Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Skat Transport

Pracowałeś w firmie Skat Transport i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kierowca skat - 2013-08-02 12:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podzielam całość w/w opini w 100%.Wielka ściema,kłamstwa i zastraszanie to domena DYSPOZYTORÓW w firmie SKAT.Zarabiają tylko ci co się nie odzywają i siedzą po parę tygodni w kabinie z uśmiechem na twarzy.Jak potrzebujesz dzień wolny w tygodniu to dla dyspozytora zawsze jest problem!!!!!! I wtedy słyszysz słowa cytuje:...zdaje pan sobie z tego sprawę że jest to nie realne...A ta cała umowa współpracy to tak jakbyś sobie kamień do szyi uwiązał. Nie masz w niej żadnych praw,żadnych gwarancji,tam nie ma nic dla ciebie!!!W odróżnieniu dla SKAT,oni mogą z tobą zrobić wszystko tzn. nie dać ci wypłaty,obciążyć cię za wszystko,zerwać z tobą umowę w dogodnym dla siebie terminie.Panowie jednym słowem nie polecam tej Firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
karlos - 2013-09-01 17:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie zostalem w skacie po ostatnim wypowiedzeniu obdzwonili mnie wszyscy w tejj firmie pan zostanie pan nie odchodzi bedzie dobrze itp.. 1 miesiac po anulacji wypowiedzenia wszystko ok zlecenia jako tako km tez. kasa w miare 4 tys zjazdy w koncu do domu autem . nastepny miesiac juz lipa 2900 nastepny 2800 do tego wekend po 45 godzin i 5 minut w domu . na pytanie czy czesto sie dostac dzis dzwonisz jutro podpisujesz i za 3 4 dni w trase tylko ze ja podpisalem umowe na miesiac wypowiedzenia a ty bedziesz musial podpisac na trzy miesiace bo tak teraz jest .... najlepiej to zgarnij jakiegos kierowce ze skata to za to ze ci zalatwi a ty wytrzymasz 3 miesiace to dostanie ( usunięte przez administratora ) ale zapomij o dniu w domu w ciagu miesiaca ze odmowisz zlecenia albo bron boze zachorowac .....
zdjecie uzytkownika
andyyy - 2013-11-27 01:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mialem pracowac w tej firmie ... jako nowy kierowca z niezbyt duzym bagazem doswiadczenia zaoferowali mi 2200zl netoo na zasadzie wspolpracy na wlasnej dzialalnosci gospodarczej .hahahahahha !!!! oni chcieli zebym ja z tych 2200zl jeszcze sobie zus oplacal i ksiegowego ... przeciez to jest jakas zenada!?!?! szukaja jeleni .. maja nowe auta i to chyba tylko jedyny plus w tej firmie .... w starogardziej jest jeszcze Eron Trans... biora od reki kierowcow i przez pierwsze 3 miesiace daja umowe o dzielo to jak ktos chce zrobic doswiadczenie to jest ok a pozniej to jak jezdzisz to masz a jak chcesz wolne ... no to nie masz ;P zalezy kto co lubi... ja podziekowalem . Wole UK :) tu jezdze w kolo komina ... 10 funtow na godzine , kilometry mnie nie interesuja i w dodatku spie w lozku przy telewizorze :) Te Polskie jezdzenie na zasadzie wlasnej dzialalnosci i spanie w budzie po 3 - 4 tygodnie ... to nie dla mnie :) no i te normy paliwowe... na autostradzie mozesz spalic 2 litry mniej .. w austri wiecej ... ble ble ble.. w uk nie ma takiego cyrku i od razu wiesz za co pracujesz. Pozdrawiam kierowcow!!! szerokosci !!!
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2013-12-18 12:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopaki z tego co piszecie zrozumialem ze w weekendy się normalnie pracuje ? .. a wiecie może czy oprócz tej podstawy jaką proponują wchodzi w gre jakaś premia, albo dodatki socjalne ?
zdjecie uzytkownika
piter - 2013-12-23 09:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rob - 2010-01-30 02:34:20]:
Jaki jest Skat? Jego plusy to, płaca na czas-jeżeli robisz kilometry to zarabiasz ale jak juz wczesniej zostało powiedziane z tym jest róznie.Niby masz gwarantowane kilometry tylko to trochę ściema bo?, jesli nie odmówisz zlecenia, nie spóżnisz się na rozładunek{musisz przewidzieć po drodze wszystko nawet to co nie jestes wstanie,taka jest teoria spedycji}, pracujesz cały miesiąc, to jestes tym szcześliwcem co ma gwarancje 10tys km dłuzszy staz 11tys x 0.11-0.12 eurocenta, masz pensje. Dochodzi czasem kabotaż 10 euro weekend za granica 20 euro.Nie ma żadnej podstawy więc ewentualny urlop twój nul kasy.Podsumowując,na własnej działalnosci, zus, koszty, urlop za który nic nie dostaniesz, średnia z całego roku żadna rewelacja.Nastepne plusy to dobry tabor i serwis a w nim chyba jedyny normalny facet (usunięte przez administratora) . Dalej to druga strona medalu i wszystko to co zostało powiedziane we wczesniejszych opiniach. Chcąc się przyjąć, co nie jest szczególnym problemem, trzeba uwazac na pewne nieprawdy a przede wszystkim niedomówienia Pana (usunięte przez administratora) ,celowe, z których to powstaje najwięcej niejasności i człowiek czuje sie oszukany, niestety.Przy podejmowaniu decyzji polecam słuchać siebie a już broń Boże kierowców z tak zwanego SKATEX, niektórych doswiadczenie jako kierowca zawodowy jest bardzo płytkie a uczą jezdzić. Jednym słowem należałoby się spodziewać dużo więcej po takiej firmie ale są również gorsze.
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-01-09 14:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odradzam wszystkim prace w tej firmie. Byłem tam w listopadzie 2013 r kierowcą do przyuczenia!!! Trafiłem na chorego kierowce Sławka, jak na niego traficie to od razu powiedzcie że chcecie jeździć z kimś innym. Bo ten facet potrafi psychicznie zniszczyć człowieka. To po pierwsze po drugie po to biorą nowych kierowców żeby jeździć na ich kartach mimo że to nielegalne. Dzięki temu robią dodatkowe kilometry i kursy więc kasa leci twoim kosztem.A po całym miesiącu mojej pracy tam okazało się że nie wypłacą mi pieniędzy bo wzieli to sobie jako wynagrodzenie za szkolenie itd. Ciekawe jakie kurde szkolenie!!!!. Nic takiego nie miało miejsca na dodatek skorzystali tylko na mojej karcie!!! (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
skat - 2014-02-18 17:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Skacior ty wiesz wogole co to jest lapowka?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-03-06 17:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam opinię o firmie, mam dość mieszane uczucia. Ale również dystans do napisanych słów. Ukazało się ostatnio ogłoszenia że szukają do pracy na stanowisko Spedytora czy ktoś może mi rzetelnie napisać czy warto aplikować, co mogę się spodziewać.
zdjecie uzytkownika
Skacior - 2014-03-29 10:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2014-03-06 17:39:08]:
Przeczytaj uważnie opinie wcześniejsze, ale jak wejdziesz między wrony to będziesz musiał krakać jak one! Czyli nauczyć się kłamać, oszukiwać, etc.
Do Skata, wiem co to jest łapówka, a gdybym nie wiedział to zawsze można skorzystać z Wikipedii, podać ci sentencję tego co ona mówi na ten temat?
zdjecie uzytkownika
wypowiedzenie zlozone - 2014-03-29 13:17:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skat jest dobry na kilka mcy szczegolnie dla nowych. Naucza wszystkiego albo raczej sam sie nauczysz, nabierzesz obycia ze sprzetem itp itd. ale po tym okresie nalezy sie zwolnic bo in beda sie smiac z twoich zarobkow...a i wazne nie dac sobie wcisnac 3 miesiecznego okresu wypowiedzenia a jest to mozliwe.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-04-03 11:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pracujących na działalność: czy podpisując umowę potrzebne jest zabezpieczenie w postaci weksla inblanco czy coś innego?
zdjecie uzytkownika
Skacior - 2014-04-07 00:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety, podsuwają taką ewentualność dlatego trzeba przemyśleć dokładnie...
zdjecie uzytkownika
Gig - 2014-04-17 09:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To skoro takie cyrki tam odchodzą to ja się nie dziwię czemu taka atmosfera jest. Szkoda, że zawsze coś jest nie w porządku, ale trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro.
zdjecie uzytkownika
były zainteresowany - 2014-04-17 09:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja ostatnio byłem zainteresowany wstąpieniem do tej firmy, ale wyżej wymienione opinie dały dużo do myślenia. Umowy niby takie jak wszędzie, ale nic o godzinach nie pisze (niby 2-3 tyg trasa i 4 dni w domu), instrukcja kierowcy - zawiera sporo ciekawych rzeczy. Mając swoją firmę, opłaty oraz wyżywienie (które nie jest takie tanie jak normalnie w domu) nie wyjdzie się dobrze. Związki zawodowe kierowców !!!! godne płacę i traktowanie kierowców !!! A nie ciągłe karanie ze strony firm, policji, ITD i straży miejskiej !!! Już nie wspomnę o rodzinie, ksiądz w parafii ma już lepiej !!
zdjecie uzytkownika
Statok - 2014-06-03 08:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A poszedłeś chociaż na rozmowę rekrutacyjną czy już na starcie sobie to wszystko odpuściłeś? Bo może inaczej by potraktowali...
zdjecie uzytkownika
major - 2014-06-03 09:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaką rozmowę, tutaj na wstępie trzeba dokładać, takie mamy super związki.... powodzenia dla "kawalerów" kierowców. W sumie lepsza przyszłość w kurniku niż na ziemi polskiej :D:D:D
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-06-03 14:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema, widze ze szukacie w skacie specjalistow ds sprzedazy w Gdansku. czy moze mi ktos powiedziec jak wam sie ogolnie uklada wspolpraca z ta firma? jak socjal, benefity, umowa? dzieki
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-04 17:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam mieszane uczucia, tak jak inni, co do funkcjonowania firmy Skat.Dostałam informację, że szukają do pracy w biurze. Słyszałam, że jest to rzetelna firma jeśli chodzi o wypłatę wynagrodzenia, ale podobno bardzo ciężko współpracuje się z zarządem. Jest nerwowa atmosfera, bardzo duże wymagania, niektórzy piszą, że jest wyścig szczurów, trudny prezes itd Czy to prawda? Na co zwrócić uwagę podczas rozmowy? Dziękuję z góry
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-06-24 15:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
napiszcie o tym czy nie ma jakichs kruczkow w umowie i jaki jest system premiowy/motywacyjny w handlu, bo na poprzednie pytanie nie dostalem odpowiedzi niestety.. :) pomozecie?
zdjecie uzytkownika
Andrzej - Elbląg - 2014-09-16 20:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przeczytałem te wszystkie opinie i polałem się ze smiechu . Chłopy a Wy jak wyobrażaliście sobie prace kierowcy ? Niczego za darmo nie dają . Pracowałem w tej Firmie w 2007 - 2008 i była to najlepsza firma . Było jak było ale nie narzekałem . Kasa na czas , a po to tyramy i dobra współpraca . Wolne zgłaszałem wczesniej i zawsze miałem . W Rzepinie czekał ich samochód abyś mógł do domu jechać . Kiedyś popieprzyli zlecenia i we Wrocławiu stałem po ładunek który zabrał juz wcześniej inny kierowca to Prezez kazał mi wypłacić 50 EURO za zmarnowany dzień .Tabor żyleta i żadnych problemów z paliwem czy opłatami za autostrady oraz promy i tunele . Zawsze kazali jezdzic najlepszymi drogami bo liczył się czas a nie oszczędnosci na opłatach . Dyspozytorzy byli jacy byli ale trzeba umiec gadac z nimi , szefostwo ok jak i ksiegowośc . Decydując się na prace kierowcy w Polsce trzeba być twardym a nie miekka rurą chcacą jeżdzic i jeszcze leżec w ciepłym łóżeczku co 2 tygodnie . Ja mile wspominam prace w tej Firmie i zawsze polece ją .A pamiętajcie to że dobry i sprawny zestaw moze uratować Ci życie . I co z tego ze zarobisz 1000 czy 2000 więcej a jeżdzisz złomem na drut ( przeżyłem to ) . Twoje zycie jest najważniejsz a kasa jest na którymś tam miejscu . Firmy z lepszym sprzętem w Polsce nie znajdziesz . Wiec zanim coś napiszesz o tej Firmie to przemyśl to . Pozdrawiam wszystkich kierowców SKAT-a i szybkiego powrotu do domu . Andrzej :)
zdjecie uzytkownika
major - 2014-09-17 18:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej - Elbląg - 2014-09-16 20:50:38]:
toś chłopie długo pojeździł u nich :) hahaha
zdjecie uzytkownika
Andrzej - Elbląg - 2014-09-17 19:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2014-09-17 18:33:07]:
żadne hahahaha , bo dzieki jeżdzeniu do UK w Skacie od 2008 śmigam po lewej stronie . piszesz aby pisac hahahaha
zdjecie uzytkownika
major - 2014-09-19 15:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej - Elbląg - 2014-09-17 19:10:13]:
Hahaha po pierwsze a nie hahahaha, po drugie piszę że strasznie "długo" jeździłeś u nich i dziwie się że nadal nie jeździsz jak taka super firma, po trzecie gratuluje śmigania po lewej. I tak z innej beczki robię teraz w firmie gdzie przyjmują wszystkich - bardzo dobrze idzie praktykę zdobyć!!! - ale właśnie rezygnuje z nich - dlaczego zapytacie ?? Bo "śmigam po lewej stronie".
zdjecie uzytkownika
Andrzej - Elbląg - 2014-09-20 12:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2014-09-19 15:29:09]:
Major , ja po prostu napisałem moje wrażenia i odczucia jakie miałem pracując w Skacie . Nie jest to jakaś reklama czy zachwalanie , tak było i tak opisałem . Nie będę pisał źle bo mi nie było źle . Praca jako kierowcy łączy się z wieloma obowiązkami ( uważam ze za dużo mamy na głowie ) i w tej firmie chociaż nie musiałem martwić się czy dojadę bezpiecznie do celu . Sam myśl że zestaw mam sprawny i nie wiekowy dodawała pewności siebie. Już miałem dość szarpania się ze szmatą na naczepie a tam firaneczka i pełen luksus . Z tego co pamiętam mieli Megi.Nie wiem jak teraz jest , ale na pewno mają już o wiele lepszy sprzet ,tak więc jak ktoś bardzo chce jeźdźić i nie przeszkadza mu bycie 3-4 tygodni w budzie to polecam . Z każdym można się dogadać to i z dyspozytorami tez . Major , serdecznie gratuluje jazdy po lewej i życzę powodzenia w nowej pracy .Pozdrawiam , Andrzej .
zdjecie uzytkownika
loirk - 2014-10-15 18:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale nie uwazacie, ze za malo placa kierowcom TIRów? Wg mnie duzo pracujecie, praca odpowiedzialna, wymagania nie maleją, obowiązki przybywaja zamiast ubywac (B
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skat Transport
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x