałaś pisemka że przepraszają i proszą o wyrozumiałość za zaistniała sytuację,bo może Twój sklep w poprzednim miesiącu otrzymał całą kwotę wynagrodzenia,ale w tym miesiącu może akurat to własnie Wy otrzymacie np. tylko 600zł.co jest niezgodne z kodeksem pracy,aby pracodawca wypłacał wynagrodzenie w ratach.
anna 2014-10-27 08:29:37
Mam taką samą sytuację, ale kontaktowałam się z siedzibą Firmy i zapewniono mnie z przeprosinami, że wynagrodzenie napewno otrzymam. Z włsanego doświadczenia wiem, że nigdy wcześniej nie zdarzyła się taka sytacja.Firma zawsze w terminie wysyłała wynagrodzenia i czekam cierpliwie bo wierzę, ze tym razem będzie tak samo. Nie możemy negatywnie oceniać Pracodawcę, który przez tyle lat nas zatrudniał i był zawsze FAIR wobec nas. Takie sytuację niestety się zdarzają więc pozostało nam cierpliwie czekać.
Niunia 2014-10-27 10:40:14
Nie Ty jedyna kontaktowałaś się z siedzibą Firmy i nie tylko ciebie przepraszają i zapewniają,a co niby mają mówić-przecież oni sami do końca nie wiedzą,czy otrzymają środki z funduszu,a wtedy ciekawe jak z tego wybrną,bo na ich pensje to pieniążki są,a my póki co mamy żyć powietrzem.Owszem zgadzam się ,że pensja zawsze była terminowo,ale nie zgodzę się ze zawsze byli wobec nas fair.My na obiecaną premię-nagrodę /na piśmie/ czekamy już 10 mc-y.Jak zamkną nagle sklep w którym pracujesz to wtedy zobaczysz co co chodzi,zrozumiesz i zobaczysz jak to boli-chyba że lubisz czekać na coś co Ci się należy i pracować charytatywnie.
anna 2014-10-27 13:38:22
Myślę, że jest to za poważna Firma, aby jakichkolwiek pracowników zostawić bez wynagrodzenia. Niunia więcej optymizmu i zaufania. Skoro pracowałaś wiele lat w Firmie to nie wiem skąd takie zwątpienie...Czekajmy na rozwój sytuacji, a napewno pieniązki dostaniemy.Wierzę w to głęboko.Także mam kredyt do zapłaty i inne należności,ale poradziałam sobie z chwilowym zastojem finansowym.
anna 2014-11-05 09:45:15
Niunia i jak tam samopoczucie? Ja już dostałam przelew tak jak obiecali. A ty sprawdź sobie konto? i następnym razem zastanów się zanim coś napiszesz na Pracodawcę.
Niunia 2014-11-13 21:41:48
I co z tego że dostałam przelew jak nie mam pracy,a po drugie jak nie wiesz jak nas pracodawca potraktował po latach pracy i nie znasz szczegółów sprawy to nie komentuj...
2
fiona 2015-06-21 16:10:48
firma na skraju bankructwa ,nie ma tam czego szukać szkoda sobie zawracać głowę
lana 2015-07-20 14:44:52
Jakieś bzdury wyssane z palca. Bardzo dobra, stabilna firma. Od 20 lat płaci bez żadnych problemów swoim pracownikom. Poza tym rozwija się i robi swoje. Kolekcje coraz ciekawsze.
1
paluch 2015-07-21 14:36:36
nic nie wiadomo o tym!!!skad takie informacje
Iga 2015-07-24 13:05:08
Pracuję w tej firmie od 7 lat i pierwsze słyszę o takiej sytuacji. Ktoś rozsiewa niezdrowe plotki. Pewnie zazdrosna konkurencja :/
Szkoda, że do takich niskich czynów ktoś się posuwa.
klaudiakot0 2016-03-28 20:05:22
Ostatnio byłam w salonie w gdańsku i jest nowe ułozenie kolekcji totalnie nie czytelne dla klienta pomieszane kolekcje wygląda to zle nie wiadomo gdzie co jest.Chyba ktoś nowy to wymyśla.
elle 2016-04-10 15:22:56
Pracowałam w tej firmie, kilka lat,przy produkcji, zmuszane byłyśmy pracować dwie zmiany podrząd 16 godzin(2 i 3 zmiana) dziennie, jeżeli ktoś się sprzeciwiał dostawał zwolnienie. Normy nie do wykonania, zarobki coraz mniejsze, traktowane byłyśmy jak zło konieczne,a to my wytwarzałyśmy produkt który przynosił zysk firmie. Na dywaniku za nie wyrobienie normy usłyszałyśmy od Ilony Wójcik- cytuję; Takie g...o zatrudniam,,, Dzisiaj mieszkam za granicą, prowadzę własną firmę i moja kondycja finansowa jest dużo większa niż kondycja finansowa firmy Wójcik, Sprawiedliwość jednak istnieje..Cieszy mnie upadek tej firmy
2
RR 2016-09-19 06:50:54
Po zmianie zarządu, Pan prezes tańczy jak mu Pani dyr zagra. Zero szacunku dla człowieka - nie mówiąc o pracowniku (czy to na produkcji czy w biurach). Zebrania po 16:00 są standardem, a co za tym idzie przymusowe zostawanie po godzinach - "ku chwale....". Ta firma chyba nie wie co to kodeks pracy, a "Pani Kochana" - kadrową wypadałoby wysłać na szkolenie z zakresu przepisów prawa pracy. Ogólnie panujący bajzel, chaos, włącznie z magazynem. Firma non stop poszukuje pracowników, nie ze wzgl na swój rozwój, lecz na rotację pracowników. Ci bardzo zdesperowani siedzą cicho, godząc się na ten cyrk i tylko psioczą pod nosem. Ci odważni, szukają innej roboty i zostawiają ten tonący statek. Szczerze NIE polecam. Szkoda zdrowia.
15
Z branży 2016-10-12 22:16:32
Bylo ogłoszenie na Szefa produkcji i chyba jeszcze gdzieś ostatnio mignelo mi przed oczami. Jest tam ktoś taki?? Prawda że tak kiepsko stoją? A zarząd? Te spotkania po 16 czesto? Zastanawiam sie nad wyslaniem cv.
touch 2016-10-12 23:12:24
Pewnie że jak oczekują doświadczenia od export manager to się wcale nie dziwię, że zależy im na tym, żeby pracownik był zadowolony, bo pewnie w zamian są odpowiedniego rodzaju benefity czy zarobki. A atmosfera?
Agata 2016-11-16 20:46:51
Zarobki kierownika regionalnego sprzedaży??
Zofia 2016-12-05 11:24:37
Czy warto się tam przyjąć na stanowisko export manager, jakie zarobki ? i czy jest perspektywa rozwoju ?
2
Zostaw swoją opinię o Wojcik Fashion - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojcik Fashion