Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lidl

Pracowałeś w firmie Lidl i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Alexandra - 2015-01-08 13:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracownik zatrudniony na 3/4 etatu co miesiąc wyrabia ponad Cały etat. Nadgodziny mają być wypłacane lub oddawane w dniach wolnych lecz nigdy się nie dojdzie kiedy te nadgodziny zostały oddane. Pracownik idzie na urlop, a kierownik rozpisuje mu dwa tygodnie wolnego za nadgodziny. Najważniejsze słowo w firmie to "WYDAJNOŚĆ !" . Każdy zwraca się do każdego per pan/pani. Przepisy BHP istnieją tylko i wyłącznie na papierze, kobiety ciągają wielkie palety towaru,wchodzą z rozgrzanego pomieszczenia do wypieku pieczywa do chłodni minusowej. Praca często do 23-24 w nocy, w szczególności gdy następnego dnia ma być wizytacja. Masz rodzinę ,dzieci... to Twój problem, praca jest ważniejsza od gorączki dziecka.Nie polecam nikomu tej pracy.
zdjecie uzytkownika
piczer - 2015-01-13 02:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę zastanawiające jest to, że Lidl nie boi się żadnych ewentualnych kontroli ze strony PIPu. Mam wrażenie, że nie tylko my jesteśmy niezadowoleni z tego co LIDL wyczynia. Nie rozumiem dlaczego pracownicy nie są sprawiedliwie traktowani. Możecie chociaż powiedzieć co takiego oferują na rozmowie rekrutacyjnej?
zdjecie uzytkownika
zmeczona123 - 2015-01-13 11:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mnie nadal dziwi naiwnosc pracownikow tej firmy!!!!Brali udzial w tych smiesznych sondazach na temat firmy,ze niby to mialo cos zmienic,a to pic na wode nigdy nie bedzie tak,firma nie moze byc stratna.Beda tak dokrecac nam srube ze wyjdzie nam bokiem zle pisanie o firmie w takich sondazach!!!!!
zdjecie uzytkownika
zmeczona123 - 2015-01-13 11:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorzej sa traktowani zastepcy-tak jak nie ludzie tylko gorsze zlo,ciagle straszeni zwolnieniami,urlop dwutygodniowy tylko wtedy gdy zaden pracownik nie chce i cale zlo ktore sie dzieje na sklepie to tylko ich wina!!!!!!a ja myslalam ze zastepcy to tacy sami pracownicy jak pozostali i imtez sie naleza taki same prawa!!!!ale bylam w bledzie!!!!
zdjecie uzytkownika
lidlowy, ale inny - 2015-01-16 19:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zapomnijcie o rozwoju... indywidualiści, wizjonerzy, Ci którzy mogli by firmę pchnąć i to tak, żeby za kilka lat nie była zjedzona przez Aldi, Tesco czy Biedrę są wycinani.
zdjecie uzytkownika
misia - 2015-01-19 18:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma sie chwali zarobkami. Kochani to jest bzdura ze płacą 2,600 zł brutto. Może taka płaca jest ale u osoby zatrudnionej na cały etat a takich praktycznie nie ma w LIDLU. Prawie wszystkie kasjerki są zatrudnione na 3/4 etatu. Na rękę wychodzi ok. 1,300 zł. Teraz kombinują jak nie zapłacic 8,5 euro za godz.jak niemiec nakazał i szukają luki w prawie tylko żeby udupić tych co wykonują najgorszą robotę za najniższą pensje. Polacy nie kupujcie w lidlu... dajecie zarobić niemcowi. No ale spokojnie nie ominie was podwyżka w tym roku wasza pensja wzrośnie o 7%. pocieszające prawda.
zdjecie uzytkownika
AJKS - 2015-01-20 01:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam tam rok i nigdy więcej. Zjechałam sobie tylko całe nerwy i muszę teraz z tym do lekarza chodzić ! Nie chodzi o prace fizycznie, bo do tego przywykłam po powiedzmy pół roku ani nawet o klientów. Chodzi o atmosfere pracowników. Jak nie spodobasz się z twarzy komuś, to masz przeje***e do samego końca. Nie ważne czy będzie się miłym i zapieprzało za dwóch i dorównasz najlepszym. Były osoby co pracowały tyle co ja, a po 9 miesiącach dali im cały etat, bo tak lizali du**. W dodatko co nie którzy zastępcy powinni dawno wylecieć za wciskanie swoich zasad i rzucanie tekstami typu " Masz to wsadzić i nie obchodzi mnie jak to zrobisz, ja ci tak każe i tak ma być zrobione" gdzie nie dało się już wyłożyć danego towaru, bo za nic nie wejdzie na półkę kolejny pełen karton po brzegi, a idiota prefekcjonista sobie wymyślił, że na jego zmianie wszystkie resztki wejdą. Albo cham zastępca którego na szczęście przenieśli, bo bym jeszcze szybciej się zwolniła rzucał tekstami typu " a dlaczego faceci mają podnosić palete ? Zarabiam tyle samo co pani " Gdzie to była 10ta paleta a widział, że jestem osobą niską / nową i dość chudą i nie daje rady podnieść tego na taką górę palet i potrzebuje pomocy. Śmiechu warte i szczyt bezczelności mówić do PS, że zastępca kierownika ma te same zarobki co PS. Gdyby nie fakt, że była to poważna praca to bym go zjechała od góry do dołu za coś takiego.
Albo inny osoba też zastępca w ogóle nie adekwatna do stanowiska, bo zero organizacji i nie daje boże miał być rewizor czy KRS to już w ogóle nic nie umiała zrobić tak ja powinna i w efekcie wychodziliśmy potem nawet po 23 do domu dopiero i to nagminnie. Tylko jej zmiana wiecznie wychodziła albo koło 23 albo po. No ludzie.. Albo poszła Ci do socjala i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie co robiła parę godzin i nagle wychodziła szczęśliwa i odkrywała ile to ona ma do zrobienia, to co my sobie dłużej posiedzimy przez nią, a ona wymyśli tysiąc chorych zadań do zrobienia których się normalnie nie robi, bo ona musi swoje zrobić i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ją interesuje oburzenie wszystkich skoro wszystko mieli zrobione to co powinno być na czas.
Po za tym znalazło się parę osób PS, szczególnie jedna taka, która chodziła za tobą i truła ci i grała na nerwach ostro swoimi durnymi uwagami i próbowała się rządzić i wymądrzać gdzie często nie miała racji. Idziesz na przerwę a ta biegnie z końca sklepu i drze ten głupi ryj za tobą bo ją olałeś i nie słuchasz i robisz swoje. Mało tego potrafiła wejść do socjala gdzie masz przerwe i rzucić ci tekstem że masz kible umyć, bo ona nie ma na to czasu. I szczerze ? Nie zrobiłam tego. Nikt kto jest tym samym pracownikiem co ja nie będzie mi rozkazywać i psuć MOJEJ przerwy tylko dlatego, bo jestem młodsza. Jak ktoś czepiał się jej jak szła na przerwe to wielce oburzona była i miałeś zejść jej z oczu.
Nie dziwię się, że wiecznie szukają pracowników do LIDLA skoro nie zrobiła porządku ze starymi.
Powinni się zastanowić dlaczego na co po niektórych sklepach tak często ludzi odchodzą ciągle.
Żadne pieniądzę nie wynagrodzą czegoś takiego. żADNE. Wróciłabym tam gdyby tylko nie było chociaż tej krzykaczki, bo zastępców można jeszcze przeboleć.. I nie jestem pierwszą osobą która z jej powodu odeszła i ogólnie z powodu traktowania. Jedyna osoba która była w porządku ok, to kierowniczka i pare pracowników.

Więc jeśli ktoś chce pracować w Lidlu, to niech lepiej szuka takiego sklepu gdzie współpracownicy to normalni ludzie a nie chodzące parapety albo kretyni..
zdjecie uzytkownika
AJKS - 2015-01-20 01:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałam dodać, że to prawda iż nikt nigdy nie pyta czy można zostać dłużej. Jest to nagminnie codziennie i masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do powiedzenia w tym, że nie możesz. Ani razu nie zapłacono mi za nadgodziny nawet po odejściu jak miałam koło 45min, a wisi pseudo reuglamin w socjalu, że płacą nam za każdą przepracowaną nasz minutę. W dodatku ktoś kto wypisywał moje Remuła z godzinami za 3 pierwsze dni jakie jeszcze były (bo nie przedłużyłam umowy i tak zakończyłam współpracę) ważne do umowy, nie ujął ich i tym samym nie zapłacono mi za to. Szczyt wszystkiego i złodziejstwo !!
Tak samo miałam wypadek przy pracy poważny i nie dostalam odszkodowania. Dlaczego ? Bo ktoś kto spisywał protokuł przeinaczył moje opowiedzenie jak do tego doszło tak, aby to była moja wina i tylko moja, a nie było to prawdą. Mało tego, byłam na L4 to co pare dni mnie pytano kiedy wrócę i co ze mną. Nie było czasu nawet na regenerację tego co zostało prawie złamane i do teraz od tego mam problemy z ręką. A w momencie wystąpienia wypadku szanowna zastępczyni mnie olała i jeszcze wcisnęła na kasę, bo ona nie może nie mieć pracownika na zmianie, bo jak to tak. W efekcie dostałam od tego dodatkowo jeszcze większego urazu ręki i po nie całej godzinie nie byłam wstanie nią już ruszać i miałam łzy w oczach z bólu i dopiero wtedy z wielką łaską po jeszcze dodatkowych 15min mnie puszczono na pogotowie do izby przyjęć, a wtedy to już nie byłam wstanie ubrać nawet kurtki ani bluz, czegokolwiek.
Żałuję, że nie złamałam ręki całkiem, może wtedy ktoś okazałaby się człowiekiem.! Do teraz mam problemy od tego z podnoszeniem czegokolwiek cieżkiego albo jak źle wyprostuję rękę bądź nie mogę na niej się opierać wcale, bo tracę czucie i mi sztywnieje.

Więc jak macie nie daj boże się uszkodzić przy pracy, to lepiej się połamcie, na lepsze Wam to wyjdzie.
zdjecie uzytkownika
babcia jarzynka - 2015-01-28 15:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro macie udokumentowane nadgodziny, których nie ma w umowie to kaska się wam nalezy. wystareczy to zgłosić w odpowiednim miejscu i firma będzie musiała wam zapłacić albo poniesie srogie konsekwencje swoich działan. ja bym chciała się tutaj zatrudnić, bo wiem że się nie dam oszukać, ale czy mam szansę od razu na umowę o pracę na czas nieokreslony?
zdjecie uzytkownika
do lalki - 2015-01-28 16:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lalka - 2014-09-27 18:25:55]:
pracujesz jako zwykly kasjer i narzekasz?? a co mamy my powiedziec jak mamy piec nf fa i szybkie rozkladanie miksow?? na moim sklepie tez byly pikające gwiazdy jak my to nazywamy i dobrze ze je zwalniaja bo nie dosc ze pika 8h na kasie nic wiecej nie robiac to jeszcze narzeka. ja mam caly etat i nie narzekam a robie wszystko od pieca do nf i fa jednoczesnie wiec ciesz sie ze Cie nie daja na nic innego tylko kase to bys wyleciala po 1 dniu
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-01-28 16:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XXX - 2014-10-02 10:07:39]:
JEŚLI KTOKOLWIEK SIEDZAC TYLKO NA KASIE SIEDZI I UWAZA SIE ZA KASJERA TO CHYBA POMYLIL SOBIE SKLEPY Z AUCHANEM....WIEC SMIESZY MNIE JAK CZYTAM ZE SIEDZI KTOS 8H I PIKA SOBIE NA KASIE HAHAHAHA"W strukturze zatrudnienia w sklepach Lidl nie funkcjonuje stanowisko kasjera. Wynika to stąd, że pracownicy mają różne obowiązki, a obsługa kasy fiskalnej jest tylko jednym z nich."
zdjecie uzytkownika
ad - 2015-02-11 15:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracownicy o ich wykorzystywaniu boją się głośno mówić bo straszy się zwolnieniem. Potwierdzam że bardzo żle się dzieje w Lidlu. Brak poszanowania pracownika nie można zaplanować dnia wolnego, urlopu, zmieniające się grafiki po kilka razy w tygodniu. Praca na telefon na zasadzie kierownik zadzwoni i musisz iść do pracy. KRS nie posiadający kwalifikacji w tej branży który nie zrozumie pracownika, krytykuje i poniewiera psychicznie. Pracujesz po kilka dni po 12h i nikt Cię nie zapyta czy możesz zostać dłużej. Nikt za dobra pracę nie podziękuje. Nadgodziny otrzymujesz w dni kiedy jesteś nie potrzebny na sklepie. Takie są realia pracy w Lidlu miastach Starachowicach i Ostrowcu Świętokrzyskim
zdjecie uzytkownika
aśka - 2015-02-14 18:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas w sklepie chłopak ugryzł jabłko na magazynie i go zwolnili dyscyplinarnie....
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-02-27 23:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako firma międzynarodowa są świadomi wielkości i obecności w życiu publicznym. Respektują różnorodność kultur oraz akceptujemy odmienność ich wartości i tradycji. W pracy kierują się filozofią firmy oraz zasadami postępowania. Celem ich pracy jest zadowolenie Klienta. Wydajność pracy i ceny sprzedaży wyznaczają ich pozycję na rynku. Intensywny rozwój zawdzięczają ciągłej ekspansji oraz podnoszeniu standardów już istniejących sklepów.
zdjecie uzytkownika
Olga - 2015-03-02 09:14:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w lidl jako sprzedawca od 2 lat, jestem bardzo zadowolona. Urodziłam po roku pracy pierwsze dziecko i teraz kiedy jestem w domu dostaję pieniądze na święta i urlop. Mało który pracodawca płaci takie świadczenia gdy jest sie na urlopie macierzynskim. Kiedy pracowalam bylo Wszystko jak nalezy, czasem trzeba było zostać dłużej w pracy ale wszystkie nadgodziny były wypłacane, żadnych problemów z urlopem, po okresie próbnym podwyżka. Jak narazie najlepszy pracodawca w Niemczech jakiego miałam.
zdjecie uzytkownika
mała - 2015-03-05 12:54:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miał ktoś może szkolenie na instruktora
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2015-03-12 08:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Instruktor to pic na wode bo i tak nie bedzie czasu na szkolenie.Poza tym mam pytanie czy w nowym roku obrotowym wszedzie takie parcie?
zdjecie uzytkownika
luk - 2015-03-14 22:56:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [AJKS - 2015-01-20 01:42:28]:
chyba w lidlu w rosji pracowalas. Gorzej niż dziecko
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-03-24 14:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@luk, a Ty tam pracowałeś bezpośrednio? bo nie wiem jakie mają być tutaj faktycznie opinie o nich i jak to wszystko wygląda? mam nadzieje, że teraz coś się ruszy w zakresie aktualizacji. Nie wiem jak wszystko działa, ale wydaje mi się, że wszystko może być jakoś ustalone wczesniej tak naprawde więc widzicie.
zdjecie uzytkownika
pracownik...podobno - 2015-03-27 11:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmie lidl niema stanowiska sprzedawca!! Jest kierownik i zastępcy i pracownicy sklepu. A niedługo nie będzie kierowników tylko menadżerowie. Tak wszystko jest na czas... włącznie z pieniedzmi. Na porzątku dzienym jest mobing ta żle patrzy, ta zawolno chodzi. Przykład idzie z góry. Ma być tak ze ks i krs chodzą po sklepie i obserwują pracowników kto za wolno pracuje ten wylatuje....
zdjecie uzytkownika
Fiddle - 2015-04-07 21:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale to nie jest wyjątek w innych sieciowych sklepach jest tak samo. Taki ten świat, szybko, jeszcze szybciej. Czas to pieniądz, pieniądz to zadowolony szef. Plusem jest to, że wykształcenia nie trzeba posiadać praktycznie w ogóle. No chyba że na wyższe stanowisko. Ale może słyszeliście coś na temat zniżek pracowniczych w Lidlu ?
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-04-23 17:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba takie rzeczy jak zniżki do Lidla to mają pracownicy już wliczeni do socjalu? no własnie, jak to wyglad,a macie opieke medyczną do tego czy już nie?
zdjecie uzytkownika
lidlowy - 2015-04-25 20:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opieka medyczna jest dobrowolna, - 40 zł od wypłaty/os. Zniżki są w większości krajów, w PL niestety nie. W innych krajach zarobki są też relatywnie 3-4x wyższe do realnych kosztów życia.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szybko i przyjemnie, trochę po niemiecku trochę po polsku, konkrety.
Pytania: Różne.
zdjecie uzytkownika
Kokn - 2015-05-23 22:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No niestety tak już jest w Polsce i w najbliższym czasie nic się chyba nie zmieni. Myślę, że praca w Lidlu jest raczej okresem przejściowym zanim nie znajdzie się niczego lepszego. Dużo pieniędzy się nie zarobi a obowiązków jest sporo no i idzie się wykończyć czasem. No ale za to nie mają dużych wymagań.
zdjecie uzytkownika
pracuje w lidl w de - 2015-07-30 13:58:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam kolegów i koleżanki z Polski. Od 1 czerwca każdemu pracownikowi w Niemczech lidl podniósł minimalna place do 11,50 euro za godzinę w nagrodę za rzetelną prace. Zaznaczam pracujemy 8 h i mamy do tego godzinę przerwy. Nie wspomnę o rabatach i tańszym życiu jakie my tu mamy.... A wy tak dalej potulnie za 2 EUR na godzinę???
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Lidl?
Zadaj pytanie
alert