Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Levi Strauss

Pracowałeś w firmie Levi Strauss i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
loki - 2014-09-02 12:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma jest raczej dobra, to klasyka jeansów, gdyż została założona w 1853, jest jednym ze światowych liderów branży odzieżowej sprzedającym swoje produkty w ponad 110 krajach na świecie. W Polsce działają od 1991 roku, posiadają fabrykę w Płocku, biuro w Warszawie oraz zatrudniają ponad 1000 osób. Całkiem nieźle moim zdaniem.
zdjecie uzytkownika
luna41 - 2014-09-21 23:35:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od 20 lat pracuje na szwalni w fabryce levisa w plocku,moje zarobki w ciagu tego czasu znacznie spadly,dzis na 3 stopniu trudnosci zarabiam 1800-1900 zl,moze nie sa to kokosy,ale firma dziala w przejzysty sposob jesli chodzi o poszanowanie praw pracownikow.Jesli chodzi o kontakty miedzy ludzkie-fabryke tworza ludzie atmosfere rowniez,zgadza sie ze przelozeni na roznych szczeblach tez sa rozni tak jak i szeregowi pracownicy.Socjal nie jest porownywalny z orlenowskim ale kapital firm rowniez nie,pracujemy 5 dni w tygodniu,czasami 6 -bardzo rzadko.Praca jest rzeczywiscie ciezka i specyficzna-nie kazdy temperament udzwignie tak monotonne zajecie-przez 8 godzin kilka tysiecy powtarzanych ruchow.Wybor nalezy do ciebie,zawsze mozna sie wycofac zamiast jak niektorzyy obrzucac wszystkich blotem.Reasumujac polecam te firme jako uczciwego pracodawce,cala reszta to subiektywne odczucia roznych przeciez ludzi-frustratow rowniez.
zdjecie uzytkownika
Doświadczony - 2014-09-22 12:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam!Levis znów rekrutuje pracowników,praktycznie co roku wymieniaja najsłabszych(nie wyrabiających norm) na świeżych niewolników(Płock,ul.otolińska)
Idziesz na rozmowę,tam wypełniasz teścik niby umiejetności manualne ma spr czy sie nadajesz - 3 kreski rysuje przez 60s.I co najlepsze wcale ten test nie daje Ci 100% szans,że sie zakwalifikujesz,możesz być lepszy od innych lecz co najlepsze oni szukają ludzi którzy jak najmniej myślą a jak najwiecej pracują :) Na rekrutacje siedzą dwie starsze babki(brzydkie,pewnie żony jakich kierowników co ledwie wysłowić sie umieją) ,ale jak to bywa wszędzie układy,układziki...Uważaj co piszesz w Cv o to pytają,za wszelką normę ukrywaj,że skończyłeś szkołe chemiczną jak to w Plocku takowa jest,a wiesz dlaczego ,bo bedziesz bardziej wykształcony niż kierowniczki,kierowniki,lizusy i cichodajki i reszta pseudo "mgr" Najlepiej jak ukończyłeś jakiś tam kierunek,nie związany z chemią,nie masz pracy(wtedy co zaoferują to kandydat wezmnie ,bo i tak nie ma pracy :) Ogólnie jest tam syf,mogiła itd, pracują tam moi znajomi i każdy szuka innej pracy,jeśli znajduje sam odchodzi z tego obozu.Ciągle jest rywalizacja,pseudo kierowniki zwiększają normy praca w akordzie,zebyś dał z siebie 200% jak murzyn .Jak to Polska goń bliżniego swego,aż ostatnią koszulę zedrzesz z niego ! Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
pracownik levisa - 2014-09-28 11:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Doświadczony - 2014-09-22 12:24:43]:
chyba jednak nie jesteś doświadczony, ja pracuje na szwalni nigdzie nie ma syfu sprzątaczki przez cały czas chodzą i zamiatają i jak na razie każdy trzyma się tej pracy a nie szuka innej więc nie pisz głupot. pracowników zwalniają tych co ciągle chodzą na zwolnienia lekarskie lub nie przedłużaja umów z tymi co mają umowy zlecenia a kiepsko sobie radzą. teraz dopiero nadszedł kryzys i nie wiadomo co bedzie dalej ale ludzie nie wypowiadajcie sie o czyms o czym nie macie pojęcia!!! moze nie na wszystkich operacjach jest łatwo ale ludzie którzy chcą pracowac to nawet jak sie nie wyrabiają nadal pracują!
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-09-28 20:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teraz jest nowe ogłoszenie pracy, jeśli masz doświadczenie w pracy Sprzedawcy, realizacja planów sprzedażowych nie sprawia Ci trudności, profesjonalna i miła obsługa klienta nie ma dla Ciebie tajemnic, interesujesz się trendami w modzie, nie jest Ci obojętne w co się ubierasz, jesteś dyspozycyjny, znasz angielski w stopniu komunikatywnym to poszukują na stanowisko SPRZEDAWCA (umowa o pracę) - Levi’s® Store Magnolia w Wrocławiu.
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-02 19:18:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy ktoś wie co teraz się dzieje w levisie chodzą takie plotki że juz nie wieadomo komu w co wierzyć, ma ktoś jakieś wiarygodne źródło które wie co się u nas święci???
zdjecie uzytkownika
Bolek - 2014-10-17 01:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakie znowu plotki? Zwykle bywa tak, że plotki mają niewiele wspólnego z prawdą. Najlepiej byłoby samemu się dowiedzieć, pójść nawet na jakiś jeden dzień próbny i samemu sobie wyrobić opinię na konkretny temat, bo zwykle tak jest, że opinie o pracy są bardzo subiektywne i coś co jednemu może przeszkadzać innemu nie robi różnicy.
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-17 21:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bolek - 2014-10-17 01:29:11]:
pytając o plotki nie mam na mysli tego jak wygląda praca w LS bo to wiem, gdyż pracuję tam już ładnych parę lat. Moje pytanie tyczyło się bardziej sytuacji fabryki, kondycji czy jak to tam nazwać. Dużo zwolnień się szykuje i z tego co wiem to machina już wystartowała a miało wszystko się wyjaśnić po nowym roku, gadają też o zamknięciu, sprzedaży dużo by jeszcze wymieniać plotek jest mnóstwo
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-10-23 17:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zawsze zwalniają tych z produkcji(szaraków).Niech się wezmą za siebie i zwolnią dla przykładu:brygadzistki(ów)kogoś z kadr,produkcyjnego-tyle ich jest,połowa tylko przełazi,przegada a zarabiają kilka razy więcej od nas.Niech idą na wcześniejsze emerytury ,przecież tyle lat na stołkach to chyba się już nachapali.
My musimy na nich robić,a oni się z nas śmieją.Mają układy to pracują,tak jak niektórzy wiekowi na 1/2 etatu lub niedawno przyjęta pani do laboratorium (choć widać ją na każdym dziale)
zdjecie uzytkownika
ONA - 2014-10-23 17:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
A może,szukając oszczędności niech nasi "biurowi" zaczną od siebie i dadzą przykład np.podczas podwyżek i bonusa.Zamiast nam podnosić normy ,niech sobie ujmą pensji,zrezygnują z premii rocznej(my dostajemy grosze a oni po kilka tysięcy zł)
Czemu my zawsze jesteśmy poszkodowane i nasze panie brygadzistki tylko się z nas śmieją i mówią abyśmy szyły więcej bo nie wyrobimy "celu" a wtedy one nie dostaną premii.
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-24 00:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie interesuje mnie kto ile zarabia, każdy jest kowalem swojego losu, więc może zamiast mieć pretensje do tych co zarabiają więcej, samemu zrobić coś w swoim życiu by to zmienić, każdy tylko narzeka na tych co są wyżej a dać Wam to samo stanowisko i ciekawa jestem jak byście się wy zachowywali, owszem są osoby które nadużywają swojej władzy ale tak poza tym każdy odgórnie ma coś przykazane i ma tak robić to nie jest winna brygadzistów, że kierownictwo im każe a ani znów każą robić to co każe im dyrektor i tak dalej, na każdym stanowisku trzeba się wywiązać ze swoich obowiązków zaczynając od sprzątaczki a kończąc na dyrektorze. Wyprzedzając wasze odpowiedzi dodam tylko tyle że sama pracuję na produkcji i pretensje o to moge mieć tylko do siebie że pracuję i wykonuję taką pracę a nie inną
zdjecie uzytkownika
lapka - 2014-10-27 21:30:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiec tak. Ja.dostalam umowe na.miesiac.w trakcie pracy.jednej.dziewczynie nie przypadlam do gustu.. czemu to sama.nie jestem w stanie tego . Byla sytuacja taka.ze. na.palarni.obrazila mnie wiec ja to zglosilam brygadzisce ta tak zareagowala.ze mnie zwolnini za to ze poczulam zagrozenke.
.. bez sensu
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-31 11:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Ewa - 2014-10-23 17:11:48]:
Zamiast ograniczać zatrudnienie na produkcji powinni ograniczyć zatrudnienie w biurach.Siedzą tylko i z utęsknieniem czekają na godzinę 16.00 ,żeby iść do domu.
Ciekawe jak by się czuły pracując przy maszynach.Pani z laboratorium też ciągle biega z walizeczką i udaje ,że pracuje.Ciekawe ,czy chociaż zna się na pracy w laboratorium ,czy jest tylko panią do towarzystwa.Jak wyjdzie na produkcję to tylko na pogaduszki,albo udaje zapracowaną.
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2014-11-02 19:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja powiem tylko tyle, pracuję rok czasu wiadomo, że ciężko ale nigdzie nie płacą za siedzenie, ludzie nie narzekajcie na pracę bo tak źle to nie jest, docenicie może tą pracę właśnie na szwalni gdy rzeczywiście firmę zamkną. A co do pracowników na wyższych stanowiskach oni też mają odgórnie przekazane co mają mówić i co robić. Co do śmiania się brygadzistek z pracownic pierwsze słyszę wiadomo każdy ma lepszy i gorszy dzień,lecz moja brygadzistka jest OK i wcale nikt się jej nie podlizuje;) Ma koleżanki jak każdy inny i co Z tego..... Nie słuchajcie plotek, że zamkną zakład są zwolnienia bo nie ma zamówień wiadomo, ale to nie pierwsza taka sytuacja w levisie z tego co słyszałam. Kryzysy są w każdej firmie. Pozdrawiam ;)
zdjecie uzytkownika
frau - 2014-11-07 18:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-31 11:47:21]:
po to się ludzie uczyli i kształcili , żeby właśnie teraz nie musieć stać i obsługiwać tylko maszyny, ale żeby móc na takie pogaduszki w pracy sobie pozwolić. Widocznie tamta Pani o której piszesz potrafi pogodzić wykonywanie swoich obowiązków z tym , aby móc przy okazji zamienić słowo z kimś znajomym
zdjecie uzytkownika
Ina - 2014-11-10 19:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-31 11:47:21]:
Przestań pisać bzdury
Wiele moich koleżanek które pracują na szwalni i szyją na maszynach jest po studiach,ale nie mają tzw."pleców" i będą nadal szwaczkami.
Więc się nie napinaj,a jak masz coś napisać ,to najpierw pomyśl(to nie boli)
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-11-12 20:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To oczywiste, że negatywne opinie piszą tylko Ci, którzy nie dostali się do pracy w Levis, albo się nie sprawdzili. Mnóstwo ludzi pracuje tam całymi latami i jakoś nie odchodzą - a przecież nikt ich na siłę nie trzyma. Firma jest wymagająca - o zgrozo ! trzeba pracować, a nie obijać się ( palić co chwila, rozmawiać przez telefon itp... ). Pracuję dwadzieścia lat ( na produkcji ) i ani razu firma nie opóxniła się z wypłatą, uczciwie płacą za nadgodziny, daja posiłki pracownikom, dodatki socjalne. Jest fundacja, która finansowo wspiera pracowników w trudnej sytuacji, sa dopłaty szkolne dla dzieci pracowników, stypendia, doplaty do ogrzewania ( w okresie zimowym ) itd.. Ci co tak marudzą moga iść do innych firm - popracują na czarno, bez uczciwego zarobku i innych dodatków to docenią co stracili i zozumieją co to jest wyzysk.
zdjecie uzytkownika
Doświadczony - 2014-11-12 20:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem,że w ciagu 3 lat mają calkowicie zamknąć fabrykę,co roku zmniejszać zwartą kadrę pracowników,zeby nie było zwolnień masowych...W Plocku każdy zakład większy wykończą ,bo to Płock !!
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-11-13 07:51:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [frau - 2014-11-07 18:14:13]:
frau
co ty za bzdury piszesz-tzn ,że jeśli ma czas aby zamienić z koleżankami słowo to nie ma co robić .Inni pokończyli studia i nie mają czasu na pogaduszki ,bo nie mają znajomości ani dobrych pleców tylko muszą zasuwać .Z twojej wypowiedzi znaczy ,że ta pani jest na ochronce nie w pracy -tak?
zdjecie uzytkownika
Wielkie Joł - 2014-11-14 17:43:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Doświadczony - 2014-11-12 20:44:29]:
Do marca 2015r...............a potem przejmuje kooperant(Tajwan)
zdjecie uzytkownika
wieloryb bob - 2014-11-22 14:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wnioskują po jednym z poprzednich wpisów że za mało na produkcji jest ludzi ale za dużo w biurach. nie jestem hieną ale czy to znaczy że łatwo się dostać w Levi Strauss do takiej pracy? jestem wlaśnie pon ukończeniu marketingu i administracji i szukam takiej pracy i czy jest realna szansa że jak wyślę cv to dostanę robotę i za ile?
zdjecie uzytkownika
pracownik Levisa - 2014-11-23 08:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wieloryb bob - 2014-11-22 14:20:00]:
Trochę źle zrozumiałeś -jest mniejsza produkcja niż w poprzednich latach i w związku z tym jest za dużo ludzi i na produkcji i w biurach.Ale zwolnienia obejmują tylko ludzi z produkcji.A ludzie z biur są tak jakby pod ochroną i mimo ,że nie mają co robić ,to zostają.
zdjecie uzytkownika
jaf - 2014-12-06 17:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej a jaka jest atmosfera w tej firmie ? co dla przełożonego jest najważniejsze ? czy delegacje sa wpisane w ta firmę w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? jakie kompetencje wymaga pracodawca od przyszłego pracownika czy istnieją szanse rozwoju byłbym bardzo wdzieczny za odpowedz dziekuje
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa ( była w maju 2013 r ) na bardzo dobrym poziomie. Testy manualne + indywidualna rozmowa. Panie rekrutujące bardzo miłe i profesjonalne. Pytają o przebieg pracy zawodowej, oczekiwania i motywację do pracy. Dokładnie opisują charakter pracy ( akord, system zmianowy, praca stojąca itd - mówią, że lekko nie jest ). Jasno określają zarobki. Z grupy 15 osób - zakwalifikowało się 10 osób ( ja też :) ) .
Pytania: Pytają również o zainteresowania - więć jeśli ktoś kłamie w CV np. że uwielbia czytać ksiązki - i zostanie poproszony o podanie tutułu ostatnio przeczytanej - to pewnie zrobi wielkie oczy.
zdjecie uzytkownika
jabdababa - 2014-12-12 12:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Robią to samo, co w innych markach, czyli wykorzystują ludzi (najczęściej studenttów) przez kilka dni nie ma umowy a potem dziękują telefonicznie za współpracę czyli praca na kilka dni za darmo i ogólnie strata czasu
zdjecie uzytkownika
głupia - 2014-12-17 12:59:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co ty pitolisz pracuje w levisie 11 lat i nigdy nie slyszalem o takim przypadku! jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj. I tak ten zaklad dlugo nie pociagnie, to jego ostatnie oddechy... od nowego roku sporo zmian np hypo z 3 zmian przechodzi na 2. Szkoda im na dodatek nocny! a nie sa to az takie duze pieniadze wiec skoro zaklad szuka nawet takich dziadowskich oszczednosci tzn ze nie jest dobrze! Pozdr dla pana z wąsem...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Levi Strauss
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Levi Strauss?
Zadaj pytanie
x