Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fundacja Familijny Poznań

Pracowałeś w firmie Fundacja Familijny Poznań i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-04 15:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Konkretnie ktora szkole masz na myśli?
zdjecie uzytkownika
mama - 2015-07-04 18:11:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoła na Miałkim Szlaku w Gdańsku,to chyba o nich ta opinia.Zobaczcie jakie ma wyniki na sprawdzianie szóstoklasisty.Mierne,ciągnie się w ogonie gdańskich szkół !
zdjecie uzytkownika
nauczyciel - 2015-07-09 08:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja uważam, że to dobrze, że nauczycielom chce się z uczniami robić fajne rzeczy. Powiedz, którzy nauczyciele wg. Ciebie są tam słabi? W tym wypadku rozumiałbym rotację. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Baśka - 2015-07-22 21:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nauczyciel - 2015-07-09 08:00:52]:
Czy ta fundacja jest ok można sobie tam coś zarobić w jaki sposób wygląda tam praca wogóle proszę podpowiedzcie czy warto tam się dostawać do prcy i robić coś dobrego sama już nie wiem czy mam inwestwoać w swój czas w fundację czy może posuzkać pracy w korpo jakiejś? Wybór dopraawdy bardzo ciężki ://
zdjecie uzytkownika
Edyta - 2015-07-31 02:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-07-04 15:20:11]:
Odpowiadam na: Z zewnątrz kolorowo na fejsbuczku miliony zdjęć z atrakcji i wycieczek a gdzie nauka? gdyż uderzyła mnie ta komunistyczna opinia na temat systemu edukacji, edukacja poznawcza przez doświadczanie jest o wiele razy istotniejsza niż nauka przy tzw. tablicy - radze poczytać publikacje naukowe, troszeczkę się dokształcić drogie dziecko PRL. Co do Placówki, nie wypowiadam się, nie znam.
zdjecie uzytkownika
do Baśki - 2015-08-02 21:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Edyta - 2015-07-31 02:33:43]:
Fundacja zajmująca się Edukacją... to odpowiedź na Twoje pytania :) W edukacji nie ma wielkich pieniędzy, w fundacjach też. Musisz sama ocenić swój styl bycia/życia: z pasją czy z kasą? To oczywiście uproszczenie ale dobrze oddziela motywacje ludzi zajmujących się edukacją.
zdjecie uzytkownika
karol ka - 2015-08-22 17:35:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No edukacja faktycznie nie jest super płatna ale chyba zawsze tak było, fundacje to się zgadza, też nie mają dużej kasy. Więc razem daje to pieniądze niewielkie. Niby teraz można startować na Dyrektora szkoły i przedszkola w poznaniu własnie przez familijny poznać, i na takim dyrektorskim stanowisku już powinna być jakaś rozsądna kasa.
zdjecie uzytkownika
leno - 2015-09-21 21:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem szczerze ze cale zycie chcialam pracowac z pasja. jakis wielkich co do zarobkow nie mam wymagow, gdyz nie jestem osoba ktora jakos mocno szasta pieneidzmi. ale wlasnie sie chcialam zglosic na stanowiska dyrektora i szkoly w fundacji familijny poznac. gdyz od razu oferuja umowe o prace. i wiec jak na takim stanowisku mozna zarobic.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-09-21 21:34:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe, bo teraz fundacja familijny poznań poszukuje ponownie Dyrektora szkoły i przedszkola, ale tym razem do Wrocławia. Napisali niby o atrakcyjnym wynagrodzeniu i umowie o pracę, ale to wiadomo takie ogólniki. Dziwi mnie, że tak ciągle szukają kadry, tylko miasta się zmieniają, może wcale te warunki nie sa takie super.
zdjecie uzytkownika
świadomy podatnik - 2015-09-25 16:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fundacja Familijny Poznań jest stworzona tylko po to aby zarabiać kasę czyli wyciągać dotacje przyznawane na dzieci przez Urzędy Miast i Gmin - idą na ilość a nie na jakość i im więcej dzieci tym większa dotacja , którą w tej sporej ilości można zakamuflować i wydobyć pieniądze poprzez " lewe faktury" oraz przez zakładanie spółek gdzie kapitał dostarcza Fundacja Familijny Poznań - jak może dostarczać kapitał FFP skoro nie może zarabiać bo to jest organizacja non profit ?? pomyślcie urzędnicy
zdjecie uzytkownika
gomer - 2015-10-22 00:39:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wydaje mi się, że jednak nie można się do nich bardzo przyczepić, na pewno robią coś pozytywnego, robią coś dla innych ludzi i nie można tego lekceważyć, trzeba to doceniać, a zatrudniając się w tej firmie też trzeba być otwartym na ludzi, według mnie działają oni bardzo sprawnie i to jest jednak powód do dumy.
zdjecie uzytkownika
delfin - 2015-10-26 17:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Działają kreatywnie, a nie sprawnie. Dzieci to jest tylko środek do celu, a celem tak naprawdę są ciepłe posadki ze sporą mamoną.
zdjecie uzytkownika
Trezeusz - 2015-10-28 18:11:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba sie zastanowic na bufoniastością ekipy zarządzajacej. Przykład świeży z Poznania. Jakś tam nowa Pani dyrektor bufonka pierwszej kalsy.Łącznie z dyr. szkoły - słoma z butów. Oceniam tylko podejście do ludzi. Wielkie mniemanie o sobie, a w rzeczywistości dno i tak jak pisałem słoma i wiocha pierwszej mklasy.
zdjecie uzytkownika
toja - 2015-10-29 08:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A konkretnie? Mniej ogólnikowo?
zdjecie uzytkownika
Trezeusz - 2015-10-30 18:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam podać nazwiska:)
zdjecie uzytkownika
Micki - 2015-10-30 19:07:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [toja - 2015-10-29 08:17:10]:
To prawda to wszystko pozory. Nikt nie szanuje tu ludzi.
zdjecie uzytkownika
niezłeżarty - 2015-11-02 11:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo śmieszne. Bufoni, bo nie chcieli się witać na siedząco?^^ Ludzie, opanujcie się, za dużo emocji.
zdjecie uzytkownika
toja - 2015-11-03 18:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trezeusz - ktorych dyrektorow miales na mysli? Sa jeszcze jacys nowi? tam na gorze chyba stara ekipa caly czas.
zdjecie uzytkownika
Agatka - 2015-11-07 13:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam w ofercie szkoły Leonardo na miałkim szlaku jest dowóz dzieci do szkoły z poza okręgu ,i tu zaczyna się problem Dyrekcja szkoły promuje szkołę opisując różne niesamowite atrakcję oraz rozwiązania które maja pomóc naszej zdolnej młodzieży oraz rodzicom w funkcjonowaniu codziennym w szkole jednym z nich jest dowóz ale chyba wirtualny .Wiele osób czeka na super kosmicznego żółtego busa ale niestety się nie doczeka tylko wybrańcy dyrektora mogą być dowożeni ZMIEŃCIE OFERTĘ FAMILIJNI JEŻELI NIE MOŻECIE DOTRZYMAĆ SŁOWA !!! Z innymi obietnicami zawartymi w ofercie szkoły jest podobnie GRATULACJE PANIE O BŁUDA !!!
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2015-11-09 12:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cześć! Jeśli ktoś szuka pracy jako PRowiec, to warto zerknąć na ofertę od tej Fundacji. Obowiązki, o których piszą są dość standardowe. Kontakty z mediami, prowadzenie funpage'y w mediach społecznościowych i dbanie o wizerunek fundacji na zewnątrz. Jak dla mnie, oferta bardzo ciekawa i godna polecenia.
zdjecie uzytkownika
GADZET - 2015-11-09 23:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( Do Bartka ) Gdzie znależć to ogłoszenie o pracę?
zdjecie uzytkownika
abecadło - 2015-11-11 16:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Bartek - fajnie, ze do obowiązków należy prowadzenie funpage'u na portalach społecznościowych, coś typowego dla młodzieży.
zdjecie uzytkownika
leno - 2015-11-13 19:36:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i tak jak wpsomniał @bartek bardzo ciekawa. na pewno kontakty z mediami moga rozwinac u nas komunikatywność i wytrwalosc
zdjecie uzytkownika
fisa - 2015-11-16 01:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przede wszystkim osoby, które czują w tym wielkie dobro powinny tu przyjść, nie dla poklasku, pogłosu czy rozwoju ... dla innych
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-11-17 14:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie dla reklamy firmy. Na fb za darmo, na bilbordach trzeba placic
zdjecie uzytkownika
aswa - 2015-11-19 13:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Agatka - 2015-11-07 13:02:21]:
nie wiem w czym problem, ja tego busa mijam codziennie - ma ustalona trase gdzie jest dużo dzieci, w rejony gdzie jest ich mniej jezdza mniejsze pojazdy
bus nie jest z gumy, poza tym zbierając wszystkich musiałby ruszac o 6:00 z pierwszego przystanku.
zdjecie uzytkownika
olaboga - 2015-12-01 21:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Familijnym nikt nie szanuje ludzi, kadra trzyma odwłok wyżej niż coś co nazywa się głową:)
zdjecie uzytkownika
lora - 2015-12-03 04:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@olaboga, a możesz napisac jasno co nazywasz brakiem szacunku w tym wypadku? Bo jak czytałam opinie w internecie to fundacja nie wydaje sie byc złym miejscem.
zdjecie uzytkownika
Ciekawa - 2015-12-06 22:03:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie czytałaś te dobre opinie? Ja słyszę i czytam same negatywne. Chyba że ktoś z Fundacji pisze komentarze. Wtedy jest kolorowo i zabawnie. Bzdury wyssane z palca. Wszystkie złe opinie wystawione o tej Fundacji to prawda.
zdjecie uzytkownika
aj - 2015-12-13 14:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lora fundacja jest zawsze dobrym pomysłem, ale chyba nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy. Kiedyś to szukali specjalistów ds. pozyskiwania funduszy, a wiadomo jaka jest zawierana umowa? Dzięki
zdjecie uzytkownika
Pewna - 2015-12-13 15:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od dawna wiadomo, że tam liczą się dobre układy z dyrekcją na każdym poziomie...a sama dyrekcja wypina sie na ciebie jak przestajesz donosić, masz własne zdanie i nie dajesz sobą pomiatać. Praca tam to horror i komedia zarazem. Dyrektorze pomorskiego oddziału fundacji, przestań pisać sobie pochwalne posty bo blaga na wizerunku jest nie do zmazania. Kazdy kto choc raz byl na rozmowie i zachowal resztki rozsadku zwiewal stamtad w podskokach widzac Pana watpliwe kompetencje od pierwszej chwili. Nie wierzcie w ani jedno slowo tego Pana, a juz napewno nie wiazcie sie z nim w uklad bo wyjdziecie na tym jak Zablocki na mydle. Dodam jeszcze, ze nikt nie lubi atmosfery donosicielstwa, cwaniactwa i obludy, a z tego co wiem juz tylko tego pokroju ludzie tam pozostali. Z wyrazami szacunku...była pracownica, która jak wiele osób teraz chce zapomnieć o tym syfie bez dna.
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-12-13 15:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sama prawda!
zdjecie uzytkownika
Pewna - 2015-12-13 15:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To się tam zatrudnij...wtedy pogadamy.
zdjecie uzytkownika
Pewna - 2015-12-13 15:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To było do tej Pani, której fundacja nie wydajr się złym miejscem...oczywiście
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-12-13 17:47:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z daleka od Fundacji, pracowałem masakra - obłuda.
zdjecie uzytkownika
grafit - 2015-12-13 18:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
OBŁUDA...Fałsz, zakłamanie i prywata...zapytajcie pracowników, którzy po familijnym utracili zdrowie...nerwowe...
zdjecie uzytkownika
Zadowolona z Wielkpolski - 2015-12-15 20:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nikit nikogo nie zmusza do pracy w Fundacji. Ja jestem pracownikiem od paru lat i jestem bardzo zadowolona Są lepsze gorsze dni, jak w każdej pracy, ale Wszyscy którzy piszą muszą zrozumieć,że trzeba kochać swoją pracę, praca to nie jest szkoła przetrwania,a zawód nauczyciela to trochę posłannictwo. Kto tego nie rozumie nie powinien być nauczycielem.
zdjecie uzytkownika
tadam - 2015-12-17 18:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
To ja też dodam trzy grosze. Pracuję w Familijnym czwarty rok. Dają możliwość podnoszenia kwalifikacji. I, co ważne - pracę dostałam "z podania o pracę", a nie dzięki znajomościom. Ludki, nie podoba Wam się, idźcie sobie w świat. Naprawdę, nikt nikogo do niczego nie zmusza. ))
zdjecie uzytkownika
Choineczka - 2015-12-22 13:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Pani Pewna", wyjęłaś mi to z ust. Zgadzam się z każdym napisanym przez Ciebie słowem. Jestem byłym pracownikiem fundacji i bardzo żałuję, że nie odeszłam po pierwszym miesiącu pracy w tym miejscu. Ci, którzy tam pracują to ludzie chorzy, dowartościowujący się poprzez donoszenie, kłamstwa i manipulacje. Zazwyczaj to starsze "koleżanki", które nie mogą znaleźć pracy w innej placówce, bo tylko w familijnym mogą być sobą. Tam docenia się obłudę i brak umiejętności. Oddanie dyrekcji też jest ważne, stąd te konszachty i 'partnerskie' relacje kadry z byłym księdzem i zakonnicą. Zapomnieć o tym horrorze jest naprawdę ciężko. Ludziom, którzy się wahają - polecam spróbować, skoro setki nagtywnych opinii nie wystarczą.
zdjecie uzytkownika
aska - 2015-12-28 18:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
każdy z was ma prawo do wyrażenia własnej opinii, ok nikt tego nie kwestionuje ale nie wpierajcie nikomu na siłe ze jest tam zle i zadnych pozytywow tam nie ma bo to nie prawda
zdjecie uzytkownika
Róża - 2016-01-14 13:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rodzic - 2015-05-19 21:18:20]:
Masz rację. Ale mądry rodzic współpracuje z nauczycielem i nie przychodzi na skargę tylko po to by wypracować wspólnie korzystne rozwiązanie dla dziecka. Przy czym współpracuje z nauczycielem w tej pracy.
Jeżeli jeden podważa autorytet nauczyciela, a drugi autorytet rodzica, to dziecko na tym traci.
zdjecie uzytkownika
aska - 2016-01-17 19:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiec chodzi tu o komunikacje i szktuke kompromisu pomiedzy dorosłymi ludzmi, tylko wtedy mozna cos zmienic,ludzie pracujacy tam maja wiedze i dsowadczenie jako nauczyciele,pedagodzy czasem awarto skochawac swoje ego do kieszeni...
zdjecie uzytkownika
Dede - 2016-01-21 23:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem, straszne miejsce - idąc do pracy czytałem te wszystkie negatywne opinie, przekonałem się. Nie są wyssane z palca. To wszystko prawda. Zostają ludzie mało kompetentni i słabi, którzy już nie mają co z sobą zrobić na rynku pracy. Za to są świetnymi donosicielami, kopią pod innymi żeby samemu zostać.
zdjecie uzytkownika
Maj - 2016-01-22 14:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Dede a na jakim stanowisku tam robiłeś? No chyba nie jest aż tak tragicznie... Bo jednak są też pozytywne opinie o tym mijescu. Szukają specjalisty ds. pozyskiwania funduszy, ale trzeba mieć wykształcenie wyższe i minimum 2-letnie doświadczenie w pozyskiwnaiu funduszy z różnych źródeł. Szkoda, że nie wystarczy przejście takiego kursu...
zdjecie uzytkownika
KRZYWY DŻO - 2016-01-28 11:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak herbaty nie było tak dalej jej nie ma! SKANDAL!!!!
zdjecie uzytkownika
jelcz - 2016-02-01 20:08:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KRZYWY DŻO - 2016-01-28 11:21:16]:
a dajcie żesz w końcu spokój z tą herbatą. Tylko o tym potraficie ? jakoś administracja do której swojądrogą szukają ludzi to nie narzeka jak co niektórzy praconwicy
zdjecie uzytkownika
hensen - 2016-02-07 21:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
heheherbaty nie dali :D Wracając jednak do pracownika administracyjnego działu technicznego jest możliwe atrudnienie na pełen etat w oparciu o umowę o pracę .
zdjecie uzytkownika
/ - 2016-02-09 07:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dede - 2016-01-21 23:37:58]:
nie dziwią mnie te opinie - przecież taki portal powstaje dla takich sfrustrowanych, jak Ty, którzy anonimowo mogą się wyżyć - kierowani często powodami rodzinnymi.

ludzie tam pracujący muszą być bardzo wyrozumiali,
skoro zamiast zgłosić do administratora obrażanie,
pozwalają się wyżyć niedowartościowanym egzemplarzom
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie z p. Szymczakiem było super, miłe, taktowne, pełne zrozumienia. Fajne pozory. Praktyka okazuje się inna.
Pytania: Tylko zawodowe, na temat i w granicach przyzwoitości.
zdjecie uzytkownika
K. - 2016-02-09 07:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Choineczka - 2015-12-22 13:31:51]:
jesteś zła, bo pewnie zostałaś zdemaskowana ze swoim brakiem wiedzy lub kompetencji
albo wymagano od Ciebie pracy - ojej straszne, w pracy oczekiwać pracy
jak ja w poprzedniej pracy miałam prawdziwy horror, to nie szukam stron tamtej firmy, żeby sobie popisać bzdury, tylko unikam jak ognia, nawet nie zaglądam na www, żeby mi się nie przypominało
więc ci, którzy się tu rozpisują to osoby, które źle potraktowały firmę, a nie źle zostały potraktowane, bo jakbyś naprawdę przeżyła horror, to nie wpisywałabyś nazwy firmy w google - nie miałabyś ochoty.

zdjecie uzytkownika
micho - 2016-02-09 21:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem po co te spięcia na forum? chyba wszystko można normalnie załatwić.. a z ofert to do administracji szukają ludzi i oferują fajne benefity.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Fundacja Familijny Poznań!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert