Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Zakład Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o.

Opinie o Zakład Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
anonim123 - 2013-10-01 14:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wprowadzenie zakazu używania telefonów komórkowych w sprawach prywatnych w czasie pracy jest dopuszczalne. Zakaz ten nie może mieć jednak charakteru bezwzględnego.
Pracodawca, który uzna, że częste rozmowy telefoniczne w sprawach prywatnych obniżają efektywność pracy jego pracowników, może zabronić im prowadzenia prywatnych rozmów telefonicznych w czasie pracy. Zakaz ten może wprowadzić albo w regulaminie pracy, albo za pomocą zarządzenia wewnętrznego.

Należy zaznaczyć jednak, że nie może on obowiązywać w czasie przerw pracownika, tj.:

15-minutowej przysługującej osobom zatrudnionym, których dobowy wymiar czasu pracy wynosi co najmniej 6 godzin (art. 134 Kodeksupracy)
5-minutowych, które przysługują po każdej godzinie pracy przy monitorze komputera (Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 1 grudnia 1998 roku w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach wyposażonych w monitory ekranowe).

Bezwzględny zakaz korzystania z telefonów komórkowych może zostać wprowadzony jedynie w sytuacji, gdy w danym zakładzie pracy wymagają tego względy bezpieczeństwa, ponieważ telefony komórkowe niekorzystnie oddziałują na pracę maszyn i innych urządzeń.
zdjecie uzytkownika
anonim123 - 2013-10-01 14:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracodawca określa w regulaminie pracy albo w umowie o pracę organizację i porządek pracy. Możliwość używania prywatnych telefonów zależy także od tych aktów. Decyzja o wprowadzeniu ograniczenia używania telefonów komórkowych w czasie pracy jest niewątpliwie elementem „prerogatyw” przysługujących pracodawcy. Natomiast pracownik jest zobowiązany w szczególności przestrzegać regulaminu pracy i ustalonego w zakładzie pracy porządku (art. 100 § 2 pkt 1 k.p.).

Ponadto wykonywanie pracy nadzorowane i kierowane jest przez pracodawcę, na którym ciąży obowiązek organizowania pracy w sposób zapewniający pełne wykorzystanie czasu pracy (art. 94 pkt 2 k.p.). Z tego powodu pracodawca może wprowadzić w regulaminie pracy ograniczenia prowadzenia rozmów z prywatnych telefonów komórkowych, a pracownik będzie zobowiązany temu poleceniu się podporządkować.

Niemniej jednak całkowity zakaz używania telefonów komórkowych mógłby być uznany za niezgodny z prawem, gdyż art. 49 Konstytucji zapewnia każdemu wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się. Ich ograniczenie może nastąpić jedynie w przypadkach wskazanych w ustawie i w sposób w niej określony.

Nie ulega wątpliwości, że prawo do używania prywatnego telefonu komórkowego jest korzystaniem z konstytucyjnej wolności komunikowania się, tym samym całkowity i niewynikający z ustawy zakaz jego używania stanowi złamanie tej wolności. Ponadto całkowity zakaz używania telefonów komórkowych, nieuwzględniający szczególnych potrzeb życiowych, mógłby być uznany za nadużycie przez pracodawcę prawa podmiotowego określonego w art. 8 k.p. oraz naruszenie art. 111 k.p., który stanowi, że pracodawca musi szanować godność i inne dobra osobiste pracownika. Rozwiązaniem problemu mogłoby być ustalenie zakazu korzystania z prywatnych telefonów komórkowych z wyłączeniem przerwy, wynikającej z art. 134 k.p., czy też w ramach przerwy, o której mowa w art. 141 k.p., podczas których pracownik miałby prawo do nieograniczonego korzystania z prywatnego telefonu komórkowego.

Natomiast należy oczywiście uznać, że całkowicie dopuszczalne i zgodne z prawem jest wprowadzenie omawianego zakazu w zakładach pracy, w których używanie telefonów komórkowych może zagrażać bezpieczeństwu pracowników z uwagi na ich negatywny wpływ na działanie maszyn i urządzeń.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2013-10-01 21:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No wkońcu:) Anonim123 brawo dla ciebie i może twoja wypowiedź uświadomi tutaj nie których o ich prawach o które w rzeczywistości nie walczą
zdjecie uzytkownika
trololo - 2013-10-06 14:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Czy to coś da wątpie. Oni ustalają swoje własne przepisy. Dobre będzie lepsze ,a złe gorsze.
zdjecie uzytkownika
pączek - 2013-10-26 10:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje 2 miesiac [usunięte przez moderatora] nie narzekam wewrzesniu była wypłata na czas zobaczymy co teraz bedzie.Czasami mam wrażenie że pracuja tam same swiry sami nie wiedza co chcą. My pracujemy na 3 zmiany po 8 godzinaby w sobote na popoludniowce taKDLUGO AZ NIE skonczymy ale za to mamy niezla kase. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
pączek - 2013-10-26 10:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
atechore przepisy i te kary to nie wiem ktowymyslil kazdy i takkorzysta z telefonu komorkowego ma ten zakazgdziesi slusznie.MY pracujemy w temperaturze ponizej plus 7 stopni wi3ec nalezy nam sie przerwa polgodzinna. A stołówka to masakra powinny te kobiety wziąćsię zarobote a nie przyjdzie pelno ludzi i czeka 20minut zawoda na kawe lub herbate jak juz by jej nie moglo byc to chore
zdjecie uzytkownika
? - 2013-10-26 21:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [pączek - 2013-10-26 10:57:52]:
z tego co widze to w kuchni jest na zmiane 1 kobieta a pracowników wlatuje na raz około 100 osób więc o poprawy warunków powinniście chyba od kierownika , dyrektora wymagać?albo zaprosić ich na przerwe i żeby pokazać jak to wygląda? 1 na 100 osób to nigdzie nie da rady zwłaszcza na ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co pracownicy zostawiają na śniadalni
zdjecie uzytkownika
artchi79 - 2013-10-29 15:31:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem tam 2 lata temu i było z kasą na czas i to nie złą dlatego teraz wracam. Ci co puiszą inaczej niech o rente się starają:) Pozdro
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-10-30 16:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w tym zakładzie dobry miesiąc po czym bez podania przyczyny od tak dowiedziałam się że nie podpisza ze mna umowy i zostałam zwolniona... Skoro nie mieli powodu by zwolnic pracownika dlaczego to zrobili?? Jedyny plus wyplata na czas ale to tylko jedyny plus tego zakladu...
zdjecie uzytkownika
pja - 2013-11-08 12:33:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
wie ktoś czy może jest wypłata?
zdjecie uzytkownika
!!! - 2013-11-13 10:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tak więc mamy 13 dzień miesiąca a wypłaty jak nie było tak nie ma.Zresztą kogo to obchodzi,że ludzie mają dzieci,rachunki do opłacenia,czynsze i żyć trzeba.
zdjecie uzytkownika
.... - 2013-12-03 19:39:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jedna z nowych ofert (usunięte przez administratora) tylko dla czego piszą i mówią tak ogólnikowo ? praca na stołówce tam to ciężka tyrka przez 8 godz. tam powinien być silny chłop a nie kobity z orzeczeniem....
zdjecie uzytkownika
.... - 2013-12-09 19:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
czy o wypłacie coś słychać? ktoś coś wie ? będzie jutro ? ciekawe ... dla wszystkich czy dla wybrańców ??? ciekawe czy jakieś paczki świąteczne będą.
zdjecie uzytkownika
ala008 - 2013-12-16 14:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
uwaga,a możesz rozwinąć swoją wypowiedź? (usunięte przez administratora) a jeśli chodzi (usunięte przez administratora) przepisy, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
fix - 2014-01-11 08:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak mozna odpracowywac przerwy kodeks mowi jasno o pracy w warunkach uciążliwych bo wiekszosc nawet niewie co to warunki uciążliwe wiec wymienie ;sa to;praca przy tasmie ,praca w niskich temperaturach i monotonia czyli w takich jak pracujecie i pracujac w warunkach NIE MA MOWY O ODPRACOWYWANIU PRZERW a nawet powinny byc dłuzsze lub wiecej tych przerw no i oglodalem filmik na you tube o tym zakładzie nie pokazali tego (usunięte przez administratora)jak (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dobry - 2014-01-20 16:07:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
gdyby nie pensja minimalna to by prywaciarze płacili po 500 zł xd. podawanie pensji brutto to jakby podawać długość przyrodzenia razem z kręgosłupem heh. jak tacy bogacze mają wolną rękę to są niczym SS , robią co chcą.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-01-22 18:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
hejka mam pytanie :P
jak traktowani sa pracownicy tzw naganiacze chodzi mi o przedstawicieli którzy szukają byków
zdjecie uzytkownika
maja - 2014-02-09 22:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
majstrzy z rozbioru są ok
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-02-20 21:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
co taka cisza
zdjecie uzytkownika
ss - 2014-03-08 12:05:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-01-22 18:16:00]:
Co konkretnie chcesz wiedzieć na ich temat?
zdjecie uzytkownika
dos - 2014-03-19 12:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam na rozbiór tylko zdoświadczeniem przyjmują??
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-03-23 13:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy jednakowi
zdjecie uzytkownika
ZEZ - 2014-03-25 08:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dos - 2014-03-19 12:28:45]:
przyjmują na "sztukę"
zdjecie uzytkownika
k- - 2014-03-27 20:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już ptacuje od dwch ;at, jak ktoś chce będzie pracował. Wypłata dobra i zawsze na czas. Lepiej pracować tutaj niż za minimalną w sklepie sporzywczym gdzie też trzeba się narobić :/
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-04-02 01:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko w swoim czasie sie okaże pierwsza wypłata tuż tuż sie okaże czy warto tyle godz siedziec w zimnie. MAjstrzy sa ok tylko osoby z produkcji to czasem nie doknca rozumieją co robią i jeszcze sie kłócą że to co zrobili jest zgodne z zasadami zakładu za co mnie zwolnili za żywota jakas przyczyna zawsze jest
zdjecie uzytkownika
colder - 2014-04-02 13:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-04-02 01:35:02]:
a obecnie przyjmują na produkcje albo na pakowanie ? czy osoba bez doswiadczenia w tej branży ma szansę ? jak można tam dostac pracę ? bede wdzieczna za odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
mika - 2014-04-03 01:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem to przyjeli troche nowych. Z tego co mi wiadomo osoby przychodzą po raz pierwszy i sie uczą np na pakowanie tylko drogi kolego lub koleżanko Colder nie przestarsz sie jak ci pokaża hale bo chodzą mity że osoby weszły i zaraz wyszły to jest praca dla odważnych i twardych ten kto kocha zwierzeta wszystkie to niewiem ja jestem twarda ale jak widziałam początek konca życia to mi szkoda ale trzeba pracowac mam nadziej ze Ci sie uda życze powodzenia tylko uwazaj wiem ze zwalniaja bez powodu ostatnio słyszałam tekst ze ,, nie bedzie mi ta osoba robiła problemów ja tu rządze na tym etapie i mam prawo zwolnic,, za porozumieniem stron niby i nie masz nic do gadania a złożyć Cv zawsze warto niemasz co czekac jak bedą potrzebować na juz to zadzwonią zanim sie obejrzysz jesli masz checi do brańzy mięsnej i jestes osobą twardą bo ja miałam momenty słabości ale nic takie jest życie
zdjecie uzytkownika
Polo - 2014-04-08 07:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kolego na jakie zarobki można liczyć w zakładzie Biernacki? Można liczyć na jakieś bonusy od firmy?
zdjecie uzytkownika
mika - 2014-04-08 09:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapomni
zdjecie uzytkownika
tępa - 2014-04-14 15:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej prosze was nie dzcie tam za zadne skarby swiata. nie wartyo szkoda nerwów. to prawda kasa na czas ale nie sa te pieniadze tego warte
zdjecie uzytkownika
jjaki - 2014-04-14 19:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A czy ktos wie czy przyjmują może do kontroli jakości albo na brygadziste i jakie trzeba mieć na to stanowisko wykształcenie i jakie zasady panuja ??? jeśli cos ktos wie to niech napisze
zdjecie uzytkownika
obra - 2014-04-18 13:30:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Polo - 2014-04-08 07:19:04]:
bonusy to w firmie to mają tylko GWIAZDY ,, są paczki ?
zdjecie uzytkownika
toto - 2014-04-20 23:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I ulubienice kierownikow ktorych uwodza.O kogo chodzi to widac ma kazdym dziale
zdjecie uzytkownika
maja - 2014-04-30 11:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Racja Wojtek L (usunięte przez administratora) .Zakład [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracowałam,jedna (usunięte przez administratora) Nie rozumiejąc sam siebie.
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-04-30 22:00:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety potwierdzam jeden mądrzejszy (usunięte przez administratora) . Myśla że mozna zwracac uwage o bzdury wystarczy jeden mały bład i już (usunięte przez administratora) a chyba nie to jest cel. Lepiej zajęli by sie (usunięte przez administratora) a gdzie jeszcze dom rodzina czy tylko praca a może zamieszkajmy na stałe w zakładzie i (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) parkingu nie trzeba będzie budowac
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-04-30 22:00:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety potwierdzam jeden mądrzejszy od drugiego i (usunięte przez administratora) . Myśla że mozna zwracac uwage o bzdury wystarczy jeden mały bład i (usunięte przez administratora) a chyba nie to jest cel. (usunięte przez administratora) dzie jeszcze dom rodzina czy tylko praca a może zamieszkajmy na stałe w zakładzie i będziemy p (usunięte przez administratora) wtedy parkingu nie trzeba będzie budowac
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2014-05-04 17:10:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten parking to nie głupi pomysł olo.Nie wiem czy Pan Wojtek wie,że ma takich przygłupich doradców,odnowicieli upadłego zakładu.Pracuję u jego brata zupełnie inny człowiek.Cóż jaki Pan taki kram.Żałosne.
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-05-05 15:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ma takich doradców że nie wie kogo słuchac przecież ostatnio wychodze z pracy a tam samochody na lawecie bo ktos nie tak stanął i żeby nie zakosili auta trzeba zaginac aż do torów a nic nie wiadomo co z samochodem tam człowiek ledwo po pracy żyje a jeszcze taki kawał a parking dla wyżeraczy czy to jest normalne prawie przy kazdym zakładzie mozna by wymienic liste w naszym rejonie jest parking miare możliwosci żeby stanąc a tu zaginac jescze kawał lepiej pieszo albo zamieszkac lepie by sie na tym wyszło bo24h praca a moze zarobek tez wiekszy a na nic by sie nie wydało bo nie byłoby czasu isc do sklepu hehe pisze do hecy ale taka szczera prawda brak słów
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-05-07 21:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to za hotel raczej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tymi syfami co przyjeżdzają co jakis czas. A pozatym jeszcze mam dom na plus że nie daleko mieszkam ale przeciez pieszo nie pojde Oni by chcieli żeby nie było zadnych przerw tylko [usunięte przez moderatora] i [usunięte przez moderatora] tak jak maszyna az sie nie [usunięte przez moderatora] sama dzis to juz przegiecie co sie działo po co wzywają do roboty jak lekki zastój mam przyjsc do roboty i stac to mam inne roboty w domu i jeszcze z (usunięte przez administratora) sie nie podoba
zdjecie uzytkownika
Kawasa - 2014-05-09 22:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, że samemu sobie jakiegoś lokalu na koszt firmy nie można załatwić tylko w tym barłogu trzeba mieszkać?
zdjecie uzytkownika
Mała - 2014-05-10 18:20:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kawasa - 2014-05-09 22:21:14]:
Jeżeli wyprowadzisz zakład z długów w długi jak ten odnowiciel to (usunięte przez administratora)kupi Ci chatę hehehhehehehe
zdjecie uzytkownika
Kawasa - 2014-05-17 00:18:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać, że dużo jadu wokół zmb biernacki się zbiera. Może i facet sobie na to zasłużył, ale chyba warto zachować poziom - mówię o pracownikach - i odpuścić publiczne obelgi
zdjecie uzytkownika
lele - 2014-05-17 13:02:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może wypadałoby troche lepiej traktowac pracowników ??? i lepsze płaca za taką prace i nie byłoby tyle jadu w koło
zdjecie uzytkownika
toto - 2014-05-22 10:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tam nie ma pracowników-ludzi tylko maszyny zaprogramowane przez kapo.Żenada.
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-05-22 10:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pelno tam lizusek do kierownika na starej pakowni. To psuje atmosfere zamiast przygadywac kierownikowi wezcie sie do roboty kobiety co nie ktore.
zdjecie uzytkownika
kim - 2014-05-22 21:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam a co tam słychaćna magazynie żywca.Kierowniczki a zwłaszcza dyrektorek od skupu to szkoda gadać.O wagowych nie wspomne ,same przudupasy a zwłazcza jeden.
zdjecie uzytkownika
obra - 2014-05-23 09:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kim - 2014-05-22 21:58:21]:
Co się dziwić.Wagowi do dwóch zliczyć nie umieją,ale tylko takich do Biernackiego przyjmują.Jak inni kierowniczki,dyrektorzy na papierku szarym długim wiadomo do czego.Nie chcesz umrzeć z głodu, to do Biernackiego niczym jak w Bangladeszu.
zdjecie uzytkownika
jarus - 2014-05-27 13:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sen o Shenzhen to jak sen w zakładzie u Biernackiego.
- Co ludzie będą robić tu za 10 lat? Gdy już nie będą tak sprawni i wytrzymali?
Będą kontrolować produkcję.Śmiech :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: minimum pytań,nie wiadomo czy osoba z którą rozmawiasz,to ta konkretna osoba na konkretnym stanowisku,nie ma jakiegoś bliższego przedstawienia miejsca Twojej przyszłej pracy(wiadomo-jeśli jest ktoś mało odporny np. na krew i flaki a przede wszystkim na smród to chyba lepiej mu to od razu uświadomić a nie po tygodniu latania za badaniami i po max czterech godz pracy rzucić wszystko)ok to nie muzeum do zwiedzania ale mały pokaz by się przydał,poza tym kobietki w biurach robią wrażenie inteligentnych...i tylko robią,bo o drogę do konkretnej osoby lepiej nie pytaj.prędzej dowiesz się od"placowego"
Pytania: bez konkretnych pytań. po prostu tylko na jakim stanowisku chcesz pracować,jakie masz doświadczenie,resztę ktoś się dowie z Twojego CV.
zdjecie uzytkownika
buhaj - 2014-05-27 22:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za 10 lat nie będzie już tego zakładu.Kierowniczki rozkradną wszystko,a Wojtek tego nie widzi,robią co chcą.Za bydło już kłopoty są w wypłacaniu zresztą zawsze były. Więcej jeszcze narobić dyrektorów 'kierowniczków dać im jeszcze podwyżki bo to biedacy są a napew no zakład przetrwa.
zdjecie uzytkownika
flop - 2014-05-28 18:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W tym zakładzie głupota dyrektorstwa i kierownictwa nie stanowi jednak przeszkody

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Zakład Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert