Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PŻM

Pracowałeś w firmie PŻM i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
TICHO_SS - 2014-11-06 10:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Pracuję w Pżm za marynarza już kilka lat...jak dałem radę???po prostu mam ich w d...ie..Co nie którzy powinni trafić na Mączną.Jest paru Kapitanów co w domu nie mogą rządzić i swoje frustracje wyrzucają na statku.PŻM dobrze wie co oni wyrabiają a dalej ich zatrudniają!!!jedna wielka mafia z wazeliną:)Praca jest gorsza niż w więzieniu...jedzenie..?hahaha z chęcią bym przywiązał Pana Dyrektora do krzesła i karmił go mortadelą i ciekawe czy by tak dobrze pracował...po prostu żenada...jeszcze trochę i stanę na nogi finansowo a wtedy Avidaverci roma....
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-11-07 14:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [k - 2014-11-05 03:23:15]:
Witaj kolego ja złozyłem papiery w 2013 r w kwietniu zarobiłem na własny koszt kurs dzwigowego organizowany w PŻM Visa USA zrobiona na własny kosz i nic dalej nic A/B pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
martos - 2014-11-09 11:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [k - 2014-11-05 03:23:15]:
Masz racje kolego od kwietnia 2013 czekam na statek wszystkie kursy jakie tylko kazano zrobić zrobiłem kurs oeratorów dżwigowo bobowych VisA USA wszystko w okolicach 4000 zł bez echa teraz mam im to podarować .Tylko układy się licza jak je masz to praca od zaraz tak jest dzis wszędzie ale my tego nie zmienimy Paniusie z kadr to mafia nie ma co liczyć na ich przychylność >Pozdrawiam Cie kolego powodzenia.
zdjecie uzytkownika
k - 2014-11-09 18:18:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [martos - 2014-11-09 11:15:52]:
Ciekaw jestem tylko po co w kadrach tak ludzi zwodzą skoro już chyba od roku czasu oficjalnie jest zawieszone zatrudnianie nowych pracowników. To jest podstawowy minus tej firmy - brak polityki kadrowej, zatrudnili mase ludzi i teraz trzeba długo na statki czekać. Sporo odchodzi na emerytury, sporo tez jest wyrzucanych za alkohol a do tego nowe statki będą za jakiś czas- powinno sie coś poprawić...
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-11-11 11:34:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [k - 2014-11-09 18:18:51]:
OKI dokładnie jeżeli nie mieli zamiaru zatrudnienia mnie czy Ciebie to po jakiego grzyba wpakowali nas w koszta a teraz nie ma pracy co do nowych statków to dopiero przełom 2015/16 tak,że nastepny rok czekania ale jak masz kogoś z rodzinyw PŻM to zapraszają od razu.No niestety ani Ja ani Ty kolego do tej grupy nie należymy.Pozdrawiam siemka i powodzenia
zdjecie uzytkownika
k - 2014-11-11 16:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [matros - 2014-11-11 11:34:49]:
Ja jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że zatrudniłem się przed 2010 rokiem gdy wystarczyło mieć komplet dokumentów i statek był prawie "od ręki". Teraz jestem na stałej umowie ale i tak na statki sie czeka po 4 miesiące.
zdjecie uzytkownika
cintao - 2014-11-12 15:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hen - 2014-05-24 20:52:03]:
ta bendom.czekaj tayka latka
zdjecie uzytkownika
TICHO_SS - 2014-11-13 11:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tym czekaniem to macie racje,już 3 miesiąc czekam.....jak bym wiedział że takie coś się dzieje to bym do innej pracy poszedł(nawet do biedronki) ale WYMIANA INFORMACJI między pracodawcą a pracownikiem jest na poziomie średniowiecza...żyjemy w głębokim komunizmie??? A propo wypowiedzi na wyrzucanie za alkohol...Załoga szeregowa nie może pić - Ale za to Oficerowie mogą i żadne konsekwencje ich się nie trzymają...Pozdro
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-11-13 20:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TICHO_SS - 2014-11-13 11:50:57]:
W dniu dzisiejszym rozmawiałem z nową Panią Kierownik Kadr w moje sprawie szansa na zatrudnienie /A/B/ koniec przyszłego roku czekam od 2013 .Dobrze ,że robotę sobie załawiłem na lądzie .Pozdrawiam wszystkich marosów
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-11-13 20:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TICHO_SS - 2014-11-13 11:50:57]:
W dniu dzisiejszym rozmawiałem z nową Panią Kierownik Kadr w moje sprawie szansa na zatrudnienie /A/B/ koniec przyszłego roku czekam od 2013 .Dobrze ,że robotę sobie załawiłem na lądzie .Pozdrawiam wszystkich matrosów
zdjecie uzytkownika
pluto - 2014-11-20 14:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo by mnie interesowała praca w takiej firmie, głównie ze względu na możliwe podróże. ale niestety na ich stronie internetowej w zakładce praca totalne pustki. możecie ziomki powiedzieć jakie są teraz tam u nich warunki zatrudnienia w PŻM. a żeby się dostać do nich do pracy na statku potrzebne jest zaświadczenie o niekaralności?
zdjecie uzytkownika
Martin - 2014-11-22 22:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie potrzebne jest zaswiadczenie o niekaralnosci, ale złóż papiery w PŻM. MOŻE odezwą się do ciebie za 2- 3 lata z oferta pracy za 1000 zł miesiecznie. Ja wydałem kilka tysiecy na wszystkie papiery bo obiecano mi ze pojde na statek. Zaraz minie rok jak czekam i ani slychu ani widu. Po wielu wielu telefonach i kilku odwiedzinach moze jest szansa ze pojde kiedys...
Zlozylem dziesiatki aplikacji do roznych agencji ale przyjumuja tylko tych z doswiadczeniem... Hmm.. to ja sie pytam: gdzie mam zdobyc doswiadcznie???
PS. POZDRAWIAM PANIA KASIE Z PŻM Z KADR CO WYGLADA JAK PIJACZKA WZIETA Z ULICY.
Powodzeniaaaaa!
zdjecie uzytkownika
K - 2014-11-27 10:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy kobieta może zostać marynarzem i jak to wygląda w praktyce taka praca?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-11-28 08:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jak każdy.....albo chodzić wieczorem po kabinach...
zdjecie uzytkownika
matis - 2014-12-12 19:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kobieta nie moze zostac marynarzem. chyba ze na burcie jako cipodajka.
pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Salvador Dali - 2014-12-16 00:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ten przebieg rozmowy kwalifikacyjnej miał miejsce pewnie grubo kilka lat temu jak potrzebowali ludzi(teraz maja ich za duzo), albo panu wojtkowi koles zrobil bardzo dobrze i dostal sie bez gadania. I moze jeszcze pani kasi podarowal duzo bombonierke z alkoholem. To sie nie dziwie.
zdjecie uzytkownika
mw - 2015-01-07 21:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ALE SKORO JEST TAK ZLE TO DLACZEGO WSZYSCY CHCA PRACOWAC W TEJ FIRMIE?
RAZ JEST DOBRZE RAZ ZLE JAK TO NA STATKU
NIE MA CO NARZEKAC
zdjecie uzytkownika
Studencik - 2015-01-20 14:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, robię projekt z przedmiotu Transport, Technologie i Infrastruktura na PP, gdzie muszę przewieźć 100 000 ton węgla kamiennego z kaliningradu do Duisdorfu, Ale interesuje mnie jaki jest koszt przemieszczenia tych 100 000 ton statkami z Kaliningradu do Lubecki, oraz świnoujśćia. Nie pogardziłbym informacją o kosztach przeładunku w kaliningradzie i Lubecke
zdjecie uzytkownika
sten - 2015-01-26 22:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziwie sie,ze tyle osob czeka na prace w PZM,jest wiele innych firm,podszkolic j.angielski i smigac z zagranicznej agencji albo offshore.
PZM to nie marynarstwo to stan umyslu...wiele osob chce tu pracowac bo jest bezpiecznie,jezeyk angielski niepotrzebny,cala polska zaloga.....masakra.
zdjecie uzytkownika
cmk - 2015-01-30 10:14:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sten - 2015-01-26 22:52:01]:
Dziwisz się? Ja nie. Pracuję i wcale nie mam zamiaru tego zmieniać. Zarobki jak spojrzeć na inne oferty pracy na statkach w sektorze masowym są całkiem dobre. Wystarczy przeglądnąć wiodące strony z ofertami, duża część firm oferuje pieniądze mniejsze niż PŻM. Plusy, które składają się na wynagrodzenie są też inne - dodatek na ZUS, prywatne ubezpieczenie zdrowotne, zwroty za wczasy czy nawet wyjścia do kina, teatru, na koncerty i inne z funduszu socjalnego. A czy język Angielski nie jest potrzebny? to już kwestia względna, mnie do pracy jakoś potrzebny jest ...nawet jakieś informacje przyszły, że będą testy przed zamustrowaniem, na razie co prawda dla załóg szeregowych ale będą.
zdjecie uzytkownika
matros - 2015-01-30 10:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cmk - 2015-01-30 10:14:32]:
Witaj cmk jestem z całym poważaniem za ,przepracowałem na morzu 25 lat u polskich i zagranicznych armatorów od dwóch lat oczekuję na przyjęcie do PŻM tj.od kwietnia 2013 i nadal czekam .PŻM to stabilność w zatrudnieniu czego nie ma w agencjach bo po kontrakcie mówią bay .Pozdrawiam matrosów .
zdjecie uzytkownika
sad - 2015-02-04 16:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ile obecnie czeka sie na zamustrowanie na asystenta elektryka?
zdjecie uzytkownika
oss - 2015-02-06 08:31:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakich starych i pierwszych oficerow unikac? Z jakimi plywac zeby bylo normalnie? I robota zrobiona i atmosfera ok?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja jak rekrutacja... 80% wszystkiego związanego z przyjęciem do PŻM były wyłącznie telefony, jako że mieszkam w Gdańsku a siedziba firmy jest w Szczecinie... 20% to była już tylko formalność, wypełnienie karty obiegowej w firmie i jazda na kontrakt do Egiptu jeszcze tego samego dnia! Także jak ktoś się mnie pyta o wrażenia z rozmowy kwalifikacyjnej, to powiem ze o nie trudno, bo głównie musiałem zawracać głowę Panu Wojtkowi :)
Pytania: Czy ma Pan wszystkie potrzebne kursy i Księżeczkę Liberyjską?
-Nie nie mam K.Liberyjskiej
-A to nie problem to załatwiamy od ręki...:P
Proszę tylko przywieźć ze sobą 2 zdjęcia...
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-02-06 16:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sad - 2015-02-04 16:53:24]:
Przypuszczalnie nie doczekasz się wcale bo elektryków jest w tej chwili pod dostatkiem a asystentów zatrudnia się bardzo niewielu. Jeśli już to z bazy ludzi, którzy jeżdżą regularnie. Przez ostatnie cztery statki nie spotkałem asystenta.
zdjecie uzytkownika
BOSMAN - 2015-02-13 00:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Salvador Dali - 2014-12-16 00:44:36]:
Witam pracuje w PŻM ie 26 lat i nie spotkałem się z takimi sytuacjami .Człowieku te DZIEWCZYNY są nieraz lepsze w pracy jak starzy MATROSI dokładne nie siedzą ciągle za kominxem i nie palą fajek i przedewszystkim chcą sie czegoś nauczyć w przeciwieństwie do tych super maryniarzy z zagranicznych "srakopchajów"co przychodzą do firmy 'PŁYWAĆ "A NIE PRACOWAĆ.oSOBIŚCIE MIAŁEM NA POKŁADZIE KILKA DZIEWCZYN I ZŁEGO SŁOWA NIE POWIEM A O TAKICH SYTUACJACH to mam własne zdanie poprostu :opowieści z mchu i paproci. BOSMAN
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PŻM
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PŻM?
Zadaj pytanie