Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bakalland S.A.

Pracowałeś w firmie Bakalland S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
chemik - 2014-12-31 15:30:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja jestem wiernym klientem bakallandu, pyszne mają, mniam. Ale teraz to zupełnie z innej strony bo nie chce być ich konsumentem tylko chce się u nich zatrudnić. W zakładce "kariera" na ich stronie znalazłem że poszukują kogoś na stanowisko Elektromechania ale to widze że jest to oferta z 22-08-2014 - myślicie że nadal aktualna skoro wisi?
zdjecie uzytkownika
pawed - 2015-01-15 16:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bleee - 2013-12-20 20:35:14]:
a dlaczego nigdy nie kupisz ich produktów, co jest nie tak? lepiej napisz i ostrzeż innych. Ja osobiście poszukuje pracy i chce zajść jutro i zanieść cv do biura,ale najpierw chciałbym wiedzieć na jakie stawki zazwyczaj sie umawiaja z nowo zatrudnionymi osoba i jak wyglada u nich rozmowa kwalifikacyjna?
zdjecie uzytkownika
aleksander - 2015-03-08 20:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siedzibę mają fajna ale te filmiki na youtubie pozytywne nie są. Trochę jest tam bałaganu. może ktoś coś więcej udostępni.
zdjecie uzytkownika
laser - 2015-03-21 18:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bakalland to bardzo znana firma w sumie, ich bakalie, masy kajmakowe płatki i tym podobne produkty cieszą się sporym powodzeniem u klientów. Tak się zastanawiam jak tutaj traktowani są przedstawiciele handlowi. Dostajecie auta z GPSem i kontrolują, czy można bez przeszkód korzystać z nich do celów prywatnych?
zdjecie uzytkownika
BUDYŃ - 2015-03-28 19:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [laser - 2015-03-21 18:22:07]:
a ty chcesz pracować czy potrzebujesz samochodu do dyspozycji jako TAXI ,własnie takie młoty jak ty popsuły opinie handlowca:fura, komóra i mc donald .SĄ GPS W KOMÓRCE W SAMOCHODZIE I W LAPTOPIE, masz chipa w firmowych stringach ale ja nie zakładam bo mnie cisną przy wykladaniu Delecty -Bakalland :)
zdjecie uzytkownika
KISIEL - 2015-03-28 20:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
BUDYŃ ma rację. Uwierają jak diabli! Ale słyszałem, że mają być z bakalii - takie seksi i zjeść będzie można... Gorzej jak ci morelka wejdzie nie tam gdzie chciałeś. No ale może to akurat się "laserowi" spodoba ;)
zdjecie uzytkownika
prawda - 2015-04-17 21:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A teraz trochę obiektywnej prawdy. Kolos na glinianych nogach.Same straty i ratowanie Titanica kredytami.
zdjecie uzytkownika
reds - 2015-04-30 07:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie spodziewałem sie tutaj takich komentarzy, zwłaszcza, że jestem zainteresowany tu posada magazyniera, a po jakości marki spodziewałem się wielu pozytywów. to co jest tutaj najwiekszym problemem?
zdjecie uzytkownika
delfin - 2015-05-09 11:37:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cały ten bałagan miał być uratowany poprzez zaciąganie kredytów i sprzedanie się funduszowi in. Fundusz kupił titanica, ale dokoptował do tego Delectę aby utworzyć coś naprawdę wielkiego. Niestety delekta nie udźwignęła tego wszystkiego i zamiast uratować Bakalland sama zaczyna mieć kłopoty.
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-05-09 11:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Laser- samochody teraz są od Delecty więc ci nie powiem. Wcześniej były badziewne, ale teraz można się wozić naprawdę wypasionymi furami (nowe focusy kombi)Wiem, że delekciarze jakoś sobie radzili z jazdą prywatną, ale jak jest teraz to nie wiem. Pensje chyba też podnieśli do tych Delectowskich. To juz nie jest praca w bakaliach tylko nprawdę koncernowo korporacyjna robota. He he.
Dobrze,że nas połączyli bo na ich plecach jakoś się wydźwigniemy :):):)
zdjecie uzytkownika
remik - 2015-06-25 22:48:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pojawiły sie ogłoszenia na handlowcuw. Ile mozna zarobić na pomorzu? Czy płace są takie same w całym kraju?
zdjecie uzytkownika
Horek - 2015-07-09 23:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety, nie orientuję się jak to wygląda z zarobkami w różnych miastach. Sam zbieram opinie o Bakallandzie, ciekaw jestem jak wyglądają pieniądze, czy można się spodziewać konkretów, czy standardowa prowizja, bo na to nie chciałbym się rwać.. Oni szukają teraz na magazynierów i elektromechaników, handlowców na razie nie potrzebują.
zdjecie uzytkownika
PogromcaREMIKuW - 2015-07-10 10:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Remik-nie możesz startować na stanowisko handlowca skoro walisz takie byki! "handlowcUw" nikt nie potrzebuje. Na pewno nie takich. Kiedyś bycie przedstawicielem dużej firmy to był prestiż. Dziś niestety (dzięki takim remikom) stała się to zwykła profesja dla plebsu. Kiedyś trzeba było znać język i mieć wyższe wykształcenie. Teraz? Teraz byle kto może pracować w handlu i psuć opinię o tej profesji...
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-08-16 17:05:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@PogromcaREMIKuW, tutaj się akurat nie zgodzę, bo są ludzie, którym się zdarzy błąd ortograficzny, ale to nie oznacza, że będzie ona złym przedstawicielem handlowym. tutaj nie liczy się wykształcenie, ale znajomość i umiejętność stosowania technik sprzedażowych. Jeśli ktoś się nie sprawdza, nie ma wyników to żadna firma go trzymać nie będzie.
zdjecie uzytkownika
StaryWyga - 2015-08-19 17:39:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [darek - 2015-08-16 17:05:48]:
Nie zgodzę się z Tobą. W pracy handlowca wielkie znaczenie ma to jaka ma się osobowość, wiedzę na wszelakie tematy, inteligencję czy jest się oczytanym i świadomym otaczającej terażniejszej i przeszłej rzeczywistości + obycie... Oczywiście wyższe wykształcenie nie zapewni wszystkiego, ale jest gwarantem szerokiej wiedzy i przynajmniej ponadprzeciętnej inteligencji. Nie mówię, że osoba z wykształceniem średnim nie może być inteligentna ponad "średnią" (jakże niską o zgrozo) oraz, że nie będzie dysponowała ogromną wiedzą - bo są wyjątki.Zresztą znam wiele osób ze średnim, a nawet z zasadniczym, które posiadają bogatą wiedzę na wiele tematów (bynajmniej nie przyziemnych) Ważne też z jakim klientem sie pracuje. Wiadomym jest, że jeżdżąc "po wsiach" i rozmawiając z małorolnymi chłopkami wiele nie potrzeba i tutaj wystarczają techniki sprzedaży i zwyczajne cwaniactwo. Niestety są klienci, którzy wymagają partnera nie tyle do handlu co do rozmowy. Są klienci wykształceni, poważni i wymagający. Nie bez powodu po aptekach tylko z matura nie pojeździsz (klient wyksztalcony) po lekarzach nie da rady (klient wykształcony) po szkołach, instytucjach nie da rady (klient wykształcony) W handlu B2B trzeba mieć szeroką wiedzę na różnorakie tematy. Często są to tematy nie wnoszące nic i zupełni do niczego, ale jednak partnerem do rozmowy trzeba być i to na poziomie!!! Techniki sprzedaży nie działają zawsze i nie na każdego. Niektórzy potrafią wychwycić ich stosowanie i KONIEC. Po kliencie. Podstawa to długofalowe budowanie relacji i zaufania.
Kończąc dodam, że zazwyczaj jednak potrzebne jest proste cwaniactwo i nieustępliwość. Jeśli obsługuje sie wiejskie sklepiki z prostymi ludźmi to sukces odniesie każdy kto zna tabliczkę mnożenia i potrafił sie nauczyć w szkole wierszyka. techniki sprzedaży też mu sie do głowy wbije.......
zdjecie uzytkownika
kamil - 2015-09-15 20:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@StaryWyga, wiesz wykształcenie jest ważne, ale jednak to o czym piszesz jest mozliwe bez wykształcenia. Wystarczy miec gadane i posiadac pewne obycie w towarzystwie, wiadomo, ze innym językiem i innymi argumentami bedziesz się zwracał mówiąc do lekarza, szefa firmy, a innym do prostego chłopa i rolnika. Tu trzeba znać jednak techniki sprzedażowe, dostrzec potrzebę klienta, a raczej mu ją pokazać.
zdjecie uzytkownika
Lana32 - 2015-09-21 20:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy mógłby ktoś napisać jak wygląda proces rekrutacji do Bakalland do działu Jakości? Czego się należy spodziewać? z góry dziękuję
zdjecie uzytkownika
Acne - 2015-10-16 04:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciężko powiedzieć, najlepiej by było @Lana32 jakby w tej sprawie wypowiedział się jakiś pracownik, albo były pracownik bakallandu, co pewnie by zobrazowało wszystko, ale wydaje mi się, że mogą mieć sporo chętnych na takie stanowiska, najlepiej jak wysłałabyś im cv albo skontaktowała się może z ich działem HR :)
zdjecie uzytkownika
Daria_K - 2015-12-16 11:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ile teraz można zarobić jako przedstawiciel ? nadal 2000 podstawy i do 1500 premii ? Ile godzin dziennie realnie się pracuje ?
zdjecie uzytkownika
Odo - 2015-12-16 15:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Daria_K wydaje mi się, że tak, ale pewności nie mam. Firma ma wysoką pozycję na rynku i skoro kiedyś była taka stawka, to myślę, że nie schodzili w dół, a jak już to w górę :)
zdjecie uzytkownika
yty - 2016-01-18 12:45:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po spotkaniu rekrutacyjnym nie spodziewajcie się informacji zwrotnej. Ja nie doczekałem się decyzji już przez 4 miesiące. Stracony czas.
zdjecie uzytkownika
Aki - 2016-01-18 19:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może po prostu gdzieś się to zapodziało czy coś, bo znam trochę tę firmę i nie sądzę, żeby takie praktyki miała, a szukają teraz w ogóle w warszawie specjalisty ds. trade marketingu :)
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2016-01-31 20:35:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wyglądają tam staże w zakładach produkcyjnych? Mozna się czegos nauczyc czy nie warto nawet probować?
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2016-01-31 20:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wyglądają tam staże w zakładach produkcyjnych? Mozna się czegos nauczyc czy nie warto nawet probować?
zdjecie uzytkownika
kronos - 2016-02-01 17:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Karolina staż zawsze Ci się przyda, będziesz miała co wpisać w cv i już trochę poznasz ludzi i pracę. Poza tym widzę że w dziale HR na stażu nie robisz za darmola
zdjecie uzytkownika
Irena - 2016-02-05 16:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo proszę o podanie jak wygląda rekrutacja na kierownika ds. kontroli jakości chodzi o zakład w Janowie Podlaskim, czy są jakieś testy, czy tylko rozmowa, czy jeszcze jakieś zadania problemowe, proszę o podpowiedż, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
serb - 2016-02-05 16:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja niestety @Irena nic nie wiem, tez będę aplikował, ale jako magazynier. Ciekawi mnie jakie widełki finansowe tu mają, bo wymagania standardowe - uprawnienie do obsługi wózków widłowych i dyspozycyjność – praca w systemie 3 zmianowym.
zdjecie uzytkownika
ergthyj - 2016-02-13 19:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
warto sprobowac czemu nie @serb ja chyba sporobuje np, na specjalsite do spraw kadr i płac we Włocławku standardowe obowiazki takie jak tworzenie i prowadzenie akt osobowych Samodzielne rozliczanie wynagrodzeń pracowników
zdjecie uzytkownika
dino - 2016-02-17 11:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie chcą wiedzieć, by się przygotować, mnie to wcale nie dziwi @Beka.. smutne, że nie potrafisz odpowiedzieć i pomóc. Wg mnie Bakalland prowadzi normalną, oklepaną już rekrutację, choć stanowiska, które oferują wyróżniają się.
zdjecie uzytkownika
grzecj - 2016-02-21 12:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każde z nich jest wysokie, szukają raczej profesjonalistów do swoich działow, chociaż we wszystkich sklepach czy marketach ich produkty sa dostepne chociaż cena też jest wygórowana ale stawiaja na najwyższa jakość.
zdjecie uzytkownika
mirek - 2016-02-27 18:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ma dużą stratę finansową. Brak ludzi i kadry zarządzającej tzn. kierownika produkcji z głową. Szukają nadal człowieka.
zdjecie uzytkownika
michał - 2016-02-27 21:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eduardo - 2013-11-20 20:36:34]:
To potwierdzam produkty te nie są do jedzenia. Nienaturalnie słodkie.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2016-03-02 10:03:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
jakie zarobki proponuje firma dla PH ds. kluczowych klientów? Pomoże ktoś?
zdjecie uzytkownika
tele - 2016-03-05 21:11:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciężko to stwierdzić @zainteresowany, ale sądzę, że może to być ok. 2 tysięcy na rękę plus na bank prowizje. Jednak Bakalland o niczym takim nie informuje, nawet o umowie nie ma info
zdjecie uzytkownika
qaz - 2016-03-10 12:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
idę na rozmowę o pracę na automatyka czy ktoś może mi powiedzić coś blizszego ofirmie zarobki, czas pracy atmosfera pracy. dziękuje
zdjecie uzytkownika
lecę - 2016-03-13 21:35:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę @gaz że właśnie po to idziesz na rozmowę żeby się dowiedzieć jak to wygląda dokładnie :) I tak to się najlepiej dowiesz. No ale powodzenia życzę! Ja sam się zastanawiam nad ofertą specjalisty ds. kontroli jakości. Nie wymagają dużo, bo wykształcenia wyższego technicznego i minimum roku doświadczenia na podobnym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
halina - 2016-03-23 17:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2013-11-19 01:40:01]:
Kupiłam śliwki suszone państwa firmy,termin ważności 07.2016.Po otwarciu torebki były spleśniałe,to nie pierwszy raz.
zdjecie uzytkownika
nuk - 2016-03-29 21:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm @halina, sądzę, że pisanie na tego typu forum niczego nie da. Bakalland ma pewnie na stronie zakładkę kontakt, może warto to tam zgłosić. Nie wydaje mi się, by tak wielka firma pozwoliła sobie na podobne sytuacje znowu
zdjecie uzytkownika
Helmut - 2016-05-04 05:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziadowska firma ten bakalland. Daleko od cywilizacji jest bakalland i jego zarząd. Wrony tam zawracają. Dojazd na własny koszt, płaca mizerna. Świadczenia socjalne na poziomie zerowym. Wyzysk człowieka przez zarząd, to norma. Ścierwo nie firma.
zdjecie uzytkownika
witek - 2016-05-04 09:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aktualnie firma szuka ludzi na stanowisko jako Przedstawiciel handlowy ds.Kluczowych Klientów i wydaje mi się, ze dobrze na tym wyjdą, bo stanowisko naparwde jest dobre no i wymagania to tylko 2 lata doświdczenia tak naprawde.
zdjecie uzytkownika
lewi - 2016-05-06 09:17:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [witek - 2016-05-04 09:01:47]:
haha :) @witek tylko 5 lat ? pomyśl sobie , że akurat w tej branzy ciężko będzie bakallandowi znaleźć specjaliste z tak ogromnym doświadczeniem. Łatwiej może będzie analitykom produkcji tutaj się dostać
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-06-09 13:18:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Dostałem się do drugiego etapu na Przedstawiciela ds. kluczowych klietnow lecz nie mówili jeszcze nic o wynagrodzeniu.
Ktos się może orientuje jak to wygląda jakie pieniądze i auto ?
Ds kluczowych klientów to naprawdę kluczowi klienci czy tylko ładnie nazwany detal ?
Dziękuje
zdjecie uzytkownika
jarek - 2016-06-10 12:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzie na rozmowe Cie zaprosli i na jaki region PH ds. KK Ja do Wocławka mam jechać
zdjecie uzytkownika
makoj - 2016-06-11 15:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To skoro jest dwuskładnikowe wynagrodzenie @bye to nie jest tak źle, bo dorzucają do tego odpowiednie premie.
zdjecie uzytkownika
ziemia - 2016-06-13 19:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak dwa skladniki premii ,pierwszy brak jej drugi skladnik psychiatra.
zdjecie uzytkownika
rfgbe - 2016-06-15 11:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ziemia a nie przesadzasz? widocznie skoro jest premia no to raczej nikt by sobie tego nie zmyslal..
zdjecie uzytkownika
Tom - 2016-06-17 15:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostał sie ktos ostatnio na PH ( jakie warunki ? pensja +/- jakie samochody itp. dzieki z gory za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
miks - 2016-06-17 16:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tom' a czy samochody są najwazniejsze jakim bedziesz jezdzil? chyba nie, wazniejsza jest kwestia umowy i warunków zatrudnienia. Ja rownież skladalem na PH jednka jeszcze nikt sie nie odezwal, czekam na info, premia podobno tez jest tylko ciekawe czy co mieisac
zdjecie uzytkownika
ołówek - 2016-06-22 22:51:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rotacja w firmie jako ph wynosi już blisko 60%. tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
witek - 2016-06-23 11:17:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale to chyba dobrze, to znaczy, ze firma się rozwija?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Bakalland S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bakalland S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert