Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Artech Polska Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Artech Polska Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
holly grey - 2014-01-13 09:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałam tam, więc wiem wszystko.(usunięte przez administratora) Płacą najniższą krajową, raz na kwartał sypną premią 150 zł brutto - pod warunkiem, że się nie chorowało. Praca na 3 zmiany, weekendy wolne. Jeśli trzeba pracować w sobotę, to wcześnie uprzedzają. Czasami jest ciężko, czasami lżej - zależy od pracy. Niektórzy ludzie są OK, a z innymi to masakra. Żeby zobaczyć jak tam jest, muszą cię tam zatrudnić, a to nie jest takie proste. Bardzo mała liczba zatrudnień, najczęściej umowa zlecenie, ale to i tak znanych pracowników. Można próbować przez Agencję Pracy OTTO w Opolu, ale marne szanse. To był mój pierwszy taki zakład pracy, więc nie mam porównania z innymi. Ale praca to praca i w Prudniku nie ma co wybrzydzać. Mam nadzieję, że chociaż troszkę pomogłam. Pozdrawiam obecnych, przyszłych i byłych pracowników:)
zdjecie uzytkownika
Irek - 2014-01-16 13:54:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się zgodze z opinią powyżej. Jak ktoś potrzebuje pracy to może próbować uderzać do Artech, może kokosów nie ma, ale są uczciwi.
zdjecie uzytkownika
taka ja kaja - 2014-03-08 12:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a moze mi ktos powiedziec jak mniej wiecej wyglada ta praca.dlaczego warunkiem zatrudnienia jest umiejetnosc pracy w grupie?czywy faktycznie robicie cos w grupach nie nie wiem przy stolikach czy co,czy kazdy jest od siebie oddalony ma odrebne stanowisko.bardzo zalezy mnie na tej informacji,no i ile mozna zarobic na czysto tak konkretnie.baardzo bede wdzieczna za odp
zdjecie uzytkownika
holly grey - 2014-03-20 23:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [taka ja kaja - 2014-03-08 12:18:14]:
Praca w Artechu polega na wyrobie kaset do drukarek. Jedną kasetę robi kilka osób. Na stoliku jest maszyna. siedzi się koło siebie.Jak zrobisz swoją czynność, to podajesz kasetę do następnej osoby, a ona do następnej itd. Jest to praca siedząca. W każdym razie tak jest na produkcji. Nie wiem jak wygląda praca na pakowaniu. Czasami są duże normy i trzeba szybko robić. Nie jest to praca na akord. Twoja wypłata nie zależy od wyrobionych norm. Płacą tam najniższą krajową. Na rękę można zarobić ok. 1200 zł, czasami więcej zależy jaki m-ce. Wypłata jest zawsze na czas. Słyszałam, że szykują się przyjęcia, więc jak chcesz to możesz spróbować. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2014-03-27 12:40:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Fajnie nawet brzmi, a trzeba mieć jakąś wiedze techniczną, czy tylko wciska się przycisk podaje elementy dalej i tak leci czas w Artech?
zdjecie uzytkownika
Sebastian - 2014-04-01 23:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Własnie taki typ pracy by mnie interesował, możecie napisac od czego zacząć aplikacje do Artech, szukają ludzi?
zdjecie uzytkownika
szyszka734 - 2014-04-03 09:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Atmosfera to masakra szczególnie na produkcji,bardzo wredne babsztyle które tylko koncentrują się na tym jak Cię upokorzyć.Nowe osoby mogą to przetrwać jeśli nie będą zwracać na nie uwagi i tylko patrzeć na to co ma do zrobienia. Te hieny zachowują się tak jak by w tym zakładzie nie umiał nikt robić tylko one,te prostaczki które myślą że są nie zastąpione.Nic w życie nie wniosły i nie wniosą bo są za tępe. Koncentrują się tylko na tej jednej czynności którą potrafią i w ten sposób prostacki chcą zawojować.Żenada!!!
zdjecie uzytkownika
Monki - 2014-04-05 07:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1200 zł i tyle tylko oferują pracownikowi? To trochę żenada. Nie wiem jak za takie pieniądze można normalnie funkcjonować. Chyba w jakimś Kazachstanie albo Białorusi.
zdjecie uzytkownika
Nikodem - 2014-04-23 20:58:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Monki, uwierz, że sa ludzie, którzy za takie pieniądze sa w stanie się utrzymać i jeszcze zostaje, ale fakt - mogłoby być więcej.
zdjecie uzytkownika
lupo - 2014-04-26 23:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to że są w stanie się utrzymać w to wierzę, ale raczej nie zostaje im za wiele. Dużo ludzi w Polsce jednak za takie pieniądze funkcjonuje
zdjecie uzytkownika
francuz - 2014-05-09 00:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
waldek konfident
zdjecie uzytkownika
holly grey - 2014-07-03 06:34:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Patryk - 2014-03-27 12:40:07]:
Nie trzeba mieć żadnej wiedzy, wszystkiego Cię nauczą. Teraz są przyjęcia. CV można składać osobiście albo mailem hr@artech.pl. Słyszałam, że wysłane aplikacje są niszczone co miesiąc, więc trzeba próbować. Przyjmują też przez OTTO na umowę zlecenie. (usunięte przez administratora) Aktualnie sama staram się o przyjecie, może w końcu mi się uda. PZDR.
zdjecie uzytkownika
anim - 2014-07-14 11:40:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Nikodem - 2014-04-23 20:58:30]:
Zostaje ??? Ta pensja wystarcza na opłaty i dojazd do pracy i na nic więcej, polacy to tania siła robocza a prywaciarze wykorzystują sytuację w naszym kraju
zdjecie uzytkownika
anim - 2014-07-14 11:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Nikodem - 2014-04-23 20:58:30]:
Zostaje ??? Ta pensja wystarcza na opłaty i dojazd do pracy i na nic więcej, polacy to tania siła robocza a prywaciarze wykorzystują sytuację w naszym kraju
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-10-18 19:51:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio czytałem, że francuska firma Artech chce zostać w Prudniku i rozwijać swoją działalność. Na uruchomienie nowego zakładu przy ul. Meblarskiej wyda 3-4 mln zł, a pracę w nim znajdzie nawet 150 osób. Co ciekawe prezes nie obawia się kłopotów ze znalezieniem osób o odpowiednich kwalifikacjach. Podkreślił, że wymagania stawiane podczas rekrutacji przyszłym pracownikom nie będą odbiegały od tych, jakie musieli spełnić obecnie zatrudnieni w prudnickim zakładzie. O odpowiednie przeszkolenie bezrobotnych ma też zadbać Powiatowy Urząd Pracy.
zdjecie uzytkownika
Stopex - 2014-11-21 00:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe z czego to wynika. Może Artech osiąga na tyle dobre wyniki finansowe, że zainteresowały się nimi zagraniczne firmy? Chociaż zastanawiam się jak to się stało, że francuska firma znalazła lokalizację dla placówki aż w Prudniku - jaka była tego motywacja? Mimo wszystko wydaje się, że był to totalny strzał w dziesiątkę.
zdjecie uzytkownika
sfbv - 2015-01-19 21:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, szukam pracy, interesuje mnie, ile mógłbym zarobić, odpowie ktoś? Mam też pytanie, co do sposobu rekrutacji, z czego pytaja czy pytania sa trudne w jaki sposób wysyłaliście CV? Na maila, czy może osobiście? Jak wygląda atmosfera w pracy i kontakty z przełozonym? z góry dziekuje za wszystkie odpoiwedzi
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2015-01-20 23:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pRacowałem w artech radlin kopalnia. no coz ludzie to tylko numerki w ewidencji. nie podoba sie to cie zwolnia. praca w soboty i w niedziele nie chcesz pracowac w weekendy to rowniez wylecisz. praca na zlecenie zaponijcie o umowe o prace. placa najnizsza krajowa. za weekendy moze dostaniesz jak sie upomnisz. trzeba dobrze samemu sobie liczyc godziny czasem sie myla.osobiscie nie polecam. no ale gdzie jest lepiej......????? wszedzie tak samo.
zdjecie uzytkownika
widmo - 2015-02-02 19:23:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Artech PL - niewola , praca dość trudna- wysokie normy i złe warunki, pracujesz na zawołanie w kazdy dzien jak trzeba i to za dzień wolny, którego nie mozesz odebrać według własnych potrzeb jak i urlopu którym dysponuje firma, coraz większe normy a ludzi traktuje się jak bydło - jak nie dasz rady, nie podpasujesz komuś to wykop za drzwi , warunki coraz gorsze - brak wentylacji, smrud na hali przez róznego rodzaju kleje, tusze, przypalany plastik na kasetach i hałas który bardzo łatwo uszkadza słuch, duzo kobiet przez to ucierpiało na zdrowiu a co do kierownictwa to banda d.bili którzy nic nie robią i wydają pieniądze na własne zachciani - nowe samochody co 2 lata jak nie szybciej. Ludzie pracują za najnizszą k. Gdzie kasety są sprzedawane poza PL w euro np.5E za kasete gdzie na lini trzeba wykonac normę 1500szt na zmianę na lini. Kasety to buble które są przetwarzane kilka razy albo będą pisać albo nie. Z tego powodu firma poupadła tracąc kontrachentów. Ludzie to banda złodzieji i tyle , nikomu nie polecam pracy unich. Szkoda zdrowia za takie pieniądze!! Kupujcie oryginały które nie niszczą drukarek jak ten badziew
zdjecie uzytkownika
mamuska - 2015-02-02 19:33:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałam w tej firmie przez bardzo długi okres czasu , warunki beznadziejne, śmrud, bałagan, chaos nikt nic nie wie a niektóre majstrowe się opieprzają chodząc co kilka minut na papierosa i myslą ze są niewiadomo kim w tej firmie a same na siebie jadą za plecami, firma zmienia kierownictwo prawie co rok a nowy kierownik to jakiś pedzio-oszołom,reszta jest nie lepsza. Nie polecam pracy w tej firmie za takie pieniądze i warunki, szkoda tylko kobiet które nie mają innego wyjścia i jakoś to wszystko wytrzymują - poszanowanie dla tych kobiet
zdjecie uzytkownika
ioeo - 2015-02-06 17:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czyli nie najlepiej jest w tej firmie nie ma teraz najlepszych rozwiazan co do firm zawsze co jest nie tak chyba ze to profesjnalna firma to wtedy w miare mozliwosci jakos sie pracuje a pozatym trzeba szukac korzystnych i sprzyjajacych do rozwoju warunków pracy bo jak inaczej funkcjonowac trzeba zarabiac ...
zdjecie uzytkownika
Artech chiny - 2015-02-06 21:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [ioeo - 2015-02-06 17:40:00]:
Witam serdecznie i proszę o ironiczne brawa dla rządzących.Są tacy co nie rozumieją że większość osób pracujących w tym zakładzie mają swoje rodziny dzieci i karzą za rozmowy telefoniczne.Proszę pamiętać ze bywają w życiu takie chwile jak wypadki losowe choroby i problemy osobiste.Zakazy wychodzenia na papierosa dla osób produkcyjnych super dobrze że pomontowane zostały kamery a zakazu nie przestrzegają pracujący w biurze i majstrowe super materiał utrwalony okiem kamery do dyskryminacji.Coś mi się wydaje że nadal będę tkwiła w przekonaniu o tych którzy się nie nadają do niczego w swoim mieście więc przyjechali do nas a efekt jest widoczny już przy portierni.
zdjecie uzytkownika
Admin - 2015-06-17 19:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W życiu nie pracowałem w gorszej firmie ni jeżeli jest Artech. Te wszystkie kobiety zarówno pracownice jak i przełożone porażka jakaś wymalowane paniusie które myślą że pozjadały wszystkie rozumy, zarozumiałe, wredne babska szczególnie produkcja nalewarek, myj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi których widza pierwszy raz na oczy, tylko słychać szepty za plecami, PATOLOGIA!!!. Co do pracowników wyższych rangą to lepiej nie jest, tylko słychać darcie ryja i przekleństwa. OMIJAĆ SZEROKIM ŁÓKIEM !
zdjecie uzytkownika
Xyz - 2015-06-20 18:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po rozmowie kwalifikacyjnej zapewnienia, że będzie informacja zwrotna do 2 tygodni. Zero kontaktu, z głodu zdechnie się a nie zadzwonia.
zdjecie uzytkownika
Atech - 2015-07-08 20:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że nie jest to nic dziwnego na polskim rynku. Wiele firm obskoczyłem i takie procedery to codzienność. Ale z drugiej strone nie ma co im się dziwić, jeżeli mają dużo rekrutacji to czasowo nie opłaca im się dzownić i mówić tej złej nowiny o negtywnym rozpatrzeniu podania o pracę, aczkolwiek wypadałoby poinformować.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Artech Polska Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Artech Polska Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert