brak logo

Elfeko S.A

Gdynia

Opinie o Elfeko S.A

adam h. 2013-06-06 06:53:12
Witam mam pytanko ostatnio pojawiła się oferta pracy z Elfeko pracy w Warszawie, na stanowisko związane z przygotowaniem inwestycji pod kątem geodezyjnym. Mam pytano jaka atmosfera panuje w fili w Warszawie i czy ktoś może powiedzieć jak się tam pracuję. Mam jeszcze jedno pytanie czy na tym stanowisku często będzie trzeba wyjeżdżać w delegację...
2
Ja 2013-07-08 22:14:44
Stek bzdur! Nie wiem skąd macie takie informacje? Firma się rozwija, mało kto sam rezygnuje z pracy w ELFEKO. Gdyby pensje były małe, sytuacja firmy zla, to ci wszyscy wykształceni, doświadczeni pracownicy odeszliby z tej firmy, a nie pracowaliby tam latami. Przez ludzi przemawia czysta zawiść i nie mogę pojać po co wypisują takie rzeczy? Opinie mają być obiektywne, pomagać innym użytkownikom portalu, a nie być miejscem wylewania swojego żalu za niespełnione ambicje?! Nie spodziewam się po Polakach niczego innego, dlatego kupcie sobie bilet do Anglii i ruszajcie podbijac świat za wiekszą kasę, czyszcząc nocniki Brytoli! Powodzenia!
1
Wiem co wiem 2013-07-30 14:31:34
gwint - 2013-07-23 15:12:02

do Ja: cześć, pracujesz może w ELFEKO? może Ty udzielisz mi jakichś konkretnych informacji dotyczących rodzaju umowy? jest szansa na umowę o pracę'?
Mam pewną wiedzę i chętnie się nią podzielę. Generalną zasadą Elfeko jest, że wszyscy pracują w ramach umowy o pracę. Na początku jest to umowa na okres próbny 2-3 miesiące, następnie umowa na czas określona 6-12 miesięcy i następnie umowa na czas nieokreślony. Jeśli w trakcie okresu próbnego ktoś wykaże się to czasami etap umowy na czas określony jest pominięty i od razu można dostać umowę "na stałe".

Jeśli chodzi o kondycję firmy to upadająca firma na skraju bankructwa nie otrzymuje nagród świadczących o dynamicznym rozwoju i stabilnym finansowaniu. Dodatkowo proponuję lekturę biuletynu PSE co do ogłoszeń o wygranych przetargach.

Do p. Jana Sadowskiego - pracował Pan kilka tygodni, a wydaje się że udało się poznać Panu firmę na wskroś. Feerruje Pan opinie na temat pracy na budowie, a także doradza Pan osobom szukającym pracy w biurze projektowym - jaką ma Pan wiedzę na temat różnorodności realizowanych projektów i możliwości rozwoju? Zarzut ".... krewni i znajomi królika.." jest trudny dla mnie do zrozumienia. Znam wiele osób pracujących w firmie i według mojej wiedzy wśród kadry inżynierskiej i zarządzającej nie ma osób które wiązałyby więzy pokrewieństwa.
1
cywil2 2013-11-23 17:09:58
Witam serdecznie, czy podzieli sie ktoś ze mną informacją odnoscie stanowiska specjalisty ds inwestycji? jak wyglada praca w tej firmie?
3
k. 2014-03-05 22:13:33
Też mnie interesuje praca w elfeko, moglibyście napisac, czy chociaż pojawiają się nowe osoby od czasu do czasu.
pracownik 2014-03-06 10:16:30
Cały czas Elfeko zatrudnia i zwiększa sukcesywnie zatrudnienie. Co do atmosfery to moim zdanie jest super.
Miro 2014-04-28 12:25:39
Wydaje mi się, ze sytuacja tej firmy jest stabilna. Sam zdecydowałbym się na podjęcie zatrudnienia w Elfeko. Szukają kogoś?
angolik 2014-05-17 16:54:09
Płace coraz gorsze,podwyżek brak dla pracowników liniowych,chociaż pracy coraz więcej,człowiek się stara jak może a i tak jest to niedocenione.Praca w deszczu ,zimnym,ciuchy na poziomie miernym,sprzęt też wiekowy
Jarek 2014-06-02 18:14:45
Pracowałem w Elfeko i zrezygnowałem. To był mój błąd. Wszedzie jest dobrze, gdzie nas nie ma. Z chęcią bym wrócił, ale mój wakat zajęty. Pensje mierne? Idz do konkurencji, to dostaniesz jeszcze wiecej obowiazków za mniej kasy. Na wyplate tez poczekasz. Wiem, co mowię.
M.... 2014-06-04 14:15:25
Jeśli ktoś uważa, że jest na tyle dobry że konkurencja przyjmie go z otwartymi rękoma (na lepszych warunkach) to nie rozumiem na co czeka.
Prawda jest taka, że Elfeko gwarantuję stabilną pracę za wynagrodzeniem adekwatnym do wiedzy i umiejętności - z całą pewnością dotyczy pracowników nowozatrudnionych. Pracownicy z większym stażem muszą się trochę natrudzić, aby wynegocjować większe wynagrodzenie i w sytuacji w której pracuje się u przełożonego niedbającego o interesy podwładnych może być to sporym problemem. Uważam to za największy błąd - może to prowadzić to do skutecznych działań konkurencji zmierzających do przejęcia doświadczonych pracowników. Dodatkowym atutem jest możliwość rozwoju zawodowego na wielu płaszczyznach (u konkurencji niekoniecznie) związanych z realizacją danych inwestycji co pozwala rozwinąć skrzydła i wzlecieć ponad przeciętny poziom - nie tylko stanowiska, ale i zarobków. A i bym pominął najważniejsze - do dyspozycji komóra i czasami fura.

W Elfeko pracuje (praca biurowa) od kilku lat więc myślę, że opinia może być pomocna
tety 2014-07-10 20:30:25
pracuje w tej firmie jest ok pozdrawiam czepsów i petingów
1
anonim 2014-07-30 21:46:56
umowa na czas nie okreslony 10 h dziennie ogólni ok
piotr 2014-08-25 12:10:44
współpracuję z firmą i jest bardzo OK.
angolik 2014-09-01 20:34:05
ludzie nie wierzcie tym bredniom o dobrej pracy.obudzcie się.a jak przyjedziecie na linię to zobaczycie.BHP NA NIEDOSTATECZNY.jeszcze cię szantażują
Grzech 2014-10-06 11:19:28
Za nadgodziny płaca i to regularnie. Mamy opieke medyczna i zakładowy fundusz ktory finansuje nam wiele rzeczy. Na budowach ok. jak gada się z innymi pracownikami z innych firm, to u nas jest poprostu luksus. Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.
Pracownik 2014-10-11 13:33:39
Nigdy z tym problemow nie było i nie ma. Wynagrodzenie zawsze jest na czas.
3
Jest ok 2014-10-22 23:55:16
Potwierdzam-wynagrodzenie jest na czas. Atmosfera też ok. A co do BHP-to jak ktoś sobie palce lodówką przytrzaśnie, albo zatnie się kartką przy biurku i chce iść na zwolnienie 100% płatne a tego nie dostaje to faktycznie ma powód do złości. Jak ktoś rzetelnie pracuje to dostaje adekwatnie do tego wynagrodzenie. Ludzie zawsze znajdą powód do narzekań...
1
Dżi 2014-12-18 22:19:36
Bez kwalifikacji to chyba nigdzie nie przyjmują
aaa 2014-12-24 09:54:49
Kamieni kupa - to można cenzuralnie napisać o kondycji firmy. Zbliżają się święta, brak dorocznej wigilii, brak bonów świątecznych, brak corocznego mikołaja dla maluchów (dobrze że chociaż zamiast tego dostały bony do smyka, choć i to wydaje się pójściem po najniższej linii oporu). Z firmy odchodzą dobrzy, wieloletni pracownicy, nikt ich nie zatrzymuje. Niektórzy są zwalniani. Jedna sprawa została skierowana do sądu pracy. Firma jedzie na kredytach żeby dociagnac do końca nierentownych inwestycji. Krążą plotki o zwolnieniach grupowych, i nikt ich nie dementuje. Osoby pracujące od kilku miesięcy dostają umowy czasowe. Całe szczęście że chociaż prezesi i dyrektorzy pojadą na doroczne narty z funduszu socjalnego, przynajmniej sobie odpoczną trochę...
Tak wygląda sytuacja firmy w grudniu 2014.
Porównując zatrudnienie z czasem sprzed kilku lat kadry urosły o jedną osobę, księgowość chyba o 3 (w sumie nic dziwnego, skoro zajmuje się innymi firmami prezesów), dział gospodarczy o 3. Dyrektorów (przepraszam, zastępców) mamy ośmiu, było 4. Więc może nie ma się co dziwić że koszty rosną i trzeba doić pracownika mocniej.
Za to, jeśli jesteś mężem siostrzenicy prezesa, synem dyrektora w zakładzie energetycznym, córka jakiegoś poddostawcy, to jest duże prawdopodobieństwo że znajdzie się dla Ciebie jakieś zajęcie. Niezależnie od Twoich kompetencji. Ale dla "szeregowca" (uzgodnieniowca, projektanta) nie ma możliwości awansu. Podwyżki o które trzeba "walczyć" to 100-200 zł. Po kilku latach pracy.
11
lysy 2014-12-27 23:37:45
bhp tam potrzebuja ludzi dopracy a nie pisarzy
8
ludek 2015-01-12 09:59:14
praca jest ok.
2
lobo 2015-01-20 11:31:48
Dziad firma.nawet na rękawiczki nie stać a o narzędziach nawet nie wspomnę.czas pracy-najlepiej:)48h na dobę.nie znasz dnia ani godziny gdzie zostaniesz oddelegowany.płace-brak podwyżek,premie-oplakane,atmosfera-brak układów z kierownikiem lub brygadzistą to h... JEŻELI DOBRZE WCHODZISZ W TYŁEK I NICZEGO NIE OCZEKUJESZ,TO WYMARZONA FIRMA
2
obcy 2015-01-22 20:24:56
W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wam sie ludzie nie poprzewracało? Mikołaj, bony, wigilia? WTF? W budżetówkach juz nawet takich luksusów nie ma. Nic nie mam do tej firmy. Przypadkiemtu trafilem i krew mi sie w zylach zagotowala kiedy przeczytalem o dobrobycie w ktorym oplywacie i narzekacie. Trudna sytuacja? Niewiecie co to trudna sytuacja. Smiech na sali pizdusie.
6
FAN 2015-01-26 13:01:00
Zastanawia mnie kwestia pochlebnych komentarzy, to dobrze,że są. Ale oczywiście pracownik biur. dostający wynagrodzenie w kwocie kilku tys.zł za jazdę służbowym autem do celów prywatnych,notoryczne gubienie dokumentów pracowników- w tym dokumentacja rozliczeń delegacji itp przez co zwykły robotnik czeka miesiącami na wypłatę kosztów,które poniósł-a jest to średnio kilkaset zł to nic istotnego.Jak można twierdzić,że atmosfera jest ok skoro brygadziści mobbingują podwładnych?Oczywiście są wyjątki ale to tylko kilka przypadków gdzie majster wstawia się za pracownikiem,nie utrudnia wyjazdu z budowy do domu ponieważ zjazd zamiast 2 dni wcześniej ze względu na pracę w weekend (gdzie bhp???)są w domu późnym wieczorem w piątek lub wyjazdy w niedziele nocy do pracy i potem kolejne 10 godz na stanowisku,za co nie mają ani złotówki? co do dobrobytu wspomnianego przez kol OBCEGO-proponuję zatrudnić się w firmie i po kilku latach pracy wypowiedzieć się w temacie no chyba,że nie jest szarym pracownikiem firmy to nie jest w stanie zrozumieć rangi problemu.Nie wspomnę o oszukiwaniu na dniach wolnych,dodatkach itp. Uważam,że na dzisiejsze czasy,kiedy to tak źle w każdej INNEJ firmie i tak źle gdzie indziej płacą TYLKO SKĄD LUDZIE MAJĄ NA MIESZKANIA,AUTA Itp? CZYŻBY W CAŁEJ POLSCE PRACOWALI TYLKO W OPŁYWAJĄCEJ W DOBROBYT FIRMIE ELFEKO???wątpię:) POZDRAWIAM FIZOLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- niestety kier.nie mają szacunku DO OSÓB,DZIĘKI KTÓRYM MAJĄ WPŁYWY NA KONTA.PROPONUJĘ PREZESOM O ILE CZYT WPISY PRZYJRZEĆ SIĘ DOKŁADNIE PRACY I SPOSOBIE TRAKTOWANIA POZOSTAŁYCH PRACOWNIKÓW PRZEZ ŚREDNI SZCZEBEL PERSONELU I WYMIENIĆ KILKORO -NIETYKALNYCH-A WPISY BĘDĄ POZYTYWNIEJSZE I PRACOWNICY BĘDĄ BARDZIEJ ZADOWOLENI Z PRACY PRZEZ CO BARDZIEJ WYDAJNI I DBAJĄCY O MIEJSCE PRACY.... aha liniowcy od P... zmienili Wam dowodzącego?:)
aaa Twój komentarz jest najbardziej adekwatny do sytuacji,pozdrawiam
3
lidek 2015-01-31 19:19:48
Całkowicie się zgadzam z Fanem.dodam jeszcze mobbing i stallking w brygadach szczególnie u petingów.Wiem bo byłem i znałem brygadzistę.Szaleństwa kierowników,notoryczne gubienie delegacji przez kierowników.pozdrawiam czepsów i petingów
1
Masochista 2015-02-12 19:17:20
@FAN na pewno czytają opinię i ramach propagandy firmy wstawiają kontrkomentarze o rzekomych dobrych warunkach pracy i płacy. Nawet wiem/podejrzewam kto :)Lidek dzięki za pozdrowienia. Do was obu; nic się nie zmieni. Tylko schneller, schneller i dlaczego tak mało? Zarząd ma nas gdzieś, byle tylko zyski dla akcjonariuszy były(rodzina i znajomi królika), a koszty jak najmniejsze, co nie dziwi tyle, że naginając kark roboli niestety.Sytuacja pogarsza się z roku na rok. Praca coraz pilniejsza, coraz dziwniejsze projekty, niezrozumiałe roszady składu brygad, niezmienna niekompetencja kierownictwa, stawka płacowa też niezmienna.Sprzęty robocze z muzeum lub złomowca, personel kierowniczy prosto z kursu dla akwizytorów i innych manipulantów, metody rządów spółki - rzymskie (divide et impera). Co do BHP, to podobno są jakieś przepisy o BHP i zapiski w prawie pracy dotyczące warunków pracy, ale najważniejsza jest kasa, a nie ludzie, więc też nie będzie zmian na lepsze. O BHP firma pamięta i zaopatrzy brygady w odpowiednie ochrony jak przyjeżdża inspektor potrącić firmie lub dyrektor potrącić pracownikom.Dla przykładu - dostaliście rękawice wibracyjne do pracy na zagęszczarce lub ochronę słuchu przy pracy na młocie? Dopiero gdy coś się stanie to wyrzut do was, dlaczego nie zgłaszaliście? Każdą rozmowę z przełożonym trzeba przeprowadzać przy włączonym dyktafonie. Umowa o pracę to nie umowa; to cyrograf. Przysłowie krążące w firmie o firmie pamiętacie? Widzieliście kiedyś grabie, które grabią od siebie? Ja dodam od siebie następne. Potraficie poznać kłamcę po jego słowach?
1
Rab 2015-02-12 19:57:52
obczaj sytuacje, że to nie gratisy od firmy tylko kasa ze składek socjalnych pracowników, która z niewiadomych przyczyn ulega dziwnemu zmniejszeniu pomimo ciągłości pobieraniu składek
1
RAB 2015-02-12 20:02:03
sory fan, odpowiedz miała być dla obcego oszołoma
Niemiec 2015-03-02 20:42:31
Szukam pracy i myśle o elfeko. Zjeżdżam z Niemiec i szukam pracy za minimum 3 i pół tysia. Dostane tam tyle? Ciężka praca mi nie straszna. Polecacie robotkę? Jak się do was dostać? Po znajomosci czy przyjmują z ulicy ale ludzi z doświadczeniem? O co mogą pytać na rozmowie? Mam sporo uprawnień. Któreś eksponować?
PIOTR 2015-09-17 12:45:54
NAJLEPSZA FIRMA Z JAKĄ MIAŁEM PRZYJEMNOŚĆ WSPÓŁPRACOWAĆ.
PIOTR 2015-09-17 12:49:57
AHA,NO I NAJWAŻNIEJSZA SPRAWA -KULTURA OSOBISTA PRACOWNIKÓW.super.
Meg 2015-10-11 08:18:33
Super Firma i to nie prawda że Prezesi to wszystko tylko dla siebie to ich firma i to normalne ze ich byt i dobro jest najważniejsze ale ja jestem szarym pracownikiem i firma elfeko i prezesi bardzo mi pomogli i ludzie którzy tam pracuja atmosfera bardzo dobra życzliwa a to ze maja wymagania to normalne.Niestety my Polacy chcielibysmy duzo zarabiac mało pracować a najlepiej wogóle!!!!!!!!!!!!
1
gary 2015-10-28 06:12:01
To prawda że poszukują pracowników w całej Polsce i druga prawda że oferują za prace w delegacji i spanie w obskurnych hotelach : dla wykwalifikowanego doświadczonego elektromontera pracującego na słupach stawkę w 7-mej grupie zaszeregowania czyli zaledwie 10,88 zł brutto za godzinę pracy co daje zawrotną kwotę 1235 - 1359 zł netto ( 8 godzin pracy dziennie przez 20 - 22 dni w miesiącu).
1
radek 2015-11-21 09:55:15
Masz powyżej napisane ile płacą więc po co pytsz jak głupi? Reszta wypłaty jest w premii uznaniowej czyli zależy od czyjegoś widzi mi się a nie od pracy. Mogą dać ale nie musząą
Marcin 2015-12-08 21:15:51
To chyba jakieś żarty z tymi zarobkami ? kto w dzisiejszych czasach pracuje za takie psie pieniądze? ludzie szanujcie się !!! i nie dajcie się wykorzystywać ,zmieńcie firmę ,lub poszukajcie pracy za granicą, bo taka praca to błędne koło!!! zapracujecie się na śmierć, i biedni umrzecie !!!
pracownik 2015-12-18 11:10:26
Widzę że wypowiadają się sami gdybacze i marudy którzy nie pracują w firmie za to snują przypuszczenia i domysły. Szkoda że nie wypowiada się więcej pracowników.
W sumie jak jest taki kołchoz to ciekawe dlaczego pracuje tyle ludzi a nie ma jakieś wielkiego odpływu i rotacji pracowników.
Pieprzyć bzdury to każdy potrafi, ciekaw jestem w której firmie jest lepiej bo z tego co wiem (a wiem) w tej ludzie najgorzej nie mają ..umowa o pracę, stabilna pensja zawsze w terminie, nagrody roczne, posiłki regeneracyjne, dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne, czasem kuter czasem sala do gry w piłe, paczki dla dzieci
Na szefa to zawsze można ponarzekać, ale wiadomo zawsze można mieć gorszego
Raj może nie jest ale da się żyć
1
andrzej 2015-12-20 05:46:05
Zaproponowali mi w ELFEKO na start 10,88 zł za godzine pracy brutto czyli jakieś 7,62 zł netto na rękę więc nie wiem o czym Ty piszesz człowieku.
darek 2016-01-01 09:29:52
Dla jednych to kwota zadowalająca? Żartujesz? Przecież to jest minimalna płaca i mniej już sie nie da dać.
nowy 2016-01-13 14:48:00
Zapomniałeś dodać, że stawka godzinowa plus premia 80-95% czyli jakieś 19 brutto, na okresie próbnym i umowa o pracę...
Przynajmniej mi tak proponował na rozmowie jeden z dyrektorów, właśnie się zastanawiam.
Ogólnie warunki pracy całkiem niezłe choć robota nielekka wiadomo delegacja
kj 2016-01-15 21:11:36
A Ty zapomniałeś dodać że to premia uznaniowa.
daniel 2016-01-15 21:15:35
To bierz tę robotę tylko szybko bo chyba właśnie złapałeś Pana Boga za nogi :) Fiu fiu sam " jeden z Dyrektorów" zaproponował Tobie taka lukratywną robotę? Chyba posrałeś się ze szczęścia.
adam 2016-01-17 05:38:30
Zanim podpiszesz umowę o pracę zadaj sobie proste pytanie - "dlaczego zamiast podnieść stawkę godzinową o te 80-95% firma oferuje niby to gwarantowaną premię tym bardziej że umowa o pracę na okres próbny nie zobowiązuje żadnej ze stron umowy do jej przedłużenia". A po drugie skąd oni biorą te śmieszne "grupy zaszeregowania" mające swój rodowód w minionej komunistycznej epoce?
x 2016-01-17 05:57:29
Nie jest powiedziane że każdy ją wyrobi? Premię? To nie jest praca indywidualna kolego tylko praca w zespole i jej wynik nie zależy tylko od Ciebie ale również od innych pracowników a także od zaopatrzenia, pogody, warunków terenowych i wielu innych czynników. Popracujesz to zrozumiesz o czym piszę, z tego co piszesz wynika że to chyba jest Twoja pierwsza praca w życiu. Wiesz jaki jest największy problem firm tej branży dodatkowo pracujących w delegacji? Pijaństwo pracowników. I o dziwo pomimo wpadek takie osoby nadal pracują no bo skąd wziąć ludzi do roboty?
jak wyżej 2016-01-17 09:43:33
@FAN na pewno czytają opinię i ramach propagandy firmy wstawiają kontrkomentarze o rzekomych dobrych warunkach pracy i płacy. Nawet wiem/podejrzewam kto :)Lidek dzięki za pozdrowienia. Do was obu; nic się nie zmieni. Tylko schneller, schneller i dlaczego tak mało? Zarząd ma nas gdzieś, byle tylko zyski dla akcjonariuszy były(rodzina i znajomi królika), a koszty jak najmniejsze, co nie dziwi tyle, że naginając kark roboli niestety.Sytuacja pogarsza się z roku na rok. Praca coraz pilniejsza, coraz dziwniejsze projekty, niezrozumiałe roszady składu brygad, niezmienna niekompetencja kierownictwa, stawka płacowa też niezmienna.Sprzęty robocze z muzeum lub złomowca, personel kierowniczy prosto z kursu dla akwizytorów i innych manipulantów, metody rządów spółki - rzymskie (divide et impera). Co do BHP, to podobno są jakieś przepisy o BHP i zapiski w prawie pracy dotyczące warunków pracy, ale najważniejsza jest kasa, a nie ludzie, więc też nie będzie zmian na lepsze. O BHP firma pamięta i zaopatrzy brygady w odpowiednie ochrony jak przyjeżdża inspektor potrącić firmie lub dyrektor potrącić pracownikom.Dla przykładu - dostaliście rękawice wibracyjne do pracy na zagęszczarce lub ochronę słuchu przy pracy na młocie? Dopiero gdy coś się stanie to wyrzut do was, dlaczego nie zgłaszaliście? Każdą rozmowę z przełożonym trzeba przeprowadzać przy włączonym dyktafonie. Umowa o pracę to nie umowa; to cyrograf. Przysłowie krążące w firmie o firmie pamiętacie? Widzieliście kiedyś grabie, które grabią od siebie? Ja dodam od siebie następne. Potraficie poznać kłamcę po jego słowach?
jacek 2016-01-17 09:49:19
Myślałem że pracuje się dla pieniędzy a nie po to żeby się poświęcać dla pracy Ty młotku.
2
haha 2016-01-17 10:23:41
JEŻELI DOBRZE WCHODZISZ W TYŁEK I NICZEGO NIE OCZEKUJESZ,TO WYMARZONA FIRMA
I wszystko w temacie.
Wielki B 2016-01-30 19:14:59
Tylko ci ktorym sie robic nie chce narzekaja. jakos ci co chca pracowac zarabiaja konkretne pieniadze i tylko sie denerwuja na takie wpisy marudzacych i narzekajacych na wszystko. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wam sie poprzewracalo, jak jest zle, to spadac do konkurencji, tam wiem, ze jest lepiej... ha ha ha
Paweł 2016-02-03 05:45:43
Przecież MY już od dawna pracujemy u konkurencji kolego :) Za konkretne pieniądze i nie denerwujemy się na takie wpisy bo NAM to wisi. :)
bejbuś 2016-07-20 15:10:28
Witam.
Pracowałem w tej firmie ponad dwa lata i powiem jedno.. to najgorszy czas jaki wspominam w życiu ciągle tylko robota i robota a majstrom wiecznie mało bo wchodzą w tyłki kierownikom i prezesom a sami nic nie robią tylko wyżywają sie na ludziach.. Jak Ci przyjdzie daleki wyjazd że trzeba wyjechać w niedzielę o 24 do pracy żeby być na 7 i później następne 10 godzin robić w błocie a czasami deszczu i mrozie to zobaczymy czy komuś się spodoba a oczywiście za godziny w drodze nikt nie płaci. Sprzęt w firmie to szrot często ze złomu i do tego naprawiany po 10 razy, samochody krazy, rozpadające sie stary 266, a dla pracowników stare lubliny które się co chwilę psują. Kierownictwo czasami nawet nie wie o co chodzi w firmie a zwykłych pracowników mają gdzieś a jak poprosić ich żeby coś załatwili to Cie zlewają i często jest tak że przychodzi nawet pracować bez rękawiczek bo oczywiście nie ma nikt czasu kupić. Zero podwyżek, kasa minimalna a chcą żeby robić za 5.. ostatnio często przychodzą ludzie na rozmowę kwalifikacyjną i jak sie dowiedzą ile im się proponuje na godzinę to więcej się w firmie nie pojawiają... Dodać do tego super majstrów jak np. foka, petting, czeps i cała reszta to po kilku dniach chcesz sie zwolnić bo najlepsi ludzie ciągle odchodzą a zarządowi to pasuje bo przyjdzie nowy za dużo mniejszą kasę. Jak ktoś się tam wybiera to radzę się zastanowić.
2
bejbuś 2016-07-20 15:11:59
Witam.
Pracowałem w tej firmie ponad dwa lata i powiem jedno.. to najgorszy czas jaki wspominam w życiu ciągle tylko robota i robota a majstrom wiecznie mało bo wchodzą w tyłki kierownikom i prezesom a sami nic nie robią tylko wyżywają sie na ludziach.. Jak Ci przyjdzie daleki wyjazd że trzeba wyjechać w niedzielę o 24 do pracy żeby być na 7 i później następne 10 godzin robić w błocie a czasami deszczu i mrozie to zobaczymy czy komuś się spodoba a oczywiście za godziny w drodze nikt nie płaci. Sprzęt w firmie to szrot często ze złomu i do tego naprawiany po 10 razy, samochody krazy, rozpadające sie stary 266, a dla pracowników stare lubliny które się co chwilę psują. Kierownictwo czasami nawet nie wie o co chodzi w firmie a zwykłych pracowników mają gdzieś a jak poprosić ich żeby coś załatwili to Cie zlewają i często jest tak że przychodzi nawet pracować bez rękawiczek bo oczywiście nie ma nikt czasu kupić. Zero podwyżek, kasa minimalna a chcą żeby robić za 5.. ostatnio często przychodzą ludzie na rozmowę kwalifikacyjną i jak sie dowiedzą ile im się proponuje na godzinę to więcej się w firmie nie pojawiają... Dodać do tego super majstrów jak np. foka, petting, czeps i cała reszta to po kilku dniach chcesz sie zwolnić bo najlepsi ludzie ciągle odchodzą a zarządowi to pasuje bo przyjdzie nowy za dużo mniejszą kasę. Jak ktoś się tam wybiera to radzę się zastanowić.
2
Zostaw swoją opinię o Elfeko S.A - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elfeko S.A