Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fundacja Familijny Poznań

Pracowałeś w firmie Fundacja Familijny Poznań i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
michalina - 2015-04-25 00:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No to szerokie masz znajomości. I Gdańsk i Poznań. I biedni ci Twoi znajomi. Tak zle wybrali.
zdjecie uzytkownika
Nauczyciel z pasją - 2015-04-27 11:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Poziom wypowiedzi jest to poziom depresji (tej w Holandii). Przecież żyjemy w wolnym kraju i mamy wybór. Można, np. do Biedronki za 2200 brutto. Nie ma Szanownego dyrektora, stopni, rozkrzyczanych dzieci, roszczeniowych rodziców...
Pracuję w Familijnym poznaniu i jestem zadowolona. Nie ma pracy idealnej.Zadowolenie przychodzi w momentach sukcesu pedagogicznego, a i grono jest na wysokim poziomie, włącznie z panią dyrektor.
Pozdrawiam, a tym niezadowolonym polecam bezrobocie.
zdjecie uzytkownika
Niezadowolona - 2015-04-27 16:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wnikam jak jest w Poznaniu, ale...z całym szacunkiem...Gdańsk familijny to może i jest pod względem zatrudniania znajomych, oraz familii kierownictwa. Aha i jest familijny bo rodzic może tam nauczycielowi powiedzieć wszystko ( oczywiście temu niespokrewnionemu z szefostwem) i liczyć na wsparcie dyrekcji w kwestii OPR nawet za złą minę nauczyciela. Ocena nie podoba się rodzicowi, zmień i przeproś. I cały czas poganianie batem...telefony po godzinach, maile, sprawozdania na rano, gdy mail bez żenady o 23:OO. Przedszkola, żłobki i na końcu szkoła. Ludzie są, bo muszą a jak się komuś podoba. Cóż...jego sprawa, nie wnikam.

Nie jest to ani mój wymysł, ani złośliwość. Po prostu prawda. Wiem, że praca w szkole jest trudna i tak dalej, ale robienie ze szkoły kolorowej maszynki do zadowalania rodziców to jednak przesada.

Pomysł na szkołę jest, ale dziecko liczy się tu najmniej...niestety...
zdjecie uzytkownika
SP - 2015-04-28 11:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja przeniosłam dziecko z innej szkoły i jesteśmy oboje bardzo zadowoleni. Klasy małe. Dobra oferta zajęć dodatkowych i jako mama cenię to, że moje dziecko ma codziennie zajęcia od 8:00, wypoczęte z rana, kończy dowolnymi - wybranymi przez siebie zajęciami: robotyka, judo, czy szachy, za które do tej pory musiałam płacić i jeszcze gdzieś dowieźć dziecko po szkole, pracy i odrobieniu lekcji. Więc fakt - pomysł na szkołę jest i moim zdaniem dziecko się tu liczy, bo ma możliwość wyboru z dużego wachlarza zajęć te, które są dla Niego interesujące. A jak zobaczyłam listę chętnych na przyszły rok szkolny to nie mam pytań.
zdjecie uzytkownika
Nauczyciel - 2015-04-28 17:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem nauczycielem pracującym w Familijnym Gdańsku i uważam, że większość opinii tutaj zawartych jest bardzo krzywdząca nie tylko dla dyrekcji placówek, ale także pracujących tam nauczycieli. Jako nauczyciel twierdzę, że pomimo ukończenia studiów pedagogicznych nie każdy powinien pracować w tym zawodzie. Wydaje mi się, że żaden pracodawca nie trzyma na siłę nauczyciela na stanowisku, dlatego stwierdzenie, jakoby w placówkach Familijnego uprawiano niewolnictwo jest zwykłą frustracją osób tutaj piszących. Oczywiście stanowisko nauczyciela, nie sprawia, że osoba pracująca w tym zawodzie będzie otrzymywała niewiadomo jakie wynagrodzenie, pomimo jego prestiżu. Każdy kto kończy studia pedagogiczne dokładnie zna realia z tym związane. Wydaje mi się, że podczas rozmowy kwalifikacyjnej, a potem podczas podpisywania umowy nikt nauczycielom nie zamyka oczu, żeby nie wiedzieli na co się godzą. Jesteśmy dorosłymi ludźmi i jeżeli godzimy się na warunki występujące w umowie to powinniśmy to robić z pełną odpowiedzialnością. Z pracą nauczyciela wiąże się nie tylko wynagrodzenie, ale także i satysfakcja- każdy nauczyciel, który pracuje z powołania doskonale o tym wie.
W swojej pracy współpracowałam z dyrekcją placówek Familijnego Gdańska i nigdy w swojej karierze zawodowej nie spotkałam się z negatywnym nastawianiem dyrekcji do mojej pracy, wręcz przeciwnie mogę liczyć na wsparcie w działaniach i realizacji własnych pomysłów. Nigdy też mój autorytet jako nauczyciela nie ucierpiał z jakichkolwiek powodów. Dodam także dla osób zainteresowanych, że nie jestem spokrewniona z dyrekcją  . Dla mnie najważniejsza jest praca z uczniami i na tym się skupiam. Szkoła to nie jest miejsce schadzek, ploteczek itp. dla nauczycieli- to miejsce, gdzie odbywa się ciężka praca dydaktyczna i wychowawcza - po prostu trzeba wykonać swoje zadania, to co do nas należy. Praca ta jest pomimo napotykanych czasami trudności niezwykle satysfakcjonująca. Osoba, która pracuje w tym zawodzie wyłącznie w celach zarobkowych nigdy tego nie zrozumie.
Chciałabym także odnieść się do wpisów na forum, które obrażają w bezpośredni sposób osoby zarządzające i pracujące w tych gdańskich placówkach. Komentarze związane są z życiem osobistym kogokolwiek niezwykle mnie irytują, ponieważ nikt nie daje nikomu takiego prawa wchodzić z butami w czyjeś życie. Jesteśmy (w większości tutaj na forum) nauczycielami- uczycie swoich uczniów, że każdy człowiek ma swoje prawa, mówicie im o tolerancyjności, o godności drugiego człowieka, o indywidualności – a tymczasem o tak obrażacie na forum innych ludzi. Już nie mówiąc o tym, że etyka zawodu pedagoga jest podstawą w naszym zawodzie stwierdzam, że wpisy te są po prostu poniżej krytyki.
Wszystkim osobom wpisującym tutaj swoje komentarze zalecam refleksję nad tym co piszecie. Wielu ludzi każdego dnia odchodzi z różnych branż z podniesioną głową i nie przejawia takich frustracji, bo przecież bez powodu nikt nie traci swojej pracy.
Rodzice uczniów uczęszczających do naszej szkoły doskonale wiedzą jaka w niej panuje atmosfera, jak wygląda sfera dydaktyczna czy wychowawcza i to między innymi dzięki ich pozytywnym opiniom z roku na rok mamy coraz więcej uczniów. Oni mają wybór i jednak decydują się na zapisanie dzieci do tych placówek. Nawet złośliwe wpisy na forum tego nie zmienią.
Pozdrawiam 
Zadowolona Nauczycielka
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-04-28 19:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oj,wazelina , wazelina, czemu się zadowolona nauczycielko nie podpisałaś? I tak to nic nie zmieni,ilość wpisów negatywnych jest ogromna.Jakby było tak dobrze,to nie byłoby tak źle! Amen!
zdjecie uzytkownika
Bo... - 2015-04-28 19:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2015-04-28 19:08:41]:
Bo w tej firmie wazelina i "lojalność" jest nagradzana...Poza tym ja podejrzewam, że to najęci "klikacze".
zdjecie uzytkownika
Nauczyciel - 2015-04-28 20:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(rozbawiona)

polska mentalność....skoro pisze dobrze, to albo się podlizuje, albo została wynajęta.

Jestem jak najdalej od polemizowania z takimi wypowiedziami. Uważam, że jeżeli pracownik ma swoje zdanie i pracuje solidnie to nie musi się chwytać wazeliny - Pozdrawiam tych, dla których jest to konieczne i jedyne wyjście, żeby utrzymać się w pracy.
zdjecie uzytkownika
i wszystko jasne - 2015-04-30 18:30:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Bo... - 2015-04-28 19:30:23]:
Nie pomyślałam o tym wcześniej, ale możesz mieć rację:
wszyscy piszący negatywne opinie, które mają wpłynąć na złą opinię Familijnego
to "najęci" przez konkurencję "klikacze".
Dziękuję za ten wpis - on wiele wyjaśnia.

zdjecie uzytkownika
Pewna - 2015-05-05 12:56:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W przypadku tej firmy nie trzeba negatywnego reklamowania...Familijny Gdańsk i jego kierownictwo skutecznie pogrąża samo siebie. Tam chamstwo szaleje i będzie szaleć. Pracownik sobie pozwala, a jak nie wylatuje...albo sam odchodzi.

Osobo broniąca! Jestes wazeliną twoja sprawa. Tylko większą kasą nie oszukasz sumienia, a o tym niektórzy pracownicy tej firmy zdaje się zapomnieli...
zdjecie uzytkownika
straszydło - 2015-05-05 13:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A pomysleliscie, ze wszystko zależy od ludzi? Dyrektorem sie bywa a człowiekiem sie jest. Nie ma tam w familijnym zadnego człowieka z ludzka twarzą? wszyscy sa chamsko spokrewnieni?
zdjecie uzytkownika
_______ - 2015-05-05 16:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pewna - 2015-05-05 12:56:07]:
"większą kasą"? czyli nie jest tak źle finansowo jak można przeczytać na tej stronie wcześniej?
Super. jak poczytam całość pewnie dowiem się jeszcze kilku interesujących mnie rzeczy
zdjecie uzytkownika
Ranczo Wilkowyje - 2015-05-05 17:00:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [straszydło - 2015-05-05 13:33:05]:
ktoś oglądał w niedzielę "Ranczo"? Czerepach super pokazał, jak łatwo skierować dyskusję przeciwko drugiej osobie - wystarczy zadać pytania, czy podać zarzuty tak absurdalne, że samo tłumaczenie się, że to nieprawda pogrąża człowieka. I tak dzieje się na tym forum.
zdjecie uzytkownika
bzdura - 2015-05-05 17:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pewna - 2015-05-05 12:56:07]:
W synonimach "chamstwa" pojawia się wiele określeń, które pasują także do Ciebie, skoro za parawanem fałszywych danych wypisujesz obelgi wobec innych. Nie potwierdzam tej opinii. Wiele różnych sytuacji pracując w familijnym Gdańsku przeżyłam i nie spotkałam się z chamstwem kierownictwa.
zdjecie uzytkownika
essa - 2015-05-05 18:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [bzdura - 2015-05-05 17:34:13]:
Uderz w stół, a nożyce się odezwą...zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na tym forum i uważam za żałosne przymilanie się dyrekcji tymi "przychylnymi" postami. Po cichu i po kątach jazda na szefa, ale na forum cuuuudowni pracownicy...Tylko nic tym nie zyskacie na dłuższą metę. Za chwilę zostanę uznana za sfrustrowaną, albo co jeszcze innego. Mam to w nosie. Wystarczy spojrzeć na rotację pracowników, zapytać ludzi którzy już tam nie pracują, a co najważniejsze rodziców zabierających dzieci. Nie wierzę, że ktokolwiek z nauczycieli szczerze powie, ze jest tam dobrze! Ktokolwiek zetknął się z familijnym w Gdańskiem. Szczerze...podkreślam.

A teraz kolejne mowy obrończe:) I tak nieudolne, że aż żal...Ci co krytykują zamilkli, a reszta ich atakuje. O czym to świadczy...chyba wiadomo.
zdjecie uzytkownika
*** - 2015-05-05 21:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [essa - 2015-05-05 18:10:39]:
tak, wiadomo o czym świadczy - nikt nie lubi jak się na niego pluje, a pracuje tu sporo bardzo fajnych ludzi i nie jest im miło. niestety mamy czasy, w których można pisać co się chce i gdzie się chce. nikt rozsądny nie bierze pod uwagę takich anonimów, ale fora internetowe niestety jeszcze na to pozwalają, żeby każdy kto ma zły humor wylał wiadro pomyj bez żadnych konsekwencji. pozdrawiam wszystkich nauczycieli zadowolonych uczniów.
zdjecie uzytkownika
MamaN. - 2015-05-05 22:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [*** - 2015-05-05 21:08:01]:
Gdyby w placówkach Familijnego nie działo się źle, to ludzie siedzieliby cicho lub byli tak głośno, że wszyscy chcieliby korzystać z placówek tej Fundacji. Prawda jest taka, że Familijny wyróżnia się wyłącznie (w miarę) niskim czesnym i dlatego wielu rodziców decyduje się oddać swoje dziecko pod ich opiekę. Niestety, niska cena to i niska jakość opieki. Dobrze aspirujący, sympatyczni nauczyciele odeszli stamtąd krótko po tym, jak przeniosłam swoją córkę do innego przedszkola. :) Dobra decyzja, brawo! Trudno wypowiadać mi się o szkole, ale zarządzają nią ci sami ludzie, co przedszkolami. Nie spodziewam się więc niczego zaskakującego.
zdjecie uzytkownika
mama - 2015-05-08 09:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [essa - 2015-05-05 18:10:39]:
Kurcze aż się dziwię, że tyle złych rzeczy. Faktycznie rotacja nauczycieli jest dość duża w przedszkolu, ale póki moje dziecko ma ok wychowawczynie to nie mam się co czepiać. Te złe opinie o placówkach to może mowa o szkołach? Żadnych konkretów nikt nie pisze tylko, że złe opinie i że źle ale co źle? Mam porównanie do innych przedszkoli prywatnych bo znajomi posłali tam dzieci i nie zauważam żadnych lepszych warunków ani kompetentniejszych nauczycieli.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-09 08:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mama - 2015-05-08 09:17:35]:
No fakt, zmieniają się opiekunki, ale jak się okazało u nas w przedszkolu dwie panie są w ciąży. Nie można mieć do nich pretensji, że przestały pracować. Dobrze, za przyszedł za nie ktoś inny i grupa działa.
zdjecie uzytkownika
ijaha - 2015-05-12 20:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ja - 2015-05-09 08:45:04]:
Owszem, nie można mieć do nich pretensji. Natomiast, niektóre nauczycielki mówią głośno (oczywiście we własnym gronie), że pracują w Familijnym tylko dlatego, że planują zajść w ciążę i potrzebują stałej pracy opartej na konkretnej umowie. Obudźcie się - proponuję. ;)
zdjecie uzytkownika
Zgadzam się - 2015-05-13 22:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ijaha - 2015-05-12 20:52:22]:
Bo tam można pracować tylko dlatego...nie czarujmy się i nie bawmy w lux wazelinę...Moja opinia o szkołach i przedszkolach tej fundacji na terenie pomorza! Dno i dwa metry mułu przykryte kolorem...!

Popieram wszystkie negatywne opinie!
zdjecie uzytkownika
Wic - 2015-05-15 18:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe dlaczego do Przedszkola w Rokietnicy aplikuje 10 dzieci na jedno miejsce...? Fataliza tak złe sa te przedszkola! Ludzie ogarnijcie się! Takie bzdety wypisywać.
zdjecie uzytkownika
Kowale - 2015-05-16 08:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Do przedszkola Krzyś jestem niestety ma długoej liście rezerwowej! Może początek mieli trudny ale teraz wymiata! Wiele bym dała by się tam dostać.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie z p. Szymczakiem było super, miłe, taktowne, pełne zrozumienia. Fajne pozory. Praktyka okazuje się inna.
Pytania: Tylko zawodowe, na temat i w granicach przyzwoitości.
zdjecie uzytkownika
Kiła i mogiła - 2015-05-19 18:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jest tanio. Tylko dlatego te przedszkola jeszcze funkcjonują. Poza tym maniery i słoma z butów wychodzi pewnym osobom, które nimi zarządzają.

Zapytajcie ludzi, którzy odeszli z familijnego do innych placówek. I nie zostali zwolnieni, bo sami uciekli...Czemu? Bo szanują swoje zdrowie, nerwy i życie prywatne. Które przecież trzeba w 200 procentach oddać pracy w fundacji, która i tak wytrze sobie nimi buty, jak tylko rodzic przyjdzie na skargę ( słuszną czy nie, co za różnica). Rodzic ma zawsze rację! Powinno to wisieć na drzwiach wejściowych każdej placówki. Dopiero by wzrosło obłożenie!
zdjecie uzytkownika
Rodzic - 2015-05-19 21:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Kiła i mogiła - 2015-05-19 18:58:44]:
O hoho! Jakaś nauczycielka co miała konflikt z rodzicami? Tak drogie panie, rodzic też ma coś do powiedzenia i zna swoje dziecko. Mądry nauczyciel współpracuje z rodzicem i umie wysłuchać a nie lekceważy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Fundacja Familijny Poznań?
Zadaj pytanie
alert