Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o POLBAU

Pracowałeś w firmie POLBAU i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gniedek - 2015-12-17 18:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca spoko, są aktualne oferty także do Wrocławia co osobiście polecam, nie ma przeciwskazań serio, podobno idą podwyżki i w ogóle masa pozytywnych rzeczy.
zdjecie uzytkownika
johny - 2015-12-23 22:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wesolych swiat polbauki
zdjecie uzytkownika
Jasiu - 2015-12-25 18:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [johny - 2015-12-23 22:32:06]:
Dzięki i nawzajem! Oby nam się!!!
zdjecie uzytkownika
Gniedek - 2015-12-30 17:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i tak jak mówiłem, słyszę że podwyżki były i wszyscy są szczęśliwi, ponoć nawet bony i coś dla dzieciaków się znalazło. Kumpel pracuje to opowiada, a ja wysłałem CV.
zdjecie uzytkownika
johny - 2015-12-30 22:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepszego w nowym roku dla wszystkich polbaukow zycze
zdjecie uzytkownika
Neo - 2016-01-01 22:06:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zadnych bonów ani paczek dla dzieci niebylo.To jakieś glupoty ktoś pisze.
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-01-01 22:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To kumpel sciemnia bonow ani paczek nie bylo
zdjecie uzytkownika
mowi - 2016-01-01 22:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co sie dzieje na budowach w Niemczech w Polbale.Prosze o info
zdjecie uzytkownika
supad - 2016-01-03 02:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy w ogóle za granicą są takie zwyczaje aby na święta dawać paczki dzieciom, aczkolwiek było by to zawsze miłe zaskoczenie. No ale niestety...
zdjecie uzytkownika
zenio - 2016-01-04 23:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic sie nie dzieje w Niemczech, mamy wolne :D
zdjecie uzytkownika
tandem - 2016-01-05 13:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja widziałem, że w sumie pojawiło sie u nich ogłoszenie pracy na asystenta. Nawet oferta jest napisana w języku niemieckim, więc dobrze trzeba znać język.
zdjecie uzytkownika
gala - 2016-01-08 16:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no skoro oferta jest @tandem w języku niemieckim to znaczy że ten język jest wymagany, a weź pog uwafe że to może to oznaczać wynagrodzenie na poziomie niemieckim
zdjecie uzytkownika
Pala - 2016-01-08 20:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wynagrodzenie niemieckie jest super :D Wiem, bo mam :D. Oczywiscie nie w Polbałku, bo stamtad juz dawno ucieklem :].
zdjecie uzytkownika
polbauowiec - 2016-01-09 14:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W polbale zarobki w Niemczech są jedne z słabszych w porównaniu z innymi firmami
zdjecie uzytkownika
kania - 2016-01-11 00:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli macie delegacje niemiecka to chyba tak jest ze zostajecie zatrudnieni na niemieckich warunkach skoro tam wykonujecie pracę, a nie polska, prawda?
zdjecie uzytkownika
czarny - 2016-01-13 07:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda, że za hotel jest teraz 10E za dzień
zdjecie uzytkownika
may may may - 2016-01-14 02:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli to pytanie to ciężko w sumie na nie odpowiedzieć, ale nie wydaje mi się, żeby to była prawda i żeby trzeba było tyle płacić, trzeba by było skonsultować się w tej sprawie z polbau
zdjecie uzytkownika
Biały - 2016-01-14 02:33:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2016-01-13 07:22:30]:
Czarnuszku wróciłeś!! Dzięki za cynk, ale ja słyszałem, że jest 12E za noc. To daje 22E za dobę!!! Zgroza! Pozdrówcie Geparda Gerarda!
zdjecie uzytkownika
bowion - 2016-01-18 00:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Biały nikt jednak tyle czasu nie będzie pracował, można sobie złapać nockę raz na jakiś czas i bardzo dobrze, że jest ona lepiej płatna 12e , no ale co za dużo to nie zdrowo
zdjecie uzytkownika
kubuś - 2016-01-20 20:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bowiem jasna sprawa, że nadgodziny, ale z głową. Poza tym można u nich też załapać się na stanowisko Center Manager a tam już premie sa widze na poziomie 2 tysiecy.
zdjecie uzytkownika
LOL!! - 2016-01-20 23:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kubuś - 2016-01-20 20:18:40]:
Center Manager??? Co Ty człwoieku gadasz, chyba o innej firmie mówimy! Polbau z Opola? Zbierający chłopów z Orawy spod wiejskich sklepó i wysyłający ich jako wykwalifikowaną siłę roboczą na roboty do Niemiec? Center Manager, hahaha! Dobre gościu, uśmiałem się :D
zdjecie uzytkownika
tandem - 2016-01-22 21:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o rany @kubuś, skoro premie są na poziomie 2 tys, to rzeczywiście wychodzą z tego całkiem niezłe zarobki. Pewnie związane są tym jeszcze jakieś benefity.
zdjecie uzytkownika
Maja79 - 2016-01-26 15:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tandem - 2016-01-22 21:25:05]:
Witam,chcialabym podzielic sie z panstwem krotka refleksja na temat opinii zamieszczonych na forum.Po pierwsze nic z nich nie wynika, nie ma konkretnych i rzetelnych informacji na temat warunków pracy nie mowiac juz o placy .Dobre wychowanie nakazuje udzielic konkretnej spojnej odpowiedzi nie pozostawiajacej rzadnych watpliwosci ani niedomowien.Sama jestem osoba poszukujaca pracy i jestem zawiedziona poniewaz opinie zamieszczone na forum nie udzielaja rzadnych odpowiedzi nawet podstawowych. Po drugie dlaczego wystepuje tyle nienawisci i pogardy dla drugiego czlowieka?Mam wrazenie ze panstwa opinie sa podyktowane zloscia i zawiscia.Nikt tak jak Polak nie potrafi obrazic i upodlic swojego rodaka.I nie mowie tego aby sie wywyzszac przed panstwem ale po to by zwrocic uwage na brak tolerancji na drugiego czlowieka,zawisc i pyche.Jestesny narodem zawistnym,zakompleksionym i wielce nietolerancyjnym wobec samych siebie rodakow a coz dopiero mowic o innych narodach.Nie potrafimy z soba prowadzic rzetelnej konkretnej rozmowy opartej na faktach.
Wstyd.
Zawisc i zlosc odbiera rozum.A konktretow jak nie bylo tak nie ma.Po co odpowiadac konkretnie i rzetelnie na proste zadawane pytania?Jesli nie chcecie udzielic istotnych i konkretnych informacji nie umieszczajcie na forum niedorzecznych wpisow - farmazonow/ bedziemy wdzieczni za poprawna postawe i kulture osobista/.Od tyle.Pozdrawiam Panstwa i zycze wiecej kontretow,pokory i tolerancji wobec samych siebie i innych...Bo ktoz bedzie nas szanowal jako narod jesli my sami siebie nie szanujemy?
zdjecie uzytkownika
Guciu - 2016-01-27 21:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maja79 - 2016-01-26 15:05:32]:
Panno Maju79: przecież 95% tych odpowiedzi to tylko debilny trolling i tyle. Zaden jad i nienawisc tylko robienie beki. Przeciez to forum to jedna wielka wylegarnia i zlot patologii. Niby czego Ty myslisz, ze sie tu dowiesz? Niczego, taka prawda. Poza tym ani pół konkretnego pytania tu nie widzę. Spoko, potrafimy ze sobą rozmawiać rozsądnie, ale do tego trzeba ludzi na poziomie. A tu mamy do czynienia z pozbawionymi zasad ćwierćmózgami, którzy nawet wypowiedzieć się nie potrafią, więc o czym tu gadać? Szkoda nerwów i czasu, niekoniecznie w tej kolejności. Pozdrawiam i życzę cierpliwości do "internautów".
zdjecie uzytkownika
czarny1313 - 2016-01-29 13:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Guciu - 2016-01-27 21:01:05]:
I tu Ciebie Guciu popieram. Może nie wszyscy ale większość tych wiecznie niezadowolonych ludzi.
zdjecie uzytkownika
nowmorde - 2016-02-06 01:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej Polbałki co z wami! Kolejny łikend, a tu żadnych pijackich komentów ani faków na baulajtrów ani kierowników? Normalnie się zawiodłem... :/
zdjecie uzytkownika
12@ - 2016-02-07 18:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [johny - 2015-12-23 22:32:06]:
GOCU CO PODWIESZKA HUBA LIŻESZ DDDD
zdjecie uzytkownika
Guciu - 2016-02-08 18:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [12@ - 2016-02-07 18:57:37]:
Włąśnie o takich ćwierćmózgach jak Ty pisałem. Ladnie to tak pić z niedzieli na poniedziałek? I zanowu pewnie nie wstałeś do pracy i w końcu Cię wywalą. Samozaoranie.
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-02-10 15:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam prosze o opinie na temat tej fiemy czy jest godna uwagi
zdjecie uzytkownika
Ala - 2016-02-10 21:19:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olo - 2016-02-10 15:53:12]:
Opinia-jest średnio. Tak, jest godna uwagi. Dziękuję.

A na drugi raz, do stu piorunów! WIesz co to są znaki przestankowe?!?! Albo inaczej - kropki? Przecinki? Mówi Ci to coś? Napisales kilka wyrazów bez ładu i składu - takich nieogarniętych w Polbale nie potrzebujemy! Umowy nie będziesz umiał podpisać, ale o zakłąd idę, że pieniądze to liczyć potrafisz.
zdjecie uzytkownika
łorawiak - 2016-02-13 08:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jak polbałowskie karły popilyscie za pana prezesa wczoraj macie wdzieczne byc ze wom robota doał! bo byscie w posredniaku gamonie czekaly!
zdjecie uzytkownika
Szuka pracy - 2016-03-04 13:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Aktualnie pracuje, ale szukam pracy w innej firmie. Znajduje ofertę pracy na cieśli szalunkowych w firmie Polbau Składam podanie na adres: zatrudnienie@polbau.pl po czym dzwoni jakiś facet do mnie z tej firmy i mnie wyzywa od wieśniaków [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wogole że co odpierdalam składając CV do nas a na koniec mówi mi WAL SIĘ. Polecam z całego serca ta firmę pierwszy kontakt najważniejszy.
zdjecie uzytkownika
pan kolanko - 2016-03-14 21:43:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno taka sytuacja kolego nie miała miejsca, ni8e uwierzę w to. branża budowlana jest trudna na dziusiejszym rynku, maszyny i prefabrykanty nie tak łatwo sprzedać więc nikt by się tak do pracownika/klienta nie onosił
zdjecie uzytkownika
Kubus - 2016-04-16 23:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wam zle w polbale to idzcie do holandi do Nowaka
zdjecie uzytkownika
Kubus - 2016-04-16 23:06:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wam zle w polbale to idzcie do holandi do Nowaka
zdjecie uzytkownika
Antek - 2016-04-17 09:13:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema wszystkim trochę stare komentarze czytam i nie wiem czy brać je do serca :) słuchajcie powiedzcie mi jak wyyglądają u nich zarobki i co z umową jak się z nimi wyjeżdża bo to mnie najbardziej interesuje
zdjecie uzytkownika
Czesuaw - 2016-04-17 09:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiego Nowaka? Zbyszka od rąk, które "KA"leczą? :D
Jakieś namiary?

HolandII Gamoniu!
zdjecie uzytkownika
Test - 2016-04-21 15:32:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antek - 2016-04-17 09:13:03]:
Nie bierz. 3/4 to zwykłe narzekanie sfrustrowanych nierobów, którzy myśleli, że wyjadą do "Niemców" i będą 3 godziny podpierać ścianę i za to im zapłacą. Robota jak każda inna, warunki mieszkaniowe średnie, no ale przynjamniej za darmo. ~1500E spokojnie przywieziesz, a majstry całkiem znośne. Nie ma co narzekać, tylko się brać do roboty. Umowa normalnie na czas określony, składki opłacone-czegóż chcieć więcej?
zdjecie uzytkownika
feliks - 2016-04-23 10:53:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hotel darmowy dobre he he he
zdjecie uzytkownika
bubu - 2016-04-25 20:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobre! Wszystko co darmowe jest dobre :]
zdjecie uzytkownika
pani jadzia - 2016-05-05 21:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
darmowe,... ale dobrze że praca tutaj chociaż jest bardzo dobrze płatna:) tak przynajmniej mi opowiadali znajomi, ufam im, więc zamierzam wtysłać do firmy cv i zatrudnienie jako cieśla u nich zdobyć. wiecie może czy również kobiety zatrudniają na takich stanowiskach tutaj?
zdjecie uzytkownika
Pan Mieciu - 2016-05-05 21:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KOBIETA? CIEŚLA?!?!?! No tego jeszcze nie grali :D. Dobre Pani Jadziu, wyborne wręcz! :D
zdjecie uzytkownika
f2 - 2016-05-09 15:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pan Mieciu - 2016-05-05 21:33:17]:
NIE POLECAM NAS WYSŁAŁA NA UPORY BRAK BUD€W NAWET ELEKTROWNIA KOŃCZY SIĘ OSZCZĘDNOŚCI W KADRACH ZAROBKI PSIE NADGODZINY DO WYBRANIA TO KONIEC Polbau
zdjecie uzytkownika
f2 - 2016-05-09 15:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pan Mieciu - 2016-05-05 21:33:17]:
NIE POLECAM NAS WYSŁAŁA NA UPORY BRAK BUD€W NAWET ELEKTROWNIA KOŃCZY SIĘ OSZCZĘDNOŚCI W KADRACH ZAROBKI PSIE NADGODZINY DO WYBRANIA TO KONIEC Polbau
zdjecie uzytkownika
f2 - 2016-05-09 15:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olo - 2016-02-10 15:53:12]:
NIE POLECAM FIRMĘ słabe zarobki brak nowych bodów kończy się elektrownia i co dalej tresa wyganiają na urody a kadra szkoda pisać ciągle mało i straszą nam się skoczy my znajdziemy a oni swoja opiniom
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwosć - 2016-05-09 21:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam firmy POLBAU Z OPOLA.
Owszem w niemczech były podwyżki podwyżki brutto tylko zaraz hotel dzwigli o 1 euro na dzień czyli w miesiącu jakieś 30 euro więcej czyli zabierają za chotel 330 euro na miesiąc PLUS SPRZĄTANIE kibli korytarzów i kuchni.
Poprostu złodziejstwo. Każdy kto pracuje w niemczech z polbau to wie doskonale o czym ja mówie
zdjecie uzytkownika
f2 - 2016-05-10 15:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sprawiedliwosć - 2016-05-09 21:13:31]:
CZY JEST LEPIEJ NA BAZIE W BARAKACH DOBRZE ZE PŁACOM ZE SOCJALNEGO POBYT LEPIEJ MAJA BEZDOMNI PRZYTULISKACH NIE WYŁĄCZAJĄ OGRZEWANIA ITP WARUNKI STRASZNE NIE POLECAM FIRMĘ
zdjecie uzytkownika
p3 - 2016-05-11 15:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Ostatnio zaproponowali mi prace w Niemczech jako zbrojarz.Chciał bym się dowiedzieć ile można tam zarobić na rękę po odliczeniu wszystkiego.Dodam że jestem kawalerem.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: W OPOLU!!! SZYBKO PODPISAŁEM UMOWĘ. PRZESZKOLENIE BHP NAM ZROBILI. DOSTAŁEM ODZIEŻ I BUTY OCHRONNE. I CZEKAŁEM NA WYJAZD ZA GRANICĘ.
Pytania: JEDNYM Z PYTAŃ BYŁO NA JAKICH BUDOWACH PRACOWAŁEM I CZY MAM POŚWIADCZENIE Z OSTATNIEJ FIRMY :) TAK TYLKO ZE OSTATNIA FIRMA TO TEŻ POLBAU Z.T.B- NIEDOPATRZENIE :)
zdjecie uzytkownika
f2 - 2016-05-11 22:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Guciu - 2016-02-08 18:02:00]:
MYLISZ SAM PJESZ NIE TRAFIŁES TAM PRACUJE INI MILISZ SIĘ TU SIĘ MYLISZ NIE TRAFIŁEŚ DUPO LIZIE TAKT HIENY JAK TY SA WŚRÓD NAMI PRACOWNIKAMI DUPO LIZIE DUPO LIZIE DUPO LIZIE
zdjecie uzytkownika
Guciu - 2016-05-25 21:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [f2 - 2016-05-11 22:04:45]:
No i widzisz, znowu się nawaliles i Ci się literki myla, piszesz bzdury bez sens albo się sheftales na klawiature. Wstyd i hanba. Odstaw wodke, zacznij trzeźwo zyc! :D.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie POLBAU!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert