We Can Do HR Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o We Can Do HR Sp. z o.o.

John 2016-02-15 18:21
Pijesz-nie jedź!
1
Pietrek 2016-03-14 18:51
Dzis Byłem w Gdyni,jutro opowiem....
Pietrek 2016-03-15 14:52
Tak,sa wysokie ale u tamtejszych pracodawcow,a nie przez polska firemke,gdzie diety,ubezpieczenie,swiadczenia nie istnieją!Desperaci pojadą,bez jezyka,etc.Szanujacy sie rzemieslnik znajdzie sam prace w ktorej spełnione beda podstawowe wymogi!!!
5
Marko 2016-03-15 15:18
Zgadzam sie!Polskie firmy to matacze,ograbia nas z kazdego centa.
6
DO PETREK 2016-03-17 21:18
Panie Piotrze.
Zwracają za przyjazd na rekrutacje? WOW!!! CO TO ZA FIRMA???!!!???

Ja też przyjechałem 300 km jakiś czas temu i mi oddali! Mam kontrakt teraz! płacą co 2 tygodnie! Bo jestem fachowcem. A Pan krzykaczem, który biega po forach- zresztą pewnie nie pierwszą firmę Pan szkaluje, skoro ma takie doświadczenie
Pani Ania wspominała, że oddają tylko tym, którzy się sprawdzili na rozmowie kwalifikacyjnej i z którymi podpisano umowę.
Proszę się nie obrażać, jeżeli Pan się nie sprawdził i nie wypadł na rozmowie pozytywnie. A może Pan się spawdził i okazał się krzykaczem, który zażądał pieniędzy natychmiast! I wtedy postanowili z Panem nie podpisać?

hmmm?
15.03 wpis, że 14.03 był i nie dali.

Są spoko!
2
John 2016-03-20 08:54
25000/3miesiace/170h=108 sek/h

Nikt nie zmusza do pracy pow. 8 h


Krzych 2016-04-06 09:27
Pracowałem dla nich i wszystko Ok! Pieniądze co dwa tygodnie i nie narzekałem.Polecam tą firmę jak komuś się chce pracować a jeżeli nie to po co jechać i póżniej narzekać! Pozdrawiam!
3
aligma9 2016-05-04 12:40
(usunięte przez administratora)
16
Seik 2016-05-07 23:33
Zastanawiam się nad wyjazdem tynkarz co sądzicie?
1
RamzeS 2016-05-18 22:12
Witam Panów byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w tym miesiącu co mnie zdziwiło stawka jaką mi proponowano telefonicznie to ok(usunięte przez administratora) zł miesięcznie na czysto. Po rozmowie dowiedziałem się że będzie to ok(usunięte przez administratora)jest to duża różnica za(usunięte przez administratora)można pracować bliżej domu i być częściej z rodziną. Sama rozmowa przebiegła pozytywnie ale raczej nie skusze się na tego pośrednika pracy. Pzdrawiam
4
Misiek 2016-06-02 22:42
Opowiem na moim przykładzie, wnioski wyuńcie sami. Rekrutacja szybka rozmowa, odniosłem wrażenie jakby jak najszybciej chcieli wysłać mnie do pracy. (usunięte przez administratora) Umowa sklecona pod nich, same kary, obowiązki pracownika z prawem do...do pracy. Zapomnieli dodać w umowie- prosimy nie zawracać na głowy, bo i tak panu niczego nie załatwimy jak już pan będzie pracował. Warunki mieszkaniowe na miejscu w Szwecji? - hotel robotniczy, zbieranina takich jak ja z połowy Europy. Pokój? - i to jest najlepsze- (usunięte przez administratora) ale...są i luksusy- tylko czterech w pokoju. (usunięte przez administratora) W mojej i nie tylko mojej ocenie- warunki urągające godności.Jeden z głównych powodów rezygnacji wielu pracowników - właśnie zakwaterowanie, bardzo duża rotacja, to nie prawda , że jak koś wraca to dlatego ,że nie znał się na robocie, choć są i takie przypadki, (usunięte przez administratora) .Słyszałem ,że gdzieś są szczęściarze , którzy mieszkaja w mieszkaniach i każdy ma swój pokój, ale tylko słyszałem. Robota?...zależy gdzie trafisz, jedni sobie chwalą inni mają dosyć poniżania już po kilku dniach. Zarobki? Średnio od 90 do 110 koron na godzinę, wypłacanych co dwa tyg, przez pierwszy miesiąc nie dostajesz nic,...pierwsza kasa po 6 tyg, (usunięte przez administratora) . Są i tacy co maja 135 koron, ale sa u dobrego pracodawcy, któremu na nich zależy, jednostkowe przypadki.Co jeszcze?... (usunięte przez administratora) itd...Jak ktoś jest obrotny to pracy tu w Szwecji jest bardzo dużo i nie potrzeba do tego Agencji, by pracować, ale pomaga wyjazd z nimi, by wkręcić się w temat. Co jeszcze?...znam przypadek faceta , (usunięte przez administratora) Dlaczego jeszcze tu jestem?...Bo mi nie wiele do konca zostało, i mam juz nagraną inną robotę w innej agencji... (usunięte przez administratora) a nie jak gdzie indziej na zagranicznej umowie z zagranicznymi prawami, nie ma więc nadgodzin exstra... (usunięte przez administratora) .
3
do Miśka 2016-06-03 19:33
135 sek netto, opłacony hotel, bilet na miejscu, kasa co dwa tygodnie i Ty nadal narzekasz?

Pewnie na rozmowie, gdy byłeś bez pracy, nie poświęciłeś czasu na to by pomyśleć jak bardzo Cie wyzyskają dając takie warunki.

Ale jak sam napisałeś, dzięki nim okrzesałeś się bo dawali też i zaliczki w każdy wtorek i teraz jak zwykle zachowasz ja Ci o których piszesz, że firma z nimi źle postąpiła, i porzucisz robotę z dnia na dzień, bo postanowiłeś najpierw cały świat poinformować a nie swojego pracodawce.
I narazisz go na straty opłaconego hotelu i co gorsza pewnie klienta Agencji, bo nie pojawisz się w prac ot tak.

Któregoś dnia, przez takich jak Ty, ja i nasi koledzy stracą pracę, bo klient Agencji się wkurzy. Masz netto 135+ opłacony hotel co daje ponad 150 sek/h.

I ja wiem i Ty wiesz, jak hotel i pokoje wyglądają i nie pierdziel że URĄGAJĄ


Może poszukaj sobie czegoś innego i próbuj w innej Agencji rzeczywiście...
Tylko zachowaj się jak gość i powiedz firmie najpierw, a nie ludziom wkoło i internetowi...
4
Misiek 2016-06-04 05:42
Agencja doskonale wie , jakie sa warunki mieszkaniowe, problem zgłaszałem nie tylko ja , ale i moi koledzy, bez rezultatu. 135 koron mają tylko niektóre osoby. Po to jest to forum, by móc napisać jak jest. Ale widzę ,ze negatywne wpisy odnośnie Tejże firmy nie pasują wielu osobom. Nie należę do ludzi porzucających pracę z dnia na dzień. Jestem dorosły i z pewnością bym tak nie postąpił. Dla odmiany teraz napiszę o plusach, a co mi tam....kasa lepsza jak w Polsce, można zwiedzić Sztokholm, ... Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, ja nie jestem zadowolony z warunków mieszkaniowych, oraz współpracy z we can do. Są tacy co są zadowoleni. Po to jest forum, by móc wyrazić swoją opinię , negatywną lub pozytywną. Gdybym był nieodpowiedzialną osobą juz , bym pewnie rzucił robotę, ale staram sie dotrzymać warunków umowy z we can do.I nie rozumiem oburzenia odnośnie mej opinii.
3
MARIO 2016-06-04 20:36
Po przeczytaniu tego co powyżej można wywnioskować , że przedstawiciele agencji WECANDOIT zabieraja głos na forum bojąc się negatywnych opinii na swój temat. Jestem dzięki tej agencji w Szwecji już od jakiegoś czasu i z tego co zauważyłem to ludzie będący tu ponad miesiąc to zazwyczaj dobrzy fachowcy w swoich dziedzinach i raczej o pracę się nie boją, tak jak napisał to ktoś powyżej. Tacy ludzie wszędzie znajdą pracę, jak nie przez tą agencję to przez inną. Został tu poruszony wątek mieszkaniowy i rzeczywiście zgadzam się z przedmówcą. Jest hotel , siłownia, ktoś patrząc na zdjecia strony hotelu pomyślałby whooow luksus.Jednak rzeczywistość jest inna, męczy mieszkanie w kilku chłopa w pokojach gdzie jest niewiele miejsca na rzeczy prywatne, lodowki sa takie że jedzenie pomieści góra dwie osoby.Kolejka do łazienki i do kuchni. Ktoś powie- byle by była kasa. Oczywiście są wypłacalni, stawki nie są złe, kasa na czas. Jednak mieszkanie przez 3 miesiace na takiej kupie siada na banie. Odpoczynek po pracy jest daleki od ideału. Warto dodać że firma daje co miesięczny ekwiwalent mający zrekompensować te warunki, ale nie wszyscy chcą kupić lodówkę do pokoju , każdy liczy grosz do grosza.Wielu chopaków planuje na dłużej współpracę z WECANDOIT. Są i tacy którym hotel pasuje, może w domu mieli gorzej, nie wiem. Ja przyjechałem do roboty, kończę kontrakt i przedłużac oraz wracać nie zamierzam. Co do tego forum........panowie, poczytajcie, pojedźccie na rozmowę kwalifikacyjną- przyjedźccie. Ja przed przyjazdem tez czytałem tu opinie, ale jak to mówią- nie spróbujesz sam , nie będziesz wiedział. Dlatego więcej nie powiem , warto przekonać się samemu, KASA leci, dla niektórych tylko to się liczy dla mnie coś jesszce, a tego tu nie ma- pozdrawiam.
8
Ronin 2016-06-04 20:46
A mi sie podobało, choć rzeczywiście hotel lipa straszna. Jednak musze powiedziec ze jak nie odpowiada ci pracodawca i jestes bliski rezygnacji agegencja nie zostawia cie na lodzie i daje cie do innej firmy.Malo brakowalo a bym wrocil z niczym. Jednak nie zostawili mnie, skierowali do innego pracodawcy i bylo niebo a ziemia. Maja chyab swiadomosc ze mozna trafic na szefa debila i stracic prace lub zrezygnowac nie z wlasnej winy. Ja jestm im wdzieczny..zarobilem, kasa na czas, wszystko sie zgadzalo. jak sie sprawdzisz to sa tez podwyzki agencji zalezy na dobrych pracownikach i potrafia to okazac. Niedlugo znowu jade mam nadzieje ze juz ogarneli z tym hotelem , jak nie to mozna znalezc cos na wlasna reke a firma slyszalem zwraca za pokoj poza hotelem. Dla mnie bylo ok.
4
Seik 2016-06-27 22:59
Obiecałem, że coś napiszę po powrocie.
1. Pozytywne zaskoczenie co do rzetelności i uczciwości. Kasa co 2 tygodnie!
2. Warunki zakwaterowania są bez zarzutów.
3. Pełna opieka na miejscu- Pan Marek super gość!
4. Kasa: 130 sek na godzinę. W 3 miesiące do kraju przywiozłem 35 tysi. Czekam wprawdzie na ostatnie 5 tysi, ale 30 mam dostać. Jak nie dostanę, to pierwszy będę krzyczał na tym forum- póki co niepotrzenie się stresowałem bo firma jest SUPER
8
małpa 2016-07-15 18:26
ale pieprzysz płacą co 2 tygodnie ale po półtora miesiąca
7
tomi 2016-07-16 16:12
DO MAŁPA - płacą co tydzień do pierwszej wypłaty zaliczki, która jest po 30 dniach
chyba nie masz pojęcia o czym piszesz ...
4
Krzysztof 2016-07-23 11:19
Placa super.
Mam 130 sek netto plus hotel i przeloty.
Kasa co 2 tygodnie.
Super ludzie!
3
Jacek K. 2016-07-28 09:52
witam mam kilka pytan, jesli mozecie prosze o odpowiedz:
1. jaka nazwa jest tego hotelu pracowniczego w stockholmie ?
2. po jakim czasie jest pierwsza wyplata po 2 tygodniach czy po 6 ?
3. jak jest tam z transportem na budowe daja jakis transport czy trzeba sie tluc autobusami miejskimi ?
2
rowni i równiejsi? 2016-08-25 10:23
130sek to w rozmowie telefonicznej ? czy po wizycie w biurze ? bo mi proponują 110 sek i wcale mnie to nie jara, kolega pracuje przez tą agencję i ma na czysto 30 tysięcy zł na miesiąc jako zbrojarz, to jak to jest ?
ju 2016-08-27 14:30
To by musiał odłożyć około 60.000 sek. To ile godzin musiałby zrobić. Ale ci nabzdurzył, albo jesteś z wecan żeby podkręcać ludzi bajkami.
9
ps 2016-09-04 17:12
Witam a gdzie pracujesz jako zbrojarz
przemas 2016-09-27 11:38
witam serdecznie ma ktos jakis numer zeby zadzwonic bo szukam i nie mogr tu znalezc dzieki z gory
Damian 2016-10-19 09:11
Wszystko ok, wróciłem z 3 miesięcznego kontraktu, zakwaterowanie ok, wypłata na czas.Zaliczki, internet w porządku. Jeśli jedziesz do pracy by pracować a nie imprezowicze to jest wszystko ok.
Tomi 2016-10-20 22:38
heh pewnie kolejny który zjechał za picie się żali że go oszukali
1
endy 2017-01-31 14:33
na stronie jest numer telefonu :)
Peter 2017-02-25 17:37
czy ktos pracowal przez nich jako magazynier? w sztokholmie bo rozumiem ze te wpisy wyzej odnosily sie do jakies roboty na budowie? Gdzie znajduje sie ten hotel robotniczy lub jak sie nazywa?
2
Iwona 2017-02-28 08:25
Obecnie trwa rekrutacja organizowana przez firmę We Can Do HR Sp. z o.o.. Poszukują specjalistów na stanowiska między innymi takie jak Hydraulik, Murarz Tynkarz czy Dekarz-Blacharz. Wiesz jak wygląda praca w tym charakterze? Na co powinni być przygotowani kandydaci do pracy?
1
yyyy 2017-03-01 22:06
Firma krzak sami ściemniacze szczerze NIE Polecam
27
Iwona 2017-03-02 08:36
@yyyy chętnie usłyszymy dlaczego masz taką opinie. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z We Can Do HR Sp. z o.o.?
ROBI 2017-03-12 17:35
Ha ha ha rozbawił mnie pana komentarz . Pracuje w szwedzkiej firmie która wynajmuje ludzi z We can do it i w wiekszości nie są to żadni fachowcy . wręcz przeciwnie wszystkiego trzeba ich nauczyć . Czasami mam wrażenie ,że to pierwsze osoby które sie zgłosza do firmy są tu wysyłane . Zdarzają sie i obiboki co tylko patrzą aby 8 godz minęło i jeszcze narzekają ,a pracę mamy lajcikową . Jedzcie do Niemiec to tam zobaczycie jak trzeba zapie. . . za taka stawkę . Krew mnie zalewa jak czasami słyszę ich narzekanie . i dziwie się ,że moja firma zatrudnia takich ludzi bo ja co 2 bym po tyg wyrzucił .chociaż żadko zdarzają sie i normalni ludzie , którzy wiedza co to praca .
1
Adi 2017-03-18 21:36
Chyba zaraz padne ze smiechu :) pracuje juz 3 rok i wszystko gra ... pienadze zawsze 15tego kazdego miesiaca... (usunięte przez administratora)
1
Robert adamiak 2017-03-18 21:39
Od 2017 dla stalych pracownikow firma ma umowy o prace... pokaz mi agencje co tak robi...
1
Gawronski 2017-03-20 08:51
Byłem we wrześniu na wyjeździe, kładłem kafle, trochę mi nie poszło więc facet nie chciał mnie już w swojej firmie. We can do it dało mi kolejną szansę i przerzuciło do innej firmy na pomocnika. Tam pracowałem do świąt...
jestem im wdzięczny gdyż nie miałem pracy

Robert Gawroński
1
Kris 2017-03-20 08:53
Dla mnie firma super ! umowa o pracę pieniądze na czas
hotel za darmo
1
Iwona 2017-03-20 08:53
@Robert adamiak rozumiem, że od niedawna firma oferuje umowy o pracę dla pracowników. Jak jeszcze w Twoim odczuciu agencja We Can Do HR wyróżnia się na tle innych agencji?
1
AK 2017-03-20 11:32
a jak z zakwaterowaniem u tegi pracodwcy? Niby hotel jakiś dwuosobowy, dodatkowo umowa, wszystkie "złe" koszty ponosi ponosi pracownik w razie np. jakiejs awarii. Jak to wygląda w praktyce?
@Robert adamiak 2017-03-20 11:43
Tak po 3 miesiącach jest umowa o pracę . ja mam stawkę godzinową 120 SEK netto, wszystkie świadczenia odprowadzone....
1
budowniczy 2017-03-20 11:56
AK w razie awarii żadnych kosztów nie ma. Raz jeden gość rozwalił szybę po pijaku to go wywalili i skasowali za wymiene ale to norma
@Robert adamiak 2017-03-20 14:08
Na przyszły miesiąc mam dostać podwyżkę na 150 SEK na godzine. W zeszłym roku były talony na święta po 2000SEK. Jak już pracuje 3 lata to sadze ze dostanę może i w tym roku 4000SEK na święta
1
Adi 2017-03-20 17:22
tutaj nie ma zadnych kar, agencja jest bardzo pomocna
1
Robert Adamiak 2017-03-20 17:30
Jestem zaskoczony negatywnymi opiniami. Widziałem w firmie w ramce certyfikat żetelności
1
Robert adamiak 2017-03-20 20:23
W zeszłym roku pod choinke dostalem Plejstejszyn od firmy. Ciekawe co w tym roku w grudniu dostane
Nathan 2017-03-28 16:53
Poprosiłem o wzór umowy przed spotkaniem, niestety okazało się to niemożliwe, oferta dotyczyła zagranicy.
Co zawiera więc tajna umowa jeśli nie można jej zobaczyć przed ???
Poprosiłem wiec o kilka szczegółów na piśmie a nie przez telefon.
Niestety doszło, ale żadnych szczegółów....

Nie mam żadnej opinii, bo z niczego mieć nie można. Sprawdźcie sami i się zastanówcie.
1
Karol M. 2017-04-03 13:37
Nikt ci nie prześle umowy na maila bo to poufne dokumenty wewnętrzne firmy. To standardowa procedura, dziwie się, że pierwszy raz z czymś takim się spotykasz.... Agencja ok, pracowałem 3 mies w Szwecji jako stolarz i w sumie złego słowa na tą firmę powiedzieć nie mogę. Kasa na czas, co do zakwaterowania też nie ma się co czepiać, wszystko OK.
1
S. Mihilewicz 2017-05-03 17:08
Pracowałem w firmie ponad 6 miesięcy i dziwię się negatywnym opiniom.
Nawet kiedy miałem problemy ze zdrowiem, firma zawsze mi pomagała w organizacji
powrotu i czekała kiedy pauzowałem
daję 10/10
1
Kuba 2017-05-03 17:12
Mi agencja pomogła znaleźć dobrze płatną pracę w Norwegii.
2
pogonowski darjusz 2017-05-11 19:13
poprostu jak sie czyta omowe tzreba wirdziec ze jestes traktowany jak maszyna dozarabiania pieniedzy jak sie zepsujesz to cie poprostu wymienia na lepszy model
to jest poprostu swiat szmalu .A swiatem rzadzi pieniadz niemasz kasy jestes nikim
masz kase to cie wszyscy kochaja .Poprostu swiatem rzadzi pieniadz i niema sprawiedliwosci na tym swiecie.
1
Tom 2017-05-27 17:59
Dziwni ludzie dziwne miejsce. Lepiej ich unikać.
3
Zostaw swoją opinię o We Can Do HR Sp. z o.o. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie We Can Do HR Sp. z o.o.