Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PŻM

Pracowałeś w firmie PŻM i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
matros - 2014-01-11 12:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Matrose - 2014-01-10 11:26:41]:
Paweł to nie żarty kwiecień 2013 złożone dokumenty wszystkie certyfikaty dżwigi ochrona na statku 20 lat na morzu , Visa USA ,a Ty Paweł mówisz 3-4 miesiace.To dziwne nadal czekam może w końcu się doczekam.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
PolstimFUn - 2014-01-15 18:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie ktorzy czekaja tyle mcy na tel. Jest wiele agencji morskich w polsce i na swiecie. Dlaczego uparliscie sie na pzm, czyli firme w ktorej rzadza chore uklady i ktorej atrakcyjnosc oscyluje w granicach zera.
pozdrawiam i zycze powodzenia
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-01-17 16:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PolstimFUn - 2014-01-15 18:53:57]:
WIDZĘ KOLEGO,ŻE MASZ WEJŚCIA W AGENCJACH W POLSCE I NA ŚWIECIE MOŻE JAKIEŚ PROPOZYCJE POZDRAWEIAM
zdjecie uzytkownika
Mariachi - 2014-02-02 19:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koncze studia zaocznie-na AM w Gdyni WM- ESO, mam pare kontraktow za soba, najtrudniej to było się załapać na pierwszy kontrakt, bo statki szkolne to za bardzo sie nie liczą. Zgadzam się z tym ze jest wiele agencji :)
Ale o ile sie ma cierpliwosc i dyplom Motorzysty to warto sie zaczepic jako motorek wlasnie w PZM. Chyba ze ktoś chce w innych agencjach robic caly czas jako kadet lub wiper :DDD Dementuję bo byłem w PZM tez jako Kadet:)
Wiec Kadet proszę państwa nie zarabia 500 baksów tylko prawie 1000:) wiec tak strasznie nie jest, w moim przypadku byłem 1 raz za kadeta, 2 razy za motorka i pare razy za wipera na stoczniach przez Marlow, generalnie im wiecej kontraktow- co za tym idzie wiedzy (jezeli ktos jest ambitny i nie jeździ cały czas na mopie szmacie i wałku -WSM) i doswiadczenia tym łatwiej jest załapać kontrakt bez ŻADNYCH wejść i znajomości, a no i podstawa to umiec cokolwiek gadac po angielsku,nie musi byc perfect bo z filipkami kazdy sie dogada :D
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-04-04 15:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PolstimFUn - 2014-01-15 18:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0) Panowie ktorzy czekaja tyle mcy na tel. Jest wiele agencji morskich w polsce i na swiecie. Dlaczego uparliscie sie na pzm, czyli firme w ktorej rzadza chore uklady i ktorej atrakcyjnosc oscyluje w granicach zera.
pozdrawiam i zycze
zdjecie uzytkownika
Abram - 2014-04-15 19:00:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jestem po technikum nawigacja mam 23lata i nigdy nie mialem problemu z robota.. poprostu trzeba dobrze szukac:-) plywam juz 3 lata pierwszy kontrakt w PZM i bylo beznadziejnie! Wyzysk ludzi! Brak nadgodzin! Lipa lipa lipa nie polecam! Pozniej bylem u norwega na cousterach a teraz siedze na statku u szweda i jest ok:-) Panowie co maja po 25 lat za AB moze chodzi poprostu o wasz wiek, poniewaz armatorzy nie chca zatrudnoac juz podstarzalych marynarzy, i w sumie maja racje. Dajcie pracowac mlodym ludziom! MORZE DLA MARYNARZY!! A nie dla taxsiarzy szewcow i calej reszty! Pozdrawiam:-)
zdjecie uzytkownika
abram - 2014-04-15 21:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PolstimFUn - 2014-01-15 18:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0) Panowie ktorzy czekaja tyle mcy na tel. Jest wiele agencji morskich w polsce i na swiecie. Dlaczego uparliscie sie na pzm, czyli firme w ktorej rzadza chore uklady i ktorej atrakcyjnosc oscyluje w granicach zera.
pozdrawiam i zycze

Abram - 2014-04-15 19:00:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0) Witam, jestem po technikum nawigacja mam 23lata i nigdy nie mialem problemu z robota.. poprostu trzeba dobrze szukac:-) plywam juz 3 lata pierwszy kontrakt w PZM i bylo beznadziejnie! Wyzysk ludzi! Brak nadgodzin! Lipa lipa lipa nie polecam! Pozniej bylem u norwega na cousterach a teraz siedze na statku u szweda i jest ok:-) Panowie co maja po 25 lat za AB moze chodzi poprostu o wasz wiek, poniewaz armatorzy nie chca zatrudnoac juz podstarzalych marynarzy, i w sumie maja racje. Dajcie pracowac mlodym ludziom! MORZE DLA MARYNARZY!! A nie dla taxsiarzy szewcow i calej reszty! Pozdrawiam:-)
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-04-17 15:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abram - 2014-04-15 21:36:42]:
Witaj kolego zastanawiam się jak Ty Przyjacielu będziesz miał 25 lat na morzu czego Ci życzę z całym szacunkiem będziesz sie czuł .Troszkę słowa nie na miejscu ja kończyłem szkołę morską w 1980 roku Ty zapewne jeszcze w planie nie byłeś, bo skakałeś z jajka na jajko i troszkę kultury kolego dla starszych żółtodziobie.Wesołych ŚWIĄT CI ŻYCZĘ I STOPY WODY POD KILEM.
zdjecie uzytkownika
abram - 2014-04-19 21:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [matros - 2014-04-17 15:21:32]:
Plywajac 25 lat nawet za marynarza w tamtych czasach powinienes miec odlozone troszke grosza na teraz znalezc sobie spokojna robote gdzies za ciecia zeby sie nie nudzic i cieszyc sie zyciem:-) a jezeli nie masz odlozone to slabo plywales.. poza tym gdybys byl faktycznie dobry nie bylo by problemu z robota.. szanuje straszych kolegow ale zrozumcie ze na morze potrzeba mlodych silnych zdrowych i energicznych ludzi! Mieliscie swoje 5 min ktore trwalo 25 lat wiec dajcie teraz pracowac zoltodzioba! Teraz jest czas dla nas na plywanie! Do 90tki chcesz plywac? Zajmij sie rodzina i tak jest poszkodowana bo pewnie nigdy Cie nie bylo.. Wesolych :-) pozdrawiam:-)
zdjecie uzytkownika
Żona marynarza - 2014-05-07 13:26:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To masakra jakaś ,aby teraz kobity utrzymywały swoich mężów ,którzy pracują w firmie tak sławnej jak PŻM.Dziwię się ,że jeszcze nie strajkują. chodzą pogłoski ,że tv chcą wezwać i udowodnić jak wygląda prawda. Ani paczek na święta, ani 13-tki.!!!!!!!!??????? siedzą w domu ,czekając na statek i nic nie zarabiają. a o ZUS ie już nic nie mówię. Połowę tylko płacę 120 USD ,a czy wiedzą ile wynosi ZUS prawie 500.!!!! Za granicą płacą nawet na dzieci .Atu nawet dziecko paczki od tatusia nie widziało ,a ma już prawie 6 lat. Co tu mówić nie ma się czym chwalić . Dajcie wreszcie ludziom pieniądze bo będzie strajk.
zdjecie uzytkownika
Żona marynarza - 2014-05-07 13:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dodam jeszcze,że wiem co to jest ciężka praca bo sama pracuję po 10 godzin dziennie. Martwi mnie to ,że marynarze żyją w jakim dziwnym świecie .o nic nie walczą są jak trupy z "Tytanika" , na wszystko się godzą ... A tak myślę nie powinno być. Jetem żoną marynarza już 20 lat i mogę coś na ten temat powiedzieć.
Praca ich ciężka, myślę ,że powinni zarabiać godnie. A w tej chwili tak nie jest. Górnicy mają 13 i 14 pensje. A praca porównywalnie ciężka. Mam nadzieję tylko,że
góra to wreszcie przemyśli i zmieni. Bo żony nie mogą zarabiać więcej od mężów w PŻM.
zdjecie uzytkownika
zen - 2014-05-07 19:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dinozaury prosimy przejść na emeryture. dajcie pracować młodym.
zdjecie uzytkownika
janko - 2014-05-07 20:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pzm to socjalistyczne ustrojstwo w afykansko kapitalistycznej polsce.da sie zyc wedlug standardow jego wielebnych bonzow jazdzacych po statkach i sugerujacych kto jest dobry a kto mysli to wrog .taka droga to ta sama co prowdzi do niczego.
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-05-11 21:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czekam już ponad rok na przyjęcie Pani WANDA to jest tam w tej firmie chyba ważniejsza od dyrektora Szynkaruka ,a jej jedeyne słowa jakie wychodzą z jej ust to nie mam nic dla pana, jak dzwonię po dwa razy w tygodniu szkoda słów.Pozdrawiam marynarzy siema A/B.
zdjecie uzytkownika
hen - 2014-05-24 20:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ah ta polska żegluga morska, kiepsko, że takie przestoje mają, może teraz na wakacje będą jakieś możliwości.
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-05-27 20:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie minął rok i dwa miesiace jak czekam na zamustrowanie.A/B wtopiłem na kursy około 4000 plus kurs na dzwigi statkowe organizowany przez PŻM.PANI WANDA to ma serce z marmuru .Dużo zdrowia dla Pani Wandy z Działu kadr.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
jeleń - 2014-05-28 22:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli nie jesteś synem kapitana, mężem księgowej, zieciem kadrowej bądź też kimkolwiek z rodziny wyżej postawionych pań i panów, nie masz co szukać w tej "rodzinnej" firmie. Kłamią w żywe oczy i zbywaja człowieka z zimną krwią po to tylko żeby upchnac swojego.
zdjecie uzytkownika
martos - 2014-05-29 22:33:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeleń - 2014-05-28 22:16:01]:
Przyjacielu masz racje w kwietniu 2013 roku kazano mi złożyć dokumenty ,wyrobiłem Vise USA na koszt wlasny wszystkie kursy ,kurs dżwigowego ,organizowanego przez PZM wszystko 4000 pln złote góry Pani WANDA z działu kadr obiecywała i zwodziła za nos .Nie mam znajomosci nie jestem synem kapitana zięciem księgowej ani wujkiem kadrowej.Liczyłem na to,ze jestem marynarzem z praktyka i doświadczeniem .Lipa Pani (usunięte przez administratora) która serdecznie pozdrawiam nie ma litości dla ludzi z nie rodziny.Szkoda słów .Pozdrawiam wszystkich marynarzy próbuję z Agencji może cos wypali siemka i AHOJ.
zdjecie uzytkownika
hen - 2014-06-20 22:21:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poważnie tak trudno dostac sie w PŻM bez jakichkolwiek znajomości? Może jednak jest na forum ktoś, komu się to udało?
zdjecie uzytkownika
hugo plywa dlugo - 2014-06-25 21:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do tego matora przez dyrektora jeden lub dwa i dymisja bo sa lepsi fachowcy,tacy jak widac z otaczajacej rzeczywistosci,ktora bezpowrotnie przemija w ciecinie i nietylko.koniunktura sie zmienia a zascianek jest nierefolmowalny.a tak nawiasem panie HEN to nie jest forfum TO JEST PIC NA WODE PORTAL ,GDZIE SIE KASUJE NIEWYGODNE WPISY ZAINTERESOWANYCH.RADZE TEGO BAGNA UNIKAC.ZYCZE POWODZENIA W ZWODACH DYLETANTOW /NARAZIE WAZNYCH/W UZYSKANIU MOZLIWOSCI HAROWY NA POLSKICH STATKACH ZA NIEADEKWATNA WYPLATE
zdjecie uzytkownika
hen - 2014-06-30 21:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hugo plywa dlugo, dzięki w takim razie za ostrzeżenie, ale co do goworka, to uważam inaczej, bez powodu opinii nie kasuja, ale wiadomo jak jakis frustrat używa wulgaryzmów piszac opinie na temat firmy, to opinia leci...
zdjecie uzytkownika
4th - 2014-07-12 13:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hen - 2014-06-20 22:21:04]:
Jasne, że są ludzie bez znajomości. Mam wielu znajomych pracujących w maszynie bez wspomnianego pokrewieństwa ze starymi czy kimkolwiek w biurze. Pare lat temu była lepsza sytuacja, ja zostałem zatrudniony 2 może 3 lata temu. Wtedy jako absolwent jednej z AM nie miałem najmniejszych problemów i bardzo szybko dostałem stałą umowę. Teraz z tego co wiem jest słabiej. Z samej pracy w sumie jestem zadowolony, firma jest wypłacalna, ludzie wiadomo zależy na kogo sie trafi. Nie ma problemu poki co żeby nawet dłużej na wolnym zostać.
zdjecie uzytkownika
4th - 2014-07-12 13:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna z rzeczy na ktore trzeba sie psychicznie przygotowac to nastawienie wieeelu w tej firmie pracujacych, od którego odechciewa sie wszystkiego - Ludzie zarabiający kilkanaście tys zł miesięcznie narzekający co kawę, ze tak strasznie malo zarabiaja ze na nic im nie starcza.
zdjecie uzytkownika
hen - 2014-07-12 20:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli to prawda i narzekają na zarobki rzedu kilku tysięcy i to jeszcze przeważnie sa w morzu przez jakiś czas, kiedy nie ma na co tego wydać, to jestem w lekkim szoku.
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-10-13 21:20:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te wasze opowieści i nie wiem czy mam się śmiać czy dziwić. Pracowałem w tej firmie sporo lat a ostatnie tylko na "jeziorowcach" w momencie kiedy zwolniłem się i pożegnałem te wszystkie układziki i te wredne babska które nas obsługiwały- byłem najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi, totalne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PŻM
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x