Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fundacja Familijny Poznań

Pracowałeś w firmie Fundacja Familijny Poznań i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mama.Z - 2014-02-14 17:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jestem mamą przedszkolaka z placówki LEONARDO na (usunięte przez administratora) we Wrocławiu i jestem zachwycona tym miejscem. Powodów mojego zachwytu jest kilka, ale najważniejsze to fakt, że mimo 125 sztuk małych podopiecznych dla żadnej z Pań opiekunek moje dziecko nie jest anonimowe. Panie pomagają sobie wzajemnie, wymieniają się przy dzieciach, jak Pani z jednej grupy prowadzi kogoś do toalety to zabiera ze sobą także dzieci z innej grupy. Panie są sympatyczne, wyczulone na przywitanie, pożegnanie, cała kadra pomocnicza (sprzątająca, podająca posiłki) jest niesamowicie pomocna, zawsze uśmiechnięta. Pani w sekretariacie rzetelna i kompetentna, wie, o wszystkim co dzieje się w placówce, jest bardzo kontaktowa i asertywna. A mogłoby być inaczej bo Pani przychodząca czasem na zastępstwo już tak świetnie sobie nie radzi. Pani Dyrektor do sympatyczna osoba z sercem do dzieci i rodziców, z promiennym uśmiechem, zawsze rzeczowa i o wesołym usposobieniu. Wszyscy są chętni do pomocy i starają się jak mogą. Mój syn tuli się do Pań wychowawczyń kiedy wychodzi i co kilka dni mówi mi, że uwielbia swoje Pań opiekunek kiedy wychodzi z przedszkola. Bywa karany za przewinienia - zawsze rozsądnie i z umiarem. Nie wiem jakie są zarobki personelu - życzyłabym sobie, aby była to przynajmniej 4 krotność średniej krajowej, bo dobrą pracę powinno się nagradzać. Jednak jeśli tak nie jest.... chapeau bas! dla wszystkich pracowników za to co robią dla dzieci. Moje dziecko jest zachwycone a ja razem z nim. Na koniec wspomnę jeszcze tylko, o nowym idolu mojego syna czyli trenerze piłki nożnej.... przez dwa dni po TRENINGU mój syn nie mówi o niczym innym a piątkowego dnia w przedszkolu od kilku tygodni nie pozwala sobie odebrać:) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonimowa - 2014-02-17 08:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
Odradzam pracę w Leonardo w Poznaniu, z tego co wiem, kiedyś było tam fajnie, wesoło i po ludzku, a teraz jest mobbing i blady strach każdego dnia - człowiek nie wie czego się spodziewać i co chwilę ma wypominane, że jak mu się nie podoba to się może zwolnić, a na jego miejsce jest sto chętnych. Masakra.
zdjecie uzytkownika
anonimowa - 2014-03-12 11:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [anonimowa - 2014-02-17 08:58:14]:
Moje dziecko w Przedszkolu Leonardo w Poznaniu ma co chwilę nową panią. W ciągu 7 miesięcy jest już trzecia. Owszem miła, kompetentna jak obie poprzednie ale co z tego. Dziecko zaczęło niechętnie chodzić do przedszkola, jego poczucie bezpieczeństwa zostało zachwiane (i przerabiamy to już kolejny raz ze względu na ciągłe zmiany w kadrze). Na pewno w przyszłym roku zmieniam placówkę. Radzę zastanowić się rodzicom, którzy chcą zapisać dziecko do tej placówki. Nauczyciele nie mogą swobodnie rozmawiać z rodzicami, dzieci nie mogą bawić się w rajstopkach - za to myją zęby kilka razy dziennie.
zdjecie uzytkownika
teacher - 2014-03-13 16:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonimowa - 2014-02-17 08:58:14]:
Do pracy nikt nikogo nie zmusza....
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-03-19 15:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może nikt nikogo nie zmusza, ale gdzieś zarabiać trzeba. Widze, że fundacja familijny ma opinie głównie klientów, w ogóle można tam pracować?
zdjecie uzytkownika
Observator - 2014-04-19 15:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytam wyrażone tu opinie z mieszanymi uczuciami. Znaczna część respondentów aktualnie lub niegdyś zatrudnionych w placówkach przedszkolnych Fundacji formułuje swoje pretensje do zarządów poszczególnych przedszkoli, że słabo płacą, dużo wymagają i że w pracy jest niezbyt rozrywkowo. Rozumiem to roszczeniowe podejście, no bo kto nie chciał by być zdrowy, bogaty i mieć ubaw po pachy. Niestety, nie wiemy nic na temat pracowniczej gorliwości owych "poszkodowanych", gdyż wolą się podpisywać pseudonimami nawet, gdy już poszukali sobie lepszego chlebodawcę. Dlatego chyba jedynym obiektywnym miernikiem oceny działalności omawianych przedszkoli są opinie rodziców uczęszczających do nich dzieci. A te chyba jednak świadczą o czymś zupełnie przeciwnym, niż opinie oskarżycieli
zdjecie uzytkownika
mama - 2014-05-26 12:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kłamliwa i oszukańcza Firma nie Fundacja bo z fundacją nie ma nic wspólnego. Zdzierają z ludzi pieniądze nie wiadomo co sie z nimi dzieje złożone obietnice w ogóle mijają się z rzeczywistoscia
zdjecie uzytkownika
Pytas - 2014-05-27 20:39:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mama - 2014-05-26 12:53:44]:
Wow! Napisz co sie stało? Brzmi groźnie...
zdjecie uzytkownika
oberwator - 2014-05-28 17:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie nie są dobre o familijnym, ale to brak pracy zmusza ludzi do podjęcia wyzwania jakim jest Familijny Poznań. Nie ma nic. Jak nauczyciel, wychowawca, pomoc coś sobie wymyśli ( dla dzieci ), to realizuje za własne pieniądze, jak nie, to usłyszy, że nic nie robi i go zwolnią, bo przecież nie ma ludzi niezastąpionych.
W Familijnym nie panuje familijna atmosfera, a jak każdy wie: atmosfera, to połowa sukcesu.
zdjecie uzytkownika
atylla - 2014-06-20 13:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli atmosfera w fundacji Familijny Poznań mogłaby być o wiele lepsza tak? Wychodzicie chociaz na swoje, czy to juz bardziej wolontariat?
zdjecie uzytkownika
Mar - 2014-07-03 17:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ sluchacz - 2013-05-29 11:55:16]:
wszystko fajnie tylko w gdańśku jest dyrektor były ksiąc i kłamca Szymek kradnie jak tylko może i gdzie może nauczyciele sie zwalniaja niema na niego bata smieje sie z wszystkich i robi co chce byłam światkiem jak nauczycielki przez niego płakały ordynarnie zachowuje się do rodziców wpowadza dziwne metody wyłudzania pieniędzy sama szkoła jest ok bo tworzą ją nauczyciele nie ten cham i prostak może ktoś sie weżmie za niego ale raczej wątpliwe bo taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest potrzebny fundacji
zdjecie uzytkownika
love - 2014-07-03 21:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Coś może w tym byc, ja co prawda w fundacji nie pracowałem, ale jeśli to prawda i owy ksiądz nie jest juz księdzem, to takie sytuacje nie zdarzają się czesto, ciekawe co bylo powodem.
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-07-24 21:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie czy w ich "publicznym przedszkolu:"jest się zatrudnionym na podstawie KN czy KP. Dziękuję za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
KP - 2014-07-31 22:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2014-07-24 21:57:01]:
Nie proszę Pani. Publiczna bądź niepubliczna forma placówki w żaden sposób nie wpływa na formę zatrudnienia. Ustala to organ prowadzący, wystarczy zapytać podczas ustalania warunków pracy i płacy.
zdjecie uzytkownika
Bardzo zniechęcona - 2014-08-28 21:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozornie wszystko ładnie, dużo się dzieje...ale poziom dydaktyczny na bardzo niskim poziomie. Nie mam tu na myśli nauczycieli, a fakt iż więcej się dzieje niż jest nauki...a przecież nie o to chodzi. Minusem jest bardzo niekompetentny dyrektor, unika kontaktu z rodzicami jak tylko może, krzyczy na nauczycieli przy rodzicach, jest nieprzyjemny w rozmowie, wręcz chamski. Jeśli czyta to rodzic, nie polecam zapisania dziecka, jeśli nauczyciel szukający pracy nie zatrudniaj się, bo będą tobą pomiatać...
zdjecie uzytkownika
Ona8 - 2014-08-28 21:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mar - 2014-07-03 17:23:05]:
Lepsza nie będzie, jeśli "szefostwo" lubi skłócać ludzi, donoszą na siebie nawzajem, a jak szefostwo ( przynajmniej w Gdańsku) niekompetentne albo ktoś nie szczędzi wulagrnym wręcz słowem to nikt się nie odzywa. Taka prawda. Każdy chce pracować i się boi, bo jak wyrazi swoje zdanie, zostanie zwolniony...
zdjecie uzytkownika
ONAiON - 2014-08-30 12:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W POZNANIU TEŻ NIE LEPIEJ...
zdjecie uzytkownika
rodzic - 2014-08-30 20:41:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ONAiON - 2014-08-30 12:09:18]:
Donosiciele są w każdym zakładzie pracy, niestety, takie czasy:-( jeden chce być lepszy od drugiego. Jestem rodzicem dzieci uczęszczających do Leonardo i nie jest tak tragicznie. Owszem kwestia wynagradzania nauczycieli jest istotna, nie można tyrać za trzech z pensją, jak zasiłek z pośredniaka. Czy myślicie, że gdzie indziej jest lepiej? Bzdura.
Dyrektorze, pomyśl o rozsądnych pensjach dla nauczycieli, a nikt komu zależy na pracy i kocha swój zawód nie odejdzie.
zdjecie uzytkownika
jaś - 2014-09-03 20:18:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@rodzic, owszem może i donosiciele sa w każdym zakładzie pracy, ale nie pomyślałeś o tym, że to oznacza tez, ze w każdym zakładzie pracy sa nieuczciwi pracownicy, bo aby byli donosiciele to trzeba jest mieć na co donieść. Może lepiej więc eliminować donosicielstwo poprzez pracowanie uczciwie i rzetelnie.
zdjecie uzytkownika
fiziu - 2014-09-16 17:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam również Leonardo w Poznaniu Familijnego Poznania mówię z perspektywy rodzica, którego dzisiaj dyrektorka potraktowała bardzo obcesowo, kwitując że na miejsce tych dzieci jest mnóstwo chętnych, bo odważyłam się powiedzieć że nie podobają mi się metody przedszkolanki która krzyczy i wali w tamburyno i gwiżdże żeby uciszyć dzieci i na którą dzieciaki sie skarżą
zdjecie uzytkownika
EWELINA - 2014-09-19 14:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JA NATOMIAST KORZYSTAM Z PROJEKTU FAMILIJNE ŻŁOBKI WROCŁAW I JESTEM BARDZO ALE TO BARDZO ZADOWOLONA JAK I Z KADRY ZARZĄDZAJĄCEJ WE WROCŁAWIU JAK I Z PRZECUDOWNYCH PAŃ OPIEKUNEK W ŻŁOBKU NA PL. ZGODY NIE WYOBRAŻAM SOBIE LEPSZEJ PLACÓWKI JAKĄ JEST ŻŁOBEK FAMILIJNY NA PL. ZGODY WE WROCŁAWIU
zdjecie uzytkownika
EDIT - 2014-09-21 08:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fiziu - 2014-09-16 17:22:57]:
Mam podobnie zdanie co poprzednia mama. Dyrektorka poznańskiego Leonardo zapomniała, że to nie jest jej własność, a przedszkole jej powierzono w opiekę. Zatrudnianie nowych pracowników na miejscu cenionych przez rodziców i uwielbianych przez dzieci, okazało się dużym błędem. Tej Pani nie zależy na dobru dziecka, a na tym cierpią dzieci. Władze tej fundacji powinny się zastanowić na tym jakie osoby obsadzają na stanowiskach dyrektorskich a jakich pracowników zwalniają!
zdjecie uzytkownika
olaf - 2014-09-28 20:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszeliście o aferze? Na jednym z portali ukazało się ogłoszenie, że poszukuje się osób do zbierania podpisów popierających jeden z projektów finałowych Poznańskiego Budżetu Obywatelskiego 2015. Okazało się, że to Fundacja Familijny Poznań chciała dać złotówkę za jeden podpis. Na trop afery wpadło Stowarzyszenie Prawo do Miasta, które twierdzi, że "kupowanie" głosów to wypaczenie idei budżetu obywatelskiego. Co na to Familijny Poznań? Fundacja: - Zapachniało sabotażem, a to była zwyczajnie głupota "Poszukujemy młodych, ambitnych i kreatywnych do zbierania podpisów w sprawie projektu związanego z Poznańskim Budżetem Obywatelskim. (...). Wynagrodzenie 1 zł netto od głosu. (...) Ciekawa, dodatkowa i inspirująca praca...". Tej treści ogłoszenie ukazało się na jednym z portali internetowych. Dobre, nie? :D
zdjecie uzytkownika
pewien pan - 2014-10-15 22:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [szeszelka - 2012-04-26 06:54:33]:
Taka jesteś wykształcona a same błędy robisz, tego chcesz moje dziecko nauczyć? Żałosne...
zdjecie uzytkownika
karolina - 2014-10-16 02:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może wiecie jak sie wiedzie logopedom w fundacji family? Jest na ich stronie ogłoszenie. Wymagania konieczne: - wykształcenie kierunkowe (logopedia) - niekaralność - doświadczenie w pracy z dziećmi w wieku przedszkolnym i szkolnym - duża samodzielność - prawo jazdy kat. B Oferują: - pracę od zaraz - pełną wyzwań pracę w profesjonalnym i dynamicznym zespole - do współpracy zapraszamy również osoby prowadzące własną działalność gospodarczą Wygląda dobrze według mnie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x