We Can Do HR Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o We Can Do HR Sp. z o.o.

edc 2015-07-20 23:26:10
ktos byl od nich w Szwecji - nie wiqaodomo o co cvhodzi?
jula 2015-08-19 17:35:42
Witam nie jest tak jak firma się ogłasza tz.warunki makabryczne w slamsach się mieszka bez kibelka i łazienki.Duzo by można pisać po prostu nie jechać!!!!!!!!!!
1
ceva 2015-09-06 06:13:04
|A z wypłatami jak. Nie ma problemów. Bo faceci jakoś przezyją warunki . W końcu się za nie płaci. Byle kasa za robotę była.
4
Piotr 2015-09-08 21:08:50
Gorąco polecam tę firmę. Dbają o pracownika i dobrze płacą.
Byłem na 4 miesięcznym kontrakcie w Szwecji w kilku miastach.
Warunki mieszkaniowe są różne- od luksusów po domki.
Raz zdarzyły się gorsze warubnki mieszkaniowe, ale twało to kilka dni na jednej z budów.

120 sek/h do ręki, to nie są małe pieniądze.

Praca w pełni legalna. Za kilka dni wyjeżdzam z nimi do Niemiec!
Piotr 2015-09-08 21:11:43
Byłem, są ok. Nadal jestem właściwie
Ona 2015-09-09 12:49:35
Ciekawi mnie rzetelność Pani wypowiedzi, bo z tego co wiem, do Szwecji wysyłają póki co tylko mężczyzn. Pozdrawiam.
1
jul 2015-09-11 13:21:37
O wyplacie można pomazyc,,,,,,najlepiej niech się określa pracodawcy....
12
frank 2015-09-11 13:28:42
Byles dlaczego już tam nie pracujesz,tez Cie wyjujali?
robert 2015-09-14 10:08:11
Co to znaczy, że można pomarzyć?
jul 2015-09-14 19:31:44
Polec tam to zobaczysz tego samemu trzeba doswiadczyc!!!
2
Kris 2015-09-18 09:35:11
wróciłem z kontraktu. wszystko ok
jadę na kolejny
Jerzy 2015-09-20 21:52:23
firma spoko- pracuję ponad 2 miesiące.
dziwie się opiniom negatywnym, ale z tego co mi wiadomo, negatywne opinie piszą raczej pseudopracownicy, którzy spowalniają naszą pracę malując klatkę ponad 200 godzin przykładowo, zdziwieni potem, że im za tyle godzin nie chcą płacić
Rafał Kozioł 2015-09-20 21:58:10
Dokładnie Jerzy, na 100 pracowników, zawsze znajdzie się amator i naciągacz godzin, który de facto jest oszustem!
Potem bruździ na forach i wypisuje durne opinie ;)
nic nie poradzisz. Szkoda, że anioł nie potrafi się podpisać z imienia i nazwiska...
Jerzy 2015-09-20 22:00:02
Jestem i jest OK
3
Spoko 2015-09-20 22:04:29
Są spoko
2
johny walker 2015-09-21 15:09:29
te opinie to smiech na sali, wszyscy co to piszą doskonale wiedzą o co chodzi a chodzi głównie o wydymanie ludzi a jest na to kilka sposobów dlatego ludzie pracują przez różny okres czasu od tygodnie do 5-6 tygodni a potem do domu i kłopoty z rozliczeniem (chociaż nie firmy)nawet jeżeli ci zapłacą to na pewno nie tyle co sobie obliczyłeś
1
Tomasz 2015-11-12 21:44:12
Bardzo dobra firma. Jestem zaskoczony negatywnymi opiniami.
anirwan 2016-01-18 00:07:19
Byłem z tej agencji w Szwecji, warunki mieszkaniowe dobre, płace także. Dla mnie to jest agencja pracy ,która polecam. Natomiast pod presją pracuje się wszędzie, nikt pieniędzy za darmo nie daje!
1
głowa 2016-02-04 12:01:13
Ze swojej strony tylko parę słów o umowie i podejściu do samego pracownka.
Umowa którą podpiszecie w w/w agencji zawiera szereg haków i niejasnośći.
W moim przypadku przedstawiana podczas rozmowy telefonicznej stawka nie znalazła odzwierciedlenia w umowie innymi słowy umowa nie gwarantuje zadeklarowanej stawki i może stąd podobne problemy wymienione w innych komentarzach. Sama umowa jest bardzo sprytnie pomyślana. Bardzo dobrze zabezpiecza firmę stawiając jednocześnie pracownika na przegranej pozycji w razie jakichkolwiek strat lub konfliktu. Przykładem są liczne kary pieniężne na które kandydat musi się zgodzić podejmując wspólpracę. Przykład 20.000 zł kary za spożywanie alkoholu nawet poza godzinami pracy. Ten szereg gróźb kar pieniężnych znakomicie odzwierciedla poodejście do pracownika.
2
Adam 2016-02-14 18:12:44
Pracuję dla nich już 6 miesięcy, teraz zjechałem na weekend. Wszystko jest ok pieniądze płaten co 2 tygodnie. Polecam
John 2016-02-15 18:21:21
Pijesz-nie jedź!
Pietrek 2016-03-14 18:51:06
Dzis Byłem w Gdyni,jutro opowiem....
Pietrek 2016-03-15 14:52:43
Tak,sa wysokie ale u tamtejszych pracodawcow,a nie przez polska firemke,gdzie diety,ubezpieczenie,swiadczenia nie istnieją!Desperaci pojadą,bez jezyka,etc.Szanujacy sie rzemieslnik znajdzie sam prace w ktorej spełnione beda podstawowe wymogi!!!
3
Marko 2016-03-15 15:18:17
Zgadzam sie!Polskie firmy to matacze,ograbia nas z kazdego centa.
3
DO PETREK 2016-03-17 21:18:13
Panie Piotrze.
Zwracają za przyjazd na rekrutacje? WOW!!! CO TO ZA FIRMA???!!!???

Ja też przyjechałem 300 km jakiś czas temu i mi oddali! Mam kontrakt teraz! płacą co 2 tygodnie! Bo jestem fachowcem. A Pan krzykaczem, który biega po forach- zresztą pewnie nie pierwszą firmę Pan szkaluje, skoro ma takie doświadczenie
Pani Ania wspominała, że oddają tylko tym, którzy się sprawdzili na rozmowie kwalifikacyjnej i z którymi podpisano umowę.
Proszę się nie obrażać, jeżeli Pan się nie sprawdził i nie wypadł na rozmowie pozytywnie. A może Pan się spawdził i okazał się krzykaczem, który zażądał pieniędzy natychmiast! I wtedy postanowili z Panem nie podpisać?

hmmm?
15.03 wpis, że 14.03 był i nie dali.

Są spoko!
1
John 2016-03-20 08:54:25
25000/3miesiace/170h=108 sek/h

Nikt nie zmusza do pracy pow. 8 h


Krzych 2016-04-06 09:27:50
Pracowałem dla nich i wszystko Ok! Pieniądze co dwa tygodnie i nie narzekałem.Polecam tą firmę jak komuś się chce pracować a jeżeli nie to po co jechać i póżniej narzekać! Pozdrawiam!
1
aligma9 2016-05-04 12:40:02
(usunięte przez administratora)
4
Seik 2016-05-07 23:33:42
Zastanawiam się nad wyjazdem tynkarz co sądzicie?
RamzeS 2016-05-18 22:12:05
Witam Panów byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w tym miesiącu co mnie zdziwiło stawka jaką mi proponowano telefonicznie to ok(usunięte przez administratora) zł miesięcznie na czysto. Po rozmowie dowiedziałem się że będzie to ok(usunięte przez administratora)jest to duża różnica za(usunięte przez administratora)można pracować bliżej domu i być częściej z rodziną. Sama rozmowa przebiegła pozytywnie ale raczej nie skusze się na tego pośrednika pracy. Pzdrawiam
2
Misiek 2016-06-02 22:42:24
Opowiem na moim przykładzie, wnioski wyuńcie sami. Rekrutacja szybka rozmowa, odniosłem wrażenie jakby jak najszybciej chcieli wysłać mnie do pracy. (usunięte przez administratora) Umowa sklecona pod nich, same kary, obowiązki pracownika z prawem do...do pracy. Zapomnieli dodać w umowie- prosimy nie zawracać na głowy, bo i tak panu niczego nie załatwimy jak już pan będzie pracował. Warunki mieszkaniowe na miejscu w Szwecji? - hotel robotniczy, zbieranina takich jak ja z połowy Europy. Pokój? - i to jest najlepsze- (usunięte przez administratora) ale...są i luksusy- tylko czterech w pokoju. (usunięte przez administratora) W mojej i nie tylko mojej ocenie- warunki urągające godności.Jeden z głównych powodów rezygnacji wielu pracowników - właśnie zakwaterowanie, bardzo duża rotacja, to nie prawda , że jak koś wraca to dlatego ,że nie znał się na robocie, choć są i takie przypadki, (usunięte przez administratora) .Słyszałem ,że gdzieś są szczęściarze , którzy mieszkaja w mieszkaniach i każdy ma swój pokój, ale tylko słyszałem. Robota?...zależy gdzie trafisz, jedni sobie chwalą inni mają dosyć poniżania już po kilku dniach. Zarobki? Średnio od 90 do 110 koron na godzinę, wypłacanych co dwa tyg, przez pierwszy miesiąc nie dostajesz nic,...pierwsza kasa po 6 tyg, (usunięte przez administratora) . Są i tacy co maja 135 koron, ale sa u dobrego pracodawcy, któremu na nich zależy, jednostkowe przypadki.Co jeszcze?... (usunięte przez administratora) itd...Jak ktoś jest obrotny to pracy tu w Szwecji jest bardzo dużo i nie potrzeba do tego Agencji, by pracować, ale pomaga wyjazd z nimi, by wkręcić się w temat. Co jeszcze?...znam przypadek faceta , (usunięte przez administratora) Dlaczego jeszcze tu jestem?...Bo mi nie wiele do konca zostało, i mam juz nagraną inną robotę w innej agencji... (usunięte przez administratora) a nie jak gdzie indziej na zagranicznej umowie z zagranicznymi prawami, nie ma więc nadgodzin exstra... (usunięte przez administratora) .
1
do Miśka 2016-06-03 19:33:58
135 sek netto, opłacony hotel, bilet na miejscu, kasa co dwa tygodnie i Ty nadal narzekasz?

Pewnie na rozmowie, gdy byłeś bez pracy, nie poświęciłeś czasu na to by pomyśleć jak bardzo Cie wyzyskają dając takie warunki.

Ale jak sam napisałeś, dzięki nim okrzesałeś się bo dawali też i zaliczki w każdy wtorek i teraz jak zwykle zachowasz ja Ci o których piszesz, że firma z nimi źle postąpiła, i porzucisz robotę z dnia na dzień, bo postanowiłeś najpierw cały świat poinformować a nie swojego pracodawce.
I narazisz go na straty opłaconego hotelu i co gorsza pewnie klienta Agencji, bo nie pojawisz się w prac ot tak.

Któregoś dnia, przez takich jak Ty, ja i nasi koledzy stracą pracę, bo klient Agencji się wkurzy. Masz netto 135+ opłacony hotel co daje ponad 150 sek/h.

I ja wiem i Ty wiesz, jak hotel i pokoje wyglądają i nie pierdziel że URĄGAJĄ


Może poszukaj sobie czegoś innego i próbuj w innej Agencji rzeczywiście...
Tylko zachowaj się jak gość i powiedz firmie najpierw, a nie ludziom wkoło i internetowi...
Misiek 2016-06-04 05:42:38
Agencja doskonale wie , jakie sa warunki mieszkaniowe, problem zgłaszałem nie tylko ja , ale i moi koledzy, bez rezultatu. 135 koron mają tylko niektóre osoby. Po to jest to forum, by móc napisać jak jest. Ale widzę ,ze negatywne wpisy odnośnie Tejże firmy nie pasują wielu osobom. Nie należę do ludzi porzucających pracę z dnia na dzień. Jestem dorosły i z pewnością bym tak nie postąpił. Dla odmiany teraz napiszę o plusach, a co mi tam....kasa lepsza jak w Polsce, można zwiedzić Sztokholm, ... Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, ja nie jestem zadowolony z warunków mieszkaniowych, oraz współpracy z we can do. Są tacy co są zadowoleni. Po to jest forum, by móc wyrazić swoją opinię , negatywną lub pozytywną. Gdybym był nieodpowiedzialną osobą juz , bym pewnie rzucił robotę, ale staram sie dotrzymać warunków umowy z we can do.I nie rozumiem oburzenia odnośnie mej opinii.
MARIO 2016-06-04 20:36:05
Po przeczytaniu tego co powyżej można wywnioskować , że przedstawiciele agencji WECANDOIT zabieraja głos na forum bojąc się negatywnych opinii na swój temat. Jestem dzięki tej agencji w Szwecji już od jakiegoś czasu i z tego co zauważyłem to ludzie będący tu ponad miesiąc to zazwyczaj dobrzy fachowcy w swoich dziedzinach i raczej o pracę się nie boją, tak jak napisał to ktoś powyżej. Tacy ludzie wszędzie znajdą pracę, jak nie przez tą agencję to przez inną. Został tu poruszony wątek mieszkaniowy i rzeczywiście zgadzam się z przedmówcą. Jest hotel , siłownia, ktoś patrząc na zdjecia strony hotelu pomyślałby whooow luksus.Jednak rzeczywistość jest inna, męczy mieszkanie w kilku chłopa w pokojach gdzie jest niewiele miejsca na rzeczy prywatne, lodowki sa takie że jedzenie pomieści góra dwie osoby.Kolejka do łazienki i do kuchni. Ktoś powie- byle by była kasa. Oczywiście są wypłacalni, stawki nie są złe, kasa na czas. Jednak mieszkanie przez 3 miesiace na takiej kupie siada na banie. Odpoczynek po pracy jest daleki od ideału. Warto dodać że firma daje co miesięczny ekwiwalent mający zrekompensować te warunki, ale nie wszyscy chcą kupić lodówkę do pokoju , każdy liczy grosz do grosza.Wielu chopaków planuje na dłużej współpracę z WECANDOIT. Są i tacy którym hotel pasuje, może w domu mieli gorzej, nie wiem. Ja przyjechałem do roboty, kończę kontrakt i przedłużac oraz wracać nie zamierzam. Co do tego forum........panowie, poczytajcie, pojedźccie na rozmowę kwalifikacyjną- przyjedźccie. Ja przed przyjazdem tez czytałem tu opinie, ale jak to mówią- nie spróbujesz sam , nie będziesz wiedział. Dlatego więcej nie powiem , warto przekonać się samemu, KASA leci, dla niektórych tylko to się liczy dla mnie coś jesszce, a tego tu nie ma- pozdrawiam.
3
Ronin 2016-06-04 20:46:14
A mi sie podobało, choć rzeczywiście hotel lipa straszna. Jednak musze powiedziec ze jak nie odpowiada ci pracodawca i jestes bliski rezygnacji agegencja nie zostawia cie na lodzie i daje cie do innej firmy.Malo brakowalo a bym wrocil z niczym. Jednak nie zostawili mnie, skierowali do innego pracodawcy i bylo niebo a ziemia. Maja chyab swiadomosc ze mozna trafic na szefa debila i stracic prace lub zrezygnowac nie z wlasnej winy. Ja jestm im wdzieczny..zarobilem, kasa na czas, wszystko sie zgadzalo. jak sie sprawdzisz to sa tez podwyzki agencji zalezy na dobrych pracownikach i potrafia to okazac. Niedlugo znowu jade mam nadzieje ze juz ogarneli z tym hotelem , jak nie to mozna znalezc cos na wlasna reke a firma slyszalem zwraca za pokoj poza hotelem. Dla mnie bylo ok.
3
Seik 2016-06-27 22:59:58
Obiecałem, że coś napiszę po powrocie.
1. Pozytywne zaskoczenie co do rzetelności i uczciwości. Kasa co 2 tygodnie!
2. Warunki zakwaterowania są bez zarzutów.
3. Pełna opieka na miejscu- Pan Marek super gość!
4. Kasa: 130 sek na godzinę. W 3 miesiące do kraju przywiozłem 35 tysi. Czekam wprawdzie na ostatnie 5 tysi, ale 30 mam dostać. Jak nie dostanę, to pierwszy będę krzyczał na tym forum- póki co niepotrzenie się stresowałem bo firma jest SUPER
6
małpa 2016-07-15 18:26:05
ale pieprzysz płacą co 2 tygodnie ale po półtora miesiąca
3
tomi 2016-07-16 16:12:45
DO MAŁPA - płacą co tydzień do pierwszej wypłaty zaliczki, która jest po 30 dniach
chyba nie masz pojęcia o czym piszesz ...
1
Krzysztof 2016-07-23 11:19:04
Placa super.
Mam 130 sek netto plus hotel i przeloty.
Kasa co 2 tygodnie.
Super ludzie!
2
Jacek K. 2016-07-28 09:52:27
witam mam kilka pytan, jesli mozecie prosze o odpowiedz:
1. jaka nazwa jest tego hotelu pracowniczego w stockholmie ?
2. po jakim czasie jest pierwsza wyplata po 2 tygodniach czy po 6 ?
3. jak jest tam z transportem na budowe daja jakis transport czy trzeba sie tluc autobusami miejskimi ?
rowni i równiejsi? 2016-08-25 10:23:15
130sek to w rozmowie telefonicznej ? czy po wizycie w biurze ? bo mi proponują 110 sek i wcale mnie to nie jara, kolega pracuje przez tą agencję i ma na czysto 30 tysięcy zł na miesiąc jako zbrojarz, to jak to jest ?
ju 2016-08-27 14:30:10
To by musiał odłożyć około 60.000 sek. To ile godzin musiałby zrobić. Ale ci nabzdurzył, albo jesteś z wecan żeby podkręcać ludzi bajkami.
6
ps 2016-09-04 17:12:24
Witam a gdzie pracujesz jako zbrojarz
przemas 2016-09-27 11:38:12
witam serdecznie ma ktos jakis numer zeby zadzwonic bo szukam i nie mogr tu znalezc dzieki z gory
Damian 2016-10-19 09:11:54
Wszystko ok, wróciłem z 3 miesięcznego kontraktu, zakwaterowanie ok, wypłata na czas.Zaliczki, internet w porządku. Jeśli jedziesz do pracy by pracować a nie imprezowicze to jest wszystko ok.
Tomi 2016-10-20 22:38:52
heh pewnie kolejny który zjechał za picie się żali że go oszukali
Zostaw swoją opinię o We Can Do HR Sp. z o.o. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie We Can Do HR Sp. z o.o.