Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PŻM

Pracowałeś w firmie PŻM i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
martos - 2014-05-29 22:33:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeleń - 2014-05-28 22:16:01]:
Przyjacielu masz racje w kwietniu 2013 roku kazano mi złożyć dokumenty ,wyrobiłem Vise USA na koszt wlasny wszystkie kursy ,kurs dżwigowego ,organizowanego przez PZM wszystko 4000 pln złote góry Pani WANDA z działu kadr obiecywała i zwodziła za nos .Nie mam znajomosci nie jestem synem kapitana zięciem księgowej ani wujkiem kadrowej.Liczyłem na to,ze jestem marynarzem z praktyka i doświadczeniem .Lipa Pani (usunięte przez administratora) która serdecznie pozdrawiam nie ma litości dla ludzi z nie rodziny.Szkoda słów .Pozdrawiam wszystkich marynarzy próbuję z Agencji może cos wypali siemka i AHOJ.
zdjecie uzytkownika
hen - 2014-06-20 22:21:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poważnie tak trudno dostac sie w PŻM bez jakichkolwiek znajomości? Może jednak jest na forum ktoś, komu się to udało?
zdjecie uzytkownika
hugo plywa dlugo - 2014-06-25 21:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do tego matora przez dyrektora jeden lub dwa i dymisja bo sa lepsi fachowcy,tacy jak widac z otaczajacej rzeczywistosci,ktora bezpowrotnie przemija w ciecinie i nietylko.koniunktura sie zmienia a zascianek jest nierefolmowalny.a tak nawiasem panie HEN to nie jest forfum TO JEST PIC NA WODE PORTAL ,GDZIE SIE KASUJE NIEWYGODNE WPISY ZAINTERESOWANYCH.RADZE TEGO BAGNA UNIKAC.ZYCZE POWODZENIA W ZWODACH DYLETANTOW /NARAZIE WAZNYCH/W UZYSKANIU MOZLIWOSCI HAROWY NA POLSKICH STATKACH ZA NIEADEKWATNA WYPLATE
zdjecie uzytkownika
hen - 2014-06-30 21:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hugo plywa dlugo, dzięki w takim razie za ostrzeżenie, ale co do goworka, to uważam inaczej, bez powodu opinii nie kasuja, ale wiadomo jak jakis frustrat używa wulgaryzmów piszac opinie na temat firmy, to opinia leci...
zdjecie uzytkownika
4th - 2014-07-12 13:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hen - 2014-06-20 22:21:04]:
Jasne, że są ludzie bez znajomości. Mam wielu znajomych pracujących w maszynie bez wspomnianego pokrewieństwa ze starymi czy kimkolwiek w biurze. Pare lat temu była lepsza sytuacja, ja zostałem zatrudniony 2 może 3 lata temu. Wtedy jako absolwent jednej z AM nie miałem najmniejszych problemów i bardzo szybko dostałem stałą umowę. Teraz z tego co wiem jest słabiej. Z samej pracy w sumie jestem zadowolony, firma jest wypłacalna, ludzie wiadomo zależy na kogo sie trafi. Nie ma problemu poki co żeby nawet dłużej na wolnym zostać.
zdjecie uzytkownika
4th - 2014-07-12 13:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna z rzeczy na ktore trzeba sie psychicznie przygotowac to nastawienie wieeelu w tej firmie pracujacych, od którego odechciewa sie wszystkiego - Ludzie zarabiający kilkanaście tys zł miesięcznie narzekający co kawę, ze tak strasznie malo zarabiaja ze na nic im nie starcza.
zdjecie uzytkownika
hen - 2014-07-12 20:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli to prawda i narzekają na zarobki rzedu kilku tysięcy i to jeszcze przeważnie sa w morzu przez jakiś czas, kiedy nie ma na co tego wydać, to jestem w lekkim szoku.
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-10-13 21:20:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te wasze opowieści i nie wiem czy mam się śmiać czy dziwić. Pracowałem w tej firmie sporo lat a ostatnie tylko na "jeziorowcach" w momencie kiedy zwolniłem się i pożegnałem te wszystkie układziki i te wredne babska które nas obsługiwały- byłem najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi, totalne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
MIchał - 2014-10-28 23:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
część wszystkim :) od jak dawna jest taki system ze zatrudniane są osoby tylko po znajomościach ? czy wszystkie nowo zatrudnione osoby są powiązane z już pracującymi osobami ? jak duża jest rotacja na stanowiskach ? i najważniejsze czy to jest prawda, że tak jest praktykowane ? Dzięki za wszystkie odp
zdjecie uzytkownika
Martin - 2014-11-01 01:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
papiery zlozone mam w pzm od lutego, wydalem kupe kasy na komplet papierow itp bo obiecano mi statek w maju najpozniej w czerwcu. Mamy listopad i po dziesiatkach telefonow wciaz nie poszedlem na statek. Widocznie trzeba miec znajomosci zeby sie dostac albo dac im w łape jak to zwykle w tym debilnym kraju bywa. Mam nadzieje ze firma niedlugo upadnie i te paniusie w biurach pojda na ulice proszac sie gdzies o zatrudnienie i niech zobacza jak to fajnie robic z siebie blazna. Firma totalne zero.
zdjecie uzytkownika
k - 2014-11-05 03:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Michał, w tej chwili nowi pracownicy nie są zatrudniani w ogóle a kontraktowi tylko w niewielkim stopniu. Sporo statków poszło na żyletki, kolejne nowe będą chyba w 2016 roku i do tego czasu nie ma co liczyć, że będą przyjmować nowe osoby. Jest dużo ludzi ze stałymi "umowami o prace" i nawet oni czekają teraz na statki po 4 miesiące. Do tego jest duża baza absolwentów AM Gdy i Szc, którzy brali stypendia i zatrudnienia zostać muszą zgodnie z umowami. O rotacji ciężko mówić w takim razie jeżeli nie ma nowych :) A jesli chodzi o znajomości - to chyba funkcjonuje wszędzie, chyba sam gdybym prowadził jakąkolwiek działalność i miałbym do wyboru zatrudnić kogoś z rodziny czy znajomego to bym tak zrobił, z resztą pewnie nie tylko ja.
zdjecie uzytkownika
TICHO_SS - 2014-11-06 10:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Pracuję w Pżm za marynarza już kilka lat...jak dałem radę???po prostu mam ich w d...ie..Co nie którzy powinni trafić na Mączną.Jest paru Kapitanów co w domu nie mogą rządzić i swoje frustracje wyrzucają na statku.PŻM dobrze wie co oni wyrabiają a dalej ich zatrudniają!!!jedna wielka mafia z wazeliną:)Praca jest gorsza niż w więzieniu...jedzenie..?hahaha z chęcią bym przywiązał Pana Dyrektora do krzesła i karmił go mortadelą i ciekawe czy by tak dobrze pracował...po prostu żenada...jeszcze trochę i stanę na nogi finansowo a wtedy Avidaverci roma....
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-11-07 14:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [k - 2014-11-05 03:23:15]:
Witaj kolego ja złozyłem papiery w 2013 r w kwietniu zarobiłem na własny koszt kurs dzwigowego organizowany w PŻM Visa USA zrobiona na własny kosz i nic dalej nic A/B pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
martos - 2014-11-09 11:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [k - 2014-11-05 03:23:15]:
Masz racje kolego od kwietnia 2013 czekam na statek wszystkie kursy jakie tylko kazano zrobić zrobiłem kurs oeratorów dżwigowo bobowych VisA USA wszystko w okolicach 4000 zł bez echa teraz mam im to podarować .Tylko układy się licza jak je masz to praca od zaraz tak jest dzis wszędzie ale my tego nie zmienimy Paniusie z kadr to mafia nie ma co liczyć na ich przychylność >Pozdrawiam Cie kolego powodzenia.
zdjecie uzytkownika
k - 2014-11-09 18:18:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [martos - 2014-11-09 11:15:52]:
Ciekaw jestem tylko po co w kadrach tak ludzi zwodzą skoro już chyba od roku czasu oficjalnie jest zawieszone zatrudnianie nowych pracowników. To jest podstawowy minus tej firmy - brak polityki kadrowej, zatrudnili mase ludzi i teraz trzeba długo na statki czekać. Sporo odchodzi na emerytury, sporo tez jest wyrzucanych za alkohol a do tego nowe statki będą za jakiś czas- powinno sie coś poprawić...
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-11-11 11:34:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [k - 2014-11-09 18:18:51]:
OKI dokładnie jeżeli nie mieli zamiaru zatrudnienia mnie czy Ciebie to po jakiego grzyba wpakowali nas w koszta a teraz nie ma pracy co do nowych statków to dopiero przełom 2015/16 tak,że nastepny rok czekania ale jak masz kogoś z rodzinyw PŻM to zapraszają od razu.No niestety ani Ja ani Ty kolego do tej grupy nie należymy.Pozdrawiam siemka i powodzenia
zdjecie uzytkownika
k - 2014-11-11 16:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [matros - 2014-11-11 11:34:49]:
Ja jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że zatrudniłem się przed 2010 rokiem gdy wystarczyło mieć komplet dokumentów i statek był prawie "od ręki". Teraz jestem na stałej umowie ale i tak na statki sie czeka po 4 miesiące.
zdjecie uzytkownika
cintao - 2014-11-12 15:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hen - 2014-05-24 20:52:03]:
ta bendom.czekaj tayka latka
zdjecie uzytkownika
TICHO_SS - 2014-11-13 11:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tym czekaniem to macie racje,już 3 miesiąc czekam.....jak bym wiedział że takie coś się dzieje to bym do innej pracy poszedł(nawet do biedronki) ale WYMIANA INFORMACJI między pracodawcą a pracownikiem jest na poziomie średniowiecza...żyjemy w głębokim komunizmie??? A propo wypowiedzi na wyrzucanie za alkohol...Załoga szeregowa nie może pić - Ale za to Oficerowie mogą i żadne konsekwencje ich się nie trzymają...Pozdro
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-11-13 20:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TICHO_SS - 2014-11-13 11:50:57]:
W dniu dzisiejszym rozmawiałem z nową Panią Kierownik Kadr w moje sprawie szansa na zatrudnienie /A/B/ koniec przyszłego roku czekam od 2013 .Dobrze ,że robotę sobie załawiłem na lądzie .Pozdrawiam wszystkich marosów
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-11-13 20:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TICHO_SS - 2014-11-13 11:50:57]:
W dniu dzisiejszym rozmawiałem z nową Panią Kierownik Kadr w moje sprawie szansa na zatrudnienie /A/B/ koniec przyszłego roku czekam od 2013 .Dobrze ,że robotę sobie załawiłem na lądzie .Pozdrawiam wszystkich matrosów
zdjecie uzytkownika
pluto - 2014-11-20 14:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo by mnie interesowała praca w takiej firmie, głównie ze względu na możliwe podróże. ale niestety na ich stronie internetowej w zakładce praca totalne pustki. możecie ziomki powiedzieć jakie są teraz tam u nich warunki zatrudnienia w PŻM. a żeby się dostać do nich do pracy na statku potrzebne jest zaświadczenie o niekaralności?
zdjecie uzytkownika
Martin - 2014-11-22 22:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie potrzebne jest zaswiadczenie o niekaralnosci, ale złóż papiery w PŻM. MOŻE odezwą się do ciebie za 2- 3 lata z oferta pracy za 1000 zł miesiecznie. Ja wydałem kilka tysiecy na wszystkie papiery bo obiecano mi ze pojde na statek. Zaraz minie rok jak czekam i ani slychu ani widu. Po wielu wielu telefonach i kilku odwiedzinach moze jest szansa ze pojde kiedys...
Zlozylem dziesiatki aplikacji do roznych agencji ale przyjumuja tylko tych z doswiadczeniem... Hmm.. to ja sie pytam: gdzie mam zdobyc doswiadcznie???
PS. POZDRAWIAM PANIA KASIE Z PŻM Z KADR CO WYGLADA JAK PIJACZKA WZIETA Z ULICY.
Powodzeniaaaaa!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja jak rekrutacja... 80% wszystkiego związanego z przyjęciem do PŻM były wyłącznie telefony, jako że mieszkam w Gdańsku a siedziba firmy jest w Szczecinie... 20% to była już tylko formalność, wypełnienie karty obiegowej w firmie i jazda na kontrakt do Egiptu jeszcze tego samego dnia! Także jak ktoś się mnie pyta o wrażenia z rozmowy kwalifikacyjnej, to powiem ze o nie trudno, bo głównie musiałem zawracać głowę Panu Wojtkowi :)
Pytania: Czy ma Pan wszystkie potrzebne kursy i Księżeczkę Liberyjską?
-Nie nie mam K.Liberyjskiej
-A to nie problem to załatwiamy od ręki...:P
Proszę tylko przywieźć ze sobą 2 zdjęcia...
zdjecie uzytkownika
K - 2014-11-27 10:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy kobieta może zostać marynarzem i jak to wygląda w praktyce taka praca?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-11-28 08:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jak każdy.....albo chodzić wieczorem po kabinach...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PŻM
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PŻM?
Zadaj pytanie
x