Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Skat Transport

Pracowałeś w firmie Skat Transport i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tomek - 2012-12-16 21:37:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
panowi czy naprawde w tej naszej POLSCE nie ma normalnej firmy ? przeciez to jest tylko nasza wina bo dajemy sie tak traktowac
zdjecie uzytkownika
dziuniek gd - 2013-02-10 19:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Panowie! o firmie wiem dużo i duzo by pisać.Lecz nadal tu pracuję i nie będę sr.ł w swoje gniazdo.sama dzialalność to nic strasznego,tyle aby przelewy były ok,a z tym ostatnio kiepsko.polityka firmy wydaje sie dość dziwna gdyż oprucz swojego taboru to maja ok 180 podwykonawców i w pierwszej kolejności dają robotę im a dopiero swoim autom,Jednym słowem nie zrobisz więcej niż 10tyśkm a często wiele mniej.jeśli dostaniesz 0.11 euro-centa to rachunek bardzo prosty.w innych firmach proponują podstawe+42euro dziennej diety wiec myśle sobie że kilka lat temu zamarzli i nadal są w tym letargu.prawie wszyscy starzy kierowcy poodchodzili głównie przez obciazenia za np.uszkodzoną opone itp.za grudzień zarobiłem 3tyś pln .na czysto czyli 1tyś za tydzień i tak jest właściwie co m-c.
zdjecie uzytkownika
Skacior - 2013-05-08 02:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo prawdy w ostatniej wypowiedzi, ale nic nie da wszelakie pisanie tylko samemu przeżyć o ile ma się silne nerwy. W spedycji pracują osoby które tam pracować nie powinne, nie potrafią poprawnego nawet adresu załadunku i rozładunku podać, nie wspomnę o innych sytuacjach, najlepiej pognać kierowcę i pójść sobie do domu, jakoś to będzie! Rotacja kierowców olbrzymia, ci którzy nie chcą być niewolnikami i mają choć trochę oleju w głowie i wyobraźni to odchodzą zanim się zdąrzą zadomowić w tej firmie! Polityka firmy to czysta porażka, tam nie ma z kim gadać normalnie a tymbardziej próbować się dogadać. Nic tak nie przekonuje jak się zatrudnić w tej firmie...również nie polecam, Osobiście straciłem tam i tak dużo czasu, nie zarabiając nic więcej! Kolos na glinianych nogach! Wkrótce wszyscy kierowcy w Polsce będą wiedzieć o tej firmie i pozostanie zatrudnić Bułgarów, Rumunów, Rosjan...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-08 14:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy to 18h w poście roba ma w ogóle jakieś odbicie w rzeczywistości? Brzmi trochę niedorzecznie. Nie mówcie, że to jeszcze jako kierowca, przecież to nie zgodne z przepisami. Jeździ ktoś w Skat Transport i odpowie po ile pracuje?
zdjecie uzytkownika
Skacior - 2013-07-25 00:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To i tal sobie mało odliczyłeś, dodaj wyżywienie, jeśli palisz, czasem pijesz (a to prawie każdy robi) środki czystości itp. to wyjdzie ci więcej, nie wspomnę o straconym czasie, prywatnym czasie, bo za ten nikt ci w tej firmie nie zapłaci. Najgorsze jest to, że w tej firmie uprawia się tzw. ściemniawkę, ale największy numer jest ostatni, szeroka reklama rekrutacyjna(nie wiem ile to ich kosztuje finansowo) ale stać ich! Stać ich też na to aby pozbyć się kierowców którzy pracowali po kilka lat i tych co rokowali dobre nadzieje aby współpraca była obustronna, nie stać ich natomiast na opłacanie współpracowników w sposób godny, nie są wstanie stworzyć firmy stabilnej na rynku pracy, więc łapią każdego kogo się da,( usunięte przez administratora ) Szkoda, bo widać że są grupą wiodącą w tym kraju jeśli chodzi o transport, ale ich wykonanie nie jest godne polecenia!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-30 11:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy w firmie skat transport można pracować jako kierowca? wogule ciężko jest się dostać do tej firmy?
zdjecie uzytkownika
kierowca skat - 2013-08-02 12:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podzielam całość w/w opini w 100%.Wielka ściema,kłamstwa i zastraszanie to domena DYSPOZYTORÓW w firmie SKAT.Zarabiają tylko ci co się nie odzywają i siedzą po parę tygodni w kabinie z uśmiechem na twarzy.Jak potrzebujesz dzień wolny w tygodniu to dla dyspozytora zawsze jest problem!!!!!! I wtedy słyszysz słowa cytuje:...zdaje pan sobie z tego sprawę że jest to nie realne...A ta cała umowa współpracy to tak jakbyś sobie kamień do szyi uwiązał. Nie masz w niej żadnych praw,żadnych gwarancji,tam nie ma nic dla ciebie!!!W odróżnieniu dla SKAT,oni mogą z tobą zrobić wszystko tzn. nie dać ci wypłaty,obciążyć cię za wszystko,zerwać z tobą umowę w dogodnym dla siebie terminie.Panowie jednym słowem nie polecam tej Firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
karlos - 2013-09-01 17:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie zostalem w skacie po ostatnim wypowiedzeniu obdzwonili mnie wszyscy w tejj firmie pan zostanie pan nie odchodzi bedzie dobrze itp.. 1 miesiac po anulacji wypowiedzenia wszystko ok zlecenia jako tako km tez. kasa w miare 4 tys zjazdy w koncu do domu autem . nastepny miesiac juz lipa 2900 nastepny 2800 do tego wekend po 45 godzin i 5 minut w domu . na pytanie czy czesto sie dostac dzis dzwonisz jutro podpisujesz i za 3 4 dni w trase tylko ze ja podpisalem umowe na miesiac wypowiedzenia a ty bedziesz musial podpisac na trzy miesiace bo tak teraz jest .... najlepiej to zgarnij jakiegos kierowce ze skata to za to ze ci zalatwi a ty wytrzymasz 3 miesiace to dostanie ( usunięte przez administratora ) ale zapomij o dniu w domu w ciagu miesiaca ze odmowisz zlecenia albo bron boze zachorowac .....
zdjecie uzytkownika
andyyy - 2013-11-27 01:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mialem pracowac w tej firmie ... jako nowy kierowca z niezbyt duzym bagazem doswiadczenia zaoferowali mi 2200zl netoo na zasadzie wspolpracy na wlasnej dzialalnosci gospodarczej .hahahahahha !!!! oni chcieli zebym ja z tych 2200zl jeszcze sobie zus oplacal i ksiegowego ... przeciez to jest jakas zenada!?!?! szukaja jeleni .. maja nowe auta i to chyba tylko jedyny plus w tej firmie .... w starogardziej jest jeszcze Eron Trans... biora od reki kierowcow i przez pierwsze 3 miesiace daja umowe o dzielo to jak ktos chce zrobic doswiadczenie to jest ok a pozniej to jak jezdzisz to masz a jak chcesz wolne ... no to nie masz ;P zalezy kto co lubi... ja podziekowalem . Wole UK :) tu jezdze w kolo komina ... 10 funtow na godzine , kilometry mnie nie interesuja i w dodatku spie w lozku przy telewizorze :) Te Polskie jezdzenie na zasadzie wlasnej dzialalnosci i spanie w budzie po 3 - 4 tygodnie ... to nie dla mnie :) no i te normy paliwowe... na autostradzie mozesz spalic 2 litry mniej .. w austri wiecej ... ble ble ble.. w uk nie ma takiego cyrku i od razu wiesz za co pracujesz. Pozdrawiam kierowcow!!! szerokosci !!!
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2013-12-18 12:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopaki z tego co piszecie zrozumialem ze w weekendy się normalnie pracuje ? .. a wiecie może czy oprócz tej podstawy jaką proponują wchodzi w gre jakaś premia, albo dodatki socjalne ?
zdjecie uzytkownika
piter - 2013-12-23 09:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rob - 2010-01-30 02:34:20]:
Jaki jest Skat? Jego plusy to, płaca na czas-jeżeli robisz kilometry to zarabiasz ale jak juz wczesniej zostało powiedziane z tym jest róznie.Niby masz gwarantowane kilometry tylko to trochę ściema bo?, jesli nie odmówisz zlecenia, nie spóżnisz się na rozładunek{musisz przewidzieć po drodze wszystko nawet to co nie jestes wstanie,taka jest teoria spedycji}, pracujesz cały miesiąc, to jestes tym szcześliwcem co ma gwarancje 10tys km dłuzszy staz 11tys x 0.11-0.12 eurocenta, masz pensje. Dochodzi czasem kabotaż 10 euro weekend za granica 20 euro.Nie ma żadnej podstawy więc ewentualny urlop twój nul kasy.Podsumowując,na własnej działalnosci, zus, koszty, urlop za który nic nie dostaniesz, średnia z całego roku żadna rewelacja.Nastepne plusy to dobry tabor i serwis a w nim chyba jedyny normalny facet (usunięte przez administratora) . Dalej to druga strona medalu i wszystko to co zostało powiedziane we wczesniejszych opiniach. Chcąc się przyjąć, co nie jest szczególnym problemem, trzeba uwazac na pewne nieprawdy a przede wszystkim niedomówienia Pana (usunięte przez administratora) ,celowe, z których to powstaje najwięcej niejasności i człowiek czuje sie oszukany, niestety.Przy podejmowaniu decyzji polecam słuchać siebie a już broń Boże kierowców z tak zwanego SKATEX, niektórych doswiadczenie jako kierowca zawodowy jest bardzo płytkie a uczą jezdzić. Jednym słowem należałoby się spodziewać dużo więcej po takiej firmie ale są również gorsze.
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-01-09 14:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odradzam wszystkim prace w tej firmie. Byłem tam w listopadzie 2013 r kierowcą do przyuczenia!!! Trafiłem na chorego kierowce Sławka, jak na niego traficie to od razu powiedzcie że chcecie jeździć z kimś innym. Bo ten facet potrafi psychicznie zniszczyć człowieka. To po pierwsze po drugie po to biorą nowych kierowców żeby jeździć na ich kartach mimo że to nielegalne. Dzięki temu robią dodatkowe kilometry i kursy więc kasa leci twoim kosztem.A po całym miesiącu mojej pracy tam okazało się że nie wypłacą mi pieniędzy bo wzieli to sobie jako wynagrodzenie za szkolenie itd. Ciekawe jakie kurde szkolenie!!!!. Nic takiego nie miało miejsca na dodatek skorzystali tylko na mojej karcie!!! (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
skat - 2014-02-18 17:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Skacior ty wiesz wogole co to jest lapowka?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-03-06 17:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam opinię o firmie, mam dość mieszane uczucia. Ale również dystans do napisanych słów. Ukazało się ostatnio ogłoszenia że szukają do pracy na stanowisko Spedytora czy ktoś może mi rzetelnie napisać czy warto aplikować, co mogę się spodziewać.
zdjecie uzytkownika
Skacior - 2014-03-29 10:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2014-03-06 17:39:08]:
Przeczytaj uważnie opinie wcześniejsze, ale jak wejdziesz między wrony to będziesz musiał krakać jak one! Czyli nauczyć się kłamać, oszukiwać, etc.
Do Skata, wiem co to jest łapówka, a gdybym nie wiedział to zawsze można skorzystać z Wikipedii, podać ci sentencję tego co ona mówi na ten temat?
zdjecie uzytkownika
wypowiedzenie zlozone - 2014-03-29 13:17:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skat jest dobry na kilka mcy szczegolnie dla nowych. Naucza wszystkiego albo raczej sam sie nauczysz, nabierzesz obycia ze sprzetem itp itd. ale po tym okresie nalezy sie zwolnic bo in beda sie smiac z twoich zarobkow...a i wazne nie dac sobie wcisnac 3 miesiecznego okresu wypowiedzenia a jest to mozliwe.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-04-03 11:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pracujących na działalność: czy podpisując umowę potrzebne jest zabezpieczenie w postaci weksla inblanco czy coś innego?
zdjecie uzytkownika
Skacior - 2014-04-07 00:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety, podsuwają taką ewentualność dlatego trzeba przemyśleć dokładnie...
zdjecie uzytkownika
Gig - 2014-04-17 09:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To skoro takie cyrki tam odchodzą to ja się nie dziwię czemu taka atmosfera jest. Szkoda, że zawsze coś jest nie w porządku, ale trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro.
zdjecie uzytkownika
były zainteresowany - 2014-04-17 09:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja ostatnio byłem zainteresowany wstąpieniem do tej firmy, ale wyżej wymienione opinie dały dużo do myślenia. Umowy niby takie jak wszędzie, ale nic o godzinach nie pisze (niby 2-3 tyg trasa i 4 dni w domu), instrukcja kierowcy - zawiera sporo ciekawych rzeczy. Mając swoją firmę, opłaty oraz wyżywienie (które nie jest takie tanie jak normalnie w domu) nie wyjdzie się dobrze. Związki zawodowe kierowców !!!! godne płacę i traktowanie kierowców !!! A nie ciągłe karanie ze strony firm, policji, ITD i straży miejskiej !!! Już nie wspomnę o rodzinie, ksiądz w parafii ma już lepiej !!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-08
Żródło: pracuj.pl
Gdańsk
(pomorskie)
Firma SKAT TRANSPORT Sp. z o.o. Sp. K.  poszukuje do pracyDyspozytora Miejsce pracy: Gdańsk Wymagania:wykształcenie min. średniedoświadczenie na podobnym stanowiskudobra znajomość języka angielskiegobiegła znajomość obsługi komputeraumiejętność podejmowania szybkich i trafnych decyzjiumiejętność pracy pod presją czasu, odporność na streswysokie umiejętności interpersonalne i komunikacyjnedyspozycyjnośćObowiązki:optymalizacja kosztów transportuob
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Statok - 2014-06-03 08:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A poszedłeś chociaż na rozmowę rekrutacyjną czy już na starcie sobie to wszystko odpuściłeś? Bo może inaczej by potraktowali...
zdjecie uzytkownika
major - 2014-06-03 09:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaką rozmowę, tutaj na wstępie trzeba dokładać, takie mamy super związki.... powodzenia dla "kawalerów" kierowców. W sumie lepsza przyszłość w kurniku niż na ziemi polskiej :D:D:D
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-06-03 14:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema, widze ze szukacie w skacie specjalistow ds sprzedazy w Gdansku. czy moze mi ktos powiedziec jak wam sie ogolnie uklada wspolpraca z ta firma? jak socjal, benefity, umowa? dzieki
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-04 17:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam mieszane uczucia, tak jak inni, co do funkcjonowania firmy Skat.Dostałam informację, że szukają do pracy w biurze. Słyszałam, że jest to rzetelna firma jeśli chodzi o wypłatę wynagrodzenia, ale podobno bardzo ciężko współpracuje się z zarządem. Jest nerwowa atmosfera, bardzo duże wymagania, niektórzy piszą, że jest wyścig szczurów, trudny prezes itd Czy to prawda? Na co zwrócić uwagę podczas rozmowy? Dziękuję z góry
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-06-24 15:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
napiszcie o tym czy nie ma jakichs kruczkow w umowie i jaki jest system premiowy/motywacyjny w handlu, bo na poprzednie pytanie nie dostalem odpowiedzi niestety.. :) pomozecie?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skat Transport
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x