brak logo

Valeo

Jarocin

Opinie o Valeo

Zainteresowany 2011-07-23 17:58:53
Hej,
wiele ciekawych rzeczy tu piszecie :)
A ja jeszcze kilku ciekawych chcę się dowiedzieć.
Mianowicie:
jak oceniacie warunki bhp, bo sporo tu tekstów o upale, braku sprzętu ochronnego, itp.?
jak wygląda wypadkowość w zakładzie?
czy ekipa z bhp jest ok czy dokręcają śrubę?
jaka część załogi jest z agencji (Adecco, itp.)?
jak bardzo przestarzały sprzęt jest w zakładzie?
są jakieś inwestycje w maszyny czy jeśli już to przychodzi złom z Francji, który tu na miejscu chcą "uzdrowić"?
na jakie zarobki można liczyć na stanowiskach specjalistycznych i kierowniczych?
jest fundusz socjalny?
jakieś dodatkowe ubezpieczenie?
pakiet medyczny?
samochody służb?
Pozdrawiam i czekam na info od Was
:)
anonim 2011-07-27 03:29:03
no wię jak jest z tymi awansami? trzeba dać czy nie? słyszałam że można to załatwić tylko nie wiem do kogo uderzyć
klara 2011-07-27 03:31:40
a które to?
ktoś 2011-08-07 13:05:56
chciałem się dowiedzieć czy są przyjęcia bezpośrednio do Valeo,czy tylko przez [usunięte przez moderatora]złodziei typu Adecco i Startpeople,czy jest tam dojazd z dworca autobusowego z Chrzanowa.
wyzwolony 2011-08-08 10:16:52
dajcie se spokój z tym valeo lepiej już grzyby i jagody zbierac i na ulicy sprzedawac niż tam robic trzeba się szanowac i znac własną waretośc a nie za bandyckie stawki pracowac ludzie to nie Bangladesz
seksowny 2011-08-14 21:11:20
wierzysz w te bajki jestem pod valeo 3 rok zeby wyciagnac 2 z przodu trzeba sie [usunięte przez moderatora]nawet na 4 brygadach
? 2011-08-17 17:24:49
Są przyjęcia bezpośrednio pod Valeo?bo taki podciep z Jaworzna mówił że są i podobno zarabia 2300netto na ręke.Niech ktoś z pracowników Valeo napiszę czy to prawda że tyle się zarabia na produkcji po roku pracy.Dzięki.
anonim 2011-08-21 06:55:35
No pewnie że są przyjecia pod Valeo..-jak przerobisz 18 miesiecy pod firma... i oczywiscie ze zarobisz 2300 netto.... ale jak dasz [usunięte przez moderatora]i zostaniesz liderem( licz sie z depresją) albo 0 dnia wolnego to wyciagniesz :D
Mitch Mitchelson 2011-08-21 13:59:54
Cześć chciałem się dowiedzieć jakie są umowy przez agencje pracy,bo podobno dają umowę na 1/2 etatu a pracujesz na cały etat,i na jaki okres są te umowy i jaką się ma stawkę na początek,czy okradają z wypłaty.Dzięki
458 2011-08-25 23:15:47
Valeo jak kazdy zaklad pracy daje zarobie tym ktorzy sie staraja , a jebie tych co sie opierdalaja.Jesli chcesz zarobic i awansowac musisz sie starac, jek jestes debilem i nie bedziesz sie przykladal to bedziesz jebal jako operator , wciaz nazekajac na wyplate, nie robiac nadgodzin
ja pracuje tam ok 16 miesiecy , a zarabiam sporo.
Mitch Mitchelson 2011-08-26 09:03:03
Gdzie można złożyć CV aby pracować w Valeo? I po jakim czasie jest praca? Może mi ktoś napisać jak tam dojechać z dworca z Chrzanowa?Dzięki
anonim 2011-08-28 14:18:05
A czy zna ktoś dokładny adres Valeo addeco w chrzanowie??
anonim 2011-09-01 12:06:38
czytam te wszystkie komętarze i mam swoje zdanie na temat w Valeo pracuję już prawie półtora roku i nie narzekam na nic a ci którzy narzekają to,,albo nie che im się pracowac lub jeszcze nigdy nie dostali po [usunięte przez moderatora]od poprzedniego pracodawcy,,ja jestem zadowolona
? 2011-09-01 13:16:49
Adres Adecco przy Valeo to ul.Europejska 50,cv zostawia się na bramie u strażników i trzeba czekać na telefon aż zadzwonią tylko niewiadomo jak długo?czy może ktoś napisać tak mniej więcej po jakim czasie mogą zadzwonić w sprawie pracy jak dziś zostawiłem cv na bramie i jaka jest stawka z Adecco na początek?Dzięki.
anonim 2011-09-30 15:56:26
Do mnie zadzwonili na drugi dzień ale podanie zostawiłam w firmie Adecco a nie na bramie. jestem po szkoleniu bhp i badaniach lekarskich i teraz czekam na telefon o rozpoczeciu pracy.
młody okoń 2011-10-07 14:55:16
Witam wszystkich znających temat pracy w VALEO pod firmą ADECCO.
Dostałem propozycje pracy w logistyce, jako "operator transportu wewnętrznego" Jestem już po wszystkich badaniach i chciałbym się czegoś dowiedzieć na temat warunków pracy na tym stanowisku. Czy jest spoko? Jaka płaca? itp.
nowa 2011-10-07 15:53:53
na logistyce dowozi się komponenty na linie produkcyjną praca spoko ale każdy ma inne zdanie jak się dostaniesz do fajnej brygady to jest ok zarobki nie wiem bo pracuje krótko ale każdemu podoba się cos innego musisz się przekonać sam czy ci będzie odpowiadać.
ktoś 2011-10-07 17:52:46
chciałem się dowiedzieć gdzie mogę zostawic cv w firmie Adecco,bo miesiąc temu byłem w Valeo na bramie i pytalem o Adecco i powiedzieli że biuro jest,ale cv zostawia się na bramie i zostawiłem ale do tej pory nikt nie dzwoni,czy mam jechać do krakowa i tam zostawić cv?
ktoś 2011-10-30 08:51:52
są przyjęcia do Valeo przez Adecco?,gdzie trzeba dać CV,niech ktoś poda adres do tego adecco,dzięki.
anonim 2011-10-30 15:04:31
Człowieku idź do valeo i jak masz przystanek autobusowy (mini parking :) na europejskiej ) to po prawej masz bramkę ...pociśnij przycisk (domofon) \"Adecco\" lub \"Start people \" i ktoś Ci otworzy ...za bramką w lewo i masz po prawej \"blaszak\" drzwi po lewej pierwsza firma po lewej druga...nie dziękuj :)
ktoś 2011-11-02 06:43:57
aha a ile sie zarabia w Valeo pod adecco lub start people,bo już wiem gdzie dać cv i czy praca jest od zaraz,czy trzeba czekać aż się odezwą niech ktoś napisze.pozdro.
\"?\" 2011-11-03 16:20:55
Mam pytanie,czy warto składać podanie do Valeo?,jaka tam jest praca i zarobki?bo narazie jestem bez pracy i nie mam nic konkretnego oprócz MANULI HYDRAULICS I VALEO,w MANULI jest masakra,a w Valeo jak jest,są przerwy na śniadanie i ile dni się robi? Proszę o normalną odpowiedź.Pozdro.
anonim 2011-11-04 09:47:46
Jak pójdziesz na 3 zmiany to wolnego nie masz :) , przerwa jest jedna 30 min. Jest jeden minus tej roboty, jak nie pójdziesz na nadgodziny to dostaniesz wypowiedzenie z pracy i na tym twoja praca w valeo się zakończy :) Przyjmują do pracy sezonowo, 2 miesiące i na zieloną trawke więc szukaj roboty gdzie indziej :) aha, jak pracujesz na 4 brygady to licz się z tym że też zamiast mieć wolne to po nocy mykasz na 2 zmianę.
? 2011-11-04 13:03:16
ja tam spróbuje dziś dałem papiery do Adecco,a traktować jak szmate sie niedam,najwyżej wylece z roboty,a ten ktoś przez kogo wylece to długo mnie zapamięta.
JA 2011-11-04 14:32:53
jak czytam te bzdety ...to mnie normalnie słabi ale prawda jest taka ,że na 1560 pracowników zawsze znajdą się czarne owce.....ludzie wchodzą tu po to aby dowiedzieć sie czegoś o pracy a wy jak żmije pokąsać pracodawce ....fakt na niektórych działach jest [usunięte przez moderatora] ale bez przesady z traktowaniem jak "szmatę","obóz pracy","wyzysk" ...bo gdzie teraz traktują dobrze pracownika ? tylko polakowi nigdy nie dogodzisz ....a większość z was co pluje na tą firme to ściemniacze którzy są wkurzeni ,że ktoś ich pilnuje i karze im pracować ...w okolicy jeżeli chodzi o firmę produkcyjną "Valeo" jest najlepszym wyjściem ...choć podkreślam ,że kolorowo nie jest i zależy pod jakiego kierownika się trafi i lidera ...teraz możecie mnie jak to Polacy atakować ..pozdrawiam
ktoś 2011-11-09 11:18:18
Ile trzeba czekać na pracę w Adecco Valeo?bo dałem tm cv i gość powiedział że napewno się odezwą za kilka dni,a tu narazie cisza,czy w StartPeople jest to samo?bo chce tam też isć,jak Adecco mnie olewa,proszę o odpowiedź tych co pracują przez tych pośredników.
xxx 2011-11-09 20:05:59
przyjecia na Valeo sa, ale jesli przez pare dni Adecco sie nie odezwało to sie nie denerwuj, mozesz podejsc jeszcze raz do biura i sie przypomniec:) Ja pracowałam pod Adecco 9 mieisecy i przeniesli mnie pod Valeo. na prace nie narzekam, nie ma rewelacji, ale w dzisiejszych czasach prace trzeba szanowac.Jesli chodzi o kase to w 4 brygadach zawsze jakies dzien nadgodzin trzeba zrobic, nie zdarzyło mi sie zebym wzieła mniej niż 1400 na reke, ale w dobym miesiucu 1700 tez było.
ktoś 2011-11-09 20:52:56
Dzięki za odpowiedź jeszcze troche poczekam,później pojade do biura i się zapytam i najwyżej podejde do StartPeople jeszcze.Pozdro.
malutka 2011-11-13 09:31:17
Nie zgodzę się tu z jedna o[pinią bo taka jest prawda, traktują ludzi jak......... ale wybór należy do ciebie? chcesz tyrać jak wół to przychodz do valeo :)) Zgodzę się z tym że teraz są takie czasy że traktują ludzi jak swoja własność ale tu jest inaczej..... a kasę będziesz mieć jak będziesz tyrać ( dla nich najlepiej 24 na dobę ) i to za marne psie pieniadze. pozdrawiam serdecznie :))
ktoś 2011-11-13 18:55:31
Ja narazie czekam aż się odezwą do mnie,jak się odezwą to spróbuje tu popracować,bo narazie nic innego niemam.Jak długo się czeka na odzew?,bo ja czekam już tydzień.Pozdro:-)
anonim 2011-11-17 11:27:51
Ja też dałam CV do ADECCO,mineło już 2tygodnie i się nie odezwali! To po co się ogłaszają że jest praca jak jej nie oferują,zaczekam jeszcze troszkę i chyba odpuszcze sobie te całe ADECCO,czy ktoś tam dał papiery i po jakim czasie zaczoł pracę??POZDRAWIAM.
Kacper 2011-11-19 20:18:24
Ja wam powiem że tam jest SYF bo nawet w papierach maja bałagan a nie mówiąc o reszcie ? Teraz przyjęć nie ma bo oni tylko zatrudniają na okres swiąteczny a potem DZIEKUJA ZA PRACE [usunięte przez moderatora] Jedno jest prawdą że wypłaty daja na czas i zawsze sa na 10 :) ale z reszta to wszyscy kłamią...... ( [usunięte przez moderatora] Pozdrawionka
martini2915 2011-11-30 14:21:21
daj spokój!oni tam robią co chą!złożylem tydzien temu do Start..i powiedziala ze kolejna rekrutacja bedzie po nowym roku i w adecco tez łozylem-pytała czy moge zacząc prace na dniach i czy pasuje mi system 4br ale [usunięte przez moderatora] dzwonią,wiec ja juz niewiem co tam si wyprawia...
pracownik 2011-12-16 20:20:37
jaki kazdy z Was jest odwazny i wyszczekany na forum ,ile Wy wtedy macie do powiedzienia jak pisac mozecie byle co ,byle bylo i anonimowo ,nikt Was na sile nie trzyma w firmie ,sypiecie nazwiskami i psujecie ludziom opinie -pomine ze wszytsko mija sie z prawda ,ale niech przyjdzie jednen z druga do [usunięte przez moderatora] i powie jej prosto w twarz co ma im do zarzucenia ,,,,zale wylewacie jak dzieci ,ODWAGI WAM BRAK
ktoś 2011-12-19 10:54:36
hej,będą przyjęcia do valeo,po nowym roku??niech ktoś napisze,bo pilnie szukam pracy.dzięki.
Ana 25 2011-12-21 08:28:37
Jak czytam wypowiedzi na temat obozowej pracy we valeo. To mysle czy wy wszyscy tam robiliście?! ja pracuję dopiero 1 rok i naprawde nie narzekam! swietna ekipa \"vaizor\" zajebisty.. moze i jest upal w lecie jak afryce ale do wytrzymania. I teraz weszly okulary ochronne. czepki rekawiczki chroniace dlonie. mialam nawet maly wypadek we valeo i sie interesowali tak jak by mi reke mialo urwac... nie jest zle. na reke biore 1400-1500 tak jest stawka. a jak robisz na nadgodzinach to najwiecej zarobilam 1800-2000 to nie [usunięte przez moderatora] jak jest ciezko we valeo. chyba ze jestescie [usunięte przez moderatora] lenie i nic wam sie robic nie chce
ktoś 2012-01-01 10:34:00
Będą przyjęcia do Valeo w Styczniu?niech ktoś napisze.Pozdrawiam;)
1
helooooooooo 2012-01-02 14:50:10
we styczniu to będą zwolnienia bo FOGI wywieźli i teraz trzeba gdzieś tych ludzi upchać....druga sprawa trzymajcie się z dala od ADECCO ...zdecydowania START PEOPLE ....i praca nie jest taka zła...oczywiście zależy na jaką brygade trafisz ...
anonom 2012-01-02 21:03:58
Witam. Mam pytanie do pracowników Chrzanowskiego VALEO. U kogo najlepiej podjąć prace? w ADECCO ?,czy w START PEOPLE ? Po jakim czasie przechodzi się bezpośrednio pod VALEO ? Czy ktoś pracuje na logistyce i może coś powiedzieć na temat pracy i warunków tam panujących. Czy robota jest spoko? Czy jest ciężko? Jaka jest z tego kasa? Proszę o szczere wypowiedzi . Chciałbym się was poradzić czy warto tam pracować.
anonim 2012-01-03 01:24:00
Jak załatwić sobie pracę w Valeo przez Adecco. Dajcie jakieś namiary
Zostaw swoją opinię o Valeo - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo