brak logo

Graform

Bydgoszcz

Opinie o Graform

hej 2016-02-02 23:38:37
hej, a może założymy związek zawodowy, teraz jesteśmy na fali. Szef nienawidzi prezesa Jarosława, a lokalni tylko czekają? Będzie kilka etatów do obsadzenia.
Nikt wazny 2016-02-09 11:55:09
Hit na dzis-plusy i minusy,
Olo 2016-02-09 20:04:57
Już niedługo lista podpi...alaczy, lizakow majstrowych i sciemniaczy. Może tak ankieta anonimowa dla pracowników? Dużo by się Pan dyrektor dowiedział i wszystko było by wyjaśnione.
nikt ważny 2016-02-14 21:09:42
1500 na reke za styczen w systemie 4 brygadowym Panie kierowniku w imieniu calej rodziny dziekujemy. Kruszyn idzie na dno, dziwne ze na wróblowej jakos wszyscy moga chodzic na nadgodziny maja normalnie urlopy a nie jakies za pw. Super oszczednosci jestem pełen podziwu. Nie pozdrawiam
2
Obserwator 2016-02-14 22:05:53
Ważne że kierownik oraz mistrzowie w niedawnym czasie powymieniali sobie auta na lepsze
kapitan 2016-02-15 09:35:41
Ludzie uciekajcie z tego statku.
ryn 2016-02-22 18:58:51
kruszyn ?hm tak mial znaczenie jakies 1,5roku temu ale teraz totalne zero!mistrzowie z przypadku to po pierwsze zero pojecia o czym kolwiek (nie wszyscy)zabrac im komputer i telefony -leza i kwicza tatalne dno .kierownik i to nie jeden kariere robia u p.grabowskiego auta pozmieniali ,ludziom pozabierali ,a jak maja decyzjie podjac to zwalaja na pracownika .kierowanie przez zastraszanie taka jest firma graform ale skoro my na to pozwalamy to nie ma sie co dziwic .i prosze mi tu nie mydic oczu i pisac dyrdymalow bo kazdy pierniczy ze jest zle a i tak ludzie naiwni siedza .dyrekcjia zero pojecia o przetworstwie tworzyw sztucznych ,probuja cos gdzies urwac a powinni od siebie .jest paru ludzi ktorzy to gowno napedzaja ale to jednostki .omijacie te guwno z daleka i przekazcie dalej
1
Ja 2016-02-22 20:33:10
Pracują w graformie ludzie którzy muszą, bo nic lepszego nie znajdą. Stale narzekają a chodzą kablowac. Żal!
Operator 2016-03-09 18:46:10
Bezkarność sciemniaczy na produkcji , mobbing stosowany przez osoby funkcyjne , lizostwo, ukrywanie błędów spowodowanych nieudolnoscią pracowników faworyzowanch przez majst..w i więcej. Panie dyrektorze, jest Pan tak często w pracy, a zła sytuacja na produkcji się pogłębia. Czy pan nie widzi problemów? Jest prosty sposób, ankieta pracowników. Prawda wyjdzie na jaw i wyjdzie kto przychodzi pracować a kto sciemnia.
12345 2016-03-20 21:08:58
uwaga na logistyk mariusza pub,,,, chodzi i kabluje niech do lekarzxa od glosu idzie bo mówi jak małe dziecko mysli ze wie wszystko i wzystko potrafi a tak naprawde nie potrafi nic i boi sie stac na maszynie ...
7
biuro 2016-03-22 01:02:55
Firma Graform obiektywna ocena po 14 latach pracy . Zacznijmy od narzędziowni, nie mają najgorzej szlugi, pogaduszki niektórzy z promilami nikt sie nie czepia sporo nadgodzin fachowcy zarobią i starzy wyjadacze, młodzi ogólnie h.jnia niby zbyt duzych zysków nie przynoszą ostatnio wiecej min ale jakos stary ten cyrk ciagnie było paru fachowców ale uciekło teraz jakis kiepskich zatrudnił za bardzo nie spisują sie . Technolodzy wtryskownia jedna banda, kumpelstwo, picie po pracy troche nietykalni, zle nie mają ale spoko są ogólnie jakoś im idzie kase mają dobrą. Wtryskownia Wróblowa dużo reklamacji,braków sporo, troche [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale kto chce to nadgodzin do bólu, kasa dobra , robota lekka, jakies plusy i minusy za prace kierownikowi wchodza na głowe troche ale załatwi podwyżki nie okrada z nadgodzin , majstry do pogadania nie najgorzej. Wtryskownia Kruszyn reklamacji brak, porządek, braków mało zyski spore, robota troche cięzka idą na ilosc na automatach na wtrysku duze detale czasy szybkie. Kasa słaba, nadgodzin brak Kierownik jeszcze im zabiera za wolne ,szuka zysków z kasy pracowników nic nie załatwi troche [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zna sie robote ma po znajomościach, majstry nie najgorsi ale zastraszeni przez Kierownika. Stary odszedł na bok, młody nie zaszkodzi dyrektor pilnuje, stara sie być wszedzie. Było lepiej ale kasa na 10 jest. Ogólnie coraz gorzej. Wtym roku 30 lecie nie jade bo nie lubie sztucznych uśmiechow .
1
Operator 2016-04-03 23:54:55
Impreza! Będzie się działo.
FORMIE 2016-04-15 16:53:21
Wyj... Miejmy na te 30 lecie. Za dużo wyjść na papierosy podczas pracy! Kierownictwo niech częściej zagląda w kamery ( widok na palernie ), w archiwum monitoringu wszystko będzie widać, ile razy kto wychodzi. MASZYNY CORAZ CZĘŚCIEJ PODKRECONE GDZIE JEST ZAPIEPRZ. Nie polecam tego zakładu
1
Papik 2016-04-15 19:42:16
Tak jak kolega napisał na kamerach wszystko widać ile razy jest wypad na palarnię na papieroska !!!

Ale to niedługo się skończy !
Wyraźnie jest napisane ,że palenie podczas przerwy śniadaniowej tylko i wyłącznie !!!! Czyli raz a nie po 3-4 razy wyjściówki ja wam dam!!!
My 2016-04-16 11:26:02
Nikt nam nic nie zrobi, palić i gadać będziemy ile chcemy. Nie ma mocnych na starych pracowników he he....!
stary pracownik 2016-04-18 11:28:20
Jestes gowniarz ,a nie start pracownik,
1
kaliber44 2016-04-21 22:29:36
Plus i minus to jedyne co widzę
magik 2016-04-21 23:00:02
plus i minus to jedyne co słyszę, plus i minus to jedyne czym żyję...
Tadziu 2016-06-07 23:35:58
Taki jesteś cwany pokażj jaki z ciebie profesjonalista baranie potrafisz tylko z(usunięte przez administratora) w krześle siedzieć w klimatyzowanym pomieszczeniu i wypisywać takie durnoty z braku zajęcia itwojego lenistwa
100 2016-06-14 15:16:16
Hura, hura, impreza!
ja 2016-06-19 10:24:33
dziękujemy Szefowi za super impreze.
misia 2016-06-21 15:34:37
szefie - jeszcze chcemy imprezy takiej jak ta.
1
kret filtrona 2016-06-21 22:57:39
Tak naptawdę za festyn jubileuszowy płacą pracownicy. Za kasę z swiadczeń swiątecznych, oraz gruszy. Których to od lat nie otrzymują. Nie ma nic za darmo:(
2
kret filtrona 2016-06-21 22:57:54
Tak naptawdę za festyn jubileuszowy płacą pracownicy. Za kasę z swiadczeń swiątecznych, oraz gruszy. Których to od lat nie otrzymują. Nie ma nic za darmo:(
2
AAAAAAA 2016-07-20 19:39:30
Jak czytam niektóre posty to robi misię niedobrze. Praca do d........ Normy wyśrubowane, wypłata nie wiadomo od czego jest zależna, chyba od widzimisię kierownika. Nie dość ,że praca kiepska to pensja jeszcze gorsza. Pracuję w Kruszynie. Kiedyś były też wytłaczarki, pensje takie jak na wtryskarkach, zapie...... w świątek piątek i niedzielę. Wtryskarki poszły do Poznania, mają wolne weekendy a pensję 2x taka jak w Graformie. Kto może ten ucieka z Kruszyna zresztą zbyt wiele osób tu już nie zostało. Jak nie macie noża na gardle nigdy nie składajcie tu cv
1
AAAAAAA 2016-07-20 19:40:05
Jak czytam niektóre posty to robi misię niedobrze. Praca do d........ Normy wyśrubowane, wypłata nie wiadomo od czego jest zależna, chyba od widzimisię kierownika. Nie dość ,że praca kiepska to pensja jeszcze gorsza. Pracuję w Kruszynie. Kiedyś były też wytłaczarki, pensje takie jak na wtryskarkach, zapie...... w świątek piątek i niedzielę. Wtryskarki poszły do Poznania, mają wolne weekendy a pensję 2x taka jak w Graformie. Kto może ten ucieka z Kruszyna zresztą zbyt wiele osób tu już nie zostało. Jak nie macie noża na gardle nigdy nie składajcie tu cv
1
AAAAAAA 2016-07-20 19:40:39
Jak czytam niektóre posty to robi misię niedobrze. Praca do d........ Normy wyśrubowane, wypłata nie wiadomo od czego jest zależna, chyba od widzimisię kierownika. Nie dość ,że praca kiepska to pensja jeszcze gorsza. Pracuję w Kruszynie. Kiedyś były też wytłaczarki, pensje takie jak na wtryskarkach, zapie...... w świątek piątek i niedzielę. Wtryskarki poszły do Poznania, mają wolne weekendy a pensję 2x taka jak w Graformie. Kto może ten ucieka z Kruszyna zresztą zbyt wiele osób tu już nie zostało. Jak nie macie noża na gardle nigdy nie składajcie tu cv
XXX 2016-07-21 09:37:35
Popieram opinie . Pracuje w Bydgoszczy , taki sam bajzel . Pensje słabe , normy wysrubowane , kto w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazi kierownikowi to ma dobrze. Uczciwy pracownik jest gnebiony przez starych pracowników, którzy robią sobie co chcą a Kierownik nie ma nic do gadania . Elita ściemniaczy choruje i wybiera urlopu na telefon na potęgę . Jednym słowem bajzel, którego nikt nie może ogarnąć. Kierownik nie ma pojecia o zazadzaniu ludzmi i produkcją. Liderki zmianowe totalna pomyłka (liźi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak są na maszynach to produkują buble. Nie polecam.
3
Pracownik 2016-07-23 00:43:57
Wielka lipa zrobiła się w Kruszynie. Szkoda ludzi :( Kierownik już nad tym nie panuje.
5
Kogulinjo 2016-07-24 20:16:11
Kogel mogę. .. zabawna jest ta firma kierownicy mistrzowie i inni z biura sami sobie tytuły poprzypisywali a tepi jak paczka gwoździ pozdrawiam Pana glazura bodajże tak zwany (łeb) pracuje jeszcze?? Ten to dopiero chodząc pizza. .. raz by dostał w swój lep to by może zmadrzał... ludzie nie dajcie się ta firma to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z bura a produkcja sami porządni! Człowiek nie robót! Ciekawy jak oni kontrolowali by detale kilka noce pod rząd! Trzymajcie się tylko dzięki wam czyli produkcji ta firma się trzyma!
2
1235 2016-09-14 13:16:44
Ciekawe czy w październiku tez dostaniemy wcześniej wypłatę. Dobrze by było. .... ale to pewnie jednorazowe .
2
Anna Maria 2016-10-10 12:40:47
Firma do d...y. Normy śrubują nagminnie, pensja zależy nie wiadomo od czego. Praca świątek piątek i niedziela. Brak jakichkolwiek świadczeń socjalnych, swoją drogą, ciekawe na co idą pieniądze z funduszu socjalnego. Urlop w wymiarze 24 dni to już ciekawostka na skalę krajową, chyba udam się z tym do PIP bo bardzo mnie to wkurza, poprostu nas oszukują. Kto nie musi tu pracować niech firmę omija szerokim łukiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
ja 2016-10-10 14:35:24

nie piszcie za wszystkich , są tacy , którzy nie zgadzają się z opiniami. Jeżeli komuś nie odpowiada to po prostu zmienia prace. Po co się nakręcacie ?
2
Adolf 2016-10-10 18:17:39
Lizid....a się odezwała ? Kto kazał tak pisać ? Ewidentnie post na zamówienie. Biuro czuwa!
2
New... 2016-10-11 06:24:51
A może ktoś napisać coś na temat pracy konstruktora w Graformie? Bo widzę że szukają.
on 2016-10-11 10:42:04
jeżeli masz problem to idź do przełożonych , porozmawiaj. Masz odwagę smarować w necie - to miej odwagę się przedstawić i porozmawiać z kierownictwem.
1
Adolf 2016-10-15 14:30:35
Powiedz mi tylko co w mojej wypowiedzi jest niezgodne z prawdą ? Tylko biuro. Pracownicy produkcyjni są w czarnej d.....e. Normy podkręcane, urlop 24 dni, pensję ustala chyba ten, który pierwszy wstanie bo nikt nie wie od czego zależy. A co było w Kruszynie jak ktoś napisał list do właściciela ? Pan G. olał to totalnie i wysłał swoje psy gończe, które stwierdziły, że jak się komuś nie podoba to może się zwolnić. Wszyscy pracują tu bo muszą, gdyby mieli inne wyjście to dawno by uciekli. Może zakład się pochwali jaka jest rotacja ?
3
on 2016-10-17 13:43:47
a jaki jest problem żeby zebrać przedstawicieli załogi i przyjechać do pana G ?
on 2016-10-17 13:44:07
a jaki jest problem żeby zebrać przedstawicieli załogi i przyjechać do pana G ?
Pomysłodawca 2016-10-18 20:05:08
Proponuję wysłać Toma i Jerrego. Oni wszystko załatwią z p. G.
1
Delegacja 2016-10-19 09:04:35
Tom-Glaziol, Jerry-Kozub :) Położą Tatę na łopatki :)
2
Adolf 2016-10-20 13:36:34
Ty tak na poważnie ? Jeśli właścicielowi nie chce się poświęcić pół godziny na spotkanie z załogą w Kruszynie to jest bardzo wymowne i nie trzeba tego komentować - żenada. Wiadomo, murzyni mają zapier......ć i nie podskakiwać a od podkręcania norm są poganiacze. Jemu to wszystko zwisa, ma lepsze rzeczy do roboty niż zainteresowanie się plebsem. Przecież dobrze wie ile kiedyś schodziło detali z maszyn a ile teraz.
Jest tu taki raj, że jak ostatnio przyjęli osiem osób, to po kilku dniach nie było żadnej. Nawet Ukrainiec uciekł.
4
on 2016-10-20 15:52:42
najlepiej siedzieć przy kompie i narzekać. A nie ma odwagi porozmawiać. Nikt w morde nie da.
1
Były pracownik 2016-10-27 22:49:14
(usunięte przez administratora) Graform i łysego Mareczka. Pozdrawiam
9
xyz 2016-11-20 05:03:07
Może i pracowałem tam tylko kilka dni, ale to pierwsza firma w moim życiu która nie wypłaciła mi pieniędzy za przepracowany czas.
abc 2016-11-21 08:47:57
jakieś bzdury opowiadasz.
Xyz 2016-11-21 21:20:19
Niby umowa zlecenie a nawet umowy nie dostalem do rak do podpisania. Pani cos tam o zaswiadczeniu o pracy mowila, ze moze mi dac i to mnie uspoloilo. No ale teraz gdy nie dostalem tych pieniedzy to nawet nie bardzo mam z czym sie wyklocac bo nie mam zadnego papierka ze bylem tam zatrudniony ;)
1235 2016-11-25 10:18:19
a może zamiast pierdoły pisać pojechałbyś do księgowości ???
1
Xyz 2016-11-25 18:46:15
Czemu pierdoły? Nie chce mi się znowu fatygować na wypiździjewo o te kilka groszy a opinię w internecie przecież zawsze mogę wyrazić. To chyba o nich źle świadczy skoro mi nie zapłacili, więc tak czy inaczej, gdybym nawet odzyskał te pieniądze to raczej opinia by nie była bardziej przychylna ze względu na to że zapłacili po tym jak się upomniałem.
1
Wicek 2016-11-29 10:51:52
Masz rację, firma do bani, normy wyśrubowane ponad miarę. Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle ? Dlaczego od dłuższego czasu nikt nie chce tu pracować ? Przyprowadzają nowych ludzi i po , góra kilku dniach, rzucają robotę ? No i jeszcze najarane debilne kmiotki, którym pot spływa po ja...ach, nie mają czasu żeby się napić ale udawadniają , że jak norma jest 400 to oni zrobią 500. Jak tylko ktoś może to stamtąd ucieka. Szukają roboli za miskę ryżu. Był nawet Ukrainiec i zwiał. Pozdrawiam kierownictwo, zaraz napiszą , że nie mam racji i jest super. Nawet urlop 24 dni jest w porządku.
1
Zostaw swoją opinię o Graform - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graform