Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NFM International

Pracowałeś w firmie NFM International i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
soc - 2015-04-10 14:46:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zofik - 2015-04-08 20:41:46]:
Straszny bełkot wyprodukowałeś, ale już tak nie płacz. Jaśnie pana zapytali ile chce zarabiać i się obraził.
zdjecie uzytkownika
soc - 2015-04-10 14:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2015-04-04 20:58:46]:
Straszny bełkot wyprodukowałeś, ale już tak nie płacz. Jaśnie pana zapytali ile chce zarabiać i się obraził.
zdjecie uzytkownika
w temacie - 2015-04-11 13:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zofik - 2015-04-08 20:41:46]:
Szwalnia - 1200-1600
Magazyn - 1400-2000
Biuro/technologia - 1400-2500
stawki w pln
zdjecie uzytkownika
spacja - 2015-04-11 21:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [w temacie - 2015-04-11 13:49:24]:
no to takie kokosy ze hoho... wiadomo dlaczego mają ciąglą rekrutację...
zdjecie uzytkownika
Ou - 2015-04-16 21:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Zofik - 2015-04-08 20:41:46]:
Miałem identyczną sytuacje! Zwodzili mnie i zwodzili...... I oczywiście nic z tego nie wyszło. A trwało to kilka miesięcy....
zdjecie uzytkownika
nick - 2015-04-16 21:43:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ou - 2015-04-16 21:21:12]:
Czyli znaczy że nikt nie chce u nich pracować. Jedna z tych firm gdzie dyrekcja szczyci się tym że mają "ciągłą rekrutację" czyli mówiąc krótko na jednego nowozatrudnionego pracownika dwóch się zwalnia...
zdjecie uzytkownika
tylko berlin techno! - 2015-04-18 23:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spacja - 2015-04-11 21:33:04]:
Przyzwyczaj sie, ze za dobra robote bedziesz poklepywany po plecach. to tyle ;)
zdjecie uzytkownika
Steve - 2015-04-25 01:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jeżeli ktoś chciałby się wykazać i za coś takiego zostać wynagrodzony czy nie jest przypadkiem to lepiej odbierane przez pracodawcę? Jeżeli nie to - po co się starać...
zdjecie uzytkownika
olacich - 2015-06-09 17:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam potwierdzam jak wcześniej zawracają głowę ze chcą zatrudnić a tylko zwodzą. Występuje bardzo duża rotacja nowy pracownik pracuje kilka m-cy i zwalnia się bo zarobki słabiutkie-a wtedy szukają na zamianę. Pytania ile chce Pani Pan Zarabiać kto da mniej ten wygrywa.
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-06-10 15:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przecież ktoś wyżej już pisał na ten temat właśnie. zastnawiam się jak wygląda u nich wypłata, chyba każdy moze negocjowac stawki u nich, zwłaszcza, że to firma międzynarodowa jest i mają na pewno wyższe stawki niż w normlanych firmach tego typu branzy. niestety nie widziałam od nich żadnych nowych ofert.
zdjecie uzytkownika
zxc - 2015-06-25 10:12:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FIrma miedzynarodowa, ale stawki typowo polskie.
zdjecie uzytkownika
cinek26 - 2015-07-06 13:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ... dziś złożyłem cv w Lęborku ... startuje na pracownika produkcyjnego mógł by ktoś przybliżyć mi sytuacje i na czym polega praca i czy długo czeka się na odpowiedź
zdjecie uzytkownika
leksik - 2015-07-10 21:26:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To, że działają na międzynarodowym rynku nie znaczy, że będziecie zarabiać tyle co w krajach zachodnich. I tak nie są to złe stawki. No i wiadomo... technolog zawsze zarobi najlepszą kasę, bo tak poza tym to wszystkie stawki wahają się w granicach najniższej krajowej, co jednak nie jest zbyt dobrym wynikiem.
zdjecie uzytkownika
kzonko - 2015-08-17 23:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale może i jest w tym coś prawdy, w tych negatywnych opiniach ale wydaje mi się, że są one jednak grubo przesadzone, gdyby było tak źle jak mówicie to nie wiem czy w ogóle ktoś chciałby pracować w tej firmie. Na pewno jest masa osób które są zadowolone, bo ja ze słyszenia głównie dobre opinie słyszałem.
zdjecie uzytkownika
kzonko - 2015-08-17 23:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale może i jest w tym coś prawdy, w tych negatywnych opiniach ale wydaje mi się, że są one jednak grubo przesadzone, gdyby było tak źle jak mówicie to nie wiem czy w ogóle ktoś chciałby pracować w tej firmie. Na pewno jest masa osób które są zadowolone, bo ja ze słyszenia głównie dobre opinie słyszałem.
zdjecie uzytkownika
stopwyzyskiwaczom - 2015-10-30 07:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma typowy wyzysk
Prowadzi ciągły nabór na szwaczki i magazynierzy płacą najniższą krajową. Ciągła rotacja bo pracownicy po 1 - 2 m-cach zwalniają się bo zarobki spieszne niskie. Wydzwaniają o rozmowę i spotkanie a tam tylko pytanie ile chce się zarabiać jak podasz 1300 zł to zatrudnią cię jak 2000 to to jest kosmos dla tej firmy.
zdjecie uzytkownika
polepszy - 2015-10-30 10:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kzonko - oczywiście, że czasem opinie są mocno przesadzone. Najlepiej to samemu się przekonać o prawdziwości niektórych komentarzy. Chyba aż takiej rotacji wśród pracowników nie ma, bo nie widziałem, ostatnio żadnej oferty pracy, a może jednak tak? W ogóle praca w zawodzie szwaczki jest w porządku i zarobki są adekwatne do wkładu pracy. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-11-10 14:47:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co ok 14 ( nowe ogłoszenia) dni poszukują szwaczki - magazynierów - technologów itd.
nowi są zatrudniani pracują 1m -2m-ce i zwalniają się bo zarobki najniższa krajowa i tak w koło. Praca dla zdesperowanych za 1300 zł
zdjecie uzytkownika
znawczyni - 2015-11-24 19:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma żart!!najnizsze stawki w kraju.nadgodzin nie placa.jestes nowy to kusza premia.po 3 miesiacach dostajesz 20zl premii.tragedia.dziecko ci zachoruje,zapomnij o chorobowym.zastraszaja zwolnieniem z pracy."brygadzista"Adas w cudzyslowiu bo to palant.nie zna sie na pracy i stosuje mobing..odradzam!!
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2015-11-29 15:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli co, wychodzi na to, że tutaj niestety praca za najniższą krajową? Słyszałam że mają być podwyżki @znawczyni powiedz coś więcej o np. rozmowie kwalifikacyjnej.
zdjecie uzytkownika
znawczyni - 2015-12-01 16:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jest za najnizsza krajowa.praca jest fajna i ciekawa.pytaja o umiejetnosci ,checi itp.Tylko i aż klimat...beznadzieja.ale wiem ze jest wiele osob ktore nadal tam pracuja i beda chcialy cos z tym zrobic.co do wysokosci zarobkow to jest niestety lebork i sama znalazlam sobie prace po nfm-ie za niestety najnizsza.ale odetchnelam psychicznie..jesli nastapia zmiany w personelu na troche wyzszych stolkach z checia tam wroce.mysle ze pismo w jezyku angielskim do dyrekcji w norwegii pomoze.
zdjecie uzytkownika
buja - 2015-12-09 18:21:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie najistotniejsze jest to aby mieć ciągły kontakt ze społecznością międzynarodową po to, aby szlifować język na bardziej profesjonalnym poziomie.
zdjecie uzytkownika
Bogdan - 2015-12-09 19:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hahahaha, jeśli nie jesteś przynajmniej dyrektorem to zapomnij,że ktokolwiek z 'zagraniczniakow' zamieni z Tobą choćby słowo. Dla.norwegow ta firma to tania siła robocza.
zdjecie uzytkownika
klik - 2015-12-19 21:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda @bogdan ze takuwazasz, bo wielu osobom ktore przychodza do pracy zalezy aby miec kontakt z osobami z zagranicy, przynajmiej tak slyszalam ze w tej firmie jest taka mozliwosc
zdjecie uzytkownika
Bogdan - 2016-01-02 20:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety nie ma.
zdjecie uzytkownika
ireneusz - 2016-01-02 23:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli co.. idzie Polak tam do pracy i wykonuje obowiązki i idzie do domu, nie rozmawiając z nikim przy okazji? Dziwnie, bo to przecież ludzie, tacy jak my. Wątpię, by tak Polaków traktowali.
zdjecie uzytkownika
znawczyni - 2016-01-04 18:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W jakim ty swiecie zyjesz...jestesmy murzynami z zachodu.taka jest prawda.naiwniak
zdjecie uzytkownika
mm - 2016-01-05 03:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@znawczyni dziwne że praca miałaby się odbywać na najniższej krajowej. Może oprócz standardowych zarobków doliczane sa specjalne benefity? Dzięki za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
znawczyni - 2016-01-13 21:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli sa nadgodziny to oczywiscie sa wyplacane.tylko nadgodziny sa liczone od najnizszej krajowej czyli pensji..wiec kokosow nie ma.szkoda.dobry pracownik nie jest doceniany
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2016-01-14 00:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak za najniższą krajową @znawczyni to trochę mnie przeraziłaś, ale przypoomnij mi jakie tam są umowy o pracę czy właśnie taka o pracę czy zlecenie tylko?
zdjecie uzytkownika
znawczyni - 2016-01-19 20:32:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa o prace za najnizsza
zdjecie uzytkownika
gruszka - 2016-01-19 20:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może najniższa krajowa nie powala na kolana, ale ważne, że dają umowę @znawczyni. Wiele firm broni się przed tym, a przynajmniej ma się ubezpieczenie.
zdjecie uzytkownika
znawczyni - 2016-01-29 14:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajne masz podejscie do zycia."dobrze ze jest ubezpieczenie"...masakra.ja znam swoja wartosc i wiem co potrafie.i nie bede pracowac za wsze pieniadze.mamy 21 wiek
zdjecie uzytkownika
irek - 2016-01-31 20:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm @znawczyni a ja uważam, że bez jakiegokolwiek zabezpieczenia nie ma co pchać się do pracy. Ubezpieczenie zdrowotne jest chyba najistotniejsze, jak nie jest się studentem.
zdjecie uzytkownika
znawczyni - 2016-02-01 20:11:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie Irek.masz racje.tylko chodzi mi o to ze ludzie decyduja sie na prace za ochłapy tylko dlatego ze jest normalna umowa o prace.trzeba znac swoja wartosc.pracownicy uczynili to ze jestesmy teraz dojeni...
zdjecie uzytkownika
ted - 2016-02-01 20:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja szukam kogos kto tam pracowal badz pracuje,chociaz nie sadze by ktos sie zglosil(straszenie zwolnieniami itp).jestem pracownikiem i chce oddac sprawe w rece PiP.A mianowicie chodzi mi o pewnego brygadziste.Ci co znaja temat wiedza o co chodzi.
zdjecie uzytkownika
buba62 - 2016-02-02 09:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ted - 2016-02-01 20:19:21]:
Niestety,muszę potwierdzić,w firmie panuje mobbing ,gnębienie pracowników. .Ja pracowałam tam kilka lat temu,mój brat też(zresztą brat bardzo spokojny ale jak znalazł inną pracę,to wiał ino się kurzyło),chcieli mu dać podwyżkę,żeby został.Atmosfera pracy tak ciężka,że tylko zdesperowani albo bardzo odporni wytrzymują.
zdjecie uzytkownika
ted - 2016-02-02 20:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego Buba.potwierdzilbys to dla Pipu?
zdjecie uzytkownika
ted - 2016-02-02 21:04:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam nadzieje ze czyta to takze ojciec dyrektor Litwin.z brygadzista o ktorym pisalem wczesniej grilluje i pije wodeczke.na innym dziale jego szwagierek.Pani dyrektor pewnie nie wie jak traktuja swoich pracownikow.jedna osoba pisala tutaj na forum o anglojezycznym liscie do szefow w norwegii.mysle ze sam zastosuje ta droge do poinformowania ich o sytuacji panujacej w firmie
zdjecie uzytkownika
czyny - 2016-02-03 11:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro w firmie dzieje się coś złego i uważacie, że ktoś powinien się o tym dowiedzieć, to list chyba jest najlepszym rozwiązaniem. Zachowacie się z klasą, a szkoda oczerniać firmę publicznie :)
zdjecie uzytkownika
ted - 2016-02-03 11:44:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czynny o czym ty mowisz???a gdzie to ma byc robione niby.ludzie powinni wiedziec gdzie i jakie warunki panuja.co tu ma do tego klasa.chyba ze ty lubisz jak ktos toba "rządzi":-)
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2016-02-05 15:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie tak, zawsze trzeba zachowywać się z klasą i generalnie jest to najlepsza metoda na wszystkie kontakty międzyludzkie, niestety większość o tym zapomina
zdjecie uzytkownika
ted - 2016-02-06 19:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytam po raz kolejny.do czego ma sie tu klasa.to ze ktos was ostrzega przed "złą" firma to brak klasy???przez takich jak wy jestesmy posmiewiskiem europy...kontakty miedzyludzkie.ciekawe jakbys gadala gdyby ktos po tobie jechal w pracy jak po zabie.
zdjecie uzytkownika
kot - 2016-02-07 19:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież odpowiednie podejście do pracy jak i uśmiech sprawiają, że atmosfera od razu ulega poprawie. Głównie wszystko zależy od pracowników, żeby łatwiej wypełniać obowiązki.
zdjecie uzytkownika
ted - 2016-02-08 21:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kot masz racje,swieta racje.ale tu jest troszke inna sytuacja.trudno jest sie usmiechac i z zadowoleniem chodzic do pracy ktora sie lubi gdy ktos na stanowisku wyższym traktuje cie jak szmate...
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2016-02-09 19:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co Ty gadasz @ted jakim w europie, chyba trochę cię kolejny raz ponosi, nie wiem kto Cię wychował, ale lekko zbastuj, zwłaszcza, że tu naprawdę jest bardzo w porządku
zdjecie uzytkownika
ted - 2016-02-10 21:44:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym momencie to tobie brakuje klasy.na forum o wychowaniu sie nie mowi prosta kobieto."tu jest wporzadku".Pewnie!chyba ze jest sie sprzataczka albo zasiada na cieplej posadce w biurze.firma jest mloda w leborku i zatrudnila patałachow bez doswiadczenia jak ty.no tak.takie ryzyko sie ponosi niestety.zejdź na dòł i pogadaj po cichu z kobietami.to sama nie uwierzysz w to co mowia.ja nie obrażam firmy.tylko osoby na pewnych stanowiskach.a na wychowanie to dla ciebie za pòźno gosia:-)
zdjecie uzytkownika
Marcel - 2016-02-11 21:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No @ted to teraz Ty pokazałeś mase klasy, nie obrażaj proszę sprzątaczek i Gosi też nie, widać że pewnie jesteś niewykwalifikowanym robolem, w dodatku rzucającym jakieś głupie teksty
zdjecie uzytkownika
ted - 2016-02-11 22:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie obrażam sprzataczek a pani gosia mnie nie interesuje.tym bardziej ty marcelku.skoro jestem niewykwalifikowanym robolem i dalej tam pracuje to tylko zle swiadczy o firmie:-)i potwierdza moje slowa.nie jestes w temacie to sie nie wtracaj.poszperaj lepiej na forach o kolorowankach,tam znajdziesz cos dla siebie.
zdjecie uzytkownika
ted - 2016-02-11 22:33:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A panienka gosia jeszcze 14 stycznia pytala jakie w firmie stosuja umowy.a teraz wychwala nfm.prosze te tanie teksty zostawic dla siebie.i tak sprawa pòjdzie do Pip.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie NFM International!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NFM International

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert