brak logo

Avio Polska

Bielsko

Opinie o Avio Polska

ex_klikacz 2016-07-19 18:13
W tej branży jak się po studiach ostro nie rozwijasz to się cofasz. Nawet jeśli zarobki są na poziomie ledwie średnim wśród inżynierów to pozostają kwestie satysfakcji z pracy i ambicji zawodowych. Nie mówiąc już, że od pracy w takiej branży wymaga się więcej. Natomiast porównanie Avio z muzeum w punkt! Betonowa struktura korpo, której nawet masowe zwolnienia wartościowych ludzi nie ruszają. Ważne, że automobilklub managerów ma czym jeździć :)
14
xxl 2016-07-25 16:43
Witam. Mam pytanie do operatorów CNC. Jak wyglada praca na tym stanowisku w Avio? Czy praca jest urozmaicona czy klepiesz przez cala zmiane takisam detal? Jak podchodzą do kolizji i dokladnosci ? Jak wiadomo kazdemu moze trafic sie gorszy dzien;p
Posejdon 2016-07-29 07:50
ex_klikacz miał prawdopodobnie na myśli masowe zwalnianie się pracowników umysłowych w biurach i tak rzeczywiście się dzieje. Co do ogłoszeń to trochę włosi i amerykanie ograniczają rekrutację zewnętrzną starając się uzupełnić braki pracownikami z Zielonki i przeprowadzając rekrutację wewnętrzną i przede wszystkim wybierając sobie tych bardziej doświadczonych. Niemniej paru nowych chłopaków z zewnątrz też zatrudnili.
1
duk 2016-08-11 19:35
-ach- Nie pojawiaja sie oferty na CNC, poniewaz ktoregos dnia widzialem afisz "POLEC OPERATORA CNC" wiec juz wiadomo czemu tak malo ofert na produkcje mozliwe ze w biurach pewnie ta sama zasada.



Sasza 2016-09-01 20:24
Odnośnie nowo powstałej hali w avio,to będzie się w niej mieścił magazyn oraz utrzymanie ruchu na dole natomiast u ugóry będą biura. .Także nie należy się spodziewać masowych przyjęć. .Odnośnie firmy,pracuję w avio przeszło 3 lata i od momentu przyjęcia do chwili obecnej wszystko się tu zmieniło o 180 stopni..Odkąd GE przejęło avio liczy się w tej firmie tylko ilość. .Normy są tak wyśrubowane że jak sobie operator dobrze nie zaplanuje pracy to mu braknie czasu na przerwe..I jest duża presja podczas pracy..Odnośnie pieniędzy to odkąd pracuję nie dostałem żadnej indywidualnej podwyżki mimo ze kadrowa opowiadala ze beda przy przedluzaniu umow itp..Byly,tylko związkowe ale to grosze..Wymagania względem pracowników są coraz większe w zamian firma nie ofiaruje nic dlatego dużo ludzi się zwalnia. .Nie wiem jak to wygląda u góry. .
7
extrude 2016-09-02 19:51
Tak to prawda, w ostatnim półroczu z biura odeszło ok. 10 inżynierów, ale który to już raz są takie masowe zwolnienia... Podwyzki stop, delegacje stop, szkolenia stop = wypowiedzenia start. Szkoda firmy, bo stoi w miejscu, a mogłoby być bardzo fajnie.
4
Zawiedziony 2016-09-09 06:35
Lepiej nie składać !
Zawiedziony 2016-09-09 06:38
Brak podwyżek, coraz więcej obowiązków i ogólna masakra !
2
Zawiedziony 2016-09-09 06:41
Jakościowa to premia widmo ,jak jest dobry rok to ze dwa razy wypłacą
5
tymbark 2016-09-09 06:43
Jeśli ktoś się zastanawia nad podjęciem pracy w avio polska to stanowczo odradzam.
Pieniądze małe, przymusowe "dobrowolne" soboty, pracy każdego dnia coraz więcej,
sporo ludzi na wypowiedzeniach,atmosfera napięta ponieważ donoszenie to nowa forma awansu.
5
Zawiedziony 2016-09-09 06:46
Teraz przyjmują za 18 zł a stary pracownik ma 16 z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dramat
5
Zawiedziony 2016-09-09 14:51
Człowieku policz sobie , jeśli ktoś ma 16,40 zł na godz to musiałby zrobić wszytkie soboty w miesiącu by zarobić 3000 ! A premia jakościowa to ściema jakich mało.
2
Jeszcze 2016-09-12 10:29
Właśnie dlatego w Avio jest tajemnica wynagrodzeń, swoją drogą bezprawna. Nowi faktycznie zarabiają lepiej, bo by nie pozyskali inaczej pracowników z rynku. A starzy nieświadomi ciągle liczą na podwyżke albo odchodzą. Chodzą ploty że firma ma też problemy finansowe i to co się teraz dzieje to potwierdza. Wszędzie cięcia kosztów, ale tylko na poziomie szeregowych pracowników. Premia jakościowa owszem jest stowka brutto, ale braki są takie ze wypada gora raz na kwartał.
8
grzyb 2016-09-14 03:18
Jakoś trudno uwierzyć w problemy finansowe firmy jak kierownictwo dostaje auta służbowe oraz widzi się całą hale nowych maszyn, pewnie w najbliższym czasie pozakładane zostaną nad stanowiskami kamery.
wiec wyplata 2k niecałe i ciągłe dokładana praca zachęca by jak najszybciej odejść. Tak to prawda, tam nie robi się już dobrych łopatek ,obecnie jakość nie istnieje jest tylko jakoś.
6
blohm 2016-09-14 20:24
Ci co wychwalają tu tą firmę to albo ktoś z działu kadr albo ktoś kto tu nie robił a słyszał jakieś opowiastki od kogoś co pewnie tez tu nigdy nie robił :)Prawda jest krótka i na temat:pieniądze marne dyscyplina b.duża atmosfera b.zła.Coraz więcej maszyn na jednego operatora coraz więcej obowiązków a jak Ci się tylko podwinie noga to nie ma nikt dla Ciebie zrozumienia.Jesteś tylko numerem i masz tyrać na nowe samochody i żeby innym żyło się lepiej bo Tobie w tej firmie na pewno się dobrze żyć nie będzie.Podwyżek indywidualnych na produkcji nie było od 3 lat.Wybór należy do Ciebie!
12
obserwator 2016-09-20 17:44
Witam jak wygląda praca operator procesów lutowania i jakie stawki ma sens prubować się zatrudnić dziękuje za odp.
janusz 2016-10-08 13:49
jak aplikować do pracy w Avio Słyszałem o przyjeciach ale ogłoszeń brak podobno na teren zakładu nie wejdzie wiec gdzie to cv złożyć??????
Kiedy 2016-10-10 18:05
Jak długo trwa rekrutacja? Pierwsze do mnie dzwonili i robili wywiad przez tel , po miesiącu dostałem zaproszenie na rozmowę i na koniec usłyszałem że czeka mnie jeszcze jedna rozmowa. Czekam już prawie miesiąc i nic...
Wafelki 2016-10-10 21:03
Brak przerw??
Pracownicy praktycznie co godzinę, ciagle ci sami i z produkcji i z biur, siedza na palarni. Wymyślają sobie glupie problemy tylko po to by miec co robic. I produkcja i biura siedza i nic nie robia.
Niektorzy z dzialu inzynierii mimo ze pracuja tam od kilku lat dopiero niedawno byli wyslani na szkolenie by zobaczyc czym tak na prawde sie zajmują.
Przez to cos zbrzydla mi praca w korpo. Chcesz byc bezmyslnym szczurem i nie masz ambicji? To firma dla Ciebie
5
mar 2016-10-17 10:19
Witam jak sie w tej firmie maja spawacze TIG jakie stawki na dzien dobry
kilof 2016-10-17 12:30
Widze, że u nich jest teraz poszukiwana osoba jako Operator CNC tylko, ze region to Bielsko - Biała jest z tego co widze no i to jest dosyc dobra lokalizacja na pewno - zastnawiam sie tylko jak dalej będzie wyglądała kwestia zarobków, bo to jest chyba czasami zmienne.
pandatrzy 2016-11-13 00:08
Biura engineeringu mniejsze niż 300-500 zasobów to dla GE pryszcz. Liczą się tylko global site'y, a nie takie relikty przeszłości jak Avio w BB. Także Kolego w dobrym momencie odszedłeś, szkoda tylko że poza Organizację jak mniemam.
8
inżynier jakich wielu 2016-11-15 23:56
Produkt genialny, tylko klient się nie poznał...
impegiata 2016-11-28 21:58
Trafiłem tutaj przypadkiem i czytając opinię doszedłem do wniosku że wystawiają je w większości ludzie którzy już się zwolnili albo Ci całkowicie zawiedzeni poszukujący po necie innej pracy.

Pracuję w tej firmie już kilka dobrych lat , moja opinia jak i opinia większości z moich znajomych z pracy (biura, produkcja, projektowanie) jest taka żę nie można narzekać!

Pracy jest tyle że kierownictwo nalega na przyjście w Soboty, ale wtedy płacą podwójnie. Jak wypadnie Niedziela lub świeta to płacą 2,5 raza więcej - zgłoszenia dobrowolne.

Na produkcji 80% załogi zarabia z nadgodzinami (3 soboty) 3000 zł na rękę. Obecnie przyjmują za 18zł brutto za godzinę czyli miesięcznie można zarobić 2600 na rękę z 3 sobotami.

Jest bardzo dużo braków na produkcji. Miesięcznie jest to kwota 100 000 EUR ale nikt nikogo nie karze za zrobienie bubla tylko można nie dostać dodatku 100zł do pensji.

Produkcja: Praca polecana i młodym i tym z doświadczeniem pod warunkiem negocjacji dobrej stawki
Projektowanie/Inżynieria: praca tylko dla młodych chcących zdobyć doświadczenie
Biura: tylk dla młodych, Ci z dośiwadczeniem na zrobienie kariery będą musieli poczekć kilka lat
Tomek 2016-12-08 16:25
A doświadczony operator cnc na jaką stawkę może liczyć na początek?
Zawiedziony 2016-12-08 17:18
Na 17zl ,a następna podwyżka indywudualna po 6,7 latach zapraszamy
1
Aserwa 2016-12-08 17:23
17 zł po 6,7 latach podwyżka jak dobrze poliżesz.
2
ze słyszenia 2016-12-11 08:23
Ostatnio 18,50 brutto dawano nowym pracownikom - ale nie wiem czy z doświadczeniem. Pewne jest że większa część osób pracujących ponad 3 lata, zarabia około 24 brutto. Ostatnio była taka sytuacja że pracę stracił szeregowy pracownik produkcyjny który z nadgodzinami (limit 32 miesięcznie) zarabiał 4k na rękę!
Kefas 2016-12-13 10:26
A konkret? Jestem zainteresowany pracą przy projektowaniu. Mam już 3,5 roku doświadczenia w biurach konstrukcyjnych. Na jaką stawkę mogę liczyć i co z tymi szkoleniami? Czy to jest w ogóle realne?
pirat 2016-12-13 18:14
jak wy możecie na prace narzekac kawka na jadalni co godzinke wrzutka na maszyne w 10 minut i 20 minut przerwy ciągła bajera miedzy operatorami i wiszenie na telefonach czysta sielanka jak na bramie Sirio i jeszcze zarobek rzędu 2200zl na ręke bez nadgodzin
Czlowiek 2016-12-13 23:01
Pisze się impiegato
PRACOWNIK 2016-12-17 20:30
Ha ha ha ha ha ha ha ha ha.Weź ty człowieku idź pooddychaj świeżym powietrzem i nie pisz tu takich bredni.24 zł brutto to nie maja operatorzy po 8 latach pracy a co dopiero po 3.(pewnie sa jakies wykjatki ale to na jednej rece mozna bylo by policzyc)Po 4 latach pracy maja ciężko uzbierać po 18 zł na godz.Zero podwyżek indywidualnych a związkowe nie przekraczają przez ostatnie 4 lata 1złotego po ciężkiej walce.Wiec weź sie rozpędź i znajdź jakąś ścianę i nie siej propagandy.AVIO już dawno zeszło na psy.odradzam!!!!!!!!!!!!
3
Zawiedziony 2016-12-19 10:32
Podwyżek indywidualnych brak! Pracownik ma rację, jest coraz gorzej 7,8 lat pracy i 20 zl/h brutto nowy przychodzi i dostaje 19zl. Gdyby nie związki to byśmy tu cienko piszczeli, czas pomyśleć o innym pracodawcy!
2
Kefas 2016-12-20 12:00
Hej!
Czy możesz napisać coś więcej?
Jak naprawdę wygląda praca, czy można liczyć na szkolenia, czy jest jakiś rozwój, poziom zarobków itp.?
Bardzo mi zależy na opinii osoby z biura inżynierów.
odchodzący_z_Avio 2017-01-15 02:05
Trafnie odgadłeś "pandatrzy". Zmieniłem branżę z lotnictwa na samochodówkę i póki co nie żałuję. Szkoda mi trochę Avio bo parę ładnych lat tu przepracowałem. Szkoda że "kierownictwo" tak wszystko rozwala. Z tego co było kiedyś fajne w Avio to jeszcze chyba tylko koledzy zostali :)
9
odchodzący_z_Avio 2017-01-15 02:27
Wszystko zależy (jak zawsze zresztą) od paru rzeczy. Jak trafiłeś do fajnej grupy i fajną robotę ci dali to na początku całkiem dobrze się pracowało (w moim przypadku przeróżne modele i rysunki w CAD). Później (po kilku latach stażu) jak chciałeś bardziej ambitnie coś samemu "ulepszyć" aby tobie i innym pracowało się lepiej to trafiało się na mur innych którzy mieli inną wizję niż ty i twoje kolejne pomysły lądowały w koszu. Po kilku latach czegoś takiego i przeklikiwaniu kolejnego dnia na rutynowych czynnościach powtarzanych z miesiąca na miesiąc przychodzi wypalenie zawodowe i kierunek staje się oczywisty :). Oczywiście początek mógł być też mniej ciekawy i lądowałeś w grupie w której od samego początku robiłeś tylko i wyłącznie excelki, choć na rozmowie to ci naobiecywali robotę przy kosmicznej technologii. Teraz to nie wiem jak do końca jest bo stare grupy wymieszali i tylko obecni pracownicy mogliby coś więcej powiedzieć.
6
Ona. 2017-02-16 22:00
Witam. Mam jutro w tej firmie rozmowę kwalifikacyjną i chce się dowiedzieć jak że zmianami ile ich jest i jak z weekendem?
Wtf 2017-02-18 10:40
Produkcja pracuje w 3 zmianowym systemie. Praca w sobotę to norma i chętnych nigdy nie brakuje gdyż z stawką którą dostaniesz bez setek raczej ciężko.
2
Ted 2017-02-23 01:30
Witam mógłby ktoś napisać jak wygląda socjal w firmie.
dziekuje 2017-02-27 21:34
Spoko firma, nauczyli mnie wszystkiego i teraz zarabiam dwa razy tyle, ale gdzie indziej :)
12
goodbye 2017-03-01 23:16
No wlasnie jak to jest?! W branzy teoretycznie lotniczej Avio zabialem duzo mniej niz w branzy hmm... ogrodzeniowej? Spawanie jakis plotow jest cenniejsze od firmy niby lotniczej i tych niby lopatek silnikow odrzutowych majcych wplyw na bezpieczenstwo. Radze dac sobie na wstrzymanie bylym kolegom z dzialu 'jakos to bedzie' i tak robicie niby inzynierke a nie macie o tym zielonego pojecia☺ montownia jak kazda
9
Zawiedziony 2017-03-02 15:56
Ogólnie odradzam tu składanie papierów, a coraz częściej słyszy się o czterobrygadówce! Brak podwyżek, dramat ogólny.
5
Error 2017-03-17 15:51
Avio2013.phorum.pl
Zapraszam do kulturalnej rozmowy
2
Zawiedziony 2017-03-17 20:21
Forum to dobre rozwiązanie dla dużych firm. Można swobodnie dyskutować i wyrażać swoje opinie. Świetna sprawa.
Nana22 2017-05-06 22:06
Nie polecam jedno wielkie gówmo
Nana22 2017-05-06 22:38
pracuje tam bardzo długo mam 23 zł udzielałem się pomagałem innym , mówią ze na mnie można polegać nie tak jak na Liderze a lider zmiany jest nie lubiany zbija bonki na kawie z kolegami ze swojego miasta , nie polecam AVIOI AERO POLSKA przereklamowana firma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zawiedziony 2017-05-07 20:42
Zgadza się liderzy gówno robią, a jak się ich poprosi o pomoc to pretensje maja! Tylko jadalnia i kawa, i zgadza się trzymają sztame z koleszkami ze swojego miasteczka na A....!!! Kierownicy nic sobie z tego nie robią, jeden wielki syf. Nie polecam firmy!!!
Jacek 2017-05-08 12:36
Nana22 i Zawiedziony przestańcie przesiadywać na L4 to was pracodawca doceni, wylewanie pomyj na kolegów, przełożonych i swoją firmę nie ukryje waszych braków umiejętności i lenistwa. Weźcie się za siebie a nie obwiniajcie za swoje porażki innych łącznie z przełożonymi. Jak wam tak bardzo się nie podoba i tak strasznie wam źle to może poszukajcie sobie innej pracy, w Bielsku jest mnóstwo zakładów a wierzcie mi lub nie, że gdybyście trafili do takiego eatona lub innego obozu pracy to bardzo szybko zatęsknilibyście za Avio!
7
Kuba 2017-05-10 19:40
Witam Nigdzie nie mogę znaleźć adrese email. A chciałbym wysłać CV ktoś pomoże?
kobra 2017-05-19 18:01
Pewnie masz rację, ale to jedyne "duże" typowo korporacyjne biuro inżynieringu w Bielsku. Firma dużo korzysta na tym, że jest w Bielsku i wykorzystuje to płacąc tyle ile musi, niestety.
2
Zostaw swoją opinię o Avio Polska - Bielsko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Avio Polska