Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Fundacja Familijny Poznań

zdjecie uzytkownika
Pewna - 2015-12-13 15:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od dawna wiadomo, że tam liczą się dobre układy z dyrekcją na każdym poziomie...a sama dyrekcja wypina sie na ciebie jak przestajesz donosić, masz własne zdanie i nie dajesz sobą pomiatać. Praca tam to horror i komedia zarazem. Dyrektorze pomorskiego oddziału fundacji, przestań pisać sobie pochwalne posty bo blaga na wizerunku jest nie do zmazania. Kazdy kto choc raz byl na rozmowie i zachowal resztki rozsadku zwiewal stamtad w podskokach widzac Pana watpliwe kompetencje od pierwszej chwili. Nie wierzcie w ani jedno slowo tego Pana, a juz napewno nie wiazcie sie z nim w uklad bo wyjdziecie na tym jak Zablocki na mydle. Dodam jeszcze, ze nikt nie lubi atmosfery donosicielstwa, cwaniactwa i obludy, a z tego co wiem juz tylko tego pokroju ludzie tam pozostali. Z wyrazami szacunku...była pracownica, która jak wiele osób teraz chce zapomnieć o tym syfie bez dna.
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-12-13 15:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sama prawda!
zdjecie uzytkownika
Pewna - 2015-12-13 15:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To się tam zatrudnij...wtedy pogadamy.
zdjecie uzytkownika
Pewna - 2015-12-13 15:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To było do tej Pani, której fundacja nie wydajr się złym miejscem...oczywiście
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-12-13 17:47:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z daleka od Fundacji, pracowałem masakra - obłuda.
zdjecie uzytkownika
grafit - 2015-12-13 18:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
OBŁUDA...Fałsz, zakłamanie i prywata...zapytajcie pracowników, którzy po familijnym utracili zdrowie...nerwowe...
zdjecie uzytkownika
Zadowolona z Wielkpolski - 2015-12-15 20:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nikit nikogo nie zmusza do pracy w Fundacji. Ja jestem pracownikiem od paru lat i jestem bardzo zadowolona Są lepsze gorsze dni, jak w każdej pracy, ale Wszyscy którzy piszą muszą zrozumieć,że trzeba kochać swoją pracę, praca to nie jest szkoła przetrwania,a zawód nauczyciela to trochę posłannictwo. Kto tego nie rozumie nie powinien być nauczycielem.
zdjecie uzytkownika
tadam - 2015-12-17 18:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
To ja też dodam trzy grosze. Pracuję w Familijnym czwarty rok. Dają możliwość podnoszenia kwalifikacji. I, co ważne - pracę dostałam "z podania o pracę", a nie dzięki znajomościom. Ludki, nie podoba Wam się, idźcie sobie w świat. Naprawdę, nikt nikogo do niczego nie zmusza. ))
zdjecie uzytkownika
Choineczka - 2015-12-22 13:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Pani Pewna", wyjęłaś mi to z ust. Zgadzam się z każdym napisanym przez Ciebie słowem. Jestem byłym pracownikiem fundacji i bardzo żałuję, że nie odeszłam po pierwszym miesiącu pracy w tym miejscu. Ci, którzy tam pracują to ludzie chorzy, dowartościowujący się poprzez donoszenie, kłamstwa i manipulacje. Zazwyczaj to starsze "koleżanki", które nie mogą znaleźć pracy w innej placówce, bo tylko w familijnym mogą być sobą. Tam docenia się obłudę i brak umiejętności. Oddanie dyrekcji też jest ważne, stąd te konszachty i 'partnerskie' relacje kadry z byłym księdzem i zakonnicą. Zapomnieć o tym horrorze jest naprawdę ciężko. Ludziom, którzy się wahają - polecam spróbować, skoro setki nagtywnych opinii nie wystarczą.
zdjecie uzytkownika
aska - 2015-12-28 18:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
każdy z was ma prawo do wyrażenia własnej opinii, ok nikt tego nie kwestionuje ale nie wpierajcie nikomu na siłe ze jest tam zle i zadnych pozytywow tam nie ma bo to nie prawda
zdjecie uzytkownika
Róża - 2016-01-14 13:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rodzic - 2015-05-19 21:18:20]:
Masz rację. Ale mądry rodzic współpracuje z nauczycielem i nie przychodzi na skargę tylko po to by wypracować wspólnie korzystne rozwiązanie dla dziecka. Przy czym współpracuje z nauczycielem w tej pracy.
Jeżeli jeden podważa autorytet nauczyciela, a drugi autorytet rodzica, to dziecko na tym traci.
zdjecie uzytkownika
aska - 2016-01-17 19:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiec chodzi tu o komunikacje i szktuke kompromisu pomiedzy dorosłymi ludzmi, tylko wtedy mozna cos zmienic,ludzie pracujacy tam maja wiedze i dsowadczenie jako nauczyciele,pedagodzy czasem awarto skochawac swoje ego do kieszeni...
zdjecie uzytkownika
Dede - 2016-01-21 23:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem, straszne miejsce - idąc do pracy czytałem te wszystkie negatywne opinie, przekonałem się. Nie są wyssane z palca. To wszystko prawda. Zostają ludzie mało kompetentni i słabi, którzy już nie mają co z sobą zrobić na rynku pracy. Za to są świetnymi donosicielami, kopią pod innymi żeby samemu zostać.
zdjecie uzytkownika
Maj - 2016-01-22 14:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Dede a na jakim stanowisku tam robiłeś? No chyba nie jest aż tak tragicznie... Bo jednak są też pozytywne opinie o tym mijescu. Szukają specjalisty ds. pozyskiwania funduszy, ale trzeba mieć wykształcenie wyższe i minimum 2-letnie doświadczenie w pozyskiwnaiu funduszy z różnych źródeł. Szkoda, że nie wystarczy przejście takiego kursu...
zdjecie uzytkownika
KRZYWY DŻO - 2016-01-28 11:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak herbaty nie było tak dalej jej nie ma! SKANDAL!!!!
zdjecie uzytkownika
jelcz - 2016-02-01 20:08:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KRZYWY DŻO - 2016-01-28 11:21:16]:
a dajcie żesz w końcu spokój z tą herbatą. Tylko o tym potraficie ? jakoś administracja do której swojądrogą szukają ludzi to nie narzeka jak co niektórzy praconwicy
zdjecie uzytkownika
hensen - 2016-02-07 21:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
heheherbaty nie dali :D Wracając jednak do pracownika administracyjnego działu technicznego jest możliwe atrudnienie na pełen etat w oparciu o umowę o pracę .
zdjecie uzytkownika
/ - 2016-02-09 07:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Dede - 2016-01-21 23:37:58]:
nie dziwią mnie te opinie - przecież taki portal powstaje dla takich sfrustrowanych, jak Ty, którzy anonimowo mogą się wyżyć - kierowani często powodami rodzinnymi.

ludzie tam pracujący muszą być bardzo wyrozumiali,
skoro zamiast zgłosić do administratora obrażanie,
pozwalają się wyżyć niedowartościowanym egzemplarzom
zdjecie uzytkownika
K. - 2016-02-09 07:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Choineczka - 2015-12-22 13:31:51]:
jesteś zła, bo pewnie zostałaś zdemaskowana ze swoim brakiem wiedzy lub kompetencji
albo wymagano od Ciebie pracy - ojej straszne, w pracy oczekiwać pracy
jak ja w poprzedniej pracy miałam prawdziwy horror, to nie szukam stron tamtej firmy, żeby sobie popisać bzdury, tylko unikam jak ognia, nawet nie zaglądam na www, żeby mi się nie przypominało
więc ci, którzy się tu rozpisują to osoby, które źle potraktowały firmę, a nie źle zostały potraktowane, bo jakbyś naprawdę przeżyła horror, to nie wpisywałabyś nazwy firmy w google - nie miałabyś ochoty.

zdjecie uzytkownika
micho - 2016-02-09 21:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem po co te spięcia na forum? chyba wszystko można normalnie załatwić.. a z ofert to do administracji szukają ludzi i oferują fajne benefity.
zdjecie uzytkownika
bierek - 2016-02-23 13:31:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to nie potrzeba już żadnych spięć, bo oferta jest nieaktualna. no nic, ja dalej w takim razie przeglądam oferty na gowork, bo tutaj przynajmniej aktualizują wszystko na bieżąco
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2016-02-23 17:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cała prawda o tym miejscu! Horror dla pracownika. Obłuda i fałsz załogi, dyrektor w Gdański niekompetentny i ....wstawie kropki bo niektórzy sie ostatnio przekonali o jego braku klasy. Czekam na moment aż ktoś otworzy oczy i poniesie on karę za wszystkie zło jakiego się dopuszczał w słowie wobec pracownika. Słoma z butów to mało...lubi donosicieli i takimi sie otacza. Jak najdalej...jak najdalej. Pracowałam i wiem. Panie! Nie nadaje się Pan do tej pracy!
zdjecie uzytkownika
piciu - 2016-02-24 10:12:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zawsze było źle , ale to co dzieje się od jesieni 2015 na Fabianowie, to już dramat. Nikt niczego nie kontroluje. nowi pracowni przychodzą za głodowe stawki i odchodzą w trakcie roku szkolnego. Nikt nie dba o dobro dzieci i komfort "starszej"kadry pedagogicznej, która jeszcze jakoś się trzyma (chyba tylko do czerwca). Chaos, chaos i chaos...
zdjecie uzytkownika
Joanna - 2016-02-24 13:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [piciu - 2016-02-24 10:12:24]:
dobro dzieci....komfort pracowników no i stawki głodowe. Komuś chyba kazano pracować. Widać, że jednak idzie ku dobremu.
zdjecie uzytkownika
ratatam - 2016-02-24 19:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Drodzy rodzice, nigdy nie wybierajcie placówek FFP dla swoich dzieci. Chyba ze nie przeszkadza Wam że dziecko co roku (jeśli dobrze pójdzie) bedzie miało nowego wychowawce i 3/4 nauczycieli uczących! Dramat! A przedszkola? wystarczy choroba nauczycielki i inna ma w grupie 35 dzieci!!! Dramat!!! A te wszystkie zdjęcia na portalach społeczniosciowych i stronach internetowych? Są robione na prętce, ustawiane! Żal dzieci, bo edukacji ze szkoły podstawowej nikt z nimi nie nadrobi! Z DALA OD PLACÓWEK FUNDACYJNYCH! Tam naprawde źle się dzieje!
zdjecie uzytkownika
rodzic - 2016-02-24 22:14:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Widać, że coś nie tak z tymi z pracownikami skoro odchodzą z dnia na dzień (zapewne o pieniądze chodzi, warunki zatrudnienia). Kiedyś próbowałem podpytać nauczycielkę dlaczego taka rotacja, to tylko się uśmiechnęła, przewróciła oczami i w pośpiechu odeszła. Kadra jest chyba sflustrowana. Pamiętam jeszcze kilka lat temu na Fabianowie uśmiechnięte (szczerze) panie a teraz takie jakieś przygnębione i smutne. Nawet dzieci w domu to potwierdzają. Praca przecież nie jest łatwa i jak mają jeszcze niekorzystne warunki zatrudnienia, to taki efekt nie dziwi, ale to już chyba sprawa dyrektora. Widać nie umie zatrzymać dobrych pracowników. Smutne i przerażające, bo to oni też kształtują te nasze pociechy (czasem niesforne). Osobiście nic nie mam do szkoły, ale faktem jest, że coś tam kiepsko funkcjonuje.
zdjecie uzytkownika
lupa - 2016-02-29 14:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No cóż. Smutne :(
zdjecie uzytkownika
komercja - 2016-03-01 09:24:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiedzieliście Wy kiedyś zadowolonego z płacy nauczyciela? Na karcie zarabiają za 18 godzin pracy (!) nawet do 3000 brutto i ciągle krzyczą o więcej. I ciągle mało...ferie, wakacje. Kto z nas ma takie przywileje ja pytam?! Kasę odbierać tak ale robić to już problem. Mnie nie interesuje ile zarabia nauczycielka mojego syna. Ma go nauczyć i zaciekawić a z tym jest niestety kłopot. Dyrektorze kibicuję Panu, obudzić trochę to towarzystwo proszę.
zdjecie uzytkownika
Ojciec - 2016-03-01 09:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [komercja - 2016-03-01 09:24:39]:
W familijnym nauczyciele w przedszkolu nie obowiązuje karta nauczyciela, pracują po 9 godzin dziennie, bez ferii i wakacji.
zdjecie uzytkownika
komercja - 2016-03-02 09:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ojciec - 2016-03-01 09:32:56]:
kompletna bzdura!W familijnym przedszkolu nauczyciele pracują jak każdy obywatel, 8h dziennie i przysługuje mu urlop 26 dni. Byłam na rozmowie i chyba zacznę wreszcie pracę.
zdjecie uzytkownika
poszukuje - 2016-03-04 16:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rekrutacja trwa. Najważniejszy dla mnie jest tzw. marketing szeptany. Kiedyś o szkole w Fabianowie mówiło się w samych superlatywach. Teraz niestety to podobno nie ta sama szkoła. Zatrważające zjawisko ucieczki pracowników chyba ma wpływ na proces kształcenia. Moi znajomi, którzy kiedyś polecali mi te szkole zawsze mówili o wspaniałej i oddanej dzieciom kadrze, która podobno odeszła hurtowo razem z poprzednią dyrektor. Może trzeba czasu, żeby dyrektor wychował sobie nową. Przyjdziemy na drzwi otwarte. Zobaczymy, co oferują.
zdjecie uzytkownika
zorientowana - 2016-03-04 16:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fabianowo to kolejna maszynka do robienia pieniędzy. Zobaczcie jakim samochodem jeździ teraz byla dyrektorka.
zdjecie uzytkownika
zorientowana - 2016-03-04 16:29:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fabianowo to kolejna maszynka do robienia pieniędzy. Zobaczcie jakim samochodem jeździ teraz byla dyrektorka.
zdjecie uzytkownika
przyszły rodzic - 2016-03-04 18:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zorientowana - 2016-03-04 16:29:35]:
A co płaci się czesne? Co ma wspólnego samochód dyrektorki, nie rozumiem.Informowałem się, bo chcę posłać tam dziecko. Nie było mowy o płaceniu. Przecież to szkoła publiczna
zdjecie uzytkownika
zdegustowana - 2016-03-04 19:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie! Wiecie, co jest najśmieszniejsze? Ze te wszystkie opinie fundacja ma w .... Jedyny inteligentny, który to wszystko rozkrecal i miał wizje odcial sie od wszystkiego, albo jego odcięli. Gdzie Pan jest Prezesie K. ? Dal się pan zmanipulować niekompetentnym? Szkoda, ze ktos niekompetenntny marnuje pana dzielo.
zdjecie uzytkownika
poczekam - 2016-03-04 19:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczekam na drzwi otwarte. Będę pytać żeby wiedzieć. Chyba będzie ktos kompetentny kto odpowie
zdjecie uzytkownika
rodzic - 2016-03-04 22:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako rodzic z F. odnoszę wrażenie, ze o kompetentnych będzie trudno. Pamiętam słowa dyr we wrześniu, ze obiecuje, ze żaden nauczyciel sie juz nie zwolni. W swietnicy nie ma juz nikogo kto pracowal jeszcze we wrześniu - odeszlo 6 opiekunek.
zdjecie uzytkownika
zatroskana - 2016-03-05 05:55:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poczekam - 2016-03-04 19:46:38]:
A kiedy te drzwi otwarte? Już wiadomo, bo nie widzę nigdzie informacji.
zdjecie uzytkownika
poczekam - 2016-03-05 07:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzwonilam do szkoły i powiedzieli, ze 12 marca. Od dziesiątej. Nie wiem tylko , który wniosek mam przynieść, bo na stronie co chwile pojawial sie inny.
zdjecie uzytkownika
zatroskana - 2016-03-05 08:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poczekam - 2016-03-05 07:26:02]:
Dziękuję.Wybiorę się.
zdjecie uzytkownika
poczekam - 2016-03-05 09:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A z drugiej strony - to pewnie na rekrutacji fundacji nie zalezy skoro nie ma takiej reklamy o drzwiach otwartych jak kiedys. Może chca szkole zlikwidować? Szkoda by bylo.
zdjecie uzytkownika
wkurzona mama - 2016-03-07 08:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kto pisze te wszystkie opinie??? ludzie, ogarnijcie się wreszcie i zobaczcie co ta szkoła oferuje !!! Jestem mamą ucznia tej szkoły. Jak miałam pytania, zawsze wychowawca znalazł dla mnie czas, ba - kiedyś wpadłam na dyrektora i tu moje zaskoczenie. Człowiek bardzo otwarty i chętny do współpracy. Spokojnie można z nim porozmawiać, nie ucieka od problemów i przede wszystkim słucha. Wiele pomysłów udało się zrealizować. Wiele czeka w kolejce, bo zmiany nie przychodzą od razu.
Dla przypomnienia wypiszę w punktach, dla tych którzy wylewają tu swoje frustracje:
- darmowe dowozy do szkoły (która szkoła to oferuje?)
- darmowy autokar na wycieczki (nie wiem tylko dlaczego w środy, ale jest)
- każda sala wyposażona w tablice,
- sanitariaty zawsze mają uzupełnione ręczniki, papier itp.,
- WŁASNE KUCYKI i darmowe zajęcia z nimi,
- tablety, laptopy,
- mnóstwo zajęć pozalekcyjnych - kodowanie, historyczne i bóg wie co jeszcze,
Na sam koniec o uciekających nauczycielach, pamiętam jak mojej klasie rodzice zaszczuli nauczyciela. Szkoła zmieniła wychowawcę i dalej ujeżdżają na pani jak nie powiem na czym. Wiecznie niezadowoleni, wiecznie coś i później się dziwią, jak któryś ucieka. Może więcej współpracy a mniej roszczeniowości. Ja pamiętam z września jedno zdanie dyrektora - szkoła będzie otwarta na nasze pomysły i tak jest.
zdjecie uzytkownika
ojciec - 2016-03-07 10:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wkurzona matka. Masz racje Kobieto - ale na pewno nie jesteś z klasy, w której zmieniono wychowawcę. Raczej z fundacji - tam zaczynają prace o 9.00 od wpisów na fb i czytania forum. Czy papier toaletowy uzupelniany na bieżąco to cos wyjątkowego w xxI wieku? A przygladalas sie porządkowi w modulach? No może po ostatniej akcji tam jest czysto - za to duży budynek nie byl w tym czasie sprzątamy, bo nie miał kto. Autokar i dowozy oczywiście sa super, ale to tez reklama - bus jest oklejony. Otworzą szkole w Plewiskach - bus juz nie będzie potrzebny. Tez zawsze stawalem w obronie szkoły. Dlatego rozumiem Twoje zafascynowanie. Zajęcia dodatkowe w innych szkołach tez sa. Tam nauczyciele prowadza je w ramach kN. Pracują chyba wydajniej. Probowalas kiedys stanąć przy tablicy 30 godzin. Ja bym sie nie podjął. To ciezka praca, doceniam nauczycieli tej Szkoly - żeby nie bylo nieporozumień. Rodziców, którzy pracowali na jej rzecz tez doceniam. Swoje jednak wiem.
zdjecie uzytkownika
hmz - 2016-03-07 11:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w FFP i proszę o kontakt wszystkich rodziców, którzy nie są zadowoleni z działania placówki na Fabianowie.

Martwią mnie Państwa anonimowe wpisy. Nie wiem, jak mam pomóc jeśli nie znam szczegółów. Rodzice nie piszą do nas tam, gdzie należy podać imię i nazwisko? Proszę o kontakt przez fb familijnypoznan

Hanna
zdjecie uzytkownika
Łucja - 2016-03-11 13:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obecny Pan Dyrektor robi bardzo dobre wrażenie, szkoda że tylko wrażenie. Nie ma pojęcia o prowadzeniu szkoły! Te wszystkie zdjęcia na facebooku, są załosne. Dyrektor nagania uczniów do zdjęć! Uczniowie przychodza do domu i się skarażą ze muszą pozowac! Co to ma byc?
Żaden z nauczycieli nie pracuje tam bo czerpie z tego satyfakcję - każdy z nich na bieżąco szuka pracy i jak tylko znajduje momentalnie odchodzi. I to się długo nie zmieni.
Drodzy rodzice - będziecie żałować tego że zapisaliście dzieci do tej szkoły. Żal uczniów, którzy są skazani na te placówkę - bo rodzice nie maja możliwości dowozu dzieci do innych szkoł. To wszystko jest tylko piękne z zewnątrz. A myślę, że bardzo szybko przekonacie się o tym, że źle wybraliście - tylko dlaczego konsekwencje mają ponosić Wasze dzieci? Ta szkoła dzięki takiemu prowadzeni idzie ku upadkowi - ciekawe tylko czy celowo?!
Ta jak wyżej napisał "ojciec" zdecydowana większość - szkół samorządowych jest równie dobrze wyposażona. A wszelkie kółka zainteresowań mają jeszcze bogatsza ofertę niż Fabianowo. Tablety czy laptoty? Są niezbędne do realizacji podstawy progrmaowej, ta szkola sie niczym nie wyróżnia...
I pamiętajcie drodzy rodzice, to SZKOŁA JEST DLA UCZNIA - nie odwrotnie. Placówka zgarnia ogromne pieniążki za każdego ucznia - za to ze jest szkołą publiczną. Wiec tłumaczenie, że rodzice MUSZĄ się angażować jest absurdalne.
zdjecie uzytkownika
mamuska - 2016-03-11 16:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rodzice! Fundacja zadziala ! A pamiętacie wyniki ubieglorocznej ankiety o funkcjonowaniu szkoly? Dyrekcja zastosowala sie do wszystkich naszych postulatów. Na koniec roku wszystko bylo ok! A na początek roku nawet ten postulat spelnila, ze czas na emeryturę - jak sugerowano w jednej ankiecie. Nie czepiajcie sie wiec młodego prężnego dyrektora. On ma nowoczesne podejscie do edukacji. Szkoda ze ze szkoda dla szkoly. Macie co chcieliście. Z doświadczenia poprzedniej - chociaż podobno jeździ nowym samochodem - pewnie korzystają inni.
zdjecie uzytkownika
Mama - 2016-03-11 16:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ojciec - 2016-03-07 10:35:57]:
Pisze pani o standardach szkoły. Są placówki, które nie mają kucy, ale cały wachlarz wspaniałych zajęć zupełnie darmowych.
zdjecie uzytkownika
Nauczyciel - 2016-03-11 17:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Dlaczego fundacja martwi się tylko zaniepokojonymi i zniesmaczonymi rodzicami? trzon placówki stanowi grono pedagogiczne z dyrekcją na czele. Warto o to zadbać. O relacje, warunki zatrudnienia, przejrzystą drogę podnoszenia kwalifikacji i przede wszystkim uczciwe wynagrodzenie. Każda praca wymaga zaangażowania, ale musi iść za tym konkret, żeby plony były obfite. Częsta rotacja kadry nie wpływa korzystnie na młodych ludzi, którzy przeżywają w szkolnych murach naprawdę wiele wspaniałych chwil.Dla nauczyciela też jest ważne, aby poznać ucznia i umożliwić jemu jak najlepszą ścieżkę kształcenia. Jednak, gdy jest tylko "na chwile" nie można oczekiwać cudów.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie z p. Szymczakiem było super, miłe, taktowne, pełne zrozumienia. Fajne pozory. Praktyka okazuje się inna.
Pytania: Tylko zawodowe, na temat i w granicach przyzwoitości.
zdjecie uzytkownika
pj - 2016-04-23 00:05:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Z ciekawości zapytam - kto usunal ostatnie wpisy?
zdjecie uzytkownika
mm - 2016-04-30 16:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W familijnym stosują mobbing. To jakieś nieporozumienie ze ta fundacja jeszcze istnieje. Porażka

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Fundacja Familijny Poznań!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert