brak logo

Levi Strauss

Płock

Opinie o Levi Strauss

pracownik levisa 2014-09-28 11:04:54
chyba jednak nie jesteś doświadczony, ja pracuje na szwalni nigdzie nie ma syfu sprzątaczki przez cały czas chodzą i zamiatają i jak na razie każdy trzyma się tej pracy a nie szuka innej więc nie pisz głupot. pracowników zwalniają tych co ciągle chodzą na zwolnienia lekarskie lub nie przedłużaja umów z tymi co mają umowy zlecenia a kiepsko sobie radzą. teraz dopiero nadszedł kryzys i nie wiadomo co bedzie dalej ale ludzie nie wypowiadajcie sie o czyms o czym nie macie pojęcia!!! moze nie na wszystkich operacjach jest łatwo ale ludzie którzy chcą pracowac to nawet jak sie nie wyrabiają nadal pracują!
1
marta 2014-10-02 19:18:25
czy ktoś wie co teraz się dzieje w levisie chodzą takie plotki że juz nie wieadomo komu w co wierzyć, ma ktoś jakieś wiarygodne źródło które wie co się u nas święci???
1
marta 2014-10-17 21:33:12
pytając o plotki nie mam na mysli tego jak wygląda praca w LS bo to wiem, gdyż pracuję tam już ładnych parę lat. Moje pytanie tyczyło się bardziej sytuacji fabryki, kondycji czy jak to tam nazwać. Dużo zwolnień się szykuje i z tego co wiem to machina już wystartowała a miało wszystko się wyjaśnić po nowym roku, gadają też o zamknięciu, sprzedaży dużo by jeszcze wymieniać plotek jest mnóstwo
Ewa 2014-10-23 17:11:48
Zawsze zwalniają tych z produkcji(szaraków).Niech się wezmą za siebie i zwolnią dla przykładu:brygadzistki(ów)kogoś z kadr,produkcyjnego-tyle ich jest,połowa tylko przełazi,przegada a zarabiają kilka razy więcej od nas.Niech idą na wcześniejsze emerytury ,przecież tyle lat na stołkach to chyba się już nachapali.
My musimy na nich robić,a oni się z nas śmieją.Mają układy to pracują,tak jak niektórzy wiekowi na 1/2 etatu lub niedawno przyjęta pani do laboratorium (choć widać ją na każdym dziale)
2
ONA 2014-10-23 17:54:42
A może,szukając oszczędności niech nasi "biurowi" zaczną od siebie i dadzą przykład np.podczas podwyżek i bonusa.Zamiast nam podnosić normy ,niech sobie ujmą pensji,zrezygnują z premii rocznej(my dostajemy grosze a oni po kilka tysięcy zł)
Czemu my zawsze jesteśmy poszkodowane i nasze panie brygadzistki tylko się z nas śmieją i mówią abyśmy szyły więcej bo nie wyrobimy "celu" a wtedy one nie dostaną premii.
5
marta 2014-10-24 00:21:09
nie interesuje mnie kto ile zarabia, każdy jest kowalem swojego losu, więc może zamiast mieć pretensje do tych co zarabiają więcej, samemu zrobić coś w swoim życiu by to zmienić, każdy tylko narzeka na tych co są wyżej a dać Wam to samo stanowisko i ciekawa jestem jak byście się wy zachowywali, owszem są osoby które nadużywają swojej władzy ale tak poza tym każdy odgórnie ma coś przykazane i ma tak robić to nie jest winna brygadzistów, że kierownictwo im każe a ani znów każą robić to co każe im dyrektor i tak dalej, na każdym stanowisku trzeba się wywiązać ze swoich obowiązków zaczynając od sprzątaczki a kończąc na dyrektorze. Wyprzedzając wasze odpowiedzi dodam tylko tyle że sama pracuję na produkcji i pretensje o to moge mieć tylko do siebie że pracuję i wykonuję taką pracę a nie inną
1
lapka 2014-10-27 21:30:55
A wiec tak. Ja.dostalam umowe na.miesiac.w trakcie pracy.jednej.dziewczynie nie przypadlam do gustu.. czemu to sama.nie jestem w stanie tego . Byla sytuacja taka.ze. na.palarni.obrazila mnie wiec ja to zglosilam brygadzisce ta tak zareagowala.ze mnie zwolnini za to ze poczulam zagrozenke.
.. bez sensu
pracownik 2014-10-31 11:47:21
Zamiast ograniczać zatrudnienie na produkcji powinni ograniczyć zatrudnienie w biurach.Siedzą tylko i z utęsknieniem czekają na godzinę 16.00 ,żeby iść do domu.
Ciekawe jak by się czuły pracując przy maszynach.Pani z laboratorium też ciągle biega z walizeczką i udaje ,że pracuje.Ciekawe ,czy chociaż zna się na pracy w laboratorium ,czy jest tylko panią do towarzystwa.Jak wyjdzie na produkcję to tylko na pogaduszki,albo udaje zapracowaną.
4
Pracownica 2014-11-02 19:04:45
A ja powiem tylko tyle, pracuję rok czasu wiadomo, że ciężko ale nigdzie nie płacą za siedzenie, ludzie nie narzekajcie na pracę bo tak źle to nie jest, docenicie może tą pracę właśnie na szwalni gdy rzeczywiście firmę zamkną. A co do pracowników na wyższych stanowiskach oni też mają odgórnie przekazane co mają mówić i co robić. Co do śmiania się brygadzistek z pracownic pierwsze słyszę wiadomo każdy ma lepszy i gorszy dzień,lecz moja brygadzistka jest OK i wcale nikt się jej nie podlizuje;) Ma koleżanki jak każdy inny i co Z tego..... Nie słuchajcie plotek, że zamkną zakład są zwolnienia bo nie ma zamówień wiadomo, ale to nie pierwsza taka sytuacja w levisie z tego co słyszałam. Kryzysy są w każdej firmie. Pozdrawiam ;)
1
Ina 2014-11-10 19:46:23
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-31 11:47:21]:
Przestań pisać bzdury
Wiele moich koleżanek które pracują na szwalni i szyją na maszynach jest po studiach,ale nie mają tzw."pleców" i będą nadal szwaczkami.
Więc się nie napinaj,a jak masz coś napisać ,to najpierw pomyśl(to nie boli)
Pracownik 2014-11-12 20:43:23
To oczywiste, że negatywne opinie piszą tylko Ci, którzy nie dostali się do pracy w Levis, albo się nie sprawdzili. Mnóstwo ludzi pracuje tam całymi latami i jakoś nie odchodzą - a przecież nikt ich na siłę nie trzyma. Firma jest wymagająca - o zgrozo ! trzeba pracować, a nie obijać się ( palić co chwila, rozmawiać przez telefon itp... ). Pracuję dwadzieścia lat ( na produkcji ) i ani razu firma nie opóxniła się z wypłatą, uczciwie płacą za nadgodziny, daja posiłki pracownikom, dodatki socjalne. Jest fundacja, która finansowo wspiera pracowników w trudnej sytuacji, sa dopłaty szkolne dla dzieci pracowników, stypendia, doplaty do ogrzewania ( w okresie zimowym ) itd.. Ci co tak marudzą moga iść do innych firm - popracują na czarno, bez uczciwego zarobku i innych dodatków to docenią co stracili i zozumieją co to jest wyzysk.
3
Doświadczony 2014-11-12 20:44:29
Słyszałem,że w ciagu 3 lat mają calkowicie zamknąć fabrykę,co roku zmniejszać zwartą kadrę pracowników,zeby nie było zwolnień masowych...W Plocku każdy zakład większy wykończą ,bo to Płock !!
pracownica 2014-11-13 07:51:08
frau
co ty za bzdury piszesz-tzn ,że jeśli ma czas aby zamienić z koleżankami słowo to nie ma co robić .Inni pokończyli studia i nie mają czasu na pogaduszki ,bo nie mają znajomości ani dobrych pleców tylko muszą zasuwać .Z twojej wypowiedzi znaczy ,że ta pani jest na ochronce nie w pracy -tak?
1
Wielkie Joł 2014-11-14 17:43:36
Do marca 2015r...............a potem przejmuje kooperant(Tajwan)
2
pracownik Levisa 2014-11-23 08:22:25
Trochę źle zrozumiałeś -jest mniejsza produkcja niż w poprzednich latach i w związku z tym jest za dużo ludzi i na produkcji i w biurach.Ale zwolnienia obejmują tylko ludzi z produkcji.A ludzie z biur są tak jakby pod ochroną i mimo ,że nie mają co robić ,to zostają.
jabdababa 2014-12-12 12:03:03
Nie polecam. Robią to samo, co w innych markach, czyli wykorzystują ludzi (najczęściej studenttów) przez kilka dni nie ma umowy a potem dziękują telefonicznie za współpracę czyli praca na kilka dni za darmo i ogólnie strata czasu
1
głupia 2014-12-17 12:59:43
co ty pitolisz pracuje w levisie 11 lat i nigdy nie slyszalem o takim przypadku! jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj. I tak ten zaklad dlugo nie pociagnie, to jego ostatnie oddechy... od nowego roku sporo zmian np hypo z 3 zmian przechodzi na 2. Szkoda im na dodatek nocny! a nie sa to az takie duze pieniadze wiec skoro zaklad szuka nawet takich dziadowskich oszczednosci tzn ze nie jest dobrze! Pozdr dla pana z wąsem...
1
glupia 2014-12-22 07:28:41
rozwoj? jaki rozwoj?! powtarzasz te same czynnosci przez lata! pracownik produkcji bedzie zawsze tylko pracownikiem produkcji bez wzgledu na to na jakim dziale (szwalnia, scraping, hypo itp)czasem komus sie uda wskoczyc na brygadziste bo akurat zwolnilo sie miejsce ale to zadkie przypadki. Tak umowa na stale ale nie sa cheni by ja dawac weiec zwalniaja na miesiac zeby znow przyjac a nie dac na stale. Jeszcze slowo do IDi - jakosc jest mizerna, a to przez coraz intensywniejsza ingerencje w material (zagnioty, przetarcia, litry chemii) wszystko po to by wyglad byl atrakcyjny ale co z tego skoro po kilku praniach traca kolor, przy siadaniu sie rwa na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] badz kolanie, kryzys kryzysem ale ludzie sie tez odwracaja od tych spodni to wszystko powoduje spadek popytu a tym samym spadek produkcji. W ostatnnich miesiacach zwolniono okolo 150 pracownikow, czesc musialo przejsc na pol etatu. Wiec jak szukasz zakladu z przyszloscia to lepiej idz do biedronki...
Kasia K. 2015-01-04 11:37:50
No i jak z tą firmą?Zamykają w marcu czy nie?Słyszałam,że mają przyjmować ludzi na wiosnę?Prawda?
2
pracownik levisa 2015-01-12 18:45:23
levisa nie zamykają!!! ALE............zwolnic mają jeszcze ok 50 osób od kwietnia znów maja przyjmowac bo są zamówienia. tyle powiedziała nam nasza brygadzistka
ls 2015-01-14 11:56:29
wiecie kim w levisie jest marzena j.
Pracownik Levisa 2015-01-16 19:22:12
Tam pracuje kilka dziewczyn o takim imieniu.
pracownica 2015-01-16 19:55:35
Jedna (usunięte przez administratora)pracuje w laboratorium a druga (usunięte przez administratora).pracuje na produkcji.
2
glupia 2015-01-16 23:35:37
jemu chodzi o ta trzecią :)
ls 2015-01-17 16:07:08
chodzi jesionowską
2
Tadek 2015-02-16 07:34:11
Firma, która ma taką historię nie może nikomu zostać obojętna. Levi jako producent przede wszystkim nieprzeciętnej jakości spodni jeansowych i ubrań powinien w wielu wypadkach być stawiany jako przykład biznesu, który bazuje na trwałości produktów. Wiele oczywiście można mówić o tym jak obecne zarządy działają w firmie, ale to są rzeczy, które powinny współgrać z polityką firmy, a co za tym idzie, powinno być możliwie jak najlepiej.
abc 2015-03-07 10:22:06
Mówią o likwidacji a dostaliśmy podwyżkę(skromną ale jednak)i BONUS(czyli tzw 13-nastkę.)
4
pracownik 2015-03-23 12:03:08
a zna ktoś beate z kontroli?
pr 2015-03-25 08:34:01
Ja znam! a co?zrestza chyba wszyscy ja znaja hihihi szczegolnie faceci
1
2015-03-25 16:27:01
Ze szwalni czy z B2 ?
2
niedosLy 2015-04-08 18:32:31
Co kto.z kim. Pani b.j zwana jablkiem chyba wszystkich na wyższych stanowiskach zaliczyła który jej chcieli. Agencja
5
Viki 2015-04-23 21:49:26
I znów niepewność,że pracy mamy do końca roku,a potem ....???
2
bezrobotna 2015-05-27 10:36:47
Czy przyjmują do pracy do Levisa?
Qba 2015-08-24 19:01:17
Quo Vadis Lewisie ?
huragan 2015-10-25 19:34:37
hehehe
PK 2015-10-29 12:53:07
A czy w Płocku można w dalszym ciągu kupić levisy w sklepie przy fabryce drugim gatunku?
mariola 2015-10-29 18:05:13
nie sklep zamknięto z 2-3 lata temu
magda 2015-10-31 11:01:40
Jest sklep Levis-Mustang w Galerii Mazowia.Dla pracowników 20% zniżki
Arsen 2015-11-25 13:09:31
Ja znam OlE z Gostynina . A w jakim sensie "niezła jest"?
Wiola 2015-12-21 23:13:24
Czy ktoś wie czy fabryka mebli Lewis przyjmuje się do pracy i gdzie można złożyć cv?
3
Ja 2016-01-24 09:39:36
Od 28.01.2016 r w sieciach sklepów BIEDRONKA będą w sprzedaży spodnie firmy LEVI'S
w cenie 179,99 zł
Ciekawe kiedy będą u pani Wiesi w zieleniaku osiedlowym......
2
Dawne czasy 2016-01-27 21:03:34
A jak tam Grzesiu (sewing mechanic obibokus)
Nadal nic nie robi kase bierze i lata za swą panią po szwalni....
były 2016-01-29 09:38:12
tam wszyscy biegaja za paniami i panie za panami. Taki juz klimat, ze mysla tym co miedzy nogami
3
Dawne czasy 2016-01-29 21:04:56
Ponawiam...
A jak tam Grzesiu (sewing mechanic obibokus)
Nadal nic nie robi kase bierze i lata za swą panią po szwalni....
GO-GO 2016-02-17 19:13:09
A jak tam z podwyżkami na Levi ? Jak co roku robole do 2 % , a "góra"od 3% do 5 %
Shpp 2016-04-17 20:29:04
Hej !:-)
Jak to jest z praca w levi jakos sprzedawca ? Macie jakieś zniżki praciwnicze , pracownicze outfity ...? Jak z płaca ?
Miki 2016-06-08 19:03:20
Kiedy piknik dla pracowników w płockim Lewisie?
Słyszałem,że to jakaś rocznica firmy ? Tak ?
3
ciekawy 2016-08-18 02:12:38
Ten mądry inaczej dzakas ze scrappingu jeszcze pracuje?
Niunia 2016-09-07 21:10:53
A jak tam po 25-cio leciu fabryki Levis w Płocku ?Jak pracownicy zadowoleni ?
4
hihi 2016-09-07 21:42:54
Na pewno taki trade marketing manager ma szansę, żeby znaleźć zatrudnienie, ale zastanawiam się jednak czy wypłata jest u nich terminowa, wiecie? Dzięki
2
Zostaw swoją opinię o Levi Strauss - Płock
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Levi Strauss