brak logo

PKP Energetyka

Warszawa

Opinie o PKP Energetyka

dzadzi 2015-03-22 22:57
PKP Energetyka to praca nie tylko w Warszawie i Siedlcach, oprócz tych ofert pracy teraz możecie znaleźć również prace w takich miastach jak Kielce, Łódź, Katowice i Wrocław. Wybór jest duży i chyba skorzystam z ich oferty pracy. Nie powiem gdzie żeby nie robić sobie konkurencji ale za to Wy mi powiecie na jakie wynagrodzenie mogę liczyć na stanowisku Specjalisty Elektromontera ?
J23 2015-04-19 15:18
Firma dość stabilna. Zarobki niestety nie należą do zbyt wygórowanych. Na awans raczej nie ma co liczyć - standard w firmach państwowych. Pracownicy są dość mocno dociążeni pracą, ale mimo wszystko jest to stabilna firma i wypłaty są zawsze na czas. Generalnie atmosfera jest dość dobra poza Pomorskim Regionem Sprzedaży w Szczecinie. Tam dzieją się dziwne rzeczy, ciągła rotacja pracowników. Panuje tam "nieomylny", despotyczny i chamski kierownik. Stosuje mocny mobbing, ciągle zastrasza z byle powodu podległych pracowników (wystarczy mieć minimalnie odmienne zdanie), a w rzeczywistości nie ma pojęcia o sprzedaży. W tym miejscu, jako przedstawiciel handlowy, nikt się nie "dorobi" - nie ma się wolnej ręki, wszystko narzuca kierownik (a nie ma pojęcia - w rzeczywistości tylko utrudnia pracę i narzuca sposób działania wbrew zasadom sprzedaży); dodatkowo zabiera Klientów pracownikom i przypisuje sobie. Wszyscy są zastraszeni, bo kierownik ciągle zasłania się dyrektorem, który dał mu niby wolną rękę we wszystkim. W tym regionie wszyscy się boją, tym bardziej, że kierownik często opowiada o swoich zażyłych stosunkach z dyrekcją i zarządem, częstych spotkaniach, m.in. "zakrapianych"
11
pracownik 25 2015-04-20 20:56
Góra mówi że jest ok-XXl wiek ,a na dole bieda z nędzą.Na górze się bawią , żeby uprzykszyć życie pracownikom. Jedni zarabiają, inni ledwo wiążą koniec z koncem lub dobrze kombinują. Zarobki po 25 latach pracy 2200 jako elektromonter do wszystkich robót. Sieciowcy zarabiają 4500 zl. Z świętami. To prawda o zarobkach i biurokraji z systemem s a p i iso.
9
pracownik 3 2015-04-20 21:47
ja mam staż ponad 20-letni praca nie jest zła-zarobki róznie ale niezbyt wysokie-chyba że jest się z rodziny przełożonych albo donosicielem w przeciwnym razie wypłata 1800-2100 na rękę-szkoda gadać-podział premii niestety niesprawiedliwy,a jak nas sprywatyzują to już za chwilke nie będzie PKP Energetyka tylko kto wie co-Tauron PGEalbo jeszcze co innego i pewnie pozbędą się konkurencji w postaci PKP Energetyka
9
nowy pkp 2015-08-02 22:58
odpowiedziałem na ich ogłoszenie na inż. zobaczymy czy w ogóle się odezwą, nie mam tam znajomych więc jak mnie by przyjęli tzn.,że nie przyjmują po znajomości, zobaczymy, jeżeli się nie odezwą to również nie znaczy ,że tylko po znajomości, byc może byli lepsi kandydaci lub mniej chcieli kasy
3
Pracownik 2015-08-20 12:21
Pracowałam w PKP Pomorskim Regionie Sprzedaży i nie mogę powiedzieć żadnego złego słowa na Kierownika. Człowiek bardzo pracowity i kompetentny. Rotacja faktycznie duża ze względu na fakt, że nie które osoby się nie nadają do pracy i nie trzyma tzw. darmozjadów.. Myślę, że ze wszystkich kierowników których poznałam to jest to jeden z najlepszych Kierowników.. Pracuje gdzie indziej - tylko ze względu na wynagrodzenie, jeżeli chodzi o kierownika chciałabym mieć takiego do emerytury, normalny ludzki facet, jak ktoś dobrze pracuje nigdy krzywdy nie zrobi...
5
nikodem 2015-10-02 16:25
nie wierzę w dobrą opinię kierownika Rejonu Pomorskiego, chyba sam o sobie napisał. Wiem,że to jest 100% karierowicz , już dawno duszę sprzedał
8
aaaa 2015-10-30 13:47
dno i kupa gnoju
41
andreas 2015-11-17 22:58
Hmm rewelacyjną opinię dajecie kierownikowi z pomorskiego, teraz nowy zarząd na pewno go zatrzyma bo im zależy na trzymaniu kadry kierowniczej która nie boi się opieprzyć pracownika i nie boi się zwalniać... ponadto ten kierownik zawsze ma swoje zdanie i zawsze robił inaczej niż wszyscy - z resztą jak jego szef dyr. zakładu usług w pomorskim...
8
Radek 2015-12-23 19:04
Napiszę tak. Pracuję dość długo aby mieć wyrobioną opinię. Dawniej firma z możliwością ciekawej pracy, rozwoju, awansu. Potem po przyjściu swoich ludzi na stanowiska kierownicze było coraz gorzej. Ogromny przerost zatrudnienia administracyjnego; zakłady, centrala. Ludzie na stanowiskach robotniczych wykorzystywani do granic możliwości. Obecnie po sprywatyzowaniu wprowadzono PDO co oznacza mniejszą ilość pracowników i jeszcze większy wyzysk pozostałych. Grafiki pracy odbiegają od faktycznego czasu przepracowanego. Zarobki około 2000 zł na rękę. Świątek, piątek i niedziela. Ilość nocy znacznie przekraczająca normy zawarte w KP. Nie polecam. Elektromonterom polecam lepiej pracować na własny rachunek.
49
brutek6 2015-12-26 21:34
Po zebraniu z dyrektorem nasuwają się pytania: 1. Z jakiej planety przybył do nas prezes? 2. Skoro w USA taki miód (Ciągle o tym wspomina) to co on tu w Polsce robi do pioruna? 3. Czy mylę się twierdząc, ze uniwersalność u pracowników to nie domena krajów trzeciego świata? Jak ma się uniwersalność względem rozwiniętych krajów zachodu (USA także)? Ludzie kochani, nie starajcie się tu szukać pracy
45
sieć. 2016-04-20 14:10
Od kiedy sieciowcy tyle zarabiają.brygadzista poc.sieć.25 lat pracy
18
pracownik 2016-05-06 10:57
PKP Energetyka firma która łamie kodeks pracy co do wynagrodzenia i ustala wynagrodzenia swoich pracowników według swojego widzimisię. Za taką samą pracę jedni dostają więcej a inni mniej. Nie polecam jak najdalej od nich
44
Marcel 2016-06-02 18:53
Ostrzegam przed tą firmą, obiecują premie, ale nic poza podstawą (bardzo niską) nigdy na koncie nie zobaczycie, premie są ustalane "uznaniowo" czyli znasz kogoś wyżej to masz premie i możesz się obijać, charujesz jak wół premi 0.
45
elektromonter 2016-06-05 22:48
Firma tak jak piszą poniżej obiecuje awanse, podwyżki, szkolenia, rozwój zawodowy, piękną karierę a tak naprawdę z jakimi uprawnieniami przyjdziesz do firmy z takimi zostaniesz. Kadra kierownicza uważa że lepszej firmy nie ma, że prywaciarze to oszuści mało płacą nie przestrzegają KP a jest zupełnie inaczej szanujące się firmy dbają o swoją kadrę pracowniczą zwłaszcza wykwalifikowaną. Tu ciągle trzeba kombinować. W pracy piszesz jedno robisz inne, jak przyjdzie coś zrobić to trzeba kombinować z materiałami najlepiej jakbyś nic nie potrzebował a wszystko miał zrobione na tip top albo z "gówna" coś zrobił. Zarobki bez rewelacji. Są dni że wozisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic pozatym a są dni, że naginasz jak czołg i masz na głowie tyle co kiedyś 6 osób a łamanie KP to norma. Najprościej powiedziawszy dla osób ambitnych to nie jest firma godna polecenia, dla leserów jak najbardziej ponieważ masz wyrąbane i dobrze kombinujesz to nikt cię nie rusza
41
Podróżny 2016-07-06 21:17
Jest sporo racji w tym, co piszesz. Biorąc pod uwagę poczynania zarządu, który realizuje politykę nowego właściciela, to nic dobrego już w tej firmie nie będzie. Zresztą czego się spodziewać po prezesie, który zaprowadził wcześniej "porządki" w gdańskiej Enerdze, a teraz powoli odbudowywane jest to, co on zniszczył? Biurokracja, traktowanie pracowników niemal na każdym kroku jak złodziei i oszustów, brak perspektyw rozwoju. Co z tego, że zarobki są w miarę sensowne, skoro atmosfera robi się coraz gorsza, a na każdym kroku widać brak kompetencji wśród kadry zarządzającej i kolesiostwo?
40
zainteresowany 2016-09-12 09:53
ktos mi powie jak wyglada dział IT? relacje? styl pracy? zarobki? mozliwosci rozwoju? szkolenia?
Marek 2016-09-14 12:34
Podpinam się pod pytanie. Ktoś coś?
Obserwator 2016-10-02 09:07
Kiedyś było lepiej, dobry socjalPo zmianie zarządu zrobiło się mocno niestabilnie, tną premie o podwyżkach można zapomnieć.Ludzie różni jak wszędzie. Swiezak zdobędzie doświadczenie, niestety ciężko o awans, układy i układziki. Polecam dla ludzi prosto po studiach, osoby które mają już doświadczenie raczej się rozczaruja.
31
olek 2016-10-06 14:40
Starasz się o pracę w centrum usług wspólnych w Łodzi? Rozmowa hmmm standard słabe mocne strony, o swojej karierze, przyczyny zmiany pracy, trochę pytań z wiedzy raczej podstawy...sam się zastanawiam czy wziąźć tą pracę ...
Tryk 2016-10-18 16:12
Jak z warunkami na przedstawiciela handlowego? Jest jakaś podstawa, samochód etc?
plk 2016-10-18 20:43
Ludzie ! gdzie Wy pracy szukacie ? Przecież właścicielem jest fundusz inwestycyjny. Liczy się tylko zysk. W tej firmie wymuszano odejścia na PDO. Pracowników zaopatrzono w systemy szpiegujące. Sprawa w Sądzie o nieważność prywatyzacji. Firma bez przyszłości.
44
kadra 2016-10-23 18:27
Inżynier 2,500 do 3000zł max zależnie od premi więc uważajcie
19
sieciowcy 2016-10-23 18:46
W zakładzie północnym jest podobnie myślę że ta reguła dotyczy wielu zakładów ,sekcji tej firmy .
Mam kolegę od niedawna inżyniera tyra jak dawniej .
5
szaman 2016-10-23 18:57
to w Słupsku
Roberto 2016-11-03 22:37
Nie polcam tam pracy. Niskie zarobki, mobbing, kolesiostwo, chamstwo zwierzchników. SZCZERZE ODRADZAM !
41
Ala 2016-11-17 15:31
Jakie zarobki i atmosfera w nowym centrum usług w Łodzi?
jkowalczyk299@o2.pl 2016-11-17 15:37
No właśnie? Ktoś tam pracuje? Co możecie powiedzieć?
Referentka 2016-11-25 16:56
To co pisze pracodawca o firmie jest kłamstwem.
1. Nie jest dynamicznie rozwijającą się i stabilną firmą. Niewywiazywanie się z zawartych umów, brak nowych kontraktów nie zapowiada stabilności. Pozycję ugruntowała dawna PKP Energetyka S.A. A nie ta, która zakupił CVC. Ta ma złą opinię, również na rynku.
2. Nie dotrwacie do końca zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę na czas określony
3. Bardzo niskie i pokrętne, choć jak do tej pory jeszcze stałe wynagrodzenie.
4. Brak jakiegokolwiek rozwoju osobistego i zawodowego.
5. Atmosfera w pracy jak w obozie. Brak kultury i szacunku. Zwykłe chamstwo.
6. Dbałość o warunki pracy i rozwój pracowników to jakieś nieporozumienie. Wyróżniona godłem „Odpowiedzialny Pracodawca – Lider HR” w latach 2011 i 2012) była dawna PKP Energetyka. Obecna zawłaszczyła zarównonazwęjakilaury poprzedniej ! Fundusz inwestycyjny dba tylko o zysk. Zadnej strategii typu „Odpowiedzialność Społeczna Biznesu” – CSR, która zakłada dbałość o zasady etyczne, prawa pracowników, prawa człowieka, otoczenie społeczne i środowisko naturalne nie realizuje. (Wyróżnienie tytułem „Laur Odpowiedzialności” zostało nadane przed zakupem przez CVC Partners).
Dodam, że na PDO podobnie jak odeszła 1/3 pracowników. Stąd ta rekrutacja.
44
byly pracownik 2016-12-01 16:43
Niestety piszesz racje. Nie wroze nic dobrego tej firmie biorac pod uwagę, ze zatrudniają ludzi za smieszne pieniądze i bez doświadczenia (ciecia, ciecia ciecia CVC)
22
elektr. po 25l 2016-12-01 19:54
Parowników wykształconych traktują za wrzodów. Zarobki po 25 latach pracy 2500 zł. na pociągu sieciowym , gdzie podstawowym narzędziem jest młotek , zarabiają 3500 zł do 4500 zł. Same matoły ,pijakii nieuki.
4
M.M. 2016-12-01 23:08
To prawda co napisała referentka. Od czasu kupna przez fundusz CVC uciekła 1/3 zatrudnionych. CVC kupił PKP Energetykę wraz z nazwą i pracownikami jak niewolników i traktuje ich jak niewolników. To co wypisuje na swoich stronach i w udzielanych wywiadach to kłamstwo. Przyczyna odejść pracowników: 1. Niskie zarobki w stosunku do wkładu pracy. Zagmatwane zasady udzielania premii - dostają ją w zasadzie kolesie i rodzinka. 2. Nieprzestrzeganie kodeksu pracy związane z fałszowaniem czasu pracy i wynagradzaniem za godziny nadliczbowe. 3. Mobbing na porządku dziennym. 4. Szpiegowanie za pomocą aplikacji na smartwonach. 5. Chamstwo i brak szacunku dla pracowników ze strony kadry kierowniczej. To tylko wierzchołek góry lodowej...
28
rudy 2016-12-02 19:49
Strajk
19
bobo 2016-12-02 20:22
Po sposobie wypowiedzi to chyba piszesz o sobie...
9
inż.PLK 2016-12-03 09:30
CVC a nie PKP Energetyka / zawłaszczono poprzednią nazwę / przy pomocy zawyżonych planów ustalanych na ul. Hożej w Warszawie przez osoby nie znające specyfiki pracy związanej z kolejnictwem i zapominając lub celowo nie respektując dotychczasowych umów podpisanych z usługobiorcami, narzuca zbyt wielką ilość obowiązków co przyczynia się do patologii na niższych szczeblach. Kierownicy sekcji oskarżają pracowników o niską wydajność, szantażują zwolnieniem lub wymianą na pracowników z Ukrainy. Stąd złe traktowanie, zarzucanie niskiej wydajności, a następnie przywłaszczenie dla swoich pupili i siebie efektów ciężkiej pracy w postaci premii. I tu już zachodzi prawdopodobieństwo mobbingu na szeroką skalę. Zła organizacja pracy i brak umiejętności rozwiązywania konfliktowych sytuacji przez osoby kierujące zespołem pracowników spowodowały takie a nie inne zamieszczane tu opinie. Poprzednie rządy spowodowały, że pracodawcy nie muszą się liczyć z pracownikiem. Tak się dzieje w tej firmie. Wiem - boicie się ujawniać, że jesteście szykanowani, zwłaszcza nie mając poparcia w przekupionych związkach zawodowych reprezentowanych przez tzw. dobrze opłacany czynnik społeczny. Moja rada: nie zatrudniajcie się, a inni odchodźcie na PDO. Zwalniajcie się, szukajcie pracy w PLK, innych firmach, gdzie pracownik za swoją pracę jest szanowany i dobrze wynagradzany. Przypomnijcie sobie historię PNI.
18
plk 2016-12-03 16:15
Do żałosnych pracowników pkp energetyka. Odmomentu kupna przez CVC staliście się zasobami. A więc tanią siłą roboczą do zarabiania pieniędzy dla CVC. Jesteściemięsem armatnim rzucanym do wykonywania wszelkich prac które pomnożą majątek przyszłych emeryów zarównożydowskichjak i czarnoskórych. Nie żal mi wasbo siłą strajkuprzed wyborami mogliście zatrzymać tą prywatyzację do wyborów. Było was 7 tys. Ogromna siła. Jednak pozwoliliście waszym '' zwiazkowcom" dogadać się z przyszłym nabywcom. Dzięki temu oni mogą spędzać wakacjew USA, a wy możecie jechać na weekend nad zatłoczony Bałtyk. Bo w urlop pracujecie zdobywajac pieniądze na podręczniki do szkoły dla swoich dzieci. Wasi związkowcy w podziękowaniu za taki sprawiony wam los podarowali byłemu prezesowi zdrajcy szablę. Tą szablą powinien on darczyńcom ściąć glowy, a sam popełnić harakiri. Więc zapraszam was do PLK bo rozpoczyna się akcja zima i śnieg zaczyna popadywać. Zostaliście odsprzedani na ten czas jak dawniej niewolnicy na targu. Schowajcie swoje wykształcenie i uprawnienia w d...ę, zróbcie ciepłą herbatkę w termosie, załóżcie ciepłe ubranka robocze i do odśnieżania !. Pozdrawiam.
18
energetyk 2016-12-04 09:24
do @inż.PLK- obyś chłopcze doswiadczył podobnego traktowania i po tym co napisałeś życzę tobie jak najgorzej, a jeśli naprawdę jesteś inżynierem to potwierdza się fakt ze na PKP na kierowniczych stanowiskach pracują tacy jak ty własnie z takim podejściem do pracowników na robotniczych stanowiskach. Potwierdzasz arogancję ludzi na stanowiskach. Pracuję na PKP prawie 40 lat i na takich jak ty patrzeć nie mogę. Możliwe ze jesteś jednym z tych co odeszli ( oczywiście zza biurka) w dobrym czasie z PKP Energetyki do PLK biorąc bardzo duże odprawy pieniężne a teraz odgrywasz się na Energetyce? Znam wiele takich przypadków, ale tylko cwaniacy w krawatach mogli sobie to załatwić. I tacy jak ty swoją mentalnością i sposobem prowadzenia firmy doprowadzają do takich sytuacji jaka dotyczy Energetyki kolejowej. Najważniejsze to gadzeciki , komputerki, tablety, szpiegowanie pracowników smartfonami a sama praca to tak jak ktos wczesniej napisał- fałszowanie kart pracy, praca ponad godziny wynikające z umowy o pracę, premiowanie na dziwnych zasadach, kolosalne angaże kadry kierowniczej ktora niedawno przeszła na kontrakty( każdy naczelnjk sekcji i wzwyż a kontrakt to cztery średnie krajowe) a pracownicy mają teraz dostać po 80 zł brutto do grupy. Jesteś bezczelna gnidą jak cała śmietanka za biurek na PKP
19
elektryk 2016-12-04 20:46
Jeżeli chcesz odgarniać śnieg w rozjazdach w miłej atmosferze to aplikuj !
28
Lolek 2016-12-08 17:39
Za podawanie kluczy to chyba dużo na początek za 20 lat jak będziesz pisal powiadomienia do dyżurnego ruch jakimi torami w stacji ma jezdzic w czasie zamkniecia i przez jakie przejścia rozjazdowe gdy jak będziesz dopuszczającym to znaczy musisz wylaczyc napiecie w stacji i do puścisz brygadę do pracy jak będziesz miał uprawnienia kierownika pociągi uzgodnisz jazde po stacji po torach gdzie będziesz pracowali odpowiednich przjsciach rozjazdowych będziesz miał uprawnienia spawacza elektrycznego i gazowego to w tedy może zarobisz 2700 zl do reki pozdrawiam wszystkich pracowników PKP ENERGETYKA.
6
Spec elektromonter 2016-12-23 19:28

ja pracuje tu 8 lat i zaczynałem w brygadzie energetycznej. rękawów sobie nie wyrwałeś (kiedyś). zarobki na początku słabe ale po 8 latach tez szału nie ma. 2 na reke, ale na kursy wysyłają wiec zle nie było. Pracowałem na Gis (Inwentaryzacja majątku ) totalny rozpi....ol. Kierownik ma najlepiej spycha wszystko na zastępce. Racja sa tu ogromne układy i jak palec trzymasz prosto to wysoko zajdziesz. Biorę PDO i spadam .AMI to po do żeby nastawić sie tylko ma sprzedaż energii i zostanie sama dystrybucja. Nie startują w przetargach. Szkoda tych ludzi co pracują tam 40 lat i zostaną bez pracy. Kiedyś bym polecił tą firmę teraz.... Nie warto chyba ze cofną prywatyzacje.
10
tadziu vel mareczek 2016-12-31 13:24
Najlepsi ludzie odchodzą na PDO lub za darmo.
4
edmundo mistrz brazylkijskich uników 2016-12-31 13:28
hahaaaa jestem po 25 latach na niskim stanowisku o przepraszam ostatnio gość p[o studiach się zwolnił bo nie wytrzymał tego syfu ateraz tadfziu interesuje się pracą. Mareczek może lampy obejrzymy.
pol 2017-01-06 14:24
ale bzdury ! jesteś podstawiony! to jest syf a nie praca !
1
Timaj 2017-01-24 12:01
Głupcze!!!
Doradca handlowy 2017-02-04 19:01
Pracuje jako doradca handlowy i jedyne co mogę powiedzieć to atmosfera była ok, wszystko na luzie Kierownicy Regionalni bez zapinki. Jednak w styczniu zwolnili jednego RKSa który robił największe plany i marże i atmosfera zrobiła się nie ciekawa. Dyrektor ds. sprzedaży MB podobno nagrywa każdą rozmowę z pracownikami i zarządem - tak powiedział mi kolega z regionu piątego że Dyrektorowi nie ma co ufać i że podobno RKSa zwolnili przez rozmowy w 4 oczy z Dyrektorem - zero zaufania (jeżeli to prawda to nie wiem czemu jeszcze dyro jest na stanowisku i co na to zarząd...). W lutym ma się to wyjaśnić na naradzie rocznej.. Od tamtej pory wszyscy zastanawiają się czy robić plany bo jak za dużo do wypłaty prowizji to zwolnią zamiast wypłacić... Ponadto zarobki jako podstawa są ok, samochód tylko do użycia służbowego, chyba że ktoś zrobi plany - nie za wysokie to można korzystać prywatnie... Wynagrodzenie za prowizje nie jest wypłaca regularnie - czepiają się każdego szczegółu aby tylko nie wypłacić. Dużo osób zastanawia się nad odejściem. Teraz jest akcja lojalizacji klientów kompleksowych, to jeszcze da się zarobić ale później lepiej odejść.
4
warszawiak 2017-02-07 14:42
Faktycznie atmosfera jest fatalna w Departamencie Sprzedaży, wszyscy zaczeli się bać podsłuchów, po zwolnieniu RKSa, którego podobno nagrywał Dyrektor Sprzedaży Mirosław B. Każdy teraz na każdego uważa, mój RKS powiedział że to była specjalna prowokacja zrobiona przez Dyrektora ale ... Jak zapytaliśmy się czy on nas podsłuchuje to powiedział, że nie bo co miał powiedzieć. Poza tym ceny za wysokie i strasznie długo czeka się na prowizje jak wogóle się dostanie.... Jak przedmówca również uważam, że czepiają się wszystkiego aby nie wypłacić prowizji. Podobno Dyrektor Mirosław B. kazał Tomaszowi Ś szukać wszystkiego aby tylko była możliwość nie wypłacenia prowizji. Ponadto wszystkie duże kontrakty specjalnie są wstrzymywane bo Dyro boi się podpisać plik prowizyjny i iśc z tym na zarząd. Co do samochodów - toyoty yaris Jak ktos zrobił plany na poziomie 50% to przysługuje benefit na jazdę prywatną... Ogólnie nie polecam pracy jak ktoś chce zarabiać wysokie prowizje. Ogólnie teraz każdy się boi, bo jak za dużo będzie do wypłaty to Dyr. będzie wolał zwolnić niż wypłacić prowizje.
6
Kuki 2017-02-07 19:46
Długo się zastanawiałem czy napisać swoją opinię na temat pracy doradcy handlowego, ale widzę, że pare osób mnie ubiegło. Otóż to wszystko prawda prowizje nie są wypłacane celowo, pozytywnie przechodzą tylko kontrakty o niskich wartościach, a w pozostałych czepiają się dosłownie wszystkiego mimo, że umowa dawno weszła w życie później się okazuje, że nie zdąrzyli sprawdzić i tak czekamy kolejny miesiąc i kolejny czyli znany numer, aby nie wypłacić. Prawdą też jest, że osoby, które miały bardzo duże kontrakty i marże do wypłaty zostały zwolnione i nikt nie wie z jakich powodów(no może poza Dyrektorami B i S.). Na spotkaniach zarząd zawsze podkreślał, że prowizje będą wypłacane, bo skoro doradca zarobi jakąś tam kwotę to firma i tak zarobi 5 razy więcej(tylko po co wypłacać skoro lepiej zwolnić). W grudniu na spotkaniu całego departamentu sprzedaży jeden z dyrektorów pijany chodził i powtarzał, że zwolni kilka osób, wszyscy myśleli, że żartuje, a jednak to wszystko się sprawdziło i pewnie już wtedy postanowili. Na miejsce zwolnionego kierownika dyrektor B. ma oczywiście nagraną osobę z jedynie słusznej firmy, także rekrutacja to tylko fikcja.
5
ślązak 2017-02-07 22:21
Mało kiedy tu jestem ale faktycznie wieści roznoszą się jak na wiosce.. z tego co wiem to RKS ze Szczecina zawsze dużo gadał i to nie po myśli Dyrektora MB - widac to było w szczególności na naradach. Wszyscy rksi wychwalali a rks ze szczecina jak chciał prawdę powiedzieć o cenach i o nie etycznych działaniach wobec klientów to MB go uciszał... Teraz go zwalnił bo się przestarszył że wyniki zobaczy zarząd (konkurencja dla mało zdolnego dyrektora, który nigdy nie zarządzał a zarząd nie miał kogo wziąć....). Też słyszałem że rks i dh miał otrzymać wysoką premię dlatego woleli znaleźć powód... Jedno co dobre, że ten RKS nie przyjął porozumienia rozwiązania stron a poszedł podobno do Sądu o przywrócenie do pracy i odszkodowanie. Dyrektor MB podobno nagrywa każde rozmowy telefoniczne z dh i rksami oraz z zarządem (jak to wyjdzie to będzie miał sprawę karną). Podobno zwolnienie było za przekręt w trakcie negocjacji z dużym Klientem, gdzie PKP zyskała olbrzymią kasę... Prawda jest taka, że planów większość nie robi bo lepiej sprzedać kontrakty na zewnątrze gdzie nikt się nie czepia wolumenu i gdzie kasa jest od razu... Dyrketor MB nie mówi nic zarządowi jaki wolumen został zrobiony. Prawda jest taka że 99% wolumenu zostało zrobione na komplekówkach a TPA leży... Teraz dali nam resztkę kompleksów to trochę pracy będzie a póxniej samo dno przy tych cenach... Super mają ci dh którzy są na gwarancji zatrudnienia, ale to jesze dwa lata a póxniej im dadzą podziękowania... Fakt na naradzie w grudniu dyrektor S. zwalniał dużo osób a dyrektor MB nie zaprzeczał.. co gorsza TS mówił że traktuje doradców i RKSów jak mniej niż zera... Ja wiem jedno pracuję , nie robię planów kolejny miesiąc i tak na luzie sobie siedzę:) dyrektor MB nie potrafi wpłynąć ani wymóc nic od dh.. Nie wiem czemu zarząd jeszcze trzyma MB, który nagrywa wszystkie rozmowy z pracownikami i zarządem. TS zarząd powinien zwolnić za Serock za gadanie o zwolnieniu i zerach dh.. Na razie siedzę i się śmieję, kasa co miesiąc, samochód, karta flota, zastanawiam się czy przedłużą umowę na czas nieokreslony... Ogólnie nie polecam, chybaże ktoś szuka pracy na pensje zasadniczą. prowizji nie ma się co spodziewać bo i tak nie wypłaćają.
4
Gabi 2017-02-08 19:03
Dyro MB i TS to ludzie z dużymi ambicjami, tylko nic poza tym. Fakt jest taki, że wypłaty nie ma, premie to jałmużna. Wypłacają jakieś grosze a duże prowizje są zablowkowane.. Atmosfera po zwolnieniu RKSa ze Szczecina stała się obrzydliwa. Każdy boi się cokolwiek powiedzieć bo nie wiadomo czy nikt nie nagrywa. Mój RKS też mówił, że RKS ze szczecina zwolniony został za jakąś rozmowę, którą nagrał MB. Wstydź się MB (już nikt Ci nie zaufa i nie opowiadaj bajek na naradach bo się rozśmieszysz, jesteś już niewiarygodny). Zarząd czeka nie wiadomo na co, ciekawe czy zwolnią MB i TS. Na naradzie też słyszałam jak ST zwalniał kilka osób i obrażał doradców i RKSów- za to sam TS powinien odejść z PKP. Myślę, że Zarząd jak się dowie to nie będzie ich trzymał. Trzymam kciuki za RKSa i żeby przywrócili go do pracy i wypłacili mu odszkodowanie.. Poza tym praca ok, tylko problemy z wypłatą...
4
przedstwiciel 2017-02-16 10:03
Pracowałem z RKS ze Szczecina był moim przełozonym, i różnie bywało raz lepiej raz gorzej. Ogólnie jak odzszedłem to obiektywnie patrząc na pracodawców których miałem to muszę przyznać że z JG pracowało się dobrze. Jak cokolwiek potrzebowałem zawsze załatwił, jak potrzebował ktokolwiek wyjść wcześniej z pracy też nie było problemu. Jak się wkurzył bo nie lubił jak ktoś robił po nie jego myśli... , to w ten sam dzień albo na drugi dzień starał się aby zapomnieć o wszystkim i dalej było ok. Faworyzował zawsze dwie koleżanki i kolegę ale rozliczenie zawsze było dla niego najważniejsze... Jak odchodziłem to różne miałem myśli na temat RKSa, teraz po czasie, życzę mu by wygrał w sądzie z korporacją.
2
Zostaw swoją opinię o PKP Energetyka - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP Energetyka