brak logo

mota engil polska sa

Kraków

Opinie o mota engil polska sa

panczo 2012-03-04 18:11:16
Gdzie sa moje pieniadze za styczyn!
1
Globalnie 2012-03-05 16:52:40
Proszę się nie martwić na pewno będą ;)
1
tomi 2012-03-07 18:37:26
witam a wie ktos może ile płacą operatorom np. walca?
tom 2012-03-07 18:45:45
sporo , podobno dorzucają do tego pół świniaka a jak komuś będzie mało to dostanie jeszcze po RYJU ( od prosiaka oczywiście).
1
tomi 2012-03-08 11:52:18
no dzięki za wyczerpującą odpowiedz naprawde pomogłes
Polek 2012-03-10 14:52:52
Podobno mają być podwyżki od 1 kwietnia o 15% w skali roku + premie za co 3 miesiące dla najlepszych pracowników wyróżniających się wysoką mocą przerobową firmy, więc chłopy warto się starać.
motto 2012-03-15 18:07:20
Podobno na S8 większość kierowców i operatorów się zwolniła. No teraz ormo (byłe psy na etacie w mocie :-)) chytać się roboty, macie pole do popisu. Byłoby git, ale nie za 1500 PLN.... i jeszcze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na byłych zomoli ....tfu...BYE
1
dupek 2012-03-29 21:58:23
pracownikom morze lepiej lub gorzej ale placa ale przewoznik to kasy nie oglonda ani w terminie ani poterminie
były pracownik 2012-04-03 14:05:46
nic dziwnego ze się zwalniają jak w Lubartowie rzadzi p.Bryk a nie dyrektor, ciekawe co Kraków na to powie? nie omieszkam poinformować bo to jest przegięcie zeby łajza gnebila pozadnych ludzi
2
nikodem 2012-04-04 21:36:06
w mota jest jeszcze sporo roboty tylko że ludzie sami odchodzą i kadra nie chce dawać podwyżek więc już sytuacja sie kwasi
szalony 2012-04-04 21:40:00
to prawda zarobki sie kwaszą jak ogórki w słoiku istna porazka poprostu przyjmują ludzi za 11 zł brutto porazka normalnie kwas
asasa 2012-04-16 12:33:21
mota była porzadną firmą ale za duzo biurokracji jest......nie ma już żadnych premi w tej firmie nawet delegacje zabrali i obiady chcieli by zeby robić za te same pieniadze w delegacji. co na miejscu!!!! podwyszki jak daja to 26 groszy albo 7 groszy i raz na 5 lat jest podwyszka tylko sami sie ośmieszają
1
bryk 2012-04-29 23:46:52
Ta firma sama na swoje życzenie się wykończy,nie szanują ludzi którzy są dobrymi fachowcami i nie motywują ich finansowo a co zatym idzie pracują ludzie którzy chcą trochę pokombinować a o budowie nie maja pojęcia.Brak premi relokacyjnych i obiady z resztek po weselach ,brak spójności i zgrania pracowników,każdy sobie rzepkę skrobie ale nie długo.
bogu 2012-05-19 14:41:45
syf syf i jeszcze raz syf. jeszcze rok i firma sama się rozleci. to co się dzieje na górze to istny kabaret. kierownicy nie maja zielonego pojęcia o robocie. NIE POLECAM TEJ FIRMY!!! a ja już szukam czegoś innego. tu nie ma przyszłości...
nr.1 2012-05-24 16:19:33
kiedyś było super delegacje,premie uznaniowe,premie miesięczne,obiady w miarę zjadalne,transport do miejsca zamieszkania,bony na święta itp. Chciało się pracować........ Ale teraz to jest syf,gnój i trzymanie operatorów i kierowców pod batem,żeby pracowali jak woły po 12 i więcej godzin za psie grosze,a kadra się chusta za ich pięniądze. Oni mają firmowe samochody,telefony,bilety na rożne rekreacje takie jak baseny,wycieczki itp.A ty jak i najlepiej żywić się samemu bo to jedzenie które dają to lepiej świnia zjada.Mieszkanie na kwaterach to 6,8 osób w pokojach na 20m2 w łożkach piętrowych.Jednym słowem nie poleciłbym tej firmy teraz najwiekszemu wrogowi,jest c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nia!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
lucky 2012-05-24 16:43:47
za to że dbasz o sprzęt,samochód,robisz w porównaniu do innych dużo więcej kursów żeby robota szła do przodu,jesteś lubiany i ogólnie szanowany jako bardzo dobry driver przez kierownika,majstrów,kolegów z fachu -dostajesz odgórne wypowiedzenie za przepracowane 6lat bez podania przyczyny. I to jest OK?......to jest prawdziwe c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo i tyle mam do napisania,bo nie chcę się poniżać z przekleństwami bo szkoda słów.Niech to będzie ostrzeżenie dla innych.
1
operator 2012-07-11 21:30:12
u nas w kraśniku kierowca/operator w firmach drogowych dostaje 9-11zł brutto i musimy tyrać bo nie ma gdzie pójść..
operator 2012-07-11 21:33:31
można pójść do prywaciarza na koparke albo patelnie za 14zł na reke tylko 6mieś w roku
dfgdfvdcgdf 2012-08-10 14:01:24
za 12 godzin pracy ze wszystkimi sobotami 1900 zlotych do kieszeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wstyd jak mota engil polska sajakich mało gnebia czlowieka ile sie da pelno poganiaczy(majstrów) ktorzy pytaja lopaciarza jak zrobic robote a uwarzaja sie za wielkich panow ,nie jeden dostal w ryj! u prywaciarza sa lepsze warunki niz w mocie,tam ludzie pracuja za psi grosz. Mota-Engil Caritas Polska!!!!
2
byłem tam 2013-01-25 20:58:59
nr.1 - 2012-05-24 16:19:33

kiedyś było super delegacje,premie uznaniowe,premie miesięczne,obiady w miarę zjadalne,transport do miejsca zamieszkania,bony na święta itp. Chciało się pracować........ Ale teraz to jestmota engil polska sa operatorów i kierowców pod batem,żeby pracowali jak woły po 12 i więcej godzin za psie grosze,a kadra się chusta za ich pięniądze. Oni mają firmowe samochody,telefony,bilety na rożne rekreacje takie jak baseny,wycieczki itp.A ty jak i najlepiej żywić się samemu bo to jedzenie które dają to lepiej świnia zjada.Mieszkanie na kwaterach to 6,8 osób w pokojach na 20m2 w łożkach piętrowych.Jednym słowem nie poleciłbym tej firmy teraz najwiekszemu wrogowi,jest c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nia!!!!!!!!!!!!!!!!!
święte słowa
wkurzony 2013-02-06 12:22:22
kierowcom może płacą ale jak coś im wykonasz to po wystawieniu faktury mija termin i po terminie mają ponad 60 dni spóźnienia jak stracili płynność finansową to won z Polski swoim kierowcom i robotnikom tak bo sami w bagnie nie będą robić
1
kris 2013-03-17 10:23:57
firmy nie polecam. zła atmosfera, nie płacą hurtownikom w terminie,pozniej sa problemy z materiałami na budowie.
1
pracownik 2013-03-25 11:05:16
dziadostwo panowie traktuja ludzi jak smieci chca tylko zeby robota szla do przodu nie wazne jakim kosztem po 12-15 godz za psie pieniadze soboty wszystkie jeszcze chcieli by niedziele i świeta zeby człowiek siedzial na budowie a sami woza tylki w samochodach a w sobote go w pracy nie zobaczysz!!!! na budowie niczego sie nie da doprosic mimo szczerych checi trzeba dźwigac ciezkie szalunki zbrojenie deski bo dzwigu nie ma a jak jest to musi byc w 5 miejscach na raz
1
anonim 2013-06-24 15:24:01
Akurat co do płatności to bym nie krzyczał tak głośno hurra! Nam, sk..syny nie płacą już od 2 miesięcy! I telefony żadne nie działają!
mota oj mota 2013-09-10 14:22:53
A ciekawe co by się mogło stać, kiedy MY POLACY popłynęlibyśmy kiedyś do Portugalii???
Czy byłaby druga Samosierra...tak jak u ich sąsiadów Hiszpanów?
Z własnego doświadczenia wiem, że ogólnie POLSKI PRACOWNIK jest dla nich jak potencjalna szmata, którą należałoby w możliwie największym stopniu zwyrzymać...
W tym miejscu najgorsze jest to, że niektórzy nepotyczni polacy im tu doradzają i pomagają...
Konkwistadorzy... - sami przypłynęli - niech sami odpłyną.
Nie są oni Polsce potrzebni.
3
kasa 2013-10-08 12:16:21
Firma na poziomie;). Wystawiasz fakturę, mija 30 dni i co i nic. Dzwonisz na infolinie, automat przełącza Cię między działami i zoonk, nikt nie odbiera, zdobywasz bezpośrednie numery, nikt nie odbiera, dzwonisz to kierownictwa księgowości, nikt nie odbiera, a kasy nie ma.
Zlecają, wymagają a nie płacą.
Ciekawe czy nie zapłacone faktury wciągają w rozliczenie, gdzie Skarbówka?, małym przedsiębiorcom nie odpuszczą, a za dużych się nie biorą, bo to dużo papierów by coś znaleźć.
Polska kraj uczciwych ludzi i dbających o jednostki urzędników.
Ehhh....
3
GOŚĆ 2013-10-10 13:22:27
Ta firma to jakiś żart. Odbyłem rozmowę kwalifikacyjną w oddziale Tczew na stanowisko Kierownika Robót, po czym w trakcie rozmowy okazało się, że nie mogą mi dać od razu takiego stanowiska, bo się nie znamy, bo za krótko pracuję w branży (tzn. około 4 lat - posiadam uprawnienia do kierowania robotami bez ograniczeń), więc zaproponowano mi na początku stanowisko Inżyniera Budowy. Myślę sobie, ok, niech będzie, chociaż już w tym momencie zapaliła mi się czerwona lampka, że coś jest nie tak, bo kto na poczekaniu zmienia i ustala wcześniej ogłoszone stanowisko do obsadzenia. Po ustaleniu wszelkich szczegółów związanych z zakresem obowiązków i oczekiwaniami co do mojej osoby zaczęliśmy rozmowę o zarobkach i padła kwota...3000 zł...brutto. Kiedy zacząłem się pytać, czy poza tym mogę liczyć na jakieś dodatki, tzn. w postaci premii lub dodatku za nadgodziny (chyba naturalne jest wypracowywanie nadgodzin w przypadku pracy na budowie), osoba rekrutująca się zaśmiała i stwierdziła, że chyba żartuję i odpowiedź brzmiała oczywiście "nie", a poza tym, jak to określiła "zadaję za dużo pytań". Dodam jeszcze, że, kiedy padło pytanie o moje oczekiwania finansowe, zaproponowałem kwotę 5000 zł brutto (na tym poziomie były moje zarobki na stanowisku Majstra u poprzednich pracodawców). W tym momencie mnie zatkało. Również na samochód służbowy na dojazdy do i z pracy, a także poruszanie się po budowie się nie należał. Jak to gość powiedział: "Jakoś będziemy musieli ten problem rozwiązać, będziesz jeździł z kierownikiem budowy albo z kimś, kto akurat będzie jechał w kierunku twojego zamieszkania...". Hmm, bez komentarza. Generalnie koleś przeprowadzający rekrutację bardzo arogancki, niemiły, pozbawiony jakichkolwiek manier i ogłady prostak, gbur i bufon. Rozmowa przypominała bardziej coś w rodzaju przymusowego wcielenia mota engil polska sa a nie inteligentną i na poziomie wymianę zdań przez osoby bądź co bądź o podobnym wykształceniu i kwalifikacjach. Ostatecznie grzecznie podziękowałem za zaproszenie, żeby nie zrównać się poziomem z "Panem Rekruterem" i stwierdziłem, że szkoda mojego czasu i energii na ten cały kabaret. Taka jest moja historia związana z Motą.
6
kobieta 2013-11-07 23:26:42
chcę się odnieść do wszystkich wypowiedzi które aż przykro czytać. chodzi mi o traktowanie polaków. wyznam ze zwiazałam sie z portugalczykiem z tej firmy i jestem zdziwiona opiniami polaków. myślałam ze to poządna firma!!! mój partner zarabia 14tys.zł miesiecznie,ma opłacony pokój 1os. i do tego przygotowane obiady przez osobistego kucharza i samochod do dyspozycji.czyli pełen luks. wychodzi na to ze ta firma dobrze traktuje tylko swoich rodaków!!!!!!!!!
8
Znam ich 2013-11-09 03:49:40
Znam to firmę mota engil można powiedzieć od potrzewki przepracowałem tam 10 lat i jedno co mogę powiedzieć to wszystko prawda co tu ludzie piszą pozatym ze to jeszcze nie jest cala prawda poniewasz wszyscy o wszystkim nie wiedza ale fakt jest taki NIE POLECAM!!!! Mało tego przestrzegam i podrawiam.
3
Global 2013-11-20 09:09:16
UWAGA __ MOTA NIE PŁACI PODWYKONAWCOM_ ZROBIĆ ZRÓB A O PIENIądze nie masz się gdzie upomnieć
4
Zostaw swoją opinię o mota engil polska sa - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mota engil polska sa