Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Omega Pilzno sp.z o.o.

Pracowałeś w firmie Omega Pilzno sp.z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
BYŁY Omegus - 2010-04-02 15:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobre czasy sie skonczyły, od lipca 2009 najgorsze (usunięte przez administratora) na jakie można trafić, jezdzisz za grosze. obciążenia za wszystko co możliwe, 2-4 tygodnie za granica za ok 2000-3500 pln
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-11-01 01:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)Przestań.Niesłuhsj go - przecież widzież że jakiś przewrażliwoony. Kurcze ludzie to zawsze niezadowoleni są
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-01-11 01:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Najciekawsze na samym dole dział 6 rubryka 7 KRS
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-02-18 12:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale w tym KRSie nie ma nic odkrywczego. Wszyscy wiedzą, że Trans-Południe i OMEGA popłynęły na opcjach. Ale T-P ogłosiła upadłość, a OMEGA postanowiła nadal działać i spróbować wyjść na prostą! Pracowałem tam, ale złego słowa na temat firmy z Pilzna nie napiszę...
zdjecie uzytkownika
ktosik - 2012-04-12 01:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedno jest pewne na wiele rzeczy mozna przymknac oko ale jednego pacana co sie podobno na oponach zna to firma mogla by sie pozbyc, wydaje mi sie ze gosc w aucie ciezarowym nigdy nie siedzial
zdjecie uzytkownika
hudy - 2012-05-10 11:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem tam na chłodniach na kauflandzie to porazka jezdzisz noc i dzien bo niema kierowców o wolnym to mozesz zapomniec co 3 tydzien i z łaskom jezdzisz na urlopuwkach odradzam a zarobki 3000 brutto odradzam
zdjecie uzytkownika
niedoszły - 2012-05-30 13:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem tam na rozmowie kwalifikacyjnej wydałem trochę kasy na dojazd niby miało być dobrze a tu się nawet nikt nie odezwał szkoda że mają takie podejście do pracowników tzn. kierowców.NIE polecam.
zdjecie uzytkownika
Niki - 2013-04-28 14:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłbym wdzięczny za napisanie jakiejś orientacyjnej kwoty, jaką można zarobić (oczywiście z nazwą stanowiska). Jaka jest szansa by początkujący nauczył się nowych umiejętności, czy dostał bardziej odpowiedzialne obowiązki? Czy w firmie są związki zawodowe?
zdjecie uzytkownika
Lysy - 2013-10-25 21:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Bagno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Obciazaja nawet Starych Kirowcow za byle co, norma za Paliwo ,za autostrady, opony .wyciągają stare sprawy dawno umozone przez Kierowników Działów
zdjecie uzytkownika
pit - 2013-11-16 09:46:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem w tej firmie nie powiem zlego slowa jest spoko poza zarobkami ja najwieksza wyplate mialem 2300 za 3-tyg.jazdy Niema systemu pracy jazda jest non stop tzn.wyjazd jeden badz dwa przezuty i zjazd. Ogolnie rzecz ujmujac super firma dla poczatkujacych bez doswiadczenia.Ja zwialem od nich po trzech m-cach musialem oddac 1500zl lojalkca na 6m-cy.To jest cala prawda o tej firmie.
zdjecie uzytkownika
patryk - 2013-12-17 16:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cześć pit,czyli polecasz pracę w firmie Omega Pilzno sp.z o.o...bo ja właśnie się zastanawiam,żeby wysłac tam cv i jeszcze mógłbyś mi napisać coś o spcjalu i premiach świątecznych??
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-04-10 11:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premia jak jesteś w święta w trasie to ok 300euro na ktore potem czekasz pare miesięcy i jak odchodzisz to znajdą się obciążenia i tak z manej pensji(3-tygodnie w trasie=2200 bez obciążeń za wszystko:paliwo uszkodzenia itp)
zdjecie uzytkownika
czarli - 2014-04-25 21:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
* płaca 13% od frachtu. Oczywiscie nie ma wglądu to tego ile wynosi dany fracht.
* opłacają dla przykladu autostradę A4 tylko w jedna stronę, chcesz nią wrócić to
bulisz z wlasnej kieszeni, czego pozniej nie zwracają albo jedziesz paryjami
*tragiczny kontakt ze spedytorką. Bywa żew trasie czekasz pól dnia na sms gdzie masz dalej jechac. Dodzwonienie sie do spedytorki to już w ogóle graniczy z cudem
* kierowcom na Anglię odbijają oplatę za prom (!)
* za każdego emigranta 1000 funtow kary (UK)
* ogólnie obciążają za co sie da
Kierowców zatrudniają od strzała, wiec to jedyna dobra rzecz dla tych ktorzy chca zdobyc doświadczenie na miedzynarodówce.
zdjecie uzytkownika
czarli - 2014-04-25 21:45:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no i kasa oczywiscie, jak kolega wyzej. 2200/mc
zdjecie uzytkownika
bleck - 2014-08-04 19:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszą same asy a prawda jest taka, jaka praca taka płaca. Jesteś nieudacznikiem krętaczem to nigdzie nie będzie wam ok. Gdyby było tak fatalnie jak piszecie to nie przepracowałbym w Omedze 10 lat. Jesteś dobry w tym co robisz nikt nie ma do Ciebie pretensji. Jedyna prawda to nielegalne, nie słuszne potrącanie za promy i niektóre odcinki autostrad.
zdjecie uzytkownika
Bleck - 2014-08-04 19:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapomniałem dodać, Ci co najwięcej mają na nie i odchodzą bo im bardzo nie halo i zwiedzą kilka firm wracają z podkulonym ogonem do Omegi i wtedy jest super. Wypłata w terminie a jak zawalisz ze swojej winy to pretensje musisz mieć sam do siebie.
zdjecie uzytkownika
asus - 2014-09-24 22:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dział HR- pozostawia wiele do życzenia. Umawiasz się z jedną osobą, po czym okazuje się, że przyjmuje cie druga, która zachowuje się bardzo nieprofesjonalnie. Mam tutaj na myśli młodziutką panią, zdaje się- Ewelinę. Brak odpowiedzi na maile, nie wspomnę o tym, że podaje termin kontaktu, po czym oczywiście się nie odzywa w wyznaczonym przez nią samą terminie. Zawsze z opóźnieniem. Ponadto wszelka mimika i zachowanie w trakcie rozmowy bynajmniej nie świadczyły o kulturze i profesjonalizmie. Również jej cenne, prywatne przemyślenia uważam, że są zdecydowanie nie ma miejscu na takim stanowisku i w takiej firmie. Prywatne przemyślenia powinna zostawiać dla siebie i współpracowników z hr, a nie wygłaszać swoje poglądy przy osobie ubiegającej się o pracę. Droga pani, podstawy zachowania osoby przeprowadzającej rekrutację się kłaniają. Generalnie do wymiany.
zdjecie uzytkownika
łysy - 2014-09-30 09:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma jak firma... są gorsze i lepsze dni ale można sie dogadac za wszystkimi.
zdjecie uzytkownika
dori - 2014-10-11 02:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asus - 2014-09-24 22:11:56]:
Oczywiście niektórzy pracownicy się nie nadają na takie stanowiska.. Do działu HR trzeba mieć to coś ;) A Tobie udało się tam dostać do pracy ? Jak oceniasz dalszą współpracę, zarobki i atmosferę pracy? Z tego co pisali w komentarzach wyżej jest to firma do której warto aplikować ale ciekawi mnie Twoje zdanie tak na świeżo ;)
zdjecie uzytkownika
były - 2014-10-22 19:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jak każda inna , są lepsze i gorsze strony.
Jeśli chodzi o kierowców to jeśli ktoś chce pracować i jest normalny może zrobić niezłą kasę. I nie prawdą jest że kierowcy dostają mniejszą kasę od zaniża tych frachtów. To co jest na zleceniu, jest w systemie i od tego kierowca ma kasę. Jeśli chce mu się jeździć to zarabia, jeśli chce siedzieć w domu i narzekać to nie ma czego szukać w Omedze.

Co do spedytorów - praca ciężka, nerwowa, pod ciągłą presją ale jak na Pilzno to dobrze płatna. Współpraca z niektórymi kierowcami pozostawia wiele do życzenia. Chamstwo i brak kultury ze strony kierowców jest na porządku dziennym , oczywiście mówię o "Panach" kierowcach którzy chcieli by mieć dużo kasy ale nie chce im się pracować i całą winę zwalają na biednego spedytora . Naciski na obrót mogą też być dla niektórych nie do zniesienia , i po pewnym czasie mogą puścić nerwy. Jeśli ktoś nie wierzy może spróbować. Ja osobiście nie polecam.
zdjecie uzytkownika
dori - 2014-10-31 01:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@były dzięki wielki za inf :) bardziej interesowało mnie właśnie spedycja, podobno jestem wytrzymała psychicznie, więc chyba zaryzykuje i spróbuje zdobyć tą prace w Omedze, w końcu jak nie spróbuje to nie będę wiedziała :) a nie wiesz czy w razie co bym mogła liczyć na niezbyt duża pomoc ze strony bardziej doświadczonych czy raczej nizbyt miła atmosfera panuje w biurze ?
zdjecie uzytkownika
jugo - 2014-11-05 08:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Panowie omega to najbardziej złodziejska firma przepracowałem tam trzy lata niby na 13 procentach ale nigdy nie widzialem zlecenia ostatni miesiąc zrobilem ponad 14500 km ladowanych i zarobiłem 3950 zł.po opłaceniu zus i księgowej spedytorzy to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cyganów
zdjecie uzytkownika
fargo - 2014-11-26 01:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jugo - 2014-11-05 08:19:06]:
jeśli uważasz że ta jest nie w porządku to chyba nie wiesz jak jest w innych w tej branży. Ja na Twoim miejscu cieszyłbym się z tych 4 tysięcy, bo jest wielu którzy nigdy do takiej stawki nie dobili. A jeśli to jest za mało to przecież masz jeszcze tak piekną i świetlaną przyszłość w innych firmach...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 3 dniowe szkolenie chodzenie od drzwi do drzwi.Wszyscy mówią ze jak cośby się dzialo to dzwoń o każdej porze ale jak zadzwonisz po ich godzinach pracy to dostaniesz opierz że jak możesz im zakłucać spokój.Nie polecam bo za rekrutacje jak chcesz odejsć przed 6 miesiącem pracy potrącą za szkolenie 1500zl.
Pytania: Gość od tacho strasznie się mota i nie umie wytlumaczyć
zdjecie uzytkownika
byly omegus - 2014-12-06 17:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fargo - 2014-11-26 01:47:47]:
tak pisza Ci ktorym sie nie chce sie poszukac, dla kierowcow ze slaska, dolnego czy gornego to jest za ta prace jalmuzna, tyle dostaja za jazde po kraju. Masa ludzi z podkarpacia dojezdza raz na te 2-3 tygodnie na slask, co to za odleglosc? tez tak robie i mam bez laski 6+ za miedzynarodowke. Jezeli chodzi o podkarpacie tez jest mnostwo lepszych pracodawcow, tabory to kilka czy kilkaascie aut, ale przynnajmniej ludzka atmosfera, tyle ze nie trzeba szukac na pracuj a lokalnie na olx czy pupach, pracy dla kierowcow jest od groma nawet na podkarpaciu, dla kierowcow bez doswiadczenia rowniez
zdjecie uzytkownika
były niewolnik z omegi - 2014-12-12 19:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wszystko co złego piszą o Omedze Pilzno to szczera prawda. Można by powiedzieć, że bardzo delikatnie tu przedstawiona. Jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Omega Pilzno sp.z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Omega Pilzno sp.z o.o.?
Zadaj pytanie
x