brak logo

Bumech S.A.

Chorzów

Opinie o Bumech S.A.

NN 2010-11-25 09:23:44
PRACA MARZENIE !!!
zarówno w biurach, na hali jaki i na kopalniach
pracownik 2011-03-21 18:16:00
Jeszcze troche to młody prezes wykonczy bumech ludzie mówiom na niego likwidator obiecywał nam kupe pieniedzy na Pniówku i co nic z jego obietnic głóny preses (usunięte przez administratora) to jest gośc jak on rządził to nam było lepiej młody tylko zabiera wszystko ludzie majom ochote odejsc mlody jak wpadnie na zebranie to tylko umi knąc.Tszeba szukac innej roboty jak zapytacie ludzi to wszyscy majom go dosc.
anonim 2011-05-05 12:28:33
a ile chciałby pan zarobić jak pan pisać poprawnie nie potrafi
pracownik 2011-08-28 14:04:02
Młody prezes to faktycznie niekompetentna osoba, autorytetu dodaje sobie klnięciem (tak mu się tylko wydaje). Jego CV na stronie Bumechu wygląda bardzo imponująco. Szkoda tylko, że nie ma w nim nic o tym, że wszystkie te firmy były jego i że koncertowo je sam rozłożył. Gdyby nie tatuś pewnie byłby w (usunięte przez administratora)
1
bytom 2012-01-14 12:41:45
Może kiedyś zarobki były dobre dzisiaj Prezesi i zarząd prowadzi politykę po trupach do celu jak wiele podobnych firm do bumechu dlatego staram się o przyjecie pod kopalnie i wszystkim radze to samo.
Novy 2012-01-22 13:54:35
Hej Ludziki z Bumechu. W kazdej bajce jest trochę prawdy, to chyba w Waszej tez. A swoja droga to gdzie i kiedy sie młody miał nauczyć jezyka szacunku i kultury jak go zaraz wpuscili na cienki lod i gleboka wode. Jak jest troche inteligentny to wyciagnie wnioski. Trzymajcie sie Bumechowcy. Szacun !
Starzyk 2012-01-22 13:59:20
Jak przyjdziecie do progóru to chyba bedzie tak samo. U nas tez jest fejny prezes co (usunięte przez administratora) rzuca
pracownik 2012-01-25 06:23:27
A od kiedy to Wy Panowie jesteście tacy delikatni co? posłuchajcie się sami jaki macie poetycki język.
Lola 2012-02-04 07:36:59
Nie ważne kto ma jaki język - ważne komu nie wypada go używać.

Z Bumechem miałam wiele wspólnego i żałuję. Jeśli jesteś spoza rodziny to nie masz szans na wybicie, a wręcz przeciwnie tylko degraduja i odbierają pemie za błędy synalków.
Novy 2012-02-11 10:41:43
Cześć Lola. Którzy to są synalkowie- oprócz (usunięte przez administratora)? podpowiedz, bo może dobrze wiedzieć żeby nie podpaść. A jak wasze wypłaty koledzy, bo moja jakas mniejsza niz powinna chociaz nie wiele. Pozdro dla wszystkich z Bume [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
pracownik 2 2012-02-13 12:15:14
Bez przesady! ja zwolniłem się z innej firmy i pracuję w Bume [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kopalni i wszystko ok! wypłaty w terminie i całkiem przyzwoite do tego kartki! dozór też ok! dlatego sie dziwie opini bo są dużo gorsze firmy co \"H\" płacą! z tego co wiem to bumech jest na giełdzie notwany!wiec to chyba coś znaczy! a jesli chodzi o młodego Prezesa to facet konkret jak pracujesz solidnie to wszystko z nim załatwisz chyba że jesteś lebrem emerytem co na niego narzekają bo wymaga roboty!
Novy 2012-02-14 05:19:35
Coś ty za "pracownik"? taki super, chyba ze masz wujka w firmie- przyznaj sie
pracownik 2 2012-02-14 18:51:44
Nie mam wujka w firmie ani znajomości tylko rodzine na utrzymaniu dlatego normalnie (usunięte przez administratora)bo za granie w "(usunięte przez administratora)" mi nie zapłacą jak nie bedzie metrów to nie bedzie kasy wiec kolego zastanów sie nad sobą!!! zanim zacniesz kogoś oceniać! i nie pisz takich głupot bo mnie to fest (usunięte przez administratora)
Novy 2012-02-15 15:57:43
Ale cie zabolalo! Trafiony! No fajnie a teraz zgadywanka - czys ty nie z tych co sa na "dobrej" liscie na Pniowku? co macie w (usunięte przez administratora)kierownikow? bo macie plecy! Chyba sie was trzeba bac albo dogadac. Widac plamke na zdrowym jabluszku a moze byc gorzej. Najlepsi od nas odchodza to nie jest zdrowe a kiedys podobno do firmy sie ludzie garneli. U nas gornikow tez to widac. Poczekamy co dalej bedzie, do lata blisko.
Pracoholik 2012-02-18 11:31:26
Nie wiecie kto z rodziny? Popatrzcie tylko po biurowcu! Czy tam jest ktoś z zewnątrz? Może 2 osoby, a tak to same powiązania, kuzynki, bratowe, siostry. Normalnie cała banda. A na kopalni myślicie, że jest inaczej? Więcej planistów niż ludzi na dole - a nie ma prawie nikogo z zewnątrz. Senior opanował biura a junior kopanie. A jesli chodzi o zarobki to też z ego co mi kiedys kadrowa (ta niedouczona) pokazała to niebo a ziemia. Rodzina stoi 10 stopni wyżej niż reszta na podobnych stanowiskach.
Dobrze ze juz tam nie pracuje.
Sztygar 2012-02-22 21:47:02
Bumech nie firma inna, firmy są podobne, podobnie placą i wymagają. Fakt ze od dłuzszego czasu Bumech jakby nie byl pewien co dalej wyrzuca na bezplatne i obcina zarobki to nie dziwota ze ludzie szukaja cos lepszego. Mlody prezes zawsze mowi ze Bumech to firma gieldowa ale to nic nie znaczy bo kazdy chce miec pewnosc roboty i kasy. Ludzie mlodemu na slowo nie wierza bo robi co innego jak mowi. Za miesiac napisze jak mi jest na nowym miejscu.
Albin 2012-03-06 16:22:29
Jest dobrze i ciężko, narzekają na kierownika ale ktoś to musi
trzymać w kupie. Ja jestem zadowolony i polecam prace w Bumech SA
były pracownik 2012-04-06 21:03:44
a co myślicie że górnikiem zostaje się w trzy miesiące tak jak młody prezes on górnikom nie dorasta do pięt a myśli że jest bogiem bogiem rżnącym ludzi na pieniądzach bo trzeba rodzinkę zatrudnioną w firmie opłacić sowicie ( kalfaktor na krupińskim planistka z tej samej kopalni nie mówiąc o reszcie) jednym słowem jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie ten bumech co był za (usunięte przez administratora)
tuba 2012-04-15 20:23:15
Na razie firma się rozwija ale już za nie długo przyjdą gorsze czasy dla górnictwa i ciekawe czy będą zwalniać wówczas pociotków-rodzinkę czy fachowców których w firmie zaczyna być coraz mniej -do przemyślenia
Hajer 2012-04-23 06:59:59
Chopy - przychodzcie do Bumech bo jest fajno i duzo robota. Starczy dlo gornikow elektrykow i maszynowcow. Ponoć na dwa lata z okładem. Bedzie kasa.
Były pracownik 2012-05-19 22:10:20
Pracuje tu taki jeden w dozorze na krupińskim pavulon Janek... wzór niekompetencji, wazeliny...ohyda... i jeszcze drewniana noga Stolorz... w ogóle to oddział inwalidów
Novy-stary 2012-07-06 07:00:27
Jestem już rok w Bumech na Pniówku, w firmach miałem różnie, raz płacili raz nie. Tu widać że chcą roboty, ale płacą jak ustalili. No zawsze może być więcej. Szkoda że nie wszyscy są zgrani, bo robota by lepiej szła. Ale myśle że teraz brygady sie zrównają bo jest duży kontrakt, to bedzie szansa zarobić. Jak ma ktoś znajomych co potrzebują zarobić to niech sie zgłaszają do biura Bumech na Pniówku - są dwa biura górnicze i energomaszynowe. Pozdro wszystkim
chłop 2012-07-10 11:42:04
Novy-stary - 2012-07-06 07:00:27

Jestem już rok w Bumech na Pniówku, w firmach miałem różnie, raz płacili raz nie. Tu widać że chcą roboty, ale płacą jak ustalili. No zawsze może być więcej. Szkoda że nie wszyscy są zgrani, bo robota by lepiej szła. Ale myśle że teraz brygady sie zrównają bo jest duży kontrakt, to bedzie szansa zarobić. Jak ma ktoś znajomych co potrzebują zarobić to niech sie zgłaszają do biura Bumech na Pniówku - są dwa biura górnicze i energomaszynowe. Pozdro wszystkim
mnie też źle w Bumech nie ma są gorsze firmy
robol 2013-08-14 19:31:34
Za pracę w przodku 2400 zł, kartki po 13 zł wypłacane z 2-tygodniowym poślizgiem, bez barbórki i czternastki
robol 2013-08-16 15:53:04
No tak pomyliłem się, "13nastki" miało być, kwotę podałem netto, czyli na tą przysłowiową rękę
hunter 2013-10-24 13:54:06
Czy bumech się obroni
1
hunter 2013-12-18 16:01:21
To patrz na akcje, niedługo będą po 1zł, a były po 17. Taki jest skutek rządzenia - nie mylić z zarządzaniem firmą. Cienko z zamówieniami, przyszłość nieciekawa. A ZWG już wkrótce zrobi co trzeba!
hunter 2014-01-06 18:27:56
Ignacy popatrz na posty na: "opinie-Bumech S.A.-Katowice". Się ma!
Gall 2014-01-20 12:45:37
Mam prośbę - przenieście się z opiniami na stronę Opinie-Bumech S.A.-Katowice. Ciekawsza dyskusja w szerszym gronie. Pozdrawiam wszystkich
Gall 2014-01-21 00:07:05
Kiedyś Bumech miał siedzibę w Chorzowie, a teraz w Katowicach. To ta sama firma
rekrutacja 2015-01-31 02:06:55
Rekrutacja jest prowadzona, do pracy na terenie siedziby Spółki pod adresem ul. Krakowska 191 Katowice poszukują specjalisty do spraw kontroli jakości, technika serwisu elektrycznego, kierowcy magazyniera, czy zaopatrzeniowca, operatorów, czy ślusarzy. Poszukują także do pracy na terenie kopalń Jastrzębskiej Spółki Węglowej.
gornik 2015-09-12 15:51:56
Witam. Co do bumechu to kategorycznie odradzam. Leca w *uja az milo. Mianowicie..zarobek 1300+ umowa na 1800 brutto ! Premia uzalezniona od metrów, nie ma metrow, to zarobisz marne 1300-1400zl. To lepiej zarabiaja na gumie w biedronce lub w auchan. Bony 35zl, przeliczajac to wszystko, to wychodzi sie mniej wiecej 2000zl z bonami. Dozor...zostawie bez komentarza. Tak jest przynajmniej na Pniówku. Nie wiem jak stoja w Katowickim Holdingu, ale prawdopodobnie podobnie jak na Pniowku. Nie wiem co wiecej dodac w tym temacie..ogolnie ludzie narzekaja. Lepiej isc gdzies na powiechrznie do pracy, w swiezym powietrzu itd. A nie ryzykowac zjezdzajac na dol, za marną najnizsza krajowa. Pozdrawiam !
grzesiu 2016-09-02 10:24:36
bumech - IWINY ,patologia, buractwo, debilizm, wyzwiska, korupcja, kradzieże, zwalanie winy na innych pracowników, ludzie na stanowiskach bez wiedzy i wyksztalcenia, ZERO BHP, warunki pracy jak pod ziemią, pracownicy to ofiary zyciowe które niż w zyciu nie potrafią i nie potrafili tylko włązic w 4 litery :D

nie polecam to jest szajka :)
1
pracownica 2016-09-21 03:23:11
bumech w Iwinach, miałam zaszczyt pracować w tej firmie, to co się tam dzieje to jedno wielkie oszustwo, i podatkowe i placowe i kolesiowe, fałszowanie dokumentacji, nikt za nic nie odpowiada wina zwalana jest na innych aby nie tylko na winnego, place niskie, warunki pracy jak w kołchozie na Syberii , zimno brudno smierdzaco i na co dzień oglądasz zapite buźki fizycznych pracowników zataczajacych się katem korytarza, większość pracowników przyjmowana z okolicznych wsi za najnizsza krajowa, młode pijaczki po zawodowce lub stare przed emerytura, kilku młodszych w biurach siedzi po znajomości z wiedza zerowa lub srednia, firma presperuje na progu bankructwa, szukają glownie osob za male pieniądze a wiedza liczy się na 2 miejscu prawde mowiac nikt doświadczony z wyksztalceniem i olejem w glowie, nie będzie marnowal na to dziadostwo czasu ... bylam świadkiem gnojenia dobrych pracowników i to naprawdę ludzi z wyksztalceniem i wiedza, a tępych cwaniakow po układach trzymali dalej bo wlazi w 4 litery i donosi kierownikowi, taka firemka na miare 17 wieku :D
1
paweł 2016-10-04 06:37:26
IWINY bumech --- pracowałem tam 3 lata, budynek to sztolnia pokopalniana bez okien, pełno pyłu i smrodu, zakład oszczedz na wszystkim m,in odzieży roboczej, srodkach czystości, ,,, kierownikiem jest debil chamski który na niczym się nie zna a opinie o twojej pracy wezmie z donosów, tam sa czasy głębokiej komuny nikt nic nie wie, a ty za wszystko ponosisz odpowiedzialność, w biurach siedza ludzie podstawieni przez znajomych, bo nie mogli pracy nigdzie znalesc warci wielkie ZERO , na produkcji miernota tępa chamska beszczelna która donosi , pracownicy jak cos zle wykonają powiedzą ze twoja wina, mimo ze ty się tym nie zajmujesz:D jest tam spawacz alkochalik wodekczka u niego to podstawa to jeden z najwieksych donosicieli na zakładzie, jest mechanik jąkajła, który chce być twoim szefem tez donosiciel, brygadziści kilka sztuk wyksztalcenie zawodowe srednie, znaja się tylko na tym co było robione w latach 90tych :D kilka szczyli podlatkow zatrudnionych po znajomości na niczym się nie znają oraz stare dziadostwo na produkcji w większości kolesiostwo i donosicielstwo nikomu nie polecam tego zakładu !!!!!! pracownicy albo laduja z nimi w sądzie bo zakład nie chce zaplacic co powinien albo inaczej odchodzą nie dajdzie się naciagnć na piękną spiewke na początku !!!!!!
1
er 2016-10-04 20:06:02
@wiesek ale chyba teraz nie szuakja zadnych osob do rpacy co nie?
missss 2016-11-21 05:52:26
bumech iwiny, ZWG patologia i naciąganie ludzi w butelke, na stanowiskach nieuki, donosiciele [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] okradają firme od srodka, tam pracują ludzie upośledzeni, jak zobaczyłem co tam się dzieje i jak się podchodzi do tematu to zwinelem nogi za pas wychodząc obsmiewawszy dyrektorka głośnym rechotem na cały zakład, kierownik okrada pracowników pracownicy okradają zakład, smiech na sali :D syf brud i male zarobki z jednym typem rozmawiałem to się jąkał jakiś debil, inny łazi w jasnym fartuszku ..Grzesiu" hahahah pewnie ciota dyrektora, inny nie umyty z miesiąc czasu caly brydny, następny przylazł i rozmawia ze mna ejo a ty tu nowy :D:D hahahahahahah ze jeszcze zakład taki w Polsce istnieje :D aaaa uważajcie na dyrektorka w ofercie oferowali chcieli mi dac pare tysi, potem jak przyszlo co do czego jakas rozmowa inkognito z kims tam za plecami, i po 5 minutach mowia ze tyle nikt nie zarabia i gora 2000 dostane hahahahhaha naciągacze i debile :D
Zostaw swoją opinię o Bumech S.A. - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bumech S.A.