Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o POLBAU

Pracowałeś w firmie POLBAU i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ojeeeej - 2015-11-01 10:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do dziewczyny (Ewelinka) per bucu? No wstyd, Orawiaczku, wstyd. A poza tym wracaj do podstawówki, albo używaj autokorekty, bo oczy puchną od tych byków.
zdjecie uzytkownika
Orawiak - 2015-11-01 22:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Roboty sie zlapcie a nie glupoty wypisujcie,nie wyksztalcenie jest wazne tylko spryt w zyciu itd
zdjecie uzytkownika
Ojeeeeej - 2015-11-02 18:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Orawiak - 2015-11-01 22:08:33]:
Złapać to możesz Ewelinkę za pupkę jak Ci pozwoli. Nie robotę, tylko pracę, to raz. A dwa to, że wykształcenia nie masz, to już wiemy, ciekawe jak CI z tym sprytem idzie. W Polbauku chociaż robisz?
zdjecie uzytkownika
Orawiak - 2015-11-03 21:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Juz nie w Austri teraz pracuje
zdjecie uzytkownika
Ojeeeej - 2015-11-04 21:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Orawiak - 2015-11-03 21:13:10]:
Skoro "Juz nie w AutriI teraz" to gdzie?
zdjecie uzytkownika
Orawiak - 2015-11-07 22:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naucz się czytac w polbale nie pracuje,tylko w Austri pracuje jak kazdy sznujący sie Orawiak,a co tam w polbale..
zdjecie uzytkownika
Ojeeej - 2015-11-09 01:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Orawiak - 2015-11-07 22:25:49]:
Heheheh, wiedziałem, że nie skumasz gamoniu i będziesz mnie próbował pouczać. Po pierwsze: AustriI przez dwa i! To raz. A dwa: prawidłowo powinno być: "Już nie. W Austrii teraz pracujĘ". Skoro nie użyłeś żadnego znaku interpunkcyjnego, to wydźwięk Twoje wypowiedzi jest taki, że już teraz NIE pracujesz w Austrii. Kolejne zdanie też jest super: "Naucz się czytac w polbale nie pracuje". Polbau robi szkolenia z czytania, ale nie pracuje, tak? Ty może lepiej się już nie wypowiadaj, bo straszną biedą umysłową jedzie... A w Polbale wypas! Od kiedy Orawiaki odeszły podniesli nam pensje :]
zdjecie uzytkownika
eee - 2015-11-14 17:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Typowi Polbau-owcy,zamiast zetelnie opisac opinie to kłucą się miedzy sobą...
zdjecie uzytkownika
Jasiuzielonka - 2015-11-15 14:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eee - 2015-11-14 17:22:32]:
AAAA Zetelnie, klUca! Moje oczy krwawiOM!
zdjecie uzytkownika
barti - 2015-11-18 01:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Poprzednią robotę zostawiłem ze względu na beznadziejną atmosferę. Szukam czegoś w branży i już kilka osób polecało mi to miejsce. Podobno w tej kwestii jest tu zdecydowanie lepiej. Za granicą nie zawsze dobra atmosfera jest standardem. Pytam bo interesuje się pracą jako pracownik działu koordynacji
zdjecie uzytkownika
ExPolbau - 2015-11-19 18:28:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [barti - 2015-11-18 01:31:17]:
Dział koordynacji w Polbau? To istnieje tam coś takiego? Tam rządzi Chaos i Przypadek :D. A tak serio: o pracy poza granicami możesz zapomnieć, bo wszystko w Niemczech obstawione, a na dodatek roboty mało. Możesz się jedynie załapać cudem w Opolu, lub Krakowie. Ślij cefałkę przez oficjalną stronę albo śmigaj do Opola na audiencję do Pana (powstań!) Mirka W. (spocznij!) i kto wie.
zdjecie uzytkownika
mops - 2015-11-20 12:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez widzialam barti t oferte pracy i uwazam ze wart tymbardziej ze daja tez mozliwosc zakwaterowania w Niemczech, Turyngia
zdjecie uzytkownika
ExPolbau - 2015-11-20 17:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mops - 2015-11-20 12:34:31]:
:D Też znalazłem tę ofertę :D. Przykro mi, ale "ARCOS FM PL SALLER POLBAU Sp. z o.o. Sp. K." to nie "Zakład Techniczno-Budowlany Polbau", więc jesteście oboje w złym miejscu.

Poza tym to ogłoszenie to jakaś paranoja:
- wymagania - Znajomość języka polskiego w mowie i w piśmie,
A dalej:
-aplikacje prosimy przysyłać w języku niemieckim.

Przykro mi misie - zła grupa.
zdjecie uzytkownika
gekon - 2015-11-23 02:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten polbau o którym mowa to w obecnej chwili nie przedstawia żadnej oferty - bynajmniej nie natknąłem się na żadną.
zdjecie uzytkownika
Kameleon - 2015-11-24 17:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gekon - 2015-11-23 02:16:31]:
A nieprawda gekonku. Pierwsz elepsze info z oficjalnej strony:
Przyjmiemy do pracy od zaraz inżyniera z uprawnieniami do kierowania robotami budowlanymi bez ograniczeń w specjalności instalacyjnej w zakresie sieci instalacyjnych i urządzeń cieplnych, wentylacyjnych, gazowych, wodociągowych i kanalizacyjnych.
Stawka wynagrodzenia do ustalenia w rozmowie kwalifikacyjnej.
Wymagana praktyka min. 3 lata.

Hę? :D
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-11-25 05:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja za to widziałem ogłoszenia na Managera ds. komercjalizacji oraz Asystenta do działu Administracji, także rekrutacja jakaś jest.
zdjecie uzytkownika
roro - 2015-12-06 08:53:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś morze mi udzielić informacji jakie są stawki POLBAU w Krakowie
zdjecie uzytkownika
barti - 2015-12-07 15:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roro - 2015-12-06 08:53:02]:
myślę , że nie będziesz zawiedziony, a jeśli chodzi o dokładniejsze informacje w tym temacie to niestety , ale musisz stawić się już na rozmowę kwalifikacyjną.
zdjecie uzytkownika
roro - 2015-12-10 21:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [barti - 2015-12-07 15:36:35]:
dzięki za odpowiedz ale mnie interesują konkrety jestem starym pracownikiem POLBAU
zdjecie uzytkownika
Mazowsze - 2015-12-11 18:30:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roro - 2015-12-06 08:53:02]:
Nie morze, tylko jezioro. :D
zdjecie uzytkownika
Gniedek - 2015-12-17 18:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca spoko, są aktualne oferty także do Wrocławia co osobiście polecam, nie ma przeciwskazań serio, podobno idą podwyżki i w ogóle masa pozytywnych rzeczy.
zdjecie uzytkownika
johny - 2015-12-23 22:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wesolych swiat polbauki
zdjecie uzytkownika
Jasiu - 2015-12-25 18:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [johny - 2015-12-23 22:32:06]:
Dzięki i nawzajem! Oby nam się!!!
zdjecie uzytkownika
Gniedek - 2015-12-30 17:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i tak jak mówiłem, słyszę że podwyżki były i wszyscy są szczęśliwi, ponoć nawet bony i coś dla dzieciaków się znalazło. Kumpel pracuje to opowiada, a ja wysłałem CV.
zdjecie uzytkownika
johny - 2015-12-30 22:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepszego w nowym roku dla wszystkich polbaukow zycze
zdjecie uzytkownika
Neo - 2016-01-01 22:06:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zadnych bonów ani paczek dla dzieci niebylo.To jakieś glupoty ktoś pisze.
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-01-01 22:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To kumpel sciemnia bonow ani paczek nie bylo
zdjecie uzytkownika
mowi - 2016-01-01 22:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co sie dzieje na budowach w Niemczech w Polbale.Prosze o info
zdjecie uzytkownika
supad - 2016-01-03 02:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy w ogóle za granicą są takie zwyczaje aby na święta dawać paczki dzieciom, aczkolwiek było by to zawsze miłe zaskoczenie. No ale niestety...
zdjecie uzytkownika
zenio - 2016-01-04 23:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic sie nie dzieje w Niemczech, mamy wolne :D
zdjecie uzytkownika
tandem - 2016-01-05 13:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja widziałem, że w sumie pojawiło sie u nich ogłoszenie pracy na asystenta. Nawet oferta jest napisana w języku niemieckim, więc dobrze trzeba znać język.
zdjecie uzytkownika
gala - 2016-01-08 16:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no skoro oferta jest @tandem w języku niemieckim to znaczy że ten język jest wymagany, a weź pog uwafe że to może to oznaczać wynagrodzenie na poziomie niemieckim
zdjecie uzytkownika
Pala - 2016-01-08 20:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wynagrodzenie niemieckie jest super :D Wiem, bo mam :D. Oczywiscie nie w Polbałku, bo stamtad juz dawno ucieklem :].
zdjecie uzytkownika
polbauowiec - 2016-01-09 14:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W polbale zarobki w Niemczech są jedne z słabszych w porównaniu z innymi firmami
zdjecie uzytkownika
kania - 2016-01-11 00:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli macie delegacje niemiecka to chyba tak jest ze zostajecie zatrudnieni na niemieckich warunkach skoro tam wykonujecie pracę, a nie polska, prawda?
zdjecie uzytkownika
czarny - 2016-01-13 07:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda, że za hotel jest teraz 10E za dzień
zdjecie uzytkownika
may may may - 2016-01-14 02:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli to pytanie to ciężko w sumie na nie odpowiedzieć, ale nie wydaje mi się, żeby to była prawda i żeby trzeba było tyle płacić, trzeba by było skonsultować się w tej sprawie z polbau
zdjecie uzytkownika
Biały - 2016-01-14 02:33:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2016-01-13 07:22:30]:
Czarnuszku wróciłeś!! Dzięki za cynk, ale ja słyszałem, że jest 12E za noc. To daje 22E za dobę!!! Zgroza! Pozdrówcie Geparda Gerarda!
zdjecie uzytkownika
bowion - 2016-01-18 00:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Biały nikt jednak tyle czasu nie będzie pracował, można sobie złapać nockę raz na jakiś czas i bardzo dobrze, że jest ona lepiej płatna 12e , no ale co za dużo to nie zdrowo
zdjecie uzytkownika
kubuś - 2016-01-20 20:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bowiem jasna sprawa, że nadgodziny, ale z głową. Poza tym można u nich też załapać się na stanowisko Center Manager a tam już premie sa widze na poziomie 2 tysiecy.
zdjecie uzytkownika
LOL!! - 2016-01-20 23:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kubuś - 2016-01-20 20:18:40]:
Center Manager??? Co Ty człwoieku gadasz, chyba o innej firmie mówimy! Polbau z Opola? Zbierający chłopów z Orawy spod wiejskich sklepó i wysyłający ich jako wykwalifikowaną siłę roboczą na roboty do Niemiec? Center Manager, hahaha! Dobre gościu, uśmiałem się :D
zdjecie uzytkownika
tandem - 2016-01-22 21:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o rany @kubuś, skoro premie są na poziomie 2 tys, to rzeczywiście wychodzą z tego całkiem niezłe zarobki. Pewnie związane są tym jeszcze jakieś benefity.
zdjecie uzytkownika
Maja79 - 2016-01-26 15:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tandem - 2016-01-22 21:25:05]:
Witam,chcialabym podzielic sie z panstwem krotka refleksja na temat opinii zamieszczonych na forum.Po pierwsze nic z nich nie wynika, nie ma konkretnych i rzetelnych informacji na temat warunków pracy nie mowiac juz o placy .Dobre wychowanie nakazuje udzielic konkretnej spojnej odpowiedzi nie pozostawiajacej rzadnych watpliwosci ani niedomowien.Sama jestem osoba poszukujaca pracy i jestem zawiedziona poniewaz opinie zamieszczone na forum nie udzielaja rzadnych odpowiedzi nawet podstawowych. Po drugie dlaczego wystepuje tyle nienawisci i pogardy dla drugiego czlowieka?Mam wrazenie ze panstwa opinie sa podyktowane zloscia i zawiscia.Nikt tak jak Polak nie potrafi obrazic i upodlic swojego rodaka.I nie mowie tego aby sie wywyzszac przed panstwem ale po to by zwrocic uwage na brak tolerancji na drugiego czlowieka,zawisc i pyche.Jestesny narodem zawistnym,zakompleksionym i wielce nietolerancyjnym wobec samych siebie rodakow a coz dopiero mowic o innych narodach.Nie potrafimy z soba prowadzic rzetelnej konkretnej rozmowy opartej na faktach.
Wstyd.
Zawisc i zlosc odbiera rozum.A konktretow jak nie bylo tak nie ma.Po co odpowiadac konkretnie i rzetelnie na proste zadawane pytania?Jesli nie chcecie udzielic istotnych i konkretnych informacji nie umieszczajcie na forum niedorzecznych wpisow - farmazonow/ bedziemy wdzieczni za poprawna postawe i kulture osobista/.Od tyle.Pozdrawiam Panstwa i zycze wiecej kontretow,pokory i tolerancji wobec samych siebie i innych...Bo ktoz bedzie nas szanowal jako narod jesli my sami siebie nie szanujemy?
zdjecie uzytkownika
Guciu - 2016-01-27 21:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maja79 - 2016-01-26 15:05:32]:
Panno Maju79: przecież 95% tych odpowiedzi to tylko debilny trolling i tyle. Zaden jad i nienawisc tylko robienie beki. Przeciez to forum to jedna wielka wylegarnia i zlot patologii. Niby czego Ty myslisz, ze sie tu dowiesz? Niczego, taka prawda. Poza tym ani pół konkretnego pytania tu nie widzę. Spoko, potrafimy ze sobą rozmawiać rozsądnie, ale do tego trzeba ludzi na poziomie. A tu mamy do czynienia z pozbawionymi zasad ćwierćmózgami, którzy nawet wypowiedzieć się nie potrafią, więc o czym tu gadać? Szkoda nerwów i czasu, niekoniecznie w tej kolejności. Pozdrawiam i życzę cierpliwości do "internautów".
zdjecie uzytkownika
czarny1313 - 2016-01-29 13:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Guciu - 2016-01-27 21:01:05]:
I tu Ciebie Guciu popieram. Może nie wszyscy ale większość tych wiecznie niezadowolonych ludzi.
zdjecie uzytkownika
nowmorde - 2016-02-06 01:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej Polbałki co z wami! Kolejny łikend, a tu żadnych pijackich komentów ani faków na baulajtrów ani kierowników? Normalnie się zawiodłem... :/
zdjecie uzytkownika
12@ - 2016-02-07 18:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [johny - 2015-12-23 22:32:06]:
GOCU CO PODWIESZKA HUBA LIŻESZ DDDD
zdjecie uzytkownika
Guciu - 2016-02-08 18:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [12@ - 2016-02-07 18:57:37]:
Włąśnie o takich ćwierćmózgach jak Ty pisałem. Ladnie to tak pić z niedzieli na poniedziałek? I zanowu pewnie nie wstałeś do pracy i w końcu Cię wywalą. Samozaoranie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: W OPOLU!!! SZYBKO PODPISAŁEM UMOWĘ. PRZESZKOLENIE BHP NAM ZROBILI. DOSTAŁEM ODZIEŻ I BUTY OCHRONNE. I CZEKAŁEM NA WYJAZD ZA GRANICĘ.
Pytania: JEDNYM Z PYTAŃ BYŁO NA JAKICH BUDOWACH PRACOWAŁEM I CZY MAM POŚWIADCZENIE Z OSTATNIEJ FIRMY :) TAK TYLKO ZE OSTATNIA FIRMA TO TEŻ POLBAU Z.T.B- NIEDOPATRZENIE :)
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-02-10 15:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam prosze o opinie na temat tej fiemy czy jest godna uwagi
zdjecie uzytkownika
Ala - 2016-02-10 21:19:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olo - 2016-02-10 15:53:12]:
Opinia-jest średnio. Tak, jest godna uwagi. Dziękuję.

A na drugi raz, do stu piorunów! WIesz co to są znaki przestankowe?!?! Albo inaczej - kropki? Przecinki? Mówi Ci to coś? Napisales kilka wyrazów bez ładu i składu - takich nieogarniętych w Polbale nie potrzebujemy! Umowy nie będziesz umiał podpisać, ale o zakłąd idę, że pieniądze to liczyć potrafisz.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie POLBAU!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert