brak logo

AMI

Mikstat

Opinie o AMI

Sławek 2013-06-23 10:17:57
Witam! Mam nazwijmy to ,,okazję" podjąć pracę w tejże firmie i prosze o informacje jak wygląda praca na pakowni ile godzin i czy jest ciężko, jaka panuje tam atmosfera i co najważniejsze jak z płacą czy jest godzinówka( to jaka stawka czy za godzinę na umowie próbej i czy później jest szansa podwyżki) czy pensja stała (ile na rękę) i czy soboty też są pracujące proszę o pomoc czy mam się starać o tą pracę z góry dziękuję.
1
Anonim 2013-08-11 01:15:05
Jak z macierzyńskim? Nie wywalają?
1
amino 2013-09-05 18:46:36
a ja powiem tak...jak komus nie pasuje nich idzie do plettaca:D:D:D:D
mikstat 2013-09-08 20:05:56
ja pracuje jako magazynier w pewnej firmie w ostrzeszowie i mam 2700 na ręke, od poniedziałku do piątku tylko osiem godzin, więc nie gadajcie że AMI dobrze płaci.
Gal Anonim 2013-10-02 21:50:36
Hah proszę Cię 12 godzin? chyba na pakowni tylko w sezonie. Poza sezonem gdy 2 zmiany przemieniają się z powrotem w jedną to jest dopiero zabawa. Ile razy pakownia która przychodzi na 8 wychodzi o godzinie 22 a nawet później. Fakt jeśli ktoś jest wytrzymały a przede wszystkim podatny na przyzwyczajenia to da się przyzwyczaić. Co do kierownictwa hmm... zależy gdzie i zależy kto. tzn "czerwone berety" na pakowni to zależy od dnia jak mają dobry dzień to da się pogadać a jak cięzki to bez kija nie podchodz. przetwórnia do ra się przeżyć i do porozmawiania i pożartowania ale jak nie raz ich coś ugryzie to najlepiej omijać szerokim łukiem. A ludzie? No to już zależy jakie było pierwsze wrażenie Ja nie mam problemu czy to na pakowni czy na przetwórni czy u chłopaków na magazynie. Z każdym da się dogadać tylko trzeba po prostu umieć. Zarobki? wszystko zależy od tego ile się godzin przepracuje. Mało godzin mała wypłata dużo godzin to i pieniążki lepsze
tomasz82 2013-11-07 18:20:29
w ami nie narzekają tylko ci co dobrze kręcą lody,sam widziałem jak auto przywiozło krede do paszy,a wywoziło zboże z magazynu.na magazynie jak ktoś ma układy to też się da dorobić bo coś zawsze można załadować bez papieru,awięc dla uczciwych niema tam miejsca chyba że komuś garb na plecach nie wadzi.
karolina 2013-11-08 12:12:00
Ma ktoś może numer do ami bo dodzwonić się nie mogę
Aisa12222 2013-11-14 12:11:56
ja powiem tylko tyle na temat pracy w ami to zależy gdzie trafisz na jakie stanowisko bo zawsze sie znajdzie taka osoba w firmie to będzie Ci zatruwać życie tam... i bądźmy szczerzy na produkcji to niektórzy a raczej większość majstrów to pomiatają ludźmi i traktują ich jak zwierzęta wydzierając się na Ciebie ze Ty masz pracować a nie gadać i nie patrzeć wokół siebie bo to jest robota. Czy to jest normalne każdy dobrze wie ze lepiej się pracuje mogąc się do kogoś odezwać...
a na temat wypłat to szkoda tez gadać maja nie lad totalny jak Ci źle policzą godz to tak trzeba się prosić o wyrównanie
Basia 2013-11-27 20:53:22
Jak wygląda socjal w tej firmie? Czy macie wakacje pod gruszą, dodatki na świeta..itd?
fas 2014-01-17 10:20:32
to przepraszam gdzie ty pracujesz? jeżeli możesz odp.
dżaga079 2014-01-18 14:21:43
Witam pracuję w firmie Ami Mikstat:) i jestem zadowolona ze zarobków,co prawda mają wejść dwie zmiany po 8godzin na przetwórstwie i bardzo mnie to cieszy:)po 8godzin a nawet 10 godz w zupełności wystarczy:DD
1
piotrek 2014-02-07 07:36:56
DOKLADNIE MI OBIECYWANO 12 ZL NA GODZINE BRUTTO A PO ZWOLNIENIU JAK SOBIE WSZYSTKO POLICZYLEM TO WYSZLO MI 7 ZL TO CHYBA JAKAS ROZNICA JEST TAK ?? MIALEM MIEC NA GODZINE JAK SIE OKAZALO MIALEM PLACONE OD SZTUKI NP ZA KURE 0.06 ZL TJ 6GR HAHA NO LADNIE TAM WALA NA KASE I NIE MOWCIE ZE CI CO ZARABAIAJA 2000 ZL TO SA LENIE BO TAK SIE TAM ZARABIA 2000 ZL ALE PO 12 GODZIN TRZEBA ROBIC I TO MINIMUM ;)) JAK NIE EJSTES PRACOCHOLIKIEM Z SILĄ STRONG MANA TO NIE POLECAM NA PRAWDE !!
Mariusz 2014-03-19 19:22:34
Ami to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak naprawdę to haruje się za najniższą krajową a ludzie się chwalą że zarabiają 2500 zł. ale policzcie że 300 godzin w miesiącu w tym bagnie siedzicie,nie wspomnę o tych spartańskich warunkach w szatniach i WC,gdzie jest SANEPID też niezłą dole musieli otrzymać żeby coś takiego odebrać.....
mm 2014-03-24 19:06:28
witam czy na przetworni sa przyjecia i ile placa na godzine z gory dziekuje
1
poli 2014-04-01 20:06:03
Pracowałem w tej firmie we wakacje. Porobiłem badania (kał w ostrowie płaciłem coś koło 60zł) i lekarskie (free w ostrowie- mają umowę podpisaną). Mówili, ze będę na pakowni,a byłem na przetwórstwie, czasami na pakowni. Różnie wszystko zależało od czerwonych beretów. Pierwszy tydzień był masakryczny, godziny pracy. Średnio było ok. 10-12, ale za moich czasów wprowadzili zmianowość było pewne, ze jak chodzisz na 1 zmianę to pracujesz 8h i spadasz do domu, zaś druga zmiana pracowala do końca, aż ostatnia ciężarówka nie przyjechała. Miało być płacone 10zł/h. Było płacone za akord także coś koło 10zł wychodziło. Gdyby nie majstrowie (niektórzy) to robota byłaby fajna. Jeżeli chcesz iść tam pracować musisz pokazać kim jesteś bo jak zaczną Ci skakać to nie jest za fajnie. Twarde poślady (bez podtekstów). Co do sobót to za godzinę było płacone 15zł i pracowano max 10-11h. W miesiąc wakacyjnej pracy zarobiłem 2250zł (z vat).

1
dora 2014-05-11 12:42:11
moim zdaniem praca idealna tylko troszeke dlugie te zmiany bo 12 godz to sporo
zainteresowany pracą 2014-06-06 22:33:27
Czy to prawda że w Ami są przymusowe urlopy a za dzień urlopu obcina się całą dniówkę?
pracownik 2014-06-20 12:52:30
to nie jest tak zakłada ma prawo dysponować połową twojego urlopu i nie ma że się nie zgadzasz. To prawda teraz za urlop płacą marnie bardzo marnie niby wychodzi 70 zł za dzień w styczniu jeszcze płacili coś koło 200 zł. A CO DO PRACY TO ZALEŻY JAK OPINIE POWYŻEJ TERAZ MA BYĆ LEPIEJ BO TRWAJĄ PRACE NAD SZATNIĄ ITP
bfxc 2014-07-16 20:05:46
zakład nie ma prawa dysponować twoim urlopem. Bierzesz urlop i go to gówno obchodzi. Ja w obecnej firmie wziąłem urlop na 3-tygodnie, zgodzili się i gówno mnie to obchodzi czy dają radę ze mne, czy bez mne.
2
ciekawa 2014-08-02 14:13:30
czy te 12 godzin to dzień po dniu czy co 2 dzień ?:D
kama 2014-08-16 11:04:53
czy ktoś pracował na pakowaniu drobiu i ile płacą
pracownik 2014-09-08 13:59:30
Witam. Pracuje w ami od dwóch miesięcy . W tamtym miesiącu moja wypłata to 670 zł , w tym 920 zł . Pracowałam po 16 godzin , kiedy mówiono nam ze będziemy pracować po 8 h . Nie polecam tej firmy . W przebieralni kradną , wielu chamskich ludzi ....
aaa 2014-09-13 22:29:16
chyba chodziłas raz w tygodniu!!!!!
ola 2014-09-30 14:55:54
czy przyjmuja wszystkich chetnych ?
1
ola 2014-10-28 19:07:28
nie chodzilo mi o to jaka to firma bo wieem ale o to czy przyjmuja wszystkiech chetnych !!!
edward 2014-11-20 13:45:16
Witajcie, a jak z pracą u nich na gospodarswie ? Dostałem oferte i nie wiem jak wygląda czy tak samo jak na ubojni ? Czy lepsze warunki ?
3
GĄSKA 2014-12-01 23:38:57
beznadziejna firma
3
GĄSKA 2014-12-06 17:56:07
tylko nie do tego zakładu do pracy można nerwowo się wykończyć godzin co nie miara a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płacą jeszcze na dodatek pomiatają człowiekiem jak psem jest taka jedna chuda pani z ostrowa wlkp na pakowni to wychowania nie posiada dużo ludzi na nią się skarży i rezygnuje z pracy potwór normalnie a druga jest niedużo inteligentniejsza PIGI z za grabowa to samo buzie drze i jeszcze taki mądry majsterek z Mikstatu koło ami mieszka dopiero mądrala a nic nie umie tylko się drzeć co się dziwić jak majstrowie też rezygnują z tej dobrej pracy i kolej przyjdzie na tych chyba też i to niedługo bo zaczynają Ukraińcy majstrami być a ami UKRAINE lubi do pracy więc uważajcie !!!!
była pracowniczka 2015-02-02 16:50:48
nie polecam niby 15zł na godzinę,ale nie wypłacają całych kwot ! taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam mają !
1
.,no hodowca 2015-02-27 19:23:36
okropny kontakt z biurem kto tam pracuje babsko sie tylko wydziera na wszystkich .nie szanuje nikogo .
,. NO HODOWCA 2015-02-27 19:28:00
szkoda tylko zeprezes nie czyta opini mozna by sie tu duzo dowiedziec o swoich pracownikach zachowanie mierne jak mam dzwonic to biore cos na uspokojenie . bo na wrzeszcza i zwyzywaja i to kobiety panie prezesie pozdrawiam
1
gąsk 2015-03-02 19:39:13
A może hodowca się przedstawi... Łatwo kogoś oskarżaća będąc anonimowym i nie dając szans drugiej stronie... Szacunek dla Tej Pani z biura. Nie obrażajcie kogoś na forum publicznym. Słabe to i niskich lotów opinie...
informatr 2015-04-12 15:37:11
ciągłe pomiatanie ludźmi, na 12 godzin pracy 20 minut przerwy, odpisywanie godzin za nic, a nawet wyrzucanie i odpisywanie ludzi podczas pracy. szkoda gadać
3
aaa 2015-08-04 20:42:58
Praca? To trzeba się zastanowic. To jest morderczy wysiłek a za to tempo pracy marna pensja. PREMIA??? Od ponad pół roku jej nie było patroszarnia mały akord wyrabia hehe W jednym miesiącu jednym kase obetną a w drugim drugiej połowie Czasem wyjdzie koło 8 zł za godzine to co to jest??? kiedys były wysokie pensje ale 300 godzin to wiadomo z czego wypłata. Polacy rezygnują juz nie długo sama Ukraina tam bedzie pracowac.
Zainteresowana 2015-08-07 14:36:12
A czy ktoś pracuje albo wie coś na temat pracy w dziale handlu?
Szukają teraz (sierpień 2015) pracownika polecacie odradzacie co możecie powiedzieć jak pensja stała + premia czy od obrotu?
Napiszcie cokolwiek dzięki :)
aa 2015-08-07 14:58:20
Płaca ilość godzin razy 9 zł na zleceniu brak premii o stałej umowie zapomnij chyba ze sie przez rok wykazesz
1
bbb 2015-10-18 15:44:32
Ukraina też rezygnuje,zostaną same moldowiancy.A to cyganskie plemie.
Leon 2015-11-13 18:05:37
Żeby to było tylko 12godz to byłoby super licz na więcej godzin :-)
1
Leon 2015-11-13 18:13:29
I przygotuj się że pracuje tam pani kierownik z zarostem na twarzy. Same przyjemności pozdrawiam wszystkich
tereska 2015-11-14 09:12:38
( usunięte przez administratora ) robisz po 12-16h jeszcze ryczą na ciebie od najgorszych 950 przy tylu h nie masz nawet najnizszej krajowej
Zarabisz 5 h to jest absurd
byłyPracownik 2015-11-18 16:28:46
Fatalna atmosfera, pracują tam ludzie o wybujałym ego których cała kariera życiowa to był McDonald,s albo jakieś CC. Obgadywanie się za plecami i kopanie pod sobą dołków jest na porządku dziennym. Co ciekawe wszystkie negatywne komentarze z gowork są usuwane dlatego zrobiłem PrtSC z tą wiadomością i po usunięciu pojawi się kolejna taka sama z załączonym prtSc- także nie radze tego kasować chyba że chcecie sie ośmieszyć.
4
AleMożnaInaczej 2015-12-13 22:31:09
Tendencja jest prosta, im więcej godzin pracujesz, tym mniej na godzinę masz płacone, po przedzieleniu otrzymanej pensji przez przepracowane godziny widać to doskonale. Ogólnie firma mówiąc krótko żeruje na ludzkiej potrzebie posiadania jakiejkolwiek pracy, de facto nie jest w tej kwestii jakimś wyjątkiem.
1
zabsko 2015-12-21 21:26:50
Ludzie ja robie w tej firmie 3 miesiace i nigdy w zyciu takiego wyzysku nie doswiadczylam,chocbys czlowieku na rzesach stanal to i tak cie zrypia z gory na dol,zadnego sacunku dla czlowieka,taka jest prawda !
jonas 2015-12-23 22:37:23
Darczyncy
1
cadafii 2016-01-04 19:56:25
Jak nie ma jak jest. Czlowiek przepracuke 240h zarobi 2100zl a jak przepracuje 180 zarobi 2200. Jak pytasz ksiegowo jak to mozliwe to ismiecha sie i wzrusza ramionami i mowi ze nie wie. Poza tym za byle co zabierane sa godziny i wykreslane korektorem juz w biurze. Sama atmosfera to porazka. Sredniowiecze wyzysk i zacofanie. Szkoda opowiadac. Zanim podejmisz tu prace to sie zastanow bo stracisz zdrowie i fizyczne po 16h pracy dziennie a jak nie to zniszcza cie psychicznie jak zobacza ze cos wiecej potrafisz. Nie daj Boze cos podpowiedziec bo nikt nie moze byc madrzejszy od nich i ich wafli. Ludzie zdala od tej firmy. Lepiej bide klepac niz pracowac w wyzysku i byc mieszanym z blotem na kazdym kroku.
2
Jasio 2016-01-12 02:52:48
Opinie o firmie nie sa najlepsze, zaznaczyć jednak trzeba iż firma przechodzi aktualnie pewnego rodzaju restrukturyzacje. Najlepiej to widać na przykładzie Magazynu. Jest to chyba jedyny normalny dział w tej firmie. W porządku ludzie wyrozumiałe kierownictwo jedyny minus to praca po 10h dziennie. Pensja też nie najgorsza a co najważniejsze otrzymujesz od razu umowę o prace. Z tego co widziałam potrzebują aktualnie pracowników na stanowisko magazyniera
bart1 2016-01-15 15:04:30
ile zarabiają brygadziści a ile ludzie na innych stanowiskach wie ktoś może?
aaa 2016-01-19 16:53:21
do tereska po 12 godz i mawet do 16 godz sie pracuje a nie po 5. czytaj ze zrozumieniem!!!!
elek 2016-03-18 12:30:03
Witam. Mam pytanie czy ktoś może powiedzieć coś na temat stanowiska elektryk w tym zakładzie
kazia 2016-05-12 13:38:00
W tej chwili poszukują też pracownika działu księgowości @igo. Ktoś może polecić? Oferta wydaje się być uczciwa - jest umowa o pracę, a to dla mnie podstawa.
Zostaw swoją opinię o AMI - Mikstat
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AMI