brak logo

Stomil Sanok

Sanok

Opinie o Stomil Sanok

sojef 2012-03-28 12:43:20
Ty na pewno piszesz o stomilu?ja pracowalem w paru firmach ale takiego dziadostwa nie widzialem
sojef 2012-03-28 12:46:54
Jest tak jak Pan pisze Panie Dyrektorze
3
polak 2013-05-04 21:50:31
Hej, szukam pracy w dziale konstrukcyjnym. Ile wynoszą dzienne godziny pracy i za jaką stawkę? Czy nie ma problemów by dogadać się z szefem? Da się nauczyć w pracy czegoś nowego, czy taka trochę monotonia? Zwracają za dojazd?
xyz 2013-06-11 15:44:01
praca w spółce Dystrybucja, jakie płace, atmosfera co wymagają.
4
anonim 2013-06-15 22:24:43
Czy nikt nie pracuje obecnie w Stomil Sanok? Albo, czy firma nie dba o swoje dobre imię i nie śledzi wpisów na forum? Napisze ktoś w końcu odpowiedzi?
3
oddźwierny 2013-06-28 10:19:53
Uniwersalne podanie z dużą szansą na przyjęcia kandydata, w szczególności jako specjalisty od maszyn.

Szefie jest szansa aby do waszej firmy trafiła taka osoba jak ja, aby wykonywać dla Pana każdą pracę zgodnie ze wszystkimi normami i bez zastrzeżeń, umiem w każdym zespole udawać niewiniątko. Będę donosił na kumpla, znajomego i wszystkich innych kogo mi Pan prezes wskaże. Chętnie również uczestniczyć będę w nagonkach. Zatrudnienie mojej osoby będzie wielką korzyścią dla zarządu i zakładu. Doskonale nadaję się na pracownika sekcji którą kieruje osoba bez zawodu i wykształcenie a w szczególnie po zawodówce.
Moją silną stroną jest również to, że nie przeszkadzają mi przełożeni którzy nie mają pojęcia o prawie pracy i przepisach bhp.

Mam wybitne predyspozycje do pracy w zespole gdzie wytworzyła się: nienawiść, podziały, wyniesienie na stanowiska ludzi ślepo lojalnych i bez względu na umiejętności. Doskonale będę nadawał się również do ratowania tyłków mimo policzonych dni do końca kariery szanownych Panów Dyrektorów.
1
anonim 2013-06-29 17:43:10
Oddźwierny, zabawne hehe ;). Czyli nie polecasz pracy w Stomil? Co w ogóle tam robisz/robiłeś? Były kiedykolwiek jakies problemy z kasa?
2
anioł 2013-07-03 11:42:25
Hej ludzie z dystrybucji, co słychać u prezesa (usunięte przez administratora), słyszałem, że nie jest już zwykłym bożkiem, ale awansował na wszechmogącego boga :)
2
Paweł 2013-07-04 09:54:20
Hej, pracuje ktoś w Stomil sanok jako INŻYNIER PROCESU ? Bo w tym roku skończą Inżynierię chemiczną i procesową na PW i powoli szukam pracy. Polecacie? Na co mogę liczyć na starcie?
1
xyz 2013-07-04 12:59:19
szukaj lepiej w TRI Zagórz firma japońska nowy zakład, opinie na pozostały temat jak wyżej
anonim 2013-07-26 00:46:13
kto mi może powiedzieć jak wygląda praca w firmie Stomil Sanok? czy pracownicy są zadowoleni z pracy tam?
anonim 2013-09-24 20:47:39
Firma dno. Jak przyjmuje swoich "pociotków" (specjalistów) to dostają taką kasę, że głowa boli, najgorzej jak kupuje inną firmę bo wtedy wszyscy są traktowani jak nieroby, lenie i nieważne jakie mają kwalifikacje są traktowani jak trędowaci. A tzw. specjaliści zajmują się wszystkim tylko nie tym czym powinni. np. kierownik sprzedaży zajmuje się listami obecności, (dublując przy okazji inną opłacaną pracownicę) zamiast zamawiać towar. Po prostu za dużo pseudospecjalistów.
1
anonim 2013-09-24 20:55:21
Nadgodziny, a kto za nie płaci?
2
anonim 2013-09-24 22:27:51
Licz tylko na siebie, nie wychylaj się to doczekasz emerytury z niezłą płacą.
forest 2013-10-08 13:53:57
anonim, w sumie to co piszesz nie brzmi źle dla kogoś kto chce spokojnie zarabiać;). a o jakiej płacy mówisz?
anonimus 2014-01-15 18:15:00
Nie polecam, robota zabierana do domu,(usunięte przez administratora) sporo stresu - nie do wytrzymania, Jesli sie trafi na odpowiednich ludzi to mozna się wiecej nauczyć
1
Owczar 2014-02-20 23:40:58
Ale to standardzik, że pracę zabieracie do domu? I niby dlaczego, przecież jesteś po godzinach pracy... chyba, że słabe tempo w pracy i w domu trzeba nadrabiać - to zrozumiem.
1
misiek 2014-04-11 14:03:31

Słuchaj anonim, nie wiem o co dokładnie pytasz, napiszę tu o sobie i swojej pracy. Mam liczną rodzinę i robię wszystko co mam do zrobienia, wg. zasady rób wszystko co ci każą a będziesz miał święty spokój w tej firmie. Są również pewne mankamenty tej pracy.

Wiem, bo ludzie plotkują, że zamiast rozwijać firmę tylko noszę worki i zamiatam magazyn, oczywiście nosiłem te worki, ale po to żeby zrobić wrażenie na wykształciuchach. Szydzą ze mnie , że zrobili z dziecioroba preziem, którego można gonić bo ma rodzinę na utrzymaniu i nie podskoczy. Żeby nie było za łatwo dostawili mi do pomocy "rowera", tragedia, gość zupełnie bez pomysłów, żadnej du...e nie przypuści, wcześniej nie dawał sobie rady w pracy (ustawiał stoły do ping-ponga w fabryce, która nie tylko z nazwy miała produkować autobusy) jak go wykolegowali z roboty to zatrudnili gościa z litości, zgroza. Teraz ciotki kombinują jak się tu do mnie i do moich kumpli dobrać.
Drugiego rowera mam w firmie, zdecydowanie mniej urodziwy, taki ułomek, muszę tylko uważać żeby weksli klientów w karty nie przerżnął. Jestem w bezpośrednim kontakcie z kolegami w całej Polsce często rozmawiamy. Czy się coś zmieni w tej firmie? chyba już nie, za daleko to wszystko poszło.
Na razie jeszcze nie karzą mi wysyłać analiz do trzeciego miejsca po przecinku, ale ten przepocony knur, któremu muszę składać meldunki i zasuwać na drugi koniec świata, to tragedia no i jeszcze ten rower :(
Z zewnątrz a raczej ze strony internetowej firma wydaje się "solidna" lecz to co się dzieje w środku to tragedia. Podwładnych mam oczywiście cieniasów, którzy nie mogą mi zagrozić, wiedzę o rynku mają hi, hi z wikipedii, ale lepszy taki gamoń niż cwaniak który mógłby mi podskakiwać.

Cóż poza tym, w głowie się mi nie mieści żeby osoba na stanowisku kierowniczym w tej firmie na ogólnopolskich targach obgadywała swoich pracowników i kpiła z jakości wyrobów swojego głównego dostawcy. Sam się nieraz zastanawiam czy jak taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nieuk po zawodówce, który naubliża pracownikowi to myśli , że ten będzie wysłuchiwał klientów i nawiązywał kontakty na pstryknięcie palca o każdej porze a nawet w święta.
Pracownik u mnie czuje się, jakby siedział na bombie i nie wiadomo kiedy coś wypali, co ciekawe ma to również wpływ na klientów i sprzedaż, która ciągle spada.
Ale co mnie to obchodzi, nie mogę nic zrobić jestem tylko na umowie menedżerskiej i mam liczną rodzinę do wykarmienia jak już wcześniej wspominałem :)

Na tym kończę bo żona goni mnie do roboty. Nigdy nie wiesz, co cię czeka danego dnia .
Ciężka praca, może jeszcze rok dadzą pożyć.
3
kamil 2014-09-29 11:43:41
Czasami ciezko mi pojac czym dyrektorzy sie kieruja przy zatrudnianiu niektorych ludzi i obierajac takie a nie inne metody sprawowania wladzy nad firma. Obawiam sie, ze uklady na dluzsza mete beda coraz wiekszym ciezarem, bo jezeli komus brakuje kompetencji do danej funkcji to predzej czy pozniej taki fakt sie objawi.
nikon 2014-12-08 16:38:16
Ja jestem przyzwyczajony zabierac prace do domu. Juz teraz wiekszosc pracownikow bez wzg.na zawod tak robi!! Jak sie chce pracowac to trzeba sie starac. Teraz szukam pracy i zastanawiam sie nad Stomil Sanok-jak dziala i jak funkcjonuje?! Jak jest pod wzgledem wynagrodzen i premii?? Jakie oczekiwania ma pracodawca? da sie ogolnie żyć??
edzik 2015-01-14 12:52:23
wpisz w googlach hasło gowork pass-pol, będziesz wiedział wszystko na bieżąco, ci sami ludzie, adres, branża, i wodzowie
1
jolcia63 2015-02-28 17:20:04
Stomil Sanok przejal niemiecka Firme. Czy jest komus wiadome, jaka jest mozliwosc otrzymania pracy w Niemczech?
1
andrut 2015-04-30 01:50:15
A skąd masz informacje o przejęciu NIEMIECKIEJ firmy? Samo postawienie problemu w ten sposób jest dla mnie absurdalne bo to zwykle w drugą stronę działa.
czik 2015-09-13 19:20:36
Patrząc na te ruchy można mieć sporo oczekiwań i nadziei na lepsze jutro w firmie. Nie wiem czy już coś wiadomo jak te warunki się zmieniły i co się zmieniło na lepsze bo miło byłoby usłyszeć, że wynagrodzenie będzie wyższe niż wówczas proponowane przez stomil. Czy w związku z tymi zmianami będą rekrutowali dodatkowych ludzi, ktoś będzie awansował wyżej ?
muniek 2015-10-02 11:17:27
Zmieniło się tyle że zabrali wszystkim premię, nie dość że ludzie zarabiają tak nędzne pieniądze że ciężko jest z tego wyżyć to potrafią jeszcze z tego coś zabrać. Wprowadzają ludzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] długów i nędzy.
2
kamil 2015-10-14 00:05:42
Od dłuższego czasu poszukuje jakiejś pracy i co raz częściej trafiam na zdania , że akurat w tej firmie warto się zakręcić i szukać swojego szczęścia w życiu zawodowym.Stomil to czołowy producent wyrobów gumowych, gumowo-metalowych oraz kombinacji gumy z innymi tworzywami. Branża w której siedze już kilka lat
1
Stomil 2015-10-15 11:37:42
PAN prezes i zarząd uważają że w Polsce jest deflacja i nie ma potrzeb do podwyżek. Chore to i jeszcze piszą o tym otwarcie.
2
ekasl 2015-11-18 03:55:58
No ale sama z siebie pensja też nie jest zła, są dofinansowania a co za tym idzie osoby które pracują w tej firmie na stanowisku Przedstawiciela Handlowego do spraw Sprzedaży Maszyn Rolniczych nie mają pewnie ciężko z pozyskiwaniem klientów, a taka oferta właśnie jest w internecie. Trzeba jednak mieć doświadczenie.
solniczka2 2015-11-20 12:26:29
wiadmo że maszyny rolnicze cenowo to są gigantyczne pieniądze, więc przedstawiciel handlowy powinien mieć interesujący system prowizyjny
pelc 2015-11-22 18:54:48
też , ale rowniez powinien sie znac na tych maszynach pewnie przechodza potencjalni pracownicy szklenie z tego zakresu
alek 2015-11-24 21:57:03
Serio tak ciężko jest z tym pozyskiwaniem klientów? Bo może dają jakąś bazę klientów i jesli jest aktualna to praca jest łatwa.
ktos 2016-01-24 19:43:26
Hej. Czy moze ktos powiedziec jak wyglada praca w tej firmie daj my na to chociaz na montazu i czy sa jakies jakies przyjecia do tej firmy
ontok 2016-01-29 21:17:11
ktos tak szczerze powiedziawszy to na produkcję nie widziałem aby szukali. Na woj. wielkopolskie potrzebują opiekuna klienta - sprzedawcę. Praca na prowizji, ale ludzie zwykli to lubić.
dfrgthy 2016-02-09 19:07:59
@ontok jezeli chodzi o oferty pracy to szukaja ronwiez przedstawiecila handlowego w dolnoslaskim oferuja atrakcyjny system wynagrodzeń,przyjazną atmosferę pracy
Tajemniczy klient 2016-02-19 16:33:02
kadra biurze to porażka stomilu .
rolo 2016-02-19 16:34:53
ale co chciałeś przez to napisać? ja widziałem, że poszukują do pracy przedstawiciela handlowego, chodzi tutaj głównie o specjalność sprzedaży maszyn rolnicznych i znajomość w tej branży
gosc 2016-02-24 21:23:25
Hej.Szukam jakiejś pracy i jestem ciekawy jak wygląda praca w tej firmie. Czy są jakieś przyjęcia, jak wygląda, robota(czy jest trudna) i ile mozna tam zarobić
good 2016-02-26 17:45:01
Ta oferta jest cały czas aktualna @rolo. Dobrze, że są możliwe szkolenia produktowe i nawet samochód służbowy. Widać, że dbają w ten sposób o zatrudnienie w dobrej atmosferze.
Spejson 2016-02-29 15:34:31
Firma beznadziejna,nie szanuja pracownika,uklady rodzinne stanowia wiekszosc. Pozorowana praca w biurowcu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] donosiciele i kretacze sa cenieni. Kadra kierownicza to ludzie oderwani od rzeczywistosci,pierdzacy w stolek kolesie z nadania rodzinnego.
2
romek 2016-02-29 15:37:07
faktycznie jest oferta nadal, ale wydaje mi się, ze szukają najlepszego kandydatka, poza tym jest wiecej niż 2 etapy na pewno no i to sporo robi jednak, a co do opinii to faktycznie atmosfera pracy jest ważna.
Ulka 2016-03-12 19:23:08
@Spejson ale możesz podać konkretne przykłady braku szacunku do pracownika? Wydaje mi się, że nie może być tak źle, jak mówisz, bo aktualnie nie widzę żadnych nowych ofert pracy w tej firmie, a to oznacza tylko tyle, że pracownicy chcą utrzymać swoją pracę jak najdłużej.
Nicki 2016-04-08 09:42:22
@ Ulka, czytasz ze zrozumieniem, raport za 2015 z marca 2016, wyraźnie pisze że zatrudnienie się zmniejszyło, nie ma ofert pracy, bo ludzi zwalniają, logiczne ?
Fio 2016-04-11 19:43:12
No dobra, to się zmniejszyło, tak czasami bywa. Firma ma swoje lepsze i gorsze miesiące. W sumie szkoda, że nikogo nie będą szukać teraz, bo słyszałem wiele dobrego o zatrudnieniu u nich. Głównie, że jest umowa o pracę, szkolenia też organizują, jakieś intergacyjne wypady.
Nicki 2016-04-12 17:12:07
@ulka, prześledź jeszcze raz raporty, które są na ich stronie domowej, i nie pisz o lepszych czy gorszych miesiącach, wyraźnie widać, że zatrudnienie od kilku lat tam spada, nie tylko w zakładzie ale i po oddziałach
erf 2016-05-10 11:49:29
@Fio no fakt nie szukaja nikogo ale uwazam ze calkiem dobrym rozwiazniem by bylo zalapac sie do nich na praktki lub na staz moze potem jest szansa zeby zostac u nich w firmie i dostac zatrudienie na przykllad
pkb40% 2016-05-10 12:12:11
@erf praktyki, staż to są dobre w sklepie spożywczym, w dużej firmie, to chyba tylko po to żeby poobserwować, podpatrzeć, nauczyć się czegoś nowego i puść z falami :)
morda 2016-06-22 18:58:02
ale zawsze to lepiej wygląda nawet gdybyś chciał zatrudnić się w jakiejś wiekszej firmie, wiekszosc teraz staży czy praktyk jest płatne w firmach, dlatego pewnie i unich też jest taka sposobnosc, poza tym pozniej zawsze stażyste zatrudnić nic nową osobe i skzolic od postawa
fghj 2016-06-27 19:52:14
to najlepiej wygląda dla firm z branży HR kiedy takiego jelenia ustrzelą
Wilk 2016-07-01 15:14:06
Ale moim zdaniem też bez przesady, dobra rzecz jednak
Zostaw swoją opinię o Stomil Sanok - Sanok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil Sanok