logo Zaklady Miesne Madej i Wróbel

Zaklady Miesne Madej i Wróbel

Ruda Śląska

Opinie o Zaklady Miesne Madej i Wróbel

Strażnik 2017-03-16 12:06
W każdej z firm jest wielu wartościowych ludzi, z kompetencjami i z potencjałem, należy nimi mądrze zarządzić.
1
Iza 2017-03-19 14:30
Czy ktoś wie coś o utworzeniu wspólnego przedsiębiorcy pod nazwą Sufler w skład którego wchodzą Zakłady Mięsne Madej i Wróbel? Firma myśli o dalszym rozwoju!!!!!
1
Alvaro 2017-03-20 23:07
SUFLER to stare dzieje z 2011r. Teraz to Madej się pakuje a wchodzi Omega holding z grupy Bruno tassi.
szpec 2017-03-21 06:28
Mało widziałeś na świecie. Domniemywam że to twoja pierwsza i jedyna praca. Pamiętaj, że taki rozwój jakie koszty ponosi firma... tyle w tym temacie.
Iza 2017-03-23 10:02
Mam pytanie ile może zarabiać sprzedawca w sklepie wędliniarskim firmy? Wiem, że to fajna firma i chciałabym pracować tylko dobrze wiedzieć parę szczegółów? Czy poza pensją są jakieś dodatki typu socjalnego? Czy może jakieś inne bonusy np. premia od obrotów?
oko 2017-03-24 11:17
Czy są tutaj pracownicy sklepów? jak wygląda sprawa tzw manka przy remanentach ?
Szaman 2017-03-25 01:25
Jak jecie te kielbasy po kryjomu to teraz placcie !
3
Ciekawy 2017-03-26 17:16
To zakład został sprzedany czy tylko weszli w układ by zwiększyć obroty??Jeżeli sprzedany to rozumiem że następni wymiana kierownictwa.Choć większość kadry to tam jest do usunięcia.Brak odpowiednich kwalifikacji oraz umiejętności w zarządzania.
7
Łącznik 2017-03-27 08:40
Zakłada został sprzedany, czyli Państwo Madej i Wróbel sprzedali 100% swoich udziałów. Kierownictwo w obecnym Madej Wróbel - do reformy.
3
Natalia 2017-03-27 11:36
@Łącznik Nie wprowadzaj ludzi w błąd. To Madej i Wróbel przejęli cały majątek spółki JMIBW2. Nie zmienia się kierownictwo!
2
Łącznik 2017-03-27 13:42
Spółka JMIBW2 to spółka , która była wydzielona w strukturze Madej Wróbel. Obecnie formalnie przejmuje ją Madej Wróbel, a następnie Madej Wróbel będzie przejęty przez spółkę Pana Dworakowskiego Omega Holding. Piszą o tym w sposób zrozumiały na portalu spożywczym.
1
Ciekawy 2017-03-27 14:45
Dzięki za odpowiedź Czyli zakład zostanie w całości przejęty.A nastąpi jakaś redukcja etatów wśród zwykłych pracowników? Obecny właściciel w nowej spółce będzie miał na coś wpływ?
4
Szalona Ruda 2017-03-27 21:56
Sprzedawca zarabia najnizsza krajowa tzn 2000 brutto.premia jest wtedy gdy wyrobi sie zalozony plan, niestety nie zdarza sie to czesto a ponadto kwota premii to ok.200zl brutto więc szalu nie ma. Fundusz socjalny daje wiele do zyczenia przyjmujac do pracy obiecuja wszystko a rzeczywistosc inna. Fakt taki ze wyplata na czas i nie ma sie co martwić a pracowac trzeba wszedzie. Niestety zero szacunku dla zwyklego pracownika. Wielkie chamstwo i brak kultury u osob na wyzszych szczeblach. Mam nadzieje ze wraz z nowym wlasciecielem zmienia sie rządy tej firmy
5
Alior 2017-03-28 22:52
Mięso sprowadzają z ukrainy bardzo niskiej jakości, parówki robione z gotowego proszku wiecej nie pisze bo niema sensu.
1
słaba 2017-03-29 09:55
Dokładnie. Parę dni temu było zebranie dotyczące chodzenia na nadgodziny.. Rozumiem że są święta i że towar trzeba wyjechać tylko dlaczego jesteśmy do tego niemalże zmuszani?? A Pan dyrektor zaraz po spotkaniu z pracownikami mówi do jednej osób w niebieskim czepku BANDA IDIOTÓW!! Mam nadzieje że od 24 kwietnia bardzo dużo się zmieni
3
Solidny 2017-03-29 10:33
Firma jest źle zarządzana i dlatego takie działania są akcyjnie. Managerowie słabi, większość osób, która jest na tych stanowiskach nie powinna być nawet specjalistą, a co dopiero pełnić funkcję zarządczą jak np. stanowisko dyrektora. Określenie użyte przez Pana Dyrektora "banda idiotów" - jest wykroczeniem prawnym, mobbing i naruszenie dóbr osobistych, więc zachęcam zgłosić do Kadr, nie wolno takich zachowań tolerować. Przyzwolenie na mierny poziom kompetencji managerów i ich niską moralność idzie z góry, od zarządu, plus do tego dochodzi oczywiście nepotyzm.
5
Realista 2017-03-29 15:22
A Ty jesteś normalny? żadnego mięsa z ukrainy nie ma
1
Pracownik8856 2017-03-30 20:33
Tragedia robimy nadgodziny na sklepie obiecaną były nadgodziny,miałyśmy wyrobiony i plan i nadgodziny oczywiście to za dużo żeby pracownikowi zapłacić jedno z dwojga trzeba potrącić. Ciekawe jak będzie ze światami pewnie znów zenada. A paczki dla dzieci to kiedy się należą? I kto je bierze?
1
Mari 2017-03-30 21:43
Nie ma nic tylko podstawa
1
Nie ma lipy 2017-04-12 22:11
To Edwardinio powinien być całym zarzadzajacym hehehe "pseudo uzdrowiciel wszystkich zakładów" podobno u was pracował??? Kto to wogole jest?
Hania 2017-04-12 23:18
Zakłady Mięsne Madej i Wróbel to znana marka , pracuje tu od dawna i wiem jakie były początki. Pracuje mi sie bardzo dobrze i wypłata jest całkiem przyzwoita. Ale mam zasadę, że ja w pracy pracuję z pełnym zaangażowaniem i myslę, że moi zwierzchnicy to widzą.
Potencjalny pracodawca 2017-04-13 13:00
Niby bardzo zadowolony, zaangażowany i pracowity Pracownik, a nie potrafi podpisać się swoim prawdziwym nazwiskiem; bardzo dojrzała postawa, że aż żal. Czy czegoś się Pani wstydzi?...a może jednak rzeczywistość jest inna i boi się Pani konfrontacji z prawdą...i oceny Pani pracy /wyników /postawy przez innych obecnych pracowników /otoczenie, jak również oceny organizacji MW.
6
Janek 2017-04-18 17:28
Zakłady Mięsne Madej i Wróbel to dobry polski zakład.
Jarząbek 2017-04-19 19:48
Zakłady M&W są najlepsze na swiecie , pan prezes dba o nas jak matka, zarobki bardzo wysokie,warunki idealne .Łubu dubu ......łubu dubu niech żyje namprezes naszego klub........niech żyje nam
2
Jarząbek 2017-04-19 19:49
Zakłady M&W są najlepsze na swiecie , pan prezes dba o nas jak matka, zarobki bardzo wysokie,warunki idealne .Łubu dubu ......łubu dubu niech żyje namprezes naszego klub........niech żyje nam
3
Big Salami 2017-04-21 12:34
Idealne warunki do hodowania nierobów, pracowników o niskich kwalifikacjach, osiągających mierne wyniki. W biznesie chodzi właśnie o to, aby Prezes nie traktował pracowników jak matka, ani bliski kolega, bo wtedy rosną grupy jak wyżej. Nepotyzm, brak profesjonalizmu w wielu obszarach, archaiczne zarządzanie w klimacie lat osiemdziesiątych.
4
KAM 2017-04-26 16:43
Jak zarządzanie w dziale sprzedaży? współpraca z dyrektorem handlowym? czy cele są realne do wyrobienia? pomóżcie koledzy z handlu
Jerzyk 2017-04-29 13:12
Każdy wypracowuje swoją opinię sam, więc nie należy oczekiwać pochwał za lenistwo! Szkoda, że na forum jest tyle osób aktywnych.
Chropocow 2017-04-30 13:59
Dużo godki a robic sie rusom i gorolom niy chce ...
5
Jerzy 2017-05-03 17:58
Zaklady Miesne Madej i Wróbel , czy naprawdę jest tak źle?
5
Nikita 2017-05-12 19:05
Dlaczego jest źle? ...bo zarząd jest jaki jest, i również kluczowi managerowie firmy słabi...spójrzcie na ich doświadczenia zawodowe, no raczej słabo to wygląda, widać, że lubią trzymać się stołka i znajomych.
3
pan nikt 2017-05-17 12:24
a co z logistyka? tam kierwnictwo sie tez zmieni czy jak, bo z tego co widzialem to tylko chłopak zasuwa, a szanowna Pani Kierownik usmiecha sie do każdego kierowcy lub na kawusi w transporcie lub u góry siedzi. nigdy nie mozna otrzymac konkretnych informacji bo jej nie ma albo na telefonie siedzi... brak słów. a my obarczani jestesmy za jej pojemniki i palety bo tak wielce pilnuje i kupuje
Funia 2017-05-18 08:38
Nie widziałam zupełnie nowych ofert pracy, może ktoś słyszał żeby firma potrzebowała do pracy na produkcji? Trochę zmartwiłam się jak poczytałam opinie na forum, prawdziwie słyszałam o nich dobre rzeczy.
Marcin 2017-05-26 14:25
Witam , chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca na wydawcę i jak płacą ? Z góry dziękuję :)
Muzyn 2017-05-30 14:26
Uciekaj jak najdalej. A placa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
ojciec dzieci 2017-05-31 19:58
podobno teraz bedzie dużo przyjęć okres początek lipca
2
Magda Kiełbasa 2017-06-03 11:07
Cenzuralnie się nieda....
6
Smakosz 2017-06-03 19:12
Juz nigdy nie kupie wyrobow od MW.Dzisiaj cala paczka krupniokow wylandowala w smieciach. Krupow to jak na lekarstwo i duzo kawalkow watroby no i oczywiscie bez Smaku.
3
Fogo 2017-06-04 22:39
Chyba dobrze jest w firmie bo nie mają ofert pracy która by mnie zainteresowała. Może ktoś ma wiedzę, czy będą nowe przyjęcia do firmy? Jaka jest atmosfera, czy jest jakiś dodatek socjalny? Może są jakieś inne?
Andrzej 2017-06-12 23:29
Jest bardzo dobrze. Bogaty pakiet social :
- karta benefit multisystem
- prywatna opieka lekarska luxmed
- co miesiac bilety do kina
- wyjazdy kolonijne dla dzieci 2 razy w roku
- premia roczna 7% rocznego dochodu
- opcje na akcje

Tyle w naszym dziale w innych moze byc lepiej.
5
Felka 2017-06-13 20:12
Czy zakład nie ma nowych ofert pracy? Są bardzo różne opinie na temat firmy i nie wiem co sądzić a chcę aplikować
Pracownik 2017-06-16 06:10
Chyba piszę to jakiś niespełna rozumu człowiek!poza karta medica(którą proponują po 5latach pracy) nie ma nic z wymienionych punktów.No chyba że ktoś z biura pisał swoją opinię
4
Mała 2017-06-19 12:23
Często opinie na forum są pisane przez osoby majce osobistą złość do firmy i nie są obiektywne. Wiem, że firma jest w porządku i dlatego tu pracuję!
Bigger 2017-06-21 20:13
Często opinie na forum pisane są przez osoby, które zostały oszukane i wykorzystane przez firmę. Jak również często tzw. opinia pozytywna obecnych pracowników na tym konkretnie forum to działanie kadry zarządzającej lub pracowników, którzy są mało wartymi lizusami, pracujący dlatego w tym miejscu, bo nie mają innej opcji do wyboru. Chcesz być obiektywna? To pochwal się w jakim dziale pracujesz, na jakim stanowisku i odkryj nazwisko.M
3
Franek 2017-06-22 21:19
Czy PH w firmie to jeszcze aktualny temat? Może ktoś wie?
Opler 2017-07-05 21:33
Biggher chyba jest nie poważny . Przyznać się gdzie pracuje się i podać nazwisko...ehhhehhe
Hurtownik ze Szczecina 2017-07-11 09:08
A gdzie w nowej strukturze znajduje się Dyrektor Biernat Mariusz i czym się zajmuje ?
Motyl 2017-07-13 07:51
jak ktoś ma zla reputacje i zle pracuje to nie poda nazwiska bo będzie bal się odpowiedzi zwrotnej od koleżanek i kolegow
1
Smakowity 2017-07-13 19:13
jak pracuje się w marketingu? było niedawno ogłoszenie, zastanawiam się, czy warto złożyć CV. fajni ludzie atmosfera?
Fogo 2017-07-14 12:11
Jak ktoś bardzo chce dokuczyć firmie to powód z całą pewnością znajdzie. Tylko może warto wcześniej zastanowić się nad sobą?
Zostaw swoją opinię o Zaklady Miesne Madej i Wróbel - Ruda Śląska
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zaklady Miesne Madej i Wróbel