Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Skat Transport

zdjecie uzytkownika
major - 2014-06-03 09:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaką rozmowę, tutaj na wstępie trzeba dokładać, takie mamy super związki.... powodzenia dla "kawalerów" kierowców. W sumie lepsza przyszłość w kurniku niż na ziemi polskiej :D:D:D
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-06-03 14:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema, widze ze szukacie w skacie specjalistow ds sprzedazy w Gdansku. czy moze mi ktos powiedziec jak wam sie ogolnie uklada wspolpraca z ta firma? jak socjal, benefity, umowa? dzieki
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-04 17:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam mieszane uczucia, tak jak inni, co do funkcjonowania firmy Skat.Dostałam informację, że szukają do pracy w biurze. Słyszałam, że jest to rzetelna firma jeśli chodzi o wypłatę wynagrodzenia, ale podobno bardzo ciężko współpracuje się z zarządem. Jest nerwowa atmosfera, bardzo duże wymagania, niektórzy piszą, że jest wyścig szczurów, trudny prezes itd Czy to prawda? Na co zwrócić uwagę podczas rozmowy? Dziękuję z góry
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-06-24 15:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
napiszcie o tym czy nie ma jakichs kruczkow w umowie i jaki jest system premiowy/motywacyjny w handlu, bo na poprzednie pytanie nie dostalem odpowiedzi niestety.. :) pomozecie?
zdjecie uzytkownika
Andrzej - Elbląg - 2014-09-16 20:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przeczytałem te wszystkie opinie i polałem się ze smiechu . Chłopy a Wy jak wyobrażaliście sobie prace kierowcy ? Niczego za darmo nie dają . Pracowałem w tej Firmie w 2007 - 2008 i była to najlepsza firma . Było jak było ale nie narzekałem . Kasa na czas , a po to tyramy i dobra współpraca . Wolne zgłaszałem wczesniej i zawsze miałem . W Rzepinie czekał ich samochód abyś mógł do domu jechać . Kiedyś popieprzyli zlecenia i we Wrocławiu stałem po ładunek który zabrał juz wcześniej inny kierowca to Prezez kazał mi wypłacić 50 EURO za zmarnowany dzień .Tabor żyleta i żadnych problemów z paliwem czy opłatami za autostrady oraz promy i tunele . Zawsze kazali jezdzic najlepszymi drogami bo liczył się czas a nie oszczędnosci na opłatach . Dyspozytorzy byli jacy byli ale trzeba umiec gadac z nimi , szefostwo ok jak i ksiegowośc . Decydując się na prace kierowcy w Polsce trzeba być twardym a nie miekka rurą chcacą jeżdzic i jeszcze leżec w ciepłym łóżeczku co 2 tygodnie . Ja mile wspominam prace w tej Firmie i zawsze polece ją .A pamiętajcie to że dobry i sprawny zestaw moze uratować Ci życie . I co z tego ze zarobisz 1000 czy 2000 więcej a jeżdzisz złomem na drut ( przeżyłem to ) . Twoje zycie jest najważniejsz a kasa jest na którymś tam miejscu . Firmy z lepszym sprzętem w Polsce nie znajdziesz . Wiec zanim coś napiszesz o tej Firmie to przemyśl to . Pozdrawiam wszystkich kierowców SKAT-a i szybkiego powrotu do domu . Andrzej :)
zdjecie uzytkownika
major - 2014-09-17 18:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej - Elbląg - 2014-09-16 20:50:38]:
toś chłopie długo pojeździł u nich :) hahaha
zdjecie uzytkownika
Andrzej - Elbląg - 2014-09-17 19:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2014-09-17 18:33:07]:
żadne hahahaha , bo dzieki jeżdzeniu do UK w Skacie od 2008 śmigam po lewej stronie . piszesz aby pisac hahahaha
zdjecie uzytkownika
major - 2014-09-19 15:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej - Elbląg - 2014-09-17 19:10:13]:
Hahaha po pierwsze a nie hahahaha, po drugie piszę że strasznie "długo" jeździłeś u nich i dziwie się że nadal nie jeździsz jak taka super firma, po trzecie gratuluje śmigania po lewej. I tak z innej beczki robię teraz w firmie gdzie przyjmują wszystkich - bardzo dobrze idzie praktykę zdobyć!!! - ale właśnie rezygnuje z nich - dlaczego zapytacie ?? Bo "śmigam po lewej stronie".
zdjecie uzytkownika
Andrzej - Elbląg - 2014-09-20 12:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2014-09-19 15:29:09]:
Major , ja po prostu napisałem moje wrażenia i odczucia jakie miałem pracując w Skacie . Nie jest to jakaś reklama czy zachwalanie , tak było i tak opisałem . Nie będę pisał źle bo mi nie było źle . Praca jako kierowcy łączy się z wieloma obowiązkami ( uważam ze za dużo mamy na głowie ) i w tej firmie chociaż nie musiałem martwić się czy dojadę bezpiecznie do celu . Sam myśl że zestaw mam sprawny i nie wiekowy dodawała pewności siebie. Już miałem dość szarpania się ze szmatą na naczepie a tam firaneczka i pełen luksus . Z tego co pamiętam mieli Megi.Nie wiem jak teraz jest , ale na pewno mają już o wiele lepszy sprzet ,tak więc jak ktoś bardzo chce jeźdźić i nie przeszkadza mu bycie 3-4 tygodni w budzie to polecam . Z każdym można się dogadać to i z dyspozytorami tez . Major , serdecznie gratuluje jazdy po lewej i życzę powodzenia w nowej pracy .Pozdrawiam , Andrzej .
zdjecie uzytkownika
loirk - 2014-10-15 18:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale nie uwazacie, ze za malo placa kierowcom TIRów? Wg mnie duzo pracujecie, praca odpowiedzialna, wymagania nie maleją, obowiązki przybywaja zamiast ubywac (B
zdjecie uzytkownika
loirk - 2014-10-30 12:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli praca nie nalezy do najgorszych. Najlżejsza też nie jest - wiadomo, ale co zrobić. Jaka praca taka płaca. Nie dość, że człowiek się namęczy, szukając pracy, to jeszcze idzie do takiej, gdzie też lekko nie bedzie. No, ale to tak pół żartem, pół serio. Czy pracuje się legalnie, na umowach o prace?
zdjecie uzytkownika
gant - 2014-11-13 19:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej - Elbląg - 2014-09-20 12:01:52]:
moim zdaniem kazdy może mieć swoje zdanie @andrzej. Dobrze jest tak jak z Twojej strony słyszeć również pozytywy o pracy w takiej firmie jak Skat Transport. Szczerze mówiąc nigdy w te wszystkie negatywy z kolei nie chciało mi się wierzyć, choć wiedziałem jednak , że nie jest to firma bez żadnych wad .
zdjecie uzytkownika
bolec - 2014-11-23 14:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam pracy w tej firmie. Chyba, że zostaniesz dworzaninem, arystokratą, to będzie dobrze.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
romek - 2014-11-27 22:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skat w chwili obecnej poszukuje nowych pracowników. Na ich stronie znaleźć można oferte pracy dla kierowców oraz spedytorów. Ciekawy jestem jak płynnie wygląda robota tutaj skoro tak wiele ofert pracy nieruszonych wisi na ich stronce. W sumie warunki dla spedytora krajowego nie wyglądają na najgorsze.
zdjecie uzytkownika
Erzecznik SKAT - 2014-11-28 08:47:06 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grupa SKAT dynamicznie się rozwija, stale poszukujemy nowych pracowników do rozwijających się działów i oddziałów. Ogłoszenia na stronie są aktualne. Zapraszamy! Branża TSL nie jest łatwa, dlatego nie należy sugerować się wpisami anonimowych osób którym się nie powiodło w karierze.
zdjecie uzytkownika
skacior - 2014-12-08 14:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to dobre! Tej firmie dynamika nie sprzyja zwłaszcza w korelacjach z własnymi kierowcami! Nie wiem, ale mnie trudno doszukać się plusów w tej firmie a jeżeli już są to i tak nie jest powód żeby dalej trwać w tej firmie! Szukają fachowców, ale oni wkrótce odchodzą jak tylko zobaczą co się dzieje...właśnie na tej zasadzie ta firma funkcjonuje!
zdjecie uzytkownika
smok - 2014-12-12 13:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wiecie czy poszukują może kogoś do pracy w biurze? dodatkowomam takiej umiejętności że przez kilka lat serwisowałem skanery, drukarki i komputery więc oprócz pracy typowo papierkowej i admionistracyjnej mógłbym też być świetnym wsparciem technicznym dla biura. jakie warunki pracy może mi zaproponować firma na dziś?
zdjecie uzytkownika
smaug - 2014-12-27 17:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o widzę że mój poprzednik, również smok, pali się do pracy tak jak ja:) ja również szukam pracy biurowej bardzo, mam w tym doświadczenia a dodatkowo serwisowąłem skanery i drukarki. chyba masz konkurencję kolego:) jeśli firma jest w stanie zaproponować mi na dziś jakieś stanowisko i godne pieniążki to proszę o info
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-01-13 17:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Erzecznik SKAT - 2014-11-28 08:47:06]:
Smiech na sali! Nie poradzili sobie! Do ostatniej chwili nijaki pan T. kombinowal jak mnie zatrzymac. Smieszna firma i smieszne stawki za prace, co najmniej o 50% zanizone wzgledem rynkowych 0,11-0,14€/km od tego oczywiscie ZUS i podatek..i te ich 2000 netto na niby przyuczeniu za mc jezdzenia. Oczywiscie po przyuczeniu Iszy i ostatni miesiac brak kwoty gwarantowanej pan prezesik sobie tak wymyslil.. Szkoda czasu na takie twory jak Skat.
zdjecie uzytkownika
hhhnnnn - 2015-01-14 21:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej a jaka jest atmosfera w tej firmie ..co dla przełożonego jest najważniejsze ... czy delegacje sa wpisane w ta firmę w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? jakie kompetencje wymaga pracodawca od przyszłego pracownika czy istnieją szanse rozwoju byłbym bardzo wdzieczny za odpowedz dziekuje
zdjecie uzytkownika
Wincent - 2015-01-31 04:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skat Transport oferuje szeroki wybór transportu - po krajowy transport drogowy, międzynarodowy, transport morski - promy i in. po transport intermodalny. W zasadzie nie widzę towaru, który nie mógłby być przez nich przetransportowany w odpowiedni sposób i z zachowaniem odpowiednich procedur. Dziwią mnie tylko te przebąkiwania o stawkach. Prawda to?
zdjecie uzytkownika
serwus - 2015-02-18 03:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chwila, od poczatku tego roku Niemcy wprowadziły minimalną stawkę krajową 8,5 euro za godzine, tutaj jest płacone od kilometra. Możecie napisac ile wychodzi łącznie? W ogóle skat transport zatrudnia na normalną umowę, bo słyszałem, że pracujecie na własnej działalności gospodarczej, prawda to? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Erzecznik SKAT - 2015-02-18 09:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, aby poznać zasady współpracy z kierowcami proszę o e-mail na kierowca@skat.com.pl lub kontakt telefoniczny 605 500 200, nasz pracownik odpowie na pytania
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa była konkretna, zakrywająca prawdę o tej firmie, po podjęciu współpracy z tą firmą okazało się że ta rozmowa była oparta na prawie samych kłamstwach..
Pytania: Pytań prawie nie było, chodziło o to aby się tylko u nich zatrudnić i tyle!
zdjecie uzytkownika
jurek - 2015-02-23 20:01:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam 52 lata i nie jeżdxe od5 . mam jakąś szanse na powrót na drogi w Waszej firmie . 2 lata jexdziłem do Angli i Irlandi.
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-04-25 16:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, SKAT Transport poszukuje kierowców C+E chyba na wszystkie województwa, możecie napisać co takiego zapewniają kierowcom i jak dalekie sa trasy? Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skat Transport
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Skat Transport?
Zadaj pytanie
alert