Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Naturhouse

zdjecie uzytkownika
elena - 2010-02-10 15:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm, wlasciwie ten czlowiek jest chyba najslabszym ogniwem w firmie paradoksalnie
zdjecie uzytkownika
alka - 2010-02-10 15:27:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozmawialam kiedys z chyba szefem tej firmy i bylam w szoku ze jest szefem, ludzie ktorzy zajmuja podstawowe stanowiska w firmach zagranicznych charakteryzuja sie wiekszym polotem, nie wiem czym sugerowal sie jego szef przy zatrudnianiu ale jakis wazny powod musial miec, zrezygnowalam z rozmow bo wydal mi sie niewiarygodny, ę, ą, y, ehe, aha aha, a przez telefon slowo daje prawie slyszalam jak ze mnie kpi
zdjecie uzytkownika
elka - 2010-02-10 17:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedys bylam na rozmowie i ten pan tam byl, odnioslam podobne wrazenie, jakby zlewal ludzi i myslal o niebieskich migladach i tylko czekal zeby wyjsc na fajke, ciezko sie z nim rozmawialo, nie bardzo umial wyrazic to co mysli, chyba najlepiej zeby komunikowal sie z chlopami od pluga to by mu bylo latwiej. nawet jakby mi zaproponowal prace nie przyjelabym jej, jesli ktos ma byc moim szefem to chce zeby reprezentowal jakis poziom, tzn wyzszy niz spawacz czy dekarz po zawodowce. rozmawialam na forum z dziewczyna ktora tam kiedys pracowala w jakims centrum dietetycznym i mowila ze jest nieslowny, daje podstawe i cos mowi o premii, a pozniej sie okazuje ze zmienia zdanie, plany, chce zeby mu cos udowadniac i robi co mu sie podoba, wiec jak cos to bierzcie na pismie jak maja wygladac wasze zarobki bo bedziecie pracowali za podstawe ktora jest przecietna. poza tym lubi lizusow wiec lepiej nie miec swojego zdania. mniej wiecej tyle zapamietalam. ludzi nie szanuje, chyba mial trudne dziecinstwo.
zdjecie uzytkownika
elka - 2010-02-10 17:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
acha, firma ogolnie niezla bo kiedys bylam w hiszpanii i tam ludzie sobie ja chwala, no ale chyba lepiej jak sie zna hiszpanski starac sie o prace wlasnie tam, moze tam maja inne standardy przy doborze kadry kierowniczej, bo to ma wplyw na caloksztalt
zdjecie uzytkownika
alka - 2010-02-10 17:58:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja nie chcialam tam pracowac tylko otworzyc sklep z tymi produktami, ale w sumie to sie teraz ciesze ze tego nie zrobilam, widzialam umowe i pelno tam bylo dziwnych rzeczy a jak o cos pytalam to slyszalam ze ok ok to niby jest ale sie nie stosuje, teraz widze ze lepiej uwazac, szczegolnie jak sie cos podpisuje. ale cos mnie tknelo ze ten czlowiek metnie mowi.
zdjecie uzytkownika
madzia - 2010-02-10 18:14:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja bylam na kuracij i nawet schudlam troche ale i tak glownie dzieki sobie, jak sie mniej jje to sie chudnie, bylo drogo i w sumie zaluje tylko tego ze sama sie nie wzielam za siebie ale poznalam dietetyczke i troche z nia pogadalam. nie byla zachwycona swoim szefem, ale pracowala bo zdobywala doswiadczenie wiec nie jest tak zle, mozna sie czegos nauczyc. ale wszedzie czlowiek sie czegos uczy, nie wiem ile sie zarabia ale odnioslam wrazenie ze to zadne kokosy bo szukala jakiejs innej pracy, juz tam chyba nie pracuje bo kiedys przechodzilam i jej nie bylo, wogole to czesto chodze obok innego centrum i co jakis czas sie tam wymienialy osoby. zawsze mozecie sie zwolnic jak wam nie bedzie pasowalo
zdjecie uzytkownika
. - 2010-02-20 01:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no coz no comment, ale w polsce jest wielu tak zwanych derektorow, a pojecie o zarzadzaniu maja blade, wine za zle wyniki zwalaja na szeregowych pracownikow a odpowiedzialnosc biora za sukcesy jak sa i wtedy daja sobie premie. czlowiek samouk, uczy sie na wlasnych bledach, chyba. tak zarzadzac kazdy potrafi, kto ma troche oleju w glowie i checi. mysli ze jest pepkiem swiata. nie jest :)
zdjecie uzytkownika
m - 2010-02-25 18:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i co z tego, to jego problem, kto jest idealny? najpierw spojrzcie na siebie a pozniej krytykujcie innych, ja nie mam zastrzezen, chociaz wg mnie nie traktuje ludzi rowno, ale kazdy ma jakies wady i zalety.
zdjecie uzytkownika
mgr inż. - 2010-04-01 12:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem po studiach i zaprawdę powiadam Ci, chciałbym być spawaczem. Wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy.
Widziałem kulturalnych i mądrych ludzi PO PODSTAWÓWCE, poprawnie mówiących po polsku, i piszących bez kardynalnych błędów ortograficznych. Widziałem również bezmuzgich tłuków-magistrów, dłubiących bezmyślnie w nosie, i patentowych chamów po studiach (tak, tu można było postawić przecinek, ze względu na składnię zdania - patrz wykład prof.(usunięte przez administratora):). Tych dziennych, magisterskich studiach (żeby nie było wątpliwości). Widziałem również doktorów nauk, którzy piszą "warónków".
Zawodówka nie ma nic wspólnego z kulturą i ogładą, jeśli się NAPRAWDĘ CHCE. Ale to tak na marginesie, dla zadufanych w sobie wykształciuchów ... :)
zdjecie uzytkownika
/ - 2010-04-01 13:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powaznie? to jest wlasnie dowod na to ze w polsce skonczyc studia moze kazdy, wiec zgadzam sie ze nie maja one wartosci zbyt duzej, ale szydzenie z wyksztalcenia to tez nie jest wartosc. gdzies tu musi byc jednak ukryty kompleks, bo ludzie ktorzy szydza z innych, ich slabosci, nie mowiac juz o przymiotach, bo wyksztalcenie napewno nie jest slaboscia maja kompleksy ktore wynikaja z ich doswiadczen badz ich wlasnych slabosci. latwiej nie miec wyksztalcenia niz je miec, ale zgadzam sie ze to tez nie jest kluczowe i profesor moze miec wiele wad, bo wady nie zaleza od wyksztalcenia. co jednak nie jest dowodem na to ze czlowiek bez wyksztalcenia jest lepszy, bo on tez ma swoje ograniczenia wynikajace chocby z braku wyksztalcenia.
zdjecie uzytkownika
lilia - 2010-04-02 14:10:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najbardziej smiesza mnie kolesie ktorzy chwala sie ze sa magistrami, doktorami i tak dalej a sloma z butow wystaje, ludzi opluwaja i jeszcze sami oczekuja szacunku ale doskonale wiedza ze jakby nie to ze maja stanowisko kierownika to by nikt ich nie szanowal, wystarczy zeby zostali zdegradowani i juz by sie przekonali jak sa szanowani. lizusy udaja ze ich szanuja bo boja sie o prace, ludzie kulturalni dlatego ze szanuja innych nawet takich co na szacunek nie zasluguja bo sami sa kulturalni ale tak naprawde wiedza ze w sumie to szanuja kogos ale nie ma powodu zeby go szanowac. w kazdym razie po co swini gwizdek skoro dalej pozostaje swinia? polecam folwark zwierzecy orwela, tyle ze taki magister to ma tylko swistek bo to napewno nie jest wyksztalcenia, czasami ktos nie ma swistka ale jest wyksztalcony. swistek to nie wyksztalcenie i o tym jak sadze byla mowa. sie wydaje niektorym ze swistek ich upowaznia do tego zeby sie tytulowac :) tak jak mowie tacy ludzie to parodie ludzi
zdjecie uzytkownika
madzia - 2010-04-03 00:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie, nadaja sobie tytuly dyrektorow, prezesow, managerow a tak naprawde zachowuja sie jakby ich przed chwila ktos oderwal od pluga i chyba o to chodzilo, nie o to ze spawacz to cos gorszego, to bylo porownanie, bo spawacz nie kojarzy sie z kims z klasa a czlowiek po studiach tak pomimo ze pelno jest magistrow co nie studiowali tylko chodzili na studia i dlatego maja kwit ukonczenia, ale wyksztalceni nie sa bo nigdy tak naprawde nie studiowali, a kazdy moze studiowac bez chodzenia na studia i byc czlowiekiem wyksztalconym. jeden pan chyba nie zrozumial o co chodzi w dyskusji. i to wlasnie odroznia czlowieka wyksztalconego od tego ktory mowi ze jest wyksztalcony, bo bardzo by chcial taki byc chociaz zamiast sie ksztalcic chodzil(usunięte przez administratora), ale oczywiscie dostal dyplom bo go wycwaniakowal. system ksztalcenia trzeba zmienic, w normalnym kraju tak sie nie da skonczyc studiow jak u nas.
zdjecie uzytkownika
001 - 2010-04-06 12:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
po co go wogole oceniac? kazdy kto mial z nim do czynienia chociaz przez chwile wie ze najlepiej kupic wagon wazeliny i nie moec swojego zdania. przeczytal 2 ksiazki nt akwizycji i mysli ze zarzadza. ostatecznie zawsze mozna powiedziec ze sie dziekuje i odejsc jak sie znajdzie cos lepszego gdzie mozna sie rozwijac
zdjecie uzytkownika
dorota - 2010-04-06 17:42:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez sadze ze to byla przenosnia z tym spawaczem, kazdy wyksztalcony czlowiek wie ze po podstawoce mozna byc wyksztalconym czlowiekiem a majac doktorat nie miec wyksztalcenia tylko papier, ale to nie o to chodzi. wiekszosc ludzi bez wyksztalcenia ma swoje dosc mocne ograniczenia w tym ludzie ktorzy maja papier ale tak naprawde nie sa wcale wyksztalceni. zeby zarzadzac ludzmi nawet na budowie trzeba miec cos wiecej niz checi, wtedy mozna korzystac z talentow innych ludzi zamiast ich bezmyslnie wymieniac to sie im pomaga rozwijac. tego brak w wielu firmach bo zarzadzaja przypadkowi ludzie, no ale to swiadczy o firmie. nawet w kryzysie mozna znalezc dobra prace i rozsadnego szefa. ja znalazlam, innym tez zycze cierpliwosci, bo to wasze zycie, po co sie ma ktos nad wami wytrzasac? mozna tez zalozyc wlasna firme.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
:) - 2010-04-09 23:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mózg - bezmózgich - sam chyba potrzebujesz slownika :) cos na bakier z ortografia
zdjecie uzytkownika
riana - 2010-04-22 01:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak dla mnie zwykly lamer, wiedza powierzchowna, kazdy cwiercinteligent moglby sobie ja przyswoic w pol dnia serfujac po internecie i zasiegajac porad 2-3 specjalistow. jak sie go o cos spytac to plywa i zmienia temat, widac ze nic nie wie albo piate przez dziesiate. jesli ma jakies doswiadczenia wogole to raczej nie biznesowe i nie z zarzadzania j.w. i to widac na kazdym kroku. cos tam wie, tyle co zje a mysli ze jest nie wiadomo kim, ale raczej to pancerz pod ktorym kryje sie 1000 kompleksow. niestety poza nim samym chyba nikt nie wierzy ze sie nadaje na to stanowisko, on sam pewnie z glebi duszy tez wie ze jest tylko figurantem w dodatku tanio kupionym. mala grupa poplecznikow z przymusu go utwierdza w przekonaniu ze sie nadaje, robia to za pieniadze i na pokaz. prywatnie maja takie samo zdanie jak kazdy - facet jest z innej bajki i powinien czym predzej do niej wrocic, niestety nadal trwa na posterunku co jest meczace dla otoczenia
zdjecie uzytkownika
001 - 2010-04-24 14:31:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy mozna napisac o tej firmie cos dobrego? napewno moznaby to zrobic, ale ze wzgledu na 1 osobe nie moge jakos sie przelamac zeby to zrobic. ludzie jednak maja potrzebe zeby ich szanowac, nawet jesli popelniaja bledy to zasluguja na szacunek, niestety moga na niego liczyc tylko sami w stosunku do siebie bo napewno nie doczekaja sie tego on pana ........ a jesli nawet sie to zdarzy to wczesniej czy pozniej i tak moga liczyc na zachowanie rodem z ... no wlasnie i tu trudno nawet to okreslic, no chyba ze ktos jest idealny i chodzi jak w zegarku, no ale tak to tylko moglyby robic roboty a i te sie psuja wiec tak naprawde trudno powiedziec o co mu chodzi. pewnie sam byl ponizany i teraz to praktykuje na innych. zaskakujace jak mozna sie samemu tak ponizac, bo to ponizajace dla osoby ktora sie tak zachowuje przede wszystkim i choc przykre dla innych i zenujace to jest to ponizenie samego siebie poprzez niewlasciwe traktowanie innych
zdjecie uzytkownika
,o - 2010-04-25 18:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie w tej firmie nawzajem na siebie donosza, na dodatek nieprawde, wiec jesli jestes osoba ktora nie pod.....dala innych to sobie odpusc bo naklamia na twoj temat a ten gosc wszystko lyka i bedzie do ciebie wrogo nastawiony
zdjecie uzytkownika
** - 2010-08-27 22:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan dyrektor jest wysoko szkolony, widać to chociaż by podczas rozmowy, zamiata sufit oczami i robi durne miny:) Tak na prawdę to chyba nie ma pojęcia o sprawach które go otaczają. Z kulturą na bakier, słoma z butów wychodzi snopkami. Zbywa człowieka byle tylko nie ciągnąć niewygodnego tematu. Średnio inteligentny szympans ma więcej w głowie niż on. KOMPLETNE DNO!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-20 23:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dyrektorstwo to kompletne dno jak pisze poprzednik. Rozkładają firmę na łopatki, a dyrektorka szczególnie. Nie ma kompletnie pojęcia o pracy i tym co się dzieje w firmie nie mówiąc już o kierowaniu zespołem. Szpiclowanie i donosicielstwo to specjalność zakładu!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-10-03 16:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak wygladaja zarobki w tej firmie?, czas pracy, swiadczenia?
zdjecie uzytkownika
emanuelle - 2012-02-19 16:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam tam i miałam dość bliski kontakt z centralą. Nikomu nie polecam. Większość stanowisk zajmują tam tak zwane dziumdzie, które niczego mądrego nie potrafią powiedzieć. Nie znają nawet dobrze języka ojczystego, o obcych już nie wspominając. Nie ma przy tym osoby, która nie zostałaby w c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ski sposób obgadana, skrytykowana. Tak zwany zarząd (składający się tez z wyżej wymienionych Pań o ilorazie inteligencji, którego powstydziłby się nawet pantofelek) zrzuca na pracowników niższego szczebla całość pracy przy ciągłym niezadowoleniu i terminach, które są niemożliwe do zrealizowania. Przy tym nie liczcie na to, że jako pracownicy biurowi nie będziecie wykonywać robót fizycznych. Bywało i po 8 godzin. Osoby z kolei na magazynie są traktowane jak istoty niższego rzędu.
PRZY CZYM ZAROBKI SĄ CO NAJWYŻEJ ŚREDNIE, WYMAGANIA Z KOSMOSU, A ROTACJA W ZATRUDNIONYCH PRACOWNIKACH NIEWYOBRAŻALNA.
Są też ewidentnie gotowi zwalniać za zajście w ciążę.
Prawda wygląda również tak ,że zanim kogoś zwolnią zwalają na te osobę jak najwięcej pracy do wykonania, aż do dnia, gdy już powiadomić o zwolnieniu muszą. Ludzi zresztą zwalnia sie tam dosłownie w 10 sekund a mobbing jest na porządku dziennym.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2012-03-15 11:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z poprzedniczką, zero szacunku dla pracownika, co by się nie zrobiło i tak jest źle. Jeśli ktokolwiek będzie czytał tą opinie bo dostanie ofertę pracy w tej firmie to z całego serca odradzam. Niczego się tam nie nauczycie, osoba która prowadzi i teoretycznie odpowiada za dietetyczki nie ma zielonego pojęcia o tym, wystarczy, że zada jej się podstawowe pytanie z dziedziny dietetyki a automatycznie zmienia temat- bo nie zna odpowiedzi !!!. Jeśli zrobicie coś nie po myśli tzw. "centrali" będziecie zwolnione z dnia na dzień bez jakiegokolwiek wyjaśnienia, no i oczywiście zajście w ciąże jest równoznaczne z tym, że już tam nie pracujecie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa standardowa nie za ciężka w miarę przyjemna. Niestety to co było oferowane na rozmowie nie znalazło pokrycia w rzeczywistości.Jeżeli chodzi o szkolenia to masakra nie miłe dietetyczki samemu trzeba dużo ogarnąć po szkoleniu które trwa 3 tyg. ma sie podstawową wiedze na temat suplementów tak ponieważ na to się nacisk kładzie a nie na temat żywienia.
Pytania: Oczywiście kiedy planuje wyjść za mąż poniżej jakiegokolwiek poziomu pytanie.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2012-05-06 15:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słuchajcie wszyscy to wszystko prawda. Ja pracowałam tam jakiś czas i prawda jest taka że za nieposłuszeństwo dyrekcja przywiązuje do kaloryfera i przypala żelazkiem. Pracownicy magazynu za nawet najdrobniejszą pomyłkę są przywiązywani do wózka widłowego i głodzeni przez kilka dni.
Jakiś czas temu byłam świadkiem jak jedna z pracownic musiał karnie przez 8 godzin chodzić na czworaka wokół budynku.

Ludzie co Wy za bzdury wypisujecie. Jesteście aż tak sflustrowani życiem że nie potraficie nic innego niż tylko narzekać i krytykować?
Pracowałam w tej firmie kilka lat. Jedne osoby w tej firmie pracują krótko i narzekają a inne długo, realizują się i są bardzo zadowolone. Jak w każdej innej firmie, wszystkim nigdy nie dogodzisz.
zdjecie uzytkownika
dva - 2012-05-29 19:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prawda jak zawsze leży pewnie gdzieś po środku.Jednak mnie tez dość nieładnie tam potraktowano.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Naturhouse
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Naturhouse?
Zadaj pytanie