Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Inter Marine Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Inter Marine Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wiel derrrrr - 2014-08-13 15:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
400h w 30 dni możliwe jak najbardziej-projekt w Belfaście dla radoy gruppen platforma dolphin blackford
zdjecie uzytkownika
Pracuś - 2014-09-11 19:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem szczerze, że czytam i nie wierzę! 400h przez 30 dni to przecież każdego dnia ponad 10godzin. jakaś totalna masakra. a ile za tyle godzin pracy dostaliście?
zdjecie uzytkownika
wiel derrrrr - 2014-09-23 21:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
15000- 19000zł zależności ile podatku ciachnęli. 7 dni w tygodniu średnio 12 czasem 14h kto chciał.projekt tego typu 350 ludzi na robocie z czego 150 pracuje i wie o co Kaman reszta udaje ze pracuje.
zdjecie uzytkownika
hahah - 2014-09-26 13:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to ja sie pisze na stanowisko - nie wiem co robic i o co chodzi i stoje i udaje ze pracuje ;) ile na takim stanowisku placa ludziom? ;) mam wrazenie, ze praca po 14h dziennie jest mocno ciezka dla was, bo dla mnie to chyba nie do ogarniecia. jak z tym dawaliscie rade - piszcie bo moze sie zdecyduje jak to jest do rpzezycia
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-10-08 11:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A ja przestrzegam każdego przed wyjazdem do Szkocji!! nie wiem jak było wcześniej bo to pierwszy mój wyjazd z tej firmy (i OSTATNI) ale z takim brakiem organizacji oraz szacunku do pracownika jeszcze się nie spotkałem. Zalecam firmie przemyśleć pewne rzeczy bo podejrzewam że po obecnych rotacjach co najmniej połowa tam nie wróci !!
zdjecie uzytkownika
Troy - 2014-10-23 11:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co ile oni organizuja te wyjazdy do Szkocji?? Bo zaczalem sie zastanawiac nad takim wyjazdem, tylko nie wiem jak do tego sie zabrac. Co musze pozałatwiać przed wyjazdem, co wymaga Inter Marine?? Na ich stronie nie ma zbyt wiele informacji na ten temat wiec mam nadzieje, ze pomozecie, jak z językiem? Znam podstawy..
zdjecie uzytkownika
weld - 2014-10-26 06:51:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Troy - 2014-10-23 11:49:37]:
Daj sobie spokój z inter marine mówię Ci szczerze bo to co sie wyrabia teraz w rosyth to jest jedna wielka komedia!!!
zdjecie uzytkownika
sylwek - 2014-10-28 18:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A co takiego się dzieje w Rosyth? Nie płacą? Wracaja do domu?
zdjecie uzytkownika
mały - 2014-10-31 21:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [weld - 2014-10-26 06:51:42]:
chłopie daj se luzu z tą firmą
zdjecie uzytkownika
wite - 2014-11-09 22:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z wyżej wymienionymi wypowiedziami ,jeden wielki przekręt z podatkami.Uważałem tę firmę wcześniej za porządną firmę ....niestety solidnie się przejechałem ...Jak to się mówi spęd bydła i kantowanie na podatkach:)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-10 16:31:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Napiszcie coś o warunkach na miejscu (gdzie i jak się mieszka itp.) Za kilka dni wyjeżdżam po raz pierwszy z tej firmy i sam nie wiem czy jechać jak czytam co piszecie.
zdjecie uzytkownika
pogon - 2014-11-11 08:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wielkie dziadostwo bo domach spi się w pienciu a niedaj boze ze trafją na jednązmiane to umyjesz się po godzinie.praca jak w stoczni ale zrobisz coś zle to zjedziesz
zdjecie uzytkownika
Licek - 2014-11-20 10:17:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najwidoczniej szanują swoją prywatność i wspaniałomyślność działalności. Jeżeli jednak firma jest podejrzewana o niejasne traktowanie i zarabianie na podatkach to powinien tym się zająć odpowiedni fiskus. Myślę, że gdyby wyszły na jaw wszystkie brudy to niektórzy spędziliby część swojego życia za kratami.
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-11-21 12:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W Rosyth jeden wielki bałagan. Supervisorzy i menadżerowie nie mają pojęcia o robocie, nie panują nad niczym, o szacunku możesz zapomnieć. Zanim z nocki dojedziesz na kwaterę miną 2 h, bo system nie działa i ręcznie muszą odznaczyć, że wychodzisz, potem na transport poczekasz z 40 min i w końcu rozklekotanym pojazdem z niewyraźnym kierowcą dojedziesz do kwatery. Na ścianach mozajki z grzyba, do lasu nie trzeba jechać, poczekasz na swoją kolej do prysznica, zjesz i możesz kłaść się spać.Bajka normalnie.
zdjecie uzytkownika
ziuziukiewicz - 2014-11-21 15:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak z wypłatami jest wczoraj bo na kontach powinny być 20 a tu ani widu ani słychu a babeczki zapytane kiedy na kontach będzie wypłata odpowiadają ze zależy w jakiej walucie w złotówkach dopiero po niedzieli a w funtach może dziś. Zastanawiam się bo skoro w umowie było do 20 to w takiej czy innej powinny być 20
zdjecie uzytkownika
n - 2014-11-24 04:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ziuziukiewicz - 2014-11-21 15:57:22]:
inter to dno już jest
nie polecam
niech same te mile panie tam popracują sobie bo widać ze cos im brakuje
zdjecie uzytkownika
ziuziukiewicz - 2014-11-24 13:23:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no niby poniedziałek jest i wypłaty dalej nie ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jacyś czy jak
zdjecie uzytkownika
Inter Marine Sp. z o.o. - 2014-11-24 16:07:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szanowni Państwo,
Inter Marine istnieje na rynku pośrednictwa pracy od 25 lat i w każdym momencie, pośredniczy w zatrudnieniu kilkuset osób. Są to zarówno marynarze, specjaliści branży stoczniowej, pracownicy biurowi czy załogi pokładowe linii lotniczych. Mamy nadzieję, że ilość osób niezadowolonych ze współpracy z naszą firmą stanowi jedynie niewielki odsetek spośród pracowników, którym zaoferowaliśmy lub pomogliśmy znaleźć zatrudnienie na przestrzeni wielu lat działalności.
Doceniamy jednak krytyczne i merytoryczne uwagi dotyczące naszej pracy i zawsze staramy się dostosować do Państwa sugestii.
Nie możemy jednak nie odnieść się do zarzutów jakie pojawiły się w niektórych powyższych wpisach, dotyczących projektów stoczniowych:

1. Brak szacunku do pracownika. (post: Piotr - 2014-10-08 11:56:48)
W firmie Inter Marine, oraz w firmach na rzecz których prowadzimy rekrutację przykładamy dużą wagę do poszanowania drugiego człowieka i równego traktowania bez względu na narodowość czy kolor skóry. Nasze zasady postępowania, obowiązują wszystkich pracowników firmy i są dostępne Kodeksie Etycznym Działalności (do wglądu na stronie internetowej w zakładce "o nas"). Każda osoba, która uznała, że jej godność nie została poszanowana, proszona jest o kontakt e-mailowy lub telefoniczny.

2. Organizacja pracy (post: wiel derrrrr - 2014-09-23 21:20:16)
Zdajemy sobie sprawę, że organizacja pracy w wielu przypadkach mogłaby być lepsza. Wielokrotnie nasza firma nie ma wpływu na kompleksowe zarządzanie projektem, a jedynie stosuje się do harmonogramów i zakresu prac zamówionych przez ostatecznego klienta. Stąd też mogą pojawić się przestoje, szczególnie przy projektach, gdzie zatrudnionych jest kilkudziesięciu bądź nawet kilkuset specjalistów, z różnych krajów i pracujących na rzecz kilku podwykonawców. Dostrzegamy ten problem i zawsze staramy się reagować w celu zapewnienia ciągłości pracy osobom wysyłanym przez naszą firmę. Jednocześnie staramy się zatrudniać doświadczonych specjalistów, przy mniej skomplikowanych pracach dajemy jednak szanse osobom wchodzącym na rynek pracy.

3. Kwestie podatkowe (post: wite - 2014-11-09 22:16:00; Licek - 2014-11-20 10:17:44)
Uprzejmie informuję, że zarzuty dotyczące nieprawidłowości w rozliczaniu zobowiązań podatkowych przez firmę są nieprawdziwe. Na przestrzeni lat, firma była wielokrotnie kontrolowana zarówno przez instytucje państwowe, niezależnych audytorów, jak również procedury zatrudniania były kontrolowane przez naszych klientów oraz przez związki zawodowe. Wypowiedzi w których zarzuca się, że firma nie wywiązuje się ze zobowiązań podatkowych są pomówieniem i bezpośrednio naruszają dobre imię firmy. Informuję, że firma będzie podejmowała kroki prawne w celu ochrony swojego dobrego imienia.

4. Opóźnienie w wypłacie wynagrodzenia (post: ziuziukiewicz - 2014-11-21 15:57:22)
Terminowość wypłaty wynagrodzenia jest traktowana z najwyższym priorytetem. W uzasadnionych i sporadycznych przypadkach, może dojść do zmiany terminu wypłaty, ale zawsze po uzgodnieniu tego z pracownikiem. Autora postu proszę o sprawdzenie warunków kontraktu i pilny kontakt, jeżeli doszło opóźnienia w wypłacie wynagrodzenia.

5. Zakwaterowanie i transport.
Firma zawsze stara się zapewnić jak najbardziej komfortowe warunki mieszkaniowe dla pracowników oraz zabezpieczyć codzienny transport z miejsca zakwaterowania do pracy.
Przed podpisaniem kontraktu, każdy z pracowników jest informowany o minimalnych warunkach lokalowych, jakich może się spodziewać w danej lokalizacji. Ze względu na specyfikę poszczególnych miejsc pracy, nie jesteśmy jednak w stanie zapewnić zawsze takiego samego standardu zakwaterowania. Inne warunki panują przy zakwaterowaniu w czasie podróży na statku, inne na północy Wielkiej Brytanii, inne na Bahamach czy Singapurze.

Mam nadzieję, że kolejne posty jakie będą się pojawiały na niniejszym forum, będą miały charakter merytoryczny.
W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt z biurem drogą telefoniczną lub e-mailową
tel.: +48 58 660 84 49
e-mail: praca@intermarinegroup.com

Z poważaniem,
Robert Bil/ Wiceprezes zarządu
zdjecie uzytkownika
trzesiawa - 2014-11-30 06:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ludzie pisza prawde a tu ktos sie wypowiada ze tak nie jest i pisze dluga liste byscie sie qwa przyznali do bledow a nie ludzi oszukiwali a moze ktos z biura przyjedzie raz na robote i sam zobaczy.dziwne jest to ze pana ariela wywalili bo nie dawal sobie rady i mnial ludzi totalnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeszcze jedna pani jest w ciazy i pracuje i tez ma wszystko gdzies.w szatni we workach sie ludzie przebierali to jest normalne?sranie w lesie do garnka to tez jest normalne bo zapchany kibel na chacie?weksza polowa tu nie wroci moga zapomniec bo warunki nie sa ciekawe a nie mowiac na robocie co sie dzieje.przez 12h mozesz zapalic 1 papierosa na dniowce w nocy moze ze 3 ale qwa mac jak ktos moze ci zabronic palic papierosa to jest paranoja jakas ludzie palarnie sa a nie mozesz isc.za co bys nie zjechal i nie z twojej winy jest karnie sam zjechalem za nic genralnie bo jakis trzesiawa chodzi i ludzi wywala swojich ludzi ze swojej firmy tez jakas paranoja hehe mozesz zapieradalac caly dzien on przyjdzie a ty stojisz bo chcesz odpoczac i zjezdzasz bez gadania.aha spawacze odbieraja robote za monterow czyli oni zmontuja ty nie sprawdzisz czy to jest dobrze zmontowane czy prosto itp to jedzie spawacz i monter wiec tu stawka dla spawacza powinna byc podwojna.sama robota nie jest az taka zla wiec jakis plusik w rotacji 6tyg robi se 420 okolo nie ma 100% ani 50% no teoretycznie sa ale dla interu.chlopaki z orionu to samo robia i zarabiaja 2razy wiecej wiec cos tu jest nie halo!!!!! jedna osoba byla chora to zamaist pomuc mu zalatwic chorobwe w szkocji bo pewnie by trfalo to ze 2tyg to po co zwiezli go do domu.ludzie przeczytajcie ta umowe dokladnie tam inter za wszystko obciaza i jest na nie nic nie mozesz masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak bialy murzyn i koniec cos sie nie podoba to na zbity ryj wywalaja.pewnie sie to w koncu zmieni bo ludzie maja juz dosyc i zegnaja sie z firma.aha jeszcze mamy rasiste w narzedziowni pana rudego bardzo fajny gosciu.trzeba przyjechac sie przekonac jak ktos tu byl to wie o czym pisze.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
dzony - 2014-12-02 17:59:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
nowe wieści firma robi walki z podatkami nie placi podatkow w szkocji a nam odciaga.druga sprawa dostają za nas wynagrodzenie 50% plus 100% za prace noce nadgodziny i weekendy a nam nic z tego nie daje.okradaja ludzi na zywca.dlugo tak nie pociagna i ludzi bedzie brakowac.zlodzieje nic wiecej
zdjecie uzytkownika
xx - 2014-12-08 04:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Inter Marine Sp. z o.o. - 2014-11-24 16:07:07]:
nie jest tak kolorowo jak pan tu przedstawia
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-12-08 11:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ten pajac pisze nie ma pojęcia co tam się dzieje albo udaje!
zdjecie uzytkownika
vax - 2014-12-15 16:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [antek - 2014-12-08 11:09:50]:
tu jest wszystko kasowane co jest niewygodne dla interu
tak jest na ladowym i morskim banda
zdjecie uzytkownika
NOWA - 2014-12-19 15:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GDZIE JEST WYPŁATA!!!!!!! PANIE PREZEŚIE !!!
zdjecie uzytkownika
IM - 2014-12-19 19:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NOWA - 2014-12-19 15:51:06]:
Prosze zajrzec do swojej umowy. Pensje sa wyplacane zgodnie z terminem jaki widnieje w kontrakcie. W przypadku watpliwosci prosze kontaktowac sie po ww. nr telefonu.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inter Marine Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Inter Marine Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
x