brak logo

Alfa Laval

Kraków

Opinie o Alfa Laval

plki 2014-06-09 16:36:15
Juz sie zaczelo.temperatura jak w tropikach
do plki 2014-06-09 20:30:27
no sory taki mamy klimat w PL
1
olo 2014-06-11 20:48:28
O widze ze w dalszym ciagu szukaja ja te tokarki! co jest w tej firmie nie tak skoro tak dlugo szukaja??? moze ktos napisac, bo nie kumam!
obywatel balcerek 2014-06-11 22:55:21
Oj chciałbym aby było jak w tropikach... Tu jest dwa razy gorzej... Smród , zero przewiewu , powietrze przesiąknięte syfem z maszyn . No ale tego można było się spodziewać - przecież cała para z chłodziwa idzie na... halę produkcyjną bo maszyny nie są podłączone do żadnych wyciągów. Tak ,tak -tym wszystkim oddychamy. Powinniśmy z biur na halę przytargać klimę ,dodatkowo ( tym którzy piszą - sorry taki mamy klimat )wpuścić cały syf , założyć maski przeciwpyłowe , "zimowe ubranka" , "odlewane buty" i kilogramowe odważniki na nos ( co "anioł z alternatyw" wymyślił ). Ciekawe co by cwaniaki wtedy pisali - czy dalej "sorry taki mamy klimat"... A gdyby ktoś chciał skorzystać z prysznica to mamy - jeden na całą szatnię. Co do braku chętnych na stanowisko "wciskacza zielonego przycisku" - no cóż widocznie kluczyk na darmową kawkę czy pakiet medyczny nie zrobił na nich żadnego wrażenia. Tym siebie ani rodziny nie wyżywią. Proponuję dodać do ogłoszenia darmowe wczasy w tropikach - gratis!
6
Adam 2014-06-12 18:15:22
To ile można dostać na maszynach? bo jestem zainteresowany!!! pracuje na tokarkach i frezarkach konwencjonalnych jak i na CNC typu mazak 9 lat doświadczenia w programowaniu.proszę o odpowiedz.
1
Do Adam 2014-06-12 23:55:55
Poczytaj troszkę wcześniejsze wpisy, to się dowiesz. Bez ściemy.
1
Adam 2014-06-17 15:57:28
A to dziekuje!
1
do gontek 2014-06-22 09:33:48
Normalnie, na czas nieokreślony, po 3 miesięcznym okresie próbnym.
Byłem widziałem 2014-06-24 09:09:01
Witam.
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w Lavalu.
3 gości (kierownik, drugi kierownik, brygadzista (?)) plus kobieta z HR robią z tobą przesłuchanie. Wypytują się o każdy szczegół. Sprawiają wrażenie jakby szukali fachowca za 5k lub więcej, na długi okres czasu.
A z tego co piszecie to dają wdowi grosz.

To po co takie przesłuchania? Na 3 miesiące to można kogoś z ulicy przecież wziąć. A żaden fachowiec za takie pieniądze nie przyjdzie. Chyba że przezimować. I błędne koło się zamyka.
jeszcze nie bylem 2014-06-24 18:50:51
czesc a moglbys napisac jakie pytania i o co pytali?
poranek zgas swiatlo 2014-07-06 16:25:16
Ale niektórzy na forum sr..ą do własnego gniazda
2
Sebtian 2014-08-28 17:51:25
Kandydował ktoś na stanowisko inżyniera procesu technologicznego? Jeżeli tak to jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna. Dzięki.
1
wer 2014-11-07 17:35:25
Firma ok.
1
bartez29 2015-09-07 17:55:25
witam
jakie są zarobki na magazynie w alfa laval kraków?
Proszę o info po okresie próbnym, czy faktycznie firma szuka pracowników tylko na 3 miesiące?
1
Zul 2015-09-12 00:30:53
Skoro tak napisali, to prawda. Niestety nic nie napisali o atrakcyjnym wynagrodzeniu.
3
bartez36 2015-09-15 19:23:14
dobra praca i pracodawca solidny:)
ja 2015-11-04 15:51:15
zarobki fatalne....
3
Chętny do pracy 2015-12-22 14:34:52
Jak w większości korporacji, układ według starej komunistycznej zasady "kto nie z Mieciem, tego zmieciem".Przepracowałem (z inicjatywą,sumiennie i zaangażowaniem) 3 mies. i wyny, bo nie pasowała komuś moja gęba za własne zdanie i rację. Nie polecam pracy ludziom ambitnym, szanujących siebie i innych.W ogóle panuje wszechobecny bałagan.
glk 2015-12-29 19:58:44
moim zdaniem nie jest najgorzej
pracownik 2016-01-19 14:48:11
czytajac opinie wychodzi na to, ze praca i atmosfera jak u waszej "konkurencji", tylko wiecej dodatkow do pensji(rozne pakiety), rozwazam zlozenie podania do Alfy, gdyz pracuje w konkurencji, troche wiedzy mam, wiec nie trzeba szkolic od podstaw.
Z-daleka 2016-03-15 23:14:06
Witam. Czytam te komentarze i wnioskuję, że chyba nie jest tak źle. Ale mam kilka pytań. Mieszkam ponad 150km od firmy w niedużym miescie, planuję przeprowadzkę do większego miasta (może perspektywy będą lepsze). W ostatniej firmie zarabiam 2000 netto, ale żadnego socjala, żadnych premii, ubranie robocze to jakieś stare ciuchy które trzeba z domu przynieść, a o warunkach sanitarnych nie wspomnę. Jest to zakład produkcyjny. Chcę zmienić pracę i chciałbym wiedzieć czy nie wpadnę z deszczu pod rynnę. Aktualnie widzę ofertę na Operatora linii produkcyjnej. Czy zakres obowiązków zgadza się z podanymi w ogłoszeniu? Bo wiem, że w rzeczywistości często firmy albo przesadzają z tym zakresem obowiązków i wymaganym doświadczeniem, albo później okazuje się że jednak trzeba więcej robić niż było mówione. Nie boję się pracy tylko chciałbym wiedzieć jak jest w rzeczywistości. Pracowałem już w kilku zakładach przy różnych produkcjach jako ustawiacz/operator maszyn (9 lat, ale zakres obowiązków był znacznie większy bo przecież trzeba być jednocześnie ślusarzem, elektrykiem, mechanikiem itp. itd.)
Ciekawy też jestem jak z zakwaterowaniem. Nie znam miasta, poza turystycznym zwiedzaniem Starego Miasta.
Jeżeli jest tu ktoś, kto chociaż w pewnej części odpowie na moje pytania będę wdzięczny. Pozdrawiam.
men 2016-03-18 19:34:20
man muwisz o pracy w biurze czy na hali?
Z-daleka 2016-03-20 00:19:44
Ale chyba trzeba mieć inżyniera na to stanowisko? Bo jeśli nie to startuję ☺
Z-daleka 2016-03-21 22:10:33
CV poszło...wiem, że skontaktują się z wybranymi kandydatami. Ale jeśli się nie będą odzywać to po jakim czasie mogę być pewny , że już się nie odezwią? Takie zapytanie natury technicznej ☺ mowa o operatorze linii produkcyjnej.
Z-daleka 2016-04-01 11:31:24
@Man dzwonili, ale już znalazłem pracę. A nawet gdybym jeszcze nie miał pracy to nie pojechał bym na rozmowę. Przez telefon zapytałem czy zarobię 2500 netto, usłyszałem że zarobki dochodzą do 2000 więc grzecznie podziękowałem .
Obywatel Balcerek 2016-04-05 12:13:35
Hmmm... Czytam te wypociny i ... się śmieję. Czy teraz istnieje ktoś taki jak inżynier który wie co to jest stal , żeliwo , odkuwka , odlew itp ? Widzę inżynier sprzedaży , specjalista sprzedaży , zamówień... Czy tego już nie uczą ? Jeszcze tu inżyniera filozofa brakuje... Oj przeprasza - paru już jest... Do neciak - Powodzenia Ci życzę...
3
Farmer 2016-04-06 16:39:54
Kasa- żenada, socjal w firmie +4. Ale idzie się do pracy po to, żeby zarobić. Na wymiennikach
(to ci od "operator linii produkcyjnej") max 1900 netto dla pracownika fizycznego. A więc- SZKODA CZASU!!!
4
ggg 2016-04-07 18:06:36
1900, szalu nie ma ale w niektorych firmach gorzej. Mozecie napisac jaka atmosfera za ta kase? Mozecie napisac co ta firma produkuje w Krakowie, na stronie ciezko znalezc taka informacje dzieki
Z-daleka 2016-04-20 15:12:58
@Man. Też się cieszyłem, że znalazłem pracę. Niestety moja radość trwała bardzo krótko. Pierwszy raz trafiłem na pracodawcę, który mnie oszukał (co innego na rozmowie a co innego w rzeczywistości-oczywiście poszło o kasę). Ale pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, na moje szczęście szybko zauważyłem co jest grane i zrezygnowałem. A teraz widzę, że znowu firma szuka pracownika na stanowisko operatora produkcji. Czyżby nie znaleźli odpowiednich pracowników, a może co innego jest na rzeczy? Zastanawiam się czy jest sens ponownie składać cv i się ewentualnie przeprowadzić do Krk. Jednak te niecałe 2000 netto to nie tak najgorzej, początki będą trudne i trzeba będzie zacisnąć pasa (nowe miasto, zero znajomych, wynająć jakiś kąt). Ciekawe czy w ogóle wzięli by pod uwagę moje cv skoro nie tak dawno odmówiłem tej firmie...
Obbin36 2016-04-25 23:01:16
Operator linni na wymiennikach nie ma co liczyć na 1900. Biorą teraz wszystkich za 1600. Ogłoszenia się pojawiają bo ludzie ciągle rezygnują. Atmosfera wśród szeregowych pracowników jest ok, ale jak ktoś coś naprawdę umie to ucieka gdzie indziej.
2
pracownik produkcji 2016-06-09 18:14:53
Pracuje w tej firmie od 5 lat i ciężko będzie mi się roztarć z brygadą bo atmosfera na moim dziale jest bardzo fajna. Kiedyś ponoć bywały z atmosferą w firmie problemy ale teraz ponoć na innych działach jest ok.
Wypłata zawsze na czas, po okresie próbnym 3 miesięcy umowa o prace na czas nieokreślony, wczasy pod gruszą, pranie ubrań roboczych załatwia pracodawca, śniadania i obiady z dopłatą ze strony pracodawcy. (dwie bułki za 3 zł a obiad za 7zł) Można powiedzieć że warunki wspaniałe no ale jak sam na wstępie zasugerowałem rozglądam się za inną pracą z powodu bardzo kiepskich zarobków. Nie oficjalnie się dowiedziałem że okres próbny ludzie na produkcji dostają około 1500zł na rękę później na czas nieokreślony już około 1700 zł na rękę. Przynajmniej tak było ostatnimi czasy. Czy będzie lepiej, wątpię. Firma jest częścią Szweckiej korporacji która chce produkować tanio więc prędzej przeniosą produkcję niż dyrektor finansowy korporacji ze Szwecji zaakceptuje podwyżki....
5
minesota 2016-07-23 12:20:02
w koncu 2 tygodnie urlopu, zycze wszystkim udanego wypoczynku :)
młotkowy 2016-09-01 15:25:02
jakies zmiany ostatnio na najwyzszych stanowiskach, ale czy to bedzie mialo jakikolwiek wplyw na naszą pracę, hm?
Pytający 2016-09-18 12:34:31
Do admina tej "poczytnej" stronki. Ile Ci płacą za usuwanie TYLKO negatywnych opinii? Tak trudno zrozumieć , że ludzie mogą mieć inne zdania niż rządząca tą firmą rodzinka? Pozwól aby przyszli pracownicy dowiedzieli się prawdy odnośnie przedsiębiorstwa - tego jak się tam pracuje , jakie są zarobki itp. Przez takich "rzetelnych i niezależnych " część ludzi wprowadzanych jest w błąd i później żałuje - zastanowiłeś się czasami nad tym? Pomyśl jaki sens ma prowadzenie tejże strony - czy ma przedstawiać prawdziwe oblicze firmy czy twoje widzi mi się.
2
maro 2016-09-18 12:35:49
Może tyle na początku dostaniesz jako nowa osoba ale spokojnie po jakiś 3 miesacach masz podwyżkę
Murzyn z alfalaval 2016-10-29 18:32:30
Żarty sobie robicie? Co to za opinie miła atmosfera, można pić herbatę i kierownik jest miły? Jakbyście chcięli wiedzieć to oni muszą sie wszyscy tak zachowywać bo mają to narzucone przez przełożonych. Taka ich polityka, aby pracownikom rzekomo żyło się dobrze, miło i bezstresowo bo uważają, że przez to nikt nie odejdzie. I w tym właśnie miejscu opiszę wam pracę z punktu widzenia pracownika fizycznego ; ] jeśli chodzi o wynagrodzenie to w biedronce i lidlu za kasą zarobicie więcej bo koło 2000 tyś. netto + premie i socjal. To nie żart bo w alfalaval pracownik otrzymuje średnio 2500 brutto, nieliczne przypadki 2700 brutto i ani grosza więcej. Za to chcecie utrzymać swoje rodziny? za te psie pieniądze ciężko utrzymać samego siebie. Pracownik, który ma 35-40 lat pracy zarabia tam 2600 brutto pomimo doświadczenia zawodowego i to jest fakt, a nie stwierdzenie. Czy jesteś na prasie, CNC, montażu finalnym lub lutowaniu stawki takie same. Jeszcze jakie wymagania za te pieniądze.... straszenie karami bo jest totalny zakaz palenia na terenie całego zakładu, bezustanne męczenie o to, że ludzie schodzą trochę wcześniej na przerwe aby podgrzać posiłek. Co jest też komiczne bo pracowników straszą i upominają, a szefa hali widziano jak pali na terenie zakładu. To on jest jakiś lepszy? też normalny człowiek więc jak czegoś sie wymaga to trzeba dać przykład. Praca dla ludzi czekających na emeryture lub nieudaczników. Zresztą już się to zaczyna sprawdzać bo do pracy przychodzą co raz to lepsze aparaty. Jedna osoba znająca się w jakimś stopniu na robocie odmówiła z powodów pieniężnych potem kolejna to biorą takich nic nie umiejących leserów, którzy będą robili za te pieniądze. Podsumowując jeśli chcesz zarobić więcej niż 2 tyś. to nie tu. Praca dla tych, którzy lubią sie bać czy wystarczy im na cały miesiąc. Na pewno już nie dla tych, którzy mają żonę i dziecko. Zakład znajduję się w Krakowie, a płaci jak na wsi i to jeszcze z Ukrainy. Wszystkim, którzy tam pracują nic innego tylko życzyć znalezienia lepszej dobrze płatnej pracy przynajmniej za 2.5 tys w tym fachu, a alfalaval pokazać środkowy palec i niech szukają gdzie indziej chinoli pracujących za miskę ryżu.
12
Dżon 2016-11-02 15:33:29
Tak naprawdę, takie opinie są bardzo cenne dla nowych pracowników. Albo ich uchronią przed pakowaniem się w bezprzyszłościowe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo wręcz spędzą tam pare miesięcy i uciekną. Wiadomo, że jak ktoś jest w kropce i potrzebuje pieniędzy to się tam pojawi jako tymczasowy pracownik. Gdyby firma inwestowała w pracowników zapewne było by inaczej. Nie mówię tu tylko o stawce, ale o podstawowych pakietach, które bez problemu pracodawca TAKIEJ firmy powinien zapewnić. Popieram tutaj przedmówcę: że nawet w Lidlu tudzież w Biedronce zwykły kasjer a tak naprawdę prawie zawsze jest to człowiek bez kierunkowego wykszałcenia zarobi 2 tys netto. Do tego dochodzi premia+ darmowa opieka lekarska+ pakiety sportowe+paczki na święta+ 13 pensja+ wczasy pod gruszą. Jak dla mnie bez sensu jest kończenie wyższych uczelni tudzież kursów i specjalizacji i wydawanie na to swoich pieniędzy po to, aby pracować za takie pieniądze. Może ktoś się w końcu zaiteresuje zarobkami w naszej pięknej Polsce!
5
tup 2016-11-02 16:27:33
Dżon, chłopie... strasznie trudno czyta się twoją wypowiedź. Nie będę odnosił się do treści, ale do jasnej anielki, składnia, konstruowanie zdań, interpunkcja... Słowo daję, zmęczyłem się czytając, szkoda słów.
2
Kurde mol 2016-11-02 22:36:21
tup, chłopie...czep się tramwaju, albo poczytaj wypowiedzi wyżej, gdzie mądrale tak wychwalają firmę, a nie potrafią nawet polskich znaków używać, nie mówiąc już o wymienionych przez Ciebie "składni, konstruowania zdań, interpunkcji..." Zmęczyło mnie Twoje czepialstwo, bo akurat Dżon potwierdza to wszystko, co wiedzą i czego doświadczają "zwykli pracownicy", natomiast kadra kierownicza nie dostrzega problemów. Ale jak to mówią "Syty nigdy nie zrozumie głodnego". Zastanów się nad sobą tup...
4
pracujący gdzie indziej 2016-11-03 19:14:53
Myślę że kwota o której piszesz jest realna jeśli jesteś doświadczony i masz umiejętności.

Jeden z operatorów maszyn CNC jeździ ponoć prawie nowym Audi A6 .
1
Operator CNC 2016-11-03 20:42:10
To, czy ktoś jeździ takim czy innym samochodem nie jest wyznacznikiem jego dochodów w firmie, zapewniam Was :D . Można mieć bogatych rodziców albo dochody z innych źródeł itp. Gdyby było inaczej, wszyscy jeździliby komunikacją miejską albo busami :P
3
Myślaczek 2016-11-04 17:24:52
Zatrudniłem się tam na tzw. "przeczekanie". Trafiła się okazja i im podziękowałem. I nie żałuję tam pracy podjętej, ale z odejścia jestem jeszcze bardziej zadowolony. Alfa-2500 brutto, nowa firma 4800 brutto, bez Multisporta i bułek za 3zł. Bułkę kupuję sobie sam, a abonament na siłownię mam za 80. Gdybym nic nie potrafił to Alfa-SUPER. Jednak gdy coś się potrafi to szkoda czasu, chyba, że na "przeczekanie".
4
fan 2016-11-04 22:41:25
jestes moim idolem :-}} hlehle
k713 2016-11-07 12:50:29
Mam pytanie jakie są zarobki jako operator cnc tokarz lub frezer z doświadczeniem?
maszynista 2016-11-07 15:20:19
kolego takie stawki sa indywidualnie ustalane i nikt tu nie napisze ci nic sensownego, a przynajmniej nie powinienes sie tymi odpowiedziami sugerowac.

Jak masz faktycznie doswiadczenie i umiejetnosci to mozesz wynegocjowac niezle warunki uwierz ;)
Obywatel Balcerek 2016-11-08 19:20:08
Taa... Jasne... Kupił prawie nowe za pieniążki z pracy w Alfa Laval... To on musi pracować od urodzenia i jest jeszcze zadłużony w czterech bankach - bo jeden to tak dużej kwoty mu nie pożyczy. Wiem ile kolega zarabia - śmieszne pieniądze za tę pracę , wiedzę którą posiada , staż pracy , wszechstronność itp. Nie dostrzegacie , że ludzie uciekają z tej firmy? Ilu już odeszło ? Wiecie jakie pieniądze dostali na wstęp ? Ja wiem , nikt tu o takich nawet nie myśli . I jeszcze jedno - Szwedom się nie opłaca ? Pa pa , przyjdą inni - im się opłaci .
P.S. ile w Szwecji zarabiają? Cztery , pięć razy tyle? I jakoś się opłaca.... O kulturze pracy w Szwecji to nawet nie wspomnę.
4
Alfik 2016-11-16 16:41:39
Szwecka firma,takie duże zarobki a kradną jedzenie z lodówek,które człowiek zostawił sobie na drugi dzień. To co się dzieje teraz to się w głowie nie mieści.
eskobar 2016-11-16 18:33:28
cze
mozesz napisac ktora to lodowka, dobrze wiedziec gdzie nie nalezy zostawiac jedzenia
dziekowka
Alfik 2016-11-16 21:07:24
Środkowa kolego. Nie ma sprawy.
1
Biedny 2016-11-28 21:53:19
Dno i tyle. Niech w styczniu pracownicy fizyczni dostaną znowu jakieś żałosne podwyżki lub ich brak czy też może brak premii rocznej to kierownicy i cały zarząd się zdziwią. Bo właśnie na to się zapowiada. Największe oszczędnosci na wypłatach dla prcowników, a pieniadze w tej firmie sa na każdym kroku wyrzucane w błoto, ale nie przecież to alfa laval i ich stac na wywalanie pieniędzy, a potem sie tylko słyszy że "oszczędności" gaszenie świateł i 0 ogrzewania. Dziwne, że u kierownictwa cały czas zaświecone światło i temperatura jak w tropikach.
2
Zostaw swoją opinię o Alfa Laval - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alfa Laval