brak logo

Sanitec-Koło

Koło

Opinie o Sanitec-Koło

romek 2015-10-29 18:22:50
zastnawiam się jak tam praca wygląda u nich, bo dawno nie było od Was odzewu, a ja teraz szukam pracy właśnie. No i dajcie znać jak wyglądają zarobki bo wiem, ze jako Kierownik Promocji i Reklamy mozna zarobić i po 20 zł za godzine, ale nie wiem czt to na sto procent jest prawda, ktoś to potwierdzi?
revolt 2015-10-30 09:11:57
czerwony książę wraca na stałe z ukraińskich wojaży erotycznych. swoją drogą ciekawe, czy pani dorotka słyszała o jego podbojach miłosnych.... czego po nim się spodziewać- nie szanuje pracowników, to i własnej kobiety również nie będzie szanował.
przypadkiem tu trafiłem, ale sporo ciekawych i prawdziwych spraw jest opisanych. warto by dyrektorowi linka podesłać...., albo komuś z geberita, to szybciej porządki zrobią z pseudo pracusiami typu shrek, jasina, stasiak, szczoszek z mapów i paru innych.
4
Onto 2015-12-04 14:42:41
Hej @Huskyj i dostałeś tą pracę? Bo za takie pieniądze to ja bym normalnie poszedł i nawet nie wybrzydzał, zwłaszcza że sporo mają w ogóle ofert, nawet na moje wykształcenie
1
JA 2015-12-31 13:06:18
Hej.Kiedyś była to normalna firma ,która tworzyli młodzi ludzie na początku swojej kariery.Wielu z nich z czasem stało się fachowcami,potem awanse ,które nie jednym poprzewracały w głowie .Jedni ciągle robią wykresy na markecie rybnym,drudzy uważają że wszystko wiedza ,a jak ktoś nie podziela ich zdania to nagana i więcej głosu nie zabierze.Szkoda że pomija się ludzi którzy naprawdę mają wiedzę .Ciężko przełamać linie między pseudo fachowcami a tymi którzy naprawdę swoim doświadczeniem często podnosili dobry procent.Powszechna opinia że jak będą ludzie się bać to można na nich wszystko zgonić w razie niepowodzenia.
elak 2015-12-31 16:10:39
najlepiej jakby każdy mogl przekonac sie jak jest, opinie sa neutralne wiec podejrzewam, ze zle z pewnoscia nie jest, a wiadomo, ze z przyzyczajenia to na kazda prace sie narzeka
ergtyhuj 2016-01-02 19:42:50
@elak wiadomo e kazdy ma jakies swoje zdanie i swoja opinie, ale teraz mozna samemu sprobowac i sie przekonac bo maja oferte na stanowsiko pracownika magazynowego
fggffg 2016-01-04 22:47:39
hej, o rany jak szybko te oferty pracy od nich zniknley..a szkoda i nie zdazylem sie do nich załapac na staowsio specjalsity do spraw kontroli jakosci..
prod 2016-01-09 20:53:23
praca w kole? dla desperatow przynajmniej na lr. wynagrodzenie 2tys+? jak masz wszystkie nocki i sporo dni roboczych. ktos ze slabszym kregoslupem popracuje max 5 lat. a atmosfera? od czasu szału z geberitem jest porazka. kazdy szuka jak by tu kogos ukarac. ludzi pozwalniali bo za duzo a za miesiac znowu zaczna przyjmowac. socjal ok ale reszta bez komentarza. dobrze ze juz tam nie pracuje bo przez brygadzistow i tych 'mistrzow' bym niedlugo musial psychiatre oplacac
1
ofial 2016-01-10 02:36:56
Oferty pracy w tej firmie pojawiają się systematycznie, no ale jednak w różnych miastach, ostatnio sporo było w Ozorkowie, ale i tutaj skończyły się stanowiska do objęcia.
Byly pracownik 2016-04-08 09:08:09
Nie dajcie się nabrać na tą miłą atmosferę 90% ludzi to zwykle kable brygadzisci dobrze traktują tylko tych którzy się nie odzywają reszta za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kolejny Dyrektor Biesiada samo nazwisko mówi za siebie więcej sielanki niż roboty a winni wszystkiemu pracownicy człowiek pomyłka największa gdybym mógł to bym mu to teraz w ryj powiedział albo naplul dużo by tu mówić o brygadzistach z map ffc i innych
1
jhjhjhj 2016-04-08 22:42:48
jak atmosfera nie jest dobra @Były pracownik to neidobrze :/ Teraz widze że szukają na pracownika produkcyjnego. oczekują wykształcenie zasadnicze zawodowe (preferowane średnie techniczne) oraz doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku pracy.
pituuu 2016-04-10 13:45:38
poszukują silnych i głupich, nie skiba?
4
były 2016-04-25 11:56:59
Udało mi się wyrwać z tego bagna przed "super zmianami".Trochę tam pracowałem,więc co jakiś czas będę wstawiać ciekawe komentarze,a jest co pisać.Pozdrawiam brygadzistów pak i swg.
1
nergal 2016-04-27 08:46:17
Tam cały czas coś się zmienia i niekoniecznie na lepsze. obstawiają się miernotami bez własnego zdania, które stołki dostają za lizanie d u p s k a, jak np. J u n i o r z mapów. on z kolei za darmową pomoc przy remoncie domu, dziwnym zbiegiem okoliczności przyczynił się do odejścia jednego brygadzisty, żeby jego murzyn wskoczył na stołek. sporo jest takich kwiatków.... Jak patrze, co tu się wyrabia, jak szef z kierownikiem traktują mistrza map, to masakra. gruby powinien odejść, nie szmacić się na każdym kroku. Gadałem z brygadzistą, który odmówił ukarania pracownika z polecenia brewera. Potem brewer na polecenie S k i b y ukarał brygadzistę za coś, co nie miało miejsca. Na jego pytanie na temat kary brewer upodobnił się do swojej bordowej koszuli. za grosz honoru.
2
nergal 2016-04-27 08:59:47
Tam cały czas coś się zmienia i niekoniecznie na lepsze. obstawiają się miernotami bez własnego zdania, które stołki dostają za lizanie d u p s k a, jak np. J u n i o r z mapów. on z kolei za darmową pomoc przy remoncie domu, dziwnym zbiegiem okoliczności przyczynił się do odejścia jednego brygadzisty, żeby jego murzyn wskoczył na stołek. sporo jest takich kwiatków.... Jak patrze, co tu się wyrabia, jak szef z kierownikiem traktują mistrza map, to masakra. gruby powinien odejść, nie szmacić się na każdym kroku. Gadałem z brygadzistą, który odmówił ukarania pracownika z polecenia brewera. Potem brewer na polecenie S k i b y ukarał brygadzistę za coś, co nie miało miejsca. Na jego pytanie na temat kary brewer upodobnił się do swojej bordowej koszuli. za grosz honoru.
4
ja 2016-05-09 22:26:53
Witam
Dawno nie zaglądałem ale za dużo się nie zmieniło.Czyli ci co nic nie wiedza dalej nic nie wiedzą ,a ci co wiedzą spadają.Szkoda że nikt tego nie widzi, dalej żądzą wykresy i mydlenie oczu. Szkoda bo są ludzie którzy zaczynali od podstaw,nabierali wiedzy i szacunku u załogi .Pamiętamy czasy jak przyjechał kierownik J dawno temu i też mało wiedział, z czasem nauczył się wykresów i tak zostało. Ludzie którzy się znali na robocie i nie bali się ryzykować spadli i teraz ci od wykresów spijają śmietankę.Nic nie zastąpi szacunku załogi,jeżeli szef zobaczy że ludzie się starają ,a ludzie zobaczą że szef jest za nimi to będą go też szanować.Są jeszcze tacy ludzie w zakładzie,ale Ci od wykresów nie potrafią od nich się uczyć. Jak kiedyś się nauczą to może zasłużą na szacunek ,ale na razie niech patrzą w słupki i metodą prób i błędów niech Panu dyrektorowi wciskają kit na wspólnych imprezach. Zabawne jest to że my pisać będziemy o nich co dzień na forach internetowych ,a oni będą przeklinać tylko raz w miesiącu bo za mało dostali kasy za głupoty.
Miras 2016-05-10 11:16:38
mniej więcej tak to było, jeśli chodzi o g r z e g o r z a be. szczęśliwie nie pracuję tam od dwóch lat. przykro było na początku, ale tylko ze względu na okres czasu jaki tam pracowałem. z perspektywy wiem, że nie ma tego złego..... poza tym mogę sobie w lustrze spojrzeć w oczy, jak również byłym współpracownikom, choć nie wszystkich miałbym przyjemność oglądać, zwłaszcza s k i b ę, czy s h r e k a. janosik równy chłop, ale nie interesuje się co dzieje się z jego kramem.... pozdrawiam większość....
1
maniak 2016-05-10 17:54:27
a oni teraz się po prostu Koło przyadkiem nie nazywają? tak przynajmniej mi się wydaję jak odwiedziłem ich stronę internetową. ale poza tym warto się zatrudnić bo marka dobrzen znana a to się przyda na przyszłość
Miras 2016-05-11 15:45:34
stracisz Kolego zdrowie fizyczne i psychiczne. jeśli masz tam znajomych, to popytaj.... przepracowałem tam pół swojego życia. naprawdę jest ciężko. zdaję sobie sprawę, że we włocławku jest trudno o pracę, ale poszukaj czegoś innego. nie polecam.
2
Miras 2016-05-11 15:46:06
stracisz Kolego zdrowie fizyczne i psychiczne. jeśli masz tam znajomych, to popytaj.... przepracowałem tam pół swojego życia. naprawdę jest ciężko. zdaję sobie sprawę, że we włocławku jest trudno o pracę, ale poszukaj czegoś innego. nie polecam.
nico16 2016-05-16 10:44:25
Witam z tego co slysze od znajomych w sanitec koło:brygadzisci maja swoich pupilkow to traktuja ich ok.a reszta pomiataja i nie doceniaja pupilki czekaja za lepszym towarem procentowo i jest ok a reszta zasuwa jak woly i jeszcze jest zle dopisuja braki komu popadnie zeby tylko na premie malo ludzi sie zlapalo DYREKCJA POWINNA DOBRZE SIE PRZYJZEC BRYGADZISTA BO LUDZIE PRACUJA TAM OK ZMIANA Z ZEWNATRZ BRYGADZISTOW BYLA BY NAJLEPSZA
1
Miras 2016-05-16 13:04:25
to nie takie proste Kolego. brygadzistą zostajesz na papierze. żeby nim być w rzeczywistości, to niestety długa droga. musisz poznać asortyment, identyfikować modele, wiedzieć który na co i dlaczego jest małoodporny i jak reagować i przeciwdziałać powstawaniu braków... etc. krótko mówiąc- to nie takie proste. do tego jeszcze pracując w kiblach musisz wiedzieć komu dupsko lizać..... na bank nie wezmą kogoś z zewnątrz- zielonego, bo to się nie sprawdza.
1
nico16 2016-05-16 16:32:35
tak ja rozomie zgadzam sie z toba ale z zewnatrz chodzilo mi o ludzi ktorzy sie znaja na tym fachu ale sa z innego srodowiska a nie tu polowa brygadzistow to pewnie tych prac co tam w sanitecu robia zwykli pracownicy to by nie umiala i by nie wytrzymali fizycznie
1
WYGA 2016-05-18 09:40:52
Witam wszystkich slysze ciekawe opinie na temat sanitec koło bylem kiedys pracownikiem i z tego co slysze to nic sie nie zmienilo na lepsze jeszcze gorzej sie dzieje Zmiana brygadzistow by sie przydala i tez niech robia po 4godz na swoich dzialach a nie tylko z kata w kat sie kreca i przyczepiaja sie do pracownikow o byle co dajcie porzadny sprzet to brakow nie bedzie a nadal tak wpisoja braki na jedna osobe?- bo jak sie na kogos brygadzista uwezmie to tak robia wiec biedny robotnik na premie nie ma szans tylko 2gora 3pupilkow zawsze sie lapalo Piszcie jest tak dalej czy sie zmienilo!!?
zoro 2016-05-18 13:52:23
znasz kwaska? ten jak robił na linii, to dopiero były wałki. on"niby"sortował, szkliwierz "niby"szkliwił- kwit mieli i pół dnia łaził i cały czas brakowało na piecu. zauważ, że krzyczał do momentu kiedy został brygadzistą, potem r y j zamknął. tak dyrekcja "pozyskała" brygadzistę. naiwna żona przesyła w nocy harującemu mężowi przez radio uściski, a on z laską po mieście się woził....hahaha
2
walter 2016-05-19 13:39:44
Kolego, tam jest więcej takich. Kiedyś "elita" z umywalek wybrała się na "szkolenie" do Ciechocinka, tak powiedzieli w domach. chlanie i "panienki", łącznie ze s h r e k i e m. fajno nie?
1
Miras 2016-05-20 07:25:37
nie wiem, czy wpisują braki na innych, tak jak pisałem nie chciałbym niektórych oglądać. Daczego? s k i b a pozbywa się ludzi niewygodnych. nade mną pastwił się dwa lata. im bardziej się starałem, tym było gorzej. Brewerski robił mi z jego polecenia rozmowy w cztery oczy, np.: potknąłem się na lodzie (na spacerze z psem) i dość dotkliwie potłukłem kolano i łokieć, wziąłem L4. telefon: "przyjdź do pracy", rozmowa w "cztery oczy": "przyjdź do pracy, przecież wiesz, że jesteś na celowniku". komentarz Okupskiego: "cwaniak wziął zwolnienie...". przez 17 lat pracy TAM miałem 4 dni zwolnienia L4 na przeziębienie i i 20 dni z racji wypadku w pracy.... ale TAM są równi i równiejsi... Ski...ba, to taki mały dyktator, jak prezes Jarosław z pisu. źle znosi krytykę. siłą swojego stołka pragnie wymóc na ludziach szacunek do siebie, we mnie i nie tylko budzi z tego tytułu POGARDĘ!!! TO C H A M I WSIOK. jak się tam przyjmował, a miałem "zaszczyt" przeprowadzać z nim szkolenie, pokazać proces produkcji, zagrożenia etc, powiedział: "wystarczy sześć literek przed nazwiskiem mgrinż. wiesz co to znaczy? (zapytał) mozna gó..no robić i nieźle zarobić...- tata tak mi powiedział jak szedłem na studia..."
2
111 2016-05-22 19:16:12
Cześć.Byłem światkiem takiej sytuacji:Jeden pracownik wyzywał drugiego pracownika od chwastów i tym podobnych.Ok kłótnia między pracownikami.Tyle tylko że to było przy udziale i za przyzwoleniem brygadzisty.Gdyby to mnie dotyczyło,to sprawa miała by finał w sądzie.Obaj panowie mieli by problemy.O co chodzi w tym zakładzie?
1
stary 2016-05-24 19:27:04
A jak tam kolega Tomasz?Nadal robi robotę za brygadzistę?Protokóły i tym podobne?
romek 2016-06-19 21:29:34
Promocje zawsze się przydadzą @kopm, ale ostatnio i tak nie pokazało się żadne ogłoszenie. Widocznie odpowiadają warunki
121 2016-06-23 21:35:50
A jak sytuacja z nadgodzinami?Można dorobić?
stary 2016-07-04 14:13:50
Taaa.Nadgodziny ,zlecenia i odpracowywanie dni,mogą robić tylko pracownicy z uprzywilejowanego działu.Inni NIE.
1
darek 2016-07-05 11:32:02
Co to znaczy, pracownicy uprzywilejowani? W sumie to lepiej siedziec w domu nic trzepac nadgodziny
stary 2016-07-11 12:21:47
Uprzywilejowani,to tacy którzy maja układy z przełożonym.
darek 2016-07-12 21:13:00
to chyba duzo musi ich byc wnioskuje, a czym sobie trzeba zasluzyc by byc taka osobą? same plusy chyba z tego, co?
stary 2016-07-20 20:50:22
Nie jeden z nas by chciał sobie parę groszy dorobić.Co ciekawe,wybrani robią zlecenia na nie swoich działach,A pracownicy z tych działów nie mogą.Układy z inż.logistyki.
Wonder 2016-07-28 13:33:14
A w jaki sposób sa wybrani Ci co robią te zlecenia
xyz 2016-08-04 16:15:01
Brygadziści powinni być pomieszani na inne działy gdyż w d***ch im się poprzewracało.Chodzą w złotych łańcuchach poobwieszani jak krowy na łąkach.Brygadziści zażywają kąpieli w czasie pracy a pracownik liniowy nie ma czasu zjeść śniadania czy załatwić potrzeby fizjologiczne.Normy są za wysokie i zakład oczekuje ilości i jakości w jednym.
5
kejs 2016-08-04 23:02:53
Wiecie jednak czy wypłata dla pracownika utrzymania ruchu jest terminowa? Nie ukrywam, że dbanie o tak dobre stawki o czasie jest dla mnie bardzo ważne, a to dobry znak na to co się dzieje w firmie. Dzięki
bercik 2016-08-05 07:50:36
łańcuchy, krowy hahahahaha. domyślam się, że masz na myśli dup...owł...az s t a s i a k a ze zlewów!!!???? to tępa dzida i przygłupi pakier piworzłop.... hahaha
2
emuk 2016-08-05 15:11:13
Ciekawi mnie jednak czy niedługo pokażą się u nich jakies oferty pracy, wiecie może? Chętnie bym się załapał, bo dbają o niezłe zarobki pewnie. Dzięki
stary 2016-08-05 19:17:29
Nie wiem.Jak bym wiedział,też bym chodził.
SZUROBOL 2016-08-05 21:54:41
@up
oferty pracy są.... od 3-4 miesięcy? w radiu, w internecie, na wszystkich lokalnych stronach. nikt nie chce przyjsc do tego bagna. zniszcza cie psychicznie i fizycznie. a teraz sie powoli budza z reka w nocniku bo sie kilkudziesieciu ludzi zwolnilo a nikt nie chce przyjsc. niech wiecej obsadzaja stolkami brygadzistow ludzi co w glowie maja pogarde a nie tolerancje i szacunek do robola co tyra 8 godzin w 40+ stopniach celsjusza. najlepiej karabiny im dac, albo chociaz po bacie sluzbowym. przeciez oni sa lepsi, a luzy maja tylko koledzy... NIE POLECAM NIKOMU --B A G N O--!!!
1
kari 2016-08-05 21:59:20
no szkoda tylko że nie publikują tych ofert pracy na swojej stronie internetowej, natomiast fakt że ich się sporo pojawia chociażby w tym roku w różnych lokalizacjach, ostatnią rekrutację w sieci to od nich widziałem chyba w kwietniu na ap accountanta
Miras 2016-08-09 13:13:06
Widzę, że od "moich czasów" wiele tam się zmieniło i to na gorsze. bravo skiba, ty popsułbyś nawet kulkę od łożyska....
2
Ahoj 2016-08-09 14:24:42
No mi się wydaje, że trzeba powiedzieć sobie to dość jasno, że tak ma być jak jest, firma naprawdę sobie radzi, nie ma co mówić dwa razy lub udawać, że nie ma tutaj nic jak jest przecież więc na spokojnie
karl 2016-08-11 09:34:21
kolego, ty coś ćpiesz? przeczytaj swoje wypociny i powiedz o co ci chodzi?
Onto 2016-08-11 13:43:18
Dajcie spokój, chyba wszyscy wiemy, że Sanitec-Kolo to sobie radzi najpiękniej ze wszystkich tu obecnych firm, a na pewno np. z tych w Ozorkowie to jest wiadomo akurat od lat więc na spokojnie chłopie
marta 2016-08-18 15:18:41
a ktoś wie czy jeszcze w tym roku będę rekrutacje na ap accountantów w Łodzi? było w czerwcu ogłoszenie ale przegapiłam
olo 2016-08-22 14:19:25
''Selekcja naturalna''powiodła się w 100%.Ludzie się zwalniają,nie ma kto pracować.A ci co zostali biją się między sobą.Przynajmniej tak jest na SWG.Nasuwają się słowa piosenki Kuby Sienkiewicza-''Aaaa miaało być tak pięknie"Zakładziku.do czego dążysz?
Zostaw swoją opinię o Sanitec-Koło - Koło
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanitec-Koło