brak logo

Sanpol

Poznań

Opinie o Sanpol

Towem 2010-09-30 07:33:28
[usunięte przez moderatora] Do tego firma jest zakładem pracy chronionej i otrzymuje kupę kasy na każdego "niepełnosprawnego". Oczywiście gdyby nie orzeczenia to nawet w najmniejszym stopniu nikt by nie podejrzewał, że ktokolwiek tam jest niepełnosprawny!!!!

frustracja 2012-08-09 22:33:44
100 % prawdy - Sanpol sp. z o.o. w Poznaniu, ul. Pokrzywno 8 - CWANIACTWO - FRAJERSTWO - KUMOTERSTWO - NEPOTYZM
2
Eugen P./Robert P./ Marek P./Tobiasz M .etc 2012-08-09 22:37:51
frustracja - 2012-08-09 22:33:44

100 % prawdy - Sanpol sp. z o.o. w Poznaniu, ul. Pokrzywno 8 - CWANIACTWO - FRAJERSTWO - KUMOTERSTWO - NEPOTYZM
100 % prawdy - Sanpol sp. z o.o. w Poznaniu, ul. Pokrzywno 8 - CWANIACTWO - FRAJERSTWO - KUMOTERSTWO - NEPOTYZM
4
Marcin 2012-08-26 19:36:16
Od 2-3 lat zwalniani są z Sanpolu ludzie pracujący tam prawie od początku. Dzieje się tak odkąd wgryzł się tam \"dyrektorzyna\" [usunięte przez moderatora] Firma spadła na psy!
Bebe 2013-07-03 12:55:57

Rekrutacja w ogóle "nie przebiega", od kilku lat przyjmowani sa tylko członkowie kilku rodzin i ich znajomi. Sytuacja jest kuriozalna, bo w biurach w Centrali pracuje np osoba po zawodówce a w magazynie chłopaki po studiach. Nie ma szans na awans bez znajomości, po prostu beton! Zarobki słabe.
4
Zadowolony 2014-02-28 11:26:09
Jak zwykle zdania są podzielone. Firma z polskim kapitałem dbająca o swoich pracowników w perspektywie dłuższego czasu. Zawsze znajdą się tacy co im się nie podoba to i owo. Ogólnie bardzo pozytywnie, zarobki na średnim standardowym poziomie w zależności o zajmowanego stanowiska oraz regionu zatrudnienia.
Arek Ch 2014-03-21 18:56:17
Powiem wam co jest z firma Sanpol.To przykrywka zarządu,pralnia pieniedzy.Rodzina na rodzinie siedzi na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic nie robia,(usunięte przez administratora)Żygać sie chcę a pracowac trzeba.Zielona Góra zeszła na psy.
1
kartezjusz 2014-05-07 23:12:47
A powiedz po jakich studiach są ci chłopaki z magazynu, hę? Pewnie sami "humaniści"
goodjob 2014-05-07 23:20:06
Firma wymaga zaangażowania jak każdy pracodawca. Ma na koncie kilka karier od magazyniera do dyrektora. Ponad to daje umowę o pracę, a nie jakiś śmiciówki. Jeżeli chce Ci sie pracować polecam. Leserom radzę odpuścić, w Sanpolu nie przejdzie.
goodjob 2014-05-07 23:20:59
Firma wymaga zaangażowania jak każdy pracodawca. Ma na koncie kilka karier od magazyniera do dyrektora. Ponad to daje umowę o pracę, a nie jakiś śmiciówki. Jeżeli chce Ci sie pracować polecam. Leserom radzę odpuścić, w Sanpolu nie przejdzie.
jeden z wielu,,, 2014-05-08 21:25:47
jako osoba współtworząca przez wiele lat rozwój firmy patrząc na to zjawisko jakim jest Sanpol obecnie mam tylko jedną refleksję - cieszę się że już w tym nie uczestniczę
2
ExSanpol warehouseWorker ForkLift and Gantry Opera 2014-05-09 01:47:09
A co za różnica po jakich studiach? To co, po zawodówce jesteś lepiej przygotowany do pracy biurowej niż po studiach humanistycznych?

Tu chodzi o nepotyzm - firma zatrudnia znajomych i rodzinę niezależnie od wykształcenia czy przebiegu pracy, a ludziom często ambitnym i pracowitym nie daje szansy rozwoju...bo są obcy!

Nie powielaj głupich schematów przyjętych w naszym kraju, rozsiewanym przez zakłamane media i polityków.
Żaden młody człowiek nie jest niczemu winny bo chciało mu się uczyć i skończył akurat takie a nie inne studia albo chciał rozwijać swoje zainteresowania.

To winna naszego państwa i najlepszy przykład na jakim etapie zacofania jest nasz kraj, że rynek pracy nie potrafi wchłonąć wykształconych ludzi.

W USA ponad połowa absolwentów po studiach, ale bez układów, podejmuje pracę fizyczną jako pierwszą w życiu. Zazwyczaj w dużych korporacjach. Ale niemal wszyscy z nich nie dalej jak po 5 latach siedzą już w biurach pną się do góry rok po roku. Jedni szybciej drudzy wolniej, ale dlatego że firma daje im możliwość rozwoju. W Polsce nie ma nic...

...Tylko afery taśmowe, afery stadionowe, potajemne układy, łapówki, zarozumiali urzędnicy, firmy windykacyjne wysyłające pogróżki za kilka złotych niezapłaconych odsetek, biura pośrednictwa pracy (jedna z największych patologii naszych czasów), umowy cywilne (współczesna forma niewolnictwa) bez prawa do urlopu i choroby itd.

Za to mamy 20 lat emisji "klan`u" w TVP i "m jak miłość" po to by ogłupiać społeczeństwo, a poza tym anty-Kaczyński i wielce kontrowersyjny TVN i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] fajne i rozwijające programy dla młodzieży na MTV
1
MIK 2014-09-29 18:10:14
Sanpol to firma typowo rodzinna obcym lepiej się nie zatrudniać bo i tak wywalą, nepotyzm, wszędzie w każdym dziale. Szukali oszczędności ale jubilatkę wysmarowali że głowa boli, ale tylko dla rodzin. Są bez skrupułów, mimo że procowałem z nim sporo czasu a i tak zwolnili szukając oszczędności. Są bardzo drogą hurtownią.
3
zorientowany 2014-11-05 18:14:33
Sanpol od roku 2010 przechodził bardzo trudny okres transformacji organizacyjnej, który jest na ukończeniu.To prawda,by przetrwać i tworzyć szanse dla najlepszych pracowników ,zostało zwolnionych bardzo wiele osób. Rynek się zmienił i Sanpol też musiał się zmienić.Jednak w firmie jest wiele osób, nie pochodzących z rodzin udziałowców, które rozpoczynały pracę w magazynach a dziś zajmują kluczowe stanowiska w handlu czy logistyce, są również tacy, którzy od magazyniera dobrnęli do funkcji dyrektorskich.Udziałowcy Sanpol też rozpoczynali od pracy w magazynie.W Sanpol docenia się trudną pracę magazyniera, dlatego podjęto wysiłki nad modernizacją logistyki w Poznaniu, by zapewnić komfortowe warunki pracy w ogrzewanych magazynach, co w branży standardem nie jest. W firmie nikt nie jest zatrudniony na "umowie śmieciowej" a firma płaci wymagane składki ZUS i podatki.
ellllo 2014-12-19 16:31:45
Cześć, wszystkich którzy szukają aktualnie pracy polecam nowe ogłoszenie firmy Sanpol Sp.z o.o., moim zdaniem warto się zainteresować. Firma SANPOL Sp.z o.o. oddział w Piasecznie Wiodąca, prężnie rozwijająca się firma z branży łazienek/instalacji/...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5743822?keywords=&region=
Oferty Pracy
2014-12-24
Żródło: Gowork.pl
Piaseczno
(mazowieckie)
Firma SANPOL Sp.z o.o. oddział w Piasecznie Wiodąca, prężnie rozwijająca się firma z branży łazienek/instalacji/systemów grzewczych poszukuje do pracy osoby na stanowisko:                         Specjalista ds. sprzedaży hurtowej Od kandydatów oczekujemy: kreatywności i konsekwencji oraz terminowość w realizacji zał
dd 2015-01-06 00:08:33
Specjalista ds. sprzedaży hurtowej SANPOL SP. Z O.O. 2014-12-24 Żródło: Gowork.pl Piaseczno (mazowieckie) Firma SANPOL Sp.z o.o. oddział w Piasecznie Wiodąca, prężnie rozwijająca się firma z branży łazienek/instalacji/systemów grzewczych po[...]">@Oferty Pracy - 2015-01-06 00:08:33
Akurat zdarzają się umowy śmieciowe, więc nie za bardzo jesteś zorientowany
1
ssarahsalon@gmail.com 2015-04-20 14:16:22
Nie polecam nikomu tej firmy .
Zapłaciliśmy zamówienie , a towar ?
Połowy jak okazało się nie mają ,
druga połowa gubi się w drodze i nie dociera.
Pani pracująca we Wrocławskim oddziale żąda pełnomocnictw wysłania towaru na adres przy kolejnej
dostawie, gdzie pierwsza wysłana została na ten sam i Pani nie wymagała takiego dokumentu ( wygląda na to że
towar nie jest na stanie ) .
Pan z działu reklamacji ( POZNAŃ ) nigdy o takich warunkach nie słyszał .
Więc w tej firmie drodzy Państwo każdy ma swoje zasady , reguły , towar zamawiany i podobno
przebywający na stanie w magazynie - niestety nie znajduje się tam.
Wysyłka jest wciąż przekładana , przesuwana.
I po co planować remont i zamawiać w Sanpolu skoro pracownicy są nie rzetelni i robią ludzi w balona.
Od nikogo również nie usłyszysz słowa przepraszam , a przez telefon kłamią że informowali konsumenta ( widocznie
do Wrocławskiej placówki trzeba chodzić z dyktafonem ) .
ODRADZAM - I Z WIELKĄ PRZYKROŚCIĄ BĘDĘ OPISYWAŁA TĄ SYTUACJĘ INNYM LUDZIOM ABY NIKT NIE MUSIAŁ
MIEĆ REMONTU 2 TYGODNIE I ABY NIKT NIE MUSIAŁ CZEKAĆ JAK NA ZBAWIENIE.
Wielkie rozczarowanie , ale teraz czytając opinie na temat firmy Sanpol w internecie wiem że nie Tylko nam zdarzyła się taka sytuacja .
Przydała by się selekcja pracowników i odpowiednie przeszkolenie .
sanpolowiec 2015-10-09 18:56:51
Skoro pracownik wymagał upoważnienia do odbioru Pani towaru, to tylko i wyłącznie w trosce o Pani dobro. Skoro towar został opłacony, a jest Pani klientem detalicznym, to do kogo kierowała by Pani pretensje w razie odebrania towaru przez osobę nieupoważnioną, która by np. uszkodziła towar lub co gorsza przywłaszczyła sobie jego część.

Dostępność towaru często nie zależy od nas. Jeżeli zamówiła Pani towar, który musimy zamówić u producenta, to niestety ale nie mamy wpływu na zmiany terminu dostawy. Takie opóźnienia niestety zdarzają się w miarę często i jest to wina tylko i wyłącznie dostawców.

To, że nikt nie przeprosił za zaistniałą sytuacje jest dziwne, ale niestety jesteśmy tylko ludźmi, nie każdy potrafi dobrze poradzić sobie z niezadowolonym klientem.

Odnośnie zarobków, to w moim regionie nie ma różnicy między naszą, a innymi hurtowniami. Nie oczekujmy cudów, nikt o zdrowym zmyśle nie będzie płacił więcej niż inni, każda firma jest nastawiona na zysk.

Brak możliwości awansu? Zależy od wielu czynników. Jednostki, które się wyróżniają zawsze mogą liczyć na szanse, co prawda potrzeba czasu, ale na pewno nikt nie będzie tłamsił dobrego pracownika.

Ktoś napisał, że sanpol jest drogi... Przy tak dużej konkurencji utrzymujemy się na rynku tyle lat w ścisłej czołówce, czy było by to możliwe, gdyby ceny i obsługa były tak złe jak ludzie mówią? Nie sądze.
koń trojański. 2016-02-11 16:12:01
Chcesz poczuć co to praca, zatrudnij się ! Zawsze możesz podziękować i poprawić sobie warunki .
agent007 2016-06-19 23:28:07
witam, Ja pracuje w piasecznie i szczerze syf kiła i mogiła. Warto zwrócić uwagę na umowę tzn na podstawę bez premii-nędza. Doświadczony pracownik w sezonie potrafi dostać na łapę 1860
Walk 2016-07-01 15:04:44
Mi się wydaje, że w piasecznie jest właśnie całkiem nieźle, generalnie nie ma najmniejszych powodów, aby sądzić, że jest tam dość źle, kasa jest normalna i wydaje mi się, że spokojnie do osiągnięcia..
lipiec 2016-11-27 15:12:00
W Bydgoszczy jest tak że na stronie widnieje wynagrodzenie w wysokości 1850zł następnie podczas rozmowy proponuje 1550 bo mówią że więcej nie może dać . Natomiast na samym końcu okazuje się że człowiek robi za 7.50 żenada. Pracownicy naduzywają alkoholu na nocnej zmianie zupelnie nie polecam..
Zostaw swoją opinię o Sanpol - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanpol