Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bayer

Pracowałeś w firmie Bayer i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-10-15 20:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

może jakieś szczegóły ???? Wchodzę na takie forum ale ost. trafiam na same żale ...
chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca w dziale otc, czego mogłabym spodziewać się na rekrutacji no i jaka kasa, auto gps ...

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
PRacka - 2014-10-27 13:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potrzebuje tak samo jak zainteresowana informacji o pracy dla bayera jako przedstawiciel interesuje mnie to konkretnie duze wynagrodzeni chyba ze jest zdecydowanie male ? no i te inne szczególy ważne dla specyfiki tej pracy, samochód, kierownictwo i wymogi jakie się stawia przed nowymi pracownikami.
zdjecie uzytkownika
zaciekawiony - 2014-11-06 15:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojawiły się ost oferty Bayeru na PF .... ruszyły rekrutacje ?
zdjecie uzytkownika
lica - 2014-11-10 16:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zaciekawiony - 2014-11-06 15:52:59]:
widzę , że wysoko mierzysz @zaciekawiony. W sumie chyba nie ma bardziej znanej na naszym rynku firmy do której aplikować można na przedstawiciela farmaceutycznego. Jeżeli nawet rekrutacje ruszyły to tutaj trochę one potrwają , bo wiadomo , że przeprowadzą je rzetelnie aby wybrać tych najlepszych z wielu
zdjecie uzytkownika
zaciekawiony - 2014-11-12 14:12:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jestem bardzo zainteresowany tą firmą ... oferty wiszą i tak naprawdę nie wiem czy już po ... czy rzeczywiście akcja dopiero zacznie nabierać tempa :))
zdjecie uzytkownika
narwin - 2014-11-24 20:41:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może jest ktos w stanie polecić lub odradzić stanowisko Doradca Medyczny (sektor pro-biotyków) w Bayer? bowiem własnie poszukują jednego i zastanawiam sie nad aplikacją. Oferta brzmi naprawdę ciekawie, jest podobno samochód służbowy, telefon komórkowy, laptop, czy tajemniczy bogaty pakiet świadczeń socjalnych. Ktos wie cos więcej?
zdjecie uzytkownika
rep - 2014-12-03 19:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem u nich na rozmowy ie i powiem szczerze trochę dziwnie. Rozmowa w barze centrum handlowego? Trochę zenujace jak na tak poważna firmę. Odezwy oczywiście nie ma ale to w tej chwili standard firm. Ciężko nawet na pisać parę slow na maila. Trzeba pracować na swojego szefa.
zdjecie uzytkownika
das - 2014-12-08 23:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a z wykształceniem srednim przyjmuja do pracy w tej firmie? czy zaleznie od wymagan w ogłoszeniu? trzeba posiadac dodatkowe kompetencje? na jakich zasadach przyjmuja do pracy? sa mozliwosci awansu w tej firmie szkolenia i rozwoju zawodowego? bardzo byłabym wdzieczna za odpowedz dziekuje bardzo i pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
pilne - 2014-12-10 12:39:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak wygląda assesment w bayerze?
zdjecie uzytkownika
andy - 2014-12-13 21:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do das: z wykształceniem średnim to Cię teraz na kierowcę autobusu nie przyjmą.
zdjecie uzytkownika
pan włos - 2014-12-23 12:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na serio miałeś rozmowę kwalifikacyjną w barze w centrum handlowym? nie wiem jak do tego tematu podejść. czy firma jest tak dynamiczna i wyluzowana (pozytywnie) czy może jest to jakaś forma ukrywania czegoś i brak szacunku do człowieka starającego się o pracę? nie wiem... a myślałem nam racą u nich... warto?
zdjecie uzytkownika
fagot - 2015-01-06 15:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andy - 2014-12-13 21:31:20]:
z wykształceniem średnim możesz jeszcze znaleźć tak dobrą pracę , że się tego nawet chyba nie spodziewasz , a co do pracy w bayerze to oczywiście zależy na jakie stanowisko pracy szukasz. Jeśli chcesz być PH to liczy się głównie Twoje doświadczenie, a więc to czym możesz się pochwalić z zeszłych lat
zdjecie uzytkownika
max - 2015-01-07 21:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś orientuje się jakie są zarobki dla medycznych z doświadczeniem?
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-01-19 21:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos wie jak wyglada asessment w bayerze ile można wołać mając doswiadczenie?
zdjecie uzytkownika
homar na ostro - 2015-01-20 18:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
cześć wszystkim, nie będziemy się tu rozwodzić na tematy czy tak duża korporacja jest dobrym czy złym pracodawcą. mają swoją polityke i strategię działania w kontekście kadrowo - personalnym, nie każdemu może ona odpowiadać. jednakże napiszcie mi czy obecnie są u nich jakiekolwiek wolne miejsca pracy teraz?
zdjecie uzytkownika
was - 2015-02-03 23:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak poważna firma to trochę dziwne są te przeprowadzanie rozmów w galerii handlowej ... no ale cóż różnie to bywa ważniejsze to zeby sie współpracowało dobrze z nimi zeby wywiazywali sie z umowy płacili terminowo traktowali swojego pracownika z szacunkiem czy ktoś posiada doświadczenie z tą firmą dziękuje za odpowiedzi..
zdjecie uzytkownika
Munch - 2015-02-18 02:23:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bayer posiada naprawdę bardzo dużą ilość produktów medycznych, leków i nie jest możliwe to wszystko spamiętać, nie mówiąc już o sprawnym posługiwaniu się dokumentacją czy ulotką do każdego leku. Stąd też zastanawiam się jakie wymagania stawiają nowym pracownikom i czego takiego będą wymagać w najbliższych rekrutacjach.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-04-01 09:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich którzy się wybierają do firmy Bayer&Riedl Personalservice Gmbh
OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w lutym pojechałem do tej firmy i to był największy błąd . na dzień dobry się nie zgadzało nic . inaczej pani Petra gada przez telefon inaczej jest , praca miała być na długi okres a była na tydzień . potem inna firma i znowu to samo tydzień . i oczywiście wysyłka do domu i czekać na telefon. potem dzwonią z propozycja nowego kontraktu na lepszych warunkach . człowiek jedzie po to tylko żeby 1 dzień robić i tyle , firma nie kompetentna co do pracy. KłAMIA ŻEBY TYLKO ZWERBOWAĆ ludzi UUUUUUUUUUUUUUUWWWWWWWWWWWWWWWAAAAAAAAAAAAAAAGGGGGGGGGGGGGGGAAAAAAAAAAAAAAAA ODRADZAM TĄ FIRME
zdjecie uzytkownika
Katnis - 2015-04-24 18:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie na każdym stanowisku jest tak jak mówisz. Ciekawi mnie na jakie właśnie stanowisko startowałeś, że potraktowali Cię w ten sposób. Ja nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-01 17:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
willy - 2015-06-01 17:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No cóż, szwabska firma, biurokracja na sto dwa, dużo słoików, od kilku lat dlatego zarobki w dół, zlepek różnych firm i serwisów aby mona między nimi przewalać kasę, budżety okrojone, brak kompetencji - przerost formy nad treścią, dobrze, ze menago już przekrętów nie robią (bo prawo farmaceutyczne trochę im przeszkadza), rozbudowana do idiotyzmu struktura, prezes Bayera jako figurant bez decyzyjności - od tego są dyrektorzy BU, dużo zadęcia mało ognia, informatyka to państwo w państwie, oczyścicie dobre samochody aby czymś zachęcić. Mógłbym jeszcze więcej dać negatywów jako stary menago w tej firmie, ale mi się nie chce. Przestrzegam tylko przed CC - tam pracują same głąby a planów nie robią, bo nie wiedzą jak. No i generalnie przed menago z innych BU bo to naprawd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poza Animalsami).
zdjecie uzytkownika
lubomir - 2015-06-01 22:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w bayerze niemcy ciągle szukają nowych pracownikow co nie oznacza raczej że w firmie jest obecnie świetna atmosfera do pracy. Chociaż to co oferują czyli: Pracę w stabilnej firmie z wysoko rozwiniętą kulturą organizacyjną, Możliwość rozwoju, również w skali międzynarodowej (uczestnictwo w programach rozwojowych Talent Pool, Bayer Academy oraz innych), Atrakcyjne warunki zatrudnienia, bogaty pakiet socjalny, Samochód służbowy i nowoczesne narzędzia pracy Nie wygląda źle.
zdjecie uzytkownika
bynek - 2015-06-14 05:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz R - 2014-09-16 12:39:22]:
chłopie nigdzie nie jedzx ja wrocilem robilem w piekarni w altdorf zjechalem po miesiacu i kase mieli wyslac i nic nie ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedz w domu dobrze radze to oszusci i zlodzieje
zdjecie uzytkownika
byłem tam - 2015-06-17 15:02:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz R - 2014-09-16 12:39:22]:
zgadzam się , oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na każdym kroku okradają pracownika. dostają za ciebie 28 euro , a ty dostajesz 7 i dojazdy też są fałszywe , bo oni dostają ok20 euro za dzień , a ty tylko 5
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-02 03:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
mich - 2015-07-02 03:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Bayer można zrobić praktyki w Dziale Human Resources tak w ogóle. http://www.pracuj.pl/praca/praktykant-ka-w-dziale-human-resources-warszawa,oferta,3971564 Mnie przekonuje fakt, że sami zaznaczają że u nich praktyka to nie parzenie kawy, a przecież w większości z tym się kojarzą ludziom wszelkie praktyki
zdjecie uzytkownika
lica - 2015-08-10 21:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mich - 2015-07-02 03:23:42]:
to chyba do tej pory trafiałeś do beznadziejnych firm jeśli chodzi właśnie o odbywanie praktyk. Ja póki co wszędzie się czegoś uczę i nie mogę powiedzieć , abym miał jakieś wielkie problemy ze znalezieniem sobie zajęcia w Bayerze. Będę starał się o normalny etat, najchętniej na jakimś menadżerskim stanowisku
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bayer

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bayer?
Zadaj pytanie
alert