logo SMF  Poland Sp. z o.o.

SMF Poland Sp. z o.o.

Świdnik

Opinie o SMF Poland Sp. z o.o.

ja 2016-02-24 16:23:25
hahahaha pewnie sama ta opinie wstawila kazdy kto tam pracowal i pracuje narzeka na nia i to baaaaardzo w 9 miesiecy dzieki niej zwolnili 9 osob a i slyszalem ze uprzejmie donosi bo jak sie nic nie robi to trzeba czyms nadrobic moze wypowiedzialby sie ktos kto z nia pracuje badz pracowal?
2
cnc maniak 2016-02-26 15:20:01
pracowqalem z ta osoba jakies 4 miesiace i powiem szczerze ze nie wiem po co ona tam jest ciagle siedzi czyta ksiazki i tylko rozkazuje wiecznie niezadowolona udaje najmadrzejsza nie robi prawie nic dziwne tylko ze nikt tego nie widzi lub widziec nie chce ogolnie nie polecam pracy z ta osoba bo sa to tylko wrzaski nerwy i wyzwiska
1
miszczu 2016-02-26 20:27:41
na zale sie ludziom zebralo.co piąta osoba w tej firmie jest wkurzajaca ... i co z tego? dluga lista osobistosci szkoda energi na tych ludzi lac na to.
Firma oglosila upadlosc?podobno sporo ludzi pozwalniali. Beda zwijac interes?
Szalony derwisz 2016-02-28 10:53:21
I jak tam po sobocie złom wywieziony??? Zainteresowany wie o co chodzi i co niedługo się będzie działo :-)
3
GROM 2016-02-29 01:19:11
zanosi się na niezły bajzel...
nowy 2016-03-06 01:15:02
Jestem tutaj nowy, chciałbym wiedziec czy firma jest lojalna i czy mozna tutaj zostac na dluzej, bo po wpisach to troche nie wiadomo co myslec o tej firmie ??? Warto ???
nasz 2016-03-15 22:15:42
czy wypłata za marzec była ?
5
nowy 2016-03-18 14:38:21
Firma lojalna , a ktoś pyta czy wypłata za luty była ??? Admok albo Ty jakąś miłość do tej firmy przeżywasz albo ktoś specjalnie takie głupoty pisze... Ludzie żeby czekać na swoje pieniążki ??? Serio tutaj tak jest z wypłatą ??? Ze nie wiadomo kiedy bedzie ???


A co do kadry to spotkałem może dwóch ludzi co coś wiedzą i to wcale nie z produkcyjnych... także obsada w pracowników fatalna .....
1
Pit 2016-03-22 18:09:14
Całemu zespołowi polerni, wszystkim Pięknym i zawsze uśmiechniętym Paniom oraz nie mniej sympatycznej męskiej części brygady, którzy w pocie czoła lecz z pieśnią na ustach utrzymują na powierzchni okręt zwany SMF, z okazji Świąt Wielkanocnych, życzę spędzenia ich w miłej i serdecznej atmosferze, udanego i smacznego wypoczynku, rozchlapanego Dyngusa, a panom dodatkowo zadbanych i pięknych jajeczek!!!
Wadys 2016-03-24 21:52:11
Wypłaty spóźniają się i nie jest to tajemnicą.
Firma dobra na start, dużo się można nauczyć.
Pod względem płatności za delegacje i nadgodziny na pewno nie była lojalna w przeciągu ostatnich lat,teraz może jest inaczej bo kieruje nią kto inny.
były_pracownik 2016-04-14 12:46:48
Najwiekszym nieszcześciem firmy jest zatrudnianie niewłaściwych osób na kierowniczych stanowiskach. O słynnym mysliwym juz tu pisano ale jest jeszcze dziunia, której się wydaje, że jest naj naj a ulubionym jej zajeciem jest opierdzielanie ładniejszych lub/i madrzejszych od niej dziewczyn. Na dodatek zyje w swiecie fantazji w ktorym jest bardzo lubiana przez wspolpracownikow
4
Pietia 2016-04-22 13:57:03
Przepracowałem już 9 lat w tej firmie było różnie jeszcze trzeba zwolnić kilka osób z biura i kierownictwa razem z myśliwym to firma staneła by na nogi a polernia jest super
byłiniebył 2016-04-22 15:34:57
Ze wspomnianą powyżej Panią miałam niestety do czynienia i muszę przyznać, że nigdy nie spotkałam tak roztrzepanej i niezorganizowanej osoby, która na dodatek winę za swoją nieudolność zrzuca na innych. A charakterystyczne dla niej obwinianie podległych pracowników za to, że firma ma złą organizację to raczej niemądre zachowanie - wszak wiadomo, że ryba psuje się od głowy...
Dokładnie jak wspomniano powyżej firma potencjał ma duży ale trzeba właściwych ludzi na właściwych stanowiskach, żeby ten potencjał wykorzystać.
3
Nickzemny 2016-06-06 14:08:55
Od czego by tu zacząć, może od tego że wypłaty w tej jakże "Dynamicznie rozwijającej się firmie" są kiedy kadry mają ochotę na wykonanie przelewu. Pracodawców nie interesuje w żaden sposób że pracownik ma rodzinę na utrzymaniu. Wymagana jest realizacja części w terminie nierealnym z powodu braku narzędzi do obróbki, o które trzeba prosić się miesiącami i które pracownik może dostanie z łaska. Rzecz kolejna organizacja pracy w tej "firmie" nie istnieje, brak jakiejkolwiek świadomości które części są potrzebne na "już", a które mogą poczekać. Osoby kierujące produkcją nie mają pojęcia na temat produkcji i znajomości materiałów bo sprawowały całkiem odbiegającą funkcję od kierownictwa. Rzadko kiedy zdarza się aby zlecenia nadawane przez firmy zewnętrzne były realizowane w terminie. Zarobki na większości stanowisk są nieadekwatne do zarobków. Jedyny plus tej firmy to Umowa o pracę. Ogólnie nie polecam tej firmy. Pozdrawiam
2
Keny 2016-06-07 10:39:22
Chyba sobie żartujesz wypłaty od początku tego roku nie przychodziły wcześniej niż z 10-dniowym opóznieniem
Tomcio 2016-06-07 18:11:02
Obowiązki konstruktora SMF
Montaż konstrukcji i elementów maszyn
Projektowanie i wdrażanie prototypów nowych urządzeń
Analiza i optymalizacja konstrukcyjna istniejących oraz nowych prototypów
Sporządzanie dokumentacji wykonawczej
Nadzorowanie i współpraca z dostawcami części i materiałów
Opracowywanie i aktualizowanie dokumentacji techniczno-ruchowej wdrażanych maszyn i urządzeń
Współpraca z zespołem monterów i rozwiązywanie problemów wynikłych w trakcie montażu
Wymagania:
Wykształcenie wyższe techniczne, preferowany kierunek: mechanika i budowa maszyn lub pokrewne
Doświadczenie w projektowaniu zautomatyzowanych urządzeń produkcyjnych- 2 lata
Dobra znajomość oprogramowania Inventor, Solid Edge, NX, CAD (jednego z nich)
Wiedza z materiałoznawstwa oraz technologii wytwarzania (obróbka plastyczna metali, łączenie metali, obróbka skrawaniem, wykończenie powierzchni itp.)
Bardzo dobra znajomość rysunku technicznego
Wiedza w zakresie podstawowych obliczeń wytrzymałościowych
Kreatywność, samodzielność, operatywność i dynamizm w działaniu
Komunikatywność i umiejętność pracy w zespole,
Prawo jazdy kat. B,
Znajomość jęz. angielskiego umożliwiająca kontakt z klientami zagranicznymi
Oferujemy:
Możliwość dalszego rozwoju zawodowego
Atrakcyjne wynagrodzenie
Stabilną formę zatrudnienia
Udział w tworzeniu i wdrażaniu nowych technologii
Duże pole do samodzielnego działania.
I czego można chcieć od takiej firmy?
Zlomiarz 2016-06-07 22:08:05
O widzę ze ktoś wylewa żale publicznie. Jak się nie ma umiejętności to zostaje smf poland. Tyle w temacie... Niektórzy mają tak nasrane pod bańka ze liza tyłki tylko po to aby tam zostać ale.... Ta firma to zbiorowisko i każdy o tym wie....
1
pif 2016-06-10 10:54:08
I jeszcze słówko na temat wypłat. Jedna pani, która się tym zajmuje (i nie będę wymieniał nazwiska) z przyjemnością - o ile trafi się okazja - zatrzyma wasze pieniążki dla siebie. Po prostu pilnujcie tego i nie dajcie się zwodzić tym, że "coś tam" załatwi się jakoś inaczej.
1
Wadys 2016-06-18 09:58:21
Regularności wypłat wynagrodzenia ostatnio nie ma żadnej, nadgodziny są płatne na odrębnej umowie.
Na ile się umówisz tyle dostaniesz, ale raczej na górną półkę nie licz.
"Nie płacimy najmniej na rynku, a każdy wie że w innych firmach trzeba za tyle mocno się napracować" słowa kadrowej z końca lutego 2016.
1
Tara 2016-06-19 01:17:58
Wynagrodzenia są płacone na umowie masz do 10 a w rzeczywistości masz je 30... W innych firmach są punktualnie niezależnie od stanowiska... Chyba,że wynosisz blachę sukcesywnie to wtedy możesz sprzedać daleko od swidnika i wtedy masz jakiś zysk.... Popytaj kolegów oni ci powiedzą gdzie passerzy przyjmują kradziona nierdzewke z smfu...
5
jurek za krat 2016-06-19 13:29:11
( usunięte przez administratora ),jak wam nie pasuje treninowosc wyplat wystarczy zglosci, w tym miesiacu po kontroli byly 10tego.
jurek za krat 2016-06-19 13:29:43
buraki,jak wam nie pasuje treninowosc wyplat wystarczy zglosci, w tym miesiacu po kontroli byly 10tego.
pif 2016-06-20 09:43:32
Miłoszku, z tego co piszesz wnioskuje, że jesteś pracownikiem smf-u, wiec doskonale wiesz o kogo chodzi. Nie wiem kim jesteś ale nie umniejszaj faktu kradzieży, bo ona zawsze będzie się tak nazywać, a ja po prostu tylko ostrzegam innych i tyle. To, że sprawa nie miała dalszego ciągu wynika jedynie z troski o kolegów, którzy tez pracują, a musieliby zeznawać.
5
Techn8 2016-06-26 01:03:59
Szukasz pracowników do nie swojej firmy ???
5
Jaaa i Wyyy jesteśmy tacy sami. 2016-07-09 14:06:12
Chciales się czegoś nauczyć to musisz iść najpierw do szkoły.
Przy takich zarobkach nikt nie bedzie ryzykował utraty pracy bo przyszedl nowy i chce się uczyć a jak ogarnie 10% maszyny to już wielki fifo fago co ja nie potrafie. Za 2000zl nawet bym na Ciebie nie patrzył co robisz, przyszedłes to zacznij od sprzątania. W takiej sytuacji w firmie, trzeba się trzymać i robić swoje. Jak widzę co się dzieje to chyba tamta hala nie ma problemów aby wypchnąć detale na obróbkę czy na montaż, idzie na bieżąco i bez problemów. Obróbka czeka na organizacje i więcej przybyszów z odległych krajów. Montaż robi co może z tego co mają.

Ta firma produkuje coś z drewna, że ktoś niby coś wynosi? Czy to jakieś stare palety?
Chyba ciężko komuś na sercu...

Płace na Cnc, prasie, plazmie itd i tak są o połowę zanizone za taka robotę i wiedze. Nikt długo za 1500 nie bedzie robił.

Rób swoje i nie patrz na nikogo, jak nie to idź do R. I niech firma płacze po tobie. Jak tak traktowani są pracownicy to nie ma co się dziwić że ludzie uciekają za nowa praca-stabilną.
Powodzenia rodacy-Polacy!
7
Asdf 2016-07-11 09:45:33
Gdzie są nasze wypłaty? Znowu wieczne opóźnienia?
10
Snajper 2016-07-11 17:28:31
Jeśli ktoś szuka pracy i lubi się po męczyć - jak najbardziej polecam, ale nie polecam w ogóle nikomu mądremu nawet po wyższych studiach, szkoda czasu, wymagania z kosmosu i liche zarobki oraz co najważniejsze nieterminowe wypłaty - płacą kiedy chcą, a o urlopie proszę zapomnieć.

Pytanie do tych wszystkich omnibusów co wyżej pisali: blacha i drewno - o co chodzi?
Jak nie wiesz to nie pisz jeden z drugim bzdur.

Drewno - no tak palety, na których arkusze blachy przywożą to co Was tam boli i szczypie w 4 litery, kto chce to za pozwoleniem bierze do domu.

Temat blachy - temat rzeka bez końca - A kto kradnie - ten kto siedzi najbliżej koryta - w lesie to tylko gajowy znawca wszechświata - mądry i wyuczony a tak naprawdę szkoda pisać, sprawdźcie sami.

I pytanie takie ogólne - po co ta firma jeszcze istnieje? Zwalniają się konstruktorzy, spawacze i inni.
Tylko łapserdaki i czerwone [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedzą i tyrają by się kasy nachapać włącznie z emerytami którym wiecznie mało. Ludzi normalnych, którzy chcą zarobić na przysłowiowy chleb traktuje się jak "śmieci".

Gdzie są wypłaty, gdzie pieniądze za czerwiec?
10 był w niedziele a wg KP powinno być to zapłacone 8 czyli w piątek.
KPINA a nie FIRMA.

Zima - wg przepisu max +14 na hali, a bywało gorzej - przejął się ktoś nikt, pracować i tyle.
Lato - za gorąco, brak ograniczeń w przepisach ale wodę sobie kup sam młody człowieku - bo pracodawca ma to w głębokim poważaniu.
15
Ewelina 2016-07-12 12:56:37
czy pracował lub pracuje w tej firmie na sprzątaniu jakie tam panują warunki i atmosfera,jak płaca i ogólnie czy warto tam iść? gdzie w ogóle mają to sprzątanie .
Tara 2016-07-13 01:40:31

Dziewczyno odpuść sobie naprawdę....
6
Ewelina 2016-07-13 15:12:42
i dziękuję za odpowiedz dobrze ze są takie portale dałam sobie spokój juz z tym.
5
Lalamido 2016-07-19 20:54:40
Taaaaa - to prawda!!!
W końcu ktoś to napisał!!!
Ile tak naprawdę ten to Gajowy vel Myśliwy potajemnie kazał spawać dla siebie na nocnych zmianach wanien na ustrzelone zwierzęta i wywoził potajemnie?
Może kierownik spawalni nic o tym nie wie? Oj ... nie sądzę!!!
Nie ładnie Panowie!!!
Ale innych osądzać i wyrzucać z pracy to bardzo łatwo wam przychodzi.
Nie ładnie Panowie!!!
8
Zgred 2016-07-21 10:46:13
Z ostatniej chwili !!!! Prezes zakończył wczasy w zakładzie karnym :-P ciekawe na jak długo...Znów spaceruje po hali z pieskiem przy nodze. Jest szansa że wypłaty będą bardziej terminowe bo nie trzeba zbierać na kaucję za niego :-P
6
Kot 2016-07-21 14:02:12
Zgred, jak mowa o psach, to powiedz co się robi z psem co gryzie rękę co go karmi? Może sam się odstrzel jak się nie podoba? Bo skąd masz na żarcie?
3
Zgred 2016-07-21 17:14:50
Po pierwsze w tej firmie jest jeden kundel, w dodatku jakiś farbowany... Skoro zwiesz się Kotem raczej boisz się gdy ktoś na Cb szczeknie. Dlatego rozumiem Twoją stronniczość Pozdrawiam, żyj tak dalej
4
Privet 2016-07-29 21:44:02
Wzruszające są wasze wypociny i śmiech ogarnia ludzi na ta firmę i ludzi tam pracujących
3
zainteresowany 2016-08-02 10:50:16
Witajcie,
czy może mi ktoś powiedzieć, jaka jest obecnie sytuacja w firmie, pojawiło się ogłoszenie o zatrudnieniu, zamierzam aplikować, ale po tych postach nie jestem pewien, czy warto, jak wygląda sytuacja dziś, jaka atmosfera, jak z wypłatami, jakie zarobki na start (dla osób z doświadczeniem technicznym), czy firma stabilna??
NEO 2016-08-02 14:57:42
Firma szuka spawaczy TIG
2
Jaaaa 2016-08-03 13:19:55
Żegnaj młody!!!! Pozdro!
9
Fuck smf 2016-08-05 00:45:55
Młody masz swój smf Hehe hamburk w czystym wydaniu
6
Stanisław 2016-10-08 19:10:19
Witam, jestem zawiedziony pracą w tej firmie. Widzę że szykują się przyjęcia nowych pracowników ( Ukraińców ) pewnie kosztem starych pracowników. Po za tym ciekaw jestem czy będą wypłaty w tym miesiącu z tego co wiem nic za bardzo się nie sprzedało.
3
NikitaHruszczof 2016-10-12 19:52:04
Gdzie są nasze pieniądze? Za co mamy żyć? Jak długo będziemy czekać na wypłaty?
3
pif 2016-10-12 20:12:57
Nikita, oglądałeś "Samych swoich"? Pamiętasz co powiedziała matka Pawlaka? - "I co taki zdziwiony? Był czas przywyknąć przecie..."
1
F 2016-10-13 11:42:38
Jak narazie to firma jest w tzw ( usunięte przez administratora )e wypłaty opóznione brak narzedzi masa ludzi którzy nic nie robia a rwą sie do rzadzenia i nie wychodzi to firmie na dobre
er 2016-10-13 19:15:19
@F ale no przecież trzeba być jednak dobrej myśli ważne żeby wszystko szło ku lepszemu mam racje? nigdy nie wiadomo kiedy się coś zmieni prawda? tylko wiadomo że na to wszystko potrzeba jednak czasu ..
SPEDYTOR 2016-10-27 13:19:29
NIE PLACA SPRAWA ODDANA DO KOMORNIKA DLUG W KRD!!
1
Alfred Al 2016-10-28 17:51:12
Nic nowego. W SMFie prezesi są już prawie na "ty" z komornikami.
3
osama 2016-11-05 10:34:27
Firma jak firma nie jest zla ale niektórzy pracownicy i kierownik.....sylwek pijany krzys tez a kierownik zero reakcji
4
Bugatti 2016-12-01 17:20:58
Ty to jakiś dziwny jesteś...
pif 2016-12-06 19:34:05
Gdy Mikołaj szykował się już do drogi weszła pani Mikołajowa i powiedziała żeby tym razem się pośpieszył z powrotem bo przyjedzie w gości jej mamusia i wypadałoby żeby był na czas w domu.Potem okazało się,że dwa najlepsze renifery akurat dzisiaj wzięły sobie wolne,a dwa kolejne zdążyły już zalać się w trupa.Saniom skończył się przegląd, elfy ogłosiły strajk i zażądały podwyżki,a worek na prezenty nie ma certyfikaty UE.Wtedy (wkurzony na maksa),usłyszał nieśmiałe pukanie.W progu drzwi stał mały,pyzaty,uśmiechnięty aniołek z choinką pod pachą.
-Cześć Mikołaju-powiedział.
-Przyniosłem ci choinkę.Prawda,że fajna(?).Gdzie ją wsadzić?
...I od tego właśnie dnia istnieje piękny zwyczaj umieszczania aniołka na czubku choinki...
UDANYCH PREZENTÓW dla całej polerni!!!
1
sir 2016-12-07 14:02:07
witam, nie mam rozeznania i dlatego pytam...SMF i TEMA to są dwie firmy czy jedna?
Zostaw swoją opinię o SMF Poland Sp. z o.o. - Świdnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMF Poland Sp. z o.o.