brak logo

MEDI-SEPT Sp. z o.o.

Motycz

Opinie o MEDI-SEPT Sp. z o.o.

ixi 2015-11-08 17:20:22
a jak wygląda praca w biurze firmy?



Jolka 2015-11-09 13:12:49
Jeśli ktoś szuka pracy jako doradca/przedstawiciel handlowy, to MEDI-SPET szuka własnie ludzi na to stanowisko. Firma zapewnia oczywiście stabilne zatrudnienie, program wdrożeniowy i co ciekawe, pakiet socjalny plus narzędzia do pracy: telefon, samochód i laptop. Nie każda firma ma takie podejście do pracownika.
wena 2015-11-11 19:29:49
@Jolka - ciekawe tylko jaki jest ten pakiet socjalny, ale i tak dobrze, że jest zapewniony, bo mało firm tak dba o pracowników.
xzy 2015-11-13 09:52:44
ta firma nic ciekawego nie oferuje
4
renia 2015-11-13 22:31:53
@xzy , dlaczego tak mowisz, miales/mialas jakies doswiadczenie w firmie , pracowales/as tam? chcetnie sie dowiem bo chce aplikowac...
Gonia 2015-11-16 03:44:12
ja tak samo jak @renia, chociaż mnie pozytywy dochodziły, poza tym fajnie, że oferują szkolenia i "gadżety" pracy jak telefon czy samochód ;)
Adam 2015-11-23 17:19:08
PrZecież tel i auto to standard w każdej firmie. Nie w każdej jednak tak skrupulatnie liczy sie km z GPS.Nawet za 1 km poza godzinami pracy. Pakiet socjalny dla przedstawicieli ? To chyba jakiś żart. Handlowcy są na działalności . nie dostają nic w ramach szerokorozumianego pakietu socjalnego. Pozdrawiam
3
niedoszła 2015-11-30 14:17:35
Rekrutacja...co najmniej dziwna. Zadzwoniła pani i poinformowała mnie że praca jest na działalności i czy mnie to interesuje, bo jeśli nie to nie ma sensu się spotykać. Mimo to pojechałam. Firma reklamująca się jako Medi Sept z Konopnicy reklamująca się jako producent na stronie ponoś wcale nim nie jest. Taka informacje otrzymałam od osoby która rekrutowała i mówiła o sobie że jest szefem. Rozmowa trwała z 1,5 godz, a panie przepytywały na zmianę. Pytania w miarę normalne oprócz tego że rozmowa niezwykle szczegółowa jak na tego typu asortyment. Pytaja o techniki sprzedażowe, które to też trzeba pokazać w praktyce- scenka. Zaproszono mnie na 2 etap. Co może być na 2 etapie skoro 1 trwał ponad 1,5 godziny? Nie odpowiadał mi termin i gdy się zapytałem czy jest możliwość innego dnia pani odpowiedziała tylko że nie i zakończyła rozmowę. Nawet w dużych korporacjach rozmowy nie są często tak rozbudowane. Teraz widzę że szukają ponownie. Chyba ten kogo przyjeli wytrzymał miesiąc. Firmy nie oceniam bo w niej nie pracowałam, ale rozmowa słabo.
6
syk 2015-12-03 17:19:37
no to dzialalnosc wlasna to czesto jest spotykana wiele osob ode mnei tak pracuje ale powiem ze nie narzekaja, w koncu mozna wiecej zarobic mimo wszystko
LB 2015-12-27 00:10:11
A ja tam nie pracuję ale czasami wpadam do Konopnicy jako podwykonawca na pewne roboty i widzę, że atmosfera bardzo fajna, może nawet za fajna bo jestem facetem a jak słucham tego co te dziewczyny wygadują to bym nerwowo nie wytrzymał. Pamiętacie Camera Cafe? Coś w tym stylu. Za to szef zawsze zagadnie i pożartuje. W mojej pracy mimo normalnego szefa taki klimat nie panuje.
:) 2015-12-30 00:01:26
@LB to bardzo fajnie, że jest taki klimat i przyjemna atmosfera! Od razu lepiej się pracuje i z uśmiechem do pracy idzie ;) Jeśli jeszcze nie obniża to wydajności a nawet ją podnosi to o wiele lepiej.
olo 2016-01-05 14:35:18
zamawiałem u nich produkty i nie jestem zadowolony. niejaka pani ania t. - faktycznie miła nawet, nie powiem - pomyliła produkty. zamiast szybciej dostawy było odsyłanie tego, co do mnie przyszło. więcej u nich nie kupowałem
1
epao 2016-01-05 18:18:24
w Katowicach ciekawe oferty pojawiły się - moją uwage zwróciła ta jako Regionalny Kierownik ds. Sprzedaży, bo możesz ładne premie zyskac za to i masz sporo świadczeń.
superpolar 2016-01-21 18:53:07
Jak czytam te wszystkie opinie, to sam nie wiem czy śmiać się czy płakać.
zalatuje tu mentalną i intelektualną tandetą.
Połowa psioczy na firmę, bo pewnie im się nie udało. Niestety praca PH nie jest dla każdego. To jak strażak, trzeba mieć powołanie. Dobry handlowiec jest MANAGEREM swojego klienta.
GPS? to chyba normalne w dużych i rozsądnych firmach. Ci co płaczą, że GPS w aucie mają, to znaczy ze lubią przesiadywac w MC Donald albo KFC ( taka prawda )
Jeśli ktoś wykonuje swoja pracę profesionalnie, to nie interesuje go GPS.
kilometry prywatne? no cóż, kwestia indywidualna pracodawcy. Ale skoro tu jest działalność to raczej normalne. aktualnie pracuje w firmie gdzie musze płacic z góry za miesiąc deklarowaną ilosc km prywatnych i jest to 35 zł za 100 km. czyli drozej. bo jak zrobie 102 km to policzą mi juz 75 zl. NIESTETY.
Czyli tu jest lepiej:)
Zresztą na działalności o wiele więcej się zarabia.
aha 0,30 groszy za 1 km? czyli 30 zł za 100 km.
reasumując za 500 km pryw. 150 zł. czy to dużo?
i czy 500 km prywatnie zrobicie kazdego miesiąca???
wątpie.
No dobra nawet jesli, to są to zasady Pracodawcy, o których informowani jestescie przy podpisaniu umowy. Wiec nie kumam ludzi, ktorzy pewnie zostali wywaleni i narzekaja teraz na cos na co sie zgodzili:-)
i jeszcze jedno , NAJWAZNIEJSZE!!!!!!!
dobra rada dla początkujących PH od wujka Piotrka z 11 letnim stażem Przedstawiciela
WSZĘDZIE PIĘKNIE GDZIE NAS NIE MA



3
alvin 2016-01-21 18:55:58
święta prawda
wojti 2016-01-21 19:07:28
@superpolar, tylko, że nie wszyscy wypowiadają się z punktu widzenia PH. Mnie np. zainteresowała oferta na specjaliste ds. jakości. Zwłaszcza, że oferują program wdrożeniowy (teoretyczny i praktyczny) i szeroki pakiet szkoleń.
niki 2016-01-24 22:19:30
Będą szukać Kierownika na Wielkopolskę bo obecny się zwalnia od lutego.Chyba ma dosyć.
1
romiek 2016-01-25 11:56:13
@niki no to jest bardzo ważna infomacja z tego co widze. Ale jako Regionalny Doradca Handlowy to może nie ma duzej podstawy, ale za to na pewno mozna zaorbić sobie na premiach.
gty 2016-02-05 21:07:12
no to zalezy od tego ile wynosza takie premie i ciiekawe jakie jest tam wynagordznie czy sie oplaca..jest teraz oferta na stanowisko specjalsity ds sprzedazy
Adam 2016-02-06 11:56:35
11 letni staż wyzysku. powodzenia wujku Piotrku :)
3
kutong 2016-02-07 21:28:52
Nie powiedziałbym, że wyzysk. Według mnie można nieźle zarobić @Adam, nawet na produkcji zarobki sięgają 2400 złotych. Na początku umowa zlecenie. No ale z czasem dają umowę o pracę.
Jp 2016-02-07 22:55:19
Ìle można zarobić jako RKS?
dyko 2016-02-09 21:31:20
a jakie jp masz doświadczenie ? Medi-sept ostatnio rzuciło kilka takich samych ogłoszeń w paru województwach więc nie wiem czy nie szukają jednej osoby.
Ja 2016-02-11 22:05:12
Branża medyczna i farmacja 11 lat, jako Rks 3 lata.
robin 2016-02-12 11:49:36
jesli chodzi o pracę w medi - sepcie to wiem , że poszukują w tym momencie nawet ludzi w Gdańsku. Mianowicie mowa o regionalnych doradcach handlowych.
gero 2016-02-19 00:42:58
Napiszę krótko, wujek Piotrek powinien w końcu zrozumieć, że całe piękno pracy, w szczególności pracy handlowca polega na tym, aby dobrze było tam gdzie jesteśmy, tam gdzie pracujemy, gdzie pozostawiamy swoje serce, czas, nadzieję i dobre imię, amen.
1
włodek 2016-02-24 09:06:14
W Medisept handlowcy są na własnej działalności. Atmosfera w firmie fatalna, rotacja ogromna wśród handlowców.Oczywiście na początek wszyscy dobrze udają jak to niby u nich jest fajnie.
6
Jax 2016-03-11 13:56:19
No regionalnych kierowników to akurat brakuje tak wam powiem, z nimi to zawsze jest problem, dlatego nie bójcie się próbować z wyższych stanowisk od razu iść
paweł 2016-04-14 14:18:08
Znałem kiedyś przedstawiciela z Mediseptu który comiesięczne spotkania w biurze firmy określał mianem ,,seansów nienawiści". Myślę , że wystarczy to za cały komentarz jak tam jest.
5
kkk 2016-04-14 15:28:13
A pracował on w Katowicach czy w Lublinie @paweł? Ja się zastanawiam nad stanowiskiem regionalenego doradcy handlowego w Lublinie. Oferują program wdrożeniowy, bardzo szeroki pakiet szkoleń oraz pakiet socjalny oraz profesjonalne narzędzia pracy (samochód służbowy, laptop, telefon).
jo 2016-04-14 22:55:54
Jedna z firm która buduje wizerunek fajnej przyjaznej i nowoczesnej firmy a w rzeczywistości pierwsze o czym mówią na rozmowie to że trzeba po godzinach zostać a umowa to pewien problem. Jednym słowem wielki zawód.
1
ata 2016-04-16 09:41:21
KKK program wdrożeniowy to za dużo powiedziane jazda z innymi PH przez 2 tygodnie plus odmóżdżenie przez tydzień w biurze, jedna wielka pomyłka Pakiet socjalny nie ma tam czegoś takiego żadnych bonusów dodatkowych chyba że forma współpracy własna działalność jest dodatkiem socjalnym bo możesz kombinować z podatkiem.
XXX 2016-04-16 13:52:59
Po wielu latach doświadczeń w różnych procesach rekrutacyjnych, mogę powiedzieć, że przed całym działem HR dłuuuuga droga do profesjonalizacji... Nie mniej trzymam kciuki za rozwój firmy i budowanie właściwego PR-u na rynku pracy.
5
maria 2016-04-16 16:05:34
dokładnie tak. Cytat z ich strony "Proces rekrutacji pomaga nam w poznaniu Kandydatów. Ma on na celu wyłonienie najlepszych pracowników, którzy razem z nami będą budowali organizację." - pięknie ale najlepszym ludziom trzeba zapłacić godziwe wynagrodzenie . Czy firma jest na to gotowa ?
Marek 2016-04-17 14:08:36
Wspomniane ,,seanse nienawiści" polegają na tym, że w sali konferencyjnej siada się naprzeciwko szefa przedstawicieli, RKS-a (prawie wszyscy to ludzie bez większego doświadczenia i wiedzy) kilku osób z biura i czasami przychodzi któryś z właścicieli. No i zaczyna się udowadnianie przedstawicielowi co w tym miesiącu źle zrobił. Donosicielstwo w firmie rozwinięte lepiej niż w SB.Biuro ma za zadanie informować o wszystkich zauważonych potknięciach u ph. W praktyce wygląda to tak, że przedstawiciel stoi najniżej w hierarchii firmy.
5
Dobrodziej 2016-04-25 17:50:28
Wszystko co jest tutaj napisane o firmie, niestety jest prawdą. Jeżeli miesięczne wynagrodzenie podzielisz przez godziny pracy wyjdzie Ci stawka na godzinę jak w osiedlowym warzywniaku. Duże wymagania za psie pieniądze. Zresztą, niekończąca się rekrutacja w całym kraju świadczy o tym najlepiej.

2
Rak 2016-04-26 07:53:27
A ja jestem ciekawy jak wyglada praca na stanowisku specjalista ds. Jakości . Byłem na rozmowie i wymaganie maja duże - obejmujące kilka stanowisk w innej firmie. Przyjęli kogoś ?
XXX 2016-04-26 10:08:20
Proces rekrutacji może przeciągać się długo i bez informacji zwrotnej, mimo wcześniejszych zapewnień działu HR... Nie mniej, być może to dotyczyło tylko mojej osoby.
już 2016-05-05 12:06:20
@XXX a nie pomyślałeś, że może to jednorazowa sytuacja, pomyłka, zapomnienie.. szkoda tak gderać na firmę, tylko dlatego, że "nie oddzwonili". Przynajmniej wg mnie :)
Radek 2016-05-08 13:17:29
Widzę , że odezwał się dział HR lub Marketing!!!W 2010 roku jak było bardzo dużo negatywnych opinii o pracy w MS, to pojawiła się ,,prośba" zarządu aby pisać pozytywne komentarze.
2
XXX 2016-05-08 23:25:06
zgadza się - wspomniałem o tym we wcześniejszym poście. Nie mniej komunikacja nie była jednorazowa, lecz kilkukrotna - oczywiście dotyczy to MOJEGO przypadku. Z racji wieloletniego doświadczenia handlowego i znając perspektywę wielu firm, finalnie wyszło słabo :) Co nie zmienia faktu, że firma wydaje się być ciekawa, a mój wątek dotyczy zaledwie wycinka, czyli procesu rekrutacji.
2
szef innej firmy 2016-05-23 23:32:57
Jestem szefem innej firmy, również handlowej i szczerze mówiąc jak się czyta większość wpisów to słabo to wygląda. Nie chodzi mi o firmę ale o postawę pracowników lub potencjalnych pracowników. Większość patrzy tylko na to ile zarobi, jakie premie dostanie, samochody, laptopy, limity, gps itp. - pytanie tylko jedno... czy ktoś z Was kiedyś wyliczył ile jedno stanowisko takiego PH kosztuje??? No, pytam się ile? Jak myślicie? Przykładowo jeśli ktoś chce zarabiać na rękę 5 tyś netto to jego wynagrodzenie brutto wynosi ok. 7500 tyś. + 1500 zł netto rata za samochód, + 1000 paliwo + telefon - ogólnie minimum 10 tyś zł pracodawca powinien co miesiąc wyłożyć! Co miesiąc zaznaczam!!!. I tu moje drugie pytanie czy jesteście w stanie i w jakim czasie przynieść do firmy zysk, który pokryje wasze koszty utrzymania + pokryje koszty firmy związane z obsługą pozyskanych przez Was klientów. Tylko tyle!!! O rozwoju i inwestycjach + pieniądzach dla firmy już nie wspomnę. Myślicie, że pracodawcę cieszy rotacja i lubi robić rekrutację? Uwierzcie mi to nie jest nic przyjemnego. Zanim zaczniecie się tak wymądrzać, pomyślcie ile taka firma wyrzuca pieniędzy w błoto zatrudniając ludzi, którzy przychodzą i zaraz odchodzą. Nie każdy sprawdzi się i w branży i na takim stanowisku, ale zanim zaczniecie krytykować i wymagać, zastanówcie się co wy możecie dać od siebie? Jakie jesteście w stanie robić obroty bo przecież jako PH nie przychodzisz do firmy siedzieć przy biurku i czytać gazety ani jeździć samochodem po mieście. Zadaniem PH jest POZYSKIWANIE klientów, ich należyta obsługa, budowanie relacji z odbiorcami i przynoszenie zysku dla firmy. Kto tego nie zrozumie, niech idzie pracować gdzie indziej. W ten sposób oszczędzi sobie rozczarowań i a firmie kosztów związanych z kolejnym zatrudnionym pracownikiem. Dobra rada!!! jak ktoś nie wie o co chodzi w pracy PH to lepiej niech zmieni profil pracy. Powodzenia wszystkim!
3
Aksa 2016-05-24 21:24:55
do Rak
też jestem ciekawa?bo byłam na rozmowie, rozmowa OK.Moje odczucia są takie, że wymagania są duże na to stanowisko(duży zakres obowiązków)Moje odczucia są takie, że firma nie ma pakietu socjalnego(słabo)i odniosłam wrażenie,że ma mało do zaoferowania pracownikowi. Takie są moje odczucia ale wcale nie oznacza, że są prawdziwe bo to tylko domniemania.
Aksa 2016-05-24 21:51:06
Do Rak
też jestem ciekawa czy przyjęli?byłam też na rozmowie-rozmowa OK.Moim zdaniem firma ma mało do zaoferowania(brak pakietu socjalnego).Szeroki zakres obowiązków na tym stanowisku.To są moje odczucia ale nie koniecznie muszą być prawdziwe bo to tylko odczucia....
tomasz 2016-05-29 17:02:23
Cos mi się wydaje , że ten szef innej firmy to na co dzień pracuje w Medi-sept, i to już od 15 lat.
5
skoczek 2016-06-04 21:35:20
a skąd masz takie infiormacje i czy jesteś to w stanie w jakikolwiek sposób udowodnić? a poza tym to jeśli nie działa na szkodę firmy w konkurencji to przecież nikt mu nie zabrania. chociaż tutaj są chyba tak wysokie pensje że nie trzeba nic na boku skakać
Szefowa innej firmy 2016-07-13 17:11:33
do @szefinnejfirmy - Szefie innej Firmy słabo również wygląda komunikowanie się za pomocą wołaczy, patrz "!!!" - o ile dobrze się rozumiemy :) Wierzę również, że nie żyjemy w Państwie niemyślących małpiątek i niemal każdy wie, że utrzymanie stanowiska PH to koszt ok. 10.000 PLN. Przy założeniu oczywiście, że zarabia on 5.000 PLN. Niestety, wskaźniki pokazują inaczej... Potencjalny (przepraszam za wyrażenie) PH (FMCG) zarabia dziś od 2.500 - 3.500 i skoro już mowa o kosztach ( uwaga, będzie analiza ;) ) to taki PH musi gdzieś mieszkać ok. 1000 zł , musi gdzieś prać i gotować ok. 250 zł, korzysta z gastronomii (żeby również było elokwentnie wobec pewnych oczekiwań ;) ) 800 zł , chce wychować potomstwo... worek bez dna..... Nie dziw się więc, że ludzie chcą "godnie" zarabiać i pytania, o wynagrodzenia, premie czy opiekę medyczną nie są z d...y tylko ze złych doświadczeń... Będąc zarządzającym bardzo proszę o trochę pokory i zrozumienia, bowiem ludzie widzą samochody i zegarki swoich przełożonych ;)
A na koniec dla autorefleksji - "Etat Pana Boga jest już zajęty".... - o ile dobrze się rozumiemy :)
Dobrego dnia :)
5
repa 2016-07-13 17:20:28
Hej, wiecie jak przygotować się na rozmowę rekrutacyjną na regionalnego kierownika ds. sprzedaży? Zapewniony jest program wdrożeniowy (teoretyczny i praktyczny), profesjonalne narzędzia pracy (samochód służbowy, laptop, telefon), a jakie są zarobki? Dzięki
aper 2016-08-04 21:32:11
Temat RKS -ów raczej sobie daruj. Rotacja na tym stanowisku ogromna, wszyscy rozsądni pouciekali jak Wawa Poznań czy Wrocław. Został tylko jakiś cudak na Krakowie, gość przed trzydziestką a już ze zgniłą wątrobą.
4
ach 2016-08-04 21:40:06
Czy regionalny kierownik ds. sprzedaży jest szansa u nich na dobre wynagrodzenie? Dobrze, że są odpowiednie szkolenia i narzędzia pracy, a skoro dorzucają benefity socjalne. To dobry znak na to, że dbają o swoich pracowników. Zastanawiam się jednak czy wypłata jest na czas.
Zostaw swoją opinię o MEDI-SEPT Sp. z o.o. - Motycz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEDI-SEPT Sp. z o.o.