Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MediaExpert

Pracowałeś w firmie MediaExpert i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
x - 2013-12-18 22:32:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
będą raczej zwalniać niż zatrudniać :P
zdjecie uzytkownika
jark - 2014-02-13 22:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Projekt Manager poszukiwany do Terg media expert, w ogłoszeniu opisali prócz wymagań i oferty zasoby, co jest ciekawa opcją.
zdjecie uzytkownika
x - 2014-07-26 12:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Na temat firmy Mediaexpert w Legnicy moge duzo powiedziec. Odkad od ponad roku jest nowy Kierownik regionalny na sklepie nie dzieje się najlepiej. Faworyzuje inne sklepy a sklep w Legnicy i ich pracowników traktuje jak zło konieczne, które trzeba zniszczyć. Z każdą jego wizytą wszystkko jest źle, nic mu nie pasuje. Paru ludzi już się pozbył, a pewnie to nie koniec. Ponadto dla tej firmy nie liczy się pracownik tylko tabelki i wyniki...Pracownik jest traktowany jako maszyna do zarabiania dla tych na górze pieniędzy. Naciągają plany aby jak najmniej zapłacić, a teraz kiedy do sprzedaży wszedł ORANGE straszą zabraniem premii za brak sprzedaży abonamentów w tej telefonii. Przyjdzie taki moment, że pracownicy za najniższą krajową będą robić wszystko i tak ciągle będzie źle. Praca po 10-11 godz, jeżeli braknie kogoś na dziale to już dzwonią i ściągają z wolnego bo oni muszą mieć obsadę. Nie przyjdziesz to krzywo na ciebie patrzą. Kiedy firma potrzebuje, żebyś generował nadgodziny to masz przychodzić a kiedy pracownik chce dorobić do pensji paroma nadgodzinami to każą odbierać aby tylko nie zapłacić więcej. Więc jeżeli kiedykolwiek ktoś ma iść tam na rozmowę o pracę warto sie nad tym zastanowić. Słowo rodzina, życie prywatne, dzieci dla tej firmy nie mają znaczenia - pracownik ma być na każde zawołanie a jeśli ci się nie podoba to ci powiedzą, że nikt cie tutaj nie trzyma i możesz sobie szukać innej pracy.
zdjecie uzytkownika
y - 2014-07-26 15:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [x - 2014-07-26 12:18:43]:
Ameryki nie odkryłeś.. to samo w Domexie, Wam przynajmniej godziwie płacą a nie musicie tego wszystkiego wykonywać za 1600zł i ze sztucznym uśmiechem na twarzy witac klienta. Czasem nawet nie wiadomo czy zaplaca za przepracowany miesiac. chętnie się zamienię miejscami.
zdjecie uzytkownika
x - 2014-07-27 00:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ależ proszę bardzo, zawsze możesz złożyć podanie do MediaExpert i wtedy się przekonasz czy tak chętnie chciałbyś się zamienić. Teraz ucinają premie za wszystko co tylko mogą aby tylko pracownik dostał mniej a się natyrał a oni dostali swoje. Dwa lata rok temu szło zarobić kasę jeśli się sprzedawało i miało wyniki. A teraz wyniki robisz te same a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się ma i jeszcze powiedzą ci że jest źle. Gwarancje, orange itp itd masz sprzedawać i tyle a nic praktycznie za to się nie ma. A co niektórzy zapominają jak wygląda wypad z rodziną za spacer.
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-08-13 22:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@y, a może wiesz ile dokładnie płaca obecnie w media expert. To jednak duża siec handlowa, a wiadomo, że na agd rtv i elektronice można dobra kase zarobić. Napisałeś, że więcej niż 1600, ale czy jest dwójka z przodu?
zdjecie uzytkownika
erde - 2014-08-19 20:03:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam czy może mi ktoś powiedzieć o pracy w ME na magazynie w łodzi ul zakładowa
atmosfera,zarobki,warunki pracy ???
zdjecie uzytkownika
gargi - 2014-08-22 21:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomo że nie jest to jakieś eldorado ale praca nie gorsza niż gdzie indziej. atmosfera przynajmniej w mojej ekipie bardzo spoko. ja tam nie narzekam :)
zdjecie uzytkownika
calik23 - 2014-08-25 13:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca jak dla mnie git majonez ale młody jestem i pewnie za jakiś czas zmienię, żeby spróbować jeszcze czegoś innego :)
zdjecie uzytkownika
T - 2014-09-03 08:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby zmienić tylko jedną osobę sadze ze byłoby lepiej :) ale to już niedługo . Zarobki 1600-3000 , zależy od stanowiska i premii
zdjecie uzytkownika
Dmx - 2014-09-12 11:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Terg przejął teraz Domex, a wraz z Domexem przejął pracowników. Może mi ktoś napisać jak się pracuje w Tergu? Jakie zarobki? W Domexie był0 1350zł na rękę plus premie. Z tym, że premie potrafił wynosić nawet po 1400zł na rękę przy dobrym obrocie. Jak jest w Tergu? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-09-12 15:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W TERGU masz podstawę plus premie uznaniowa i to jest zagwarantowane Dodatkowo dostajesz kasę za premie za sprzedaż i jest tego całkiem sporo zależy jak dobry jesteś w sprzedaży jak wygląda realizacja planu. Ale ogólnie jest ok i kasa tez niezła. Ja pracuję już 4 rok i jest całkiem ok Polecam
zdjecie uzytkownika
Dmx - 2014-09-13 10:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie fajnie. Dzięki za odpowiedź. Jestem dobrej myśli. Oby tylko kierownicy byli ludzcy. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ex pracownik ME - 2014-09-18 16:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na moim sklepie jak zaczęli robić czystki to zaczęli co miesiąc zwalniać jednego ze starych pracowników i tak poleciał praktycznie cały dział, pracownicy którzy byli od początku istnienia sklepu z dnia na dzień zostali wyrzuceni na bruk bez konkretnych powodów. Teraz wiem że są lepsze miejsca niż praca w ME , i napewno lepiej płatne . Ciągłe zabieranie zarobionych pieniedzy za nie wyrobienie jednego ze współczynników, albo za to że jakiś klient był niecierpliwy i sie poskarżył, ciągły szantaż, zastraszanie to standard w tej sieci. Dopiero po odejściu człowiek czuje jak psychicznie był maltretowany. I tak jak ktoś pisał wyżej, jeśli ktoś w tej firmie uczciwie i ciężko pracuje nie będzie zauważony. Regionalny czy kierownik zawsze widzi te same osoby, zazwyczaj "karierowiczów' którzy widzą tylko swoje JA a jak trzeba coś posprzątać, wystawić sprzęt to mają to głęboko gdzieś.
zdjecie uzytkownika
lukasz_aw - 2014-09-18 17:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy przynosiliście po przyjęciu zaświadczenie o niekaralnośći? i Co Wam po rozmowie powiedział rekruter ja rozmawiałem z 30 minut z pracownikiem HR
zdjecie uzytkownika
wooky - 2014-09-25 16:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz znalazłem, że poszukują na stanowisko Zastępca Kierownika Salonu. Wymagane jest: doświadczenie na stanowisku kierowniczym (dodatkowy atut), wykształcenie min. średnie, wiedza i doświadczenie z zakresu zarządzania zespołem pracowników, odporność na stres oraz doskonała organizacja pracy, wysoko rozwinięte umiejętności interpersonalne, komunikatywność, kreatywność, samodzielność, zaangażowanie i dyspozycyjność oraz znajomość branży RTV/AGD/IT będzie dodatkowym atutem.
zdjecie uzytkownika
obecny neonet - 2014-10-14 14:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecnie pracuję w Neonet jako sprzedawca. Co raz więcej słychać i widać MEX. Powiedzcie, czy warto zamienić pracę w neonet na MEX? Kasa będzie wyższa za te same obowiązki?
zdjecie uzytkownika
do pracowników mediaexpert - 2014-10-16 10:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ex pracownik ME - 2014-09-18 16:47:38]:
Do pracownika Me. Gdybyście chcieli złożyć pozew w sądzie na mediaexpert, mam już kilkanaście osób.pisz do mnie na adres: pawel.radosz@onet.eu
zdjecie uzytkownika
janda - 2014-10-16 16:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@obecny neonet, trudno powiedzieć, pewnie obie firmy sa porównywalne. Nie kazdy potrafi się odnaleźć w takiej firmie, więc pytanie czemu chcesz właściwie zmienic pracę. Nie koniecznie w media expert bedzie lepiej, ale nie twierdze tez, że bedzie gorzej. Mnie troche przeraża pisanie tu o pozwach, nie wiem jak Ciebie...
zdjecie uzytkownika
krzyś - 2014-11-03 14:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszeliście coś na temat obcięcia nam limitów u dostawców?
zdjecie uzytkownika
kusio - 2014-11-04 13:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Neonet i Media Expert, są bardzo podobnymi sklepami... jednak mi się w tym drugim jednak bardziej podobało. Prawda jest taka, że wszystko zależy od kierownika sklepu, bo to on albo potrafi zawiadywać ludźmi, albo nie. Ja póki co nie narzekam, bywa gorzej, bywa lepiej... teraz przed Bożym Narodzeniem, będzie pewnie większy zapierdziel, ale to normalne.
zdjecie uzytkownika
norbert - 2014-11-05 01:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, przed Bożym Narodzeniem zawsze jest wiecej ruchu w tego typu sklepach, kiedyś pracowałem u konkurencji, to nawet potrafili ludzi z centrali zesłać na sklep do pomocy, dzieje sie tez tak w media expert? Przy okazji skoro juz o świętach mowa, to potrafią dać jakiś bonik lub inna paczkę w ramach świąt?
zdjecie uzytkownika
Dlaczego - 2014-11-26 21:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzeliście jakie ostatnio błędy wali nasz marketing?
I do tego zamiana Dody na Lisowską- porażka
zdjecie uzytkownika
blad - 2014-12-09 12:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to cos sie pozmienialo w marketingu jakies nowe osoby poprzychodzily czy to stara ekipa wpadlana pomysl z lisowska? powiem wam szczerze, ze rozlgadam sie za praca w media expercie ale tak szczerze to mnie tak reklama bardzo denerwuje jest jej za duzo,. no ciekawe jak to wplynie na sprzedaz w sklepach.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-12-13 17:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualnie prowadzona jest rekrutacja na różne stanowiska od kierownika po sprzedawcę do rzeszowa.
Otwiera się nowy oddział czy to uzupełnienie kadry w jakimś istniejącym - orientuje się ktoś ?
zdjecie uzytkownika
tu byłem - 2014-12-13 18:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2014-12-13 17:45:40]:
Otwiera się sklep w Millenium H., zamiast upadłego Avansu. ME spod Tergu (czyli ten lepszy). Zazwyczaj biorą ludzi z byłego Avansu. Ale przede wszystkim wybierają mężczyzn. Wszystkie pozostałe ME w Rzeszowie to sklepy spod skrzydeł Astral (czyli opcja dla desperatów).
zdjecie uzytkownika
miłosz - 2014-12-14 11:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie okres świąteczny, to okres do pracy. Wiadomo zapierdziel większy niż przez resztę roku, ale da się też zarobić więcej na premiach itd. Ja ze swojej strony polecam.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-12-14 13:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualnie poszukują nawet ponad 20 osób (tak mówią ogłoszenia)
Warto iść do pracy do tej firmy ? bo różne opinie czytam i się zastanawiam, czy nie złożyć podania bo pracowałem już u konkurencji.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-12-14 16:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy w tej firmie jest Fundusz Socjalny, a jeśli jest to gdzie można zobaczyć regulamin. Jeśli z kolei nie ma to jak zgłosić Świadczenie Urlopowe?
Jeśli oba przypadki nie są respektowane to warto zwrócić na to uwagę w PIPie.
zdjecie uzytkownika
świeżak - 2014-12-14 18:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda, że zgodnie z polityką firmy, w każdym salonie ME personel żeński może to być tylko 20% całej załogi? Np. 11 osób zatrudnionych w jednym sklepie, czyli 2 kobiety i 9 mężczyzn... ???
zdjecie uzytkownika
n - 2014-12-15 12:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [świeżak - 2014-12-14 18:24:42]:
nie
zdjecie uzytkownika
bolek - 2014-12-16 12:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma takiej opcji, to byłoby niezgodne z prawem.
zdjecie uzytkownika
i lolek - 2014-12-16 19:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bolek - 2014-12-16 12:18:27]:
owszem byłoby. ale to jest nie do udowodnienia. proste wytłumaczenie - nie mieliśmy odpowiednich kandydatek wśród kobiet. więc oficjalnie może tak nie jest, ale nieoficjalnie może tak być. chociaż nie znam salonu, w którym byłoby tak mało kobiet. na kasie zawsze są (mówię o salonach, które ja kojarzę), na agd drobnym też są kobiety. poza tym na innych działach to owszem mogą nie chcieć kobiet.
zdjecie uzytkownika
krzykuś - 2015-04-29 22:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co wy wiecie o MEX??
zdjecie uzytkownika
niszczak - 2015-04-30 18:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, a jak się mają obecnie warunki pracy jako Sprzedawca- Prezenter handlowych w MediaExpert? Są jakieś wysokie plany sprzedażowe, czy coś w tym stylu?
zdjecie uzytkownika
wolny - 2015-06-16 23:06:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2010-06-05 01:15:10]:
Mam nadzieję ,że zdechłeś w popłochu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
WOLNY - 2015-06-16 23:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krzykuś - 2015-04-29 22:58:29]:
Ciekawe ?? !!! Wszystkie niewygodne informacje dla FIRMY zostały wycofane z forum!!!!!To działania firmy MEX I ZARZĄDU!!!!!!!! Ile to kosztowało?????????????.ALE DO TEGO na pewno WRÓCIMY!!!!! pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
dekol - 2015-06-20 23:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie groźby :) aż wydaje mi się to śmieszne, pracowałem w tej firmie i systematycznie czytam opinie na forum z sentymentu i śmiszne jest to co piszesz, bo wg mnie wyszstko normalnie jest na forum, a praca jaka jest ? no nie jest zła, wiadomo, że zarobki nie są najlepsze lecz z drugiej strony jako sprzedawca nie można liczyć na dużo.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-08-27 08:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Usuwanie postów , jest dozwolone ?
Czy to metody stosowane przez wszystkie polskie firmy ?
zdjecie uzytkownika
pola\ - 2015-08-27 11:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma co się dziwić że pojawiają się takie komentarze negatywne, bo przecież to ogromna sieć z sklepów i zatrudnia gigantyczną ilość pracowników jako sprzedawców i doradców klienta więc to przyciąga hejty i zawiść.ale ja chętnie pójdę do nich do pracy, w każdej pracy się trzeba trzymać regulamin i procedur, jestem na to gotowa
zdjecie uzytkownika
hjuyu - 2015-09-26 22:54:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakiś czas temu widziałem w internecie sporo ofert które wstawiła firma MediaExpert, pisali że poszukują osób do pracy na stanowisko kierownika salonu między innymi w Toruniu, Chorzowie, Opolu, specjalisty do spraw reklamy w Złotowie, doradcy klienta- sprzedawcy w Brzegu, Kielcach, Augustowie , Kętach..
zdjecie uzytkownika
hagi - 2015-10-02 06:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze ze wreszcie ktos odwazył sie pisać prawdę o jakości pracy w terg brawo, zero tolerancji dla braku poszanowania pracownika
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-10-27 14:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeciez tych salonow media expert jest wysyp w calym kraju, przeciez nie w kazym miescie musi byc tak samo jak piszecie, skoro narzekacie i nic z tym nie robicie to kwicie w tym, nikt przeciez was na sile nie trzyma, poza tym jestescie jednym zespolem dlaczegodopuszczacie do takich sytuacji dziwi mnie to...
zdjecie uzytkownika
super wolny - 2015-11-07 21:49:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waldek - 2015-10-27 14:57:45]:
Widzisz??!!usunięto wpisy.!!!!
zdjecie uzytkownika
wolny 2 - 2015-11-07 22:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam wszystkim pracę dla tej Firmy- mówię tutaj jako osoba ,która pracowała na stanowisku kierowniczym- i dawała SERCE ,żeby rozwijać sklep.!!!!!! ASM -CZYTAJ DYREKTOR REGIONU w tej firmie to maksymalny MOBBING !!!!! Pan Marek S. to De- bil ,który sra w gacie bo ma kredyt i pełnioletnią córkę na utrzymaniu. Gość nie zwraca uwagi na wiele rzeczy- gdzie TU - (usunięte przez administratora)???!!!! DZIAŁ DKW
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-11-17 23:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wolny2, to dobrze, że jako były kierownik wyrażasz tu swoje zdanie. W sumie pewnie wiele osób to przeczyta i przemyśli sprawę dwa razy. Niemniej jednak, wydaje mi się, że każdy powinien decydować się na pracę według własnego uznania. Media Expert szuka teraz doradców klienta i kierowników salonu, a oferty są ciekawe według mnie.
zdjecie uzytkownika
nosek - 2015-11-20 02:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam wrazenie, że oni non stop szukają doradców klienta - sprzedawców i kierowników salonu, nie wiem, czy bay nie ma tu dużych rotacji.
zdjecie uzytkownika
karlinka - 2015-11-22 13:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po prostu mają sporo punktów, a jak się możesz spodziewać rotacja jest całkiem spora ze względu na nie najwyższe zarobki.
zdjecie uzytkownika
mandarynka - 2015-11-24 17:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@karlinka wielka sie to rotacji nie unikniesz, ale chociaż wysoka rozpozjnawalność marki. lecz jak wystartujesz na kierownika salonu tu zapewne rotacja o wiele mniejsza
zdjecie uzytkownika
234567 - 2016-01-11 23:19:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no widze ze u nich rekrutacja jest calkiem spora na kilka stanowsik, miedzy innymi doradcy klienta- sprzedawcy oraz specjalsity ds planowania i transportu

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert