brak logo

Bayer

Warszawa

Opinie o Bayer

anonim 2013-08-23 12:51:32
anonim, a jaki to dział jesli moge wiedzieć? No i ten socjal w bayer, co masz na myśli? Trzynastki, wczasy pod gruszą?
1
franek 2013-10-08 03:13:26
tak 13stki i 14stki, na początku roku ustala się cele - i jeśli pod koniec roku są zrealizowane to dostaje się bonusa. średnio dodatkowe dwie pensje. Cele- to dla osób z administracji to nie cele sprzedażowe - tylko na przykład uporzadkowanie archiwum itp.
1
kajtek 2013-11-26 18:57:18
Coś jeszcze w ramach motywatorów, bonusów, czy systemu socjalnego w Bayer? Ogółem polecacie pracę? Jak najlepiej złożyć CV?
tic 2014-03-14 19:39:11
Bayer .. ciekaw jestem czy to ta sama firma co w Krefeldzie, Leverkusen, Dormagen.. jak to ta sama firma nie polecam, podejście rasistowskie tej firmy jest na 6 do obcokrajowców [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] buraki niemieckie. przy takiej skali załadunków żeby pracownik z biura nie potrafił rozmawiać po angielsku ... szok.. zachowanie jak by z pola... miny, spojrzenia , podawanie lotem papierów...
1
doświadczony 2014-04-10 22:57:59
Jest teraz oferta na product managera, jaka jest praca producta? jakie zarobki??
Patryk K. 2014-05-29 19:48:09
Ktos zweryfikuje te ostatnie opinie, bo nie przekonały mnie do szukania pracy w Bayerze, a chyba nie jest tak najgorzej.
Tomasz R 2014-09-16 12:39:22
Czy ktoś z was ma jakieś info o nowej ofercie pracy w firmie Bayer odnośnie przedstawiciela-handlowego która była aktualna do 13.09.2014
1
chyba nikt 2014-09-30 18:37:16
szczerze, to ja dopiero od wczoraj szukam pracy i nie widzialem teraz nic konkretnego niestety na temat tego ogloszenia. ale powiem szczerze, ze chcialbym je zobaczyc bo bym na nie zaaplikowal. cos orientujecie sie na temat tego co można teraz robić dla bayeru? chciałem pracować dla takiego koncernu dużego.
1
zainteresowana 2014-10-15 20:19:39
Witam,

może jakieś szczegóły ???? Wchodzę na takie forum ale ost. trafiam na same żale ...
chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca w dziale otc, czego mogłabym spodziewać się na rekrutacji no i jaka kasa, auto gps ...

Pozdrawiam
PRacka 2014-10-27 13:12:31
potrzebuje tak samo jak zainteresowana informacji o pracy dla bayera jako przedstawiciel interesuje mnie to konkretnie duze wynagrodzeni chyba ze jest zdecydowanie male ? no i te inne szczególy ważne dla specyfiki tej pracy, samochód, kierownictwo i wymogi jakie się stawia przed nowymi pracownikami.
zaciekawiony 2014-11-06 15:52:59
pojawiły się ost oferty Bayeru na PF .... ruszyły rekrutacje ?
3
lica 2014-11-10 16:53:05
widzę , że wysoko mierzysz @zaciekawiony. W sumie chyba nie ma bardziej znanej na naszym rynku firmy do której aplikować można na przedstawiciela farmaceutycznego. Jeżeli nawet rekrutacje ruszyły to tutaj trochę one potrwają , bo wiadomo , że przeprowadzą je rzetelnie aby wybrać tych najlepszych z wielu
zaciekawiony 2014-11-12 14:12:09
jestem bardzo zainteresowany tą firmą ... oferty wiszą i tak naprawdę nie wiem czy już po ... czy rzeczywiście akcja dopiero zacznie nabierać tempa :))
1
narwin 2014-11-24 20:41:45
Hej, a może jest ktos w stanie polecić lub odradzić stanowisko Doradca Medyczny (sektor pro-biotyków) w Bayer? bowiem własnie poszukują jednego i zastanawiam sie nad aplikacją. Oferta brzmi naprawdę ciekawie, jest podobno samochód służbowy, telefon komórkowy, laptop, czy tajemniczy bogaty pakiet świadczeń socjalnych. Ktos wie cos więcej?
1
rep 2014-12-03 19:21:32
Byłem u nich na rozmowy ie i powiem szczerze trochę dziwnie. Rozmowa w barze centrum handlowego? Trochę zenujace jak na tak poważna firmę. Odezwy oczywiście nie ma ale to w tej chwili standard firm. Ciężko nawet na pisać parę slow na maila. Trzeba pracować na swojego szefa.
das 2014-12-08 23:44:41
a z wykształceniem srednim przyjmuja do pracy w tej firmie? czy zaleznie od wymagan w ogłoszeniu? trzeba posiadac dodatkowe kompetencje? na jakich zasadach przyjmuja do pracy? sa mozliwosci awansu w tej firmie szkolenia i rozwoju zawodowego? bardzo byłabym wdzieczna za odpowedz dziekuje bardzo i pozdrawiam serdecznie.
pilne 2014-12-10 12:39:19
jak wygląda assesment w bayerze?
1
andy 2014-12-13 21:31:20
do das: z wykształceniem średnim to Cię teraz na kierowcę autobusu nie przyjmą.
2
pan włos 2014-12-23 12:44:55
na serio miałeś rozmowę kwalifikacyjną w barze w centrum handlowym? nie wiem jak do tego tematu podejść. czy firma jest tak dynamiczna i wyluzowana (pozytywnie) czy może jest to jakaś forma ukrywania czegoś i brak szacunku do człowieka starającego się o pracę? nie wiem... a myślałem nam racą u nich... warto?
1
fagot 2015-01-06 15:49:25
z wykształceniem średnim możesz jeszcze znaleźć tak dobrą pracę , że się tego nawet chyba nie spodziewasz , a co do pracy w bayerze to oczywiście zależy na jakie stanowisko pracy szukasz. Jeśli chcesz być PH to liczy się głównie Twoje doświadczenie, a więc to czym możesz się pochwalić z zeszłych lat
max 2015-01-07 21:57:37
Czy ktoś orientuje się jakie są zarobki dla medycznych z doświadczeniem?
3
mm 2015-01-19 21:31:29
Czy ktos wie jak wyglada asessment w bayerze ile można wołać mając doswiadczenie?
1
homar na ostro 2015-01-20 18:57:37
cześć wszystkim, nie będziemy się tu rozwodzić na tematy czy tak duża korporacja jest dobrym czy złym pracodawcą. mają swoją polityke i strategię działania w kontekście kadrowo - personalnym, nie każdemu może ona odpowiadać. jednakże napiszcie mi czy obecnie są u nich jakiekolwiek wolne miejsca pracy teraz?
2
was 2015-02-03 23:20:10
Jak poważna firma to trochę dziwne są te przeprowadzanie rozmów w galerii handlowej ... no ale cóż różnie to bywa ważniejsze to zeby sie współpracowało dobrze z nimi zeby wywiazywali sie z umowy płacili terminowo traktowali swojego pracownika z szacunkiem czy ktoś posiada doświadczenie z tą firmą dziękuje za odpowiedzi..
Munch 2015-02-18 02:23:37
Bayer posiada naprawdę bardzo dużą ilość produktów medycznych, leków i nie jest możliwe to wszystko spamiętać, nie mówiąc już o sprawnym posługiwaniu się dokumentacją czy ulotką do każdego leku. Stąd też zastanawiam się jakie wymagania stawiają nowym pracownikom i czego takiego będą wymagać w najbliższych rekrutacjach.
tomek 2015-04-01 09:58:33
witam wszystkich którzy się wybierają do firmy Bayer&Riedl Personalservice Gmbh
OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w lutym pojechałem do tej firmy i to był największy błąd . na dzień dobry się nie zgadzało nic . inaczej pani Petra gada przez telefon inaczej jest , praca miała być na długi okres a była na tydzień . potem inna firma i znowu to samo tydzień . i oczywiście wysyłka do domu i czekać na telefon. potem dzwonią z propozycja nowego kontraktu na lepszych warunkach . człowiek jedzie po to tylko żeby 1 dzień robić i tyle , firma nie kompetentna co do pracy. KłAMIA ŻEBY TYLKO ZWERBOWAĆ ludzi UUUUUUUUUUUUUUUWWWWWWWWWWWWWWWAAAAAAAAAAAAAAAGGGGGGGGGGGGGGGAAAAAAAAAAAAAAAA ODRADZAM TĄ FIRME
Katnis 2015-04-24 18:55:20
Nie na każdym stanowisku jest tak jak mówisz. Ciekawi mnie na jakie właśnie stanowisko startowałeś, że potraktowali Cię w ten sposób. Ja nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.
1
willy 2015-06-01 17:58:47
No cóż, szwabska firma, biurokracja na sto dwa, dużo słoików, od kilku lat dlatego zarobki w dół, zlepek różnych firm i serwisów aby mona między nimi przewalać kasę, budżety okrojone, brak kompetencji - przerost formy nad treścią, dobrze, ze menago już przekrętów nie robią (bo prawo farmaceutyczne trochę im przeszkadza), rozbudowana do idiotyzmu struktura, prezes Bayera jako figurant bez decyzyjności - od tego są dyrektorzy BU, dużo zadęcia mało ognia, informatyka to państwo w państwie, oczyścicie dobre samochody aby czymś zachęcić. Mógłbym jeszcze więcej dać negatywów jako stary menago w tej firmie, ale mi się nie chce. Przestrzegam tylko przed CC - tam pracują same głąby a planów nie robią, bo nie wiedzą jak. No i generalnie przed menago z innych BU bo to naprawd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poza Animalsami).
lubomir 2015-06-01 22:20:46
w bayerze niemcy ciągle szukają nowych pracownikow co nie oznacza raczej że w firmie jest obecnie świetna atmosfera do pracy. Chociaż to co oferują czyli: Pracę w stabilnej firmie z wysoko rozwiniętą kulturą organizacyjną, Możliwość rozwoju, również w skali międzynarodowej (uczestnictwo w programach rozwojowych Talent Pool, Bayer Academy oraz innych), Atrakcyjne warunki zatrudnienia, bogaty pakiet socjalny, Samochód służbowy i nowoczesne narzędzia pracy Nie wygląda źle.
bynek 2015-06-14 05:16:19
chłopie nigdzie nie jedzx ja wrocilem robilem w piekarni w altdorf zjechalem po miesiacu i kase mieli wyslac i nic nie ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedz w domu dobrze radze to oszusci i zlodzieje
byłem tam 2015-06-17 15:02:18
zgadzam się , oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na każdym kroku okradają pracownika. dostają za ciebie 28 euro , a ty dostajesz 7 i dojazdy też są fałszywe , bo oni dostają ok20 euro za dzień , a ty tylko 5
mich 2015-07-02 03:23:42
W Bayer można zrobić praktyki w Dziale Human Resources tak w ogóle. http://www.pracuj.pl/praca/praktykant-ka-w-dziale-human-resources-warszawa,oferta,3971564 Mnie przekonuje fakt, że sami zaznaczają że u nich praktyka to nie parzenie kawy, a przecież w większości z tym się kojarzą ludziom wszelkie praktyki
lica 2015-08-10 21:50:17
to chyba do tej pory trafiałeś do beznadziejnych firm jeśli chodzi właśnie o odbywanie praktyk. Ja póki co wszędzie się czegoś uczę i nie mogę powiedzieć , abym miał jakieś wielkie problemy ze znalezieniem sobie zajęcia w Bayerze. Będę starał się o normalny etat, najchętniej na jakimś menadżerskim stanowisku
kama 2016-01-07 16:36:06
@lica, to może stanowisko Junior Specjalist w dzialanosci gospodarczej,trzeba posiadac dyplom ukonczenia studiow wyzszych finanse itp, znac biele angielksi i mowic plynnie po niemiecku
lica 2016-01-10 01:27:37
Moim zdaniem głównym atutem który można wymienić w tej firmie jest atmosfera. Sam tu nie pracuje jednak z pracownikami miałem już nie raz możliwość się spotkać. Spróbuję jednak zaaplikować na asystenta. może da radę
bułeczka3 2016-01-12 18:46:48
@lica oni wbrew temu że są międzynarodową gigantyczną korporacją to się wydają tacy do ludzi. dlatego ja chętnie do nich na praktyki do działu księgowości złożę papiery
1
kusik 2016-01-15 03:25:00
@bułeczka3, praktyki jak mniemam bezpłatne, ale idź, może Cie czegoś naucza. Chociaz jak dla mnie to księgowość to głównie kawę pije. Są tu jakieś szkolenia w ogóle dla praktykantów?
kusinka 2016-01-17 16:15:29
są szkolenia tego typu, że obserwujesz wszystko no i oczywiście na początku bhp itd. ale jak przyjmą cię dalej do pracy to oferują szkolenia i takie doszkalające kursy :)
bajer 2016-01-19 18:23:42
@kusik w ofercie jest napisane że oferują płatne 3-miesięczne praktyki z możliwością przedłużenia współpracy i zatrudnienia. Oferta wydaję się naprawdę fajnie i zostaje przydzielony opiekun praktyk
Miła 2016-01-31 14:20:51
Witam jakaa agencja rekrutuje do Bayer moze mi ktos podac??chciałbym spróbowac...
lica 2016-01-31 21:01:58
a nie da się bezpośrednio do nich aplikować ? znajomy mówił , że próbował dostać się na team leadera którego obecnie szukaja i nie wpsominał o żadnych agencjach
borys 2016-02-05 23:22:50
Szukają ludzi.do.wyzysku w pracy ☺
1
fins 2016-02-06 20:03:12
Nikt Ci nie każe pracować @borys, jeśli pracowałeś przez tą firmę w Niemczech to nie powinieneś narzekać, ponieważ dostajesz niemiecką umowę, a kasa jak wiadomo dobra.
kama 2016-04-06 11:38:04
Widzę, że w dalszym ciągu poszukują przedstawicieli farmaceutycznych ds. odsprzedaży w Sandomierzu. Fajna oferta, ktoś aplikował? Chętnie poznam dokładne warunki zatrudnienia.
staszek 2016-05-06 09:21:24
no i jest do nich nowa oferta pracy - jako Przedstawiciel Farmaceutyczny ds. Odsprzedaży.
żenada 2016-06-09 19:47:34
praca u nich to żenada. wykorzystują ludzi, traktują jak tanią siłę roboczą, typowe szwaby, koniec kropka. NIE POLECAM nie dajcie się złapać na znaną markę- nie zarobicie tu.
żenada 2016-06-09 19:53:23
ani atmosfera, ani pieniądze. niestety ale atmosfera typowo korpo... kązdy dba o siebie i o to żeby go ktoś nie podsiadł. niby koledzy ale odwrócisz się i kop w plecy ;) zmierzcie się z opiniami bo nie ma pozytywnych-dopiero decydujcie się czy warto tam pracować.
assia 2016-06-11 16:41:13
co do pieniędzy to czy ktokolwiek się z was orientuje jak to u nich jest z programem praktyk i czy jest praktykantom płacone jakies wynagrodzenie? chodzi mi konkretnie o program praktyk na stanowisku gdzie się wymaga znajomości języka niemieckiego, odpiszcie
Wkurzona 2016-06-29 16:11:56
Bayer + Riedl Personalservice . pracowałam przez ta firme i nie polecam. za 8 dni pracy dostalam 145euro, gdzie miałabyc placona dieta, której nie dostałam bo za krotko pracowalam!! Nikt o tym mi nie powiedział. Co jeszcze jest lepsze za mieszkanie za 8dni zgarneli 90 euro a warunki jak wczesna komuna. Za ciuchy nam odciągneli 90 euro, chcieliśmy to wszystko zwrocić a kordynatorka nie trzeba bo za ciuchy nie zabieramy. To jest złodziejstwo i oszukiwanie czlowiek!! Zycze powodzenia odważnym co chcą tam pracować!!!
ledek 2016-06-29 16:16:02
Trochę się obawiam ponieeważ, aplikowałem tam i czekam na ustalenie dnia na rozmowę kwalifikacyjną, wiem że szukają w różne miejsca Niemiec wiec może nie wszedzie jest kiepsko jak mówicie, trzeba dobrze czytać umowę
Zostaw swoją opinię o Bayer - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bayer