Energia Dla Domu

Warszawa

Opinie o Energia Dla Domu

rastamaniek92 2015-12-02 12:27:26
spoko firma można się wiele nauczyć
8
Elf 2015-12-15 23:06:34
Jaka tam najtrudniejsza gałąź sprzedaży? Polega to na chodzeniu po domach, które ociera się o naciąganie ludzi.
1
stan 2016-01-12 15:45:17
zawsze negatywnie piszą ci, którym nie wychodzi. musi być mnóstwo zawiści w tych ludziach, ktorzy nie maja nic innego do roboty tylko to, zeby usiasc przed komputerem i psuć dobre imie firmy... przykre
5
kami 2016-01-13 12:46:04
jutro mam rozmowę kwalifikacyjną, ale jesli ma być to d2d to nawet nie chce tam iść...doradźcie coś... :(
pablo 2016-01-13 13:39:14
byłem na rozmowie wczoraj i wybieram się na dzień próbny w następnym tygodniu, bo aktualnie odbywam jeszcze staż i nie mam jak zorganizować wolnego dnia w najbliższym czasie. z tego co zrozumiałem jest to d2d, ale forma sprzedaży zdecydowanie różni się od tej, którą prezentowała firma, w której pracowałem przez jakiś czas w zeszłym roku więc spróbuję. też się wahałem, ale nie ma co oceniać po kilku opiniach w internecie, chcę spróbować osobiście. idź chociaż na rozmowę, dowiesz się więcej o firmie. rozmowa czy dzień próbny to nic wiążącego, a lepiej sprawdzić firmę na własnej skórze ;)
8
KASIENKA 2016-01-13 13:39:18
nie wierzę w to co czytam, negatywna opinia, bo dobrze się bawią i są zadowoleni z życia i z pracy? Smutne musisz mieć życie, jeśli to jest dla Ciebie czymś negatywnym. Sama pracowałam w marketingu bezpośrednim d2d i można naprawdę wiele osiągnąć, ale jak się jest pozytywną osobą, która jest otwarta na nowe doświadczenie. Dla mnie firma super, super ludzie, polecam ;)
10
fc 2016-01-13 15:21:25
Elf, artykuł, który załączyłaś jest z 2011 roku... w dodatku mowa w nim o energetycznym centrum - nie energii dla domu. Inny zarząd, inni pracownicy, inna polityka firmy.
7
feder 2016-01-14 15:46:04
Elfie, nie wprowadzaj zbednej dezinformacji. Konkurencja, czyz nie? Boli rozwoj firmy? I pracownicy, ktorzy potrafia sie bawic tym co robia? Wspolczuje smutnego zycia.
3
Racjonalny 2016-01-19 09:29:46
Widzę, że bardzo Ci firma zaszła za skore skoro śledzisz to forum tylko po to, zeby znęcać sie nad firma. Pewnie z Ciebie zrezygnowali, bo sie nie nadawałas i teraz sie mścisz. Współczuje Ci, w internecie każdy jest mocny a Ty wydajesz sie byc albo jak wyżej niespełnionym handlowcem, albo kimś z konkurencji kto tylko siedzi na forum, by dyskredytować innym. Dlatego inni piszą, ze musisz mieć smutne zycie. Zmień zajęcie bo mama prąd odłączy. Moze któś POZA MAŁO WIARYGODNYM ELFEM zrecenzować firme? Bardzo was prosze.
3
mix 2016-01-30 21:15:05
pracownik, mówisz z własnego doświadczenia ? Zastanawiałem się nad podjęciem pracy z nimi bo potrzebowali przedstawiciela terenowego. Teraz już trochę czasu minęło od tej oferty. Wiadomo jakie podstawy..
3
do pracownik 2016-01-31 19:05:28
Sprostowanie co do Twojej wiadomości - handlowcy w tej firmie oferują klientom aktualnie 4,1% tańszy produkt aniżeli konkurencja.
8
ratatuj 2016-02-01 15:47:54
Pewnie powiemy, że jesteś kolejną osobą, która sobie nie dała rady w firmie, bo gdyby ta firma była aż tak zła to nie miałaby handlowców, sprzedaży i już dawno by jej nie było na rynku :)
5
megi 2016-02-01 22:48:35
Pracuję w tej firmie, ale w oddziale w Poznaniu. Bardzo miło z Twojej strony, że pozytywnie podchodzisz przynajmniej do nietypowych poranków w tej firmie - nigdy nie spodziewałam się, że tak rewelacyjnie można rozpoczynać dzień w pracy! :) Mijasz się jednak w zeznaniach mój drogi, owszem kwota za umowę jest zmniejsza po przekroczeniu pewnego progu, ale nie dodałeś, że wtedy otrzymujesz podstawę 2000 zł!! To przejście jest mega korzystne dla osób, które nie pracują pełnego miesiąca lub dopiero zaczynają pracę - jeżeli nie kwalifikują się do podstawy to otrzymują 100 zł od umowy, a co jak łatwo policzyć skutkuje naprawdę fajną sumką nawet po pierwszym tygodniu pracy :)
5
3er5 2016-02-02 11:36:45
no faktycznie te oferty wiszą już od grudnia..na przyklad na mldoszego sprzedawce oczekują chęci i gotowości do pracy, pracowitości, wysokich umiejętności interpersonalnych
olo 2016-02-02 11:42:31
Zapomniał też dodać o codziennych bonach gotówkowych :P Już za 2-3 umowy możesz dostać bon wynoszący 70 zł, a za więcej umów nawet 140 zł. W pierwszych tygodniach pracy taki bon możesz dostać już za jedną umowę. Ja przez swój pierwszy tydzień codziennie zgarniałem bony, czyli w pierwszym tygodniu zarobiłem ponad 400 zł na umowach, za które dostałem pieniądze ponownie przy wypłacie :P To naprawdę dobra opcja, jeżeli komuś zależy na szybkiej gotówce. Co więcej nawet jeżeli stwierdzisz, że nie odpowiada Ci taka forma pracy zawsze coś zarobisz - a nie dowiesz się jeżeli nie spróbujesz.
6
xxx 2016-02-02 14:56:13
Ilu ludzi tyle - tyle opinii. A ja powiem krótko - polecam! :)
3
xmen 2016-02-02 19:02:03
Posiadacie może maila do firmy, na którego można wysłać swoje CV?
4
kjhbvgbnm 2016-02-02 19:54:54
rekrutacja@energiadladomu.org

byli ostatnio na targach pracy u mnie na uczelni, to ten byl podany - tylko musisz w temacie napisac do jakiego miasta aplikujesz
5
tolek 2016-02-10 18:18:50
Byłem na dniu próbnym i muszę przyznać, że fantastyczni ludzie, fantastyczny klimat! Większość opinii tutaj zawartych mija się z prawdą. Wszystko świetnie zostało mi przedstawione, a kadra jest nastawiona na sprzedaż i wyniki. Ciekawe co będzie dalej. Jedynym minusem jest fakt, że nie wszyscy klienci chcą korzystać z obniżenia rachunków no i trzeba mieć mocną psychikę, aby radzić sobie z odrzuceniami. Warto tu być dla tego klimatu i tych ludzi, a przy tym sporo można się nauczyć!
5
tolka 2016-02-11 18:05:36
byłam na dniu próbnym i również szczerze polecam - szczególnie osobom młodym, które chcą się rozwijać i jednocześnie czerpać przyjemność z pracy. kilka osób wspominało już o niesamowitym klimacie w firmie, gronie ludzi młodych oraz o niespotykanie pozytywnym nastawieniu wśród pracowników - wszystko się zgadza, jak dla mnie to coś niewiarygodnego :) zarażają uśmiechem :)
2
omnom 2016-04-19 01:53:23
wiecie w jakich miastach aktualnie trwają rekrutacje?
1
mort 2016-04-19 10:54:51
z tego co wiem w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi i Radomiu, ktoś już podawał wcześniej do nich adres e-mail
1
bongo 2016-04-19 11:26:41
warszawa, wrocław, poznań, łódź i radom
1
Robertoo 2016-04-19 13:14:55
Ej, byłem na dniu próbnym w tej firmie i jutro ide na pierwszy dzien. Jest najlepsza atmosfera jakiej moznaby oczekiwac. Ludzie usmiechnieci, pelni energii, niesamowite. Faktycznie praca polega na sprzedazy uslug, ale bardzo mi sie podoba. Jestem ciekawy co bedzie dalej.
pozdro.
4
bartolini 2016-04-19 17:35:57
świetne miejsce, fantastyczni ludzie, warto spróbować! uczą wygrywać w sprzedaży; zadziwia pozytywnie mnie fakt, że jest tak wiele konkursów i szkoleń
3
jaaaaaa 2016-05-30 21:09:09
Czyli konkretnie - to jest d2d tak ? Chodzenie po domach i namawianie ?
1
Eduardo 2016-08-30 21:38:38
Byłem na dniu próbnym w Warszawie. Mimo pracy wcześniejszej w dużych korporacjach jestem bardzo miło zaskoczony pracą w Energii dla domu. Miła atmosfera, kompetentni ludzie i super ukierunkowane działanie na danie wartości klientowi. Oczywiście to nie praca dla każdego, ponieważ trzeba lubić ludzi i być pozytywnym mimo odrzucenia oferty. Polecam
2
minio 2016-10-05 21:10:12
@Olek to zależy. Wypłaty plasują się różnie, w końcu to sprzedaż ;) Jeden handlowiec drugiemu nie równy i kogo nie spytasz powie Ci co innego. Ja pierwszą wypłatę jaką wziąłem było 3600 zł z groszami netto więc do mnie to przemówiło (tym bardziej, że dopiero uczyłem się sprzedaży). Kolejny miesiąc podobnie, jak zostałem team leaderem spadłem z wyniku, ale wtedy bardzo mało skupiałem się na sprzedaży, a bardziej na wdrożeniu innych, ale odkąd mam swoją grupę sprzedażową zarobki podskoczyły :) To jest w tej firmie najlepsze, że stawiają na rozwój - jako handlowiec fajnie zarabiasz, ale firmie pcha Cię w górę żebyś zaczął budować coś swojego, a jak masz już pod sobą innych handlowców wtedy przestajesz martwić się o sprzedaż własną, bo grupa zaczyna przynosić Ci profity.
3
Mario 2016-10-06 14:43:41
Mówicie tu o firmie która sie mieści w Wilanowie??
Jak wyglada taka praca przedstawiciela ??
Dają samochód służbowy itd?? Czy latasz z buta ???
polk 2016-10-06 15:53:59
No właśnie też się dziwię skąd są takie informacje
modry 2016-10-07 08:10:42
tak w Warszawie mieszczą się na Wilanowie, w Łodzi też mają swój oddział
user 2016-10-07 10:57:36
mają jeszcze w Poznaniu i Gdańsku
Carl 2016-10-07 11:08:49
Nie ma takiej możliwości żeby puścili Cię do klienta na własną rękę czy komunikacją miejską. Jak potrafisz sprzedawać samodzielnie i robisz już jakieś tam wyniki dostajesz samochód z flotą na wyłączność, dopóki jeszcze się szkolisz jeździsz do klientów z bardziej doświadczonym sprzedawcą. Najbardziej doceniam, że można polegać na trenerze, nie zostajesz skazany na siebie jak w korporacjach.
Gutek 2016-10-07 11:10:26
No powiem wam, ze nie spodziewałem sie takiego entuzjazmu w żadnej pracy. Pierwszy dzien na szkoleniu i zostają mi wyświetlone na prezentacji przeróżne benefity płynące z pracy dla nich. Nastawienie na sukces, konkursy finansowe (5000 zł do wygrania!!!), IPhone, Dubaj, paintball, przejażdżki Ferrari, skutery wodne, fly spot - do wyboru do koloru! W teren jeździmy samochodami, niech was nie zmyli logo firmy, oni sprzedają tez dla firm. Maja mnóstwo produktów ktore udostępniają w miarę rozwoju i doświadczenia handlowca. Miłe zaskoczenie na polskim rynku pracy!
Kamil 2016-10-14 12:37:52
Dziś o 17.50 jestem umówiony na rozmowę jako przedstawiciel handlowy. Napiszę później o wrażeniach i warunkach:)
Kamil 2016-10-14 12:38:52
Dziś o 17.50 jestem umówiony na rozmowę jako przedstawiciel handlowy. Napiszę później o wrażeniach i warunkach:)
aga 2016-10-16 13:56:44
Daj znać, ja wiem, że całkiem sporo można zarobić, pracowałą w podobnej firmie moja koleżanka, spora kasa jest za podpisanie umowy nawet telefonicznej z klientem
Antośka 2016-11-17 14:20:39
Byłam niedawno na rozmowie rekrutacyjnej.(usunięte przez administratora) Pan niewiele pytał, nie zapoznał się z moim CV, dużo mówił o firmię, kładąc nacisk na olbrzymie możliwości (nieprzeciętnie wysokie wynagrodzenie, zagraniczne podróże, stanowiska kierownicze). Według mnie była to 'marchewka', mocne podkoloryzowanie. Nie zdecydowałam się na dzień próbny.
1
Zostaw swoją opinię o Energia Dla Domu - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energia Dla Domu