Profil firmy MediaExpert

MediaExpert

Legnica

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o MediaExpert

obecny neonet 2014-10-14 14:30:26
obecnie pracuję w Neonet jako sprzedawca. Co raz więcej słychać i widać MEX. Powiedzcie, czy warto zamienić pracę w neonet na MEX? Kasa będzie wyższa za te same obowiązki?
0
do pracowników mediaexpert 2014-10-16 10:48:55
Do pracownika Me. Gdybyście chcieli złożyć pozew w sądzie na mediaexpert, mam już kilkanaście osób.pisz do mnie na adres: pawel.radosz@onet.eu
0
janda 2014-10-16 16:21:17
@obecny neonet, trudno powiedzieć, pewnie obie firmy sa porównywalne. Nie kazdy potrafi się odnaleźć w takiej firmie, więc pytanie czemu chcesz właściwie zmienic pracę. Nie koniecznie w media expert bedzie lepiej, ale nie twierdze tez, że bedzie gorzej. Mnie troche przeraża pisanie tu o pozwach, nie wiem jak Ciebie...
0
krzyś 2014-11-03 14:50:56
Słyszeliście coś na temat obcięcia nam limitów u dostawców?
0
kusio 2014-11-04 13:37:17
Neonet i Media Expert, są bardzo podobnymi sklepami... jednak mi się w tym drugim jednak bardziej podobało. Prawda jest taka, że wszystko zależy od kierownika sklepu, bo to on albo potrafi zawiadywać ludźmi, albo nie. Ja póki co nie narzekam, bywa gorzej, bywa lepiej... teraz przed Bożym Narodzeniem, będzie pewnie większy zapierdziel, ale to normalne.
0
norbert 2014-11-05 01:07:25
No tak, przed Bożym Narodzeniem zawsze jest wiecej ruchu w tego typu sklepach, kiedyś pracowałem u konkurencji, to nawet potrafili ludzi z centrali zesłać na sklep do pomocy, dzieje sie tez tak w media expert? Przy okazji skoro juz o świętach mowa, to potrafią dać jakiś bonik lub inna paczkę w ramach świąt?
0
Dlaczego 2014-11-26 21:53:11
Widzeliście jakie ostatnio błędy wali nasz marketing?
I do tego zamiana Dody na Lisowską- porażka
0
blad 2014-12-09 12:21:47
a to cos sie pozmienialo w marketingu jakies nowe osoby poprzychodzily czy to stara ekipa wpadlana pomysl z lisowska? powiem wam szczerze, ze rozlgadam sie za praca w media expercie ale tak szczerze to mnie tak reklama bardzo denerwuje jest jej za duzo,. no ciekawe jak to wplynie na sprzedaz w sklepach.
0
Kandydat 2014-12-13 17:45:40
Aktualnie prowadzona jest rekrutacja na różne stanowiska od kierownika po sprzedawcę do rzeszowa.
Otwiera się nowy oddział czy to uzupełnienie kadry w jakimś istniejącym - orientuje się ktoś ?
0
tu byłem 2014-12-13 18:10:25
Otwiera się sklep w Millenium H., zamiast upadłego Avansu. ME spod Tergu (czyli ten lepszy). Zazwyczaj biorą ludzi z byłego Avansu. Ale przede wszystkim wybierają mężczyzn. Wszystkie pozostałe ME w Rzeszowie to sklepy spod skrzydeł Astral (czyli opcja dla desperatów).
0
miłosz 2014-12-14 11:22:11
Dla mnie okres świąteczny, to okres do pracy. Wiadomo zapierdziel większy niż przez resztę roku, ale da się też zarobić więcej na premiach itd. Ja ze swojej strony polecam.
0
Kandydat 2014-12-14 13:33:36
Aktualnie poszukują nawet ponad 20 osób (tak mówią ogłoszenia)
Warto iść do pracy do tej firmy ? bo różne opinie czytam i się zastanawiam, czy nie złożyć podania bo pracowałem już u konkurencji.
0
Janek 2014-12-14 16:37:41
Czy w tej firmie jest Fundusz Socjalny, a jeśli jest to gdzie można zobaczyć regulamin. Jeśli z kolei nie ma to jak zgłosić Świadczenie Urlopowe?
Jeśli oba przypadki nie są respektowane to warto zwrócić na to uwagę w PIPie.
2
świeżak 2014-12-14 18:24:42
Czy to prawda, że zgodnie z polityką firmy, w każdym salonie ME personel żeński może to być tylko 20% całej załogi? Np. 11 osób zatrudnionych w jednym sklepie, czyli 2 kobiety i 9 mężczyzn... ???
0
n 2014-12-15 12:54:43
nie
0
bolek 2014-12-16 12:18:27
nie ma takiej opcji, to byłoby niezgodne z prawem.
0
i lolek 2014-12-16 19:03:19
owszem byłoby. ale to jest nie do udowodnienia. proste wytłumaczenie - nie mieliśmy odpowiednich kandydatek wśród kobiet. więc oficjalnie może tak nie jest, ale nieoficjalnie może tak być. chociaż nie znam salonu, w którym byłoby tak mało kobiet. na kasie zawsze są (mówię o salonach, które ja kojarzę), na agd drobnym też są kobiety. poza tym na innych działach to owszem mogą nie chcieć kobiet.
0
krzykuś 2015-04-29 22:58:29
Co wy wiecie o MEX??
1
niszczak 2015-04-30 18:29:16
Hej, a jak się mają obecnie warunki pracy jako Sprzedawca- Prezenter handlowych w MediaExpert? Są jakieś wysokie plany sprzedażowe, czy coś w tym stylu?
2
wolny 2015-06-16 23:06:48
Mam nadzieję ,że zdechłeś w popłochu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
0
WOLNY 2015-06-16 23:16:26
Ciekawe ?? !!! Wszystkie niewygodne informacje dla FIRMY zostały wycofane z forum!!!!!To działania firmy MEX I ZARZĄDU!!!!!!!! Ile to kosztowało?????????????.ALE DO TEGO na pewno WRÓCIMY!!!!! pozdrawiam
0
dekol 2015-06-20 23:20:33
Jakie groźby :) aż wydaje mi się to śmieszne, pracowałem w tej firmie i systematycznie czytam opinie na forum z sentymentu i śmiszne jest to co piszesz, bo wg mnie wyszstko normalnie jest na forum, a praca jaka jest ? no nie jest zła, wiadomo, że zarobki nie są najlepsze lecz z drugiej strony jako sprzedawca nie można liczyć na dużo.
0
ktoś 2015-08-27 08:02:53
Usuwanie postów , jest dozwolone ?
Czy to metody stosowane przez wszystkie polskie firmy ?
0
pola\ 2015-08-27 11:37:12
nie ma co się dziwić że pojawiają się takie komentarze negatywne, bo przecież to ogromna sieć z sklepów i zatrudnia gigantyczną ilość pracowników jako sprzedawców i doradców klienta więc to przyciąga hejty i zawiść.ale ja chętnie pójdę do nich do pracy, w każdej pracy się trzeba trzymać regulamin i procedur, jestem na to gotowa
0
hjuyu 2015-09-26 22:54:47
jakiś czas temu widziałem w internecie sporo ofert które wstawiła firma MediaExpert, pisali że poszukują osób do pracy na stanowisko kierownika salonu między innymi w Toruniu, Chorzowie, Opolu, specjalisty do spraw reklamy w Złotowie, doradcy klienta- sprzedawcy w Brzegu, Kielcach, Augustowie , Kętach..
0
hagi 2015-10-02 06:23:58
Widze ze wreszcie ktos odwazył sie pisać prawdę o jakości pracy w terg brawo, zero tolerancji dla braku poszanowania pracownika
0
waldek 2015-10-27 14:57:45
przeciez tych salonow media expert jest wysyp w calym kraju, przeciez nie w kazym miescie musi byc tak samo jak piszecie, skoro narzekacie i nic z tym nie robicie to kwicie w tym, nikt przeciez was na sile nie trzyma, poza tym jestescie jednym zespolem dlaczegodopuszczacie do takich sytuacji dziwi mnie to...
0
super wolny 2015-11-07 21:49:09
Widzisz??!!usunięto wpisy.!!!!
0
wolny 2 2015-11-07 22:02:55
Odradzam wszystkim pracę dla tej Firmy- mówię tutaj jako osoba ,która pracowała na stanowisku kierowniczym- i dawała SERCE ,żeby rozwijać sklep.!!!!!! ASM -CZYTAJ DYREKTOR REGIONU w tej firmie to maksymalny MOBBING !!!!! Pan Marek S. to De- bil ,który sra w gacie bo ma kredyt i pełnioletnią córkę na utrzymaniu. Gość nie zwraca uwagi na wiele rzeczy- gdzie TU - (usunięte przez administratora)???!!!! DZIAŁ DKW
0
Kamil 2015-11-17 23:00:57
@wolny2, to dobrze, że jako były kierownik wyrażasz tu swoje zdanie. W sumie pewnie wiele osób to przeczyta i przemyśli sprawę dwa razy. Niemniej jednak, wydaje mi się, że każdy powinien decydować się na pracę według własnego uznania. Media Expert szuka teraz doradców klienta i kierowników salonu, a oferty są ciekawe według mnie.
0
nosek 2015-11-20 02:59:41
Ja mam wrazenie, że oni non stop szukają doradców klienta - sprzedawców i kierowników salonu, nie wiem, czy bay nie ma tu dużych rotacji.
0
karlinka 2015-11-22 13:03:50
po prostu mają sporo punktów, a jak się możesz spodziewać rotacja jest całkiem spora ze względu na nie najwyższe zarobki.
0
mandarynka 2015-11-24 17:28:20
@karlinka wielka sie to rotacji nie unikniesz, ale chociaż wysoka rozpozjnawalność marki. lecz jak wystartujesz na kierownika salonu tu zapewne rotacja o wiele mniejsza
0
234567 2016-01-11 23:19:41
no widze ze u nich rekrutacja jest calkiem spora na kilka stanowsik, miedzy innymi doradcy klienta- sprzedawcy oraz specjalsity ds planowania i transportu
0
dks 2016-02-13 14:04:21
Jako planista chyba warto jest spróbować @234567, pod warunkiem, że posiadasz jakieś doświadczenie. Bowiem wymagany jest minimum 2 letni staż pracy na tym stanowisku.
0
olkuszanin 2016-02-19 07:09:48
Naciagaja na ubezpieczenie (nic nie warte ) , każą płacić za sprawdzenie televizora (niby piksele) i programowanie kanałów (bójda same sie programują). wyraznie mowilem ze niechce ubezpieczenia i tak wciskają na siłe .Raty zero procent to fikcja . Uważjcie mistrzowie w naciąganiu .
1
rr 2016-02-19 10:22:41
niestety trzeba czytać to co się podpisuje @olkuszanin przecież nikt tego za Pana nie zrobił..a propos moze ktos wie czy firma organizuje szkolenia sprzedażowe itp.?
0
kubuś 2016-02-29 15:17:47
na razie to tylko jest oferta jako Specjalista Regionu ds. Inwentaryzacji i wydaje mi się, że jest naparwde dobra, ale wydaje mi się, ze to Złotowa to każda jest dobra ponad 2000 zł.
1
babka 2016-03-03 20:39:51
Bardzo opłacalnie wygląda ogłoszenie na kierownika ds. ekspansji i inwestycji. Oczekują 3 letniego doświadczenia w pozyskiwaniu nieruchomości komercyjnych, ale są nawet benefity pod postacią multisportu.
0
riki tiki 2016-03-13 10:47:57
w media expert ludzie często zwracają uwagę na socjal, nie widząc przy okazji aplikując na doradce klienta, że zarobki nie są specjalnie wygórowane ...
0
jhg 2016-04-12 10:56:02
widze ze w dalszym ciagu poszukuja kierownikow salonu na przyklad w Pruszkowie napisali tam ze oferuja miedzy innymi umowę o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy, stabilną pracę w dużej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, atrakcyjne wynagrodzenie..
0
P 2016-04-12 23:30:44
Media Expert zmienia ludzi i niszczy związki.
0
legniczanin 2016-04-21 01:36:49
rr
niestety trzeba czytać to co się podpisuje @olkuszanin przecież nikt tego za Pana nie zrobił..a propos moze ktos wie czy firma organizuje szkolenia sprzedażowe itp.?

Fakty są takie że klient nic nie podpisuje podczas zakupu.Rezerwacje wypisuje na komputerze sprzedawca,Zwany doradcą.Doradca ma za zadanie jeden cel:Do sprzedanego produktu namówić klienta na gwarancje która w większości przypadków jest bezwartościowa.Doradca jednak powie wszystko by taką gwarancje wcisnąc klientowi.Klient nie jest informowany o warunkach gwarancji w należyty sposób.Regulamin przedłużenia gwarancji jest opszerny i zawarte są tam warunki których sprzedawca nie może przedstawic klientowi aby sie z tym regulaminem zapoznał.Klient ma zostawić w kasie jak najwięcej pieniędzy.
Media expert nie utrzymało by się na rynku,tylko i wylącznie ze sprzedaży towaru.
0
Marcin Ironiczny 2016-04-26 19:08:21
Jeżeli szukasz pracy w miłej atmosferze to dobrze trafiłeś.
Od pierwszych chwil,kiedy zaczołem prace w Media expert w legnicy na lotnisku,dała się odczuć miła i przyjazna atmosfera tego miejsca.
Byłem zaskoczony nastawieniem i szczerością pracowników.
Zespół jest zawsze otwarty na nowych pracowników.Od razu poczułem ich duchowe wsparcie.
Zawsze starają się służyć radą i pomocą.W ekipie panuje niebywała solidarność i nikt nie jest odsunięty poza grupe.Można liczyć na nich w każdej kryzysowej sytuacji.Jeżeli ktokolwiek z ekipy ma kłopoty z którymi nie jest w stanie sobie poradzić,grupa nie przechodzi obojętnie i nie przemilcza problemu.Zawsze stają murem za kolegą kiedy pojawi się agresywny klient.
Kierownictwo sklepu a zwłaszcza Dyrektor pan Sebastian to przesympatyczna osoba która zawsze dba o pracowników.Na pierwszym miejscu zawsze człowiek.
Zawsze można zwrócić się do niego z każdym problemem,czy to prywatnym czy zawodowym.Jeżeli obieca że pomoże to zawsze dotrzymuje słowa.Chociaż jest wymagający jeżeli chodzi o warunki pracy.

Pracownicy są rozliczani z wyników i jeżeli ktoś ma problemy z osiągnięciem parametrów,zawsze jest wysyłany na kompleksowe szkolenia,co zawsze przynosi pozytywne efekty.Pracownik cieszy się wtedy wysokimi premiami.
A jakość opsługi klienta jest na najwyższym poziomie.
Rotacja bywa jak w każdej firmie ale jest ona znikoma.Aby zostać zwolnionym z pracy trzeba zaliczyć trzy nagany lub naruszyć w poważny sposób regulamin firmy.
Każdemu zwalnianemu pracownikowi przysługuje 14 dniowy okres wypowiedzenia.Gdzie pracownik ma czas na porozumienie z pracodawcą.
Firma zapewnia każdemu pracownikowi pakiet socjalny,dobre zarobki i komfortowe warunki pracy.
Terg aktywnie przeciwdziała mobbingowi,nietolerancji,ksenofobii i homofobii.
Żaden pracownik nie jest i nie był nigdy dyskryminowany,szykanowany czy nieuczciwie osądzany ze względu na wyznanie,poglądy,orientacje czy kolor skóry.
Plotki o mobbingu i przypadkach dyskryminacji nigdy nie zostały oficjalnie potwierdzone.
Dowodem jest to,jak wielu różnorodnych ludzi pracuje w Media expert.
To firma na prawdziwym europejskim poziomie.
Polecam każdemu prace w tej placówce.
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na priv(jakub@poczta.onet.pl)
0
erif 2016-05-09 08:05:59
Poszukiują właśnie nowego dyrektora sklepu.Poprzedni został zwolniony z pracy kilka dni temu za stosowanie mobbingu wobec pracowników.Szkoda że nikt wcześniej się tym nie zajoł.
0
edfw 2016-05-10 11:40:18
poszukuja rowniez tutaj doradcow klienta- sprzedacow na przyklad do rpacy w Augustowie oferuja umowę o pracę w pełnym wymiarze czasu stabilną pracę w dużej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku atrakcyjne wynagrodzenie benefit w postaci karty multisport
0
Obserwator 2016-05-15 23:04:07
Grabarz juz wiesz?!!
0
Obserwator 2016-05-15 23:12:40
Panie dyrektorze sprzedazy MARCINIE B._ czy Pan to czytał?
0
K.b. 2016-05-24 22:32:11
Mam nadzieje , że zdechles szma_TO? Jak masz na tyle odwagi to się odezwij -chetnie się spotkam i zobaczymy .......?...........?
0
CK 2016-05-25 10:17:01
Czy takie epitety są na szchumana na pożądku dziennym?
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert