Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bayer

Pracowałeś w firmie Bayer i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tyland - 2010-12-06 16:23:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popieram,uwaga p.Z[usunięte przez moderatora]zawistna i podła,własnie zwalnia swoich najlepszych ludzi! bojkot tej firmy! teraz szukają nowych za 2 tys msc!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-08-18 21:03:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam na OTC Mass Market i powiem,że nie polecam firmy Bayer. Zaproszą na uroczysty obiad lub kolacje i zwolnią cały zespół!!! Pani M[usunięte przez moderatora]. bez skrupułów zwalnia swój zespół który pracował na jej wyniki...Typowy koncern
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-04-05 08:51:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bayer... Dobre czasy w tej firmie to już się dawno skończyły !
Jak ktoś chce stracić zdrowie to nie ma lepszego miejsca !!!
Managerowie za plecami oczy by sobie wydrapali, a na co dzień [usunięte przez moderatora] Można pisać jeszcze wiele, ale szkoda zdrowia i czasu na te ........ !
zdjecie uzytkownika
drr - 2013-04-19 22:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popieram czasy dobre w tej firmie się skończyły, szefowie nie bronią swoich pracowników tylko jeszcze na nich donoszą wyżej , jakaś paranoja , szkolenia im tak mózgi wyprały że już nie odróżniają rzeczywistości od fikcji. Nie polecam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-09 16:58:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę tutaj wypowiedz z 2010 roku że zarabia się dwa tysiące miesięcznie a wie ktoś z was może na jakim poziomie teraz są zarobki w firmie Bayer? Zastanawiam się czy złożyć tam cv i będę bardzo wdzięczny za pomoc
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-22 21:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co do zarobków to uzależnione jest to od działu - a jest ich sporo. Weź jednak pod uwagę, że Bayer ma też bardzo dobry socjal co też nalezy uznac jako spory bonus. W moim dziale zarobki sa bardzo dobre (okolo 2 srednie krajowe i wiecej)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-23 12:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
anonim, a jaki to dział jesli moge wiedzieć? No i ten socjal w bayer, co masz na myśli? Trzynastki, wczasy pod gruszą?
zdjecie uzytkownika
franek - 2013-10-08 03:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak 13stki i 14stki, na początku roku ustala się cele - i jeśli pod koniec roku są zrealizowane to dostaje się bonusa. średnio dodatkowe dwie pensje. Cele- to dla osób z administracji to nie cele sprzedażowe - tylko na przykład uporzadkowanie archiwum itp.
zdjecie uzytkownika
kajtek - 2013-11-26 18:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coś jeszcze w ramach motywatorów, bonusów, czy systemu socjalnego w Bayer? Ogółem polecacie pracę? Jak najlepiej złożyć CV?
zdjecie uzytkownika
tic - 2014-03-14 19:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bayer .. ciekaw jestem czy to ta sama firma co w Krefeldzie, Leverkusen, Dormagen.. jak to ta sama firma nie polecam, podejście rasistowskie tej firmy jest na 6 do obcokrajowców [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] buraki niemieckie. przy takiej skali załadunków żeby pracownik z biura nie potrafił rozmawiać po angielsku ... szok.. zachowanie jak by z pola... miny, spojrzenia , podawanie lotem papierów...
zdjecie uzytkownika
doświadczony - 2014-04-10 22:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest teraz oferta na product managera, jaka jest praca producta? jakie zarobki??
zdjecie uzytkownika
Patryk K. - 2014-05-29 19:48:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos zweryfikuje te ostatnie opinie, bo nie przekonały mnie do szukania pracy w Bayerze, a chyba nie jest tak najgorzej.
zdjecie uzytkownika
Tomasz R - 2014-09-16 12:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś z was ma jakieś info o nowej ofercie pracy w firmie Bayer odnośnie przedstawiciela-handlowego która była aktualna do 13.09.2014
zdjecie uzytkownika
chyba nikt - 2014-09-30 18:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szczerze, to ja dopiero od wczoraj szukam pracy i nie widzialem teraz nic konkretnego niestety na temat tego ogloszenia. ale powiem szczerze, ze chcialbym je zobaczyc bo bym na nie zaaplikowal. cos orientujecie sie na temat tego co można teraz robić dla bayeru? chciałem pracować dla takiego koncernu dużego.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-10-15 20:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

może jakieś szczegóły ???? Wchodzę na takie forum ale ost. trafiam na same żale ...
chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca w dziale otc, czego mogłabym spodziewać się na rekrutacji no i jaka kasa, auto gps ...

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
PRacka - 2014-10-27 13:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potrzebuje tak samo jak zainteresowana informacji o pracy dla bayera jako przedstawiciel interesuje mnie to konkretnie duze wynagrodzeni chyba ze jest zdecydowanie male ? no i te inne szczególy ważne dla specyfiki tej pracy, samochód, kierownictwo i wymogi jakie się stawia przed nowymi pracownikami.
zdjecie uzytkownika
zaciekawiony - 2014-11-06 15:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
pojawiły się ost oferty Bayeru na PF .... ruszyły rekrutacje ?
zdjecie uzytkownika
lica - 2014-11-10 16:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zaciekawiony - 2014-11-06 15:52:59]:
widzę , że wysoko mierzysz @zaciekawiony. W sumie chyba nie ma bardziej znanej na naszym rynku firmy do której aplikować można na przedstawiciela farmaceutycznego. Jeżeli nawet rekrutacje ruszyły to tutaj trochę one potrwają , bo wiadomo , że przeprowadzą je rzetelnie aby wybrać tych najlepszych z wielu
zdjecie uzytkownika
zaciekawiony - 2014-11-12 14:12:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jestem bardzo zainteresowany tą firmą ... oferty wiszą i tak naprawdę nie wiem czy już po ... czy rzeczywiście akcja dopiero zacznie nabierać tempa :))
zdjecie uzytkownika
narwin - 2014-11-24 20:41:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, a może jest ktos w stanie polecić lub odradzić stanowisko Doradca Medyczny (sektor pro-biotyków) w Bayer? bowiem własnie poszukują jednego i zastanawiam sie nad aplikacją. Oferta brzmi naprawdę ciekawie, jest podobno samochód służbowy, telefon komórkowy, laptop, czy tajemniczy bogaty pakiet świadczeń socjalnych. Ktos wie cos więcej?
zdjecie uzytkownika
rep - 2014-12-03 19:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem u nich na rozmowy ie i powiem szczerze trochę dziwnie. Rozmowa w barze centrum handlowego? Trochę zenujace jak na tak poważna firmę. Odezwy oczywiście nie ma ale to w tej chwili standard firm. Ciężko nawet na pisać parę slow na maila. Trzeba pracować na swojego szefa.
zdjecie uzytkownika
das - 2014-12-08 23:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a z wykształceniem srednim przyjmuja do pracy w tej firmie? czy zaleznie od wymagan w ogłoszeniu? trzeba posiadac dodatkowe kompetencje? na jakich zasadach przyjmuja do pracy? sa mozliwosci awansu w tej firmie szkolenia i rozwoju zawodowego? bardzo byłabym wdzieczna za odpowedz dziekuje bardzo i pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
pilne - 2014-12-10 12:39:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak wygląda assesment w bayerze?
zdjecie uzytkownika
andy - 2014-12-13 21:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
do das: z wykształceniem średnim to Cię teraz na kierowcę autobusu nie przyjmą.
zdjecie uzytkownika
pan włos - 2014-12-23 12:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na serio miałeś rozmowę kwalifikacyjną w barze w centrum handlowym? nie wiem jak do tego tematu podejść. czy firma jest tak dynamiczna i wyluzowana (pozytywnie) czy może jest to jakaś forma ukrywania czegoś i brak szacunku do człowieka starającego się o pracę? nie wiem... a myślałem nam racą u nich... warto?
zdjecie uzytkownika
fagot - 2015-01-06 15:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andy - 2014-12-13 21:31:20]:
z wykształceniem średnim możesz jeszcze znaleźć tak dobrą pracę , że się tego nawet chyba nie spodziewasz , a co do pracy w bayerze to oczywiście zależy na jakie stanowisko pracy szukasz. Jeśli chcesz być PH to liczy się głównie Twoje doświadczenie, a więc to czym możesz się pochwalić z zeszłych lat
zdjecie uzytkownika
max - 2015-01-07 21:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś orientuje się jakie są zarobki dla medycznych z doświadczeniem?
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-01-19 21:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktos wie jak wyglada asessment w bayerze ile można wołać mając doswiadczenie?
zdjecie uzytkownika
homar na ostro - 2015-01-20 18:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
cześć wszystkim, nie będziemy się tu rozwodzić na tematy czy tak duża korporacja jest dobrym czy złym pracodawcą. mają swoją polityke i strategię działania w kontekście kadrowo - personalnym, nie każdemu może ona odpowiadać. jednakże napiszcie mi czy obecnie są u nich jakiekolwiek wolne miejsca pracy teraz?
zdjecie uzytkownika
was - 2015-02-03 23:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak poważna firma to trochę dziwne są te przeprowadzanie rozmów w galerii handlowej ... no ale cóż różnie to bywa ważniejsze to zeby sie współpracowało dobrze z nimi zeby wywiazywali sie z umowy płacili terminowo traktowali swojego pracownika z szacunkiem czy ktoś posiada doświadczenie z tą firmą dziękuje za odpowiedzi..
zdjecie uzytkownika
Munch - 2015-02-18 02:23:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bayer posiada naprawdę bardzo dużą ilość produktów medycznych, leków i nie jest możliwe to wszystko spamiętać, nie mówiąc już o sprawnym posługiwaniu się dokumentacją czy ulotką do każdego leku. Stąd też zastanawiam się jakie wymagania stawiają nowym pracownikom i czego takiego będą wymagać w najbliższych rekrutacjach.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-04-01 09:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich którzy się wybierają do firmy Bayer&Riedl Personalservice Gmbh
OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w lutym pojechałem do tej firmy i to był największy błąd . na dzień dobry się nie zgadzało nic . inaczej pani Petra gada przez telefon inaczej jest , praca miała być na długi okres a była na tydzień . potem inna firma i znowu to samo tydzień . i oczywiście wysyłka do domu i czekać na telefon. potem dzwonią z propozycja nowego kontraktu na lepszych warunkach . człowiek jedzie po to tylko żeby 1 dzień robić i tyle , firma nie kompetentna co do pracy. KłAMIA ŻEBY TYLKO ZWERBOWAĆ ludzi UUUUUUUUUUUUUUUWWWWWWWWWWWWWWWAAAAAAAAAAAAAAAGGGGGGGGGGGGGGGAAAAAAAAAAAAAAAA ODRADZAM TĄ FIRME
zdjecie uzytkownika
Katnis - 2015-04-24 18:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie na każdym stanowisku jest tak jak mówisz. Ciekawi mnie na jakie właśnie stanowisko startowałeś, że potraktowali Cię w ten sposób. Ja nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.
zdjecie uzytkownika
willy - 2015-06-01 17:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No cóż, szwabska firma, biurokracja na sto dwa, dużo słoików, od kilku lat dlatego zarobki w dół, zlepek różnych firm i serwisów aby mona między nimi przewalać kasę, budżety okrojone, brak kompetencji - przerost formy nad treścią, dobrze, ze menago już przekrętów nie robią (bo prawo farmaceutyczne trochę im przeszkadza), rozbudowana do idiotyzmu struktura, prezes Bayera jako figurant bez decyzyjności - od tego są dyrektorzy BU, dużo zadęcia mało ognia, informatyka to państwo w państwie, oczyścicie dobre samochody aby czymś zachęcić. Mógłbym jeszcze więcej dać negatywów jako stary menago w tej firmie, ale mi się nie chce. Przestrzegam tylko przed CC - tam pracują same głąby a planów nie robią, bo nie wiedzą jak. No i generalnie przed menago z innych BU bo to naprawd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poza Animalsami).
zdjecie uzytkownika
lubomir - 2015-06-01 22:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w bayerze niemcy ciągle szukają nowych pracownikow co nie oznacza raczej że w firmie jest obecnie świetna atmosfera do pracy. Chociaż to co oferują czyli: Pracę w stabilnej firmie z wysoko rozwiniętą kulturą organizacyjną, Możliwość rozwoju, również w skali międzynarodowej (uczestnictwo w programach rozwojowych Talent Pool, Bayer Academy oraz innych), Atrakcyjne warunki zatrudnienia, bogaty pakiet socjalny, Samochód służbowy i nowoczesne narzędzia pracy Nie wygląda źle.
zdjecie uzytkownika
bynek - 2015-06-14 05:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz R - 2014-09-16 12:39:22]:
chłopie nigdzie nie jedzx ja wrocilem robilem w piekarni w altdorf zjechalem po miesiacu i kase mieli wyslac i nic nie ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedz w domu dobrze radze to oszusci i zlodzieje
zdjecie uzytkownika
byłem tam - 2015-06-17 15:02:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz R - 2014-09-16 12:39:22]:
zgadzam się , oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na każdym kroku okradają pracownika. dostają za ciebie 28 euro , a ty dostajesz 7 i dojazdy też są fałszywe , bo oni dostają ok20 euro za dzień , a ty tylko 5
zdjecie uzytkownika
mich - 2015-07-02 03:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Bayer można zrobić praktyki w Dziale Human Resources tak w ogóle. http://www.pracuj.pl/praca/praktykant-ka-w-dziale-human-resources-warszawa,oferta,3971564 Mnie przekonuje fakt, że sami zaznaczają że u nich praktyka to nie parzenie kawy, a przecież w większości z tym się kojarzą ludziom wszelkie praktyki
zdjecie uzytkownika
lica - 2015-08-10 21:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mich - 2015-07-02 03:23:42]:
to chyba do tej pory trafiałeś do beznadziejnych firm jeśli chodzi właśnie o odbywanie praktyk. Ja póki co wszędzie się czegoś uczę i nie mogę powiedzieć , abym miał jakieś wielkie problemy ze znalezieniem sobie zajęcia w Bayerze. Będę starał się o normalny etat, najchętniej na jakimś menadżerskim stanowisku
zdjecie uzytkownika
kama - 2016-01-07 16:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lica, to może stanowisko Junior Specjalist w dzialanosci gospodarczej,trzeba posiadac dyplom ukonczenia studiow wyzszych finanse itp, znac biele angielksi i mowic plynnie po niemiecku
zdjecie uzytkownika
lica - 2016-01-10 01:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kama - 2016-01-07 16:36:06]:
Moim zdaniem głównym atutem który można wymienić w tej firmie jest atmosfera. Sam tu nie pracuje jednak z pracownikami miałem już nie raz możliwość się spotkać. Spróbuję jednak zaaplikować na asystenta. może da radę
zdjecie uzytkownika
bułeczka3 - 2016-01-12 18:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lica oni wbrew temu że są międzynarodową gigantyczną korporacją to się wydają tacy do ludzi. dlatego ja chętnie do nich na praktyki do działu księgowości złożę papiery
zdjecie uzytkownika
kusik - 2016-01-15 03:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bułeczka3, praktyki jak mniemam bezpłatne, ale idź, może Cie czegoś naucza. Chociaz jak dla mnie to księgowość to głównie kawę pije. Są tu jakieś szkolenia w ogóle dla praktykantów?
zdjecie uzytkownika
kusinka - 2016-01-17 16:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są szkolenia tego typu, że obserwujesz wszystko no i oczywiście na początku bhp itd. ale jak przyjmą cię dalej do pracy to oferują szkolenia i takie doszkalające kursy :)
zdjecie uzytkownika
bajer - 2016-01-19 18:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kusik w ofercie jest napisane że oferują płatne 3-miesięczne praktyki z możliwością przedłużenia współpracy i zatrudnienia. Oferta wydaję się naprawdę fajnie i zostaje przydzielony opiekun praktyk
zdjecie uzytkownika
Miła - 2016-01-31 14:20:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jakaa agencja rekrutuje do Bayer moze mi ktos podac??chciałbym spróbowac...
zdjecie uzytkownika
lica - 2016-01-31 21:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Miła - 2016-01-31 14:20:51]:
a nie da się bezpośrednio do nich aplikować ? znajomy mówił , że próbował dostać się na team leadera którego obecnie szukaja i nie wpsominał o żadnych agencjach
zdjecie uzytkownika
borys - 2016-02-05 23:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukają ludzi.do.wyzysku w pracy ☺
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-05-01
Żródło: Gowork.pl
Deggendorf
( )
Bayer + Riedl Personalservice juz od 6 lat oferuje firmom elastyczne i niezawodne rozwiązania we wszystkich sprawach personalnych. Nasi klienci mogą  polegać na naszych usługach. W kontaktach z klientami, pracownikami i partnerami, jesteśmy uczciwi i niezawodni. Doppelt fair – einfach besser! Dla naszego klienta w okolicach Deggendorf Szukamy                
zdjecie uzytkownika
fins - 2016-02-06 20:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt Ci nie każe pracować @borys, jeśli pracowałeś przez tą firmę w Niemczech to nie powinieneś narzekać, ponieważ dostajesz niemiecką umowę, a kasa jak wiadomo dobra.
zdjecie uzytkownika
kama - 2016-04-06 11:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że w dalszym ciągu poszukują przedstawicieli farmaceutycznych ds. odsprzedaży w Sandomierzu. Fajna oferta, ktoś aplikował? Chętnie poznam dokładne warunki zatrudnienia.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Bayer!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bayer
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert