brak logo

Nagel Polska

Błonie

Opinie o Nagel Polska

anonim 2011-04-18 20:16:04
10 innych chętnych na nasze miejsca ???
Kilka wakatów to chyba jest:))) I to nie od dziś :D
anonim 2011-05-22 09:01:22
a praca na magazyniejako zwykly fizol czyli pracownik magazynowy na czym tam polega, tam dostaje sie wozek widlowy czy zwyklego paleciaka? pracowal moze ktos w Tychach? Z góry dziekuje. Lukasz.
M 2012-07-26 11:38:13
a nie wpadliscei na pomysl zalozenia zwiazku zawodowego? moze czas isc po rozum do glowy?
NAGEL 2013-07-25 18:57:11
WIECIE CO JA PRACUJE TYLE LAT W TEJ FIRMIE I NIE NARZEKAM MAM PRZERWY I TO DUZO MAM CO ZJESC A TACY CO SA WYKORZSTYWANI TO (usunięte przez administratora) UMIESZ JEZDZIC NA WOZKU WIECEJ NIC NIE OBCHODZODZI ROZLADUNEK ZALUDENK ZWROTY WALCIE OPINIE TYCH (usunięte przez administratora) ONI WOZKA NA OCZY NIE WIDZIELI A ZAROBKI OK!!!!
mARIO 2013-07-25 19:03:29
Ja pracuje 2 lata dostalem wozek widlowem nic nie nosze nie nazekam mam pelny etat przerwy nie wiem jak gdzie indziej jest a mysle tak jezeli ktos sie nie stara to nie ma u mnie atmosfera (usunięte przez administratora) mam do dobre piniadze umowe o prace i dobra znaomosc nie nazekam elagancko nie wiem jak jest u was ale ale tyle nie zarobicie co ja :P:P:P nara
1
mARIO 2013-07-25 19:06:36
przeprasza, za bledy ort. ale klawiatura nawala
1
gosc 2013-12-15 21:07:04
teraz ta firma to prywata rodzinna firma ( jesli chodzi o przewoznikow )
1
aa 2014-01-22 12:37:53
Witam , mam pytanko w sprawie rozładunku i załadunku na magazynie , chce się dowiedzieć jak to się odbywa , pozdrawiam
2
Magazynier 2014-01-24 06:44:50
Firma solidna. Jak ktoś chce pracować to pracował będzie zresztą tak jak wszędzie, ale tak jak ktoś napisał wyżej firma rodzinna, j( usunięte przez administratora )
2
final 2014-02-12 10:33:39
Wreszcie ktos napisal prawde co dzieje sie w spedycji od lat i straty sa. (usunięte przez administratora)
2
Maciek 2014-04-06 15:09:04
Bez przesady zawód spedytora wcale nie jest aż taki wymagający, nie wiem jak w nagel, ale w innych firmach ledwo kto ma wykształcenie transportowe, serio.
1
Michał 2014-05-29 18:34:14
To ile płacicie za takie warunki od nagel, no i jak to jest z transportem, jakies buzy transportowe zorganizowali?
7
łeee 2014-09-07 20:03:08
te 520 to po potrąceniach podatkach mieszkaniu i z tego jeszcze jedzenie?
3
ANIA 2014-09-09 13:54:28
Witam,
dostalam propozycję pracy tam ,ale teraz się boję jechać( usunięte przez administratora )
kapsel 2014-09-12 16:39:33
Witam mam pytanie do Was dostałam oferte pracy w firmie Nagel w Wustermark mozecie mi napisac jakie warunki teraz tam panują? i jak płaca? z gory dziekuje i pozdrawiam
kapsel 2014-09-13 15:57:19
AREK dziekuje za odpowiedz chodzi o pakowanie słodyczy niedługo mam wyjechac i poprostu niewiem co zrobic wiecej komentarzy przeczytałam negatywnych dobre strony to panowie maja tam wporzadku na wozkach widłowych pozdrawiam
1
pati 2014-09-15 21:18:18
ja tez dostałam tam prace ale jeszcze nie wyjechałam i chyba nie wyjade! ale potwierdzam zakwaterowanie daleko - dojazd na własną ręke! do pracy i nawet tam gdzie bedzie sie mieszkać! - próbny tydzień za free - same koszty a umowa niby po tygodniu! chyba lipaaaaaaaaaaaa
kapsel 2014-09-21 14:10:07
Witam ja wlasnie zrezygnowalam mysle ze dobrze zrobiłam pozdrawiam
1
karolina 2014-09-22 01:02:36
a wam tez proponowali super warunki itp?
do kapsel 2014-09-22 01:08:50
a z kim mialas jechac?
mila 2014-09-26 12:03:46
a może jakieś kobietki wypowiedzą się,które pakowały tam słodycze? Bo wiekszość komentarzy jest od mężczyzn,którzy pracowali na rozładunku.. Jedzie ktoś teraz?
4
monia 2014-09-29 20:01:40
Czy ktoś wie jak się pracuje w biurze obsługi Klienta w Komornikach ? maja ogloszenie o prace całkiem fajne ale czy ktoś sie orientuje czy warto sie ubiegać o tą pracę ?
12
Marek 2014-11-20 21:19:13
Pracuje w oddziale Nagel group Reichenbach(Niemcy), warunki są bardzo dobre choć jest czasami bardzo zimno na halach(wiadomo chłodnie), w pracy zajmuje się praktycznie wszystko od rozładunku aż po sortowanie towaru. Zarobki na moim stanowisku są też dość dobre 2 tys. euro już z wliczonymi nocnym godzinami oraz innym dodatkami dodatkowo na święta bożego narodzenia +300 euro
1
pracownik 2015-01-16 18:13:17
Prosze nie wprowadzac ludzi w bład bo to nie jest firma Nagel tylko utworzona przez Niemcow oddzielna spolka a koordynator ma tylko wydzierzawione biuro w siedzibie Nagel ale z Naglem nie ma nic wspolnego jest pracownikiem niemieckiej spólki
1
nick 2015-01-26 17:46:03
ZACZELY SIE PORZADKI W BLONIU NARESZCIE CZYZBY KTO SIE DOPATRZYL CO DZIEJE W SPEDYCJI RODZINNY INTERES ZAGROZONY
1
x 2015-01-28 21:33:01
Nowy dyrektor i.nowe porządki.Przyda się :-)
WOJEK Z JUSZKO 2015-03-02 15:02:29
co można powiedzieć o Nagel Polska...firma naprawdę solidna, ale jeśli trafiasz miedzy kolesiostwo, gdzie wszystkie stanowiska są obstawiane po znajomości to niczego nie osiągniesz,użyjesz jedynie stresu a i tak znajomości i układy będą góra,kiedy staniesz sie nie wygodny zwolnią cie a na twoje stanowisko wejdzie kolejna kuzynka,kuzyn albo siostra brata szwagra kolegi,,, i tak się właśnie w oddziale Gdansk dzieje
2
jeszcze pracownik 2015-05-07 18:25:30
UWAŻAJCIE NA TĄ FIRMĘ I CZYTAJCIE DOKŁADNIE WSZYSTKO CO PODPISUJECIE!!!.
Obciążają pracowników magazynu kosztami uszkodzonych towarów i sprzętu. Jeśli pracujecie przez agencje pracy JAGATEMP i coś uszkodzicie tzn. spadnie wam paleta z towarem albo uszkodzicie wózek widłowy to możecie chodzić kilka miesięcy bez wypłaty. Przestrzegam !!!
5
XXL 2015-05-07 23:46:10
syf i mogiła, najniższe zarobki, konkurencja obok daje o wiele więcej, praca dla młodych ludzi po szkołach nic wiecej ;/
2
izolda 2015-05-16 16:31:25
Należy raczej napisać uwaga na JAGATEMP. Nagel obciąża JAGATEMP a nie pracownika i to tylko w szczególnych przypadkach jak np. przyłapanie na kradzieży czy bezmyślne zwalenie z regału całej palety towaru
2
poirytowany 2015-11-17 08:01:57
zdecydowanie nie polecam! ściągają ludzi oferując fantastyczne zarobki, które koniec końców okazują się dość marne bo niecały tysiąc euro za miesiąc, praca w bielefeld dość daleko z miejsca zamieszkania też trzeba dojechać ok 30km, po 2 miesiącach okazuję się że ludzie już nie są potrzebni.. w ciągu jednego dnia trzeba się przenieść 300km (co prawda bliżej polski) za niższą stawkę bo 8,50 euro brutto po czym po tygodniu mówią że trzeba wrócić spowrotem tam skąd się przyjechało... a i tak nie wiadomo czy będzie praca.. stawiają ludzi po ścianą wymagają Bóg wie co, płacą marnie a traktują Polaków jak śmieci, najtańszą siłę roboczą, także przestrzegam i radzę się 2 razy porządnie zastanowić czy warto podjąć pracę w tej firmie. i proszę czytajcie umowy!! bo Polacy robią nadgodziny! których koniec końców nie płacą bo jak się okazuje nadgodziny są wypłacone dopiero po wyrobieniu godzin wynikających z podpisanej umowy! a tych godzin przeważnie się nie wyrabia bo nie ma tyle pracy... w ciągu mojej krótkiej kariery w tej firmie w mieszkaniu w którym mieszkałem przewinęło się sporo osób... dlatego oferty pracy ciągle są..
1
janosik 2015-11-23 20:31:47
zero prawdy
Pablo 2015-12-05 17:35:09
Witam Wszystkich. Chciałbym Was prosić o radę byłem dziś w Naglu na rozmowie na odśnieżanie placu ciągnikiem orientujecie sie może co to za praca ?? Był to jakiś Pan Piotr z Grodziska prosiłbym o jakieś informacje
Hans 2015-12-17 18:16:30
Niestety nie wystawię firmie dobrej oceny. W naglu najgożej mają operatorzy wózków wysokiego składu. Zarobki bardzo marne jak na pracę w chłodni i do tego 100% odpowiedzialności materialnej. Za wszystkie uszkodzenia płacą pracownicy wiec jeśli jakaś paleta bedzie krzywo stać na regale i przypadkiem spadnie ci z wideł to zapłacisz za cały towar z własnej kieszeni.
kawka 2016-01-22 23:24:27
obciążaja pracą ponad normę, ale nie ma nadgodzin, nie ma dobrej organizacji, a jest fatalna atmosfera.... kierownictwo sie wspiera i dużo zarabia, inni pracownicy traktowani są jak niewolnicy... nie płacą za nadgodziny, w niektórych działach ludzie maja po 60 dni nie wybranych urlopów, ale ja je wybierają, to pozostali za nich pracują...niemiecki wyzysk
2
FUN 2016-01-27 15:17:27
Czy ktos pracuje obecnie w Halle? Jakie sa warunki pracy i ogolna sytuacja? Prosze o odpowiedzi
janusz 2016-01-27 21:29:37
Witam. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w Halle. czy ktoś jedzie na 31.01.2016r. e-mail: agnisia33@vp.pl Może pojechalibyśmy razem.
Eva 2016-02-29 14:26:39
Przestrzegam wszystkich odnośnie pracy w Halle koło Bielefeld!Pracowałam tam przy pakowaniu cukierków-wychodzisz jak jest ciemno, wracasz już ciemno,totalny wyzysk.Nadgodziny nie są płacone ekstra,harujesz,harujesz!Kierownictwo polskie nie liczy się z ludżmi,bo traktują cię jak tanią siłę roboczą.Atmosfera ogólnie do d... i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
qqrq 2016-07-11 17:33:23
witam mam pytanie odnosnie oddzialu w lublinie, jakie warunki proponuja na stanowisku magazyniera??
Samira 2016-08-09 20:55:26
Witam Wszystkich,interesuje mnie oferta pracy do Berlina na pakowanie słodyczy. Może mi ktoś powiedzieć jak tam jest czy jechać?
aaaaaaaaa 2016-08-17 14:38:03
nie oplaca sie po tygodniu bez kasy wyrzucaja do polski na wlasny rachunek a powiedza dopiero wieczorem w piatek
aaaaaaaaa 2016-08-17 14:38:38
nie oplaca sie po tygodniu bez kasy wyrzucaja do polski na wlasny rachunek a powiedza dopiero wieczorem w piatek
piter17775 2016-09-02 12:49:35
Witam dostałem prace w firmie Nagel w Wustermark możecie mi napisac jakie warunki tam są jak płacą itp?
piter17775 2016-09-02 12:50:05
Witam dostałem prace w firmie Nagel w Wustermark możecie mi napisac jakie warunki tam są jak płacą itp?
QuaZmo 2016-09-20 15:11:29
jest ok,
roek 2016-10-01 12:37:53
Jaa uważam ze zawsze warto spróbować zaaplikowac..
rastuszek 2016-11-02 17:56:58
Z wielką chęcią opiszę moją przygodę z Nagel Group.

Pewnego dnia, wychodząc z pracy w Polsce, otrzymałem telefon z propozycją pracy pod Berlinem w fabryce czekolady za stawkę 8,5 euro za godzinę. Czegoś takiego właśnie szukałem, ponieważ ze Szczecina mam stosunkowo niedaleko, więc zgodziłem się bez dłuższego zastanowienia ani pytań. Po otrzymaniu informacji odnośnie pracy okazało się, że podana stawka jest kwotą brutto, zatem otrzymam 6,8 euro na rękę. Natomiast za mieszkanie odciągają 210 euro miesięcznie. Co więcej miejsce pracy jest oddalone od miejsca zamieszkania o 30 km, więc dochodzą dodatkowe koszty dojazdu. Mimo tego postanowiłem nie rezygnować i przekonać się jak to będzie.

Po dojechaniu na miejsce dwaj inni pracownicy, których zastałem w mieszkaniu powiedzieli mi, że to ja mam ich wozić do pracy swoim samochodem. Nikt wcześniej mnie o tym nie informował ani niczego takiego ze mną nie ustalał. Mieszkanie zastałem w wielkim nieładzie i brudzie. W pokoju, w którym miałem rzekomo mieszkać były rzeczy innej osoby. W tym jakieś pozostałości po narkotykach. Zacząłem wszystko wynosić do innego pomieszczenia bo przecież chciałem gdzieś usiąść i się chociaż wstępnie rozpakować. Nie było żadnej szafki. Tylko krzesło, dwa materace na jakimś drewnianym stelażu (trudno to nazwać łóżkiem) oraz brudna lodówka z rzeczami innej osoby, no ale cóż... Nie spodziewałem się 5-cio gwiazdkowego hotelu. Mimo tego przydałby się ktoś reprezentujący agencję pracy, ktoś kto wprowadzi nowego pracownika i co jakiś czas pilnuje porządku.

Zaraz po zostawieniu rzeczy zacząłem sprzątać syf w łazience. Nie wyobrażałem myć się kiedy jest w takim stanie, ponieważ wyszedłbym z niej jeszcze bardziej brudny. Następnie chciałem podgrzać sobie coś do jedzenia, więc przy okazji posprzątałem w kuchni.

Kiedy poprosiłem jedną z osób, która już tam była parę dni w pracy na tym samym stanowisku i miejscu co ja miałem pracować, o pokazanie umowy, ku zdziwieniu moim oczom ukazała się cała w języku niemieckim. Nie było w niej mowy o stawce godzinowej czy miesięcznej. Jedynie to, że zapewniają 100 godzin pracy miesięcznie. Wychodzi na to, że pracuje się tylko czasami lub jedynie średnio 5 godzin dziennie. Proszę sobie samemu obliczyć ile w rzeczywistości zarobilibyśmy w takim przypadku kiedy odciągają 210 euro za mieszkanie oraz trzeba zapłacić za dojazd.

Około godziny 1-szej w nocy wpadli do mieszkania pozostali dwaj pracownicy. Byli na jakichś środkach odurzających lub po prostu pijani. Jeden z nich zaczął krzyczeć żebym wstawał bo musi ze mną pogadać. Po chwili oboje weszli do pokoju, w którym próbowałem usnąć. Jeden z nich wyciągnął spod materaca, na którym leżałem woreczek z narkotykami. Wcześniej to on spał w tym pomieszczeniu i widocznie to był jego schowek. Natomiast drugi zaczął wydzierać się do mnie cyt. "czy wiesz od czego tutaj jesteś?" i mówiąc, że jestem ich kierowcą, który wiezie ich rano do pracy.

Po tym wszystkim doszedłem do wniosku, że tracę tam tylko swój czas i nerwy. Przyjechałem tam w celach zarobkowych a nie żeby użerać się z innymi mieszkańcami. W dodatku pracując za jakieś śmieszne pieniądze. Zabrałem swoje rzeczy i wyniosłem się z mieszkania. Zostawiłem jedynie skrzynkę jabłek dla chłopaków bo nawet nie mieli co jeść.

Kiedy wróciłem otrzymałem wiadomość z oskarżeniami, że ukradłem jakąś antenę. Ponoć otrzymali taką informację od jednego z tamtych mieszkańców. Osoba, którą poczęstowałem piwem i dałem skorzystać z laptopa. Osobie, której posprzątałem w mieszkaniu, zostawiłem skrzynkę jabłek i sprzedałem na koniec chleb bo nie miała co zjeść na śniadanie twierdzi, że ukradłem jakąś antenę? Niektórzy ludzie nie mają za grosz honoru, wstydu, wartości ani godności.

Nigdy więcej nie chcę mieć nic do czynienia z takimi pracownikami oraz agencjami jak Nagel Group.
2
Zostaw swoją opinię o Nagel Polska - Błonie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nagel Polska