brak logo

Sanitec-Koło

Koło

Opinie o Sanitec-Koło

skibka 2015-08-30 11:51
mam pytanko: dlaczego po przejęciu przez geberita przestaliśmy w ogóle pracować w soboty?
po firmie chodzą słuchy, że ci z góry przestali kraść na potęgę. Wie ktoś coś o tym? piszcie, może geberit się zainteresuje i polecą głowyyyy.....
tyraliśmy prawie wszystkie soboty, a teraz już nie- chodzi mi o produkcję oczywiście. pozdrawiam wszystkich niewolników saniteku.
skibka 2015-10-05 11:43
nie o to chodziło Dok, oczywiście dobrze że nie pracujemy w soboty, ale dlaczego dopiero po zmianie właściciela???? sens jest inny, prawda?
revolt 2015-10-30 09:11
czerwony książę wraca na stałe z ukraińskich wojaży erotycznych. swoją drogą ciekawe, czy pani dorotka słyszała o jego podbojach miłosnych.... czego po nim się spodziewać- nie szanuje pracowników, to i własnej kobiety również nie będzie szanował.
przypadkiem tu trafiłem, ale sporo ciekawych i prawdziwych spraw jest opisanych. warto by dyrektorowi linka podesłać...., albo komuś z geberita, to szybciej porządki zrobią z pseudo pracusiami typu shrek, jasina, stasiak, szczoszek z mapów i paru innych.
12
JA 2015-12-31 13:06
Hej.Kiedyś była to normalna firma ,która tworzyli młodzi ludzie na początku swojej kariery.Wielu z nich z czasem stało się fachowcami,potem awanse ,które nie jednym poprzewracały w głowie .Jedni ciągle robią wykresy na markecie rybnym,drudzy uważają że wszystko wiedza ,a jak ktoś nie podziela ich zdania to nagana i więcej głosu nie zabierze.Szkoda że pomija się ludzi którzy naprawdę mają wiedzę .Ciężko przełamać linie między pseudo fachowcami a tymi którzy naprawdę swoim doświadczeniem często podnosili dobry procent.Powszechna opinia że jak będą ludzie się bać to można na nich wszystko zgonić w razie niepowodzenia.
3
prod 2016-01-09 20:53
praca w kole? dla desperatow przynajmniej na lr. wynagrodzenie 2tys+? jak masz wszystkie nocki i sporo dni roboczych. ktos ze slabszym kregoslupem popracuje max 5 lat. a atmosfera? od czasu szału z geberitem jest porazka. kazdy szuka jak by tu kogos ukarac. ludzi pozwalniali bo za duzo a za miesiac znowu zaczna przyjmowac. socjal ok ale reszta bez komentarza. dobrze ze juz tam nie pracuje bo przez brygadzistow i tych 'mistrzow' bym niedlugo musial psychiatre oplacac
4
Byly pracownik 2016-04-08 09:08
Nie dajcie się nabrać na tą miłą atmosferę 90% ludzi to zwykle kable brygadzisci dobrze traktują tylko tych którzy się nie odzywają reszta za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kolejny Dyrektor Biesiada samo nazwisko mówi za siebie więcej sielanki niż roboty a winni wszystkiemu pracownicy człowiek pomyłka największa gdybym mógł to bym mu to teraz w ryj powiedział albo naplul dużo by tu mówić o brygadzistach z map ffc i innych
4
pituuu 2016-04-10 13:45
poszukują silnych i głupich, nie skiba?
10
były 2016-04-25 11:56
Udało mi się wyrwać z tego bagna przed "super zmianami".Trochę tam pracowałem,więc co jakiś czas będę wstawiać ciekawe komentarze,a jest co pisać.Pozdrawiam brygadzistów pak i swg.
6
ja 2016-05-09 22:26
Witam
Dawno nie zaglądałem ale za dużo się nie zmieniło.Czyli ci co nic nie wiedza dalej nic nie wiedzą ,a ci co wiedzą spadają.Szkoda że nikt tego nie widzi, dalej żądzą wykresy i mydlenie oczu. Szkoda bo są ludzie którzy zaczynali od podstaw,nabierali wiedzy i szacunku u załogi .Pamiętamy czasy jak przyjechał kierownik J dawno temu i też mało wiedział, z czasem nauczył się wykresów i tak zostało. Ludzie którzy się znali na robocie i nie bali się ryzykować spadli i teraz ci od wykresów spijają śmietankę.Nic nie zastąpi szacunku załogi,jeżeli szef zobaczy że ludzie się starają ,a ludzie zobaczą że szef jest za nimi to będą go też szanować.Są jeszcze tacy ludzie w zakładzie,ale Ci od wykresów nie potrafią od nich się uczyć. Jak kiedyś się nauczą to może zasłużą na szacunek ,ale na razie niech patrzą w słupki i metodą prób i błędów niech Panu dyrektorowi wciskają kit na wspólnych imprezach. Zabawne jest to że my pisać będziemy o nich co dzień na forach internetowych ,a oni będą przeklinać tylko raz w miesiącu bo za mało dostali kasy za głupoty.
1
nico16 2016-05-16 10:44
Witam z tego co slysze od znajomych w sanitec koło:brygadzisci maja swoich pupilkow to traktuja ich ok.a reszta pomiataja i nie doceniaja pupilki czekaja za lepszym towarem procentowo i jest ok a reszta zasuwa jak woly i jeszcze jest zle dopisuja braki komu popadnie zeby tylko na premie malo ludzi sie zlapalo DYREKCJA POWINNA DOBRZE SIE PRZYJZEC BRYGADZISTA BO LUDZIE PRACUJA TAM OK ZMIANA Z ZEWNATRZ BRYGADZISTOW BYLA BY NAJLEPSZA
4
nico16 2016-05-16 16:32
tak ja rozomie zgadzam sie z toba ale z zewnatrz chodzilo mi o ludzi ktorzy sie znaja na tym fachu ale sa z innego srodowiska a nie tu polowa brygadzistow to pewnie tych prac co tam w sanitecu robia zwykli pracownicy to by nie umiala i by nie wytrzymali fizycznie
3
WYGA 2016-05-18 09:40
Witam wszystkich slysze ciekawe opinie na temat sanitec koło bylem kiedys pracownikiem i z tego co slysze to nic sie nie zmienilo na lepsze jeszcze gorzej sie dzieje Zmiana brygadzistow by sie przydala i tez niech robia po 4godz na swoich dzialach a nie tylko z kata w kat sie kreca i przyczepiaja sie do pracownikow o byle co dajcie porzadny sprzet to brakow nie bedzie a nadal tak wpisoja braki na jedna osobe?- bo jak sie na kogos brygadzista uwezmie to tak robia wiec biedny robotnik na premie nie ma szans tylko 2gora 3pupilkow zawsze sie lapalo Piszcie jest tak dalej czy sie zmienilo!!?
1
zoro 2016-05-18 13:52
znasz kwaska? ten jak robił na linii, to dopiero były wałki. on"niby"sortował, szkliwierz "niby"szkliwił- kwit mieli i pół dnia łaził i cały czas brakowało na piecu. zauważ, że krzyczał do momentu kiedy został brygadzistą, potem r y j zamknął. tak dyrekcja "pozyskała" brygadzistę. naiwna żona przesyła w nocy harującemu mężowi przez radio uściski, a on z laską po mieście się woził....hahaha
6
walter 2016-05-19 13:39
Kolego, tam jest więcej takich. Kiedyś "elita" z umywalek wybrała się na "szkolenie" do Ciechocinka, tak powiedzieli w domach. chlanie i "panienki", łącznie ze s h r e k i e m. fajno nie?
2
111 2016-05-22 19:16
Cześć.Byłem światkiem takiej sytuacji:Jeden pracownik wyzywał drugiego pracownika od chwastów i tym podobnych.Ok kłótnia między pracownikami.Tyle tylko że to było przy udziale i za przyzwoleniem brygadzisty.Gdyby to mnie dotyczyło,to sprawa miała by finał w sądzie.Obaj panowie mieli by problemy.O co chodzi w tym zakładzie?
2
stary 2016-05-24 19:27
A jak tam kolega Tomasz?Nadal robi robotę za brygadzistę?Protokóły i tym podobne?
1
121 2016-06-23 21:35
A jak sytuacja z nadgodzinami?Można dorobić?
stary 2016-07-04 14:13
Taaa.Nadgodziny ,zlecenia i odpracowywanie dni,mogą robić tylko pracownicy z uprzywilejowanego działu.Inni NIE.
5
stary 2016-07-11 12:21
Uprzywilejowani,to tacy którzy maja układy z przełożonym.
stary 2016-07-20 20:50
Nie jeden z nas by chciał sobie parę groszy dorobić.Co ciekawe,wybrani robią zlecenia na nie swoich działach,A pracownicy z tych działów nie mogą.Układy z inż.logistyki.
1
xyz 2016-08-04 16:15
Brygadziści powinni być pomieszani na inne działy gdyż w d***ch im się poprzewracało.Chodzą w złotych łańcuchach poobwieszani jak krowy na łąkach.Brygadziści zażywają kąpieli w czasie pracy a pracownik liniowy nie ma czasu zjeść śniadania czy załatwić potrzeby fizjologiczne.Normy są za wysokie i zakład oczekuje ilości i jakości w jednym.
11
bercik 2016-08-05 07:50
łańcuchy, krowy hahahahaha. domyślam się, że masz na myśli dup...owł...az s t a s i a k a ze zlewów!!!???? to tępa dzida i przygłupi pakier piworzłop.... hahaha
5
stary 2016-08-05 19:17
Nie wiem.Jak bym wiedział,też bym chodził.
SZUROBOL 2016-08-05 21:54
@up
oferty pracy są.... od 3-4 miesięcy? w radiu, w internecie, na wszystkich lokalnych stronach. nikt nie chce przyjsc do tego bagna. zniszcza cie psychicznie i fizycznie. a teraz sie powoli budza z reka w nocniku bo sie kilkudziesieciu ludzi zwolnilo a nikt nie chce przyjsc. niech wiecej obsadzaja stolkami brygadzistow ludzi co w glowie maja pogarde a nie tolerancje i szacunek do robola co tyra 8 godzin w 40+ stopniach celsjusza. najlepiej karabiny im dac, albo chociaz po bacie sluzbowym. przeciez oni sa lepsi, a luzy maja tylko koledzy... NIE POLECAM NIKOMU --B A G N O--!!!
5
karl 2016-08-11 09:34
kolego, ty coś ćpiesz? przeczytaj swoje wypociny i powiedz o co ci chodzi?
3
olo 2016-08-22 14:19
''Selekcja naturalna''powiodła się w 100%.Ludzie się zwalniają,nie ma kto pracować.A ci co zostali biją się między sobą.Przynajmniej tak jest na SWG.Nasuwają się słowa piosenki Kuby Sienkiewicza-''Aaaa miaało być tak pięknie"Zakładziku.do czego dążysz?
7
kol 2016-08-26 12:04
A czy teraz potrzebują do pracy?Na jakie działy,stanowiska?
ahahah 2016-08-26 20:12
aktualnie na wiekszosci dzialow sa braki z tego co slyszalem. a stanowisko to na obojetnie jaki dzial trafisz i tak dostaniesz angaż niewolnika :)
6
1234 2016-08-30 15:36
Jak sytułacja wygląda na magazynie? też są takie dziwne sytułacje?
ACID 2016-08-30 21:17
Pracuj w kole , zrób z siebie niewolnika a potem jak się starasz o prace to mówią nowemu pracodawcy , że się siedziało nic nie robiło , siedziało pół roku .... (tak było w moim przypadku) hahahahaha usiądź na chwile a byś dostał nagane :v
1
ja 2016-09-23 10:49
Witam.Mam pytanie.Czy obecnie potrzebują pracowników na produkcję?Jeśli tak to na jakie działy?
Seba 2016-10-06 01:57
Pracowałem w firmie S.Koło prawie 7 lat, syt.życiowa zmusiła mnie do zwolnienia się, (rozwód ), dużej części niesnasek nie podzielam, pracowałem na pakowaniu, za moich czasów była w brygadzie solidarność w sumie, jeśli ktoś się nie op. ..to miał I powažanie jako takie, kasa jak na Polskie warunki, za te robotę. ..no niech będzie, ....- natomiast organizacja Roty, system pracy 7 dniowy - +święta itd. W większości w pracy - ( np nowy rok albo Sylwester na nocce - w moim przypadku 2 lata pod rząd. ...1.5 dnia wolnego po min 2 lub 3 nocach kończących 7:dniowy "tydzień " a potem następne 7..itd.--- urlop-. ..zazwyczaj 1"cykl. ..bo inni też chcą. ..wszystkie pracujące święta długie weekendy itd po normalnej stawce praktycznie 0 premii jakiejkolwiek , stażowego....dodając do tego b. Ciężkie warunki pracy w gorącu sięgającym blisko 50 st. Wysiłek , ciężary itd...oceniam to z mojej obecnej pozycjii (emigracja UK - praca : kontrakt stały DHL, magazyn , widlaki, obsługa systemu itd, bez nocek - rota 2 tyg rano 7-15; 2 tyg. Pop 15-23, co 2"weekend wolny 28;dni płatnego urlopu , temp. Pokojowa, niepomiernie mniejszy wysiłek fizyczny no i wreszcie 1500 £/mies.+nadgodziny opłacalne-I nie jest to tutaj wcale rewelacją. . ), wiec oceniam system pracy w Sanitec Koło na poziomie produkcji jako niewolniczy i wyniszczający człowieka fizycznie i psychicznie za co min zapłaciłem po części zdrowiem (kręgosłup, bóle ) oraz życiem osobistym. .w pewnym sensie dziękuję powiedzmy "syt" życiowej że wyrwała mnie z tzw. Zasiedzenia i matni jaką była ta praca i że mogłem poznać, jak życie smakuje trochę z mimo wszystko lepszej strony...natomiast co do współtowarzyszy "niedoli" nie mam do nikogo raczej pretensji tylko szacunek ze są czy byli w stanie wytrzymać tak ciężkie warunki pracy.
7
elak 2016-10-08 18:21
wiadomo, kiedy może zmienić się sytuacja z ofertami pracy?
2017-01-26 20:13
Podwyżka ciekawe jakie jak wypłaty są mniejsze o kilkaset złotych
2017-01-26 20:14
Podwyżka ciekawe jakie jak wypłaty są mniejsze o kilkaset złotych
1
321 2017-01-30 10:24
Najfajniejszy jest inż.logistyki i jego przyjaciele.
2
Elmatador 2017-02-07 14:17
Niedlugo mam rozmowe.. Ciekawe jakie stanowisko i za jaka kase... Cisnie mnie by wogole robic bo pracy brak.. Wiec sie pewbir zgodze na wszystko
polo 2017-02-27 22:23
który to?
321 2017-03-02 09:50
No ten utyty.
1
321 2017-03-02 09:53
Zmiany miały być na lepsze.A jak jest wszyscy widzą.Pora uciekać.
8
Głoszący Prawdę Najwyższą 2017-03-03 00:17
Wykańczalnia ludzi, a nie zakład pracy. Pracuję na pakownii i oceniam brygadzistów jako bandę aspołecznych jednostek służących do psychicznego wyniszczania człowieka.
10
volf 2017-03-14 12:27
zobacz co jest na umywalkach. święte krowy. stachu ,największy przydupas i pod...pier...dalacz znany z lizania dupska, a bardzo to lubi...
3
sort. 2017-04-27 16:57
I co będzie z biednymi chłopcami z Reflexu?Trafią do brygad?Zapraszamy.
2
nowy 2017-05-11 06:26
A jak teraz wygląda praca na magazynie, czyli atmosfera, zarobki, obowiązki? Wiem że są przyjęcia, ale czy warto składać podanie?
Głoszący Najwyższą Prawdę 2017-05-11 10:46
Na magazynie mają lajtowo, ale powoli im się to króci. Jeden drugiego by w szklance wody utopił za wcześniejsze wyjście do domu. A brygadzista to największa szuja z całej szajki. A na przyjęcie nie licz, bo magazyn chcą za 2-3 lata zlikwidować.
3
nowy 2017-05-15 06:18
To gdzie te wszystkie wyprodukowane rzeczy będą magazynowane? Słyszałem że sporo ludzi na magazyn potrzebują, bo firma się rozrasta? Po to przyjmować pracowników, żeby za 2-3 lata ich zwalniać, to zupełnie nielogiczne posunięcie.
Marlena 2017-06-18 15:11
To teraz rozumiem czemu poszukują tak usilnie do pracy, bo nikt nie chce tam pracować.ale jak znam życie i tak znajdą się tacy co pójdą tam pracować. Ludzie trochę szacunku dla samych siebie. Dobry pracodawca nie poszukuję ludzi do pracy w co półgodzinnej reklamie w radiu. Dlatego że ludzie się nie szanują i pozwalają sobie na pomiatanie. I nie rozumiem dlaczego pracownicy tej firmy znający od podszewki sytuację nie zgłoszą tego do zarządu i nie naglosnia sprawy chociażby w gazecie. Narzekaniem nic nie zmienicie
Ktos 2017-06-25 02:25
Cześć. Jak tam w logistyce w Ozorkowie? Nadal taka dysfunkcja?
Bubel 2017-07-04 15:28
Hej.. Mój tak jakby szwagier tam pracuje na jednej z hal co robi się 30 kibli i twierdzi że zarabia 3500 a nawet miał 4000 zł. Kwitka nie widziałem.. Czy to jest prawda że można tyle wyciągnąć?
Wołyjew 2017-07-14 17:29
Sam pracowałem w tej firmie i nie narzekam. Wiadomo praca konkretna fizyczna ale dało się zarobić. Ktoś napisze to czemu nie pracuję prawda jest taka że miałem własne zdanie a takich tam nie lubią. Mało pracowałem bo prawie 5 lat do czasu gdy złamałem rękę tak po 4 latach bez żadnego dnia chorobowego aż do wypadku ale niestety podpadłem brygadziście szaszecie mając własne zdanie a ten stwierdził że wszystko zrobi aby mnie zwolnili i tak zrobił buntował kolegów przeciwko mnie podkładał różne świnie dopisywał błędy itp. aby zaniżać wydajność na wykresach co mu się udało. Mam tylko żal do dyrekcji że w takiej sytuacji jaka zaistniała nie wysłuchują pracowników jak my tylko bez rozmowy pozbywają się nas. Ilu takich ludzi by jeszcze pracowało żeby nie tacy brygadziści i kierownicy w tedy by nie byłi problemu z zapełnieniem miejsc pracy. Widząc po sobie sam bym na 100% jeszcze pracował w waszej firmie. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Sanitec-Koło - Koło
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanitec-Koło