brak logo

United Beverages S.A.

Toruń

Opinie o United Beverages S.A.

lolo 2011-01-20 19:42:46
a bardziej konkretna odpowiedz?
robin 2011-01-22 02:45:00
z konkretnym podejściem firmy do pracownika to bym się nie zapędzał.... - na palcach obu rąk nie policze ile razy zostałem wydymany przez firmę. Janus o dobrych ludzi naprawdę dba- ale praca ciężka. Z autami może być różnie zależy co Pan samochodzik wymyśli- flota firmy liczy samochody 2-osobowe i 4-osobowe. Telefon ma limit ale swobodnie się w nim mieściłem.O ile pamiętam 200 zł. Jakieś jeszcze pytania??
anonim 2011-01-23 09:37:41
a może słyszeliście coś na temat zatrudnienia na terenie Łodzi. na pracuj.pl szukają ph na teren LODZI NAPISZCIE JAK COŚ WIECIE PROSZE
Stary Wyjadacz 2011-05-19 00:39:18
Pytanie do doświadczonych obecnych PH Janusa - jak wygląda sprawa tych lojalek? Zastanawiam się nad pracą w jednym z nowootwartych oddziałów, perspektywa "lojalności jednej firmie w branży" - na niewiadomo jaki okres jest absurdalna. Obecnie pracuję w branży ale w tej firmie obowiązuje jedynie tajemnica do momentu rozwiązania umowy. potem jesteś "wolny ptak" i jak jesteś dobry to próbuj sił gdzie indziej. Czy to wymóg dla wszystkich pracowników? Z tego co wiem to proponują jakieś 2300 netto na wejście na 3miesiące "ochronne" a potem 1700 brutto podstawy i reszta z premii ... - jak się wczytywałem w poprzednie posty to są spore rozbieżności między ;)... 4tys a 2tys. Z góry dzięki za info. Pozdrawia [usunięte przez moderatora]
Jolka 2011-05-20 15:31:51
A nie lepiej przyjść do Janusa na rozmowę i zapytać kompetentną osobę, zamiast pytać o opinie frustratów z forum?
Stary Wyjadacz 2011-05-26 21:29:49
Można i tak i tak ... ale słuchania dyrektorskiego lania wody -jak to u nas wszystko jest 'och i ach' mam już trochę dosyć. Zdążyłem się przyzwyczaić do takich czarusiów i w związku z tym wolę usłyszeć bardziej nagą prawdę - od tych z"z dołu". I Dzięki za wyrozumiałość.
zapracowany 2011-05-31 01:17:44
wszyscy [usunięte przez moderatora] na swoją wypłatę dlatego nie ma czasu się wybebeszyć... ;)
zniesmaczony 2011-06-15 15:30:28
Pisanie o pracy ph na Bydgoszczy chyba nie było na miejscu. Pożyjemy, zobaczymy.
anonim 2011-07-07 22:09:04
Szkoda że [usunięte przez moderatora] nie otworzy oczu i nie zdegraduje Cię [usunięte przez moderatora] do PH. Wiele lat temu wykazałeś się a teraz sorry ale nie poradziłbys sobie...W sumie kompromitacją jest przesunięcie z Prezesa na Vice Prezesa.....
[usunięte przez moderatora]
anonim 2011-09-21 00:08:09
a jak wyglada tam praca w marketingu? jaka jest atmosfera i kasa?
zalamany 2011-10-22 12:22:02
Praca w janusie to porażka życiowa w moim przypadku!!! Brak własnego transportu, ceny do kitu!!!! Jedna z gorszych firm na rynku alkoholowym!!!! Odradzam prace w tej firmie ja niedługo z spadam z tego [usunięte przez moderatora]
1
załamany 2011-10-22 12:31:10
Druga sprawa to kasa jaka płacą. Na początku oczywiście pięknie żeby tylko do nich przejśc a pózniej zapomnijcie naiwniacy ze zarobicie godziwe pieniądze:-)))Produkty własne każą sprzedawac a kto by chciał miec takie coś na sklepie:-)))) Zabawna firma:-)))))[usunięte przez moderatora] Dajcie sobie wszyscy siana z ta firmą...
mm. 2011-12-12 13:10:04
Chciałem wysłać CV, ale widzę, że raczej nie warto.
tenio 2011-12-21 21:42:54
ogólnie nie jest źle jako przewoźnik. Z przelewami nie ma problemu dzień przed terminem przelew dokonany elixirem ok. Wnerwia mnie szufladkowanie ludzi (nie jesteś z rodziny nie masz auta kupionego przez janusa pomaż o tym abyś zarobił jak inni panowie) Wnerwia mnie też ciągłe gadanie zwalniamy przewoźników zostajemy przy tobie i przy kilku innych przewoźnikach a tymczasem pan wilce narzekający że z janusa nie da się wyżyć, tylko z jego ładunków powrotnych mówię tu o [usunięte przez moderatora] mam nadzieje że po nowym roku nie pójdzie do zarządu i znowu nie będzie płakał że nie ma pieniędzy i potrzebuje a następnie chce z monopolizować janusa. Nie wiem jak inni ale takiemu czemuś mówię nie
heniek 2012-01-16 09:52:01
Janus nie jest zły , ale widac golym okiem ze cos tam na górze nie halo!
marek 2012-01-25 21:13:24
Nie ma co sie obrażac i napinac na Janusa! Firma jest po prostu nastawiona na sprzedaz swoich produktów i tyle i jesli je sprzedajesz to zarobisz a jesli nie masz rynku pod te produkty to firma nie dla ciebie kolego czy kolezanko. Faktycznie na początku płaca w miare ok. ale pożniej to śmiech. Janus powinien postawic na sprzedaz swoich produktow i wycofac sie z reszty bo jest słaby z reszta asortymentu!!!! Dobre pieniądze zarabia tylko paru ph a reszta to zapomoga:-))) Słaba firma-odradzam!!!
1
absolwent 2012-02-02 21:41:31
od kiedy na stanowisku jest [usunięte przez moderatora] to spada populacja firmy ma swóje sklepy i tylko doi firme a tak nie powinno być ja kiedyś robiłem duże zakupy w firmie ale [usunięte przez moderatora] spadek sprzedaży myślę że warto pomyśleć nad zmianą a większość klientów powróci najlepszy PH [usunięte przez moderatora]
1
mały 2012-02-06 12:07:23
Ludzie nie zawracajcie sobie głowy tą firmą! Cały czas kłamią!
obserwator 2012-02-17 19:12:53
Macie racje pan [usunięte przez moderatora] niezle doi janusa. Mam nadzieje ze te brudy wkońcu wyjda na światlo dzienne i zaplaci za wszystko co przygarnoł na swoje sklepy!!!
były pracownik 2012-03-12 21:36:01
Uwaga do obecnych ph firmy janus!!! Jezeli masz zamiar sie zwolnic to droga koleżanko czy kolego nie licz na duże pieniądze za urlop bo to ze sie zarabiało po 2800 netto co miesiac to nic bo i tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y zapłacą od najnizszej krajowej!!! Piekne umowy dają w tej smiesznej firmie-1500 brutto:-) Transport-padaka! Palmtopy to istna kpina-chodza kiedy chca,taka niby duża firma a takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] daje swoim ph,Na kartkach trzeba pisac jak nie ma zasięgu a jak juz zasięg jest to tez nie wiadomo czy zatrybi;-) Drogie koleżanki i koledzy odradzam tą firme bo są po prostu słabi i tyle w tym temacie!!!Myśle ze nikogo nie obraziłem bo nie o to mi chodzi a o to żeby napisac prawde!
Była z Łodzi 2012-04-01 22:46:26
Cała prawda o Janusie tu wypływa na światło dzienne. Już trochę temu tam pracowałam i widzę, że się nic nie zmieniło.
Grobleski 2012-04-12 20:26:33
firma tragedia, nie szanuja nikogo, najdrozsza firma na rynku, zawsze na samym koncu, zero organizacji, beznadzieje zarobki, nie polecam
3
zawiedziony 2012-04-14 15:01:01
Szczera racja jak siedzisz cicho i [usunięte przez moderatora] to jest ok , nie można miec własnego zdania; będąc na spotkaniu z [usunięte przez moderatora] straciłem zaufanie do tej firmy ; nie wiem jak określic człowieka na takim stanowisku który nie potrafi dobrac słów w czasie swej wypowiedzi . Teksty typowe z rynsztoku takie jak [usunięte przez moderatora] uwłaczają godnosci tego człowieka , firmy którą reprezentuje, ale co się dziwic takie prostactwa wynosi się z domu.

Proszę Pana proszę pomyślec na przyszłosc może jakis kurs by sie przydał od autoprezentacji i wizerunku , bo to co Pan reprezentuje w tej chwili to tragedia i to [usunięte przez moderatora], co za kraj......
DUCH - AM 2012-05-21 00:34:52
Od dawna czytam to co tu sie dzieje... MÓWCIE co chcecie ale kto jak mowi - o nim samym świadczy...jak pracuje tak wynagradzany jest, jezeli zle wam może pośredniak będzie Waszą ostoją. Wiem jedno!!! wielkość zrealizowanej przez Janus S.A. sprzedaży za 2011 rok pozwoliła NAM znaleźć się w tym gronie. „Polityka” sklasyfikowała nas na 406. miejscu, „Rzeczpospolita” – na 487.
Pytan wiecej nie zadaje, a jezeli nie pracujecie a dołki kopiecie to szacunek dla tych co Was [usunięte przez moderatora]
Pozdrawiam
1
baba 2012-06-03 17:05:43
faktycznie janus znalazł się rankingach polityki i rzeczpospolitej na premiowanych miejscach. duże uznania dla wszystkich pracowników i ich pryncypałów. w ciężkich czasach i mocnej konkurencji eurocas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobiliście bardzo dobry wynik.
użytkownik Corsy 2012-08-19 02:22:43
Ktoś wie co z nowymi autami....są, będą, -czy można będzie kupić swój używany dotychczas...
on 2012-12-06 17:20:05
Narzekacie a nie macie na co ja zarabiam 2500 zl a jestem zadowolony z pracy kierowcy.
1
prac 2013-05-08 21:47:29
uwaga na firme Janus,
przedstawiciele biora kase na kp, przyjmuja zamowienia a pozniej ktos z gory zakazuje realizacji wysylki. A pracownik sie tlumaczy za marny grosz
[usunięte przez moderatora] z czlowieka robia, [usunięte przez moderatora]
1
lolo 2013-06-25 10:39:25
są premie, jak se wypracujesz
ja 2013-09-08 10:31:24
Witam, napiszecie coś o konkretach jaka podstawa, auto, gps itp.
1
Niemniec 2014-03-09 23:29:16
witam tak sobie siedzę na tym forum szukając opinii o innej firmie i postanowiłem sprawdzić co ludzie piszą o Janusie i co oczywiście jak wszędzie same złe opinie bo pewnie każdy by chciał dostać 5000 zł za nic nie robienie opinie wcześniejsze co jak sadze pisali byli handlowcy co narzekali na pensje odp jest prosta trzeba umieć sprzedawać to też byście zarobili Byłem pracownikiem najniższego szczeblu tej firmy i na pewno szykowałem nie jedno zamówienie wypracowane przez was i powiem szczerze że porażka to wasza była sprzedasz pracując 8 godzin i robiąc zamówień do 30 kejsów to wstyd ja jako długo letni pracownik firmy Janus polecam firmę wszystkim tym co umieją pracować i Janus - jest wzorem firm jakich w Polsce jest już nie wiele zostało I PROSZĘ MACIE WYPISYWAĆ TAKIE BZDURY I WPROWADZAĆ INNYCH ZAINTERESOWANYCH W BŁĄD I NIECHĘĆ DO PRACY TO DARUJCIE SOBIE STRATĘ WASZEGO CZASU NA PISANIE A WYKORZYSTAJCIE GO DO PRACY
2
Hol... 2014-04-18 23:09:50
Niedługo Janus będzie sprzedany dużej zagranicznej firmie. Kilka głów się posypie, sztucznie podtrzymywane stanowiska dyrektorskie bo ktoś jest kogoś kolegą również się skończą.
3
Rafał 2014-08-20 15:16:12
Janus, który deklarował, że nigdy i nikomu się nie sprzeda, Janus, który ustami G.Ł. zawsze i przy każdej okazji podkreślał, że jest polską firmą, sprzedał się. I to komu! Nie uwierzycie, kto jest faktycznym właścicielem Janusa. Znienawidzony niegdyś przez G.Ł. William C., założyciel i były prezes CEDC. Co za ironia, co za hiopkryzja. I co z tą polskością, gdzie te ideały, tak szumnie głoszone. Żal. Janusa kupiła spółka Pana Williama, W.C. Holdings zarejestrowana na Cyprze. Dodać należy, że Pan W.C. stracił CEDC za długi i obecnie firma ta jest w rękach Rosjan. Pytanie kiedy Janusa spotka podobny los.
7
MARIAN 2014-10-05 13:32:34
mieli NAS nie sprzedawać-SPRZEDALI,po sprzedaży mieli nie zwalniać -ZWALNIAJĄ ,miało być dobrze-jak będzie PANIE G
1
danio 2014-10-25 10:36:36
I tak to z Polakami jest na wszystkich pracodawców psy wieszają a może tak do roboty byście się wzięli albo własny biznes otwórzcie to zobaczycie jaki to raj. prowadzę własny biznes i powiem wam że 50 % ludzi nie potrafi zamieść podłogi lub przyjść na czas do pracy kolejne 25% to udawacze że coś robią i tylko kombinują jak tu coś na lewo zrobić.
1
robek 2014-11-10 22:54:21
Jestem byłym pracownikiem kilku firm alkoholowych. Kiedyś miałem przyjemność współpracować z Janusem.W pracy PH był to mój największy sukces, kiedy wprowadziłem nasze produkty do tej hurtowni. Czasami zaglądam na stronę Janusa co tam słychać w mojej kochanej branży, czasami czytam komentarze umieszczone tutaj.Bardzo zaintrygowała mnie informacja o sprzedaży Janusa Panu W.V.C. Chcę pośpieszyć z odpowiedzią dla Szefa Stasia. Proszę wejdź na stronę Janusa następnie w Kontakty i tam zobaczysz, że Prezesem Zarządu jest Pan W.V.C. Niestety Janus jest już w obcych rękach, a ja też myślałem o pracy w tej firmie, ale to już historia. Życzę Janusowi dalszego rozwoju.
Maro 2014-12-23 20:24:36
Z polskich firm alkoholowych została tylko Alti z Krakowa reszta wszystko sprzedane
1
była 2014-12-30 19:40:33
jeśli przejał to W.Carey będziecie mieć super-pracowałam w CEDC kilkanaście lat i nie żałuję ani minuty-gdybym mogła wróciłabym od razu-byli super ludzie i super praca
allonso 2015-01-13 19:03:56
Nie masz pojęcia o tym. I naucz sie ortografi dopiero zabieraj głos.
Musiałeś być niezłym DUPOLIZEM..HEHEHEHE. SKORO TAK CHWALISZ TAK BEZNADZIEJNĄ FIRMĘ.Robisz z siebie Janusowego błazna. PRACUS SIE ZNALAZŁ HE HE HE
holms 2015-03-23 11:42:51
Jeżeli chcesz tracić czas za 1.300 na ręke jako PH(sprzątaczka w Biedrze więcej zarabia) to idż do tej firmy która powinna być pod wielką literą B jak BEZNADZIEJA.Ceny maja wysokie konkurencja duża (którą stać na dobre ceny i gratisy dla klientów) a oni uważają sie za pępek świata.Ponadto tłumaczyc sie musisz za jakiegoś palanta który nie płaci za towar - bo oczywiście jeszcze za te marne pare groszy trzeba się szarpac z kasą.Systm premiowy jest beznadziejny i zrobiony tak zeby firma zarabiala a nie Ty.Ogólnie jest to strata czasu i nie polecam pracy w tym czymś. Jak masz kuronia to korzystaj i szukaj czegoś normalnego bo tu stracisz tylko czas i popsujesz sobie CV.Zebym wiedział ,że to jest taki syf to wcale bym sobie tym nie zawracał głowy.Dziś umiejetności sprzedaży to cena dobra i klient z potencjałem - jeżeli tego nie ma to zapomnij o sprzedaży. A propos - niemmiec -co pisał o umiejętnościach - proponuje ci zebyś kible mył a nie wypowiadasz się na tematy o których nie masz bladego pojęcia.Nie polecam tam pracy.Brak jakiejkolwiek motywacji.
2
Mufi 2015-04-12 13:18:58
Systemy premiowania bywają różne ale słabeusz który ten system tworzył nie może kombinować i zmieniać go 2 razy w miesiącu.Jak przedstawiciel może zarobić to kombinator szybko zmienia system żeby przedstawiciel nie zarobił. Słaby kombinator beznadziejne ceny pempek świata janusa się kurczy i tylko obserwujcie jak przedstawiciele zaczną uciekać z tego syfu. Nie szanują nikogozawiodłem się podejmując prace w tym syfie.
Mufi 2015-04-16 15:41:45
Odnośnie opinii z 20
sierpnia 2014 potwierdza się że bankrutem jest Wc bo niema kasy i będzie nas handlowców obciążał za prawie połowę miesiąca za sam.służbowe.Nie ms pomusłu na handel nie ma cen cofa się zamiast rozwijać a z nas u klientów robi głupków bo żeby zarobić parę złotych prosimy o jakiekolwiek zamówienie.klienci się litują nad nami i zamawiają wiedząc że firma oszukuje cenową WC ZABIERAJ się na U krainę ze swoimi pomysłami i bierz ze sobą swoich chłoptasiów.
mufi 2015-04-20 21:18:02
Dlaczego usunąłeś tekst który ci nie pasuje Pg nie przesadzaj i tak będziesz rozliczony
Jola z Brzeska 2015-04-21 09:26:06
Spawacza, tokarza, fryzjera. Bo na handlowców ich nie stać. Przy takiej strategii firmy to i produkcja gwoździ by nie wyszła. Ciekawe dlaczego znikają niewygodne posty dla Janus? Czyżby były prawdziwe? Terror w centrali przerasta działania Putina na Ukrainie. Ludzie czy wy nie widzicie w tym mobingu,?,?
1
nowy 2015-08-24 10:16:08
Witam.
Chciałbym sie Was zapytać jak wygląda praca na stanowisku PH w tej firmie. Jaka podstawa, ile można "realnej" premii zgarnąć, ilość klientów, atmosfera itd. W chrzanowie poszukuja Ph i nie wiem czy składac CV.
Pozdrawiam.
2
ph 2015-09-24 00:00:35
PH -podstawa 2000brutto po 3 latach 2200! jeśli nie wyrobisz premii...tyle właśnie dostajesz czyli 1600 minus 100zł za samochód słuzbowy! Premia zależy od tego czy centrala będzie litościwa i da Ci plan który będziesz w stanie zrobić czy nie. W sierpniu 2015 ponad połowa ph zarobiła 1500zł !!! Żenada - niedostrzegają tego że to gnoją ludzi i...dlatego doświadczeni ludzie od nich odchodzą i poszukują nowych...obiecując góry. NA poczatek oczywiście przez 3 miesiące na lepszych warunkach....potem ...no trudno może być bida...ale to Twoja wina...na pewno nie ich!
1
zwolniony 2015-11-10 22:54:42
firma nie dba o dobrych pracowników, zwalniają tych co się starają a zostawiają kombinatorów i przekrętów. Nie tędy droga. Jak ma być dobrze w firmie kiedy kombinuje się z fakturami, jak wszędzie wygrywa kolesiostwo.
3
julek 2015-11-12 10:13:12
co to ma być? zwalniają nierobów i kombinatorów , jak by zapieprzali tak jak np. PG albo RK to by mieli pewną pracę na wieki ;)
3
tomek 2016-05-12 12:32:42
jest teraz nowa oferta pracy, jako Inżynier Sprzedaży - Obrabiarki do metalu, bo wydaje mi się, że spokojnie dobra kase oferują.
SerjT 2016-11-09 22:29:01
Witam, poszukuje opinii o United Beverages ODDZIAŁ NOWY SĄCZ. Ostatni poszukiwali magazynier. Jaka atmosfera? Jakie warunki pracy?
Zostaw swoją opinię o United Beverages S.A. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie United Beverages S.A.