brak logo

PKP Energetyka

Warszawa

Opinie o PKP Energetyka

Andrzej 2017-05-16 16:45
Alicja, w moich kontraktach wszystko jest ok, a prowizja jest wstrzymana za IV kwartał 2016r. - przez kogo nie wiadomo. Może na spotkaniu 29 maja, MB i TS coś na ten temat powiedzą. Firma ogólnie ok, ale przez tych Panów nie chce się pracować.... Moim zdaniem jak nie zmienią MB to wyniki będą jakie będą....
2
Maciej 2017-05-16 23:19
Przepada bo czepiają się szczegółów i klienci po pół roku już nie chcą nic podpisywać aby było niby dobrze skoro kontrakt wszedł w życie. Przykładowo ktoś zaokrąglił wolumen prognozowany który i tak nie ma znaczenia bo klient może zużyć inną ilość prądu w danym roku, a inną w innym, wpisał 55,10 MWH, a trzeba było wpisać 55,06 i już prowizji nie ma :(
3
Alicja 2017-05-17 09:35
Dziękuję za Wasze szczegółowe opinie. @Maciej według Ciebie zaokrąglanie niektórych liczb nie ma większego znaczenia. Może jednak dla firmy są to istotne kwestie, na które dobrze byłoby zwracać większą uwagę?
gość 2017-05-18 13:02
Szukają teraz Doradców Klienta w całej Polsce. Czy ktoś mógłby napisać ile wynosi wynagrodzenie podstawowe? jaki jest procent wypłacanej prowizji? Czy plany są realne do zrobienia? I jak jest u nich z ceną energii, bo z tego co tutaj widzę, to nie jest za bardzo konkurencyjna..
Andrzej 2017-05-18 13:39
Jeżeli chcesz pracować wyłącznie na pensje zasadniczą to jest super praca. Podobno doradca handlowy na dzień dobry otrzymuje wynagrodzenie w wysokości około 3900 zł brutto, to jest przegięcie bo ludzie we podobno we wsparciu nie mają szans na takie pensje... Prowizje nie masz co liczyć bo ja na swoją czekam jeszcze za tamten rok... Dostajesz komputer , auto telefon . Cena wyjściowa jest na poziomie wyższym od konkurencji ale nie najwyższa na rynku.. Odnośnie kierowników z każdym da się pogadać:) Odnośnie szefa MB to abyś tylko w droge nie wchodził bo gościu podobno nie lubi konkurencji, będziesz za dobry to może cię zwolnić - strach przed tym żeby zarząd nie zauważył że ktoś jest lepszy od niego... Lepiej na spokojnie plany robić w 30 % a nikt się czepiać nie będzie. Są pracownicy, którzy pracują rok a na siebie nie zarobili, MB i tak ich nie zwalnia - czyli moim zdaniem brak konkretnych działań, teraz po zwolnieniu w styczniu najlepszego RKSa i doradcę, podobno nie mają odwagi na zwolnienie kogokolwiek bo się boją ale nie wiedzą że będzie pozew zbiorowy.... Najlepsze, że nie wiedzą nic o swoich pracownikach, w samej centrali są osoby które szukają u konkurencji pracy a MB i TS nic o tym nie wiedzą, zdziwią się na sprawie kto będzie przeciwko nim... Najważniejsze to pamiętać, że nie można nikomu zaufać to jest praca... nawet w 4 oczy nie mów nic... bo możesz byc zwolniony... Także to idealna praca na przetrwanie, może być tak że przez rok nikt nic nie zauważy że się marży nie realizuje.. Podobno MB pisze tylko maile, że plan nie zrobiony - że to chyba wypadek przy pracy - teraz maj zaraz 20 maja a cała sieć sprzedaży podobno około 1 GWh sprzedała - żałosne. Myślę, że jak MB się nie obudzi i nie zacznie zwalniać... to moga jego usunąć za brak planu. Nie którzy myślę by byli bardzo zadowoleni i chyba kontrakty na lewo robią - ale tak to już jest jak jest się niewiarygodnym, bynajmniej dla części osób. Także polecam pracę wszystkich, którzy chcą sobie posiedzieć na stały wynagrodzeniu.
1
gość 2017-05-18 14:18
Dzięki za odpowiedź. Martwi mnie trochę fakt niewypłacania prowizji.. jednak w sprzedaży pracuje się głównie dla prowizji, nie wyobrażam sobie funkcjonowania tylko i wyłącznie na samej podstawie. Mam jeszcze jedno pytanie, czy prowizja należy się również za zrealizowanie planu powiedzmy na poziomie 30%, czy tylko jak się wykona 100%?
1
Andrzej 2017-05-18 15:59
Ja mogę powiedzieć tylko o sobie i kilku kolegach, z którymi spółka się nie rozliczyła za prowizję z 2016r. Od innych słyszałem że też nie mają wypłat za prowizje..Plan musi być zrobiony, ale 30% jak się zrobi to myślę że będziesz miał luz. wczoraj podobno jakiś wolumen wleciał. Myślę, że jeśli będzie MB to wszyscy nadal mogą jechać na luzie. On przez zwolnienie rksa i doradcy teraz się boi robić jakiekolwiek ruchy kadrowe... Ponadto podobno MB chce udowodnić że sieć partnerska działa i dał partnerom baze obecnych klientów... zamiast dać swoim doradcom - i ściema że ciężko baze dać handlowcom
1
gość 2017-05-18 16:10
A jak wygląda wdrażanie nowych pracowników? Są jakieś szkolenia z produktu i samej sprzedaży? Czy na początku jeździ się z kierownikiem? I jak w ogóle wygląda pozyskiwanie Klienta, na zasadzie akwizytorstwa i wchodzenia od firmy do firmy?
1
Andrzej 2017-05-18 18:24
Szkolenia przeprowadzają kierownicy. Sam musisz znaleźć sobie Klientów. Nie ma jak w innych firmach, że możesz mieć umawiane spotkania. Ogólnie super praca ale tylko dla tych których zadawala pensja podstawowa, samochód i święty spokój. No i najlepiej od razu zapisać się do związków zawodowych do Jar Tom.. on nie podpisze zwolnienia doradcy a to jest konieczne:)
1
Maciej 2017-05-19 19:02
Naprawdę wierz mi nie są istotne, to ma na celu tylko nie wypłacenie prowizji zawsze w przypadku rozbieżności w wolumenie powinni wypłacać za ten mniejszy, a nie w ogóle.
1
zdziwiony 2017-05-25 08:11
co byś się chłopie nie zdziwił za Twoja wiarę w Jarosława T "super związkowca" co tylko o swoje 4 litery dba kosztem innych
2
Olek 2017-05-25 21:21
Myślę, że związkowiec będzie miał pole do popisu na początku czerwca.Z tego co słyszałem spotkanie jest specjalnie zrobione w poniedziałek i przed końcem miesiąca, bo co niektórzy raczej otrzymają nie miłą informacje. Jutro jeden z doradców lekko się zdziwi jak spotka się z kadrowymi. No cóż ale nie zapisał się do związków.... Myślę, że MB i rksi zaczynają dbać o swoje cztery litery i zaczynają wreszcie ruchy kadrowe - czas najwyższy bo realizacja planów nie jest za ciekawa...
2
pracownik 2017-05-30 20:23
Biorąc pod uwagę liczbę wypadków w I kw. to chyba powinni oddać tą nagrodę.
2
Alicja 2017-05-31 10:31
@pracownik czy według Ciebie PKP Energetyka nie zasługuje na nagrodę, o której wspomniałam we wcześniejszym komentarzu? Przypomnę, że chodzi tutaj o Złotą Kartę Liderów Bezpiecznej Pracy. Jeżeli tak, to dlaczego? Napisz nam więcej w tym temacie?
Andrzej 2017-05-31 11:03
Z tego co słyszałem MB na poniedziałkowej naradzie zachował się przyzwoicie. Powiedział, że były RKS i dh i pozostali z regionu ciężko pracowali na wynik IV kwartału 2016r. etc.. Dobrze, że nie komentował negatywnie i fałszywie. Plus dla MB.
3
Bogusław Malicki 2017-05-31 21:46
najlepsza praca jaką miałem pracuję 3h dziennie i w dodatku płacą mi za podpisywanie umów z klientami kompleksowymi którzy byli na cenniku standardowym fakt, że na prowizję się czeka pół roku, ale ogólnie jest super bo kompleksami robię cały plan i nikt się nie czepia :)
2
Jabłko 2017-06-01 07:39
To prawda, moja to też najlepsza praca jaką miałem w życiu. Myślę, że nie którzy to nawet 3 godziny tygodniowo nie pracują. Oglądam codziennie raport i nie chce mi się wierzyć, że tak można. Myślę, że nikt nie rusza doradców, bo mamy sztucznie rozbudować sieć i nie ważne że plany są nie realizowane. W innych firmach dawno by co niektórych już wyrzucili.
2
Pomidor 2017-06-01 08:16
aaaaaaaaaaaaaa czyli jak zwalniali to było bardzo źle a jak niezwalnianą jest jeszcze gorzej :) hahaha
Panowie JG, JT, MP ogarnijcie się ...:) czy ktoś wam jeszcze wierzy....
4
Mriusz 2017-06-01 08:21
Olek masz takie świetnie informacje , no to powiedz MB zwolnił kogoś na tej naradzie, masz jakieś wiadomości? ma może JAR TOM dowalił Dyrowi ....?
4
Warszawianka 2017-06-01 09:42
Myślę, że dyro boi zwolniać.... Dlatego fajnie się pracuje, tym bardziej że mam gwarancje:) JT wiadomo że na naradzie się nie odezwie i nikogo nie obroni... kogo mieli zwolnić? Szkoda, że tak późno dowiedziałem się że jest taki fajny portal.
2
Centrala 2017-06-01 20:34
Proszę o nie pisanie na forum o planach doradców handlowych, regionów oraz innych spraw związanych z Departamentem Sprzedaży. Pisanie na forum może być uznane za ciężkie naruszenie warunków pracy m.in utrata zaufania do pracownika.
2
Kandydat 2017-06-06 13:49
Witam Forumowiczów, czy ktoś mógłby napisać o warunkach pracy w Opolu? Jest ogłoszenie i rozważam swoją kandydaturę, jednak widzę, że opinie o PKP Energetyka nie są szczególnie pochlebne...
Alicja 2017-06-06 13:55
@Kandydat jakie stanowisko konkretnie Cię interesuje? Czy piszesz tutaj o stanowisku Starszy Referent - Konsultant Contact Center?
Kto pomoże użytkownikowi @Kandydat poznać więcej informacji na temat pracy na owym stanowisku. Jak wygląda taki przykładowy dzień pracy?
Kandydat 2017-06-06 14:04
Dziękuję @Alicja za doprecyzowanie mojego pytania. Tak, chodzi o to stanowisko. Wszelkie informacje na temat pracy w Opolu będą dla mnie bardzo cenne.
bez roboty 2017-06-06 18:48
A gdzie pozostałe / wcześniejsze / opinie ?
Alicja 2017-06-07 09:27
@bez roboty, jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany, to musiał być on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
Doradca handlowy 2017-06-08 00:34
od grudnia czekam na premie nie wiem kiedy i czy w ogole dostane :(
1
żal.pl 2017-06-08 08:35
To czekaj dalej - na pewno tu uzyskasz odpowiedź. Każdy zatrudniony pracownik ma dostęp do pełnej wiedzy o statusach wypłaty prowizji u swojego RKS i TŚ. To co się tu odbywa z wpisami o prowizji to zwykła farsa.
3
Olo 2017-06-08 21:56
Nie farsa tylko prawda, ja te z nie otrzymałem prowizji za kontrakty za listopad i grudzień - nie mówiąc o tym roku. Kierownictwo myślę, że ma w nosie pracowników i dalej wszystko wstrzymuje. Żal może się przedstaw kim jestes z centrali albo ze wsparcia...
1
Kingsajz 2017-06-09 09:13
Hejkum kejkum Olo ratuj!
1
żal.pl 2017-06-09 12:06
Twierdzisz, że nie dostałeś prowizji (w domyśle nie wiesz czemu - a może wiesz tylko udajesz?). Dlaczego nie zwracasz się że swoim problemem bezpośrednio do osób które wskazalem, tylko wylewasz żale w miejscu nie do tego celu przeznaczonym? Twoim celem jest nastraszenie potencjalnych kandydatów do pracy w tej firmie? Drodzy czytelnicy, czy jak widzicie te wpisy to nie wydaje Wam się dziwne, że pracownicy pytają gdzie ich prowizja za pośrednictwem Gowork? Jest na to odpowiedź - pewnie piszą to byli pracownicy. Ja nie muszę się przedstawiać, za to wszyscy wiemy kto wypisuje te fanaberie pod 20stoma różnymi nickami i robi tu sztuczny tłok.
3
żal1 2017-06-09 12:39
Żal - to prawdopodobnie MB, dlaczego na naradzie nie powiedział że nie wypłacił wszystkim prowizji.. Myślę, że po zwolnieniach pracowników większość się boi upominać o swoje premie... Prawda jest taka, że to nie dotyczy tylko jednego pracownika. Myślę, że jak premie zostaną wypłacone to nie będzie już żadnych wpisów (jak długo można sprawdzac...) ... Dyro i tak chyba jest szczęśliwy że tylko MP złożył pozew ...
1
żal.pl 2017-06-09 13:10
Taaaaak, napewno bardzo się boją upominać o swoje prowizje z kontraktów zawartych zgodnie z procedurami które im się należą :) Niestety nie jestem MB, ale jakiś czas tu pracuję i postanowiłem się włączyć i powiedzieć jaka jest prawda. Namawiam też do tego innych niezdecydowanych, żeby napisali uczciwie jak jest. Prowizje z kontraktów zawartych zgodnie z procedurami są regularnie wypłacane. A dowodem sztucznego tłoku jest to, że ktoś ciągle tu pisze o premii, a premia i prowizja od sprzedaży to dwie różne rzeczy :)
3
Krzysiek 2017-06-09 15:16
Zastanawiam się ile Ci zapłacili za to żeby pisać, że prowizję zostały wypłacone. Dla mnie i nie tylko jeszcze nie są wypłacone. Myślę, że wiesz że się wszystkiego czepiają nawet 1 kWh. zastanawiam się dlaczego plany nie sa realizowane przez doradców - może dlatego że nie którzy potrafią gdzie indziej zarobić bez czepiania się o bzdury. Myślę, że teraz jak zatrudnią więcej doradców to tych co nic nie robią to wyrzucą. Sam wiesz że jak masz gwarancje to nic nie daje. Jak MB będzie chciał to przeniesie do innego miejsca w polsce i tyle będzie. Dlatego kto się odezwie i podpisze z imienia i nazwiska. PKP to już nie spółeczka skarbu Państwa, teraz za pierdołę można zostać wyrzuconym...
1
żal.pl 2017-06-09 15:35
Zapłacili mi Twoją "premię" z listopada w parzystych banknotach żebym to napisał :), dostałem także wyróżnienie, dyplom i karnet do SPA.
2
Eryk 2017-06-12 22:24
Jakieś bzdury , wszyscy dostaliśmy premie i prowizje . Ktoś tu sieje zamęt , a niepotrzebnie.
Beata 2017-06-12 22:31
Masz racje i JG ma ciepło pod D... bo prokuratura podobno prowadzi śledztwo z ramienia klienta o naruszenie dobrego imienia, a to podobno bardzo ważne dla tego klienta bo to szwedzka firma z tradycjami. I Podobno już szukają kto współpracuje z JG i kto go wspiera.
Teżżal 2017-06-13 07:12
Żal.pl dziękuję za Twój apel do niezdecydowanych.
Pracuję w Firmie już jakiś czas i nigdy nie zarabiałem takich pieniędzy jak przez ostatnie dwa lata. Rynek jest trudny. Procedury .... zapraszam do pracy w bankowości. Niestety nie pracuję dziennie 3 godzin, choć bardzo tyle bym chciał :-). Ja i koledzy, których znam pracują zdecydowanie dłużej. Otrzymujemy regularnie prowizję. Sam nie wiem, może przez pomyłkę wypłacają nam to, czego nie wypłacają innym ?
Pozostaje mi tylko sprawdzić przy najbliższej okazji czy serie na banknotach są parzyste czy nieparzyste :-).
Jeżeli ktoś naprawdę chce zarabiać pieniądze, nie boi się ciężkiej pracy, trudnego rynku i .... jest uczciwy, to niech przychodzi. Ja te kryteria spełniam i jestem zadowolony z tego co każdego miesiąca wpływa na moje konto. Tak jak Żal.pl zachęcam niezdecydowanych żeby napisali jak jest naprawdę.
3
Żal 2017-06-13 08:46
Zastanawiam się kto wprowadza ferment. Premie dalej są nie wypłacane. Jeżeli jest tak dobrze to dlaczego nie przedstawiacie się z imienia i nazwiska. Wiadomo, że osoby które są nie zadowolone nie przedstawią się bo mogą zostać zwolnieni. Ja osobiście nie polecam tej pracy jeżeli chodzi o zarobki (na prowizje ja czekam od listopada i nie tylko ja). Jeżeli chodzi o spokój i luzik jak najbardziej. Fajna praca bez zapinki, nie robisz planu i tak na luzie możesz pracować przez rok, podobno dyro boi się zwalniać kogokolwiek dlatego myślę że większość ma wakacje a i tak nic się nie dzieje..
3
żal.pl 2017-06-13 15:10
A Ty dalej o premiach :) Powtarzam prowizje są regularnie wypłacane za kontrakty pozyskane zgodnie z procedurami. Jeżeli jest niezgodność, wypłata prowizji jest zawieszona do czasu naprawienia błędów, co w tym dziwnego? Wszyscy zatrudnieni pracownicy mają pełny dostęp do wiedzy co mają poprawić i gdzie są niezgodności u swojego RKS lub TŚ. Prowizje za zdecydowaną większość kontaktów gdzie nie ma błędów są wypłacane na bieżąco. Dlatego podtrzymuje swoje zdanie, że fermentacji sieją byli pracownicy (pewnie mają swoje powody). Dziękuję, że w dyskusję włączyły się w końcu nowe osoby.
3
Opole 2017-06-16 08:52
Ja z wypłatą prowizji też czekam już długo (nawet prowizje gdzie są małe kwoty do wypłaty są wstrzymywane z głupich powodów). Najgorsze, że za kilka kontraktów w ogóle nie będę miał wypłacone bo taka jest decyzja szefostwa. Osobiście uważam, że nie warto się angażować bo im więcej przyniesie się do firmy to później są tylko problemy. Brak jakiejkolwiek motywacji do pracy, spotkania gdzie mówi się jak to wszystko jest ok, to porażka.. Myślę, że praca jest fajna dla osób którzy chcą pracować dla pensji zasadniczej i którzy lubią spokój. Patrząc na tabelki z planami od kilku miesięcy to ewidentnie widać, że nie którzy powinni już nie pracować. Dyro się boi zwalniać bo wie, że ma sprawę założył mu dh (rks z tego co mówią pozew wycofał) i każdy zwolniony to potencjalny świadek dh. Dlatego super jest bo większość która była na pamiętnej imprezie w Serocku może sobie spokojnie lawirować a szefostwo i tak się boi a zatrudnia handlowców, którzy raczej na siebie nie zarobią. Myślę, że kontrakty kompleksowe spokojnie moglibyśmy robić we wsparciu, a handlowcy powinni zająć się TPa.
3
Zainteresowany. 2017-06-21 22:02
Witam, czy ktoś pracuje w dziale windykacji w Łodzi? Znalazłem ofertę na pracuj.pl i chciałbym dowiedzieć się jak to wygląda od środka.
Andrzej 2017-07-03 21:42
Czy związkowiec powiedział wam że z podwyżkami czekają aż PLK da swoim pracownikom ?
Bo w zakładzie północnym Sopot przewodniczący Marek K. przyznał że tak jest .
A więc pkp energetyka da podwyżki miesiąc później niż w PLK i nieco mniej niż u nich .
1
R.L. 2017-07-05 00:13
Tak czytam i czytam i dochodzę do jednego wniosku. Jeżeli jest tak źle, firma zła, dyrektor zly, kierownik straszny, nie płacą chociaż powinno i nie zapłacą, to się grzecznie pytam: Po jaką .....pracujesz w tej firmie ????? Zwolnij się. Idź gdzie indziej pracować! Ja pracuje w obrocie od roku. Jeżeli mam przesunięcie wyplaty jakiejś prowizji to wiem dlaczego. To ani nie jest tajemnicą ani czyjąś niechęcią. Wypisujecie bzdury! I jeżeli piszą to obecni pracownicy to jest mi za Was po prostu wstyd !
3
Piotr 2017-07-05 08:08
Ja prowizji dalej nie mam od listopada - powody nie do pomyślenia w innych firmach.... Jak słyszę że MB mówi żeby mówić szczerze etc.. to mi się śmiać chce. Myślę, że po tym co zrobił RKS i dh to już nikt mu nie ufa. Dla nie wtajemniczonych lub nowo zatrudnionych, MB nagrywa rozmowy nawet jak ktoś mówi mi coś w zaufaniu. Myślę że każde spotkania nagrywa.
1
R.L. 2017-07-05 09:07
Taaa i rozmowy na telefonach służbowych mamy na podsłuchu i tajne GPS w autach....stek bzur! I oczywiście biedactwo nie wiesz czemu prowizji za listopad nie zapłacili. ŻENADA! Szkoda mojego czasu na pisanie a zwłaszcza czytanie tego. Powtarzam- skoro tak źle to się zwolnij !
1
zainteresowany_pracą 2017-07-05 12:02
Mam pytanie czy w obrocie dalej pracuje człowiek obietnica czyli dyrektor MB?
3
Monter 2017-07-18 19:07
1Brak działającego systemu zarządzania bezpieczeństwem i higiena prac - było kilka spotkań z pracownikami na których nie wiele można było się dowiedzieć a na skargi pracowników nie było reakcji dyrektora. 2.Wzrost ilości niebezpiecznych wypadków. Brak dopuszczających. Zmuszanie do pracy przy SN bez poleceń bo szybko szybko. Praca na PT pracowników bez uprawnień DC i bez osoby która zna PT. Dyrektor który zaatakował pracownika dalej jest dyrektorem i zawsze gdy pojawia się na brygadach jest pytanie czy znowu coś "odwali" a kiedy w jego obecności są przedstawiane problemy zwiazane z bezpieczeństwem to na twarzy pojawia się szyderczy uśmiech. Kierownicy robót są tak zawali papierami i obrabianiem FV że rzadko kiedy kontrolują roboty. Kiedy dyrektorowi mówi się o konkretnym problemie mającym bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo to i tak nie jest to brane pod uwagę bo monter racji mieć nie może.
Elektromonter 2017-07-18 20:45
Kierownicy i pracownicy bhp często próbują coś z tym zrobić ale po rozmowie z dyrektorem szybko odpuszczają bo się boją zwolnienia lub już się poddali bo wiedzą że i tak nic nie działają.
były_pracownik 2017-07-19 14:57
szanowni pracownicy pamiętajcie, że w PKP Energetyce nie liczy się już człowiek, a zysk wy macie zarabiać na emerytury amerykanów i innych ludzi na zachodzie, oni będą mieli 4 krotnie wyższe emerytury niż wy macie pensje harując tutaj, często ryzykując życiem! Taką oto dostaliśmy prywatyzację za PO, sprzedali zyskowną spółkę, funduszowi się to zwróci za 10 lat i będą was doić ile wlezie, w tej spółce to jedynie top 400 ma dobre zarobki, cała reszta tyra za pół darmo, a kierownicy i dyrektorzy cóż mają wam powiedzieć będą siedzieć cicho bo zarobki mają godne.
Zostaw swoją opinię o PKP Energetyka - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP Energetyka