Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zaklady Miesne Madej i Wróbel

Pracowałeś w firmie Zaklady Miesne Madej i Wróbel i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bożydar - 2015-02-01 18:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc 123 - 2015-01-27 11:43:42]:
HProszę o kontakt dyskrecja priv
zdjecie uzytkownika
agusia - 2015-02-07 22:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
presja ogromna na pracownikach, obraza pracownic, poniżanie ich na sklepie przy klientach, zero pomocy ze strony lidera - mówimy teraz o Irku - tylko zależy mu na wykonaniu planu. Firma może i ok, wypłaty na czas, kontakt z biurem ok, ale całość psuje podejście i zero kultury lidera. nie jesteśmy pierwszym sklepem który na Niego narzeka, a "góra" nic z tym nie robi, więc też coś to może świadczy o tej firmie...nie wiem...
zdjecie uzytkownika
bożena - 2015-02-08 21:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tam na MORCINKU słychać w DĄBROWIE GÓRNICZEJ,kiepsko czy jak jak kierowniczka i załoga idę tam zanieść Cv
zdjecie uzytkownika
xoxo - 2015-02-10 12:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

czy ktoś z Was posiada może informacje na temat nowo otwartego zakładu mięsnego na Nowym Bytomiu? Bardzo bym prosiła o nazwę zakładu, firmy, ewentualnie adresu, gdzie można aplikować CV. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-10 17:37:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wystarczy wpisać nazwę nik-pol nowy bytom w wyszukiwarce
zdjecie uzytkownika
johmen - 2015-02-13 20:00:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarabiocie tak powyzej 1500zł ??
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-02-13 20:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zbyt wiele wymagaja a placa tylko minimum krajowe w umowie cos pisze o premii ale to tylko fikcja!!!!.Na sklepach niema ludzi do pracy chca zeby jeden pracownik robil wszystko poczawszy od papierow skonczywszy na myciu wc ale najlepiej zeby ten pracownik znajdowal sie ciagle na sklepie gdy jestes sama nawet ciezko jest wyjsc na siku a jak masz kolejke to niema mowy ze wyjdziesz chyba ze z siebie a o dolozeniu towaru przy kolejce gdy jest sie samemu jest bardzo ciezko a oni tylko jezdza kontroluja i stresuja ludzi to im dobrze wychodzi nic pozatym tam musi sie zainteresowac pip
zdjecie uzytkownika
gju - 2015-02-17 19:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chora firma,chorzy ludzie.Brak pomocy od kogokolwiek.Jeden odsyła do drugiego i tak w koło.Problemy są zgłaszane od roku a rozwiązania nadal brak,a Pan Szamatowicz potrafi tylko pięknie opowiadać swoje bajeczki.Najgorsze jest to że nikt długo w tej firmie nie wytrzyma,odpadają normalni ludzie,bo nie mają szans na pracę w takim zespole jaki tworzą dyrektorzy i niektorzy KR z przerostem ambicji.Pozrażka...
zdjecie uzytkownika
nicola - 2015-02-19 17:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1500 zł?!!!nie ma szans żeby tyle zarobić,pracuję od roku i nie widziałam takich pieniędzy,nawet teraz po podwyżce(1750 zł,najniższa krajowa)nie dobiłam do 1400,na pewno są takie osoby,ale zapewne robią wystarczająco długo i wyrabiają ponad normę.
zdjecie uzytkownika
geriatria:-)) - 2015-02-20 14:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Święte słowa .Normali ludzie długo w tej firmie nie popracuja przy takich wymogach, w tempie pracy narzucanej przez "górę".Pan Dyrektor wymaga "cudów",nie pomagając nikomu kto ma jakiś problem.Wszystkich traktują jak tanią siłę roboczą,która 24h/d ma poświęcić sie dla dobra firmy,co powoduje że nieliczni normalni ludzie odchodzą z firmy,robiąc miejsce następnym pożal się Boże "uczonym"z chorymi ambicjami.

zdjecie uzytkownika
El - 2015-02-23 12:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie zarabiają więcej, ale jedynie na takich działach jak Produkcja, Dział Ekspedycji Mięsa oraz Rozbiór. Co do kierownictwa, to faktycznie P. Krystosik,Dyr. Mieszała są w stosunku do ludzi nastawieni ŹLE. Ciągła presja na pracownikach i wymuszanie jak największej wydajności. Syf na zakładzie jakich mało, a sprzątanie odbywa się jedynie jak ma być audyt, sanepid itp. Wszyscy uciekać z tego zakładu, albo organizujmy zbiorowy protest pod zakładem może wtedy J. Madej się obudzi i zrobi porządek ze wszystkimi kierownikami. Na co ludzie czekacie? Na lepsze? To my budujemy tą firmę, a nie kierownictwo, to od nas zależy wszystko :) Zgadajmy się i protestujmy o lepsze, a nie marudzicie w internecie...Chcecie lepsze zarobki? To stańcie pod bramą wszystkie działy od rozbioru po wydawkę. Oczywiście starzy ludzie, którzy się boją nie staną "bo nas wyleją" Wątpię aby J. Madej wylał ponad 500 ludzi. LUDZIE DO DZIEŁA!!!
zdjecie uzytkownika
Polo - 2015-02-23 19:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Popieram pomysł protestu wkońcu sie obudza i zaczna szanowac pracowników. jeśli chcą wyładowywać presje t niech sie zapiszą na boks na nie na bogu ducha winnch pracownikach. STRAJK !!!!!
zdjecie uzytkownika
El - 2015-02-24 00:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możemy nadal pracować za podstawę i marną premię, którą kierownictwo nam zabiera. Za 1300zł wyżyć mam rodzinę? Chyba żart jakiś. Odciągnąć bydło od koryta i niech robią tak jak MY, ale lepiej narzekać na stołówce, albo między sobą... Wbijmy w 40 ludzi na górę, to Madej może coś zrozumie.
zdjecie uzytkownika
nicola - 2015-02-24 13:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AUGUSTY BAŃKA: Badania Instytutu Gallupa udowadniają, że firmy, które dbają o swoich pracowników odnoszą większe sukcesy od tych, które traktują ludzi przedmiotowo. Mam nadzieję, że do polskich pracodawców trafi w końcu, że zyskają o wiele więcej, także w kategoriach ekonomicznych, jeśli zaczną godziwie traktować swoich podwładnych. Bo jeśli tego nie zrobią, za kilka lat, może się zdarzyć, że w ich opustoszałym miasteczku nie będzie już kogo zatrudnić.

Tekst publikujemy w ramach cyklu Newsweeka „Stosunki w pracy”. Jeśli chcecie podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat pracy w Polsce albo doświadczeniami z waszego miejsca pracy, czekamy na maile: kontakt@newsweek.pl.
zdjecie uzytkownika
nicola - 2015-02-24 13:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Popieram strajk,w końcu górnikom udało się odwołać prezesa i zachować miejsca pracy oraz godziwe wynagrodzenia,ale szli w zaparte i dzięki temu osiągnęli sukces.
zdjecie uzytkownika
El - 2015-02-24 14:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie, a nie tak jak to bywa w M&W. To od nas wszystko zależy :)
zdjecie uzytkownika
wróbelek - 2015-02-26 19:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-02-13 20:03:17]:
1320 netto
zdjecie uzytkownika
wróbelek - 2015-02-26 19:58:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agusia - 2015-02-07 22:49:24]:
u nas to samo, nie da się pracować. Wciskają towar, którego nie zamawiamy,który zalega ich magazyny, a potem narzekają, że nie potrafimy go sprzedać. obciążają tymi stratami wszystkich sprzedawców i kierowników sklepu, a to nie sprzedawca jest winien bezmyślnego zamawiania towaru. polecam forum rudy śląskiej na temat M&W
zdjecie uzytkownika
wrobelek - 2015-02-26 20:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edek - 2014-11-13 16:41:23]:
w sklepie od 5 do 22 na zmiany, dodać do tego nadgodziny, nieodpłatne!
zdjecie uzytkownika
ptaszyna - 2015-02-26 20:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tajemniczy zorro - 2014-12-26 16:55:02]:
trzeba lizać tyłki dyrektorom
zdjecie uzytkownika
wróbelek - 2015-02-26 20:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gamu - 2015-01-05 19:02:02]:
Jak będą mnie straszyć wypowiedzeniem lub zwolnią, nie popuszczę, najpierw pip, pih itd. O godność trzeba walczyć, a nie dać się gnoić i poniżąć.
zdjecie uzytkownika
pimpek - 2015-02-27 17:54:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałbym się dowiedzieć czy pracuję w tej firmie pan Darek.B.
zdjecie uzytkownika
wędliniarz - 2015-03-02 13:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć czy w Madej&Wróbel jest jakich przewóż pracowniczy?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Standardowa rozmowa rekrutacyjna. Brak informacji zwrotnej pomimo zapewnień, co rzutuje bardzo niekorzystnie na firmę, szczególnie że rekrutację prowadziła HR Manager.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-05 16:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w tej firmie,jeszcze w takiej pracy nie pracowałam wykorzystywanie pracowników na maksa,bardzo ciężka praca a zarobki szkoda gadać.Oni by chcieli żeby za darmo pracować i człowiek ma się rozdwoić ,papierów tyle że głowa boli i jeszcze dorzucają.Zamiast zająć się sprzedażą siedzisz i piszesz ,ich bez nadziejne plany i wyliczenia.Bardzo stresowa praca mi już psychika siada szukam coś nowego.Tu się nie da pracować choćby człowiek się starał to i tak bedzie żle i ciągle mało.Dla nich nie ma wytłumaczenia że nie ma klienta-tylko słyszysz słaby obrót chociaż podniósł sie o 100%.A premia na umowie to napisana tylko bo ona jest jak zrobisz ich plan miesieczny który nie jest realny i nawet szkoda się na niego starać bo zrobisz 200000tys.a oni ci dadzą 200zł brutto to jest śmieszne.Na tajemniczego klienta mają pieniądze a dla pracowników nie i śmieszne ich pytania które musisz zadawać przy obsłudze np.karta czy gotówka co widzisz już ze klient płaci gotówką robisz z siebie idiotę.Ludzie za nim zdecydujecie się na tą prace w tej firmie zastanówcie się bardzo długo nie warto za 1400zł tak ciężko pracować i nie być ani trochę docenionym.
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ - 2015-03-06 07:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma nie jest dla normalnych ludzi.Stwiają przed nami plany do wykonania które od początku nie mają racji bytu.Ciągle mają mało.Zadnej pomocy z góry,w realizacji tych planów,zero pomocy.Tylko ciągłe narzekanie.Ciekawe czy któryś dyrektor byłby w stanie zrealziować te założenia.Dla nich nie ma wytłumaczenia że nie ma klientów,że konkurencja coraz prężej działą,że ludzie nie żyją tylko kiełbasami firmy M&W.Jeśli wydaje im się ze cele które stawiają są realne to dlaczego nikt nie powie nam jak mamy ten plan wykonać,dlaczego nikt nie da nam do tego narzędzi.Ceny z kosmosu,klienci idą tam gdzie taniej.Jeśli chodzi o papiery to racja coraz więcej karteczek,standardów,i dokładania pracy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zaklady Miesne Madej i Wróbel
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Zaklady Miesne Madej i Wróbel?
Zadaj pytanie