brak logo

PAUL HARTMANN POLSKA Sp. Z o.o.

Pabianice

Opinie o PAUL HARTMANN POLSKA Sp. Z o.o.

guz 2013-06-09 22:09:49
Bardzo miło wspominam :) Nie wiem jak teraz ale w 2005 - 2007 było super.
4
tajemniczy ....:) 2013-12-09 12:32:26
Obecnie pracuję w tej firmie od 2008 roku od chwili obecnej i mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach o tym pracodawcy:)
Adam 2014-07-01 13:26:34
Witam co produkuje sie w Pabianicach Pampersy czy cos innego? Mam takie techniczne zapytania i chcial bym sie na tej drodze to dowiedziec
ktoś tam 2015-10-04 21:17:38
W Pabianicach (a w zasadzie w Rydzynach) produkuje się opaski elastyczne.
PF 2016-02-02 12:56:48
Witajcie, czy Ktoś z Was móglby mi podpowiedzieć, czego moge się spodziewac na spotkaniu rekrutacyjnym przeprowadzanym przez firmę zewnetrzna ?? Bardzo mi zalezy na tej pracy i chciałabym się dobrze przzygotowac... pozdrawiam :)
16
PF 2016-02-03 12:52:50
Przedstawiciel farmaceutyczny
Pracownik 2016-03-23 18:46:29
Hartman jest dobry dla dziadków którzy chcą dotrwać do enmerytury zarabiając najniższa krajowa bo podstawa na początku 1900 zł netto gdzie w branży tej samej jest 3 razy więcej. Obiecują co innego to tego nie słuchajcie bo inaczej niż te grosze to nie bedzie i radzę wam szukajcie młodzi gdzie indziej. Juz taki byle co jak Kyrka płaci więcej a to jest upodlenie straszne wiec nie słać tu bo dramat ze szok. Język uczyć sie z Polski jak najdalej jak najdalej bo polscy pracodawcy w świecie sprzedaży oszukają zabiorą najlepsze lata życia i zostawią na środku drogi do domu
12
Koleś git 2016-03-23 18:50:28
No idzie ze przedmówca prawdę powiedział o tej pożal sie firmie. Barachło to mało powiedziane. Oszukują klientów wiec uważajcie żeby na lata sobie nie popalić relacji. Nie polecam. Nie życzę nikomu tej ułudy
8
gall anonim 2016-03-26 00:50:27
Teraz to jest padaka. zatrudniaja ludzi na stanowiskach dyrektorskich, ktorzy nie maja pojecia. Nie znaja rynku i wprowadzaja beznadziejne promocje i nierealne plany. Kasy nie zarobisz a jedynie stracisz zdrowie. Marketing na poziomie ponizej zero.
8
Syf 2016-03-26 19:41:49
Syf to mało powiedziane. Dno, dno, dno
7
Hymmm 2016-03-26 19:45:40
Teraz szukaj na key kto przyjdzie za 2000 złoty?"?? Kolejny oszukany debil. Ludzie raczej uciekają chyba ze kamikadze. Szkoda mi ich. Juz gorzej nikt nie zarabia nawet w TZMO wiecej płaca a to najbardziej beznadziejna firma
2
Pracownica 2016-04-10 22:17:51
Czytając opinie zastanawiam się czy na pewno są to opinie o firmie Paul HARTMANN Pabianice? Nie pracuje tam długo, ale mam doświadczenie w branży farmaceutycznej oraz spożywczej więc mam porównanie.po pierwsze jest to korporacja międzynarodowa więc obowiązują w niej jasne, z góry ustalone zasady i procedury więc jest porządek.po drugie normalne umowy o pracę zgodne z prawem a nie umowy zlecenia, własna działalność albo inny syf.po trzecie i chyba najważniejsze - naprawdę szanują pracownika, jego pomysły inicjatywy, można zwrócić się z każdym problemem do przełożonego albo do Pani Prezes i nigdy przenigdy nikt nie odmówi Ci pomocy. Ludzie kompetentni, kulturalni, nie ma czegoś takiego jak korposzczury i mobbing.
2
mietek z teczek 2016-04-23 15:06:15
Pracuje w tej firmie kilka lat i poznałem tu wielu długoletnich pracowników , profesjonalistów w swojej dziedzinie. Można było tu przepracować w spokoju klika ładnych lat wykonując realistyczne plany. Do tego dochodziły szkolenia produktowe na b. wysokim poziomie. Firma składa się z kilku działów i jak to w dużej organizacji bywa jakość i komfort pracy zależy w jakim dziale pracujesz oraz jakiego masz bezpośredniego przełożonego. Największe zmiany (przede wszystkim negatywne) zaszły w największym dziale aptecznym (również obsługuje hurtownie). I tutaj faktycznie długoletni pracownicy zostali częściowo zmuszeni do odejścia a od pewnego czasu sami odchodzą. Podyktowane to jest ściągnięciem do firmy menadżerów z firm tabletkowych i ich nawyków zatowarowywania hurtowni po sufit , narzucaniu nierealnych planów i psuciem relacji miedzy ludźmi. Ostatnio dochodzi nawet do donoszenia do kierowników na kolegów z tego lub innego działu. Kiedyś to było incydentalne. Wynagrodzenie obecnie to coś k. 2800 pln netto. + premia od obrotu. W dziale szpitalnym oraz dziale obsługującym dps-y zmiany personalne zaszły niewielkie ale atmosfera siadła. Pozostają dwa najmniejsze i najbardziej wyspecjalizowane działy stomii i opatrunkowy. Ten drugi jest prowadzony przez jednego kierownika od wielu lat i tam chyba rotacji w ogóle nie ma (przyjęli klika nowych dodatkowych osób). Ponieważ pomysły nowych kierowników emanują na cała firmę, oraz zła atmoesfera to większość długoletnich pracowników szuka nowej pracy. Pracodawcy zyskają doświadczonych, kompetentnych pracowników. Jeśli ktoś ucieka od tabletek lub firm oszukańczych to hartmann jest ok. Pensje raczej będą maleć niż rosnąć. A plany i cele mogą być aktualizowane co kwartał. Z resztą wynagrodzenia nigdy tu nie były najwyższe w branży ale fajna atmosfera i realne plany rekompensowały to. Ocena bdb za to co było i za to co jeszcze gdzieniegdzie w firmie zostało.
3
id 2016-04-25 14:49:56
witam, chciałabym uzyskać kontakt meilowy do kompetentnej osoby z tej firmy- mianowicie do kogoś kto zajmuje się rynkiem produktów firmy, ale z nastawieniem na szpitale/hospicja- kogoś odpowiedzialnego za monitorowanie tego rynku- czy pracownicy tej firmy moglibyście mi pomóc? Na stronie nic praktycznie nie ma, a meila na ogólny pisać- nie wiem czy to ma sens.pozdrawiam
2
A.R. 2016-05-04 10:31:27
Kiedyś to była Firma, teraz za sprawą K.I stacza się na dno. Płaca, szkoda komentować, plany z kosmosu, wsparcia brak i do tego ta atmosfera...Omijać szerokim łukiem, chyba że interesuje Cię 2800 netto, donosy i ciągły nastawianie przeciwko np. w dniu dzisiejszym Panu X. Jutro Pan X będzie chwalony ale nastawiony przeciwko Pani Y itd.
7
ja 2016-05-09 09:55:14
Wystarczy przeczytać ogłoszenie żeby dowiedzieć się, że to jest oferta programu stażowego dla absolwentów w Centrali firmy... Nie każdy najwidoczniej umie czytać.
wijka 2016-05-10 23:16:51
Dzień Dobry, Zgadzam się z A.R.
a tak swoją drogą to napiszę coś więcej
asortyment:
-jakość I-sza klasa , rozpoznawalność super,
praca w działach :
- rewolucja rozpoczęta, rekrutacji coraz więcej, a wynikającej ze zmian. Nie każdy je akceptuje a i zarobki w ciągu roku zmalały o 50%.
Każdy pilnuje własnego stołka i nic ponad to co ma do zrobienia nie będzie robił.
pomocy brak.
Managment - jest, nie toleruje kłamstwa bo tylko on tak może, nie liczy się efekt a jedynie działania dążące do efektu (nie zawsze skuteczne)
W 2013roku godna polecenia firma , teraz - w sprzedaży materiałów chłonnych, środków pomocniczych, opatrunków i diagnostyki to już było dobrze...
Ja póki co pracuję, jeszcze :)
Jednak czas pokaże jak długo mi wystarczy sił na pchanie tego wózka z odpadającymi kółkami.
pozdrawiam.
5
zadowolony Heniek 2016-05-11 13:18:51
A ja pcham ten wózek dalej. Kółka nie odpadają. Siłę nadal mam. Dogaduję się świetnie z szefem i nawet wynagrodzenie satysfacjonujące jest :) Jak rzetelnie pracujesz to nie masz powodów do narzekania i nikt się ciebie nie czepia.
5
zainteresowana 2016-06-08 22:18:41
a ktoś coś powie na temat pracy na stanowisku "pracownik sklepu internetowego" ? jakie tam warunki/atmosfera ?
Jóźwa 2016-06-09 12:18:59
Ha, Ha, do czego to doszło , że managment pisze pozytywy...
4
iks 2016-06-09 12:20:56
Kierownikiem sklepu jest syn prezesowej ,
podobno spoko kolo!
BeIyk 2016-06-13 14:50:06
15 lat pracowałem w Hartamnnie- to była bajka i cudowna firma opatrunkowa.
Dziś to dno, mordor, bezludzka korporacja.
15
nie jestem robotem 2016-06-30 11:51:39
Skoro juz nie pracujesz to idź do przodu a nie rozdrapujesz rany. Skup się na nowej bajecznej pracy.
2
Kicia 2016-07-15 19:50:28
Czesc, czy ktoś mogłby udzielić mi informacji o pracy na stanowisku przedstawiciela regionalnego? Proszę o szczególy: zarobki, auto, socjal, gps?
Truteń 2016-07-19 13:19:47
PRZEDSTAWICIEL REGIONALNY - nie polecam, teraz ok 3000 na rękę, premia widmo, regionalny z Olsztyna SS z kompleksami 8 wizyt apteki i 2 pielęgniarki tabelki do tabelek GPS w aucie tablecie i telefonie.
Dramat!
Kiedyś liczyła się wiedza o produkcie teraz wielkość kolana aby dopychac pod sufit.
PS
Wszystkie ustalenia na papierze!!!
5
Rejnard 2016-07-20 07:50:43
Ha ha Ha Konrad. jak ci nie wstyd się podszywać. Zwrócić do Pani Prezes? Ktoś poza tobą?
Śmiechłem
4
Stefan 2016-07-20 12:09:51
Mogli liczyć ale od roku 2015 to się zaczęło powoli zmieniać. Teraz muszą dodatkowo trochę popracować.
xxx 2016-07-23 07:21:44
droga Jolanto na rynku farmaceutycznym 2800 netto podstawy to obecnie jest standard takie pieniądze zarabiałem 11 lat temu a czasy się trochę zmieniły
1
Paparapa 2016-09-18 13:28:01
Ale nie w VM1 czyli Repów
Pan "I" oraz T położyli nie jeden dystrykt.
1
Paparapa 2016-09-18 13:32:10
Zapomnij, na południu jest ostatnia ostoja, człowiek inteligentny wie co robi i jaki będzie tego efekt. Czyli da się przyjemnie pracować bo firma super a produkty same się bronią.
Na Północy plus dyr sprzed. Jest dramat, tabelki dla tabelek a regionalny z Olsztyna wyprodukowany w Baye... ;) jest zakompleksionym nieukiem.
1
Kondzio 2016-09-18 13:37:53
3000 na rękę dobry socjal wczasy, święta są z bonami dla dzieci, produkty super, auto Focus z GPS, dużo statystyk rodem z Polpharmy.
Nie masz pracy, dobra opcja,
Masz to ją szanuj.
1
Żubr 2016-09-22 12:06:53
Jak sprawa z przełożonymi (kierownik, dyrektor jakiegoś regionu) w woj. mazowieckim? Chodzi mi o PH regionalnego. Zarobki jak piszecie z grubsza odpowiadają, taki standard w korpo np w FMCG skąd się wynoszę (czyli jak są dobre czasy i premie to super, a jak słabe, to tyle że da się żyć).

Co do GPS, to chyba mam to w nosie o ile nie dzwonią na każdym postoju i jeśli można używać prywatnie... W niektórych firmach jest pstryczek na gps który odpalasz po godzinach. Obecnie brak GPS w autach w korpo to super furtka do zmuszania do nadgodzin, zauważyłem że w firmach z gps pracownicy owszem pracują intensywniej, ale krócej. Jak musiałem jechać na targi albo inną obowiązkową bibę, to by się ktoś zdziwił że jestem w pracy w weekend widząc pracę w gps ;)

A że jest słabo, to chyba w każdej korporacji w dziale sprzedaży, eldorado w FMCG i zarobki wielkości 2xśredniej krajowej (+ lewizna jak ktoś jest złodziejem) dla PH się skończyły, budżety wszędzie tną, zachodnie marki się zadomowiły i już nie muszą sypać kasą- nadeszły czasy żniw i realizacji zysków, dojenia krowy którą hodowali- widocznie w farmacji jest podobnie. Czytam te opisy i jest dokładnie tak samo w dwóch firmach spożywczych w których pracowałem a z którymi mam kontakt. Jak ktoś jest mega koleś to jeszcze przeskoczy do konkurencji średniej wielkości lub takiej która rośnie, a jak nie to niestety zaciska zęby albo się zwalnia, jak ja...
Pamiętajcie, jak przechodzić to tylko do firmy rosnącej, bo jak jest zadomowiona to albo będzie mega ciężko, albo zaraz się zacznie.
Żubr 2016-09-22 12:30:50
A jeszcze co do pogorszenia itp: widać że w firmie jest zamieszanie, skoro tyle nowych ogłoszeń, znam inne przypadki gdzie dostać się było ciężko i nie było rekrutacji, a potem nagle jak z rękawa... Jeszcze raz proszę o odpowiedź na moje pytanie 2 posty wyżej.
tadam 2016-09-28 20:08:29
Jak nie jesteś kobietą ,to odpadniesz w rekrutacji
Regionalny jak go Koleżka zatrudnił to zwolnił kilka osób wsadził swoich jak to się dzieje zwykle , reszta się sama zwolniła, teraz dyrektor zwalnia tych co na wejściu zatrudnił regionalny, a obaj zabiegają o względy Prezes.
Konkretniej Regionalny uprany w Bayer i Hasco ma w D. prawa, obowiązki Twoją premię liczy się statystyka mimo premii za obrót.
Są lepsze firmy!
4
"I" i "T" tandem doskonały :) 2016-10-04 09:06:29
praca dla ludzi, którzy:
lubią po pracy poświęcać dużo czasu na robienie tabelek dla tabelek nikomu nie potrzebnych,
wystarczy im podstawa 2800 netto, cele są nierealne a więc premii nie otrzymasz
kolejne cele, są jeszcze bardziej nierealne niż poprzednie więc nadal bez premii
Panowie "I" i "T".....szkoda słów, popieram poprzedników, firma idzie na dno i praca tam to tylko w akcie desperacji. Rotacja na poziomie "pracowników sezonowych"
11
bbc 2016-10-18 22:27:53
nie:))
piw 2016-10-18 22:34:11
serkio możesz jednak dokładnie napisz i doprecyzuj na jakim stanowisku w firmie co coś czuję że to będzie kluczowe dla meritum twojej wypowiedzi... hmm, a może jesteś regionalnym kierownikiem sprzedaży? jak widzę teraz jest od was całe mnóstwo takich ogłoszeń
2
Anioł 2016-11-07 13:35:25
Witam, proszę o opinie na PM regionalny jak to wyglada w tej chwili?! Czy opłaca sie przechodzić do tej firmy, mam na myśli atmosferę czy jest tak złe jak piszecie?
Na szczęście już były pracownik 2016-11-10 13:51:19
Jesli lubisz atmosferę, o której piszą w ww. Postach to startuj, generalnie sytuacja się nie zmienila, są ciekawsze firmy...
1
Zostaw swoją opinię o PAUL HARTMANN POLSKA Sp. Z o.o. - Pabianice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAUL HARTMANN POLSKA Sp. Z o.o.