Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lidl

Pracowałeś w firmie Lidl i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lidlowy - 2014-05-13 14:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a niby bezrobocie spadło... - 2014-02-20 22:27:03]:
Tak, masz medicovera (-40 zł z wypłaty), o sporcie nie słyszałem. Ja medicovera wziąłem, dużo fajnej opieki zdrowotnej bez kolejek itp. Szkoda, że trzeba zdrowotne ZUS płacić bo by się wyrównało.

zdjecie uzytkownika
lidlowy - 2014-05-13 14:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Olson - 2014-01-11 22:27:44]:
Zapraszam siostrę do pracy w urzędzie państwowym za 1800 brutto (i to w polocie). To jest korpo człowieku, tu się wykorzystuję ludzi rzetelną pracę a nie promuje pierdzenie w stoła. Zresztą istnieje takie coś jak wypowiedzenie umowy o pracę, niech siostra składa. Co do nadgodzin, płacone, warto wspomnieć, że co 3 miesiące a nie 4 i wychodzi z tego nierzadko druga pensja... Można też oczywiście siedzieć w domu za darmo. O czymś takim, jak to, że wpisanie w CV "LIDL" otwiera większość naprawdę fajnych ofert pracy... nikt nie wspomina.
zdjecie uzytkownika
lala80 - 2014-05-14 11:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam serdecznie chcialam sie z wami podzielic opinia na temat Lidla -magazyn w jankowicach to jest normalnie (usunięte przez administratora)przelozony pomimo naszych sil wymaga jeszcze wiecej co jest nie mozliwe na godz trzeba spakowac 200 kartonow bywa ze sie uda wiecej ale oni chca jeszcze wiecej przez co zostalam zwolniona na dodatek przelozony nie potrafi dochowac tajemnicy na temat danego pracownika wulgarnie odnosi sie do pracownikow wogole nie pyta sie czy czy mozemy zostac dluzej w pracy po godzinach spiskuje z inna pracownica przeciwko innym gdzie pracownica potrafi wyciagnac towar z palet i isc do kierownika i powiedzie ze ze dana osoba polowy nie spakowala pomimo tego ze sa swiadkowie ktorzy widzieli ze towar zostal spakowany a ona potrafi towar rozwiesc i powkladac spowrotem do regalow jest to tez osoba krytykujaca inne osoby Przelozony to pan Hamera A a spiskujca pracowniaca to P. Gęc
Osoby przyjete do pracy na 6 godz pracuja dluzej niz ci co maja umowy po 8 godz A chcac wyjsc o swojej porze twierdza ze ma sie nie dogodiny to jest jakies nie normalne i na dodatek trzeba przerwy odrabiac to jest skandal
zdjecie uzytkownika
on007 - 2014-05-14 13:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest korpo droga lala80. Tam odbywa się wyścig szczurów i po trupach do celu. Lepiej pracować za mniej, a spokojniej.
zdjecie uzytkownika
lidlowy - 2014-05-26 14:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście, że lepiej za mniej, ale po co??? Nie muszę wracać do domu codziennie 15 minut po 16 jak to na stare czasy przystało i pić piwska pod telewizorem. Wolę popracować do 18-20 odebrać dzieciaki od opiekunki, chwilę się z nimi pobawić. W piątek wyjść z pracy wcześniej (nikt cię nie wiąże). Iść do kina, weekend spędzić z rodziną. Lubię też dostawać bonusy od firmy w postaci wyprawek dla dzieci, imprez integracyjnych i masy innych rzeczy. A co najważniejsze bardzo chcę zarabiać sporo, tak jak teraz i nie martwić się czy mi starczy do 1.
zdjecie uzytkownika
on007 - 2014-05-26 19:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
lidlowy - jeśli plaszczysz swój tyłek stołku w centrali to masz weekendy które możesz spędzić z rodziną,a nie kasjer który dyma w weekendy no, a w niedziele sklep otwarty krócej, a ty i tak siedzisz do 1 w nocy bo trzeba rozkładać nonfood :-) Przerobiłem i dziękuję za taką pracę. Teraz robię 2 zmiany po 8 godzin 5 dni w tygodniu,a pieniądze takie same i mam święty spokój :-)
zdjecie uzytkownika
stolar - 2014-05-26 22:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lidlowy - 2014-05-26 14:09:27]:
i jesteś nadal pewny, że pracujesz w Lidlu? to na jakich stanowiskach w tej firmie można dostać takie warunki?
zdjecie uzytkownika
lidlowy - 2014-05-27 13:58:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w jednej z central tej firmy. Piszę jak jest, sklepy, pytajcie pracowników sklepów... (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Tomci - 2014-05-28 01:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś lubi takie warunki to w porządku. Trzeba trochę mieć wiary we własne siły i determinacji. To zawsze popłaca..
zdjecie uzytkownika
lidlowy - 2014-05-29 11:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety, moje wypowiedzi, są ostatnio dość mocno modyfikowane przez Admina. Skoro tak, to szukajcie prawdziwych info dalej w sferze domysłów i narzekań malkontentów. Ja więcej nic pisać nie będę.

pozdrawiam
Lidlowy
zdjecie uzytkownika
Tomci - 2014-05-29 14:12:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może kasuje, bo zawierają treści niezgodne z regulaminem? To jest najczęstszy powód według mnie... Chociaż opinie pracowników nt. pracy są podzielone...
zdjecie uzytkownika
RSX - 2014-06-02 19:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam. Pracowalem jako kierownik regionu zaledwie pol roku, kiedy odmowilem nadgodzin, od samego początku praca po 12-16 godzin, cierpiało zycie rodzinne, rozumiem 10 ale więcej to tylko praca, kasa jako odszkodowanie po 4 latach to kolo 8 netto + auto-ale jak za nerwice, stres, nie przespane noce, brak zycia prywatnego kosztem pracy to dziekuje. Atomsfera fatalna(usunięte przez administratora)rozumiem, praca od 3 w nocy do 18-19 w dzień, nie polecam chyba, ze ktoś lubi masochizm, zycie praca to odszkodowanie każdego 10tego mu wystarczy.
zdjecie uzytkownika
jojo - 2014-06-17 12:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wyglądają godziny pracy oraz zastępcy kierownika? Również po tyle godzin?
zdjecie uzytkownika
Lidlaki - 2014-06-27 13:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w firmie Lidl w Tarnowie, porażka kierownicy nie szanują ludzi na umowie o zlecenie mowa rownież o dyrektorze działu. Przynies wynieś pozamiataj, nie którzy pracownicy rownież.. Panoszą sie, zwykły człowiek starający sie o prace i starający sie w wykonywaniu pracy dobrze jest przez nich pamiatany.. Nie ma mowy by dali stała umowę, tylko kombinują z zleceniem w tył. Śmieszne a zarazem żałosne, ze tak wielka korporacja jest taka niekompetentna. Nie polecam, rownież stażysta..
zdjecie uzytkownika
Lidlowiec2014 - 2014-08-25 19:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Lidl-u przez 4 lata i stwierdziłem,że dłużej nie dam rady.W niedzielę i środy rzadko zdarzało się,by popołudniowa zmiana kończyła pracę o 2 w nocy.Nikogo nie obchodziło czy masz czym wrócić do domu ani też to,że za 10 godz zaczynasz zmianę. Za nadgodziny płacone mieli tylko prowadzący zmiany,a "murzyn" dostawał wolne za nadgodziny w środku tygodnia (na miesiąc to jakieś 70 nadgodzin).W dzień wolny większość z pracowników wyłączała swoje komórki,by nie wzywano ich do pracy.By Jankowice {magazyn główny) nie ponosił strat wysyłano na sklepy cieknące,zgniłe o/w które siatkowano ponownie na sklepowym magazynie.Kto pracował w Lidl-u to wie jaka jest sytuacja (przed-w trakcie-i po)pobycie na sklepie Głównego dyrektora,czy elity w garniturach-zostawanie po godzinach,mycie,układanie,chuchanie a po wizycie i tak zyebka na maxa od KRS-a.Kodeks pracy to fikcja w tej firmie a powtarzanie "na twoje miejsce czeka setka innych ludzi" jest na porządku dziennym i pamiętaj że motto firmy "Lidl Mądry wybór" nie dotyczy pracowników lecz tylko klienta.
zdjecie uzytkownika
Kosmyk - 2014-08-25 23:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę zastanawiające jest to, że nikogo to nie obchodzi. Myślę, że wszyscy pracownicy powinni odwrócić się na pięcie i wyjść ze sklepu, bo pozwalając sobie na takie traktowanie na pewno będą czuli się bezkarni. W umowie zapisane jest przecież konkretna ilość godzin do wypracowania w miesiącu a nie 'nielimitowane'.
zdjecie uzytkownika
żenada - 2014-08-27 22:24:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownicy to żenada :/ prostactwo , arogancja.. jakby byli pies wie jak ważnymi ludźmi. Kierownicy od palet..bo ludźmi nie umieją kierować.
zdjecie uzytkownika
lalka - 2014-09-27 18:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lidlaki - 2014-06-27 13:11:11]:
daj spokój zależy w którym lidlu pracujesz i jakiego masz kierownika mój karze się na wyczytac z pracy a siedzimy po 10-13 godzin
zdjecie uzytkownika
lalka - 2014-09-27 18:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuję już tam prawie 10 lat i mam dosyc ale mam kredyt hipoteczny i jestem zmuszona tam pracowac ale szukam czegoś innego , co z tego że kasa ujdzie ale jak oni ludzi wykorzystują ,powiem że nie pamiętam kiedy wyszłam do domu po 8-godzinach jak zwykły kasjer
zdjecie uzytkownika
XXX - 2014-10-02 10:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lidlowy - 2014-05-26 14:09:27]:
CZYBA MAMY KIEROWNICTWO LIDLA(: PROPAGANDĘ TRZEBA TWORZYC!
zdjecie uzytkownika
lidlowy - 2014-10-03 10:07:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XXX - 2014-10-02 10:07:39]:
Otóż dla Ciebie zrobię wyjątek... jestem jedynie niższym specjalistą, czyli żuczkiem nic nie znaczącym w korporacji. Jedynym moim plusem jest to, że znam kodeks pracy (nasz polski z lat 80 ze zmianami :)) na pamięć.

zdjecie uzytkownika
borys - 2014-10-08 21:54:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a niby bezrobocie spadło... - 2014-02-20 22:27:03]:
na zadne dodatki
masz opieke medyczna za która płacisz tzw. podatek(opłatę manipulacyjną)
możesz aby dofinasowali Ci udział w jakiś zawodach sportowych
noo i można dostać bilety do kina jak dany sklep zasłuży na to.
zdjecie uzytkownika
terka - 2014-10-15 04:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [borys - 2014-10-08 21:54:50]:
borys Ty również pracujesz tyle godzin w Lidlu? Ile tak rzeczywiście jest w umowie? Opłata manipulacyjna za pakiet socjalny niestety często się zdarza :/ A czy ktoś próbował się przeciwstawić warunkom pracy powołując sie na umowę czy kodeks pracy? Jak się zna swoje prawa to nie mogą grozić bezkarnie
zdjecie uzytkownika
krotek 81 - 2014-10-15 12:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
mam zamiar zatrudnic sie jako operator wozka w lidlu moze ktos napisac jak jest naprawde w tych magazynach jak zmiany i weekendy
zdjecie uzytkownika
zapracowana - 2014-10-23 20:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on007 - 2014-05-14 13:15:57]:
WITAM TY NARZEKASZ ,ZE ROBISZ 200 KARTONOW NA GODZINE A U NAS ZALEZY GDZIE NA JAKIM DZIALE I JAKA JEST NORMA NAWET JEST NA NISKIM NORMA PONAD 600 A NA WYSOKIM 250 A JA ROBIE NAWET DO 300 TO JEST DOPIERO NORMA I SOBIĘ CHWALĘ MAGAZYN NIE NARZEKAM ZAWSZE JEST WYPLATA NA CZAS I JUZ ROBIE PONAD 6 LAT
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x