logo POLBAU

POLBAU

Opole

Opinie o POLBAU

czarny1313 2017-06-12 09:55
14,70 € brutto to w Niemczech stawka dla operatora żurawia wieżowego czyli dla Facharbeitera. A dla Helfera jest stawka 13,50 € brutto. Poczytaj sobie przepisy, o ile umiesz po niemiecku. Pozdrawiam
2
czarny1313 2017-06-12 09:58
Kim jestem ? Twoim utrapieniem. Pracowaliśmy razem u Pana Kurkiewicza.
1
stefan 2017-06-21 10:19
to dlaczego znajomi królika mają 14,70 albo i więcej a ''obcy'' nie?
dodam ,że ci znajomi w tym są fachowcami bo pracują w polbau,
nigdzie indziej raczej by sobie nie dali rady,o pracy w polsce nie wspominając!!!!
stefan 2017-06-21 10:24
pierwsza umowa 13.50 druga na dwa lata 14.70 poczytaj ogłoszenia
pytam raz jeszcze :
dlaczego znajomi dostają stawki a inni nie?
nie pisz mi o fachowości
józefdupa 2017-06-21 11:56
14.70 to stawka dla pracownika wykwalifikowanego(tzn.fachowca) nie tyko operatora!!!
czarny1313 2017-06-27 19:00
Stefan pamiętaj proszę, że Polsce pisze się z dużej litery. Trzeba szanować ojczyznę.
czarny1313 2017-06-27 19:03
Właśnie poczytałem ogłoszenia Polbau. I wyobraź sobie nigdzie nie pisze nic o I czy też II umowie. Pisze stawka od 13,50 do 15,00 €/godz. brutto. Masz chyba trochę wzrok zamglony. Może nie pij już tyle, co ? Pozdrawiam
Swn 2017-06-28 22:46
Witam wszystkich z tej str Bartek :) mam zamiar niedługo odwiedzić ta firmę w charakterze operatora żurawia. Opiszę mi ktoś terazniejsza sytuację firmy??? Ile godzin n rękę itd itp???
1
Rafalop 2017-06-29 17:45
Pracowalem dla nich na tym samym stanowisku to ty tam chcesz pracować bartku.
... pozwalem ich do sadu pracy oraz bylem zobligowany do tego aby złożyć zawiadomienie (konfidentować) na prokuraturę.

-zrób jak chcesz ja odradzam.
1
czarny1313 2017-07-03 08:47
Rafale, to że jesteś konfidentem to każdy wie. Nie musisz się tym chwalić.
Kierownik 2017-07-03 14:58
Panie Bartku Sawin ! Jeżeli nie chce Pan jechać z Polbau to nikt Pana nie zmusza. Ale wypada zadzwonić i powiedzieć, że Pan rezygnuje a nie wyłączać telefon udając, że nikogo nie ma. Firma te ponad 180 PLN jakie wydała na bilet dla Pana przeżyje, ale to co Pan zrobił to jest typowo polskie.
Rafalop 2017-07-03 17:36
Komuś kupujecie a innym nie. To ze walcze o swoje tez. Firma jest nieuczciwa.
Kierownik 2017-07-04 07:59
Panie Rafale Janeczek ! Ta uwaga była skierowana do Pana Bartka i Pan raczej nie powinien się odzywać. Proszę pozwolić by te 700 ludzi, pracujących w Polbau powiedziało czy firma jest uczciwa czy tez nie. Jeden sfrustrowany Pan Janeczek ? Damy radę !
Pozdrawiam (mimo wszystko)
3
Szczęśliwiec 2017-07-07 10:53
Nie "pisze", tylko "jest napisane!"

Gamoniu :P

O kruca! Sawin, Janeczek - jedziecie ostro! Cholera, aż się boję, że "Kierownik" i mnie sczai i co wtedy będzie? :D.

No nic. Grunt, że ja się już nie muszę z wami wszystkimi użerać, bom się jeno siwych włosów dorobił.
(No dobra, euro tyż wpadło ;) ).
3
Operator 2017-07-09 10:53
Panowie jakie sa warunki pracy jako operator zurawia wiezowego kat 1z
Żuraw i Czapla 2017-07-10 13:35
Siedzisz w kabinie na 30m cały dzień, słonko świeci, pocisz się jak prosiaczek, musisz siku do butelki robić, a z radia cały czas słyszysz: "SZNELA! SZNELA!" i kręcisz tym interesem jak szalony!
8
ŻuroŻarł 2017-08-10 14:31
Ej! I co z tą rozprawą sądową? Bo coś nagle ucichłeś, a tak ostro wojowałeś!
Rafalop 2017-08-10 17:23
Sprawa jest w sadzie okregowym sadu pracy w opolu jeszcze duzo wody musi upłynąć. Mam nadzieje ze oszuści zapłacą mi za oszustwo.
Stanowczo odradzam pracy jako operator IZ.
KorpoSzczur 2017-08-11 07:03
Co to jest operator IZ?
Nikt za nic nie zapłaci. Skoro szef firmy ma w rodzinie prezydenta RP, to włos mu z jego siwej głowy nie spadnie.

Heh, ponoć Niemcy się sypią.
Ludzi nie ma, nikt już za te marne grosze nie chce za Polbauem na zachód jechać :D.
1
Rafalop 2017-08-11 19:56
Żurawie wiezowe.
zawiedziony 2017-08-13 17:54
Ej, no ale rozwiń skrót co?
operator13 2017-08-14 09:41
Ale ty nie wystąpiłeś o oszustwo, tylko o mobbing. Pracowałeś 2 miesiące i zażyczyłeś sobie pięćset tysięcy złotych odszkodowania. Nie walnąłeś się gdzieś w głowę ? Nie rób nam wody z mózgu ! Jeżeli nie potrafisz rzetelnie informować ludzi to usuń się z forum.
Papużka 2017-08-15 11:54
Zaraz, zaraz, stop, chwileczkę. Skoro w USA można za poparzenie się gorącą kawą wydoić miliony to czemu nie spróbować w PL? Owszem, to nie Ameryka, ale jak Rafałek znajdzie dobrą papugę, świadków, itd. to kto wie - może jakaś fajną emeryturkę od Polbauku wycycka.

Operator jak sprawa nie jest utajniona, to możesz zrzucić jakiś szczegółami, chętnie poczytam(y).

A pamiętacie jak "Batman" po przejściu na emeryturę zasądził Polbau na 100 tys. euro? Z tego co pamiętam, to Prezio chciał na jakąś ugodę iść, ale chyba A. to olał i walczył dalej. CIekawe jak to się skończyło, wie ktoś?
1
hombre 2017-08-16 09:12
Hej Panowie, interesują mnie opinie o pracy w Polbau. Jakie są warunki pracy, jak z płatnościami? Pozdrawiam
Phi 2017-08-16 09:20
Chyba se jaja robisz: masz 16 stron, 836 postów/opinii, a Ty z takim textem? Wstyd!
Co za roszczeniowe społeczeństwo, już się nawet klikać nie chce, tylko wszystko pod ryj podstawić!
hombre 2017-08-16 09:24
16 stron pisania o niczym. Szukam aktualnych opinii od normalnych użytkowników forum a nie bezczelnych i chamskich patoli!
operator13 2017-08-16 12:21
Nawet nie piszesz jaki masz zawód. Warunki pracy takie jak na budowach. Raz jest lepiej a raz gorzej. Raz trafisz na mądrego majstra a raz na głupola. Tego się nie da ograć. Przeciętnie walczysz 10 godzin a w sobotę 6. Nie możesz mieć zbyt dużo nadgodzin bo niemiecki fiskus zje Cię podatkami. Wypłata na konto miedzy 10 a 15 następnego miesiąca. Duży plus to, że są kuchnie z polskimi kucharzami a obiad kosztuje 3-4 €. Faktycznie, zamiast pisać rzetelnie to wdajemy się w "polskie piekiełko". Zakwaterowanie raz lepsze raz gorsze. Hilton to nie jest, ale po to przyjechaliśmy by zarobić, bo rodzinkę jakoś trzeba utrzymać.
Polbau4Ever 2017-08-16 15:24
No dobra, podstawowe pytanie: kadra czy fizyczny?
Bo to wtedy niebo a ziemia panie :D.

olo45 2017-08-16 15:59
Zgadzam się z kolegą na podstawie tego forum nie można sobie wyrobić poglądu o firmie, przekrój polskiego społeczeństwa, nieroby piszą swoje a pijaki swoje, ale trafiają się też konkretne posty, mimo wszystko zdecydowałem się aplikować na cieślę, bo jak mawiają Rosjanie pożyją uwidzimy
Rafalop 2017-08-17 10:03
O oszustwo, mobing, narazanie grupy osub na utratę zdrowia. ( bhp ) pozwany nie zapewnia nawet zimnej wody zimą.
Polew 2017-08-17 12:53
BUAHAUHAUAHAH!
ZIMNA WODA ZIMĄ mnie rozwaliła :D.

Oj chłopie, idź lepiej, bo normalnie jeszcze ja Cię o odszkodowanie za spowodowanie raka oczu i pęknięty brzuch pozwę :D
JanuszWąsaty 2017-08-17 13:01
Tam i tak wszytskich biorą jak trzeba, dostaniesz się, luzik. A opinie o firmie? Przecież ogólnie niepochlebne: w Niemczech giną godziny, syf na barakach, za które na dodatek trzeba płaić (niektóym przeszkadzało dodatkowo, że trzeba samemu sprzątać, lol), jedzenie płatne. Ok, zarobić idzie, ale czy warto się użerać za 1500E? Ja byłem rok w 2010 w Finlandii i z tam był wypas, bo i żarło za darmo i 10 godzin roboty + wolne weekendy, a miałem po 1700 na miesiąc (zbrojarz). A pijacy i nieroby są wszędzie, ja miałem fajowską ekipę i w robo i na baraczkach. Majstry różne, ale do przeżycia.
1
Rafalop 2017-08-17 15:40
Wlasnie na takich jak ty ta firma żeruje. Zdodnie z prawem polski mają nam zapewnić chociaż napoje cieple zimą.
I mimo tego ze caly czas nie którzy robią sobie z mojej osoby żart lecz jak wygram proces wam też bedzie lepiej.
Rafalop 2017-08-17 15:41
Wlasnie na takich jak ty ta firma żeruje. Zgodnie z prawem polski mają nam zapewnić chociaż napoje cieple zimą.
I mimo tego ze caly czas nie którzy robią sobie z mojej osoby żart lecz jak wygram proces wam też bedzie lepiej.
TU-Polew 2017-08-18 08:00
Człowieku!

Ty jesteś jakiś oderwany od rzeczywistości czy jak?
Napisałeś:

ZIMNE napoje ZIMĄ
ZIMNE ZIMĄ!
ZIMNE...
ZIMĄ

Czaisz?

Jak wygrasz proces to NAM też będzie lepiej?
Niby jak - podzielisz się swoim półmilionowym odszkodowaniem? :D.
operator13 2017-08-18 12:44
Wiesz co ? Daj sobie siana ! Może dobry psychiatra by się Tobie przydał bo robisz "bokami"
Rafalop 2017-08-21 12:30
Jak nie wiesz co to jest sarkazm to szkoda.
Weronika 2017-08-29 14:38
@Rafalop mobbing oznacza spełnienie tych przesłanek: poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny, wyeliminowanie albo odizolowanie pracownika od współpracowników. Czy na pewno opisywane przez Ciebie sytuacje obejmują wymienione rzeczy? Na forum powinniśmy pamiętać o jak najbardziej wiarygodnych i rzetelnych opiniach, tak żeby firma POLBAU mogła być przedstawiona w świetle w jakim jest w rzeczywistości. To ważne dla osób, które myślą nad pracą tam.
Rafalop 2017-08-29 15:16
Tak to jest mobbink i to mnie spotkało + oszustwo + w skrucie nie przestrzeganie przez firmę przepisów bhp. I inne
Drama 2017-08-30 08:06
Ty za to cierpisz na permanentne nieprzestrzeganie zasad ortografii...

MobbinK :D Wypas :D.
1
Zenek 2017-09-05 08:19
Hohoho, widzę, że kiepsko się wiedzie, skoro i kierowniki uciekają z Polbauku.
Powodzenia Panie P.! Akurat Pana będę miło wspominał!
Ojej 2017-09-07 10:27
Z oficjalnej strony Polbau:

We currently have no job.

Poor Polbau :(
Bonn Cała prawda o syfie 2017-09-11 19:56
Cała prawda o BONN hotelu jeśli to można nzawać hotelem firmy POLBAU Z OPOLA
Proszę popatrzeć w jakim syfie mieszkamy i to kosztowało 300 euro na miesiąc.
Mieszkamy od 4 do 6 w małych pokojach w tym syfie gdzie są karaluchy i szczury.
Kucharkę mamy w Bonn ale dobrze sie nie zje już do WC trzeba lecieć .
Prosze na zdjęcia popatrzeć
https://www.fotosik.pl/zdjecie/3d2cad8211d810ad
https://www.fotosik.pl/zdjecie/d64ad10b7934b503
https://www.fotosik.pl/zdjecie/0011d49efadeb6e8
https://www.fotosik.pl/zdjecie/2b921aa75483d9ba
https://www.fotosik.pl/zdjecie/0393bca056d10abd
https://www.fotosik.pl/zdjecie/e1860a5e2bc5cfe3
https://www.fotosik.pl/zdjecie/bcb3df0bcef5770b
Jak w 21 wieku można prać we franiach .A kampowy BOGDAN G o nic nie dba wszystko rozwalone w łazience prysznice urwane brodziki zapchane w kuchniach kuchenki popsute z kranów cieknie .
3
Ted 2017-09-11 21:43
I w czym Ty masz problem? Czysto, ładnie, schludnie. A to,że pralki stare? Jak chodzą 24/7, to myślisz, że nowe Boshe z panelami dotykowymi ile by wytrzymały? Tydzień? A Frania nie do zajechania! Czyste korytarze, umywalki, nawet kuchenki czyste. I co? Poczytaj jak niewolniki w Holandii po piwnicach mieszkajo. A Wielce Panu się apartament z jacuzzi marzy. Chłopie, dobrze masz.
1
Onlywork 2017-09-12 15:59
No czego chcesz! Nie ma plesni, nie ma szczurów karaluchów oraz innych insektów. A pralki mhmm przecież garnituru tam nie bedziesz prać. Postaraj się bardziej.
1
Bonn 2017-09-12 20:03
PISAŁEM że są szczury i karaluchy. I od 4 do 6 w małych pokojach. Jak dla mnie to jest syf .
Czysto bo pracownicy po sprzątali , Nie dość że płacić to jeszcze sprzątać
Kotek 2017-09-12 20:45
Szczury to miłe stworzonka, przynajmniej macie jakieś towarzystwo. Karaluchy? A co to RAIDu nie można kupić, raz pokój przeczyścić i z głowy? Po 4 -6: a co to, kurort ma być? Na wczasy żeś przyjechał? Masz wrócić z tyrki, odespać i znowu do robo. Może jeszcze powinna obsługa hotelowa być i mini barek uzupełniać, hę? Na KAŻDYM hotelu Polbau ustalało się dyżury i jazda z mopem po korytarzu. Oczywiście (w Finlandii np.) nie płaciliśmy takich ciężkich euronów, bo za darmo hotel był, a człowiek "dbał bardziej niż o własno żonę" #pdk :D.
2
Weronika 2017-09-15 13:32
Faktycznie warunki mieszkalne są znośne, ale może firma POLBAU inne warunki zaproponowała przed wyjazdem? Jak było @Bonn Cała prawda o syfie? @Rafalop to czemu nic z tym nie zrobiłeś? Mogłeś to gdzieś zgłosić. Czy ktoś też tak się czuł tam w pracy jak ten użytkownik?
exPolbau 2017-09-18 13:42
Bo widzi Pani, Pani Moderator: Rafałek to już dobrze znany jest i on tylko szczekać potrafi, ale ugryźć (albo pracować) to już nie. Taki ratlerek, pies zaczepno-obronny (jak zaczepi, to trzeba go bronić :d). Polbau wyraźnie podkreśla przy każdej rekrutacji, że hotel jest a)płatny, b)o czystość dbają pracownicy. Efekty jak Pani widzi: jak się o swoje dba (jak my na kampach w Finlandii), to było czysto i schludnie. Biegało się po korytarzu z mopem raz na 3 dni, kibelki i umywalki też się pucowało i jakoś karaluchów nie było, pralki działały, a po wejściu do kabiny w ubikacji, człowiek nie miał zamiaru puszczać "pawia" od zapaszków. I jakoś nikomu ani korona z głowy nie spadła, ani nie padł ze zmęczenia.
2
andrzej siwek 2017-09-21 11:39
płacąc 240-300 euro za 4-6 osobowy pokój to chyba można
wymagać sprzątaczki i innych wygód,prawda?
jakie są ceny wynajmu w Niemczech?
czy nie taniej byłoby przejść na własne utrzymanie?

hahahaha!!
to tyko żart z tym pytaniem ,bo byli już tacy odważnii
i szybko przenoszono ich do innego miasta!!!
prawda?
Zostaw swoją opinię o POLBAU - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU