Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SMF Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie SMF Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Dark123 - 2014-10-16 09:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie pracuje się w takiej firmie gdzie nie szanują pracownika. Dla mnie był najgorszy okres jak stałem na stóce szukając pracy. Pozdr
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-18 15:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [gość - 2014-10-06 19:26:56]:
" anonim możesz przytoczyć jakieś szczegóły? Bo chętnie posłucham czegoś więcej na temat Pana Prezesa. Możesz wspomnieć mniej więcej kiedy tam pracowałeś? "
Czyżby marna prowokacja władzy średniej? Przykro mi - byli pracownicy są mądrzejsi i nie dają się tak głupio podejść :P
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-10-21 13:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na szczescie z kazdej pracy mozna odejsc, dlatego jesli nie czujecie sie spelnieni, to szukajcie, aż znajdziecie w pełni zadowalającą. Nie bierzcie kota w worku
zdjecie uzytkownika
Dark123 - 2014-10-22 14:37:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz racje gość po co siedzieć w firmie nie spełnia oczekiwań. Bo blisko domu.Ja wyjechałem 9lat temu. To była najlepsza moja decyzja
zdjecie uzytkownika
herkules - 2014-11-13 16:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to gdzie oni dokładnie te wyjazdy organizują i na jakie stanowiska może się starać o pracę?z ta ebolą i libią to trochę przesadziliście kochani, aż tak źle na pewno nie jest. wspomnieliście też o jakichś szczepieniach - możecie napisac w tym temacie coś więcej?a prezesowi dajcie spokój, idziecie do pracy dla siebie i swoich wyników a nie dla niego
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-16 12:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To nie firma a totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem tam 2 tygodni, na więcej mnie nie starczyło. Nie polecam tam pracować w żadnym wypadku.Prezes tej firmy jest paranoik, nie wiem jak ta firma jeszcze trzyma się na rynku przy takim zarządzaniu.
zdjecie uzytkownika
Lalamido - 2014-11-19 21:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [herkules - 2014-11-13 16:50:50]:
Mnie ta firma się podoba. Normalnie bilaty na galę boksu kosztują majątek. A tutaj igrzyska i walki gladiatorów codziennie. A przy okazji nie trzeba płacić za kurs przetrwania. Każdy ma darmowe szkolenie non stop. Poza tym nawet czas wyjścia z progu do toalety Ci sprawdzają. Proponuję zgłosić nową dyscyplinę na olimpiadę :).
zdjecie uzytkownika
marzyciel - 2014-11-21 23:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś może podpowiedzieć jak tam jest na chwile obecną? Mam rozmowę o prace w następnym tygodniu na stanowisko, technika, elektryka, motażystę, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
stary - 2014-11-24 13:22:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
technika montażystę,(wiercenie techniczne koryt i montowanie 20kg szaf elektrycznych, natomiast elektryka faktycznie ma potencjał i mozna się wiele nauczyć ale kosztem wielu innych rzeczy
zdjecie uzytkownika
marzyciel - 2014-11-24 13:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na technika-instalatora-serwisanta proponują wyjazdy do krajów egzotycznych, ogarniętych konfliktami, wrogich naszej cywilizacji albo takich gdzie mogą ci podrzucić kokę do walizki, na rozmowie była mowa o wyjazdach do Afganistanu, Haiti, Dominikana, RPA, i wogóle podobno sporo roboty w Afryce. Maszyny rozrzucone po całym globie nie wiem jak z pensją bo w tym momencie podziękowałem, ktoś tu pisał wcześniej o Libii że dają spluwę, wiec jak ktoś mówi w mairę komunikatywnie po ang, ma doświadcznie zwiazane z montażem, elektryką itp i lubi hardcore to może śmiało gonić tam na rozmowę.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-11-27 20:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co oni robią ogólna rozmowę i określają na jakie stanowisko sie człowiek nadaje? czy o co to chodziło z ta rozmowa na trzy stanowiska? czy o może jakis multitasking i człowiek robi za trzech, a raczej za jednego, ale musi umieć tyle, co normalnie trzy stanowiska? Polecacie SMF Poland w ogóle? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
marzyciel - 2014-11-27 20:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie nie nie, kolego to była rozmowa o prace na stanowisko technika ale nie takiego tam na miejscu tylko takiego specjalnego co będzie wyjeżdżał do egzotycznych krajów czwartego świata i jego obowiązkiem będzie serwis, naprawa i instalacja urządzeń, przypuszczam że chodzi o te turbogeneratory 400v, 40 amperów to w Afganistanie czy Haiti może dać prąd dla całej wioski :)
zdjecie uzytkownika
Lalamido - 2014-11-28 07:51:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Panowie - to nie firma dla mięczaków. Masz znać wszystkie języki, wiedzieć wszystko, umieć wszystko naprawić, a w razie potrzeby poradzić sobie w trudnych warunkach - jak John Rambo. Czyli wszystko to czego nie potrafi zarząd rodem z cyrku - bo to łajzy i liczyć nie potrafią. U nas w dziale jest taki żart, że "półgłówki" parami nawet chodzą, żeby jakąś myśl wspólnie wyprodukować.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-10 15:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to wielka pomylka pracowałem tam i nikomu nie polecam majster glupi udaje ze cos wie a nawet studi nie ma kumpluje sie z tzw rudnym który na wszystkich donosi do niego codziennie u niego w kanciapie spedza 2 godz żeby nie sklamac . Kierownik może być ale majster i rudy nie dają zyc pracownikom zastraszaja ich .
zdjecie uzytkownika
Lalamido - 2014-12-11 17:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-10-18 15:30:59]:
Zapewne mając takie informacje, ANONIM to aktualny pracownik tej firmy, który dostał porządne cięgi i doświadczył smaku i uroków pracy w "międzynarodowym prężnym zespole".
Tu nie ma co słuchać!
Aby być prezesem przez duże „P” trzeba zapracować i zasłużyć.
Proponuję ciekawą lekturę, która świetnie opisuje zjawiskowość "miłościwie nam panującego" - http://www.psychologia.net.pl/artykul.php?level=641.
Moim skromnym zdaniem - nic dodać, nic ująć :)
Codziennie jak się mijamy - mam uśmiech na ustach.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-12-11 18:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy firma jest normalna jak rudy skarży na wszystkich i przez niego duzo osob odchodzi przynajmniej 1 w tygodniu mnie zwolnilili w tym tygodniu prracowalem sporo wiec moge cos powiedziec jak tam pracowac to tylko nie z tzw. RUDYM , chora firma nie placa za nadgodzinny ,przekrety uninne , wysyłaja do Afryki i do innych stron swiata za 3 zł za godzine . A jesli chodzi o tę lekture to niech sobie prezes lub kierownik poczyta . nie placili pieniedzy w terminie to sprawe procownicy załozyi , bazuja na nielegalnm oprogramowaniu porazka wielka. Najlepiej pracowac tam jak juz nie ma gdzie tylko na optimie bo jest tam najlepiej normalni ludzie tylko nie na drugiej hali bo tam RUDY grasuje
zdjecie uzytkownika
łał - 2014-12-11 19:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zgadzam sie z kolega firma chora , mialem przjemnosc pracowac miesiac i pracowalem z RUDYM ciezki tym. Ale wracając do tematu za nadgodzinny nie placa , urlop dostac ciezko, umowa zlecenie za 1400 zł , przekrety uninne , zakaz palenia i łapanie pracownikow za to ,przerwa 15 min chyba wszystko ? atmosfera beznadziejna stanowczo nie polecam
zdjecie uzytkownika
zeus - 2014-12-12 18:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a kochani możecie mi napisać jak wygląda u nich typowa rozmowa rekrutacyjna? zapewne przebiega według jakiegoś schematu, ktory można rozpracować. zawsze się na takich rozmowach zestresują i robię z siebie pajacyka. teraz chciałbym wypaść genialnie. możecie pomóc mi się jakoś przygotować do takiej rozmowy w SMF?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-12-12 21:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zeus - 2014-12-12 18:21:17]:
nie męcz się, jeżeli ciebie zatrudnią to i tak zrobią w konia
zdjecie uzytkownika
jelop - 2014-12-13 16:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Oo widzę nsrescie pierwsze odważne opinie o rudym i bardzo dobrze może miejmy nadzieje ze wezmą sie teraz za niego bo za bardzo sie juz ślini. Nic c sie nie zmienilo widzę od 2 lat . Firma dziwna zatrudnia i zwalnia ludzi co tydzień a rudy podsyca atmosferę ehhh co tu pisac jesli kolego chcesz sie dobrze przygotować na rozmowę to naucz sie tabliczki mnożenia i pól figur. Jak to kierownik przeczyta to go pozdrawiam i chce mu powiedziec żeby spytal tabliczki kierownika spawalni bo słyszałem ze skrzydeł teraz dużych dostał a mogę sie założyć ze karakan nic nie umie a fotel dostał .poz smf
zdjecie uzytkownika
Dostawca - 2014-12-14 20:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam i powiem tak. Współczuje. Ostatnio rozmawiałem z automatykiem, opluwa mówi o nielegalnym oprogramowaniu przekrętach. Sam założył firmę z kilkoma osobami z uczelni. Ciekawe czy powiadomił pracodawcę. Ten sam co oczernia pracuje na nielegalnym oprogramowaniu. Za brak współpracy ze strachu chybą uciekł z lubelskiej firmy. Ech Ci ludzie.
zdjecie uzytkownika
Kartagina - 2014-12-15 16:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dostawca - 2014-12-14 20:12:32]:
A to ciekawe, który automatyk skoro nikt z tej grupy nie odchodził - ani programista ani automatyk nie opuścił firmy od dawna. Może kolego z elektrykiem Ci się pomyliło? No i jakie nielegalne oprogramowanie w automatyce może funkcjonować? Chyba inne niż to co znaleziono tutaj.
zdjecie uzytkownika
Dostawca - 2014-12-15 18:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kartagina - 2014-12-15 16:24:13]:
Raczej ostatnio się zatrudniło dwóch. A koleżanka nie wie ze w automatyce to się legalnego oprogramowania używa? Chyba je powinna kupić w końcu dla kolegów lepiej się pracuje na legalnym.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Żadnych testów fachowości tylko luźna rozmowa o wykształceniu fachowości , umiejętnościach i oczekiwaniach.Panienka która powinna pracować jako modelka nie ma zielonego pojęcia co to rozmowa kwalifikacyjna.W normalnej firmie nikt by jej nie zatrudnił , chyba , że jako maskotka.Od razu nasuwa się podejrzenie ,że po znajomości jest zatrudniona lub pełni w tej firmie inną bliżej nie sprecyzowaną rolę.
Pytania: Gdzie pracowałem , akie mam doświadczenia , jakiej stawki oczekuję,
zdjecie uzytkownika
Kartagina - 2014-12-15 22:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Dostawca - 2014-12-15 18:59:26]:
Dziwne stwierdzenia - sprawa zakupu oprogramowania to sprawa prezesa. Elektryk to elektryk, automatyk to automatyk, a programista to programista. Problem nielegalnego oprogramowania dawno nie istnieje w firmie. A skoro ludzie są zatrudniani - to chyba dobre oznaki w czasach kryzysu na rynku pracy.3
zdjecie uzytkownika
Były SMF - 2014-12-16 21:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Pracowałem jakiś czas temu prawie przez rok. Firma i jej wielce czcigodny zarząd uwielbiają zwrot "OKRES PRÓBNY" oraz "PRAKTYKANCI". Nie gardzą również zwrotem "DOTACJE UNIJNE".
Często biorą kogoś z Techników lub z Uczelni na praktyki jako darmową siłę roboczą. Wiele razy było też tak, że wzięli kogoś na okres próbny za PSIE pieniądze. Potem po prostu dziękowali, lub proponowali kolejną umowę, również za grosze, za które nieraz nie starczają żeby przeżyć.
Używali nielegalnego oprogramowania, i nadal czasami zdarza się że coś mają nielegalnego. Sporo komputerów CELOWO nie ma dostępu do internetu, bo mógłby dotrzeć sygnał że coś jest nielegalne (są takie zabezpieczenia w programach).
Już kilka razy mówiono wprost jak Jego Ekscelencja Prezes dawał łapówki szeroko rozumianym komisjom i kontrolom.
Wyprowadzanie w kajdankach to norma.
Miałeś wypadek na warsztacie, hali lub montażu ? Jedziesz do szpitala, ale zanim wyjedziesz, to podbiegnie kierownik/majster, i powie, że masz zakaz mówienia że to się stało w pracy!
Kierownik sam mi przyznał (nawet mu brewka nie drgnęła jak to mówił), że im (SMF) nie zależy, żeby zbudować stałą kadrę czy zespół. Że to dla nich nie jest ważne.
No i największe jaja - czyli coś, co trzyma tą firmę jeszcze przy życiu.
DOTACJE UNIJNE.
Wygląda to tak, że kupują jakiś sprzęt, następnie rozbierają na warsztacie, przerabiają w bardzo tandetny sposób, wołają "komisję" którą zazwyczaj urabia jeden "fachowiec". Komisja daje pieniądze po zobaczeniu "wynalazku" / "wdrożenia". Często są to baaaardzo duże pieniądze (czasem drogi sprzęt, np. ogromna frezarka). Ów pieniążki dobrze ratują budżet firmy (oraz kieszeń prezesa).
Taka ciekawostka, prezes SMFu PONOĆ (!) ma tak dużo mieszkań/domów że palców jednej ręki braknie, żeby zliczyć!

Takie jest oto smutne oblicze tej SMFowskiej mafi... wróć... firmy.
Wszyscy poprzednicy przedemną pisali prawdę o nie płaceniu, psich pieniądzach, wyjazdach i zwolnieniach.

To wszystko prawda.

Jednym słowem ogromny: WYZYSK PRACOWNIKA !!!
NIE POLECAM !!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMF Poland Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SMF Poland Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
x