Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Skat Transport

zdjecie uzytkownika
Andrzej - Elbląg - 2014-09-16 20:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przeczytałem te wszystkie opinie i polałem się ze smiechu . Chłopy a Wy jak wyobrażaliście sobie prace kierowcy ? Niczego za darmo nie dają . Pracowałem w tej Firmie w 2007 - 2008 i była to najlepsza firma . Było jak było ale nie narzekałem . Kasa na czas , a po to tyramy i dobra współpraca . Wolne zgłaszałem wczesniej i zawsze miałem . W Rzepinie czekał ich samochód abyś mógł do domu jechać . Kiedyś popieprzyli zlecenia i we Wrocławiu stałem po ładunek który zabrał juz wcześniej inny kierowca to Prezez kazał mi wypłacić 50 EURO za zmarnowany dzień .Tabor żyleta i żadnych problemów z paliwem czy opłatami za autostrady oraz promy i tunele . Zawsze kazali jezdzic najlepszymi drogami bo liczył się czas a nie oszczędnosci na opłatach . Dyspozytorzy byli jacy byli ale trzeba umiec gadac z nimi , szefostwo ok jak i ksiegowośc . Decydując się na prace kierowcy w Polsce trzeba być twardym a nie miekka rurą chcacą jeżdzic i jeszcze leżec w ciepłym łóżeczku co 2 tygodnie . Ja mile wspominam prace w tej Firmie i zawsze polece ją .A pamiętajcie to że dobry i sprawny zestaw moze uratować Ci życie . I co z tego ze zarobisz 1000 czy 2000 więcej a jeżdzisz złomem na drut ( przeżyłem to ) . Twoje zycie jest najważniejsz a kasa jest na którymś tam miejscu . Firmy z lepszym sprzętem w Polsce nie znajdziesz . Wiec zanim coś napiszesz o tej Firmie to przemyśl to . Pozdrawiam wszystkich kierowców SKAT-a i szybkiego powrotu do domu . Andrzej :)
zdjecie uzytkownika
major - 2014-09-17 18:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej - Elbląg - 2014-09-16 20:50:38]:
toś chłopie długo pojeździł u nich :) hahaha
zdjecie uzytkownika
Andrzej - Elbląg - 2014-09-17 19:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2014-09-17 18:33:07]:
żadne hahahaha , bo dzieki jeżdzeniu do UK w Skacie od 2008 śmigam po lewej stronie . piszesz aby pisac hahahaha
zdjecie uzytkownika
major - 2014-09-19 15:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej - Elbląg - 2014-09-17 19:10:13]:
Hahaha po pierwsze a nie hahahaha, po drugie piszę że strasznie "długo" jeździłeś u nich i dziwie się że nadal nie jeździsz jak taka super firma, po trzecie gratuluje śmigania po lewej. I tak z innej beczki robię teraz w firmie gdzie przyjmują wszystkich - bardzo dobrze idzie praktykę zdobyć!!! - ale właśnie rezygnuje z nich - dlaczego zapytacie ?? Bo "śmigam po lewej stronie".
zdjecie uzytkownika
Andrzej - Elbląg - 2014-09-20 12:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2014-09-19 15:29:09]:
Major , ja po prostu napisałem moje wrażenia i odczucia jakie miałem pracując w Skacie . Nie jest to jakaś reklama czy zachwalanie , tak było i tak opisałem . Nie będę pisał źle bo mi nie było źle . Praca jako kierowcy łączy się z wieloma obowiązkami ( uważam ze za dużo mamy na głowie ) i w tej firmie chociaż nie musiałem martwić się czy dojadę bezpiecznie do celu . Sam myśl że zestaw mam sprawny i nie wiekowy dodawała pewności siebie. Już miałem dość szarpania się ze szmatą na naczepie a tam firaneczka i pełen luksus . Z tego co pamiętam mieli Megi.Nie wiem jak teraz jest , ale na pewno mają już o wiele lepszy sprzet ,tak więc jak ktoś bardzo chce jeźdźić i nie przeszkadza mu bycie 3-4 tygodni w budzie to polecam . Z każdym można się dogadać to i z dyspozytorami tez . Major , serdecznie gratuluje jazdy po lewej i życzę powodzenia w nowej pracy .Pozdrawiam , Andrzej .
zdjecie uzytkownika
loirk - 2014-10-15 18:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale nie uwazacie, ze za malo placa kierowcom TIRów? Wg mnie duzo pracujecie, praca odpowiedzialna, wymagania nie maleją, obowiązki przybywaja zamiast ubywac (B
zdjecie uzytkownika
loirk - 2014-10-30 12:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli praca nie nalezy do najgorszych. Najlżejsza też nie jest - wiadomo, ale co zrobić. Jaka praca taka płaca. Nie dość, że człowiek się namęczy, szukając pracy, to jeszcze idzie do takiej, gdzie też lekko nie bedzie. No, ale to tak pół żartem, pół serio. Czy pracuje się legalnie, na umowach o prace?
zdjecie uzytkownika
gant - 2014-11-13 19:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej - Elbląg - 2014-09-20 12:01:52]:
moim zdaniem kazdy może mieć swoje zdanie @andrzej. Dobrze jest tak jak z Twojej strony słyszeć również pozytywy o pracy w takiej firmie jak Skat Transport. Szczerze mówiąc nigdy w te wszystkie negatywy z kolei nie chciało mi się wierzyć, choć wiedziałem jednak , że nie jest to firma bez żadnych wad .
zdjecie uzytkownika
bolec - 2014-11-23 14:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam pracy w tej firmie. Chyba, że zostaniesz dworzaninem, arystokratą, to będzie dobrze.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
romek - 2014-11-27 22:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skat w chwili obecnej poszukuje nowych pracowników. Na ich stronie znaleźć można oferte pracy dla kierowców oraz spedytorów. Ciekawy jestem jak płynnie wygląda robota tutaj skoro tak wiele ofert pracy nieruszonych wisi na ich stronce. W sumie warunki dla spedytora krajowego nie wyglądają na najgorsze.
zdjecie uzytkownika
Erzecznik SKAT - 2014-11-28 08:47:06 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grupa SKAT dynamicznie się rozwija, stale poszukujemy nowych pracowników do rozwijających się działów i oddziałów. Ogłoszenia na stronie są aktualne. Zapraszamy! Branża TSL nie jest łatwa, dlatego nie należy sugerować się wpisami anonimowych osób którym się nie powiodło w karierze.
zdjecie uzytkownika
skacior - 2014-12-08 14:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to dobre! Tej firmie dynamika nie sprzyja zwłaszcza w korelacjach z własnymi kierowcami! Nie wiem, ale mnie trudno doszukać się plusów w tej firmie a jeżeli już są to i tak nie jest powód żeby dalej trwać w tej firmie! Szukają fachowców, ale oni wkrótce odchodzą jak tylko zobaczą co się dzieje...właśnie na tej zasadzie ta firma funkcjonuje!
zdjecie uzytkownika
smok - 2014-12-12 13:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wiecie czy poszukują może kogoś do pracy w biurze? dodatkowomam takiej umiejętności że przez kilka lat serwisowałem skanery, drukarki i komputery więc oprócz pracy typowo papierkowej i admionistracyjnej mógłbym też być świetnym wsparciem technicznym dla biura. jakie warunki pracy może mi zaproponować firma na dziś?
zdjecie uzytkownika
smaug - 2014-12-27 17:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o widzę że mój poprzednik, również smok, pali się do pracy tak jak ja:) ja również szukam pracy biurowej bardzo, mam w tym doświadczenia a dodatkowo serwisowąłem skanery i drukarki. chyba masz konkurencję kolego:) jeśli firma jest w stanie zaproponować mi na dziś jakieś stanowisko i godne pieniążki to proszę o info
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-01-13 17:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Erzecznik SKAT - 2014-11-28 08:47:06]:
Smiech na sali! Nie poradzili sobie! Do ostatniej chwili nijaki pan T. kombinowal jak mnie zatrzymac. Smieszna firma i smieszne stawki za prace, co najmniej o 50% zanizone wzgledem rynkowych 0,11-0,14€/km od tego oczywiscie ZUS i podatek..i te ich 2000 netto na niby przyuczeniu za mc jezdzenia. Oczywiscie po przyuczeniu Iszy i ostatni miesiac brak kwoty gwarantowanej pan prezesik sobie tak wymyslil.. Szkoda czasu na takie twory jak Skat.
zdjecie uzytkownika
hhhnnnn - 2015-01-14 21:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej a jaka jest atmosfera w tej firmie ..co dla przełożonego jest najważniejsze ... czy delegacje sa wpisane w ta firmę w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? jakie kompetencje wymaga pracodawca od przyszłego pracownika czy istnieją szanse rozwoju byłbym bardzo wdzieczny za odpowedz dziekuje
zdjecie uzytkownika
Wincent - 2015-01-31 04:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skat Transport oferuje szeroki wybór transportu - po krajowy transport drogowy, międzynarodowy, transport morski - promy i in. po transport intermodalny. W zasadzie nie widzę towaru, który nie mógłby być przez nich przetransportowany w odpowiedni sposób i z zachowaniem odpowiednich procedur. Dziwią mnie tylko te przebąkiwania o stawkach. Prawda to?
zdjecie uzytkownika
serwus - 2015-02-18 03:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chwila, od poczatku tego roku Niemcy wprowadziły minimalną stawkę krajową 8,5 euro za godzine, tutaj jest płacone od kilometra. Możecie napisac ile wychodzi łącznie? W ogóle skat transport zatrudnia na normalną umowę, bo słyszałem, że pracujecie na własnej działalności gospodarczej, prawda to? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Erzecznik SKAT - 2015-02-18 09:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, aby poznać zasady współpracy z kierowcami proszę o e-mail na kierowca@skat.com.pl lub kontakt telefoniczny 605 500 200, nasz pracownik odpowie na pytania
zdjecie uzytkownika
jurek - 2015-02-23 20:01:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam 52 lata i nie jeżdxe od5 . mam jakąś szanse na powrót na drogi w Waszej firmie . 2 lata jexdziłem do Angli i Irlandi.
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-04-25 16:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, SKAT Transport poszukuje kierowców C+E chyba na wszystkie województwa, możecie napisać co takiego zapewniają kierowcom i jak dalekie sa trasy? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
jacek - 2015-08-13 13:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trasy masz zapewne różne, wiem na pewno, że trafiają się do Angli i Irlandi wyjzdy, więc trasy masz spore @radek. Kierocom wydaje mi się, że zawsze przysługuje ubezpieczenie no i na pewno nie jest tak, że jak coś się stanie to nie wypłacają pieniędzy, firma jest uczciwa sądząc po wcześniejszych komentarzach, a teraz rekrutują nadal kierowców
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-10-17 12:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam chce zacząć jezdzić w skat może ktoś powiedzieć ile w trasie a ile w domu i jakie zarobki dzięki
zdjecie uzytkownika
mania - 2015-10-17 15:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a firma na mnie spore wrazenie. wydaje mi sie bardzo w porzadku, tymbardziej ze sa jednym z czolowych operatorów transportowo-logistycznych. w swojej ofercie maja krajowy i miedzynarodowy transport drogowy, transport morski, multimodalny, magazynowanie i ubezpieczenia. jak widac firma sie mocno rozwija wic sa klienci ktorzy korzystaja z ich uslug, co sie tez preklada na ilosc pracy.
zdjecie uzytkownika
bolec - 2015-10-20 20:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mania - 2015-10-17 15:55:54]:
dział PR?
zdjecie uzytkownika
mania - 2015-11-10 12:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zaden PR... sama sie zastanawiam zeby nie zlozy aplikacji do Skat Transport a widze ze wlasnie opszukuja Asystentki Spedytora konieczna znajomosc jezyka francuskiego. umiem biegle. a widze ze w zamian oferuja pakiet opieki medycznej, atrakcyjne wynagrodzenie uzależnione od wyników pracy, i raczej chca wspolpracy dlugofalowej.
zdjecie uzytkownika
rtgh - 2015-11-12 17:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mania no a nie wiesz czy oprócz języka francuskiego wymagany jest jeszcze jakiś innych język obcy..
zdjecie uzytkownika
kks - 2015-11-15 03:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
myślę, że kierowcy tym się jakoś specjalnie nie muszą przejmować, ale pracownicy biurowi już tak - warto się kształcić lingwistycznie ;D
zdjecie uzytkownika
bolec - 2015-11-15 20:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mania - 2015-11-10 12:58:17]:
tak długofalowa współpraca i co pół roku nowa osoba w dziale beneluxu
zdjecie uzytkownika
Zorro - 2015-11-17 11:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No no , benefity oferują niezłe- ten pakiet opieki medycznej to się bardzo przydaje, ale i wynagrodzenia podobno oferują wysokie.
zdjecie uzytkownika
agata - 2016-01-22 10:31:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo dziwne stosunki interpersonalne w tej firmie. Duża rotacja pracowników. Kiepska atmosfera w pracy. Benefity śmieszne. Wynagrodzenia mało konkurencyjne. Długofalowa wspołpraca w mojej ocenie niemożliwa.
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2016-01-22 14:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@agata a powiesz coś więcej odnośnie tych stosunków w firmie i wynagrodzenia? Ja znam kogoś, kto u nich pracuje jako asystent spedytora międzynarodowego i nie narzeka na zarobki raczej, bo są w granicach 3 tysięcy. O tym natomiast jaka jest atmosfera nie słyszałem, wiem jedynie, że tragedii nie ma.
zdjecie uzytkownika
agata - 2016-01-31 19:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Już ktoś wcześniej pisał o dworzanach i tych nie z dworu. Masz znajomego to niech ci opowie szczegóły. Możesz się zatrudnić i przekonać się jak to wygląda na własnej skórze. Taka fluktuacja kadr skądś się jednak bierze:)
zdjecie uzytkownika
agata - 2016-01-31 20:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Już ktoś wcześniej pisał o dworzanach i tych nie z dworu. Masz znajomego to niech ci opowie szczegóły. Możesz się zatrudnić i przekonać się jak to wygląda na własnej skórze. Taka fluktuacja kadr skądś się jednak bierze:)
zdjecie uzytkownika
agata - 2016-01-31 20:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do zarobków- jedno na rozmowie, co innego w rzeczywistości i raczej nie suma o której piszesz
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2016-02-01 08:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agata - 2016-01-31 19:59:09]:
Rozwiń proszę Agatko wypowiedź "taka fluktuacja" wiesz coś, czy taka twoja własna opinia, bo z tego co słyszałem przez ostatnie lata podwoili zatrudnienie
zdjecie uzytkownika
agata - 2016-02-01 11:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyraziłam swoją opinię, w dyskusję wciągnąć się nie dam. Wiem jak jest. Dziękuję i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
seba - 2016-02-01 13:11:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
agata, akurat zarobki to kwestia negocjacji i jak coś wynegocjujesz na rozmowie i dadza inna kwote na umowie to przecież trzeba o to zapytać. Ja mysle, czy nie aplikowac tu jako kierowca C+E, nawet oferują nowoczesny tabor: DAF, MERCEDES, tylko zatrudnienie na własnej działalności gospodarczej.
zdjecie uzytkownika
Erzecznik - 2016-02-02 12:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agata - 2016-01-22 10:31:18]:
Uprzejmie informuję, iż nawiązując do ostatnich badań fluktuacja w Grupie SKAT jest jedna z najniższych w branży, biorąc pod uwagę firmy zatrudniające powyżej 100 osób.
Rozumiemy, że nie każdy z pracowników może sprostać wyzwaniom które stawia branża TSL. Zawsze można wszelkie trudności w pracy uzasadnić "trudnościami interpersonalnymi" lub innymi sensacyjnymi stwierdzeniami. Życzymy jednak powodzenia w dalszej karierze i znalezienia pracy odpowiadającym kompetencjom i możliwością Pani/Pana "agata"
zdjecie uzytkownika
maja - 2016-02-03 14:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jasne, że kazdy ma prawo do własnego zdania, ale wydaje mi się, ze spokojnie mozna do nich iśc, bo nawet jako Kierowca międzynarodowy dają od razu umowe.
zdjecie uzytkownika
piesek - 2016-03-11 21:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, wiecie czy oferta pracy na asystenta spedytora międzynarodowego jest jeszcze aktualna? Oczekują wiedzy z zakresu realizacji zleceń spedycyjnych, ale ciekawe jakie są przeciętne zarobki.
zdjecie uzytkownika
sandra - 2016-03-14 09:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w związku z tym że tutaj mówimy o specycji międzynarodowej to pewnie te kilka tysięcy złotych wynagrodzenia dostaniesz,. poza tym specjaliści z włoskim czy francuskim których chcą na pewno biedy nie klepią
zdjecie uzytkownika
aziok - 2016-03-20 20:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sandra, z tego co wiem to oni teraz głównie kierowców C+E poszukuja. słyszałem, ze podstawy jest jakies 1900 euro i do tego dochodza jeszcze diety, także spokojnie mozna wyjść na swoje.
zdjecie uzytkownika
bolec - 2016-03-26 14:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to forum, to jakaś kpina... posty znikają, zostają same peany na cześć...
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2016-03-31 21:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie zwróciłem uwagi na to, czy posty znikają.. jedyne co, to widzę, że Skat wysypał się z ofertami dla kierowców. A to mnie trochę zastanawia, mimo ciekawej oferty
zdjecie uzytkownika
Zdzich - 2016-03-31 23:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kupili nowe auta to i pewnie zatrudniają więcej kierowców http://www.skat.com.pl/media-skat/aktualnosci-media/435-pr%C3%B3bna-partia-ciagnik%C3%B3w-scania-r450
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-04-05 10:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe jak wygląda zatrudnienie na tego uczestnika projektu skatway, bo jest to praca na pełen etat i zapewniają bardzo profesjonalne szkolenia i nawet benefity typu multisport. Wiadomo czy wypłata jest na czas? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
tomasz - 2016-04-16 01:09:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa była konkretna, zakrywająca prawdę o tej firmie, po podjęciu współpracy z tą firmą okazało się że ta rozmowa była oparta na prawie samych kłamstwach..
Pytania: Pytań prawie nie było, chodziło o to aby się tylko u nich zatrudnić i tyle!
zdjecie uzytkownika
jacek k. - 2016-04-16 11:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem projekt jeszcze sie nie wystartowal. A ty juz nie polecasz?
zdjecie uzytkownika
hair - 2016-05-06 23:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To skoro dają 1900euro to nie sa wcale takie złe stawki, bo przecież zawsze jest jeszcze szansa jakieś premie do podstawy zarobków czyż nie? Dzięki za odpowiedź

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Skat Transport!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skat Transport
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert