Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Elfeko S.A

Pracowałeś w firmie Elfeko S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tety - 2014-07-10 20:30:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje w tej firmie jest ok pozdrawiam czepsów i petingów
zdjecie uzytkownika
Maciej_29 - szukam pracy jak elektromonter - 2014-07-11 14:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tety - 2014-07-10 20:30:25]:
Jak pracujesz to daj znac wiecej o pracy elektromontera, co ta oferta wisi na forum. Napisz jaka umowa, czy duzo godzin i tak dalej.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-07-30 21:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
umowa na czas nie okreslony 10 h dziennie ogólni ok
zdjecie uzytkownika
piotr - 2014-08-25 12:10:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
współpracuję z firmą i jest bardzo OK.
zdjecie uzytkownika
Maciej_29 - szukam pracy jak elektromonter - 2014-08-25 15:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@anonim: źle to nie wygląda, a moze masz więcej szczgółów. na razie mam prace, ale wiadomo jak to jest dzisiaj z pracą - nie jest ona pewna chyba w zadnym mozliwym zawodzie. no moze w budżetówce są jakieś fuchy, gdzie się nie boją o zatrudnienie. jak rozumiem to za nadgodziny jest płacone jakoś ekstra?
zdjecie uzytkownika
angolik - 2014-09-01 20:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2014-07-30 21:46:56]:
ludzie nie wierzcie tym bredniom o dobrej pracy.obudzcie się.a jak przyjedziecie na linię to zobaczycie.BHP NA NIEDOSTATECZNY.jeszcze cię szantażują
zdjecie uzytkownika
bhp - 2014-09-08 16:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z tym całym behape jest nietak? to chodzi o bezpeiczeństwo i higiene pracy tak w ogole.. bo ja nie wiem do konca. jqk sie przyjdzie do pracy to czego sie mozna spodziewac po tym miesjcu? generalnie nie wiem jak mozna sznatażwoać w pracy- ze ciebie zwolnia czy ze mniej tobie zaplaca jak sie czegos nei zrobi . no nie wiem napiszcie konkretnie
zdjecie uzytkownika
Grzech - 2014-10-06 11:19:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za nadgodziny płaca i to regularnie. Mamy opieke medyczna i zakładowy fundusz ktory finansuje nam wiele rzeczy. Na budowach ok. jak gada się z innymi pracownikami z innych firm, to u nas jest poprostu luksus. Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.
zdjecie uzytkownika
ehhh - 2014-10-09 18:00:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy w kolko to powtarzaja, ze wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. chyba cos w tym jest, bo jak zmienialem wczesniej prace to moj pracodawca mial dobre opinie i tak nawet o nim slyszlaem a potem sie okazalo ze jest zupelnie inaczej i teraz jestem zmuszony szukac dalej pracy, w nowym miesjcu. Napiszcie mi teraz tylko jak to jest z kasą na czas, bo to jest najważniejsze dla mnie.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-10-11 13:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nigdy z tym problemow nie było i nie ma. Wynagrodzenie zawsze jest na czas.
zdjecie uzytkownika
Jest ok - 2014-10-22 23:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam-wynagrodzenie jest na czas. Atmosfera też ok. A co do BHP-to jak ktoś sobie palce lodówką przytrzaśnie, albo zatnie się kartką przy biurku i chce iść na zwolnienie 100% płatne a tego nie dostaje to faktycznie ma powód do złości. Jak ktoś rzetelnie pracuje to dostaje adekwatnie do tego wynagrodzenie. Ludzie zawsze znajdą powód do narzekań...
zdjecie uzytkownika
gfornet - 2014-10-24 18:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze ktosś jak chce to sobie pogadada i będzie narzekał teraz najbardziej istotną kwestią dla mnie, (bo lubie pracowac i chce pracowac jest to czy bede potrafil sobie poradzic tutaj w firmie i bede zadowolony z wynagordzenia. oj w kazdej firmie klamia i to i tak potem wychodzi. szczerze wam powiem ze nie przejmuje sie opiniami mi chodzi o same kwestie finansowe
zdjecie uzytkownika
jko00 - 2014-12-09 23:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej poszukuje pracy i chiałbym wiedziec czy bez kwalifikacji zawodowych tez przyjmuja do tej firmy? jaka ogolnie panuje atmosfera w tej firmie czy mozna liczyc na szkolenia i rozwój zawodowy? jak pracodawca postepuje z pracownikami czy ma szacunek? jak to ogólnie wyglada w tej firmie pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
Dżi - 2014-12-18 22:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez kwalifikacji to chyba nigdzie nie przyjmują
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-12-24 09:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Kamieni kupa - to można cenzuralnie napisać o kondycji firmy. Zbliżają się święta, brak dorocznej wigilii, brak bonów świątecznych, brak corocznego mikołaja dla maluchów (dobrze że chociaż zamiast tego dostały bony do smyka, choć i to wydaje się pójściem po najniższej linii oporu). Z firmy odchodzą dobrzy, wieloletni pracownicy, nikt ich nie zatrzymuje. Niektórzy są zwalniani. Jedna sprawa została skierowana do sądu pracy. Firma jedzie na kredytach żeby dociagnac do końca nierentownych inwestycji. Krążą plotki o zwolnieniach grupowych, i nikt ich nie dementuje. Osoby pracujące od kilku miesięcy dostają umowy czasowe. Całe szczęście że chociaż prezesi i dyrektorzy pojadą na doroczne narty z funduszu socjalnego, przynajmniej sobie odpoczną trochę...
Tak wygląda sytuacja firmy w grudniu 2014.
Porównując zatrudnienie z czasem sprzed kilku lat kadry urosły o jedną osobę, księgowość chyba o 3 (w sumie nic dziwnego, skoro zajmuje się innymi firmami prezesów), dział gospodarczy o 3. Dyrektorów (przepraszam, zastępców) mamy ośmiu, było 4. Więc może nie ma się co dziwić że koszty rosną i trzeba doić pracownika mocniej.
Za to, jeśli jesteś mężem siostrzenicy prezesa, synem dyrektora w zakładzie energetycznym, córka jakiegoś poddostawcy, to jest duże prawdopodobieństwo że znajdzie się dla Ciebie jakieś zajęcie. Niezależnie od Twoich kompetencji. Ale dla "szeregowca" (uzgodnieniowca, projektanta) nie ma możliwości awansu. Podwyżki o które trzeba "walczyć" to 100-200 zł. Po kilku latach pracy.
zdjecie uzytkownika
lysy - 2014-12-27 23:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
bhp tam potrzebuja ludzi dopracy a nie pisarzy
zdjecie uzytkownika
ludek - 2015-01-12 09:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca jest ok.
zdjecie uzytkownika
lobo - 2015-01-20 11:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziad firma.nawet na rękawiczki nie stać a o narzędziach nawet nie wspomnę.czas pracy-najlepiej:)48h na dobę.nie znasz dnia ani godziny gdzie zostaniesz oddelegowany.płace-brak podwyżek,premie-oplakane,atmosfera-brak układów z kierownikiem lub brygadzistą to h... JEŻELI DOBRZE WCHODZISZ W TYŁEK I NICZEGO NIE OCZEKUJESZ,TO WYMARZONA FIRMA
zdjecie uzytkownika
obcy - 2015-01-22 20:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wam sie ludzie nie poprzewracało? Mikołaj, bony, wigilia? WTF? W budżetówkach juz nawet takich luksusów nie ma. Nic nie mam do tej firmy. Przypadkiemtu trafilem i krew mi sie w zylach zagotowala kiedy przeczytalem o dobrobycie w ktorym oplywacie i narzekacie. Trudna sytuacja? Niewiecie co to trudna sytuacja. Smiech na sali pizdusie.
zdjecie uzytkownika
FAN - 2015-01-26 13:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zastanawia mnie kwestia pochlebnych komentarzy, to dobrze,że są. Ale oczywiście pracownik biur. dostający wynagrodzenie w kwocie kilku tys.zł za jazdę służbowym autem do celów prywatnych,notoryczne gubienie dokumentów pracowników- w tym dokumentacja rozliczeń delegacji itp przez co zwykły robotnik czeka miesiącami na wypłatę kosztów,które poniósł-a jest to średnio kilkaset zł to nic istotnego.Jak można twierdzić,że atmosfera jest ok skoro brygadziści mobbingują podwładnych?Oczywiście są wyjątki ale to tylko kilka przypadków gdzie majster wstawia się za pracownikiem,nie utrudnia wyjazdu z budowy do domu ponieważ zjazd zamiast 2 dni wcześniej ze względu na pracę w weekend (gdzie bhp???)są w domu późnym wieczorem w piątek lub wyjazdy w niedziele nocy do pracy i potem kolejne 10 godz na stanowisku,za co nie mają ani złotówki? co do dobrobytu wspomnianego przez kol OBCEGO-proponuję zatrudnić się w firmie i po kilku latach pracy wypowiedzieć się w temacie no chyba,że nie jest szarym pracownikiem firmy to nie jest w stanie zrozumieć rangi problemu.Nie wspomnę o oszukiwaniu na dniach wolnych,dodatkach itp. Uważam,że na dzisiejsze czasy,kiedy to tak źle w każdej INNEJ firmie i tak źle gdzie indziej płacą TYLKO SKĄD LUDZIE MAJĄ NA MIESZKANIA,AUTA Itp? CZYŻBY W CAŁEJ POLSCE PRACOWALI TYLKO W OPŁYWAJĄCEJ W DOBROBYT FIRMIE ELFEKO???wątpię:) POZDRAWIAM FIZOLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- niestety kier.nie mają szacunku DO OSÓB,DZIĘKI KTÓRYM MAJĄ WPŁYWY NA KONTA.PROPONUJĘ PREZESOM O ILE CZYT WPISY PRZYJRZEĆ SIĘ DOKŁADNIE PRACY I SPOSOBIE TRAKTOWANIA POZOSTAŁYCH PRACOWNIKÓW PRZEZ ŚREDNI SZCZEBEL PERSONELU I WYMIENIĆ KILKORO -NIETYKALNYCH-A WPISY BĘDĄ POZYTYWNIEJSZE I PRACOWNICY BĘDĄ BARDZIEJ ZADOWOLENI Z PRACY PRZEZ CO BARDZIEJ WYDAJNI I DBAJĄCY O MIEJSCE PRACY.... aha liniowcy od P... zmienili Wam dowodzącego?:)
aaa Twój komentarz jest najbardziej adekwatny do sytuacji,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lidek - 2015-01-31 19:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Całkowicie się zgadzam z Fanem.dodam jeszcze mobbing i stallking w brygadach szczególnie u petingów.Wiem bo byłem i znałem brygadzistę.Szaleństwa kierowników,notoryczne gubienie delegacji przez kierowników.pozdrawiam czepsów i petingów
zdjecie uzytkownika
Masochista - 2015-02-12 19:17:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@FAN na pewno czytają opinię i ramach propagandy firmy wstawiają kontrkomentarze o rzekomych dobrych warunkach pracy i płacy. Nawet wiem/podejrzewam kto :)Lidek dzięki za pozdrowienia. Do was obu; nic się nie zmieni. Tylko schneller, schneller i dlaczego tak mało? Zarząd ma nas gdzieś, byle tylko zyski dla akcjonariuszy były(rodzina i znajomi królika), a koszty jak najmniejsze, co nie dziwi tyle, że naginając kark roboli niestety.Sytuacja pogarsza się z roku na rok. Praca coraz pilniejsza, coraz dziwniejsze projekty, niezrozumiałe roszady składu brygad, niezmienna niekompetencja kierownictwa, stawka płacowa też niezmienna.Sprzęty robocze z muzeum lub złomowca, personel kierowniczy prosto z kursu dla akwizytorów i innych manipulantów, metody rządów spółki - rzymskie (divide et impera). Co do BHP, to podobno są jakieś przepisy o BHP i zapiski w prawie pracy dotyczące warunków pracy, ale najważniejsza jest kasa, a nie ludzie, więc też nie będzie zmian na lepsze. O BHP firma pamięta i zaopatrzy brygady w odpowiednie ochrony jak przyjeżdża inspektor potrącić firmie lub dyrektor potrącić pracownikom.Dla przykładu - dostaliście rękawice wibracyjne do pracy na zagęszczarce lub ochronę słuchu przy pracy na młocie? Dopiero gdy coś się stanie to wyrzut do was, dlaczego nie zgłaszaliście? Każdą rozmowę z przełożonym trzeba przeprowadzać przy włączonym dyktafonie. Umowa o pracę to nie umowa; to cyrograf. Przysłowie krążące w firmie o firmie pamiętacie? Widzieliście kiedyś grabie, które grabią od siebie? Ja dodam od siebie następne. Potraficie poznać kłamcę po jego słowach?
zdjecie uzytkownika
Rab - 2015-02-12 19:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [FAN - 2015-01-26 13:01:00]:
obczaj sytuacje, że to nie gratisy od firmy tylko kasa ze składek socjalnych pracowników, która z niewiadomych przyczyn ulega dziwnemu zmniejszeniu pomimo ciągłości pobieraniu składek
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa bardzo miła profesjonalna niestresująca
Pytania: podaj serial jaki ostatnio oglądałeś
zdjecie uzytkownika
RAB - 2015-02-12 20:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rab - 2015-02-12 19:57:52]:
sory fan, odpowiedz miała być dla obcego oszołoma
zdjecie uzytkownika
rejczel - 2015-02-28 13:59:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
elfeko specjalizuje się w sprawach związanych z łącznością i tego typu usługami, chociażby światłowodami. Jak widziałem jakie firmy korzystają z ich usług własnie to pomyślałem że w takim miejscu nie może być źle, a tu jak widzę jednak ludzie mimo wszystko narzekają, to aż dziwne trochę moim zdaniem .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elfeko S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Elfeko S.A?
Zadaj pytanie