brak logo

Avio Polska

Bielsko

Opinie o Avio Polska

czekam_na_zmiany 2016-01-11 21:12:16
Laboratorium w Zielonce jest dużą niewiadomą. Na pewno zarobki będą lepsze, bo za te bielskie pod Warszawą nawet studentowi na praktyki nie chciało by się ruszyć na to odludzie.
Ola 2016-01-14 11:15:24
Czy ma ktos może nr.tel.do centrali w Warszawie do działu gdzie przyjmują cv?Bardzo chętnie podjęłabym pracę w Avio i nie wiem jak tam sie dostac
Jonasz 2016-01-23 21:07:49
W jaki sposób złożyć papiery do Avio?
cierpliwa 2016-02-18 11:48:59
Wie ktos może kiedy będa przyjęcia na ta nową halę?Na produkcję
7
onet 2016-02-22 16:12:08
Chciałbym się dowiedzieć jakie są w avio zarobki dla nowo przyjetych
7
onet 2016-02-23 22:05:17
Właśnie na operatora cnc. Interesuje mnie ile mógłbym zarobić na tym stanowisku w avio
2
tyracz 2016-02-25 11:56:06
witam kiedyś było spoko powiedział bym ze nawet bardzo kaska taka srednia ale atmosfera pracy miszczostwo, potem włochów przejeło GE i zaczeła sie amerykanka teraz zeznia wielkie gu..., operator CNC 1900 bez soboty na reke parcie zero podwyrzki ale to wsumie norma w amerykanskich korporaciach kiedys bym polecał ale dzis sam szukam roboty
7
miodek 2016-02-28 13:44:35
Z taką ortografią ciesz się, że masz te 1900 zł na rękę, miszczu :)
3
tyracz 2016-02-29 14:00:52
napieprzanie sie z dyslektyka jest nie fer, a w pracy liczy się doświadczenie ponad 10 lat na CNC , umiejętność samodzielnego programowania to jest ważne u operatora a nie to ze ma problem z ortografia
3
ehh 2016-02-29 21:34:51
Czy operator CNC zna Heidenhain? Bo wciskanie zaprogramowanych klawiszy na panelu obrabiarki to NIE JEST programowanie.
ciekawski91 2016-03-09 18:43:44
Mam pytanie o stawiska konstruktora projektanta albo analityka. Jak wygląda praca i rozwój? Na ile można liczyć z dwu letnim doświadczeniem z małej firmy (Inventor i Autocad)? Słyszałem różne skrajne opinie, z jednej strony rozwój niesamowity z drugiej duża rotacja ludzi z potencjałem.
były pracownik 2016-03-25 02:04:30
Pracowałem w tej firmie jeszcze przed zmianami wprowadzonymi przez GE i mimo że jak to w pracy każdej bywało różnie wspominam pracę w Avio z dużym sentymentem
za fajną atmosferę np. Nie wiem jak jest teraz.
2
mech 2016-04-05 18:32:15
Teraz to jest pseudo amerykańska ferajna rządzona przez chłopczyków w firmowych Volvo, a cała reszta dostała po 85 gr/h podwyżki i ma siedzieć cicho. Co lepsi jak tylko mają okazję to odchodzą, reszta jakoś to znosi. Ilośc przyjęć na pewno nie wynika z rozwoju czy nowej hali.
10
Marcin 2016-04-12 23:16:42
Negatywna
pracownik Avio 2016-05-25 02:53:24
Nie polecam. Odkąd Avio przejęło GE robi się tutaj coraz gorzej. Noszenie non stop okularów. Nawet w wielkie upały. (brak jakiejkolwiek cyrkulacji powietrza w hali) Do tego urna complaisance służąca do podpieprzania pracowników przez innych. Bezsensowne pseudo zasady polityki GE. Ogólnie omijać szerokim łukiem. Aha. Na wysoką stawkę nie ma co liczyć.
8
elrond 2016-06-02 22:08:15
W biurze inżynierii to samo. Już się hurtowo ludzie zwalniają. Ostatnio dwóch jednego dnia... W innych firmach dostali takie warunki, że tylko pozazdrościć. Na portalach rekrutacyjnych już widać kolejny rozpaczliwy nabór do Avio, tylko że to nie jest żaden rozwój a skala rotacji - przez pół roku 10% biura - dramat i porażka szefostwa. Tak się kończy oszczędzanie na pracownikach, obiecywanie złotych gór, brak rozwoju i szkoleń, brak systematyzacji pracy, chaotyczność i zero konkretów przez lata pracy.
8
szarak 2016-06-03 12:36:00
Nie polecam pracy w tej pseudo firmie gdzie pracownik jest podobno najwiekszą wartością.Może i jest ale chyba gdy jest na stanowisku kierowniczym bo zwykły pracownik fizyczny w tej firmie się nie liczy.Jest traktowany jak zwykłe zero.Kadra miedzy sobą ustala co gdzie i jak, wmawiając że taka jest polityka GE.Kasa jak na taki przemysł marna a wymagania i odpowiedzialność jak z kosmosu.Omijać szerokim łukiem
7
szarak 2016-07-02 22:13:02
Kolego qq chyba nie wiesz o czym piszesz.Doświadczenie na stanowisku operator CNC pracownicy tej firmy maja duże a powiedzmy ze 50%załogi bardzo duże.Każdy pracownik dostaje umowę na której pisze: stanowisko operator cnc.Więc na co mam aplikować jeżeli angaż mam jako operator CNC jak i wszyscy na tych stanowiskach.Nie pracowaleś chyba nigdy w tej firmie bo nie wiesz o czym piszesz a jeżeli to napisałeś pracując w tej firmie to albo Ci ktoś zapłacił albo pisałeś to na śnie.OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM
1
awjo 2016-07-08 18:10:46
Chodza pogloski ze avio na bielsku to firma w ktorej wiekszosc chce pracowac. Prawda jest inna z mojego punktu widzenia(pracuje tam 5lat na stanowisku operator cnc) firma po przejeciu przez ge stracila swoj urok
Moja stawka to 18zl zas nowy pracownik na starcie dostaje 15zl (to co pisza na ulotkach to brednie tzn podwyzka po 3miesiacach itp) brak rozwoju umiejetnosci! Pracownik produkcji nie ma zadnych praw tylko obowiazki. Siedze tm tylko temu ze praca jest znikomie meczaca a zarobki jak w innych fabrykach. Premia jakosciowa wynoszaca 100zl w 2015 wyplacona byla 2x . Srednia zarobkow na produkcji to 3300 a w biurach 6600 brutto
2
Roman 2016-07-12 07:23:10
Witam wszystkich!
Ostatnio avio szuka Module design engineer wie ktoś na czym polega to stanowisko i jak wyglądają zarobki ?
obserwator 2016-07-13 00:07:33
Też pracuje w tej firmie .Podzielam zdanie awjo.Kwota 3300 zł to oczywiście brutto żeby kogoś nie zmyliło.Poza tym odkąd pojawiło się GE to już jest jakaś tragedia.Dyscyplina tylko na produkcji.Pracownicy umysłowi nie moga narzekać nowe pomieszczenia klimatyzacja sofy skórzane.Nie polecam też spotkania z panią kadrową (HR) która jest nie miła nie sympatyczna i tylko karze pracowników. Szkoda ze tylko że na produkcji a nie patrzy jaki ma bałagan u siebie w ogródku. Na plus to premia wakacyjna premia świąteczną i nic więcej nie znajdę.
7
Error 2016-07-13 22:14:26
To prawda że po przejściu do GE atmosfera a avio bardzo się popsuła. Ale ma to miejsce głównie na produkcji. Ciągle karanie o sprawy naprawdę blachę. Oraz wręcz polowanie nawet na 3 zmianach żeby tylko kogoś złapać bez okularów lub jak je coś przy maszynie. A wtedy nagana jak w banku chodź jeden gość nawet za takie przewinienia z pracy wyleciał .
6
adijos 2016-07-14 00:23:36
Poal na początek to kwota z rzędu 15.60 +-,przyczym przez najbliższe min 5 lat nie możesz liczyć na żadną podwyżkę indywidualną jedynie na podwyżkę wywalczoną przez ZZ która to wynosi średnio z ostatnich 3 lat jakieś 0.70 gr na rok.Natomiast stajesz się własnością firmy która to nie życzy sobie jakichkolwiek uwag na swój temat i innego zdania niż te która sama narzuca.Jeżeli masz inne zdanie i coś Ci się nie podoba to najprawdopodobniej zostaniesz na początek ukarany naganą może jakimś mandatem pieniężnym a potem to już tak zwane DO WIDZENIA.Masz tyrać i się nie odzywać bo firma Ci płaci i masz dziękować ze masz pracę i możesz w tym obozie pracować.to tak mnie więcej wygląda w skrócie na produkcji a jak w biurach to niech się wypowie ktoś z tamtej strony chociaż z tego co się orientuje zarabiają nieźle
5
TYLKO PRAWDA 2016-07-15 22:17:39
Pracuję tam prawie 8 lat.Co mogę powiedzieć o tej firmie to tyle ze przed GE było całkiem całkiem.Jak pisał @obserwator zgadzam się z kolegą pod względem pani kadrowej.Przez tą panią jest w dużej mierze taka atmosfera w tej firmie.Chce być groźna a jest żalosna i niekompetentna.Pracownika ma za NIC.Poza tym rygor i dyscyplina nie przekładająca się niestety na zarobki.W ostatnich miesiącach służby BHP również zaczęły być zauważalne tylko najgorszy problem to to że w ogóle nie mają pojęcia o sprawach BHP i nie działają na korzyść pracownika (z reszta nigdy nie działały).Wszystko to wielkie nieporozumienie .Myślę ze w niektórych kwestiach jest to po prostu samowolka o której GE nawet nie ma pojecia, a wszystko to pod przewodnictwem niekompetentnej p.kadrowej.WASZ WYBORÓW
3
odchodzący_z_Avio 2016-07-17 23:26:50
Pracuję w Avio w biurze inżynierów od kilkunastu lat jako konstruktor. U nas atmosfera również kiepska, 56% ankietowanych pracowników biurowych wyraziło swoje niezadowolenie w różnych kwestiach związanych z pracą, 44% było ogólnie zadowolonych. Ankietę kierownictwo i dział HR wypuściło w związku z niepokojąco dużą liczbą składanych wypowiedzeń przez pracowników, także tych z dużym doświadczeniem. Ogólnie kierownictwo postanowiło sytuację przeczekać i w miarę możliwości zastąpić odchodzących pracowników młodym narybkiem. Wypuszczono też ogłoszenia rekrutacyjne wewnątrz GE. Ogólnie mają z tym problem bo nie udało się w pełni zastąpić ludzi którzy odeszli kilka miesięcy temu, a w kolejce do odejścia są kolejni z trzymięsięcznym okresem wypowiedzenia. Zaczyna brakować pracowników a w perspektywie coraz więcej roboty w projektach, tak więc obciążenie pracą będzie coraz większe. Poza tym podwyżki indywidualne w tym roku bardzo okrojone i dla niewielkiej liczby osób, może z wyjątkiem kierownictwa które dostało samochody służbowe i telefony służbowe. Ja osobiście myślę że praca w Avio fajna ale tak przez 5 pierwszych lat, tak żeby się czegoś nauczyć.
5
return 2016-07-18 20:38:06
Pewnie, że zatrudniają. Wiele z zadań w szumnie tak zwanym Centrum Badawczo-Rozwojowym sprowadza się do obsługi Excela i tylko student może dać się nabrać na takie stanowiska.
1
ex_klikacz 2016-07-19 18:13:50
W tej branży jak się po studiach ostro nie rozwijasz to się cofasz. Nawet jeśli zarobki są na poziomie ledwie średnim wśród inżynierów to pozostają kwestie satysfakcji z pracy i ambicji zawodowych. Nie mówiąc już, że od pracy w takiej branży wymaga się więcej. Natomiast porównanie Avio z muzeum w punkt! Betonowa struktura korpo, której nawet masowe zwolnienia wartościowych ludzi nie ruszają. Ważne, że automobilklub managerów ma czym jeździć :)
6
xxl 2016-07-25 16:43:38
Witam. Mam pytanie do operatorów CNC. Jak wyglada praca na tym stanowisku w Avio? Czy praca jest urozmaicona czy klepiesz przez cala zmiane takisam detal? Jak podchodzą do kolizji i dokladnosci ? Jak wiadomo kazdemu moze trafic sie gorszy dzien;p
Posejdon 2016-07-29 07:50:19
ex_klikacz miał prawdopodobnie na myśli masowe zwalnianie się pracowników umysłowych w biurach i tak rzeczywiście się dzieje. Co do ogłoszeń to trochę włosi i amerykanie ograniczają rekrutację zewnętrzną starając się uzupełnić braki pracownikami z Zielonki i przeprowadzając rekrutację wewnętrzną i przede wszystkim wybierając sobie tych bardziej doświadczonych. Niemniej paru nowych chłopaków z zewnątrz też zatrudnili.
1
duk 2016-08-11 19:35:02
-ach- Nie pojawiaja sie oferty na CNC, poniewaz ktoregos dnia widzialem afisz "POLEC OPERATORA CNC" wiec juz wiadomo czemu tak malo ofert na produkcje mozliwe ze w biurach pewnie ta sama zasada.



Sasza 2016-09-01 20:24:19
Odnośnie nowo powstałej hali w avio,to będzie się w niej mieścił magazyn oraz utrzymanie ruchu na dole natomiast u ugóry będą biura. .Także nie należy się spodziewać masowych przyjęć. .Odnośnie firmy,pracuję w avio przeszło 3 lata i od momentu przyjęcia do chwili obecnej wszystko się tu zmieniło o 180 stopni..Odkąd GE przejęło avio liczy się w tej firmie tylko ilość. .Normy są tak wyśrubowane że jak sobie operator dobrze nie zaplanuje pracy to mu braknie czasu na przerwe..I jest duża presja podczas pracy..Odnośnie pieniędzy to odkąd pracuję nie dostałem żadnej indywidualnej podwyżki mimo ze kadrowa opowiadala ze beda przy przedluzaniu umow itp..Byly,tylko związkowe ale to grosze..Wymagania względem pracowników są coraz większe w zamian firma nie ofiaruje nic dlatego dużo ludzi się zwalnia. .Nie wiem jak to wygląda u góry. .
5
extrude 2016-09-02 19:51:49
Tak to prawda, w ostatnim półroczu z biura odeszło ok. 10 inżynierów, ale który to już raz są takie masowe zwolnienia... Podwyzki stop, delegacje stop, szkolenia stop = wypowiedzenia start. Szkoda firmy, bo stoi w miejscu, a mogłoby być bardzo fajnie.
2
Zawiedziony 2016-09-09 06:35:06
Lepiej nie składać !
Zawiedziony 2016-09-09 06:38:28
Brak podwyżek, coraz więcej obowiązków i ogólna masakra !
2
Zawiedziony 2016-09-09 06:41:19
Jakościowa to premia widmo ,jak jest dobry rok to ze dwa razy wypłacą
3
tymbark 2016-09-09 06:43:45
Jeśli ktoś się zastanawia nad podjęciem pracy w avio polska to stanowczo odradzam.
Pieniądze małe, przymusowe "dobrowolne" soboty, pracy każdego dnia coraz więcej,
sporo ludzi na wypowiedzeniach,atmosfera napięta ponieważ donoszenie to nowa forma awansu.
4
Zawiedziony 2016-09-09 06:46:28
Teraz przyjmują za 18 zł a stary pracownik ma 16 z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dramat
3
Zawiedziony 2016-09-09 14:51:23
Człowieku policz sobie , jeśli ktoś ma 16,40 zł na godz to musiałby zrobić wszytkie soboty w miesiącu by zarobić 3000 ! A premia jakościowa to ściema jakich mało.
2
Jeszcze 2016-09-12 10:29:35
Właśnie dlatego w Avio jest tajemnica wynagrodzeń, swoją drogą bezprawna. Nowi faktycznie zarabiają lepiej, bo by nie pozyskali inaczej pracowników z rynku. A starzy nieświadomi ciągle liczą na podwyżke albo odchodzą. Chodzą ploty że firma ma też problemy finansowe i to co się teraz dzieje to potwierdza. Wszędzie cięcia kosztów, ale tylko na poziomie szeregowych pracowników. Premia jakościowa owszem jest stowka brutto, ale braki są takie ze wypada gora raz na kwartał.
2
grzyb 2016-09-14 03:18:24
Jakoś trudno uwierzyć w problemy finansowe firmy jak kierownictwo dostaje auta służbowe oraz widzi się całą hale nowych maszyn, pewnie w najbliższym czasie pozakładane zostaną nad stanowiskami kamery.
wiec wyplata 2k niecałe i ciągłe dokładana praca zachęca by jak najszybciej odejść. Tak to prawda, tam nie robi się już dobrych łopatek ,obecnie jakość nie istnieje jest tylko jakoś.
5
blohm 2016-09-14 20:24:40
Ci co wychwalają tu tą firmę to albo ktoś z działu kadr albo ktoś kto tu nie robił a słyszał jakieś opowiastki od kogoś co pewnie tez tu nigdy nie robił :)Prawda jest krótka i na temat:pieniądze marne dyscyplina b.duża atmosfera b.zła.Coraz więcej maszyn na jednego operatora coraz więcej obowiązków a jak Ci się tylko podwinie noga to nie ma nikt dla Ciebie zrozumienia.Jesteś tylko numerem i masz tyrać na nowe samochody i żeby innym żyło się lepiej bo Tobie w tej firmie na pewno się dobrze żyć nie będzie.Podwyżek indywidualnych na produkcji nie było od 3 lat.Wybór należy do Ciebie!
10
obserwator 2016-09-20 17:44:00
Witam jak wygląda praca operator procesów lutowania i jakie stawki ma sens prubować się zatrudnić dziękuje za odp.
janusz 2016-10-08 13:49:17
jak aplikować do pracy w Avio Słyszałem o przyjeciach ale ogłoszeń brak podobno na teren zakładu nie wejdzie wiec gdzie to cv złożyć??????
Kiedy 2016-10-10 18:05:17
Jak długo trwa rekrutacja? Pierwsze do mnie dzwonili i robili wywiad przez tel , po miesiącu dostałem zaproszenie na rozmowę i na koniec usłyszałem że czeka mnie jeszcze jedna rozmowa. Czekam już prawie miesiąc i nic...
Wafelki 2016-10-10 21:03:00
Brak przerw??
Pracownicy praktycznie co godzinę, ciagle ci sami i z produkcji i z biur, siedza na palarni. Wymyślają sobie glupie problemy tylko po to by miec co robic. I produkcja i biura siedza i nic nie robia.
Niektorzy z dzialu inzynierii mimo ze pracuja tam od kilku lat dopiero niedawno byli wyslani na szkolenie by zobaczyc czym tak na prawde sie zajmują.
Przez to cos zbrzydla mi praca w korpo. Chcesz byc bezmyslnym szczurem i nie masz ambicji? To firma dla Ciebie
4
mar 2016-10-17 10:19:46
Witam jak sie w tej firmie maja spawacze TIG jakie stawki na dzien dobry
kilof 2016-10-17 12:30:19
Widze, że u nich jest teraz poszukiwana osoba jako Operator CNC tylko, ze region to Bielsko - Biała jest z tego co widze no i to jest dosyc dobra lokalizacja na pewno - zastnawiam sie tylko jak dalej będzie wyglądała kwestia zarobków, bo to jest chyba czasami zmienne.
pandatrzy 2016-11-13 00:08:30
Biura engineeringu mniejsze niż 300-500 zasobów to dla GE pryszcz. Liczą się tylko global site'y, a nie takie relikty przeszłości jak Avio w BB. Także Kolego w dobrym momencie odszedłeś, szkoda tylko że poza Organizację jak mniemam.
1
inżynier jakich wielu 2016-11-15 23:56:10
Produkt genialny, tylko klient się nie poznał...
impegiata 2016-11-28 21:58:23
Trafiłem tutaj przypadkiem i czytając opinię doszedłem do wniosku że wystawiają je w większości ludzie którzy już się zwolnili albo Ci całkowicie zawiedzeni poszukujący po necie innej pracy.

Pracuję w tej firmie już kilka dobrych lat , moja opinia jak i opinia większości z moich znajomych z pracy (biura, produkcja, projektowanie) jest taka żę nie można narzekać!

Pracy jest tyle że kierownictwo nalega na przyjście w Soboty, ale wtedy płacą podwójnie. Jak wypadnie Niedziela lub świeta to płacą 2,5 raza więcej - zgłoszenia dobrowolne.

Na produkcji 80% załogi zarabia z nadgodzinami (3 soboty) 3000 zł na rękę. Obecnie przyjmują za 18zł brutto za godzinę czyli miesięcznie można zarobić 2600 na rękę z 3 sobotami.

Jest bardzo dużo braków na produkcji. Miesięcznie jest to kwota 100 000 EUR ale nikt nikogo nie karze za zrobienie bubla tylko można nie dostać dodatku 100zł do pensji.

Produkcja: Praca polecana i młodym i tym z doświadczeniem pod warunkiem negocjacji dobrej stawki
Projektowanie/Inżynieria: praca tylko dla młodych chcących zdobyć doświadczenie
Biura: tylk dla młodych, Ci z dośiwadczeniem na zrobienie kariery będą musieli poczekć kilka lat
Zostaw swoją opinię o Avio Polska - Bielsko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Avio Polska