Gap Personnel

Katowice

Opinie o Gap Personnel

Wrex 2017-01-31 14:01
Hiszpan,
Luki pisał że będzie pracował w Calypso. Ja dostałem taką samą ofertę.
Co do języka, jeśli dzwonili do Ciebie z Gap Personnel i zostałeś zaproszony tomasz pewne.
Chodzi im chyba o to, że mogą tam nie mieć polskiego konsultanta i wszystkie formalności bez jezyka będą trudne do załatwienia dla kogoś kto w ogóle nie mówi. Ale pewności nie mam to moje domysły.
Luki 2017-01-31 17:15
Tak miasto przemysłowe, ale byłem w Birmingham swojego czasu i tutaj mi się bardziej podoba ze względu na mało urozmaiconą rasę ludzi. A z drugiej strony patrząc najważniejsze aby pracy było dużo w około a na rozrywki przyjdzie czas jak się człowiek zaadoptuje.

Tak overtime można robic odrazu, trzeba tylko zadzwonic do swojego agenta, ktorego ci przypisza tu we Wrexham i on ci nagrywa dzien pracy poza grafikiem.Standardowo grafik wyglada tak:

D,D,N,N,W,W,W itd.
D-dzien
N-noc
W-wolne

Znajomosc jezyka musi byc w podstawowym stopniu poniewaz w biurze nie maja juz Polakow tu we Wrexham.
W Calypso natomiast pracuje juz duzo Polakow podobno.

Jutro pierwszy dzien pracy napisze Wam pod koniec tygodnia ;)
3
Wrex 2017-02-01 10:41
Z tego co ja rozumie jak kończysz w pon o 18 to idzies na noc czyli na 18 następnego dnia czyli we wt, w przeciwnym razie byłoby 24h...
Mam racje?
Akrinek 2017-02-01 11:35
A dałbyś radę sie dowiedzieć czy pracują w soboty i niedziele tam czy poza grafikiem to trzebaby na piątek iść ?
hiszpan 2017-02-01 11:53
Luki sorry że cię męczymy ale jesteś tam na miejscu i to są wiadomości z pierwszej reki. Pytanie jak tam się dostać do Wrexham ja mam propozycję do Zakład przetwórstwa drobiu Maelor Foods a może tam sie orientujesz czy ktoś już w tej firmie pracuje. Obawiam się jednego ponieważ nie znam komunikatywnie języka angielskiego tylko hiszpański i nie wiem czy bym sobie tam poradził. Liczę tylko na pomoc polaków tam pracujących. Pozdrawiam !!!
ukaszek 2017-02-01 13:38
Ja z kolei dostałem propozycje do Calypso jako pakowacz. Ale nie wiem w ogóle jak z tym mieszkaniem sobie załatwić, w jakim mieście, czy wsi ,jak będę dojeżdżał i czy faktycznie będę pracował, nie mam pojęcia. Równie dobrze można pojechać w ciemno, bo na to wychodzi jakby tak było. Pierwszy raz jest trudny ,chyba jednak wrócę z powrotem do Holandii , tam gdzie pracowałem w tym obozie pracy na ERP 550 Poeldijk ( Nie polecam).
Wrex 2017-02-01 14:00
W weekendy na pewno pracują. System jest rotacyjny, nie tak, że masz pon-czw praca a później czekasz. Jak mają potrzeby to dostajesz tel że trzeba iść do roboty jak chcesz overy.
Z tego co ja wiem to do wrexham najlepiej do liverpol na James Street później pociągiem do chester i dalej do wrexham.
https://www.rome2rio.com/pl/s/Nearby-Airports/Wrexham

Luki, tak jechałeś?
1
EMIL 2017-02-01 17:59
Cześć
Ja przepracowałem 38 tygodni dla gapa były różnie czasem problemy z pracą i wypłatą ale zawsze wszystko zostało wyjaśnione i w ogulnym rozrachunku wszystko jest ok i naprawdę mogę polecić tą agencje!!

PS. Jeśli agencja poleci wam pośrednika od wynajmu mieszkań o imieniu Sajmon uważajcie bo to................. I lepiej trzymać się zdale odradzam!!!
1
nick 2017-02-01 22:57
siema, pokój rezerwowałeś jeszcze przed wyjazdem?
Domi 2017-02-02 11:24
Witam i masz jakieś informację od osób tam pracujących
alibaba 2017-02-03 11:45
Dostałem ofertę pracy w Calypso jako pakowacz.miła Pani wysłała mi załączniki dotyczące umowy podpisywanej na miejscu we Wrexham oraz próby testów z języka angielskiego,w którym pierwszy etap wiadomo jest banalny,druga część mnie trochę dziwi bo dotyczy bardziej nauki matematyki i logicznego myślenia.Rozwiązywał ktoś z Was takie testy na miejscu?Ile trzeba mieć punktów żeby się załapać?Dajcie znać ja coś wiecie na ten temat.Pozdro
piotrek9401 2017-02-03 17:39
Dostałem propozycje jako pakowacz napojów we Wrexham tylko jest problem ze znalezieniem pokoju;/
Wrex 2017-02-03 18:24
widziałem te testy.
poziom angielskiego jest bardzo podstawowy typu:
ziemniaki kupisz a. u szewca, b w zieleniaku c. w aptece
na zadania rzuciłem okiem. Moja córka jest w III kl szkoły podstawowej i je rozwiazała
z tym że sa po ang.
jesli ktoś mowi slabo po ang powinien zaliczyc, jeśli w ogóle to moze miec klopot.
1
Jan 2017-02-03 19:30
To samo jest na miejscu. Naucz się i po problemie. Po praca dla robotów więc nic nie musisz umieć.
1
alibaba 2017-02-04 12:25
Problem nie jest w wypełnieniu testu tylko w znalezieniu pokoju;/jak by było więcej osób chętnych to można by było coś wspólnie ogarnąć...
1
Karol219 2017-02-05 03:31
Jestem zainteresowany wyjazdem i mozna by cos wspolnie znalezc. Jak cos to kontakt na maila sober219@o2.pl
BEDROOM 2017-02-05 14:36
TAK TO JEST TAKI CWANIAK ZE SŁOWACJI NA IMIĘ MA SIMON NIE POLECAM. PRZYLECICIE A POTEM JAK TAKI JEDEN TUTAJ W NOCY PO PARKU CHODZIŁ Z BAGAŻAMI BO GO WYKIWAŁ...
W DODATKU DEPOZYTU ZA POKÓJ NIE ODDAJE! TAKI SOBIE CWANIACZEK
2
marta53 2017-02-05 17:54
Hej chce jechac do Warrington sortowanie odzywek- ktoś sie wybiera? jadę sama , szukam wspóllokatorki
marta53 2017-02-05 17:58
Hej chce jechac do Warrington sortowanie odzywek- ktoś sie wybiera? jadę sama , szukam wspóllokatorki
alibaba 2017-02-06 12:06
Siema,ja właśnie zrezygnowałem z oferty,bo według mnie znalezienie zakwaterowania w Polsce za granicą właściwie graniczy z cudem;/przyjeżdzając na miejsce może się okazać że ktoś inny zajmie pokój o który się ubiegałeś/aś i wtedy zaczynają się problemy...to nie jest kilkanaście kilometrów tylko dwa tysiące!Jeżeli organizowaliby zakwaterowanie tymczasowe to można by było się decydować,w takiej sytuacji jest większe prawdopodobieństwo znalezienia pokoju na miejscu...a w tej sytuacji nie ma co ryzykować...przynajmniej według mnie...Pozdrawiam wszystkich którzy się decydują na wyjazd i życzę powodzenia!;)
4
Misio Malinowy 2017-02-06 18:56
Witam wszystkich, melduję się w miejscowości Wrexham w piątek 10 lutego, docelowo robota w Calypso, ale najpierw ogarnięcie hacjendy :) jak ktoś również leci w czwartek/piątek śmiało pisać, na pewno będzie raźniej, pozdrawiam ;)
3
Vendi 2017-02-07 10:51
Luki jak tam u Ciebie? Pewnie zarobiony albo przypieli cię już łańcuchami i rób!'' Napisz coś martwimy się ;)
Miętowa 2017-02-07 12:45
Widzisz, problem w tym, że żadna agencja pracy oficjalnie w świetle prawa nie może zapewnić Ci zakwaterowania. I tak robią coś czego nie muszą, dając jakieś namiary na miejsca, gdzie można próbowac szukać mieszkania. Niestety w kwestii wyjazdu ryzyko trzeba mieć wkalkulowane i zawsze brać pod uwagę dobre jak i mniej dobre rozwiązania. Trochę więcej wiary w siebie i własne szczęście, bo to naprawdę pomaga :)
1
Jan 2017-02-07 13:23
Ja znalazłem w Wrexham jedynkę za 110 funtów po tygodniu szukania. Do tego przepada 160 funciaków opłaty dla agencji. Zrezygnowałem z Calypso. Małe zapisałem miasteczko gdzie więcej Polaków niż Walijczyków, którzy nas szerze nie znoszą. Będę pracował w Tesco na magazynie pod Londynem. Życzę Wam powodzenia, oby Wam się udało. :)
3
Luki 2017-02-07 18:57
Sorki zapomnialem napisac jak się pracuje :)

Więc tak do rzeczy, będzie krótko i na temat:

1. Agencja jak najbardziej w porządku, wszystko jak pisali w umowie się zgadza. Nie korzystałem z możliwosci overtime'ów jeszcze ale inni ludzie korzystają. Z tym, że te overtime (dodatkowe dni pracy) robisz czasem w innej firmie, ale ogolnie blisko siebie są.

2. To ze agencja nie zalatwia zakwaterowania uwazam za plus, jest szeroki wybor pokoi i sam sobie dobierasz ktory ci odpowiada itp. Znalezienie pokoju jest banalnie proste tutaj

3. Praca w Calypso hmm.. Jest to moja pierwsza praca poza granicami kraju naszego ukochanego, ale uwazam ze nie jest najgorzej. Atmosfera w porządku, na zmianie 70% to polacy, ogolnie po zmianie 12h czlowiek ma juz dosyc bo praca w szybkim tempie, ale na rece Ci nikt nie patrzy i wazne abys robil swoje i tyle. Sa 3 przerwy po 30 minut takze luz, darmowa kawa i napoje w kantynie. A nawet lody :)

4. Jedynie nie zapomnijcie o zakupie safety boots na miejscu albo kupcie juz w Polsce i kłódke do szafki w szatni

Miasto typowe przemyslowe, duzo zakładów pracy, ludzie w 90% rasy bialej malo obcokrajowcow z wyjatkiem Polaków i Rumunów.
Ogólnie nie mogę narzekać jak na prace przez agencje, dzis nawet zrobili mi kurs na wózki typu PPT
Takze jak ktos ma oferte to smialo moze jechac, raczej sie nie rozczaruje bo to co w umowie tak jest na miejscu.
1
ziomal 2017-02-08 12:14
Dzięki Luki za info ,ja mam za tydzień lecieć i się zastanawiam właśnie czy uderzać w ten temat :-). Dziwny tylko ten system zmian,trochę pokręcone zejście z dniowki na nocke w środku tygodnia ! Jak tam odczucia po tym przejściu
Vendi 2017-02-08 12:25
Cześć Luki!

Dzięki, że odpisałeś i Twoja ostatnia wiadomość dużo wyjaśnia.
Mam jeszcze takie pytanie:
Jak dużo kobiet tam pracuje i jak wygląda ich praca?
Jaki ma charakter? Czy jest to praca stojąca przy taśmie lub siedząca?

Pozdrawiam!
Luki 2017-02-08 13:41
Pracuje dużo kobiet, przeważnie młode, ale i są też w podeszłym wieku.
Praca zarówno stojąca i siedząca, zależy gdzie Cię ustawią.
Ale zmieniamy się często miejscami po godzinie naprzykład.

Jedyne co mnie drażni, że system pracy jest taki, że wypadają Ci też nocki albo dniówki w weekendy, a nie płacą nic dodatkowo za to!
To jedyne co uważam, że jest nie fair w stosunku do nas jako pracowników agencji.
Stawka cały czas taka sama niezależnie od tego czy robisz w dzień czy w nocy, a nawet w weekend jak wypadnie w grafiku -.-
1
arab55@.pl 2017-02-08 15:39
Witam Luki
jak mozesz napisz jak wygląda sytuacja z dojazdem do pracy, tzn czy jest komunikacja miejska do i z pracy w Calypso.
mlody 2017-02-08 20:24
Siemka.Jestem osoba mloda i mam zamiar wybrac sie do pracy przy pomocy agencji.powie mi ktos co trzeba samemu zalatwic oprocz zakwaterowania?czy bede musial jakies dokumenty wyrobic tam na miejscu?
dawmat 2017-02-09 01:14
Witam wszystkich !
23.02.2017 rozpoczynam pracę w Calypso Soft Drinks i szukam osób do wspólnego wynajmu mieszkania, jeżeli jest ktoś zainteresowany pisać na dawmat@vp.pl
Pzdr
1
Vendi 2017-02-09 10:29
Dobrze wiedzieć :-) .
To fakt co piszesz, mogliby podnosić stawkę na weekendy choćby.
Ale co zrobisz tak to jest niestety z agencjami. Wszędzie..

A jak z właśnie z dojazdem? Sprawdzałam na mapce są przystanki i rozkład to chyba tylko z pewnych przystanków jest autobus.. i chyba drogie bilety ;/
Sorki, za tak wypytuje ale chciałabym mieć małe wyobrażenie.
Pozdrawiam
kolo 2017-02-09 16:53
Tak...konto bankowe oraz National Insurance Number(NIN)
Domi 2017-02-09 18:54
witam, mam pytanie wielu z Was pisze ze otrzymało ofertę z agencji GapPersonnel. Czy na ich stronie wystarczy aplikowac pod daną ofertą i czekac? to wszsytko. Wybaczcie za moje moze i banalne pytania, to dopiero moje początki...! Pozdrawiam
Domi 2017-02-09 19:00
witaj czy będziesz szukał hacjendy tam na miejscu?? a do tego czasu gdzie bedziesz nocował :D nie moge ogarnąc tematu... ok jest oferta , sprobuje aplikowac odezwą się i co.. mam jechac w ciemno i spac na dworcu?
Domi 2017-02-09 19:49
Witam czyli ogarnales lokum sam?? bedac jeszcze w Pl.? skąd miałeś pewnosc ze Cie ktoś nie zrobi w balona :D Sama planuje wyjazd ale boje sie tych wszystkich początkowych formalnosci i szukam osób ktore są w podobnej sytuacji jak ja...pozdrawiam !
Zdzisław 2017-02-11 02:19
Witam ja zaczynam pracę od 24 lutego i posiadam double room więc jeśli ktoś chce może się ze mną dogadać:) pozdrawiam e mail:zdzislaw2109@o2.pl
Artur 2017-02-11 12:20
Witam. Jestem osobą młodą(17lat, dziewczyna 18). Jeśli oferta pakowania lodów/napojów we Wrexham będzie dostępna, chciałbym tam jechać w lipcu. Chciałbym poprosić o pomoc i informację apropos zakwaterowania. Na stronie "pracujwunii.pl" jest zaznaczone, że agencja zapewnia miejsce zakwaterowania, ale z tego co piszecie zrozumiałem, że same mieszkania są na 100% dostępne we Wrexham ale wybieramy sami. Czy miejsce pracy jest w samym Wrexham, czy może w miasteczku obok? Jak wygląda "zapewnienie" przez agencję transportu do miejsca pracy? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
PS. Jeśli pytania głupie i prostackie, wybaczcie. Całkowicie zielony w tych sprawach :)
Wiarus 2017-02-11 19:24
W tym wieku lepiej jedzcie do Holandii. Tam macie zawsze zakwaterowanie, opiekuna u was nikt nie powinien oszukać. To taka moja rada z życia. Anglia nie jest dla dzieciaków...
Justa 2017-02-11 19:38
Cześć Domi Też się zastanawiam nad wyjazdem do pracy przez agencje Gap Nigdy nie pracowałam za granicą i dlatego raźniej byłoby z kimś jechać Jak u Ciebie wygląda znajomość angielskiego ? Nie ukrywam ,że u mnie licho z językiem i dlatego też mam obawy co do wyjazdu ;/
Ann 2017-02-11 19:43
Cześć Domi Czy pracowałaś już za granicą ? Od paru tygodni zastanawiam się nad wyjazdem do pracy przez agencje ale przyznam ,że nigdy za granicą nie pracowałam i moja znajomość jezyka angielskiego nie jest najlepsza A u Ciebie jak to wygląda jeżeli chodzi o język angielski ? Raźniej byłoby jechać z kimś tak mi się wydaję
Xxx 2017-02-11 21:12
Hej Tez jestem zainteresowana wyjazdem z tym ,ze nigdy nie pracowalam za granica i z angielskim u mnie slabo :/ Jak u ciebie to wyglada?
1
Pracownica 2017-02-12 05:41
Nie polecam Gap. Pracowałam u nich.
Drew 2017-02-12 21:42
Zalozcie sobie osobna grupe! Ludzie, tutaj chodzi o opinie na temat pracodawcy jakim jest GAP PERSONNEL znajdujacy sie w KAto!

Ruszcie głowami!
GAP 2017-02-12 23:43
Nie polecam Pracownicy. Pracowała u nas.
6
Marcin 2017-02-14 13:04
Witam z mojej str takie pytanie , mam nadzieję że się nie powtarzam. Co z przerwami ?? Płatne / nie płatne czy w końcu płatne po 12 przepracowanych tygodniach ?? Z tego co słyszałem są 3 po pół godziny . Dajcie znać :)
Domi 2017-02-14 16:56
Pasowałby zalozyc jakąś grupe, forum wlasnie na ten temat.... i swobodnie sobie tam rozmawiac...sama jestem zainetersowana wyjazdem w takiej grupie łatwiej i szybciej bylo by nam sie porozumiec. :)


Dziewczyny Ann Xxx i Justa... bylam za granicą (Francja) kilka razy, ale nie przez agnecję... moj jezyk na poziomie podstawowym..planuje wyjazd juz od dawna i zawsze staje cos na przeszkodzie..razem z kimś zawsze razniej tego sie podjąc..czy jesli chodzi o lokum czy inne zalatwiania tam na miejscu... Pozdrawiam!
Domi 2017-02-14 18:16
witajcie, postanowiłam założyć forum.
Zapraszam chętnych do rejestracji i dyskusji! :)
Do zobaczenia na http://www.pracawanglii.fora.pl/
Bartko 2017-02-20 16:00
Witam, jak ze znalezieniem pokoju we Wrexham? Wyjeżdżam do pracy od początku marca przez agencję Gap Personnel, jednakże nie mogę znaleźć pokoju, zwyczajnie ludzie z ogłoszeń nie odpisują.
Oraz jak wygląda weryfikacja znajomości j.angielskiego na miejscu? Pozdrawiam.
Miki 2017-02-20 16:55
do mnie dzwonilli również do pracy do Wrexham, pan zapewniał że znalezienie pokoju to kwestia nawet pół dnia, także wyjeżdżałbym na początku marca.
Zostaw swoją opinię o Gap Personnel - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gap Personnel