brak logo

Lidl

Tarnowo Podgórne

Opinie o Lidl

ad 2015-02-11 15:43:07
Pracownicy o ich wykorzystywaniu boją się głośno mówić bo straszy się zwolnieniem. Potwierdzam że bardzo żle się dzieje w Lidlu. Brak poszanowania pracownika nie można zaplanować dnia wolnego, urlopu, zmieniające się grafiki po kilka razy w tygodniu. Praca na telefon na zasadzie kierownik zadzwoni i musisz iść do pracy. KRS nie posiadający kwalifikacji w tej branży który nie zrozumie pracownika, krytykuje i poniewiera psychicznie. Pracujesz po kilka dni po 12h i nikt Cię nie zapyta czy możesz zostać dłużej. Nikt za dobra pracę nie podziękuje. Nadgodziny otrzymujesz w dni kiedy jesteś nie potrzebny na sklepie. Takie są realia pracy w Lidlu miastach Starachowicach i Ostrowcu Świętokrzyskim
2
aśka 2015-02-14 18:09:20
U nas w sklepie chłopak ugryzł jabłko na magazynie i go zwolnili dyscyplinarnie....
Ewa 2015-02-27 23:10:17
Jako firma międzynarodowa są świadomi wielkości i obecności w życiu publicznym. Respektują różnorodność kultur oraz akceptujemy odmienność ich wartości i tradycji. W pracy kierują się filozofią firmy oraz zasadami postępowania. Celem ich pracy jest zadowolenie Klienta. Wydajność pracy i ceny sprzedaży wyznaczają ich pozycję na rynku. Intensywny rozwój zawdzięczają ciągłej ekspansji oraz podnoszeniu standardów już istniejących sklepów.
Olga 2015-03-02 09:14:46
Ja pracuje w lidl jako sprzedawca od 2 lat, jestem bardzo zadowolona. Urodziłam po roku pracy pierwsze dziecko i teraz kiedy jestem w domu dostaję pieniądze na święta i urlop. Mało który pracodawca płaci takie świadczenia gdy jest sie na urlopie macierzynskim. Kiedy pracowalam bylo Wszystko jak nalezy, czasem trzeba było zostać dłużej w pracy ale wszystkie nadgodziny były wypłacane, żadnych problemów z urlopem, po okresie próbnym podwyżka. Jak narazie najlepszy pracodawca w Niemczech jakiego miałam.
1
mała 2015-03-05 12:54:34
miał ktoś może szkolenie na instruktora
zawiedziona 2015-03-12 08:25:46
Instruktor to pic na wode bo i tak nie bedzie czasu na szkolenie.Poza tym mam pytanie czy w nowym roku obrotowym wszedzie takie parcie?
luk 2015-03-14 22:56:29
chyba w lidlu w rosji pracowalas. Gorzej niż dziecko
maciek 2015-03-24 14:33:46
@luk, a Ty tam pracowałeś bezpośrednio? bo nie wiem jakie mają być tutaj faktycznie opinie o nich i jak to wszystko wygląda? mam nadzieje, że teraz coś się ruszy w zakresie aktualizacji. Nie wiem jak wszystko działa, ale wydaje mi się, że wszystko może być jakoś ustalone wczesniej tak naprawde więc widzicie.
pracownik...podobno 2015-03-27 11:43:09
W firmie lidl niema stanowiska sprzedawca!! Jest kierownik i zastępcy i pracownicy sklepu. A niedługo nie będzie kierowników tylko menadżerowie. Tak wszystko jest na czas... włącznie z pieniedzmi. Na porzątku dzienym jest mobing ta żle patrzy, ta zawolno chodzi. Przykład idzie z góry. Ma być tak ze ks i krs chodzą po sklepie i obserwują pracowników kto za wolno pracuje ten wylatuje....
1
Fiddle 2015-04-07 21:11:46
No ale to nie jest wyjątek w innych sieciowych sklepach jest tak samo. Taki ten świat, szybko, jeszcze szybciej. Czas to pieniądz, pieniądz to zadowolony szef. Plusem jest to, że wykształcenia nie trzeba posiadać praktycznie w ogóle. No chyba że na wyższe stanowisko. Ale może słyszeliście coś na temat zniżek pracowniczych w Lidlu ?
janek 2015-04-23 17:08:50
chyba takie rzeczy jak zniżki do Lidla to mają pracownicy już wliczeni do socjalu? no własnie, jak to wyglad,a macie opieke medyczną do tego czy już nie?
lidlowy 2015-04-25 20:35:06
Opieka medyczna jest dobrowolna, - 40 zł od wypłaty/os. Zniżki są w większości krajów, w PL niestety nie. W innych krajach zarobki są też relatywnie 3-4x wyższe do realnych kosztów życia.
Kokn 2015-05-23 22:51:56
No niestety tak już jest w Polsce i w najbliższym czasie nic się chyba nie zmieni. Myślę, że praca w Lidlu jest raczej okresem przejściowym zanim nie znajdzie się niczego lepszego. Dużo pieniędzy się nie zarobi a obowiązków jest sporo no i idzie się wykończyć czasem. No ale za to nie mają dużych wymagań.
pracuje w lidl w de 2015-07-30 13:58:04
Witam kolegów i koleżanki z Polski. Od 1 czerwca każdemu pracownikowi w Niemczech lidl podniósł minimalna place do 11,50 euro za godzinę w nagrodę za rzetelną prace. Zaznaczam pracujemy 8 h i mamy do tego godzinę przerwy. Nie wspomnę o rabatach i tańszym życiu jakie my tu mamy.... A wy tak dalej potulnie za 2 EUR na godzinę???
stolar 2015-08-30 18:59:22
Byłem ostatnio na małym spotkaniu z kilkoma pracownikami firmy i co? I większość po za małymi wyjątkami jest z pracy tutaj zdecydowanie zadowolona. Mnie to osobiście zupełnie nie dziwi. Każdy przecież dostaje to na co zgodził się na początku przygody z lidlem. Niektórzy po prostu wiedzą na co się piszą i potrafiąz tym żyć
gutek 2015-09-30 17:54:41
No przecież praca w lidl jest na pewno podobna do innych supermarketów. No i też nie porównywać do tego co się dzieje zagranicą. Skoro atmosfera pracy w jednym oddziale jest dobra, to może być taka i w innych. I prawda, że dużo wymagań nie mają, więc zarobki nie mogą być na poziomie prezesowej stawki, powiedzmy sobie szczerze.
FRANKO 2015-11-11 14:55:50
firma oszustow wymusza zeby kierowcy sami rozladowywali towar maja towar nie swierzy a wreklamach podaja ze jest swierzy jak ogorek z wloch moze byc swierzy gdy jechal w chlodni 3 dni a potem 2 dnijeszcze w chlodniach magazynowych kierownictwo magazynow to naburmuszone buraki na niczym sie nie znaja mysla tylko jak zgonic wine na kogos co sami zle zrobili
1
bans 2015-11-11 22:06:59
Niepokojące te informacje, no ale ciężko jest stwierdzić autentyczność, poza tym tak jest robione w większości marketów, tak mi się wydaje, no ale jeśli chodzi o pracę w firmie, to można się zatrudnić na stanowisku Pracownika Sklepu, szału pewnie nie ma no ale lepsze to niż siedzieć cały czas na bezrobociu.
walich 2015-11-14 02:49:45
@bans - oczywiście, że zatrudnienie na pracownika sklepu może przynieść korzyści zwłaszcza, że zapewniają pakiet socjalny, ubezpieczeniowy dla członków rodzin i opiekę medyczną.
as 2015-11-16 19:13:48
pakiet socjalny, ubezpieczeniowy dla członków rodzin to wegług mni jest najwazniejszy punkt umowy po zarobkach
sonny 2015-11-18 22:17:27
Hej, a czy lidl w ramach socjalu daje pracownikom na święta jakieś bony albo paczki produktów? Pozdrawiam.
Nowy 2015-11-29 19:35:18
Witam,

Zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko regionalnego. Czytając opinie wnioskuję, że nie budzą oni zaufania i motywacji do pracy.. Będę wdzięczny za informację na poniższe kwestie:

1. Jaka jest forma Umowy oraz na jaki czas jest zawierana pierwsza umowa?
2. Jakie jest wynagrodzenie podstawowe w przypadku regionalnego oraz czy jest wynagrodzenie dodatkowe? Lub jakie są progi wynagrodzenia w zależności od stażu?
3. Czy pracodawca daje jakieś dodatkowe benefity (poza opieką medyczną np. multisport, bony, itp itd)?
4. Jak wygląda struktura terenowa tj. 1;2poziomowa? Ile sklepów ma pod sobą regionalny? ilu jest regionalnych w strukturze na płaszczyźnie kraju?
5. Jaką flota obowiązuje w firmie na poziomie regionalnych i czy auta można używać do celów prywatnych? (w rozsądnym umiarze oczywiście).

Z góry dziękuję za informację.
trtrtr 2015-12-07 22:54:23
hej, z tego co sie orientuję to teraz na prawdę jest u nich dosyć spora rekrutacja, na przyklad na stanowisko pracownika sklepu czy pracownika magazynu
lidlowy 2015-12-16 15:47:26
1. Umowa o pracę na czas określony, chyba koło roku na czas szkolenia, później przedłużana.
2. pomiędzy 6000 a 10000 brutto
3. tylko medyczna
4. 3-6 sklepów ma nad sobą dyrektora, regionalnych jest masa
5. skoda, można używać do celów prywatnych (spokojnie nie będziesz miał czasu)
mistrz 2015-12-16 15:51:08
nie twierdzę, że FRANKO ma rację, może pisze to pod wpływem wzburzenia. Prawdą jest jednak to, że firma już nie stawia na ludzi z pomysłami. Nadeszły czasy stabilności, wszyscy innowacyjni, myślący już są poza firmą lub wkrótce będą. Firmie potrzeba klepaczy na klawiaturce cyferek i literek i żeby za mocno nie myśleli. Pensyjki też średnio. Lidl już nie płaci najlepiej :), przynajmniej ten w Polsce.
nelke 2015-12-18 02:02:40
@lidlowy, te zarobki do 10 tysięcy brutto to na stanowisku kierownika, sklepu, czy jak? Musze przyznac, że brzmi to bardzo korzystnie, warunki chyba lepsze niż w biedronce.
Jola 2016-01-22 13:04:54
Pod koniec września,ubiegłego roku, złożyłam podanie o pracę do sklepu Lidl w Tomaszowie Lubelskim. Po kilku tygodniach otrzymałam telefon z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną na 24.10.2015 r., na którą się wstawiłam. Tego samego dnia, późnym popołudniem odebrałam telefon od kierownika rejonu sprzedaży, z informacją, że zostałam przyjęta do pracy w Lidlu w Tomaszowie Lubelskim na stanowisko sprzedawca-kasjer. Poproszono mnie również, abym jak najszybciej odebrała skierowanie na badania wymagane na tym stanowisku.
Już następnego dnia, w niedzielę, wzięłam skierowanie. W poniedziałek udałam się do sanepidu, aby wyrobić książeczkę sanitarno-epidemiologiczną. Dwa dni później pojechałam ze skierowaniem do placówki Medicover w Zamościu (przy ul. Świętego Piątka) w celu wykonania potrzebnych badań. W międzyczasie otrzymałam kolejny telefon od pana D. (owego kierownika rejonu sprzedaży) z zapytaniem, czy mam już wszystkie dokumenty. Powiedziałam, że za góra kilka dni otrzymam książeczkę sanitarno-epidemiologiczną, ponieważ niektórych badań nie można przyśpieszyć. Pan kierownik zgodził się na to i zaproponował podpisanie umowy na dzień 6 listopada. Do tego dnia miałam już skompletowane wszystkie badania. 5 listopada, przed południem zatelefonowałam do pana D. z informacją, że posiadam już wszystkie wymagane dokumenty. Wówczas zostałam poinformowana, że podpisywanie umów odbyło się dzień wcześniej, tj. 4.11.2015. Byłam tym zaskoczona, ponieważ nie poinformowano mnie o tej zmianie. Pan D. zaproponował mi podpisanie umowy o pracę w innym terminie, o którym miał mnie poinformować telefonicznie w przeciągu najbliższego tygodnia. Po tygodniu, nie otrzymawszy żadnego telefonu, sama zadzwoniłam do pana kierownika rejonu z zapytaniem „co dalej?”. Po raz kolejny przesunął termin i powiedział, że za kilka dni z pewnością się odezwie do mnie. Prosił, żebym cierpliwie czekała, jednak moja cierpliwość pomału się kończyła. Nie ukrywam, że zależało mi na tej pracy, ponieważ zaufałam i uwierzyłam słowom pana D., że praca w Lidlu będzie dla mnie korzystna. Do tego czasu miałam inne propozycje pracy, ale je odrzuciłam, gdyż bardziej zależało mi na zatrudnieniu w Lidlu. Pan D. nie odezwał się więcej do mnie. 10 grudnia sama udałam się do kierownika sklepu Lidl w Tomaszowie Lub., jednak ten nie mógł mi pomóc. Zapewnił, że porozmawia z kierownikiem rejonu i przekaże mu informacje o mojej wizycie. Mimo to, pan D. nadal milczał. Czuję się oszukana przez pana D., ponieważ potraktował mnie w sposób karygodny zbywając mnie za każdym razem, gdy się z nim kontaktowałam i mydląc mi oczy obietnicą pracy.
Nie miałabym żalu, gdyby zawiadomił mnie już na początku, że jednak nie zostałam przyjęta i nie dawał mi nadziei na zatrudnienie. Ten pan nigdy nie powiedział mi wprost, że się rozmyślił i że niepotrzebnie się łudzę, że otrzymam pracę w Lidlu. Tak się nie postępuje z ludźmi.
15 grudnia napisałam zażalenie, w którym przedstawiłam swoją sytuację. Dodałam również, że skoro jednak nie będę w gronie pracowników Lidla, proszę o zwrot kosztów dwukrotnej podróży do Zamościa,w celu wykonania badań i po raz drugi, by wpisać wyniki badań z sanepidu. Załączyłam też ksero-kopię wykonanych badań. W tym zażaleniu poprosiłam także, by wyjaśnili mi jaki był powód tego, że zostałam w tak „wyjątkowy” sposób potraktowana, wiedząc, że inne osoby, które tak jak ja pozytywnie przeszły rozmowę kwalifikacyjną dawno otrzymały zatrudnienie.
7 stycznia bieżącego roku dostałam odpowiedź, dzięki której utwierdziłam się w przekonaniu, że owa firma jest nierzetelna. Oto odpowiedź: "W odpowiedzi na Pani pismo z dnia 15 grudnia 2015 r. Informuję, że warunkiem nawiązania stosunku pracy było dostarczenie kompletu dokumentów do dnia 5 listopada 2015 r., o czym została Pani poinformowana przez Pana D... W związku z powyższym, niedostarczenie dokumentów w terminie wiązało się z niepodpisaniem umowy o pracę z potencjalnym kandydatem na Pracownika sklepu w sklepie w Tomaszowie Lubelskim. Wg. Posiadanych przez Dział Personalny informacji p. D.... przekazywał pani informacje dotyczące alternatywnych możliwości nawiązania stosunku pracy. Koszty podróży związane z koniecznością wstawienia się na badania lekarskie zostaną Pani zwrócone, jak tylko otrzymamy bilety/ rachunki potwierdzające wysokość poniesionych przez panią kosztów wraz z podaniem nr konta bankowego na który ma zostać dokonany przelew pieniędzy..."
Oczywiście Centrala zbagatelizowała sprawę nie przyglądając się jej dokładnie. Uwierzyli wykrętom kierownika rejonu sprzedaży, gdyż jak wyżej napisałam, 5 listopada, przed południem kontaktowałam się z nim, mówiąc mu, że mam już wszystkie dokumenty, a ten mnie zaskoczył wiadomością, że podpisywał dzień przed, tj.4.11., chociaż umawialiśmy się na 6.11. A gdy zapytałam, co mam dalej robić, czy mam zanieść je do sklepu, prosił, by tego nie robić, by czekać, on w przyszłym tygodniu na pewno się odezwie. Na rozmowie kwalifikacyjnej (
4
Jola cd. 2016-01-22 13:09:54
(24.10.2015) padła wzmianka o tym, że jeśli ktoś nie zdąży z wykonaniem badań do 6. 11.2015 r, termin podpisania umowy przypadnie na 19.11.2015., a także o tym, że osobom, które będą przechodziły szkolenie w sklepach w Zamościu, będzie zwracany koszt podróży, tzw. "kilometrówka". Ja chcąc zrobić badania w placówce Medicover, pojechałam swoim samochodem. Dwukrotna podróż mierzy ok 136 km. (w jedną stronę 34 km) w odpowiedzi jest informacja o rachunkach, czy biletach. Skąd mam wziąć rachunki, skoro nie spodziewałam się, że tak mnie oszukają i będę musiała walczyć o zwrot kosztów? Jakby nie było są to pieniądze, a ja jestem osobą bezrobotną. Rozumiem, że i tak nie doczekam się zwrotu.
Ze strony Lidla bardzo się zawiodłam. Straciłam 2 miesiące, czekając na telefon od Kierownika Rejonu Sprzedaży, poniosłam koszty, których zapewne nie zwrócą mi i chcąc być uczciwa wobec Firmy Lidl odrzuciłam dwie oferty pracy. Sądziłam że mają honor i wyjaśnią sprawę albo, że przeproszą za nieporozumienie, a tu takie rozczarowanie, kłamstwa, wykręty i zrzucenie winy na mnie. Przez to wszystko zmalała moja pewność
3
młoda93 2016-01-22 20:56:39
Szukam opinii osób pracujących w biurze w Jankowicach. Szczególnie interesuje mnie dział księgowości. Czy warto przyjść na staż? Jest szansa przyjęcia na stałe do pracy po odbytym stażu (bez znajomości j.niemieckiego)? Jakie są zarobki dla początkujących księgowych?

z góry dziękuję za informację.
stolar 2016-01-22 21:29:29
jeśli chodzi o pracę w księgowości to moim zdaniem jak najbardziej warto. W tej chwili w Lidlu poszukują specjalistów ds bhp i ppoż co też wydaje się być ciekawą opcją tutaj.
witam 2016-01-24 17:38:55
A ja czekam kiedy w koncu w Gliwicach rozwalą tę bande kierowników na magazynie.
pięta 2016-01-24 21:33:28
tak to prawda, to tylko pokazuje, że lidl zatrudnia nie tylko sprzedawców :) chociaż ja właśnie na taką posadę będę teraz aplikować w drawsku pomorskim :)
ciekawy 2016-02-17 16:30:15
Hej
ja też dostałem zaproszenie na rozmowę na kierownika sekcji w CD Gródkowie.
Ile można zarobić? teraz mam 3300pln na rękę i nie wiem czy była by to opłacalna zmiana.
No i czy ktoś wie jak wygląda praca zmianowa u nich? i gdzie wysyłają na szkolenie?
syker 2016-02-17 16:36:19
ciekawy, tak szczerze to podejrzewam, że te pieniądze są porównywalne. Dużo więcej potrzebują pracowników sklepu, a ci to już zdecydowanie gorsze warunki mają.
Lukasz1993 2016-02-18 03:20:35
Witam wlasnie zlozylem podanie na stronie lidla bo bylo ogloszenie na pracownika sklepu 130 h/miesiac i czekam na odzew. Jak myslicie ciezko jest sie dostac do tej pracy? Jakie sa obowiazki wymagania w takiej pracy i zarobki? Wczesniej niewiele pracowalem. Miasto konin.
mezo 2016-02-19 17:40:43
Wiesz co myślę, że warunki pewnie są dobre bo umowa o praca podobno, jakies szkolenia wstępne, oraz pakiety swiadczen medyczne czy nawet benefity, wiec oplaca sie nawet jako zwykly pracownik.
nastepny lidlowy 2016-02-25 10:49:40
Nie mogę powiedzieć w żadnym wypadku, że Lidl to zła firma. Są wymagający i na pewno dużo lepiej będą się czuły tutaj osoby, które nie mają własnej rodziny albo większych zobowiązań uczuciowych. Porównując pensje w innych sieciach... no cóż Lidl już nie płaci najlepiej w stosunku do włożonej pracy. Na plus na pewno można zaliczyć wszelkie kursy językowe, szkolenia z Excela itp. na minus to, że poza gołą pensją + ryczałtem za nadgodziny nie dostaniesz ani nagrody rocznej, premii czy czegoś podobnego.

Powiem też, że po 7 latach pracy, najprzyjemniejszym dniem był ten, w którym złożyłem wypowiedzenie.
2
5t6 2016-02-26 16:06:25
@mezo tez uwazam zesie opłaca a tez maja stanowiska kierownicze rejonu ds budowlnaychm, umowa o prace jest na prawde duzym plusem tam u nich w firmie
1
dusia 2016-03-02 20:04:29
Nie ma co, Lidl podchodzi do sprawy profesjonalnie, jeśli mowa o wspomnianych już nie raz umowach. Jedyne co, to powinni zmniejszyć godziny pracy albo zwiększyć ilość osób na zmianach, bo chyba na to często się tu narzeka
1
luc 2016-03-25 22:35:38
Ile zarabia zastępca kierownika ? jaki zakres obowiązków ?
1
mezo 2016-04-08 11:11:27
@luc co do wysokości wynagrodzenia, to pewnie jest zależne od stażu pracy. Na rozmowie rekrutacyjnej na pewno dowiesz się dużo więcej szczegółów. A jeśli chodzi o obowiązki, to głównie chodzi o nadzorowanie pracy personelu i zapewnienie funkcjonowania sklepu zgodnie z wewnętrznymi standardami.
inga 2016-05-11 12:00:35
nie wydaje mi się, by w tak dużej firmie jak Lidl, wynagrodzenie było w jakikolwiek sposób ruchome. Byłoby to nie fair wobec każdego równoległego pracownika Lidla w całej Polsce, że jeden ma mniej drugi więcej
omg 2016-05-30 11:26:44
Czy ktoś zdawał ostatnio testy na ZKS? Trudno zdać?
as 2016-06-19 21:14:42
Widocznie atmosfera dopisuje @russss, dlatego nie ma komentarzy.
jach 2016-06-19 23:15:18
nie, atmosfera nie dopisuje. w centrali już nie ma tych co costam mowili... :)... teraz zostali ludzie z kredytami co sie boja zwolnic...
2
pani mam-ona 2016-06-25 22:44:25
@as ale pewnie juz na sklepach takiej dobre atmosfery nie ma. no ale wiadomo że w taki markecie to i magazyn trzeba ogarnąć, i kasę, i ekspozycję i mnóstwo spraw - szacunek dla ludzi którzy to ogarniają
Jestem Stefa 2016-08-15 01:24:26
Czy w waszym sklepie dziewczyny też noszą prezenty swojej kierowniczce na przykład na urodziny? U nas na Wirku nasza była koleżanka co rok nosi kierowniczce jakieś pierdoły, ale za to grafik ma zawsze ułożony pod siebie i wolne wtedy kiedy chce. Kierowniczka jej na to pozwala, tak jakby bała się z nią zadzierać.
frek 2016-08-15 11:31:19
@jestem Stefa no ale chyba wręczenie prezentu na urodziny to nic złego? A dorabianie do tego już wielkiej teorii spiskowej to chyba lekka przesada. Ja nie wiem, dlaczego ludzie wszędzie widzą jakieś patologie, których nie ma
KS 2016-08-18 17:02:44
Nie pieprz kobieto, spoufalanie się z załogą w jakikolwiek sposób jest naganne. Przyjmowanie prezentów, a później dostosowane grafika do indywidualnych potrzeb to zła praktyka. Pracuję jako KS czwarty rok i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...
1
puma 2016-08-18 21:34:06
a taki pracownik sklepu to ma jakieś prowizje od sprzedaży?
Zostaw swoją opinię o Lidl - Tarnowo Podgórne
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl