Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Nagel Polska

Pracowałeś w firmie Nagel Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Magazynier - 2014-01-24 06:44:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma solidna. Jak ktoś chce pracować to pracował będzie zresztą tak jak wszędzie, ale tak jak ktoś napisał wyżej firma rodzinna, j( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
final - 2014-02-12 10:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wreszcie ktos napisal prawde co dzieje sie w spedycji od lat i straty sa. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
erlic - 2014-03-05 23:44:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spedycja to specyficzna branża, Nagel jak dla mnie jakoś się jeszcze odnajduje, mają tutaj wiele pozytywnych wpisów.
zdjecie uzytkownika
Jeno - 2014-03-06 00:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spedycja to po pierwsze specyficzna branża a po drugie bardzo wymagająca. Niestety trzeba pilnować swoich interesów i mieć oczy dookoła głowy i jeszcze w tyłku..
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-04-06 15:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez przesady zawód spedytora wcale nie jest aż taki wymagający, nie wiem jak w nagel, ale w innych firmach ledwo kto ma wykształcenie transportowe, serio.
zdjecie uzytkownika
szczery - 2014-05-07 10:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Proszę o uwagę. Od niedawna firma nagel wysyła pracowników do niemczech. Rekrutacja jest w komornikach pod poznaniem. Praca w wustermark i magdeburgu jako wózkowy i pakowacz do przepakowania słodyczy. Proszę o ostrożność w wyjazdach , na własnym przykładzie doszło do wielu niedomówień ze strony polskiego koordynatora. Złe warunki mieszkaniowe, mieszamy w 6 osób w jednym mieszakaniu z małą lodówką, brakiem miejsca na żeczy osobiste, ze słabym wyposażeniem kuchni , ubikacjo-łazięką (na 6 osób), w bloku z samymi polakami, pełno alkoholu, hałasu, muzyki, libacji alkoholowych, stukania, pukania, krzyków, wrzasku. Wspólna pralnia i suszarnia. Daleko od pracy na totalnym zadupiu z bardzo kiepską drogą dojazdu.
Po drugie koordynator firmy nagel. ( usunięte przez administratora ) Proszę uważać!!! wyjazd i mieszkanie nie jest przeznaczony dla osób normalnych (inteligentnych) pozbawianych nałogów (alkoholowy + tytonowy), chcących odpocząć po pracy.
To doskonałe miejsce dla meliniarzy , prostaków , niedbających o czystość i higiene osobistą , jedzących cokolwiek , nadużwywających alkoholu i tytoniu, dla których jednyna rozrywką jest głośne słuchanie muzyki , siedzenie na ławce i imprezy w bloku.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-05-29 18:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
To ile płacicie za takie warunki od nagel, no i jak to jest z transportem, jakies buzy transportowe zorganizowali?
zdjecie uzytkownika
alexa - 2014-08-08 23:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,to co napisał szczery to mnie przeraziło,czy nagel w Niemczech to totalna klapa? Pytam, bo mój mąż ma podjąć pracę w magazynie w Niemczech, a obecnie pracuje w Anglii; oboje chcemy aby mąż pracował bliżej. Czy te warunki mieszkaniowe są az tak tragiczne, libacje alkoholowe? nikt tego nie kontroluje? Proszę o jakieś informacje, bo nie bedziemy w takiej sytuacji ryzykowac, skoro ktos chce jechać do pracy i pracować a nie pić i Bog wie jeszcze co...a jakie sa zarobki? Czy ktoś może odpowiedzieć
zdjecie uzytkownika
naiwniak - 2014-09-07 00:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alexa - 2014-08-08 23:19:24]:
Może nie totalna klapa, ale prawie.... Przez pierwszy tydzień pracuje się za darmo. Mówią, że tydzień testowy, szkoleniowy czy coś tam a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak parobek. Za mieszkanie, które nimieccy żule mają za free musimy płacić 200 euro plus opłata za TV plus dojazd ok. 40-50 euro za paliwo/miesiąc. Jeśli nie masz własnego samochodu to jesteś na łasce lub niełasce kierowcy. Jeśli go znajdziesz oczywiście... Żadnych busów zakładowych nie ma. Mieszkania - jak się trafi. Bywają znośne i pokoje 2-os., ale jak się nie trafi to mieszka się w pokoju 3-os. i mieszkaniu 6-os. Właściciel kontroluje mieszkania, może wejść w każdej chwili. Praca różnie, zależy od dnia i humoru szefa-Turka. Sporo dźwigania, duże tempo pracy na taśmie, mnóstwo stresu i konfliktów międzyludzkich. Stawka marna (za pierwszy miesiąc tylko 520 euro, bo premia (200 euro) przychodzi z miesięcznym opóźnieniem a czasem nie przychodzi... Nie płacą nadgodzin (wszystko idzie na Zeitkonto, mogą je oddać co najwyżej w dniach wolnych). Soboty często pracujące. Praca dla zdesperowanych, silnych psychicznie i fizycznie. Atmosfera kiepska. Jedyne plusy - blisko do PL i umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-09-07 20:03:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
te 520 to po potrąceniach podatkach mieszkaniu i z tego jeszcze jedzenie?
zdjecie uzytkownika
aaaaaaa - 2014-09-08 14:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2011-05-22 09:01:22]:
zgadzam sie z przedmówcą ,to jest prawda Ozon szuka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak znajdzie to zostanie a jak nie do won do polski oszukuja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] az rece cie bola jeden polaczek to malo turkowi nie wejdzie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie bede mowic o kim mowa bo jak tam ktos pracuje to wie kogo mam na mysli ,a p,Jacek to jest mily zeby tylko zamydlicz oczy i nic wiecej taka sama g....
zdjecie uzytkownika
ANIA - 2014-09-09 13:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mARIO - 2013-07-25 19:03:29]:
Witam,
dostalam propozycję pracy tam ,ale teraz się boję jechać jak tak oszukują.
zdjecie uzytkownika
A - 2014-09-10 19:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się ze wszystkimi opiniami dotyczącymi pracy dla tej firmy na terenie Niemiec.Firma naraża ludzi na niepotrzebne koszty np dojazdu do miejsca kwaterunku (do miejscowości której nie ma nawet na mapie) z różnych zakątków Polski a potem powrotu do kraju, bo wiekszość z ustaleń z rozmów z koordynatorem, na miejscu okazuje się po prostu nieprawdą m.in odległośc kwatery od miejsca pracy (ponad 40 km), ilośc osób w mieszkaniu itp. Nie na miejscu jest zapraszać ludzi na spotkanie do miejscowości Komorniki pod Poznaniem, robić tzw. casting i jeszcze mieć potem darmowego pracownika przez kilka dni, bo każdy zdrowo myślący człowiek na miejscu przekonuje się,że podjęcie tam pracy jest po prostu nieopłacalne.Chyba że kwoty przytoczone wyżej kogoś zadowalają. Tzw. dni próbne są balansowaniem na granicy prawa. Dni próbne do czego? Do układania czekolad w pudełkach? Przecież to jakaś parodia. Poza tym praca wykonywana jest w bardzo niskich temperaturach. Stanowczo odradzam. Strata czasu, niemałych pieniędzy na dojazd na tzw "casting rekrutacyjny" a potem do "pracy".
zdjecie uzytkownika
kapsel - 2014-09-12 16:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie do Was dostałam oferte pracy w firmie Nagel w Wustermark mozecie mi napisac jakie warunki teraz tam panują? i jak płaca? z gory dziekuje i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-09-12 22:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kapsel łatwiej by było gdybyś napisał co to za oferta, jakie dokładnie stanowisko, bo wiadomo, że zawsze są pewne różnice. Nagel to jeden z wiodących operatorów logistyki artykułów spożywczych w Europie, komentarze w Internecie mają raczej dobre, ale czy można im w pełni zaufać to niestety nie wiem.
zdjecie uzytkownika
kapsel - 2014-09-13 15:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AREK dziekuje za odpowiedz chodzi o pakowanie słodyczy niedługo mam wyjechac i poprostu niewiem co zrobic wiecej komentarzy przeczytałam negatywnych dobre strony to panowie maja tam wporzadku na wozkach widłowych pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pati - 2014-09-15 21:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez dostałam tam prace ale jeszcze nie wyjechałam i chyba nie wyjade! ale potwierdzam zakwaterowanie daleko - dojazd na własną ręke! do pracy i nawet tam gdzie bedzie sie mieszkać! - próbny tydzień za free - same koszty a umowa niby po tygodniu! chyba lipaaaaaaaaaaaa
zdjecie uzytkownika
kapsel - 2014-09-21 14:10:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ja wlasnie zrezygnowalam mysle ze dobrze zrobiłam pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
karolina - 2014-09-22 01:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wam tez proponowali super warunki itp?
zdjecie uzytkownika
do kapsel - 2014-09-22 01:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a z kim mialas jechac?
zdjecie uzytkownika
mila - 2014-09-26 12:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a może jakieś kobietki wypowiedzą się,które pakowały tam słodycze? Bo wiekszość komentarzy jest od mężczyzn,którzy pracowali na rozładunku.. Jedzie ktoś teraz?
zdjecie uzytkownika
irek - 2014-09-28 19:32:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedawno Nagel poszukiwał pracownika magazynowego. Jak pisali w ofercie, to proponują umowę o pracę. Interesującą, pełną wyzwań pracę w rozwojowej branży logistycznej. Ich nowi pracownicy przed podjęciem pracy przechodzą intensywne szkolenie wprowadzające. Otrzymują również wsparcie podczas przejmowania swoich obowiązków. Gwarantują atrakcyjne warunki zatrudnienia w rodzinnym przedsiębiorstwie o płaskiej strukturze organizacyjnej i szybkiej decyzyjności. Ile w tym prawdy?
zdjecie uzytkownika
monia - 2014-09-29 20:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś wie jak się pracuje w biurze obsługi Klienta w Komornikach ? maja ogloszenie o prace całkiem fajne ale czy ktoś sie orientuje czy warto sie ubiegać o tą pracę ?
zdjecie uzytkownika
seweryn - 2014-10-16 18:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, właśnie natknąłem się w Internecie na ogłoszenie pracy wystawione przez Nagel. Poszukują magazyniera. Ich oferta mnie zaciekawiła, bowiem napisali, że oferują: Umowę o pracę, interesującą, pełną wyzwań pracę w rozwojowej branży logistycznej. Podobno ich nowi pracownicy przed podjęciem pracy przechodzą intensywne szkolenie wprowadzające. Otrzymują również wsparcie podczas przejmowania swoich obowiązków. Jak to wygląda na magazynie, bowiem brzmi zbyt starannie.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-11-20 21:19:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w oddziale Nagel group Reichenbach(Niemcy), warunki są bardzo dobre choć jest czasami bardzo zimno na halach(wiadomo chłodnie), w pracy zajmuje się praktycznie wszystko od rozładunku aż po sortowanie towaru. Zarobki na moim stanowisku są też dość dobre 2 tys. euro już z wliczonymi nocnym godzinami oraz innym dodatkami dodatkowo na święta bożego narodzenia +300 euro
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nagel Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x