Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Alfa Laval

Pracowałeś w firmie Alfa Laval i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nick - 2012-09-18 21:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na bezrobociu to jest dopiero atmosfera ok. i ludzie dookoła całkiem fajni, tylko jedyny minus to zarobki :)
zdjecie uzytkownika
abcd - 2012-09-20 20:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejny minus to menedżerowie. Dobrych jest jak na lekarstwo.
zdjecie uzytkownika
lotto - 2012-11-21 21:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zastanawia mnie tylko dlaczego ocena to jedynie jedna gwiazdka skoro warunki pracy u nas są takie wspaniałe, hmm..
zdjecie uzytkownika
mądry - 2012-11-29 19:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
boze ty z maszyn czy co, ocena jest taka ze im wiecej gwiazdek tym gorsze warunki
zdjecie uzytkownika
zxcvbnm - 2013-02-02 19:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! ależ to były podwyżki 4, 5 %. no jak się ma 20tys to to jest trochę kosiarki ale jak się ma 1600zl. to już trochę mało.
zdjecie uzytkownika
shgeah - 2013-02-05 17:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A to tyle zarabia się w Alfa Laval? E...., to ja rezygnuję!
zdjecie uzytkownika
jjj - 2013-03-08 18:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile mozna zarobic na produkcji
zdjecie uzytkownika
kkkkk - 2013-03-09 10:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie spodziewaj się więcej niż 2000zł na rękę. I to nie tylko na początku, pomimo ładnie brzmiących obietnic. Kryzys ponoć mamy, co nie?
zdjecie uzytkownika
nc - 2013-05-19 22:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
dotyczy ogłoszenia na:
***

Jak często jest rotacja na tym stanowisku pracy, ponieważ jakiś czas temu widziałem już ogłoszenie na w/w stanowisko.
Jaki jest park obrabiarek, jakie sterowanie, czy dopracowane są postprocesory w EdgeCAM i jak jest obecnie wersja oprogramowania.
Czy obrabiarki programowane są w standardzie kodu ISO?
Poza tym w ofercie zastanawiające jest to wymaganie:
znajomość narzędzi Six Sigma oraz Lean manufacturing, - wymienione dla potrzeb tylko "ładnie brzmiących"oraz
doświadczenie w obsłudze i programowaniu maszyn CNC
co jest rozumiane przez obsługę? - wdrożenie części/programu na obrabiarce czy ustawienie całego procesu tzn. pierwszej sztuki, przez uzbrojenie obrabiarki aż po nienaciśnięcie "zielonego" przycisku na obrabiarce ;)
Ilu jest programistów?
Jak sprawa przedstawia się z zamawianiem narzędzi?
Jakie zarobki?

Obecnie mam 8 letnie doświadczanie i zastanawiam się czy warto podchodzić do tematu.

Pozdrawiam, wszystkich - tych za i tych przeciw.
zdjecie uzytkownika
zxcvbnm - 2013-05-26 16:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli szukasz pracy za około 2500zl netto/miesiąc ,Może jak się super sprzedaż to 2700zl jako programista.To zapraszamy serdecznie. jeśli chodzi o maszyny to jest naprawdę różnorodne do maszyn z lat 70tych do FUNKIE NOWKI. tak ze jest fajnie.programowanie odbywa się w ISO. Praca jest różnorodna wiec i ciekawa. WYBÓR należny do CIEBIE.
zdjecie uzytkownika
pytanko - 2013-06-04 12:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda tydzień pracy? Czy jest 40 godzin czy dużo więcej jak to miejsce w większości firm? A może stawka godzinowa?
zdjecie uzytkownika
lhgfdsa - 2013-06-12 10:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli chodzi owarunki pracy to jest o.k.. Pracujesz 8h na dzien chyba ze nadgodziny bedziesz mial (ale nadgodziny sa dla dupowlazow). Pensje masz stala np. 3500brutto mniej lub wiecej zalezy to od funkcji
zdjecie uzytkownika
hola - 2013-06-12 23:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak masz być osobą funkcyjną, to masz nielimitowany czas pracy i wtedy zarobisz 3500 brutto (trochę więcej lub trochę mniej), ale jeśli startujesz na "fizycznego" to niestety zaczynasz od jakiegoś 2200 brutto i pracujesz 8 godzin. Nadgodziny pojawiają się od czasu do czasu gdy występuje spiętrzenie robót w jednym punkcie (tzw. wąskie gardło). Ale jeśli chodzi o zarobki, to tak, jak ktoś napisał niżej - w tej firmie nie zarabia się zbyt wiele.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-09 14:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktoś może powiedzieć jaka atmosfera panuje w firmie Alfa Laval? czy przełożeni są w miarę wyrozumiali?
zdjecie uzytkownika
mietek szczesniak - 2013-08-09 21:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na produkcji jest wyrozumialy manager :D atmosfera tam jest mozna by zec rodzinna
zdjecie uzytkownika
Bądynka - 2013-08-10 12:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Atmosfera w firmie jest cool. Przynajmniej u nas w biurze. Możemy pić kawę i herbatę kiedy chcemy albo jak jest np. za duszno w klimatyzowanym pokoju przejść się na zewnątrz "na papieroska" (na halę produkcyjną odradzają, bo nie dość, że hałas nie do wytrzymania, to jeszcze temperatura osiąga nawet 40 stopni C i w dodatku zero przewiewu). Przełożeni raczej się nie czepiają, bo sami dobrze wiedzą, jak ciężko jest pracować za biurkiem. Więc ogólnie jest wporzo i na luzie. Polecam jak najbardziej! Pozdro.
zdjecie uzytkownika
pkjbvcw - 2013-08-11 12:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak w tym tygodniu temperatura na hali przekroczyła 38stopni,mikroklimat wilgotny bo opary z chłodziwa i olej, wiec odczuwalnie było o kila stopni więcej(w zimie za to jest jak w psiarni zimno). Na zakładanie monitoringu i oprogramowania do wyliczania ile razy ktoś gdzieś wychodził to są pieniądze a na wentylacje z prawdziwego zdarzenia nie można się doczekać, to wola o pomstę do nieba.CIEKAWE CZY SZWEDZI SIĘ DOWIEDZĄ O TAKICH WARUNKACH PRACY.
zdjecie uzytkownika
nikt - 2013-08-28 16:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale afera z tym zwolnieniem w PMU, może w końcu szwedzi dowiedzą się jakie są relacje w alfalaval i jak traktuje się pracowników i niech poleci jakaś głowa najlepiej ta jedna (wiadomo o kogo chodzi),Brawo dla odważnych z PMU i tak trzymać
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-01 07:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Da się pracować na własną działalność?
zdjecie uzytkownika
Q - 2013-09-01 10:03:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Taak w PMU zrobili przekręt ale co tam pozwólmy nadal im okradać nas wszystkich. Przyjdzie szed to wam dokreci porzadnie srube. Robic sie nie chce tylko pieprzyc glupoty na forum. Zamkna w cholere cała te firme przez takie łajzy zlodziejskie. Krasc wam jawnie nie wolno to bijecie piane. Moze troche wiorkow sobie przytulcue to wam bedzie lepiej ze tez cos przykombinowaliscie
zdjecie uzytkownika
nadspecjalista klikacz - 2013-11-26 22:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie strasz szwedem bo o ile się nie mylę to już jeden był ((usunięte przez administratora)) i jest bardzo mile wspominany. Jeszcze nie było takiego ,którego byśmy źle wspominali - w porównaniu do pracowników z biur - prawda? Był taki co śmiał niektórych poganiać do pracy - ten to miał tupet! Zapomniał ,że tutaj dla części tzw. specjalistów przyjście do pracy to już jest harówa... No i za niego biurokracja nie była tak mocno rozwinięta... Ale tak to już jest gdy się nie jest "łajzą złodziejską" chce się "robić a nie (usunięte przez administratora) głupoty" to trzeba kogoś do pracy zatrudnić - samo się niestety nie zrobi. Prawda?
zdjecie uzytkownika
Waleń - 2014-02-18 00:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Źle to świadczy o Alfie, jeżeli takie przekręty robią. Pensja wnioskując też na kolana nie rzuca. No ale widać są osoby, którym to odpowiada.
zdjecie uzytkownika
POINFORMOWANA - 2014-03-09 17:16:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JEŻELI TAM PRACUJĄ TACY "WYBITNIE ZDOLNI"KTÓRZY NIE BYLI PRZYJĘCI NA INNE UCZELNIE TO OCZYWIŚCIE FIRMA MA PRESTIŻ
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-03-21 14:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Może ktoś powiedzieć ile na chwilę obecną można zarobić na stanowisku operator/tokarz CNC bez żadnej sciemy?
zdjecie uzytkownika
nieściema - 2014-03-23 10:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To bez ściemy na stanowisku operator/tokarz CNC można zarobić na początku jakieś 2200zł brutto. Po trzech miesiącach,jak zostaniesz,podniosą Ci do około 2400-2500zł brutto a potem podwyżki według kompetencji, nawet dwa razy w roku, od 20zł wzwyż.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
80 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alfa Laval
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x