Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o POLBAU

Pracowałeś w firmie POLBAU i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-23 07:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2014-07-23 07:47:47]:
Niby masz rację, ale jest to niemożliwe. Jeżeli Polbau da niższe ceny to zawsze znajda się np. Rumuni, którzy zawsze dadzą jeszcze niższe ceny i wygrywają kontrakty. Stawka godzinowa dla Rumunów jest 4€/godz. netto (!) A resztę wypłacają im w kraju w ichniejszej walucie (albo tez i nie wypłacają). Za bardzo nie mogą polskie firmy podskoczyć z ceną bo za brama czekają czy to Rumuni czy tez Portugale, którzy z niskie stawki podejmą się roboty. Inna rzecz czy wykonają ją dobrze i na czas . Ale to już zmartwienie tego, kto robotę zleca.
zdjecie uzytkownika
Jogurt - 2014-07-23 18:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2014-07-23 07:47:47]:
Ej, niby nie pracujesz w Polbale a wiesz co tam się dzieje jak mało kto. Skąd masz takie aktualne info?
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2014-07-23 21:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czarny powiedz wprost ze jestes z kadry albo naganiaczem bo takie bzdury opowiadasz ze nie wiem czy sie smiac czy plakac nadajesz na ludzi a znajac zycie siedzisz za biurkiem i przewracasz papierki a o rzeczywistej robocie na budowie nie masz najmniejszego pojecia
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-24 06:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaszczur - 2014-07-23 21:10:19]:
Bo takie są czasy, że na emeryturze trzeba niestety dorabiać.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-24 06:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2014-07-24 06:47:53]:
Jaszczur, czy jak tam się nazywasz : zaczynałem pracę od zwykłego pomocnika cieśli, poprzez cieślę a później majstra pracującego. Ile Ty masz lat, że możesz mi zarzucać, że nie znam się na robocie ? Jak przepracujesz chociaż połowę tego co ja na budowach to możesz wtedy się odzywać. A mam 67 lat. Niestety takie nastały czasy, że byle głupek może mówić co chce. A za biurkiem to w życiu siedziałem może ze dwa razy, jak mnie wezwał do siebie Szef.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-24 07:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaszczur - 2014-07-23 21:10:19]:
A tak dokładne info mam, dlatego, że jestem teraz nieformalnym doradcą Polbau na budowach w Niemczech, bo tak naprawdę to tam mieszkam.
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2014-07-24 07:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiec nie na sie co dziwic ze tak lupia z ludzi za te slamsy jak polbau ma takich doradcow
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-24 15:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt Tobie nie karze w takich slumsach mieszkać. Wystarczy się skrzyknąć we czworo i wynająć sobie mieszkanie i będziesz mieszkał jak gość. Myślę, że to już mój ostatni wpis bo jak widzę ile jadu taki jaszczur wylewa to boję się, że w końcu się przekręci i jeszcze uznają, że to była moja wina. Wiesz co Jaszczur pooglądaj sobie ostatnią scenę z filmu Dzień Świra to zobaczysz siebie na którymś z balkonów . Bo tak samo jak oni tak i Ty tylko jadem potrafisz swoje "argumenty" pokazać.
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2014-07-27 08:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w Frankfurcie chlopaki tak zrobili trwalo to trzy tygodnie i przeniesli ich na inna budowe dojazd sie juz nie oplacal i co ty na to . Jak cie nie z tej to z tamtej zastraszyc pozostalych/ wybic im z glowy takie pomysly
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-07-29 15:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jaszczur - 2014-07-27 08:01:50]:
No pewnie ! Najlepiej to mieć budowę obok mieszkania, a jeszcze lepiej to siedzieć sobie przy piwku w mieszkaniu a pracodawca niech płaci. Że też po ziemi chodzą takie jaszczury . Mam nadzieję, że nie jesteś budowlańcem bo przynosisz tylko wstyd .
zdjecie uzytkownika
Zerg - 2014-08-06 04:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Not enough minerals!
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-08-08 22:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2014-07-23 07:47:47]:
dobrze mowi czeresniaku przdopasy majom
zdjecie uzytkownika
okurna - 2014-08-09 10:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kkk - 2014-08-08 22:20:45]:
A możesz po polsku? Nie wszyscy mieli mongolski w szkole...
zdjecie uzytkownika
Ciekaw - 2014-08-13 21:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie i może Panie :). Powiedzcie mi co Cię w tym Polbau dzieje, że jeszcze z usług agencji pośrednictwa pracy zaczęło korzystać. No i jeszcze te stawki jakieś takie dość duże dają. Czyżby coś się zmieniło tam, że człowiek zaczął powyżej 1500 euro na miesiąc zarabiać?? A jak tam z mieszkaniem w Niemczech? Dalej ludzi na kupę ściskają jak tylko mogą??
zdjecie uzytkownika
Mię - 2014-08-14 18:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ciekaw - 2014-08-13 21:13:27]:
Co "Cię" dzieje? Nie wiemy, Ty nam powiedz :D A PB od dawna przez pośredników ludzi szukał. 1500 E to dużo? Hm... "Mieszkania" w Niemczech to temat-rzeka: jedni narzekają, że ciasno i dopłacać trzeba, inni znowu sobie chwalą. Wrzuciłby kto fotki kiedyś :D
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-15 02:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarny - 2014-07-21 08:25:51]:
Ale piszecie głupoty to aż żal czytać-odkąd w Niemczech na budowie pracuje się 8 h? śmiech:)
A co się tyczy zarobków to liczysz na kokosy? Moim zdaniem nie jest zle i jeśli pracujesz uczciwie i nie jesteś obibokiem to zarobisz!
Trochę więcej chęci a nie utyskiwać jak to zle płacą.
zdjecie uzytkownika
83 - 2014-08-15 13:47:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a zna ktoś może namiary na jakąś rzetelną firme?
zdjecie uzytkownika
Ciekaw - 2014-08-15 14:46:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mię - 2014-08-14 18:06:08]:
Oj, jakaś literóweczka wpadła z tym "Cię" :). Tak czy owak zawsze uważałem, że Polbau to dość sławna firma i pośredników do rekrutacji nie potrzebuje. Poza tym znam z wyjazdów do zagranicznych firm, że zawsze pośrednik musi coś wziąć i dla siebie. Dlatego pozostaje pytanie ile zostanie takiemu normalnemu (nie obijającemu się) pracownikowi, skoro PB słynęło także raczej z niskich płac oraz z klepania godzin, żeby jakoś wyjść z dobrą stawką. No cóż... Nie oczekuje wcale kokosów ponieważ w niejednej firmie byłem i wiem, że znaleźć bardzo dobrą firmę jest ciężko to i nad takimi człowiek się zastanawia. Może także po latach masowych ucieczek z tejże firmy coś się poprawiło i potrafili wyciągnąć wnioski. Tak czy owak jechać do Niemiec za 1500 tyś. by tyrać jak wół po min. 12 godz po to, żeby jak sądzą niektórzy "nie chlać na mieszkaniu" jakoś zbytnio niezbyt mi to odpowiada :/. Heh. Gdzie się podziały czasy, gdzie na kontrakcie zagranicznym szło naprawdę dużo zarobić i nie trzeba było się zastanawiać czy jechać za granicę pracując w zawodzie na budowie czy lepiej udać się zbierać jabłka :(
zdjecie uzytkownika
Szok! - 2014-08-15 18:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ciekaw - 2014-08-15 14:46:20]:
1500 tyŚ? 1500 tyŚęcy?!?!? Toż to półtora miliona! Ło Matko Bosko i Święci Pańscy jakoto tyn Polabu dobrze płaci!


1.5 tys.(iąca) jak już :D
zdjecie uzytkownika
buł@ - 2014-08-21 22:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie nie narzekajcie.wszystkie polskie firmy płacą praktycznie to samo.jak wyciągniesz 1600 albo 1700 eur to naprawdę dobrze zarobiłeś.nigdzie w POLSKICH firmach pracujących w NIEMCZECH więcej nie zarobisz.czy to firma POL-BAU czy MAGROPOL czy WOJDYŁA BUDOWNICTWO czy OPEX.nigdzie więcej nie zarobisz .a z tymi godzinami to różnie bywa jedni płacą za nadgodziny inni nie albo niedużo.
zdjecie uzytkownika
czarny1313 - 2014-08-24 19:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [buł@ - 2014-08-21 22:51:35]:
Chcecie nadgodzin ? Proszę bardzo ! Ale wtedy przy rozliczeniu podatku leżycie na łopatkach.
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2014-08-25 05:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czarny ty nie tylko jako doradca polbau ale i finansowo/podatkowy powinienes dorabiac
zdjecie uzytkownika
Hehe - 2014-08-25 09:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko pytanie ile znowu można tyrać na nadgodzinach, żeby ta wypłata była jako taka? To się mija z celem, bo ludzie też normalnie mają rodziny, chcą odpocząć. I przestańcie mówić, że dla Polbau trzeba się poświęcić i tak dalej... Tak potężna spółka powinna oferować ponadstandardowe warunki według mnie.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-08-25 13:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaszczur - 2014-08-25 05:52:08]:
Bo jestem również doradcą podatkowym w Niemczech i pomagam rodakom rozliczać podatki. A dobrze rozliczony podatek to zwrot dla zainteresowanego bywa , że i 4000 do 5000 €. Oj, jaszczur Ty dużo musisz się jeszcze uczyć.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-08-27 06:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hehe - 2014-08-25 09:50:33]:
W zasadzie to oczywiście masz rację. Tylko powiedz gdzie w Niemczech, Finlandii czy Holandii masz przy sobie rodzinę. Rodzina to z reguły jest w Polsce. Niestety taki jest los eksportowca, że na pracując na zachodzie po prostu tyra ile wlezie a korzysta z tego właśnie rodzina. I nie ma w tym nic nowego - od lat tak jest. Spytaj starych eksportowców czy woleliby pracować tylko 8 godzin a później siedzieć na hotelu czy raczej 12 i trochę więcej zarabiać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski