Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo SMF  Poland Sp. z o.o.

Opinie o SMF Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie SMF Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Dostawca - 2014-12-15 18:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kartagina - 2014-12-15 16:24:13]:
Raczej ostatnio się zatrudniło dwóch. A koleżanka nie wie ze w automatyce to się legalnego oprogramowania używa? Chyba je powinna kupić w końcu dla kolegów lepiej się pracuje na legalnym.
zdjecie uzytkownika
Kartagina - 2014-12-15 22:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Dostawca - 2014-12-15 18:59:26]:
Dziwne stwierdzenia - sprawa zakupu oprogramowania to sprawa prezesa. Elektryk to elektryk, automatyk to automatyk, a programista to programista. Problem nielegalnego oprogramowania dawno nie istnieje w firmie. A skoro ludzie są zatrudniani - to chyba dobre oznaki w czasach kryzysu na rynku pracy.3
zdjecie uzytkownika
hans - 2014-12-26 23:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ktos potwierdzi to co napisał Były SMF? Zalezałoby mi na opinii aktualnego pracownika, bo wiem, że czesto zwolnieni pracownicy w emocjach potrafią napisac lekko podkoloryzowana opinię, by zniechęcić reszte do aplikowania. Może jednak są pracownicy, którzy pracuja już dłuższy okres i bardzo sobie prace chwalą?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-04 17:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Żeby pracowac w SMF trzeba mniec jaja jak kokosy i nic wiecej .
zdjecie uzytkownika
Lalamido - 2015-01-05 19:23:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-04 17:38:22]:
O tak - jaja duże i mały mózg abyś nie myślał za wiele i nie był za bardzo inteligentny. Każdy kto przekroczy poprzeczkę z poziomem IQ większym od prezesa staje się potencjalnym wrogiem i zaczyna być obiektem godnym odstrzelenia.
Wtedy do akcji rusza "Myśliwy" - ryży, głupi i bezwzględny - mózg dwukomórkowy (zjeść i przetrwać). Ten zrobi wszystko - bo nie potrafi nic innego jak donosić i odstrzeliwać. A sam był kiedyś miernym pracownikiem i każdy realizowany projekt potrafił zwalić jak nikt inny.
Ale jak to mówią - informacja jest w cenie - więc donosił i awansował.
Cóż za kariera - niczym Nikodema Dyzmy :))))
zdjecie uzytkownika
Buła - 2015-01-19 18:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Chemik z wykształceniem wyższym na start dostaje 1400, jak dla mnie to żart.
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2015-01-22 23:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Pracowałem w tym obozie krutko,ale dlatego że mam swoją godność i szacunek do swojego zawodu.a tu jakiś pseudo kierowniczy na z lapanki proponuje za kompletne obszycie i podlaczenie sterowania 1300zl.panie Człowieka Trzeba Szanować i Doceniać . A nie wyzyskiwac Polacy to nie jest głupi naród choć Niemcy chcieli się go pozbyć. Nie polecam tej firmy ze względu na place czas pracy warunki oraz atmosfere
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-29 21:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się czy aplikować tam na stanowisko biurowe, wie ktoś jak tam jest/było w biurowcu? jest po co tam się pchać w ogóle?
zdjecie uzytkownika
Ecie Pecie - 2015-02-01 23:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na produkcji zniszczy Cię Rudy a w biurze Ruda. Kobieta o stu twarzach - niby miła, ale destrukcyjna.
zdjecie uzytkownika
optima - 2015-02-03 15:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Rudy wariat w smf ? Co zrobić jak majster ani kierownik nic z tego sobie nie robią ten człowiek nic nie umie jak by nie jego zeszyt to by zginol . Jesli kierownik to czyta proszę cos z tym kretynem zrobić bo narazie to aby kabluje ludzi do lewego a lewy do kierownika . A może lewy cos zrobisz w końcu ? Czy mamy tu nazwiskami pisac żeby cos z tym człowiekiem zrobić . Uwaga do osób pracujących na hali z rudym podobno robi zdjęcia i wysyła do kierownika tylko nie wysle tego ile on kradnie i wynosi codziennie . Proszę o rozpatrzenie rudego !!!!!
zdjecie uzytkownika
adek - 2015-02-07 12:46:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy firma chętnie zatrudnia obcokrajowców? Jestem z Ukrainy i znajomy mówił mi że pare osób odemnie już tam pracuje. Jestem automatykiem z 15 letnim doświadczeniem.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-02-19 07:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-01-29 21:05:41]:
Nie ma tam biurowca.... Praca biurowa to tzw. marketing, księgowość, kadry, dział handlowy no i SEKRETARIAT. Po moich doświadczeniach nie pchałbym się tam - absolutnie. Zakładam, że praca polegała będzie na siedzeniu na sekretariacie, odbieraniu poczty, telefonów no i byciu w zasięgu obelg Władz. Jeśli nie jesteś bardzo zdesperowany - nie fatyguj się nawet. Ta praca niszczy człowieka, fizycznie i psychicznie.
zdjecie uzytkownika
Makasin - 2015-02-22 20:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam.Jestem z Ukrainy.
Przyjeżdżał Pan z tej firmy i proponował pracować jako programista CNC. Zgodziło się przyjechać 30 osób, ja jade we wtorek(24.02.2015), pozostali chłopaki za miesiąc. Co na mnie czeka tam jeżeli ja przyjadę? Przeczytałem opinię i mam już sumienia.
Jeżeli co proszę napisać na maila student374alex@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-03-30 20:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rudy już jest na wylocie.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-03-31 10:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Znajdzie się kolejny donosiciel. Wylot rudego niczego nie zmieni.
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-04-30 03:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Donosiciel, no doprawdy ciekawe. Powiedzcie mi w takim razie na co robią te donosy, że Wam tak to przeszkadza? Może warto by pracować rzetelniej, to donosy znikną.
zdjecie uzytkownika
poszukujaca - 2015-07-02 14:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy warto zacząć tam pracę w biurze?
zdjecie uzytkownika
123 - 2015-07-06 19:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czy warto zacząć tam pracę w biurze? NIE WARTO!!! Ani w biurze ani w żadnym innym dziale.
zdjecie uzytkownika
tela - 2015-07-22 23:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pytania czy warto niestety odpowidzi jak widac od razu negatywne, tylko dlaczego niby ma to fizycznie i psychicznie wykonczyc bo wziac nie rozumiem? hmm. ja mimo tych nieuzasadnionych opii zlozylam aplikacje na stanowisko ksiegowej, mamduze doswidczenie w tym a tutaj oferuja stabilne zatrunienie o umowe o prace.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-23 19:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
zuat - 2015-07-23 19:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Osobiście nie polecam pracy w tej firmie osobom o słabych nerwach i ambitnym. W całej spółce brakuje jakiegokolwiek zarządzania, a nie wspomnę o jakimkolwiek systemie zarządzania na produkcji. Prezes niby wykształcony, wiedzę ma niesamowitą i pomysły, jednak brakuje mu wiele do dobrego zarządzania, szczególnie personelem.Wiadomo, warto zobaczyć samemu, może warto na przeczekanie podjać tam pracę, jednak bez ambicji. Dobrze ktoś napisał wcześniej - nie można być mądrzejszym od "góry". Wynagrodzenia na czas, wysokość - zależy od kwalifikacji i doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
miriam2513@wp.pl - 2015-07-27 17:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Osobiście pracowałam w Firmie SMF Poland, czytam te wszystkie wpisy i tak naprawdę dziwię się tym osobom co opisują jak im w firmie było źle, ale dalej chcą pracować. Ja mogę stwierdzić że praca w tej firmie dawała mi satysfakcję i różnorodność ciekawych tematów, Firma ma działania o szerokim zakresie i daje możliwości w zdobywaniu dobrej praktyki.To że nie pracuję, to zasługa osób zawistnych i lizusów, być może że ich też już niema, nie wiem. Ale mogę stwierdzić że pozytywnie wspominam firmę, i wiele wiele osób.Życzę dobrego
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-08-04 12:39:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [tela - 2015-07-22 23:22:53]:
Składając tam aplikację miałam bardzo podobne odczucia do Pani. Miałam też informacje z pewnej ręki jakie są tam warunki pracy. Niestety chciałam przekonać się sama i wierzyć mi się chciało, że jest to możliwe. Po tygodniu od rozpoczęcia pracy zaczęłam poszukiwania nowej. To był koszmar, który przypłaciłam załamaniem nerwowym. W tamtym czasie w księgowości pracowało 6 osób. Nie raz widziałam jak dziewczyny płakały. Nie obywało się bez wyzwisk. Robienia rzeczy, które absolutnie nie należały do ich obowiązków. Fałszowaniu dokumentów, tłumaczeniem się z zaległości w płatnościach itp. Jeśli ktoś ma ochotę na tego typu doświadczenia to warto. Ale jeśli ktokolwiek ma do siebie i swojego zdrowia szacunek - omijajcie to miejsce szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
bog - 2015-08-22 20:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To faktycznie praca tam w księgowości pewnie nie należała do najprzyjemniejszych z tego co piszesz, ale np. specjalista do spraw exportu to już chyba mogłoby być ok. Wynagrodzenie piszą że jest stałe, ale jest też premia za osiaganie celów. Tylko trzeba mieć doświadczenie zawodowe w sprzedaży, minimum dwa lata.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Sposób rozmowy odstrasza przed podjęciem tam pracy - wręcz chamski. Poziom rozmowy żenująco niski. Osoba rekrutująca, następnie też prezes - nawet się nie przedstawili. Brakowało pytań o zakres obowiązków, bo tego zakresu nawet nie znali. Pogadanka po angielsku. W zasadzie na rozmowie nie było sposobu dowiedzieć się co dana osoba miała by konkretnie robić.
Pytania: Tabliczka mnożenia wtrącana między normalny dialog, co wydało mi się śmieszne. Zadanie matematyczne do rozwiązania. Pytania ogólne o doświadczenie, studia itp.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-09-01 12:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
Artur - 2015-09-01 12:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jestem po rozmowie..... specjalista ds. sprzedaży eksport
ogolne wrazenie - strata czasu...

Na dzień dobry oczekiwanie 15 minut na rudego półgłówka ( dlaczego półgłówek o tym później)
dlaczego rudy - bo rudy to widać a że żadnych dodatkowych informacji nie uzyskałem kim jest , co robi w firmie , za co odpowiada czy choćby jak się nazywa to będę nazywal go rudy.

Rudy jak już się pojawił stwierdził, że nie może znaleźć mojego cv ale to nie szkodzi... a dlaczego nie szkodzi ? Bo rozmowa zaczyna się od tabliczki mnożenia:) 6*8 , 7*8 , 6*6 itp. Potem zorientował się chyba , że w końcu mam być handlowcem, więc zapytał jaki mam doświadczenie. Po wysłuchaniu co mam do powiedzenia , zadał pytanie.. Zdziwiłby się ktoś jeżeli myślał, że pytanie było związane ze sprzedażą lub doświadczeniem zawodowym. Pierwsze pytanie jakie padło to.... , tak znowu matematyka:) Cegła i 3/4 cegły waży kilogram, ile waży cegła? Według moich wyliczeń cegła ważyła 4*0.1428 czyli 0.57 kg.
Jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się, że nie mam racji. Rudy w ogóle był zaskoczony jak mi to wyszło , przecież źle liczyłem. a ludzie po budowlance nawet nie mają problemu żeby to rozwiązać...
Na moją prośbę żeby w takim razie podał wagę cegły, powiedział że nawet nie wie ale policzy:) i tak policzył poskracał ułamki i wyszło :D Ktoś zgadnie ile??
Otóż 1 i 3/4 cegły waży kg , natomiast według półgłówka cegła waży 4 kg. Nawet mi to rozrysowywał:D przytaknąłem na jego wynik i na tym zakończyliśmy rozmowę.

0.53 + 0.47 = 1kg Made mY DAY
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-09-01 15:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To ciekawe, mniej waży więcej:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMF Poland Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SMF Poland Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert