Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SMF Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie SMF Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
raczek - 2014-04-05 09:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No i każdemu tak wykreślają, w ogóle można coś takiego robić bez problemu, że SMF stosuje takie praktyki?
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-04-15 07:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie czy kobiety tam tez zatrudniaja bo szukam pracy
zdjecie uzytkownika
neron - 2014-04-15 19:01:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szczerze mówiąc to nie sądzę, aby kobiety miały w SMF duże pole do popisu. Praca na produkcji to lekkich nie należy
zdjecie uzytkownika
galanonim - 2014-04-15 19:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracowałem tam kilka miesięcy, niby na moim dziale nie było ciężko ale organizacja w tej firmie pozostawia dużo do życzenia. Na początek zlecenie przez kilka miesięcy i 1400 na rękę, z każdą nową umową 100zł więcej, później umowa o prace na okres próbny z wielką łaską. Czasem cyrki tam odchodzą takie że nie wypłacają nadgodzin, które i tak są spod stołu. Jak ktoś nie ma żadnej pracy to polecam, w przeciwnym wypadku radzę szukać innej bo nie szanują tam pracowników.
zdjecie uzytkownika
Myśliwy - 2014-05-09 11:52:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [ania - 2013-09-13 06:10:22]:
Dziwna firma gdzie nie liczy się fachowość , dyscyplina ,pracowitość , dyscyplina tylko ślepa lojalność.BHP na poziomie "Ziemi obiecanej" ,zero praw pracowniczych (nie wspominać o związkach),podsłuchy i szpiegostwo na każdym kroku , do tego donosicielstwo przez wszystkich starszych pracowników.Delegacje wszystkie z obchodzeniem prawa.Pracownicy zmuszani do wyjazdów w nocy tak żeby na miejscu być o godz kiedy otwierany jest zakład docelowy.nie ma mowy o wliczaniu czasu dojazdu do godz pracy.Młodym pracownikom wcale nie płaci się delegacji tylko ciut większą pensję.Dyrektor czasami daje kieszonkowe.Odmowa czy upomnienie się o własne prawa skutkuje zwolnieniem.W zimie zimno w lecie piekarnik.Na hali pali się 30 proc. świetlówek. Jest 4 ubikacje i 4 umywalki na ponad 200 zatrudnionych na jednej zmianie !!!? Co miesiąc jest zwalnianych i zatrudnianych ok 10 osób.Trzon załogi tworzą ludzie z najodleglejszych zakątków Polski i Ukrainy ....? Kierownictwo z zarzutami o używanie nielegalnego oprogramowania zabierane przez policję na oczach pracowników.Ogólne wrażenie . że firma łamie prawo tam gzie tylko można.Ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale na Lubelszczyźnie to chyba norma...
zdjecie uzytkownika
Ninja - 2014-06-04 12:21:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tutaj nic się nie liczy. Nie oczekujcie wiele od firmy(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Jako - 2014-06-05 02:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten kto nic nie oczekuje od firmy godzi się na takie beznadziejne traktowanie. W ten sposób pracownicy nigdy z tej ciemnogrodzkiej jaskini nie wyjdą.
zdjecie uzytkownika
Ninja - 2014-07-24 16:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Tam gdzie prezes jest najgorszym pracownikiem, nie oczekuj niczego normalnego.
Szkoda czasu i zdrowia na ten mega bałagan.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-07-29 12:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami. Bałagan, chaos, brak rozłożenia odpowiedzialności i kompetencji. Odnosi się wrażenie, że firma chyli się ku upadkowi. Zdecydowanie nie polecam osobom o słabych nerwach i oczekującym konkretnych zadań, pracy zgodnej z zakresem obowiązków wynikającym ze stanowiska. Każdy jest od wszystkiego.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-27 16:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Omijać szerokim łukiem. Wyzysk i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko tyle o tej firmie można powiedzieć
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-31 13:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem tam przez pewien okres i dla mnie to( usunięte przez administratora )..i sprzedawał bedziesz miał dobrze ale upomnij sie o swoje to zaraz cie strasza zwolnieniem.jesli chodzi o kase to nigdy nie zdarzyła sie na czas a nadgodziny oczywiscie pod stołem.zero organizacji pracy,bałagan,chaos!!!!
zdjecie uzytkownika
Samuraj - 2014-09-02 15:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma przyjmie wszystkich pracowników, którzy zgodzą się na wyjazd do pracy w krajach trzeciego świata - tam gdzie panuje malaria, żółta febra lub ebola. Najchętniej na kilka miesięcy za ~ 2000-2500zł netto - na kilka miesięcy.
Czasami oferowane są wyjazdy do klienta na Haiti - tu kilku lub Kongo gdzie można przysposobić salmonellę lub stracić głowę.
A dla tych, którzy lubią hardcore - wyjazd do Libii, gdzie możesz zostać pracownikiem i ochroniarzem w jednym - klient wręczy Ci broń osobiście na wypadek gdybyś sytuacja wymknęła się spod kontroli.
Bądź kowalem własnego losu i wstąp w szeregi tej doskonałej organizacji.
zdjecie uzytkownika
Jako - 2014-09-02 23:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Samuraj Przecież pracownik też się nie musi godzić na takie wyjazdy. Tym bardziej na pewno nie za takie pieniądze, bo nie można powiedzieć, że jak na wyjazd zagraniczny są one atrakcyjne. Może jest jakaś szansa negocjacji, ale na pewno nie będą to zadowalające kwoty. Wydaje mi się, że pozostaje praca w Polsce.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-09-09 08:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żadnych negocjacji. Jak się nie podoba - to żegnaj. Prezes wychodzi z założenia, że ludzie walą drzwiami i oknami do firmy. Rotacja jest olbrzymia. Wynagrodzenie jest obcinane bez uzasadnienia. Pracownicy są szczepieni tylko na to, co jest obowiązkowe - żadnych dodatkowych szczepień. Pan Prezes jest niezrównoważony. Wydziera się na pracowników, dosłownie - wydziera. Odradzam. Praca nie jest warta żadnych pieniędzy. Wykańcza emocjonalnie.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-10-06 19:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim możesz przytoczyć jakieś szczegóły? Bo chętnie posłucham czegoś więcej na temat Pana Prezesa. Możesz wspomnieć mniej więcej kiedy tam pracowałeś?
zdjecie uzytkownika
Dark123 - 2014-10-08 12:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. W Polsce jest cieżko. Czemu nie szukacie szczęścia za granicą. Pozdr
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-10-15 14:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kiedy tam pracowałem nie ma najmniejszego znaczenia. Najważniejsze jest to, żeby kolejne osoby nie popełniały tego samego błędu co ja. Niestety okres, w którym tam pracowałem jest najgorszym moim okresem w życiu. Gorzką lekcją, ale BARDZO pouczającą. Obiecywane są kokosy, gruszki na wierzbie itp. po czym obcinane jest wynagrodzenie bez uzasadnienia itp. Firma jest koszmarnie zarządzana, a w zasadzie nie jest wcale zarządzana. ma wielki potencjał, jednak choleryczny charakter Zarządu uniemożliwia dalszy rozwój i kiedy jest to tylko możliwe, każdy ucieka, bo nie ma ochoty być poniżanym i traktowanym jak zero.
zdjecie uzytkownika
Dark123 - 2014-10-16 09:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie pracuje się w takiej firmie gdzie nie szanują pracownika. Dla mnie był najgorszy okres jak stałem na stóce szukając pracy. Pozdr
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-18 15:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gość - 2014-10-06 19:26:56]:
" anonim możesz przytoczyć jakieś szczegóły? Bo chętnie posłucham czegoś więcej na temat Pana Prezesa. Możesz wspomnieć mniej więcej kiedy tam pracowałeś? "
Czyżby marna prowokacja władzy średniej? Przykro mi - byli pracownicy są mądrzejsi i nie dają się tak głupio podejść :P
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-10-21 13:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na szczescie z kazdej pracy mozna odejsc, dlatego jesli nie czujecie sie spelnieni, to szukajcie, aż znajdziecie w pełni zadowalającą. Nie bierzcie kota w worku
zdjecie uzytkownika
Dark123 - 2014-10-22 14:37:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz racje gość po co siedzieć w firmie nie spełnia oczekiwań. Bo blisko domu.Ja wyjechałem 9lat temu. To była najlepsza moja decyzja
zdjecie uzytkownika
herkules - 2014-11-13 16:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to gdzie oni dokładnie te wyjazdy organizują i na jakie stanowiska może się starać o pracę?z ta ebolą i libią to trochę przesadziliście kochani, aż tak źle na pewno nie jest. wspomnieliście też o jakichś szczepieniach - możecie napisac w tym temacie coś więcej?a prezesowi dajcie spokój, idziecie do pracy dla siebie i swoich wyników a nie dla niego
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-16 12:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To nie firma a totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem tam 2 tygodni, na więcej mnie nie starczyło. Nie polecam tam pracować w żadnym wypadku.Prezes tej firmy jest paranoik, nie wiem jak ta firma jeszcze trzyma się na rynku przy takim zarządzaniu.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-23
Żródło: Gowork.pl
Świdnik
(lubelskie)
SMF Poland Sp.  z o.o. jest dynamicznie rozwijającą się firmą w branży produkcji maszyn i różnego rodzaju urządzeń dla przemysłu. Wieloletnie doświadczenie i wiele zrealizowanych projektów uczyniło nas zaufanym współpracownikiem   wielu przedsiębiorców na całym świecie. Nasze maszyny pracują w zakładach w prawie 200 krajach zlokalizowanych na wszystkich kontynentach. Chemik – Technolog Miejsce pra
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Lalamido - 2014-11-19 21:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [herkules - 2014-11-13 16:50:50]:
Mnie ta firma się podoba. Normalnie bilaty na galę boksu kosztują majątek. A tutaj igrzyska i walki gladiatorów codziennie. A przy okazji nie trzeba płacić za kurs przetrwania. Każdy ma darmowe szkolenie non stop. Poza tym nawet czas wyjścia z progu do toalety Ci sprawdzają. Proponuję zgłosić nową dyscyplinę na olimpiadę :).
zdjecie uzytkownika
marzyciel - 2014-11-21 23:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś może podpowiedzieć jak tam jest na chwile obecną? Mam rozmowę o prace w następnym tygodniu na stanowisko, technika, elektryka, motażystę, pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMF Poland Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x