Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fundacja Familijny Poznań

Pracowałeś w firmie Fundacja Familijny Poznań i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
MARIA - 2013-05-29 12:03:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co Pan napisal winno zostac wyslane - zgloszone do organu sadowego - o znieslawienie, niweczenie wizerunku tylu cennych osob ( nie tylko wladz ,ale "szarych"pracownikow ,w tym nauczycieli , oblsugi) , ich dorobku, opinii . Drogi Panie - prosze podpisac sie pelnymi danymi ,a nie lac jad skrytym 'bezpiecznie' za ekranem komputerka! podyskutujemy ....
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-20 13:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałam się zgłosić do Fundacji Familijny Poznań wprawie zatrudnienia, mógłby mi ktoś przybliżyć jak się najlepiej do tego przygotować?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-09 09:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy w Fundacja Familijny Poznań Poznań da się wyskoczyć na lunch?
zdjecie uzytkownika
Pracus - 2013-08-09 22:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sobie zapracujesz to wyskoczysz :) lunch oczywiscie jak najbardziej ale nie wychodzisz o 16:00, bo czas lunchu nie wlicza sie do czasu pracy.
zdjecie uzytkownika
ewka - 2013-08-10 13:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy może ktoś napisać ile się zarabia w Fundacji Familijny Poznań? Bo tego chyba nikt nie napisał tutaj
zdjecie uzytkownika
Mus - 2013-08-13 20:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zależy kto.
zdjecie uzytkownika
ewka - 2013-08-14 10:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Preferencji jeśli chodzi o konkretne stanowisko to nie mam jeszcze. Tak orientacyjnie chciałam się zorientować
zdjecie uzytkownika
Waliza - 2013-10-04 14:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszę z Wrocławia z perspektywy rodzica. Od dwóch lat, od kiedy pojawiła się ta Fundacja we Wrocławiu, widzę braki kadrowe w przedszkolach, konkretnie w przedszkolu na Głubczyckiej - Logicus. W tym roku,2013, do dzieci z przedszkola Logicus przychodzą wychowawczynie z punktu przedszkolnego U Krecika z dziećmi z Krecika, bo w Logicusie nie mają kadry i one muszą opiekować się tymi dziećmi. Ponadto, dawna wychowawczyni z Krecika została przeniesiona gdzie indziej, bo właśnie nastapiły braki kadrowe. Zamiast niej zatrudnili u Krecika jakąś nową wychowawczynię,po której nie widać doświadczenia w pracy z dziećmi, była bardzo zestresowana na początku, nawet nie wiedziała, że z dzieckiem trzeba się przywitać i przedstawić w pierwszym dniu. Pamiętajcie o tym drodzy nauczyciele nowicjusze, bo dziecko nie czuje się dobrze w przedszkolu, którego boi się sam nauczyciel ( jeśli oczywiście zależy wam na samopoczuciu waszych wychowanków). Dyrekcja w Logicusie nie istnieje, ile razy tam wchodzę to jej nie ma, siedzi tylko sama sekretarka. Dyrektorka tego przedszkola jest tez dyrektorką przedszkola na Psim Polu ( łatwo to sprawdzić), które jest położone na drugim, przeciwległym końcu Wrocławia, dojazd z jednego przedszkola do drugiego trwa 2 godziny. Dyrektorka nazywa sie Beata Rączka i musi miec niezłe znajomości, skoro w bliższym lokalizacyjnie przedszkolu fundacji na ul. Nyskiej jest inna dyrektorka. Dlaczego nie zrobili Rączki dyrektorką na Nyskiej? Prawdopodobnie dlatego, że na Psim Polu przedszkole ma mieścić 200 dzieci, w związku z tym i zarobki dyrektora większe. Więc nie bójcie się przyszli nauczyciele - starajcie sie o zatrudnienie w tych przedszkolach - dyrekcja tam nie istnieje i nie macie nad soba bezpośredniego nadzoru. Chociaż jak widać nie każdemu to odpowiada, skoro mają braki kadrowe. Widocznie w pracy liczy się coś jeszcze. Ciekawe co?
zdjecie uzytkownika
aneta - 2013-10-08 11:10:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie odnośnie stanowiska nauczyciel wychowania przedszkolnego w fundacji familijny poznań. Jest po jakimś czasie możliwość przejścia na cały etat? Bo w ofercie jest że praca na 3/4 etatu
zdjecie uzytkownika
shcuash - 2013-12-20 15:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja o pracownikach Fundacji, tych etatowych... Chcesz w jednym stanowisku pracy zapieprzać za 2 lub 3 (oczywiście za jedną skromną pensyjkę) i być mobbingowany? Zatrudnij się tam. To masz jak w banku. Kiedy widzę ofertę pracy Fundacji, zastanawiam się, jakiego jelenia znajdą..
Uważaj.
zdjecie uzytkownika
Sympatikoooo - 2014-01-29 22:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Mus - 2013-08-13 20:32:21]:
Zarabia się bardzo mało w Fundacji, nie są to zarobki porównywalne w państwowych placówkach. Każdy zarabia inaczej i zależy to...no właśnie nie wiem, skoro rozpiętości między płacami nauczycieli o tej samej liczbie godzin sięgają nawet 100%. Oczywiście lepsze to niż bezrobocie, ale bardzo poniżające dla ludzi, którzy kończą studia i marzą o pracy nauczyciela. W każdej branży będą słabe ogniwa. Znam osobiście panią z Fabianowa i współczuję niskiego wynagrodzenia, gdyż wiem, że boryka się z wieloma tematami finansowymi.Jest to nauczyciel z powołania, ale niedoceniany w obecnym miejscu w sposób należyty. Smutne , ale prawdziwe.
zdjecie uzytkownika
mama.Z - 2014-02-14 17:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jestem mamą przedszkolaka z placówki LEONARDO na (usunięte przez administratora) we Wrocławiu i jestem zachwycona tym miejscem. Powodów mojego zachwytu jest kilka, ale najważniejsze to fakt, że mimo 125 sztuk małych podopiecznych dla żadnej z Pań opiekunek moje dziecko nie jest anonimowe. Panie pomagają sobie wzajemnie, wymieniają się przy dzieciach, jak Pani z jednej grupy prowadzi kogoś do toalety to zabiera ze sobą także dzieci z innej grupy. Panie są sympatyczne, wyczulone na przywitanie, pożegnanie, cała kadra pomocnicza (sprzątająca, podająca posiłki) jest niesamowicie pomocna, zawsze uśmiechnięta. Pani w sekretariacie rzetelna i kompetentna, wie, o wszystkim co dzieje się w placówce, jest bardzo kontaktowa i asertywna. A mogłoby być inaczej bo Pani przychodząca czasem na zastępstwo już tak świetnie sobie nie radzi. Pani Dyrektor do sympatyczna osoba z sercem do dzieci i rodziców, z promiennym uśmiechem, zawsze rzeczowa i o wesołym usposobieniu. Wszyscy są chętni do pomocy i starają się jak mogą. Mój syn tuli się do Pań wychowawczyń kiedy wychodzi i co kilka dni mówi mi, że uwielbia swoje Pań opiekunek kiedy wychodzi z przedszkola. Bywa karany za przewinienia - zawsze rozsądnie i z umiarem. Nie wiem jakie są zarobki personelu - życzyłabym sobie, aby była to przynajmniej 4 krotność średniej krajowej, bo dobrą pracę powinno się nagradzać. Jednak jeśli tak nie jest.... chapeau bas! dla wszystkich pracowników za to co robią dla dzieci. Moje dziecko jest zachwycone a ja razem z nim. Na koniec wspomnę jeszcze tylko, o nowym idolu mojego syna czyli trenerze piłki nożnej.... przez dwa dni po TRENINGU mój syn nie mówi o niczym innym a piątkowego dnia w przedszkolu od kilku tygodni nie pozwala sobie odebrać:) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonimowa - 2014-02-17 08:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
Odradzam pracę w Leonardo w Poznaniu, z tego co wiem, kiedyś było tam fajnie, wesoło i po ludzku, a teraz jest mobbing i blady strach każdego dnia - człowiek nie wie czego się spodziewać i co chwilę ma wypominane, że jak mu się nie podoba to się może zwolnić, a na jego miejsce jest sto chętnych. Masakra.
zdjecie uzytkownika
anonimowa - 2014-03-12 11:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [anonimowa - 2014-02-17 08:58:14]:
Moje dziecko w Przedszkolu Leonardo w Poznaniu ma co chwilę nową panią. W ciągu 7 miesięcy jest już trzecia. Owszem miła, kompetentna jak obie poprzednie ale co z tego. Dziecko zaczęło niechętnie chodzić do przedszkola, jego poczucie bezpieczeństwa zostało zachwiane (i przerabiamy to już kolejny raz ze względu na ciągłe zmiany w kadrze). Na pewno w przyszłym roku zmieniam placówkę. Radzę zastanowić się rodzicom, którzy chcą zapisać dziecko do tej placówki. Nauczyciele nie mogą swobodnie rozmawiać z rodzicami, dzieci nie mogą bawić się w rajstopkach - za to myją zęby kilka razy dziennie.
zdjecie uzytkownika
teacher - 2014-03-13 16:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonimowa - 2014-02-17 08:58:14]:
Do pracy nikt nikogo nie zmusza....
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-03-19 15:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może nikt nikogo nie zmusza, ale gdzieś zarabiać trzeba. Widze, że fundacja familijny ma opinie głównie klientów, w ogóle można tam pracować?
zdjecie uzytkownika
Observator - 2014-04-19 15:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytam wyrażone tu opinie z mieszanymi uczuciami. Znaczna część respondentów aktualnie lub niegdyś zatrudnionych w placówkach przedszkolnych Fundacji formułuje swoje pretensje do zarządów poszczególnych przedszkoli, że słabo płacą, dużo wymagają i że w pracy jest niezbyt rozrywkowo. Rozumiem to roszczeniowe podejście, no bo kto nie chciał by być zdrowy, bogaty i mieć ubaw po pachy. Niestety, nie wiemy nic na temat pracowniczej gorliwości owych "poszkodowanych", gdyż wolą się podpisywać pseudonimami nawet, gdy już poszukali sobie lepszego chlebodawcę. Dlatego chyba jedynym obiektywnym miernikiem oceny działalności omawianych przedszkoli są opinie rodziców uczęszczających do nich dzieci. A te chyba jednak świadczą o czymś zupełnie przeciwnym, niż opinie oskarżycieli
zdjecie uzytkownika
mama - 2014-05-26 12:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kłamliwa i oszukańcza Firma nie Fundacja bo z fundacją nie ma nic wspólnego. Zdzierają z ludzi pieniądze nie wiadomo co sie z nimi dzieje złożone obietnice w ogóle mijają się z rzeczywistoscia
zdjecie uzytkownika
Pytas - 2014-05-27 20:39:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mama - 2014-05-26 12:53:44]:
Wow! Napisz co sie stało? Brzmi groźnie...
zdjecie uzytkownika
oberwator - 2014-05-28 17:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie nie są dobre o familijnym, ale to brak pracy zmusza ludzi do podjęcia wyzwania jakim jest Familijny Poznań. Nie ma nic. Jak nauczyciel, wychowawca, pomoc coś sobie wymyśli ( dla dzieci ), to realizuje za własne pieniądze, jak nie, to usłyszy, że nic nie robi i go zwolnią, bo przecież nie ma ludzi niezastąpionych.
W Familijnym nie panuje familijna atmosfera, a jak każdy wie: atmosfera, to połowa sukcesu.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-18
Żródło: pracuj.pl
Łódź
(łódzkie)
Fundacja Familijny PoznańFundacja Familijny Poznań – organizacja pożytku publicznego, która od 2001 roku pomogła kilkudziesięciu tysiącom osób w ramach szkoleń zawodowych, poradnictwa prawnego i obywatelskiego oraz utworzyła kilkaset placówek oświatowych i opiekuńczych na terenie 7 województw, poszukuje osoby na stanowisko: Koordynator Projektu/Pracownik administracyjno-biurowyForma zatrudnienia: umowa o pracę, cały etat Miejsce pracy: Łódź Regi
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
atylla - 2014-06-20 13:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli atmosfera w fundacji Familijny Poznań mogłaby być o wiele lepsza tak? Wychodzicie chociaz na swoje, czy to juz bardziej wolontariat?
zdjecie uzytkownika
Mar - 2014-07-03 17:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ sluchacz - 2013-05-29 11:55:16]:
wszystko fajnie tylko w gdańśku jest dyrektor były ksiąc i kłamca Szymek kradnie jak tylko może i gdzie może nauczyciele sie zwalniaja niema na niego bata smieje sie z wszystkich i robi co chce byłam światkiem jak nauczycielki przez niego płakały ordynarnie zachowuje się do rodziców wpowadza dziwne metody wyłudzania pieniędzy sama szkoła jest ok bo tworzą ją nauczyciele nie ten cham i prostak może ktoś sie weżmie za niego ale raczej wątpliwe bo taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest potrzebny fundacji
zdjecie uzytkownika
love - 2014-07-03 21:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Coś może w tym byc, ja co prawda w fundacji nie pracowałem, ale jeśli to prawda i owy ksiądz nie jest juz księdzem, to takie sytuacje nie zdarzają się czesto, ciekawe co bylo powodem.
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-07-24 21:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie czy w ich "publicznym przedszkolu:"jest się zatrudnionym na podstawie KN czy KP. Dziękuję za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
KP - 2014-07-31 22:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2014-07-24 21:57:01]:
Nie proszę Pani. Publiczna bądź niepubliczna forma placówki w żaden sposób nie wpływa na formę zatrudnienia. Ustala to organ prowadzący, wystarczy zapytać podczas ustalania warunków pracy i płacy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski