brak logo

MANUS

Tarnów Opolski

Opinie o MANUS

Michalina 2010-03-10 13:27:45
W każej pracy zawsze jest raz lepiej raz gorzej , ktoś kto odchodzi lub zostaje zwolniony nigdy nie bedzie zadowolony. Szanuj szefa swojego bo zawsze możesz mieć gorszego i zawsze jest tak że wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma.
Marcin Malec 2010-03-12 10:01:09
Za tą wzmiankę o awansach powinienem się obrazić. Fakt, że jednym za managerów został członek rodziny. A co z resztą??
??? 2010-03-16 12:04:15
MANUS- Spieszmy się kochać sprzedawców. Tak szybko odchdzą...
Michalina 2010-03-16 12:36:49
Hej to hasło mojego męża , kto bezprawnie go używa :))) Ale podpisuję się pod tym w 100 %
anonim 2010-03-19 08:34:55
Po co ci�gniecie ludzi w to bagno zastanówcie si� co wy robicie !!!!!!!!!!!!!!!!!!
falko 2010-03-19 22:28:39
bylem raz na rozmowie w tej firmie , jestem wyksztalcony w branzy , warto brac sie za prace w tej firmie ? i tak nie pokoi mnie to mam miec swojk samochod i swoje paliwo na poczatek , nic nie daja w przeciwienstwie do innych firm , prosze o odpowiedz bo nie moge sobie pozwolic na straty pieniedzy gdyz mam ciezko sytuacje
anonim 2010-03-21 14:23:25
poczytaj opinie bo niestety te negatynw sa bardzo szczere...
takze jestem zawiedzonym bylym pracownikiem a co gorsze praca w tej firmie zrazila mnie w ogole to pracy jako przedstawiciel handlowy...tylko straty, zero dochu...

decyzja nalezy do Ciebie pozdrawiam
falk 2010-03-21 19:03:53
tak zrobie ze zrezygnuje z nich bo nie szanuja czlowieka skoro tylko chca brac choc i tak nie bylem przekonany ! bo kto tam idzie bez podstawy stalej wyplaty lub auta sluzbowego jest naiwny , bo kazda szanujaca sie firma daje albo jedno albo drugie i szkoda innych ktorzy sie natną , naszczecie nie bede to ja , zegnam
anonim 2010-03-22 23:36:40
Witam wszystkich czytam te wszystkie opinie i zgadzam si� z Nimi niestety
Marcin Malec 2010-03-26 00:36:08
Nie grzmią, bo już tam nie pracuję. A co do pieniąśżków na start, to nawet na etacie najpierw trzeba przepracować miesiąc a później dostaje się za to wypłatę. Nawet przez ten miesiąc trzeba dojeżdżać do tej pracy. Nie interesuje mnie to jak pastwicie się nad [usunięte przez admina]i nawte mam to [usunięte przez admina]bo widać sobie na to zasłużył. Nie rozumiem tylko tego jak ktoś chce pieniądze zanim w ogule zacznie pracować.
anonim 2010-03-27 08:54:00
Panie Marcinie...skoro zarabial Pan po 5000zl, skoro sie Pan nie napracowal i jesli bylo tak switnie i uczciwie jak Pan mowi to dlaczego Pan juz nie pracuje?? bo jakby to powiedziec...jedno z drugim w ogole nie trzyma sie kupy...
Marcin Malec 2010-03-27 10:15:01
Proszę czytać uważnie. W żadnej ze swoich wypowiedzi nie pisałem, że było świetnie. A to zmienia postać rzeczy. A co do wypłaty to jeżeli Pan/Pani anonimie pracowałeś bądź pracowałaś w Manusie to z pewnością wiesz jakie miałem wypłaty. Tego nikt nigdy nie ukrywał.
hmm 2010-03-27 22:09:00
czytam uwaznie...jednak nie odpowiedzial mi Pan na pytanie...
skoro Pan mial 5000zl wyplaty i dobrze sie pracowalo dlaczego Pan juz nie pracuje...pytanie chyba trudne nie jest...
Marcin Malec 2010-03-27 22:59:07
Jakby pan/pani hmm czytało uważnie moje wpisy, to dobrze by wiedziało, że nigdy nie napisałe, że było fajnie. Pieniądze to nie wszystko. Prawdę mówiąc to nie chce mi się z Wami rozmawiać bo jak widzę to tylko Ja potrafię pisać o byłej firmie swoim nazwiskiem. Może tylko ja nie boję się swoich wypowiedzi.
Marcin Malec 2010-03-27 23:05:22
dodam jeszcze, że o pracy w Manusie mogę pisać książki a wy połowy z tego nie wiecie. Mogę pisać o Panu (usunięte przez administratora), o firmie, ale jedyną dobrą stroną manusa była i mam nadzieje zawsze będzie Pani (usunięte przez administratora). Bogu ducha winna ofiara (usunięte przez administratora)
hmm 2010-03-29 00:46:00
nie ma znaczenia Panie Marcienie czy jedna osoba w firmie byla w porzadku czy 5...nie zmienilo to faktu ze jak widac na forum wiele osob bylo (usunięte przez administratora) i wykorzystanych...bez znaczenia czy to zrobil Pan (usunięte przez administratora). czy Pani X czy ktos Y...w firmie dzialo sie tak a nie inaczej a nikt kto zostal oszukany nie bedzie mowil ze firma jest ok bo ktos tam w firmie jest spoko...Manus stal sie wylegarniao(usunięte przez administratora), taka ma opinie i jest ona w pelni uzasadniona...a to ile osob za to odpowiada jest bez znaczenia...bo jak wynika z Panskiej wypowiedzi nikt nie potrafil powstrzymac jednego (usunięte przez administratora)wiec tym samym widac ze taka byla zasada dzialania firmy.
Rozsądny 2010-03-29 09:38:35
Tak, zgadzam sie z przedmówcą. Niestety, kiedy dzieje się zle za sprawa jednej czy dwóch osob, to ciezar odpowiedzialnosci i tak spoczywa na calej firmie. Musicie się liczyć, wszyscy uczciwi, ze wsadza was do jednej szuflady z tymi co uczciwi nie sa. najgorsze jest to, ze sam wlasciciel doprowadzil do takiej opini, wsrod swoich pracownikow. I nie dokonca przyznam racje ze Pani (usunięte przez administratora) jest niewinna ofiara. Nie ma az tak slepych kobiet.
anonim 2010-03-30 18:09:55
Proszę Państwa nie zaczynajcie współpracy z Firma Manus kto tam juz nie pracuje to nie ma czego żałować chyba że czeka dalej na zaległe wynagrodzenie ten kto tam pracuje niech ucieka póki może , to trójca najgorsza jaka może być pani (usunięte przez administratora) oraz Pani to szpiegi z krainy deszczowców ciągle gdzieś węszą i podpatrują kogo tym razem możemy nazwać niekompetentym lub (usunięte przez administratora)
ups..... 2010-03-31 00:10:04
Ale się ktoś zdenerwował..........
Czyżby Pan (usunięte przez administratora) dopuścił sie kolejnych rzeczy z gatunku: "niefortunne"?
www 2010-03-31 10:27:20
szefostwo firmy Manus pozbyło się całej starej ekipy nie ma pana (usunięte przez administratora) itd czyżby zbyt dużo wiedzieli jacy z nich ludzie ........
aa..ku..ku.. 2010-03-31 17:49:42
Szefostwo to chyba wyjscia nie miało. Każdy sie sam pozbedzie siebie jak mu nie płacą. (usunięte przez administratora)Ale to nawet dobrze że ma w końcu jakieś zajecie. Będzie sie mógł wykazac i udowodnic wszytkim jaki z niego świetny menadżer. Sprzedaz wzrosnie niewyobrażalnie, nowi sprzedawcy będą sie w kolejce ustawiać żeby móc choc przez chwile popracować z tak doskonała osobowoscią jak Pan (usunięte przez administratora) I nie miejcie wątpliwości że tak będzie - przecież jak prowadzil słynną(usunięte przez administratora) to Manus winem i miodem płynął, a sprzedawcom żyło sie dostanio. Szkoda tylko że wszystko to działo sie w " Nibylandii"
driver 2010-04-01 10:34:34
a wypłaty jak nie było tak nie ma
anonim 2010-04-01 10:47:20
Nie ma wypłaty to życzmy sobie przynajmniej Wesołych Świąt.
Nie beda bogate, ale może przynajmniej spokojne.
Szefostwu Manus i Cioci również życzymy wszystkiego naj.
bleeblee 2010-04-01 16:58:36
a ja zycze wszystkiego naj wszystkim pracownikom i klienta wykreconym przez MANUS!!!! niech chociaz wsrod rodziny beda osoby ktorym warto ufac i dla ktorych warto cos robic;)...wesolych...
driver 2010-04-01 21:44:27
Ja również życzę wszystkiego najlepszego ,znalezienia pracy i uczciwego pracodawcy, pozdrawiam starą ekipę , grupę pod wezwaniem ….szkoda że okazało się że jesteśmy naiwni i daliśmy się zrobić w balona ale to inna historia. Jedynym plusem pracy w Manusie jest fakt że poznałem kila wyjątkowych osób. Trójcy przenajmądrzejszych życzę smacznego jajka , i pamiętajcie o tych którym na te jajko nie starczy bo czekają na zaległe wypłaty. PS . życzyłbym wszystkim zainteresowanym odzyskania zaległych pieniędzy ale takie rzeczy to tylko w erze .
anonim 2010-04-02 08:04:35
http://www.grafkomp2.nazwa.pl/NASZANOWA/media/FLASH/DYNGUS.swf

Przesyłam Wam wszystkim życzenia. Tak na wesoło :)
Bez kasy nie musimy być smutasami.
Oby cuda z ery się przeniosły na inne obszary. To główne życzenie dla nas wszystkich na nadchodzące święta.
anonim 2010-04-02 18:18:32
Wszystkim forumowiczom. Oglądającym i piszącym. Wesołych Świąt...
XXX 2010-04-02 18:20:46
Wiecie o tym, ż Pani (usunięte przez administratora) codziennie sprawdza nasze wpisy??
anonim 2010-04-02 18:25:07
No to Pani (usunięte przez administratora) również życzymy Wesołych i Spokojnych Świąt.
abecadło 2010-04-02 19:34:46
XXX - 2010-04-02 18:20:46

Wiecie o tym, ż Pani (usunięte przez administratora) codziennie sprawdza nasze wpisy??

No i co z tego że czyta jak i tak nic do niej nie dociera i wciąz popełnia te same błedy a nawet gorsze -jednak nasze wypowiedzi nie maja na nia tak wielkiego wpływu jak urok Pana (usunięte przez administratora)
............. Antoni K. 2010-04-07 20:18:03
Pozwoliłem sobie poczytać owe forum. Szukałem firmy która umówiła u mnie spotkanie, prezentację. Natknąłem się na te wypowiedzi i teraz nie dziwi mnie to że wystawili mnie do wiatru, a bardziej to moja małżonkę i jej sąsiadki. Otrzymalismy nawet pismo, bardzo ładne z warunkami otrzymania prezentu. Niestety, Pan potwierdził że do nas wyjeżdza........ ale po drodze zaginął bez śladu. Nawet nie zadzwonił że nie dojedzie. Goście przyszli, żona ciasto upiekła, wypiliśmy po kawce i herbatce, było miło ale po firmie został nam jedynie list i wrażenie ze ktoś nas zlekceważył. Najgorsze jest to że miedzy naszym miejscem zamieszkania a siedziba firmy to odległość może 20 km. Przykre że rodzima firma nie potraktowała nas poważnie.
Przez chwile byłem zaskoczony taka sytuacją, nawet pomyślałem że może coś sie stało temu sympatycznemu Panu który miał do nas dojechać. Teraz wiem że tej Firmy nie warto polecać. Życze powodzenia.
anonim 2010-04-08 18:34:31
Czytam te wszystkie opinie i jestem wprost przerażona. Rozumiem złość w kierunku szefostwa ale czy nie aby za ostro. Zawsze można znaleźć rozwiązanie czyli kompromis. Znam tą firmę i wiem, że trudno jest się dogadać, ale pamiętajcie że najlepszym rozwiązaniem jest rozmowa.Mam nadzieję, że [usumięte przez administratora]zrozumienie moją wiadomość i wyciągnie z tego wniosek. Życzę powodzenia i pozdrawiam
hmmm 2010-05-12 11:45:19
ale ze jak? firma normlanie dalej funkcjonuje? a skad wzieli nowych przedstawicieli skoro niby cala reszta odeszla? oreientuje sie moze ktos co z nami? tzn z tymi ktorzy zostali [usunięte przez administratora]
anonim 2010-05-12 12:28:21
No ponoć funkcjonuje, co prawda okupione to funkcjonowanie jest wielkim gniewem [usunięte przez administratora]na wszystko i wszystkich.
[usunięte przez administratora]
Janeczek 2010-06-15 23:18:27
Witajcie! Dostalem zaproszenie z Tej firmy do wspolpracy i cos mnie podkusilo, aby wczesniej o niej poczytac w Internecie... Firma MANUS nawiazala wspolprace z przyslowiowymi 'pośredniakami'! Szukaja sprzedawców, menadżerów itd przez PUPy... [usumięte przez administratora]
kiełek 2015-01-31 15:59:35
to znaczy , że nie ma tu szans raczej na jakąś poważną pracę, przynajmniej wnisokując po tym jak ich opisujesz. Czyli pewnie skoro obracają się w środowiku studenckim to i studentów również do swojej firmy zatrudniają prawda ? ciekawy jestem na czym polega ich główny zarobek i z czego si utrzymują , bo chyba nie tylko z pamiątek i hostelu ;)
Mecenas 2015-03-20 18:41:26
Witam serdecznie, proszę o kontakt wszystkie osoby, którym nie zostało wypłacone wynagrodzenie za pracę w firmie MANUS.
Zocha 2016-05-14 11:48:44
Czy ktoś kiedyś z Manusa pracował może przy kolportażu ulotek? Widzę, że ta oferta od dawna już wisi na goworku, zastanawiam się, czy ta rekrutacja jest nadal aktywna?
Zostaw swoją opinię o MANUS - Tarnów Opolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MANUS