Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MediaExpert

Pracowałeś w firmie MediaExpert i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Dmx - 2014-09-12 11:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Terg przejął teraz Domex, a wraz z Domexem przejął pracowników. Może mi ktoś napisać jak się pracuje w Tergu? Jakie zarobki? W Domexie był0 1350zł na rękę plus premie. Z tym, że premie potrafił wynosić nawet po 1400zł na rękę przy dobrym obrocie. Jak jest w Tergu? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-09-12 15:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W TERGU masz podstawę plus premie uznaniowa i to jest zagwarantowane Dodatkowo dostajesz kasę za premie za sprzedaż i jest tego całkiem sporo zależy jak dobry jesteś w sprzedaży jak wygląda realizacja planu. Ale ogólnie jest ok i kasa tez niezła. Ja pracuję już 4 rok i jest całkiem ok Polecam
zdjecie uzytkownika
Dmx - 2014-09-13 10:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie fajnie. Dzięki za odpowiedź. Jestem dobrej myśli. Oby tylko kierownicy byli ludzcy. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ex pracownik ME - 2014-09-18 16:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na moim sklepie jak zaczęli robić czystki to zaczęli co miesiąc zwalniać jednego ze starych pracowników i tak poleciał praktycznie cały dział, pracownicy którzy byli od początku istnienia sklepu z dnia na dzień zostali wyrzuceni na bruk bez konkretnych powodów. Teraz wiem że są lepsze miejsca niż praca w ME , i napewno lepiej płatne . Ciągłe zabieranie zarobionych pieniedzy za nie wyrobienie jednego ze współczynników, albo za to że jakiś klient był niecierpliwy i sie poskarżył, ciągły szantaż, zastraszanie to standard w tej sieci. Dopiero po odejściu człowiek czuje jak psychicznie był maltretowany. I tak jak ktoś pisał wyżej, jeśli ktoś w tej firmie uczciwie i ciężko pracuje nie będzie zauważony. Regionalny czy kierownik zawsze widzi te same osoby, zazwyczaj "karierowiczów' którzy widzą tylko swoje JA a jak trzeba coś posprzątać, wystawić sprzęt to mają to głęboko gdzieś.
zdjecie uzytkownika
lukasz_aw - 2014-09-18 17:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy przynosiliście po przyjęciu zaświadczenie o niekaralnośći? i Co Wam po rozmowie powiedział rekruter ja rozmawiałem z 30 minut z pracownikiem HR
zdjecie uzytkownika
wooky - 2014-09-25 16:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz znalazłem, że poszukują na stanowisko Zastępca Kierownika Salonu. Wymagane jest: doświadczenie na stanowisku kierowniczym (dodatkowy atut), wykształcenie min. średnie, wiedza i doświadczenie z zakresu zarządzania zespołem pracowników, odporność na stres oraz doskonała organizacja pracy, wysoko rozwinięte umiejętności interpersonalne, komunikatywność, kreatywność, samodzielność, zaangażowanie i dyspozycyjność oraz znajomość branży RTV/AGD/IT będzie dodatkowym atutem.
zdjecie uzytkownika
obecny neonet - 2014-10-14 14:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecnie pracuję w Neonet jako sprzedawca. Co raz więcej słychać i widać MEX. Powiedzcie, czy warto zamienić pracę w neonet na MEX? Kasa będzie wyższa za te same obowiązki?
zdjecie uzytkownika
do pracowników mediaexpert - 2014-10-16 10:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ex pracownik ME - 2014-09-18 16:47:38]:
Do pracownika Me. Gdybyście chcieli złożyć pozew w sądzie na mediaexpert, mam już kilkanaście osób.pisz do mnie na adres: pawel.radosz@onet.eu
zdjecie uzytkownika
janda - 2014-10-16 16:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@obecny neonet, trudno powiedzieć, pewnie obie firmy sa porównywalne. Nie kazdy potrafi się odnaleźć w takiej firmie, więc pytanie czemu chcesz właściwie zmienic pracę. Nie koniecznie w media expert bedzie lepiej, ale nie twierdze tez, że bedzie gorzej. Mnie troche przeraża pisanie tu o pozwach, nie wiem jak Ciebie...
zdjecie uzytkownika
krzyś - 2014-11-03 14:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszeliście coś na temat obcięcia nam limitów u dostawców?
zdjecie uzytkownika
kusio - 2014-11-04 13:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Neonet i Media Expert, są bardzo podobnymi sklepami... jednak mi się w tym drugim jednak bardziej podobało. Prawda jest taka, że wszystko zależy od kierownika sklepu, bo to on albo potrafi zawiadywać ludźmi, albo nie. Ja póki co nie narzekam, bywa gorzej, bywa lepiej... teraz przed Bożym Narodzeniem, będzie pewnie większy zapierdziel, ale to normalne.
zdjecie uzytkownika
norbert - 2014-11-05 01:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, przed Bożym Narodzeniem zawsze jest wiecej ruchu w tego typu sklepach, kiedyś pracowałem u konkurencji, to nawet potrafili ludzi z centrali zesłać na sklep do pomocy, dzieje sie tez tak w media expert? Przy okazji skoro juz o świętach mowa, to potrafią dać jakiś bonik lub inna paczkę w ramach świąt?
zdjecie uzytkownika
Dlaczego - 2014-11-26 21:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzeliście jakie ostatnio błędy wali nasz marketing?
I do tego zamiana Dody na Lisowską- porażka
zdjecie uzytkownika
blad - 2014-12-09 12:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to cos sie pozmienialo w marketingu jakies nowe osoby poprzychodzily czy to stara ekipa wpadlana pomysl z lisowska? powiem wam szczerze, ze rozlgadam sie za praca w media expercie ale tak szczerze to mnie tak reklama bardzo denerwuje jest jej za duzo,. no ciekawe jak to wplynie na sprzedaz w sklepach.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-12-13 17:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualnie prowadzona jest rekrutacja na różne stanowiska od kierownika po sprzedawcę do rzeszowa.
Otwiera się nowy oddział czy to uzupełnienie kadry w jakimś istniejącym - orientuje się ktoś ?
zdjecie uzytkownika
tu byłem - 2014-12-13 18:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2014-12-13 17:45:40]:
Otwiera się sklep w Millenium H., zamiast upadłego Avansu. ME spod Tergu (czyli ten lepszy). Zazwyczaj biorą ludzi z byłego Avansu. Ale przede wszystkim wybierają mężczyzn. Wszystkie pozostałe ME w Rzeszowie to sklepy spod skrzydeł Astral (czyli opcja dla desperatów).
zdjecie uzytkownika
miłosz - 2014-12-14 11:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie okres świąteczny, to okres do pracy. Wiadomo zapierdziel większy niż przez resztę roku, ale da się też zarobić więcej na premiach itd. Ja ze swojej strony polecam.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-12-14 13:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualnie poszukują nawet ponad 20 osób (tak mówią ogłoszenia)
Warto iść do pracy do tej firmy ? bo różne opinie czytam i się zastanawiam, czy nie złożyć podania bo pracowałem już u konkurencji.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-12-14 16:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy w tej firmie jest Fundusz Socjalny, a jeśli jest to gdzie można zobaczyć regulamin. Jeśli z kolei nie ma to jak zgłosić Świadczenie Urlopowe?
Jeśli oba przypadki nie są respektowane to warto zwrócić na to uwagę w PIPie.
zdjecie uzytkownika
świeżak - 2014-12-14 18:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda, że zgodnie z polityką firmy, w każdym salonie ME personel żeński może to być tylko 20% całej załogi? Np. 11 osób zatrudnionych w jednym sklepie, czyli 2 kobiety i 9 mężczyzn... ???
zdjecie uzytkownika
n - 2014-12-15 12:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [świeżak - 2014-12-14 18:24:42]:
nie
zdjecie uzytkownika
bolek - 2014-12-16 12:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma takiej opcji, to byłoby niezgodne z prawem.
zdjecie uzytkownika
i lolek - 2014-12-16 19:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bolek - 2014-12-16 12:18:27]:
owszem byłoby. ale to jest nie do udowodnienia. proste wytłumaczenie - nie mieliśmy odpowiednich kandydatek wśród kobiet. więc oficjalnie może tak nie jest, ale nieoficjalnie może tak być. chociaż nie znam salonu, w którym byłoby tak mało kobiet. na kasie zawsze są (mówię o salonach, które ja kojarzę), na agd drobnym też są kobiety. poza tym na innych działach to owszem mogą nie chcieć kobiet.
zdjecie uzytkownika
krzykuś - 2015-04-29 22:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co wy wiecie o MEX??
zdjecie uzytkownika
niszczak - 2015-04-30 18:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, a jak się mają obecnie warunki pracy jako Sprzedawca- Prezenter handlowych w MediaExpert? Są jakieś wysokie plany sprzedażowe, czy coś w tym stylu?
zdjecie uzytkownika
wolny - 2015-06-16 23:06:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2010-06-05 01:15:10]:
Mam nadzieję ,że zdechłeś w popłochu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
WOLNY - 2015-06-16 23:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krzykuś - 2015-04-29 22:58:29]:
Ciekawe ?? !!! Wszystkie niewygodne informacje dla FIRMY zostały wycofane z forum!!!!!To działania firmy MEX I ZARZĄDU!!!!!!!! Ile to kosztowało?????????????.ALE DO TEGO na pewno WRÓCIMY!!!!! pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
dekol - 2015-06-20 23:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie groźby :) aż wydaje mi się to śmieszne, pracowałem w tej firmie i systematycznie czytam opinie na forum z sentymentu i śmiszne jest to co piszesz, bo wg mnie wyszstko normalnie jest na forum, a praca jaka jest ? no nie jest zła, wiadomo, że zarobki nie są najlepsze lecz z drugiej strony jako sprzedawca nie można liczyć na dużo.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-08-27 08:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Usuwanie postów , jest dozwolone ?
Czy to metody stosowane przez wszystkie polskie firmy ?
zdjecie uzytkownika
pola\ - 2015-08-27 11:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma co się dziwić że pojawiają się takie komentarze negatywne, bo przecież to ogromna sieć z sklepów i zatrudnia gigantyczną ilość pracowników jako sprzedawców i doradców klienta więc to przyciąga hejty i zawiść.ale ja chętnie pójdę do nich do pracy, w każdej pracy się trzeba trzymać regulamin i procedur, jestem na to gotowa
zdjecie uzytkownika
hjuyu - 2015-09-26 22:54:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakiś czas temu widziałem w internecie sporo ofert które wstawiła firma MediaExpert, pisali że poszukują osób do pracy na stanowisko kierownika salonu między innymi w Toruniu, Chorzowie, Opolu, specjalisty do spraw reklamy w Złotowie, doradcy klienta- sprzedawcy w Brzegu, Kielcach, Augustowie , Kętach..
zdjecie uzytkownika
hagi - 2015-10-02 06:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze ze wreszcie ktos odwazył sie pisać prawdę o jakości pracy w terg brawo, zero tolerancji dla braku poszanowania pracownika
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-10-27 14:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeciez tych salonow media expert jest wysyp w calym kraju, przeciez nie w kazym miescie musi byc tak samo jak piszecie, skoro narzekacie i nic z tym nie robicie to kwicie w tym, nikt przeciez was na sile nie trzyma, poza tym jestescie jednym zespolem dlaczegodopuszczacie do takich sytuacji dziwi mnie to...
zdjecie uzytkownika
super wolny - 2015-11-07 21:49:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waldek - 2015-10-27 14:57:45]:
Widzisz??!!usunięto wpisy.!!!!
zdjecie uzytkownika
wolny 2 - 2015-11-07 22:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam wszystkim pracę dla tej Firmy- mówię tutaj jako osoba ,która pracowała na stanowisku kierowniczym- i dawała SERCE ,żeby rozwijać sklep.!!!!!! ASM -CZYTAJ DYREKTOR REGIONU w tej firmie to maksymalny MOBBING !!!!! Pan Marek S. to De- bil ,który sra w gacie bo ma kredyt i pełnioletnią córkę na utrzymaniu. Gość nie zwraca uwagi na wiele rzeczy- gdzie TU - (usunięte przez administratora)???!!!! DZIAŁ DKW
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-11-17 23:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wolny2, to dobrze, że jako były kierownik wyrażasz tu swoje zdanie. W sumie pewnie wiele osób to przeczyta i przemyśli sprawę dwa razy. Niemniej jednak, wydaje mi się, że każdy powinien decydować się na pracę według własnego uznania. Media Expert szuka teraz doradców klienta i kierowników salonu, a oferty są ciekawe według mnie.
zdjecie uzytkownika
nosek - 2015-11-20 02:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam wrazenie, że oni non stop szukają doradców klienta - sprzedawców i kierowników salonu, nie wiem, czy bay nie ma tu dużych rotacji.
zdjecie uzytkownika
karlinka - 2015-11-22 13:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po prostu mają sporo punktów, a jak się możesz spodziewać rotacja jest całkiem spora ze względu na nie najwyższe zarobki.
zdjecie uzytkownika
mandarynka - 2015-11-24 17:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@karlinka wielka sie to rotacji nie unikniesz, ale chociaż wysoka rozpozjnawalność marki. lecz jak wystartujesz na kierownika salonu tu zapewne rotacja o wiele mniejsza
zdjecie uzytkownika
234567 - 2016-01-11 23:19:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no widze ze u nich rekrutacja jest calkiem spora na kilka stanowsik, miedzy innymi doradcy klienta- sprzedawcy oraz specjalsity ds planowania i transportu
zdjecie uzytkownika
dks - 2016-02-13 14:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako planista chyba warto jest spróbować @234567, pod warunkiem, że posiadasz jakieś doświadczenie. Bowiem wymagany jest minimum 2 letni staż pracy na tym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
olkuszanin - 2016-02-19 07:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Naciagaja na ubezpieczenie (nic nie warte ) , każą płacić za sprawdzenie televizora (niby piksele) i programowanie kanałów (bójda same sie programują). wyraznie mowilem ze niechce ubezpieczenia i tak wciskają na siłe .Raty zero procent to fikcja . Uważjcie mistrzowie w naciąganiu .
zdjecie uzytkownika
rr - 2016-02-19 10:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety trzeba czytać to co się podpisuje @olkuszanin przecież nikt tego za Pana nie zrobił..a propos moze ktos wie czy firma organizuje szkolenia sprzedażowe itp.?
zdjecie uzytkownika
kubuś - 2016-02-29 15:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na razie to tylko jest oferta jako Specjalista Regionu ds. Inwentaryzacji i wydaje mi się, że jest naparwde dobra, ale wydaje mi się, ze to Złotowa to każda jest dobra ponad 2000 zł.
zdjecie uzytkownika
babka - 2016-03-03 20:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo opłacalnie wygląda ogłoszenie na kierownika ds. ekspansji i inwestycji. Oczekują 3 letniego doświadczenia w pozyskiwaniu nieruchomości komercyjnych, ale są nawet benefity pod postacią multisportu.
zdjecie uzytkownika
riki tiki - 2016-03-13 10:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [babka - 2016-03-03 20:39:51]:
w media expert ludzie często zwracają uwagę na socjal, nie widząc przy okazji aplikując na doradce klienta, że zarobki nie są specjalnie wygórowane ...
zdjecie uzytkownika
jhg - 2016-04-12 10:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze ze w dalszym ciagu poszukuja kierownikow salonu na przyklad w Pruszkowie napisali tam ze oferuja miedzy innymi umowę o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy, stabilną pracę w dużej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, atrakcyjne wynagrodzenie..
zdjecie uzytkownika
P - 2016-04-12 23:30:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Media Expert zmienia ludzi i niszczy związki.
zdjecie uzytkownika
legniczanin - 2016-04-21 01:36:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rr
niestety trzeba czytać to co się podpisuje @olkuszanin przecież nikt tego za Pana nie zrobił..a propos moze ktos wie czy firma organizuje szkolenia sprzedażowe itp.?

Fakty są takie że klient nic nie podpisuje podczas zakupu.Rezerwacje wypisuje na komputerze sprzedawca,Zwany doradcą.Doradca ma za zadanie jeden cel:Do sprzedanego produktu namówić klienta na gwarancje która w większości przypadków jest bezwartościowa.Doradca jednak powie wszystko by taką gwarancje wcisnąc klientowi.Klient nie jest informowany o warunkach gwarancji w należyty sposób.Regulamin przedłużenia gwarancji jest opszerny i zawarte są tam warunki których sprzedawca nie może przedstawic klientowi aby sie z tym regulaminem zapoznał.Klient ma zostawić w kasie jak najwięcej pieniędzy.
Media expert nie utrzymało by się na rynku,tylko i wylącznie ze sprzedaży towaru.
zdjecie uzytkownika
Marcin Ironiczny - 2016-04-26 19:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli szukasz pracy w miłej atmosferze to dobrze trafiłeś.
Od pierwszych chwil,kiedy zaczołem prace w Media expert w legnicy na lotnisku,dała się odczuć miła i przyjazna atmosfera tego miejsca.
Byłem zaskoczony nastawieniem i szczerością pracowników.
Zespół jest zawsze otwarty na nowych pracowników.Od razu poczułem ich duchowe wsparcie.
Zawsze starają się służyć radą i pomocą.W ekipie panuje niebywała solidarność i nikt nie jest odsunięty poza grupe.Można liczyć na nich w każdej kryzysowej sytuacji.Jeżeli ktokolwiek z ekipy ma kłopoty z którymi nie jest w stanie sobie poradzić,grupa nie przechodzi obojętnie i nie przemilcza problemu.Zawsze stają murem za kolegą kiedy pojawi się agresywny klient.
Kierownictwo sklepu a zwłaszcza Dyrektor pan Sebastian to przesympatyczna osoba która zawsze dba o pracowników.Na pierwszym miejscu zawsze człowiek.
Zawsze można zwrócić się do niego z każdym problemem,czy to prywatnym czy zawodowym.Jeżeli obieca że pomoże to zawsze dotrzymuje słowa.Chociaż jest wymagający jeżeli chodzi o warunki pracy.

Pracownicy są rozliczani z wyników i jeżeli ktoś ma problemy z osiągnięciem parametrów,zawsze jest wysyłany na kompleksowe szkolenia,co zawsze przynosi pozytywne efekty.Pracownik cieszy się wtedy wysokimi premiami.
A jakość opsługi klienta jest na najwyższym poziomie.
Rotacja bywa jak w każdej firmie ale jest ona znikoma.Aby zostać zwolnionym z pracy trzeba zaliczyć trzy nagany lub naruszyć w poważny sposób regulamin firmy.
Każdemu zwalnianemu pracownikowi przysługuje 14 dniowy okres wypowiedzenia.Gdzie pracownik ma czas na porozumienie z pracodawcą.
Firma zapewnia każdemu pracownikowi pakiet socjalny,dobre zarobki i komfortowe warunki pracy.
Terg aktywnie przeciwdziała mobbingowi,nietolerancji,ksenofobii i homofobii.
Żaden pracownik nie jest i nie był nigdy dyskryminowany,szykanowany czy nieuczciwie osądzany ze względu na wyznanie,poglądy,orientacje czy kolor skóry.
Plotki o mobbingu i przypadkach dyskryminacji nigdy nie zostały oficjalnie potwierdzone.
Dowodem jest to,jak wielu różnorodnych ludzi pracuje w Media expert.
To firma na prawdziwym europejskim poziomie.
Polecam każdemu prace w tej placówce.
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na priv(jakub@poczta.onet.pl)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie MediaExpert!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert