brak logo

PKP Energetyka

Warszawa

Opinie o PKP Energetyka

olek 2016-10-06 14:40
Starasz się o pracę w centrum usług wspólnych w Łodzi? Rozmowa hmmm standard słabe mocne strony, o swojej karierze, przyczyny zmiany pracy, trochę pytań z wiedzy raczej podstawy...sam się zastanawiam czy wziąźć tą pracę ...
Tryk 2016-10-18 16:12
Jak z warunkami na przedstawiciela handlowego? Jest jakaś podstawa, samochód etc?
plk 2016-10-18 20:43
Ludzie ! gdzie Wy pracy szukacie ? Przecież właścicielem jest fundusz inwestycyjny. Liczy się tylko zysk. W tej firmie wymuszano odejścia na PDO. Pracowników zaopatrzono w systemy szpiegujące. Sprawa w Sądzie o nieważność prywatyzacji. Firma bez przyszłości.
47
kadra 2016-10-23 18:27
Inżynier 2,500 do 3000zł max zależnie od premi więc uważajcie
19
sieciowcy 2016-10-23 18:46
W zakładzie północnym jest podobnie myślę że ta reguła dotyczy wielu zakładów ,sekcji tej firmy .
Mam kolegę od niedawna inżyniera tyra jak dawniej .
5
szaman 2016-10-23 18:57
to w Słupsku
Roberto 2016-11-03 22:37
Nie polcam tam pracy. Niskie zarobki, mobbing, kolesiostwo, chamstwo zwierzchników. SZCZERZE ODRADZAM !
43
Ala 2016-11-17 15:31
Jakie zarobki i atmosfera w nowym centrum usług w Łodzi?
jkowalczyk299@o2.pl 2016-11-17 15:37
No właśnie? Ktoś tam pracuje? Co możecie powiedzieć?
Referentka 2016-11-25 16:56
To co pisze pracodawca o firmie jest kłamstwem.
1. Nie jest dynamicznie rozwijającą się i stabilną firmą. Niewywiazywanie się z zawartych umów, brak nowych kontraktów nie zapowiada stabilności. Pozycję ugruntowała dawna PKP Energetyka S.A. A nie ta, która zakupił CVC. Ta ma złą opinię, również na rynku.
2. Nie dotrwacie do końca zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę na czas określony
3. Bardzo niskie i pokrętne, choć jak do tej pory jeszcze stałe wynagrodzenie.
4. Brak jakiegokolwiek rozwoju osobistego i zawodowego.
5. Atmosfera w pracy jak w obozie. Brak kultury i szacunku. Zwykłe chamstwo.
6. Dbałość o warunki pracy i rozwój pracowników to jakieś nieporozumienie. Wyróżniona godłem „Odpowiedzialny Pracodawca – Lider HR” w latach 2011 i 2012) była dawna PKP Energetyka. Obecna zawłaszczyła zarównonazwęjakilaury poprzedniej ! Fundusz inwestycyjny dba tylko o zysk. Zadnej strategii typu „Odpowiedzialność Społeczna Biznesu” – CSR, która zakłada dbałość o zasady etyczne, prawa pracowników, prawa człowieka, otoczenie społeczne i środowisko naturalne nie realizuje. (Wyróżnienie tytułem „Laur Odpowiedzialności” zostało nadane przed zakupem przez CVC Partners).
Dodam, że na PDO podobnie jak odeszła 1/3 pracowników. Stąd ta rekrutacja.
47
byly pracownik 2016-12-01 16:43
Niestety piszesz racje. Nie wroze nic dobrego tej firmie biorac pod uwagę, ze zatrudniają ludzi za smieszne pieniądze i bez doświadczenia (ciecia, ciecia ciecia CVC)
24
elektr. po 25l 2016-12-01 19:54
Parowników wykształconych traktują za wrzodów. Zarobki po 25 latach pracy 2500 zł. na pociągu sieciowym , gdzie podstawowym narzędziem jest młotek , zarabiają 3500 zł do 4500 zł. Same matoły ,pijakii nieuki.
5
M.M. 2016-12-01 23:08
To prawda co napisała referentka. Od czasu kupna przez fundusz CVC uciekła 1/3 zatrudnionych. CVC kupił PKP Energetykę wraz z nazwą i pracownikami jak niewolników i traktuje ich jak niewolników. To co wypisuje na swoich stronach i w udzielanych wywiadach to kłamstwo. Przyczyna odejść pracowników: 1. Niskie zarobki w stosunku do wkładu pracy. Zagmatwane zasady udzielania premii - dostają ją w zasadzie kolesie i rodzinka. 2. Nieprzestrzeganie kodeksu pracy związane z fałszowaniem czasu pracy i wynagradzaniem za godziny nadliczbowe. 3. Mobbing na porządku dziennym. 4. Szpiegowanie za pomocą aplikacji na smartwonach. 5. Chamstwo i brak szacunku dla pracowników ze strony kadry kierowniczej. To tylko wierzchołek góry lodowej...
31
rudy 2016-12-02 19:49
Strajk
21
bobo 2016-12-02 20:22
Po sposobie wypowiedzi to chyba piszesz o sobie...
10
inż.PLK 2016-12-03 09:30
CVC a nie PKP Energetyka / zawłaszczono poprzednią nazwę / przy pomocy zawyżonych planów ustalanych na ul. Hożej w Warszawie przez osoby nie znające specyfiki pracy związanej z kolejnictwem i zapominając lub celowo nie respektując dotychczasowych umów podpisanych z usługobiorcami, narzuca zbyt wielką ilość obowiązków co przyczynia się do patologii na niższych szczeblach. Kierownicy sekcji oskarżają pracowników o niską wydajność, szantażują zwolnieniem lub wymianą na pracowników z Ukrainy. Stąd złe traktowanie, zarzucanie niskiej wydajności, a następnie przywłaszczenie dla swoich pupili i siebie efektów ciężkiej pracy w postaci premii. I tu już zachodzi prawdopodobieństwo mobbingu na szeroką skalę. Zła organizacja pracy i brak umiejętności rozwiązywania konfliktowych sytuacji przez osoby kierujące zespołem pracowników spowodowały takie a nie inne zamieszczane tu opinie. Poprzednie rządy spowodowały, że pracodawcy nie muszą się liczyć z pracownikiem. Tak się dzieje w tej firmie. Wiem - boicie się ujawniać, że jesteście szykanowani, zwłaszcza nie mając poparcia w przekupionych związkach zawodowych reprezentowanych przez tzw. dobrze opłacany czynnik społeczny. Moja rada: nie zatrudniajcie się, a inni odchodźcie na PDO. Zwalniajcie się, szukajcie pracy w PLK, innych firmach, gdzie pracownik za swoją pracę jest szanowany i dobrze wynagradzany. Przypomnijcie sobie historię PNI.
21
plk 2016-12-03 16:15
Do żałosnych pracowników pkp energetyka. Odmomentu kupna przez CVC staliście się zasobami. A więc tanią siłą roboczą do zarabiania pieniędzy dla CVC. Jesteściemięsem armatnim rzucanym do wykonywania wszelkich prac które pomnożą majątek przyszłych emeryów zarównożydowskichjak i czarnoskórych. Nie żal mi wasbo siłą strajkuprzed wyborami mogliście zatrzymać tą prywatyzację do wyborów. Było was 7 tys. Ogromna siła. Jednak pozwoliliście waszym '' zwiazkowcom" dogadać się z przyszłym nabywcom. Dzięki temu oni mogą spędzać wakacjew USA, a wy możecie jechać na weekend nad zatłoczony Bałtyk. Bo w urlop pracujecie zdobywajac pieniądze na podręczniki do szkoły dla swoich dzieci. Wasi związkowcy w podziękowaniu za taki sprawiony wam los podarowali byłemu prezesowi zdrajcy szablę. Tą szablą powinien on darczyńcom ściąć glowy, a sam popełnić harakiri. Więc zapraszam was do PLK bo rozpoczyna się akcja zima i śnieg zaczyna popadywać. Zostaliście odsprzedani na ten czas jak dawniej niewolnicy na targu. Schowajcie swoje wykształcenie i uprawnienia w d...ę, zróbcie ciepłą herbatkę w termosie, załóżcie ciepłe ubranka robocze i do odśnieżania !. Pozdrawiam.
19
energetyk 2016-12-04 09:24
do @inż.PLK- obyś chłopcze doswiadczył podobnego traktowania i po tym co napisałeś życzę tobie jak najgorzej, a jeśli naprawdę jesteś inżynierem to potwierdza się fakt ze na PKP na kierowniczych stanowiskach pracują tacy jak ty własnie z takim podejściem do pracowników na robotniczych stanowiskach. Potwierdzasz arogancję ludzi na stanowiskach. Pracuję na PKP prawie 40 lat i na takich jak ty patrzeć nie mogę. Możliwe ze jesteś jednym z tych co odeszli ( oczywiście zza biurka) w dobrym czasie z PKP Energetyki do PLK biorąc bardzo duże odprawy pieniężne a teraz odgrywasz się na Energetyce? Znam wiele takich przypadków, ale tylko cwaniacy w krawatach mogli sobie to załatwić. I tacy jak ty swoją mentalnością i sposobem prowadzenia firmy doprowadzają do takich sytuacji jaka dotyczy Energetyki kolejowej. Najważniejsze to gadzeciki , komputerki, tablety, szpiegowanie pracowników smartfonami a sama praca to tak jak ktos wczesniej napisał- fałszowanie kart pracy, praca ponad godziny wynikające z umowy o pracę, premiowanie na dziwnych zasadach, kolosalne angaże kadry kierowniczej ktora niedawno przeszła na kontrakty( każdy naczelnjk sekcji i wzwyż a kontrakt to cztery średnie krajowe) a pracownicy mają teraz dostać po 80 zł brutto do grupy. Jesteś bezczelna gnidą jak cała śmietanka za biurek na PKP
21
elektryk 2016-12-04 20:46
Jeżeli chcesz odgarniać śnieg w rozjazdach w miłej atmosferze to aplikuj !
29
Lolek 2016-12-08 17:39
Za podawanie kluczy to chyba dużo na początek za 20 lat jak będziesz pisal powiadomienia do dyżurnego ruch jakimi torami w stacji ma jezdzic w czasie zamkniecia i przez jakie przejścia rozjazdowe gdy jak będziesz dopuszczającym to znaczy musisz wylaczyc napiecie w stacji i do puścisz brygadę do pracy jak będziesz miał uprawnienia kierownika pociągi uzgodnisz jazde po stacji po torach gdzie będziesz pracowali odpowiednich przjsciach rozjazdowych będziesz miał uprawnienia spawacza elektrycznego i gazowego to w tedy może zarobisz 2700 zl do reki pozdrawiam wszystkich pracowników PKP ENERGETYKA.
8
Spec elektromonter 2016-12-23 19:28

ja pracuje tu 8 lat i zaczynałem w brygadzie energetycznej. rękawów sobie nie wyrwałeś (kiedyś). zarobki na początku słabe ale po 8 latach tez szału nie ma. 2 na reke, ale na kursy wysyłają wiec zle nie było. Pracowałem na Gis (Inwentaryzacja majątku ) totalny rozpi....ol. Kierownik ma najlepiej spycha wszystko na zastępce. Racja sa tu ogromne układy i jak palec trzymasz prosto to wysoko zajdziesz. Biorę PDO i spadam .AMI to po do żeby nastawić sie tylko ma sprzedaż energii i zostanie sama dystrybucja. Nie startują w przetargach. Szkoda tych ludzi co pracują tam 40 lat i zostaną bez pracy. Kiedyś bym polecił tą firmę teraz.... Nie warto chyba ze cofną prywatyzacje.
12
tadziu vel mareczek 2016-12-31 13:24
Najlepsi ludzie odchodzą na PDO lub za darmo.
5
edmundo mistrz brazylkijskich uników 2016-12-31 13:28
hahaaaa jestem po 25 latach na niskim stanowisku o przepraszam ostatnio gość p[o studiach się zwolnił bo nie wytrzymał tego syfu ateraz tadfziu interesuje się pracą. Mareczek może lampy obejrzymy.
2
pol 2017-01-06 14:24
ale bzdury ! jesteś podstawiony! to jest syf a nie praca !
2
Timaj 2017-01-24 12:01
Głupcze!!!
Doradca handlowy 2017-02-04 19:01
Pracuje jako doradca handlowy i jedyne co mogę powiedzieć to atmosfera była ok, wszystko na luzie Kierownicy Regionalni bez zapinki. Jednak w styczniu zwolnili jednego RKSa który robił największe plany i marże i atmosfera zrobiła się nie ciekawa. Dyrektor ds. sprzedaży MB podobno nagrywa każdą rozmowę z pracownikami i zarządem - tak powiedział mi kolega z regionu piątego że Dyrektorowi nie ma co ufać i że podobno RKSa zwolnili przez rozmowy w 4 oczy z Dyrektorem - zero zaufania (jeżeli to prawda to nie wiem czemu jeszcze dyro jest na stanowisku i co na to zarząd...). W lutym ma się to wyjaśnić na naradzie rocznej.. Od tamtej pory wszyscy zastanawiają się czy robić plany bo jak za dużo do wypłaty prowizji to zwolnią zamiast wypłacić... Ponadto zarobki jako podstawa są ok, samochód tylko do użycia służbowego, chyba że ktoś zrobi plany - nie za wysokie to można korzystać prywatnie... Wynagrodzenie za prowizje nie jest wypłaca regularnie - czepiają się każdego szczegółu aby tylko nie wypłacić. Dużo osób zastanawia się nad odejściem. Teraz jest akcja lojalizacji klientów kompleksowych, to jeszcze da się zarobić ale później lepiej odejść.
7
warszawiak 2017-02-07 14:42
Faktycznie atmosfera jest fatalna w Departamencie Sprzedaży, wszyscy zaczeli się bać podsłuchów, po zwolnieniu RKSa, którego podobno nagrywał Dyrektor Sprzedaży Mirosław B. Każdy teraz na każdego uważa, mój RKS powiedział że to była specjalna prowokacja zrobiona przez Dyrektora ale ... Jak zapytaliśmy się czy on nas podsłuchuje to powiedział, że nie bo co miał powiedzieć. Poza tym ceny za wysokie i strasznie długo czeka się na prowizje jak wogóle się dostanie.... Jak przedmówca również uważam, że czepiają się wszystkiego aby nie wypłacić prowizji. Podobno Dyrektor Mirosław B. kazał Tomaszowi Ś szukać wszystkiego aby tylko była możliwość nie wypłacenia prowizji. Ponadto wszystkie duże kontrakty specjalnie są wstrzymywane bo Dyro boi się podpisać plik prowizyjny i iśc z tym na zarząd. Co do samochodów - toyoty yaris Jak ktos zrobił plany na poziomie 50% to przysługuje benefit na jazdę prywatną... Ogólnie nie polecam pracy jak ktoś chce zarabiać wysokie prowizje. Ogólnie teraz każdy się boi, bo jak za dużo będzie do wypłaty to Dyr. będzie wolał zwolnić niż wypłacić prowizje.
8
Kuki 2017-02-07 19:46
Długo się zastanawiałem czy napisać swoją opinię na temat pracy doradcy handlowego, ale widzę, że pare osób mnie ubiegło. Otóż to wszystko prawda prowizje nie są wypłacane celowo, pozytywnie przechodzą tylko kontrakty o niskich wartościach, a w pozostałych czepiają się dosłownie wszystkiego mimo, że umowa dawno weszła w życie później się okazuje, że nie zdąrzyli sprawdzić i tak czekamy kolejny miesiąc i kolejny czyli znany numer, aby nie wypłacić. Prawdą też jest, że osoby, które miały bardzo duże kontrakty i marże do wypłaty zostały zwolnione i nikt nie wie z jakich powodów(no może poza Dyrektorami B i S.). Na spotkaniach zarząd zawsze podkreślał, że prowizje będą wypłacane, bo skoro doradca zarobi jakąś tam kwotę to firma i tak zarobi 5 razy więcej(tylko po co wypłacać skoro lepiej zwolnić). W grudniu na spotkaniu całego departamentu sprzedaży jeden z dyrektorów pijany chodził i powtarzał, że zwolni kilka osób, wszyscy myśleli, że żartuje, a jednak to wszystko się sprawdziło i pewnie już wtedy postanowili. Na miejsce zwolnionego kierownika dyrektor B. ma oczywiście nagraną osobę z jedynie słusznej firmy, także rekrutacja to tylko fikcja.
7
ślązak 2017-02-07 22:21
Mało kiedy tu jestem ale faktycznie wieści roznoszą się jak na wiosce.. z tego co wiem to RKS ze Szczecina zawsze dużo gadał i to nie po myśli Dyrektora MB - widac to było w szczególności na naradach. Wszyscy rksi wychwalali a rks ze szczecina jak chciał prawdę powiedzieć o cenach i o nie etycznych działaniach wobec klientów to MB go uciszał... Teraz go zwalnił bo się przestarszył że wyniki zobaczy zarząd (konkurencja dla mało zdolnego dyrektora, który nigdy nie zarządzał a zarząd nie miał kogo wziąć....). Też słyszałem że rks i dh miał otrzymać wysoką premię dlatego woleli znaleźć powód... Jedno co dobre, że ten RKS nie przyjął porozumienia rozwiązania stron a poszedł podobno do Sądu o przywrócenie do pracy i odszkodowanie. Dyrektor MB podobno nagrywa każde rozmowy telefoniczne z dh i rksami oraz z zarządem (jak to wyjdzie to będzie miał sprawę karną). Podobno zwolnienie było za przekręt w trakcie negocjacji z dużym Klientem, gdzie PKP zyskała olbrzymią kasę... Prawda jest taka, że planów większość nie robi bo lepiej sprzedać kontrakty na zewnątrze gdzie nikt się nie czepia wolumenu i gdzie kasa jest od razu... Dyrketor MB nie mówi nic zarządowi jaki wolumen został zrobiony. Prawda jest taka że 99% wolumenu zostało zrobione na komplekówkach a TPA leży... Teraz dali nam resztkę kompleksów to trochę pracy będzie a póxniej samo dno przy tych cenach... Super mają ci dh którzy są na gwarancji zatrudnienia, ale to jesze dwa lata a póxniej im dadzą podziękowania... Fakt na naradzie w grudniu dyrektor S. zwalniał dużo osób a dyrektor MB nie zaprzeczał.. co gorsza TS mówił że traktuje doradców i RKSów jak mniej niż zera... Ja wiem jedno pracuję , nie robię planów kolejny miesiąc i tak na luzie sobie siedzę:) dyrektor MB nie potrafi wpłynąć ani wymóc nic od dh.. Nie wiem czemu zarząd jeszcze trzyma MB, który nagrywa wszystkie rozmowy z pracownikami i zarządem. TS zarząd powinien zwolnić za Serock za gadanie o zwolnieniu i zerach dh.. Na razie siedzę i się śmieję, kasa co miesiąc, samochód, karta flota, zastanawiam się czy przedłużą umowę na czas nieokreslony... Ogólnie nie polecam, chybaże ktoś szuka pracy na pensje zasadniczą. prowizji nie ma się co spodziewać bo i tak nie wypłaćają.
5
Gabi 2017-02-08 19:03
Dyro MB i TS to ludzie z dużymi ambicjami, tylko nic poza tym. Fakt jest taki, że wypłaty nie ma, premie to jałmużna. Wypłacają jakieś grosze a duże prowizje są zablowkowane.. Atmosfera po zwolnieniu RKSa ze Szczecina stała się obrzydliwa. Każdy boi się cokolwiek powiedzieć bo nie wiadomo czy nikt nie nagrywa. Mój RKS też mówił, że RKS ze szczecina zwolniony został za jakąś rozmowę, którą nagrał MB. Wstydź się MB (już nikt Ci nie zaufa i nie opowiadaj bajek na naradach bo się rozśmieszysz, jesteś już niewiarygodny). Zarząd czeka nie wiadomo na co, ciekawe czy zwolnią MB i TS. Na naradzie też słyszałam jak ST zwalniał kilka osób i obrażał doradców i RKSów- za to sam TS powinien odejść z PKP. Myślę, że Zarząd jak się dowie to nie będzie ich trzymał. Trzymam kciuki za RKSa i żeby przywrócili go do pracy i wypłacili mu odszkodowanie.. Poza tym praca ok, tylko problemy z wypłatą...
6
przedstwiciel 2017-02-16 10:03
Pracowałem z RKS ze Szczecina był moim przełozonym, i różnie bywało raz lepiej raz gorzej. Ogólnie jak odzszedłem to obiektywnie patrząc na pracodawców których miałem to muszę przyznać że z JG pracowało się dobrze. Jak cokolwiek potrzebowałem zawsze załatwił, jak potrzebował ktokolwiek wyjść wcześniej z pracy też nie było problemu. Jak się wkurzył bo nie lubił jak ktoś robił po nie jego myśli... , to w ten sam dzień albo na drugi dzień starał się aby zapomnieć o wszystkim i dalej było ok. Faworyzował zawsze dwie koleżanki i kolegę ale rozliczenie zawsze było dla niego najważniejsze... Jak odchodziłem to różne miałem myśli na temat RKSa, teraz po czasie, życzę mu by wygrał w sądzie z korporacją.
4
Alicja 2017-03-01 12:24
Czytaliście? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,99137,wywiad-marian-szczesniak Ja się dowiedziałam, że w rekrutacjach aktywnie biorą udział studenci i absolwenci, którzy mają takie same szanse na wygranie rekrutacji jak inni uczestnicy. Brzmi zachęcająco? ;)
Jarek 2017-03-02 10:31
Ten wywiad to z 2015r. Bał Dyrektor Szcześniak nie jest juz Dyrektorem. Ponadto po prywatryzacji spółki ludzie już się nie liczą w tej firmie. Płacę średnie na prowizje ze sprzedaży energii trzeba długo czekać, jak wogóle się dostanie, bo bardziej wolą zwolnić niż płacic..
2
Alicja 2017-03-02 10:43
@Jarek, przykro mi, że masz takie odczucia. Jeżeli chodzi o zarobki, to trzeba pamiętać, każdy ma inne oczekiwania :)
Jarek 2017-03-02 14:59
ALicjo@ wiem że w Centrali zarabia się wiecej, ale czemu nic nie napiszesz co Dyrektorzy MB i TS robią z prowizjami dla RKS i handlowców. Od kilku miesiecy nie ma wypłacanych premii. Dyrektorzy kazali czepiać się wszystkiego aby nie wypłacić prowizji (jeden RKS i doradca za to że zarobili full kasy dla Spółki, w nagrode zostali zwolnieni bez wypłacenia prowizji a teraz strach jest dużo zarobic dla Spółki aby nie zostać zwolnionym - myślę że większośc juz sprzeda kontrakty na zewnątrz...). Ponadto dyrektorzy obrazili wszystkich doradców i RKSów na spotkaniu integracyjnym w Serocku. Dyrektor TS powiedział m. in. że dla niego rks i doradcy w hierarchii są poniżej złodzieji...i pedofili.. Jak wszystkich Dyrektor zwalniał.... Będę świadkiem w sądzie u RKSa i ciekawe co wtedy powie dyrektor i jak zareaguje na to Zarząd. W sądzie nikt nie bedzie klamał bo dobrze wszyscy wiedzą że RKS się przygotował na kontratak... Czytałem pozew RKSa i będzie dym. Mam nadzieję, że dyrektorów zwolnią. Jak nie to sam poinformuje, istwana, cande , krawczyka, obłoja oraz media co się dzieje w spółce. Dla mnie to po zmianie właściciela Spółka wogóle się z ludźmi nie liczy... mam tylko nadzieję, że RKS wygra w sądzie i będzie to nauczka dla podejmujących decyzje osób. Dobrze, że w sądach pracownik w starciu z korporacją może liczyć na przychylność a tu zwolnili RKSa i handlowca, którzy nigdy nie mieli nagan etc... Rks otrzymał propozycję rozwiazania umowy za porozumieniem stron a z handlowcem nawet nikt nie porozmawiał - został zwolniony nie wiadomo za co..
4
Alicja 2017-03-02 15:06
@Jarek nie mogę napisać nic w tym temacie, ponieważ nie jestem pracownikiem PKP Energetyka, dlatego nie mam takich informacji. Jeżeli to prawda, to trzymam za Was kciuki.
1
Piotr 2017-03-02 15:12
Jeżeli chodzi o Zarząd (który na pewno został wprowadzony w błąd przez MB i TS) i Dyrektora Szcześniaka i Walczaka to są ludzie na poziomie. Jednak jeżeli chodzi o MB i TS to zostali dyrektorami gdzie wcześniej nie mieli pojęcia o zarządzaniu większa ilością ludzi. Pracując tyle lat nigdy żaden przełozony nigdy przy mnie nie porównali publicznie pracowników do ped. i złodzi - również jestem świadkiem tego zdarzenia w Serocku. Trzymam kciuki za Mateusza i rksa..
3
Alicja 2017-03-02 15:47
Dla zainteresowanych firma poszukuje kandydatów na stanowiska Młodszy Specjalista ds. obsługi kadrowo-socjalnej, Młodszy Specjalista ds. naliczania wynagrodzeń, Ekspert ds. badań i rozwoju.
MajaCentrala 2017-03-09 12:52
Zaczęło się dziać, zarząd szuka w nowego dyrektora ds. sprzedaży , dyrektor główny już jest wybrany i ma się przyuczać do końca czerwca.. Jak się nowy dyrektor wdroży wtedy podziękują MB, a powodów na dyrektora będą mieli wiele i na TS też się znajdą.
3
Alicja 2017-03-09 13:05
Wiedzieliście, że PKP Energetyka została wyróżniona Złotą Kartą Liderów Bezpiecznej Pracy? ;) Tutaj możecie dowiedzieć się więcej - http://www.pkpenergetyka.pl/Aktualnosci/PKP-Energetyka-wyrozniona-Zlota-Karta-Liderow-Bezpiecznej-Pracy
Marcin 2017-03-17 14:24
No i mamy podwójne standardy w PKP Energetyce. Jak zwolnić Rksa i doradcę handlowego to wystarczy napisać pismo o rozwiazaniu umowy z art. 52 (nie mając dowodów - nie rozmawiając z pracownikiem). Jak zwolnić dyrektorów to powołuje się do zbadania zdarzenia komisję etyki. Poniedziałek będzie sądny dzień dla TS, jak będzie kłamał to wyleci (jeden z przepytanych dzisiaj RKS-ów zeznał na komisji co innego niż w środę (widocznie się wystraszył, że rks ze szczecina ma nagrania na słowa TS. W poniedziałek na 14:00 zostali zaproszeni na posiedzenie komisji RKS JG i dh MP. We wtorek dyrektorzy PM i KS. Sprawa zaczyna być ciekawa, wszyscy którzy są zamieszani w tą sprawę - pamiętajcie mówcie tylko prawdę.. Uważajcie abyście przez TS i MB nie wyladowali na zielonej trawce...
4
monter 2017-03-22 18:06
Jeśli w najblizszym czasie nic się nie zmieni na lepsze ( co jest mało prawdopodobne) wielu starszych pracowników mających wypracowany stały zasiłek przedemerytalny( lub będa mieli za krótki okres)będą po prostu uciekać nawet decydując się na niecałe 900 zł tego zasiłku. Praca w tej firmie staję się pracą w obozie koncentracyjnym. Za michę soczewicy i kromę chleba. Stres jest niebywały. Nikt z kierownictwa nie liczy się z szarym pracownikiem. Wycisnąć jak cytrynę i na śmietnik. Arogancja i bezczelnośc kadry kierowniczej osiąga zenit. Jesli na jesień ma ruszyć Muza 2 to może być taka sytuacja że nie będzia miał kto to robić bo ludzie będą się zwalniać. I to masowo. Dziwię sie młodym pracownikom że jeszcze siedzą w tej pożal się Boże firmie bo za moment wszyscy będą pracować w delegacjach za podstawową pensję. Starym robolom się nie dziwię że czekają na ostatnią chwilę bo po 30-40 latach pracy w tej firmie ciężko samemu odejśc ( i na tym bazuje kierownictwo)ale młodym już tak. Za granicą zarobią cztery razy tyle pracując duzo mniej, bezpieczniej i w cywilizowanych warunkach. Jedynym ratunkiem dla pracowników jest przejęcie firmy przez PLK co raczej jest tylko marzeniem choć takie słuchy chodzą.
2
Mareczek 2017-03-23 11:30
Szukam pracy i jak czytam wasze wpisy o PKP energetyka, to nic tylko się zwolnić.... nie wiem ile osób się samodzielnie zwalnia, ale jakbyście popracowali w PGE to zobaczycie, że wasza firma to jest cud miód....
4
Gorszy sort 2017-03-23 23:02
W bufecie podobno widziano Mariana, że kupował kefir i ogórki, to będzie miał sr.......
4
Klaus 2017-03-23 23:08
Pamiętacie te czasy jak trzeba było robić w soboty ? to masakra była , teraz jest fajnie bo w piątek juz jest łikend, tylko nasi z pogotowia i dyspozycja robią 24h, ale kasa za to jest.
3
janek 2017-03-24 06:41
a słyszeliście że mają być nowe samochody, toyoty super ja już się cieszę. fajnie jest pomykać nowiutkim autem...
3
Alicja 2017-03-27 11:05
Poznaj PKP Energetyka bliżej! http://www.pkpenergetyka.pl/O-PKP-Energetyka/Kariera/Szkolenia-i-rozwoj "Nieustannie inwestujemy w naszych pracowników finansując lub dofinansowując szkolenia, warsztaty, seminaria, kursy językowe, czy studia podyplomowe, studia wyższe, aplikacje radcowskie oraz MBA." - więcej informacji znajdziecie w linku powyżej.
1
Ślązak 2017-03-29 12:59
Proszę Was napiszcie komu takie dofinansowania były dane - myślę że to jednostkowe przypadki. Szkoda, że nie wypłacacie prowizji za zdobyte kontrakty. Nie wiem ile można czasu je sprawdzać i się domagać, jutro napisze maila do związków zawodowych i do prezesa bo to zaczyna być denerwujące... Może wreście ktoś ruszy coś z prowizjami.
1
Scyzoryk 2017-03-29 14:13
Super, że ktoś to pisze i domaga się prowizji. Ja jutro wyślę maila do Państwowej Inspekcji Pracy, bo to już zaczyna być.... Ja czekam na prowizje za kontrakty zdobyte w listopadzie i grudniu. MB I ST powinni spalić się ze wstydu... Czy nie ma lepszych ludzi na dyrektorów? Czy wreście Zarząd podejmie jakieś decyzje, to wszytsko jakaś jedna wielka żenada...
1
Białowieża 2017-03-29 15:21
MB i ST , proszę dajcie znać kiedy będzie wypłacona prowizja. Czy na święta będą pieniądze za prowizje. MB jak nie chcesz wypłacić prowizji to powiedz na forum lub RKS-om o co chodzi. Kolejny miesiąc mija a ja nie wiem czy za ostatni kwartał będzie wypłata prowizji. Pisze nie tylko w swoim imieniu... Zwiazki Zawodowe bo do Was apeluje, może wstawicie się za osoby którym nalezy się prowizja, nie chowajcie głowy w piasek bo to już wstyd...
Zostaw swoją opinię o PKP Energetyka - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP Energetyka