brak logo

PAUL HARTMANN POLSKA Sp. Z o.o.

Pabianice

Opinie o PAUL HARTMANN POLSKA Sp. Z o.o.

guz 2013-06-09 22:09
Bardzo miło wspominam :) Nie wiem jak teraz ale w 2005 - 2007 było super.
5
tajemniczy ....:) 2013-12-09 12:32
Obecnie pracuję w tej firmie od 2008 roku od chwili obecnej i mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach o tym pracodawcy:)
Adam 2014-07-01 13:26
Witam co produkuje sie w Pabianicach Pampersy czy cos innego? Mam takie techniczne zapytania i chcial bym sie na tej drodze to dowiedziec
ktoś tam 2015-10-04 21:17
W Pabianicach (a w zasadzie w Rydzynach) produkuje się opaski elastyczne.
PF 2016-02-02 12:56
Witajcie, czy Ktoś z Was móglby mi podpowiedzieć, czego moge się spodziewac na spotkaniu rekrutacyjnym przeprowadzanym przez firmę zewnetrzna ?? Bardzo mi zalezy na tej pracy i chciałabym się dobrze przzygotowac... pozdrawiam :)
32
PF 2016-02-03 12:52
Przedstawiciel farmaceutyczny
Pracownik 2016-03-23 18:46
Hartman jest dobry dla dziadków którzy chcą dotrwać do enmerytury zarabiając najniższa krajowa bo podstawa na początku 1900 zł netto gdzie w branży tej samej jest 3 razy więcej. Obiecują co innego to tego nie słuchajcie bo inaczej niż te grosze to nie bedzie i radzę wam szukajcie młodzi gdzie indziej. Juz taki byle co jak Kyrka płaci więcej a to jest upodlenie straszne wiec nie słać tu bo dramat ze szok. Język uczyć sie z Polski jak najdalej jak najdalej bo polscy pracodawcy w świecie sprzedaży oszukają zabiorą najlepsze lata życia i zostawią na środku drogi do domu
14
Koleś git 2016-03-23 18:50
No idzie ze przedmówca prawdę powiedział o tej pożal sie firmie. Barachło to mało powiedziane. Oszukują klientów wiec uważajcie żeby na lata sobie nie popalić relacji. Nie polecam. Nie życzę nikomu tej ułudy
8
gall anonim 2016-03-26 00:50
Teraz to jest padaka. zatrudniaja ludzi na stanowiskach dyrektorskich, ktorzy nie maja pojecia. Nie znaja rynku i wprowadzaja beznadziejne promocje i nierealne plany. Kasy nie zarobisz a jedynie stracisz zdrowie. Marketing na poziomie ponizej zero.
8
Syf 2016-03-26 19:41
Syf to mało powiedziane. Dno, dno, dno
7
Hymmm 2016-03-26 19:45
Teraz szukaj na key kto przyjdzie za 2000 złoty?"?? Kolejny oszukany debil. Ludzie raczej uciekają chyba ze kamikadze. Szkoda mi ich. Juz gorzej nikt nie zarabia nawet w TZMO wiecej płaca a to najbardziej beznadziejna firma
2
Pracownica 2016-04-10 22:17
Czytając opinie zastanawiam się czy na pewno są to opinie o firmie Paul HARTMANN Pabianice? Nie pracuje tam długo, ale mam doświadczenie w branży farmaceutycznej oraz spożywczej więc mam porównanie.po pierwsze jest to korporacja międzynarodowa więc obowiązują w niej jasne, z góry ustalone zasady i procedury więc jest porządek.po drugie normalne umowy o pracę zgodne z prawem a nie umowy zlecenia, własna działalność albo inny syf.po trzecie i chyba najważniejsze - naprawdę szanują pracownika, jego pomysły inicjatywy, można zwrócić się z każdym problemem do przełożonego albo do Pani Prezes i nigdy przenigdy nikt nie odmówi Ci pomocy. Ludzie kompetentni, kulturalni, nie ma czegoś takiego jak korposzczury i mobbing.
5
mietek z teczek 2016-04-23 15:06
Pracuje w tej firmie kilka lat i poznałem tu wielu długoletnich pracowników , profesjonalistów w swojej dziedzinie. Można było tu przepracować w spokoju klika ładnych lat wykonując realistyczne plany. Do tego dochodziły szkolenia produktowe na b. wysokim poziomie. Firma składa się z kilku działów i jak to w dużej organizacji bywa jakość i komfort pracy zależy w jakim dziale pracujesz oraz jakiego masz bezpośredniego przełożonego. Największe zmiany (przede wszystkim negatywne) zaszły w największym dziale aptecznym (również obsługuje hurtownie). I tutaj faktycznie długoletni pracownicy zostali częściowo zmuszeni do odejścia a od pewnego czasu sami odchodzą. Podyktowane to jest ściągnięciem do firmy menadżerów z firm tabletkowych i ich nawyków zatowarowywania hurtowni po sufit , narzucaniu nierealnych planów i psuciem relacji miedzy ludźmi. Ostatnio dochodzi nawet do donoszenia do kierowników na kolegów z tego lub innego działu. Kiedyś to było incydentalne. Wynagrodzenie obecnie to coś k. 2800 pln netto. + premia od obrotu. W dziale szpitalnym oraz dziale obsługującym dps-y zmiany personalne zaszły niewielkie ale atmosfera siadła. Pozostają dwa najmniejsze i najbardziej wyspecjalizowane działy stomii i opatrunkowy. Ten drugi jest prowadzony przez jednego kierownika od wielu lat i tam chyba rotacji w ogóle nie ma (przyjęli klika nowych dodatkowych osób). Ponieważ pomysły nowych kierowników emanują na cała firmę, oraz zła atmoesfera to większość długoletnich pracowników szuka nowej pracy. Pracodawcy zyskają doświadczonych, kompetentnych pracowników. Jeśli ktoś ucieka od tabletek lub firm oszukańczych to hartmann jest ok. Pensje raczej będą maleć niż rosnąć. A plany i cele mogą być aktualizowane co kwartał. Z resztą wynagrodzenia nigdy tu nie były najwyższe w branży ale fajna atmosfera i realne plany rekompensowały to. Ocena bdb za to co było i za to co jeszcze gdzieniegdzie w firmie zostało.
5
id 2016-04-25 14:49
witam, chciałabym uzyskać kontakt meilowy do kompetentnej osoby z tej firmy- mianowicie do kogoś kto zajmuje się rynkiem produktów firmy, ale z nastawieniem na szpitale/hospicja- kogoś odpowiedzialnego za monitorowanie tego rynku- czy pracownicy tej firmy moglibyście mi pomóc? Na stronie nic praktycznie nie ma, a meila na ogólny pisać- nie wiem czy to ma sens.pozdrawiam
2
ja 2016-05-09 09:55
Wystarczy przeczytać ogłoszenie żeby dowiedzieć się, że to jest oferta programu stażowego dla absolwentów w Centrali firmy... Nie każdy najwidoczniej umie czytać.
wijka 2016-05-10 23:16
Dzień Dobry, Zgadzam się z A.R.
a tak swoją drogą to napiszę coś więcej
asortyment:
-jakość I-sza klasa , rozpoznawalność super,
praca w działach :
- rewolucja rozpoczęta, rekrutacji coraz więcej, a wynikającej ze zmian. Nie każdy je akceptuje a i zarobki w ciągu roku zmalały o 50%.
Każdy pilnuje własnego stołka i nic ponad to co ma do zrobienia nie będzie robił.
pomocy brak.
Managment - jest, nie toleruje kłamstwa bo tylko on tak może, nie liczy się efekt a jedynie działania dążące do efektu (nie zawsze skuteczne)
W 2013roku godna polecenia firma , teraz - w sprzedaży materiałów chłonnych, środków pomocniczych, opatrunków i diagnostyki to już było dobrze...
Ja póki co pracuję, jeszcze :)
Jednak czas pokaże jak długo mi wystarczy sił na pchanie tego wózka z odpadającymi kółkami.
pozdrawiam.
5
zadowolony Heniek 2016-05-11 13:18
A ja pcham ten wózek dalej. Kółka nie odpadają. Siłę nadal mam. Dogaduję się świetnie z szefem i nawet wynagrodzenie satysfacjonujące jest :) Jak rzetelnie pracujesz to nie masz powodów do narzekania i nikt się ciebie nie czepia.
7
zainteresowana 2016-06-08 22:18
a ktoś coś powie na temat pracy na stanowisku "pracownik sklepu internetowego" ? jakie tam warunki/atmosfera ?
Jóźwa 2016-06-09 12:18
Ha, Ha, do czego to doszło , że managment pisze pozytywy...
5
iks 2016-06-09 12:20
Kierownikiem sklepu jest syn prezesowej ,
podobno spoko kolo!
BeIyk 2016-06-13 14:50
15 lat pracowałem w Hartamnnie- to była bajka i cudowna firma opatrunkowa.
Dziś to dno, mordor, bezludzka korporacja.
23
nie jestem robotem 2016-06-30 11:51
Skoro juz nie pracujesz to idź do przodu a nie rozdrapujesz rany. Skup się na nowej bajecznej pracy.
2
Kicia 2016-07-15 19:50
Czesc, czy ktoś mogłby udzielić mi informacji o pracy na stanowisku przedstawiciela regionalnego? Proszę o szczególy: zarobki, auto, socjal, gps?
4
Stefan 2016-07-20 12:09
Mogli liczyć ale od roku 2015 to się zaczęło powoli zmieniać. Teraz muszą dodatkowo trochę popracować.
1
xxx 2016-07-23 07:21
droga Jolanto na rynku farmaceutycznym 2800 netto podstawy to obecnie jest standard takie pieniądze zarabiałem 11 lat temu a czasy się trochę zmieniły
1
Paparapa 2016-09-18 13:32
Zapomnij, na południu jest ostatnia ostoja, człowiek inteligentny wie co robi i jaki będzie tego efekt. Czyli da się przyjemnie pracować bo firma super a produkty same się bronią.
(usunięte przez administratora)
2
Kondzio 2016-09-18 13:37
3000 na rękę dobry socjal wczasy, święta są z bonami dla dzieci, produkty super, auto Focus z GPS, dużo statystyk rodem z Polpharmy.
Nie masz pracy, dobra opcja,
Masz to ją szanuj.
1
Żubr 2016-09-22 12:06
Jak sprawa z przełożonymi (kierownik, dyrektor jakiegoś regionu) w woj. mazowieckim? Chodzi mi o PH regionalnego. Zarobki jak piszecie z grubsza odpowiadają, taki standard w korpo np w FMCG skąd się wynoszę (czyli jak są dobre czasy i premie to super, a jak słabe, to tyle że da się żyć).

Co do GPS, to chyba mam to w nosie o ile nie dzwonią na każdym postoju i jeśli można używać prywatnie... W niektórych firmach jest pstryczek na gps który odpalasz po godzinach. Obecnie brak GPS w autach w korpo to super furtka do zmuszania do nadgodzin, zauważyłem że w firmach z gps pracownicy owszem pracują intensywniej, ale krócej. Jak musiałem jechać na targi albo inną obowiązkową bibę, to by się ktoś zdziwił że jestem w pracy w weekend widząc pracę w gps ;)

A że jest słabo, to chyba w każdej korporacji w dziale sprzedaży, eldorado w FMCG i zarobki wielkości 2xśredniej krajowej (+ lewizna jak ktoś jest złodziejem) dla PH się skończyły, budżety wszędzie tną, zachodnie marki się zadomowiły i już nie muszą sypać kasą- nadeszły czasy żniw i realizacji zysków, dojenia krowy którą hodowali- widocznie w farmacji jest podobnie. Czytam te opisy i jest dokładnie tak samo w dwóch firmach spożywczych w których pracowałem a z którymi mam kontakt. Jak ktoś jest mega koleś to jeszcze przeskoczy do konkurencji średniej wielkości lub takiej która rośnie, a jak nie to niestety zaciska zęby albo się zwalnia, jak ja...
Pamiętajcie, jak przechodzić to tylko do firmy rosnącej, bo jak jest zadomowiona to albo będzie mega ciężko, albo zaraz się zacznie.
2
Żubr 2016-09-22 12:30
A jeszcze co do pogorszenia itp: widać że w firmie jest zamieszanie, skoro tyle nowych ogłoszeń, znam inne przypadki gdzie dostać się było ciężko i nie było rekrutacji, a potem nagle jak z rękawa... Jeszcze raz proszę o odpowiedź na moje pytanie 2 posty wyżej.
bbc 2016-10-18 22:27
nie:))
piw 2016-10-18 22:34
serkio możesz jednak dokładnie napisz i doprecyzuj na jakim stanowisku w firmie co coś czuję że to będzie kluczowe dla meritum twojej wypowiedzi... hmm, a może jesteś regionalnym kierownikiem sprzedaży? jak widzę teraz jest od was całe mnóstwo takich ogłoszeń
2
Anioł 2016-11-07 13:35
Witam, proszę o opinie na PM regionalny jak to wyglada w tej chwili?! Czy opłaca sie przechodzić do tej firmy, mam na myśli atmosferę czy jest tak złe jak piszecie?
1
Na szczęście już były pracownik 2016-11-10 13:51
Jesli lubisz atmosferę, o której piszą w ww. Postach to startuj, generalnie sytuacja się nie zmienila, są ciekawsze firmy...
4
Zawiedziona 2017-01-18 16:09
Do czego to dochodzi aby "wyparowała" cała masa mało pozytywnych komentarzy, opisujących realia w firmie i przede wszystkim Zarządzajacych, wstyd, wstyd...
5
A.R 2017-01-19 13:27
Znając poczynania, 3 osób w Firmie wcale mnie nie dziwi nagłe zniknięcie negatywnych wpisów. Jak to mówią: "Uderz w stół, a nożyce się odezwą"
9
gosc 2017-02-06 14:45
...jakieś nieporozumienie ta firma. Plany nierealne i premie głodowe ale to nie wszystko. Nakładają cele na swoje priorytety a w hurtowniach braki. Co w tej głowie siedzi i gdzie jest zarząd? Przecież takie sygnały idą z dołu. Każą sprzedawać coś czego nie ma. W normalnych firmach jest to nie do pomyślenia. Stąd exodus handlowców! Pani Prezes o co chodzi?
6
jedną nogą jeszcze jestem 2017-02-08 19:45
Komentarze wymoderowane - oczywiście te które były nieprzychylne. Prawda w oczy kole. Ja wcześniej solidnie się rozpisałem ale jak widzę nie ma to sensu. Kto szuka pracy niech szuka innej firmy. Po śmierci Przedstawiciela, szefostwa nie stać było nawet na dwa słowa o nim, że o rodzinie nie wspomnę.
Ludzie się tutaj nie liczą tylko tabelki. Z działu aptecznego jest ruina, za jakieś dwa lata ktoś zrozumie że zaufał niewłaściwym ludziom, i nie mówię tutaj o szeregowych przedstawicielach. Szkoda że centrala w Niemczech wspiera ten kierunek zmian bezkrytycznie. Atmosfera w firmie beznadziejna. Tylko rodzina i znajomi królika jeszcze chwalą.
5
Na szczęście już poza Paul H. 2017-02-09 11:36
Przy tej atmosferze, warunkach pracy a przede wszystkim jeśli nie zmieni się "góra" to nie wiem czy za te 2 lata będzie jeszcze coś w ogóle istnieć a pracowników będą szukać ale chyba poprzez Urzędy Pracy.
3
xxx 2017-02-22 11:59
tak sądzę, że w tym co piszesz jest dużo prawdy, rekrutacja porażka, pytania z czasów prehistorycznych, sam przebieg rozmowy jak w matrixie ...... odpowiedzi po 2 tygodniach brak, kogo oni szukają??? białego niewolnika za małą kasę czy desperata? cóż to jest tzw. kwiat "polskich" pracodawców, którzy sądzą że nie ma ludzi niezastąpionych, że ludzi można zwalniać i nimi pomiatać ....
12
Agnieszka 2017-03-07 12:08
@xxx na jakie pytania na przykład natrafiłeś?
Q 2017-03-31 12:27
Wypisz, wymaluj tak właśnie wygląda praca w Hartmann. I co najlepsze z uporem maniaka kasują negatywne komentarze, prawda w oczy kole? Sami zapracowali sobie na taką a nie inną opinię
3
Agnieszka 2017-03-31 13:04
@K.I.&C.T.&A.B. -klika tępaków, jeżeli jakiś wpis został zarchiwizowany, to musiał on być niezgodny z regulaminem GoWork.pl
Cynka 2017-03-31 14:10
"uderz o stół a nożyce się otworzą", my o atmosferze panującej w firmie a Agnieszka o niezgodności z regulaminem. Wykasowane komentarze z tego, co pamiętam opisywały realia pracy, przedstawiając firmę w mało pozytywnym a wręcz negatywnym świetle i tak, jak ktoś napisał powyżej "....prawda w oczy kole...". Komentarze mogą sobie usuwać ale wiadomości dot. wydarzeń, jakie zdarzyły się w Firmie i tak poszły w świat z hukiem.
Ps. Ciekawe kiedy nowe komentarze zostaną usunięte? :)
3
lool 2017-04-04 10:51
Opinia firmy jest tragiczna
W rynku ludzie wiedzą wszystko co się dzieje , chciałam isc tam na rozmowe ale na szczęście mój kluczowy klient mnie zniechęcił i wręcz zakazał za co mogę mu tylko podziękować .
Firme tworzą ludzie , niestety w wielu firmach należałoby zacząć od wymiany zarządu .
5
Jele 2017-04-04 21:55
Jeżeli gazela biznesu nie zrozumie, że "Najważniejsi nie są klienci. Pracownicy są najważniejsi. Jeśli zadbasz o swoich pracowników, oni zatroszczą się o klientów".
Tak długo będzie to kulać . To co stracili w ciągu ostatnich trzech lat nie nadrobią nigdy. Z największą przyjemnością przestawiam klientów na nowego pracodawcę usuwając PHPL z aptek. Robię to z uśmiechem na ustach:) I tak będę robił cały czas.
5
kaska 2017-04-21 19:59
Moi kluczowi klienci także mi zakazali pracy w tej firmie i też za to im dziękuję
jednak są jeszcze zyczliwi ludzie na tym świecie .
1
onxc 2017-04-21 20:10
Ps, a co z tematem przedstawiciela handlowego który popełnił samobójstwo , cały czas szukają na jego teren bo ogłoszenie wisi , chyba nikt się nie chce skusić .
Ciarki przechodzą na myśl co firmy robią z ludzmi , nie wsiadłbym do samochodu po nim , biedak ... podobno żona walczy z firmą .
2
onxc 2017-04-21 20:11
Co z tematem przedstawiciela farm który popełnił samobójstwo , cały czas szukają na jego teren bo ogłoszenie wisi , chyba nikt się nie chce skusić .
Ciarki przechodzą na myśl co firmy robią z ludzmi , nie wsiadłbym do samochodu po nim , biedak ... podobno żona walczy z firmą .
Johny 2017-05-05 11:15
Kolego jaki to teren?
Ewewwwwe 2017-05-07 08:07
Kolego jaki to teren? I jaki dział? Szpitalny?
Zostaw swoją opinię o PAUL HARTMANN POLSKA Sp. Z o.o. - Pabianice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAUL HARTMANN POLSKA Sp. Z o.o.