Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kormal Sp. Z o. o.

Pracowałeś w firmie Kormal Sp. Z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Miko - 2014-03-11 12:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kryk, przynajmniej trochę dorobiłeś w Kormal i poinformowali uczciwie, że jest przestój i czas wrócić do rodziny, jak dla mnie dobrze sie zachowali.
zdjecie uzytkownika
zima - 2014-03-21 16:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że aktualnie rekrutują [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-03-26 15:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, rekrutują, ale nie mają żadnych konkretnych ofert pracy ani wymagań na stronie Kormal, cisza w tym temacie, jedynie podali, że kadry mieszczą się na Zielnej w Warszawie, to chyba przy metrze świętokrzyska zaraz.
zdjecie uzytkownika
Slaw8 - 2014-04-02 10:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej,jesli ktos zna jakas dobra firme co pracuje za granica to dajcie namiar,ja zbrojarz i cieśla.moj mail Kot149@onet.pl dzięki.ma ktos namiary na pana ,,BYŁY,,
zdjecie uzytkownika
Adek - 2014-04-09 23:27:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o jakieś konkretne namiary na NORMALNĄ firmę dla zbrojarzy, z góry dziękuje.Mój mail adekdora@wp.pl
zdjecie uzytkownika
broda - 2014-06-02 11:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dawid - 2013-12-18 09:55:23]:
Proszę o namiar na jakieś konkretne firmy za granica bez jezyka zbrojarz.Dzieki
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-06-20 13:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może nie przechodźmy na te maila tylko piszmy tutaj. Dlaczego właściwie szukacie innych firm, co w Kormal było nie tak, pracy nie ma?
zdjecie uzytkownika
1974 - 2014-08-06 18:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. Dostałem propozycję pracy ,po przeczytaniu opini zastanawiam sie czy zawracać sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tą firma po ile godzin sie pracuje w maintz???? jakie warunki mieszkaniowe???
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-08-27 23:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przedsiębiorstwo Kormal istnieje na rynku od maja 1989 roku i od samego początku swojej działalności zajmuje się budownictwem w tym specjalistycznymi robotami antykorozyjnymi i izolacyjnymi. Na ich stronie internetowej jest kontakt do kadr, jakby ktoś szukał pracy. Sami o sobie piszą, że swoim pracownikom umożliwiają uczestniczenie w ciekawych projektach realizując kontrakty z liderami w branży budowlanej na rynku polskim, niemieckim i skandynawskim. Zapewniają atrakcyjne warunki zatrudnienia i wynagrodzenia. Ile jednak w tym prawdy - nie wiem.
zdjecie uzytkownika
wem - 2014-09-11 17:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego stronę internetową założyć można bardzo ładną i opisać ją w super latywach papier wszystko przyjmie , a w rzeczywistości polskich realiach okazuje się firma krzak, dlatego bardzo istotne by czytać opinie np. tutaj ludzi którzy pracują lub pracowali tu człowiek dowiaduje się prawdy. A po przeanalizowaniu komentarzy byłych pracowników firma Kormal bardzo nie ciekawie prezentuje się.
zdjecie uzytkownika
tem - 2014-09-18 17:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jeśli byłoby tak jak piszesz @wem to firma krzak nie miałaby pieniądzy na opłacenia grafika, programisty i wszystkich, którzy by się zaangażowali w stworzenie pieknej strony internetowej, więc to zwykle idzie w parze przynajmniej z tym, że firma jest w miare bogata, naprawde niektóre rzeczy można brać na logikę
zdjecie uzytkownika
1974 - 2014-09-27 13:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Strona internetowa może i interesująca , co do warunków socjalnych na budowach w niemczech to jedna wielka PORAŻKA syf ,smród ,bród.,oszczane łóżka.
zdjecie uzytkownika
qty - 2014-09-29 17:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolega napisał tylko że strona internetowa nie jest odzwierciedleniem jakości firmy...... grafik , programista i innych wszystkich hehe co za bzdury piszesz każdy chłopak po informatyce założy ci stronę za kilka stówek a nawet wystarczy troszkę umiejętności i poczytać na necie samouczków by założyć stronę chłopie nie te czasy i o jakich innych kosztach piszesz utrzymania konta hostingowego 50/150 zł za rok tyle to chyba miesięcznie płacą za telefon ;) poczytaj http://projekty-www.com/koszt-utrzymania-strony-internetowej-cena-domeny-hostingu-administracji. I zgadzam sie w 100% najważniejsze czytać opinie pracowników lub byłych jak sie pracowało, jakie wynagrodzenie i warunki socjalne na delegacji. Lepiej nie przekonywać sie na własnej skórze.
zdjecie uzytkownika
daniel - 2014-10-03 13:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak naprawdę to opinie w większości piszą rozgoryczeni byli pracownicy, więc też nie można tak wszystkiego przyjmować jako ważne opinie, jale cieszę się, że są jeszcze takie osoby jak @qty, bo to co pisze jest chyba najlepszą opinią jaka dodana była na tym forum, nie sadzicie? zgadzam się, że lepiej uczyć się na błędach innych..
zdjecie uzytkownika
podagra - 2014-10-04 16:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daniel: Jako kolejny "rozgoryczony" pracownik coś napiszę na temat firmy (Być może sytuacja uległa zmianie). Jak znasz język i masz jakieś doświadczenie nie jedż szkoda czasu .Jak 'przetarcie" jak to na exportach jest sam zobaczysz:)Napisz wrażenia Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
slawek - 2014-10-22 09:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [splitter63 - 2013-12-05 22:00:14]:
witam kolego ja tez tam pracowałem troszkę czasu faktycznie banda baranów i oszustów ale mam prożbe do ciebie czy mógłbyś podać namiary na ta firmę co pracujesz w norwegi będę wdzięczny to moje namiary 661 148 515 albo budzik28@interia.pl
zdjecie uzytkownika
rano - 2014-10-22 17:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no ja też na norwegie się szykuje, tata koleżanki tam pojechał i teraz to naprawdę sobie chwali, cokolwiek tam robisz tak naprawdę to i tak zarobisz więcej niż w Polsce tutaj na miejscu. Zarobki to są rzedy kilku tysięcy pewnie, ale drogie podobno tk jest utrzymanie też w porównaniu do Polski. Napiszcie jak byliście.
zdjecie uzytkownika
podagra - 2014-10-28 08:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rano - 2014-10-22 17:14:38]:
zależy jak trafisz Życie ogólnie jest drogie ale zarobki rekompensują (dodatkowo feriepenge ,zwrot podatku, jak masz dzieci socjal) Ogólnie polecam. Średnio za mieszkanie zapłacisz około 3000 koron miesięcznie (bywa że do 5000 koron -agencje pracy potrafią tyle sobie policzyć) Stawka minimalna to zdaje się 171 koron teraz ( tzw specjalista) Pomocnik ma mniej nie wiem ile teraz co (chyba koło 160) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
versus - 2014-11-10 09:25:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu jest informacja o wyroku sadu w Danii w sprawie niezaplaconych zaleglych wyplat z tytulu nadgodzin,pieniedzy za urlop itp. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
UWAGA - 2014-11-21 11:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czemu administrator usunął link o wyroku sądowym nałożonym na KORMAL !!!! Czemu ukrywa się fakty przed ludźmi którzy chcą prześwietlić/sprawdzić firmę ? i muszą w przyszłosci przekonywać się o oszustwach na własnej skórze ! W wczoraj był reportaż w TV o innych oszustach którzy założyli tzw Budomex ludzie na koniec ostatniego miesiąca na kontrakcie nie otrzymali pensji, firma nie płaciła podatku lub za fikcyjne 4-5 godzin pracy gdzie pracowali po 10-12 i naturalnie w soboty, oczywiście odbiło sie to na rozliczeniu podatku bo dostali rażąco niskie. I co najgorsze w Polsce opłacali ZUS rażąco niskich kwot ( mniej niż najniższa krajowa ) i sam przedstawiciel ZUS w TV przyznał iż to wpłynie na bardzo duże zaniżenie emerytur tych byłych i aktualnych pracowników. Tragedia a w zamian człowiek tułał się po europie pracował ponad swoje siły mieszkał w ohydnych warunkach , teraz został bez wyrównanej pensji, oszukany przy rozliczeniu podatku i co najgorsze z emeryturą opłaconą mniej niż z najniższej krajowej.
zdjecie uzytkownika
UWAGA - 2014-11-21 11:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
........Koledzy zanim wyjedziecie z jakiej kol wiek firmy polskiej za granice uważajcie ja też w przeszłości byłem oszukany większość firm polskich ( nie jeden by powiedział że wszystkie ;) ) kantują nieświadomych pracowników. Prześwietlajcie firmę jak sami macie z tym problem poproście kogoś kto płynnie porusza się w internecie.
- Są sytuacje gdzie ludzie mieli wypadki na budowie a firmy na sile ich zwozili do polski i sobie radźcie sami !!! Nigdy się na to nie zgadzajcie zawsze domagajcie się udzielenia pomocy na miejscu wtedy przysługuje wam bezpłatna rehabilitacja bo inaczej wszystko w przyszłości pokrywacie sami a koszty są astronomiczne
- Pilnujcie rozliczenia z podatku w danym państwie gdzie jesteście jeśli jest rażąco niskie możecie mieć słuszne podejrzenie że ktoś składa fałszywe oświadczenia podatkowe, wystarczy zgłosić nawet jeśli nie znacie języka w polskich odpowiednich instytucjach a one maja obowiązek wysłać chociaż zapytanie do odpowiedników swych w krajach Unii Europejskiej
- Pamiętajcie pensja na rękę to nie wszystko pamiętajcie iż jak pracujecie w takich firmach za granicą a i nawet w polsce poświęcicie 1 godzinę czasu jak jesteście w domu w Polsce by podejść do ZUS i zapytać się czy pracodawca opłaca prawidłowo składki wystarczy wziąć dowód i umowę która zweryfikuje z jakiej kwoty powinien wam opłacać składki (bo może wo gule pracodawca podał jakieś fikcyjne kwoty,) udzielą wam odrazu odpowiedzi na miejscu lub prześlą ją do domu oczywiście zrobią to anonimowo ponieważ prawo zabrania ( o ochronie danych osobowych ) więc niczego się nie bójcie a może to was ocalić przed wegetacyjną emeryturą !!! Nie żartuje !!!
- Jeśli padliście ofiarą oszustwa obojętne nie wypłacona w całości pensja / składki / podatek nie bójcie się składać spraw do sądu pracy ponieważ tu akurat to nic nie kosztuje ( za darmo )wystarczy napisać pozew ( wiele wzorów dostępnych na Google ) podać powód pozwu swoje dane i dane pracodawcy oraz załączniki ksero umowy / świadectwa dobrze najpierw do Państwowej Inspekcji Pracy zgłosić chociaż by tylko po to by dostać pismo o przeprowadzonej kontroli a oni zawsze coś znajdą jest to kolejny dowód dla was który możecie dołączyć i wysłać do sądu Pracy gdzie mieści sie pracodawca w pozwie możecie napisać nawet by sprawa toczyła się bez waszej obecności. Jak macie jakiś problem natury formalnej W każdej Państwowej Inspekcji Pracy są dyżury radców Prawnych odnośnie prawa pracy porad udzielają za darmo !!!!
-
zdjecie uzytkownika
UWAGA - 2014-11-21 12:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trochę się rozpisałem ale duże wrażenie zrobił na mnie wczorajszy reportaż w TV ( nie czynami bo to znam ale skala oszukanych pracowników )

Koledzy na koniec nie bójcie się walczyć o swoje , nie obiecam wam sukcesów w sądach ale wierzcie mi każda sprawa jest indywidualna i przy większej ilości firmy same się uginają by nie ponosić konsekwencji nie tylko finansowych ale też karnych względem tak zwanych prezesów/właściciel tych firm , nie bójcie się zgłaszać to do odpowiednich instytucji w Polsce bo nie tylko one mogą przeprowadzać kontrole w Polsce ale informują również swych odpowiedników w państwach UE a to bardzo zaboli takie firmy które oszukują i mają dużo na sumieniu. Nie liczcie że urzędy ze same będą działać i wyłapywać ale jak wy zgłosicie to juz nie mają wyjścia bo machina się uruchamia administracyjna.
Ta informacja jest do wszystkich pracujących w firmach polskich za granicą ale i też w Polsce! Pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
majk - 2014-11-22 20:27:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na razie pracuje w tej firmie ale jak na razie to dostaliśmy pensje nawet nie naj niższą krajową tak jak mieliśmy na umowie i mieliśmy wczoraj dostać wyrównanie i nie dostaliśmy jego w obecnej chwili po pierwszym grudnia wy tej firmie Kormal zostanie naj wyżej 7 pracowników w Polsce bo nie dosyć że nie płacom to i ściemniają pracowników na budowie którzy pracują nie polecam tu pracować
zdjecie uzytkownika
Lutek - 2014-11-25 09:28:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A powiedzcie czy nie orientowaliście się czy będzie możliwość przejścia na współpracę z norweskimi firmami na umowy bezpośrednie a nie przez pośredników? Trochę racji w opiniach kolegów jest - pośrednicy bardzo często wykorzystują niewiedzę rodaków i dorabiają się na tym niszcząc generalnie do zera swój autorytet.
zdjecie uzytkownika
laki - 2014-11-26 10:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [majk - 2014-11-22 20:27:50]:
Hej MAJK pisze do ciebie jako odpowiedź na twoje informacje jeśli nie dostaliście pensji jak na umowie radze nie zwlekać bo nieraz firmy grają na czas bo sprawa od daty popełnienia przestępstwa ( tzn w tym wypadku dnia w którym powinna być wypłata) przedawnia się po 3 latach jeśli chodzi o prawo pracy , a zwróć uwagę że sądy za szybko nie działają i sprawa może się przedawnić niektóre firmy na to liczą i grają na zwłokę , lepiej zawsze zgłosić najpierw do pip-u i by dostać pismo potwierdzające niewypłacenie kasy i z tym do sądu pracy ( sprawe zawsze można wycofać jak zapłacą ) a tak narażasz sie że nigdy tej kasy nie zobaczysz.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kormal Sp. Z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x