Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lidl

Pracowałeś w firmie Lidl i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pan LorIeDkowLi - 2013-09-01 22:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1. 2500 Brutto
2. 3 miesięczna
3. 12-15 H
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-09-16 17:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale te 12-15 H to chodzi o to że pracuje się 12-15 godzin dziennie czy pracuje się od 12 do 15? Dzięki
zdjecie uzytkownika
Lidlowy - 2013-09-25 14:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracujesz łącznie 15 h bez przerwy, 8 h to tylko w urzędzie kolego... To jest korpo... Ma wiele wad, ale też masę zalet.
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-09-25 17:48:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale nie powinno się robić aż tyle godzin. Moim zdaniem 10 godzin to człowiek jest już wypluty a co dopiero po 15
zdjecie uzytkownika
arek - 2013-09-25 21:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi tam w lidlu się podoba, co prawda mówię o innym lidlu niż ten z tego tematu, ale lidl to zawsze lidl.
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-09-26 11:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie masz rację że lidl to lidl. No ale czasami to się bardzo różne rzeczy dzieją. A często pracuje się po 15 godzin?
zdjecie uzytkownika
lidlowy - 2013-09-26 21:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie, nie az tak czesto, prawda jest tez taka, że kazdą nadgodzinę masz zapłaconą rzetelnie z podatkami, zusami i calym kompletem innych swiadczeń...
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-09-27 12:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale to się robi w lidlu non stop nadgodziny? Bo ja to myślałem że to jest tak że więcej pracuje się na dobę ale przez to jest więcej dni wolnych w miesiącu
zdjecie uzytkownika
on007 - 2013-09-27 14:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadgodziny są non stop. Pracownikowi sklepu oddają nadgodziny ile się da żeby jak najmniej zapłacić,a jeśli chodzi o kadrę kierowniczą to masz etat plus 34 czy 36 nadgodzin w ryczałcie czyli jak nie wyrobisz ponad ryczałt to nie dostaniesz ani złotówki.
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-09-27 22:41:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest dla mnie trochę chore coś takiego szczególnie jeśli chodzi o ten ryczałt. Jakoś mi się w głowie nie mieści
zdjecie uzytkownika
lilka - 2013-09-30 12:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, a ktoś powie mi jak wygląda praca w dziale zakupów? Jaka jest atmosfera i godziny prac? dają samochód?
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-09-30 14:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co tutaj generalnie dowiedziałem się na temat pracy w lidl to złym pracodawców chyba nie jest więc samochód pewnie dają ale to już musisz się dowiedzieć o tych co mają pełną wiedzę na ten temat :)
zdjecie uzytkownika
lilka - 2013-10-01 22:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a praca w centrali? Wiesz jak wygląda?
zdjecie uzytkownika
lidlowy - 2013-10-05 22:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Auta mają kierownicy działów i Ci którzy potrzebują to aby wykonywać swoją pracę, za ładne oczy fury nie ma, tam się pracuje a nie żłopie kawsko i obija
zdjecie uzytkownika
lidlowy - 2013-10-05 22:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co do godzin.... bywa że i 36 na dobę...
zdjecie uzytkownika
karolek - 2013-10-07 14:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie no to już całkiem przegięcie jest moim zdaniem z tymi godzinami oczywiście. To po tych 36 godzinach ile jest wolnego?
zdjecie uzytkownika
pppp - 2013-11-19 14:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biedronka 2 sprzed 10 lat (Motylek z filmu Dzien Kobiet).
Szefuniu regionalny z obejmujący market w Brzegu Dolnym zatrudnia bidne kobitki na pół albo 3/4 etatu a potem wymaga nadgodzin bo się nie wyrabiają.
Potem wpada i sugeruje że [usunięte przez moderatora] bo jest ich za dużo i trzeba poredukować.

Akurat jestem osoba postronna ale jak dla mnie tego plastikowego manago trzeba ustrzelić.

Normalnie jak w filmie "Dzien Kobiet"...
zdjecie uzytkownika
nie dajmy sie - 2013-12-28 22:53:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli Tobie też nie podoba się sposób, w jaki jesteś traktowany, czas na zmiany.
Naszym celem jest pokazanie wszystkim tym, którzy czuja się (usunięte przez administratora), w jaki sposób można walczyć o swoje prawa z takim kolosem jakim jest nasza firma.
Głównym powodem dla którego dostałeś tę informacje jest nasze wspólne dobro, o które musimy walczyć, bo nikt za nas tego nie zrobi a firma poprzez zastraszanie nas zwolnieniami wymaga od nas coraz więcej zmniejszając personel, a zwiększając wydajność. Wszystkie nieprzychylne im sytuacje są wyciszane (testy alkoholowe – robione przez osoby pełnoletnie), a sama filozofia firmy nie jest przestrzegana („Szanujemy się i wspieramy wzajemnie”). Liczymy, iż nasza akcja uświadamiająca Wam Wasze prawa zaowocuje korzystną zmianą, co z tym zrobicie zależy tylko od Was…
Poniżej wzór pisma, które wystarczy złożyć w PIP, można to zrobić nie podając swoich danych osobowych (wszystko prawnie objęte jest tajemnica osobowa).
S K A R G A
Pragnę złożyć skargę na mojego pracodawcę – …………………………………. z siedzibą przy …………………………………….……..,
W w/w zakładzie pracy nie są przestrzegane przepisy prawa pracy w zakresie czasu pracy i przeciwdziałania mobbingowi.
Mój przełożony ……… terroryzuje pracowników. Praktykowane przez niego metody to między innymi:
- nakładanie obowiązków, których nie jest się w stanie wykonać pracując na pełny,
- skłócanie pracowników ze sobą, tj. obmawianie jednych przed drugimi,
- brak jakiegokolwiek poszanowania czasu pracownika, tj. organizowanie niezapowiedzianych spotkań po godzinach pracy,
- informowanie w danym dniu o konieczności dłuższej pracy,
- zlecanie prac jako pilnych, które w rezultacie okazują się niepotrzebne,
- używanie wulgarnego słownictwa w rozmowie z pracownikami,
- wprowadzanie stresowej atmosfery w pracy oraz chaosu (zlecanie zadań wymagających dłuższego nakładu pracy, a oczekiwanie efektów po kilku minutach. Zdarza się, że osoba, która konkretną pracę ma wykonać, nie zdąży nawet dotrzeć z biura do miejsca wykonania czynności, a już bywa ponaglana z pytaniem o efekt pracy),

Ta sytuacja jest nie do wytrzymania. Na każdy telefon od przełożonego pracownicy reagują bólem żołądka i wpadają w panikę, zaczynają chorować. Większość osób stosuje silne środki uspokajające, aby przetrwać kolejny dzień w pracy. Po weekendzie lub powrocie z urlopu w nocy nie jesteśmy w stanie spać, bojąc się tego, co nas następnego dnia może spotkać ze strony przełożonego.
W związku z zastrzeżeniem z art. 24. ust. 3 pkt 2 Ustawy o Państwowej Inspekcji Pracy nie wyrażam zgody na ujawnienie informacji, że kontrola przeprowadzana jest z mojej skargi.

Z poważaniem


zdjecie uzytkownika
Olson - 2014-01-11 22:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie, nie i jeszcze raz nie. Moja siostra tam pracuje i przeklina dzień podpisania umowy. Praca 10-12 godzin, jak siedzisz krócej to robią Ci uwagi, że nie angażujesz się w pracę, tajemnice, ogólna niepewność, strach. Nadgodziny płatne, co 4 miesiące. Powszechna nerwica, bóle żołądka, problemy ze snem, krwotoki z nosa z przemęczenia. Mało kto wytrzymuje dwa lata a jak wytrzymuje to jest wypalony i nie ma ochoty na nic.
zdjecie uzytkownika
frezja - 2014-01-27 19:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałabym zapytać czy ktoś ma doświadczenie jako asystent biura sprzedaży? Jakie zarobki, czy rzeczywiście jest weryfikowana znajomość języka niemieckiego? ogólnie na czym polega ta praca?
zdjecie uzytkownika
syrena - 2014-02-09 20:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam nie polecam ludzi nie szanuja (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Niedzwiedz405 - 2014-02-14 18:26:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Lidl w Zgorzelcu nie przestrzega praw pracowniczych i związkowych.Pracownicy robią za psie pieniądze a za nadliczbowe nie dostają nic.
zdjecie uzytkownika
a niby bezrobocie spadło... - 2014-02-20 22:27:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy w LIDLu można liczyć na jakieś dodatki? Lekarz, multisport, itp?
zdjecie uzytkownika
Lisa - 2014-02-28 11:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do niedzwiedzia: akurat pracuje w lidlu w zgorzelcu i to co piszesz jest bzdura; dostalismy podwyzki stawki sa wyzsze niz u konkurencji a godziny nadliczbowe zawsze sa wyplacane;
nie podoba sie to idz do carfura za najnizsza krajowa robic
zdjecie uzytkownika
AGA - 2014-03-20 11:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jan - 2013-09-27 22:41:53]:
a HJA JESTEM CIEKAWA W KTORYM LIDLU ROBI SI ENADGODZINY I PRACUJE SIE PO 12 GODZIN TO SA BAJKI ,JA PARCUJE 10 LAT JUZ W TEJ FIRMIE I JAKOS NIGDY NIE PARCOWALAM 12 GODZIN A WIECEJ JESTEM W DOMU NIZ W PARCY POZDRAWIAM CIEPLO WIDOCZNIE NA INNYCH SKLPEACH SOBIE NA TO POZWALAJA ALBO NIE MAJA KIEROWNIAK TAKIEGO JAK MY :) POZDRAWIAM
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
19 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x