brak logo

Agencja ochrony Taurus

Chełmża

Opinie o Agencja ochrony Taurus

amber 2014-08-01 04:38
Za 3zł.to lepiej siedziec w domu..
1
ciekawy 2014-08-01 09:39
Pracowalem u nich. Moze byc. stawki w zalerznosci od objektu. Ja miałem 5 na godzine.
1
amber 2014-08-10 04:29
stawki wzrosły.. bynajmniej u Nas na obiekcie..
1
oszukany 2014-09-28 22:53
Nie Polecam !!! nie dostałem połowy wypłaty... i już raczej nie dostane!
1
rks 2014-12-27 17:52
Firma płaci od 5 do 8 zet za godzinę,wypłacaja rożnie zazwyczaj nie dotrzymują terminów a terminy maja do 25 dnia po zakończonym miesiącu,nie dbaja o swoich współpracowników traktują ich jak dojne krowy,obiekty chro0nione nie maja żadnych procedur ...u nich ochroniarz to KOZIOŁ OFIARNY
NIE POLECAM
1
goguś 2015-01-14 20:20
Tak to prawda. Naliczają kary nawet za to, że nie odbierasz telefonu swojego prywatnego. O terminowej wypłacie możesz zapomnieć. Nawet jak będziesz miał 5 zeta to na umowie nie dadzą Ci więcej jak 3. Jak będziesz marudził to Cię wypieprzą i przyjdzie następny i będziesz musiał żebrać o swoje zarobione pieniądze. Zero szacunku dla pracownika, zmieniają jak rękawiczki. Nie polecam, szukaj gdzie indziej.
1
Adaś 2015-01-28 20:51
To wszystko prawda. Ludzie szukajcie innej firmy.Nie pchajcie się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Dzero 2015-03-21 19:49
Stare dziadki co nic nie robią a chcieli by kokosy zarabiać takie osoby piszą tu opinie. Firma jak firma jak pracujesz i się starasz to i zarobisz konkretnie jak jesteś miernotą to twoja wina a nie firmy że tak mało zarabiasz. Polecam tę firmę wszystkim poważnym osobą
4
amber 2015-08-28 08:29
Pracuję w tej firmie ale nie mam pojęcia jak długo psychika mi pozwoli szefostwo masakra obowiązków że nie wiadomo od czego zacząć .Umundurowanie pożal się boże , przez okres mojej pracy jedna stara koszulka ,zdarte buty i sweter wielki jak na wieloryba .Nie ma premii mało tego jeszcze zmniejszyli stawkę. Jeden plus hahah mają coraz to ładniejsze auta ..bo przecież wieloryby muszą się ładnie wozić
2
as 2015-09-02 12:38
A czy wypowie się jakiś koordynator ochrony fizycznej, który tam pracował, jak jego opinia co do tego stanowiska?
tichy 2015-09-16 11:51
a może ktoś coś powie nt. prezesa p. Janusza J-kiego?.... mam mieć z nim spotkanie i dobrze by było coś więcej wiedzieć
2
ślepy 2015-11-08 20:19
Pracowałem u nich jakiś czas na farmie wiatrowej, powiem szczerze nie mam nic im do zarzucenia.
Pieniądze otrzymywałem bez żadnych problemów, jeżeli był jakiś konflikt to od razu koordynator próbował to rozwiązać.
Stawka godzinowa mogła by być lepsza, ale nie ma co narzekać pracując przy wiatrakach, siedzisz i nic nie robisz jak na portierni.
4
kuzielikowaty 2015-12-09 21:03
Każda firma płaci zależne od wykonywanych obowiązków oraz jaki jest to obiekt, przemysłowy lub handlowy. Spotkałem się z różnymi stawkami od 3 do nawet 15 zł netto na rękę !
1
Mario 2015-12-26 00:03
Pracownicy tej firmy sa nie wykwalifikowani jezdza nie sprawnymi samochodami. Nie maja kultury osobistej i sa agresywni w sumie sie nie dziwie skoro biora w swoje szerego kogo popadnie. Dzisiaj sie przekonalem na wlasnej skórze. Siedzialem w samochodzie z dziewczyna bo chciala zobaczyc nowo postawione wiatraki ale po ok godzinie przyjechal pracownik "ochrony taurus". Nie wyszedl z samochodu (vw tansporter t4) tylko zadzwonil po kolege ktory przyjechal (mitshubisi l200- nie wiem jak sie pisze). Probowal mnie wylegitymowac. Nawet sie nie przedstawil umundurowania zadnego nie mial gdy podszedl otworzylem okno i odrazu powiedzial "dokumety" odpowiedzialem ze nie ma pan takiego prawa bo nawet nie powiedzial ze to ochrona odrazu ten zaczol mowic ze ma ze to teren budowy i ma prawo ( nie byl bo zadnego znaku nie bylo). Zaczol mi ublirzac i byc agresywny wobec mnie wiec zamknolem okno i zadzwonilem po policje ze ktos podaje sie za ochroniarza i chcial mnie wylegitymowac. I ten ochroniarz zastawil wyjazd swoim samochodem zebym nie mogl odjechac. Gdy przyjechala policja to wiadomo kontrola dokumetow itp. I policjant sam powiedzial ze nie ma prawa mnie wylegitymowac poniewaz nie ma uprawnien do tego i to nie jest teren budowy bo nie bylo znakow ani oznaczen. Poinformowalem policjantow o tym ze maja niesprawne oswietlenia samochodow i zaczeli ich kotrolowac dokumety od samochodu, licencje itp. Nakazali ustawic znaki zakazujace wjaz na "teren budowy". Nie wiem skad biora takich ochroniarzy. Chyba spod sklepu. Brak kwalifikacji iwgl nawet kultury osobistej nie maja. Cholota a nie ochrona.
4
kevin17 2015-12-27 14:59
TO KLAMSTWO CHYBA SZEF TAURUSA TAK NAPISAL BY CHRONIC SIEBIE
PRAWDA 3 ZL NA GODZINE TO WYZYSKA I BUDOWANIE SWOJEGO ZYSKU KOSZTEM LUDXZKIEJ BIEDY
2
xxx 2016-02-05 07:40
Widać idiotą jesteś tak samo jak policjanci. Pracownik miał prawo cię skontrolować. To że teren jest nie ogrodzony nie znaczy że możesz dowolnie się po nim poruszać, prosty przykład rolnik ma pole wjedziesz w pole i wykopiesz sobie ziemniaczki i co przyjedzie policja i powie no tak skąd wiadomo że to pole jest kogoś w końcu jest nie ogrodzone. Przygłupów a nie policjantów tam macie. Z przepisów o Ochronie Osób i Mienia jasno wynika że pracownik ochrony nawet bez licencji ma prawo dokonać identyfikacji osób postronnych przebywających na terenie chronionym. Zanim człowieku coś napiszesz, sprawdź przepisy
1
Kozielice 2016-02-06 19:01
Młody. Jeżeli chciałeś sobie ulżyć to wybrałeś złe miejsce. A Ci policjanci którzy przyjechali, byli chyba dopiero po szkółce i nie poinformowani.
Przed swoimi wypocinami przeczytaj ustawę określającą obowiazki oraz co mogą robić pracownicy ochrony na obiekcie/terenie chronionym. A z tego co wiem to był oznakowany tablicami '' teren chroniony''.
Samochody były sprawne bo dowodów rejestracyjnych nie zabrali.
1
amber 2016-02-18 20:54
pracuje w Taurusie mam kwalifikacje ... i jest prawda taka ze na obiekcie gdzie jestem mamy 5 zł. masakra.
1
amber 2016-02-29 13:28
a czego się spodziewałes??? że ile Ci Taurus da 10zł?? haha śmieszne ..ale cóż inne firmy dali podwyżki z nowym rokiem ale nie Taurus.. pracujesz u nich?? Czy jesteś tylko jednym z nich zza biurka ????
2
janek 2016-03-01 10:00
facet walnij sie w czoło
amber 2016-03-26 06:03
oczywiście negocjacja odbyła się tak .... nie podoba się ?? do widzenia na Twoje miejsce jest kilka osób .. ha i co Ty na to??
amber 2016-03-26 06:06
NIe jestem szefem Taurusa tylko pracownikiem .. jeszcze się u nich męczę ..
3
Alex 2016-03-29 21:48
Byłem pracownikiem Taurus i wiem doskonale,że pozytywne opinie pisze pracownik na etacie z biura.Ogólnie to wyzysk, brak poszanowania pracownika, a jeśli chodzi o wyszkolenie i wyposażenie pracowników to porażka.
2
gosc 2016-04-27 16:50
Placa po 3 zl na godzine
1
ks 2016-05-18 14:19
a jak z zarobkami na stanowisku instalatora systemów alarmowych?
1
Walicjalek 2016-06-30 21:00
Pracowałem w tej firmie tylko kilka miesięcy, ponieważ obiekt trwał tak krótko -budowa.
Stawka zadowalająca, wypłata zawsze na czas, czasem kilka dni wcześniej.
Z koordynatorem Kamilem udało się dogadywać i był w porządku nie to co w Solidnie czy Juventusie.
Szkoda, że nie mieli więcej obiektów na mojej miejscowości.
Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń.
7
annamaria7 2016-08-29 14:18
Przepraszam pana Damiana Hanka oraz tego drugiego pana za obrażliwy tekst pod ich adresem.Jan Stoppel
amber 2016-10-13 14:18
kto pracuje w Taurusie .. bo od stycznia 2017 roku nie liczymy na podwyżki .. ja sperdalam z tej firmy złodziejej i tyle jestem kwalifikowanym ale to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ich obchodzi .. wazne są dla nich auta i pełne kieszenie
2
amber 2016-10-14 13:02
to zapomnij że Taurus da Ci wiecej jak 5 zł
1
amber 2016-10-14 13:03
to zapomnij że Taurus da Ci wiecej jak 5 zł
PRAWNIK 2016-10-23 09:19
Panowie z firmy TAURUS.Od 1 stycznia 2017r .minimalna stawka na umowę zlecenie to 13 zł.brutto.Natomiast na umowę o pracę to 2000 brutto,przy czym godziny nocne nie wliczamy do stawki minimalnej.Następna ważna zmiana to.wynagrodzenie za pracę musi być wypłacone raz w miesiącu.Ponadto,zwiększono uprawnienia PIP oraz kary pieniężne za nie przestrzeganie przepisów prawa .Kary od 1,5 tys.zł. do 30 tys.zł.Jeżeli będą jakieś pytania to jestem do dyspozycji.POZDRAWIAM.
11
Zadowolony klient 2016-11-01 13:05
Bardzo często uzbrajam system alarmowy a także rozbrajam, jeżeli tylko wejdę i się system włączy odrazu po 3 minutach przyjezdzaja. Zetelna firma TAURUS
2
NikiMinaj 2016-12-01 16:37
Jestem zadowolona z usług tej firmy, przed Taurusem miałam firmę Solid.
Taurus dba o klienta i dąży do jak najlepszego zadowolenia mojej osoby.
Solid, którego miałam zainteresowany mną był wyłącznie podczas podpisania umowy.

6
kostaryk. 2016-12-26 13:53
Znam osobę która pracuje w Taurusie,uważa się za kogoś ważnego,,bo ochroniarz,, co to za ochroniarz skoro chodzi w podartych butach,mundur to jakiś łach przykro patrzeć na kogoś takiego,czy ta firma dba tylko o pozyskiwanie klientów by zarobić,a wygląd pracowników chyba świadczy o firmie,bo przecież to oni zarabiają na firmę a te stawki godzinowe to chyba z kosmosu jak można tak wykorzystywać człowieka,płacą trzy złote na odczepne,a firma lansuje swoje drogie firmowe samochody,kto na kogo pracuje?dyrektorów tyle że aż dziw,kto na nich pracuje ten ochroniarz w podartych butach,bo firma ma gdzieś swojego pracownika który pracuje za wszawe grosze,Czas by ktoś zajął się tym,wstyd patrzeć na takiego ochroniarza.
1
SolidSecurity 2017-02-09 23:34
Z tego co wiem i widzę po przelewach oraz rachunkach firma Taurus nie kombinuje na stawkach. Mam płacone zgodnie z nowymi zasadami i wszystko jest wykazywane na papierze, nie to co w innych firmach ochrony.
Co do umundurowania nie mogę się zgodzić z przedmówcą. Całe umundurowanie dostałem nowe, jak będę dbał tak będę wyglądał.
Panie Kostaryk. Każdy wymienia wyeksploatowane samochody, jeśli mieli stare to wymienili.
Czy stare rupiecie które posiadają lub jakieś tam nowe seaty mi są luksusowym pojazdem? Chyba nie.
5
XXX 2017-03-10 16:36
Dzięki za propozycje pomocy. Nie wiem dlaczego Taurus nie chce wpłacać wypłaty na konta mimo że od wszystkich wzieli numey kont. Wypłate któryś już raz przywożą w kopertach. I druga sprawa nieterminowość wypłat. Dla nich trzy cztery dni po 10-tym to żadne spóźnienie. Przeciesz nikt niema zobowiązań mimo że w umowach zleceniu mamy termin do10-tego każdego miesiąca.
Impelowiec 2017-03-21 14:03
Dla Kontrahentów płacącym za świadczone usługi miesiąc dwa opóźnienia to nic. Przecież firma nie ma zobowiązań finansowych..... Wiesz co XXX lecz się człowieku jak myślisz że problem jest tak prosty nie ma że coś jest albo czarne albo białe. Niestety jak w każdej firmie klienci starają się płacić jak najpóźniej albo najlepiej wcale. I to odbija się niestety w dół.
3
ochroniarz 2017-04-18 08:43
no własnie oni cos kombinują z wypłatami miały być teraz przed świętami i nie były , podobno 25 dopiero dostaniemy pieniądze , świeta były biedne ,a po tym co czytam to aż się boję czy w ogóle mi wypłacą , tyram po 12 albo 24 godziny ,
1
Joanna 2017-04-18 09:07
@XXX rozumiem, że wypłata wynagrodzeń się opóźniła. Czy często taka sytuacja się zdarza, czy jest to jednorazowy przypadek?
żona ochroniarza 2017-04-18 10:25
co miesiąc wypłata ma być na 10 a jest po 25 i jak tu żyć , myslę że obracają naszymi pieniędzmi osoby które je rozwożą w kopertach ,
Waleczny pindol 2017-04-18 11:23
Ciekawe w jakiej umowie zawarty jest termin wypłaty 10-tego każdego miesiąca?
Z tego co czytałem w mojej jest jak byk napisane do 25 każdego miesiąca.
Przez snuciem pomówień proszę przeczytaj umowę swojego męża, może on Ciebie oszukuje?
3
Wiesław 2017-04-20 15:56
Opinia o firmie oraz ogłoszenie w urzędzie pracy skusiło mnie na telefon do kierownika ochrony w Inowrocławiu.
Wszendzie w inowrocławiu gdy chodziłem po firmach ochrony proponowali pracę na czarno i stawki mniejsze od tych kture muszą dać. Taurus dał mi na umowę zlecenie 13 złotych. SZOK !
Jedyny minus to że wypłaty do 25, ale zdarzają się wcześniej.
Na tą chwilę jestem zadowolony. Koordynator spoko gość.
Polecam pracę.
2
amber 2017-04-25 20:00
Witam serdecznie to może mi Pan wytłumaczy czemu dają dwie umowy zlecenie i na karzdej jest inna stawka na jednej co mniej godzin płacą po 10,98 a na drugiej co wiecej to około 9,46... no to już jest kant
amber 2017-04-25 20:11
a ile masz umów bo ja mam dwie i na karzdej inna stawka a wypłaty tez na konto nie wysyają
amber 2017-04-25 20:18
mam dwie umowy .. w styczniu wypłacili po 10,99 w lutym tak samo a za marzec już mniej ... tak jak pisane było za wiecej godzin po 9,46 a co mniej godzin to po około 10,99.. wypłata przywożona w kopertach w styczniu była do 10 tego luty tak samo.. ale w marcu zmienili umowy do 25tego
amber 2017-04-25 21:57
w umowie z dnia 1.01 2017 jest jak byk napisane do 10 tego .. na marzec juz zmienili i wypłata do 25tego..ile masz umów dwie czy jedna ?
Waleczny Pindol 2017-04-27 15:00
Żaden kant. Jeśli masz umowy i wszystko na papierze, czemu tak uważasz?
Waleczny Pindol 2017-04-27 15:01
Z tego co kojarzę, na każdej umowie mam tą samą stawkę 13 zł brutto. Masz inną umowę, a może to nie o tego Taurusa chodzi.
amber 2017-04-28 08:52
o tego Taurusa mam dwie umowy pisze na jednej 13 zł brutto na drugiej nic nie pisze .. na początku roku było oky.. a teraz już płacą inaczej takjak pisane było wczesniej więc to kant
jankes 2017-06-02 09:53
pracowalem i bylem zadowolony z warunkow pracy Kontakt z kordynatorem p.SLAWKEM zadowalajacy. Co do platnosci-jak bylo jakies opuznienie zawsze bylem poinformowany ,oprzczynach spuznienia. B o do pracy przychodzi sie pracowac a nie spac.I nie ma sie wtedy do nikogo pretensji.
Zostaw swoją opinię o Agencja ochrony Taurus - Chełmża
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja ochrony Taurus