Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PŻM

Pracowałeś w firmie PŻM i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
k - 2014-11-11 16:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [matros - 2014-11-11 11:34:49]:
Ja jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że zatrudniłem się przed 2010 rokiem gdy wystarczyło mieć komplet dokumentów i statek był prawie "od ręki". Teraz jestem na stałej umowie ale i tak na statki sie czeka po 4 miesiące.
zdjecie uzytkownika
cintao - 2014-11-12 15:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hen - 2014-05-24 20:52:03]:
ta bendom.czekaj tayka latka
zdjecie uzytkownika
TICHO_SS - 2014-11-13 11:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tym czekaniem to macie racje,już 3 miesiąc czekam.....jak bym wiedział że takie coś się dzieje to bym do innej pracy poszedł(nawet do biedronki) ale WYMIANA INFORMACJI między pracodawcą a pracownikiem jest na poziomie średniowiecza...żyjemy w głębokim komunizmie??? A propo wypowiedzi na wyrzucanie za alkohol...Załoga szeregowa nie może pić - Ale za to Oficerowie mogą i żadne konsekwencje ich się nie trzymają...Pozdro
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-11-13 20:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TICHO_SS - 2014-11-13 11:50:57]:
W dniu dzisiejszym rozmawiałem z nową Panią Kierownik Kadr w moje sprawie szansa na zatrudnienie /A/B/ koniec przyszłego roku czekam od 2013 .Dobrze ,że robotę sobie załawiłem na lądzie .Pozdrawiam wszystkich marosów
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-11-13 20:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TICHO_SS - 2014-11-13 11:50:57]:
W dniu dzisiejszym rozmawiałem z nową Panią Kierownik Kadr w moje sprawie szansa na zatrudnienie /A/B/ koniec przyszłego roku czekam od 2013 .Dobrze ,że robotę sobie załawiłem na lądzie .Pozdrawiam wszystkich matrosów
zdjecie uzytkownika
pluto - 2014-11-20 14:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo by mnie interesowała praca w takiej firmie, głównie ze względu na możliwe podróże. ale niestety na ich stronie internetowej w zakładce praca totalne pustki. możecie ziomki powiedzieć jakie są teraz tam u nich warunki zatrudnienia w PŻM. a żeby się dostać do nich do pracy na statku potrzebne jest zaświadczenie o niekaralności?
zdjecie uzytkownika
Martin - 2014-11-22 22:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie potrzebne jest zaswiadczenie o niekaralnosci, ale złóż papiery w PŻM. MOŻE odezwą się do ciebie za 2- 3 lata z oferta pracy za 1000 zł miesiecznie. Ja wydałem kilka tysiecy na wszystkie papiery bo obiecano mi ze pojde na statek. Zaraz minie rok jak czekam i ani slychu ani widu. Po wielu wielu telefonach i kilku odwiedzinach moze jest szansa ze pojde kiedys...
Zlozylem dziesiatki aplikacji do roznych agencji ale przyjumuja tylko tych z doswiadczeniem... Hmm.. to ja sie pytam: gdzie mam zdobyc doswiadcznie???
PS. POZDRAWIAM PANIA KASIE Z PŻM Z KADR CO WYGLADA JAK PIJACZKA WZIETA Z ULICY.
Powodzeniaaaaa!
zdjecie uzytkownika
K - 2014-11-27 10:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A czy kobieta może zostać marynarzem i jak to wygląda w praktyce taka praca?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-11-28 08:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jak każdy.....albo chodzić wieczorem po kabinach...
zdjecie uzytkownika
matis - 2014-12-12 19:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kobieta nie moze zostac marynarzem. chyba ze na burcie jako cipodajka.
pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Salvador Dali - 2014-12-16 00:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ten przebieg rozmowy kwalifikacyjnej miał miejsce pewnie grubo kilka lat temu jak potrzebowali ludzi(teraz maja ich za duzo), albo panu wojtkowi koles zrobil bardzo dobrze i dostal sie bez gadania. I moze jeszcze pani kasi podarowal duzo bombonierke z alkoholem. To sie nie dziwie.
zdjecie uzytkownika
mw - 2015-01-07 21:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ALE SKORO JEST TAK ZLE TO DLACZEGO WSZYSCY CHCA PRACOWAC W TEJ FIRMIE?
RAZ JEST DOBRZE RAZ ZLE JAK TO NA STATKU
NIE MA CO NARZEKAC
zdjecie uzytkownika
Studencik - 2015-01-20 14:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, robię projekt z przedmiotu Transport, Technologie i Infrastruktura na PP, gdzie muszę przewieźć 100 000 ton węgla kamiennego z kaliningradu do Duisdorfu, Ale interesuje mnie jaki jest koszt przemieszczenia tych 100 000 ton statkami z Kaliningradu do Lubecki, oraz świnoujśćia. Nie pogardziłbym informacją o kosztach przeładunku w kaliningradzie i Lubecke
zdjecie uzytkownika
sten - 2015-01-26 22:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziwie sie,ze tyle osob czeka na prace w PZM,jest wiele innych firm,podszkolic j.angielski i smigac z zagranicznej agencji albo offshore.
PZM to nie marynarstwo to stan umyslu...wiele osob chce tu pracowac bo jest bezpiecznie,jezeyk angielski niepotrzebny,cala polska zaloga.....masakra.
zdjecie uzytkownika
cmk - 2015-01-30 10:14:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [sten - 2015-01-26 22:52:01]:
Dziwisz się? Ja nie. Pracuję i wcale nie mam zamiaru tego zmieniać. Zarobki jak spojrzeć na inne oferty pracy na statkach w sektorze masowym są całkiem dobre. Wystarczy przeglądnąć wiodące strony z ofertami, duża część firm oferuje pieniądze mniejsze niż PŻM. Plusy, które składają się na wynagrodzenie są też inne - dodatek na ZUS, prywatne ubezpieczenie zdrowotne, zwroty za wczasy czy nawet wyjścia do kina, teatru, na koncerty i inne z funduszu socjalnego. A czy język Angielski nie jest potrzebny? to już kwestia względna, mnie do pracy jakoś potrzebny jest ...nawet jakieś informacje przyszły, że będą testy przed zamustrowaniem, na razie co prawda dla załóg szeregowych ale będą.
zdjecie uzytkownika
matros - 2015-01-30 10:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cmk - 2015-01-30 10:14:32]:
Witaj cmk jestem z całym poważaniem za ,przepracowałem na morzu 25 lat u polskich i zagranicznych armatorów od dwóch lat oczekuję na przyjęcie do PŻM tj.od kwietnia 2013 i nadal czekam .PŻM to stabilność w zatrudnieniu czego nie ma w agencjach bo po kontrakcie mówią bay .Pozdrawiam matrosów .
zdjecie uzytkownika
sad - 2015-02-04 16:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ile obecnie czeka sie na zamustrowanie na asystenta elektryka?
zdjecie uzytkownika
oss - 2015-02-06 08:31:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakich starych i pierwszych oficerow unikac? Z jakimi plywac zeby bylo normalnie? I robota zrobiona i atmosfera ok?
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-02-06 16:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [sad - 2015-02-04 16:53:24]:
Przypuszczalnie nie doczekasz się wcale bo elektryków jest w tej chwili pod dostatkiem a asystentów zatrudnia się bardzo niewielu. Jeśli już to z bazy ludzi, którzy jeżdżą regularnie. Przez ostatnie cztery statki nie spotkałem asystenta.
zdjecie uzytkownika
BOSMAN - 2015-02-13 00:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Salvador Dali - 2014-12-16 00:44:36]:
Witam pracuje w PŻM ie 26 lat i nie spotkałem się z takimi sytuacjami .Człowieku te DZIEWCZYNY są nieraz lepsze w pracy jak starzy MATROSI dokładne nie siedzą ciągle za kominxem i nie palą fajek i przedewszystkim chcą sie czegoś nauczyć w przeciwieństwie do tych super maryniarzy z zagranicznych "srakopchajów"co przychodzą do firmy 'PŁYWAĆ "A NIE PRACOWAĆ.oSOBIŚCIE MIAŁEM NA POKŁADZIE KILKA DZIEWCZYN I ZŁEGO SŁOWA NIE POWIEM A O TAKICH SYTUACJACH to mam własne zdanie poprostu :opowieści z mchu i paproci. BOSMAN
zdjecie uzytkownika
Pokład - 2015-03-07 13:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kamil - 2015-02-06 16:13:37]:
A po co elektrykowi asystent?do przykręcenia żarówki?Dziwię się że asystenci zarabiają więcej niż marynarz:/ albo cadet pokl......ale to tylko PŻM:)
zdjecie uzytkownika
guest - 2015-03-07 17:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pokład - 2015-03-07 13:22:08]:
mhmm, to według Ciebie elektryk na statku tylko żarówki wymienia? jeśli tak to ja się nie dziwię, że vice versa na temat marynarzy jest zdanie, że tylko stukają i na trapie w porie "pracują".
zdjecie uzytkownika
motorek - 2015-03-18 22:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wie ktos moze jaka jest obecnie sytuacja z zatrudnieniem na stanowisko motorzysty w PŻM z gory dzieki za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
mech - 2015-03-20 01:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Według oficjalnej wersji nowi pracownicy nie są zatrudniani wcale.
zdjecie uzytkownika
mw - 2015-04-04 00:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wesolych swiat dla tych co chca na statek sa na statku oraz tych co nie beda na statku bo w biurze siedza.
zdjecie uzytkownika
oss - 2015-04-04 00:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oss - 2015-02-06 08:31:18]:
widze ze nie uzyskam odpowiedzi na moje pytanie. tylko w ''wacku'' kazdy cwany.
zdjecie uzytkownika
jan jakub - 2015-04-04 06:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I nawet w wacku tez liza tylek1 i 2mechanikowi,zeby ankieta z opinia byla dobrze spreparowana i nie dala mozliwosci zalapania sie na statek nastepnemu pociotkowi z rodziny,a persektywy sa obiecujace,co roku firma daje 1% podwyzki,tak wiec paluszek bez gliceryny komu trzeba i kablowanie z podkresleniem,ze tylko Ja jestem najlepszy.
zdjecie uzytkownika
jan jakub - 2015-04-04 19:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapomnialem dodac do oceny powyzej ,ze jak masz wyzsza uczelnie to jestes wrogiem dla idioty ,ktory z ciebie chce zrobic idiote do kwadratu.Praca tutaj jest oglednie mowiac jest bardzo meczaca i bez perspektyw.Pisze ten tekst w wielka sobote autentycznie szczerze bez picu ku przestrodze mlodych malo doswiadczonych marynarzy.WSzyscy armatorzy,ale nie ten.PRzyklad mialem ciezko chra zone ,potrzebowalem troche pieniedzy na leki,ale skadrze zla opinia i dowidzenia.To tylko mala dygresja.temat jest nieaktualny poniewaz zona mi zmarla,lecz w sercu pozostaje ta wlasnie ocena.
zdjecie uzytkownika
rabarbar - 2015-04-08 14:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Salvador Dali - 2014-12-16 00:44:36]:
Zgadzam sie z opinia ze te mlode dziewczyny na statku pozwalaja sobie na sex z zaloga .to sa tylko ludzie i tyle miesiecy.a zony i dziewczyny czekaja na swoich mezczyzn .JA PLACZE PO NOCACH BO JESTEM MATKA MARYNARZA .opamietajcie sie.
zdjecie uzytkownika
pani agnieszka - 2015-07-10 15:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rabarbar kiedyś byłam dziewczyną na statku i zupełnie nie zgadzam się z twoim komentarzem. natomiast po drugie chyba jednak pomyliłaś branże bo to jest branża typu produkcja znaków drogowych i słupków parkingowych. oni nie szukają do pracy marynarzy tylko pracowników biurowych w józefowie i lublinie
zdjecie uzytkownika
p - 2015-09-07 13:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [guest - 2015-03-07 17:27:15]:
A stukanie młotkiem, maźniecie farbą i siedzenie przy trapie to ciężka robota? No czasem ładownie umyć i pokład, po czym elektryk ma robotę z zalanymi lampami, sygnalizatorami, skrzynkami bo ciężko lać wodę i pomyśleć.
zdjecie uzytkownika
miśka - 2015-09-07 16:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chcę się zatrudnić w józefowie przy obsłudze klienta dlatego poszukuję informacji jak dokładnie wygląda, jest ona powiązana z moim marketingowym wykształceniem, ale powiem szczerze, że doświadczenia za dużego nie mam dlatego zastanawiam się, czy mam jakiekolwiek szanse na dostanie się do tej firmy i nabywanie tam doświadczenia
zdjecie uzytkownika
przyjemniaczek - 2015-11-27 12:47:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Studencik - 2015-01-20 14:25:07]:
pracuja chwile i za nastenym rejsem uciekaja gdzie indziej...najmniej platna robota i plywajacy zlom...poza tym zlodzieje kapitanowie nie znajacy jezykow to mega wstyd dla PZM...ludzie gloduja na statkach i sporzadzaja pozniej czarne listy na ktorych widnieja zjodzieje ktorzy kosztem ludzi wsadzaja sobie do kieszeni dolary za falszowane faktury...sprawa wyglada bardz prosto...kapitan zamyka sie u siebie z dostawca zywnosci a tamten zamiast 4 tys dolcow wystawia fakture na 6 tys $...a glupkowaty PZM daje sie rolowac za nos...kolega opowiadal jak pod Wenezuela stal statek miesiac i nie bylo co jesc to jedli smierdzace mieso...nie do pomyslenia np u Norwega czy Niemca
zdjecie uzytkownika
miśka - 2015-11-27 17:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kurcze nie wiedziałam, że to tak wygląda, a teraz poszukują właśnie specjalistów sprzedaży i zamówień publicznych oraz specjalisty marketingu internetowego, ta druga opcja mnie kręci choć jak pisałam nie mam za dużego doświadczenia, ale mam lic. z marketingu
zdjecie uzytkownika
gfd - 2015-11-29 20:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miśka mnie również bardziej podoba się oferta na stanowisko specjalsity sprzedaży i zamównień publicznych w Józefowie, ciekawe jaką umowę oferują tam
zdjecie uzytkownika
cho cho - 2015-12-02 01:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gfd - napisali tylko, że zatrudnienie jest na stałe, ale faktycznie szkoda, że nie określili jakiego rodzaju umowa jest u nich zapewniana. Szkoda, ale dobrze, że znam się na pakiecie ms office.
zdjecie uzytkownika
maoa - 2015-12-04 13:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
specjalista marketingu internetowego to ejst już powazne stanowisko, nic dziwnego, ze wymagają już wykształcenia kierunkowego to zawsze jest na plus dla firmy.
zdjecie uzytkownika
Janko muzykant - 2015-12-30 15:15:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cisza i spokój jak w rodzinnym grobowcu?najlepszego w nowym 2016 roku a najbardziej liczę,źe zima nie wyemigruje z POLSKI,a partyjny świr jak ptasia grypa nie zaatakuje polskie elity czego sobie i wam źycie.
zdjecie uzytkownika
babeczka - 2016-01-03 11:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, wiecie może czy ogłoszenie na inspektora nadzoru jest wciąż aktualne? Oczekują przynależności do polskiej izby inżynierów budownictwa, ale nie określili rodzaju zawieranej umowy.
zdjecie uzytkownika
Marynarz wachtowy - 2016-01-04 16:23:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pomorze ktoś przekonać Panie z biura do zapisania na kolejny kontrakt OS (jestem już po jednym) i chciałbym pracować dalej lecz puki co muszę czekać na kolejne statki
zdjecie uzytkownika
567 - 2016-01-05 14:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@babeczka no z tego co ja sie orientuje to niestety na chwile obecna frima nie ma zadnych ofert pracy, musisz poczekac moze za jakis cxas znow cos wstawia
zdjecie uzytkownika
O/S - 2016-01-24 20:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wie ktoś może na jakich statkach jest już internet?
zdjecie uzytkownika
lukasz - 2016-01-24 20:32:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@567 szukają, szukają :) Co prawda księgowych, ale na samodzielne stanowisko. Ja się nie łapię, nie moja branża całkowicie, ale może ktoś będzie zainteresowany.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-02-24 15:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Plywam w PZM 6 lat.I i jak do tej pory nie moge narzekac na plywanie w tej firmie
Wyplata jest ok,zawsze na czas,socjal mamy wyplacany,zus oplacany.
A ludzie jak ludzie jedni gorsi drudzy lepsi.I na to zadna firma nie ma wplywu,dopoki sie na nim nie pozna.A jesli chodzi o kadry to nie mam z nimi zadnych problemow po mimo tego ze zalatwiam wszystko przez telefon,bo nie jestem z Szczecina.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nezik - 2016-03-15 21:27:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jacek, dzięki za info, bo sam się zastanawiam nad praca w Polskiej Żegludze Morskiej. Słyszałem, że mile widziani sa studenci po akademii morskiej w szczecinie, nie wymagaja doświadczenia, wystacza studia.
zdjecie uzytkownika
rado - 2016-03-18 14:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nezik - 2016-03-15 21:27:57]:
rzeczywiście też obiło mi się o uszy , że studia tutaj wystarczą. Co do doświadczenia to oczywiście jest mile widziane ale nie jest żadną koniecznością
zdjecie uzytkownika
fuak - 2016-03-20 20:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak, tu właśnie jeśli chodzi o studia to patrzą na dyplom, na pewno też na praktyki, wiec wiecie jak to wygląda tak naparwde różnie bardzo jednak z tego co widze.
zdjecie uzytkownika
kjhljs - 2016-03-22 21:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety na chwile obecną nie ma żadnych ofert pracy od PŻM. Ale skoro móicie ze studia wystarcza to warto obserwować kiedy firma wrzuci nowe ogłoszenia i aplikować :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja jak rekrutacja... 80% wszystkiego związanego z przyjęciem do PŻM były wyłącznie telefony, jako że mieszkam w Gdańsku a siedziba firmy jest w Szczecinie... 20% to była już tylko formalność, wypełnienie karty obiegowej w firmie i jazda na kontrakt do Egiptu jeszcze tego samego dnia! Także jak ktoś się mnie pyta o wrażenia z rozmowy kwalifikacyjnej, to powiem ze o nie trudno, bo głównie musiałem zawracać głowę Panu Wojtkowi :)
Pytania: Czy ma Pan wszystkie potrzebne kursy i Księżeczkę Liberyjską?
-Nie nie mam K.Liberyjskiej
-A to nie problem to załatwiamy od ręki...:P
Proszę tylko przywieźć ze sobą 2 zdjęcia...
zdjecie uzytkownika
Marek - 2016-04-21 21:23:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie @kjhljs już wrzucili oferty :) Możesz spróbować swoich sił jako specjalista ds. administracyjno-biurowych, czy jako przedstawiciel handlowcy, a nawet jako konsultnat medyczny ds. implantów stomatologicznych. Ta ostatnia oferta co napisałem mi się podoba. Trzeba mieć co najmniej dwuletnie doświadczenie w sprzedaży implantów stomatologicznych i prawo jazdy kat. B.
zdjecie uzytkownika
tobi - 2016-05-21 08:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o czym Ty piszesz @Marek PŻM to Polska Żegluga Morska to jeden z największych w Europie przewoźników suchych ładunków masowych. Nie wiem skąd wziąłeś te ogłoszenia??

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PŻM!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PŻM
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert