brak logo

PŻM

Szczecin

Opinie o PŻM

matros 2014-11-13 20:13:32
W dniu dzisiejszym rozmawiałem z nową Panią Kierownik Kadr w moje sprawie szansa na zatrudnienie /A/B/ koniec przyszłego roku czekam od 2013 .Dobrze ,że robotę sobie załawiłem na lądzie .Pozdrawiam wszystkich marosów
matros 2014-11-13 20:14:17
W dniu dzisiejszym rozmawiałem z nową Panią Kierownik Kadr w moje sprawie szansa na zatrudnienie /A/B/ koniec przyszłego roku czekam od 2013 .Dobrze ,że robotę sobie załawiłem na lądzie .Pozdrawiam wszystkich matrosów
pluto 2014-11-20 14:38:36
bardzo by mnie interesowała praca w takiej firmie, głównie ze względu na możliwe podróże. ale niestety na ich stronie internetowej w zakładce praca totalne pustki. możecie ziomki powiedzieć jakie są teraz tam u nich warunki zatrudnienia w PŻM. a żeby się dostać do nich do pracy na statku potrzebne jest zaświadczenie o niekaralności?
Martin 2014-11-22 22:54:28
nie potrzebne jest zaswiadczenie o niekaralnosci, ale złóż papiery w PŻM. MOŻE odezwą się do ciebie za 2- 3 lata z oferta pracy za 1000 zł miesiecznie. Ja wydałem kilka tysiecy na wszystkie papiery bo obiecano mi ze pojde na statek. Zaraz minie rok jak czekam i ani slychu ani widu. Po wielu wielu telefonach i kilku odwiedzinach moze jest szansa ze pojde kiedys...
Zlozylem dziesiatki aplikacji do roznych agencji ale przyjumuja tylko tych z doswiadczeniem... Hmm.. to ja sie pytam: gdzie mam zdobyc doswiadcznie???
PS. POZDRAWIAM PANIA KASIE Z PŻM Z KADR CO WYGLADA JAK PIJACZKA WZIETA Z ULICY.
Powodzeniaaaaa!
2
K 2014-11-27 10:55:54
A czy kobieta może zostać marynarzem i jak to wygląda w praktyce taka praca?
2
xxx 2014-11-28 08:37:25
Musi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jak każdy.....albo chodzić wieczorem po kabinach...
matis 2014-12-12 19:29:16
kobieta nie moze zostac marynarzem. chyba ze na burcie jako cipodajka.
pozdrawiam.
1
Salvador Dali 2014-12-16 00:44:36
A ten przebieg rozmowy kwalifikacyjnej miał miejsce pewnie grubo kilka lat temu jak potrzebowali ludzi(teraz maja ich za duzo), albo panu wojtkowi koles zrobil bardzo dobrze i dostal sie bez gadania. I moze jeszcze pani kasi podarowal duzo bombonierke z alkoholem. To sie nie dziwie.
1
mw 2015-01-07 21:32:40
ALE SKORO JEST TAK ZLE TO DLACZEGO WSZYSCY CHCA PRACOWAC W TEJ FIRMIE?
RAZ JEST DOBRZE RAZ ZLE JAK TO NA STATKU
NIE MA CO NARZEKAC
1
Studencik 2015-01-20 14:25:07
Witam, robię projekt z przedmiotu Transport, Technologie i Infrastruktura na PP, gdzie muszę przewieźć 100 000 ton węgla kamiennego z kaliningradu do Duisdorfu, Ale interesuje mnie jaki jest koszt przemieszczenia tych 100 000 ton statkami z Kaliningradu do Lubecki, oraz świnoujśćia. Nie pogardziłbym informacją o kosztach przeładunku w kaliningradzie i Lubecke
sten 2015-01-26 22:52:01
Dziwie sie,ze tyle osob czeka na prace w PZM,jest wiele innych firm,podszkolic j.angielski i smigac z zagranicznej agencji albo offshore.
PZM to nie marynarstwo to stan umyslu...wiele osob chce tu pracowac bo jest bezpiecznie,jezeyk angielski niepotrzebny,cala polska zaloga.....masakra.
2
cmk 2015-01-30 10:14:32
Dziwisz się? Ja nie. Pracuję i wcale nie mam zamiaru tego zmieniać. Zarobki jak spojrzeć na inne oferty pracy na statkach w sektorze masowym są całkiem dobre. Wystarczy przeglądnąć wiodące strony z ofertami, duża część firm oferuje pieniądze mniejsze niż PŻM. Plusy, które składają się na wynagrodzenie są też inne - dodatek na ZUS, prywatne ubezpieczenie zdrowotne, zwroty za wczasy czy nawet wyjścia do kina, teatru, na koncerty i inne z funduszu socjalnego. A czy język Angielski nie jest potrzebny? to już kwestia względna, mnie do pracy jakoś potrzebny jest ...nawet jakieś informacje przyszły, że będą testy przed zamustrowaniem, na razie co prawda dla załóg szeregowych ale będą.
5
matros 2015-01-30 10:23:01
Witaj cmk jestem z całym poważaniem za ,przepracowałem na morzu 25 lat u polskich i zagranicznych armatorów od dwóch lat oczekuję na przyjęcie do PŻM tj.od kwietnia 2013 i nadal czekam .PŻM to stabilność w zatrudnieniu czego nie ma w agencjach bo po kontrakcie mówią bay .Pozdrawiam matrosów .
sad 2015-02-04 16:53:24
witam ile obecnie czeka sie na zamustrowanie na asystenta elektryka?
oss 2015-02-06 08:31:18
A jakich starych i pierwszych oficerow unikac? Z jakimi plywac zeby bylo normalnie? I robota zrobiona i atmosfera ok?
1
Kamil 2015-02-06 16:13:37
Przypuszczalnie nie doczekasz się wcale bo elektryków jest w tej chwili pod dostatkiem a asystentów zatrudnia się bardzo niewielu. Jeśli już to z bazy ludzi, którzy jeżdżą regularnie. Przez ostatnie cztery statki nie spotkałem asystenta.
2
BOSMAN 2015-02-13 00:03:28
Witam pracuje w PŻM ie 26 lat i nie spotkałem się z takimi sytuacjami .Człowieku te DZIEWCZYNY są nieraz lepsze w pracy jak starzy MATROSI dokładne nie siedzą ciągle za kominxem i nie palą fajek i przedewszystkim chcą sie czegoś nauczyć w przeciwieństwie do tych super maryniarzy z zagranicznych "srakopchajów"co przychodzą do firmy 'PŁYWAĆ "A NIE PRACOWAĆ.oSOBIŚCIE MIAŁEM NA POKŁADZIE KILKA DZIEWCZYN I ZŁEGO SŁOWA NIE POWIEM A O TAKICH SYTUACJACH to mam własne zdanie poprostu :opowieści z mchu i paproci. BOSMAN
2
Pokład 2015-03-07 13:22:08
A po co elektrykowi asystent?do przykręcenia żarówki?Dziwię się że asystenci zarabiają więcej niż marynarz:/ albo cadet pokl......ale to tylko PŻM:)
2
guest 2015-03-07 17:27:15
mhmm, to według Ciebie elektryk na statku tylko żarówki wymienia? jeśli tak to ja się nie dziwię, że vice versa na temat marynarzy jest zdanie, że tylko stukają i na trapie w porie "pracują".
motorek 2015-03-18 22:13:58
witam wie ktos moze jaka jest obecnie sytuacja z zatrudnieniem na stanowisko motorzysty w PŻM z gory dzieki za odpowiedz
mech 2015-03-20 01:12:13
Według oficjalnej wersji nowi pracownicy nie są zatrudniani wcale.
2
mw 2015-04-04 00:24:13
wesolych swiat dla tych co chca na statek sa na statku oraz tych co nie beda na statku bo w biurze siedza.
oss 2015-04-04 00:30:02
widze ze nie uzyskam odpowiedzi na moje pytanie. tylko w ''wacku'' kazdy cwany.
jan jakub 2015-04-04 06:44:16
I nawet w wacku tez liza tylek1 i 2mechanikowi,zeby ankieta z opinia byla dobrze spreparowana i nie dala mozliwosci zalapania sie na statek nastepnemu pociotkowi z rodziny,a persektywy sa obiecujace,co roku firma daje 1% podwyzki,tak wiec paluszek bez gliceryny komu trzeba i kablowanie z podkresleniem,ze tylko Ja jestem najlepszy.
jan jakub 2015-04-04 19:08:12
Zapomnialem dodac do oceny powyzej ,ze jak masz wyzsza uczelnie to jestes wrogiem dla idioty ,ktory z ciebie chce zrobic idiote do kwadratu.Praca tutaj jest oglednie mowiac jest bardzo meczaca i bez perspektyw.Pisze ten tekst w wielka sobote autentycznie szczerze bez picu ku przestrodze mlodych malo doswiadczonych marynarzy.WSzyscy armatorzy,ale nie ten.PRzyklad mialem ciezko chra zone ,potrzebowalem troche pieniedzy na leki,ale skadrze zla opinia i dowidzenia.To tylko mala dygresja.temat jest nieaktualny poniewaz zona mi zmarla,lecz w sercu pozostaje ta wlasnie ocena.
2
rabarbar 2015-04-08 14:30:40
Zgadzam sie z opinia ze te mlode dziewczyny na statku pozwalaja sobie na sex z zaloga .to sa tylko ludzie i tyle miesiecy.a zony i dziewczyny czekaja na swoich mezczyzn .JA PLACZE PO NOCACH BO JESTEM MATKA MARYNARZA .opamietajcie sie.
2
pani agnieszka 2015-07-10 15:04:55
@rabarbar kiedyś byłam dziewczyną na statku i zupełnie nie zgadzam się z twoim komentarzem. natomiast po drugie chyba jednak pomyliłaś branże bo to jest branża typu produkcja znaków drogowych i słupków parkingowych. oni nie szukają do pracy marynarzy tylko pracowników biurowych w józefowie i lublinie
p 2015-09-07 13:21:56
A stukanie młotkiem, maźniecie farbą i siedzenie przy trapie to ciężka robota? No czasem ładownie umyć i pokład, po czym elektryk ma robotę z zalanymi lampami, sygnalizatorami, skrzynkami bo ciężko lać wodę i pomyśleć.
miśka 2015-09-07 16:25:05
chcę się zatrudnić w józefowie przy obsłudze klienta dlatego poszukuję informacji jak dokładnie wygląda, jest ona powiązana z moim marketingowym wykształceniem, ale powiem szczerze, że doświadczenia za dużego nie mam dlatego zastanawiam się, czy mam jakiekolwiek szanse na dostanie się do tej firmy i nabywanie tam doświadczenia
przyjemniaczek 2015-11-27 12:47:01
pracuja chwile i za nastenym rejsem uciekaja gdzie indziej...najmniej platna robota i plywajacy zlom...poza tym zlodzieje kapitanowie nie znajacy jezykow to mega wstyd dla PZM...ludzie gloduja na statkach i sporzadzaja pozniej czarne listy na ktorych widnieja zjodzieje ktorzy kosztem ludzi wsadzaja sobie do kieszeni dolary za falszowane faktury...sprawa wyglada bardz prosto...kapitan zamyka sie u siebie z dostawca zywnosci a tamten zamiast 4 tys dolcow wystawia fakture na 6 tys $...a glupkowaty PZM daje sie rolowac za nos...kolega opowiadal jak pod Wenezuela stal statek miesiac i nie bylo co jesc to jedli smierdzace mieso...nie do pomyslenia np u Norwega czy Niemca
4
miśka 2015-11-27 17:34:48
kurcze nie wiedziałam, że to tak wygląda, a teraz poszukują właśnie specjalistów sprzedaży i zamówień publicznych oraz specjalisty marketingu internetowego, ta druga opcja mnie kręci choć jak pisałam nie mam za dużego doświadczenia, ale mam lic. z marketingu
gfd 2015-11-29 20:59:09
@miśka mnie również bardziej podoba się oferta na stanowisko specjalsity sprzedaży i zamównień publicznych w Józefowie, ciekawe jaką umowę oferują tam
cho cho 2015-12-02 01:18:27
@gfd - napisali tylko, że zatrudnienie jest na stałe, ale faktycznie szkoda, że nie określili jakiego rodzaju umowa jest u nich zapewniana. Szkoda, ale dobrze, że znam się na pakiecie ms office.
maoa 2015-12-04 13:50:49
specjalista marketingu internetowego to ejst już powazne stanowisko, nic dziwnego, ze wymagają już wykształcenia kierunkowego to zawsze jest na plus dla firmy.
Janko muzykant 2015-12-30 15:15:21
Cisza i spokój jak w rodzinnym grobowcu?najlepszego w nowym 2016 roku a najbardziej liczę,źe zima nie wyemigruje z POLSKI,a partyjny świr jak ptasia grypa nie zaatakuje polskie elity czego sobie i wam źycie.
babeczka 2016-01-03 11:27:14
Hej, wiecie może czy ogłoszenie na inspektora nadzoru jest wciąż aktualne? Oczekują przynależności do polskiej izby inżynierów budownictwa, ale nie określili rodzaju zawieranej umowy.
Marynarz wachtowy 2016-01-04 16:23:06
Witam pomorze ktoś przekonać Panie z biura do zapisania na kolejny kontrakt OS (jestem już po jednym) i chciałbym pracować dalej lecz puki co muszę czekać na kolejne statki
567 2016-01-05 14:30:47
@babeczka no z tego co ja sie orientuje to niestety na chwile obecna frima nie ma zadnych ofert pracy, musisz poczekac moze za jakis cxas znow cos wstawia
O/S 2016-01-24 20:19:56
Wie ktoś może na jakich statkach jest już internet?
1
lukasz 2016-01-24 20:32:07
@567 szukają, szukają :) Co prawda księgowych, ale na samodzielne stanowisko. Ja się nie łapię, nie moja branża całkowicie, ale może ktoś będzie zainteresowany.
Jacek 2016-02-24 15:20:27
Plywam w PZM 6 lat.I i jak do tej pory nie moge narzekac na plywanie w tej firmie
Wyplata jest ok,zawsze na czas,socjal mamy wyplacany,zus oplacany.
A ludzie jak ludzie jedni gorsi drudzy lepsi.I na to zadna firma nie ma wplywu,dopoki sie na nim nie pozna.A jesli chodzi o kadry to nie mam z nimi zadnych problemow po mimo tego ze zalatwiam wszystko przez telefon,bo nie jestem z Szczecina.

Pozdrawiam
nezik 2016-03-15 21:27:57
Jacek, dzięki za info, bo sam się zastanawiam nad praca w Polskiej Żegludze Morskiej. Słyszałem, że mile widziani sa studenci po akademii morskiej w szczecinie, nie wymagaja doświadczenia, wystacza studia.
rado 2016-03-18 14:58:25
rzeczywiście też obiło mi się o uszy , że studia tutaj wystarczą. Co do doświadczenia to oczywiście jest mile widziane ale nie jest żadną koniecznością
fuak 2016-03-20 20:36:52
no tak, tu właśnie jeśli chodzi o studia to patrzą na dyplom, na pewno też na praktyki, wiec wiecie jak to wygląda tak naparwde różnie bardzo jednak z tego co widze.
kjhljs 2016-03-22 21:16:24
niestety na chwile obecną nie ma żadnych ofert pracy od PŻM. Ale skoro móicie ze studia wystarcza to warto obserwować kiedy firma wrzuci nowe ogłoszenia i aplikować :)
Marek 2016-04-21 21:23:00
W takim razie @kjhljs już wrzucili oferty :) Możesz spróbować swoich sił jako specjalista ds. administracyjno-biurowych, czy jako przedstawiciel handlowcy, a nawet jako konsultnat medyczny ds. implantów stomatologicznych. Ta ostatnia oferta co napisałem mi się podoba. Trzeba mieć co najmniej dwuletnie doświadczenie w sprzedaży implantów stomatologicznych i prawo jazdy kat. B.
tobi 2016-05-21 08:44:05
o czym Ty piszesz @Marek PŻM to Polska Żegluga Morska to jeden z największych w Europie przewoźników suchych ładunków masowych. Nie wiem skąd wziąłeś te ogłoszenia??
starszy 2016-05-26 18:22:41
Pżm to szanująca się firma, stanowi dużą konkurencję dla innych armatorów i jest w czołówce. jeśli chodzi o socjal to też niczego sobie,jest na wysokim poziomie - zus, dodatki, bonusy. Jeśli chodzi o pracę to wiadomo raz jest gorzej raz jest lepiej. Zależy od załogi, jeśli trafi się ktoś kto ciagle narzeka to juz jego problem. Co do dziewczyn to radzą sobie znakomicie.Mowa tutaj o kobiecie o/s i 3 off, na maszynowe kobiety nie trafiłem. Widać u nich zaangażowanie, chęć do pracy.W sytuacjach stresujących zachwują spokój i podejmują właściwe decyzje. Można się z nimi bez problemu dogadać. Mi osobiście dobrze się z nimi współpracuję i nie mam nic przeciwko w mustrowaniu kobiet. Wszystkie negatywne opinie o kobietach są od ludzi "morza" którzy zatrzymali się w średniowieczu i nie mają żadnego poglądu na współczesną pracę na statku. Dużo elektroniki wiec kobieta z łatwościa sobie poradzi.
Pozdrawiam. Tomek
Staly 2016-07-05 08:56:11
Nie wiem kiedy byly placone dodatki i bonusy....jestem pracownikiem od prawie 10 lat i ostatni bonus dostalem moze 3 lata temu o ile nie jeszcze dalej.na swieta nic nie placa. Jedyny plus to paczki dla dzieci na gwiazdke.
1
bosman15 2016-07-16 01:38:26
Jeżeli uważasz że dziewczyny na pokładzie dają sobie rade , to niech zamustrują je na jeden statek , a ty jako bosman
3
Zostaw swoją opinię o PŻM - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PŻM