Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SMF Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie SMF Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zdzisiek - 2013-10-10 23:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli to 1600 na start wyżej mocno przesadzone? W ogóle da rade mieć do tej podstawy jakąs premie, czy podciągnąć o 100zł nadgodzinami?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-10-13 19:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jedynie nadgodzinami i to tez ciezko odrazu zeby ci dali 1600 chyba ze masz doswiadczenie dobre i premii zadnych nie ma ! wykorzystują tam ludzi daj sobie kolego spokoj z ta firma ta firma to jedynie ostatecznosc
zdjecie uzytkownika
a. - 2013-11-25 23:25:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
były pracownik, nie ma tam żadnych motywatorów do pracy? Nawet systemu socjalnego, benefitów? Ile trzeba czekac na podwyżkę?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-11-26 13:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Troszkę" koledzy przesadzacie... Ja już pracuje parę lat i w różnych firmach pracowałem wcześniej, więc wiem ze SMF to nie raj na ziemi, ale też źle nie ma. Jak się człowiek stara, to każdego docenią, a za darmo nic nie ma. Pozdrawiam i życzę powodzenia w innych firmach.
zdjecie uzytkownika
rot - 2013-11-26 17:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracownik, rozumiem, że Ty jestes z tych starających się w SMF, możesz napisac dla przykładu w jaki sposób ciebie docenili?
zdjecie uzytkownika
yyyyyyyyyyyy - 2014-01-08 12:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
opinia mierna
zdjecie uzytkownika
morg - 2014-01-12 23:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do ósmego lutego można aplikować na 4 stanowiska do SMF: inż sprzedaży, specjalista ds. Marketingu, Inżynier Konstruktor Maszyn i operator frezarek CNC. Warunki jakie proponują są w porządku.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-03-09 13:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co za bzdury wypisują.Umowa zlecenie (usunięte przez administratora).Ha Ha Ha .

LUDZIE CZYTAJCIE DOBRZE UMOWĘ .
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-03-11 08:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
< do nowy - 2014-03-09 13:34:33 > wykreślone jest jedynie ubezpieczenie dobrowolne bo na zleceniu ubezpieczenie emerytalne, rentowe, zdrowotne i wypadkowe są ubezpieczeniami obowiązkowymi. Proszę zapoznaj sie z przepisami a potem dodawaj opinię!
zdjecie uzytkownika
Margo - 2014-03-26 20:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy przy firmie działają jakieś związki zawodowe czy inne samorządy które ustalają coś z górą w imieniu pracowników?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-03-29 13:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-03-11 08:10:52]:
No właśnie ,weż sobie lupę jak niedowidzisz.Były wykreślone oba,a przepisy znam dlatego piszę co widziałem i czytałem.
zdjecie uzytkownika
raczek - 2014-04-05 09:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i każdemu tak wykreślają, w ogóle można coś takiego robić bez problemu, że SMF stosuje takie praktyki?
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-04-15 07:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie czy kobiety tam tez zatrudniaja bo szukam pracy
zdjecie uzytkownika
neron - 2014-04-15 19:01:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szczerze mówiąc to nie sądzę, aby kobiety miały w SMF duże pole do popisu. Praca na produkcji to lekkich nie należy
zdjecie uzytkownika
galanonim - 2014-04-15 19:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem tam kilka miesięcy, niby na moim dziale nie było ciężko ale organizacja w tej firmie pozostawia dużo do życzenia. Na początek zlecenie przez kilka miesięcy i 1400 na rękę, z każdą nową umową 100zł więcej, później umowa o prace na okres próbny z wielką łaską. Czasem cyrki tam odchodzą takie że nie wypłacają nadgodzin, które i tak są spod stołu. Jak ktoś nie ma żadnej pracy to polecam, w przeciwnym wypadku radzę szukać innej bo nie szanują tam pracowników.
zdjecie uzytkownika
Myśliwy - 2014-05-09 11:52:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ania - 2013-09-13 06:10:22]:
Dziwna firma gdzie nie liczy się fachowość , dyscyplina ,pracowitość , dyscyplina tylko ślepa lojalność.BHP na poziomie "Ziemi obiecanej" ,zero praw pracowniczych (nie wspominać o związkach),podsłuchy i szpiegostwo na każdym kroku , do tego donosicielstwo przez wszystkich starszych pracowników.Delegacje wszystkie z obchodzeniem prawa.Pracownicy zmuszani do wyjazdów w nocy tak żeby na miejscu być o godz kiedy otwierany jest zakład docelowy.nie ma mowy o wliczaniu czasu dojazdu do godz pracy.Młodym pracownikom wcale nie płaci się delegacji tylko ciut większą pensję.Dyrektor czasami daje kieszonkowe.Odmowa czy upomnienie się o własne prawa skutkuje zwolnieniem.W zimie zimno w lecie piekarnik.Na hali pali się 30 proc. świetlówek. Jest 4 ubikacje i 4 umywalki na ponad 200 zatrudnionych na jednej zmianie !!!? Co miesiąc jest zwalnianych i zatrudnianych ok 10 osób.Trzon załogi tworzą ludzie z najodleglejszych zakątków Polski i Ukrainy ....? Kierownictwo z zarzutami o używanie nielegalnego oprogramowania zabierane przez policję na oczach pracowników.Ogólne wrażenie . że firma łamie prawo tam gzie tylko można.Ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale na Lubelszczyźnie to chyba norma...
zdjecie uzytkownika
Ninja - 2014-06-04 12:21:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tutaj nic się nie liczy. Nie oczekujcie wiele od firmy(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Jako - 2014-06-05 02:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten kto nic nie oczekuje od firmy godzi się na takie beznadziejne traktowanie. W ten sposób pracownicy nigdy z tej ciemnogrodzkiej jaskini nie wyjdą.
zdjecie uzytkownika
Ninja - 2014-07-24 16:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tam gdzie prezes jest najgorszym pracownikiem, nie oczekuj niczego normalnego.
Szkoda czasu i zdrowia na ten mega bałagan.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-07-29 12:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami. Bałagan, chaos, brak rozłożenia odpowiedzialności i kompetencji. Odnosi się wrażenie, że firma chyli się ku upadkowi. Zdecydowanie nie polecam osobom o słabych nerwach i oczekującym konkretnych zadań, pracy zgodnej z zakresem obowiązków wynikającym ze stanowiska. Każdy jest od wszystkiego.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-27 16:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijać szerokim łukiem. Wyzysk i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko tyle o tej firmie można powiedzieć
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-31 13:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem tam przez pewien okres i dla mnie to( usunięte przez administratora )..i sprzedawał bedziesz miał dobrze ale upomnij sie o swoje to zaraz cie strasza zwolnieniem.jesli chodzi o kase to nigdy nie zdarzyła sie na czas a nadgodziny oczywiscie pod stołem.zero organizacji pracy,bałagan,chaos!!!!
zdjecie uzytkownika
Samuraj - 2014-09-02 15:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma przyjmie wszystkich pracowników, którzy zgodzą się na wyjazd do pracy w krajach trzeciego świata - tam gdzie panuje malaria, żółta febra lub ebola. Najchętniej na kilka miesięcy za ~ 2000-2500zł netto - na kilka miesięcy.
Czasami oferowane są wyjazdy do klienta na Haiti - tu kilku lub Kongo gdzie można przysposobić salmonellę lub stracić głowę.
A dla tych, którzy lubią hardcore - wyjazd do Libii, gdzie możesz zostać pracownikiem i ochroniarzem w jednym - klient wręczy Ci broń osobiście na wypadek gdybyś sytuacja wymknęła się spod kontroli.
Bądź kowalem własnego losu i wstąp w szeregi tej doskonałej organizacji.
zdjecie uzytkownika
Jako - 2014-09-02 23:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Samuraj Przecież pracownik też się nie musi godzić na takie wyjazdy. Tym bardziej na pewno nie za takie pieniądze, bo nie można powiedzieć, że jak na wyjazd zagraniczny są one atrakcyjne. Może jest jakaś szansa negocjacji, ale na pewno nie będą to zadowalające kwoty. Wydaje mi się, że pozostaje praca w Polsce.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-09-09 08:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żadnych negocjacji. Jak się nie podoba - to żegnaj. Prezes wychodzi z założenia, że ludzie walą drzwiami i oknami do firmy. Rotacja jest olbrzymia. Wynagrodzenie jest obcinane bez uzasadnienia. Pracownicy są szczepieni tylko na to, co jest obowiązkowe - żadnych dodatkowych szczepień. Pan Prezes jest niezrównoważony. Wydziera się na pracowników, dosłownie - wydziera. Odradzam. Praca nie jest warta żadnych pieniędzy. Wykańcza emocjonalnie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMF Poland Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x