brak logo

Alfa Laval

Kraków

Opinie o Alfa Laval

foczi 2014-10-06 00:01:22
Alfa Laval obchodzi jubileusz 90-lecia działalności na polskim rynku i jest jedną z niewielu firm, które mogą pochwalić się tak długą obecnością w Polsce. Sam ten fakt już świadczy o tym , że firma nie raz i nie dwa potrafiła radzić sobie w najtrudniejszych sytuacjach, także zachowajcie trochę wiary w nią
wer 2014-11-07 17:35:25
Firma ok.
1
puchel 2015-07-07 18:03:00
Ostatnio szukałem pracy, także przeglądałem portal pracuj.pl i tam można znaleźć parę ciekawych ofert pracy firmy Alfa Laval w Krakowie na takie stanowiska jak : Specjalista do spraw planowania produkcji, specjalista do spraw zamówień wewnętrznych, inżynier programista CNC czy też operator linii produkcyjnej
3
bartez29 2015-09-07 17:55:25
witam
jakie są zarobki na magazynie w alfa laval kraków?
Proszę o info po okresie próbnym, czy faktycznie firma szuka pracowników tylko na 3 miesiące?
1
Lechu 2015-09-07 20:58:52
No własnie, bo jak widziałem teraz Alfa Laval poszukuje do Krakowa Operatora CNC - Tokarza CNC, zastanawiam się nad aplikacją. W ogłoszeniu napisali, że oferują stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, to ciekawi mnie własnie na jaki okres. Podobno też jest dobry pakiet socjalny (prywatna opieka medyczna, karty Multisport i Benefit, zajęcia językowe, dofinansowanie do posiłków), prawda to?
1
Zul 2015-09-12 00:30:53
Skoro tak napisali, to prawda. Niestety nic nie napisali o atrakcyjnym wynagrodzeniu.
3
bartez36 2015-09-15 19:23:14
dobra praca i pracodawca solidny:)
we 2015-10-08 00:25:25
cześć, skoro piszesz że to dobra i solidna praca to uważam że chyba warto spróbować tam podjąć pracę w firmie Alfa Laval, szkoda tylko że teraz nie wstawili żadnych aktualnych ofert pracy wiem że kiedyś potrzebowali osób na stanowisko operatora linii produkcyjnej i specjalisty do spraw planowania produkcji
ja 2015-11-04 15:51:15
zarobki fatalne....
3
Cezary 2015-11-06 22:49:24
Alfa Laval prowadzi obecnie rekrutację na dwa stanowiska, a mianowicie szukają specjalisty ds. zakupów oraz operatora linii produkcyjnej. Od operatora wymagają wykształcenia technicznego lub zawodowego oraz oczywiście umiejętności posługiwania się maszynami. Według mnie oferta jest całkiem ciekawa. :)
dfgh 2015-11-10 00:39:22
@Cezary jestem ciekaw czy na stanowisk specjalsity do spaw zakupów są podobne wymagana jak na tym drugim
ola 2015-11-12 13:31:52
fajnie ze jest stabilne zatrudnienie zapomnione i to na umowe o prace, wiec masz racje @cezary bardzo interesujaca oferta
gontek 2015-11-14 23:12:35
ta umowa o pracę to tak naprawdę jeden z nielicznych plusów na jakie u nich można liczyć moim zdaniem
1
Chętny do pracy 2015-12-22 14:34:52
Jak w większości korporacji, układ według starej komunistycznej zasady "kto nie z Mieciem, tego zmieciem".Przepracowałem (z inicjatywą,sumiennie i zaangażowaniem) 3 mies. i wyny, bo nie pasowała komuś moja gęba za własne zdanie i rację. Nie polecam pracy ludziom ambitnym, szanujących siebie i innych.W ogóle panuje wszechobecny bałagan.
ali 2015-12-29 18:44:38
a powiedzcie, prosze jak pracuje sie na stanowisku magazyniera, ponieważ juz jakis czas temu widziałem to ogłoszenie i zastanawiałem się, czy aplikować i teraz widze je ponownie
glk 2015-12-29 19:58:44
moim zdaniem nie jest najgorzej
33233 2016-01-02 16:40:56
czesc wszystkim no ja widzialem ze szukaja nadal do pracy w Krakowie, miedzy innymi na stanowsiko operatora linii produkcyjnej lub tez inzyniera procesu
nsx 2016-01-18 21:41:57
@33233, ta oferta znowu się pojawiła ? Ja ją dopiero obczaiłem 4 dni temu. Też złożyłem cv i czekam na rozwiąznaie, może się uda podpisać umowę o pracę na ciekawych warunkch.
pracownik 2016-01-19 14:48:11
czytajac opinie wychodzi na to, ze praca i atmosfera jak u waszej "konkurencji", tylko wiecej dodatkow do pensji(rozne pakiety), rozwazam zlozenie podania do Alfy, gdyz pracuje w konkurencji, troche wiedzy mam, wiec nie trzeba szkolic od podstaw.
janek 2016-01-21 13:21:14
@pracownik wydaje mi się, ze włsnie atmosfera zależy od tego gdzie się znajdujesz i co robisz, można też jako magazynier u ncih pracowac i mieć dobrą atosfere, a masz stałe obowiazki.
habas 2016-01-25 12:10:32
@nsx, oni co jakiś czas wystawiają takie oferty, 4 dni przed twoim postem pojawiła się ponownie na operatora linii produkcyjnej. Doświadczenie w sumie nie jest wymagane, a oferują umowę o prace.
arlu 2016-02-11 20:18:56
Sporo jednak można zyskać @habas, z dodatków na tym stanowisku można wymienić prywatna opieka medyczna, karty Multisport i Benefit, zajęcia językowe, dofinansowanie do posiłków.
3/4 2016-02-21 12:57:53
no to nie jest coś materialnego, ale bardzo cennego, bo skoro firma inwestuje w ciebie jako człowieka i lepszego pracownika to super to o nich świadczy, ale szukają też magazynierów np na cały etat lub 3/4
piotr_ 2016-03-02 10:59:43
Dobrze, że taka firma jest w stanie zapewnić odpowiednie benefity @arlu. Prywatna opieka medyczna jest potrzebna dla zdrowia pracowników, a można i tak liczyć na inne benefity.
wikio 2016-03-15 14:52:52
no właśnie wiem, ze dają ten pakiet też jako Operator Linii Produkcyjnej, ale tutaj wtedy czasem stawka może być niższa, wiedzieliście coś o tym? bo premie to co innego.
Z-daleka 2016-03-15 23:14:06
Witam. Czytam te komentarze i wnioskuję, że chyba nie jest tak źle. Ale mam kilka pytań. Mieszkam ponad 150km od firmy w niedużym miescie, planuję przeprowadzkę do większego miasta (może perspektywy będą lepsze). W ostatniej firmie zarabiam 2000 netto, ale żadnego socjala, żadnych premii, ubranie robocze to jakieś stare ciuchy które trzeba z domu przynieść, a o warunkach sanitarnych nie wspomnę. Jest to zakład produkcyjny. Chcę zmienić pracę i chciałbym wiedzieć czy nie wpadnę z deszczu pod rynnę. Aktualnie widzę ofertę na Operatora linii produkcyjnej. Czy zakres obowiązków zgadza się z podanymi w ogłoszeniu? Bo wiem, że w rzeczywistości często firmy albo przesadzają z tym zakresem obowiązków i wymaganym doświadczeniem, albo później okazuje się że jednak trzeba więcej robić niż było mówione. Nie boję się pracy tylko chciałbym wiedzieć jak jest w rzeczywistości. Pracowałem już w kilku zakładach przy różnych produkcjach jako ustawiacz/operator maszyn (9 lat, ale zakres obowiązków był znacznie większy bo przecież trzeba być jednocześnie ślusarzem, elektrykiem, mechanikiem itp. itd.)
Ciekawy też jestem jak z zakwaterowaniem. Nie znam miasta, poza turystycznym zwiedzaniem Starego Miasta.
Jeżeli jest tu ktoś, kto chociaż w pewnej części odpowie na moje pytania będę wdzięczny. Pozdrawiam.
Man 2016-03-17 15:09:44
A mi się wydaje, że dość szybko dochodzi się do 2500 netto, znam ze dwie osoby (o reszcie nie wiem) które od takiej kasy właśnie zaczęły, więc nie jest to jakaś trudność
1
men 2016-03-18 19:34:20
man muwisz o pracy w biurze czy na hali?
alek 2016-03-19 15:14:30
wątpie żeby było tyle na produkcji może brutto ale na pewno nie netto no ale w biurze myślę, że są tyle w stanie wyciągnąć jest szansa sprawdzić bo szukają teraz inżyniera sprzedaży
Z-daleka 2016-03-20 00:19:44
Ale chyba trzeba mieć inżyniera na to stanowisko? Bo jeśli nie to startuję ☺
3 2016-03-21 16:16:42
no tak, na inżyniera sprzedaży trzeba mieć inż przed nazwiskiem ;) w końcu tutaj chodzi o ludzi, którzy mają wyższe wykształcenie techniczne w tym przypadku i znajomość technik sales
Z-daleka 2016-03-21 22:10:33
CV poszło...wiem, że skontaktują się z wybranymi kandydatami. Ale jeśli się nie będą odzywać to po jakim czasie mogę być pewny , że już się nie odezwią? Takie zapytanie natury technicznej ☺ mowa o operatorze linii produkcyjnej.
Man 2016-03-31 12:42:14
Skontaktują się, spokojnie, odezwą się na pewno, a może już się odezwali? Jesteś w stanie coś powiedzieć? W ogóle to jest ta oferta za 2500 netto chyba, dobra rzecz
Z-daleka 2016-04-01 11:31:24
@Man dzwonili, ale już znalazłem pracę. A nawet gdybym jeszcze nie miał pracy to nie pojechał bym na rozmowę. Przez telefon zapytałem czy zarobię 2500 netto, usłyszałem że zarobki dochodzą do 2000 więc grzecznie podziękowałem .
neciak 2016-04-02 12:46:39
dla niektórych i 2000 netto to są bardzo duże pieniądze, oczywiście zależy 0dn stanowiska. ja chcę wysłać do nich cv na inżyniera sprzedaży i liczę na 5000 netto
1
Obywatel Balcerek 2016-04-05 12:13:35
Hmmm... Czytam te wypociny i ... się śmieję. Czy teraz istnieje ktoś taki jak inżynier który wie co to jest stal , żeliwo , odkuwka , odlew itp ? Widzę inżynier sprzedaży , specjalista sprzedaży , zamówień... Czy tego już nie uczą ? Jeszcze tu inżyniera filozofa brakuje... Oj przeprasza - paru już jest... Do neciak - Powodzenia Ci życzę...
2
Man 2016-04-05 12:27:42
Ciesze się że znalazłeś pracę i ciesze się też, że dzwonili i proponowali, mówiłem Ci, że zadzwonią, trzeba się cieszyć, bo naprawdę dobrze się to zapowiada, może ktoś teraz skorzysta :)
Farmer 2016-04-06 16:39:54
Kasa- żenada, socjal w firmie +4. Ale idzie się do pracy po to, żeby zarobić. Na wymiennikach
(to ci od "operator linii produkcyjnej") max 1900 netto dla pracownika fizycznego. A więc- SZKODA CZASU!!!
3
ggg 2016-04-07 18:06:36
1900, szalu nie ma ale w niektorych firmach gorzej. Mozecie napisac jaka atmosfera za ta kase? Mozecie napisac co ta firma produkuje w Krakowie, na stronie ciezko znalezc taka informacje dzieki
Z-daleka 2016-04-20 15:12:58
@Man. Też się cieszyłem, że znalazłem pracę. Niestety moja radość trwała bardzo krótko. Pierwszy raz trafiłem na pracodawcę, który mnie oszukał (co innego na rozmowie a co innego w rzeczywistości-oczywiście poszło o kasę). Ale pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, na moje szczęście szybko zauważyłem co jest grane i zrezygnowałem. A teraz widzę, że znowu firma szuka pracownika na stanowisko operatora produkcji. Czyżby nie znaleźli odpowiednich pracowników, a może co innego jest na rzeczy? Zastanawiam się czy jest sens ponownie składać cv i się ewentualnie przeprowadzić do Krk. Jednak te niecałe 2000 netto to nie tak najgorzej, początki będą trudne i trzeba będzie zacisnąć pasa (nowe miasto, zero znajomych, wynająć jakiś kąt). Ciekawe czy w ogóle wzięli by pod uwagę moje cv skoro nie tak dawno odmówiłem tej firmie...
Obbin36 2016-04-25 23:01:16
Operator linni na wymiennikach nie ma co liczyć na 1900. Biorą teraz wszystkich za 1600. Ogłoszenia się pojawiają bo ludzie ciągle rezygnują. Atmosfera wśród szeregowych pracowników jest ok, ale jak ktoś coś naprawdę umie to ucieka gdzie indziej.
1
how 2016-05-05 21:47:31
Na pewno jest szansa na wyższe zarobki niż te @Obbin36, bo przecież dochodzą do tego jeszcze odpowiednie premie czy prowizje. Ale czy jest terminowa? Dzięki
pracownik produkcji 2016-06-09 18:14:53
Pracuje w tej firmie od 5 lat i ciężko będzie mi się roztarć z brygadą bo atmosfera na moim dziale jest bardzo fajna. Kiedyś ponoć bywały z atmosferą w firmie problemy ale teraz ponoć na innych działach jest ok.
Wypłata zawsze na czas, po okresie próbnym 3 miesięcy umowa o prace na czas nieokreślony, wczasy pod gruszą, pranie ubrań roboczych załatwia pracodawca, śniadania i obiady z dopłatą ze strony pracodawcy. (dwie bułki za 3 zł a obiad za 7zł) Można powiedzieć że warunki wspaniałe no ale jak sam na wstępie zasugerowałem rozglądam się za inną pracą z powodu bardzo kiepskich zarobków. Nie oficjalnie się dowiedziałem że okres próbny ludzie na produkcji dostają około 1500zł na rękę później na czas nieokreślony już około 1700 zł na rękę. Przynajmniej tak było ostatnimi czasy. Czy będzie lepiej, wątpię. Firma jest częścią Szweckiej korporacji która chce produkować tanio więc prędzej przeniosą produkcję niż dyrektor finansowy korporacji ze Szwecji zaakceptuje podwyżki....
3
wikio 2016-06-13 13:49:31
jest teraz naparwde ciekawa oferta pracy na stanowisko jako Operator Linii Produkcyjnej i tez chya kasa jest naparwde adekwatna jednak.
minesota 2016-07-23 12:20:02
w koncu 2 tygodnie urlopu, zycze wszystkim udanego wypoczynku :)
Pol 2016-07-23 18:00:16
Najlepszego wypoczynku Ci życzę, wszystkiego najlepszego! Widze, że macie tutaj świetne urlopy i ludzie są zadowoleni, bardzo fajnie to brzmi, Kraków dobre miasto
młotkowy 2016-09-01 15:25:02
jakies zmiany ostatnio na najwyzszych stanowiskach, ale czy to bedzie mialo jakikolwiek wplyw na naszą pracę, hm?
we 2016-09-01 15:33:44
@młotkowy z tego co wiem to szukają teraz operatora CNC- tokarza CNC wlasnie praca jest w Krakowie..
Pytający 2016-09-18 12:34:31
Do admina tej "poczytnej" stronki. Ile Ci płacą za usuwanie TYLKO negatywnych opinii? Tak trudno zrozumieć , że ludzie mogą mieć inne zdania niż rządząca tą firmą rodzinka? Pozwól aby przyszli pracownicy dowiedzieli się prawdy odnośnie przedsiębiorstwa - tego jak się tam pracuje , jakie są zarobki itp. Przez takich "rzetelnych i niezależnych " część ludzi wprowadzanych jest w błąd i później żałuje - zastanowiłeś się czasami nad tym? Pomyśl jaki sens ma prowadzenie tejże strony - czy ma przedstawiać prawdziwe oblicze firmy czy twoje widzi mi się.
maro 2016-09-18 12:35:49
Może tyle na początku dostaniesz jako nowa osoba ale spokojnie po jakiś 3 miesacach masz podwyżkę
Zostaw swoją opinię o Alfa Laval - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alfa Laval