Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Elfeko S.A

Pracowałeś w firmie Elfeko S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pytanie - 2014-05-21 12:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to znaczy ze jest super atmosfera? czy ktos moze napisac cos wiecej czy sa jakies plusy w elfeko?
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-06-02 18:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Elfeko i zrezygnowałem. To był mój błąd. Wszedzie jest dobrze, gdzie nas nie ma. Z chęcią bym wrócił, ale mój wakat zajęty. Pensje mierne? Idz do konkurencji, to dostaniesz jeszcze wiecej obowiazków za mniej kasy. Na wyplate tez poczekasz. Wiem, co mowię.
zdjecie uzytkownika
M.... - 2014-06-04 14:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś uważa, że jest na tyle dobry że konkurencja przyjmie go z otwartymi rękoma (na lepszych warunkach) to nie rozumiem na co czeka.
Prawda jest taka, że Elfeko gwarantuję stabilną pracę za wynagrodzeniem adekwatnym do wiedzy i umiejętności - z całą pewnością dotyczy pracowników nowozatrudnionych. Pracownicy z większym stażem muszą się trochę natrudzić, aby wynegocjować większe wynagrodzenie i w sytuacji w której pracuje się u przełożonego niedbającego o interesy podwładnych może być to sporym problemem. Uważam to za największy błąd - może to prowadzić to do skutecznych działań konkurencji zmierzających do przejęcia doświadczonych pracowników. Dodatkowym atutem jest możliwość rozwoju zawodowego na wielu płaszczyznach (u konkurencji niekoniecznie) związanych z realizacją danych inwestycji co pozwala rozwinąć skrzydła i wzlecieć ponad przeciętny poziom - nie tylko stanowiska, ale i zarobków. A i bym pominął najważniejsze - do dyspozycji komóra i czasami fura.

W Elfeko pracuje (praca biurowa) od kilku lat więc myślę, że opinia może być pomocna
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2014-06-05 12:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@M... a ta fura to jakaś fajna przynajmniej? :) widze ze nawet niezle warunki. ktos, coś wie wiecej? dziekówa
zdjecie uzytkownika
tety - 2014-07-10 20:30:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje w tej firmie jest ok pozdrawiam czepsów i petingów
zdjecie uzytkownika
Maciej_29 - szukam pracy jak elektromonter - 2014-07-11 14:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tety - 2014-07-10 20:30:25]:
Jak pracujesz to daj znac wiecej o pracy elektromontera, co ta oferta wisi na forum. Napisz jaka umowa, czy duzo godzin i tak dalej.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-07-30 21:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
umowa na czas nie okreslony 10 h dziennie ogólni ok
zdjecie uzytkownika
piotr - 2014-08-25 12:10:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
współpracuję z firmą i jest bardzo OK.
zdjecie uzytkownika
Maciej_29 - szukam pracy jak elektromonter - 2014-08-25 15:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@anonim: źle to nie wygląda, a moze masz więcej szczgółów. na razie mam prace, ale wiadomo jak to jest dzisiaj z pracą - nie jest ona pewna chyba w zadnym mozliwym zawodzie. no moze w budżetówce są jakieś fuchy, gdzie się nie boją o zatrudnienie. jak rozumiem to za nadgodziny jest płacone jakoś ekstra?
zdjecie uzytkownika
angolik - 2014-09-01 20:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2014-07-30 21:46:56]:
ludzie nie wierzcie tym bredniom o dobrej pracy.obudzcie się.a jak przyjedziecie na linię to zobaczycie.BHP NA NIEDOSTATECZNY.jeszcze cię szantażują
zdjecie uzytkownika
bhp - 2014-09-08 16:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z tym całym behape jest nietak? to chodzi o bezpeiczeństwo i higiene pracy tak w ogole.. bo ja nie wiem do konca. jqk sie przyjdzie do pracy to czego sie mozna spodziewac po tym miesjcu? generalnie nie wiem jak mozna sznatażwoać w pracy- ze ciebie zwolnia czy ze mniej tobie zaplaca jak sie czegos nei zrobi . no nie wiem napiszcie konkretnie
zdjecie uzytkownika
Grzech - 2014-10-06 11:19:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za nadgodziny płaca i to regularnie. Mamy opieke medyczna i zakładowy fundusz ktory finansuje nam wiele rzeczy. Na budowach ok. jak gada się z innymi pracownikami z innych firm, to u nas jest poprostu luksus. Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.
zdjecie uzytkownika
ehhh - 2014-10-09 18:00:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy w kolko to powtarzaja, ze wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. chyba cos w tym jest, bo jak zmienialem wczesniej prace to moj pracodawca mial dobre opinie i tak nawet o nim slyszlaem a potem sie okazalo ze jest zupelnie inaczej i teraz jestem zmuszony szukac dalej pracy, w nowym miesjcu. Napiszcie mi teraz tylko jak to jest z kasą na czas, bo to jest najważniejsze dla mnie.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-10-11 13:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nigdy z tym problemow nie było i nie ma. Wynagrodzenie zawsze jest na czas.
zdjecie uzytkownika
Jest ok - 2014-10-22 23:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam-wynagrodzenie jest na czas. Atmosfera też ok. A co do BHP-to jak ktoś sobie palce lodówką przytrzaśnie, albo zatnie się kartką przy biurku i chce iść na zwolnienie 100% płatne a tego nie dostaje to faktycznie ma powód do złości. Jak ktoś rzetelnie pracuje to dostaje adekwatnie do tego wynagrodzenie. Ludzie zawsze znajdą powód do narzekań...
zdjecie uzytkownika
gfornet - 2014-10-24 18:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze ktosś jak chce to sobie pogadada i będzie narzekał teraz najbardziej istotną kwestią dla mnie, (bo lubie pracowac i chce pracowac jest to czy bede potrafil sobie poradzic tutaj w firmie i bede zadowolony z wynagordzenia. oj w kazdej firmie klamia i to i tak potem wychodzi. szczerze wam powiem ze nie przejmuje sie opiniami mi chodzi o same kwestie finansowe
zdjecie uzytkownika
jko00 - 2014-12-09 23:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej poszukuje pracy i chiałbym wiedziec czy bez kwalifikacji zawodowych tez przyjmuja do tej firmy? jaka ogolnie panuje atmosfera w tej firmie czy mozna liczyc na szkolenia i rozwój zawodowy? jak pracodawca postepuje z pracownikami czy ma szacunek? jak to ogólnie wyglada w tej firmie pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
Dżi - 2014-12-18 22:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez kwalifikacji to chyba nigdzie nie przyjmują
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-12-24 09:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Kamieni kupa - to można cenzuralnie napisać o kondycji firmy. Zbliżają się święta, brak dorocznej wigilii, brak bonów świątecznych, brak corocznego mikołaja dla maluchów (dobrze że chociaż zamiast tego dostały bony do smyka, choć i to wydaje się pójściem po najniższej linii oporu). Z firmy odchodzą dobrzy, wieloletni pracownicy, nikt ich nie zatrzymuje. Niektórzy są zwalniani. Jedna sprawa została skierowana do sądu pracy. Firma jedzie na kredytach żeby dociagnac do końca nierentownych inwestycji. Krążą plotki o zwolnieniach grupowych, i nikt ich nie dementuje. Osoby pracujące od kilku miesięcy dostają umowy czasowe. Całe szczęście że chociaż prezesi i dyrektorzy pojadą na doroczne narty z funduszu socjalnego, przynajmniej sobie odpoczną trochę...
Tak wygląda sytuacja firmy w grudniu 2014.
Porównując zatrudnienie z czasem sprzed kilku lat kadry urosły o jedną osobę, księgowość chyba o 3 (w sumie nic dziwnego, skoro zajmuje się innymi firmami prezesów), dział gospodarczy o 3. Dyrektorów (przepraszam, zastępców) mamy ośmiu, było 4. Więc może nie ma się co dziwić że koszty rosną i trzeba doić pracownika mocniej.
Za to, jeśli jesteś mężem siostrzenicy prezesa, synem dyrektora w zakładzie energetycznym, córka jakiegoś poddostawcy, to jest duże prawdopodobieństwo że znajdzie się dla Ciebie jakieś zajęcie. Niezależnie od Twoich kompetencji. Ale dla "szeregowca" (uzgodnieniowca, projektanta) nie ma możliwości awansu. Podwyżki o które trzeba "walczyć" to 100-200 zł. Po kilku latach pracy.
zdjecie uzytkownika
lysy - 2014-12-27 23:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
bhp tam potrzebuja ludzi dopracy a nie pisarzy
zdjecie uzytkownika
ludek - 2015-01-12 09:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca jest ok.
zdjecie uzytkownika
lobo - 2015-01-20 11:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziad firma.nawet na rękawiczki nie stać a o narzędziach nawet nie wspomnę.czas pracy-najlepiej:)48h na dobę.nie znasz dnia ani godziny gdzie zostaniesz oddelegowany.płace-brak podwyżek,premie-oplakane,atmosfera-brak układów z kierownikiem lub brygadzistą to h... JEŻELI DOBRZE WCHODZISZ W TYŁEK I NICZEGO NIE OCZEKUJESZ,TO WYMARZONA FIRMA
zdjecie uzytkownika
obcy - 2015-01-22 20:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wam sie ludzie nie poprzewracało? Mikołaj, bony, wigilia? WTF? W budżetówkach juz nawet takich luksusów nie ma. Nic nie mam do tej firmy. Przypadkiemtu trafilem i krew mi sie w zylach zagotowala kiedy przeczytalem o dobrobycie w ktorym oplywacie i narzekacie. Trudna sytuacja? Niewiecie co to trudna sytuacja. Smiech na sali pizdusie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa bardzo miła profesjonalna niestresująca
Pytania: podaj serial jaki ostatnio oglądałeś
zdjecie uzytkownika
FAN - 2015-01-26 13:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zastanawia mnie kwestia pochlebnych komentarzy, to dobrze,że są. Ale oczywiście pracownik biur. dostający wynagrodzenie w kwocie kilku tys.zł za jazdę służbowym autem do celów prywatnych,notoryczne gubienie dokumentów pracowników- w tym dokumentacja rozliczeń delegacji itp przez co zwykły robotnik czeka miesiącami na wypłatę kosztów,które poniósł-a jest to średnio kilkaset zł to nic istotnego.Jak można twierdzić,że atmosfera jest ok skoro brygadziści mobbingują podwładnych?Oczywiście są wyjątki ale to tylko kilka przypadków gdzie majster wstawia się za pracownikiem,nie utrudnia wyjazdu z budowy do domu ponieważ zjazd zamiast 2 dni wcześniej ze względu na pracę w weekend (gdzie bhp???)są w domu późnym wieczorem w piątek lub wyjazdy w niedziele nocy do pracy i potem kolejne 10 godz na stanowisku,za co nie mają ani złotówki? co do dobrobytu wspomnianego przez kol OBCEGO-proponuję zatrudnić się w firmie i po kilku latach pracy wypowiedzieć się w temacie no chyba,że nie jest szarym pracownikiem firmy to nie jest w stanie zrozumieć rangi problemu.Nie wspomnę o oszukiwaniu na dniach wolnych,dodatkach itp. Uważam,że na dzisiejsze czasy,kiedy to tak źle w każdej INNEJ firmie i tak źle gdzie indziej płacą TYLKO SKĄD LUDZIE MAJĄ NA MIESZKANIA,AUTA Itp? CZYŻBY W CAŁEJ POLSCE PRACOWALI TYLKO W OPŁYWAJĄCEJ W DOBROBYT FIRMIE ELFEKO???wątpię:) POZDRAWIAM FIZOLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- niestety kier.nie mają szacunku DO OSÓB,DZIĘKI KTÓRYM MAJĄ WPŁYWY NA KONTA.PROPONUJĘ PREZESOM O ILE CZYT WPISY PRZYJRZEĆ SIĘ DOKŁADNIE PRACY I SPOSOBIE TRAKTOWANIA POZOSTAŁYCH PRACOWNIKÓW PRZEZ ŚREDNI SZCZEBEL PERSONELU I WYMIENIĆ KILKORO -NIETYKALNYCH-A WPISY BĘDĄ POZYTYWNIEJSZE I PRACOWNICY BĘDĄ BARDZIEJ ZADOWOLENI Z PRACY PRZEZ CO BARDZIEJ WYDAJNI I DBAJĄCY O MIEJSCE PRACY.... aha liniowcy od P... zmienili Wam dowodzącego?:)
aaa Twój komentarz jest najbardziej adekwatny do sytuacji,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lidek - 2015-01-31 19:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Całkowicie się zgadzam z Fanem.dodam jeszcze mobbing i stallking w brygadach szczególnie u petingów.Wiem bo byłem i znałem brygadzistę.Szaleństwa kierowników,notoryczne gubienie delegacji przez kierowników.pozdrawiam czepsów i petingów
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elfeko S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Elfeko S.A?
Zadaj pytanie
x