Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SMF Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie SMF Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Lalamido - 2014-11-28 07:51:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Panowie - to nie firma dla mięczaków. Masz znać wszystkie języki, wiedzieć wszystko, umieć wszystko naprawić, a w razie potrzeby poradzić sobie w trudnych warunkach - jak John Rambo. Czyli wszystko to czego nie potrafi zarząd rodem z cyrku - bo to łajzy i liczyć nie potrafią. U nas w dziale jest taki żart, że "półgłówki" parami nawet chodzą, żeby jakąś myśl wspólnie wyprodukować.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-10 15:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to wielka pomylka pracowałem tam i nikomu nie polecam majster glupi udaje ze cos wie a nawet studi nie ma kumpluje sie z tzw rudnym który na wszystkich donosi do niego codziennie u niego w kanciapie spedza 2 godz żeby nie sklamac . Kierownik może być ale majster i rudy nie dają zyc pracownikom zastraszaja ich .
zdjecie uzytkownika
Lalamido - 2014-12-11 17:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-10-18 15:30:59]:
Zapewne mając takie informacje, ANONIM to aktualny pracownik tej firmy, który dostał porządne cięgi i doświadczył smaku i uroków pracy w "międzynarodowym prężnym zespole".
Tu nie ma co słuchać!
Aby być prezesem przez duże „P” trzeba zapracować i zasłużyć.
Proponuję ciekawą lekturę, która świetnie opisuje zjawiskowość "miłościwie nam panującego" - http://www.psychologia.net.pl/artykul.php?level=641.
Moim skromnym zdaniem - nic dodać, nic ująć :)
Codziennie jak się mijamy - mam uśmiech na ustach.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-12-11 18:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy firma jest normalna jak rudy skarży na wszystkich i przez niego duzo osob odchodzi przynajmniej 1 w tygodniu mnie zwolnilili w tym tygodniu prracowalem sporo wiec moge cos powiedziec jak tam pracowac to tylko nie z tzw. RUDYM , chora firma nie placa za nadgodzinny ,przekrety uninne , wysyłaja do Afryki i do innych stron swiata za 3 zł za godzine . A jesli chodzi o tę lekture to niech sobie prezes lub kierownik poczyta . nie placili pieniedzy w terminie to sprawe procownicy załozyi , bazuja na nielegalnm oprogramowaniu porazka wielka. Najlepiej pracowac tam jak juz nie ma gdzie tylko na optimie bo jest tam najlepiej normalni ludzie tylko nie na drugiej hali bo tam RUDY grasuje
zdjecie uzytkownika
łał - 2014-12-11 19:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zgadzam sie z kolega firma chora , mialem przjemnosc pracowac miesiac i pracowalem z RUDYM ciezki tym. Ale wracając do tematu za nadgodzinny nie placa , urlop dostac ciezko, umowa zlecenie za 1400 zł , przekrety uninne , zakaz palenia i łapanie pracownikow za to ,przerwa 15 min chyba wszystko ? atmosfera beznadziejna stanowczo nie polecam
zdjecie uzytkownika
zeus - 2014-12-12 18:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a kochani możecie mi napisać jak wygląda u nich typowa rozmowa rekrutacyjna? zapewne przebiega według jakiegoś schematu, ktory można rozpracować. zawsze się na takich rozmowach zestresują i robię z siebie pajacyka. teraz chciałbym wypaść genialnie. możecie pomóc mi się jakoś przygotować do takiej rozmowy w SMF?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-12-12 21:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zeus - 2014-12-12 18:21:17]:
nie męcz się, jeżeli ciebie zatrudnią to i tak zrobią w konia
zdjecie uzytkownika
jelop - 2014-12-13 16:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Oo widzę nsrescie pierwsze odważne opinie o rudym i bardzo dobrze może miejmy nadzieje ze wezmą sie teraz za niego bo za bardzo sie juz ślini. Nic c sie nie zmienilo widzę od 2 lat . Firma dziwna zatrudnia i zwalnia ludzi co tydzień a rudy podsyca atmosferę ehhh co tu pisac jesli kolego chcesz sie dobrze przygotować na rozmowę to naucz sie tabliczki mnożenia i pól figur. Jak to kierownik przeczyta to go pozdrawiam i chce mu powiedziec żeby spytal tabliczki kierownika spawalni bo słyszałem ze skrzydeł teraz dużych dostał a mogę sie założyć ze karakan nic nie umie a fotel dostał .poz smf
zdjecie uzytkownika
Dostawca - 2014-12-14 20:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam i powiem tak. Współczuje. Ostatnio rozmawiałem z automatykiem, opluwa mówi o nielegalnym oprogramowaniu przekrętach. Sam założył firmę z kilkoma osobami z uczelni. Ciekawe czy powiadomił pracodawcę. Ten sam co oczernia pracuje na nielegalnym oprogramowaniu. Za brak współpracy ze strachu chybą uciekł z lubelskiej firmy. Ech Ci ludzie.
zdjecie uzytkownika
Kartagina - 2014-12-15 16:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dostawca - 2014-12-14 20:12:32]:
A to ciekawe, który automatyk skoro nikt z tej grupy nie odchodził - ani programista ani automatyk nie opuścił firmy od dawna. Może kolego z elektrykiem Ci się pomyliło? No i jakie nielegalne oprogramowanie w automatyce może funkcjonować? Chyba inne niż to co znaleziono tutaj.
zdjecie uzytkownika
Dostawca - 2014-12-15 18:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kartagina - 2014-12-15 16:24:13]:
Raczej ostatnio się zatrudniło dwóch. A koleżanka nie wie ze w automatyce to się legalnego oprogramowania używa? Chyba je powinna kupić w końcu dla kolegów lepiej się pracuje na legalnym.
zdjecie uzytkownika
Kartagina - 2014-12-15 22:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Dostawca - 2014-12-15 18:59:26]:
Dziwne stwierdzenia - sprawa zakupu oprogramowania to sprawa prezesa. Elektryk to elektryk, automatyk to automatyk, a programista to programista. Problem nielegalnego oprogramowania dawno nie istnieje w firmie. A skoro ludzie są zatrudniani - to chyba dobre oznaki w czasach kryzysu na rynku pracy.3
zdjecie uzytkownika
hans - 2014-12-26 23:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ktos potwierdzi to co napisał Były SMF? Zalezałoby mi na opinii aktualnego pracownika, bo wiem, że czesto zwolnieni pracownicy w emocjach potrafią napisac lekko podkoloryzowana opinię, by zniechęcić reszte do aplikowania. Może jednak są pracownicy, którzy pracuja już dłuższy okres i bardzo sobie prace chwalą?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-04 17:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Żeby pracowac w SMF trzeba mniec jaja jak kokosy i nic wiecej .
zdjecie uzytkownika
Lalamido - 2015-01-05 19:23:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-04 17:38:22]:
O tak - jaja duże i mały mózg abyś nie myślał za wiele i nie był za bardzo inteligentny. Każdy kto przekroczy poprzeczkę z poziomem IQ większym od prezesa staje się potencjalnym wrogiem i zaczyna być obiektem godnym odstrzelenia.
Wtedy do akcji rusza "Myśliwy" - ryży, głupi i bezwzględny - mózg dwukomórkowy (zjeść i przetrwać). Ten zrobi wszystko - bo nie potrafi nic innego jak donosić i odstrzeliwać. A sam był kiedyś miernym pracownikiem i każdy realizowany projekt potrafił zwalić jak nikt inny.
Ale jak to mówią - informacja jest w cenie - więc donosił i awansował.
Cóż za kariera - niczym Nikodema Dyzmy :))))
zdjecie uzytkownika
Buła - 2015-01-19 18:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Chemik z wykształceniem wyższym na start dostaje 1400, jak dla mnie to żart.
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2015-01-22 23:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Pracowałem w tym obozie krutko,ale dlatego że mam swoją godność i szacunek do swojego zawodu.a tu jakiś pseudo kierowniczy na z lapanki proponuje za kompletne obszycie i podlaczenie sterowania 1300zl.panie Człowieka Trzeba Szanować i Doceniać . A nie wyzyskiwac Polacy to nie jest głupi naród choć Niemcy chcieli się go pozbyć. Nie polecam tej firmy ze względu na place czas pracy warunki oraz atmosfere
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-29 21:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się czy aplikować tam na stanowisko biurowe, wie ktoś jak tam jest/było w biurowcu? jest po co tam się pchać w ogóle?
zdjecie uzytkownika
Ecie Pecie - 2015-02-01 23:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na produkcji zniszczy Cię Rudy a w biurze Ruda. Kobieta o stu twarzach - niby miła, ale destrukcyjna.
zdjecie uzytkownika
optima - 2015-02-03 15:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Rudy wariat w smf ? Co zrobić jak majster ani kierownik nic z tego sobie nie robią ten człowiek nic nie umie jak by nie jego zeszyt to by zginol . Jesli kierownik to czyta proszę cos z tym kretynem zrobić bo narazie to aby kabluje ludzi do lewego a lewy do kierownika . A może lewy cos zrobisz w końcu ? Czy mamy tu nazwiskami pisac żeby cos z tym człowiekiem zrobić . Uwaga do osób pracujących na hali z rudym podobno robi zdjęcia i wysyła do kierownika tylko nie wysle tego ile on kradnie i wynosi codziennie . Proszę o rozpatrzenie rudego !!!!!
zdjecie uzytkownika
adek - 2015-02-07 12:46:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy firma chętnie zatrudnia obcokrajowców? Jestem z Ukrainy i znajomy mówił mi że pare osób odemnie już tam pracuje. Jestem automatykiem z 15 letnim doświadczeniem.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-02-19 07:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-01-29 21:05:41]:
Nie ma tam biurowca.... Praca biurowa to tzw. marketing, księgowość, kadry, dział handlowy no i SEKRETARIAT. Po moich doświadczeniach nie pchałbym się tam - absolutnie. Zakładam, że praca polegała będzie na siedzeniu na sekretariacie, odbieraniu poczty, telefonów no i byciu w zasięgu obelg Władz. Jeśli nie jesteś bardzo zdesperowany - nie fatyguj się nawet. Ta praca niszczy człowieka, fizycznie i psychicznie.
zdjecie uzytkownika
Makasin - 2015-02-22 20:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam.Jestem z Ukrainy.
Przyjeżdżał Pan z tej firmy i proponował pracować jako programista CNC. Zgodziło się przyjechać 30 osób, ja jade we wtorek(24.02.2015), pozostali chłopaki za miesiąc. Co na mnie czeka tam jeżeli ja przyjadę? Przeczytałem opinię i mam już sumienia.
Jeżeli co proszę napisać na maila student374alex@gmail.com
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa odbyła się w języku angielskim. Prezes był nawet uprzejmy, kulturalny, ale jego prawdziwe oblicze ukazało się dopiero później.
Ostatecznie zamiast w dziale handlowym, gdzie miałam pracować moim miejscem pracy okazał się sekretariat.
Pytania: Pytania z tabliczki mnożenia, dlaczego chcę zmienić pracę itp.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-03-30 20:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rudy już jest na wylocie.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-03-31 10:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znajdzie się kolejny donosiciel. Wylot rudego niczego nie zmieni.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMF Poland Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SMF Poland Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie