Skat Transport

Gdańsk

Opinie o Skat Transport

Świerzak_46 2011-12-05 10:53:47
Jeśli jesteś na swojej działalności to przeciesz jak się coś nie podoba to odwracasz się i już od gości co Cię tu trzyma>
dziuniek gd 2013-02-10 19:18:29
Witam Panowie! o firmie wiem dużo i duzo by pisać.Lecz nadal tu pracuję i nie będę sr.ł w swoje gniazdo.sama dzialalność to nic strasznego,tyle aby przelewy były ok,a z tym ostatnio kiepsko.polityka firmy wydaje sie dość dziwna gdyż oprucz swojego taboru to maja ok 180 podwykonawców i w pierwszej kolejności dają robotę im a dopiero swoim autom,Jednym słowem nie zrobisz więcej niż 10tyśkm a często wiele mniej.jeśli dostaniesz 0.11 euro-centa to rachunek bardzo prosty.w innych firmach proponują podstawe+42euro dziennej diety wiec myśle sobie że kilka lat temu zamarzli i nadal są w tym letargu.prawie wszyscy starzy kierowcy poodchodzili głównie przez obciazenia za np.uszkodzoną opone itp.za grudzień zarobiłem 3tyś pln .na czysto czyli 1tyś za tydzień i tak jest właściwie co m-c.
Skacior 2013-05-08 02:01:22
Dużo prawdy w ostatniej wypowiedzi, ale nic nie da wszelakie pisanie tylko samemu przeżyć o ile ma się silne nerwy. W spedycji pracują osoby które tam pracować nie powinne, nie potrafią poprawnego nawet adresu załadunku i rozładunku podać, nie wspomnę o innych sytuacjach, najlepiej pognać kierowcę i pójść sobie do domu, jakoś to będzie! Rotacja kierowców olbrzymia, ci którzy nie chcą być niewolnikami i mają choć trochę oleju w głowie i wyobraźni to odchodzą zanim się zdąrzą zadomowić w tej firmie! Polityka firmy to czysta porażka, tam nie ma z kim gadać normalnie a tymbardziej próbować się dogadać. Nic tak nie przekonuje jak się zatrudnić w tej firmie...również nie polecam, Osobiście straciłem tam i tak dużo czasu, nie zarabiając nic więcej! Kolos na glinianych nogach! Wkrótce wszyscy kierowcy w Polsce będą wiedzieć o tej firmie i pozostanie zatrudnić Bułgarów, Rumunów, Rosjan...
2
karlos 2013-09-01 17:04:36
panowie zostalem w skacie po ostatnim wypowiedzeniu obdzwonili mnie wszyscy w tejj firmie pan zostanie pan nie odchodzi bedzie dobrze itp.. 1 miesiac po anulacji wypowiedzenia wszystko ok zlecenia jako tako km tez. kasa w miare 4 tys zjazdy w koncu do domu autem . nastepny miesiac juz lipa 2900 nastepny 2800 do tego wekend po 45 godzin i 5 minut w domu . na pytanie czy czesto sie dostac dzis dzwonisz jutro podpisujesz i za 3 4 dni w trase tylko ze ja podpisalem umowe na miesiac wypowiedzenia a ty bedziesz musial podpisac na trzy miesiace bo tak teraz jest .... najlepiej to zgarnij jakiegos kierowce ze skata to za to ze ci zalatwi a ty wytrzymasz 3 miesiace to dostanie ( usunięte przez administratora ) ale zapomij o dniu w domu w ciagu miesiaca ze odmowisz zlecenia albo bron boze zachorowac .....
1
andyyy 2013-11-27 01:15:54
mialem pracowac w tej firmie ... jako nowy kierowca z niezbyt duzym bagazem doswiadczenia zaoferowali mi 2200zl netoo na zasadzie wspolpracy na wlasnej dzialalnosci gospodarczej .hahahahahha !!!! oni chcieli zebym ja z tych 2200zl jeszcze sobie zus oplacal i ksiegowego ... przeciez to jest jakas zenada!?!?! szukaja jeleni .. maja nowe auta i to chyba tylko jedyny plus w tej firmie .... w starogardziej jest jeszcze Eron Trans... biora od reki kierowcow i przez pierwsze 3 miesiace daja umowe o dzielo to jak ktos chce zrobic doswiadczenie to jest ok a pozniej to jak jezdzisz to masz a jak chcesz wolne ... no to nie masz ;P zalezy kto co lubi... ja podziekowalem . Wole UK :) tu jezdze w kolo komina ... 10 funtow na godzine , kilometry mnie nie interesuja i w dodatku spie w lozku przy telewizorze :) Te Polskie jezdzenie na zasadzie wlasnej dzialalnosci i spanie w budzie po 3 - 4 tygodnie ... to nie dla mnie :) no i te normy paliwowe... na autostradzie mozesz spalic 2 litry mniej .. w austri wiecej ... ble ble ble.. w uk nie ma takiego cyrku i od razu wiesz za co pracujesz. Pozdrawiam kierowcow!!! szerokosci !!!
3
piter 2013-12-23 09:09:19
Jaki jest Skat? Jego plusy to, płaca na czas-jeżeli robisz kilometry to zarabiasz ale jak juz wczesniej zostało powiedziane z tym jest róznie.Niby masz gwarantowane kilometry tylko to trochę ściema bo?, jesli nie odmówisz zlecenia, nie spóżnisz się na rozładunek{musisz przewidzieć po drodze wszystko nawet to co nie jestes wstanie,taka jest teoria spedycji}, pracujesz cały miesiąc, to jestes tym szcześliwcem co ma gwarancje 10tys km dłuzszy staz 11tys x 0.11-0.12 eurocenta, masz pensje. Dochodzi czasem kabotaż 10 euro weekend za granica 20 euro.Nie ma żadnej podstawy więc ewentualny urlop twój nul kasy.Podsumowując,na własnej działalnosci, zus, koszty, urlop za który nic nie dostaniesz, średnia z całego roku żadna rewelacja.Nastepne plusy to dobry tabor i serwis a w nim chyba jedyny normalny facet (usunięte przez administratora) . Dalej to druga strona medalu i wszystko to co zostało powiedziane we wczesniejszych opiniach. Chcąc się przyjąć, co nie jest szczególnym problemem, trzeba uwazac na pewne nieprawdy a przede wszystkim niedomówienia Pana (usunięte przez administratora) ,celowe, z których to powstaje najwięcej niejasności i człowiek czuje sie oszukany, niestety.Przy podejmowaniu decyzji polecam słuchać siebie a już broń Boże kierowców z tak zwanego SKATEX, niektórych doswiadczenie jako kierowca zawodowy jest bardzo płytkie a uczą jezdzić. Jednym słowem należałoby się spodziewać dużo więcej po takiej firmie ale są również gorsze.
1
Kandydat 2014-03-06 17:39:08
Czytam opinię o firmie, mam dość mieszane uczucia. Ale również dystans do napisanych słów. Ukazało się ostatnio ogłoszenia że szukają do pracy na stanowisko Spedytora czy ktoś może mi rzetelnie napisać czy warto aplikować, co mogę się spodziewać.
Skacior 2014-03-29 10:45:18
Przeczytaj uważnie opinie wcześniejsze, ale jak wejdziesz między wrony to będziesz musiał krakać jak one! Czyli nauczyć się kłamać, oszukiwać, etc.
Do Skata, wiem co to jest łapówka, a gdybym nie wiedział to zawsze można skorzystać z Wikipedii, podać ci sentencję tego co ona mówi na ten temat?
4
wypowiedzenie zlozone 2014-03-29 13:17:13
Skat jest dobry na kilka mcy szczegolnie dla nowych. Naucza wszystkiego albo raczej sam sie nauczysz, nabierzesz obycia ze sprzetem itp itd. ale po tym okresie nalezy sie zwolnic bo in beda sie smiac z twoich zarobkow...a i wazne nie dac sobie wcisnac 3 miesiecznego okresu wypowiedzenia a jest to mozliwe.
1
zainteresowany 2014-04-03 11:15:36
Do pracujących na działalność: czy podpisując umowę potrzebne jest zabezpieczenie w postaci weksla inblanco czy coś innego?
Skacior 2014-04-07 00:32:52
Niestety, podsuwają taką ewentualność dlatego trzeba przemyśleć dokładnie...
4
były zainteresowany 2014-04-17 09:51:55
Ja ostatnio byłem zainteresowany wstąpieniem do tej firmy, ale wyżej wymienione opinie dały dużo do myślenia. Umowy niby takie jak wszędzie, ale nic o godzinach nie pisze (niby 2-3 tyg trasa i 4 dni w domu), instrukcja kierowcy - zawiera sporo ciekawych rzeczy. Mając swoją firmę, opłaty oraz wyżywienie (które nie jest takie tanie jak normalnie w domu) nie wyjdzie się dobrze. Związki zawodowe kierowców !!!! godne płacę i traktowanie kierowców !!! A nie ciągłe karanie ze strony firm, policji, ITD i straży miejskiej !!! Już nie wspomnę o rodzinie, ksiądz w parafii ma już lepiej !!
3
major 2014-06-03 09:21:51
Jaką rozmowę, tutaj na wstępie trzeba dokładać, takie mamy super związki.... powodzenia dla "kawalerów" kierowców. W sumie lepsza przyszłość w kurniku niż na ziemi polskiej :D:D:D
1
anonim 2014-06-04 17:42:58
Mam mieszane uczucia, tak jak inni, co do funkcjonowania firmy Skat.Dostałam informację, że szukają do pracy w biurze. Słyszałam, że jest to rzetelna firma jeśli chodzi o wypłatę wynagrodzenia, ale podobno bardzo ciężko współpracuje się z zarządem. Jest nerwowa atmosfera, bardzo duże wymagania, niektórzy piszą, że jest wyścig szczurów, trudny prezes itd Czy to prawda? Na co zwrócić uwagę podczas rozmowy? Dziękuję z góry
3
Andrzej - Elbląg 2014-09-16 20:50:38
Przeczytałem te wszystkie opinie i polałem się ze smiechu . Chłopy a Wy jak wyobrażaliście sobie prace kierowcy ? Niczego za darmo nie dają . Pracowałem w tej Firmie w 2007 - 2008 i była to najlepsza firma . Było jak było ale nie narzekałem . Kasa na czas , a po to tyramy i dobra współpraca . Wolne zgłaszałem wczesniej i zawsze miałem . W Rzepinie czekał ich samochód abyś mógł do domu jechać . Kiedyś popieprzyli zlecenia i we Wrocławiu stałem po ładunek który zabrał juz wcześniej inny kierowca to Prezez kazał mi wypłacić 50 EURO za zmarnowany dzień .Tabor żyleta i żadnych problemów z paliwem czy opłatami za autostrady oraz promy i tunele . Zawsze kazali jezdzic najlepszymi drogami bo liczył się czas a nie oszczędnosci na opłatach . Dyspozytorzy byli jacy byli ale trzeba umiec gadac z nimi , szefostwo ok jak i ksiegowośc . Decydując się na prace kierowcy w Polsce trzeba być twardym a nie miekka rurą chcacą jeżdzic i jeszcze leżec w ciepłym łóżeczku co 2 tygodnie . Ja mile wspominam prace w tej Firmie i zawsze polece ją .A pamiętajcie to że dobry i sprawny zestaw moze uratować Ci życie . I co z tego ze zarobisz 1000 czy 2000 więcej a jeżdzisz złomem na drut ( przeżyłem to ) . Twoje zycie jest najważniejsz a kasa jest na którymś tam miejscu . Firmy z lepszym sprzętem w Polsce nie znajdziesz . Wiec zanim coś napiszesz o tej Firmie to przemyśl to . Pozdrawiam wszystkich kierowców SKAT-a i szybkiego powrotu do domu . Andrzej :)
3
major 2014-09-17 18:33:07
toś chłopie długo pojeździł u nich :) hahaha
Andrzej - Elbląg 2014-09-17 19:10:13
żadne hahahaha , bo dzieki jeżdzeniu do UK w Skacie od 2008 śmigam po lewej stronie . piszesz aby pisac hahahaha
major 2014-09-19 15:29:09
Hahaha po pierwsze a nie hahahaha, po drugie piszę że strasznie "długo" jeździłeś u nich i dziwie się że nadal nie jeździsz jak taka super firma, po trzecie gratuluje śmigania po lewej. I tak z innej beczki robię teraz w firmie gdzie przyjmują wszystkich - bardzo dobrze idzie praktykę zdobyć!!! - ale właśnie rezygnuje z nich - dlaczego zapytacie ?? Bo "śmigam po lewej stronie".
Andrzej - Elbląg 2014-09-20 12:01:52
Major , ja po prostu napisałem moje wrażenia i odczucia jakie miałem pracując w Skacie . Nie jest to jakaś reklama czy zachwalanie , tak było i tak opisałem . Nie będę pisał źle bo mi nie było źle . Praca jako kierowcy łączy się z wieloma obowiązkami ( uważam ze za dużo mamy na głowie ) i w tej firmie chociaż nie musiałem martwić się czy dojadę bezpiecznie do celu . Sam myśl że zestaw mam sprawny i nie wiekowy dodawała pewności siebie. Już miałem dość szarpania się ze szmatą na naczepie a tam firaneczka i pełen luksus . Z tego co pamiętam mieli Megi.Nie wiem jak teraz jest , ale na pewno mają już o wiele lepszy sprzet ,tak więc jak ktoś bardzo chce jeźdźić i nie przeszkadza mu bycie 3-4 tygodni w budzie to polecam . Z każdym można się dogadać to i z dyspozytorami tez . Major , serdecznie gratuluje jazdy po lewej i życzę powodzenia w nowej pracy .Pozdrawiam , Andrzej .
gant 2014-11-13 19:14:25
moim zdaniem kazdy może mieć swoje zdanie @andrzej. Dobrze jest tak jak z Twojej strony słyszeć również pozytywy o pracy w takiej firmie jak Skat Transport. Szczerze mówiąc nigdy w te wszystkie negatywy z kolei nie chciało mi się wierzyć, choć wiedziałem jednak , że nie jest to firma bez żadnych wad .
bolec 2014-11-23 14:22:34
Nie polecam pracy w tej firmie. Chyba, że zostaniesz dworzaninem, arystokratą, to będzie dobrze.(usunięte przez administratora)
2
Erzecznik SKAT 2014-11-28 08:47:06 [użytkownik zarejestrowany]
Grupa SKAT dynamicznie się rozwija, stale poszukujemy nowych pracowników do rozwijających się działów i oddziałów. Ogłoszenia na stronie są aktualne. Zapraszamy! Branża TSL nie jest łatwa, dlatego nie należy sugerować się wpisami anonimowych osób którym się nie powiodło w karierze.
skacior 2014-12-08 14:33:41
a to dobre! Tej firmie dynamika nie sprzyja zwłaszcza w korelacjach z własnymi kierowcami! Nie wiem, ale mnie trudno doszukać się plusów w tej firmie a jeżeli już są to i tak nie jest powód żeby dalej trwać w tej firmie! Szukają fachowców, ale oni wkrótce odchodzą jak tylko zobaczą co się dzieje...właśnie na tej zasadzie ta firma funkcjonuje!
1
Jacek 2015-01-13 17:14:24
Smiech na sali! Nie poradzili sobie! Do ostatniej chwili nijaki pan T. kombinowal jak mnie zatrzymac. Smieszna firma i smieszne stawki za prace, co najmniej o 50% zanizone wzgledem rynkowych 0,11-0,14€/km od tego oczywiscie ZUS i podatek..i te ich 2000 netto na niby przyuczeniu za mc jezdzenia. Oczywiscie po przyuczeniu Iszy i ostatni miesiac brak kwoty gwarantowanej pan prezesik sobie tak wymyslil.. Szkoda czasu na takie twory jak Skat.
1
serwus 2015-02-18 03:15:41
Chwila, od poczatku tego roku Niemcy wprowadziły minimalną stawkę krajową 8,5 euro za godzine, tutaj jest płacone od kilometra. Możecie napisac ile wychodzi łącznie? W ogóle skat transport zatrudnia na normalną umowę, bo słyszałem, że pracujecie na własnej działalności gospodarczej, prawda to? Pozdrawiam.
3
Erzecznik SKAT 2015-02-18 09:04:17
Witam, aby poznać zasady współpracy z kierowcami proszę o e-mail na kierowca@skat.com.pl lub kontakt telefoniczny 605 500 200, nasz pracownik odpowie na pytania
1
jurek 2015-02-23 20:01:23
mam 52 lata i nie jeżdxe od5 . mam jakąś szanse na powrót na drogi w Waszej firmie . 2 lata jexdziłem do Angli i Irlandi.
nowy 2015-10-17 12:31:46
witam chce zacząć jezdzić w skat może ktoś powiedzieć ile w trasie a ile w domu i jakie zarobki dzięki
bolec 2015-10-20 20:49:27
dział PR?
1
bolec 2015-11-15 20:32:38
tak długofalowa współpraca i co pół roku nowa osoba w dziale beneluxu
1
agata 2016-01-22 10:31:18
Bardzo dziwne stosunki interpersonalne w tej firmie. Duża rotacja pracowników. Kiepska atmosfera w pracy. Benefity śmieszne. Wynagrodzenia mało konkurencyjne. Długofalowa wspołpraca w mojej ocenie niemożliwa.
1
agata 2016-01-31 19:59:09
Już ktoś wcześniej pisał o dworzanach i tych nie z dworu. Masz znajomego to niech ci opowie szczegóły. Możesz się zatrudnić i przekonać się jak to wygląda na własnej skórze. Taka fluktuacja kadr skądś się jednak bierze:)
2
agata 2016-01-31 20:00:18
Już ktoś wcześniej pisał o dworzanach i tych nie z dworu. Masz znajomego to niech ci opowie szczegóły. Możesz się zatrudnić i przekonać się jak to wygląda na własnej skórze. Taka fluktuacja kadr skądś się jednak bierze:)
2
agata 2016-01-31 20:05:37
Co do zarobków- jedno na rozmowie, co innego w rzeczywistości i raczej nie suma o której piszesz
3
ciekawski 2016-02-01 08:53:57
Rozwiń proszę Agatko wypowiedź "taka fluktuacja" wiesz coś, czy taka twoja własna opinia, bo z tego co słyszałem przez ostatnie lata podwoili zatrudnienie
agata 2016-02-01 11:24:56
Wyraziłam swoją opinię, w dyskusję wciągnąć się nie dam. Wiem jak jest. Dziękuję i pozdrawiam
Erzecznik 2016-02-02 12:16:29
Uprzejmie informuję, iż nawiązując do ostatnich badań fluktuacja w Grupie SKAT jest jedna z najniższych w branży, biorąc pod uwagę firmy zatrudniające powyżej 100 osób.
Rozumiemy, że nie każdy z pracowników może sprostać wyzwaniom które stawia branża TSL. Zawsze można wszelkie trudności w pracy uzasadnić "trudnościami interpersonalnymi" lub innymi sensacyjnymi stwierdzeniami. Życzymy jednak powodzenia w dalszej karierze i znalezienia pracy odpowiadającym kompetencjom i możliwością Pani/Pana "agata"
1
bolec 2016-03-26 14:29:37
to forum, to jakaś kpina... posty znikają, zostają same peany na cześć...
1
Zdzich 2016-03-31 23:04:44
Kupili nowe auta to i pewnie zatrudniają więcej kierowców http://www.skat.com.pl/media-skat/aktualnosci-media/435-pr%C3%B3bna-partia-ciagnik%C3%B3w-scania-r450
1
tomasz 2016-04-16 01:09:51
Nie polecam
3
jacek k. 2016-04-16 11:15:29
Z tego co wiem projekt jeszcze sie nie wystartowal. A ty juz nie polecasz?
1
adzio 2016-06-15 22:22:34
ogłoszen widzę, że mają sporo jednak chyba nie ma chetnych do aplikowania, skoro piszecie ze warunki kiepskie?
2
Stach 2016-06-16 09:41:05
Moja dziewczyna pracuje u nich, a wcześniej w innych firmach była, mówi, że wynagrodzenie jest lepsze a i dodatków sporo: karty na siłownie, prywatna opieka, premie dla wszystkich kilka razy w roku, wiele osób ma samochody służbowe - cały czas powiększają działy, nawet robią ogromny remont w siedzibie aby powiększyć miejsca dla wszystkich działów i bazę w Rzepinie też modernizują... i do oddziałów cały czas zatrudniają, wyniki im rosną a więc każdy sam decyduje czy tam iść - wiadomo za łatwa pracę dużych pieniędzy nie dostaniesz...
1
adam 2016-06-19 13:35:14
Ciekawe, który dyspo tym razem "nie wytrzymał psychicznie" pracy w młodym dynamicznym zespole...
4
Wojciech S. 2016-09-07 10:08:33
Polecam, współpracuję z nimi od 3 lat, firma solidna
1
Roby Z. 2016-09-16 12:56:07
Spoko jest, można pracować.
1
Dzeus 2016-10-05 21:33:13
Ogólnie to wydaje mi się, że warto tutaj złożyć CV
1
tgtgtgtr 2016-11-02 08:40:29
Począwszy od dnia 1 stycznia 2017 r. pracodawca, zatrudniający pracowników na podstawie umowy zlecenia lub umowy o świadczenie usług, niezależnie od tego, czy prowadzącą oni działalność gospodarczą, czy też nie (tzw. samozatrudnieni) - obowiązany będzie do ewidencjonowania ich godzin pracy.
vin 2016-11-03 20:00:18
Jest sens ubiegać się o pracę skoro nie ma się kompletnie doświadczenia w branży TSL ale za to mówi się biegle po angielsku?
2
Zostaw swoją opinię o Skat Transport - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skat Transport