Energia Dla Domu

Warszawa

Opinie o Energia Dla Domu

kjhbvgbnm 2016-02-02 19:54
rekrutacja@energiadladomu.org

byli ostatnio na targach pracy u mnie na uczelni, to ten byl podany - tylko musisz w temacie napisac do jakiego miasta aplikujesz
6
tolek 2016-02-10 18:18
Byłem na dniu próbnym i muszę przyznać, że fantastyczni ludzie, fantastyczny klimat! Większość opinii tutaj zawartych mija się z prawdą. Wszystko świetnie zostało mi przedstawione, a kadra jest nastawiona na sprzedaż i wyniki. Ciekawe co będzie dalej. Jedynym minusem jest fakt, że nie wszyscy klienci chcą korzystać z obniżenia rachunków no i trzeba mieć mocną psychikę, aby radzić sobie z odrzuceniami. Warto tu być dla tego klimatu i tych ludzi, a przy tym sporo można się nauczyć!
7
tolka 2016-02-11 18:05
byłam na dniu próbnym i również szczerze polecam - szczególnie osobom młodym, które chcą się rozwijać i jednocześnie czerpać przyjemność z pracy. kilka osób wspominało już o niesamowitym klimacie w firmie, gronie ludzi młodych oraz o niespotykanie pozytywnym nastawieniu wśród pracowników - wszystko się zgadza, jak dla mnie to coś niewiarygodnego :) zarażają uśmiechem :)
4
omnom 2016-04-19 01:53
wiecie w jakich miastach aktualnie trwają rekrutacje?
2
mort 2016-04-19 10:54
z tego co wiem w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi i Radomiu, ktoś już podawał wcześniej do nich adres e-mail
1
bongo 2016-04-19 11:26
warszawa, wrocław, poznań, łódź i radom
2
Robertoo 2016-04-19 13:14
Ej, byłem na dniu próbnym w tej firmie i jutro ide na pierwszy dzien. Jest najlepsza atmosfera jakiej moznaby oczekiwac. Ludzie usmiechnieci, pelni energii, niesamowite. Faktycznie praca polega na sprzedazy uslug, ale bardzo mi sie podoba. Jestem ciekawy co bedzie dalej.
pozdro.
5
bartolini 2016-04-19 17:35
świetne miejsce, fantastyczni ludzie, warto spróbować! uczą wygrywać w sprzedaży; zadziwia pozytywnie mnie fakt, że jest tak wiele konkursów i szkoleń
4
jaaaaaa 2016-05-30 21:09
Czyli konkretnie - to jest d2d tak ? Chodzenie po domach i namawianie ?
8
Eduardo 2016-08-30 21:38
Byłem na dniu próbnym w Warszawie. Mimo pracy wcześniejszej w dużych korporacjach jestem bardzo miło zaskoczony pracą w Energii dla domu. Miła atmosfera, kompetentni ludzie i super ukierunkowane działanie na danie wartości klientowi. Oczywiście to nie praca dla każdego, ponieważ trzeba lubić ludzi i być pozytywnym mimo odrzucenia oferty. Polecam
4
minio 2016-10-05 21:10
@Olek to zależy. Wypłaty plasują się różnie, w końcu to sprzedaż ;) Jeden handlowiec drugiemu nie równy i kogo nie spytasz powie Ci co innego. Ja pierwszą wypłatę jaką wziąłem było 3600 zł z groszami netto więc do mnie to przemówiło (tym bardziej, że dopiero uczyłem się sprzedaży). Kolejny miesiąc podobnie, jak zostałem team leaderem spadłem z wyniku, ale wtedy bardzo mało skupiałem się na sprzedaży, a bardziej na wdrożeniu innych, ale odkąd mam swoją grupę sprzedażową zarobki podskoczyły :) To jest w tej firmie najlepsze, że stawiają na rozwój - jako handlowiec fajnie zarabiasz, ale firmie pcha Cię w górę żebyś zaczął budować coś swojego, a jak masz już pod sobą innych handlowców wtedy przestajesz martwić się o sprzedaż własną, bo grupa zaczyna przynosić Ci profity.
5
Mario 2016-10-06 14:43
Mówicie tu o firmie która sie mieści w Wilanowie??
Jak wyglada taka praca przedstawiciela ??
Dają samochód służbowy itd?? Czy latasz z buta ???
qwerty1 2016-10-06 15:11
może ktoś w końcu opisać to raz a konkretnie.
czy pierwszy dzień próbny jest płatny?
czemu to oni się tak podlizują i ciągle wydzwaniają i namawiają do pracy dla nich?
jaka tam jest realna podstawa minimum i na jakiej umowie?
ich menago twierdzi ze najlepsi handlowcy zarabiają u nich + 6k netto, wiec czemu tam ludzie nie wala drzwiami i oknami żeby pracować?
na czym to wgl polega, czy to jest praca handlowca(który dostaje bazę klientów + wiadomo pozyskiwanie tez) czy akwizytora?
czy to jest jakaś piramida finansowa, że dostajesz marną prowizję i robisz na kogoś kto jest wyżej?
1
polk 2016-10-06 15:53
No właśnie też się dziwię skąd są takie informacje
modry 2016-10-07 08:10
tak w Warszawie mieszczą się na Wilanowie, w Łodzi też mają swój oddział
user 2016-10-07 10:57
mają jeszcze w Poznaniu i Gdańsku
Carl 2016-10-07 11:08
Nie ma takiej możliwości żeby puścili Cię do klienta na własną rękę czy komunikacją miejską. Jak potrafisz sprzedawać samodzielnie i robisz już jakieś tam wyniki dostajesz samochód z flotą na wyłączność, dopóki jeszcze się szkolisz jeździsz do klientów z bardziej doświadczonym sprzedawcą. Najbardziej doceniam, że można polegać na trenerze, nie zostajesz skazany na siebie jak w korporacjach.
1
Gutek 2016-10-07 11:10
No powiem wam, ze nie spodziewałem sie takiego entuzjazmu w żadnej pracy. Pierwszy dzien na szkoleniu i zostają mi wyświetlone na prezentacji przeróżne benefity płynące z pracy dla nich. Nastawienie na sukces, konkursy finansowe (5000 zł do wygrania!!!), IPhone, Dubaj, paintball, przejażdżki Ferrari, skutery wodne, fly spot - do wyboru do koloru! W teren jeździmy samochodami, niech was nie zmyli logo firmy, oni sprzedają tez dla firm. Maja mnóstwo produktów ktore udostępniają w miarę rozwoju i doświadczenia handlowca. Miłe zaskoczenie na polskim rynku pracy!
1
SW 2016-10-07 22:18
Nie polecam tej firmy.
6
Kamil 2016-10-14 12:37
Dziś o 17.50 jestem umówiony na rozmowę jako przedstawiciel handlowy. Napiszę później o wrażeniach i warunkach:)
Kamil 2016-10-14 12:38
Dziś o 17.50 jestem umówiony na rozmowę jako przedstawiciel handlowy. Napiszę później o wrażeniach i warunkach:)
aga 2016-10-16 13:56
Daj znać, ja wiem, że całkiem sporo można zarobić, pracowałą w podobnej firmie moja koleżanka, spora kasa jest za podpisanie umowy nawet telefonicznej z klientem
1
Antośka 2016-11-17 14:20
Byłam niedawno na rozmowie rekrutacyjnej.(usunięte przez administratora) Pan niewiele pytał, nie zapoznał się z moim CV, dużo mówił o firmię, kładąc nacisk na olbrzymie możliwości (nieprzeciętnie wysokie wynagrodzenie, zagraniczne podróże, stanowiska kierownicze). Według mnie była to 'marchewka', mocne podkoloryzowanie. Nie zdecydowałam się na dzień próbny.
6
Kokok 2016-12-06 20:11
Czy jest ktoś kto obecnie pracuje w tej firmie lub pracował dłuższy czas i moze sie obiektywnie wypowiedzieć na prace tam ? Nie chodzi mi o proces rekrutacji a o sama prace jako handlowiec
MS 2016-12-07 14:58
Ja pracowałem dosyć długo, przerwałem ze względu na problemy zdrowotne. Bardzo dobrze wspominam pracę w tej firmie - same młode pozytywne osoby, wsparcie od innych pracowników oraz managera, duuużo szkoleń oraz wyjazdów integracyjnych :) Pozdrawiam.
1
martin 2016-12-07 17:13
Idziesz na rozmowę lub byłeś? Ja właśnie puściłem cv i czekam na odp. Przewijają się głównie pozytywne opinie więc spróbuję.
PH 2017-01-03 11:24
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. Zaproszono mnie na drugi etap. Jednak gdy zadałam pytanie o charakter pracy, zrezygnowano z mojej kandydatury. Niestety to nie przedstawicielstwo handlowe a poprostu akwizycja. Mimo paru dużych klientów to frma ma dość słabą opinię na rynku. Konkurencja jest ogromna. Podobno PH mają docierać do "małych odbiorców" czyli D2D a prawdę mówiąc chodzenie od drzwi do drzwi i sprzedaż bezpośrednia. Widać, że menadżer to konkretna i miła osoba więc zespół zapewne jest również fajny. Niestety jako przedstawiciel handlowy szukam pracy b2b nie d2d.
2
Demolka 2017-01-06 20:09
Firma spoko. Warto w niej pracować ale jeśli ktoś nie lubi takiego rodzaju pracy to szkoda jego czasu. Rozumiem, że jak człowiek szuka pracy to chce ją mieć ale nie za wszelką cenę.
Damian 2017-01-17 15:58
Praca w Warszawie w charakterze przedstawiciela/doradcy handlowego. Hmm co by nie mówić, u nich jest to po prostu d2d czyli akwizytor lub jak kto woli domokrążca. Atmosfera w biurze fajna, przełożeni mili, o ile masz wyniki. Pieniądze raczej słabe, umowa zlecenie, żadnej pewnej podstawy. Praca raczej dla absolwentów szkół średnich lub studentów zaocznych. Ale uwaga, żeby "cokolwiek" zarobić, trzeba dokonać cudów a ostrzegam że produkt nie jest łatwy do sprzedaży. Docelowi klienci również. Racja że można przynieść dużo podpisanych umów lecz niestety dużo ludzi dopiero po podpisaniu czyta opinie i wtedy odstępują od nich. Kasy wtedy za umowę nie ma.
4
Aktywna 2017-01-23 14:33
Ja pracuję tu juz jakiś czas i nie narzekam. Nikt nie będzie płacił jeśli nie masz wyników sprzedaży.
Ludzik 2017-02-03 11:07
Czy aktualna jest oferta dla opiekuna klienta najlepiej we Wrocławiu? Zależy mi bardzo na pracy w tej firmie. Stabilizacja i pewność pracy to bardzo dużo.
Janusz 2017-02-22 08:51
Myślę, że praca jest w pewnym stopniu trudna gdyż trzeba umieć prowadzić sprzedaż. W związku z tym, iż pracuję tu już jakiś czas to znam realia i wiem również że to ogólnie dobra firma ale musi wymagać.
Hanna 2017-02-28 14:01
Macie jakieś doświadczenia związane z pracą w Energia Dla Domu? :)
MartiParti 2017-03-04 11:53
aplikowalam do wroclawia, poniedziałek mam dzien probny, na razie zapowiada się swietnie - zdam relację po! :)
Hanna 2017-03-06 09:11
@MartiParti w takim razie czekamy na Twoją relację z pierwszego dnia pracy ;)
Piotr 2017-04-25 17:53
Czy firma Energia Dla Domu ma jakieś nowe oferty pracy? Słyszałem sporo dobrych opinii od ludzi zadowolonych z waszych usług?Jeśli ktoś mógłby podpowiedzieć?
mike 2017-04-25 18:01
Cześć, ja jestem umówiony na jutro na rozmowę w Gdańsku. Jakie miasto Ciebie interesuje?
Rafał 2017-04-26 15:27
powiem tak pracowalem tam spoko klimat itp ale praca wyglada tak ze rano szkolenie opychać produkty bo maja tam płacone nie na godziny tylko od umowy tzn kazda umowa daje ileś pkt i jeden pkt jest warty określona ilosc kasy, wiec jak ci sie uda to mozesz dziennie 500 zł zarobic a jak nie to 0 i codziennie od 9 do 20 w pracy, bardzo mili wszystko spoko tylko jak musialem zrezygnowac bo jednak ilość godzin spedzonych w pracy zaduzo bo wychodzilem z rana okolo 8 z domu a wracalem 22 i cały czas to odrazu przestajesz sie dla nich liczyć jakbyś był gorszy od nich :D
Hanna 2017-04-27 08:42
@Rafał, o warunkach na jakim stanowisku piszesz? Pamiętajmy, że atmosfera czy ogólne warunki pracy różnią się w zależności od obejmowanego stanowiska. Długo już nie jesteś zatrudniony w Energia Dla Domu?
endrju 2017-04-27 10:24
Nie wiem jak musiałeś się opieprzać skoro pracowałes tyle godzin :D ja studiowalem dziennie jak u nich pracowalem, wiec miałem bardzo okrojone godziny pracy a i tak ponizej 2300 na rękę nie zszedłem. musiałem zrobić sobie przerwe zeby napisać w końcu inżynierke, ale jak bedą dalej szukać ludzi to bede się do nich odzywał na wakacje zeby popracowac na full, bo w pelnym wymiarze godzin mozna naprawdę sporo wyciagnac
Dzidek 2017-05-01 17:08
@Rafał Generalnie to w każdej firmie jest tak, że płacą za konkretną pracę. Po co tak wypisujesz, nie musisz pracować do 20 zrób szybko pracę i masz wolne!
Karol 2017-05-17 18:45
Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy? Nie mogę znaleźć ich ofert a myślę, że taka praca byłaby dla mnie.
DoKarol 2017-05-17 20:38
CV możesz przesłać na rekrutacja@energiadladomu.org, w temacie wpisz miasto, do którego aplikujesz.
Demolka 2017-06-04 13:23
Co słychać w firmie? Tak mało wpisów to sobie myślę, że jest dobrze. Niedawno odszedłem z firmy ale sentyment i jeszcze mnie ciągnie i dlatego tak dopytuję.
... 2017-06-26 20:02
Pracowałem grubo ponad pół roku. Atmosfera świetna, dużo się od nich nauczyłem, zdobyłem mega doświadczenie ale jest jedno ale. Obiecują gruszki na wierzbie ! Obiecują Ci astronomiczne sumy ŁAŁ! , napiszesz dużo punktów, starasz się, a potem okazuje się że 30% nie przechodzi weryfikacji telefonicznej a drugie tyle spada Ci w 14 dniówkach i zostają Ci marne grosze. Wyzwiska od oszustów na porządku dziennym, nasyłanie policji itd. Do tego godziny pracy 9-19 litości... Nie zapomnijmy, żę jest to praca Door2Door czyli domokrąstwo Mimo wszystko żałuje straconego czasu i pieniędzy w tej firmie.
3
Bartek 2017-07-04 06:31
Bylem na rozmowie wczoraj. To czysta akwizycja. Zmarnowalem swoj czas. Przez tel Pani 'asystentka' nie chciala udzielic zadnych szczegółów i to juz bylo podejrzane, ale poszedlem. Na rozmowie okazalo sie ze dla 'Pana Menagera' przedstawicielstwo handlowe polega na pukaniu od domu do domu. A jeszcze padlem na ziemie kiedy zostalem zapytany o kwote netto jaka chcial bym zarabiac. Odpowiedzialem ze 4-5 tys. Pan zapytal czy tygodniowo czy miesiecznie....
Do tego masa negatywnych opini juz o samej firmie. Jezeli ktos szanuje swoj czas to radze dac sobie spokoj.
1
Demolka 2017-07-05 21:57
Może jednak znalazłoby się coś pozytywnego o czym warto byłoby napisać na forum? Wszędzie są jakieś mankamenty, nie ma idealnej firmy. Może warto przystosować się do wymagań jakie stawia firma? Bardzo ważna jest w firmie atmosfera wśród pracowników a jak jest u was?
Fame 2017-07-12 01:17
Komuś tu chyba nie poszło :(
Aldemia 2017-07-14 21:26
Dla mnie to normalna firma, bez szału można spokojnie pracować. Jeśli ktoś nie lubi takiej pracy to może szukać innej.
Hanna 2017-08-08 08:40
Samo twierdzenie normalna firma @ademia nic nie oznacza dla osoby poszukującej pracy. Na forum liczą się przede wszystkim informacje ukazujące jak wygląda praca w Energia Dla Domu, w rzeczywistości? Czy istnieje ścieżka awansu, szkoleń? Te informacje na pewno pomogły innym w znalezieniu rzetelnych informacji o firmie.
Zostaw swoją opinię o Energia Dla Domu - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energia Dla Domu