Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Elfeko S.A

Pracowałeś w firmie Elfeko S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Dżi - 2014-12-18 22:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez kwalifikacji to chyba nigdzie nie przyjmują
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-12-24 09:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
Kamieni kupa - to można cenzuralnie napisać o kondycji firmy. Zbliżają się święta, brak dorocznej wigilii, brak bonów świątecznych, brak corocznego mikołaja dla maluchów (dobrze że chociaż zamiast tego dostały bony do smyka, choć i to wydaje się pójściem po najniższej linii oporu). Z firmy odchodzą dobrzy, wieloletni pracownicy, nikt ich nie zatrzymuje. Niektórzy są zwalniani. Jedna sprawa została skierowana do sądu pracy. Firma jedzie na kredytach żeby dociagnac do końca nierentownych inwestycji. Krążą plotki o zwolnieniach grupowych, i nikt ich nie dementuje. Osoby pracujące od kilku miesięcy dostają umowy czasowe. Całe szczęście że chociaż prezesi i dyrektorzy pojadą na doroczne narty z funduszu socjalnego, przynajmniej sobie odpoczną trochę...
Tak wygląda sytuacja firmy w grudniu 2014.
Porównując zatrudnienie z czasem sprzed kilku lat kadry urosły o jedną osobę, księgowość chyba o 3 (w sumie nic dziwnego, skoro zajmuje się innymi firmami prezesów), dział gospodarczy o 3. Dyrektorów (przepraszam, zastępców) mamy ośmiu, było 4. Więc może nie ma się co dziwić że koszty rosną i trzeba doić pracownika mocniej.
Za to, jeśli jesteś mężem siostrzenicy prezesa, synem dyrektora w zakładzie energetycznym, córka jakiegoś poddostawcy, to jest duże prawdopodobieństwo że znajdzie się dla Ciebie jakieś zajęcie. Niezależnie od Twoich kompetencji. Ale dla "szeregowca" (uzgodnieniowca, projektanta) nie ma możliwości awansu. Podwyżki o które trzeba "walczyć" to 100-200 zł. Po kilku latach pracy.
zdjecie uzytkownika
lysy - 2014-12-27 23:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
bhp tam potrzebuja ludzi dopracy a nie pisarzy
zdjecie uzytkownika
ludek - 2015-01-12 09:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca jest ok.
zdjecie uzytkownika
lobo - 2015-01-20 11:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziad firma.nawet na rękawiczki nie stać a o narzędziach nawet nie wspomnę.czas pracy-najlepiej:)48h na dobę.nie znasz dnia ani godziny gdzie zostaniesz oddelegowany.płace-brak podwyżek,premie-oplakane,atmosfera-brak układów z kierownikiem lub brygadzistą to h... JEŻELI DOBRZE WCHODZISZ W TYŁEK I NICZEGO NIE OCZEKUJESZ,TO WYMARZONA FIRMA
zdjecie uzytkownika
obcy - 2015-01-22 20:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wam sie ludzie nie poprzewracało? Mikołaj, bony, wigilia? WTF? W budżetówkach juz nawet takich luksusów nie ma. Nic nie mam do tej firmy. Przypadkiemtu trafilem i krew mi sie w zylach zagotowala kiedy przeczytalem o dobrobycie w ktorym oplywacie i narzekacie. Trudna sytuacja? Niewiecie co to trudna sytuacja. Smiech na sali pizdusie.
zdjecie uzytkownika
FAN - 2015-01-26 13:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zastanawia mnie kwestia pochlebnych komentarzy, to dobrze,że są. Ale oczywiście pracownik biur. dostający wynagrodzenie w kwocie kilku tys.zł za jazdę służbowym autem do celów prywatnych,notoryczne gubienie dokumentów pracowników- w tym dokumentacja rozliczeń delegacji itp przez co zwykły robotnik czeka miesiącami na wypłatę kosztów,które poniósł-a jest to średnio kilkaset zł to nic istotnego.Jak można twierdzić,że atmosfera jest ok skoro brygadziści mobbingują podwładnych?Oczywiście są wyjątki ale to tylko kilka przypadków gdzie majster wstawia się za pracownikiem,nie utrudnia wyjazdu z budowy do domu ponieważ zjazd zamiast 2 dni wcześniej ze względu na pracę w weekend (gdzie bhp???)są w domu późnym wieczorem w piątek lub wyjazdy w niedziele nocy do pracy i potem kolejne 10 godz na stanowisku,za co nie mają ani złotówki? co do dobrobytu wspomnianego przez kol OBCEGO-proponuję zatrudnić się w firmie i po kilku latach pracy wypowiedzieć się w temacie no chyba,że nie jest szarym pracownikiem firmy to nie jest w stanie zrozumieć rangi problemu.Nie wspomnę o oszukiwaniu na dniach wolnych,dodatkach itp. Uważam,że na dzisiejsze czasy,kiedy to tak źle w każdej INNEJ firmie i tak źle gdzie indziej płacą TYLKO SKĄD LUDZIE MAJĄ NA MIESZKANIA,AUTA Itp? CZYŻBY W CAŁEJ POLSCE PRACOWALI TYLKO W OPŁYWAJĄCEJ W DOBROBYT FIRMIE ELFEKO???wątpię:) POZDRAWIAM FIZOLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- niestety kier.nie mają szacunku DO OSÓB,DZIĘKI KTÓRYM MAJĄ WPŁYWY NA KONTA.PROPONUJĘ PREZESOM O ILE CZYT WPISY PRZYJRZEĆ SIĘ DOKŁADNIE PRACY I SPOSOBIE TRAKTOWANIA POZOSTAŁYCH PRACOWNIKÓW PRZEZ ŚREDNI SZCZEBEL PERSONELU I WYMIENIĆ KILKORO -NIETYKALNYCH-A WPISY BĘDĄ POZYTYWNIEJSZE I PRACOWNICY BĘDĄ BARDZIEJ ZADOWOLENI Z PRACY PRZEZ CO BARDZIEJ WYDAJNI I DBAJĄCY O MIEJSCE PRACY.... aha liniowcy od P... zmienili Wam dowodzącego?:)
aaa Twój komentarz jest najbardziej adekwatny do sytuacji,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lidek - 2015-01-31 19:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Całkowicie się zgadzam z Fanem.dodam jeszcze mobbing i stallking w brygadach szczególnie u petingów.Wiem bo byłem i znałem brygadzistę.Szaleństwa kierowników,notoryczne gubienie delegacji przez kierowników.pozdrawiam czepsów i petingów
zdjecie uzytkownika
Masochista - 2015-02-12 19:17:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@FAN na pewno czytają opinię i ramach propagandy firmy wstawiają kontrkomentarze o rzekomych dobrych warunkach pracy i płacy. Nawet wiem/podejrzewam kto :)Lidek dzięki za pozdrowienia. Do was obu; nic się nie zmieni. Tylko schneller, schneller i dlaczego tak mało? Zarząd ma nas gdzieś, byle tylko zyski dla akcjonariuszy były(rodzina i znajomi królika), a koszty jak najmniejsze, co nie dziwi tyle, że naginając kark roboli niestety.Sytuacja pogarsza się z roku na rok. Praca coraz pilniejsza, coraz dziwniejsze projekty, niezrozumiałe roszady składu brygad, niezmienna niekompetencja kierownictwa, stawka płacowa też niezmienna.Sprzęty robocze z muzeum lub złomowca, personel kierowniczy prosto z kursu dla akwizytorów i innych manipulantów, metody rządów spółki - rzymskie (divide et impera). Co do BHP, to podobno są jakieś przepisy o BHP i zapiski w prawie pracy dotyczące warunków pracy, ale najważniejsza jest kasa, a nie ludzie, więc też nie będzie zmian na lepsze. O BHP firma pamięta i zaopatrzy brygady w odpowiednie ochrony jak przyjeżdża inspektor potrącić firmie lub dyrektor potrącić pracownikom.Dla przykładu - dostaliście rękawice wibracyjne do pracy na zagęszczarce lub ochronę słuchu przy pracy na młocie? Dopiero gdy coś się stanie to wyrzut do was, dlaczego nie zgłaszaliście? Każdą rozmowę z przełożonym trzeba przeprowadzać przy włączonym dyktafonie. Umowa o pracę to nie umowa; to cyrograf. Przysłowie krążące w firmie o firmie pamiętacie? Widzieliście kiedyś grabie, które grabią od siebie? Ja dodam od siebie następne. Potraficie poznać kłamcę po jego słowach?
zdjecie uzytkownika
Rab - 2015-02-12 19:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [FAN - 2015-01-26 13:01:00]:
obczaj sytuacje, że to nie gratisy od firmy tylko kasa ze składek socjalnych pracowników, która z niewiadomych przyczyn ulega dziwnemu zmniejszeniu pomimo ciągłości pobieraniu składek
zdjecie uzytkownika
RAB - 2015-02-12 20:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rab - 2015-02-12 19:57:52]:
sory fan, odpowiedz miała być dla obcego oszołoma
zdjecie uzytkownika
rejczel - 2015-02-28 13:59:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
elfeko specjalizuje się w sprawach związanych z łącznością i tego typu usługami, chociażby światłowodami. Jak widziałem jakie firmy korzystają z ich usług własnie to pomyślałem że w takim miejscu nie może być źle, a tu jak widzę jednak ludzie mimo wszystko narzekają, to aż dziwne trochę moim zdaniem .
zdjecie uzytkownika
Niemiec - 2015-03-02 20:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam pracy i myśle o elfeko. Zjeżdżam z Niemiec i szukam pracy za minimum 3 i pół tysia. Dostane tam tyle? Ciężka praca mi nie straszna. Polecacie robotkę? Jak się do was dostać? Po znajomosci czy przyjmują z ulicy ale ludzi z doświadczeniem? O co mogą pytać na rozmowie? Mam sporo uprawnień. Któreś eksponować?
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-03-18 14:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co widze Elfeko szuka obecnie kierowców, głównie kategorie C i E, a sama praca to elektromonter, operator żurawia i tym podobne. Mechanika sprzetu cięzkiego tez poszukują. Mnie ciekawi jak wygląda taka praca kierowcy, bo napisali, że to robota w delegacjach na terenie całego kraju, to ile jest się w domu?
zdjecie uzytkownika
Magik` - 2015-04-07 14:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podejrzewam, że firma wymaga sporego poświęcenia się pracy. Tym bardziej, że kierowcy posiadający prawo jazdy C+E raczej nie myślą o zakładaniu gniazdka gdzieś w Gdyni, bo wiedzą jaki charakter ma praca kierowcy na trasach międzynarodowych. Prawda jest taka, że wymagane jest prawdopodobnie 100% dyspozycja.
zdjecie uzytkownika
alez - 2015-04-22 23:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No bez przesady to nie jest tak, że musisz pracować 24/7, pewnie masz co jakiś czas wolne. Bo nikt by nie przystał na takie warunki jak w tej chwili mówisz.
zdjecie uzytkownika
PIOTR - 2015-09-17 12:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NAJLEPSZA FIRMA Z JAKĄ MIAŁEM PRZYJEMNOŚĆ WSPÓŁPRACOWAĆ.
zdjecie uzytkownika
PIOTR - 2015-09-17 12:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PIOTR - 2015-09-17 12:45:54]:
AHA,NO I NAJWAŻNIEJSZA SPRAWA -KULTURA OSOBISTA PRACOWNIKÓW.super.
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-09-17 16:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawiam się czy powyższe opinie nie są prawdziwe, czy to nie ironia.. prosiłbym o sprecyzowanie. A co do samej pracy u nich to wiem, że szukają teraz kogoś jako Elektromontera do budowy linii wysokiego napięcia i to w całej Polsce szukają, więc widać, że firma rozwija się już pełną parą, będzie więcej linii.
zdjecie uzytkownika
Meg - 2015-10-11 08:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super Firma i to nie prawda że Prezesi to wszystko tylko dla siebie to ich firma i to normalne ze ich byt i dobro jest najważniejsze ale ja jestem szarym pracownikiem i firma elfeko i prezesi bardzo mi pomogli i ludzie którzy tam pracuja atmosfera bardzo dobra życzliwa a to ze maja wymagania to normalne.Niestety my Polacy chcielibysmy duzo zarabiac mało pracować a najlepiej wogóle!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-10-17 23:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no mi tez sie wydaje ze firma sie calkiem preznie rozwija. w koncu Elfeko S.A powstalo okolo 1987 roku i swiadczy uslugi w branzy energetyczne i telekomunikacyjnej. ponadto wiem ze od lat spolka ozwija pracownie projektowe branży telekomunikacyjnej i energetycznej oraz pracownię realizującą projekty parków elektrowni wiatrowych oraz rozwija działalność projektowo - wdrożeniową i budowlaną w szeroko rozumianym projekcie budowy i infrastruktury Odnawialnych Źródeł Energii - OZE. wiem ze maja dosyc duze firmy za odbiorcow. takze firma mocno roziwnieta
zdjecie uzytkownika
kops - 2015-10-18 02:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prezes chce dobrze dla siebie i dla firmy, ale pracownicy też należą do tej firmy, a co za tym idzie prezes chce też dobrze dla pracowników, branża elektroenergetyczna to ciężki kawałek chleba i właściciele robią naprawdę wiele żeby utrzymać się na rynku co jednak nie jest proste gdyby spojrzeć od ich strony.
zdjecie uzytkownika
gary - 2015-10-28 06:12:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To prawda że poszukują pracowników w całej Polsce i druga prawda że oferują za prace w delegacji i spanie w obskurnych hotelach : dla wykwalifikowanego doświadczonego elektromontera pracującego na słupach stawkę w 7-mej grupie zaszeregowania czyli zaledwie 10,88 zł brutto za godzinę pracy co daje zawrotną kwotę 1235 - 1359 zł netto ( 8 godzin pracy dziennie przez 20 - 22 dni w miesiącu).
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-11-17 18:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co powiecie na prace u nich jako Elektromonter do budowy linii wysokiego napięcia? Na pewno mozna dobrze sobie u nich zaorbić, bo słyszałem, ze średnia zaorbków to jest 2500 zł do 3000 zł nawet, a taka wypłata czy wieksza by się przydała. Poza tym musisz mieć ubezpieczenie do tej pracy w pakiecie.
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-11-19 21:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oni chyba powinni zapewniac ubezpieczenie przeciez toodpowiedzialna i niebezpieczna praca wiec na pewno dają
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-11-21 09:55:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz powyżej napisane ile płacą więc po co pytsz jak głupi? Reszta wypłaty jest w premii uznaniowej czyli zależy od czyjegoś widzi mi się a nie od pracy. Mogą dać ale nie musząą
zdjecie uzytkownika
sokor - 2015-11-22 01:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że kwota rzędu 3000 złotych na pewno by zadowoliła każdego z pracowników w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
roger - 2015-11-24 06:28:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jasne, że by zadowoliła, ale wychodzi na to, że zarabia sie dwa razy mniej, także niestety. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2015-12-08 21:15:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To chyba jakieś żarty z tymi zarobkami ? kto w dzisiejszych czasach pracuje za takie psie pieniądze? ludzie szanujcie się !!! i nie dajcie się wykorzystywać ,zmieńcie firmę ,lub poszukajcie pracy za granicą, bo taka praca to błędne koło!!! zapracujecie się na śmierć, i biedni umrzecie !!!
zdjecie uzytkownika
tre - 2015-12-09 00:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cześć, widziałem że teraz w firmie ELFEKO S.A. poszukują do zatrudnienia kieorwcy kat. C+E, elektromontera, specjalsitę do spraw przygotowania produkcji
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-12-18 11:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę że wypowiadają się sami gdybacze i marudy którzy nie pracują w firmie za to snują przypuszczenia i domysły. Szkoda że nie wypowiada się więcej pracowników.
W sumie jak jest taki kołchoz to ciekawe dlaczego pracuje tyle ludzi a nie ma jakieś wielkiego odpływu i rotacji pracowników.
Pieprzyć bzdury to każdy potrafi, ciekaw jestem w której firmie jest lepiej bo z tego co wiem (a wiem) w tej ludzie najgorzej nie mają ..umowa o pracę, stabilna pensja zawsze w terminie, nagrody roczne, posiłki regeneracyjne, dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne, czasem kuter czasem sala do gry w piłe, paczki dla dzieci
Na szefa to zawsze można ponarzekać, ale wiadomo zawsze można mieć gorszego
Raj może nie jest ale da się żyć
zdjecie uzytkownika
igor - 2015-12-19 03:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie brzmi najgorzej, takiego bagatego systemu socjalnego dawno nie widziałem. Akurat poszukują w Gdyni specjalisty ds przygotowania produkcji to chyba spróbuję zaaplikować.
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2015-12-20 05:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [igor - 2015-12-19 03:33:07]:
Zaproponowali mi w ELFEKO na start 10,88 zł za godzine pracy brutto czyli jakieś 7,62 zł netto na rękę więc nie wiem o czym Ty piszesz człowieku.
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-12-30 18:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
faktycznie dla jedych jest to kwota zadowalajaca dla niektorych nie, uwazam ze faktycznie to troche malo, tym bardziej ze trzeba byc ostroznym i uważać
zdjecie uzytkownika
darek - 2016-01-01 09:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla jednych to kwota zadowalająca? Żartujesz? Przecież to jest minimalna płaca i mniej już sie nie da dać.
zdjecie uzytkownika
cezary - 2016-01-01 23:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa faktycznie mała i wydaje mi się, że niewiele osób może się takimi pieniędzmi zadowolić. Ludzie teraz się cenią i uważam, że to dobrze. Chociaż oferta na tego specjalistę wygląda ciekawie.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-01-13 14:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andrzej - 2015-12-20 05:46:05]:
Zapomniałeś dodać, że stawka godzinowa plus premia 80-95% czyli jakieś 19 brutto, na okresie próbnym i umowa o pracę...
Przynajmniej mi tak proponował na rozmowie jeden z dyrektorów, właśnie się zastanawiam.
Ogólnie warunki pracy całkiem niezłe choć robota nielekka wiadomo delegacja
zdjecie uzytkownika
kj - 2016-01-15 21:11:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Ty zapomniałeś dodać że to premia uznaniowa.
zdjecie uzytkownika
daniel - 2016-01-15 21:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kj - 2016-01-15 21:11:36]:
To bierz tę robotę tylko szybko bo chyba właśnie złapałeś Pana Boga za nogi :) Fiu fiu sam " jeden z Dyrektorów" zaproponował Tobie taka lukratywną robotę? Chyba posrałeś się ze szczęścia.
zdjecie uzytkownika
komis - 2016-01-17 00:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kj ważne, że premia jednak jest, nie jest powiedziane, że każdy ją wyrobi, no ale według mnie jeśli ktoś jest w stanie się poświęcić i pracować w delegacji to nie będzie żałował.
zdjecie uzytkownika
adam - 2016-01-17 05:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zanim podpiszesz umowę o pracę zadaj sobie proste pytanie - "dlaczego zamiast podnieść stawkę godzinową o te 80-95% firma oferuje niby to gwarantowaną premię tym bardziej że umowa o pracę na okres próbny nie zobowiązuje żadnej ze stron umowy do jej przedłużenia". A po drugie skąd oni biorą te śmieszne "grupy zaszeregowania" mające swój rodowód w minionej komunistycznej epoce?
zdjecie uzytkownika
x - 2016-01-17 05:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2016-01-17 05:38:30]:
Nie jest powiedziane że każdy ją wyrobi? Premię? To nie jest praca indywidualna kolego tylko praca w zespole i jej wynik nie zależy tylko od Ciebie ale również od innych pracowników a także od zaopatrzenia, pogody, warunków terenowych i wielu innych czynników. Popracujesz to zrozumiesz o czym piszę, z tego co piszesz wynika że to chyba jest Twoja pierwsza praca w życiu. Wiesz jaki jest największy problem firm tej branży dodatkowo pracujących w delegacji? Pijaństwo pracowników. I o dziwo pomimo wpadek takie osoby nadal pracują no bo skąd wziąć ludzi do roboty?
zdjecie uzytkownika
jak wyżej - 2016-01-17 09:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@FAN na pewno czytają opinię i ramach propagandy firmy wstawiają kontrkomentarze o rzekomych dobrych warunkach pracy i płacy. Nawet wiem/podejrzewam kto :)Lidek dzięki za pozdrowienia. Do was obu; nic się nie zmieni. Tylko schneller, schneller i dlaczego tak mało? Zarząd ma nas gdzieś, byle tylko zyski dla akcjonariuszy były(rodzina i znajomi królika), a koszty jak najmniejsze, co nie dziwi tyle, że naginając kark roboli niestety.Sytuacja pogarsza się z roku na rok. Praca coraz pilniejsza, coraz dziwniejsze projekty, niezrozumiałe roszady składu brygad, niezmienna niekompetencja kierownictwa, stawka płacowa też niezmienna.Sprzęty robocze z muzeum lub złomowca, personel kierowniczy prosto z kursu dla akwizytorów i innych manipulantów, metody rządów spółki - rzymskie (divide et impera). Co do BHP, to podobno są jakieś przepisy o BHP i zapiski w prawie pracy dotyczące warunków pracy, ale najważniejsza jest kasa, a nie ludzie, więc też nie będzie zmian na lepsze. O BHP firma pamięta i zaopatrzy brygady w odpowiednie ochrony jak przyjeżdża inspektor potrącić firmie lub dyrektor potrącić pracownikom.Dla przykładu - dostaliście rękawice wibracyjne do pracy na zagęszczarce lub ochronę słuchu przy pracy na młocie? Dopiero gdy coś się stanie to wyrzut do was, dlaczego nie zgłaszaliście? Każdą rozmowę z przełożonym trzeba przeprowadzać przy włączonym dyktafonie. Umowa o pracę to nie umowa; to cyrograf. Przysłowie krążące w firmie o firmie pamiętacie? Widzieliście kiedyś grabie, które grabią od siebie? Ja dodam od siebie następne. Potraficie poznać kłamcę po jego słowach?
zdjecie uzytkownika
jacek - 2016-01-17 09:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [komis - 2016-01-17 00:13:00]:
Myślałem że pracuje się dla pieniędzy a nie po to żeby się poświęcać dla pracy Ty młotku.
zdjecie uzytkownika
haha - 2016-01-17 10:23:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEŻELI DOBRZE WCHODZISZ W TYŁEK I NICZEGO NIE OCZEKUJESZ,TO WYMARZONA FIRMA
I wszystko w temacie.
zdjecie uzytkownika
Makro - 2016-01-20 12:46:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jest bardzo dobra, ogólnie nie sposób się do niczego przyczepić, na serio. Moja dziewczyna pracowała tam pół roku, bo niestety szybko zachorowała (ale nic związanego z pracą) i ogólnie strasznie do dziś żałuje
zdjecie uzytkownika
Wielki B - 2016-01-30 19:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko ci ktorym sie robic nie chce narzekaja. jakos ci co chca pracowac zarabiaja konkretne pieniadze i tylko sie denerwuja na takie wpisy marudzacych i narzekajacych na wszystko. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wam sie poprzewracalo, jak jest zle, to spadac do konkurencji, tam wiem, ze jest lepiej... ha ha ha
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2016-02-03 05:45:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wielki B - 2016-01-30 19:14:59]:
Przecież MY już od dawna pracujemy u konkurencji kolego :) Za konkretne pieniądze i nie denerwujemy się na takie wpisy bo NAM to wisi. :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa bardzo miła profesjonalna niestresująca
Pytania: podaj serial jaki ostatnio oglądałeś
zdjecie uzytkownika
ha - 2016-04-18 19:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Wielki B haha :D Z jednej strony podejście @Paweł też nie jest takie złe. W Elfeko zarobki wcale złe nie są, ale pracownicy mogliby wyluzować. Konkurencja niech sobie pisze co chce, wy wiecie jak jest naprawdę. Jest umowa o pracę, szkolenia, ubezpieczenie. Nie ma co narzekać.
zdjecie uzytkownika
ela - 2016-05-19 18:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha @Paweł no to widać kto tutaj teraz wypisuje negatywne komentarze..skoro nawet sami się do tego przyznajecie. Jak dla mnie to sygnał, że ktoś tutaj chce zrobić firmie negatywny obraz a tak naprawdę jest ok

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Elfeko S.A!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elfeko S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert