OCEANIC S.A.

Sopot

Opinie o OCEANIC S.A.

susana 2016-06-14 09:43
Byłam popracowałam, zwolnili i dodam tylko tyle,że to co piszą o marketingu, handlu, personalnej to czysta prawda.Sami nie wiedza czego chca, najpierw zatrudniaja, pieja, jak to jest fajnie, a gdy zaczynasz oczekiwac konkretów-zwalniaja.
Tam jest klika:dyrektor marketingu, personalna, taki gosc od firmy siostry-Euro, nie dośc,że to towarzystwo wzajemnej adoracji, to jeszcze obgaduja pozostałych szefów działów,kombinuja i szukaja haków na tych co im nie pasują.nie polecam pracy tam, bo na zewnatrz potrafia sie sprzedać, będą obiecywać gwiazdki z nieba, ale jak juz poznasz klimaty od zaplecza tak "różowo" juz nie jest.
Kto moze to ucieka czym prędzej.Opinia na mieście o firmie paskudna, współczuję. Niech się zastanowi ten kto tam składa papiery, czy gotów jest na poniżanie, wyzysk(obniżana premnia)i chore klimaty. Jednym słowem jeden wielki stres, bo nie wiesz co na ciebie będą szukać, jak przestaniesz im pasować.
8
lola 2016-06-17 20:01
a na jakim stanowisku bylas susana?
mozna cos wiecej o przedstawicielach na rynek gabinetow kosmetycznych - payot,bioline? ma ktos jakies opinie?
1
susana 2016-06-19 12:34
tym kieruje gosciu,z którym współpracy nie polecam.ryzyko ogromne, popracujesz, wydoja, odezwiesz się, wywalą.
1
n 2016-06-25 18:31
@susana jest aż atk źle? A możesz podac jakieś konkretne przykłady sytuacji gdzie było tak źle?????
susana 2016-07-01 15:09
Źle jest i w siedzibie i w terenie , bo jeśli chodzi o euro fr.to gość źle traktuje pracowników ,sam fakt ze jednych zwalnia bez powodu-wystarczy ,że powiesz co ci na sercu leży, inni sami odchodzą, bo kto to zniesie?
2
jola 2016-07-01 15:30
Przecież nikt nie jest robotem i raczej skoro atrudniają ludzi na okreslone stanwoiska to chyba licza sie z tym ,że ludzie są doświadczeni i mają dużo wiedze skoro ich zatrudniają
susana 2016-07-03 13:05
i właśnie o ty chodzi, skoro masz wiedzę, to nie dasz sobie w kaszę dmuchać i powiesz swoje zdanie, jeśli każe robić ci absurdalne rzeczy, a wtedy stajesz sie "niedobra", bo sie odezwałaś i won.
4rt 2016-07-03 13:08
@jola wiadomo ze lakzdy moze miec przeciez swoje zdanie na dany temat to sa tyczy sie firm i pracodawcow co to szkolen a nie wiecie na jakie wynagrodzenie mozna liczyc w firmie jak sie ma dosiwadczenie?
rozczarowana 2016-07-25 11:42
firma ma ambicję bycia firmą farmaceutyczna, niestety na ambicji się kończy. kadra zarządzająca sprzedażą jest zabetonowana, nie patrzy innowacyjnie, w firmie zapierdzielają tylko przedstawiciele, na dwóch rynkach farmaceutycznym i drogeryjnym, kierownicy nie pomagają, kontrolują każdy krok. Nie ma żadnej komunikacji między sprzedażą a marketingiem, każdy sobie i byleby dowalić drugiemu. NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE.
4
hah 2016-07-27 16:35
Ja to chętnie bym się załapał na staż w dziale logistyki, ale nie wiem czy takie ogłoszenie jest jeszcze aktualne, wiecie może? Doświadczenie musi być dość cenne.
LK 2016-08-01 11:57
Pracowałem jakiś czas. Pomimo tego co napiszę to nie potrafię dać tylko negatywnej oceny...
Jest "grupa trzymająca władzę" oszukująca właścicieli, sprawozdania są pisane pod kątem ich zadowolenia - nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Mimo wszystko - dzięki kilku naprawdę ciekawym produktom jakoś to się kręci, ale mogło by być zdecydowanie lepiej. Osoba która powinna odpowiadać za strategię i rozwój okazuje się być głównym hamulcowym Tej Firmy. Ma on swoich zaufanych ludzi, którzy tańczą tak jak on zagra - dzięki temu znośnie zarabiają. Poza "elitą" zarobki raczej marne. Praca i osiągnięcia bywają kradzione przez przełożonych i przedstawiane jako pomysły i realizacje własne. Sposób rozwiązywania umowy o pracę również trąca rynsztokiem.
Poza tym wszystkim - często świetni, niedocenieni ludzie. Firma o ogromnym potencjale - zarówno tym rynkowym jak i tym służącym rozwojowi pracownika (gdyby tylko nie to co powyżej).
Mogę polecić dla osób dopiero zaczynających karierę. Dość szerokie możliwości rozwoju (na tyle na ile smycz pozwoli). Podłość niestety też tutaj znajdziecie - ale przynajmniej każdą inną pracę będziecie bardziej doceniać :-)
22
Piis 2016-08-01 13:03
Wystarczy dać z siebie wszystko, więc chyba w porządku
LK 2016-08-01 14:15
No właśnie tak to działa. Dajesz z siebie wszystko i nie dostajesz nic w zamian :-) Czasem może dobre słowo... Tyle.
2
także 2016-08-01 14:20
Może wiecie czy oprócz podstawy doliczane są jakieś premie do zarobków, wiecie? Dziękuję za odpowiedź.
suv 2016-08-01 15:35
zależy w jakim dziale pracujesz
tosiek 2016-08-01 15:36
Raczej wypłata jest terminowa, ale wiesz czy atmosfera opiera się na dość przyjacielskich relacjach, bo raczej każdy dba o to, żeby stosunki między pracownikami były wciąz dobre. Z góry dzięki za odpowiedź
Kris 2016-08-01 15:50
Premie maja tylko handlowcy, obsluga klienta i marketing. Reszta sie nie liczy.
2
tosiek 2016-08-01 16:41
Praca w drukarni rzeczywiście nie należy do najprostszych zwłaszcza, że taki falcerz musi się przygotować do pracy 3-zmianowej. Pewnie i tak zarobki są wtedy adekwatne do stopnia zaangażowania w firmie.
z zewnątrz wygląda znacznie lepiej 2016-09-30 11:19
Jako była pracownica działu marketingu mam następujące spostrzeżenia:
- brak jakichkolwiek inicjatyw pro pracowniczych, pracownik dostaje pensje i to wszystko. Nic ponadto.
- Premie w marketingu to 2000 brutto - Na rozmowie kwalifikacyjnej jest to sprzedawane jako stała część wynagrodzenia, co jest nieprawdą.
- wdrażanie nowych produktów, to droga przez mękę, z zerowym wsparciem przełożonej
- W firmie jest masa skrajnie niekompetentnych osób, które dostały prace po znajomościach.
- W firmie jest grupa ludzi, którzy trzymają władze i eliminują każdego, kto może choć niewielkim stopniu zaburzyć ten porządek.
- właścicielom sprzedawana jest zupełnie inna rzeczywistość,
- Atmosfera jest tragiczna, ludzie zestresowani, praca po godzinach w domu to normalka, brak nadgodzin.
- Ludzie na siebie donoszą,
- Przełożeni kradną pomysły i sprzedają jako swoje,
- Nie istnieje system motywacyjny, brak chociażby miłego słowa.
- ilość pracy jest po prostu przytłaczająca, przez co większość pracy wykonywana jest byle jak.

Firma ma ogromny potencjał, wszystkie wartościowe pomysły są jednak ubijane na poziomie dyrektora marketingu. Jako pierwsza praca na rok - ok. Nie jest to jednak miejsce, dla którego warto zmieniać miejsce zamieszkania - wiem po sobie...

Ogółem 2/10
16
Amo 2016-09-30 14:57
Z tego co wiem to jest tutaj sporo ofert płatnych staży i już to powinno Wam więcej powiedzieć o firmie, zwłaszcza że wiadomo od dłuższego czasu jak wygląda rynek pracy i że tego typu staże to zwykle sa bezpłatne, a tutaj szanuje się nawet stażystów.
Mariusz 2016-10-02 22:08
Pracowalem w firmie Oceanic na stanowisku PD ponad 3 lata, uwazam ze firma jest godna polecenia (moim przelozonym byl Zbigniew Cz.) atmosfera bardzo fajna, kierownik krajowy i Pani dyrektor rewelacyjni. Jezeli chodzi o zarobki to kazdy ma inne wymagania - przy realizacji planow w miare wzglednie. Teraz nastapily zmiany w firmie wiec nie wiem jak bedzie dalej. Podsumowujac Polecam
4
tosiek 2016-10-02 22:08
minimalna? to ja uwazam ze to nie jest az tak źle..wiaodmo ze sa stanowiska na ktorych da rade wiecej po prostu zarobić przeciez ale to trzeba odpowiednio trafic..a powiedzicie czy zdażają sie moze nadgodziny?
kasnadra 2016-10-04 17:20
Jak w każdej firmie @Tosiek czasem się zdarzają jak czegoś na czas nie zrobisz ale dziwi mnie to, że piszecie o tym, że kasa to minimalna krajowa bo widziałam teraz ogłoszenia na specjalistę marketingu i skoro wymagają osoby z wyższym wykształceniem no to powinni płacić więcej
1
ekonom 2016-12-11 23:01
A JA POWIEM JEDNO - Ryba psuje się od głowy
jacy właściciele, taki Zarząd, jaki zarząd, tacy kierownicy.... Impuls zawsze idzie od góry. Właściciele mają już taką pozycję w Polsce, w Europie, może nawet na świecie, może zamiast gonić za zwiększeniem sprzedaży, popatrzyli jak żyją ludzie, którzy dla nich pracują. Na zachodzie już jakiś czas temu to zauważono.
3
ekonom 2016-12-11 23:02
A JA POWIEM JEDNO - Ryba psuje się od głowy
jacy właściciele, taki Zarząd, jaki zarząd, tacy kierownicy.... Impuls zawsze idzie od góry. Właściciele mają już taką pozycję w Polsce, w Europie, może nawet na świecie, może zamiast gonić za zwiększeniem sprzedaży, popatrzyli jak żyją ludzie, którzy dla nich pracują. Na zachodzie już jakiś czas temu to zauważono.
1
edi 2016-12-12 20:24
To czemu już nie pracujesz?
lolek 2016-12-28 16:10
witam. dzisiaj pojawiło sie ogłoszenie na stanowisko Przedstawiciel Farmaceutyczny. Czy wiecie jakie są warunki, bo w ogłoszeniu tak pięknie napisali,że dają prawie wszystko :-)
qwerty 2016-12-28 16:39
podbijam pytanie:) jaką stawkę można powiedzieć na rozmowie kwalifikacyjnej żeby nie strzelić sobie w kolano?
operator sekretarka magazynier 2017-01-02 00:02
tak przyjacielu-tak ich obchodza ludzie ktorzy wypracowali dla nich tę pozycje, ze nawet wigilii w tym roku nie zoranizowano tylko po mandarynce i ciastka z lidla... naprawde trzeba miec noz na gardle zeby pracowac w tej firmie, najorsze jest to ,ze jedni nie dostana ani zlotowki premii a inni premii wiecej niz inni zarabiaja...ale to chyba trzeba zaczac sypac wprost nazwiskami, do jakiejs azety napisac jak to naprawde w firmie wyglada a nie tylko wyciagaja wlascicieli i marke na piedestał... za to jak traktuja ludzi powinni dostac po uszach bo jak ktos osiagnal jakis prestiz to powinien potrafic pokazac klase...nie tylko w zarzadzie ale i na niskim poziomie szeregowego pracownika
2
Git 2017-01-04 17:07
Czy ktoś może napisać jak się pracuje jako ph interesują mnie tylko odp osób z działu handlowego .
add 2017-01-06 18:49
teraz jest oferta też chciałabym coś wiedzieć o realnej stronie warunków?
Z zewnątrz 2017-01-18 21:22
Długo zastanawiałem się czy coś napisać...trzeba jasno powiedzieć ,że kiedyś praca w tej firmie była prestiżem teraz niestety tak nie jest...właściciele mają aspiracje, żeby podbijać rynek farmaceutyczny, ale tylko na aspiracjach się kończy....zaufali ludziom, którzy mydla im niestety oczy i pokazują w tabelach to, co oni chcą widzieć ...pani, która opętała swoją osobą nie tylko ich, ale i prezesa doskonale manipuluje, jak również świetnie ich oszukuje...pracowała w farmacji niby w koncernach, a tak naprawdę do firmy przyszła robić sobie tylko papiery i uzupełnic cv, żeby znaleźć coś innego na rynku...przyszła zrobiła zamieszanie i spowodowała, że w aptekach marka Oillan przestaje istnieć i za chwilę jej nie będzie...praca ludzi, która była wykonywana przez ostatnie lata poszła po prostu do kosza, bo panienka nie wie, że produkt dermokosmetyczny to zupełnie inny niż lek Otc i musi być inaczej podany dla pacjenta...wprowadziła sobie do firmy znajomych, którzy zostali obsadzeni na stanowiskach kierowniczych i którzy oprócz kontroli ludzi nic więcej nie potrafią...totalny brak umiejętności zarządzania zespołem widać na każdym kroku, ale czego można oczekiwać jeśli ściąga się do firmy ludzi, którzy nigdy do tej pory nie pracowali na stanowiskach kierowniczych, a byli przedstawicielami, którzy nie otrzymali nawet potrzebnych szkoleń menadżerskich...stworzyła sobie po prostu kółko konfidentow po za, które nic nie wypłynie...moge nawet śmiało powiedzieć, że to co dzieje się obecnie w farmacji można nazwać mobbingiem ze strony tzw kadry kierowniczej, warto żeby dział personalny się tym zajął...farmacji nie polecam, kosmetyke tak chodź nie wiadomo jak długo ten dział będzie jeszcze istniał..
13
lolek 2017-01-27 17:42
witam. Jestem po pierwszym etapie rozmów na stanowisko Przedstawiciel Farmaceutyczny. Mam fajną pracę ale myslę o zmianie. Czy może ktoś ,coś napisać o pracy na w/w stanowisku?
Tw Bolek 2017-02-01 16:42
Na jaki teren aplikujesz?
tojatenzły 2017-02-03 20:56
o czym Ty piszesz, nie masz pojęcia co to jest mobbing, to poważne zarzuty podaj jakieś dowody a nie wylewasz swoje lenistwo. Ciepła posadka przedstawiciela i nic nie robienie się skończyło i to boli. Dopiero teraz marka Oillan jest widoczna w aptekach. Ja właśnie byłem na rozmowie i RKS jest ok, od razu powiedział czego oczekuje.
1
RayMan 2017-02-03 21:11
Ludzie, jak czytam Wasze opinie to śmiać mi się chce.
Każda firma, która jest opisywana na tym portalu to totalny syf.
Jak wierzycie w te bzdury to Wam współczuję, że kierownicy źli, bez doświadczenia a chyba każdy kierownik kiedyś był bez doświadczenia, są wymagający bo od nich ktoś wymaga.
Powodzenia maruderzy........
LK 2017-02-14 00:23
@RayMan Nie wiem jaką inne firmy mają opinię bo zaglądam tylko w ten wątek. Żaden inny pracodawca nie sponiewierał mnie wcześniej tak jak ten po prostu.. Zachęcam Cię - zatrudnij się i po 3 latach ciekaw będę Twojej opinii.
Porter 2017-02-14 22:46
Co się działo opisz sytuacje może to pomoże niektórym podjac decyzję
Z zewnątrz 2017-02-14 23:46
A propo tego co pisalem wczesniej macie popis kierownictwa w wiadomościach ponizej .

Tojatenzly i Rayman czyzby to była 1 osoba . Wpis w odstepie 10min w bardzo podobnym tonie .

Ocene pozostawiam juz wam.
2
Z zewnątrz 2017-02-16 22:06
Zatrudni się, po pracuj w tym dziale jako przedstawiciele farmaceutyczny, a potem wyrażaj swoja opinie. Jeśli nie byłeś pracownikiem to proponuje nie zajmować stanowiska. Doskonale wiem co znaczy mobbing i naprawde żałuje, że przyszły do firmy osoby, które spowodowały swoim działaniem tylko konflikty we wnątrz organizacji, w której każdy kiedys chciał pracować, ale to dawne czasy i z tymi ludźmi nie wrócą. Oillan spadł z piedestału i trudno będzie mu się podnieś, a na pewno nie z ludźmi którym się dużo tylko wydaje i którzy tylko ładnie mówią, ale nie mają pojęcia o czym.
1
Deres 2017-02-24 20:39
Wszystkie negatywnie opisane opinie są prawda nigdy nie spotkałem w żadnej pracy z tak podłym traktowaniem pracownika praca tylko dla ludzi samotnych dosłownie nawet bez znajomych bo po całym dniu pracy człowiek marzy tylko o śnie niestety spać spokojnie się nie da bo stres jaki wywołany jest i presja nie pozwalają na sen
Kontrola tabelki raporty GPS w aucie w prezencie po roku wrzody. Nie dajcie się nabrać na piękne opowieści jak cudownie jest w oceanic
2
KubSon 2017-02-26 20:33
Witam,
w którym kanale sprzedaży jesteś handlowcem? Na popularnym portalu pojawiło się masę ogłoszeń w sprawie pracy w tej firmie, czy ma to związek z rozbudową działu sprzedaży czy raczej ze zwolnieniami starych pracowników? Zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko handlowca, czy to w Twoim regionie jest tak źle jak napisałeś czy w całej firmie??
AA 2017-02-28 14:32
Zapewniam Cię kolego, że nie jest to na pewno związane z rozwojem firmy, ani ze zwalnianiem starych pracowników. To jest związane z tym, że ludzie sami odchodzą, bo atmosfera jest nie do wytrzymania, dotyczy to przed wszystkim działu farmaceutycznego.
2
Weronika 2017-03-07 12:14
Jakiś czas temu pojawiły się kolejne oferty pracy Oceanic S.A. Zamieszczone są na portalach ogłoszeniowych ;) Myślicie o aplikowaniu?
kufi 2017-03-07 18:20
Hej.
Zglosiala sie do mnie firma oceanic na kanal tradycyjny cale województwo . Moze ktoś z was napisać jak jest w kanale tt z zarobkami i odsprzedażą produktów? Czy plany sa do ogarnięcia?jakiś bagażnik?
Nick 2017-04-29 09:56
Witam!! A jak jwyglada praca na stanowisku księgowej??
Weronika 2017-05-16 12:20
@Nick zastanawiasz się nad tym, jak wygląda praca na stanowisku księgowej. Myślisz o aplikowaniu? Jakie konkretnie informacje Cię interesują? Czego chciałbyś się dowiedzieć?
kris 2017-05-17 17:52
jesli chcesz pracowac caly czas poswiecic swoja rodzine zdrowie znajomych i oddac swoja osobe tej firmie to aplikuj.
Lopi 2017-05-17 21:30
Każdego działu to dotyczy
Piotrek 2017-07-08 18:48
Czy chcesz ich podac do sądu pytam bo ja zamierzam to zrobić daj znać może w dwójkę będzie łatwiej wywalczyć sprawiedliwośc
Zostaw swoją opinię o OCEANIC S.A. - Sopot
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OCEANIC S.A.