Skat Transport

Gdańsk

Opinie o Skat Transport

bolec 2014-11-23 14:22:34
Nie polecam pracy w tej firmie. Chyba, że zostaniesz dworzaninem, arystokratą, to będzie dobrze.(usunięte przez administratora)
1
romek 2014-11-27 22:44:49
skat w chwili obecnej poszukuje nowych pracowników. Na ich stronie znaleźć można oferte pracy dla kierowców oraz spedytorów. Ciekawy jestem jak płynnie wygląda robota tutaj skoro tak wiele ofert pracy nieruszonych wisi na ich stronce. W sumie warunki dla spedytora krajowego nie wyglądają na najgorsze.
Erzecznik SKAT 2014-11-28 08:47:06 [użytkownik zarejestrowany]
Grupa SKAT dynamicznie się rozwija, stale poszukujemy nowych pracowników do rozwijających się działów i oddziałów. Ogłoszenia na stronie są aktualne. Zapraszamy! Branża TSL nie jest łatwa, dlatego nie należy sugerować się wpisami anonimowych osób którym się nie powiodło w karierze.
skacior 2014-12-08 14:33:41
a to dobre! Tej firmie dynamika nie sprzyja zwłaszcza w korelacjach z własnymi kierowcami! Nie wiem, ale mnie trudno doszukać się plusów w tej firmie a jeżeli już są to i tak nie jest powód żeby dalej trwać w tej firmie! Szukają fachowców, ale oni wkrótce odchodzą jak tylko zobaczą co się dzieje...właśnie na tej zasadzie ta firma funkcjonuje!
smok 2014-12-12 13:54:52
a nie wiecie czy poszukują może kogoś do pracy w biurze? dodatkowomam takiej umiejętności że przez kilka lat serwisowałem skanery, drukarki i komputery więc oprócz pracy typowo papierkowej i admionistracyjnej mógłbym też być świetnym wsparciem technicznym dla biura. jakie warunki pracy może mi zaproponować firma na dziś?
smaug 2014-12-27 17:28:56
o widzę że mój poprzednik, również smok, pali się do pracy tak jak ja:) ja również szukam pracy biurowej bardzo, mam w tym doświadczenia a dodatkowo serwisowąłem skanery i drukarki. chyba masz konkurencję kolego:) jeśli firma jest w stanie zaproponować mi na dziś jakieś stanowisko i godne pieniążki to proszę o info
Jacek 2015-01-13 17:14:24
Smiech na sali! Nie poradzili sobie! Do ostatniej chwili nijaki pan T. kombinowal jak mnie zatrzymac. Smieszna firma i smieszne stawki za prace, co najmniej o 50% zanizone wzgledem rynkowych 0,11-0,14€/km od tego oczywiscie ZUS i podatek..i te ich 2000 netto na niby przyuczeniu za mc jezdzenia. Oczywiscie po przyuczeniu Iszy i ostatni miesiac brak kwoty gwarantowanej pan prezesik sobie tak wymyslil.. Szkoda czasu na takie twory jak Skat.
1
hhhnnnn 2015-01-14 21:10:47
hej a jaka jest atmosfera w tej firmie ..co dla przełożonego jest najważniejsze ... czy delegacje sa wpisane w ta firmę w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? jakie kompetencje wymaga pracodawca od przyszłego pracownika czy istnieją szanse rozwoju byłbym bardzo wdzieczny za odpowedz dziekuje
Wincent 2015-01-31 04:51:27
Skat Transport oferuje szeroki wybór transportu - po krajowy transport drogowy, międzynarodowy, transport morski - promy i in. po transport intermodalny. W zasadzie nie widzę towaru, który nie mógłby być przez nich przetransportowany w odpowiedni sposób i z zachowaniem odpowiednich procedur. Dziwią mnie tylko te przebąkiwania o stawkach. Prawda to?
serwus 2015-02-18 03:15:41
Chwila, od poczatku tego roku Niemcy wprowadziły minimalną stawkę krajową 8,5 euro za godzine, tutaj jest płacone od kilometra. Możecie napisac ile wychodzi łącznie? W ogóle skat transport zatrudnia na normalną umowę, bo słyszałem, że pracujecie na własnej działalności gospodarczej, prawda to? Pozdrawiam.
2
Erzecznik SKAT 2015-02-18 09:04:17
Witam, aby poznać zasady współpracy z kierowcami proszę o e-mail na kierowca@skat.com.pl lub kontakt telefoniczny 605 500 200, nasz pracownik odpowie na pytania
1
jurek 2015-02-23 20:01:23
mam 52 lata i nie jeżdxe od5 . mam jakąś szanse na powrót na drogi w Waszej firmie . 2 lata jexdziłem do Angli i Irlandi.
radek 2015-04-25 16:01:32
Hej, SKAT Transport poszukuje kierowców C+E chyba na wszystkie województwa, możecie napisać co takiego zapewniają kierowcom i jak dalekie sa trasy? Pozdrawiam.
1
jacek 2015-08-13 13:20:46
trasy masz zapewne różne, wiem na pewno, że trafiają się do Angli i Irlandi wyjzdy, więc trasy masz spore @radek. Kierocom wydaje mi się, że zawsze przysługuje ubezpieczenie no i na pewno nie jest tak, że jak coś się stanie to nie wypłacają pieniędzy, firma jest uczciwa sądząc po wcześniejszych komentarzach, a teraz rekrutują nadal kierowców
nowy 2015-10-17 12:31:46
witam chce zacząć jezdzić w skat może ktoś powiedzieć ile w trasie a ile w domu i jakie zarobki dzięki
mania 2015-10-17 15:55:54
a firma na mnie spore wrazenie. wydaje mi sie bardzo w porzadku, tymbardziej ze sa jednym z czolowych operatorów transportowo-logistycznych. w swojej ofercie maja krajowy i miedzynarodowy transport drogowy, transport morski, multimodalny, magazynowanie i ubezpieczenia. jak widac firma sie mocno rozwija wic sa klienci ktorzy korzystaja z ich uslug, co sie tez preklada na ilosc pracy.
2
bolec 2015-10-20 20:49:27
dział PR?
1
mania 2015-11-10 12:58:17
zaden PR... sama sie zastanawiam zeby nie zlozy aplikacji do Skat Transport a widze ze wlasnie opszukuja Asystentki Spedytora konieczna znajomosc jezyka francuskiego. umiem biegle. a widze ze w zamian oferuja pakiet opieki medycznej, atrakcyjne wynagrodzenie uzależnione od wyników pracy, i raczej chca wspolpracy dlugofalowej.
1
rtgh 2015-11-12 17:30:54
@mania no a nie wiesz czy oprócz języka francuskiego wymagany jest jeszcze jakiś innych język obcy..
kks 2015-11-15 03:15:40
myślę, że kierowcy tym się jakoś specjalnie nie muszą przejmować, ale pracownicy biurowi już tak - warto się kształcić lingwistycznie ;D
1
bolec 2015-11-15 20:32:38
tak długofalowa współpraca i co pół roku nowa osoba w dziale beneluxu
Zorro 2015-11-17 11:42:58
No no , benefity oferują niezłe- ten pakiet opieki medycznej to się bardzo przydaje, ale i wynagrodzenia podobno oferują wysokie.
agata 2016-01-22 10:31:18
Bardzo dziwne stosunki interpersonalne w tej firmie. Duża rotacja pracowników. Kiepska atmosfera w pracy. Benefity śmieszne. Wynagrodzenia mało konkurencyjne. Długofalowa wspołpraca w mojej ocenie niemożliwa.
1
Maciej 2016-01-22 14:47:16
@agata a powiesz coś więcej odnośnie tych stosunków w firmie i wynagrodzenia? Ja znam kogoś, kto u nich pracuje jako asystent spedytora międzynarodowego i nie narzeka na zarobki raczej, bo są w granicach 3 tysięcy. O tym natomiast jaka jest atmosfera nie słyszałem, wiem jedynie, że tragedii nie ma.
1
agata 2016-01-31 19:59:09
Już ktoś wcześniej pisał o dworzanach i tych nie z dworu. Masz znajomego to niech ci opowie szczegóły. Możesz się zatrudnić i przekonać się jak to wygląda na własnej skórze. Taka fluktuacja kadr skądś się jednak bierze:)
1
agata 2016-01-31 20:00:18
Już ktoś wcześniej pisał o dworzanach i tych nie z dworu. Masz znajomego to niech ci opowie szczegóły. Możesz się zatrudnić i przekonać się jak to wygląda na własnej skórze. Taka fluktuacja kadr skądś się jednak bierze:)
1
agata 2016-01-31 20:05:37
Co do zarobków- jedno na rozmowie, co innego w rzeczywistości i raczej nie suma o której piszesz
1
ciekawski 2016-02-01 08:53:57
Rozwiń proszę Agatko wypowiedź "taka fluktuacja" wiesz coś, czy taka twoja własna opinia, bo z tego co słyszałem przez ostatnie lata podwoili zatrudnienie
agata 2016-02-01 11:24:56
Wyraziłam swoją opinię, w dyskusję wciągnąć się nie dam. Wiem jak jest. Dziękuję i pozdrawiam
seba 2016-02-01 13:11:08
agata, akurat zarobki to kwestia negocjacji i jak coś wynegocjujesz na rozmowie i dadza inna kwote na umowie to przecież trzeba o to zapytać. Ja mysle, czy nie aplikowac tu jako kierowca C+E, nawet oferują nowoczesny tabor: DAF, MERCEDES, tylko zatrudnienie na własnej działalności gospodarczej.
Erzecznik 2016-02-02 12:16:29
Uprzejmie informuję, iż nawiązując do ostatnich badań fluktuacja w Grupie SKAT jest jedna z najniższych w branży, biorąc pod uwagę firmy zatrudniające powyżej 100 osób.
Rozumiemy, że nie każdy z pracowników może sprostać wyzwaniom które stawia branża TSL. Zawsze można wszelkie trudności w pracy uzasadnić "trudnościami interpersonalnymi" lub innymi sensacyjnymi stwierdzeniami. Życzymy jednak powodzenia w dalszej karierze i znalezienia pracy odpowiadającym kompetencjom i możliwością Pani/Pana "agata"
maja 2016-02-03 14:51:49
jasne, że kazdy ma prawo do własnego zdania, ale wydaje mi się, ze spokojnie mozna do nich iśc, bo nawet jako Kierowca międzynarodowy dają od razu umowe.
piesek 2016-03-11 21:02:41
Hej, wiecie czy oferta pracy na asystenta spedytora międzynarodowego jest jeszcze aktualna? Oczekują wiedzy z zakresu realizacji zleceń spedycyjnych, ale ciekawe jakie są przeciętne zarobki.
sandra 2016-03-14 09:37:11
w związku z tym że tutaj mówimy o specycji międzynarodowej to pewnie te kilka tysięcy złotych wynagrodzenia dostaniesz,. poza tym specjaliści z włoskim czy francuskim których chcą na pewno biedy nie klepią
aziok 2016-03-20 20:40:52
sandra, z tego co wiem to oni teraz głównie kierowców C+E poszukuja. słyszałem, ze podstawy jest jakies 1900 euro i do tego dochodza jeszcze diety, także spokojnie mozna wyjść na swoje.
bolec 2016-03-26 14:29:37
to forum, to jakaś kpina... posty znikają, zostają same peany na cześć...
łukasz 2016-03-31 21:31:40
nie zwróciłem uwagi na to, czy posty znikają.. jedyne co, to widzę, że Skat wysypał się z ofertami dla kierowców. A to mnie trochę zastanawia, mimo ciekawej oferty
Zdzich 2016-03-31 23:04:44
Kupili nowe auta to i pewnie zatrudniają więcej kierowców http://www.skat.com.pl/media-skat/aktualnosci-media/435-pr%C3%B3bna-partia-ciagnik%C3%B3w-scania-r450
abc 2016-04-05 10:47:24
Ciekawe jak wygląda zatrudnienie na tego uczestnika projektu skatway, bo jest to praca na pełen etat i zapewniają bardzo profesjonalne szkolenia i nawet benefity typu multisport. Wiadomo czy wypłata jest na czas? Pozdrawiam
1
tomasz 2016-04-16 01:09:51
Nie polecam
2
jacek k. 2016-04-16 11:15:29
Z tego co wiem projekt jeszcze sie nie wystartowal. A ty juz nie polecasz?
hair 2016-05-06 23:00:23
To skoro dają 1900euro to nie sa wcale takie złe stawki, bo przecież zawsze jest jeszcze szansa jakieś premie do podstawy zarobków czyż nie? Dzięki za odpowiedź
1
adzio 2016-06-15 22:22:34
ogłoszen widzę, że mają sporo jednak chyba nie ma chetnych do aplikowania, skoro piszecie ze warunki kiepskie?
Stach 2016-06-16 09:41:05
Moja dziewczyna pracuje u nich, a wcześniej w innych firmach była, mówi, że wynagrodzenie jest lepsze a i dodatków sporo: karty na siłownie, prywatna opieka, premie dla wszystkich kilka razy w roku, wiele osób ma samochody służbowe - cały czas powiększają działy, nawet robią ogromny remont w siedzibie aby powiększyć miejsca dla wszystkich działów i bazę w Rzepinie też modernizują... i do oddziałów cały czas zatrudniają, wyniki im rosną a więc każdy sam decyduje czy tam iść - wiadomo za łatwa pracę dużych pieniędzy nie dostaniesz...
1
jasek 2016-06-17 10:47:09
Ile zarabia tu dyspozytor? Widzę, że pojawiła się szansa na zatrudnienie na tym stanowisku :)
adam 2016-06-19 13:35:14
Ciekawe, który dyspo tym razem "nie wytrzymał psychicznie" pracy w młodym dynamicznym zespole...
2
Dzeus 2016-06-19 15:31:02
Nie no, kochani naprawdę widzę sporo ogłoszeń, jakie umowy?
Mcz 2016-07-31 19:12:20
A ja tam się zaswsze zastanowiłem jak tutaj płacą i wydaje mi się, że pieniądze są dośc dobre, prawda?
rtgh 2016-08-14 21:02:31
@Mcz nie wiem czy Ci tutaj odpoiwedza może jednak warto z tym poczekać az do rozmowy kwalifikacyjnjej
Nium 2016-08-15 09:53:45
No co mogę powiedziec, wszystko jest tutaj w jak najlepszym porządku, ogólnie to chyba każdy z firmy jest zadowolony, więc nie wiem, nie ma na co narzekać, ważne, aby być sobą i tylko tyle, polecam w takim razie
Zostaw swoją opinię o Skat Transport - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skat Transport