Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Alfa Laval

Pracowałeś w firmie Alfa Laval i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pkjbvcw - 2013-08-11 12:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak w tym tygodniu temperatura na hali przekroczyła 38stopni,mikroklimat wilgotny bo opary z chłodziwa i olej, wiec odczuwalnie było o kila stopni więcej(w zimie za to jest jak w psiarni zimno). Na zakładanie monitoringu i oprogramowania do wyliczania ile razy ktoś gdzieś wychodził to są pieniądze a na wentylacje z prawdziwego zdarzenia nie można się doczekać, to wola o pomstę do nieba.CIEKAWE CZY SZWEDZI SIĘ DOWIEDZĄ O TAKICH WARUNKACH PRACY.
zdjecie uzytkownika
nikt - 2013-08-28 16:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale afera z tym zwolnieniem w PMU, może w końcu szwedzi dowiedzą się jakie są relacje w alfalaval i jak traktuje się pracowników i niech poleci jakaś głowa najlepiej ta jedna (wiadomo o kogo chodzi),Brawo dla odważnych z PMU i tak trzymać
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-01 07:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Da się pracować na własną działalność?
zdjecie uzytkownika
Q - 2013-09-01 10:03:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Taak w PMU zrobili przekręt ale co tam pozwólmy nadal im okradać nas wszystkich. Przyjdzie szed to wam dokreci porzadnie srube. Robic sie nie chce tylko pieprzyc glupoty na forum. Zamkna w cholere cała te firme przez takie łajzy zlodziejskie. Krasc wam jawnie nie wolno to bijecie piane. Moze troche wiorkow sobie przytulcue to wam bedzie lepiej ze tez cos przykombinowaliscie
zdjecie uzytkownika
nadspecjalista klikacz - 2013-11-26 22:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie strasz szwedem bo o ile się nie mylę to już jeden był ((usunięte przez administratora)) i jest bardzo mile wspominany. Jeszcze nie było takiego ,którego byśmy źle wspominali - w porównaniu do pracowników z biur - prawda? Był taki co śmiał niektórych poganiać do pracy - ten to miał tupet! Zapomniał ,że tutaj dla części tzw. specjalistów przyjście do pracy to już jest harówa... No i za niego biurokracja nie była tak mocno rozwinięta... Ale tak to już jest gdy się nie jest "łajzą złodziejską" chce się "robić a nie (usunięte przez administratora) głupoty" to trzeba kogoś do pracy zatrudnić - samo się niestety nie zrobi. Prawda?
zdjecie uzytkownika
Waleń - 2014-02-18 00:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Źle to świadczy o Alfie, jeżeli takie przekręty robią. Pensja wnioskując też na kolana nie rzuca. No ale widać są osoby, którym to odpowiada.
zdjecie uzytkownika
POINFORMOWANA - 2014-03-09 17:16:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JEŻELI TAM PRACUJĄ TACY "WYBITNIE ZDOLNI"KTÓRZY NIE BYLI PRZYJĘCI NA INNE UCZELNIE TO OCZYWIŚCIE FIRMA MA PRESTIŻ
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-03-21 14:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Może ktoś powiedzieć ile na chwilę obecną można zarobić na stanowisku operator/tokarz CNC bez żadnej sciemy?
zdjecie uzytkownika
nieściema - 2014-03-23 10:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To bez ściemy na stanowisku operator/tokarz CNC można zarobić na początku jakieś 2200zł brutto. Po trzech miesiącach,jak zostaniesz,podniosą Ci do około 2400-2500zł brutto a potem podwyżki według kompetencji, nawet dwa razy w roku, od 20zł wzwyż.
zdjecie uzytkownika
plki - 2014-05-04 18:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Słyszałem ze ludzie sie zwalniaja z firmy, ciekawe dlaczego? juz poszlo czterech operatorow od poczatku roku.czy ktos wie dlaczego i gdzie poszli?
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-05-06 14:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie, coś za często szukają ludzi na te tokarki.
Ludzie rezygnują, czy są zwalniani?
zdjecie uzytkownika
Info - 2014-05-06 16:17:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie wyjeżdżają. Za granicę lub do innych firm po większe pieniądze. Normalna rzeczywistość. Jeśli pensje będą wciąż tak słabe, to każdy wie, co będzie się dalej działo...
zdjecie uzytkownika
boruch - 2014-05-06 19:31:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
nic się wtedy nie zmieni i dalej będą po prostu wyjeżdżać... choć to trochę zgubna perspektywa dla Państwa
zdjecie uzytkownika
plki - 2014-05-07 19:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Slyszalem wczoraj ze ci ostatni poszli gdzies do Niepolomic,Jak sie firma nazywa?czy ktos wie?
zdjecie uzytkownika
plki - 2014-06-09 16:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Juz sie zaczelo.temperatura jak w tropikach
zdjecie uzytkownika
do plki - 2014-06-09 20:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no sory taki mamy klimat w PL
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-06-11 20:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O widze ze w dalszym ciagu szukaja ja te tokarki! co jest w tej firmie nie tak skoro tak dlugo szukaja??? moze ktos napisac, bo nie kumam!
zdjecie uzytkownika
obywatel balcerek - 2014-06-11 22:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Oj chciałbym aby było jak w tropikach... Tu jest dwa razy gorzej... Smród , zero przewiewu , powietrze przesiąknięte syfem z maszyn . No ale tego można było się spodziewać - przecież cała para z chłodziwa idzie na... halę produkcyjną bo maszyny nie są podłączone do żadnych wyciągów. Tak ,tak -tym wszystkim oddychamy. Powinniśmy z biur na halę przytargać klimę ,dodatkowo ( tym którzy piszą - sorry taki mamy klimat )wpuścić cały syf , założyć maski przeciwpyłowe , "zimowe ubranka" , "odlewane buty" i kilogramowe odważniki na nos ( co "anioł z alternatyw" wymyślił ). Ciekawe co by cwaniaki wtedy pisali - czy dalej "sorry taki mamy klimat"... A gdyby ktoś chciał skorzystać z prysznica to mamy - jeden na całą szatnię. Co do braku chętnych na stanowisko "wciskacza zielonego przycisku" - no cóż widocznie kluczyk na darmową kawkę czy pakiet medyczny nie zrobił na nich żadnego wrażenia. Tym siebie ani rodziny nie wyżywią. Proponuję dodać do ogłoszenia darmowe wczasy w tropikach - gratis!
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-06-12 18:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To ile można dostać na maszynach? bo jestem zainteresowany!!! pracuje na tokarkach i frezarkach konwencjonalnych jak i na CNC typu mazak 9 lat doświadczenia w programowaniu.proszę o odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
Do Adam - 2014-06-12 23:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poczytaj troszkę wcześniejsze wpisy, to się dowiesz. Bez ściemy.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-06-17 15:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A to dziekuje!
zdjecie uzytkownika
gontek - 2014-06-21 13:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, a ja z kolei szukam informacji na temat umów w Alfa Laval. Możecie mi powiedzieć na jakie obecnie przyjmują?
zdjecie uzytkownika
do gontek - 2014-06-22 09:33:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Normalnie, na czas nieokreślony, po 3 miesięcznym okresie próbnym.
zdjecie uzytkownika
gontek - 2014-06-22 13:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o to super. Ciężko ostatnio miałem znaleźć firma , która to praktykuje , choć to powinna być przecież norma
zdjecie uzytkownika
Byłem widziałem - 2014-06-24 09:09:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w Lavalu.
3 gości (kierownik, drugi kierownik, brygadzista (?)) plus kobieta z HR robią z tobą przesłuchanie. Wypytują się o każdy szczegół. Sprawiają wrażenie jakby szukali fachowca za 5k lub więcej, na długi okres czasu.
A z tego co piszecie to dają wdowi grosz.

To po co takie przesłuchania? Na 3 miesiące to można kogoś z ulicy przecież wziąć. A żaden fachowiec za takie pieniądze nie przyjdzie. Chyba że przezimować. I błędne koło się zamyka.
zdjecie uzytkownika
jeszcze nie bylem - 2014-06-24 18:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc a moglbys napisac jakie pytania i o co pytali?
zdjecie uzytkownika
poranek zgas swiatlo - 2014-07-06 16:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ale niektórzy na forum sr..ą do własnego gniazda
zdjecie uzytkownika
jakub - 2014-07-06 20:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Byłem widziałem - 2014-06-24 09:09:01]:
jak prowadzą na odwal się rekrutacje to źle, jak prowadzą bardzo dokładnie to też źle... weźcie się ludzie zdecydujcie. Nawet jak szukają pracownika za nieduże pieniądze to nie ma co się dziwić , że mimo wszystko chcą mieć dobrego fachowca, albo przynajmniej najlepszego możliwego jaki im się za te pieniądze trafi. A że ludzie potrafią wykonywać trudną i ciężką robotę za grosze to już inna zupełnie sprawa
zdjecie uzytkownika
Sebtian - 2014-08-28 17:51:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kandydował ktoś na stanowisko inżyniera procesu technologicznego? Jeżeli tak to jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna. Dzięki.
zdjecie uzytkownika
foczi - 2014-10-06 00:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Alfa Laval obchodzi jubileusz 90-lecia działalności na polskim rynku i jest jedną z niewielu firm, które mogą pochwalić się tak długą obecnością w Polsce. Sam ten fakt już świadczy o tym , że firma nie raz i nie dwa potrafiła radzić sobie w najtrudniejszych sytuacjach, także zachowajcie trochę wiary w nią
zdjecie uzytkownika
wer - 2014-11-07 17:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma ok.
zdjecie uzytkownika
puchel - 2015-07-07 18:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ostatnio szukałem pracy, także przeglądałem portal pracuj.pl i tam można znaleźć parę ciekawych ofert pracy firmy Alfa Laval w Krakowie na takie stanowiska jak : Specjalista do spraw planowania produkcji, specjalista do spraw zamówień wewnętrznych, inżynier programista CNC czy też operator linii produkcyjnej
zdjecie uzytkownika
bartez29 - 2015-09-07 17:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam
jakie są zarobki na magazynie w alfa laval kraków?
Proszę o info po okresie próbnym, czy faktycznie firma szuka pracowników tylko na 3 miesiące?
zdjecie uzytkownika
Lechu - 2015-09-07 20:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No własnie, bo jak widziałem teraz Alfa Laval poszukuje do Krakowa Operatora CNC - Tokarza CNC, zastanawiam się nad aplikacją. W ogłoszeniu napisali, że oferują stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, to ciekawi mnie własnie na jaki okres. Podobno też jest dobry pakiet socjalny (prywatna opieka medyczna, karty Multisport i Benefit, zajęcia językowe, dofinansowanie do posiłków), prawda to?
zdjecie uzytkownika
Zul - 2015-09-12 00:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Skoro tak napisali, to prawda. Niestety nic nie napisali o atrakcyjnym wynagrodzeniu.
zdjecie uzytkownika
bartez36 - 2015-09-15 19:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra praca i pracodawca solidny:)
zdjecie uzytkownika
we - 2015-10-08 00:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, skoro piszesz że to dobra i solidna praca to uważam że chyba warto spróbować tam podjąć pracę w firmie Alfa Laval, szkoda tylko że teraz nie wstawili żadnych aktualnych ofert pracy wiem że kiedyś potrzebowali osób na stanowisko operatora linii produkcyjnej i specjalisty do spraw planowania produkcji
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-11-04 15:51:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
zarobki fatalne....
zdjecie uzytkownika
Cezary - 2015-11-06 22:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Alfa Laval prowadzi obecnie rekrutację na dwa stanowiska, a mianowicie szukają specjalisty ds. zakupów oraz operatora linii produkcyjnej. Od operatora wymagają wykształcenia technicznego lub zawodowego oraz oczywiście umiejętności posługiwania się maszynami. Według mnie oferta jest całkiem ciekawa. :)
zdjecie uzytkownika
dfgh - 2015-11-10 00:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Cezary jestem ciekaw czy na stanowisk specjalsity do spaw zakupów są podobne wymagana jak na tym drugim
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-11-12 13:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie ze jest stabilne zatrudnienie zapomnione i to na umowe o prace, wiec masz racje @cezary bardzo interesujaca oferta
zdjecie uzytkownika
gontek - 2015-11-14 23:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta umowa o pracę to tak naprawdę jeden z nielicznych plusów na jakie u nich można liczyć moim zdaniem
zdjecie uzytkownika
Chętny do pracy - 2015-12-22 14:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak w większości korporacji, układ według starej komunistycznej zasady "kto nie z Mieciem, tego zmieciem".Przepracowałem (z inicjatywą,sumiennie i zaangażowaniem) 3 mies. i wyny, bo nie pasowała komuś moja gęba za własne zdanie i rację. Nie polecam pracy ludziom ambitnym, szanujących siebie i innych.W ogóle panuje wszechobecny bałagan.
zdjecie uzytkownika
ali - 2015-12-29 18:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a powiedzcie, prosze jak pracuje sie na stanowisku magazyniera, ponieważ juz jakis czas temu widziałem to ogłoszenie i zastanawiałem się, czy aplikować i teraz widze je ponownie
zdjecie uzytkownika
glk - 2015-12-29 19:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem nie jest najgorzej
zdjecie uzytkownika
33233 - 2016-01-02 16:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc wszystkim no ja widzialem ze szukaja nadal do pracy w Krakowie, miedzy innymi na stanowsiko operatora linii produkcyjnej lub tez inzyniera procesu
zdjecie uzytkownika
nsx - 2016-01-18 21:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@33233, ta oferta znowu się pojawiła ? Ja ją dopiero obczaiłem 4 dni temu. Też złożyłem cv i czekam na rozwiąznaie, może się uda podpisać umowę o pracę na ciekawych warunkch.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-19 14:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytajac opinie wychodzi na to, ze praca i atmosfera jak u waszej "konkurencji", tylko wiecej dodatkow do pensji(rozne pakiety), rozwazam zlozenie podania do Alfy, gdyz pracuje w konkurencji, troche wiedzy mam, wiec nie trzeba szkolic od podstaw.
zdjecie uzytkownika
janek - 2016-01-21 13:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik wydaje mi się, ze włsnie atmosfera zależy od tego gdzie się znajdujesz i co robisz, można też jako magazynier u ncih pracowac i mieć dobrą atosfere, a masz stałe obowiazki.
zdjecie uzytkownika
habas - 2016-01-25 12:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nsx, oni co jakiś czas wystawiają takie oferty, 4 dni przed twoim postem pojawiła się ponownie na operatora linii produkcyjnej. Doświadczenie w sumie nie jest wymagane, a oferują umowę o prace.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Alfa Laval!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alfa Laval

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert