Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PŻM

Pracowałeś w firmie PŻM i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
boss - 2013-10-02 21:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pzm to jest prywatny folwark oaza komuny polaczonej z 100 procentowa prywata ludzi zerujacych na ciezkiej pracy ludzi morza i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oceniajacych ludzi oddanych polskiej firmie
zdjecie uzytkownika
matros - 2013-10-03 10:30:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam szanownego oficera PMH tu się z Tobą całkowicie zgadzam masz racje zacząłem ten wózek ciągnąć i już nie mam odwrotu czekam cierpliwie aż do skutku w końcu myślę ,że się załapie pozdrawiam Szanownego Kolegę pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
matros - 2013-10-03 10:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Boss witaj ja wiem jak jest w PŻM mam około 50 kolegów co kiedyś pływaliśmy razem i tu i tam pływają w tym prywatnym folwarku nie jedno mi podpowiedzieli i doradzili ale na tym etapie się skończyło.Znajomości nie mam licze sam na siebie .Może w końcu się los usmiechnie do mnie bardzo szanuje każdą poradę i was kolegów z PŻM .Pozdrawiam z poważaniem A/B
zdjecie uzytkownika
matros - 2013-10-07 10:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam KURS PROBLEMATYKA OCHRONY STATKU 11.10.2013 r godz 9,00 koszt 150 zł jednodniowy ,od stycznia 2014 obowiązkowy OSM USTKA zapisy 598149713 pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ELE - 2013-10-08 18:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
1 jaki jest poślizg wyjscia w morze dla 1st ELE?
2 Jakie wymagania trzeba spełnić aby stać się pracownikiem "stałym"?
zdjecie uzytkownika
Kucharz * - 2013-10-10 08:04:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Panowie jak wygląda sytuacja z pracą dla niedoświadczonych kucharzy na morzu?
Na lądzie pracowałem w 4**** i 5 ***** hotelach przez ponad 10 lat na stanowisku szefa kuchni i chciałbym zacząć prace na statkach. Co polecacie?
zdjecie uzytkownika
matros - 2013-10-12 08:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [matros - 2013-10-07 10:52:04]:
PROBLEMATYKA OCHRONY NA STATKU KURS SIĘ ODBYŁ ZALICZONY POZYTYWNIE OD STYCZNIA OBOWIĄZKOWY DLA WSZYSTKICH POZDRAWIAM MARYNARZY PŻM
zdjecie uzytkownika
matros - 2013-10-26 10:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
SZACUN dla wszystkich z PŻM zrobiłem wszystko co możliwe w kierunku przyjęcia do pracy .Stanowisko A/B staż pracy 25 lat .Okres oczekiwania osiem miesiecy.Nadal panie w kadrach a mimo ,że nie pracuje jeszcze poznałem je i z imienia i nazwiska nadal czarują.Na ryku pracy jest ciężko wiem ale może ktoś z szanownych kolegów podpowie z praktyki ile jeszcze muszę czekać.Bardzo Was pozdrawiam wszystkich.
zdjecie uzytkownika
Młodszy marynarz - 2013-10-29 19:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ukączyłem Zespól Szkól Morskich w Kołobrzegu w kierunku nawigacje posiadam 3 miesięczną praktykę na statkach chciałbym podjąć prace w PŻM(zaznaczam ze będzie to mój pierwszy kontrakt) Jakie są moje szanse na przyjęcie do pracy i jaki jest czas oczekiwania?
zdjecie uzytkownika
matros - 2013-10-30 11:07:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O/S Witaj składaj papiery może Ci się pofarci i się dostaniesz jesteś młody szanse duże ja czekam osiem miesięcy 25 lat na morzu u polskich i zagranicznych armatorów A/B .POZDRAWIAM I POWODZENIA KOLEGO
zdjecie uzytkownika
Technicy- do piwnicy - 2013-12-28 14:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie wiem- jak można po technikum oczekiwać pracy w pżm...w ogóle gdziekolwiek- nie macie żadnej wiedzy- tylko podstawy z nawigacji- a praktyka na darze to nie praktyka. Weźcie lepiej się za nauke normalną a nie sranie i pytanie na forum. Jak już was wezmą to za miche- studenci AM czekają w kolejce na obowiązkową praktykę 6 miesięcy- a wy skladacie papiery zabierając im tylko miejsce. beznadzieja.
zdjecie uzytkownika
motor - 2013-12-28 15:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hahah to mnie rozbawiłeś studenci am i naskręta w 90 % to tłuki do potęgi entej .
Brak podstawowej wiedzy , większość po samochodówkach . Tragedia i śmiech z ich wiedzy o czynnościach manualnych nie wspominając .
Student am po 5 latach nauki nie wie , że istnieją kotły kombinowane , albo na (usunięte przez administratora)maszynę mówi że to jest wyparownik . HeHe
zdjecie uzytkownika
Pavelo - 2014-01-05 11:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Młodzi składać papiery i pływać! Pierwszy kontrakt raczej za cadeta, ale później już z górki. Uparcie dążyć do celu, atakować kadry i będzie dobrze. Pozdrawiam wszystkich zaczynających przygodę!
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-01-06 11:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko ładnie pięknie, ale kiedy w końcu zaczną robić podmiany w terminie?! 5 miesiąc na burcie i ani widu, ani słychu...
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-01-07 14:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł - 2014-01-06 11:22:37]:
JA JUŻ CZEKAM ROK NA PRZYJĘCIE Z CHĘCIOM CIĘ PODMIENIĘ A/B POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-01-08 10:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rok czasu czekasz na statek?! Pierwszy kontrakt w pzm? Z reguly 3-4 mies to absolutny maxymalny czas oczekiwania, tymbardziej AB, gorzej z OS'ami, studentow jest masa.
zdjecie uzytkownika
Matrose - 2014-01-10 11:26:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Technicy- do piwnicy - 2013-12-28 14:49:48]:
Tak sobie tlumacz.. Skoro nie masz wystarczajacej wiedzy po studiach, to wola wziac osobe po technikum. Nie kazdy nadaje sie na morze ;)
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-01-11 12:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Matrose - 2014-01-10 11:26:41]:
Paweł to nie żarty kwiecień 2013 złożone dokumenty wszystkie certyfikaty dżwigi ochrona na statku 20 lat na morzu , Visa USA ,a Ty Paweł mówisz 3-4 miesiace.To dziwne nadal czekam może w końcu się doczekam.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
PolstimFUn - 2014-01-15 18:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie ktorzy czekaja tyle mcy na tel. Jest wiele agencji morskich w polsce i na swiecie. Dlaczego uparliscie sie na pzm, czyli firme w ktorej rzadza chore uklady i ktorej atrakcyjnosc oscyluje w granicach zera.
pozdrawiam i zycze powodzenia
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-01-17 16:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PolstimFUn - 2014-01-15 18:53:57]:
WIDZĘ KOLEGO,ŻE MASZ WEJŚCIA W AGENCJACH W POLSCE I NA ŚWIECIE MOŻE JAKIEŚ PROPOZYCJE POZDRAWEIAM
zdjecie uzytkownika
Mariachi - 2014-02-02 19:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koncze studia zaocznie-na AM w Gdyni WM- ESO, mam pare kontraktow za soba, najtrudniej to było się załapać na pierwszy kontrakt, bo statki szkolne to za bardzo sie nie liczą. Zgadzam się z tym ze jest wiele agencji :)
Ale o ile sie ma cierpliwosc i dyplom Motorzysty to warto sie zaczepic jako motorek wlasnie w PZM. Chyba ze ktoś chce w innych agencjach robic caly czas jako kadet lub wiper :DDD Dementuję bo byłem w PZM tez jako Kadet:)
Wiec Kadet proszę państwa nie zarabia 500 baksów tylko prawie 1000:) wiec tak strasznie nie jest, w moim przypadku byłem 1 raz za kadeta, 2 razy za motorka i pare razy za wipera na stoczniach przez Marlow, generalnie im wiecej kontraktow- co za tym idzie wiedzy (jezeli ktos jest ambitny i nie jeździ cały czas na mopie szmacie i wałku -WSM) i doswiadczenia tym łatwiej jest załapać kontrakt bez ŻADNYCH wejść i znajomości, a no i podstawa to umiec cokolwiek gadac po angielsku,nie musi byc perfect bo z filipkami kazdy sie dogada :D
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-04-04 15:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PolstimFUn - 2014-01-15 18:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0) Panowie ktorzy czekaja tyle mcy na tel. Jest wiele agencji morskich w polsce i na swiecie. Dlaczego uparliscie sie na pzm, czyli firme w ktorej rzadza chore uklady i ktorej atrakcyjnosc oscyluje w granicach zera.
pozdrawiam i zycze
zdjecie uzytkownika
Abram - 2014-04-15 19:00:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jestem po technikum nawigacja mam 23lata i nigdy nie mialem problemu z robota.. poprostu trzeba dobrze szukac:-) plywam juz 3 lata pierwszy kontrakt w PZM i bylo beznadziejnie! Wyzysk ludzi! Brak nadgodzin! Lipa lipa lipa nie polecam! Pozniej bylem u norwega na cousterach a teraz siedze na statku u szweda i jest ok:-) Panowie co maja po 25 lat za AB moze chodzi poprostu o wasz wiek, poniewaz armatorzy nie chca zatrudnoac juz podstarzalych marynarzy, i w sumie maja racje. Dajcie pracowac mlodym ludziom! MORZE DLA MARYNARZY!! A nie dla taxsiarzy szewcow i calej reszty! Pozdrawiam:-)
zdjecie uzytkownika
abram - 2014-04-15 21:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PolstimFUn - 2014-01-15 18:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0) Panowie ktorzy czekaja tyle mcy na tel. Jest wiele agencji morskich w polsce i na swiecie. Dlaczego uparliscie sie na pzm, czyli firme w ktorej rzadza chore uklady i ktorej atrakcyjnosc oscyluje w granicach zera.
pozdrawiam i zycze

Abram - 2014-04-15 19:00:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0) Witam, jestem po technikum nawigacja mam 23lata i nigdy nie mialem problemu z robota.. poprostu trzeba dobrze szukac:-) plywam juz 3 lata pierwszy kontrakt w PZM i bylo beznadziejnie! Wyzysk ludzi! Brak nadgodzin! Lipa lipa lipa nie polecam! Pozniej bylem u norwega na cousterach a teraz siedze na statku u szweda i jest ok:-) Panowie co maja po 25 lat za AB moze chodzi poprostu o wasz wiek, poniewaz armatorzy nie chca zatrudnoac juz podstarzalych marynarzy, i w sumie maja racje. Dajcie pracowac mlodym ludziom! MORZE DLA MARYNARZY!! A nie dla taxsiarzy szewcow i calej reszty! Pozdrawiam:-)
zdjecie uzytkownika
matros - 2014-04-17 15:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abram - 2014-04-15 21:36:42]:
Witaj kolego zastanawiam się jak Ty Przyjacielu będziesz miał 25 lat na morzu czego Ci życzę z całym szacunkiem będziesz sie czuł .Troszkę słowa nie na miejscu ja kończyłem szkołę morską w 1980 roku Ty zapewne jeszcze w planie nie byłeś, bo skakałeś z jajka na jajko i troszkę kultury kolego dla starszych żółtodziobie.Wesołych ŚWIĄT CI ŻYCZĘ I STOPY WODY POD KILEM.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
33 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PŻM
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x