brak logo

Bakalland S.A.

Warszawa

Opinie o Bakalland S.A.

delfin 2015-05-09 11:37:23
Cały ten bałagan miał być uratowany poprzez zaciąganie kredytów i sprzedanie się funduszowi in. Fundusz kupił titanica, ale dokoptował do tego Delectę aby utworzyć coś naprawdę wielkiego. Niestety delekta nie udźwignęła tego wszystkiego i zamiast uratować Bakalland sama zaczyna mieć kłopoty.
1
ania 2015-05-09 11:42:16
Laser- samochody teraz są od Delecty więc ci nie powiem. Wcześniej były badziewne, ale teraz można się wozić naprawdę wypasionymi furami (nowe focusy kombi)Wiem, że delekciarze jakoś sobie radzili z jazdą prywatną, ale jak jest teraz to nie wiem. Pensje chyba też podnieśli do tych Delectowskich. To juz nie jest praca w bakaliach tylko nprawdę koncernowo korporacyjna robota. He he.
Dobrze,że nas połączyli bo na ich plecach jakoś się wydźwigniemy :):):)
remik 2015-06-25 22:48:14
Pojawiły sie ogłoszenia na handlowcuw. Ile mozna zarobić na pomorzu? Czy płace są takie same w całym kraju?
Horek 2015-07-09 23:18:29
Niestety, nie orientuję się jak to wygląda z zarobkami w różnych miastach. Sam zbieram opinie o Bakallandzie, ciekaw jestem jak wyglądają pieniądze, czy można się spodziewać konkretów, czy standardowa prowizja, bo na to nie chciałbym się rwać.. Oni szukają teraz na magazynierów i elektromechaników, handlowców na razie nie potrzebują.
1
PogromcaREMIKuW 2015-07-10 10:04:32
Remik-nie możesz startować na stanowisko handlowca skoro walisz takie byki! "handlowcUw" nikt nie potrzebuje. Na pewno nie takich. Kiedyś bycie przedstawicielem dużej firmy to był prestiż. Dziś niestety (dzięki takim remikom) stała się to zwykła profesja dla plebsu. Kiedyś trzeba było znać język i mieć wyższe wykształcenie. Teraz? Teraz byle kto może pracować w handlu i psuć opinię o tej profesji...
darek 2015-08-16 17:05:48
@PogromcaREMIKuW, tutaj się akurat nie zgodzę, bo są ludzie, którym się zdarzy błąd ortograficzny, ale to nie oznacza, że będzie ona złym przedstawicielem handlowym. tutaj nie liczy się wykształcenie, ale znajomość i umiejętność stosowania technik sprzedażowych. Jeśli ktoś się nie sprawdza, nie ma wyników to żadna firma go trzymać nie będzie.
StaryWyga 2015-08-19 17:39:39
Nie zgodzę się z Tobą. W pracy handlowca wielkie znaczenie ma to jaka ma się osobowość, wiedzę na wszelakie tematy, inteligencję czy jest się oczytanym i świadomym otaczającej terażniejszej i przeszłej rzeczywistości + obycie... Oczywiście wyższe wykształcenie nie zapewni wszystkiego, ale jest gwarantem szerokiej wiedzy i przynajmniej ponadprzeciętnej inteligencji. Nie mówię, że osoba z wykształceniem średnim nie może być inteligentna ponad "średnią" (jakże niską o zgrozo) oraz, że nie będzie dysponowała ogromną wiedzą - bo są wyjątki.Zresztą znam wiele osób ze średnim, a nawet z zasadniczym, które posiadają bogatą wiedzę na wiele tematów (bynajmniej nie przyziemnych) Ważne też z jakim klientem sie pracuje. Wiadomym jest, że jeżdżąc "po wsiach" i rozmawiając z małorolnymi chłopkami wiele nie potrzeba i tutaj wystarczają techniki sprzedaży i zwyczajne cwaniactwo. Niestety są klienci, którzy wymagają partnera nie tyle do handlu co do rozmowy. Są klienci wykształceni, poważni i wymagający. Nie bez powodu po aptekach tylko z matura nie pojeździsz (klient wyksztalcony) po lekarzach nie da rady (klient wykształcony) po szkołach, instytucjach nie da rady (klient wykształcony) W handlu B2B trzeba mieć szeroką wiedzę na różnorakie tematy. Często są to tematy nie wnoszące nic i zupełni do niczego, ale jednak partnerem do rozmowy trzeba być i to na poziomie!!! Techniki sprzedaży nie działają zawsze i nie na każdego. Niektórzy potrafią wychwycić ich stosowanie i KONIEC. Po kliencie. Podstawa to długofalowe budowanie relacji i zaufania.
Kończąc dodam, że zazwyczaj jednak potrzebne jest proste cwaniactwo i nieustępliwość. Jeśli obsługuje sie wiejskie sklepiki z prostymi ludźmi to sukces odniesie każdy kto zna tabliczkę mnożenia i potrafił sie nauczyć w szkole wierszyka. techniki sprzedaży też mu sie do głowy wbije.......
1
kamil 2015-09-15 20:09:27
@StaryWyga, wiesz wykształcenie jest ważne, ale jednak to o czym piszesz jest mozliwe bez wykształcenia. Wystarczy miec gadane i posiadac pewne obycie w towarzystwie, wiadomo, ze innym językiem i innymi argumentami bedziesz się zwracał mówiąc do lekarza, szefa firmy, a innym do prostego chłopa i rolnika. Tu trzeba znać jednak techniki sprzedażowe, dostrzec potrzebę klienta, a raczej mu ją pokazać.
Lana32 2015-09-21 20:02:12
Czy mógłby ktoś napisać jak wygląda proces rekrutacji do Bakalland do działu Jakości? Czego się należy spodziewać? z góry dziękuję
1
Acne 2015-10-16 04:24:50
ciężko powiedzieć, najlepiej by było @Lana32 jakby w tej sprawie wypowiedział się jakiś pracownik, albo były pracownik bakallandu, co pewnie by zobrazowało wszystko, ale wydaje mi się, że mogą mieć sporo chętnych na takie stanowiska, najlepiej jak wysłałabyś im cv albo skontaktowała się może z ich działem HR :)
1
Daria_K 2015-12-16 11:37:55
A ile teraz można zarobić jako przedstawiciel ? nadal 2000 podstawy i do 1500 premii ? Ile godzin dziennie realnie się pracuje ?
Odo 2015-12-16 15:08:52
@Daria_K wydaje mi się, że tak, ale pewności nie mam. Firma ma wysoką pozycję na rynku i skoro kiedyś była taka stawka, to myślę, że nie schodzili w dół, a jak już to w górę :)
yty 2016-01-18 12:45:22
Po spotkaniu rekrutacyjnym nie spodziewajcie się informacji zwrotnej. Ja nie doczekałem się decyzji już przez 4 miesiące. Stracony czas.
Aki 2016-01-18 19:57:40
może po prostu gdzieś się to zapodziało czy coś, bo znam trochę tę firmę i nie sądzę, żeby takie praktyki miała, a szukają teraz w ogóle w warszawie specjalisty ds. trade marketingu :)
Karolina 2016-01-31 20:35:26
A jak wyglądają tam staże w zakładach produkcyjnych? Mozna się czegos nauczyc czy nie warto nawet probować?
Karolina 2016-01-31 20:40:40
A jak wyglądają tam staże w zakładach produkcyjnych? Mozna się czegos nauczyc czy nie warto nawet probować?
kronos 2016-02-01 17:00:54
@Karolina staż zawsze Ci się przyda, będziesz miała co wpisać w cv i już trochę poznasz ludzi i pracę. Poza tym widzę że w dziale HR na stażu nie robisz za darmola
Irena 2016-02-05 16:47:30
Bardzo proszę o podanie jak wygląda rekrutacja na kierownika ds. kontroli jakości chodzi o zakład w Janowie Podlaskim, czy są jakieś testy, czy tylko rozmowa, czy jeszcze jakieś zadania problemowe, proszę o podpowiedż, pozdrawiam
serb 2016-02-05 16:49:54
Ja niestety @Irena nic nie wiem, tez będę aplikował, ale jako magazynier. Ciekawi mnie jakie widełki finansowe tu mają, bo wymagania standardowe - uprawnienie do obsługi wózków widłowych i dyspozycyjność – praca w systemie 3 zmianowym.
ergthyj 2016-02-13 19:08:24
warto sprobowac czemu nie @serb ja chyba sporobuje np, na specjalsite do spraw kadr i płac we Włocławku standardowe obowiazki takie jak tworzenie i prowadzenie akt osobowych Samodzielne rozliczanie wynagrodzeń pracowników
1
dino 2016-02-17 11:41:51
ludzie chcą wiedzieć, by się przygotować, mnie to wcale nie dziwi @Beka.. smutne, że nie potrafisz odpowiedzieć i pomóc. Wg mnie Bakalland prowadzi normalną, oklepaną już rekrutację, choć stanowiska, które oferują wyróżniają się.
grzecj 2016-02-21 12:14:12
Każde z nich jest wysokie, szukają raczej profesjonalistów do swoich działow, chociaż we wszystkich sklepach czy marketach ich produkty sa dostepne chociaż cena też jest wygórowana ale stawiaja na najwyższa jakość.
mirek 2016-02-27 18:51:26
Firma ma dużą stratę finansową. Brak ludzi i kadry zarządzającej tzn. kierownika produkcji z głową. Szukają nadal człowieka.
michał 2016-02-27 21:58:49
To potwierdzam produkty te nie są do jedzenia. Nienaturalnie słodkie.
zainteresowany 2016-03-02 10:03:56
Witam,
jakie zarobki proponuje firma dla PH ds. kluczowych klientów? Pomoże ktoś?
tele 2016-03-05 21:11:08
ciężko to stwierdzić @zainteresowany, ale sądzę, że może to być ok. 2 tysięcy na rękę plus na bank prowizje. Jednak Bakalland o niczym takim nie informuje, nawet o umowie nie ma info
qaz 2016-03-10 12:01:11
idę na rozmowę o pracę na automatyka czy ktoś może mi powiedzić coś blizszego ofirmie zarobki, czas pracy atmosfera pracy. dziękuje
lecę 2016-03-13 21:35:33
Myślę @gaz że właśnie po to idziesz na rozmowę żeby się dowiedzieć jak to wygląda dokładnie :) I tak to się najlepiej dowiesz. No ale powodzenia życzę! Ja sam się zastanawiam nad ofertą specjalisty ds. kontroli jakości. Nie wymagają dużo, bo wykształcenia wyższego technicznego i minimum roku doświadczenia na podobnym stanowisku.
halina 2016-03-23 17:45:07
Kupiłam śliwki suszone państwa firmy,termin ważności 07.2016.Po otwarciu torebki były spleśniałe,to nie pierwszy raz.
nuk 2016-03-29 21:59:45
hm @halina, sądzę, że pisanie na tego typu forum niczego nie da. Bakalland ma pewnie na stronie zakładkę kontakt, może warto to tam zgłosić. Nie wydaje mi się, by tak wielka firma pozwoliła sobie na podobne sytuacje znowu
Helmut 2016-05-04 05:29:21
Dziadowska firma ten bakalland. Daleko od cywilizacji jest bakalland i jego zarząd. Wrony tam zawracają. Dojazd na własny koszt, płaca mizerna. Świadczenia socjalne na poziomie zerowym. Wyzysk człowieka przez zarząd, to norma. Ścierwo nie firma.
1
witek 2016-05-04 09:01:47
aktualnie firma szuka ludzi na stanowisko jako Przedstawiciel handlowy ds.Kluczowych Klientów i wydaje mi się, ze dobrze na tym wyjdą, bo stanowisko naparwde jest dobre no i wymagania to tylko 2 lata doświdczenia tak naprawde.
lewi 2016-05-06 09:17:52
haha :) @witek tylko 5 lat ? pomyśl sobie , że akurat w tej branzy ciężko będzie bakallandowi znaleźć specjaliste z tak ogromnym doświadczeniem. Łatwiej może będzie analitykom produkcji tutaj się dostać
gosc 2016-06-09 13:18:34
Witam,
Dostałem się do drugiego etapu na Przedstawiciela ds. kluczowych klietnow lecz nie mówili jeszcze nic o wynagrodzeniu.
Ktos się może orientuje jak to wygląda jakie pieniądze i auto ?
Ds kluczowych klientów to naprawdę kluczowi klienci czy tylko ładnie nazwany detal ?
Dziękuje
jarek 2016-06-10 12:26:44
gdzie na rozmowe Cie zaprosli i na jaki region PH ds. KK Ja do Wocławka mam jechać
makoj 2016-06-11 15:54:21
To skoro jest dwuskładnikowe wynagrodzenie @bye to nie jest tak źle, bo dorzucają do tego odpowiednie premie.
ziemia 2016-06-13 19:10:39
tak dwa skladniki premii ,pierwszy brak jej drugi skladnik psychiatra.
rfgbe 2016-06-15 11:48:03
@ziemia a nie przesadzasz? widocznie skoro jest premia no to raczej nikt by sobie tego nie zmyslal..
Tom 2016-06-17 15:29:52
Dostał sie ktos ostatnio na PH ( jakie warunki ? pensja +/- jakie samochody itp. dzieki z gory za odpowiedź
miks 2016-06-17 16:12:14
Tom' a czy samochody są najwazniejsze jakim bedziesz jezdzil? chyba nie, wazniejsza jest kwestia umowy i warunków zatrudnienia. Ja rownież skladalem na PH jednka jeszcze nikt sie nie odezwal, czekam na info, premia podobno tez jest tylko ciekawe czy co mieisac
ołówek 2016-06-22 22:51:17
Rotacja w firmie jako ph wynosi już blisko 60%. tyle w temacie
3
witek 2016-06-23 11:17:25
ale to chyba dobrze, to znaczy, ze firma się rozwija?
Aska 2016-06-26 22:31:25
Czy te 60% PH to sami zwolnili czy to ludzie odeszli sami jak to jest naprwde pewnie sie nie dowiemy ale moze ktos cos madrego napisze
arkadjusz 2016-06-27 12:11:51
jakby tyle się ich zwolniło to by były nowe rekrutacje na ph, a żadnej nowej nie ma. tylko od finansów, księgości szukają, no może jeden Przedstawiciel Handlowy ds. Kluczowych Klientów w Katowicach jest potrzebny
denzell 2016-06-27 19:22:15
Dostaniecie krótką fabię oklejona aż po sam dach i 2koła podstawy. O premiach nie myślcie bo przecież (jak już HR zaznaczał) pensja wyplacana na czas i jeszcze samochód i telefon :) Wekkendy wolne oraz umowa o pracę ,a to w dzisiejszych czasach rzadkość. Hahaha Delecta jakoś sie sprzedaje, ale plany tak wyśrubowane, że nie ma to znaczenia. Bakalland sie nie sprzedaje więc sami pomyślcie. PH sami odchodzą !
3
grzecj 2016-06-27 20:33:09
Hej. Czy stanowisko samodzielnej księgowej we Włocławku nadal jest wolne? :)
ołówek 2016-07-10 07:36:07
Popatrz sobie w archiwa na pracuj.pl jeśli to możliwe to zobaczysz ile było ogłoszeń. nie chcesz to nie wierz.Od roku czasu tak się dzieje.Aplikuj, zatrudniaj się i potem sie wypowiesz.
grzesiek 2016-07-10 11:07:40
Ciekawe czy w samym hr jest lepiej @danzell bo teraz szukają tam osoby do Warszawy może chociaż tutaj są jakieś okazyjne premie chociaż to praca bez samochodu :)
Guitar 2016-07-27 13:55:42
Właśnie, jak to jest z premiami jako PH? Generalnie słyszę że podstawa 2000 na rękę i oklejone auto to norma, a premie 1500, więc jakby się je wyrabiało to jeszcze OK... Pytanie tylko, czy te premie to jak yeti wszyscy słyszeli, nikt nie widział, czy raczej norma na zasadzie, że PH na niej bazuje i brak premii jest niejako karą i porażką?

W firmach których pracowałem tak to działało, że jak nie miałeś premii przez np 3 miesiące, to wzbudzało to negatywne zainteresowanie i chęć "wsparcia" przez przełożonych i dostawałeś po tyłku- bo brak premii to bardziej kara a słabe wyniki, jak było średnio to była, choć niewielka ii analogicznie jak zrobiłeś 100% to było już spoko- jak jest tutaj? Czy auto można użytkować w weekendy (nawet po tankowaniu za swoje?)

Jak wygląda połączenie Delecty i Bakallandu: jeden zespół, te same auta, to samo portfolio i zadania czy są różnice?
witek 2016-07-27 14:12:51
Przedstawiciel Handlowy ds. Kluczowych Klientów jest u nich teraz potrzebny z tego co widze jednak.
Zostaw swoją opinię o Bakalland S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bakalland S.A.