Energia Dla Domu

Warszawa

Opinie o Energia Dla Domu

bartolini 2016-04-19 17:35
świetne miejsce, fantastyczni ludzie, warto spróbować! uczą wygrywać w sprzedaży; zadziwia pozytywnie mnie fakt, że jest tak wiele konkursów i szkoleń
4
jaaaaaa 2016-05-30 21:09
Czyli konkretnie - to jest d2d tak ? Chodzenie po domach i namawianie ?
11
Eduardo 2016-08-30 21:38
Byłem na dniu próbnym w Warszawie. Mimo pracy wcześniejszej w dużych korporacjach jestem bardzo miło zaskoczony pracą w Energii dla domu. Miła atmosfera, kompetentni ludzie i super ukierunkowane działanie na danie wartości klientowi. Oczywiście to nie praca dla każdego, ponieważ trzeba lubić ludzi i być pozytywnym mimo odrzucenia oferty. Polecam
4
minio 2016-10-05 21:10
@Olek to zależy. Wypłaty plasują się różnie, w końcu to sprzedaż ;) Jeden handlowiec drugiemu nie równy i kogo nie spytasz powie Ci co innego. Ja pierwszą wypłatę jaką wziąłem było 3600 zł z groszami netto więc do mnie to przemówiło (tym bardziej, że dopiero uczyłem się sprzedaży). Kolejny miesiąc podobnie, jak zostałem team leaderem spadłem z wyniku, ale wtedy bardzo mało skupiałem się na sprzedaży, a bardziej na wdrożeniu innych, ale odkąd mam swoją grupę sprzedażową zarobki podskoczyły :) To jest w tej firmie najlepsze, że stawiają na rozwój - jako handlowiec fajnie zarabiasz, ale firmie pcha Cię w górę żebyś zaczął budować coś swojego, a jak masz już pod sobą innych handlowców wtedy przestajesz martwić się o sprzedaż własną, bo grupa zaczyna przynosić Ci profity.
5
Mario 2016-10-06 14:43
Mówicie tu o firmie która sie mieści w Wilanowie??
Jak wyglada taka praca przedstawiciela ??
Dają samochód służbowy itd?? Czy latasz z buta ???
qwerty1 2016-10-06 15:11
może ktoś w końcu opisać to raz a konkretnie.
czy pierwszy dzień próbny jest płatny?
czemu to oni się tak podlizują i ciągle wydzwaniają i namawiają do pracy dla nich?
jaka tam jest realna podstawa minimum i na jakiej umowie?
ich menago twierdzi ze najlepsi handlowcy zarabiają u nich + 6k netto, wiec czemu tam ludzie nie wala drzwiami i oknami żeby pracować?
na czym to wgl polega, czy to jest praca handlowca(który dostaje bazę klientów + wiadomo pozyskiwanie tez) czy akwizytora?
czy to jest jakaś piramida finansowa, że dostajesz marną prowizję i robisz na kogoś kto jest wyżej?
2
polk 2016-10-06 15:53
No właśnie też się dziwię skąd są takie informacje
modry 2016-10-07 08:10
tak w Warszawie mieszczą się na Wilanowie, w Łodzi też mają swój oddział
user 2016-10-07 10:57
mają jeszcze w Poznaniu i Gdańsku
Carl 2016-10-07 11:08
Nie ma takiej możliwości żeby puścili Cię do klienta na własną rękę czy komunikacją miejską. Jak potrafisz sprzedawać samodzielnie i robisz już jakieś tam wyniki dostajesz samochód z flotą na wyłączność, dopóki jeszcze się szkolisz jeździsz do klientów z bardziej doświadczonym sprzedawcą. Najbardziej doceniam, że można polegać na trenerze, nie zostajesz skazany na siebie jak w korporacjach.
1
Gutek 2016-10-07 11:10
No powiem wam, ze nie spodziewałem sie takiego entuzjazmu w żadnej pracy. Pierwszy dzien na szkoleniu i zostają mi wyświetlone na prezentacji przeróżne benefity płynące z pracy dla nich. Nastawienie na sukces, konkursy finansowe (5000 zł do wygrania!!!), IPhone, Dubaj, paintball, przejażdżki Ferrari, skutery wodne, fly spot - do wyboru do koloru! W teren jeździmy samochodami, niech was nie zmyli logo firmy, oni sprzedają tez dla firm. Maja mnóstwo produktów ktore udostępniają w miarę rozwoju i doświadczenia handlowca. Miłe zaskoczenie na polskim rynku pracy!
1
SW 2016-10-07 22:18
Nie polecam tej firmy.
8
Kamil 2016-10-14 12:37
Dziś o 17.50 jestem umówiony na rozmowę jako przedstawiciel handlowy. Napiszę później o wrażeniach i warunkach:)
Kamil 2016-10-14 12:38
Dziś o 17.50 jestem umówiony na rozmowę jako przedstawiciel handlowy. Napiszę później o wrażeniach i warunkach:)
aga 2016-10-16 13:56
Daj znać, ja wiem, że całkiem sporo można zarobić, pracowałą w podobnej firmie moja koleżanka, spora kasa jest za podpisanie umowy nawet telefonicznej z klientem
1
Antośka 2016-11-17 14:20
Byłam niedawno na rozmowie rekrutacyjnej.(usunięte przez administratora) Pan niewiele pytał, nie zapoznał się z moim CV, dużo mówił o firmię, kładąc nacisk na olbrzymie możliwości (nieprzeciętnie wysokie wynagrodzenie, zagraniczne podróże, stanowiska kierownicze). Według mnie była to 'marchewka', mocne podkoloryzowanie. Nie zdecydowałam się na dzień próbny.
7
Kokok 2016-12-06 20:11
Czy jest ktoś kto obecnie pracuje w tej firmie lub pracował dłuższy czas i moze sie obiektywnie wypowiedzieć na prace tam ? Nie chodzi mi o proces rekrutacji a o sama prace jako handlowiec
MS 2016-12-07 14:58
Ja pracowałem dosyć długo, przerwałem ze względu na problemy zdrowotne. Bardzo dobrze wspominam pracę w tej firmie - same młode pozytywne osoby, wsparcie od innych pracowników oraz managera, duuużo szkoleń oraz wyjazdów integracyjnych :) Pozdrawiam.
1
martin 2016-12-07 17:13
Idziesz na rozmowę lub byłeś? Ja właśnie puściłem cv i czekam na odp. Przewijają się głównie pozytywne opinie więc spróbuję.
PH 2017-01-03 11:24
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. Zaproszono mnie na drugi etap. Jednak gdy zadałam pytanie o charakter pracy, zrezygnowano z mojej kandydatury. Niestety to nie przedstawicielstwo handlowe a poprostu akwizycja. Mimo paru dużych klientów to frma ma dość słabą opinię na rynku. Konkurencja jest ogromna. Podobno PH mają docierać do "małych odbiorców" czyli D2D a prawdę mówiąc chodzenie od drzwi do drzwi i sprzedaż bezpośrednia. Widać, że menadżer to konkretna i miła osoba więc zespół zapewne jest również fajny. Niestety jako przedstawiciel handlowy szukam pracy b2b nie d2d.
2
Demolka 2017-01-06 20:09
Firma spoko. Warto w niej pracować ale jeśli ktoś nie lubi takiego rodzaju pracy to szkoda jego czasu. Rozumiem, że jak człowiek szuka pracy to chce ją mieć ale nie za wszelką cenę.
Damian 2017-01-17 15:58
Praca w Warszawie w charakterze przedstawiciela/doradcy handlowego. Hmm co by nie mówić, u nich jest to po prostu d2d czyli akwizytor lub jak kto woli domokrążca. Atmosfera w biurze fajna, przełożeni mili, o ile masz wyniki. Pieniądze raczej słabe, umowa zlecenie, żadnej pewnej podstawy. Praca raczej dla absolwentów szkół średnich lub studentów zaocznych. Ale uwaga, żeby "cokolwiek" zarobić, trzeba dokonać cudów a ostrzegam że produkt nie jest łatwy do sprzedaży. Docelowi klienci również. Racja że można przynieść dużo podpisanych umów lecz niestety dużo ludzi dopiero po podpisaniu czyta opinie i wtedy odstępują od nich. Kasy wtedy za umowę nie ma.
4
Aktywna 2017-01-23 14:33
Ja pracuję tu juz jakiś czas i nie narzekam. Nikt nie będzie płacił jeśli nie masz wyników sprzedaży.
Ludzik 2017-02-03 11:07
Czy aktualna jest oferta dla opiekuna klienta najlepiej we Wrocławiu? Zależy mi bardzo na pracy w tej firmie. Stabilizacja i pewność pracy to bardzo dużo.
Janusz 2017-02-22 08:51
Myślę, że praca jest w pewnym stopniu trudna gdyż trzeba umieć prowadzić sprzedaż. W związku z tym, iż pracuję tu już jakiś czas to znam realia i wiem również że to ogólnie dobra firma ale musi wymagać.
Hanna 2017-02-28 14:01
Macie jakieś doświadczenia związane z pracą w Energia Dla Domu? :)
MartiParti 2017-03-04 11:53
aplikowalam do wroclawia, poniedziałek mam dzien probny, na razie zapowiada się swietnie - zdam relację po! :)
Hanna 2017-03-06 09:11
@MartiParti w takim razie czekamy na Twoją relację z pierwszego dnia pracy ;)
Piotr 2017-04-25 17:53
Czy firma Energia Dla Domu ma jakieś nowe oferty pracy? Słyszałem sporo dobrych opinii od ludzi zadowolonych z waszych usług?Jeśli ktoś mógłby podpowiedzieć?
mike 2017-04-25 18:01
Cześć, ja jestem umówiony na jutro na rozmowę w Gdańsku. Jakie miasto Ciebie interesuje?
Rafał 2017-04-26 15:27
powiem tak pracowalem tam spoko klimat itp ale praca wyglada tak ze rano szkolenie opychać produkty bo maja tam płacone nie na godziny tylko od umowy tzn kazda umowa daje ileś pkt i jeden pkt jest warty określona ilosc kasy, wiec jak ci sie uda to mozesz dziennie 500 zł zarobic a jak nie to 0 i codziennie od 9 do 20 w pracy, bardzo mili wszystko spoko tylko jak musialem zrezygnowac bo jednak ilość godzin spedzonych w pracy zaduzo bo wychodzilem z rana okolo 8 z domu a wracalem 22 i cały czas to odrazu przestajesz sie dla nich liczyć jakbyś był gorszy od nich :D
1
Hanna 2017-04-27 08:42
@Rafał, o warunkach na jakim stanowisku piszesz? Pamiętajmy, że atmosfera czy ogólne warunki pracy różnią się w zależności od obejmowanego stanowiska. Długo już nie jesteś zatrudniony w Energia Dla Domu?
endrju 2017-04-27 10:24
Nie wiem jak musiałeś się opieprzać skoro pracowałes tyle godzin :D ja studiowalem dziennie jak u nich pracowalem, wiec miałem bardzo okrojone godziny pracy a i tak ponizej 2300 na rękę nie zszedłem. musiałem zrobić sobie przerwe zeby napisać w końcu inżynierke, ale jak bedą dalej szukać ludzi to bede się do nich odzywał na wakacje zeby popracowac na full, bo w pelnym wymiarze godzin mozna naprawdę sporo wyciagnac
Dzidek 2017-05-01 17:08
@Rafał Generalnie to w każdej firmie jest tak, że płacą za konkretną pracę. Po co tak wypisujesz, nie musisz pracować do 20 zrób szybko pracę i masz wolne!
Karol 2017-05-17 18:45
Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy? Nie mogę znaleźć ich ofert a myślę, że taka praca byłaby dla mnie.
DoKarol 2017-05-17 20:38
CV możesz przesłać na rekrutacja@energiadladomu.org, w temacie wpisz miasto, do którego aplikujesz.
Demolka 2017-06-04 13:23
Co słychać w firmie? Tak mało wpisów to sobie myślę, że jest dobrze. Niedawno odszedłem z firmy ale sentyment i jeszcze mnie ciągnie i dlatego tak dopytuję.
Demolka 2017-07-05 21:57
Może jednak znalazłoby się coś pozytywnego o czym warto byłoby napisać na forum? Wszędzie są jakieś mankamenty, nie ma idealnej firmy. Może warto przystosować się do wymagań jakie stawia firma? Bardzo ważna jest w firmie atmosfera wśród pracowników a jak jest u was?
Fame 2017-07-12 01:17
Komuś tu chyba nie poszło :(
Aldemia 2017-07-14 21:26
Dla mnie to normalna firma, bez szału można spokojnie pracować. Jeśli ktoś nie lubi takiej pracy to może szukać innej.
Hanna 2017-08-08 08:40
Samo twierdzenie normalna firma @ademia nic nie oznacza dla osoby poszukującej pracy. Na forum liczą się przede wszystkim informacje ukazujące jak wygląda praca w Energia Dla Domu, w rzeczywistości? Czy istnieje ścieżka awansu, szkoleń? Te informacje na pewno pomogły innym w znalezieniu rzetelnych informacji o firmie.
Marek 2017-08-30 21:54
Szukam pracy w firmie Energia Dla Domu, może dowiem się tu coś więcej o firmie?
7 2017-09-14 10:29
Czy jest ktoś,kto pracował tam dłużej i mógł coś sensownego napisać?Mam wrażenie, że te pozytywne opinie pisza jedne i te same osoby,może podoba sie co niektórym firma ale czy praca akwizytora jest taka ciekawa,wciskanie ludziom tańszej energii
Byłem na rozmowie i jakos tak za pięknie,teraz zastanawiam się czy wgl iść na próbny?
7 2017-09-14 10:30
Czy jest ktoś,kto pracował tam dłużej i mógł coś sensownego napisać?Mam wrażenie, że te pozytywne opinie pisza jedne i te same osoby,może podoba sie co niektórym firma ale czy praca akwizytora jest taka ciekawa,wciskanie ludziom tańszej energii
Byłem na rozmowie i jakos tak za pięknie,teraz zastanawiam się czy wgl iść na próbny?
1
Miri 2017-09-14 10:53
Ja pracowałam tam przez okres wakacji, z ostatnim piątkiem skończyłam żeby przygotować się do studiów - studiuję dziennie. Na pewno nie jest to dla każdego... Niektórym idzie świetnie, niektórzy sobie nie radzą. To co wyróżnia firmę to świetna atmosfera, tego będzie mi najbardziej brakować.
7 2017-09-14 17:12
Praca polega typowo na d2d?
Hanna 2017-09-15 08:02
@Miri z pewnością masz racje. Jest wiele zawodów, w tym właśnie paca akwizytora, do których trzeba mieć pewne osobiste predyspozycje. Kwestia charakteru, podejścia do ludzi. Są osoby, które czują się w tym świetnie, a są też i takie, które będą to oceniać zupełnie odwrotnie. A jak oceniasz same warunki zatrudnienia?
zainteresowany 2017-09-19 13:56
a czy macie oddział jakiś w Krakowie? pracowałem na tym projekcie w warszawie lecz na studia się przeprowadziłem do Krakowa. Jeżeli tak to proszę o nazwę firmy .
Energia Dla Domu 2017-09-22 09:33 [pracodawca]
Dzień dobry,
posiadamy oddziały w Warszawie, Poznaniu, Łodzi, Wrocławiu, Gdańsku, Krakowie i Bydgoszczy. Proszę o przesłanie aplikacji na adres: rekrutacja@energiadladomu.org w temacie wiadomości wpisując nazwę miasta. Pozdrawiam.
Kamil 2017-09-30 18:47
Jak ktoś ma smykałkę do handlu to z pewnością będzie zadowolony z pracy w firmie Energia Dla Domu!!
Zostaw swoją opinię o Energia Dla Domu - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energia Dla Domu