Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2011-07-06 20:22:17 odpowiedz | cytuj
Witam! chciałbym napisać coś pozytywnego o tej firmie ale nic nie przychodzi mi do głowy.Prawda jest taka ze jak na taka firmę(zagraniczna szwedzka firma)pracownik produkcyjny nie ma szans zarobić średniej krajowej, to jest porostu wstyd dla tej firmy,i nie ma się czym chwalić ze pracuje się dla ALFA LAVAL.( usunięte przez administratora )
anonim - 2011-10-27 22:04:07 odpowiedz | cytuj
Praca jest więcej niż OK, międzynarodowe środowisko, dla wszystkich chętnych lekcje angielskiego, dla wszystkich opieka medyczna LuxMed, coraz nowsze maszyny na produkcji, nowe budynki biurowe w porządnym standardzie, dla chętnych karnet sportowy. Jak komuś się chce coś więcej robić niż rutynowe odwalanie pracy zostanie doceniony. Pamietam że w tym roku 2 pracowników z produkcji dostało laptopy za innowacyjne pomysły i dobrą pracę...nie znam warunków pracy na produkcji ale praca w biurze jest bardzo OK a i na produkcji jak widać można powlaczyć o coś extra
Hahahaha - 2011-11-03 15:34:18 odpowiedz | cytuj
A to dobre! Dostali laptopy, znaczy jest ekstra w firmie?Hahahahaha. Prawda jest bardziej prozaiczna - to były zaledwie małe netbooki, do niczego nie przydatne prawdziwemu fachowcowi, od których (o zgrozo!) odjęto im z wypłaty .... podatek. To tak, jakby ktoś dawał Ci prezent na urodziny, ale zaraz potem kazał się na niego składać. Choćbyś nawet nie chciał, musisz bulić. Ale widocznie poprzednik należy do dość młodego pokolenia, któremu takie śmieszne gadżety imponują i one właśnie stanowią o atrakcyjności firmy. Współczuję. A czytając wcześniejsze wypowiedzi - mogę się pod nimi i ja podpisać, bo to szczera prawda, choć może trudno w nią uwierzyć. Ale jak to się mówi: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, czy jakoś tak. Ogólnie rzecz biorąc firma jest może i stabilna, czysta , nowoczesna, ale zarobić uczciwie nijak się nie da. Oczywiście nie mówię o \"tzw. pracy\" , jak niektórzy biurokraci chcą nazywać swoje przebywanie w zakładzie. Oni rzeczywiście za samo szwędanie się po halach dostają niezłą kasę, nie mówiąc o premiach i wyjazdach...szkoleniowych? Dlatego polecam tą firmę wszystkim( usunięte przez administratora )- tutaj wreszcie znajdziecie coś dla siebie (w biurach, oczywiście: jest tam mnóstwo miejsc dla nowych - zwalniają etaty ci, którzy obecnie na nich rzeczywiście pracują, bo od czasu do czasu ktoś z \"dołu\" nie wytrzymuje i odchodzi....albo jest zwalniany z byle powodu). Taka jest nasza świetnie prosperująca, zagraniczna i nowoczesna Firma.
znajomy znajomego - 2011-11-03 15:46:05 odpowiedz | cytuj
Do "PRACEK" - "dla wszystkich chętnych lekcje angielskiego" - bzdura - znam osoby które chciały uczyć się angielskiego i nie zostały dopuszczone."nowe budynki biurowe w porządnym standardzie" - szkoda ,że porządny standard jest tylko dla biura...Pamięć CI trochę szwankuje albo nie uważałe(a)ś na spotkaniu - jak dla mnie to dostali NETBOOKI ( to jednak spora różnica ) - jedna osoba z produkcji a druga z kontroli jakości.Więcej rzetelności...
Anonim - 2011-11-04 10:37:36 odpowiedz | cytuj
Po pierwsze praca w biurach wymaga doskonałej znajomości języka angielskiego i tu nie ma odstępstw. Skoro wg niektórych praca w biurach polega na nic nierobieniu to jakim cudem jeden z pracowników naszej firmy dostał awans i jest teraz szefem finansów w oddziale Korei ( usunięte przez administratora ) oddziałów na świecie, trzeci robi projekty dla centrali w szwecji itd. Zapewne za brak kompetencji( usunięte przez administratora )a wiem( usunięte przez administratora )...pamiętać należy tylko że takie numery to nie ze szwedami. Nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora tylko tak jak ktoś napisał wyżej trochę więcej obiektywizmu.
1 - 2011-11-08 08:24:36 odpowiedz | cytuj
Nie wiem jak można porównywać prezent na urodziny z bonusem w firmie w postaci komputera. Frustracja przez niektórych przemawia. Oczywiste jest że każdy bonus jest opodatkowany i firma nie ma wyjścia. Czy da ci pieniadze czy da ci czajnik do kawy czy nawet daje ci darmowa herbate czy ciastko na szkoleniu we wlasnej sali konferencyjnej to( usunięte przez administratora )skarbowy widzi w tym przychod/korzysc dla pracownika. Jak netbook kosztuje( usunięte przez administratora ) Nadal jest to spoko premia. Mozna by tez zaproponowac Radzie Pracowniczej zeby zglosila postulat w przyszlosci nie nagrody rzeczowe a pieniadze na konto i po sprawie. Podatek tez pojdzie - bedzie jak zawsze brutto/netto a mam wrazenie ze pracownik sie bardziej ucieszy...
Anonim - 2011-11-18 06:19:34 odpowiedz | cytuj
Moze nie jest tak kolorowo dla wszystkich biurowych jak pisali przedmowcy ale faktem jest ze firma stabilna , placi zawsze na czas, jest angielski, luxmed czy promedis, co roku jakas podwyzka. Nie ma co narzekac, produkcyjni bez biurowych nie mieliby co robic i odwrotnie tak samo biurowi bez produkcyjnych tez by nie istnieli. Pozdrawiam.
anonim - 2011-12-07 17:10:13 odpowiedz | cytuj
Wezcie sie biurowcy przeniescie na jakies inne forum.
Hahahaha - 2011-12-13 19:30:14 odpowiedz | cytuj
No i znowu to samo. Punkt widzenia zależy od...itd : (...)\"co roku jakieś podwyżki\". O czym piszesz człowieku? Wiesz Ty jakie pieniądze można nazywać podwyżką? Na dole ludzie albo wcale ich nie dostają (podwyżek oczywiście) albo jest to kwota rzędu 20 - 50 zł netto.To śmieszne a nawet bezczelne nazywać coś takiego podwyżką!!! Takie pieniądze nawet inflacji za kwartał nie wyrównają. Ale może w biurach dostajecie prawdziwe podwyżki a i o premiach i nagrodach się słyszy. Tylko oczywiście nie dla produkcji. A co do dalszej Twojej wypowiedzi - produkcja dużo lepiej by prosperowała, gdyby miała mniej( usunięte przez administratora ). Bo rzeczywiście, wy bez nas nie moglibyście istnieć, ale nam potrzebnych jest zaledwie kilka mądrych głów a nie cały sztab. Tendencja zatrudniania w naszej firmie jednak jest taka, że coraz więcej biura - coraz mniej produkcji. Sądzę, że już teraz proporcje są chore - na jednego specjalistę z dołu przypada ze dwóch albo i trzech( usunięte przez administratora ) A skąd brać pieniądze na zatrudnienie i utrzymanie wyimaginowanych etatów biurowych? Chyba nie muszę odpowiadać...Ale firma prosperuje. Jeszcze prosperuje. Ciekawe jak długo jeszcze?
anonim - 2011-12-18 02:13:58 odpowiedz | cytuj
te specjalista z produkcji - weź zamknij gazetke co ja sobie czytasz jak maszyna sama robi robote za ciebie( usunięte przez administratora ) naucz sie angielskiego i zapraszam po podwyzki, premie, nagrody....
NIck? Zapomniałem... - 2011-12-18 22:48:01 odpowiedz | cytuj
te - specjalista od zapraszania po podwyżki itp. - jak słusznie zauważyłe(a)ś maszyna \" sama robi \" ale wcześniej ktoś ją musiał przezbroić , ustawić , sprawdzić itp. czyli ktoś pracę dobrze wykonał.Maszyna wytwarza dobra - jest zysk.Myślisz ,że jak operator będzie spacerował z rękoma w kieszeni lub( usunięte przez administratora ). to więcej zrobi?Maszyna tak długo będzie pracować jak długo \" idzie\" program - żeby to zrozumieć nie trzeba kończyć AGH i znać angielski...Ile firma zyskuje jak TY w pracy siedzisz godzinami na necie ?Popatrz wyżej o której godzinie są pisane niektóre komentarze.Wiem ,wiem - pewnie byli na urlopach itp.Po drugie jeżeli prezes uważa ,że coś ginie i wprowadza kontrolę przy wyjściu to dlaczego kontrolą nie są objęci wszyscy pracownicy firmy?Rozumiem( usunięte przez administratora )
Ustosunkuję się jeszcze do części innego komentarza .Cytat:\"Po pierwsze praca w biurach wymaga doskonałej znajomości języka angielskiego i tu nie ma odstępstw\" - gdyby doskonale znali język angielski to teraz nie chodziliby na lekcje języka angielskiego.
Znam sporo osób pracujących na \"górze\" którzy nie znają dobrze angielskiego i ( pewnie dla Ciebie i niektórych będzie zaskoczeniem ) są doskonałymi fachowcami.
biurowy - 2011-12-20 11:25:57 odpowiedz | cytuj
Oddam sprawiedliwość dodając swój komentarz, bo rzeczywiście coś jest nie tak z tym sprawdzaniem ludzi przez portierów/ochroniarzy. ( usunięte przez administratora ) Co prawda mnie nigdy tak nie potraktowano, ale przyznacie sami, że jest to co najmniej żenujące...
blondynka - 2011-12-20 12:23:08 odpowiedz | cytuj
Witam.Też pracuję \'na górze\" i nigdy mnie nie sprawdzano przy wyjściu.Może dlatego,że jestem...kobietą?( usunięte przez administratora ).Dla Was kochani Wszystkiego Najlepszego na Święta!Oby Nowy Rok okazał się dużo lepszy od obecnego!
bezimienna - 2011-12-24 15:53:11 odpowiedz | cytuj
Wydaje mi sie ze patrzac z perspektywy maszyny, nie zdajecie sobie sprawy, ze zamowienia od klientow czy na surowce, nie sa w jakis magiczny sposob przetwarzane przez maszyny ale niestety wymagaja sporo pracy osob 'biurowych'. Co do slow napisanych kilka pieter wyzej, kilka madrych glow by niestety raczej nie wystarczylo.

Nie ma tak ze jednych czy drugich praca jest wazniejsza, firma zeby konkurowac na rynku musi stanowic zespol. Poza tym w biurach placą raczej średnio.

Obserwator - 2012-02-01 12:27:57 odpowiedz | cytuj
Eeee, przyznam, że administrator tej żałosnej stronki wciąż czuwa i z uporem maniaka usuwa najnowsze wypowiedzi. Chyba coś mu leży na duszy :). Nie wolno krytykować Alfa Laval! Tak więc licząc na dłuższy żywot mojej wypowiedzi stwierdzam : firma jest suuuuuuper wporzo i cool. A ekipa....eeeech w całej Małopolsce nie znajdziecie lepszych kolesi. Sami sprawdzcie, ha ha :)
bla bla bla - 2012-02-02 21:00:29 odpowiedz | cytuj
Pozdrowienia dla WIELMOŻNEGO PANA ADMINA..... Usuwaj posty dalej a firma poprostu rewelacja aż się płakać chce :)
Dociekliwy - 2012-02-05 12:56:44 odpowiedz | cytuj
A jest tutaj miejsce na pełne i prawdziwe opinie ludzi kiedyś lub obecnie pracujących w tej firmie? Bo skoro ktoś pisze niezbyt przychylne opinie, potem kilka następnych osób to potwierdza, a za jakiś czas administrator "kroi" wypowiedzi własną miarą, to one właśnie wtedy stają się nieprawdziwe, wyrwane z kontekstu a nawet oszczercze. Przeżyłem czasy cenzury i sądziłem, że mamy je za sobą. Żyjemy w kraju demokratycznym a internet powinien pomagać w swobodzie wyrażania opinii, oczywiście w sposób kulturalny, bez wulgaryzmów. Wobec tego stawiam firmie tylko jedną mizerną gwiazdkę w rankingu i to powinno wystarczyć za moją ocenę (...).
elvar - 2012-02-10 13:30:43 odpowiedz | cytuj
tylko ze ci z biura zapominają ze na ich full wypaśne wypąłty zarabiają ci co pracują rękoma - bo z rąk się bierze każda rzecz - a niektórzy co pracują rękami mają wieksze doświadczenie niź ci co w biiurze - średnia biura to 29 lat, a ja mam ponad 35 w zawodzie i mam takiego młodego słuchac jak on nie wie czasem o co chodzi ??
evr2 - 2012-02-11 20:38:42 odpowiedz | cytuj
Żebyś mógł coś zrobić rękami to "biurowcy" muszą zdobyć zamówienie, wprowadzić je do systemu, opracować zapotrzebowanie materiałowe, zakontraktować materiał, wystawić Ci zlecenie produkcyjne żebyś wiedział co masz robić i dopiero wtedy wchodzą do akcji twoje ręcę - równie ważne w tym procesie jak wszystkie inne rzeczy. Nie rozumiem po co ten podzial na biurowych i produkcyjnych. Wszyscy jedziemy na tym samym wozku. Teraz masz w firmie wybory do rady - zglos sie - niech Cie wybiorą i zmień coś dla wszystkich. Mocny w gebie w internecie to kazdy jest...
xyz - 2012-02-12 23:29:39 odpowiedz | cytuj
To rządzący tą firmą zrobili wyraźny podział na biurowych - czyli tych co wszystko wspaniale robią , 100% wypracowania , wszystko potrafią i rozumieją, którzy muszą "pracować" w lepszych warunkach oraz na roboli - czyli nierobów z dołu którzy nic nie robią tylko myślą jak tu odp... 8 godzin ( tak to ktoś z biura stwierdził ). Wybory do rady pracowniczej nic nie dadzą - wiadomo co może rada... I nie pisz tu o " zdobywaniu " zamówień - przecież zamówienia są przesyłane mailem - też mi zdobycia... Jak nie chcecie podziałów to sami ich nie róbcie. Zresztą ostatnie poczynania firmy potwierdzają , że tylko na dole są zbędni , niepotrzebni - reszta zawsze ma się dobrze... Do " cenzora " - teraz możesz ciąć... Byle ładnie wyglądało.
ver - 2012-02-14 12:53:33 odpowiedz | cytuj
Ty to jednak kretyn jesteś nie ma dwóch zdań - się stuknij w ten pusty łeb i dowiedz się ile trzeba włożyć pracy w zdobycie zamówienia potem się bierz za pisanie.
xcvbnm - 2012-02-14 18:36:04 odpowiedz | cytuj
jak jesteś taki kiepski w zdobywaniu zamówień to powinieneś zmienić FIRME.
operator - 2012-02-14 19:59:12 odpowiedz | cytuj
Byłem na rozmowie w sprawie pracy jako operator. Pierwsze wrażenia pozytywne, profesjonalnie to wyglada. Sama firma i zaplecze sprawia wrazenie nowego, nie dawno musieli to pobudowac. Rozmawialo ze mna dwoch ludzi co sie raczej znaja na temacie. Nie wiem jakie stawki sa mozliwe ale generalnie mam nadzieje na prace. Moze jakies oponie z wydzialu gdzie robia "unikatowe czesci" jak mi to zostalo przedstawione?
Dzieki z gory za info
engt - 2012-02-14 20:19:00 odpowiedz | cytuj
Witam! wiec jest taka sprawa ze tak jak napisałeś "ładnie wygląda".Kasa na start to możesz dostać max 2200brutto,po trzech miesiącach o 100zł więcej brutto więc nie poszalejesz za wypłatę. A tak na marginesie to w firmie właśnie zwolnili jednego operatora wiec dziwne ze szukają nowego operatora bo wedle przepisów musi opłynąć chyba rok zanim zatrudnia kogoś innego na to samo stanowisko,no chyba ze zwalniający dostał dyscyplinarkę, chyba ze się mylę co do tego przepisu! A poza tym to jest ok. tylko oczywiście jak w każdej firmie z przełożonym jest problem"totalna wieś" ludzie na maszynach ok. w biurach też całkiem całkiem
... - 2012-02-15 07:50:53 odpowiedz | cytuj
Pamiętajcie, że są 2 działy produkujące części...
Co do stanowiska i kasy: na jakiego operatora?
x