logo OLEOFARM Sp. z o.o.

OLEOFARM Sp. z o.o.

Pietrzykowice

Opinie o OLEOFARM Sp. z o.o.

ktoś 2017-02-28 15:01
Zgadzam się w pełni,a ode mnie napiszę że jeszcze można spodziewać się masy obowiązków.
1
Maja 2017-03-01 10:13
Widzieliście już aktualne oferty pracy w firmie OLEOFARM Sp. z o.o.? Obecnie poszukują osób na stanowisko Młodszy Specjalista ds. Weryfikacji Rynku w dziale HR. Zamierzacie aplikować?
Maja 2017-03-07 09:22
@ktoś chętnie usłyszymy na temat Twoich wrażeń z pracy oraz warunków zatrudnienia oferowanych przez firmę.
1
Maja 2017-03-08 08:56
@inny pracujesz w OLEOFARM? Chętnie bliżej poznamy Twoją opinię na temat pracy w firmie.
1
Iza 2017-03-17 10:35
Witam, mam zamiar aplikować na stanowisko specjalisty ds.kadr i płac. Wcześniej chciałabym dowiedzieć się coś o firmie, atmosferze w pracy. Jeśli ktoś ma wiedzę proszę się podzielić.
Zainteresowany pracą 2017-04-12 09:44
Witajcie Recenzenci!

Co możecie powiedzieć o stanowisku przedstawiciel handlowego / farmaceutycznego w firmie OLEOFARM? np.
- Jak duży region oni obsługują?
- Czy stres i pośpiech są na porządku dziennym?
- Czy cele sprzedażowe są jasne i do wykonania jeżeli ktoś pracuje sumiennie?
- Czy są problemy z wzięciem kilkudniowego urlopu?

Mam też kilka innych pytań:
1. Czy 3500zł brutto podstawy, to wszystko co może zaproponować firma OLEOFARM na początek?
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy, cz raczej to co dostaniesz na początku zostaje na wieki (3500 brutto)?
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy)
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę, ilość wizyt dzienna realna . Czy wizyty najpierw planujemy i zapowiadamy, czy są one spontaniczne?
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów, czy raczej jest jakaś konkretna baza stałych klientów, a może jest ona jedynie przypisane do obecnych już PF?
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
8. Czy raportować trzeba każdą godzinę pracy skrupulatnie?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
10
Julita 2017-04-12 12:03
Co nowego słychać w firmie OLEOFARM ? Tak mało wpisów a chętnie bym się czegoś chciała dowiedzieć ponieważ złożyłam cv i czekam na odzew. Jak się pracuje, jaka jest załoga?
bltr 2017-04-18 16:55
witam,

JAk wygladają warunki finansowe na stanowisku PH PF. Jakie narzedzi apracy, czy mozna jezdzić prywatnie autem??
Maja 2017-04-19 08:51
@m.k rozumiem, że uważasz, że Twoja rozmowa kwalifikacyjna nie przebiegła w sposób profesjonalny. Rzeczywiście, pytania o których wspominasz nie powinny podczas niej paść. Czy o nieprawidłowościach jakie wystąpiły podczas procesu rekrutacyjnego poinformowałeś firmę?
m.k 2017-04-19 19:14
Tak, poinformowałam firmę mailowo i czekam na reakcję w tej sprawie!
4
m.k 2017-04-19 19:17
Tak, poinformowałam firmę mailowo i czekam na reakcję!
5
BYŁY 2017-04-22 13:53
No kandydacie aleś pojechał. Tam wszystkie wyższe stołki już pewnie zajete. Szukaj miejsca gdzieś w kontrwywiadzie, bo tylko tam dowiesz sie tego co byś chciał wiedzieć np. informacji o zarobkach. No i może dadzą Ci zwolnić kogo chcesz. Powodzenia!
Ja już nie pracuję w tej firmie ale chwile spędzone tam wspominam dobrze i ludzi tam pracujących, dlatego czasami odwiedzam tą stronę.
3
m.k 2017-04-23 12:52
NIKT CIĘ NIE PROSIŁ O ZDANIE! A JA MAM PRAWO NAPISAĆ CAŁĄ PRAWDĘ O ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ! A TOBIE NIC DO TEGO!!!!
6
m.k 2017-04-23 12:57
DO BYŁY : Jeśli uważasz , że normalnym jest przychodząc na rozmowę gdzie szanowne starsze panie wypytują o moje życie prywatne, stan cywilny itp to JESTEŚ W BŁĘDZIE! Grubo nie na miejscu jest zadawanie tego typu pytań bo nic nikomu do tego! Jeśli mają kompleksy to już nie mój problem! A na rozmowie mam prawo dowiedzieć się jakie oferują zarobki na danym stanowisku! Więc nie udzielaj się bo ja nie pytam cię o zdanie!!!
5
Aldona 2017-04-25 10:58
Widziała, że OLEOFARM poszukuje referenta ds. finansowych i jestem bardzo zainteresowana. Słyszałam dobre opinie o firmie tylko może ktoś podpowiedzieć jak sie tu pracuje?
Maja 2017-05-12 08:43
@Anty co rozumiesz mówiąc, że w firmie dzieje się coraz gorzej? Jakie zmiany istotne dla pracowników oraz potencjalnych pracowników nastąpiły? Chętnie poznamy dowiemy się więcej o tym jakim pracodawcą jest OLEOFARM.
Maro 2017-05-26 13:17
2.500 netto podstawa - żenada
Premie jak zrobisz to masz
Plany kosmiczne ... jak na oleje i herbatki
Kierownik zależy jaki ale byle nie ten który ledwo co dorwal się do władzy bo ADHD murowane : ))))
2
Gizio 2017-05-26 21:33
Maro ty chyba nigdy nie pracowałeś w Oleofarmie. Oleofarm nigdy nie miał w swojej ofercie herbatek. Coś tu ściemniacz gościu
1
Nowa 2017-06-19 11:14
Czyżby OLEOFARM nie potrzebował ludzi do pracy? Szkoda
1
gość 2017-07-05 10:25

Pytania zadawane przez panią rekrutującą pokazały jak niekulturalna i bardzo nietaktowna jest osoba, która te pytania zadawała! Nie dozwolone są pytania o stan cywilny , dzieci i inne pytania prywatne mające na celu dyskryminację potencjalnego kandydata! Ja na takie pytania nie muszę odpowiadać a odpowiedziałam tylko i wyłącznie z grzeczności choć pani pytająca tej grzeczności ze swojej strony nie pokazała !
Ponadto przychodząc na rozmowę mam prawo wiedzieć jakie są zarobki na danym stanowisku a owa pani mi nie udzieliła takiej informacji, co więcej dodała że firma jest tajemnicza i nie udziela na rozmowie informacji o zarobkach. Kolejna kpina i totalny brak poszanowania dla potencjalnego kandydata nie wspominając o tym, iż jak można komuś powiedzieć że na zdjęciu z cv wygląda się dużo młodziej i inaczej niż na żywo. Totalny brak kultury ze strony pani rekruterki! Jeszcze z tak niesympatyczną wręcz bezczelną osobą to się nie spotkałam! Owa pani powinna stracić pracę i to bezapelacyjnie!
Ręce opadają w jaki sposób traktuje się potencjalnych kandydatów! Radzę zastanowić się nad swoją kulturą jako firmy i ludźmi tam pracującymi!
14
gość 2017-07-05 10:32
Wcześniejszy komentarz dodany raz jeszcze , gdyż został usunięty !
5
Nowy 2017-07-05 11:54
Czy oferta firmy OLEOFARM dla mechanika w dziale utrzymania ruchu jest aktualna, może ktoś wie i podpowie?
Maja 2017-07-05 15:50
@Nowy
z tego co widzę, oferta ta pojawiła się w poniedziałek 2 dni temu. Myślę, że możesz śmiało aplikować.

@Nowa
Obecnie w firmie trwa rekrutacja. Oprócz stanowiska mechanika, o którym wspomina @Nowy, poszukiwani są również magazynierzy oraz pracownicy produkcji. Praca w jakim dziale firmy Cię interesuje?

@gość próbowałaś swoje uwagi odnośnie procesu rekrutacyjnego przesłać bezpośrednio do firmy? Myślę, że taki feedback po rozmowie kwalifikacyjnej jest ważny nie tylko ze strony rekruter-kandydat, ale liczy się również opinia kandydata i tz. Candidate Experience, do którego firmy zaczynają przykładać coraz większą uwagę.
gość 2017-07-05 16:27
Niestety ta firma jest na tyle niepoważna, że nie doczekałam się żadnej odpowiedzi z ich strony pomimo szybkiej reakcji i złożonej skargi do centrali!
8
HR 2017-07-12 11:06
Będę wdzięczna za podanie imienia i nazwiska pani, która prowadziła rozmowę rekrutacyjną oraz stanowisko, na jakie odbyła się rozmowa.
HR 2017-07-12 11:12
Dzień dobry,
tak oferta na mechanika w dziale utrzymania ruchu jest jak najbardziej aktualna. Proszę, o przesłanie swojej aplikacji na adres mailowy podany w ogłoszeniu. Zaznaczę jeszcze, że wszystkie nadesłane aplikacje są analizowane, ale na rozmowę zapraszamy wybranych kandydatów, którzy w największym stopniu stopniu spełniają oczekiwania. Aktualne oferty znajdują się na stronie firmowej jak również na portalu praca.pl
Minionek 2017-07-13 12:44
Myślę, że jeśli ktoś chce pracować w firmie to wcześniej zrobił rozeznanie. Problem często tkwi w braku chęci do pracy i zasłoną na lenistwo jest oskarżanie firmy o wszystko oby tylko usprawiedliwić swoje wady. To jest bardzo nie w porządku bo firma jest spoko!
2
gość 2017-07-15 16:47
Proszę pani, rozmowa odbyła się w miesiącu kwietniu we Wrocławiu czyli trzy miesiące temu a pani dopiero teraz mnie o to pyta? Nie znam nazwiska tej pani i drugiej pani z rozmowy również, gdyż nie podały mi swoich nazwisk. Jedna pani przedstawiła się ,że jest z działu HR ,to była starsza pani około 49-50 lat z blond włosami , druga pani to była kierowniczka działu windykacji też starsza z ciemnymi włosami. Aplikowałam na stanowisko biurowe w dziale windykacji. Pani z blond włosami jest osobą bardzo nietaktowną, niekompetentną a wręcz bezczelną. Zadawała mi pytania dyskryminujące czyli pytania o Rodzinę, czy mam Męża i Dzieci. Takie pytania w ogóle nie powinny paść na żadnej rozmowie o pracę!. TAKA OSOBA WINNA BYĆ WYDALONA Z PRACY W TRYBIE DYSCYPLINARNYM! Kpina, że tacy ludzie jeszcze istnieją!
5
gość 2017-07-15 16:51
Moja Rodzina nie powinna nikogo interesować i nikomu nic do tego czy mam Męża i Dzieci czy też nie!!! To jest tylko i wyłącznie moja sprawa prywatna nie mająca nic wspólnego z podjęciem zatrudnienia! Powinno się zgłaszać do odpowiednich organów takie osoby i firmy, które stosują takie taktyki mające na celu dyskryminację potencjalnego kandydata czy pracownika i takie osoby tak jak wspomniałam wcześniej winny być zwolnione w trybie natychmiastowym!
7
Nadia 2017-07-19 22:55
Gdyby OLEOFARM był złą firmą to lista ofert byłaby bardzo długa. Tak nie jest co świadczy o stabilności załogi, pewnie dobrej atmosferze. Dziwi bardzo wystawianie opinii przez osobę, która nawet nie jest pracownikiem .
Ad 2017-07-20 09:56
Stabilność załogi?! Nie rozśmieszaj kobieto! Co róż wstawiane są ogłoszenia o pracę, selekcja jest bardzo spora, dobrze o tym wiesz! Pic na wodę to co piszesz!
10
Pańcia 2017-07-23 22:49
OLEOFARM w swojej branży daje sobie dobrze radę. Szkoda tylko, że są osoby szukające na siłę złych stron firmy.
2
nick 2017-07-25 21:12
Pańcia we [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dobrze ci to zrobi!
2
Maniutek 2017-07-28 11:30
Niektórzy bardzo lubią negatywnie wypowiadać się o firmie. Sądzę, że maja na pieńku z firmą i złość muszą gdzieś wyrzucić. Każdy pracuje na własną pozycję w firmie, przy złej pracy nie ma szans na dobra pracę!
1
Jony 2017-07-31 16:28
Ile wyciąga pracownik produkcji​ miesięcznie netto? Jest szansa na 3300? Jestem z okolicznej firmy i często przejeżdżam koło oleofarmu... W mojej obecnej firmie mam 3000 zł na rękę jako operator plus ciekawy socjal fakt ratują nas premie. Z pewnych przyczyn szukam czegoś nowego...Jest szansa na takie zarobki w tej firmie?
Karo 2017-08-02 18:33
Takiej stawki to nie ma nawet kierownik zmiany. Operator jak jeszcze pracowałam nie dostawał więcej niż 2500 zł na rękę. Pracownik produkcji kilkaset złotych mniej. Socjal to 100 zł na święta bożego narodzenia i to dopiero po tym jak 90 % pracowników pracowników produkcji odmówiła udziału w wigilli pracowniczej. Po za tym nic nie dorobisz bo praca w weekendy w sezonie zimowym jest za odbiór dni wolnych. Szukali ratunku w pracownikach z Ukrainy, ale nawet ci się nie garną a niektórzy po paru miesiącach pracy rezygnują bo bez problemów znajdują lepsze oferty na rynku.
7
Zenia 2017-08-02 22:26
Zawsze pracownik ma zbyt mało kasy a firma zbyt dużo płaci! Może trzeba negocjować?
Jony 2017-08-08 10:31
Z kim negocjować? Myślę że trochę szkoda czasu żeby fatygowac się do firmy mimo że ona znajduje się niedaleko mojej obecnej... Gdzie pracownicy produkcyjni mają minimum 2700 do ręki jak wynegocjuja lepsza stawkę to mogą mieć więcej...
A praca do trudnych nie należy więc po co zmieniać coś na mniejszą stawkę a za większy zapie rdziel... Mija się z logika... Pozdrawiam pracowników i walczcie o swoje bo ukraińscy pracownicy czasami tylko pogarszają wyniki pracy bo agencja zabiera premie więc im na nich nie zależy.
1
Pracująca 2017-08-20 19:42
Wydaje się, że osoba która nie pracuje w firmie, nie rozmawia na temat warunków pracy nie powinna wystawiać opinii, nie ma o niczym pojęcia!
Robotnik 2017-08-30 14:42
Niby dają podwyrzszki oferty pracy non stop za byle gòwno zwalniający dzień ochroniarz dzienny podpierdalacz wyleciał mechanik podwyżki ale za źle położoną palete kara finansowa kontrola jakości jest w tym zakresie szkolona przez dyrektora aby jak najwięcej zedrzeć z ludzi źle wykonana praca kara finansowa oczywiście a pracownicy to zmieniający się Rosjanie lub Ukraińcy bo pracują ? A tu nie wiem za jakie stawki firma niby nie kuleje finansowo ale istne drugie Chiny.Dyrektor wychodzi na papierosa poza teren zakładu ale pracownik ma kategoryczny zakaz opuszczania stanowiska pracy .daje przykład co??? A wy wszyscy boicie się pisać prawdy? Bo czyta to dyrektor niech czyta ja tam bylem widziałem i słyszałem
2
Maja 2017-08-30 16:13
@Robitnik a te kary finansowe z rożnych powodów, o których wspominasz są uregulowane w umowie? Tylko w takich wypadkach takie sytuacje można tolerować. Jak to wygląda w praktyce?
Nowa 2017-09-12 23:20
Czy w firmie dobrze się teraz pracuje, warto aplikować?
emi 2017-09-27 10:57
Jony, w której firmie na produkcji tyle płacą? obecnie pracuję na stanowisku kierowcy autobusu MPK we Wrocławiu i po 7 latach, jak mam około 20 godz świątecznych przepracowanych to wyplata wynosi 3 tys. jutro składam wypowiedzenie bo już czas na zmiany i tak sobie czytam opinie o innych firmach i trafiłam na twoją wypowiedź. jak mogę prosić o inf to będę wdzięczna ecich@wp.pl
pozdrawiam Emilia
Maja 2017-09-27 12:51
@emi, rzeczywiście po tylu przepracowanych latach powinna być jakaś podwyżka, czy ktoś z pracowników kiedykolwiek taką dostał? Zapytam Cię jeszcze skoro jesteś w OLEOFARM tyle lat, jak jest z tymi karami, o których pisał @Robotnik? Dopytywałam go ale nie dostałam odpowiedzi, może w takim razie Ty coś wiesz na ten temat?
emi 2017-09-27 14:13
Nie byłam pracownikiem firmy oleofarm. Jestem nadal kierowcą w MPK. Kierowcy głównie zarabiają głównie przez godziny nocne i świąteczne. Męczy mnie wstawanie o 2 rano i ciągła odpowiedzialność dlatego staram się zorientować na rynku pracy ile można zarobić na różnych stanowiskach. niby mam wyższe wykształcenie ale od 7 lat raczej nie pięłam się po szczeblach kariery
seth 2017-09-27 20:43
Jak wyglada praca praca magazyniera/operatora wózka widłowego w tej firmie? Tzn zakres obowiązków warunki finansowe?
Nadrek 2017-10-02 12:25
Chyba nie jest tak źle jak piszecie. OLEOFARM na chwilę obecną nie potrzebuje tak bardzo pracowników. Może lepiej rozmawiać z kierownictwem firmy w sprawie podwyżek niż narzekać na forum co nic nie daje?
Olałem oleofarm 2017-10-16 12:26
Ja poszedłem do firmy sąsiadującej z oleofarmem i jestem zadowolony, stawkę wynegocjowalem powyżej 2700 plus spoko benefity umowa o pracę.
Trzeba tylko się rozejrzeć ...
2
Jasiek 2017-10-18 18:39
Aplikowałem do firmy na stanowisko w kontroli, coś dodacie?
Xy 2017-10-18 21:16
Kiedys mialam okazje poznac szanownych dzentelmenow prezesow. Fantastyczni goście! Przyznaje ze chcialabym tam pracowac! Firma sie naprawde szybko rozwija. Kto sledzi wyniki ten wie.
Zostaw swoją opinię o OLEOFARM Sp. z o.o. - Pietrzykowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OLEOFARM Sp. z o.o.