Assiduus Investment Partners Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Assiduus Investment Partners Sp. z o.o.

admin 2015-08-28 10:59:56
Masz nowe informacje o firmie Assiduus Investment Partners Sp. z o.o. ? Wiesz czy pracodawca chętnie zatrudnia studentów, przyznaje podwyżki? Czekamy na Wasze opinie!
Monika 2016-03-30 12:50:49
Jestem zainteresowana nowym ogłoszeniem tej firmy na doradce kredytowego. Czy ktoś z Was pracował albo pracuje u nich? Nie słyszałam o nich wcześniej dlatego się waham.
pitterrr 2016-03-30 13:50:26
POdbijam pytanie.
Nati 2016-03-30 14:17:13
Ja pracuje pół roku w ich Łódźkim oddziale i jestem bardzo zadowolona. Bardzo dużo się nauczyłam, cały czas organizują szkolenia wenętrzne a najlepszych pracowników wysyłają na drogie szkolenia specjalistyczne albo motywacyjne. Dużo pracujemy też na wewnętrzym systemie w którym mamy dostęp do szkoleń i różnych materiałów onine. Kasa też niezła. Jasne, trzeba na nią zapracować ale prowizje są bardzo wysokie jak na obecne warunki rynkowe. Musicie sami zdecydować. Moim zdaniem warto, chociaż pójść na rozmowę i sprawdzić czy Wam to odpowiada.
1
pitterrr 2016-03-31 11:17:37
A jak z terminami wypłat u nich? Ostatnio nie mam farta jeśli chodzi o to. Moi znajomi z branży też mają ten prolem w firmach w których pracują.
Nati 2016-03-31 13:41:19
Ja zawsze miałam wszystko płacone na czas. Nie słyszałam też aby ktoś inny z pracowników narzekał.
kika1492 2016-05-11 17:50:11
Witajcie,byłam dzisiaj na rozmowie w sprawie pracy u nich,nie wiem tylko jak wygląda wynagrodzenie czy w 100% uzależnione jest od tego jakie i ile produktów w danym miesiącu nabędą klienci czy jest to podstawa pensji+prowizja od sprzedanych produktów i w jaki sposób pozyskuje się potencjalnych klientów. Proszę Wasz o szybką odpowiedz na moje wątpliwości poniewaz do 19 mam podjąć decyzję czy chce z nimi współpracować. Z góry wszystkim dziękuję.
11
kika1492 2016-05-11 17:52:28
Witajcie,byłam dzisiaj na rozmowie w sprawie pracy u nich,nie wiem tylko jak wygląda wynagrodzenie czy w 100% uzależnione jest od tego jakie i ile produktów w danym miesiącu nabędą klienci czy jest to podstawa pensji+prowizja od sprzedanych produktów i w jaki sposób pozyskuje się potencjalnych klientów. Proszę Wasz o szybką odpowiedz na moje wątpliwości poniewaz do 19 mam podjąć decyzję czy chce z nimi współpracować. Z góry wszystkim dziękuję.
Assiduus Investment Partners Sp. z o.o. 2016-07-05 13:54:17
W sprawie współpracy oraz stawek prowizyjnych proszę o bezpośredni kontakt z naszą firmą pod numerem 22 395 52 45.
Assiduus Investment Partners Sp. z o.o. 2016-07-05 13:54:40
W sprawie współpracy oraz stawek prowizyjnych proszę o bezpośredni kontakt z naszą firmą pod numerem 22 395 52 45.
Patryk 2016-07-26 16:05:13
Faktycznie, sporo się teraz ogłaszają. Ja pracuje jako doradca z Chrzanowie. Słyszałem, że wprowadzają teraz jakiś specjalny projekt i do końca roku mają zamiar przeszkolić w swojej akademii Assiduus 99 Doradców :D Pewnie dlatego przybyło tyle ogłoszeń.
Kasia - Gdynia 2016-07-26 16:37:10
Powiem wam, że jeśli ktoś w was się zastanawia albo wacha czy zacząć pracę w Assiduus to jest po prostu głupi. Ja byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Gdyni, a później na Konferencji Biznesowej w Łodzi - to takie szkolenie gdzie zjeżdżają się doradcy z całej Polski i powiem Wam że jestem pod naprawdę dużym wrażeniem tej firmy. Ludzie na poziomie, jakoś szkoleń bardzo dobra, nigdy jeszcze nie byłam na tak dobrych szkoleniach a pracowałam wcześniej min w OVB a do tego warunki współpracy też dobre. Fajne są też te zjazdy bo można poznać inne oddziały i ludzi w nich pracujących, a jest ich sporo :)
Ja już podpisałam umowę i jestem bardzo zadowolona. :) Zobaczymy jak będzie dalej ale z czystym sumieniem mogę polecić tą firmę.
Karoolcia 2016-07-27 13:37:31
Cześć,
Ja byłam na rozmowie grupowej miesiąc temu połączonej z krótkim szkoleniem na temat rynku i jego możliwości. Niestety, jest duża konkurencja. Jak ja byłam, spotkanie było zorganizowane w Łodzi a ludzie którzy byli tam ze mną, przyjechali z różnych regionów Polski.
Każdy się przedstawiał i mówił o swoim doświadczeniu zawodowym, później były rozmowy indywiduane na których taki Pan Darek, on jest tam Dyrektorem, decydował kto zostaje a komu podziękuje. Dalszy ciąg szkolenia odbył się już w miejszej grupie.

Tydzień później odbyło się weekendowe szkolenie w Warszawie, a firma opaciła cały pobyt ludziom, wtedy zostały podpisywane z nami umowy - ale też było nas już mniej.

Chyba wszystko zależy od tego jak się zaprezentujesz bo ja nigdy wcześniej nie pracowałam w branży fotowoltaiki ale mam spore doświadczenie w handlu więc może dlatego mnie wybrali, ciężko stwierdzić. Ale napewno robią ostrą selekcje i nie biorą każdego i nawet się nie dziwię bo dają napewdą dobre warunki. :)
Karoolcia 2016-07-27 15:16:10
Dawaj, wysyłaj to może się spotkamy na kolejnym zjeździe :D Śmiesznie będzie :)
Assiduus Investment Partners Sp. z o.o. 2016-07-27 15:20:58 [pracodawca]
Witam, proszę przesłać swoją aplikacje.
Poszukujemy dobrych konsultantów bez rozróżnienia na płeć.
farciarz 2016-07-28 15:47:19
Wszystko zależy od tego co masz namyśli pisząc „dobra atmosfera”. Jeśli ktoś oczekuje pracy w której będzie dostawać kasę za nic nie robienie to lepiej niech poszuka innej roboty, bo tutaj tego nie znajdzie.
Trzeba przyznać że są wymagający, dają podstawę i prowizję ale trzeba zrealizować target sprzedażowy. Mi to akurat nie przeszkadza bo jestem typowym sprzedawcą, zawsze to robiłem a przy panelach dają takie prowizję że ja jestem mega zadowolony. :) Trzeba trochę za tym pochodzić, żeby zarobić ale naaaprawdę się opłaca. Dla mnie dużą wartością są te szkoleniach o których już pisaliście. Ostatnie z fotowoltaiki było zajebiste! Przyjechał trener zewnętrzny, taki starszy gościu i robił szkolenia ze sprzedaży, bardzo dobre i jakiś technik, który uczył nas pomiarów, pracy w terenie i wszystkich tych technicznych głupot, które trzeba wiedzieć a później była impreza integracyjna :P Działo się tyle tylko powiem :D
Ja pracuje dwa miesiąca, jeszcze miesiąc i dostane autko służbowe :) Życzę Wam powodzenia.
Glucio 2016-07-29 10:30:35
A Ty tam pracujesz? Wiesz może ile płacą? Szukają tylko w Warszawie tych konsultantów telefoniczmych czy nie tylko? Ja jestem z Łodzi i taka praca by mi bardzo odpowiadała. No tylko ciekawe jakie zarobki.
WS 2016-08-17 02:07:25
Firma ogólnie opiera się na dużej rotacji ludzi. Jeśli ktoś znajdzie klientów, a nie wykona wskazanego w umowie planu to i tak nie otrzyma wynagrodzenia. Wiedzą dobrze o tym i kontynuują taktykę. To niepoważne i tragikomiczne zachowanie. Byłem na rekrutacji na sprzedawcę i z moich obliczeń wynika, że spośród osób, które się zgłosiły jedynie 20% (łącznie ze mną) dotrwało do końca dwudniowego kursu. Ja odeszłem więc wynik assiduusa jest jeszcze gorszy bo jedynie 14%. Jaka firma i warunki, taka odpowiedź rynku.
2
papa Smurf 2016-08-17 02:17:39
Człowieku co ty za bajeczki opowiadasz?? Albo jestes starym pracownikiem assiduusa albo jesteś prowadzącym i podszywasz się za ''świeżaka'', żeby nie ośmieszać swojej śmiesznej firmy. Assiduus nie daje żadnej podstawy wynagrodzenia. Owszem dają prowizję, ale całe wynagrodzenie (o ile wykona się wysoki plan) oparte jest tylko i wyłącznie na prowizji! Wysłali nam na maila wzory umów zlecenie więc jak ktoś chce to mogę wysłać. Ich wielka pomoc dla pracownika może polegać na udzieleniu czegoś w stylu pożyczki w kwocie 2 tys zl oczywiście o ile wykona się plan haha. To komiczne, ale prawdziwe. Tylko idiota zastanawiałby się czy wziąć tą ''pracę''.
2
hahhaha 2016-08-17 12:24:56
Ja też byłam na takiej rekrutacji i znajduje się w tej grupie osób które dotrwały do końca.
Masz rację, że sporo osób w trakcie rezygnowała bo w moje grupie było tak samo. Ale moim zdaniem to wynika z tego, że mieli inne oczekiwania. Niby praca handlowca, ale najchętniej na podstawie chociażby za 2 czy 4 tysiące złotych a tu tak nie ma. To nie jest sprzedaż długopisów czy abonamentów Orange, tylko sprzedaż paneli, ludzie! Mi tam ich system pasuje. Byłam też na rozmowach w innych firmach, które zajmują się panelami, ale tam dawali tylko prowizję od sprzedanych instalacji. Tutaj dają nie tylko wysoką prowizję ale jeszcze oddzielną kasę za KIf.
Zobaczymy jak będzie, ja pracuje na razie dopiero 3 miesiąc więc nie chce zapeszać. Oby szło mi tak samo bądź lepiej jak teraz :P
Assiduus Investment Partners Sp. z o.o. 2016-08-17 12:50:22 [pracodawca]
Szanowni Państwo, firma Assiduus działa w 8 nie zależnych działach: Assiduus Ubezpieczenia, Assiduus Kredyty, Assiduus Zdrowie, Assiduus Inwestycje, Assiduus Sport, Assiduus Energia, Assiduus Odszkodowania oraz Assiduus Akademia.

Każdy z działów jest w odrębny sposób zarządzany co oznacza, że pracownicy poszczególnych działów są w odrębny sposób wynagradzani. Dlatego aby uniknąć nieporozumień, uprzejmie prosimy aby podczas wyrażania swojej opinii, pisali Państwo, którego z naszych działów opinia dotyczy.
1
Kaczmarex 2016-08-19 10:37:04
(usunięte przez administratora) i uzależnienie wynagrodzenia od wysokiego planu to żadne warunki kolego.
Zerba 2016-08-19 11:46:22
@daddy piszesz o braku podstawy, to napisz może ile Ci powiedzieli ile byś zarabiał? Bo jakoś nie chce mi sie wierzyć, że ktoś pisze jedno a później robi drugie jakoś mi się to nie wiąże sorry ale mówię poważnie
wlkp 2016-08-20 09:38:46
Następna firma(usunięte przez administratora) nie oferująca żadnej pracy.
fuj8k9l0; 2016-08-20 19:20:33
@ wery niesttey ja nie, natomiast warto moim zdaniem sprówac smaemu i si eprzekonac czy oferta jest godna polecenia czy też nie. Bo tak to cięzko powiedziec
M. 2016-08-21 16:29:29
@ K. - no to co napisałaś to az w głowie sie nei mieści że mozna mieć takie podejście do człowieka! własny samochod - własne koszty nie tylko przecież paliwa, ale i ubezpieczenia i wszelkich ewentualnych szkód. Do tego szukanie klientów na włąsną rękę. Serio ktoś sie na to godzi?
Jerzy 2016-08-24 11:17:08
Pracuje jako doradca od 6miesiecy i daje rade. Można zarobić ale trzeba pracować :)
Jerzy 2016-08-24 11:19:09
Jest ok ale trzeba pracować ...
jogi 2016-08-26 00:06:12
Wziąłem udział w rekrutacji na doradcę w Wawie. Praktycznie to 3 etapy. Od poniedziałku zaczynam staż. Rekrutujacy bardzo konkretny i rzeczowy. Rozmowa prawie godzinę. Dokładnie poznałem zasady funkcjonowania firmy i wynagrodzeń. Żadnych tajemnic - więc dziwie się innym wpisom. Nastepnego dnia decyzja komisji rekrutacyjnej i kolejny etap, później szkolenie. Było nas troche i z połowy zrezygnowali. Na starcie zarobki uważam średnia warszawska, ale za to szkolenie , na którym bylem - zajebiste. Oceniam , że dają duże możliwości podniesienia umiejętności i rozwoju osobistego wśród ludzi którzy mają doświadczenie. Może kasa nie rzuca na kolana, ale mnie chodzi o szkolenia i podniesienie kwalifikacji, tym bardziej że najlepsi mają mozliwość po 4/5 miesiącach na stanowiska menadżerskie , a wtedy to i "kasa się zgadza". Fajna atmosfera i spora energia bo dobrali fajną ekipe. Myślę, że nie bedzie łatwo ale daje sobie szanse...
Jogi 2016-08-26 21:20:15
Piszesz o Assiduus energia ? Chyba tak. Inni ludzie, inne warunki z tego co wiem wiec narzekaj sobie jak nie masz jaj. Ja wiem z kim rozmawiałem , wiem co bede robił, wiem za ile, więc to moja sprawa jak sie umawiam. Jak sobie nie radzisz to narzekaj. Powodzenia
1
jaaa 2016-09-05 17:28:06
Hej, czy może ktoś coś napisać o stanowisku manager zespołu, jakie warunki i w ogóle cokolwiek?
Anka40l 2016-09-11 21:49:48
Witaj Kasiu
widze ze zarówno Ty jak i Ja znamy obie firmy i możemy porownac i cos o tym powiedzieć .-) pozdrawiam
Hania z Bydgoszczy
Franek 2016-09-12 16:22:36
A mi się wydaje że to nie ma dużego znaczenia. Jasne warto napisać w Cv jak najwięcej rzeczy, żeby w ogóle zaprosili Cię na rozmowę ale później to i tak będą chcieli żeby rozwinąć to co zostało napisane.
Przynajmniej zawsze tak było na rekrutacjach na których byłem.
Ewa 2016-09-12 16:46:51
Ja pracuje w Assiduus jako doradca i podobno nikt nie wie jakie warunki dają Managerom, poza stawkami które wynikają z planu kariery a te są wysokie. Rozmowy kwalifikacyjne podobno przeprowadza sam prezes albo dyrektor sprzedaży.
jakub 2016-09-19 16:58:12
Skoro rozmowy przeprowadza sam szef no to musi być niezły stres na tej rozmowie ale skoro aż tak to wszystko weryfikują to co dają w zmian? Bo w ich aktualnych ogłoszeniach na doradców klienta nic o tym nie piszą
Damo 2016-09-25 11:49:12
Ta firma (Assiduus Energia) to jeden wielki żart. Nie zapewniają żadnej podstawy wynagrodzenia, wymagają zarejestrowania działalności, nie dają samochodu, nie płacą za paliwo, bo to na twojej głowie. Manadzer z Gdyni spóźnia się na 1. spotkanie, opowiada wiele ciekawostek o sobie. Przechwala się. Biznes niby świetnie prosperuje, ale po biurze widać, że pracuje u nich może 1 osoba, do tego zero klientów, zero telefonów. Szkoda czasu iść na spotkanie bo to zwykłe domokrąztwo. Na początek dają umowę zlecenie bez żadnej podstawy. Pożniej w nagrodę przechodzi się na samozatrudnienie. Po kilku latach wyników może dostaniesz umowę o pracę ale to tylko w teorii.
1
bu4 2016-09-25 16:27:26
damo czy możesz mi wyjaśnić jakim cudem ma niby nie być podatawy wynagrodzenia? przecież musi być jakaś kwota na umowie, jakoś mi się niestety nie chce wierzyć w te twoje bajeczki kolego. a jak się idzie na doradcę klienta to jest napisane że tez zapewniają rozwój i szkolenia
Assiduus Investment Partners Sp. z o.o. 2016-09-27 09:54:24 [pracodawca]
Szanowny Panie „Damo”, bardzo nam przykro, słyszeć Pana rozgoryczenie. Dział Assiduus Energia od początku współpracy z nowymi kandydatami, jasno przedstawia zasady funkcjonowania jak i precyzyjnie omawia plan kariery i wynagradzania w Assiduus Energia. Zakłada on uzyskanie zatrudnienia na podstawie umowy zlecenie bądź działalności gospodarczej, z możliwością otrzymania firmowego samochodu klasy C po 3-miesięcznym okresie próbnym. Dlatego w naszym dziale faktycznie, nie uświadczy Pan wynagrodzenia opierającego się na podstawie, lecz bardzo wysokich prowizjach, niedostępnych w innych firmach, w których pracownik pomimo swoich umiejętności realizowania planu sprzedażowego dostaje jedynie ułamek swojego wynagrodzenia nazywanego pensją. Nasza firma stawia na ludzi ambitnych, których hobby jest doradztwo. Na ludzi, którzy stawiają na samorozwój i doceniają możliwości jakie w tym zakresie daje im nasza firma. Na ludzi, którym doradztwo sprawia frajdę i którym nigdy nie przyszłoby do głowy żądać podstawy za siedzenie w biurze. Może dlatego nie dostrzegł Pan w naszym lokalu pracowników, bo to biuro handlowców, a nie etatowców. U nas nikt nie dostaje pieniędzy za tzw. prace biurowe tylko za swoje umiejętności – i jest za nie wysoce wynagradzany.
Faktycznie nie jesteśmy firmą dla Pana, Panie „Damo”. Natomiast każdy ma możliwość wyboru firmy, z którą chce związać swoją zawodową przyszłość, szkoda, że Pan nie zrozumiał założeń naszej. Nie mniej jednak rekrutacja na terenie województwa pomorskiego została już zakończona, proszę bacznie obserwować portale. Jeśli ktoś z Państwa będzie chciał przekonać się osobiście jak Nasza firma dba o swoich współpracowników, zapraszamy.
STach 2016-10-11 16:15:50
Pracowałem tam kilka lat temu. Właściciele Assiduus o wypłatę pensji w terminie bardzo dbają. Nigdy nie dostałem wypłaty za późno a jak wypadały święta czy dłuższe wolne typu majówka to zawsze płacili wcześniej.
Smerfetka 2016-10-12 15:30:46
Dziś pojawiło się ogłoszenie na pracuj.pl z tym że, szukają na wyższe stanowiska managerskie.
A Ty na jakie szukasz?
1
3434 2016-10-12 16:17:54
tak na prawdę to przecież na gowork też są ich aktualne oferty pracy głównie teraz szukają doradców klienta
Zostaw swoją opinię o Assiduus Investment Partners Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Assiduus Investment Partners Sp. z o.o.