Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fundacja Familijny Poznań

Pracowałeś w firmie Fundacja Familijny Poznań i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pytas - 2014-05-27 20:39:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mama - 2014-05-26 12:53:44]:
Wow! Napisz co sie stało? Brzmi groźnie...
zdjecie uzytkownika
oberwator - 2014-05-28 17:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie nie są dobre o familijnym, ale to brak pracy zmusza ludzi do podjęcia wyzwania jakim jest Familijny Poznań. Nie ma nic. Jak nauczyciel, wychowawca, pomoc coś sobie wymyśli ( dla dzieci ), to realizuje za własne pieniądze, jak nie, to usłyszy, że nic nie robi i go zwolnią, bo przecież nie ma ludzi niezastąpionych.
W Familijnym nie panuje familijna atmosfera, a jak każdy wie: atmosfera, to połowa sukcesu.
zdjecie uzytkownika
atylla - 2014-06-20 13:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli atmosfera w fundacji Familijny Poznań mogłaby być o wiele lepsza tak? Wychodzicie chociaz na swoje, czy to juz bardziej wolontariat?
zdjecie uzytkownika
Mar - 2014-07-03 17:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ sluchacz - 2013-05-29 11:55:16]:
wszystko fajnie tylko w gdańśku jest dyrektor były ksiąc i kłamca Szymek kradnie jak tylko może i gdzie może nauczyciele sie zwalniaja niema na niego bata smieje sie z wszystkich i robi co chce byłam światkiem jak nauczycielki przez niego płakały ordynarnie zachowuje się do rodziców wpowadza dziwne metody wyłudzania pieniędzy sama szkoła jest ok bo tworzą ją nauczyciele nie ten cham i prostak może ktoś sie weżmie za niego ale raczej wątpliwe bo taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest potrzebny fundacji
zdjecie uzytkownika
love - 2014-07-03 21:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Coś może w tym byc, ja co prawda w fundacji nie pracowałem, ale jeśli to prawda i owy ksiądz nie jest juz księdzem, to takie sytuacje nie zdarzają się czesto, ciekawe co bylo powodem.
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-07-24 21:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie czy w ich "publicznym przedszkolu:"jest się zatrudnionym na podstawie KN czy KP. Dziękuję za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
KP - 2014-07-31 22:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2014-07-24 21:57:01]:
Nie proszę Pani. Publiczna bądź niepubliczna forma placówki w żaden sposób nie wpływa na formę zatrudnienia. Ustala to organ prowadzący, wystarczy zapytać podczas ustalania warunków pracy i płacy.
zdjecie uzytkownika
Bardzo zniechęcona - 2014-08-28 21:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozornie wszystko ładnie, dużo się dzieje...ale poziom dydaktyczny na bardzo niskim poziomie. Nie mam tu na myśli nauczycieli, a fakt iż więcej się dzieje niż jest nauki...a przecież nie o to chodzi. Minusem jest bardzo niekompetentny dyrektor, unika kontaktu z rodzicami jak tylko może, krzyczy na nauczycieli przy rodzicach, jest nieprzyjemny w rozmowie, wręcz chamski. Jeśli czyta to rodzic, nie polecam zapisania dziecka, jeśli nauczyciel szukający pracy nie zatrudniaj się, bo będą tobą pomiatać...
zdjecie uzytkownika
Ona8 - 2014-08-28 21:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mar - 2014-07-03 17:23:05]:
Lepsza nie będzie, jeśli "szefostwo" lubi skłócać ludzi, donoszą na siebie nawzajem, a jak szefostwo ( przynajmniej w Gdańsku) niekompetentne albo ktoś nie szczędzi wulagrnym wręcz słowem to nikt się nie odzywa. Taka prawda. Każdy chce pracować i się boi, bo jak wyrazi swoje zdanie, zostanie zwolniony...
zdjecie uzytkownika
ONAiON - 2014-08-30 12:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W POZNANIU TEŻ NIE LEPIEJ...
zdjecie uzytkownika
rodzic - 2014-08-30 20:41:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ONAiON - 2014-08-30 12:09:18]:
Donosiciele są w każdym zakładzie pracy, niestety, takie czasy:-( jeden chce być lepszy od drugiego. Jestem rodzicem dzieci uczęszczających do Leonardo i nie jest tak tragicznie. Owszem kwestia wynagradzania nauczycieli jest istotna, nie można tyrać za trzech z pensją, jak zasiłek z pośredniaka. Czy myślicie, że gdzie indziej jest lepiej? Bzdura.
Dyrektorze, pomyśl o rozsądnych pensjach dla nauczycieli, a nikt komu zależy na pracy i kocha swój zawód nie odejdzie.
zdjecie uzytkownika
jaś - 2014-09-03 20:18:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@rodzic, owszem może i donosiciele sa w każdym zakładzie pracy, ale nie pomyślałeś o tym, że to oznacza tez, ze w każdym zakładzie pracy sa nieuczciwi pracownicy, bo aby byli donosiciele to trzeba jest mieć na co donieść. Może lepiej więc eliminować donosicielstwo poprzez pracowanie uczciwie i rzetelnie.
zdjecie uzytkownika
fiziu - 2014-09-16 17:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam również Leonardo w Poznaniu Familijnego Poznania mówię z perspektywy rodzica, którego dzisiaj dyrektorka potraktowała bardzo obcesowo, kwitując że na miejsce tych dzieci jest mnóstwo chętnych, bo odważyłam się powiedzieć że nie podobają mi się metody przedszkolanki która krzyczy i wali w tamburyno i gwiżdże żeby uciszyć dzieci i na którą dzieciaki sie skarżą
zdjecie uzytkownika
EWELINA - 2014-09-19 14:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JA NATOMIAST KORZYSTAM Z PROJEKTU FAMILIJNE ŻŁOBKI WROCŁAW I JESTEM BARDZO ALE TO BARDZO ZADOWOLONA JAK I Z KADRY ZARZĄDZAJĄCEJ WE WROCŁAWIU JAK I Z PRZECUDOWNYCH PAŃ OPIEKUNEK W ŻŁOBKU NA PL. ZGODY NIE WYOBRAŻAM SOBIE LEPSZEJ PLACÓWKI JAKĄ JEST ŻŁOBEK FAMILIJNY NA PL. ZGODY WE WROCŁAWIU
zdjecie uzytkownika
EDIT - 2014-09-21 08:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fiziu - 2014-09-16 17:22:57]:
Mam podobnie zdanie co poprzednia mama. Dyrektorka poznańskiego Leonardo zapomniała, że to nie jest jej własność, a przedszkole jej powierzono w opiekę. Zatrudnianie nowych pracowników na miejscu cenionych przez rodziców i uwielbianych przez dzieci, okazało się dużym błędem. Tej Pani nie zależy na dobru dziecka, a na tym cierpią dzieci. Władze tej fundacji powinny się zastanowić na tym jakie osoby obsadzają na stanowiskach dyrektorskich a jakich pracowników zwalniają!
zdjecie uzytkownika
olaf - 2014-09-28 20:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszeliście o aferze? Na jednym z portali ukazało się ogłoszenie, że poszukuje się osób do zbierania podpisów popierających jeden z projektów finałowych Poznańskiego Budżetu Obywatelskiego 2015. Okazało się, że to Fundacja Familijny Poznań chciała dać złotówkę za jeden podpis. Na trop afery wpadło Stowarzyszenie Prawo do Miasta, które twierdzi, że "kupowanie" głosów to wypaczenie idei budżetu obywatelskiego. Co na to Familijny Poznań? Fundacja: - Zapachniało sabotażem, a to była zwyczajnie głupota "Poszukujemy młodych, ambitnych i kreatywnych do zbierania podpisów w sprawie projektu związanego z Poznańskim Budżetem Obywatelskim. (...). Wynagrodzenie 1 zł netto od głosu. (...) Ciekawa, dodatkowa i inspirująca praca...". Tej treści ogłoszenie ukazało się na jednym z portali internetowych. Dobre, nie? :D
zdjecie uzytkownika
pewien pan - 2014-10-15 22:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [szeszelka - 2012-04-26 06:54:33]:
Taka jesteś wykształcona a same błędy robisz, tego chcesz moje dziecko nauczyć? Żałosne...
zdjecie uzytkownika
karolina - 2014-10-16 02:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może wiecie jak sie wiedzie logopedom w fundacji family? Jest na ich stronie ogłoszenie. Wymagania konieczne: - wykształcenie kierunkowe (logopedia) - niekaralność - doświadczenie w pracy z dziećmi w wieku przedszkolnym i szkolnym - duża samodzielność - prawo jazdy kat. B Oferują: - pracę od zaraz - pełną wyzwań pracę w profesjonalnym i dynamicznym zespole - do współpracy zapraszamy również osoby prowadzące własną działalność gospodarczą Wygląda dobrze według mnie.
zdjecie uzytkownika
miki - 2014-11-07 08:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [EDIT - 2014-09-21 08:04:24]:
niestety ale od przyszłego roku przyjdzie pani płacić za ten żłobek w najlepszym optymistycznym wariancie 650 zł w najgorszym 900, czyli już robi się jak prywatny. Dotychczasowa opłata 350 zł może aż 3 razy pójść do góry i to stało się już faktem niestety.
zdjecie uzytkownika
krysia marysia rysia - 2014-11-13 14:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najbardziej by mnie u nich interesowała praca jakaś za biurkiem, super jeśli w marketingu albo nawet ewentualnie w księgowości. może nie mam ręki do dzieciaków ale na sprawach biurowych się znam i śmigam jak F16.czy jest szansa żeby aktualnie u nich taką pracę dostać? no i wiadomo, warto wiedzieć za ile
zdjecie uzytkownika
FFP - 2014-11-13 15:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [krysia marysia rysia - 2014-11-13 14:33:32]:
Witam, zapraszamy do złożenia swojej aplikacji
zdjecie uzytkownika
taki pan - 2014-11-27 17:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zachowam moze moje danie - bo szczerze nie chce sie ujawniac ale potrzebuje informacji czy jest ajakas mozliwosc odbycia stazu w tej fundacji. jestem na studiach i chcialbym odbyc staz najlepiej jakis troche platny. mozecie mi tutaj odpisac to na epwno to odczytam z gory dziekuje za informacje o tym
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-11-27 20:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No prosze, sama fundacja familijny poznan zachęca do złożenia aplikacji, jestem ciekawa co to oznacza. Poszukujecie w ogóle teraz osób? Skąd wynikaja te wolne miejsc,a rozwijacie sie, czy jednak osoby odchodzą lub tez nie spełniają waszych oczekiwań? Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie z p. Szymczakiem było super, miłe, taktowne, pełne zrozumienia. Fajne pozory. Praktyka okazuje się inna.
Pytania: Tylko zawodowe, na temat i w granicach przyzwoitości.
zdjecie uzytkownika
tomi - 2014-12-03 09:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcę zapisać dziecko do żłobka na ul. Janickiego 22.
Jest ktoś kto ma dziecko w tym żłobku ? Jak to wygląda od środka ?

Dzięki i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jkjjjj - 2014-12-11 23:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak można opisać kulturę organizacyjną firmy? Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników w firmie? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom? Co dla przełożonego jest najważniejsze ? Osoba króra pracowała lub pracuje mogłaby wiecej powiedziec jak to wyglada praca w tej firmie?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Fundacja Familijny Poznań?
Zadaj pytanie
x