Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PŻM

Pracowałeś w firmie PŻM i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pluto - 2014-11-20 14:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo by mnie interesowała praca w takiej firmie, głównie ze względu na możliwe podróże. ale niestety na ich stronie internetowej w zakładce praca totalne pustki. możecie ziomki powiedzieć jakie są teraz tam u nich warunki zatrudnienia w PŻM. a żeby się dostać do nich do pracy na statku potrzebne jest zaświadczenie o niekaralności?
zdjecie uzytkownika
Martin - 2014-11-22 22:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie potrzebne jest zaswiadczenie o niekaralnosci, ale złóż papiery w PŻM. MOŻE odezwą się do ciebie za 2- 3 lata z oferta pracy za 1000 zł miesiecznie. Ja wydałem kilka tysiecy na wszystkie papiery bo obiecano mi ze pojde na statek. Zaraz minie rok jak czekam i ani slychu ani widu. Po wielu wielu telefonach i kilku odwiedzinach moze jest szansa ze pojde kiedys...
Zlozylem dziesiatki aplikacji do roznych agencji ale przyjumuja tylko tych z doswiadczeniem... Hmm.. to ja sie pytam: gdzie mam zdobyc doswiadcznie???
PS. POZDRAWIAM PANIA KASIE Z PŻM Z KADR CO WYGLADA JAK PIJACZKA WZIETA Z ULICY.
Powodzeniaaaaa!
zdjecie uzytkownika
K - 2014-11-27 10:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A czy kobieta może zostać marynarzem i jak to wygląda w praktyce taka praca?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-11-28 08:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jak każdy.....albo chodzić wieczorem po kabinach...
zdjecie uzytkownika
matis - 2014-12-12 19:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kobieta nie moze zostac marynarzem. chyba ze na burcie jako cipodajka.
pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Salvador Dali - 2014-12-16 00:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ten przebieg rozmowy kwalifikacyjnej miał miejsce pewnie grubo kilka lat temu jak potrzebowali ludzi(teraz maja ich za duzo), albo panu wojtkowi koles zrobil bardzo dobrze i dostal sie bez gadania. I moze jeszcze pani kasi podarowal duzo bombonierke z alkoholem. To sie nie dziwie.
zdjecie uzytkownika
mw - 2015-01-07 21:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ALE SKORO JEST TAK ZLE TO DLACZEGO WSZYSCY CHCA PRACOWAC W TEJ FIRMIE?
RAZ JEST DOBRZE RAZ ZLE JAK TO NA STATKU
NIE MA CO NARZEKAC
zdjecie uzytkownika
Studencik - 2015-01-20 14:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, robię projekt z przedmiotu Transport, Technologie i Infrastruktura na PP, gdzie muszę przewieźć 100 000 ton węgla kamiennego z kaliningradu do Duisdorfu, Ale interesuje mnie jaki jest koszt przemieszczenia tych 100 000 ton statkami z Kaliningradu do Lubecki, oraz świnoujśćia. Nie pogardziłbym informacją o kosztach przeładunku w kaliningradzie i Lubecke
zdjecie uzytkownika
sten - 2015-01-26 22:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziwie sie,ze tyle osob czeka na prace w PZM,jest wiele innych firm,podszkolic j.angielski i smigac z zagranicznej agencji albo offshore.
PZM to nie marynarstwo to stan umyslu...wiele osob chce tu pracowac bo jest bezpiecznie,jezeyk angielski niepotrzebny,cala polska zaloga.....masakra.
zdjecie uzytkownika
cmk - 2015-01-30 10:14:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [sten - 2015-01-26 22:52:01]:
Dziwisz się? Ja nie. Pracuję i wcale nie mam zamiaru tego zmieniać. Zarobki jak spojrzeć na inne oferty pracy na statkach w sektorze masowym są całkiem dobre. Wystarczy przeglądnąć wiodące strony z ofertami, duża część firm oferuje pieniądze mniejsze niż PŻM. Plusy, które składają się na wynagrodzenie są też inne - dodatek na ZUS, prywatne ubezpieczenie zdrowotne, zwroty za wczasy czy nawet wyjścia do kina, teatru, na koncerty i inne z funduszu socjalnego. A czy język Angielski nie jest potrzebny? to już kwestia względna, mnie do pracy jakoś potrzebny jest ...nawet jakieś informacje przyszły, że będą testy przed zamustrowaniem, na razie co prawda dla załóg szeregowych ale będą.
zdjecie uzytkownika
matros - 2015-01-30 10:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cmk - 2015-01-30 10:14:32]:
Witaj cmk jestem z całym poważaniem za ,przepracowałem na morzu 25 lat u polskich i zagranicznych armatorów od dwóch lat oczekuję na przyjęcie do PŻM tj.od kwietnia 2013 i nadal czekam .PŻM to stabilność w zatrudnieniu czego nie ma w agencjach bo po kontrakcie mówią bay .Pozdrawiam matrosów .
zdjecie uzytkownika
sad - 2015-02-04 16:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ile obecnie czeka sie na zamustrowanie na asystenta elektryka?
zdjecie uzytkownika
oss - 2015-02-06 08:31:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakich starych i pierwszych oficerow unikac? Z jakimi plywac zeby bylo normalnie? I robota zrobiona i atmosfera ok?
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-02-06 16:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sad - 2015-02-04 16:53:24]:
Przypuszczalnie nie doczekasz się wcale bo elektryków jest w tej chwili pod dostatkiem a asystentów zatrudnia się bardzo niewielu. Jeśli już to z bazy ludzi, którzy jeżdżą regularnie. Przez ostatnie cztery statki nie spotkałem asystenta.
zdjecie uzytkownika
BOSMAN - 2015-02-13 00:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Salvador Dali - 2014-12-16 00:44:36]:
Witam pracuje w PŻM ie 26 lat i nie spotkałem się z takimi sytuacjami .Człowieku te DZIEWCZYNY są nieraz lepsze w pracy jak starzy MATROSI dokładne nie siedzą ciągle za kominxem i nie palą fajek i przedewszystkim chcą sie czegoś nauczyć w przeciwieństwie do tych super maryniarzy z zagranicznych "srakopchajów"co przychodzą do firmy 'PŁYWAĆ "A NIE PRACOWAĆ.oSOBIŚCIE MIAŁEM NA POKŁADZIE KILKA DZIEWCZYN I ZŁEGO SŁOWA NIE POWIEM A O TAKICH SYTUACJACH to mam własne zdanie poprostu :opowieści z mchu i paproci. BOSMAN
zdjecie uzytkownika
Pokład - 2015-03-07 13:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kamil - 2015-02-06 16:13:37]:
A po co elektrykowi asystent?do przykręcenia żarówki?Dziwię się że asystenci zarabiają więcej niż marynarz:/ albo cadet pokl......ale to tylko PŻM:)
zdjecie uzytkownika
guest - 2015-03-07 17:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pokład - 2015-03-07 13:22:08]:
mhmm, to według Ciebie elektryk na statku tylko żarówki wymienia? jeśli tak to ja się nie dziwię, że vice versa na temat marynarzy jest zdanie, że tylko stukają i na trapie w porie "pracują".
zdjecie uzytkownika
motorek - 2015-03-18 22:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wie ktos moze jaka jest obecnie sytuacja z zatrudnieniem na stanowisko motorzysty w PŻM z gory dzieki za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
mech - 2015-03-20 01:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Według oficjalnej wersji nowi pracownicy nie są zatrudniani wcale.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-04-04 00:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
mw - 2015-04-04 00:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wesolych swiat dla tych co chca na statek sa na statku oraz tych co nie beda na statku bo w biurze siedza.
zdjecie uzytkownika
oss - 2015-04-04 00:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oss - 2015-02-06 08:31:18]:
widze ze nie uzyskam odpowiedzi na moje pytanie. tylko w ''wacku'' kazdy cwany.
zdjecie uzytkownika
jan jakub - 2015-04-04 06:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I nawet w wacku tez liza tylek1 i 2mechanikowi,zeby ankieta z opinia byla dobrze spreparowana i nie dala mozliwosci zalapania sie na statek nastepnemu pociotkowi z rodziny,a persektywy sa obiecujace,co roku firma daje 1% podwyzki,tak wiec paluszek bez gliceryny komu trzeba i kablowanie z podkresleniem,ze tylko Ja jestem najlepszy.
zdjecie uzytkownika
jan jakub - 2015-04-04 19:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapomnialem dodac do oceny powyzej ,ze jak masz wyzsza uczelnie to jestes wrogiem dla idioty ,ktory z ciebie chce zrobic idiote do kwadratu.Praca tutaj jest oglednie mowiac jest bardzo meczaca i bez perspektyw.Pisze ten tekst w wielka sobote autentycznie szczerze bez picu ku przestrodze mlodych malo doswiadczonych marynarzy.WSzyscy armatorzy,ale nie ten.PRzyklad mialem ciezko chra zone ,potrzebowalem troche pieniedzy na leki,ale skadrze zla opinia i dowidzenia.To tylko mala dygresja.temat jest nieaktualny poniewaz zona mi zmarla,lecz w sercu pozostaje ta wlasnie ocena.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja jak rekrutacja... 80% wszystkiego związanego z przyjęciem do PŻM były wyłącznie telefony, jako że mieszkam w Gdańsku a siedziba firmy jest w Szczecinie... 20% to była już tylko formalność, wypełnienie karty obiegowej w firmie i jazda na kontrakt do Egiptu jeszcze tego samego dnia! Także jak ktoś się mnie pyta o wrażenia z rozmowy kwalifikacyjnej, to powiem ze o nie trudno, bo głównie musiałem zawracać głowę Panu Wojtkowi :)
Pytania: Czy ma Pan wszystkie potrzebne kursy i Księżeczkę Liberyjską?
-Nie nie mam K.Liberyjskiej
-A to nie problem to załatwiamy od ręki...:P
Proszę tylko przywieźć ze sobą 2 zdjęcia...
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-04-08 14:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
rabarbar - 2015-04-08 14:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Salvador Dali - 2014-12-16 00:44:36]:
Zgadzam sie z opinia ze te mlode dziewczyny na statku pozwalaja sobie na sex z zaloga .to sa tylko ludzie i tyle miesiecy.a zony i dziewczyny czekaja na swoich mezczyzn .JA PLACZE PO NOCACH BO JESTEM MATKA MARYNARZA .opamietajcie sie.
zdjecie uzytkownika
pani agnieszka - 2015-07-10 15:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rabarbar kiedyś byłam dziewczyną na statku i zupełnie nie zgadzam się z twoim komentarzem. natomiast po drugie chyba jednak pomyliłaś branże bo to jest branża typu produkcja znaków drogowych i słupków parkingowych. oni nie szukają do pracy marynarzy tylko pracowników biurowych w józefowie i lublinie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PŻM

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PŻM?
Zadaj pytanie
alert