brak logo

Lisner

Jarocin

Opinie o Lisner

anonim 2011-01-24 21:30:47
chyba juz nikt tu nie pisze
Nobody 2011-01-29 13:22:03
I bardzo dobrze, po co pierdoły wypisywać, jak nikt nie ma nic mądrego do napisania
d 2011-01-31 22:48:53
no wlasnie ja probowalem sie cos dowiedziec kiedys o tej firmie.chodzi mi dokladnie o stanowisko elektryk-mechanik.mozesz mi cos na ten temat powiedziec?
tgb 2011-02-12 01:30:20
zajefajna fucha...
1
ewa07002 2011-02-12 09:04:22
czytam poszczególne opinie i w związku z tym pytanie dla zarządzających :CZY KTOKOLWIEK BYŁ PRZESZKOLONY Z EFEKTYWNEJ KOMUNIKACJI I ZARZĄDZANIA PODWŁADNYMI?moja odpowiedz brzmi :KADRA ZARZĄDZAJĄCA POSIADA ZERO WIEDZY NA TEN TEMAT ,ZERO INTELIGENCJI .
'BY DOKONAĆ WIELKICH RZECZY,NIE TRZEBA BYĆ WIELKIM GENIUSZEM,NIE TRZEBA BYĆ PONAD LUDZMI, TRZEBA BYĆ Z NIMI'-
da 2011-02-14 19:57:16
a przyjmuja na stanowisko elektryka?
darek 2011-03-16 17:53:22
witamwie ktos moze czy ruszyło sie cos z robota w lisnerze na stanowisku elektromechanika?
beret 2011-03-16 21:28:33
dla normalnych ludzi praca jest. elektromechanicy są potrzebni i nawet nieźle się mają. ale robią sporo....
Luigi 2011-03-17 06:52:16
beret - 2011-03-16 21:28:33

dla normalnych ludzi praca jest. elektromechanicy są potrzebni i nawet nieźle się mają. ale robią sporo....

Nie powiedział bym że sporo robią,maja idealna prace i zapewne ładny zarobek (aż chce się iść na kierunek elektryka) płaca niezła,pod tym względem nie można narzekać ale wiadomo ze jak masz dużo to chcesz jeszcze więcej... Generalnie zależy kto jest na jakim stanowisku,jedni zapier... równo a inni prawie wcale,jeśli chodzi o ludzi to jest tak jak wszędzie są w porządku ale zawsze się znajdzie parę [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] np. ten wszystko wiedzący i najlepiej robiący [usunięte przez moderatora]... Najgorzej jest jak się komuś coś wydaje. Pozdro dla Nocnej Zmiany
darek 2011-04-01 23:14:24
to potrzebujecie elektromechaników nadal?
xxx 2011-06-14 07:04:39
Mam pytanko
Czy w tej firmie ktoś wie ,jak przedstawiciele handlowi jezdzą sobie po całym kraju po godzinach pracy-na czyj koszt? na pewno nie swój!- może wartoby było sie nad tym zastanowić.
nogel 2011-08-05 00:27:13
Pracuje w tej firmie około 5 lata, jedyną osobą co podnosi wszystkim ciśnienie jest mała czarna [usunięte przez moderatora]. Nie spotkałem się jeszcze z tak problematyczna osobą. Jej sposób w jaki odnosi się do ludzi
pozostawia wiele do życzenia; żadnego szacunku żadnych norm moralnych. Będąc w kontakcie z innymi kierownikami panuje kultura, poziom rozmowy z czym "kierownik" [usunięte przez moderatora] nigdy się chyba nie spotkała.
Najbardziej bawi mnie jej forma pisania e-mail, totalny brak zachowania interpunkcji oraz składni. Moim zdaniem stanowisko kierownicze nie polega na darciu "RYJA" tylko na umiejętnościach interpersonalnych.
Fakt, że [usunięte przez moderatora] wzbudza starach u innych trzyma dyscyplinę, ale towarzyszy temu pogardą w oczach większości pracowników.
Ta wypowiedz nie jest tylko moim osobistym odczuciem ale potwierdzona przez rozmowę z kilkoma pracownikami, którzy na swoje nieszczęście muszą z nią pracować i tolerować - smutne to ale prawdziwe.
anoni 2011-09-14 18:28:48
W nawiązaniu do braku podwyżek to jak kto rozumie, produkcja ma akord, brygadziści maja 1000zł premii, magazynierzy maja swoje wskaźniki do wyrobienia.
A z innej beczki to Panie z Pulwer, też maja po łokcie pracy, i wiem że one nie dostały nic premii a jest co ważyć!!!, wiec skoro one wyrabiają się wraz z wzrostem produkcji (tak jak akord musi wyrobić produkcja), to nie rozumiem dlaczego za spełniony akord na kuchni, nie otrzymują nic????!!
niezrzeszonY 2011-09-14 22:59:39
Mówiąc podwyżka mam na myśli podstawę, która się nie zmienia od długiego czasu (a inflacja rośnie). To o czym piszesz to są premie, które mają to do siebie, że raz są a raz ich nie ma. Wpływ na to ma wiele rzeczy (brak ryby, sałatki, sosu, pasty, awarie maszyn itp.) Jeśli chodzi o Panie z pulwer to są poszkodowane ale w równym stopniu co chyba wszyscy faceci na produkcji i kuchni, którzy nie mają akordu a dzięki nim kobiety swój akord wyrobią.
ddddddd 2011-09-20 12:43:11
jaka atmosfera panuje na magazynie połproduktów ? bo potrzebuja podobno
BLONDYNKA 2011-09-21 07:35:31
dobre rzeczy się zapomina, złe pamięta - ty masz prace ja mam zasiłek dla bezrobotnych
anoni 2011-09-21 10:45:33
ddddddd - 2011-09-20 12:43:11

jaka atmosfera panuje na magazynie połproduktów ? bo potrzebuja podobno

Półproduktów - czyli surowców masz na myśli:) Wczoraj przyjęto jakiegoś kolesia ale na magazyn opakowań - z tego co zdążyłem zauważyć, ale i tak jest tam za mało osób, głównie do rozładunków od momentu jak wprowadzili dużo nowości. Co do atmosfery to na surowcach jest spoko, co innego na opakowaniach - już gorzej. Moim zdaniem to Iwona, która zaopatruje produkcje w opakowani, sieje tam ferment i wpierdala się w prace innych. Tak to jest jak się żyje tylko pracą i co chwile ryczy na magazynie - jakiś absurd !!! Dla mnie takie osoby nie maja ciekawego życia prywatnego i praca jest dla nich wszystkim.
ddddddd 2011-09-21 12:08:54
wiesz co no nie za bardzo sie orientuje ale z tego co mi babka w randstad tlumaczyla to polega na tym ze przyjada jakies pojemniki z sosem czy pasta czy czyms innym i polega to na ulozeniu i zwazeniu ,wpisaniu do komputera i wydruku naklejki i dalej to zabiera ktos na produkcje jak bedzie potrzebowal. A pozniej jak jakies resztki zostana to z powrotem mam to przyjac na magazyn polproduktów . Dla mnie najwazniejsza jest atmosfera w robocie bo jesli jest atmosfera i spoko wiara to praca sama idzie tak jest wszedzie. Mysle ze brosa przezylem to lisnera tez dam rade:)
bad boy 2011-09-22 07:55:27
Ten magazyn to jest magazyn kuchni podzielony ostatnio na dwie hale i dlatego potrzebna jest druga osoba na zmianie, żeby to ogarnąć bo jednej ciężko się rozdwoić. Praca raczej spokojna tylko trzeba być pod ręką cały czas.
1
anonim 2011-10-24 17:41:20
NAPRAWDE TAM JEST TAK ŻLE????????? A JA W PRZYSZŁYM TYGODNIU MAM PRZYJSC TAM DO PRACY!!!!!!!!!!
qwert 2011-10-27 20:08:31
Są firmy, które wykończy nie kryzys, ale koniec kryzysu. Gdy najbardziej utalentowani pracownicy poczują ożywienie na rynku, zaczną z nich masowo uciekać. To zaś sparaliżuje działalność tych przedsiębiorstw i doprowadzi do klęski.Kryzys uśpił czujność pracodawców. Już dawno przestało im zależeć na lojalności najlepszych fachowców. A przecież to od tych ludzi zależy osiągnięcie przez firmę przewagi konkurencyjnej.
zzz 2011-10-27 20:16:19
Gdy skończy się kryzys, zacznie się wielka wędrówka ludów: z firmy do firmy, z przedsiębiorstwa do przedsiębiorstwa, ze spółki do spółki.
- W dotychczasowych miejscach pozostaną osoby, które gdzie indziej sobie nie dadzą rady. Natomiast jednostki ambitne, wybitne, z osiągnięciami, pójdą tam, gdzie ktoś bardziej doceni i wykorzysta ich potencjał.
jolka 2011-10-27 20:24:13
JA KOCHAM LISNERA POZNAŃ
KTO SZANUJE SIEBIE SZANUJE MIEJSCE PRACY .JA KOCHAM" LISNER POZNAŃ" I CHOĆ JESTEM TAM SZARĄ MYSZĄ TO I TAK NAJLEPSZA POD SLOŃCEM FIRMA JEST .I NIE ZMIENIĘ PRACY CHOĆBY MI MIELI NIE WIEM ILE PŁACIĆ ;) :) ;) LISNER I LOVE YOU ŚLEDZIKI
ŻYCIE JEST PIĘKNE 2011-10-27 20:41:09
jedna uwaga - nie jestem robotem
ja wolę żyć wielowymiarowo, praca to tylko element, jeżeli lubię to co robię w dodatku w bardzo fajnym gronie, a poza tym ta "stabilizacja pracy" pozwala mi prowadzić fantastyczne życie poza pracą to po prostu jestem SZCZĘŚLIWYM CZŁOWIEKIEM!!! Najlepiej niech każdy robi to co lubi, nie dajmy sobie wmówić nie nasz punkt widzenia. Czy wszyscy musimy być sfrustrowanymi yapiszonami? Najwięcej nie zawsze znaczy najlepiej - POCZUCIA SZCZĘŚCIA I SPEŁNIENIA ŻYCZĘ WSZYSTKIM :)
marv 2011-10-27 20:51:39
Ale to jest prawda
Tylko człowiek pewny siebie i utalentowany nie boi sie spróbowac swoich sił w nowej firmie zasmakować czegos nowego. Słaby i zakompleksiony trzyma się tego co ma i drży by go nie wywalili.
nielegalna 2011-11-30 15:32:00
A powiedzcie mi,czy ktoś z was zastanawiał się,jaką pracę ma w tej firmie tzw.grupa sprzątająca?Z tego co zauważyłam to oni pracują jak mechanicy-7 dni w tygodniu...ponoć ich zarobki nie są zbyt okazałe...myślałam już o tym,by przejść do nich,ale pomóżcie-to byłaby dobra decyzja?
asd 2011-12-03 20:46:32
w tym świecie jest tak, że ktoś pracuje dla kogoś. i tego nie zmieni nikt. ale nie ma przymusu do pracy. Ludziom się nadal wydaje że "się należy" oraz jeśłi ktoś nie pracuje fizycznie to w ogóle nie pracuje. Tu musi minąć pokolenie żeby pozbyć się socjalistycznych i wygodnickich przezwyczajeś.
nikt nie dostrzega jednak innych aspektów pracy - wypłaty na czas, premie płacone, nadgodziny oddawane lub płacone, żadko kto się sam zwalnia i idzie gdzieś indziej, są osoby które potrafią współpracować z innymi i którym praca sie podoba, socjal dobry, dopłaty do dojazdów lub autobusy opłacone. Idźcie do prywaciarza do garażu, może będzie ktoś miał lepiej :):)
w zamian - totalny brak poszanowania własności pracodawcy. ale do czasu, do czasu......
dsg 2011-12-20 08:03:32
Mam pytanie do członków naszego związku: dlaczego nie uczestniczycie w spotkaniach organizowanych przez pana [usunięte przez administratora]??
Na tablicy jest wywieszone pismo informujące, że było spotkanie na temat m.in. podwyżek w przyszłym roku, które miało bardzo małą frekwencję. Związek powinien być dla pracowników, a nie dla pracodawcy. Nie miejcie później pretensji, że związkowiec podpisuje wszystko co mu podsuną skoro nie możecie stawić się konkretną liczbą na spotkaniu i powiedzieć prezesowi, że coś jest dla was dobre lub nie.

RYSIOO 2011-12-30 20:14:37
WITAM CZY KTOŚ WIE ILE ZARABIA OPERATOR WIODĄC W LISNERZE ?? I CZY SĄ NA TYM STANOWISKU JAKIEŚ NADGODZINY ITP?
RYSIOO 2011-12-30 20:33:01
i czy stanowisko OPERATOR WIODĄCY to praca fizyczna ?
RYSIOO 2011-12-30 20:39:48
na czym polega tam praca na tym stanowisku pracy ?
pani m 2012-01-17 11:52:37
Operator wiodący [usunięte przez administratora] za trzech, zarabia [usunięte przez administratora], a jak coś się [usunięte przez administratora] na dziale to ze wszystkich stron mają do niego pretensje. Praca dla ludzi o mocnych nerwach, jak się nie ma silnej psychiki to lepiej sobie darować to stanowisko. Tyle widzę po operatorze u mnie na dziale. Szczerze mówiąc żal mi ich
z wielkim k. 2012-01-25 11:07:40
Chyba nie jest źle jak na początek mi zaproponowali 16zł brutto na godz.na magazynie
jotka 2012-02-05 14:03:11
Widać, że same tepaki tylko narzekają (piędziesiąt-racej pięćdziesiąt), operator wiodący bardzo pomaga w produkcji, więc głupot nie gadaj , że nie jest potrzebny, bo nieraz więcej wie niż mechanicy i sprawniej nastawi maszynę, nie ma płacone za akord, a zapierdala jak nie jedna akordowa, marnie zarabia i nie doceniają go.
jotka 2012-02-13 12:17:37
nie jestem operatorka, ciekawe ze szlo lepiej, teraz masz dwa razy wiecej maszyn, wiec nie gadaj glupot, wiodacy to dobre stanowisko i jak mowilam POMAGA I TO DUZO, ciekawa jestem jak mechanicy dali by bez nich rade? nie mieli by na nic czasu, wiec zanim nastawiliby maszyne to przestoj trwalby kilka razy dluzej, niewiem z jakiego dzialu jestescie ale na smietanie mamy dobrego operatora ( mowie za siebie) i jestem z niego zadowolona.
stary_wyjadacz 2012-02-15 11:43:47
Witam
Jak nie było operatorów to jedno szło lepiej drugie gorzej. W drobnych regulacjach, naprawach niektórzy pomogą. Inni zepsują jeszcze bardziej. Spójrzcie realnie ile awarii i uszkodzeń było spowodowanych ewidentnie z winy operatorów z ich niewiedzy. Z drugiej strony patrząc skąd oni mają wiedzieć niektóre rzeczy. Który z nich jest wykwalifikowany w kierunku technicznym lub pokrewnym chyba żaden? Jeśli nie ma smykałki technicznej to nie podoła. Większość to studenci zaoczni, którym nie musi zależeć skończą studia znikną z Lisnera. Pozostali to delikatnie mówiąc „wykolejeńcy” jest robota to robią nie ważnie czy dobrze czy nie. Zresztą, co się dziwić przy tych zarobkach nie znajdą kogoś wykwalifikowanego kierunkowo. Jeśli ktoś ma poczucie własnej wartości trochę wykształcenia i odpowiednich uprawnień znajdzie sobie bardziej ambitną prace za lepsze pieniądze. Powoli przemija też mit operatora guru „nietykalnego” tych najgorszych odstrzelają.
Zresztą dominuje wśród nich motto ze operator zawsze znajdzie pracę. Dobry operator znajdzie za dobre pieniądze, „wykolejeniec” będzie się ślizgał z zakładu do zakładu.
Najlepsze są teorie głoszone przez operatorów na temat maszyn i spraw technicznych głównie do liderów i kierowników liderów ( nie mówię tutaj o wszystkich liderach niektórzy się nie dają ;) ). Liderzy ogarnijcie się trochę pomyślcie logicznie zanim uwierzycie w jakąś bajkę operatora. Przekazujecie to potem dalej, „bo operator to”, „bo operator tamto” i jest szyderczy śmiech pod nosem.
Reasumując nie mówię operatorom „NIE” tylko nie w takiej formie jak to realizuje Lisner.
Ktos 2012-07-19 00:43:55
a co myslicie o magazynie sur i opakowan jacy tam ludzie pracuja? bo by moze bede tam pracowac i zalezy mi na opinii
ptkwo 2012-09-28 09:10:05
Wporzo są :p lepiej wez sie do roboty:)
krak 2013-03-06 08:50:34
wszyscy powinni płacić za dojazdy, to samo tyczy się autobusów z jakiej racji mamy im sponsorować dojazdy, skoro nam zabrano a wszyscy tak samo pracujemy, mi nikt się nie pyta czy mam jak dojechać, a mam cztery przesiadki po drodze. Na pewno zakład więcej zaoszczędzi jak przestanie płacić te kolosalne, ciężkie pieniądze za autobusy, lepiej żeby za likwidację autobusów dał podwyżkę, a będzie z czego dać, masa pieniędzy co miesiąc.
moze nowy 2013-07-18 15:49:03
Siema, jutro ide na rozmowę, Ale przez posrednika, mila pani mi wspomniala tylko cos o produkcji i kuchni, temp pracy 8-10*C. Ile tam się zarabia, czy na akord czy to produkcja wewnetrzna itp itd?
wagit 2013-07-24 12:23:24
Siemka. Też jestem ciekaw na jakie zarobki może liczyć pracownik na produkcji i na jakie elektromechanik w tej firmie. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
KUBA 2013-07-31 20:52:47
na produkcji,na dziale kuchnia jest OK.Możesz spokojnie się zatrudnić.Tam chyba nie ma akordu ,ale swoje musisz zrobić,brygadziści tez są OK.Zarobisz też troche ,nie martw się tym na zapas.POLECAM
2013-08-30 12:02:27
Ponoc Norwedzy sa zainteresowani wspolpraca z Lisnerem a sprzedaz ma byc prowadzona przez Epigon SA
Wera 2014-11-13 21:56:16
Gdzie mozna aplikować do firmy ? Moze jakiś link mi podacie albo dane
rybkalubipływać 2015-01-31 20:00:14
ja chyba pomyśle na zaniesieniem Cv do lisnera osobiście, bo mam wrażenie że to pewniejsza forma, i może jak zobaczą że ktoś osobiście przyszedł to spojrzą przychylnym okiem i będą chcieli zatrudnić.. echh sam nie wiem, może zgłupiałem ale to bezrobocie daje mi tak w kość że sobie nie wyobrażacie w ogóle...
dizi 2015-04-01 20:57:28
Myślę , że sporo osób mogło odnieść takie wrażenie czytając Twój post @rybkalubiplywac. Na moje oko to na rynku pracy jest naprawdę sporo firm , które są w stanie zaproponować swojemu pracownikowi dużo więcej za lżejszą robotę. Zresztą wystarczy trochę posłuchać obecnych pracowników aby się przekonać
LR 2016-03-31 19:33:46
kikol - oferują 2-letnią umowę a później na czas nieokreślony
jeszcze pracownik 2016-07-08 08:40:54
Niestety firma zaczęła się sypać.... Organizacja i niestety produkty....
może jeszcze nie widzą tego na produkcji, ale kierownictwo nie wie co ma robić. Kto ma alternatywę to ucieka z tej firmy.
ogólnie - jak możesz wybrać coś innego - to lepiej rezygnuj z Lisnera.
lady 2016-07-11 12:46:22
może i tuńczyk dobry, bo tego w Polsce się nie produkuje, tylko tym się handluje.
a śledź - masakra, ryba powoli nie do ujedzenia. widzę u siebie w DKJ jaki syf.
patrząc na firmę - widzę że się sypnie w ciągu 2 lat, czego im nie życzę, ale to nieuchronne.
ciekawy 2016-07-11 12:52:09
@lady ale to rozumiem jesteś ekspertem od zarządzania i finansów, że takie prognozy przewidujesz?
Zostaw swoją opinię o Lisner - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lisner