brak logo

Graform

Bydgoszcz

Opinie o Graform

AAAAAAA 2016-07-20 19:39
Jak czytam niektóre posty to robi misię niedobrze. Praca do d........ Normy wyśrubowane, wypłata nie wiadomo od czego jest zależna, chyba od widzimisię kierownika. Nie dość ,że praca kiepska to pensja jeszcze gorsza. Pracuję w Kruszynie. Kiedyś były też wytłaczarki, pensje takie jak na wtryskarkach, zapie...... w świątek piątek i niedzielę. Wtryskarki poszły do Poznania, mają wolne weekendy a pensję 2x taka jak w Graformie. Kto może ten ucieka z Kruszyna zresztą zbyt wiele osób tu już nie zostało. Jak nie macie noża na gardle nigdy nie składajcie tu cv
2
AAAAAAA 2016-07-20 19:40
Jak czytam niektóre posty to robi misię niedobrze. Praca do d........ Normy wyśrubowane, wypłata nie wiadomo od czego jest zależna, chyba od widzimisię kierownika. Nie dość ,że praca kiepska to pensja jeszcze gorsza. Pracuję w Kruszynie. Kiedyś były też wytłaczarki, pensje takie jak na wtryskarkach, zapie...... w świątek piątek i niedzielę. Wtryskarki poszły do Poznania, mają wolne weekendy a pensję 2x taka jak w Graformie. Kto może ten ucieka z Kruszyna zresztą zbyt wiele osób tu już nie zostało. Jak nie macie noża na gardle nigdy nie składajcie tu cv
1
AAAAAAA 2016-07-20 19:40
Jak czytam niektóre posty to robi misię niedobrze. Praca do d........ Normy wyśrubowane, wypłata nie wiadomo od czego jest zależna, chyba od widzimisię kierownika. Nie dość ,że praca kiepska to pensja jeszcze gorsza. Pracuję w Kruszynie. Kiedyś były też wytłaczarki, pensje takie jak na wtryskarkach, zapie...... w świątek piątek i niedzielę. Wtryskarki poszły do Poznania, mają wolne weekendy a pensję 2x taka jak w Graformie. Kto może ten ucieka z Kruszyna zresztą zbyt wiele osób tu już nie zostało. Jak nie macie noża na gardle nigdy nie składajcie tu cv
1
XXX 2016-07-21 09:37
Popieram opinie . Pracuje w Bydgoszczy , taki sam bajzel . Pensje słabe , normy wysrubowane , kto w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazi kierownikowi to ma dobrze. Uczciwy pracownik jest gnebiony przez starych pracowników, którzy robią sobie co chcą a Kierownik nie ma nic do gadania . Elita ściemniaczy choruje i wybiera urlopu na telefon na potęgę . Jednym słowem bajzel, którego nikt nie może ogarnąć. Kierownik nie ma pojecia o zazadzaniu ludzmi i produkcją. Liderki zmianowe totalna pomyłka (liźi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak są na maszynach to produkują buble. Nie polecam.
4
Pracownik 2016-07-23 00:43
Wielka lipa zrobiła się w Kruszynie. Szkoda ludzi :( Kierownik już nad tym nie panuje.
5
Kogulinjo 2016-07-24 20:16
Kogel mogę. .. zabawna jest ta firma kierownicy mistrzowie i inni z biura sami sobie tytuły poprzypisywali a tepi jak paczka gwoździ pozdrawiam Pana glazura bodajże tak zwany (łeb) pracuje jeszcze?? Ten to dopiero chodząc pizza. .. raz by dostał w swój lep to by może zmadrzał... ludzie nie dajcie się ta firma to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z bura a produkcja sami porządni! Człowiek nie robót! Ciekawy jak oni kontrolowali by detale kilka noce pod rząd! Trzymajcie się tylko dzięki wam czyli produkcji ta firma się trzyma!
2
1235 2016-09-14 13:16
Ciekawe czy w październiku tez dostaniemy wcześniej wypłatę. Dobrze by było. .... ale to pewnie jednorazowe .
2
Anna Maria 2016-10-10 12:40
Firma do d...y. Normy śrubują nagminnie, pensja zależy nie wiadomo od czego. Praca świątek piątek i niedziela. Brak jakichkolwiek świadczeń socjalnych, swoją drogą, ciekawe na co idą pieniądze z funduszu socjalnego. Urlop w wymiarze 24 dni to już ciekawostka na skalę krajową, chyba udam się z tym do PIP bo bardzo mnie to wkurza, poprostu nas oszukują. Kto nie musi tu pracować niech firmę omija szerokim łukiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
ja 2016-10-10 14:35

nie piszcie za wszystkich , są tacy , którzy nie zgadzają się z opiniami. Jeżeli komuś nie odpowiada to po prostu zmienia prace. Po co się nakręcacie ?
2
New... 2016-10-11 06:24
A może ktoś napisać coś na temat pracy konstruktora w Graformie? Bo widzę że szukają.
on 2016-10-11 10:42
jeżeli masz problem to idź do przełożonych , porozmawiaj. Masz odwagę smarować w necie - to miej odwagę się przedstawić i porozmawiać z kierownictwem.
1
on 2016-10-17 13:43
a jaki jest problem żeby zebrać przedstawicieli załogi i przyjechać do pana G ?
on 2016-10-17 13:44
a jaki jest problem żeby zebrać przedstawicieli załogi i przyjechać do pana G ?
Pomysłodawca 2016-10-18 20:05
Proponuję wysłać Toma i Jerrego. Oni wszystko załatwią z p. G.
2
Delegacja 2016-10-19 09:04
Tom-Glaziol, Jerry-Kozub :) Położą Tatę na łopatki :)
2
on 2016-10-20 15:52
najlepiej siedzieć przy kompie i narzekać. A nie ma odwagi porozmawiać. Nikt w morde nie da.
1
Były pracownik 2016-10-27 22:49
(usunięte przez administratora) Graform i łysego Mareczka. Pozdrawiam
10
xyz 2016-11-20 05:03
Może i pracowałem tam tylko kilka dni, ale to pierwsza firma w moim życiu która nie wypłaciła mi pieniędzy za przepracowany czas.
1
abc 2016-11-21 08:47
jakieś bzdury opowiadasz.
Xyz 2016-11-21 21:20
Niby umowa zlecenie a nawet umowy nie dostalem do rak do podpisania. Pani cos tam o zaswiadczeniu o pracy mowila, ze moze mi dac i to mnie uspoloilo. No ale teraz gdy nie dostalem tych pieniedzy to nawet nie bardzo mam z czym sie wyklocac bo nie mam zadnego papierka ze bylem tam zatrudniony ;)
1
1235 2016-11-25 10:18
a może zamiast pierdoły pisać pojechałbyś do księgowości ???
1
Xyz 2016-11-25 18:46
Czemu pierdoły? Nie chce mi się znowu fatygować na wypiździjewo o te kilka groszy a opinię w internecie przecież zawsze mogę wyrazić. To chyba o nich źle świadczy skoro mi nie zapłacili, więc tak czy inaczej, gdybym nawet odzyskał te pieniądze to raczej opinia by nie była bardziej przychylna ze względu na to że zapłacili po tym jak się upomniałem.
3
Wicek 2016-11-29 10:51
Masz rację, firma do bani, normy wyśrubowane ponad miarę. Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle ? Dlaczego od dłuższego czasu nikt nie chce tu pracować ? Przyprowadzają nowych ludzi i po , góra kilku dniach, rzucają robotę ? No i jeszcze najarane debilne kmiotki, którym pot spływa po ja...ach, nie mają czasu żeby się napić ale udawadniają , że jak norma jest 400 to oni zrobią 500. Jak tylko ktoś może to stamtąd ucieka. Szukają roboli za miskę ryżu. Był nawet Ukrainiec i zwiał. Pozdrawiam kierownictwo, zaraz napiszą , że nie mam racji i jest super. Nawet urlop 24 dni jest w porządku.
5
hopsisiuuu tralaaalaaa 2017-01-11 01:24
Witam.Parę lat temu pracowała w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam tej pracy nawet najwiekszemu wrogowi!!!Najgorszy a raczej najbardziej beznadziejny zakład w jakim kiedykolwiek pracowalam!!!Obsluga wtryskarek była okey,ogólnie moja zmiana,ustawiacze jak najbardziej w porzo,ale mistrzowie totalna porażka,najgorszy był łeb,to w ogóle nie był człowiek tylko ktoś bez serca i szacunku do drugiego czlowieka-okropny przypadek!!!Teraz po latach mogę stwierdzić,ze dobrze ba.. Bardzo dobrze zrobilam ze zwinelam stamtąd wrotki i chocby nie wiem co w życiu bym juz tam ani dnia nie przepracowała!!!To tyle... Wspolczuje ludziom którzy muszę tam pracować...
16
zadowolona 2017-03-08 15:44
ale super.!! podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!! i to dwukrotnie w ciągu krótkiego czasu. Dziękujemy.
2
nick 2017-03-17 19:10
i widzę że klakierzy z nakła już nie pracują a tak ładnie kablowali na innych,
nadmuch przeniesiony to nie było na kogo donosić
pracowałem w tym obozie półtora roku o 1/5 roku za długo
esesmam jest dalej kierasem?
pozdrawiam magazyn
Lopez 2017-03-17 22:14
Ludzie , podwyżki to nie gest, to wymóg. Z marną premią 100zł ledwie najniższą krajową wyciągnąć można. Podpier.....e mają wiecej ,dobry pracownik jest nie doceniony . Kieras nie panuje nad sytuacją na produkcji. Czas uciekać z tonącego statku: -) .
Paulina 2017-03-23 14:02
A co możecie powiedzieć o pozytywnych stronach pracy w Graform? Co się Wam szczególnie podobało?
Ola 2017-04-10 17:38
Najlepszy moment to wręczenie wypowiedzenia z pracy. Trudno wypowiedzieć jedno dobre słowo. Zmuszanie do nadgodzin, teraz praca w święta. Właściciel i jego świta to same s.......y. Wszystkich w d.....e mają. Z ludźmi się nie liczą. Potrafią tylko normy śrubować. Jeśli kto może to ucieka, nawet Ukraińcy to cóż może być dobrego w tej firmie ? Pracują Ci co muszą i nie mają wyjścia.
3
Zuza 2017-04-11 16:29
Pan synak pracuje polelektrze teraz..o firmie graform juz niemozna dobrze sie wypowiadać...firma stoczyla sie na dno
Olga 2017-04-11 22:47
A co możesz powiedzieć na jego temat jakim był w stosunku do ludzi
Zuza 2017-04-12 16:53
Samemu trzeba to sprawdzić kazdy ma inne zdanie na jego temat...
Olga 2017-04-13 23:33
A Ty jakie masz pracowałeś z nim
Zuza 2017-04-15 07:18
Pan Synak to 2 odbicie Dyki...
Olga 2017-04-16 13:02
No tak każdy ma inne zdanie ja pracowałam z Dyką i jak dla mnie można było się dogadać A co najważniejsze zawsze szedł za pracownikami w przeciwieństwie do Pana Synaka
Paulina 2017-04-28 12:08
Proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy w Graform, a nie na temat poszczególnych pracowników.
Pracownicy 2017-06-11 11:45
Kierownik produkcji, nie radzi sobie z pracownikami. Nie potrafi organizowac pracy, pracownicy którzy potrzebują urlop, maja obowiązek zorganizowania zastępstwa lub nie dostaną wolnego . Stanowiska liderek są obstawiane sciemniaczami i nierobami, które flirtują z ustawiaczami zamiast pomagać pracownikom. Może Dyrektor który bywa tak często w pracy w końcu zauważy problem ?
5
Anonim 2017-06-14 18:34
Jeśli szukasz męża, żony lub kochanka to ta praca jest dla ciebie. Najgorsi są ci którzy mają swoje rodziny i szukają szczęścia u koleżanek lub kolegów z pracy. Dużo się tam widziało i słyszało
5
heniu 2017-06-17 07:51
co za bzdurne komentarze ,nie macie odwagi powiedziec prawdy kierownikowi w oczy lub szefowi jestescie bez wlasnej godnosci honoru ,klepiecie za plecami bzdury a prawdy boicie sie w oczy muwic -tacy ludzie to dwulicowcy ,jest w firmie biuro tak skladajcie swoje zale a nie obgadujecie falszywie .takimi komentami nie poprawicie sytuacji w firmie a szef firmy nic z tego sobie nie robi on niewie nic co w firmie sie dzieje !tylko jendnosc ma przewage a nie pieprzenie za plecami .boicie sie o wlasne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak niestac was na odwage to zamknac geby i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a z zalami do kosciola do spowiedzi moze tam was wysluchaja .
Aaaa 2017-06-19 07:27
Zgadzam się. W pierwszej kolejności trzeba pozbyć się tych ukrainek które rzęsami telepią przed ustawiaczami nocami ciągają po mieście.Mężów szukają,ale urząd imigracyjny też prędzej czy później się nimi zajmie po kilku donosach.
5
Pracownicy 2017-06-19 14:06
Chyba prawda boli Panią liderkę .
Weź sie za pracę a nie pierdoły i sciemnianie.
3
Twoja córka 2017-06-20 11:09
Heniek, a czy w biurze w firmie jest księga skarg i zażaleń?? A osoby nie będące bezpośrednio zatrudnione oprócz kościoła to pod jaki adres email mogą wysyłać swoje skargi i zażalenia???
1
Nuna 2017-06-20 18:35
Z tego co widzię co liderki łażą i szukają przelotnych romansów. Nie wiem kto im te funkcję przydzielił, ale dla mnie to porażka.
Nowa 2017-06-21 07:49
Dostałam propozycję pracy w graformie. Jestem 30 letnią kobietą. Mam pracować "na maszynach". Jak każdy nowy, chciałabym dowiedzieć się od was jak wam się tam pracuje, jakie są rzeczywiste zarobki i jak z bezpośrednimi przełożonymi? W ogóle jak oceniacie tam pracę?
józef 2017-06-21 09:31
a co ma urząd migracyjny do legalnie zatrudnionych Ukrainek ? Cnoty ma im pilnować ?????
3
Nowa 2017-06-21 17:55
Czy ktoś jest chętny by odpowiedzieć na moje wyżej zadane pytanie?
Stara 2017-06-22 04:14
Ktoś powinien się tym zająć,ale nie cnote pilnować tylko zaszyć dziury
1
Eda 2017-06-22 07:29
Porażka jeśli chodzi o atmosferę i zarządzanie. Praca nie należy do lekkich. Jak robisz nadgodziny to pensja ok.
józef 2017-06-22 09:47
a co wam Ukrainki przeszkadzają? Niech każdy pilnuje swojej roboty.
1
Niki 2017-06-22 17:18
Otóż to! Co niektóre powinny zająć się właśnie pracą, bo tylko dlatego mogą być w naszym kraju. A nie zajmować się szukaniem męża kosztem rozbitej rodziny!!
2
Zostaw swoją opinię o Graform - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graform