Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o POLBAU

Pracowałeś w firmie POLBAU i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
okurna - 2014-08-09 10:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kkk - 2014-08-08 22:20:45]:
A możesz po polsku? Nie wszyscy mieli mongolski w szkole...
zdjecie uzytkownika
Ciekaw - 2014-08-13 21:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie i może Panie :). Powiedzcie mi co Cię w tym Polbau dzieje, że jeszcze z usług agencji pośrednictwa pracy zaczęło korzystać. No i jeszcze te stawki jakieś takie dość duże dają. Czyżby coś się zmieniło tam, że człowiek zaczął powyżej 1500 euro na miesiąc zarabiać?? A jak tam z mieszkaniem w Niemczech? Dalej ludzi na kupę ściskają jak tylko mogą??
zdjecie uzytkownika
Mię - 2014-08-14 18:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ciekaw - 2014-08-13 21:13:27]:
Co "Cię" dzieje? Nie wiemy, Ty nam powiedz :D A PB od dawna przez pośredników ludzi szukał. 1500 E to dużo? Hm... "Mieszkania" w Niemczech to temat-rzeka: jedni narzekają, że ciasno i dopłacać trzeba, inni znowu sobie chwalą. Wrzuciłby kto fotki kiedyś :D
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-15 02:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2014-07-21 08:25:51]:
Ale piszecie głupoty to aż żal czytać-odkąd w Niemczech na budowie pracuje się 8 h? śmiech:)
A co się tyczy zarobków to liczysz na kokosy? Moim zdaniem nie jest zle i jeśli pracujesz uczciwie i nie jesteś obibokiem to zarobisz!
Trochę więcej chęci a nie utyskiwać jak to zle płacą.
zdjecie uzytkownika
83 - 2014-08-15 13:47:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a zna ktoś może namiary na jakąś rzetelną firme?
zdjecie uzytkownika
Ciekaw - 2014-08-15 14:46:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mię - 2014-08-14 18:06:08]:
Oj, jakaś literóweczka wpadła z tym "Cię" :). Tak czy owak zawsze uważałem, że Polbau to dość sławna firma i pośredników do rekrutacji nie potrzebuje. Poza tym znam z wyjazdów do zagranicznych firm, że zawsze pośrednik musi coś wziąć i dla siebie. Dlatego pozostaje pytanie ile zostanie takiemu normalnemu (nie obijającemu się) pracownikowi, skoro PB słynęło także raczej z niskich płac oraz z klepania godzin, żeby jakoś wyjść z dobrą stawką. No cóż... Nie oczekuje wcale kokosów ponieważ w niejednej firmie byłem i wiem, że znaleźć bardzo dobrą firmę jest ciężko to i nad takimi człowiek się zastanawia. Może także po latach masowych ucieczek z tejże firmy coś się poprawiło i potrafili wyciągnąć wnioski. Tak czy owak jechać do Niemiec za 1500 tyś. by tyrać jak wół po min. 12 godz po to, żeby jak sądzą niektórzy "nie chlać na mieszkaniu" jakoś zbytnio niezbyt mi to odpowiada :/. Heh. Gdzie się podziały czasy, gdzie na kontrakcie zagranicznym szło naprawdę dużo zarobić i nie trzeba było się zastanawiać czy jechać za granicę pracując w zawodzie na budowie czy lepiej udać się zbierać jabłka :(
zdjecie uzytkownika
Szok! - 2014-08-15 18:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ciekaw - 2014-08-15 14:46:20]:
1500 tyŚ? 1500 tyŚęcy?!?!? Toż to półtora miliona! Ło Matko Bosko i Święci Pańscy jakoto tyn Polabu dobrze płaci!


1.5 tys.(iąca) jak już :D
zdjecie uzytkownika
buł@ - 2014-08-21 22:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie nie narzekajcie.wszystkie polskie firmy płacą praktycznie to samo.jak wyciągniesz 1600 albo 1700 eur to naprawdę dobrze zarobiłeś.nigdzie w POLSKICH firmach pracujących w NIEMCZECH więcej nie zarobisz.czy to firma POL-BAU czy MAGROPOL czy WOJDYŁA BUDOWNICTWO czy OPEX.nigdzie więcej nie zarobisz .a z tymi godzinami to różnie bywa jedni płacą za nadgodziny inni nie albo niedużo.
zdjecie uzytkownika
czarny1313 - 2014-08-24 19:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [buł@ - 2014-08-21 22:51:35]:
Chcecie nadgodzin ? Proszę bardzo ! Ale wtedy przy rozliczeniu podatku leżycie na łopatkach.
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2014-08-25 05:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czarny ty nie tylko jako doradca polbau ale i finansowo/podatkowy powinienes dorabiac
zdjecie uzytkownika
Hehe - 2014-08-25 09:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko pytanie ile znowu można tyrać na nadgodzinach, żeby ta wypłata była jako taka? To się mija z celem, bo ludzie też normalnie mają rodziny, chcą odpocząć. I przestańcie mówić, że dla Polbau trzeba się poświęcić i tak dalej... Tak potężna spółka powinna oferować ponadstandardowe warunki według mnie.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-08-25 13:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaszczur - 2014-08-25 05:52:08]:
Bo jestem również doradcą podatkowym w Niemczech i pomagam rodakom rozliczać podatki. A dobrze rozliczony podatek to zwrot dla zainteresowanego bywa , że i 4000 do 5000 €. Oj, jaszczur Ty dużo musisz się jeszcze uczyć.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-08-27 06:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hehe - 2014-08-25 09:50:33]:
W zasadzie to oczywiście masz rację. Tylko powiedz gdzie w Niemczech, Finlandii czy Holandii masz przy sobie rodzinę. Rodzina to z reguły jest w Polsce. Niestety taki jest los eksportowca, że na pracując na zachodzie po prostu tyra ile wlezie a korzysta z tego właśnie rodzina. I nie ma w tym nic nowego - od lat tak jest. Spytaj starych eksportowców czy woleliby pracować tylko 8 godzin a później siedzieć na hotelu czy raczej 12 i trochę więcej zarabiać.
zdjecie uzytkownika
Hah - 2014-09-04 22:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A od poniedziałku znowu w Niemcach! Zobaczymyjak to bedzie :]
zdjecie uzytkownika
czarny1313 - 2014-09-09 16:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Informacja dla byłych z Finlandii : związki zawodowe wprowadziły 7,5 godzinny dzień pracy. I co powiecie optymiści z OL 3 ?
zdjecie uzytkownika
heheszek - 2014-09-09 20:11:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny1313 - 2014-09-09 16:17:27]:
A my powiemy tyle, że mamy to gdzieś, bo a) nie mamy płacone za godzinę, tylko lump sum/mth :P, b) do związków nie należymy :].
zdjecie uzytkownika
czarny1313 - 2014-09-10 15:55:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heheszek - 2014-09-09 20:11:29]:
Nie trzeba należeć do związków. Sprawdź tylko ile firma odkłada na Twoje składki emerytalne a wszystko będzie jasne. Teraz jesteś młody i ważna jest tylko kasa. Jak będziesz po 50 to inaczej na to popatrzysz. Powodzenia !
zdjecie uzytkownika
heheszek - 2014-09-10 18:44:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny1313 - 2014-09-10 15:55:03]:
Dzięki, przyda się! Odkłada, odkłada, bo i Kela leci i na dodatek YTK wykupione, więc spokojna Twoja rozczochrana jak to się mówi :]. W każdym bądź razie (póki co) nie jest źle! W sumie to i tak nie liczę na za wiele na starość... Chciałbym wrócić na stałe do kraju i coś mi się wydaje, że tyle będę miał ile sam sobie przyoszczędzę. Cóż... Pożyjemy->zobaczymy!
zdjecie uzytkownika
Hehe - 2014-09-19 02:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@czarny Skoro rodzina zostaje w Polsce to rzeczywiście lepszym finansowo rozwiązaniem jest pracowanie większą ilość godzin. Pamiętaj tylko, że zdrowie ma się jedno, a jeżeli jesteś jedynym żywicielem rodziny to nie może Cię zabraknąć, więc czasem może lepiej przypauzować by się zregenerować. Ja gdybym wyjeżdżał to zabrałbym rodzinę ze sobą.
zdjecie uzytkownika
czarny1313 - 2014-09-19 13:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hehe - 2014-09-19 02:13:31]:
I byłoby to naturalne tylko nie zawsze są ku temu warunki. Powiedzmy , że 5 miesięcy pracujesz w Mainz i mieszkacie sobie z rodziną. A po tym czasie przychodzi wyjazd powiedzmy do Hamburga i co zrobić ? Przeprowadzać się z cała rodziną ? Kończysz Hamburg i wyjazd do Monachium. Niestety coś za coś. Multum małżeństw się przez eksport rozwaliło, ale co zrobić ? Takie mamy państwo i takich rządzących jakich mamy...
zdjecie uzytkownika
O qrde - 2014-09-19 18:48:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Multum małżeństw się przez eksport rozwaliło, ale co zrobić ? Takie mamy państwo i takich rządzących jakich mamy..."

Co ma piernik do wiatraka?...
zdjecie uzytkownika
czarny1313 - 2014-09-20 07:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [O qrde - 2014-09-19 18:48:31]:
Widać, że jesteś "baran" (bez obrazy). Gdyby państwo stworzyło odpowiednie warunki pracy to nikt by się na eksport nie wyrywał i spokojnie pracował w kraju za godziwe pieniądze. A tak to godziwie pieniądze mają tylko rządzący i ich poplecznicy i nie jest ważne z jakiej opcji politycznej.
zdjecie uzytkownika
miki - 2014-09-22 08:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślałem że będą jakieś merytoryczne oceny, a tu pyskówka i inwektywy jak wszędzie.
zdjecie uzytkownika
koala - 2014-09-22 19:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pyskówka? Niby gdzie? ;) Od kulturalnie sobie od baranków słodzą.
Miki: no a czego się chciałeś dowiedzieć? Wal śmiało :].
zdjecie uzytkownika
koala - 2014-09-22 19:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od=Ot :/
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x