brak logo

Id Logistics

Sady

Opinie o Id Logistics

bartas 2009-09-03 09:50:04
co tu duzo pisac, praca wygladala nastepujacao: umowa na miesiac i w dniu wygasniecia duzo osob dostawalo z worka smsy lub telefony z podziekowaniem za wspolprace i... prosze juz jutro nie przychodzic i duzo niezlej wiary zostawalo poprostu na lodzie. najbardziej poje...y jest francuzik Miki, koles jest wstanie obiecac zlote gory zeby tylko wiara zrobila plan i zostala po godzinach, a tak naprawde za kazdym razem jak byly wielkie obietnice np umowy na dluzej czy stawki to konczylo sie niczym, dziwie sie ze ludzie tam tyle wytrzymali. jak masz na czole napisane beduin to smialo idz do id hihi oczywiscie byla zgrana ekipa wiary ale id nie dopuszcza do konca do zgrania sie ludzi u niech pracujacych, zauwazylem ze lubia miec kilku konfidentow ktorzy powiedza to i tamto na innych i wrazie w mozna miec liste jak przyjdzie do obciecia etatow. a w biurach siedza parowy przewaznie aczkolwiek z biurowych najnormalniejszy jest Grzegorz z nim mozna normalnie pogadac na osobnosci o ile nie zaszedles mu za skore hihi ogolnie pracowalem tam od listopada i 31.08 (po rozmowie z owym Mikiem kilka dni wczesniej o przedluzeniu umowy) wrocilem z pracy do chaty i dostalem smsa z work express ze id niestety nie przedluza mi umowy takze niezle czy stary pracownik czy nowy wszyscy sa traktowani tak samo czyli przedmiotowo. ale spoko jutro ide gdzie indziej takze mam ich w chu.. tych falszywych ped.... Pozdro
Nowy na forum 2010-04-27 21:51:16
Witam bylem na rozmowie
Praca przez ich firmę

Pani przez telefon mawiała miło i obiecująco
2200 brutto plus premie plus nadgodziny i inne
Mam dylemat co dalej
45678 2010-05-10 10:23:33
a mi chcieli dac 1300......zal.pl
anonim 2011-02-01 20:56:24
Towar ciężki, norma wysoka, trzeba zostawać w pracy jak chcą i za to na początek 1300. Jeszcze poganiają. Premia leci za byle co i za byle co nie przedłużają umowy
DiabelskiMłyn 2011-11-22 20:16:08
to prawda 3 miesiące i koniec wspolpracy i tyle
ano 2012-02-01 08:41:32
Uwaga na tą firme. Właśnie zaczyna im się sezon. Będziecie [usunięte przez moderatora] z ciężkim towarem nawet po kilkanaście godzin dziennie.Zdecydowana większość od maja do czerwca dostanie odmowę dalszej pracy. Obiecywanej premii nikt z początkujących na oczy tam nie widzi, a pracujący normalnie dostają jej po 300 zł.Firma żenada [usunięte przez moderatora]
praca 2013-05-07 20:03:31
jako kto masz tam pracować ?
, 2014-01-05 13:59:12
Jak nazywa się kierownik magazynu z Sadów?Taki mały,nie szef tego oddziału.
1
były 2014-02-21 22:52:23
Uwaga za chwilę mają sezon. Będzie dużo pracy.... (usunięte przez administratora)
1
pozabijajcie sie tam 2014-03-13 21:43:33
Ja tam pracowalem co dobrego powiedziec mialem umowe o prace ale z agencja ok może być na okres próbny z kasa tez nie ma co narzekać a ze nadgodziny to dobrze platne dodatkowo na plus fajna praca ze ciężary to o to chodzi bardzo fajnie mily kierownik,tylko slowa nie dotrzymal szafki mialy byc w piatek i dalej nic ani slowa,wody tez w baniakach pusto,do pracy daleko tak jak mi to polaczenie nie pasowalo komunikacja miejska to jak masz auto na gaz to jedziesz,co na minus w 1 dzien szkolenie ze co jak i gdzie i juz masz wszystko wiedziec, nic trudnego ale nie wszystko jest co na zleceniu napisanei nie powiedziane nie ktore kwestie w ten 1 dzien szkoleniowy i to wazne wiec uwaga na plyty,do tego ludzie sa bardzo na pozur fajni a po czasie widac ze by zabili za miejsce pracy bo jest bezrobocie takie ze wiadomo o co chodzi rywalizacji fer-pley nie ma.... sa niektorzy ok a niektorzy nie moze jak pisali to jest domena firmy jak jest duzo zlecen to nawciskac bajeczke a puzniej jest na magazynie tak jak jest ze wiedza ci na stale zatrudnieni ze i tak wyjedziesz i malo kto zostanie(to same te szafeczki mowia za siebie ze mialy byc a nie bylo to moze dac do myslenia co do dotrzymania slowa przez kierownika co tak ladnie mowil ze zatrudnia na stale jak sie sprawdzisz)nie w tym towazystwie) to mozna pojechac pociskac i moze jeszcze zzucic palete na glowe, zachowanie pozostawia wiele do zyczenia,jak to w filmie ,dzien swira, byla modlitwa polaka,i moja jest mojsza niz twojsza ,to cos takiego,sa ci tzw konfidenci to poprostu laza nakapowac zeby pozadek trzymac w zakladzie i to sa odpowiedzialni ludzie,a ci co tak tam by chcieli zabic za prace najchetniej bo znajomego kompla wezmą do roboty to juz jest nie ok to sa nie odpowiedzialni jak sie boja o miejsce pracy to swinie podkladaja,*bo sie opie......ają( wkur.....i moze najlepiej wez go rozjedz bo sie juz tam tak wyrobili ze od tego opie,,,,ania sie z nudow swiruja,wiec to taka firma ni w tą ni we wtą....jak wiadomo firma chce kogos kto nie ztwaza problemow jest pracowity nie nazeka,niestety sytuacje juz jak zaczniesz prace jak beda ci jechac a ty masz nic nie gadac a jak cie rozjada to kiwnac reka co ci tam polamane nogi zlamany kark czy powykrecane rece,,nic tylko robic nic nie gadac i byc takim przyd......pasem i takim frajerkiem co najlepiej beda se z ciebie jaja robic bo jestes nowy pozdrawiam magazyn w sady.ja to mam jeszcze inne wizje tego co tam sie dzialo ale to juz moja sprawa,,,,ps zapraszam do gadek do hm firmy co tam sie dzieje za 1200zl ludzie z gniezna dojezdzaja to se sami powiedzcie jacy jestesmy wspaniali kazdy chce zarobic tak jak oligarchy i ten kibel tego z ukrainy janukowicza hahaha i wyslij zwiezeta na wycieczki a ludzie bez pieniedzy jak psy nigdy zadnej wycieczki jak se buty kupi to jest cud a ty wez nawet czlowieka nie podwieziesz problem wielki bo lepiej zebys nie przychodzil do pracy nowy
asa 2014-03-17 03:13:19
Przykre to wszystko jak sie czyta.
1
@pl 2014-03-30 08:06:13
A to jestem zaskoczony. Za moich czasów była naprawdę słaba pensja. Jak kiedys wpisałem się na listę z właściwymi godzinami pracy to mi kierowni dał inną i kazał przepisać... Nadgodziny dostawałem ale w formie urlopu. Szkoda zdrowia dla ID
Dżonson 2014-07-14 17:26:54
Witam pracowałem w tej firmie i szczerze mogę tak powiedziec
+ Dyrektor (naprawde mily czlowiek)
+ Ekipa pracujaca sami fajni ludzi (oprocz paru przypadkow)
- Menager Magazynu i Lider Preparacji (straszne chamy nie ma co wierzyć im na słowo)
- mobing i zmuszanie do zostawania nadgodzin
- kryteria na premie średnio przy pakowaniu 12 tys kartonów miesięcznie możesz popełnić maksymalnie 3 błędy żeby otrzymać premie ! to jest jakiś 0,00025 marginesu błędów ludzie nie jesteśmy robotami !
-/+ 1600 złotych na rękę
2
log 2014-07-15 01:47:01
lider magazynu to nie cham to krzyżówka osła z baranem nie ma nic wspólnego z kierowaniem ludźmi a już na pewno nie jako dyrektor oczy sie co nie komu otworza
2
drożdżówa 2014-12-25 09:23:50
Generalnie firma nie jest zła. Tylko lider magazynu to prostak na niewłaściwym miejscu. Jest tak jak ludzie pisali wyżej: kombinowanie i mobbing. Jeżeli jesteś nowym pracownikiem agencyjnym i nie zgodzisz się aby zostać na nadgodzinach to bardzo często jest tak, że nie zostanie ci przedłużona umowa. Lider magazynu i jego pomagier to mściwe bestie i zarazem czarne owce tego magazynu. Bo z wszystkimi innymi pracownikami (również tymi z biur) da się mieć dobre relacje. A patrząc na te dwie zakały ma się ochotę szukać innej pracy.
PANIKARA 2015-01-16 11:28:13
Swoboda to Ty? ;-)
Szopen 2015-01-23 22:49:43
Z opiniami się całkowicie zgadzam. Lider i kierownik formin to dwie zakały tej firmy. Szantaż mobbing to podstawa ich działania. Nie zostaniesz codziennie na niby nie obowiązkowych nadgodzinach i umowy z agencji ci nie przedłuża. Obojgu brakuje kultury. Kłamstwa i obietnice są na porządku dziennym. Nie polecam tej pracy. Ja szybko uciekam stamtąd. Nie szanują przepisów kodeksu pracy.
Remigiusz Dudek 2015-01-28 10:54:06
Ja nie wiem, co wy wszyscy chcecie od wspaniałego kierownika jakim jest Pan Olek ? Przeciesz, jeśli do niego pujdziesz, naskarzysz na tych niedobrych, i robisz swoją pracem nalerzycie, to nikt nic Ci nie powie, i morzna się dogadać. Lódzie na przygotowaniu cały czas narzekają jak mają cienszko, ale tak na prawdę, to ja przerzucam palety non stop, a oni stojom w regalach i sobie dofcipy opowiadajom. POLECAM PRACE W TEJ FIRMIE. Remas
1
Były pracownik 2015-01-30 21:31:09
Bardzo naprawdę bardzo super firma. Mobbing i obrażanie się kierownika OLKA na porządku dziennym. Zastraszanie. Ja kilka razy nie zostałem na nadgodzinach i nie przedłużyli mi umowy z agencji. Tylko SMS ze dziękują za współpracę. A nie wspomnę, że podczas przeprowadzki była mowa tylko w poważnym stanie chorobowym zwolnienia l4. A tu niespodzianka sam Olek nagle miał zapalenie ucha i kilka dni go nie było. Bo go przewialo ale nikt nie pytał się ze my robiliśmy jak na hali było o 6 do 10 stopni i było gorzej niż zimno o do tego na dwie zmiany. Tylko ze kierownik jest nietykalny i nikt mu nic nie zrobi. Innych sam zwalnia. Tylko co to kierownik który nie ma pojęcia o systemie infolog. Jego wiedza ogranicza się do zrobienia grafiku. No i oczywiście zbierania papierków kartonów i folii. Nikomu nie polecam id logistics obecnie swadzim.
1
Związkowiec 2015-02-26 18:50:49
witam koleżanki i kolegów z Poznania, ID Logistics w Będzinie są już Związki Zawodowe, zapraszam do współpracy, widzę że we wszystkich magazynach są podobne problemy, podaje namiar do Związków w Będzinie, e-mail : idl.solidarni@onet.pl, proszę o kontakt, Wy też możecie przyłączyć się do naszej Organizacji.Pozdrawiam
1
krzychooo 2015-03-19 08:45:34
OKROPNA FIRMA
Z NIMIM NIE MOŻNA SIĘ DOGADAĆ, CHAMSTWO, KŁAMSTWO I ŻAL NIE POLECAM
jachu 2015-03-19 13:13:02
Więcej niż okropna firma. Kłamstwo z każdej strony, nie można wierzyć słowa lidera cudownego Wiesława, ani NAJLEPSZEGO Z NAJLEPSZYCH kierownika Olka, na każdym kroku zmuszanie do pozostawania po 10 -12 a nawet więcej godzin, szantaż o nie przedłużeniu umowy przez agencję, wypowiedzenia w formie sms. Gołe deklaracje i obietnice. Na rozmowach kwalifikacyjnych deklarują iż pracuje się po 8 godzin czasami nadgodziny, a to stek kłamstw. A ten cudowny kierownik Olek P. zwalnia ludzi za byle co, a sam jak jest jakaś kontrola za każdym razem jest nagle chory albo ma obstrukcję, na niczym się nie zna, tylko umie zbierać folie i kartony. Nie polecam tej firmy. Wyzysk, mobbing i szantaż tutaj to standard.
1
Mszczonów 2015-03-22 14:09:14
Witam kolegów i koleżanki uważajcie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktory został oddelegowany do was z Mszczonowa Tomasz W kierownik musze powiedziec ze to typ bardzo wredny pozatym straszny kapuś wszystko powtarza dyrektorowi aby tylko pod jajko wskoczyć dzieki temu ten ćpun i alkocholik jeszcze tam sie trzyma. pozdrawiam ID mszczonów
2
tomaj261 2015-04-16 12:22:58
Witam,ja mam jechać do tej firmy w przyszłym tygodniu na rozmowę,miałbym tam pracować jako operator wózka wysokiego składu,ale czytając wasze opinie,dam sobie spokój z tą firmą,szukam stabilnej pracy w przyjaznej atmosferze,a nie pracy na sezon,byłem na rozmowie w agencji,mówiono całkiem co innego jak piszecie tutaj.
Raz0r 2015-04-16 18:38:12
Ja niewiem co wy tam macie za problemy xd ja robię od lutego i nie narzekam ;) jak potrzebuje urlop to dostaje. Nie jest az tak złe ;) idźcie do pracy do biernackiego albo amazona czy Lidla i pogadamy ;) przynajmniej lepiej płaca ;) dużo osób stoi i nie spiesza sie ale tego nikt nie widzi i jest dobrze ;) przyjdźcie i zobaczcie ja polecam ;)
2
tomass 2015-05-13 16:00:05
Generalnie praca ciekawa, tylko osoby zarządzajcie to jakaś paranoja, Olek lider magazynu który nie ma pojęcia o infolog (jak się dowiedziałem były listonosz od samego porządku konfident, pracujący tam tyle lat że chyba trzymają go z przyzwyczajenia), jego praca ogranicza się do robienia grafiku i sprzątanie foli i kartonów, bezczelny, obrażalski, potrafi wywieść grafik na nowy tydzień i kazać zadzwonić w sobotę po pracy z agencji że jednak nie przedłużają umowy. Wisław - lider preparacji - człowiek który nigdy nic nie wie, pytasz rano do której dziś ? nie wie, pytasz po śniadaniu ? nie wie..... Dyrektor Michał (podobno już ktoś inny nim jest?) - naprawdę miły człowiek z którym można porozmawiać, kompetentny i jako jedyny z całej trójki słowny !
1
picker 2015-06-08 21:13:13
Czy u Was też są Związki Zawodowe ?bo słyszałem , że w Będzinie są,a też mieli sporo problemów i założyli Związki.
zwiazkowiec 2015-06-12 18:09:37
jesteśmy już na Facebooku, zapraszam Solidarność Id Logistics
rekrut 2015-06-17 22:56:51
Ile zarabia picker (brutto) bez nadgodzin i premii.
Eustachy 2015-06-25 10:28:08
Ty nie pytaj ile brutto. Tylko spytaj dlaczego w ciągu ostatniego czasu odeszło kilku pracowników, w tym i ja, a jeszcze kilku na dniach pójdzie w c...... . Nowy dyrektor szybko przyswoił zachowania p. Olka. Podobny sposób działania i zastraszania. Dyrektor p. Darek chyba nie chce widzieć dlaczego nawet starzy czy stali pracownicy odchodzą z stąd. Liczy się mobbing i podnoszenie na siłę norm. Byle zrobić wszystko by nie dać premii i zniechęcić ludzi do pracy. Ja miałem dość. Poszedłem stąd. Lepiej zainteresować się firmą Solid logistics w Sadach. Kasa podobna dużo lepsze warunki. Zapraszam innych do przeniesienia się. Obecny szef z chęcią przyjmuje ludzi o Id, którzy się znają i tworzą dobry zespół, zgrany zespół.
stary 2015-08-07 11:13:33
pracowalem w tej firmie dlugo operator itm intermarche przepasc miedzy tymi firmami jest ogromna kierownictwo tragedia jak listonosz moze byc kierownikiem on na niczym sie nie zna do ludzi mowi smieciu jesli nie zostaniesz na nadgodzinach ma focha zabiera premie wyrzuca na wolne na nadgodziny nowym obiecuje cuda a jak mniej pracy i tak ich wyrzuci ma tez swojego przydupasa w biurze pana w reszta biura swietna sami maja o nich takie same zdanie kto szuka pracy niech tam nie idzie widac wszedzie jak szukaja pracownikow i nici z tego panowie z id zostala wam ukraina kierownik tez niedlugo bedzie szukal pracy gdyz koniec kontraktu bliziutko
surykat 2015-08-31 13:13:44
Praca ciężka, a kasa mniejsza niż na innych magazynach. Ponad połowa ludzi odeszła do niedawno powstałego magazynu, warunki pracy lepsze, dużo korzyści dla pracowników. Ci, którzy zostali to już z przyzwyczajenia, albo dla pani E. która w pomieszczeniu socjalnym nikomu nie odmówi chwili przyjemności...
Demon 2015-10-05 20:07:14
miriamX- no to sobie odpuść wysokie zarobki hahha beka na maxa 1700 (operator) na rękę na waciki nie starcza a gdzie tu jeszcze dojazd do roboty jesteśmy parobkami firmy rhenus (rebus)w sadach z napisem wolontariat na plecach zero socialu i zero wdzięczności za prace i na dodatek Ukraińcy przejmują interes, bo po co dać Polakom! jest mi wstyd, że muszę pracować w tej firmie. wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk!!!
Poznaniak 2015-10-20 19:04:35
Dam radę wszystkim zainteresowanym pracą w ID w Swadzimiu - odpuście sobie. No chyba, że szukacie pracy na max. kilka miesięcy. Firma chyli się ku upadkowi i niestety jest to już przesądzone. Winą obarczam pseudo kierownika Porosa, który jest rzeczywiście taki jak od dawna piszą przedmówcy. Osoba ta powinna mieć dożywotni zakaz obejmowania jakichkolwiek stanowisk kierowniczych. Kieruje się emocjami, np "kogo lubię a kogo nie". Gdy kogoś lubi norma ani nic innego nie jest problemem.Żal mi bardzo, że nowy dyrektor tak zawierzył Porosie. Jednak nie zdaje sobie sprawy, że przejedzie się na tym. Jednym słowem - nie polecam!!!
1
były pracownik id 2015-11-04 13:40:38
Witam,

Serdecznie odradzam tą firmę. Nie ze względu na pracowników ale na kadry zarządzające, około 3 miesięcy skończyłem karierę w tej firmie ale na bieżąco utrzymuję kontakt z pracownikami. Atmosfera w miarę dobra ze względu na ludzi ,którzy tam pracują zaniża ją mocno kierownictwo A. Porosy oraz dyrektora ,którzy taktują wszystkich jak matołów. Nie liczy się w tej firmie dobry i pracowity pracownik tylko tzw. konfidenci którzy mogą robić błędy oszukiwać normę (chodzi tu o 2 wózkowych z działu przygotowania) ale tacy ludzi mogą wszystko ważne ,że doniosą na innych. Z tego co wiem ostatnio poleciały z firmy dobre osoby i za to ,że nie podobały się pewnie panu Porosie. Wyzysk i jeszcze raz wyzysk to tyle na temat firmy. Jedynym działem na który można przyjść spokojnie jest to dział przyjęcia towaru gdzie liderzy są na prawdę mili i potrafią docenić dobrą pracę pozdrowienia dla panów P.Jańczaka ,M.Dubisza oraz W.Antonowicza. Reszta to zwykłe chamy ,które nie wiem jakie mają domniemanie o sobie spowodowane ich awansem. Myślą że mogą robić co chcą. A oczywiście największym chamem i półgłówkiem jest kierownik magazynu (co widać po wcześniejszych wpisach) moja dobra rada bo niedługo zaczyna się sezon. Jak masz zamiar iść do tej firmy to się głęboko zastanów i rozpatrz inne firmy w okolicy.
Remi 2015-11-23 17:51:40
nie podawajcie publicznie danych personalnych Kabana :P
A swoją drogą świetny gość. Uczciwy, pracowity i szczery. Pozdro
1
MagazynierBędzin 2016-01-07 21:09:14
Witam, pracowałem na magazynie w Będzinie, ogólnie nie polecam ludzie są dość sympatyczni ale dyrektor który objął rządy przed moim odejściem (Zbigniew) ma troszeczkę nierówno pod sufitem :) związki niby są ale nic robią, jednym słowem paranoja.
Pan Wiktor 2016-02-03 23:20:13
Z dniem 2015-02-01 firma ITM zakończyła współpracę i ID Logidstics, tym samym oddział IDL Sadzy/Swadzim PRZESTAŁ ISNIEĆ. Wszyscy pracownicy zostali przejęci przez ITM.
1
R8 2016-07-13 20:00:58
ID... Za Michała to była bardzo dobra firma. Równanie jest proste: Dariusz + Olek = zamknięcie firmy w niecały rok od przejęcia stanowiska przez Dariusza. A dla ciekawych napisze, że ta dwójka zrujnowała oddział firmy ID Logistics w Swadzimiu a w "nagrodę" Olek przeszedł na brygadzistę do firmy ITM, która przejęła obowiązki ID. A Dariusz został dyrektorem regionalnym... A na koniec swoich rządów zastraszali pozostałych pracowników do dobrowolnego odejścia pod groźbą zwolnienia dyscyplinarnego za jakieś zmyślone działanie. Tą dwójkę w najgorszym przypadku powinno się zwolnić dyscyplinarnie wraz z utratą prawa do ponownego zarządzania w jakiejkolwiek firmie...
1
pracownik 2016-07-14 16:23:45
kolego sorry ale jak nie wiesz to nie pisz. nikt nie zrujnował fimy ID po prostu kontakt sie kończył w czerwcu a że w grudniu przetargu nie wygrali no cóż od dawna wiadomo było - dla nie licznych jak ITM wybuduje "swój" magazyn to połączy ITM + BM w jedno po zastosowaniu pewnych rozwiazań nie kolidując ze spożywką ot i cała filozofia. Fakt że olek to olek jak piszesz A Darek też dobry człowiek może za krótko pracował na tym stanowisku. Pozdrawiam. firmę ID
srek 2016-07-14 21:10:23
@ergt znamy się nie od dziś, wiesz że masz małe szanse bo na takim stanowisku praca przy użyciu scanerów i voice consol jest a ty z tym jesteś na bakier nieco
Zostaw swoją opinię o Id Logistics - Sady
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Id Logistics