Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Alfa Laval

Pracowałeś w firmie Alfa Laval i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gontek - 2014-06-21 13:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, a ja z kolei szukam informacji na temat umów w Alfa Laval. Możecie mi powiedzieć na jakie obecnie przyjmują?
zdjecie uzytkownika
do gontek - 2014-06-22 09:33:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Normalnie, na czas nieokreślony, po 3 miesięcznym okresie próbnym.
zdjecie uzytkownika
gontek - 2014-06-22 13:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o to super. Ciężko ostatnio miałem znaleźć firma , która to praktykuje , choć to powinna być przecież norma
zdjecie uzytkownika
Byłem widziałem - 2014-06-24 09:09:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w Lavalu.
3 gości (kierownik, drugi kierownik, brygadzista (?)) plus kobieta z HR robią z tobą przesłuchanie. Wypytują się o każdy szczegół. Sprawiają wrażenie jakby szukali fachowca za 5k lub więcej, na długi okres czasu.
A z tego co piszecie to dają wdowi grosz.

To po co takie przesłuchania? Na 3 miesiące to można kogoś z ulicy przecież wziąć. A żaden fachowiec za takie pieniądze nie przyjdzie. Chyba że przezimować. I błędne koło się zamyka.
zdjecie uzytkownika
jeszcze nie bylem - 2014-06-24 18:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc a moglbys napisac jakie pytania i o co pytali?
zdjecie uzytkownika
poranek zgas swiatlo - 2014-07-06 16:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ale niektórzy na forum sr..ą do własnego gniazda
zdjecie uzytkownika
jakub - 2014-07-06 20:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Byłem widziałem - 2014-06-24 09:09:01]:
jak prowadzą na odwal się rekrutacje to źle, jak prowadzą bardzo dokładnie to też źle... weźcie się ludzie zdecydujcie. Nawet jak szukają pracownika za nieduże pieniądze to nie ma co się dziwić , że mimo wszystko chcą mieć dobrego fachowca, albo przynajmniej najlepszego możliwego jaki im się za te pieniądze trafi. A że ludzie potrafią wykonywać trudną i ciężką robotę za grosze to już inna zupełnie sprawa
zdjecie uzytkownika
Sebtian - 2014-08-28 17:51:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kandydował ktoś na stanowisko inżyniera procesu technologicznego? Jeżeli tak to jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna. Dzięki.
zdjecie uzytkownika
foczi - 2014-10-06 00:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Alfa Laval obchodzi jubileusz 90-lecia działalności na polskim rynku i jest jedną z niewielu firm, które mogą pochwalić się tak długą obecnością w Polsce. Sam ten fakt już świadczy o tym , że firma nie raz i nie dwa potrafiła radzić sobie w najtrudniejszych sytuacjach, także zachowajcie trochę wiary w nią
zdjecie uzytkownika
wer - 2014-11-07 17:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma ok.
zdjecie uzytkownika
puchel - 2015-07-07 18:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ostatnio szukałem pracy, także przeglądałem portal pracuj.pl i tam można znaleźć parę ciekawych ofert pracy firmy Alfa Laval w Krakowie na takie stanowiska jak : Specjalista do spraw planowania produkcji, specjalista do spraw zamówień wewnętrznych, inżynier programista CNC czy też operator linii produkcyjnej
zdjecie uzytkownika
bartez29 - 2015-09-07 17:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam
jakie są zarobki na magazynie w alfa laval kraków?
Proszę o info po okresie próbnym, czy faktycznie firma szuka pracowników tylko na 3 miesiące?
zdjecie uzytkownika
Lechu - 2015-09-07 20:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No własnie, bo jak widziałem teraz Alfa Laval poszukuje do Krakowa Operatora CNC - Tokarza CNC, zastanawiam się nad aplikacją. W ogłoszeniu napisali, że oferują stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, to ciekawi mnie własnie na jaki okres. Podobno też jest dobry pakiet socjalny (prywatna opieka medyczna, karty Multisport i Benefit, zajęcia językowe, dofinansowanie do posiłków), prawda to?
zdjecie uzytkownika
Zul - 2015-09-12 00:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Skoro tak napisali, to prawda. Niestety nic nie napisali o atrakcyjnym wynagrodzeniu.
zdjecie uzytkownika
bartez36 - 2015-09-15 19:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra praca i pracodawca solidny:)
zdjecie uzytkownika
we - 2015-10-08 00:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, skoro piszesz że to dobra i solidna praca to uważam że chyba warto spróbować tam podjąć pracę w firmie Alfa Laval, szkoda tylko że teraz nie wstawili żadnych aktualnych ofert pracy wiem że kiedyś potrzebowali osób na stanowisko operatora linii produkcyjnej i specjalisty do spraw planowania produkcji
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-11-04 15:51:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
zarobki fatalne....
zdjecie uzytkownika
Cezary - 2015-11-06 22:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Alfa Laval prowadzi obecnie rekrutację na dwa stanowiska, a mianowicie szukają specjalisty ds. zakupów oraz operatora linii produkcyjnej. Od operatora wymagają wykształcenia technicznego lub zawodowego oraz oczywiście umiejętności posługiwania się maszynami. Według mnie oferta jest całkiem ciekawa. :)
zdjecie uzytkownika
dfgh - 2015-11-10 00:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Cezary jestem ciekaw czy na stanowisk specjalsity do spaw zakupów są podobne wymagana jak na tym drugim
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-11-12 13:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie ze jest stabilne zatrudnienie zapomnione i to na umowe o prace, wiec masz racje @cezary bardzo interesujaca oferta
zdjecie uzytkownika
gontek - 2015-11-14 23:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta umowa o pracę to tak naprawdę jeden z nielicznych plusów na jakie u nich można liczyć moim zdaniem
zdjecie uzytkownika
Chętny do pracy - 2015-12-22 14:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak w większości korporacji, układ według starej komunistycznej zasady "kto nie z Mieciem, tego zmieciem".Przepracowałem (z inicjatywą,sumiennie i zaangażowaniem) 3 mies. i wyny, bo nie pasowała komuś moja gęba za własne zdanie i rację. Nie polecam pracy ludziom ambitnym, szanujących siebie i innych.W ogóle panuje wszechobecny bałagan.
zdjecie uzytkownika
ali - 2015-12-29 18:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a powiedzcie, prosze jak pracuje sie na stanowisku magazyniera, ponieważ juz jakis czas temu widziałem to ogłoszenie i zastanawiałem się, czy aplikować i teraz widze je ponownie
zdjecie uzytkownika
glk - 2015-12-29 19:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem nie jest najgorzej
zdjecie uzytkownika
33233 - 2016-01-02 16:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc wszystkim no ja widzialem ze szukaja nadal do pracy w Krakowie, miedzy innymi na stanowsiko operatora linii produkcyjnej lub tez inzyniera procesu
zdjecie uzytkownika
nsx - 2016-01-18 21:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@33233, ta oferta znowu się pojawiła ? Ja ją dopiero obczaiłem 4 dni temu. Też złożyłem cv i czekam na rozwiąznaie, może się uda podpisać umowę o pracę na ciekawych warunkch.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-19 14:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytajac opinie wychodzi na to, ze praca i atmosfera jak u waszej "konkurencji", tylko wiecej dodatkow do pensji(rozne pakiety), rozwazam zlozenie podania do Alfy, gdyz pracuje w konkurencji, troche wiedzy mam, wiec nie trzeba szkolic od podstaw.
zdjecie uzytkownika
janek - 2016-01-21 13:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik wydaje mi się, ze włsnie atmosfera zależy od tego gdzie się znajdujesz i co robisz, można też jako magazynier u ncih pracowac i mieć dobrą atosfere, a masz stałe obowiazki.
zdjecie uzytkownika
habas - 2016-01-25 12:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nsx, oni co jakiś czas wystawiają takie oferty, 4 dni przed twoim postem pojawiła się ponownie na operatora linii produkcyjnej. Doświadczenie w sumie nie jest wymagane, a oferują umowę o prace.
zdjecie uzytkownika
arlu - 2016-02-11 20:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sporo jednak można zyskać @habas, z dodatków na tym stanowisku można wymienić prywatna opieka medyczna, karty Multisport i Benefit, zajęcia językowe, dofinansowanie do posiłków.
zdjecie uzytkownika
3/4 - 2016-02-21 12:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to nie jest coś materialnego, ale bardzo cennego, bo skoro firma inwestuje w ciebie jako człowieka i lepszego pracownika to super to o nich świadczy, ale szukają też magazynierów np na cały etat lub 3/4
zdjecie uzytkownika
piotr_ - 2016-03-02 10:59:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że taka firma jest w stanie zapewnić odpowiednie benefity @arlu. Prywatna opieka medyczna jest potrzebna dla zdrowia pracowników, a można i tak liczyć na inne benefity.
zdjecie uzytkownika
wikio - 2016-03-15 14:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie wiem, ze dają ten pakiet też jako Operator Linii Produkcyjnej, ale tutaj wtedy czasem stawka może być niższa, wiedzieliście coś o tym? bo premie to co innego.
zdjecie uzytkownika
Z-daleka - 2016-03-15 23:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czytam te komentarze i wnioskuję, że chyba nie jest tak źle. Ale mam kilka pytań. Mieszkam ponad 150km od firmy w niedużym miescie, planuję przeprowadzkę do większego miasta (może perspektywy będą lepsze). W ostatniej firmie zarabiam 2000 netto, ale żadnego socjala, żadnych premii, ubranie robocze to jakieś stare ciuchy które trzeba z domu przynieść, a o warunkach sanitarnych nie wspomnę. Jest to zakład produkcyjny. Chcę zmienić pracę i chciałbym wiedzieć czy nie wpadnę z deszczu pod rynnę. Aktualnie widzę ofertę na Operatora linii produkcyjnej. Czy zakres obowiązków zgadza się z podanymi w ogłoszeniu? Bo wiem, że w rzeczywistości często firmy albo przesadzają z tym zakresem obowiązków i wymaganym doświadczeniem, albo później okazuje się że jednak trzeba więcej robić niż było mówione. Nie boję się pracy tylko chciałbym wiedzieć jak jest w rzeczywistości. Pracowałem już w kilku zakładach przy różnych produkcjach jako ustawiacz/operator maszyn (9 lat, ale zakres obowiązków był znacznie większy bo przecież trzeba być jednocześnie ślusarzem, elektrykiem, mechanikiem itp. itd.)
Ciekawy też jestem jak z zakwaterowaniem. Nie znam miasta, poza turystycznym zwiedzaniem Starego Miasta.
Jeżeli jest tu ktoś, kto chociaż w pewnej części odpowie na moje pytania będę wdzięczny. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Man - 2016-03-17 15:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi się wydaje, że dość szybko dochodzi się do 2500 netto, znam ze dwie osoby (o reszcie nie wiem) które od takiej kasy właśnie zaczęły, więc nie jest to jakaś trudność
zdjecie uzytkownika
men - 2016-03-18 19:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Man - 2016-03-17 15:09:44]:
man muwisz o pracy w biurze czy na hali?
zdjecie uzytkownika
alek - 2016-03-19 15:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wątpie żeby było tyle na produkcji może brutto ale na pewno nie netto no ale w biurze myślę, że są tyle w stanie wyciągnąć jest szansa sprawdzić bo szukają teraz inżyniera sprzedaży
zdjecie uzytkownika
Z-daleka - 2016-03-20 00:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale chyba trzeba mieć inżyniera na to stanowisko? Bo jeśli nie to startuję ☺
zdjecie uzytkownika
3 - 2016-03-21 16:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak, na inżyniera sprzedaży trzeba mieć inż przed nazwiskiem ;) w końcu tutaj chodzi o ludzi, którzy mają wyższe wykształcenie techniczne w tym przypadku i znajomość technik sales
zdjecie uzytkownika
Z-daleka - 2016-03-21 22:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CV poszło...wiem, że skontaktują się z wybranymi kandydatami. Ale jeśli się nie będą odzywać to po jakim czasie mogę być pewny , że już się nie odezwią? Takie zapytanie natury technicznej ☺ mowa o operatorze linii produkcyjnej.
zdjecie uzytkownika
Man - 2016-03-31 12:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skontaktują się, spokojnie, odezwą się na pewno, a może już się odezwali? Jesteś w stanie coś powiedzieć? W ogóle to jest ta oferta za 2500 netto chyba, dobra rzecz
zdjecie uzytkownika
Z-daleka - 2016-04-01 11:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Man dzwonili, ale już znalazłem pracę. A nawet gdybym jeszcze nie miał pracy to nie pojechał bym na rozmowę. Przez telefon zapytałem czy zarobię 2500 netto, usłyszałem że zarobki dochodzą do 2000 więc grzecznie podziękowałem .
zdjecie uzytkownika
neciak - 2016-04-02 12:46:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dla niektórych i 2000 netto to są bardzo duże pieniądze, oczywiście zależy 0dn stanowiska. ja chcę wysłać do nich cv na inżyniera sprzedaży i liczę na 5000 netto
zdjecie uzytkownika
Obywatel Balcerek - 2016-04-05 12:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hmmm... Czytam te wypociny i ... się śmieję. Czy teraz istnieje ktoś taki jak inżynier który wie co to jest stal , żeliwo , odkuwka , odlew itp ? Widzę inżynier sprzedaży , specjalista sprzedaży , zamówień... Czy tego już nie uczą ? Jeszcze tu inżyniera filozofa brakuje... Oj przeprasza - paru już jest... Do neciak - Powodzenia Ci życzę...
zdjecie uzytkownika
Man - 2016-04-05 12:27:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciesze się że znalazłeś pracę i ciesze się też, że dzwonili i proponowali, mówiłem Ci, że zadzwonią, trzeba się cieszyć, bo naprawdę dobrze się to zapowiada, może ktoś teraz skorzysta :)
zdjecie uzytkownika
Farmer - 2016-04-06 16:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kasa- żenada, socjal w firmie +4. Ale idzie się do pracy po to, żeby zarobić. Na wymiennikach
(to ci od "operator linii produkcyjnej") max 1900 netto dla pracownika fizycznego. A więc- SZKODA CZASU!!!
zdjecie uzytkownika
ggg - 2016-04-07 18:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Farmer - 2016-04-06 16:39:54]:
1900, szalu nie ma ale w niektorych firmach gorzej. Mozecie napisac jaka atmosfera za ta kase? Mozecie napisac co ta firma produkuje w Krakowie, na stronie ciezko znalezc taka informacje dzieki
zdjecie uzytkownika
Z-daleka - 2016-04-20 15:12:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Man. Też się cieszyłem, że znalazłem pracę. Niestety moja radość trwała bardzo krótko. Pierwszy raz trafiłem na pracodawcę, który mnie oszukał (co innego na rozmowie a co innego w rzeczywistości-oczywiście poszło o kasę). Ale pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, na moje szczęście szybko zauważyłem co jest grane i zrezygnowałem. A teraz widzę, że znowu firma szuka pracownika na stanowisko operatora produkcji. Czyżby nie znaleźli odpowiednich pracowników, a może co innego jest na rzeczy? Zastanawiam się czy jest sens ponownie składać cv i się ewentualnie przeprowadzić do Krk. Jednak te niecałe 2000 netto to nie tak najgorzej, początki będą trudne i trzeba będzie zacisnąć pasa (nowe miasto, zero znajomych, wynająć jakiś kąt). Ciekawe czy w ogóle wzięli by pod uwagę moje cv skoro nie tak dawno odmówiłem tej firmie...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Przebieg rekrutacji?????? hmmmmm, wyglądało to takprzygotowywałem się do rozmowy kilka dni, w obecnej pracy wziąłem dzień urlopu żeby mieć dojazd i czas przybycia pod kontrolą. Rozmowa na ustaloną godzinę ale szacowne grono rekrutujące akurat miało coś innego do roboty. Po 20-tu minutach oczekiwania oddałem identyfikator i wyszedłem z tej pożal się Boże firmy. Szacunek do człowieka to jedno, dla robola niestety nie ma już szacunku. Nie polecam Alfa Laval, jeżeli przy rekrutacji mają człowieka w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to co dopiero jak zacznie w firmie pracę :).
Pytania: Brak pytań - powód znany.
zdjecie uzytkownika
Obbin36 - 2016-04-25 23:01:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Operator linni na wymiennikach nie ma co liczyć na 1900. Biorą teraz wszystkich za 1600. Ogłoszenia się pojawiają bo ludzie ciągle rezygnują. Atmosfera wśród szeregowych pracowników jest ok, ale jak ktoś coś naprawdę umie to ucieka gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
how - 2016-05-05 21:47:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pewno jest szansa na wyższe zarobki niż te @Obbin36, bo przecież dochodzą do tego jeszcze odpowiednie premie czy prowizje. Ale czy jest terminowa? Dzięki

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Alfa Laval!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alfa Laval
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert