Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o POLBAU

Pracowałeś w firmie POLBAU i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
on13 - 2014-07-16 21:51:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje już prawie rok a co do mieszkania to dramat np. w bonn baraki dramat kuchnia opłakany stan łazienki to już dramat (do tego biegające szczury koło kamp ) i za taki interes 270 e a mało tego to trzeba sprzątać wszystko kuchnie łazienke ludzie za 270 euro do jest tragedia i do tego w pokojach po 6 4 osoby porażka niby kasa na czas ale z poślizgiem
zdjecie uzytkownika
ajaj - 2014-07-16 23:19:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [czarny - 2014-07-16 15:33:13]:
Ty rzeczywiście nie skumałeś o co chodzi, prawda? Wejdź na stronę Polbau i sprawdź dział z ofertami pracy. Są. A teraz zmień język na stronie (prawo góra) i znowu wejdź w dział w ofertami. Niespodzianka. Dotarło? I świadczy to o braku profesjonalizmu w firmie.
zdjecie uzytkownika
Kisiel - 2014-07-17 00:56:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasami mam wrażenie, że warunki bytowe za granicą są gorsze niż w Polsce. Chociaż za granicą to Polbau wszystko organizuje. Najlepsze jest to, że można wyjeżdżać do Niemiec, Holandii i ... Finlandii. Przyznam, że bardzo mnie to zdziwiło. Ale przez te 25 lat, co oni istnieją na rynku to myślę, że wytworzyli sobie odpowiedni sposób zarządzania ludźmi oraz odpowiednią produkcją oraz budową pomimo faktu, że rynek ostatnio jest bezlitosny.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-17 07:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ajaj - 2014-07-16 23:19:54]:
Raczej Ty nie skumałeś o co chodzi. Zakładki w języku niemieckim i angielskim przeznaczone są dla Niemców i przedstawicieli innych państw. I dla nich nie ma rzeczywiście pracy. Polbau chce dać pracę tylko polskim obywatelom. Czyli jednak krąży nad Tobą ten "afisz". Nieważne co się mówi byleby być na scenie.
zdjecie uzytkownika
ziuta - 2014-07-17 14:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No pewnie, że tylko Polakom, bo nikt z NORMALNEGO kraju by nie chciał pracować za te darmowe stawki. Te, czarny, a ty nie robisz czasami w Opolu z inicjalami MW? :D
Bo brzmisz jak on :D A ajaj ma rację: dlaczego nie całość strony jest dostępna w innym języku? Jawna manipulacja informacją
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-17 15:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ziuta - 2014-07-17 14:24:49]:
Przykro mi, ale już nie pracuję w Polbau - jestem na emeryturze od dawna. Ale kiedyś pracowałem tylko nie jako MW. Ziuta Ty wiesz, że gdzieś dzwoni tylko Twoja "inteligencja" nie potrafi podpowiedzieć w jakiej to parafii te dzwony się odzywają. A ja myślałem, że Polska to mimo wszystko normalny kraj. Ale widzę, że Ziuta udowadnia, że tak nie jest. No, cóż gratulacje Panie Ziuta (fajny sobie obrałeś nick)- jak nic pasuje do tych głupot jakie mówisz o naszym kraju.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-17 16:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kisiel - 2014-07-17 00:56:18]:
Niestety ale smutna prawda to taka, że większość naszych rodaków pracuje czy to w kraju czy poza granicami zgodnie z zasadą byleby się nie narobić za dużo, ale skasować wszystko. Powinniśmy się cieszyć, że szef Polbau w Opolu mimo, iż przekroczył już 70 lat jeszcze chce prowadzić firmę. Bo wcale nie musi tego robić, a przynajmniej już nie dla siebie bo swoje to już osiągnął. W tej chwili Polbau zatrudnia ponad 1000 ludzi. A co by było gdyby właściciel powiedział, że to koniec i rozwiązuje firmę ? Co by powiedziało tych 1000 ludzi ? A jeżeli chodzi o warunki bytowe, to przecież żaden przepis nie nakazuje pracownikowi korzystać z tego co firma oferuje. Każdy może sobie wynająć mieszkanie , tylko ile za to zapłaci ? Kodeks Pracy nie mówi nic o organizowaniu noclegów. Niestety o kontrakty za granicą jest coraz to trudniej i wszyscy o tym wiedzą bo jest kryzys.
zdjecie uzytkownika
123456 - 2014-07-18 21:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masakra, przeczytałem wszystko i szczerze nie wiem o co chodzi!! z tych wypowiedzi nic nie wynika?? nikt konkretnie jasno nic nie napisał!! jak dzwoniłem do kadr to powiedzieli mi 11-14 euro za godzine, przysłali skierowanie na badania (a nie ich lekarz to robi), i więcej nic nie wiem co jak gdzie...umowę zawsze się w opolu podpisuje czy przesyłają pocztą?? napiszcie jak obecnie wygląda proces rekrutacji?/ i kto mi wyjaśni po co trzeba być wcześniej gdzieś ubezpieczonym skoro oni ubezpieczaja??
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-19 07:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [123456 - 2014-07-18 21:03:35]:
To prawda : zarobki są od 11 do 14 €/godz. Umowę podpisuje się w Opolu. Badania może robić lekarz z Polbau ale wtedy trzeba meldować się w Opolu i na badania poświęcić 2 dni (sezon urlopowy). A trzeba być wcześniej ubezpieczonym (co najmniej przez ostatni miesiąc), bo tego wymaga ZUS i takie są przepisy UE po to by otrzymać druk A1. I to tyle. Teraz jest jasne ?
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2014-07-19 07:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkolenie bhp bedzie w Opolu i tam podpiszesz umowe a z ubezpieczeniem to sam do konca nie wiem jesli z bezrobocia to prawdopodobmie placa mniej albo wcale bo pokrywa bezrobocie a jesli chodzi o stawke startujesz od 11.05 i w zaleznosci od umiejetnosci pniesz sie do gory,tylko moze to potrwac
zdjecie uzytkownika
123456 - 2014-07-19 08:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest brutto czy netto???
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2014-07-19 11:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
brutto po odciagnieciach zostanie jakies 7 eu
zdjecie uzytkownika
paszczur - 2014-07-21 07:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
21 dni * 8h dziennie * 7E = 1176 E - za hotelik ileś tam. Uau. Burżuazja. Żyć nie umierać. To już lepiej na szparagi jechać.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-21 08:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paszczur - 2014-07-21 07:00:37]:
Pewnie, ze tak. Tylko nie wiedziałem, że szparagi rosną przez cały rok i można przez ten rok się z nich utrzymać.. Po pierwsze to nie po 8 godz. tylko po 10 godz. A 11,05 to dla młodzieży, która nie miała okazji jeszcze się sprawdzić. Normalnie to jest 12,50. Więc nie pisz głupot i nie mąć na forum. Jesteś typowym przedstawicielem Polaka, który zawsze ma dużo do powiedzenia a mało potrafi zrobić.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-07-22 22:51:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2014-07-21 08:25:51]:
Jasne dla mlodziezy! 7 lat pracowalem w Niemczech w Polbale i mialem 14.09 budowa sie skoncxyla dali mnie na finlandie. I co? 10.95 na start! Kpina! Szkoda zdrowia!
zdjecie uzytkownika
Kisiel - 2014-07-23 02:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@czarny Oczywiście duży szacunek dla ludzi, którzy w takim wieku chcą jeszcze pracować i prowadzić całkiem sporą firmę - może to jakiś sposób na życie... Inną sprawą jest to, że z różnymi Polakami na obczyźnie można się spotkać. Jedni chcą uczciwie zarobić inni jak najwięcej ściemniać i zarobić jak najwięcej. Myślę, że w Polbau opracowali jakiś odpowiedni sposób weryfikacji pracowników, tak żeby ponieść jak najmniej strat... Co do kryzysu ... Jak dla mnie to wymówka. Niby kryzys trwa od 2006-7 roku i z roku na rok nic się nie zmienia. Może po prostu Polbau jest mniej atrakcyjny na zagranicznych rynkach... Powinni może wystosować nowe oferty, może nieco niższe ceny, bo fachowców to raczej mają najlepszych - Polaków ;)
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-23 07:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kisiel - 2014-07-23 02:21:41]:
Romek i po co takie głupoty mówisz ? Nie ma takiej stawki jak 14,09 bo max to 14,00 i to od stycznia 2014 roku. A w FIN nie ma tez takiej stawki jak 10,95. Kiedyś była ale to jakieś 5-6 lat temu. Jak masz zamiar mówić głupoty to lepiej się nie odzywaj.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-23 07:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2014-07-23 07:47:47]:
Niby masz rację, ale jest to niemożliwe. Jeżeli Polbau da niższe ceny to zawsze znajda się np. Rumuni, którzy zawsze dadzą jeszcze niższe ceny i wygrywają kontrakty. Stawka godzinowa dla Rumunów jest 4€/godz. netto (!) A resztę wypłacają im w kraju w ichniejszej walucie (albo tez i nie wypłacają). Za bardzo nie mogą polskie firmy podskoczyć z ceną bo za brama czekają czy to Rumuni czy tez Portugale, którzy z niskie stawki podejmą się roboty. Inna rzecz czy wykonają ją dobrze i na czas . Ale to już zmartwienie tego, kto robotę zleca.
zdjecie uzytkownika
Jogurt - 2014-07-23 18:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2014-07-23 07:47:47]:
Ej, niby nie pracujesz w Polbale a wiesz co tam się dzieje jak mało kto. Skąd masz takie aktualne info?
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2014-07-23 21:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czarny powiedz wprost ze jestes z kadry albo naganiaczem bo takie bzdury opowiadasz ze nie wiem czy sie smiac czy plakac nadajesz na ludzi a znajac zycie siedzisz za biurkiem i przewracasz papierki a o rzeczywistej robocie na budowie nie masz najmniejszego pojecia
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-08
Żródło: gazetapraca.pl
(Warszawa)
Praca w Warszawie: Brygady Cieśli, Zbrojarzy, osoby samodzielne, Majster. Dobre warunki dla fachowców. tel: 607 88 00 37 lub tel: 695 482 313
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-24 06:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaszczur - 2014-07-23 21:10:19]:
Bo takie są czasy, że na emeryturze trzeba niestety dorabiać.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-24 06:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2014-07-24 06:47:53]:
Jaszczur, czy jak tam się nazywasz : zaczynałem pracę od zwykłego pomocnika cieśli, poprzez cieślę a później majstra pracującego. Ile Ty masz lat, że możesz mi zarzucać, że nie znam się na robocie ? Jak przepracujesz chociaż połowę tego co ja na budowach to możesz wtedy się odzywać. A mam 67 lat. Niestety takie nastały czasy, że byle głupek może mówić co chce. A za biurkiem to w życiu siedziałem może ze dwa razy, jak mnie wezwał do siebie Szef.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-24 07:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaszczur - 2014-07-23 21:10:19]:
A tak dokładne info mam, dlatego, że jestem teraz nieformalnym doradcą Polbau na budowach w Niemczech, bo tak naprawdę to tam mieszkam.
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2014-07-24 07:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiec nie na sie co dziwic ze tak lupia z ludzi za te slamsy jak polbau ma takich doradcow
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-24 15:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt Tobie nie karze w takich slumsach mieszkać. Wystarczy się skrzyknąć we czworo i wynająć sobie mieszkanie i będziesz mieszkał jak gość. Myślę, że to już mój ostatni wpis bo jak widzę ile jadu taki jaszczur wylewa to boję się, że w końcu się przekręci i jeszcze uznają, że to była moja wina. Wiesz co Jaszczur pooglądaj sobie ostatnią scenę z filmu Dzień Świra to zobaczysz siebie na którymś z balkonów . Bo tak samo jak oni tak i Ty tylko jadem potrafisz swoje "argumenty" pokazać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x