Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o POLBAU

Pracowałeś w firmie POLBAU i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
czarny1313 - 2014-10-17 07:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest praca w Polbau na Elektrowni ... Opole dla cieśli i zbrojarzy.
zdjecie uzytkownika
kornik - 2014-10-17 19:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny1313 - 2014-10-17 07:56:42]:
Za ile? 1800 PLN brutto?
zdjecie uzytkownika
heheszek - 2014-10-17 19:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny1313 - 2014-10-15 19:49:20]:
A jak będę po setce albo dwóch, to ja jej nakopię :]. Również pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
czarny1313 - 2014-10-18 09:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heheszek - 2014-10-17 19:20:55]:
Absolutnie nie namawiam. Przyjdą tacy, którzy będą chcieli popracować za 2800-3000 brutto. Ale to już trzeba sprawdzić w necie. Za daleko mieszkam od Opola by być na bieżąco. Z tego co słyszałem to stawka jest od 13,50 do 16,00 + do 50% premii brutto. A betonu na elektrowni to trzeba wylać multum to i godzin musi być sporo. Ale nie namawiam, bo znowu się odezwie jaszczur i strzeli jakiegoś samobója.
zdjecie uzytkownika
paszczur - 2014-10-19 05:20:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga, strzelam! I.... Goooool! :] Heh, a już tak serio - Czarny, czemu do mnie pijesz? O co i chodzi? Siedzisz sobie w Niemczach na swojej ciepłej posadce, w sensie dorabiasz do (nie)skromnej emerytury, liżesz Polbaukowi i Prezesowi D. na każdym kroku (przynajmniej tu, w Necie), żyć, nie umierać co? ;) I jeszcze jakieś prywatne wyjazdy urządzasz... Po co to komu :(
zdjecie uzytkownika
czarny1313 - 2014-10-20 10:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paszczur - 2014-10-19 05:20:36]:
To właśnie dla takich jak Ty, bo inaczej nie miałbyś o czym pisać. I nie licz mi mojej emerytury , bo na nią sobie zapracowałem i to solidną pracą a nie pisaniem takich głupot jak Ty piszesz. Tu powinno się pisać o firmie a nie wtykać swój nos w sprawy, które nie dotyczą firmy. Ten nick idealnie do Ciebie pasuje, a raczej do Twojego sposobu myślenia a i postępowania jak sadzą również. I na tym koniec naszej korespondencji.
zdjecie uzytkownika
szukalski - 2014-10-21 05:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to je ta robota w kącu zagranico czy niema
zdjecie uzytkownika
kama - 2014-10-23 17:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)



































































Jak czytam te wypowiedzi ,to odnoszę wrażenie ,że rozmawiają same dzieci,które nie mają pojęcia na temat żadnej pracy fizycznej!
Najlepiej to dużo zarobić i nic się nie na robić!
A prawda jest taka że każda firma kroi,bo inaczej to by się nie utrzymała.


j
zdjecie uzytkownika
Świetlisty-jaszczur-z-kosmosu - 2014-10-23 23:34:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aaa... Te spacje i tajemnicze "j" na końcu to po co? Na-robić to się w polu można :D Pewnie, że nie mamy pojęcia o pracy fizycznej, bo my jako kierownicy nie musimy o tym nic wiedzieć. Hehe :P
zdjecie uzytkownika
Monika - 2014-10-30 21:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny1313 - 2014-10-18 09:24:26]:
Ludzie zabawa to na innych forach ! Tutaj człowiek chce się czegoś dowiedzieć o warunkach pracy. Jak nie macie nic konstruktywnego do powiedzenia to po co bezsensowna dyskusja? @czarny1313 te kwoty to na jakim stanowisku? Mnie interesuje praca jako inzynier budowy. Można u nich uprawnienia zrobić? Jakie warunki pracy są?
zdjecie uzytkownika
No_to_teraz_poważnie - 2014-10-31 17:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Monika - 2014-10-30 21:52:27]:
No dobrze Pani Moniko, no to poważnie:
Gdzie zamierza Pani pracować? W Polsce czy poza granicami kraju?
Uprawnienia można zrobić bezproblemowo (mnie się udało), chociaż było z tym nieco problemów (mój kierownik nie był członkiem izby, więc musiałem "skombinować" zaświadczenie mojego przełożonego), a firma normalnie wystawiła zaświadczeniem, że pracowałem u nich na kontrakcie.
Co do kwot podanych przez imć Pana Czarnego odnieść się nie mogę, gdyż miałem to szczęście, że pracowałem poza granicami kraju i były one w Euro (śmiesznie niskie patrząc na to z perspektywy czasu, no ale wtedy po przeliczeniu na PLN wychodziła pięciocyfrowa liczba-marzenie :D).
Inżynier budowy i warunki pracy na obczyźnie: jak dobrze wypadniesz na rozmowie, to w standardzie mieszkanie, telefon, komp, a może nawet przeloty do kraju. Warunki pracy? No cóż-budowa. Biuro, budowa, biuro, budowa, budowa, biuro, mieszkanie.
Atmosfera w firmie (w kadrze) bardzo dobra, fajna ekipa, pomocna i doświadczona (nie mówię o atmosferze wśród fizycznych, bo takich jobów na firmę, to w żadnej nie słyszałem :D).
Uprzedzam, ze kobieta na budowie to lekko nie ma ze zględu na specyficzne podejście fizoli (strasznie ich "nosi" poza domem).
No to w takim przypadku życzę powodzenia i proszę pozdrowić Pana Mirka podczas ewentualnego interview.
zdjecie uzytkownika
No_to_teraz_poważnie - 2014-10-31 17:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Uprawnienia można zrobić bezproblemowo (mnie się udało), chociaż było z tym nieco problemów" - ale walnąłem babola :]. No dobra - uprawnienia same w sobie (exam itd.) bez problemu, ale skompletowanie papierów z problemami :D
zdjecie uzytkownika
Uprawnienia można zrobić bezproblemowo (mnie się u - 2014-10-31 17:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"ze Względu"
zdjecie uzytkownika
Zawiedziony - 2014-11-20 18:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No Monia co z Tobą :/
zdjecie uzytkownika
Wacek - 2014-12-01 08:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [No_to_teraz_poważnie - 2014-10-31 17:16:34]:
Wypraszam sobie wypowiedzi pod tytułem "fizole " sam nie jesteś lepszy łachu twój tytuł inż. na niewiele się zda jak nie będzie pracowników do wykonania ciężkiej fizycznej pracy trochę szacunku inżynierku .
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2014-12-04 14:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto wypracował te twoje pięc cyferek inżynierku bo napewno nie ty więc chamuj się z takimi tekstami i troszke szacunku dla ludzi bo oni pracują na ciebie
zdjecie uzytkownika
Włatca_móch - 2014-12-04 17:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie wszędzie są fizole, bo w Finlandii byli fizycy jądrowi. Ich głównym zadaniem na budowie było drapanie się po jądrach.
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2014-12-04 20:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wybudowal ja "niunius" z kierownikami i majstrami na czele z Michurem
zdjecie uzytkownika
Miecio - 2014-12-05 18:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaszczur - 2014-12-04 20:13:35]:
Niuniuś! Jak jam dawno nie słyszał tej xwyki :D. Jakbyś tam był kolego :D
zdjecie uzytkownika
BmCykTralala - 2014-12-06 11:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za górami, za lasami, żył Niuniuś z kierownikami.
Jak ktoś chciał doń przyjść na górę, Niuniuś bronił się MichÓrem :D.
Elektrownia atomowa w dwa lata będzie gotowa.
Prezes natrzepał kasiory po czym uciekł do swej nory.
Zostawił wszystkich na lodzie, Polbałki chodzą na głodzie.
zdjecie uzytkownika
Były polbauowiec - 2014-12-06 20:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja robìlem w pol bau w 2004 2005 i nie bylo najgorzej byl przerob byla kasa na wyplate robilem rejony maintz wiesbaden franfkurt pilo sie co sobote i w pomiedzialel do boju ale wyplaty byly 5.50 ns godzine gratis mieszkanie za pol ceny obiad jak bym musial robilbym jeszcze raz ....orawianin mie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] orawiak
zdjecie uzytkownika
J-23Nadaje - 2014-12-06 22:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były polbauowiec - 2014-12-06 20:12:22]:
Były Polbauowscu a gdzie teraz robisz polec mi jakons dobrom firme bo lipa jest a polbał nie ma roboty
zdjecie uzytkownika
feliks - 2014-12-20 16:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wesołych świat polbałowcy
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: W OPOLU!!! SZYBKO PODPISAŁEM UMOWĘ. PRZESZKOLENIE BHP NAM ZROBILI. DOSTAŁEM ODZIEŻ I BUTY OCHRONNE. I CZEKAŁEM NA WYJAZD ZA GRANICĘ.
Pytania: JEDNYM Z PYTAŃ BYŁO NA JAKICH BUDOWACH PRACOWAŁEM I CZY MAM POŚWIADCZENIE Z OSTATNIEJ FIRMY :) TAK TYLKO ZE OSTATNIA FIRMA TO TEŻ POLBAU Z.T.B- NIEDOPATRZENIE :)
zdjecie uzytkownika
Ryki - 2014-12-20 17:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie tęskno mi do Polbau,mam lepszą firme
zdjecie uzytkownika
Mikołajek - 2014-12-21 20:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ryki dawaj! Jaką?? Jaką??? Toć może być firma lepsiejsza od Polbauku??
Wesołych Świąt wszystkim exportowcom, Czarnym i Jaszczurom!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy POLBAU?
Zadaj pytanie
x