brak logo

Oceanic S.A.

Sopot

Opinie o Oceanic S.A.

xyz 2009-11-27 20:08:04
Nie wiem jak jest w siedzibie w Sopocie ale w terenie przedstawiciele bardzo narzekają, przynajmniej ci których ja znam.
Znajomy 2010-05-28 23:04:15
Z tego co słyszałem słabo płacą. W zakładzie produkcyjnym w Trąbkach Małych jest duża rotacja. Zatrudniają na okres próbny za grosze , a po 3 miesiącach nie przedłużają umów , albo nie dają podwyżek.
1
zosia 2012-09-30 22:10:08
Nie polecam pracy w księgowości w tej firmie. Co prawda koleżanki w dziale są fajne ale ogólna atmosfera już nie. Jest baaaaardzo dużo pracy i jeszcze większe wymagania. Narzędzia do pracy są bardzo słabe. Kierownicy również pozostawiają wiele do życzenia. Bardzo odpowiedzialana praca za bardzo małe pieniądze. NIE POLECAM!!!
1
ciekawa 2012-10-09 14:00:25
za bardzo małe pieniądze tzn? jakie widełki?
3
sympatyczna 2012-10-09 21:14:46
Witam ;) W siedzibie oceanic trabki małe zamiast zwyklych pracownikow narobili wiecej kierownikow i mistrzów i szefów haha smiech na sali ;) Firma dzieki zwyklym pracownikom nie dotrwala by do tego czasu kierownicy powinni na kolanach dziekowac ludzia z produkcji i magazynu !!!! Wyzsze stanowisko i palma odbija totalnie gorzej niz w szkole zeby juz nawet pracownik z pracownikiem nie mogli rozmawiac podczas pracy(chodzi o magazyn WG) smiech na sali .. po 2 teraz zamontowali kamery wiec wkoncu skonczy sie (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Nie polecam nikomu ;)
1
aaa bb c 2012-10-17 23:41:52
SZUKAJA OSOBY DO DZIAŁU EKSPORTU

CZY WARTO?
pracownik 2012-11-16 17:02:00
mogę powiedzieć że w Warszewie też kiepsko jeśli chodzi o kulturę w stosunku do pracowników. Zarobki pewnie są wyższe niż w Trąbkach ale to tylko dla kierowników działu, reszta to żenada i od dwóch lat ani grosza podwyżki. Tu jest pokazywanie że pracownicy to zwylki szaracy którzy się nie znają na swojej robocie a współpraca z biurami z Sopotu/Trąbek to porażka, ludzie uważają się tu wszyscy za najmądrzejszych i to wszędzie (Sopot/Warszawa). Nie przyjmują nowych rozwiązań idą na łatwiznę i nawet nie potrafią myśleć. Atmosfera napięta. Umowy o pracę tu są przedłużane co 3-6 msc i nigdy nie ma rozmowy i nie wiadomo na cyzm się stoi.
a 2013-04-09 22:03:45
Bardzo małe pieniądze? Czyli jakie?
2
franka 2013-10-13 17:53:33
fajnie pracowało sie w tej firmie ale to prawda ze pracownice ktore maja umowy na stale zle traktuja ludzi z progressu dlatego odeszłam sama bo nie mogłam juz wytrzymac a szczególnie z panią(usunięte przez administratora) kto pracował to wie o kim pisze jest to baba z trąbek małych; jest mi jej zal mysli ze jest lubiana przez kolezanki ale sie myli a obgaduje kazdego na kroku i całe to zamieszanie to ona robi nikt inny
3
nieistotne 2013-11-27 15:53:51
Miałam okazje pracować w owej firmie (Trąbki Małe) przez miesiąc. Taki okres pozwala już na wyciągnięcie jakiś wniosków. Mianowicie teem był ok (komentarze koleżanek ze zmiany dały mi do zrozumienia że w drugiej zmianie już tak fajnie nie jest) ale jak to bywa przy napięciu wywołanym presją czasu i osoby że tak powiem nami kierującej zdarzały się i konflikty między koleżankami(myślę że jest to naturalne, jak wszędzie). Niestety są też osoby wyżej postawione (nie na miejscu przywoływać nazwiska) które swą egoistyczną postawą nie zachęcają do pracy co równa się z hamowaniem rozwoju firmy, spoczywają na laurach przy czym w szeroko pojęty sposób pokazują swoją wyższość nad szarymi pracownikami którzy defakto podtrzymują poziom pracy. Brakuje osób przyjaznych, otwartych na nowości i potrafiących działaś w grumie (nie w grupie np. dział marketingu vw. produkcja, tu musi być kontakt między wszystkimi pracownikami!) którzy potrafiliby zmobilizować do działania (siebie wzajemnie) nie może być podziału na ważni i mniej ważni!! bo jedni drugich powinni napędzać i nikt nie jest gorszy
fasolka 2014-01-20 18:06:25
ja pracowałam w tej firmie trzy m-ce robiłam swoje a reszte miałam gdzies ludzie ktorzy tam pracuja nie zaliczaja sie do ludzi , atmosfera okropna kobiety nie moga patrzec na siebie obgaduja jedna na druga a najlepsze jest to ze kierownik pan (usunięte przez administratora)wcale nie jest taki podły jak te pracownice mówia i trzesa gaciami na jego widok do mnie nic nie miał a tym bardziej ja do niego moim zdaniem normalny facet
1
fasola 2014-02-05 13:27:33
oceanic przyjmuje ludzi przez agencje pracy , praca nie jest zła tylko atmosfera nie do zniesienia z tego co wiem to narazie nie potrzebuja ludzi(usunięte przez administratora)
manager-ka 2014-07-01 20:41:17
słyszałam, że zwolniło się tam miejsce w Kontroli Jakości, może ktoś wie więcej? np. jakie zarobki?
logia 2014-07-05 11:02:29
czy jest kierownik czy go nie ma , nie ma znaczenia, nic się nie zmieniło w tamtym dziale, a może nawet jest teraz lepiej w kontaktach z KJ?
2
Obserwatorzy 2014-07-09 23:05:56
dodamy, że z roku na rok zwiększamy obroty i zyski (krs - sprawdzaliśmy i gratulujemy) a pensje bez zmian... nagród nie ma...
1
basia 2014-11-11 18:17:04
praca w oceanicu jest nie dozniesienia pracowalam tam ponad pol roku nikomu nie zycze aby tam pracowal najgorszy zaklad w jakim pracowalam
2
alkocholik 2015-02-03 16:46:58
Moja opinia jest zła na temat operatora który uwarza że wszystko mu wolno ...w czasie godzin pracy potrafi alkohol pic ... jest beszczelny ,pochodzi z starogardu... pracowalam tam rok temu i nie polecam ...
7
wydra 2015-02-25 13:32:55
Pracowałam tam przez parę dobrych lat i wszystko co jest tu napisane to szczera prawda jak najdalej od takiego (usunięte przez administratora)
Krystian Kleptoman 2015-05-06 19:24:07
trzeba uważać bo tam po parkingu grasuje złodziej kołpaków ze Starogardu :)
1
johnny 2015-08-19 18:51:56
niech moderator nie kasuje postów, bo skoro jest to portal o opiniach ws. pracodawcow, to jak najbardziej na miejscu jest chwalenie tak jak i oczernianie zarowno firmy jak i poszczególnych osób-poniewaz szeregowy pretendent na pracownika powinien wiedziec co sie dzieje. lipa w firmie. 1300 podstawy, troche lepiej w biurach bo i premie sa i deputaty, na najnizszym szczeblu nie ma nic, ani socjalu dobrego bo tylko bony na swieta w grudniu (tylko bo sam sobie pracownik je funduje,poniewaz co miesiac potracana jest skladka na socjal z wyplaty) , wczasów pod gruszą tez nie ma,jak by sie dalo to by jeszcze ludzi kosztami za paliwo, prad i wode obciazali, warto sie zaczepic na stanowisko, na ktorym sie lezy i wlasciwie za darmo kase dostaje czyli gdzies w biurze handlowym czy marketingowym, bo niestety ale produkcja zap...d.la na wszystkich
2
eldo 2015-10-01 18:20:37
Jak przyszlysmy tam z kolezanką kobiety byly nie miłe ani a ani b z ich strony zero usmiechu na twarzy tylko ploty . Człowiek byl 1 dzien a chcialy abysmy pracowały ja one które sa tao po 5 lub 30 lat żenada klimat do kitu .NIE POLECAM :)
wypalony 2016-02-25 13:45:09
Johnny uwierz, że w marketingu nikt nie leży i nie pachnie. Pracowałam tam jakiś czas. Nie polecam. Atmosfera okropna. Wszyscy pod sobą dołki kopią, kradną pomysły, knują. Walka o dostęp do właścicielki - Pani Soszyńskiej. Lizusostwo i gierki na każdym kroku. Brak szczerości w komunikacji. Nigdy nie wiesz jakie intencje ma rozmawiający z tobą współpracownik. Brak współpracy pomiędzy działami. Kierownicy innych działów zrobią wszystko, żeby za niepowodzenie zrzucić odpowiedzialność na ciebie. Musisz mieć kwity na wszystko. Ludzie zwyczajnie kłamią. Mam wrażenie, że jak ktoś z kierowników pracuje tam dłużej niż kilka lat, to zachodzą u niego w mózgu jakieś nieodwracalne zmiany. Czułam się tam jak w jakimś domu wariatów. Brak otwartości na nowe pomysły. Ogólne przekonanie, że jesteśmy wspaniali, tak robimy od wielu lat i nic nie wolno zmienić. Nie ważne jakie masz pomysły i tak decyduje widzimisię właścicielki. Obowiązki ponad siły. Nie masz szansy obrobić się w ciągu 8 godzin. Ogromna presja czasowa. Ogromna odpowiedzialność. Pracowaliśmy po nocach. Po prostu zabierało się laptopa do domu i pracowało nawet w weekendy, czasem po 12 godzin. Piszesz maila biznesowego do kolegi handlowca, marketingowca o 2 w nocy, a on ci odpisuje. Czyli co robi po nocach? To samo co ty, pracuje. Pensja owszem naprawdę w porządku, ale szkoda zdrowia, życia, rodziny.
1
sunny 2016-03-30 17:27:35
Niestety podpisanie umowy z firmą nie gwarantuje doczekania się zapłaty, dlatego odradzam współpracę z marką Oceanic. Po kilku miesiącach oczekiwania brak odpowiedzi na ponaglenia, osoba odpowiedzialna nie odbiera telefonów.
2
sunny 2016-04-25 14:32:53
To nie była umowa o pracę. Po kilku miesiącach doczekałam się wypłaty, ale jednak nie tak to powinno wyglądać.
Maaxxx 2016-04-29 19:00:26
witam
proszę napiszcie jaka podstawa netto, jaka premia miesięczna, ile wizyt dziennie, jakie targety, jakie auto, jak z korzystania w weekendy, czy jest jakiś deputat -próbki itp.
kola 2016-05-16 23:48:34
Byłam na rozmowie w W-wie,na spotkaniu pojawiła się jakaś pani, której ubiór daleki był od klasy i dobrego gustu.Pani bez makijazu,podkrążone oczy w ogóle nie ogarnieta,jakby dopiero wstała, w pomiętolonej bluzce, jak sie potem okazało, to dyrektor personalna.Jak otworzyła buzię, to popłynęła stylem korpo lalki, chyba sama nie kumała co mówi, bo na moje pytania nie była w stanie odpowiedzieć rzeczowo. Cos kręciła, motała, konkretów zadnych, sensu w odpowiedziach tym bardziej.Chyba sama nie wiedziała o co pytać, bo wywnioskowałam,że na sprzedazy się nie zna.
Pierwsze wrażenie, jaka personalna, taka firma.To co by było dalej?
Jak się później złozyło, dowiedziałam się,że ów pani strasznie miesza w handlu, zaniża stawki o których mowa na rozmowach, obcina premie-pytanie tylko dlaczego ona, skoro o sprzedazy pojęcia nie ma.
Zadzwonili jeszcze,ale podziekowałam, całe szczęście, bo spotkałam chłopaka, który tam pracuje i wszystko się potwierdziło. Pani ta, to jedna wielka pomyłka.Zachowuje sie okropnie w stosunku do pracowników,pracuje tam krótko, a panoszy się niemiłosiernie.
Współczuję kolejnym kandydatom, a juz najbardziej osobom, które zdecyduja sie tak pracować.
Profity dla pracowników, które oferuję ,to żadna łaska:ubezpieczenie grupowe, multisport, socjal, opieka medyczna.To wszystko jest w innych firmach na porządku dziennym. Wielkie mi bonusy....
Do tego socjal żaden, raz do roku paczka i bon, premie obciete, a plany sprzadażowe wygórowane.
Współczuję pracownikom...
4
jogomajo 2016-06-03 15:41:51
Pakiet benefitów: prywatna opieka medyczna, karta Multisport, ubezpieczenie grupowe, pakiet świadczeń socjalnych, zniżka pracownicza na wszystkie produkty oferowane przez Grupę Oceanic :) ale mają się czym szczycić :D to co oferuja i czym sie chwala to inne firmy nawet nie wspominają bo to jest ze tak powiem Z AUTOMATU :)
susana 2016-06-14 09:43:58
Byłam popracowałam, zwolnili i dodam tylko tyle,że to co piszą o marketingu, handlu, personalnej to czysta prawda.Sami nie wiedza czego chca, najpierw zatrudniaja, pieja, jak to jest fajnie, a gdy zaczynasz oczekiwac konkretów-zwalniaja.
Tam jest klika:dyrektor marketingu, personalna, taki gosc od firmy siostry-Euro, nie dośc,że to towarzystwo wzajemnej adoracji, to jeszcze obgaduja pozostałych szefów działów,kombinuja i szukaja haków na tych co im nie pasują.nie polecam pracy tam, bo na zewnatrz potrafia sie sprzedać, będą obiecywać gwiazdki z nieba, ale jak juz poznasz klimaty od zaplecza tak "różowo" juz nie jest.
Kto moze to ucieka czym prędzej.Opinia na mieście o firmie paskudna, współczuję. Niech się zastanowi ten kto tam składa papiery, czy gotów jest na poniżanie, wyzysk(obniżana premnia)i chore klimaty. Jednym słowem jeden wielki stres, bo nie wiesz co na ciebie będą szukać, jak przestaniesz im pasować.
3
lola 2016-06-17 20:01:48
a na jakim stanowisku bylas susana?
mozna cos wiecej o przedstawicielach na rynek gabinetow kosmetycznych - payot,bioline? ma ktos jakies opinie?
susana 2016-06-19 12:34:14
tym kieruje gosciu,z którym współpracy nie polecam.ryzyko ogromne, popracujesz, wydoja, odezwiesz się, wywalą.
susana 2016-07-01 15:09:53
Źle jest i w siedzibie i w terenie , bo jeśli chodzi o euro fr.to gość źle traktuje pracowników ,sam fakt ze jednych zwalnia bez powodu-wystarczy ,że powiesz co ci na sercu leży, inni sami odchodzą, bo kto to zniesie?
1
susana 2016-07-03 13:05:31
i właśnie o ty chodzi, skoro masz wiedzę, to nie dasz sobie w kaszę dmuchać i powiesz swoje zdanie, jeśli każe robić ci absurdalne rzeczy, a wtedy stajesz sie "niedobra", bo sie odezwałaś i won.
rozczarowana 2016-07-25 11:42:03
firma ma ambicję bycia firmą farmaceutyczna, niestety na ambicji się kończy. kadra zarządzająca sprzedażą jest zabetonowana, nie patrzy innowacyjnie, w firmie zapierdzielają tylko przedstawiciele, na dwóch rynkach farmaceutycznym i drogeryjnym, kierownicy nie pomagają, kontrolują każdy krok. Nie ma żadnej komunikacji między sprzedażą a marketingiem, każdy sobie i byleby dowalić drugiemu. NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE.
2
LK 2016-08-01 11:57:25
Pracowałem jakiś czas. Pomimo tego co napiszę to nie potrafię dać tylko negatywnej oceny...
Jest "grupa trzymająca władzę" oszukująca właścicieli, sprawozdania są pisane pod kątem ich zadowolenia - nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Mimo wszystko - dzięki kilku naprawdę ciekawym produktom jakoś to się kręci, ale mogło by być zdecydowanie lepiej. Osoba która powinna odpowiadać za strategię i rozwój okazuje się być głównym hamulcowym Tej Firmy. Ma on swoich zaufanych ludzi, którzy tańczą tak jak on zagra - dzięki temu znośnie zarabiają. Poza "elitą" zarobki raczej marne. Praca i osiągnięcia bywają kradzione przez przełożonych i przedstawiane jako pomysły i realizacje własne. Sposób rozwiązywania umowy o pracę również trąca rynsztokiem.
Poza tym wszystkim - często świetni, niedocenieni ludzie. Firma o ogromnym potencjale - zarówno tym rynkowym jak i tym służącym rozwojowi pracownika (gdyby tylko nie to co powyżej).
Mogę polecić dla osób dopiero zaczynających karierę. Dość szerokie możliwości rozwoju (na tyle na ile smycz pozwoli). Podłość niestety też tutaj znajdziecie - ale przynajmniej każdą inną pracę będziecie bardziej doceniać :-)
12
LK 2016-08-01 14:15:49
No właśnie tak to działa. Dajesz z siebie wszystko i nie dostajesz nic w zamian :-) Czasem może dobre słowo... Tyle.
1
suv 2016-08-01 15:35:50
zależy w jakim dziale pracujesz
Kris 2016-08-01 15:50:41
Premie maja tylko handlowcy, obsluga klienta i marketing. Reszta sie nie liczy.
1
z zewnątrz wygląda znacznie lepiej 2016-09-30 11:19:44
Jako była pracownica działu marketingu mam następujące spostrzeżenia:
- brak jakichkolwiek inicjatyw pro pracowniczych, pracownik dostaje pensje i to wszystko. Nic ponadto.
- Premie w marketingu to 2000 brutto - Na rozmowie kwalifikacyjnej jest to sprzedawane jako stała część wynagrodzenia, co jest nieprawdą.
- wdrażanie nowych produktów, to droga przez mękę, z zerowym wsparciem przełożonej
- W firmie jest masa skrajnie niekompetentnych osób, które dostały prace po znajomościach.
- W firmie jest grupa ludzi, którzy trzymają władze i eliminują każdego, kto może choć niewielkim stopniu zaburzyć ten porządek.
- właścicielom sprzedawana jest zupełnie inna rzeczywistość,
- Atmosfera jest tragiczna, ludzie zestresowani, praca po godzinach w domu to normalka, brak nadgodzin.
- Ludzie na siebie donoszą,
- Przełożeni kradną pomysły i sprzedają jako swoje,
- Nie istnieje system motywacyjny, brak chociażby miłego słowa.
- ilość pracy jest po prostu przytłaczająca, przez co większość pracy wykonywana jest byle jak.

Firma ma ogromny potencjał, wszystkie wartościowe pomysły są jednak ubijane na poziomie dyrektora marketingu. Jako pierwsza praca na rok - ok. Nie jest to jednak miejsce, dla którego warto zmieniać miejsce zamieszkania - wiem po sobie...

Ogółem 2/10
12
Mariusz 2016-10-02 22:08:22
Pracowalem w firmie Oceanic na stanowisku PD ponad 3 lata, uwazam ze firma jest godna polecenia (moim przelozonym byl Zbigniew Cz.) atmosfera bardzo fajna, kierownik krajowy i Pani dyrektor rewelacyjni. Jezeli chodzi o zarobki to kazdy ma inne wymagania - przy realizacji planow w miare wzglednie. Teraz nastapily zmiany w firmie wiec nie wiem jak bedzie dalej. Podsumowujac Polecam
kasnadra 2016-10-04 17:20:56
Jak w każdej firmie @Tosiek czasem się zdarzają jak czegoś na czas nie zrobisz ale dziwi mnie to, że piszecie o tym, że kasa to minimalna krajowa bo widziałam teraz ogłoszenia na specjalistę marketingu i skoro wymagają osoby z wyższym wykształceniem no to powinni płacić więcej
Zostaw swoją opinię o Oceanic S.A. - Sopot
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oceanic S.A.