Skat Transport

Gdańsk

Opinie o Skat Transport

smok 2014-12-12 13:54:52
a nie wiecie czy poszukują może kogoś do pracy w biurze? dodatkowomam takiej umiejętności że przez kilka lat serwisowałem skanery, drukarki i komputery więc oprócz pracy typowo papierkowej i admionistracyjnej mógłbym też być świetnym wsparciem technicznym dla biura. jakie warunki pracy może mi zaproponować firma na dziś?
smaug 2014-12-27 17:28:56
o widzę że mój poprzednik, również smok, pali się do pracy tak jak ja:) ja również szukam pracy biurowej bardzo, mam w tym doświadczenia a dodatkowo serwisowąłem skanery i drukarki. chyba masz konkurencję kolego:) jeśli firma jest w stanie zaproponować mi na dziś jakieś stanowisko i godne pieniążki to proszę o info
Jacek 2015-01-13 17:14:24
Smiech na sali! Nie poradzili sobie! Do ostatniej chwili nijaki pan T. kombinowal jak mnie zatrzymac. Smieszna firma i smieszne stawki za prace, co najmniej o 50% zanizone wzgledem rynkowych 0,11-0,14€/km od tego oczywiscie ZUS i podatek..i te ich 2000 netto na niby przyuczeniu za mc jezdzenia. Oczywiscie po przyuczeniu Iszy i ostatni miesiac brak kwoty gwarantowanej pan prezesik sobie tak wymyslil.. Szkoda czasu na takie twory jak Skat.
1
hhhnnnn 2015-01-14 21:10:47
hej a jaka jest atmosfera w tej firmie ..co dla przełożonego jest najważniejsze ... czy delegacje sa wpisane w ta firmę w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? jakie kompetencje wymaga pracodawca od przyszłego pracownika czy istnieją szanse rozwoju byłbym bardzo wdzieczny za odpowedz dziekuje
Wincent 2015-01-31 04:51:27
Skat Transport oferuje szeroki wybór transportu - po krajowy transport drogowy, międzynarodowy, transport morski - promy i in. po transport intermodalny. W zasadzie nie widzę towaru, który nie mógłby być przez nich przetransportowany w odpowiedni sposób i z zachowaniem odpowiednich procedur. Dziwią mnie tylko te przebąkiwania o stawkach. Prawda to?
serwus 2015-02-18 03:15:41
Chwila, od poczatku tego roku Niemcy wprowadziły minimalną stawkę krajową 8,5 euro za godzine, tutaj jest płacone od kilometra. Możecie napisac ile wychodzi łącznie? W ogóle skat transport zatrudnia na normalną umowę, bo słyszałem, że pracujecie na własnej działalności gospodarczej, prawda to? Pozdrawiam.
2
Erzecznik SKAT 2015-02-18 09:04:17
Witam, aby poznać zasady współpracy z kierowcami proszę o e-mail na kierowca@skat.com.pl lub kontakt telefoniczny 605 500 200, nasz pracownik odpowie na pytania
1
jurek 2015-02-23 20:01:23
mam 52 lata i nie jeżdxe od5 . mam jakąś szanse na powrót na drogi w Waszej firmie . 2 lata jexdziłem do Angli i Irlandi.
radek 2015-04-25 16:01:32
Hej, SKAT Transport poszukuje kierowców C+E chyba na wszystkie województwa, możecie napisać co takiego zapewniają kierowcom i jak dalekie sa trasy? Pozdrawiam.
1
jacek 2015-08-13 13:20:46
trasy masz zapewne różne, wiem na pewno, że trafiają się do Angli i Irlandi wyjzdy, więc trasy masz spore @radek. Kierocom wydaje mi się, że zawsze przysługuje ubezpieczenie no i na pewno nie jest tak, że jak coś się stanie to nie wypłacają pieniędzy, firma jest uczciwa sądząc po wcześniejszych komentarzach, a teraz rekrutują nadal kierowców
nowy 2015-10-17 12:31:46
witam chce zacząć jezdzić w skat może ktoś powiedzieć ile w trasie a ile w domu i jakie zarobki dzięki
mania 2015-10-17 15:55:54
a firma na mnie spore wrazenie. wydaje mi sie bardzo w porzadku, tymbardziej ze sa jednym z czolowych operatorów transportowo-logistycznych. w swojej ofercie maja krajowy i miedzynarodowy transport drogowy, transport morski, multimodalny, magazynowanie i ubezpieczenia. jak widac firma sie mocno rozwija wic sa klienci ktorzy korzystaja z ich uslug, co sie tez preklada na ilosc pracy.
2
bolec 2015-10-20 20:49:27
dział PR?
1
mania 2015-11-10 12:58:17
zaden PR... sama sie zastanawiam zeby nie zlozy aplikacji do Skat Transport a widze ze wlasnie opszukuja Asystentki Spedytora konieczna znajomosc jezyka francuskiego. umiem biegle. a widze ze w zamian oferuja pakiet opieki medycznej, atrakcyjne wynagrodzenie uzależnione od wyników pracy, i raczej chca wspolpracy dlugofalowej.
1
rtgh 2015-11-12 17:30:54
@mania no a nie wiesz czy oprócz języka francuskiego wymagany jest jeszcze jakiś innych język obcy..
kks 2015-11-15 03:15:40
myślę, że kierowcy tym się jakoś specjalnie nie muszą przejmować, ale pracownicy biurowi już tak - warto się kształcić lingwistycznie ;D
1
bolec 2015-11-15 20:32:38
tak długofalowa współpraca i co pół roku nowa osoba w dziale beneluxu
Zorro 2015-11-17 11:42:58
No no , benefity oferują niezłe- ten pakiet opieki medycznej to się bardzo przydaje, ale i wynagrodzenia podobno oferują wysokie.
agata 2016-01-22 10:31:18
Bardzo dziwne stosunki interpersonalne w tej firmie. Duża rotacja pracowników. Kiepska atmosfera w pracy. Benefity śmieszne. Wynagrodzenia mało konkurencyjne. Długofalowa wspołpraca w mojej ocenie niemożliwa.
1
Maciej 2016-01-22 14:47:16
@agata a powiesz coś więcej odnośnie tych stosunków w firmie i wynagrodzenia? Ja znam kogoś, kto u nich pracuje jako asystent spedytora międzynarodowego i nie narzeka na zarobki raczej, bo są w granicach 3 tysięcy. O tym natomiast jaka jest atmosfera nie słyszałem, wiem jedynie, że tragedii nie ma.
1
agata 2016-01-31 19:59:09
Już ktoś wcześniej pisał o dworzanach i tych nie z dworu. Masz znajomego to niech ci opowie szczegóły. Możesz się zatrudnić i przekonać się jak to wygląda na własnej skórze. Taka fluktuacja kadr skądś się jednak bierze:)
1
agata 2016-01-31 20:00:18
Już ktoś wcześniej pisał o dworzanach i tych nie z dworu. Masz znajomego to niech ci opowie szczegóły. Możesz się zatrudnić i przekonać się jak to wygląda na własnej skórze. Taka fluktuacja kadr skądś się jednak bierze:)
1
agata 2016-01-31 20:05:37
Co do zarobków- jedno na rozmowie, co innego w rzeczywistości i raczej nie suma o której piszesz
1
ciekawski 2016-02-01 08:53:57
Rozwiń proszę Agatko wypowiedź "taka fluktuacja" wiesz coś, czy taka twoja własna opinia, bo z tego co słyszałem przez ostatnie lata podwoili zatrudnienie
agata 2016-02-01 11:24:56
Wyraziłam swoją opinię, w dyskusję wciągnąć się nie dam. Wiem jak jest. Dziękuję i pozdrawiam
seba 2016-02-01 13:11:08
agata, akurat zarobki to kwestia negocjacji i jak coś wynegocjujesz na rozmowie i dadza inna kwote na umowie to przecież trzeba o to zapytać. Ja mysle, czy nie aplikowac tu jako kierowca C+E, nawet oferują nowoczesny tabor: DAF, MERCEDES, tylko zatrudnienie na własnej działalności gospodarczej.
Erzecznik 2016-02-02 12:16:29
Uprzejmie informuję, iż nawiązując do ostatnich badań fluktuacja w Grupie SKAT jest jedna z najniższych w branży, biorąc pod uwagę firmy zatrudniające powyżej 100 osób.
Rozumiemy, że nie każdy z pracowników może sprostać wyzwaniom które stawia branża TSL. Zawsze można wszelkie trudności w pracy uzasadnić "trudnościami interpersonalnymi" lub innymi sensacyjnymi stwierdzeniami. Życzymy jednak powodzenia w dalszej karierze i znalezienia pracy odpowiadającym kompetencjom i możliwością Pani/Pana "agata"
maja 2016-02-03 14:51:49
jasne, że kazdy ma prawo do własnego zdania, ale wydaje mi się, ze spokojnie mozna do nich iśc, bo nawet jako Kierowca międzynarodowy dają od razu umowe.
piesek 2016-03-11 21:02:41
Hej, wiecie czy oferta pracy na asystenta spedytora międzynarodowego jest jeszcze aktualna? Oczekują wiedzy z zakresu realizacji zleceń spedycyjnych, ale ciekawe jakie są przeciętne zarobki.
sandra 2016-03-14 09:37:11
w związku z tym że tutaj mówimy o specycji międzynarodowej to pewnie te kilka tysięcy złotych wynagrodzenia dostaniesz,. poza tym specjaliści z włoskim czy francuskim których chcą na pewno biedy nie klepią
aziok 2016-03-20 20:40:52
sandra, z tego co wiem to oni teraz głównie kierowców C+E poszukuja. słyszałem, ze podstawy jest jakies 1900 euro i do tego dochodza jeszcze diety, także spokojnie mozna wyjść na swoje.
bolec 2016-03-26 14:29:37
to forum, to jakaś kpina... posty znikają, zostają same peany na cześć...
łukasz 2016-03-31 21:31:40
nie zwróciłem uwagi na to, czy posty znikają.. jedyne co, to widzę, że Skat wysypał się z ofertami dla kierowców. A to mnie trochę zastanawia, mimo ciekawej oferty
Zdzich 2016-03-31 23:04:44
Kupili nowe auta to i pewnie zatrudniają więcej kierowców http://www.skat.com.pl/media-skat/aktualnosci-media/435-pr%C3%B3bna-partia-ciagnik%C3%B3w-scania-r450
abc 2016-04-05 10:47:24
Ciekawe jak wygląda zatrudnienie na tego uczestnika projektu skatway, bo jest to praca na pełen etat i zapewniają bardzo profesjonalne szkolenia i nawet benefity typu multisport. Wiadomo czy wypłata jest na czas? Pozdrawiam
1
tomasz 2016-04-16 01:09:51
Nie polecam
2
jacek k. 2016-04-16 11:15:29
Z tego co wiem projekt jeszcze sie nie wystartowal. A ty juz nie polecasz?
1
hair 2016-05-06 23:00:23
To skoro dają 1900euro to nie sa wcale takie złe stawki, bo przecież zawsze jest jeszcze szansa jakieś premie do podstawy zarobków czyż nie? Dzięki za odpowiedź
1
adzio 2016-06-15 22:22:34
ogłoszen widzę, że mają sporo jednak chyba nie ma chetnych do aplikowania, skoro piszecie ze warunki kiepskie?
Stach 2016-06-16 09:41:05
Moja dziewczyna pracuje u nich, a wcześniej w innych firmach była, mówi, że wynagrodzenie jest lepsze a i dodatków sporo: karty na siłownie, prywatna opieka, premie dla wszystkich kilka razy w roku, wiele osób ma samochody służbowe - cały czas powiększają działy, nawet robią ogromny remont w siedzibie aby powiększyć miejsca dla wszystkich działów i bazę w Rzepinie też modernizują... i do oddziałów cały czas zatrudniają, wyniki im rosną a więc każdy sam decyduje czy tam iść - wiadomo za łatwa pracę dużych pieniędzy nie dostaniesz...
1
jasek 2016-06-17 10:47:09
Ile zarabia tu dyspozytor? Widzę, że pojawiła się szansa na zatrudnienie na tym stanowisku :)
1
adam 2016-06-19 13:35:14
Ciekawe, który dyspo tym razem "nie wytrzymał psychicznie" pracy w młodym dynamicznym zespole...
2
Dzeus 2016-06-19 15:31:02
Nie no, kochani naprawdę widzę sporo ogłoszeń, jakie umowy?
Mcz 2016-07-31 19:12:20
A ja tam się zaswsze zastanowiłem jak tutaj płacą i wydaje mi się, że pieniądze są dośc dobre, prawda?
rtgh 2016-08-14 21:02:31
@Mcz nie wiem czy Ci tutaj odpoiwedza może jednak warto z tym poczekać az do rozmowy kwalifikacyjnjej
1
Nium 2016-08-15 09:53:45
No co mogę powiedziec, wszystko jest tutaj w jak najlepszym porządku, ogólnie to chyba każdy z firmy jest zadowolony, więc nie wiem, nie ma na co narzekać, ważne, aby być sobą i tylko tyle, polecam w takim razie
1
Wojciech S. 2016-09-07 10:08:33
Polecam, współpracuję z nimi od 3 lat, firma solidna
1
Mnich 2016-09-07 11:34:45
Wiele można powiedzieć o firmie, ale należy się skupić na tym w jaki sposób jest tutaj rozwiązana sprawa atmosfery - a jest naprawdę inaczej, bardziej swojsko niż w innych firmach, może to kwestia umów o pracę, może jeszcze czegoś innego, ale no szanuje
1
Roby Z. 2016-09-16 12:56:07
Spoko jest, można pracować.
1
Mirek 2016-09-16 13:28:50
Ogólnie widzę, że ogłoszenia na Spedytorów Drogowych się pojawiły, ktoś wysyłał CV i dostał już odpowiedź?
Zostaw swoją opinię o Skat Transport - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skat Transport