Fundacja Familijny Poznań

Poznań

Opinie o Fundacja Familijny Poznań

Joanna 2016-02-24 13:57:52
dobro dzieci....komfort pracowników no i stawki głodowe. Komuś chyba kazano pracować. Widać, że jednak idzie ku dobremu.
2
ratatam 2016-02-24 19:26:50
Drodzy rodzice, nigdy nie wybierajcie placówek FFP dla swoich dzieci. Chyba ze nie przeszkadza Wam że dziecko co roku (jeśli dobrze pójdzie) bedzie miało nowego wychowawce i 3/4 nauczycieli uczących! Dramat! A przedszkola? wystarczy choroba nauczycielki i inna ma w grupie 35 dzieci!!! Dramat!!! A te wszystkie zdjęcia na portalach społeczniosciowych i stronach internetowych? Są robione na prętce, ustawiane! Żal dzieci, bo edukacji ze szkoły podstawowej nikt z nimi nie nadrobi! Z DALA OD PLACÓWEK FUNDACYJNYCH! Tam naprawde źle się dzieje!
3
rodzic 2016-02-24 22:14:32
Widać, że coś nie tak z tymi z pracownikami skoro odchodzą z dnia na dzień (zapewne o pieniądze chodzi, warunki zatrudnienia). Kiedyś próbowałem podpytać nauczycielkę dlaczego taka rotacja, to tylko się uśmiechnęła, przewróciła oczami i w pośpiechu odeszła. Kadra jest chyba sflustrowana. Pamiętam jeszcze kilka lat temu na Fabianowie uśmiechnięte (szczerze) panie a teraz takie jakieś przygnębione i smutne. Nawet dzieci w domu to potwierdzają. Praca przecież nie jest łatwa i jak mają jeszcze niekorzystne warunki zatrudnienia, to taki efekt nie dziwi, ale to już chyba sprawa dyrektora. Widać nie umie zatrzymać dobrych pracowników. Smutne i przerażające, bo to oni też kształtują te nasze pociechy (czasem niesforne). Osobiście nic nie mam do szkoły, ale faktem jest, że coś tam kiepsko funkcjonuje.
2
lupa 2016-02-29 14:22:01
No cóż. Smutne :(
1
komercja 2016-03-01 09:24:39
A wiedzieliście Wy kiedyś zadowolonego z płacy nauczyciela? Na karcie zarabiają za 18 godzin pracy (!) nawet do 3000 brutto i ciągle krzyczą o więcej. I ciągle mało...ferie, wakacje. Kto z nas ma takie przywileje ja pytam?! Kasę odbierać tak ale robić to już problem. Mnie nie interesuje ile zarabia nauczycielka mojego syna. Ma go nauczyć i zaciekawić a z tym jest niestety kłopot. Dyrektorze kibicuję Panu, obudzić trochę to towarzystwo proszę.
Ojciec 2016-03-01 09:32:56
W familijnym nauczyciele w przedszkolu nie obowiązuje karta nauczyciela, pracują po 9 godzin dziennie, bez ferii i wakacji.
2
komercja 2016-03-02 09:23:57
kompletna bzdura!W familijnym przedszkolu nauczyciele pracują jak każdy obywatel, 8h dziennie i przysługuje mu urlop 26 dni. Byłam na rozmowie i chyba zacznę wreszcie pracę.
1
poszukuje 2016-03-04 16:02:23
Rekrutacja trwa. Najważniejszy dla mnie jest tzw. marketing szeptany. Kiedyś o szkole w Fabianowie mówiło się w samych superlatywach. Teraz niestety to podobno nie ta sama szkoła. Zatrważające zjawisko ucieczki pracowników chyba ma wpływ na proces kształcenia. Moi znajomi, którzy kiedyś polecali mi te szkole zawsze mówili o wspaniałej i oddanej dzieciom kadrze, która podobno odeszła hurtowo razem z poprzednią dyrektor. Może trzeba czasu, żeby dyrektor wychował sobie nową. Przyjdziemy na drzwi otwarte. Zobaczymy, co oferują.
zorientowana 2016-03-04 16:28:56
Fabianowo to kolejna maszynka do robienia pieniędzy. Zobaczcie jakim samochodem jeździ teraz byla dyrektorka.
zorientowana 2016-03-04 16:29:35
Fabianowo to kolejna maszynka do robienia pieniędzy. Zobaczcie jakim samochodem jeździ teraz byla dyrektorka.
przyszły rodzic 2016-03-04 18:15:18
A co płaci się czesne? Co ma wspólnego samochód dyrektorki, nie rozumiem.Informowałem się, bo chcę posłać tam dziecko. Nie było mowy o płaceniu. Przecież to szkoła publiczna
zdegustowana 2016-03-04 19:25:12
Ludzie! Wiecie, co jest najśmieszniejsze? Ze te wszystkie opinie fundacja ma w .... Jedyny inteligentny, który to wszystko rozkrecal i miał wizje odcial sie od wszystkiego, albo jego odcięli. Gdzie Pan jest Prezesie K. ? Dal się pan zmanipulować niekompetentnym? Szkoda, ze ktos niekompetenntny marnuje pana dzielo.
poczekam 2016-03-04 19:46:38
Poczekam na drzwi otwarte. Będę pytać żeby wiedzieć. Chyba będzie ktos kompetentny kto odpowie
rodzic 2016-03-04 22:57:02
Jako rodzic z F. odnoszę wrażenie, ze o kompetentnych będzie trudno. Pamiętam słowa dyr we wrześniu, ze obiecuje, ze żaden nauczyciel sie juz nie zwolni. W swietnicy nie ma juz nikogo kto pracowal jeszcze we wrześniu - odeszlo 6 opiekunek.
zatroskana 2016-03-05 05:55:27
A kiedy te drzwi otwarte? Już wiadomo, bo nie widzę nigdzie informacji.
poczekam 2016-03-05 07:26:02
Dzwonilam do szkoły i powiedzieli, ze 12 marca. Od dziesiątej. Nie wiem tylko , który wniosek mam przynieść, bo na stronie co chwile pojawial sie inny.
zatroskana 2016-03-05 08:35:36
Dziękuję.Wybiorę się.
poczekam 2016-03-05 09:28:13
A z drugiej strony - to pewnie na rekrutacji fundacji nie zalezy skoro nie ma takiej reklamy o drzwiach otwartych jak kiedys. Może chca szkole zlikwidować? Szkoda by bylo.
wkurzona mama 2016-03-07 08:55:26
kto pisze te wszystkie opinie??? ludzie, ogarnijcie się wreszcie i zobaczcie co ta szkoła oferuje !!! Jestem mamą ucznia tej szkoły. Jak miałam pytania, zawsze wychowawca znalazł dla mnie czas, ba - kiedyś wpadłam na dyrektora i tu moje zaskoczenie. Człowiek bardzo otwarty i chętny do współpracy. Spokojnie można z nim porozmawiać, nie ucieka od problemów i przede wszystkim słucha. Wiele pomysłów udało się zrealizować. Wiele czeka w kolejce, bo zmiany nie przychodzą od razu.
Dla przypomnienia wypiszę w punktach, dla tych którzy wylewają tu swoje frustracje:
- darmowe dowozy do szkoły (która szkoła to oferuje?)
- darmowy autokar na wycieczki (nie wiem tylko dlaczego w środy, ale jest)
- każda sala wyposażona w tablice,
- sanitariaty zawsze mają uzupełnione ręczniki, papier itp.,
- WŁASNE KUCYKI i darmowe zajęcia z nimi,
- tablety, laptopy,
- mnóstwo zajęć pozalekcyjnych - kodowanie, historyczne i bóg wie co jeszcze,
Na sam koniec o uciekających nauczycielach, pamiętam jak mojej klasie rodzice zaszczuli nauczyciela. Szkoła zmieniła wychowawcę i dalej ujeżdżają na pani jak nie powiem na czym. Wiecznie niezadowoleni, wiecznie coś i później się dziwią, jak któryś ucieka. Może więcej współpracy a mniej roszczeniowości. Ja pamiętam z września jedno zdanie dyrektora - szkoła będzie otwarta na nasze pomysły i tak jest.
1
ojciec 2016-03-07 10:35:57
Do wkurzona matka. Masz racje Kobieto - ale na pewno nie jesteś z klasy, w której zmieniono wychowawcę. Raczej z fundacji - tam zaczynają prace o 9.00 od wpisów na fb i czytania forum. Czy papier toaletowy uzupelniany na bieżąco to cos wyjątkowego w xxI wieku? A przygladalas sie porządkowi w modulach? No może po ostatniej akcji tam jest czysto - za to duży budynek nie byl w tym czasie sprzątamy, bo nie miał kto. Autokar i dowozy oczywiście sa super, ale to tez reklama - bus jest oklejony. Otworzą szkole w Plewiskach - bus juz nie będzie potrzebny. Tez zawsze stawalem w obronie szkoły. Dlatego rozumiem Twoje zafascynowanie. Zajęcia dodatkowe w innych szkołach tez sa. Tam nauczyciele prowadza je w ramach kN. Pracują chyba wydajniej. Probowalas kiedys stanąć przy tablicy 30 godzin. Ja bym sie nie podjął. To ciezka praca, doceniam nauczycieli tej Szkoly - żeby nie bylo nieporozumień. Rodziców, którzy pracowali na jej rzecz tez doceniam. Swoje jednak wiem.
2
hmz 2016-03-07 11:17:37
Pracuję w FFP i proszę o kontakt wszystkich rodziców, którzy nie są zadowoleni z działania placówki na Fabianowie.

Martwią mnie Państwa anonimowe wpisy. Nie wiem, jak mam pomóc jeśli nie znam szczegółów. Rodzice nie piszą do nas tam, gdzie należy podać imię i nazwisko? Proszę o kontakt przez fb familijnypoznan

Hanna
1
Łucja 2016-03-11 13:56:35
Obecny Pan Dyrektor robi bardzo dobre wrażenie, szkoda że tylko wrażenie. Nie ma pojęcia o prowadzeniu szkoły! Te wszystkie zdjęcia na facebooku, są załosne. Dyrektor nagania uczniów do zdjęć! Uczniowie przychodza do domu i się skarażą ze muszą pozowac! Co to ma byc?
Żaden z nauczycieli nie pracuje tam bo czerpie z tego satyfakcję - każdy z nich na bieżąco szuka pracy i jak tylko znajduje momentalnie odchodzi. I to się długo nie zmieni.
Drodzy rodzice - będziecie żałować tego że zapisaliście dzieci do tej szkoły. Żal uczniów, którzy są skazani na te placówkę - bo rodzice nie maja możliwości dowozu dzieci do innych szkoł. To wszystko jest tylko piękne z zewnątrz. A myślę, że bardzo szybko przekonacie się o tym, że źle wybraliście - tylko dlaczego konsekwencje mają ponosić Wasze dzieci? Ta szkoła dzięki takiemu prowadzeni idzie ku upadkowi - ciekawe tylko czy celowo?!
Ta jak wyżej napisał "ojciec" zdecydowana większość - szkół samorządowych jest równie dobrze wyposażona. A wszelkie kółka zainteresowań mają jeszcze bogatsza ofertę niż Fabianowo. Tablety czy laptoty? Są niezbędne do realizacji podstawy progrmaowej, ta szkola sie niczym nie wyróżnia...
I pamiętajcie drodzy rodzice, to SZKOŁA JEST DLA UCZNIA - nie odwrotnie. Placówka zgarnia ogromne pieniążki za każdego ucznia - za to ze jest szkołą publiczną. Wiec tłumaczenie, że rodzice MUSZĄ się angażować jest absurdalne.
3
mamuska 2016-03-11 16:22:20
Rodzice! Fundacja zadziala ! A pamiętacie wyniki ubieglorocznej ankiety o funkcjonowaniu szkoly? Dyrekcja zastosowala sie do wszystkich naszych postulatów. Na koniec roku wszystko bylo ok! A na początek roku nawet ten postulat spelnila, ze czas na emeryturę - jak sugerowano w jednej ankiecie. Nie czepiajcie sie wiec młodego prężnego dyrektora. On ma nowoczesne podejscie do edukacji. Szkoda ze ze szkoda dla szkoly. Macie co chcieliście. Z doświadczenia poprzedniej - chociaż podobno jeździ nowym samochodem - pewnie korzystają inni.
Mama 2016-03-11 16:53:46
Pisze pani o standardach szkoły. Są placówki, które nie mają kucy, ale cały wachlarz wspaniałych zajęć zupełnie darmowych.
1
Nauczyciel 2016-03-11 17:13:54
Dlaczego fundacja martwi się tylko zaniepokojonymi i zniesmaczonymi rodzicami? trzon placówki stanowi grono pedagogiczne z dyrekcją na czele. Warto o to zadbać. O relacje, warunki zatrudnienia, przejrzystą drogę podnoszenia kwalifikacji i przede wszystkim uczciwe wynagrodzenie. Każda praca wymaga zaangażowania, ale musi iść za tym konkret, żeby plony były obfite. Częsta rotacja kadry nie wpływa korzystnie na młodych ludzi, którzy przeżywają w szkolnych murach naprawdę wiele wspaniałych chwil.Dla nauczyciela też jest ważne, aby poznać ucznia i umożliwić jemu jak najlepszą ścieżkę kształcenia. Jednak, gdy jest tylko "na chwile" nie można oczekiwać cudów.
6
pj 2016-04-23 00:05:56
Z ciekawości zapytam - kto usunal ostatnie wpisy?
6
mm 2016-04-30 16:18:22
W familijnym stosują mobbing. To jakieś nieporozumienie ze ta fundacja jeszcze istnieje. Porażka
świadoma 2016-05-09 21:12:49
Proszę się zatrudnić, potem pogadamy. W umowie ma 8 godzin, ale jak chce utrzymać pracę to za chorą koleżankę siedzi nadgodziny za DARMO, A tak naprawdę pozytywne opinie o Familijnym piszą tylko opłacani w tym celu pracownicy
magma 2016-05-10 17:57:12
a czy skoro jest fundacja to można zarabiać na pracy u nich?
hgjk 2016-06-18 18:27:26
@magma odpowiadam że tak. Praca w takich miejscach jest zwyczajowo płatna
iga 2016-06-21 20:45:58
Sprawdziłam, jeździ starym.
3
e 2016-06-30 15:39:39
@magma tak teraz na przyklad szukaja pracownika do spraw kard i płac w Poznaniu oferuja wynagrodzenie w kwocie ok. 2.500 zł brutto w okresie próbnym..
1
nauczycielka 2016-07-28 10:02:04
a jak z zarobkami?bo nikt nie pisza o tym, ile płacą na rękę za miesiąc?
1
aska 2016-07-28 11:01:18
To było ogłoszenie na pewno na Poznań @e? Bo szukam tego intensywnie i nic nie mogę znaleźć..a ludzie mogą sobie mówić różne rzeczy na temat firmy ale od koleżanki wiem, że warunki są dobre i atmosfera też niczego sobie więc fajnie byłoby się zakręcić
3
gość 2016-08-04 22:29:40
o czym ty piszesz? w fundacji nikt nie zatrudnia z KN. A mając mamę nauczycielkę do dziś pamiętam że ciągle nie było jej w domu (rada, wycieczka, biwak, balik....) albo ślęczała nad zeszytami. 18 godzin przy tablicy. A reszta to przygotowanie w domu. Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj
2
Szukam pracy 2016-08-04 22:55:41
Podobno w familijnym przedszkolu przy ul. Bukowskiej w Poznaniu zwolniło się 7 osób wiec może tam zapytać o etat? Tylko daje do myślenia że ktoś zwalnia się masowo...
Assa 2016-08-05 10:30:37
Wiesz co, no nie jest to jakąś wielką odpowiedzią, przecież czasami nie zwalnia się nikt i wszyscy są szczęśliwi, więc może bez wielkiej przesady w tym względzie, ja uwazam, że warto próbować tutaj w przedszkolu
belfer 2016-08-05 15:10:20
zglaszać do inspekcji pracy. Jak można godzić się na takie traktowanie! Przecież jest tyle pracy dla nauczycieli, dobrych nauczycieli.
hihi 2016-08-05 15:17:38
Dobrze, że atmosfera o nich opierała się na przyjacielskich relacjach. Dobrze, że dbaja tutaj o jakieś dwuskładnikowe zarobki.
Ona 2016-08-27 19:46:53
Dokladnie tak!
er 2016-08-28 12:42:34
no wiadomo ze atmosfera to jednak jest na prawde ważnym elelemtnem przynajmniej ja tak uważam nie wiem jak wy..ja na przykład nie wyobrazm sobie żeby w kiepskiej pracować w sumie przecież to się przekłada potem na wszystko na efektywność pracy i nie tylko
Żenada 2016-09-02 16:04:20
Cudowne pisemko pracownika firmy na zlecenie dyrektora
Ofiara 2016-09-02 16:10:16
Mógł by Pan podać nazwę placówki?
e 2016-09-02 21:32:11
tak tak to prawda ja tez zawsze bioe pod uwagę to jaka atmosfera panuej w firmie bo dla mnie to jest istotne przecież wlasnie w tym miejscy się wiele swojego czasu przecież spedza prawda wlasnie w fimire
e 2016-09-03 16:23:19
powiem Wam ze to az nieprawdopodobne co tutaj czytam
2
agawa 2016-09-08 12:21:46
Jeżeli chodzi o sieć przedszkoli modułowych familijny Poznań to jestem zadowolona,więc nie rozumiem skąd te dziwne opinie.Pracuję 6 godzin dziennie w Przedszkolu (od pon do pt),weekendy,swięta wolne,miła atmosfera,dzieciaki czasem dają w kość,ale nie jest źle,zarobki we Wrocku to 2700zł brutto miesięcznie na początek (30 godzin pracy tygodniowo w przedszkolu to etat),potem oczywiście zarobki rosną:)
1
sarenka 2016-09-08 12:28:37
płacą 2700zł brutto miesięcznie na samym początku,potem zarobki rosną:) 30 dni roboczych urlopu,weekendy,święta wolne,ferie
pracuje się w przedszkolu 30godz tygodniowo plus 10 godz na przygotowanie się do zajęć w domu:) atmosfera super,dyrektorka sympatyczna ,a co najważniejsze kompetentna,pedagog z zamiłowania,polecam Omnibus,Columbus,Galileo we Wrocławiu! rodzice też chwalą:)
1
wera 2016-09-08 12:31:37
skąd te nieprawdziwe informacje?
We Wrocławiu nauczyciele mają ferie,wakacje również ponad miesiąc:) do tego weekendy,święta wolne,a pracuję 30 godzin tygodniowo plus 10 godz na przygotowanie się w domku:) miesięczne zarobki zaczynają się od 2700zł brutto i rosną wraz z awansem,więc naprawdę nie jest źle!
1
micho 2016-09-08 12:33:59
Wiecie jaka teraz panuje atmosfera w firmie w Opolu? Chciałbym się załapać, bo zależy mi na pracy u nich.
ula 2016-09-08 13:46:05
Teraz jest wrzesień ja zastanawiam się czy nie bedą szukali kogoś nawet na wychowawcę czy tez pomoc nauczyciela zazwyczaj w tych miesiącach wiem,ze szukali
Zostaw swoją opinię o Fundacja Familijny Poznań - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań